Sziasztok!
Tegnap nem volt lelki erőm mégegyszer beugrani.Látom a betegség is téma volt.
Úgy érzem most írnom kell egy kicsit hosszabb véleményt!De senkit sem szeretnék megbántani!
Nagyon felháborít amikor valaki betegen viszi bölcsibe,oviba a gyerekét.Most nem egy kis nátháról van szó,de amikor folyik a gyerek orrából a zöld trutyi akkor azért nem kéne már a közösségbe vinni.Azzal már biztosan ferőzi a társait!
Bárányhimlő:aki közösségbe járatja a gyerekét az biztossan elkapja!Úgyanis a bárányhimlő a lappangási időszakban fertőz a legjobban,ami 10-14 nap.Nem is tudod,hogy a gyermek már az,de már fertőz!Áki fiam anno bölcsis volt már,de a szomszéd kisfiútól kapta el,aki szintén bölcsis volt,de nem egy csoportba jártak.Ahohy a kisfiú pöttyös lett,Áki rá 2 hétre lett az.Addig biztos megfetrőzte a társait is a bölcsibe,de senki sem lát bele a gyerekébe.Tehát a bárányhimlőt ezért kapják el sokan,és nem azért mert bárányhimlősen viszik közösségbe.Sőtamikor már száradnak a pöttyök már nem fertőz!És sok ilyen betegség van még,ami a lappangási időszakban is fertőz.
Burok:Szerintem Edit sem tartja burokban a gyerekeket.Nyilván aki -sajnos-már megjárta egy kis babával a kórházat teljesen másképp látja a betegség/betegségen való átesés fogalmát.Gondolom sétálni Editték is eljárnak és nem a négy fal között él Virág!Az immunrendszer erősítése nem abból áll,hogy mindig beteg legyen a gyerek és minnél több betegséget szedjen össze!Hanna fülgyulladásait-3x lett leoltva-mindig más baci okozta.Tehát honnan tudhatjuk,hogy ugyan azt a betegséget éppen melyik baci okozza.???Sajnos mi is fertőzhetjük a gyerekeket,mert ami minket nem betegít meg,az,lehet,hogy őket igen.Barbikám,szerintem egy kicsit többet vidd le Ádámot,mert a levegőztetés fontos.Ezzel tényleg lehet erősíteni az immunrendszert,nem kell nagy betegségekre gondolni,de az nem baj,ha találkozik egy két kórokozóval!Nem arra gondolok,hogy beteg gyerekekkel kell direkt összeengedni a gyerekünket,de ami a levegőben van számtalan baci,az ellen igen is védekezzen a szervezetük!
Vizes fürdőruha:A Rebinek már nem cserélem le,mert egy perc nyugata sincs amikor kijön a vízből.Meg mindig ki be mászkál.Mindig van nálam váltó,mert előfordul,hogy ő kéri a cserét.Zsoltika legtöbbször leveszi a vizes gatyát,de régebben a Balcsiba csak meztelenül volt hajlandó bemenni.Utána kint mindig vett gatyát.Hannát tavaly természetesen átöltöztettem,már a pelus miatt is.A vízben úszó pelust kapott,kint szárazat!A nagyok nem szokták lecserélni,mindig kimennek a napra megszáradni.De sosem megyek el itthonról váltóruha nélkül,még nekeik is szoktam vinni!
Hajat mi sem szárítunk itthon sem-télen sem-nagyon meleg van este nálunk mert a fűtés mellett a nappaliban üzemel a kandalló.Fürdés után legtöbbször itt vannak,még egyszer sem lettek betegek emiatt.Rebeka néha kéri a hajszárítás,természetesen akkor megszárítom neki.Azért nem csöpögő hajjal jönnek ki a fürdőből,mindig jól megdörzsölöm nekik.Mondjuk mi sem szárítjuk,pedig a páromnak rengeteg haja van.De ő már nem gyerek!
Most én is kellemetlen helyzetbe kerültem.Amikor kivették Hanna manduláját,természetesen én sem vittem sehova,de ezt írtam is.A 10napos kontrollon rendben volt,így a műtét után 12 napra bevittem a bölcsibe,mert aznapra egy csomó elintézni valóm akadt,mivel látta orvos és nem ítélte betegnek és aznap elég pocsék idő volt,úgy éreztem azzal többet ártok neki,ha egésznap a nyirkos levegőn szaladgálok vele hivatalról hivatalra.Így a bölcsi mellett döntöttem.Délután azzal fogadtak,hogy folyik a gyerek füle!És az ottani doki,azt üzente vigyem fülészeti kontrollra.Gondolhatjátok milyen szar érzés volt,rólam is feltételezhették,hogy betegen kontroll nékül vittem be.Ugyan én mondtam,hogy látta doki,de akkor is kellemetlen volt.Ennek már 2 hete,azóta nem voltunk bölcsiben.Szerencsére már 5-e óta nem kapja a gyógyszert,de a háziorvosunk azt kérte a héten még ne vigyem.Most a munka nem sürget,de ha dolgoznék lehet,hogy muszáj lett volna már a héten vinnem.Általában egy nagyobb betegség után egy hét gyógyszermentes idő után lehet vinni a gyereket,mert addigra az immunrendszere is visszaáll.Azt az egy napot leszámítva már 1 hónapja nem járunk bölcsibe.
Cipő:én itthon nem adok cipőt rá.Egyik gyerekre sem adtam.Nem hiszem,hogy ez befolyásolná,hogy mikor tanul meg járni.Hanna most már,ha fogoma kezét lépeget,de nem igazán akar.Ha kint vagyunk adok rá cipőt,vettem neki egy kifejezetten járni tanuló gyerekeknek valót,de abban pláne nem akar menni.Siesta cipőnk és szandálunk is van,de nem erőltetem a járást.Zsolti is másfél évessen indult el,igaz akkor már egyedül.Ákos és Rebi 13 hónaposan már mentek,de a lakásban nekik sem volt cipő a lábukon.Hannával azért mindennap sétálok itthon,de csak akkor amikor ő fogjameg az ujjaimat,akkor szívesen lépeget egy keveset.Már egy párszor próbál megállni egyedül is.Elengedi amiben éppen kapaszkodik,és pár másodpercig megáll.Nagyon örül neki.
Edit,
a múltkori pü-re válaszolni fogok,de egy kicsit hosszú lesz,ha nem baj!
Egyenlőre ennyi,ami kikivánkozott,remélem nem voltam bántó.
Pusz
Timi