Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és a méhed, alkalmas lesz a terhességre!!!!!
A hormonokat gyogyival beállítják. És minden oké lesz!

A laparoszkópiát és a hiszteroszkópiát hol fogják csinálni???
pihi
 
 


Szia Pihi!

Köszi a bíztatást! Még nem tudom, hogy hol csináltassam, Krizsa dr. azt mondta, hogy a Bajcsy v. II. Női Klinika lenne jó, mert ott együtt megcsinálják a kettőt.

Princess
princess
 
 


Sziasztok!

Princess!

Nagyon sajnálom,hogy rossz híreket kaptatok! :cry:
Az mit jelent,hogy fordítottak a hormonértékek?
Még sose volt hüvelyi UH-d?Ezt más doki még nem nézte,hogy milyen a méhed?
Én nagyon,de nagyon szorítok,hogy a méheddel ne legyen baj.Szerintem ezt a fagyasztásos dolgot pedig nem kéne elvetni.Nyílván Krizsa doki csak a legutóbbi leletet nézte,azt nem amikor 3M,meg 2M volt.(nálunk is ez volt,mikor halál komolyan közölte,hogy nagyon rosszak lettek a párom eredményei.Mi meg majd kiugrottunk a bőrünkből,hogy találtak egyáltalán valamit.Nyílván nem nézte meg az előző papírt)
Remélem nincs komoly baj!!!!
Nagyon sok erőt kívánok,és bízom benne,hogy hamarosan jobb hírekkel tudsz jönni.
A te dokid megtudja csinálni ezeket a vizsgálatokat?
Vendég
 

 
 

Sziasztok

Princess
sajnálom a rossz híreket.
Nekem volt lapar műtétem (Krizsa dr. úgy íra a papírra, hogy hiszteroszkópia + laparoszkópia) de szerintem nekem végül csak lapar volt. Mert hát ügye ott rögtön látszódott minden (nekem a műtét március 21-én volt és 23-án délelőtt már mentem is haza, és május 27én kaptam vissza Ákost aki ügye nagyon ügyesen kapaszkodott, és okos nagy fiú vált belőlle) Úgyhogy fel a fejjel.
Ki a dokid? (rendes nőgyógyász)
az én dokim a II-es klinikán tuti megcsinálná neked, nekem nagyon ügyi volt, már jóformán nem is látni a 3 pici pici vágást (csak ha nagyon nézem akkor látom őket)
az egész műtét kb. fél óra, és mély altatásban csinálják.
ha valami még érdekel ez ügyben és tudok rá válaszolni csak kérdezz.
Remélem hogy nálad is olyan sikerrel fog járni a műtét mint nálam!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
és akkor karácsonykor már szép nagy pocid lesz!!!!!!!!!

Pihi
ti most hol tartotok?????????

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Princess,
milyen hormonértéked fordított? LH és FSH? PCOd van? (Márcsak abból gondolom hogy a PCO tünete ennek a 2 hormon arányának felborulása, és ezt vizsgálják inzulin-rezisztencia vizsgálattal) Én is PCOs vagyok, és itt a babaneten van egy nagyon jó PCOs topik, ha ez a bajod. De az orvosod tuti nagyon profi,mert a legtöbb lánynak kemény köröket kell futni az inzulin-rezisztencia tesztért. A PCOra van gyógyszer, ne félj, a méheddel pedig biztos minden rendben!!!
Vendég
 


Princess!

valahogy éreztem, hogy még vissza kell néznem, nagyon sajnálom :( :( :( :(

Akkor ez azt jelenti, hogy most méhfeltöltés is volt? Vagy az UH-n látta? De akkor már észrevették volna, nem?

Tényleg fontos, hogy jó dokihoz menjél! A műtétig/lombikig meg lazítsatok, foglalkozzatok mással. Bocs, ez a legjobb tanács, amit adni tudok. Csak ne adjátok fel!!!!! Lehet, hogy hosszú és rögös az a nyamvadt út, de akkor is megéri! Kitartás!

A Bajcsy-n milyen kórház van?
nyusziful

nyusziful76
 
 


Princess: sajnálom, hogy így alakult. Bajcsyba segiteni tudok, ha kell mert ott dolgozom.
csibe
csibe32
 
 


Sziasztok

ezt most csak azért másolom ide be, hogy tudjon róla mindenki
Harcimókus írta a Kaálisra

Sziasztok lányok!
bejelenteni valóm van:
mivel nálunk a lombikosok a TB által finanszírozottak, ezért a stimu kezdete utáni dolgok már ellátás alá esnek. Sajnos csütörtöktől vizitdíj-kötelesek.Tehát a fogigátló szedése / vagy a Suprefact elkezdés , hosszú protokollnál/ alatti ultrahang vizsgálat, a follikulometriák, a leszívás, a transzfer, a bhcg, az első terhes uh. Körülbelül ezek.
Az előzetes megbeszélések és vizsgálatok értelemszerűen nem, mert az még nem a lombik megkezdése utáni dolgok.
Összeszámoltuk, átlagosan kb. 7 alkalom páciensenként. Lehet persze nagy eltérés, ki hogy stimulálódik.
Bármi kérdés felmerül segítünk a recepción.
Inszem nem tb-s, ezért az nem esik ez alá, csak a lombikosok, és csak a gyógyszer megkezdése utántól! Addig nem.

Mi is most tudtuk meg, ma volt értekezlet

Sziasztok

erika

Ui: ügye akkor ez azt jelenti hogy minden alkalommal 300Ft ?!?

