Új privát üzeneted érkezett!

Márti!

15-öt asszem én sem adnék egy motorért. Keresgélj, hátha találsz olcsóbban. Mondjuk amit belinkeltél, az már azért majdnem csak a fele. De szerintem még van ennél is olcsóbban.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Na ez nem megy....asszem lépek...úgy sincs erre fele senki :lol: :lol: :lol: Zsandit is lekapcsolták a gyerkők!!!! :wink: 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó az a link, csak egybe ment a következő szóval. Azért meg lehet ám nézni. :wink: Nekem is sikerült.

Andi
Kép
zsandi
 
 

 
 

Pörgés van, linkek nélkül :)
megnéztem a kutyát, most mrá értem, miért van mindenki rázoomolva :)

Ani, üdv itt, gyere gyakran! Az én gyerköm is márciusi! És eredetileg én is dunaújvárosi vagyok, de már nem élek otthon 12 éve (huh!) - akkor érettségiztem, és jöttem Bp-re egyetemre. És a szüleim is baracsiak lettek időközben...

Tegnap egyébként Samu kifejlesztett magának egy formaillesztős játékot. Van neki egyébként egy vödre, amibe a különböző formájú lyukakon be lehet dobálni a cuccokat (biztos tudjátok miről próbálok beszélni...) Sokat szokott vele küzdeni, de még nem igazán megy a dolog. No, tegnap a barátnőmnél megkaparintott egy wc papír gurigát és két teamécsest, és elkezdte belepakolni a gurigába a mécseseket. Profin ment neki, pont belefér, és ennek annyira megörült, hogy egy csomót szórakozott vele! Ennyit a drága formaillesztgetős játékokról! :)

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Edit az ilyen meghűlés-nem hűlés dolgokkal engem a falra lehet mászatni :)

Mondjuk 3 éves korom óta úszok, télen-nyáron fedetlen uszodában, és a gyerekeimet is erre szeretném szoktatni.
Fürdés után se hajszárítás, se 10 kg takaró :):):):)

Arról ne mbeszélve hogy ilynekor nincs rajtuk sokáig, mert fürdés után azonnal öltözünk, nyáron meg megnézném ha meghűlne :shock: :shock: :shock:

Én a beteg/nem beteg gyerekekkel is úgy vagyok, hogy ne mfoglalkozom vele. Mert lehet hgoy egy gyerek nem beteg, de már ott van benne a vírus és fertőz, akkor is elkapjuk. Ha tudom hogy beteg, és úgy jön akkor is. Ha épp úgy akarja a szervezete. Én senkinek se mondom hogy ne jöjjön, nem zavar ha beteg a gyerek. 10 esetből 9x már el se kapjuk....

Jó most barátnőm nem jön mert a kicsi skarlátos, modnjuk ez más dolog. De ha bárányhimlős lenne, személyesen vinném a meghívót :):):):)

Na mentem takarítani,

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Zsu:én nem így gondolom, persze én sem tartom itthon bezárva a manókat, de direkt nem szívesen rakom ki ilyen dolgoknak őket!!!Főleg, hogy Zsombi azért még pici....bár a Szoni is elkeserítő látvány betegen, ahogy minden gyerek!
Ha meg az enyéim betegek kötelességemnek érzem, hogy szóljak erről, már maradt is el emiatt tali, mert lelkiismeretfurdalásom lenne, ha tőlünk benyalna valaki valamit!!!!Szóval szerintem nem mindenki ilyen laza ebben a kérdésben mint Te!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Hát, akkor én egyáltalán nem vagyok laza, ha azt veszem, hogy 2 hetente 3 hétig beteg, akkor odafigyelek, hova megyünk és mit kaphat el újra.

Mártikám, ma mennyit aludt a Zsombi? És mikor dőlt ki? Nem semmi ez a hajnali 5 órás kelés.
(az Ádám délelőtt megint 2,5 órát szuszizott :lol: )

Ani, szia.

Bevallom, én is tudatlan voltam a kutyát illetően :oops: , de most megnéztem és baromi aranyos. Majd meglátjuk.

Évi, igen, ez így van. A drága játékok nem mindig, sőt, egyáltalán nem biztos, hogy sokáig érdeklik őket. Baromira nem érdekli, hogy te mennyit fizettél érte, sokkal szívesebben játszik bármi mással. Nálunk most a sláger, ellopni apa féltve őrzött dvd filmjét és telecsorgatni nyállal. :lol: :wink:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Zsu!

Én nem hiszem, hogy sértő voltam, de kicsit éles a válasz hangnemed. Ha gondolod, én is fogalmazhatok sértően.
Én se tartom burokban őket, csak most ez egy olyan szituáció. Egyébként elég sok képen folyik Kata orra, ami nem baj, de gyakrabban kellene törölni. Ennyit a betegségekről!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Barbikám:ja ez az 5 óra már csak azért is horror, mert tegnap összvissz 1.5 órát aludt!!!!10-kor aludt el most délelőtt és majdnem 2 órát aludt, kedves tőle....... :roll: de most is még pörög, a csajszim sem alszik....szóval zajlik az élet!!!! :lol:

De jó hír:most már iszik ő is egyedül, vettünk már régebben aventes fület az üvegre, de eddig nem érdekelte.Most meg a hátára fektetjük és iszik mint a nagyok!!!!! :lol: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


:lol: 8) Rohangál a kisbanyám és azt mondja:Leesett a vércukrom :shock: :shock: kérdezem tőle ezt hol hallottad???Gondoltam a mama vagy a papa mondta, de nem, hanem a Madagaszkárban az oroszlán!!!!!!!!!!!!!!! :lol: 8) :wink:
Ja tegnap meg kicsit csúnyát mondott a mamára :oops: :oops: , apja szokta neki mondani , de csak úgy viccesen, hogy" büdös banya".A mama nem engedte, hogy kiszedje a popsitörlőt a dobozból így ő is ezzel a jelzős szerkezettel( remélem az???) illette!!!!Na a mama nem nevetett rajta, de azért kibékültek nagy nehezen!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Ma még nem volt 5 olyan perc, amikor mindkét gyerekem aludt volna. Most is lezajlott ugyanaz, ami délelőtt: Flórát altattam, Marci közben elaludt, Flóra nem engedi magát letenni, rögtön sír, azért letettem, 10 perc után Marci is felébred rá. :evil:
Asszem megvárom, amíg apa hazaér, és kimegyek, elásom magam a kertbe.

