Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma fokozottan jelentkeztek nálam az influenza tünetei, úgyhogy nagyon jól érzem magam. :x
Nircee nekünk is ő a védőnőnk és az első alkalommal azt mondta, hogy fog jönni minden kedden reggel 9 óra körül. Ezután jött még kétszer (igaz egyszer be se jött) és december közepe óta nem is láttuk csak tanácsadáson amikor oltásra vittem Laurát.
Tiop nagyon cuki Zsani, ahogy játszik a kádban. Jobbulást neki!
Verna voltál a vásáron? Nem találkoztunk. Szerintem most nem voltak olyan jó cuccok. Laurának csak egy farmergatyót sikerült találnom.

Jó éjszakát mindenkinek!

Pilla
Vendég
 


Sziasztok!

Pilla,
Jobbulást kívánok neked!

Katica,
Köszönjük kérdésed,Levi már jól van,tegnap délre már a hasmenése is elmúlt! :lol:
Remélem ti is jól vagytok és hogy Sárika nem lesz beteg!

Tiop,
Még mindíg sípol Zsani?
Vagy mi baja van?
Mert láttam,hogy tegnap írtad,hogy nincs jól! :cry:
Szorítok,hogy hamar meggyógyúljon ő is!

Pimpoka,
Azt hiszem te kérdezted a lázmérést! :roll:
Én a fenekébe szoktam mérni és ott 0,5 kell levonni,tehát ha pl:38,5 ,akkor csak 38-nak számít!
És nekünk azt mondta a gyerekorvos,hogy a babáknál 38-ig hőemelkedésnek számít,és csak utána láznak!

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!
Köszönöm szépen a dícséreteket! :lol:
Zsani kicsivel jobban van de még nem az igazi csúnyán köhög de már kezd javúlni!!!!Sípolni már nem sípol!!!!!!
Valószinű,hogy megyünk a Sváb Hegyre kivizsgáltatom,hogy mitől jön vissza neki ez az állandó köhögés! :?
Jobb tudni,hogy mi a helyzet és legalább akor azt is fogom tudni,hogy hogyan kell kezelni!

Manó!
Örülök neki,hogy Levi jólvan!! :lol:


naccempilla!
Gyógyulj meg hamar !!! :oops: :wink:


Nagyon jól leírta Manó,hogy a lázat hogyan kell mérni!!!!
Nekem is azt mondta az orvos,hogy babáknál a 38 fok az még csak hőemelkedés!De én már a 37,5re szoktam lázcsillapítót adni mert nállunk már olyankór nagyon elesedtek a gyerekek és nemszeretném ha feljebb menne nekik aláz!Igaz azt mondják ,hogy az a jó ha felmegy mert akkor öli a bacikat! :oops: :?

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 

 
 

Rossz volt a gépünk, meg elég nagy vendégjárás volt...

Pilla: voltam, de elég későn értünk oda... én vettem egy overallt Flórának, mert még mindig 56-os a mérete, és minden óriási volt rá... sétához pedig kellett valami.
Vendég
 


Sziasztok!

Kati, örülök, hogy Levi meggyógyult!Kérdeztd Sárika haját, de igen, hullik, oldalt már az "eredeti" haja kihullott, most sokkal vékonyabb, világosabb és kevesebb haja van oldalt, fölül meg sokat nőtt születése óta, és így elég érdekesen néz most ki :wink: ott még sötétebb is. meg a haja teteje egészen sötét, és ami az óta nőtt, az világos. olyan, mintha a festés lenőtt volna. :lol:

Tiop, remélem kiderül, mi okozza Zsaninál a köhögést, és hogy elmúlik neki!

Pilla, jobbulást!!

Szép délutánt mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Segitséget szeretnék kérni, halotam van olyan szivacs amit a kiskádba lehet tenni, és akkor nem kell kézben tartani a babát :!: Nem tudom hol lehet venni vagy rendelni :?: Jó lenne ha valaki tudna segiteni :!:
pipacs80
 
 


Pipacs: mi ezt használtuk:

http://babyfun.vasarlas.origo.hu/termek ... pid=707127

Amíg le nem esett a köldökcsonk, addig nagyon jól jött. :) Amúgy 500 Ft körül van az ára annak, amit mi vettünk. (Abban az üzletben, amit belinkeltem).
Vendég
 


Sziasztok!