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Nagyon jól esett, hogy mindenki írt és bíztat. Remélem tényleg jól fognak alakulni a dolgaink. Most, hogy olvastalak benneteket, már nem is vagyok annyira magam alatt, mint mikor hazaértünk a Kaáliból.

Nyulasz!
Nekem eddig csak hasi UH-m volt, azon csak annyi látszott, hogy hátrahajló a méhem. Pontosabban még jó tíz évvel ezelőtt volt egy hüvelyi UH-m is, ott nem láttak semmi rendellenességet. Egyébként pár hete a chalmydia vizsgálatra egy vidéki nőgyógyász ismerőshöz mentem, mert a saját nőgyógyászom nem tudta megcsináltatni ezt a vizsgálatot. És a vidéki orvos, simán UH nélkül azt mondta, úgy érzi, hogy deformált a méhem. Krizsa dr. mondta is, hogy milyen jó szakember, ha tapintás útján ezt megmondta. És most ő is látta az UH-n.

Pihi!
Nem igazán tudom, hogy mi az a PCO, de igen, az LH és FSH érték a fordított. Emiatt kell az insulin rezisztencia vizsgálat. Akkor neked is ez a problémád? És milyen ez az insulin rezisztencia teszt? Neked már volt?

Erika!
Minden érdekel, ami még eszedbe jut a műtéttel kapcsolatban. Nekem azt mondta Krizsa dr. hogy a deformációm: osztott méh üreg, gondolom a kettőből kellene egyet csinálni a műtéttel. Nálad is emiatt kellett a műtét? Vagy a petevezetékek miatt?

Nyuszifül!
Tényleg jól érezted, hogy vissza kell jönnöd. Nem, méhfeltöltés nem volt, csak UH-n látta. Ki is nyomtatta a képet, nagyon jól látható az osztott méhem.
Nem tudom, hogy a Bajcsy-n milyen kórház van, de Csibe írta, hogy ő ott dolgozik.
Nem adjuk fel, a babáért mindent. Majd próbálunk kicsit többet kimozdulni, utazni és kirándulni, nekem az mindig segít. Meg hamarosan nekiállok írni a egy nagyobb dolgozatot, az és a vizsgák is lefoglalják majd az időmet.

Csibe!
Milyen kórház van a Bajcsy-n? Jó hír, hogy ott dolgozol.

Üdv: Princess
princess
 
 


Princess a kórház neve Bajcsy-Zsilinszky Kh. Szerintem Kálmán dr-hoz küldtek. Ő laparoscop specialista. Maga kórház a Maglódi út 89-92 található. Ha érdekel a dolog, akkor holnap megkérdezem a lányokat kit ajánlanak, és megszerzem a doki telefonszámát.

Osztott méh azt jelenti, hogy van egy sövény a méhedben, és azt kell megszüntetni hysterescopiával csinálják maga a beavatkozást. De ezt majd a doki elmagyarázza , és ennek a megoldási lehetőségeit is majd vázolja neked.

sziasztok

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok

Princess
nekem a petevezetékeim miatt volt.
vagyis már a HSG-nél kiderült hogy az egyik már eredésénél zárt, míg a másik telitődik de nem átjárható,
Krizsa dr. előszőr azt mondta hogy ha az első lombik nem sikerül akkor elgondolkozunk, ha 2.sem akkor tuti műtét (hiszteroszkópia - laparoszkópia) (hogy hiszteroszkópia volt e nem tudom, de lapar az tuti mert volt 3 pici vágásom, de mint írtam már nem látszanak), de már az első (hüvelyi) UH-után mondta hogy ő most szeretné a műtétet, de én döntök, de ő megcsinálja nekünk a lombikot de abból baba nem lesz mert ki fog folyni, én meg azt mondtam hogy ha előbb utóbb úgyis meg kell csináltatni (habár mondta hogy volt olyan akinek végül műtét nélkül is sikerült a baba) akkor hajrá, mert én úgy voltam vele, hogy annyi pénzünk nincs hogy csak úgy próbálkozzunk, hogy tudván tudjuk hogy nagy valószínűséggel nem fog sikerülni, ill. így az lehetőségek számát is csökkentjük, míg a műtét után nagy valószínűséggel igen.
műtét: nekem előző délután 2-re kellett vissza mennem, ekkor kellett bevennem hashajtót, és este volt beöntés, és reggel is 7-kor, és én már 8-kor a műtőben voltam, én voltam az első,
a műtét kb. jóó fél óra volt, utána vissza vittek a helyemre (vagyis eredetileg így volt, de mivel nálam az ébresztésnél gond volt így az őrzőbe vittek - de másnap délelőtt már a helyemen voltam, és a következő nap pedig már mentem is haza, és csak varrat szedésre kellett vissza menjek a dokihoz, addig táppénzem voltam.
köhögni - tüsszenteni - nevetni a műtét után nem ajánlott, és rossz esetben a torkod rossz a tubustól, de ezeken kívül nekem minden ok volt.
Úgyhogy ne félj, én csak arra gondoltam hogy a gyerek érdekében bármit csinálhatnak velem, a lényeg hogy utána legalább 1x terhes legyek és egészséges babánk legyen. És ez sikerült is.
Úgyhogy nagy nagy kitartást kívánok nektek!!!!!!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1171394305.67.jpg[/img] és ezt kívánom mindenkinek!!!!