Betegség: én sem szívesen megyek olyan helyre velük, ahol tudom, hogy beteg van, meg szólok, ha mi vagyunk azok, hogy döntse el mindenki maga. Most pl. a Flóra szörcsög, még nem kellett szívni az orrát, de mintha kezdődne a nátha. A gyomrom meg egy gombóc, hogy mi lesz ebből. Attól is depis leszek, ha náthásak. Soha nem fogom megszokni, a szívem szakad meg, ha csak kicsit is betegnek látom őket. A Flórát már lassan nagyítóval nézegetem, hogy mi van. Szerintem dokihoz is elmegyünk. Mindenesetre ma vettem Osci... izét - odaadtam papíron a gyógyszertárosnak a nevet :wink: - aztán bízom a csodában.

Na, közben mintha csend lenne a gyerekszobában. Nagyon kéne nekik a pihenés, hulla fáradtak lesznek estére.

Ani!
Üdv itt! Írj kicsit magatokról, na meg a képeket is várjuk.

Márti!
Imádom Szoni beszólásait! :D Mindig olyan jó kedvem lesz tőlük.

Drága játék megítéléséhez csatlakozom, nálunk is a 10 Ft-os baromságon a legmenőbbek.

Évi!
Nagyon jó fej Samud, ahogy eljátszott a gurigával és a mécsesekkel. Jó kis problémamegoldás.
Talán te kérdezted a tűzoldtóságot. :oops: Nekünk azért jobb, mert magasabb a fizetés, több a szabadidő, vannak juttatások (közalkalmazotti állás). A maszek helyek, ahol Zsolti eddig asztaloskodott, elég bizonytalanok. Nem egyszer volt rá példa, hogy fizetéskor azt hallottuk, hogy nem fizetett valami megrendelő, így csúszik a pénz. Akár egy hónapot is. Azért két gyerek mellett ez már nem olyan egyszerű. A saját asztalosműhely minden engedéllyel pedig sok-sok millióba lenne, amink meg nincs. Szóval, úgy döntöttünk, hogy egy próbát megér. Bár nehéz lesz, mert olyan helyre került be most, ahol a kiképzés ideje alatt nem tudnak fizetni (2 hónap), munkábaállni pedig a következő nyugdíjazáskor fog, vagyis kb. októberben. Ha addig nem halunk éhen, akkor rendben lesz a dolog.

Julcsi, Árpi!
Livinek nagyon boldog névnapot kívánok!
Örülök, hogy hallunk rólatok, kitartás, már azért gondolom látjátok a végét. És csodaszép lesz, tuti!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Csend van a gyerekszobában! Kép
Mégsem ásom el magam!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok!

Márti: nagyon jók Szoni legújabb aranyköpései, jót röhögtem! :lol: :lol:
Tényleg sok 15 e egy kismotorért, de érdemes megnézni, hogy mennyire strapabíró, és meddig tudja használni.
Nem irigyellek a hajnali kelésért. Nem is alszik vissza a tápszeren?

Ani üdv közöttünk!

Én teljesen egyetértek Edittel. Én sem viszem sehova a Szandit amióta ezek a fránya vírusok vannak. A szüleimnél nem voltunk 3 hete, mert influenzásak és valahogy nem tudnak kilábalni belőle. Pedig már úgy hiányoznak!!!!!!! :cry: :cry: És ahogy Barbi írta, hozzánk is csak orvosi igazolással lehet jönni.
Szerintem bőven ráér ezekkel a betegségekkel, majd a bölcsődében találkozni.

Mi tegnap este óta megint gyerek nélkül vagyunk. A sógornőm kérte, had aludjon megint náluk. Igaz, hogy mostanában jobban alszunk, de azért nagyon jól esett végre nyugodtan aludni. Este még egy horror filmet is megnéztünk, amióta megvan a Szandi szinte be se kapcsoltam a DVD-t. 8)

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Barbi, és a párod mit szól a nyálas dvd-khez? :) Samu is folyamatosan próbálja elcsórni apja modellezős cuccait, ő meg itt kap szívgörcsöt.

Zsombi miből iszik egyedül? Csőrös pohárból? - gondolom rendes pohárból nem lehet hanyatt inni :)
Hát igen, az a hajnali 5 óra elég súlyosan hangzik, én időnként már a 7 órát is korainak gondolom :? De fogjam be a számat....
Szoni és a büdös banya :) Elhiszem, h a mama nem örült neki, de nyilván egy ennyi idős gyerköc nem pontosan érzi még a jelentésárnyalatokat. Én már előre rettegek, hogy miket fog Samu mondani, ha elkezd majd beszélni - mi azért használunk ennél csúnyább kifejezéseket is, és a jelenleginél tudatosabban kellene erre figyelnünk...

Zsu, én sem vagyok ilyen laza a betegségeket illetően - nyilván úgy erősödik a gyerköcök immunrendszere, ha minél több mindennel találkoznak, de azért ha tudok egy betegség lehetőségéről (beteg jönne látogatóba, vagy ahova mennénk, ott van beteg), azt inkább elkerülöm... Pláne az ennyi idős gyerekeknél.
Üdv:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Zsuzsi!
Használjátok ki a gyerekmentes napot/napokat! Jól feltöltődtök, aztán máris könnyebb lesz. Irigyellek ám!