Nem tudjátok, kell a rákszűrésért fizetni a kórházban? Meg ha időpont nélkül megyek akkor fogadnak-e? Azaz igazság, hogy a párom csak holnap ér rá és már nem akarom húzni-halasztani a dolgot, ciki, de a hathetesre is csak most jutok el :oops:

Köszi Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Verna: te voltál már Surányinál?


Kérdés:
miután Lelle már hízott majd másfél kilót, ezért kissé hurkás lett a drágaság. Eltünt a nyaka és nagyobb pelus is kell már a hurkás combocskák miatt :D, na de itt a kis hurkái között meg szerintem kicsit ki van pirosodva a bőre.
Lehet, fürdés után nem töröltem teljesen szárazra? De be szoktam olajozni, akkor miért piros? Most vettem hintőport és azt tettem rá a hurkák közé és a nyakához.
Nektek volt ilyen? Hogyan kell ezt ápolni? Mit kell tenni, hogy ne legyen piros ott?

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Pimpoka!
Én sudokrémmel szoktam bekenni nekünk is szokott piros lenni de ha nagyon kipirosodna (Durva lessza felülete)Vidd el a dokihoz és ír fel neki direkt erre való kenőcsöt!Mi most kaptunk egyett mert nagyon kicsípte a hígabb kaki a popsit!Nagyon jó kenőcs és 60 ft vólt!A hajletokra is gpndolom jó lenne!Fürdés után én már nem használok hintőport!Inkább a krém!
Majdnem minden babának kipirosodik a hajlatokban főleg ha ilyen jó hurkás!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


köszi tiop, te mindenre tudsz válaszolni, jó, hogy ilyen tapasztalt anyuka vagy!!! Nem valami boraxos krém, halványzöld színű? Olyan van nekünk, a dokinéni írta még fel szülés előtt, , ha nagyon piros lenne a popó.

Már többször olvastam itt a fórumban is bizonyos hurutos kakiról, na azt mondjátok meg, hogy az milyen? Honnan lehet felismerni, milyen színű, állagú és miért hívják azt így?

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


pimpoka: nem, nem voltam még, majd jövő héten, vagy utána megyek 6 hetes kontrollra. (Flóra tegnap volt 5 hetes, szóval még ráérünk.)
Amúgy Flóra is hurkás, kezdettől fogva, pedig elég vékonyka... a kórházban azt mondták, hogy a hajlatokat hintőporozzam, úgyhogy azt teszem. :)

Pilla: azt mondta a védőnő, hogy jelentkezzek be a Manóval 6 hetes csecsemős tanácsadásra a dokinénihez és majd ő küld tovább ultrahangra. Mesélnél erről, hogy is zajlik ez?!
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi szépen lányok, már jobban vagyok.
Pimpoka a toka alatt és a hajlatokban Laurának is kipirosodik. Én hintőporral szoktam neki beszórni fürdés után és reggel ébredés után. Olajozni nem szoktam.
Verna kapsz egy beutalót a doktornénitől. Dr. Palotai Andreának hívják a dokinőt aki az UH-ot csinálja. Felhívod a kórház központi számát és kéred a röntgen osztály recepciós pultját, vagy a 188-as mellékről kikapcsolnak a pulthoz. Ott kell kérni időpontot koponya-, hasi- és csipő UH-ra. Szerdánként van rendelés 3-5-ig, de 1/2 3 - ra érdemes odamenni, mert nagyon sokan vannak. A váróban baromi meleg van, úgyhogy nem érdemes beöltöztetni a babát.

Pilla
Vendég
 


Verna, csak azért kérdeztem, mert nem tudom, hogy mikor kell pontosan menni, hogy amikor pont 6 hét van vagy utána. Igaz, teljesen mindegy. Egy-két hét ide vagy oda.

Uh-ra mi is megyünk, de a dokinénink amikor itt volt elfelejtett hozni beutalós papírt és így csak kedden kapunk.
Valamit mondtatok, hogy figyelni kell, hogy milyen beutaló legyen. Valami számos vagy mi. Mi is volt az?