Sziasztok

erika[/img]

Kép

Kép
erika13
 
 


Princess,
gondolom amit pihinek írtál nekem szántad :)
Igen, én is PCOs vagyok, bár nekem soha nem volt terheléses cukor és inzulinvizsgálatom, el tudom mondani milyen. Először is attól függ hány "pontos" a teszt. A legjobb az 5 pontos, akkor 5x vesznek vért, elsőnek éhgyomorra, aztán cukros löttyöt iszol, és szabályos időközönként (ha nem tévedek félóránként) még 4x. Nézik folyamatosan a cukrodat és ami a lényeg az inzulinodat, mert (ha PCOs vagy) a sejtjeid érzéketlenek (rezisztensek) az inzulinra, és a hasnyálmirigyed csak termeli, csak termeli... és mivel az inzulin hormon és minden mindennel összefügg, az összes többi hormonodat is felborítja.
Már bocs hogy ilyet kérdezek, de nem vagy véletlenül szőrösebb az átlagnál, pattanásos, nincsenek súlyproblémáid? Nem mondták hogy a petefészkeid felszínén sok apró ciszta van (amit hozzá nem értők észre se vesznek vagy érő tüszőknek gondolnak, de a te dokid látszik hogy profi ha kiírta neked ezt a vizsgálatot)? Nincsenek túl hosszú ciklusaid? Ez mind mind a PCO.
Vendég
 


Sziasztok!

Princess!
Jobban vagy?Hidd el minden rendben lesz.Rossz,hogy így alakult,de mi veled vagyunk jóban-rosszban!
Küldök egy kis optimizmust++++++++++++++++++
Jó éjt mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Valentin nap
csibe32
 
 


De kihalt ma ez topik :( .Lányok merre vagytok?
Erika, nyulasz küldök nektek tüszőnövesztő drukkokat:++++++++++++++++

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok

Csibe
eddig férfiuralom volt a gépnél, ill. most is, mert most is másol a gép, csak megengedték, hogy közben netezzek.
köszönöm a drukkokat.
Te mit csinálsz ma?

Nyuszifül?

Nyulasz?

Princess?

Jenni?

többiek!

sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
Igen, neked szántam, amit Pihinek írtam.
Nem érzem, hogy szőrösebb lennék az átlagnál. De azt csak akkor tudnám igazán megállapítani, ha hagynám kinőni a szőrömet. Évek óta epilálót használok, még a három darab szőrszálat is eltüntetem a karomról.
Egyáltalán nem vagyok pattanásos, súlyommal sincs gond, 164 cm vagyok és 52 kg. Habár én mindig szeretnék még ennél is soványabb lenni, de ez csak hiúsági kérdés, 36-os méretű ruhákat hordok. Mindent megfőzök, de enni nem nagyon szeretek és keveset is eszem.
A ciklusaim viszont hosszabbak, 30-32 napos.
Neked nem is javasolták ezt az insulin rezisztencia vizsgálatot?
Ez a PCO minek a rövidítése? Nálad ezt kezelték vagy kezelik gyógyszerrel?

Erika!
Nálad még milyen beavatkozás vagy vizsgálat nem volt? Úgy tűnik, Te már mindenen átestél, nem is tudom, hogy bírtad.
Milyen gond volt az ébresztésénél????????
A beöntés nagyon kellemetlen?
És nálad a műtét után mennyi idővel csinálták a lombikot?

Nyulasz!
Tudom és érzem, hogy velem vagytok, olyan megnyugtató ez a sok bíztatás és segítség.
Ma is volt UH?

Csibe!
Még gondolkodom a Bajcsy kórház és a II. Női Klinika között, de nagyon köszönöm a segítséget és örülnék, ha azért elkérnéd a telefonszámot.
Most még előttünk áll a jövő keddi vizsgálat (andrológus), meg ezt az insulinosat szeretném megcsináltatni. Márciusban külföldre utazunk, gondolom jobb lenne a műtétet utána csináltatni.

Üdv: Princess
princess
 
 


Sziasztok!

Köszi Csibe!

Mi meg ma egész nap rohangáltunk a városban.Tegnap beküzdöttem magamnak a tüszőrepesztőt.Nem volt könnyű menet,fojt rólam a víz,remegett a kezem,de aztán sikerült.Nagyon fáj a pocim,vagy a petefészkem,vagy mittudomén micsodám.


Erika!

Nem tudom,hogy összefutunk-e holnap,nem tudom hogy alakul ez az egész.Hol leszek,mennyi ideig stb.

De drukkolok neked,hogy a Mágus elégedetten bólogasson,hogy ez igen!Micsoda tüszők!

Azt mondta a háziorvosom,hogy jár táppénz erre az időszakra,az alpján,amit majd az orvosom ad.De Krizsa doki meg azt mondta,hogy nem jár,valami mással írnak ki.Hát kiváncsi leszek.
Vendég
 


Princess!

Ma semmit nem kellett szúrni,sehova nem kellett menni,se UH semmi.Ma szabadnapot adott Krizsa doki.
Meggyógyultál?
Vendég
 


Princess,
a PCO igazából PCOS=PoliCisztás Ovárium (petefészek) Szindróma, mert a legjellegzetesebb tünete a sok apró ciszta a petefészkeken. De ez nem nőgyógyászati betegség, hanem hormonzavar, ezért a legtöbb nődoki nem is ért hozzá, sokszor ki sem derül, pedig a nők 10%át érinti!
Én megkaptam a gyógyszerét a vizsgálat nélkül is, így nem ragaszkodtam hozzá (a vizsgálat drága és csak szakorvos írhatja ki, nehéz hozzájutni). Szedtem gyógyszert 3 hónapig, de nem bírtam (tudtommal én vagyok az egyetlen ilyen a netes PCOs társadalomban) mert nekem egy bélrendszeri zavarom is van, és ez+a metformin (ez a gyógyszer hatóanyagának a neve) nagyon nem fértekmeg együtt, igen súlyos hasmenésem volt 3 hónapig, addig tűrtem, tovább nem. Így én nem szedek rá gyógyszert.
A 30-32 napos ciklusok nem vészesek, főleg ha rendszeresek, tudok lányt akinek 160 napnál is hosszabb ciklusai voltak, lehet nem is vagy PCOs, majd eldől az inzulin vizsgálaton. (Mondjuk a ciklusaim nekem is rendben vannak viszonylag, de én komoly túlsúllyal és temérdek ragyával rendelkezem testszerte :( )
Vendég
 


Szia Nyulasz!