Márti!
Ja, tényleg! Az kimaradt az előbb: gratula Zsombinak az egyedül iváshoz. Ez is olyan nagy segítség tud lenni! Náluk Marci iszik egyedül, sok problémámat oldja meg ezzel. :)

Andi
Kép
zsandi
 
 


No, mire megírtam a hsz-t többen is írtatok.

Zsandi, örülök, hogy elaludtak a manóid! Azért az asztalosszakma nem rossz - nekünk az egyik rokonunk asztalos, és olyan szép dolgokat csinál... Ő készítette pl. a konyhaszekrényünket, amit imádok. Bár abban biztos igazad van, hogy az önálló műhely kialakítása durva összegeket jelent. Az azért nem hangzik jól, hogy csak októberben lehet tűzoltóként kezdeni...

Zsuzsi, néha-néha tényleg jók a gyerköcmentes esték...


Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bibolya 2012.11.18 17:23-kor.
bibolya
 
 


Ibolya!
Szerintem nem szólsz bele olyan dolgokba, amik nem rád tartoznak. Merthogy amit ide leírunk, azt úgyis mindenkinek szánjuk. Úgyhogy írj véleményt csak bátran.
Engem pl. most teljesen meggyőztél, hogy bentre továbbra se adjak cipőt. Ezzel meg is oldódott a problémám.

A gyerekek tényleg tök máshogy fejlődnek, persze ezt eddig is tudtam, de fura látni az én két sajátomon, akik mellesleg még egyszerre is születtek. Egész más dolgokat csinálnak, másban ügyesek.

Évi!
Igen, a szakma nekem is tetszik, habár Zsoltinak kell, hogy örömét lelje benne. De olyan szép dolgokat csinál, nálunk persze minden bútor az ő munkája.

Csajok!
Ez az oscillococcinum kapszula, vagy minek nevezzem, baromi nagy. Még nem nyitottam ki, de gondolom jó sok van benne. (már ha ebben is golyók vannak - mindenesetre zörög) Tényleg egy egésznek a tartalmát kell feloldani vízben, és adni a gyerekeknek?

Andi
Kép
zsandi
 
 


Ibolya: engem is meggyőztél cipő ügyben!
Én is terveztem, hogy felhívom az ortopéd doki ismerősünket, mert mégiscsak jobb, ha szakember mondja el a véleményét.
HA-s tápi: a Szandi még csak most kezdte el a tejtermékek kóstolgatását és a tápit még januárba írta fel a doki. Nem néztük mi van a recepten, a párom meg kiváltotta. Ki is próbáltuk, de nem kell neki, inkább nem eszik. Amikor rákérdeztem, azt mondta, vigyázni akart a kiscsaj egészségére! Nem is értem, ha eddig nem jutott eszébe, akkor most már minek.

Márti: nagyon ügyi Zsombi az egyedül ivással.

Andi: azt írja a könyv, hogy egy dózist kell adni. Gondolom az egy kapszulát jelent. :shock:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Edit, abszolút nem akartam sértő lenni, csak siettem.
Ne vedd magadra, teljesen megértelek amiért nem viszed közösségbe Virágot. Ne haragudj érte.
Persze ha KAtána kvagy Bencének ilyen gyenge lenne az immunrendszere, akkor őt sem vinném. De azért mert most neked nem minden 100 %-os, azért nem kell a másikat megsérteni. Igen nem törlöm a gyerek orrát másodpercenként a folyik, főleg ha fényképezgetem, ugyanis úgy elkezd visítani, hogy fuccs a jó képeknek. Lehet érte megkövezni.


Engem absz. nem zavar a másik gyerek betegsége, mert én úgy érzem/úgy hiszem hogy amit a gyerek el akar kapni azt úgy is elkapja. Ha nem találkozik beteg gyerekkel, akkor attól hogy megfog a játszón egy mászokát, vagy a buszon a kapaszkodót.
Ezért nem foglalkozom ezzel a kérdéssel.

És szerintem nem betegesek a gyerekeim ennek ellenére sem. Kata 3x volt megfázva, és most kapott először AB-t, Bence pedig 1,5 év alatt csa kegyszer volt beteg. Előtte is csak a 3 napos láz járt ki neki.

Ibolya, nem baj ám ha nem értünk egyet :) Szerintem minden szoktatás kérdése. Ha a kicsi kiskora óta rendszeresen kap fagyit, akkor nem lesz tőle torokgyulladása, ha évente csak 1x akkor tuti. Ha a gyerek hozzá van szoktatva a vizes fürdőruhához, akkor nem fog felfázni, ha nincs, fel fog....
Arról nem beszélve, hogy nyáron hány percig vizes egy gyereken a fürdőruha???? Kb 5 percig.

Jó én nem tartom őket árnyékban....ne mviszem őket napra 11-15 óráig, de utána ott vannak, napkrémmel, kalappal. (vizes kalappal) És hogy an apon nem marad vizes a fürdőruha, az tuti :)

Egyébként meg teljesen mind1, meddő vita, hiszen Kata nem lesz szobatiszta nyéáron, ezért úszópelusa lesz :) No meg van még v. 5 fürdőruhája, bugyi is.

Sajnos én nem vagyok a híve a meztelen fürdőzésnek, másokét se bírom nézni a strandon...otthon az más, de ez előbbi elborzaszt, ezért az én gyerekeim nem fognak pucéran strandolni....

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Még annyit, hogy szerintem mindenki abból következtet, amit a környezetében lát...

Nálunk pl a skarláttal sok bajunk volt, a bárányhimlővel semmi az ég világon. Senkinek a környezetemben....