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Verna küldtem privit :!:
pipacs80
 
 


Pimpoka, a hurutos kaki akkor van, amikor egy kicsit meg vannak fázva a babák, és a nyálkát, taknyot lenyelik, az bekerül a gyomorba, majd kikakilja. Szerintem rá fogsz ismerni, ha lesz ilyen, mert másabb a szaga, és az állaga kocsonyás, nyúlós. (bocsánat a naturalisztikus kifejezésekért, de máshogy nem tudtam leírni :oops: )

Sárának is szokott piros lenni a hajlatokban. (van rajta is hurka elég :wink: ) én boraxos popsikenőccsel szoktam bekenni.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Pimpoka!
De igen boraxsos krémről beszélek! :lol:
Hintőport azért nem mondtam mert az nekünk jobban kiszárítja hiába Johnsonos!! :lol: De azt is kipróbálhatod! :?
Hurutos kaki!
Zöldebb a kelleténél és nyákosabb nyúlik az egész és szúrós a szaga!
De ichtus jól leírta már,ráfogsz jönni te is mert teljesen máshogy néz ki mint a normális kenőcsös állagú kaki!! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziaszotok,

na végre sikerült kérni időpontot ultrahangra, 28-ára kaptunk, de nekünk mondták, hogy 15:45re legyünk ott (persze hozzátették, hogy lehet egy kis csúszás). Szóval ha megyünk három előtt akkor is bemehetünk, vagy csak, ha az időpontra megyünk?
Tudjátok ti ezt netán???

Lelle napok óta kibabrál velünk, majdnem egész nap alszik és éjszaka meg fürdés utántól reggel négyig magyaráz, sír, nyöszörög mindent csinál, csak nem alszik, ez a harmadik éjszaka most zsinórban, hogy ez van. Nálatok is volt ilyen?

Szép napot nektek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Pimpoka!
Ez természetes én úgy gondolom!Nállunk is vólt ilyen sőt a Zsani ha este 8-kor leteszem aludni 11-kor felkel cicizni és utánna 2óránként ugyan ez egészen 4-ig és 4 után óránkénk cicizik!Egyépként nekünk nagyon jól aludt mikor hazajödtünk a korházból ,csak egyszer kelt fel éjszaka de ez megváltozott úgy 5 hónapos korától!Remélem megfog változni tavasszal ,mert ez igen fárasztó így a másik kettő gyerkőc mellett!Kitartás mindég változnak mindenben és napról napra!!! :wink: De az is lehet,hogy bújkáll benne valami,majd meglátod!!!Ha továbra is nyügi ,elviheted őt orvoshoz,hogy megnyugodj! :wink:
De szerintem nincsen semmi gond a babák ilyenek!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Pimpoka! A többiek már nagyon jól leírták a hőmérőzést. Nekünk a doktornéni azt javasolta, hogy 38 alatt semmiképpen ne adjunk lázcsillapítót, mert valóban 38 fölött kezdődik aláz a babáknál.
Mi most januárban lázas napokat éltünk és akkor eldöntöttem, hogy veszek fülhőmérőt, mert sajnos elég gyakran kellett mérni Manó lázát és éjszaka is elég macera, kibontani a pelust popsiban várni hogy jelezzen a hőmérő és addig szegény baba is eléggé felébred. Szóval én vettem egy fülhőmérőt és az 1-2 másodperc alatt kész is. Most a Coraban azt hiszem tart még a baba-mama hét ott 3.990-ért lehet kapni és az fül és homlok lázmérő. De jókat lehet kifogni a tesz-veszen vagy a vaterán is. Én csak ajánlani tudom.

Pirosodásra valóban nagyon jó a hintőpor, de néha be lehet kenni is kenőccsel és erre legjobb a Bepahnten kenőcs.

A ksi betegeknek jobbulást kívánok!!!!
Vendég
 


Pimpoka: érdekes, most Flórácskának is ilyen időszaka van, hogy átalussza a napot... de szerencsére azért ő éjjel is alszik, bár most pont volt egy pár nehezebb éjszakánk... egyszer olyan is volt, hogy 2 óránként ébredt!!! Ilyet utojára 4 napos korában csinált...

Az 5 és fél órás éjszakai alvási rekordunk is lecsökkent megint 4-re... :( Picit hasfájósabb, nyálkás lett kicsit a kaki is (pedig nem náthás). Most isszuk a Mecsek teát, rájöttem, hogy estefelé kell adni, és akkor nyugodt éjszakánk lesz. :) Előtte két este is hőmérőzni kellett a popsiját, hogy legyen kaki, mert addig nem tudott elaludni szegény Manócskám...

Én is bizonytalan vagyok a 6 hetes kontrollt illetően, mert Flóra szombaton tölti be a 6 hetet, és kérdés, hogy előtte vagy utána érdemes... szerintem ma délután telefonálok időpontért, és akkor megkérdezem...