Még kicsit köhögök és náthás vagyok, de én már gyógyultnak nyilvánítottam magam.
Miért fáj a hasad? Aggódóm! Ez normális?

Princess
princess
 
 


Sziasztok!

Princess!

Gondolom a tüszők nőnek.Remélem.Normál ciklus idején is meg szoktam érezni a peteérést,csak most erősebben érzem.Gondolom azért mert több van.
Kúráld ki magad rendesen,mert utána sokáig tud még kísérteni a köhögés!
Vendég
 


Sziasztok

Nyulasz
punkció után ha jól emlékszem akkor még min. 1 órát fennt vagy az őrzőben ha nem többet. És utána még lent is vársz egy kicsit mert újra randizol a mágussal.
az az éjjféli szuri volt? Milyen az? hasba kell szúrni? a tűje milyen?

Princess
az ébresztésnél volt I-II fokú AV blokk, valami olyasmi hogy a szív verés kihagy vagy mi, kaptam atropint v. mit és rendeződött de el kellett mennem kardiológushoz, aki megállapította hogy semmi bajom.
Beöntés: roszabbra - sokkal roszabbra számítottam, sima ügy volt, pedig a szobaban 2-en is kaptunk de nálam nem volt olyan gyors hatása úgyhogy túléltük.
nekem a műtétem (lapar) 2005. március 21-én volt, és a lombik kezdése 2005 április 27. a beülti pedig 2005. május 27., úgyhogy én a műtét után amint lehetett kezdtem is.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Erika!

Igen,szerintem ez az éjféli szuri ,nekem pontosan este tízkor kellett.Hasfalba,mint a Gonal,előretöltött fecskendőben,kb akkora tűvel mint a gonalé.Egyiket jobb,másikat bal oldalra adtam.
Jó éjt mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon izgulok,most mennem kell.
Vendég
 


Sziasztok!

Nyulasz: nagyon szoritok érted++++++++++++++++++Ne izgulj, minden rendben lesz.

Princess: küldöm a telefonszámot. Mi is kedden megyünk andrológushoz, reménykedjünk, hogy jó hireket kapunk;-)

Erika neked mikor lesz a punkciód?

Pihi, Jenni, nyuszifül merre vagytok?

Lányok kérdezni szeretnék. Apának milyen procedúrán kell átmenni, hogy saját baba legyen? Mi ennek a menete? Donorspermát igénybe vett valamelyitetek?

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok!

Nyulasz!
Nagyon szorítok! Várom a híreket!

Csibe!
Eddig milyen vizsgálatai voltak a férjednek? Nálunk, mikor az első vizsgálatnál azoospermiát diagnosztizáltak, akkor először urológushoz mentünk és ott UH vizsgálata volt a páromnak, meg tapogatás, hogy nincs e herevisszér. Utána csináltak vérből genetikai és hormon vizsgálatot. Mivel minden negatív lett, még szóba került a herebiopszia is, annyit mondtak, ha a hereszövetben van spermakezdemény, abból már lehet saját baba. Végül ezt megúszta a férjem, mert a második mintában már volt sperma.
Erika és Nyuszifül férje átesett ezen a beavatkozáson, ők többet tudnak majd írni.

Áfonya!
Igen, a 30-32 napos ciklusaim rendszeresek. Ha nincs semmi tünetem, csak a fordított hormon érték, akkor is lehetek PCOs?

Üdv: Princess
princess
 
 


Sziasztok!

Tegnap otthon maradtam ,mert még múlt héten egy kicsit megfáztam és most úgy látszik egy kicsit lassabban gyógyul a szervezetem. Kedden már a torkom is fájt és nem akartam kockáztatni, hogy belázasodok, ezést nem jöttem be.

Princess! Örülök, hogy egy kicsit jobb hangulatod van. Csak így tovább! A méhsövényt úgy tudom ma már azért tudják kezelni, azt hiszem van olyan doki, aki erre specializálódott. Szóval Ettől még lehet babátok!!!

Csibe!

Nekünk donorinszeminációval fogant a babánk. Előzmények: fél év próbálkozás után mentem dokihoz, hogy kicsit rendszertelenek a ciklusaim 30-35 nap), lehet, hogy az a gond. Kaptam clostit, mondta, hogy ha három hónapig nincs eredmény, menjünk vissza és elkezdjük a kivizsgálásokat. 3 hónap múlva vissza, párom is kapott beutalót a II-es nőire Gimes dokihoz (ő andrológus is), ott derült ki, hogy gáz van, sehol semmi, még előalak sem. Onnan kapott beutalót a Szabolcs utcába, eljutottunk Papp profhoz, aki csinált mégegy spermavizsgálatot + hormon és genetikai vizsgálatot, hogy egyáltalán érdemes-e elvégezni a biopsziát. Aztán herebiopszia és miután annak sem volt eredménye, maradt a donor. Közben nálam is megcsinálták a szükséges vizsgálatokat: vértesztek, méhfeltöltés és a biopszia után az átjárhatóságit. Mivel nálam minden rendben volt így elég volt az inszem és szerencsére elsőre sikerült.