Ettől függetlenül ha nyárig nem kapják el, be fogom őket oltatni ellene. Nem azért hogy ne legyenek bárányhimlősek, mert attól nem félek, de az oltás az övsökmör ellen is véd...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bibolya 2012.11.18 17:38-kor.
bibolya
 
 


Zsandi:igen mindet, de ebben kisebb golyók vannak!!!!Mondjuk én csak beleraktam a szájába , a chamomillát is elszopogatja! :wink:

Évi:a cumisüvegből iszik egyedül , a csőröspohárral ugyanaz van mint a pohár vízzel röhög rajat :shock: , rágcsálja meg miegymás és mérges, hogy nem jön belőle, de arra hogy szívni kéne nem jött még rá!!!!!! :roll:

Ibolya:szerintem sem szóltál bele olyanba amibe nem kellett volna!!!!! :lol: 8) :wink:

Ja meg a betegségekről:szerintem azért is kell rájuk vigyázni, mert ez a dolgunk, azért vagyunk főleg ebben az életkorban, hogy a legjobbet nyújtsuk, most még jobban tudunk figyelni rájuk...tiniként majd úgyis csípő gatyában flangálnak és pocimutogatós pólókban, a fiúk meg egy szál polóban a kabát alatt, jobb eset ha a kabátot felveszik...... :lol: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ibolya:na ez a meló a tűzoltóság!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sima cumisüvegből iszik, mert a csőrős poharat még csak rágja, mert ugye kemény a csőre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Számomra sokat írtatok ma, nem tudtam megjegyezni, így ma még nem igazán szólok hozzá.
Megpróbálok képet feltenni a kicsi fiamról.
Valaki írta, h dunaújvárosi, na, én pécsi vagyok, csak sajna itt lakunk, mert a páromat ideköti a munka.
Mit írjak magunkról?
Itt egy kép, Bendus ma kirámolta a nylon-zacsikat, kb.200db-ot. Ő nagyon örült neki, ami látszik a képeken is.
Nem tudtam feltenni a képet, mert túl nagy , pedig már le van kicsinyítve.
Most nincs időm rá, de talán holnap.
nemes ani
 
 


Kép
Mégis itt a kép, hagyott a kicsi fiam szórakozni.[/img]
nemes ani
 
 


Kép
Kép
nemes ani
 
 


Csajok: ez lenne az én vonalzóm, csak még nem jöttem rá, hogy hogy tudom beilleszteni az aláírásomnak, mert azt nem találom. Valaki segítene.
Azt hittem a profilomban találom, de nem találtam meg.
nemes ani
 
 


Ani:a lap tetején a SEGÉDLETEKben találod a profilt és oda tudod bemásolni!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Szép estét! (készülnöm kellene a holnapi órámra, de nagyon-nagyon nincs kedvem... :)

Ani, én írtam, hogy eredetileg dújv-i vagyok, de látom, nem zártad a szívedbe a várost. Nos, ezt Pécs után nem is csodálom! Az öcsém felesége szintén pécsi, valóban gyönyörű hely!
Mit dolgozik a párod, ami miatt Dújv-ba költöztetek? Mióta laktok ott?
Egyébként nem minden nap ilyen sűrű ám a hozzászólások tekintetében, sőt a hétfők általában ennél jóval nyugisabbak szoktak lenni :)

Márti, Samu épp most tanulta meg a csőrös pohárból kiszívni a cuccost, de egyedül még nem megy neki: nagyon hátra kell hajtania a fejét.

Ibolya, én időnként annyira nem értem az embereket - most épp anyósodat. Felnevelt gondolom ő is egy-két gyereket, most meg ódzkodik egy csecsemőtől. Pedig azért nem fordult akkorát a világ, sőt a pelenkázás jóval egyszerűbb lett :) Mi is ilyenek leszünk vajon néhány évtized múlva? Mindent elfelejtünk? Persze ez az ódzkodás másról is szólhat...

Zsuzsi! Én azért írtam, hogy vevő vagyok a tápira, mert Samu még mindig HA-s tápit eszik. Mondjuk ő Mildibé HA-t, néha-néha BEBA HA-t. Szóval Humana-t még nem evett, de eddig mindent betolt, szóval nem aggódom amiatt, hogy nem tetszene neki. A kérdés csak az, hogy mikor-hogyan tudunk találkozni? Ha neked ráér, akkor nekem is - ha tényleg lesz 2 hét múlva tali, és persze megyünk mindketten, akkor ott is OK.
Üdv:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Megjöttünk, tornázni voltunk. A Lilla el volt ájulva, milyen szépen ül egyedül.

Ani, én sajnos nem tudok neked a vonalzóban segíteni, én tök béna vagyok hozzá. Nekem is a lányok navigálásával sikerült anno.
Azóta nem is nyúltam hozzá, nehogy elrontsam! :lol:
A rámolós kép nagyon jó.

Ibolya, szépen megfogalmaztad a cipőkérdést. Ez volt a véleményem, csak nem tudtam ilyen pontosan leírni. Mélyen egyetértek.

Betegség szempontjából, akkor az Ádám nagyon burokban él. Nem járunk tömegközlekedéssel, ha megyünk valahova csak kocsival. Nem járunk játszótérre (egyenlőre baromi felesleges), itthon megvan minden, hinta és a sok játék. És amíg a legjobb játék is csak annyira érdekli, hogy a szájába tömi, addig felesleges játszótérre menni. Innentől kezdve, ha lehet, elkerülöm a beteg gyerekeket, hiszen máshonnan nemigen kaphat el semmit. Mégis mióta fogzik és legyengült az imunrendszere mindig benyal valamit. De megfigyeltem, mindig akkor, amikor volt itt valaki, aki beteg volt csak elfelejtette előtte közölni. (legutóbb karácsonykor az unokahugom kisfia köhögött, tiszta takony volt, úgy jöttek hozzán, rá 2 napra már az Ádám is köhögött.)
Én úgy gondolom, amíg nem erősödik meg az imunrendszere és a nem lesz ellenállóbb, addig ha nem muszáj, ne jöjjön mindenféle betegség.

Évi, hogy az István mit szól hozzá? Mármint a dvd nyalogatáshoz? Először csak meséltem neki, elsápadt. Másodszor már ő is észrevette, százon kétszázat futott át a lakáson, hogy kivegye az Ádám kezéből. Én meg jól kiröhögtem.