Pilla: nagyon szépen köszi az UH-infót!!!
Már csak időpontot kell kérnem tanácsadásra. Ezzel is gondban vagyok, mert a védőnő azt mondta, reggel 8 előtt telefonáljak, de mi olyankor - hála az égnek - még alszunk. :)
Nem fogok azért felkelni fél vagy egy órával korábban, hogy telefonáljak. ;)
Vendég
 


Sziasztok!

Hála istennek, csak 2 napunk volt olyan, hogy fájt a picur pocija, mostmár rájöttem, ha egy picit tornáztatom akkor kakil egy nagyot és rögtön kerek a világ.
A doktornő szerint az infacol nem volt jó és attól érezte rosszul magát a kis drágám. Úgy tűnik nála nem vált be,
Reméljük így marad minden, nagyon jó baba.
Rengeteget eszik, 3 és fél óránként 120-140 grammokat.
Nálunk a 3 és fél - 4 óra alvás a megszokott annál többet még nem alszik.

Kép
tami2900
 
 


Hello Lányok!

Pilla, múltkor mikor találkoztunk, elfelejtettem megírni, mennyire ledöbbent a párom attól, hogy Sára a lányod. Teljesen meg volt győződve arról, hogy a húgod. Közölte velem, hogy biztos én értettem valamit félre, mert neked nem lehet ekkora gyereked, hiszen ő már felnőtt nő, te meg baromi fiatal vagy, max 30 éves! :? :D Bogi meg egyfolytában, míg hazafelé jöttünk, azt hajtogatta felváltva, hogy "baba-baba" meg "va-va" (ez a kutya).

A hurkás csöppségek kipirosodott bőrére valami fertőtlenítős krémet szokott adni a mi dokinénink, amit nagyon vékonyan kell felkenni, ő azt mondta, hogy nem javasolja a hintőport, mert ha nagyon érzékeny bőrű és megizzadna a pici, akkor akár a hintőpor is kidörzsölheti a bőrét. Nekem mindig azt mondta, hogy ne öltöztessem nagyon be a gyereket, minél szabadabban van, annál jobban izeg-mozog, és a hurkák közé is juthat így levegő, egyébként se hiszi, hogy 18 fokban lenne tartva gyerek, és nem kell sarkvidéki túraruha rá otthon! :lol: Legfeljebb, ha nagyon parázik anyuka a megfázástól, egy nagyon könnyű, vékony takarót terítsen a baba pocijára, a végtagjai meg nyugodtan legyenek szabadon.

Figyuzzatok! Valakinek volt már közületek komolyabban gondja aranyérrel terhesség alatt? Nálam Bogival a végén jöttek elő a problémák de szerencsére nem túl komolyan, aztán utána elmúltak, most is abban reménykedtem, hogy úgy a 7-8. hónapig nem kell vele foglalkoznom, de nem így történt. :cry: Igazság szerint már jó két hete kínlódom vele, a dokim jvasolta a reparont, de ha nem használ, akkor menjek sebészhez vagy proktológushoz. Attól meg baromira parázom! Azt se tudom, hogy terhesen fognak-e tudni bármit csinálni a dologgal, vagy nagy bölcsen hümmögnek majd, hogy miért nem nézettem meg magam az első gyerek születése után... hát azért nem mert parázom tőle!!! HELP!!!

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab
 
 


andibab: nekem még jócskán a terhesség előtt volt aranyér-gondom... és hát ki kellett metszeni... nagyon fájt, és a nagynéném, akinek anno végbélrákja volt (szerencsére csodával határos módon teljesen meggyógyult) ragaszkodott hozzá, hogy menjek el proktológushoz, mert neki így kezdődött a rák, és ha nem ment volna el időben... szóval mondta, hogy nem valószínű, hogy gáz, de nézessem meg.
A proktológus meg azonnal a szikéhez nyúlt, ott helyben, ambulánsan kimetszették, mert közölte, hogy ez kúpoktól, kenőcsöktől az életben nem múlt volna el.
De ha már műteni kell, akkor én inkább valami modernebb technikát választanék most már, lézert, vagy gyűrűzést... azért a szike az elég drasztikus volt, fájt is utána még egy ideig, meg voltak a dolognak utóhatásai, de most inkább nem mennék bele a részletekbe... :oops:



Tami: örülök, hogy jól vagytok! :) Nálunk a tornáztatás nem mindig elég, bár Flóra szemmel láthatóan élvezi, de kakit nem csinál... ;)
Vendég
 


sziasztok!