Nyulasz!

Várjuk a híreket!

nyusziful76
 
 


Csibe!

Az nálunk némileg egyszerűsítette a dolgokat, hogy egyáltalán semmit nem találtak, sem a spermavizsgálatokon, sem a biopsziánál. Így orvosilag nagyon egyértelmű volt a helyzet. Ha találnak valamit, akkor szoktak próbálkozni hormonkezeléssel, ha herevisszérsérv a gond, akkor műtét, vitaminok, végül biopszia. Csak ahogy látod sajnos Princessnél és Nyulasznál, elég változó az eredménye, de legalább van esély saját babára.

Azért így utólag a donor sem egy katasztrófa, mi teljesen magunkénak érezzük a babát. Erikának pedig már egy éves múlt a kisfia, ő arról is be tud számolni.

nyusziful

nyusziful76
 
 


Lányok nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi van nyulasszal. Szoritok nagyon neki++++++++++
Erika merre jársz? Megint a fiúk uralják a gépet?
Nyuszifül,
Nem tudom, hogy nálunk mi lesz, mert az első spermavizsgálatnál
sem béna, sem mozgó spermiumra emlékesztető alakot nem láttak.
Nagyon-nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit mond majd Papp prof.
Az az igazság, hogy se a párom sem én nem idegengedünk a donor lehetőségtől sem. Párom azt mondta erre, hogy sok férfi él a a földön aki nem is sejti, hogy nem az ővé a gyerek,ő legalább tudni fogja, de higgyem el, hogy ez a tény nem fogja zavarni, ugyanúgy fogja szeretni, mintha sajátja lenne. Sőt ő több gyereket szeretne. Na de ne szaladjunk ennyire előre.
Végül az is kiderülhet, hogy bennem is hiba van pl. elzárodott petevezeték ( hsg még nem volt.) Arról már tudok, hogy van myomám igaz a méh külső falán van, azt mondta a doki, hogy a fogamzást az nem zavarja.

csibe
csibe32
 
 


Csibe!

Gratulálok a férjedhez! Nagyon klasszul áll a dologhoz!
Szerencsére az enyém is hasonlóan gondolkodik, ő 3 babát szeretne :shock: :D Én is mondtam neki, hogy egyelőre legyen meg ez az egy, aztán meglátjuk. :lol:

Ha gondolatban már el tudjátok fogadni a donort, akkor a nehezén már túl vagytok! Ha a hasadban lesz, akkor még kevésbé fog érdekelni benneteket, mert a tiétek lesz. Nekünk Papp prof annak idején azt mondta, hogy szerinte kevés jobb hely van egy gyerek számára, mint egy ilyen család, mert általában az előzmények miatt sokkal jobban odafigyelnek rá és az apukák is igyekeznek szeretettel "kompenzálni" azt az egy spermiumot és sokkal többet foglalkoznak a babákkal.

Különben én is azon gondolkodtam, hogy hány olyan gyerek van, aki más apával nő fel, mint aki a vér szerinti apja (vagy válás, vagy az anyuka félrelépése miatt). a mieink legalább szerető, összetartó családokba kerülnek. Mert ez azért összekovácsolja a párkapcsolatot rendesen. Persze ha szét nem robbantja, de ilyenről eddig még nem is hallottam.

Akkor kedden mentek Papp prof-hoz?

nyusziful76
 
 


Lányok,
végtelenül egyetértek veletek, és le a kalappal a férjeitek elött!!! Lehet hogy már írtam (nem én találtam ki de megfogott és igencsak igaz) a gyereknek az az apja aki az akar lenni! Csibe, Nyuszifül, meglesz az a 3 gyerek :wink: még másfél éves se lesz az első majd megmozdul a "de jó lenne mégegy kisbaba".
Princess,
őszintén ha ez az egyetlen ráutaló dolog (jut eszembe be tudnád másolni azt a két hormonértéket?) én nem hiszem hogy PCOs vagy, főleg mert egy vérvétel nem vérvétel, igazán az se derült ki hogy 3. napi-e, mert ha nem akkor ebből a szempontból ki lehet dobni.
Na de ezt nem lehet így eldönteni, ártani nem fog az a vizsgálat, bár több lenne az ilyen orvos mint a tied![/quote]
Vendég
 


Sziasztok!

Na csak gyorsan,mert rámparancsoltak,hogy feküdjek.

Megvolt a punkció,lett 4 petesejtem,aminek Krizsa doki nagyon örült,a páromnak is lett spermium,így nem kellett mégegyszer adnia mintát.Mert tegnapelött még azt mondta a páromnak,hogy kétszer kell,de lett elég,így megúszta.Holnap telcsizek be,hogy hogy sikerült a randi.Szombaton elvileg visszakapom őket.

Nyuszifül!
Jobbulást,vigyázz magatokra!!!!!!!!!!

Erikával is találkoztam a délinél,majd biztos jön délután,és megírja nektek,hogy mi volt.

Princess!

Örülök,hogy kaptál bőven jó tanácsot,és,hogy nincs okotok az aggodalomra.Egy jó orvos,és renbe hoz mindent.Nagyon szorítok,hidd el,az idén még te is pocakos leszel!!!!!

Csibe!
Nálunk sem volt semmi az első spermavizsgálatnál a mintában!Sok-sok vitamin,szauna tilos,meg a meleg fürdő,szoros alsógatya sem jó,meg az ülésfűtés sem!Sétáljatok minnél többet!
Tényleg pozitív,hogy így álltok hozzá,de hidd el,még van remény saját babára is.Így meg pláne,mert kissebb a stressz,mert el tudjátok fogadni azt is,ha csak donor lehet.