Fürdőruha: a hugomnál is úgy csináltuk amíg baba volt, (és nem volt olyan régen), hogy ha kijött a medencéből a vizes fürdőbugyit szárazra cseréltük. Még a legnagyobb kánikulában is. Mikor bement újra a vízbe vagy visszavette a vizeset, vagy addigra megszáradt és mindegy volt melyikben megy.
Mert rendszerint a törpét már csak akkor tudod kiszedni a vízből, amikor lila a szája és kockára fagyott. Akkor pedig reszket a hidegtől, nem kell, hogy még a fürdőruha is hűtse. Szárazra cseréled, kicsit átmelegedik és mehet vissza újra.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Évi:fektesd a hátára a Samut mikor iszik...én így láttam a Julcsiéktól!!!!Zsombi ma így aludt el délután a mamáéknál!!!!Ivott a szőnyegen egyedül és után elterült és szundizott...úgy látszik ez a szőnyeg nagyon bejön a manóimnak!!!!

Ani:ne add fel :wink: , ez a pörgés ma nekem is furcsa volt, elmentünk FP kutyit nézni a Zsandinak, meg miegymást és mire hazajövök fél oldal tele volt!!!!! :shock: :shock: :shock: Kamilláztam is!!!! :wink:

Hívott egy barátnőm 1 hónapja született a kisebbik lánya a "nagy" márc.20-án lesz 2 éves...beszélgettünk a nehézségekről, de mondtam neki, hogy fel a fejjel, mert csak jobb lesz a dolog(bár ott a nagy vadul a kicsivel , megkarmolja meg odasóz) gondolom még új neki a helyzet :roll: , szerencsére Szoni direkt sosem bántotta a kisbetyárt!!!
Na joccakát, mert ha megint ilyen korai ébredés lesz én is veszem az ásómat :wink: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Enyim gyerek is csak néha-néha hajlandó inni a cumisüvegéből, az aventosból tud, mert nem volt meg a zselep, és úgy adtam oda neki. Mostmár szeleppel is tudja mit kell vele csinálni, csak épp nem hajlandó. Sztem szüksége va narra a meghittségre, amit az ivás nyújt az anyu ölében :)

Babri, hát igen, mi tömegközlekedünk, naponta lejárun ka tóra, ahol min 10 gyerek va negyszerre, a Kata ugye mászkál, esik, és persze az ujját szopja :) Szóval sztem edzett a kiscsaj...

Na tali? Ki jönne?

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Szép jó reggelt!!!!
Ma virágos jó kedvem van , mert csak fél 7-kor kelt a fiam a lánykám meg negyed 8-kor...vannak még csodák!!!!! :lol:

Zsuzsi:bizony nem alszik vissza a reggelin a kisgazfickóm!!!Na jó egyszer úgy csinált mintha ...visszacsempésztem az ágyba és 5 percet aludt!!!!! :shock: :lol:

Ani:bármiről írhatsz, amit az orrunkra szeretnél kötni...tudod nőből vagyunk így kíváncsia a természetünk!!!!! :lol:

Zsombinak a reggeli vége felé odaadtam a cumisüveget, evett belőle=örült magának nagyon, de így jól tele ette magát és mikor a Szonihoz bújt kijött a felesleg!!!!! :shock: :D

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsu!

A hozzászólásokból látod, nem csak én vagyok a csodabogár betegség ügyben. Egyébként ha kicsit is átérezted volna a helyzetünket és belegondoltál volna az elmúlt 1,5 hónapba, talán nagyobb empátiát váltottam volna ki Belőled!
Nem kerestem vissza, de egyszer írtad, hogy orrmandula probléma miatt Bence is sokat volt beteg. Na akkor az immunrendszere hogy működött?

Akkor én orrtörlésben is csodabogárnak számítok, mert nem engedem, hogy nyalja a gyerekem a saját ta...át, akát sír, akár nem a törölgetéstől. Na most már tényleg lehet engem is megkövezni!

Barbi!

Látom beléptél Te is az üvegbúrában tartók közé. :D :D :D

A sógornőm soha nem beteg gyermeke most ment oviba, aki 1,5 hónap alatt az 5. felső légúti betegségét szedi össze, és volt egyszer benne a hányás-hasmenésben is.
Annak idején a bölcsiben nálunk is volt egy időszak, amikor Barnus mindig beteg volt, na akkor hallottam eleget a "bezzeg az eminens másik soha nem beteg unokáról." Most fordult a kocka.

Márti!

És kaptatok FP kutyust? Én nem, sajna. Tegnap este pedig azért mentem a Corába célzottan. 1/4 10-kor értem haza, Apa megizzadva hulla fáradtan pakolta a füdőkádat. És nem tudott nézni Barátok köztet sem és még nem vacsorázott. :D :D :D Szegény kicsi Vuk!

Zsuzsi! Nálunk is ez volt a helyzet Anyáméknál, influenzásak voltak, de a közelükbe sem mentünk.

Mai menü: cukkini, krumpli, husi, sajt.

Barnus ma reggeli mondása: Anya hozd már ide a kis boszorkát!

Puszi/Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:nem volt sajna kutyi!!!! :(
Barnus :lol: 8)
Én ma sütőtököt csinálok a drágámnak, mostanában nem nagyon kaptam , de tegnap vettünk!
Szegény kicsi Vuk: :lol: :wink: 8) :D ez nagyon jó!!!!!
Mondjuk nekem ugye segít a párom, de már régóta tervezgetek egy olyan napot ,ahol egyedül van a manókkal!!!!!Ő nagyon vagányan benne is lenne...majd beiktatom valamikor!!!!! :lol: :wink: Csak úgy a kivácsiság kedvéért!!!! :P

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti!

Gyere hozzánk nyugodtan egy pihi napra, olyan jó lenne talizni!!! De komolyan!!!

Kíváncsi lennék, ez kimerülne egyetlen napban Nálatok vagy máskor is vállalkozna még egyre!

4 év óta ez volt az első este, mikor neki kellett egyedül boldogulnia. Azért nagyon megdicsértem és megsimiztem, milyen ügyes volt. Igaz, a nappali még romokban volt és utána kajáltunk, de gyakorlat teszi a mestert!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Jó reggelt!

Edit, tudod mire jöttem rá? Mióta adom az Ádámnak az Aloe gélt sokkal jobban és nyugodtabban alszik. Bár nincs benne semmiféle nyugtató, de akkor is. Az anyunak meséltem, ő mondta, hogy amikor ő itta ő is jobban aludt tőle.
De úgy hidd el, hogy délelőtt alszik 2,5 órát, délután minimum 2, és az éjszaka is nyugodtabb. Lehet, hogy kel 3-4x, de odaadom a cumit és visszaalszik, és nem ordítva ébred.
Tegnap példáutl este 1/2 9-től aludt hajnali 1/2 2-ig egyhuzamban. Ilyenre nem is emlékszem mikor volt példa.
Ti isszátok már?

Mártikám, akkor most szétaludtad az arcod. :lol: Látod, a drága hagy téged is pihenni. Néha! :wink:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Ibolya, Ani:én nagyon örülök ám nektek :lol: :wink: , mint már említettem..mindíg gondolkozom azon, hogy több anyuka nincs is akik tápos csibéket nevelnek?????Jó persze nem mindenki babanetezik...de szerintem így sokkal könnyebb, hogy "együtt vagyunk"!!!!Legalábbis nekem az!

Zsu:szerintem nekünk jó a jövő 7 ,de majd még beszélek a Julcsiékkal, hogy nekik is jó e!!!
Ibolya, Ani ti is jöhetnétek.....bár Dunaújváros nem a szomszédban van!!!

Ani:jó a kép csak a lényeget Bendust nem igazán látom!!!! :roll: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Barbi:ez tök jó hír!!!!Nagyon örülök, hogy ilyen 7alvó fiad lett!!!Meg lehet, hogy a sok ücsörgésben is elfárad!!!!

Én Zsombitól már kivagyok!!!! :shock: Már felmászik a nagy kanapéra, meg a dohányzóasztalra, a nappaliban már nem merem csak úgy ott hagyni!!!!De szerencse, hogy van egy tesókája mindíg kiabál, hogy anya felmászotta a fiad...ide meg oda!!!! :lol: :wink:

Edit:jó lenne lemenni hozzátok is!!!!Megbeszélhetjük, de akkor vinném a kiscsaládot is, mert apa állítása szerint minden jóból kimarad!!!!Na nem mintha ő lenne itthon egész nap!!!! :shock: :shock: :shock: Irigy kicsit erre a nagy dumálásokra is veletek!!!! :wink: Sanja neki nincs igazán jó barátja! :? :( :( Nem tud kivel dumálni rajtam és a családon kívül!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Ani:próbáltalak MSN-re felvenni, nem tudom sikerült-e ilyet még nem csináltam, én vagyok a rolando-val kezdődő, vagyis ez a mail címem!
Na most már megyek a dolgomra!!!!

Edith,drev:mi a helyzet?????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Barbi!

Te mennyi gélt adsz Ádámnak? Jól emlékszem a naturból kap? Én őszibarackost vettem, de kanállal kiköpi, pohárból nem issza, rostosba téve cumisüveget eltömi. Szóval lehet, hogy veszek egy naturt, ha azt mondod, hogy használ.

Márti!

Gyertek együtt, az még jobb (de csak orvosi igazolással) :) !!! Nekünk jó bármikor, kivéve febr. 24, és a manók szülinapja (kb. márc. vége)!

Na lépek lakást rendbetenni!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit igen, a natúrból kap. De ezt sem tudod cumisüvegből adni, ebben is úszkál valami.
Én egy teáskanállal adok, de az nincs tele. Olyan félig.
Úgy csinálom, hogy amikor ebédel két kanál kaja között becsempészem a szájába. És gyorsan rá a többi kaja, ne érezze sokáig az ízét. Nem mondom, hogy mind bennemarad, de azért jut a pocakjába is.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Hú, Barbi köszi, akkor nem vettem feleslegesen még egyet. És elég neki egyszer adni vagy érdemes este is, hátha az éjszaka jobb lesz tőle? Úgy tudom, túladagolás lehetetlen az aloe-s cuccokból.

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem volt lelki erőm mégegyszer beugrani.Látom a betegség is téma volt.
Úgy érzem most írnom kell egy kicsit hosszabb véleményt!De senkit sem szeretnék megbántani!