Áfonya!

Köszi neked is!!!!



Köszönöm lányok a biztatást és a drukkolást,majd este még jövök,most megyek szundítani.
Vendég
 


Nyulasz!

Ez nagyon jó hír! :D :D :D Ne feledd, a mennyiségnél fontosabb a minőség, még lehet, hogy a fagyasztóba is jut belőlük! :lol: ICSI volt, vagy sima lombik? Tudod, hogy hányat kérnél vissza, vagy majd meglátod még? Holnap mindenképpen írd meg, hogy mi a helyzet, mert nem bírom ki hétfőig!

Drukkolok ezerrel! Remélem Erikánál is minden rendben!

nyusziful76
 
 


Sziasztok!

Nyulasz, ezek nagyon jó hírek!!!! Nagyon szorítok, hogy a randi jól sikerüljön és az összeset visszakaphatsd!!! Apa is jól szerepelt!!! :)

Princess!
Húúú, én 5 kg-val több vagyok , de a mgasság megegyezik. Én pont ezt az 5 kg-t szeretném leadni, de mindig csak elkezdem a diétát és nincs semmi kitartásom!:(

Erika, várom a híreket!!!

Nyuszifül! Hajrá 3 baba, én is szeretnék 3-at, csak az első jönne már össze!!!

Áfonyaa! lehet, hogy már írtad, de mikor mész legközelebb UH-ra?
pihi
 
 


Nyulasz,
Örülök, hogy jól sikerült :D a beavatkozás, és drukkolol, hogy eredményes legyen a szombati napi beültetés++++++++++.
Pihenjél sokat.

Áfonyaa,
Az első sokk után ( amikor a dolog kiderült), jobban szeretjük egymást mint valaha, pedig eddig azt hittem, hogy nem lehet fokozni az érzelmeinkent, de most kiderült, hogy igen lehet :D

csibe
csibe32
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
A második napon készült a vérvétel, FSH: 8.6, LH: 9.
Az ösztogénem alacsonyabb a normál értéknél: 120, de erre meg semmit sem mondtak.

Nyuszifül!
Vigyáz magatokra!
Hamarosan megtudjátok, hogy fiú v. lány babátok lesz. Persze, ha megmutatja magát a kis pocaklakó. Szerintem kislány lesz, kíváncsi vagyok a többiek mire tippelnek.
Tudom, még kicsit korai, de a párod tervezi, hogy bent lesz veled a szülésnél? Fogtok járni együtt felkészítő tanfolyamra?

Pihi!
És hogy diétázol? Nekem a fő táplálékom a túró tejföllel (csak így natúr). Nem eszem édességet, néha egy kis marcipánt, de kb. 3-4 havonta. Kenyérfélét nagyon ritkán, cukor helyett mézet használok. Sok levest eszem és állandóan turmixolok.

Csibe!
Nekünk is nagyon jól működött a házasságunk, de amióta kiderült a problémánk, még jobban összetartunk. A párom sokkal jobban becsüli a nőket, hogy mit meg nem teszünk a babáért, szerinte a férfiak ennek a felére sem lennének hajlandóak.

Nyulasz!
Úgy örülök, hogy minden jól sikerült. És a párod is nagyon ügyes volt, hogy csak egyszer kellett mintát adnia. Annyira várom a szombatot, hogy túl legyél a beültetésen is.

Erika!
Várjuk a híreket!

Üdv: Princess
princess
 
 


Szia Áfonya!

Hát, ez az insulin rezisztencia tényleg nem egy könnyen beszerezhető vizsgálat.
Nőgyógyász már nem adhat rá beutalót, háziorvos is csak akkor, ha belgyógyász szakvizsgája van. Sajnos az enyém tüdőgyógyász. Pénzért is megcsinálják, 15.000Ft/vérvétel. Ha 5X kell vért venni, akkor 65.000 Ft-ba kerül.

Princess
princess
 
 


Princess,
:lol: :lol: :lol:
nem vagy PCOs!!!
Ezért írtam én eposzokat meg tömtem a fejed mindennel...
A normális FSH és LH arány 1:1. Na most a 8,6:9 az nem sokkal tér el az 1:1-től, így nem vagy PCOs (persze ha többi tüneted lenne lehetnél, de nincs). Bocs ha rádhoztam a frászt.
Nyulasz,
nagyon nagyon örülök a 4 petikének!!! :D :) :D
Nagyon drukkolok a randihoz!!! +++++++++++++++++++++++++++
Csibe,
elhiszem hogy mégjobban összekovácsolódtatok. Az igazi kapcsolatokat még szorosabbra fűzik a nehézségek. Mi is átmentünk már ezen-azon, és érzem is mennyivel jobban tisztel a férjem (merthogy nálunk velem van a gond, így engem szúrtak-túrtak -műtöttek).
Vendég
 


Jah,
az UH. Nem tudom mikor lesz. Nincs jelenleg orvosom ugyanis. Végülis 7 hetes se vagyok, ráérek még, egyelőre azon agyalok hogy úszhatom meg a szekszárdi kórházat (úgy tűnik sehogy, oda tartozom.. :? ). Van már dokijelöltem, csak fel kéne hívni, úgy tudom a magánrendelőjében van saját UH, gondolom ha elbattyogok megnéz. Bár jobb szeretném a kórházban látogatni... szóval még nem tudok semmit.
Vendég
 


Áfonya!