Nagyon felháborít amikor valaki betegen viszi bölcsibe,oviba a gyerekét.Most nem egy kis nátháról van szó,de amikor folyik a gyerek orrából a zöld trutyi akkor azért nem kéne már a közösségbe vinni.Azzal már biztosan ferőzi a társait!
Bárányhimlő:aki közösségbe járatja a gyerekét az biztossan elkapja!Úgyanis a bárányhimlő a lappangási időszakban fertőz a legjobban,ami 10-14 nap.Nem is tudod,hogy a gyermek már az,de már fertőz!Áki fiam anno bölcsis volt már,de a szomszéd kisfiútól kapta el,aki szintén bölcsis volt,de nem egy csoportba jártak.Ahohy a kisfiú pöttyös lett,Áki rá 2 hétre lett az.Addig biztos megfetrőzte a társait is a bölcsibe,de senki sem lát bele a gyerekébe.Tehát a bárányhimlőt ezért kapják el sokan,és nem azért mert bárányhimlősen viszik közösségbe.Sőtamikor már száradnak a pöttyök már nem fertőz!És sok ilyen betegség van még,ami a lappangási időszakban is fertőz.
Burok:Szerintem Edit sem tartja burokban a gyerekeket.Nyilván aki -sajnos-már megjárta egy kis babával a kórházat teljesen másképp látja a betegség/betegségen való átesés fogalmát.Gondolom sétálni Editték is eljárnak és nem a négy fal között él Virág!Az immunrendszer erősítése nem abból áll,hogy mindig beteg legyen a gyerek és minnél több betegséget szedjen össze!Hanna fülgyulladásait-3x lett leoltva-mindig más baci okozta.Tehát honnan tudhatjuk,hogy ugyan azt a betegséget éppen melyik baci okozza.???Sajnos mi is fertőzhetjük a gyerekeket,mert ami minket nem betegít meg,az,lehet,hogy őket igen.Barbikám,szerintem egy kicsit többet vidd le Ádámot,mert a levegőztetés fontos.Ezzel tényleg lehet erősíteni az immunrendszert,nem kell nagy betegségekre gondolni,de az nem baj,ha találkozik egy két kórokozóval!Nem arra gondolok,hogy beteg gyerekekkel kell direkt összeengedni a gyerekünket,de ami a levegőben van számtalan baci,az ellen igen is védekezzen a szervezetük!
Vizes fürdőruha:A Rebinek már nem cserélem le,mert egy perc nyugata sincs amikor kijön a vízből.Meg mindig ki be mászkál.Mindig van nálam váltó,mert előfordul,hogy ő kéri a cserét.Zsoltika legtöbbször leveszi a vizes gatyát,de régebben a Balcsiba csak meztelenül volt hajlandó bemenni.Utána kint mindig vett gatyát.Hannát tavaly természetesen átöltöztettem,már a pelus miatt is.A vízben úszó pelust kapott,kint szárazat!A nagyok nem szokták lecserélni,mindig kimennek a napra megszáradni.De sosem megyek el itthonról váltóruha nélkül,még nekeik is szoktam vinni!
Hajat mi sem szárítunk itthon sem-télen sem-nagyon meleg van este nálunk mert a fűtés mellett a nappaliban üzemel a kandalló.Fürdés után legtöbbször itt vannak,még egyszer sem lettek betegek emiatt.Rebeka néha kéri a hajszárítás,természetesen akkor megszárítom neki.Azért nem csöpögő hajjal jönnek ki a fürdőből,mindig jól megdörzsölöm nekik.Mondjuk mi sem szárítjuk,pedig a páromnak rengeteg haja van.De ő már nem gyerek! :roll:
Most én is kellemetlen helyzetbe kerültem.Amikor kivették Hanna manduláját,természetesen én sem vittem sehova,de ezt írtam is.A 10napos kontrollon rendben volt,így a műtét után 12 napra bevittem a bölcsibe,mert aznapra egy csomó elintézni valóm akadt,mivel látta orvos és nem ítélte betegnek és aznap elég pocsék idő volt,úgy éreztem azzal többet ártok neki,ha egésznap a nyirkos levegőn szaladgálok vele hivatalról hivatalra.Így a bölcsi mellett döntöttem.Délután azzal fogadtak,hogy folyik a gyerek füle!És az ottani doki,azt üzente vigyem fülészeti kontrollra.Gondolhatjátok milyen szar érzés volt,rólam is feltételezhették,hogy betegen kontroll nékül vittem be.Ugyan én mondtam,hogy látta doki,de akkor is kellemetlen volt.Ennek már 2 hete,azóta nem voltunk bölcsiben.Szerencsére már 5-e óta nem kapja a gyógyszert,de a háziorvosunk azt kérte a héten még ne vigyem.Most a munka nem sürget,de ha dolgoznék lehet,hogy muszáj lett volna már a héten vinnem.Általában egy nagyobb betegség után egy hét gyógyszermentes idő után lehet vinni a gyereket,mert addigra az immunrendszere is visszaáll.Azt az egy napot leszámítva már 1 hónapja nem járunk bölcsibe.
Cipő:én itthon nem adok cipőt rá.Egyik gyerekre sem adtam.Nem hiszem,hogy ez befolyásolná,hogy mikor tanul meg járni.Hanna most már,ha fogoma kezét lépeget,de nem igazán akar.Ha kint vagyunk adok rá cipőt,vettem neki egy kifejezetten járni tanuló gyerekeknek valót,de abban pláne nem akar menni.Siesta cipőnk és szandálunk is van,de nem erőltetem a járást.Zsolti is másfél évessen indult el,igaz akkor már egyedül.Ákos és Rebi 13 hónaposan már mentek,de a lakásban nekik sem volt cipő a lábukon.Hannával azért mindennap sétálok itthon,de csak akkor amikor ő fogjameg az ujjaimat,akkor szívesen lépeget egy keveset.Már egy párszor próbál megállni egyedül is.Elengedi amiben éppen kapaszkodik,és pár másodpercig megáll.Nagyon örül neki. :lol:

Edit,
a múltkori pü-re válaszolni fogok,de egy kicsit hosszú lesz,ha nem baj! :roll:

Egyenlőre ennyi,ami kikivánkozott,remélem nem voltam bántó.

Pusz
Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bibolya 2012.11.18 17:50-kor.
bibolya
 
 


Egy csomót írtam, valamit félrenyomtam és elszállt! :x

Edit, nem érdemes 2x adni belőle. Az is lehet, hogy Virágnál nem ez lesz a hatás, hogy nyugodtabban alszik. A fene tudja, azért próbált beletömni szegénykémbe. De tényleg borzasztó íze van. Ha másra nem is jó neki, az imunrendszerét erősíti.