Hogy hívják a dokidat a szekszárdi kórházban? Ha nem akarod így megírni, írd meg priviben.

Sziasztok, mentem jógázni végre!!! Két hetet kihagytam.

Szép estét! nyusziful

nyusziful76
 
 


Nyuszifül,
Varga József doktor a kiszemeltem, de igazándiból még fel sem hívtam. Ismerős vagy errefelé esetleg? Csak jót hallottam róla eddig.
Vendég
 


Sziasztok

délelőtt pesten a Mágusnál voltam, és délután fél3-ra értem haza, és most engedtek a géphez.

Köszönöm szépen a tüsző növesztő drukkokat!
Képzeljétek: hétfőn volt 1-1 tüszőm, ma pedig a bal oldalon 1 (kb. 16x16), és a jobb oldalon pedig (16x15 + 14x14 + picike 10x10-es) így most azt mondta a Mágus hogy 3,5 tüszőm van.
Ma megint voltam a déli gyógyszertárban és ott hagytam megint egy kisebb vagyont, megvettem mára és holnapra a Gonal-f-et, + az éjjféli szurimat (szombaton 24.00-kor kell beadnom), és hétfőn fél11 és 3/4 11 között randizok Krizsa dr.-al) = leszívás.

Csibe
donor: örülök hogy a te párod - férjed is így fogadta a dolgot, mi előszőr a Krió-ba voltunk Papp profnál, ott a spermafolyadék-ban minden normális értéken volt, csak 1 hiányzott, a spermák, semmilyen nem volt. A kézi vizsgálatnál is minden rendben volt, így jött a biopszia, itt sem volt semmi, így a prof mondta, hogy vagy donor v. öribaba, mi maradtunk a donornál.
donor: választhattok ti a Krióban, mi úgy voltunk vele, hogy nem akarunk róla semmit sem tudni, így mindent a Kaáli Intézet intézett. és mi így még kódszámot sem tudunk - semmit. de szerintem így jobb is.

Most sajna mennem kell szúrkálni, de amint tudok jövök!!!!!

sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Erika!

Lesz még neked is 4 petécskéd!Minimum.
Harci ment be veled?Mert nekem is mondta a múltkor,hogy legközelebb mindenképp ő fog,mert akkor látja,hogy van-e valami pici,ami még beérhet.De lehet,hogy a négy neked is szerencsét hoz. :wink:
Jó későn lesz a leszívás,neked nem lesz gond,hogy addig nem ehetsz?Nem szedsz semmilyen gyógyit?
Jó,hogy ma megálltál mellettem,mert én még kóvályogtam,mondta is a párom,hogy bemegy ő a gyógyszertárba,de én gondoltam,hogy jót tesz a séta.Hát rosszul gondoltam.
Hajrá tüszikék,küldök egy kis tüszőnövesztőt++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++

Princess!

Azért ez nem semmi,hogy ilyen körülményes beutalót szerezni.Pedig te legalább Pesten laksz,de emlékszem Erikára,hogy ő is mennyit küzdött az inzulinos vérvétel miatt.
Ezek szerint neked sem egyszerűbb.És akkor most,mit javasoltak,hova menj?

Nyuszifül!

ICSI volt.Ha mind a 4 megtermékenyül,akkor gondolom 2 jön vissza,2 megy fagyiba.Úgy tudom ha 3-at visszakérnék,1-et nem fagyasztanának.Ha 3 termékenyül meg,akkor én bizony akarom mind a 3-at.Aztán lesz ami lesz.Ha 1 vagy 2 akkor meg annyit.

Holnap írom,hogy mennyi lett.
Tessék neked pedig meggyógyulni!!!

Pihi!

Szeded még a Clostyt?Tök jó neked,hogy ilyen rövidek a ciklusaid,mindjárt indulhat megint az akció! :wink:
Azaz 5 kiló az tényleg nem sok!

Csibe!
Pihenek,mivel úgysem engednek semmit csinálni.
Meg nagyon fáj a hasam is,pedig vettem be Cataflamot is,remélem ez normális.Ülni is még óvatosan ülők le,mert néha a hüvelyemtől végig felnyilal a méhemig.

Áfonya!

Szerintem ha sikerült olyan dokit találnod,akiről csak jót hallottál,hívd fel minnél hamarabb.Gondolom a 8.héten lesz UH,és ki tudja,mikorra van időpontja.Lehet,hogy vidéken könnyebb,de itt Pesten és környékén,pl.Százhalombattán is min.2 hét mire van időpont.Mondjuk én mindig csak délutánra kértem,és akkor többen vannak,neked meg ugye jó a délelött is,de hátha szabira megy,vagy bármi.


És szeretném megköszönni az aggódást és törödést,nagyon aranyosak vagytok!
Vendég
 


Nyulasz,
igen, nem is a dokival van baj... csak a szekszárdi kórház rémes. Nem szeretnék ott szülni. De úgy tűnik nincs más választásom, oda tartozunk, és ugye megszűnt (vagy az októberi szülésemig biztos meg fog) a szabad kórházválasztás. De ha bele is törődtem hogy Szekszárd, akkoris a doki magánrendelését havonta egyszer még ki tudom fizetni, de a szülésért nem tudom külön megtömni a zsebét (50 ezer körüli a "tarifa") bár állítólag ez a doki nem pénzéhes. De ugye olyan hírek is repkednek hogy ha valaki nem az ügyeletesnél szül, akkor a kórháznak(!) fizetni kell 100ezer Ft körüli összeget. Most járjak hónapokig magánrendelésre aztán szüljek az ügyeletesnél aki le se sz*r? Iszonyú ez a bizonytalanság, az ember azt se tudja mit csináljon, senki nem tudja mi lesz, miért kell újra meg újra fizetni. Nekünk ennyi pénzünk nincs :(
Vendég
 


Áfonya!

Igen,ez tényleg rosz dolog,de szerintem a te megnyugvásod miatt,inkább adj pénzt emiatt.Tudom ezek nem kevés összegek,de gondolj arra,milyen szerencsésnek mondhatod magad,hogy a lombik kapujában mégis spontán lettél terhes,és azalatt a jópár hónap alatt könnyebb lesz félretenni ezt a pénzt,mintha most egyszerre a gyógyszertárban kéne hagynod stimukért.
Szerintem az egész terhesség alatt sokkal nyugodtabb leszel,ha most eldöntöd,hogy bármi legyen,ennél a dokinál szülsz.
Vendég
 


Áfonyaaa,

Ha bizol a dokiba, hid el meg fogja oldani, hogy pont " munkaidejébe" szüljél. Azt is mondták az ismerösök, hogy ha nem csaszival szülsz, gyakorlatilag mindent a szülésznő csinál. Nem tudom, hogy Erikának mi erről a véleménye, ő már túl van egy szülésen. :)

Nyulasz,
Nagyon sajnállak, hogy fáj :( , na de mindjárt szombat.......

Erika mennek a tüszőnövelő drukkok++++++++++++

Princess,
Érdemes lenne megpróbálnod diabetológiai szakambulancián beutalót kérned a vizsgálatra. Lehet, hogy ott el is végzik a vérvételt.
Azt biztosra tudom, hogy János kh endokrinológiai ambulancián végeznek ilyen vizsgálatot. ( dr Iványi pcos specialista)

Pihi,
irigykedek rád a + 5 kg-od miatt, bárcsak nekem is csak annyi lenne....... :oops:


Jó éjszakát
sziasztok
csibe
csibe32
 
 


Csibe,
én is túl vagyok. Császár volt. Császár után jó eséllyel újabb császár lesz :(
Nyulasz,
egyszerűen nincs havi 5-6ezer+ (ha bejön ez a rémálom) 100ezer a kórháznak+ a dokinak 50ezer körül. Tudom én hogy baromi szerencsém van, de erre egyszerűen nincs ennyi. Persze ez a legrosszabb eset, de eddig is a legrosszabbak jöttek, eztán sem lesz másképp.
Vendég
 


Sziasztok

köszönöm szépen a további drukkokat!

előszőr is
spermafolyadék = ondó folyadék

Nyulasz
nagyon drukkolok hogy a randik jól sikerüljenek mind a 4 petesejtecskénél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sajna nem Harcika jött be velem, ugyan az a csaj volt bent aki hétfőn,
de a végén mikor végeztem, mondta is hogy ő akart bejönni (de sajna egyedül volt a pultnál),
evés: én ma sem ettem csak hazafelé a vonaton (délután 1.20 után)
úgyhogy ez nem okoz gondot, én ha dokihoz megyek délelőtt olyankor nem tudok enni
milyen gyógyszerre gondolsz? (hogy milyet szedek?)
Igen, látszott rajtad hogy megviselt a leszívás.
köszi szépen a további drukkokat!
Most este hogy beadtam a mai szurikat már jobban éreztem - érzem a hasam. De nem vészes.
Holnap nagyon nagyon várom a jóóóóóóóóóóó híreket a randikról!!

Csibe
szülés: én csaszival szültem, ekkor már 3-adszor voltam megfigyelésen a szülőszobán (CTG), úgyhogy én nem tudom hogy vajúdás alatt a szülésznő mit hogy csinál, mert a megfigyelés kb. 2. órájában bejött a dokim és közölte hogy akkor most meg fog születni a baba, és már jött is a másik doki aki csinálta az EDA-t, közben telcsi apjuknak hogy jöjjön babanézőbe (szegény ügye 50km-re volt intézte a házidokinál a táppénzes papíromat) és közben jött még 2 szülésznő tanuló és már öltöztettek is le és csinálták amit kellett.

Én ha sikerül most is a pesti nőgyógyászomnál a II-es klinikán szeretnék szülni, mert én itt az Egomiban nem!!!!!
de az biztos hogy mi sem tudnánk 100.000Ft-ot kifizetni, pedig én csak a Mágusban, Gimes dr-ban bízom meg!!!!!!

Csibe
mint Nyuszifül már írta a donoros témánál andrológus témában a II-es klinikán Gimes dr-t, nekem ő a másik nőgyógyászom, én hozzá jártam terhes gondozásra, és nála is szültem
ha elmentek hozzá ő is megvizsgálja a párod, ill. ő is tud csinálni sperma vizsgálatott, de ha komolyabb a baj ő is Papp prof-hoz küldi tovább a párodat.


Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
Megértelek.De arra végképp ne gondolj,hogy a legrosszabb fog mindig veletek történni.És ez a doki melyik kórházban rendel?

Erika!

Látom te sem vagy megelégedve a kórházzal,ami van.Én még azt sem tudom,hogy én melyikhez tartozom.De nem is érdekel,mert végre én is találtam jó nőgyógyit,amit szerintem nagyon meg kell becsülni,mert kevés van belőle,úgyhogy én majd a Jánosban fogok szülni.Remélem még az idén!
Este tüszőrepesztőőőőőőőő?
Neked is kettőt írt fel?

Én tegnaptól 4 napig szedem a Doxit,és mától az Utrót.3X2.Ez nem folyik vissza?Meddig kell ezt?Mert a doki azt mondta,csak használjam,és kész.
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?