Timi, nem írtam ezért nem tudhatod, de mi délután mindig sétálunk. És nem keveset, legtöbbször én már csak vonszolom magam. Ha kicsit jobb idő van akkor pedig irány a Duna part.
Ez 2 hetes kora óta így van, amikor órákat aludt kint a kertben a babakocsiban.
A burkot nem ilyen értelemben gondoltam. Hanem úgy, hogy nincs tömegközlekedés, nincs játszótér és beteg gyerekhez se nem megyünk, se nem jön hozzánk.
De játszótér is lesz, ahogy érdekelni fogja. Nem akarom én elzárni semmitől, szó sincs róla, csak egyenlőre minek menjünk. Most babakocsiban sétálunk.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Csőrös pohár: úgy jártunk mint az Edit. Mire kaptam olyat, aminek füle is van, gyorsan megvettem. De olyan erősen kell belőle szívni, (nekem is alig sikerül), hogy az Ádám inkább csak játszik vele, harapja. Próbálna inni, de nem bírja megszívni.

A múltkor a kis cumisüvegbe öntöttem narancslét és odaadtam neki. Aranyos volt, szépen megitta. Viszont olyan áron, hogy a végére mindene narancslés lett, mert folyt mindenfelé, úgyhogy hipózhattam a ruháját.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Zsu:Nem szeretnék kötözködni???De Kata meggyógyult már?????

Ibolya:bizony 1 hónapban 1x, 6 után ébred, kedves kölyök!!!!! :lol: :wink: Tudja meddig szabad feszíteni a húrt!!!! :wink:

Barbikám:ja-ja szétaludtam magam!!!! :wink: :lol: Azért ezt elbírnám viselni a fél 7-es ébredést!!!!

Ani:elijesztettünk?????????????????? :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Márti, köszi a hiányolást, d e ti vagytok a hibásak, hogy az este végül nem írtam. :P :shock: :shock: :shock: Hát igen, anyit írtatok, hoyg mire a végére értem volna, jobbnak láttam, hogy lefeküdjek. És jól tettem, mert szinte óránklént keltem a drágámhoz. Nagyon duzzadt az ínye a nemrég előbújt fenti rágófogaknál, úgy látszik, még nem törte át az ínyét az összes foghegy. Ennek a számlájára teszem végül az ébredéseket, mert amikor bekentem, sikerült 2 órát aludni egyhuzamban. :roll:

Amúgy az állapota stagnál, szívom a trutyit az orrából, és hörög-köhécsel egyet-egyet. A kedve viszont nagyon jó, bármilyen huncutságra kapható, minden neki nem való dologhoz hozzá akar férni, stb. nmem részletezem.

Nem olvastam még Timinek a hozzászólását, de azért én is "beszállnék" ebbe a betegséges szóváltásba.

Zsu, elsősorban neked címezem a mondandómat. Tökéletesen egyetértek abban, hogy a fölösleges óvatoskodás nem segíti túlságosan a gyereket és az immunrendszerét, de a fölösleges kockázatvállalást, a azt, hogy a gyereket szinte szántszándékkal kiteszem egy-egy betegségnek, nem tartom helyénvalónak, sőt felelőtlenségnek nevezném. Bizony, én foglalkozom azzal, hogy beteg-e vagy sem a gyerekem. És én sem viszem közösségbe, ha tudom, hoyg ott beteg gyerkőcök is vannak vagy ha mi vagyunk betegek. Persze, az is igaz, hoyg ha el "akarja" kapni a szervezete vlamilyen bacit, vírust, elkapja úgy is, ha állandóan bent tartod, de amikor valaki hetekig beteg, illetve a gyereke az, az jól meggondolja, hogy milyen "kalandokba" bocsátkozik utána. Sőt, még a nyár sem garancia a teljes gyógyulásra.
Nem szerettem volna anyukám helyében lenni, amikor kiskoromban júliustól májusig egyet beteg voltam amiatt, hoyg egy hőgutás nyári napon lefürösztött a Marosban kb. 2 perc alatt. És vizes ruha sem maradt rajtam, és be is bugyoláltak meg minden. MAndulagyulladásból hörghurutba és vissza, majd tüdőgyulladásba meg még a fene tudja, hogy mibe estem, de az tény, hoyg össze-vissza voltam szúrkálva és még álmaimban is mind gyógyszert láttam. Persze, itt az én szervezetemmel volt a baj. Miután kivették a manduámat (torokmandula) kutya bajom. Aműtét után két nappal, januárban, kint, fagyit ettem. Így rendelte az orvos. És azóta hál'istennek, tényleg apró náthákat kapok csak el.

Szóval, ezt azért vázoltam, hogy érzékeltessem: az erős szervezetű gyereket lehet edzeni, de azt, akinek egyelőre gyenge az immunrendszere, jobb nem kitenni fölösleges betegségeknek, fertőzéseknek, kockázatnak.
remélem, hoyg Kata is erős kiscsaj, és nem lesz semmilyen komoly egészségügyi problémája.

Ani, üdvözöllek én is a fórumon. de nekem is van kivetnivelóm: közelebbről szeretném látni Bendust. :) Sőt rólad sem ártana egy kép, hogy tudjuk, kihez címezzük írásainkat! :)

Cipőtéma: Ibolya, én a gyógytornászt akartam megkérdezni ezzel kapcsolatban, de még nem volt alkalmam rá. Engem is viszont most meggyőztél a 3 ortopéd doki tanácsával. Szóval lesz még ideje a lányomnak cipőt hordani.

Nem tudom, még mi került terítékre. Még visszaolvasok egy kicsit. :oops:

Ja, még annyit, hogy képzeljétek, tegnap nekifogtam a 90 napos diétának. :? :? :? De egyetlen szót sem akarok hallani, és a kuncogást is jól fojtsátok el, hoyg ne jusson a fülembe, ha időnap előtt abbahagyom! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P :P :P :P :P :P De remélem, sikerül kitartani. Itt a babaneten van egy ezzel kapcolatos topik, ahol tapasztalatot cserélünk, feltesszük kérdéseinket és tartjuk egymásban a lelket.
Muszáj volt elkezdenem, mert nem akarok a második terhességnek 6,5 kiló plusszal nekivágni az előzőhöz képest. Mert íyg elbúcsúzhatok a valamikori 60 kilómtól.

Na, megyek olvasni.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?