hogy tudjátok megállapítani, h kaja után éhes marad a babó? mert én úgy érzem Lili nem eszik rendesen, és ahogy lerakom cici után egyből üvölt. csak kézben hajlandó megmaradni. ráadásul korábban beájult ha jóllakott most meg cicizne egyfolytában, de nem hajlandó rendesen kiszívni a tejet :( teljesen el vagyok keseredve. az evését azért nem mérem mert tegnap kb 2x is azt mutatta a mérleg h 10-20 g-ot evett, de én többnek éreztem. meg ha éhezne akkor nem gyarapodna igaz? eddig heti 100 gr-ot hízott kb, a doki is meg a védőnő is azt mondta ennyit kell. 3 hetesen értük el a 3 kilót (2670-el hoztuk haza a kórházból). viszont éjszaka 5-6 órákat alszik, ha éhes akkor fölkel, nem?
tökre nem tudom mit csináljak, úgy sajnálom mikor sír :cry:

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!

Pimpoka nekem eleve azt mondták a telefonban, hogy érjünk oda 1/2 3-ra, mert érkezési sorrendben szólítanak be, úgyhogy nem tudom miért mondtak 15.45-öt. A beutalónak pedig naplószámosnak kell lennie.
Andibab üzenem a férjednek, hogy imádom amiért ilyen fiatalnak néz, de Sára tényleg a lányom és már több vagyok, mint 30! :D Bogi egy tündér! Amint elmentetek és megszűnt a csatazaj Laura felébredt! Zavarta a nagy csend! :lol:
Verna végül a Szarka doktornőhöz jártok? Vagy találtál másik orvost?

Pilla
Vendég
 


murphyke: mi nem mérünk, de azt mondják, ha van napi 6-7 nedves pelus, akkor nincs gond.

Egyébként nem csak attól tud sírni ha éhes, pl. lehet, hogy pont a pocija fáj, mert sokat evett... nálunk most ilyen gondok voltak, és a kakilás segített. Utána aludt, mint a bunda...

5-6 óra éjszaka?! Nem semmi! :)

Én most visszasírom a 4,5-5,5 órát is, ami még egy hete volt... de szerintem ha most kihúzunk még pár napot, akkor utána jobb lesz, akár még át is fogja aludni az éjszakát a Manó...

Na eldugulok, megyek főzni... :)
Vendég
 


Pilla: végül nem is kerestem más dokit, egyelőre maradtunk a doktor néninél, aztán majd meglátjuk. ;)
Vendég
 


Verna akkor viszont nem kell olyan korán bejelentkezned tanácsadásra. A doktornő rendelési idejében is tudsz az asszisztensétől időpontot kérni.
Vendég
 


Murphyke, büfizik Lili rendesen evés után? Nekünk pl az is gond volt, hogy nem tudott büfizni és ezért nyugtalan volt. Csak kézben függőlegesen maradt és akkor nagy nehezen büfizett. De lehet, hogy egyszerűen csak anyázni akar. :D próbáld rajtahagyni tovább cicin, és lehet, hogy cumizás közben még nyel egy két kortyot. :wink:

thenus
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem volt időm írni,csak gyorsan:
Van 1 oldal,ami tele van kuponokkal én a Bababirodalmas kupont vettem igénybe de van 1 csomó jó rajta:
www.kuponnet.hu
Csak regisztrálni kell és a többit leírja az oldalon!

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
mano83
 
 


andibab!
Nálunk a családban volt komolyabb aranyér probléma, de egy magánrendelőben megoldották gyűrűzéssel, ami abszolút nem volt fájdalmas. Ha szükséges, akkor lehet még meg tudom szerezni a címet. :wink:

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!
Aranyér:Nekem mind a három terhességemnél vólt aranyerem jobbanmondva szülés után !De el is múlt egy hónap kínlódás után!Igaz most Zsaninál már terhesség aladt is jelentkezett és szülés után 1h-pal jött ki és hól ki jött hól vissza húzodott ,(persze kezeltem végig) vólt,hogy kúpot írt fel a doki és kenőcsel együtt használtam de csak 2hétig vólt jó !
Utánna amikor már 2 hónapja kínlódtam elmentem aKorházba a sebészetre és ott megvizsgált a doki ,azt mondta,hogy egyáltalán nem kell vele semmit tenni annyi az egész,hogy rostdús étrendnek kell lennie és sok folyadékot kell inni ja és persze kenegetni amikor kint van,és visszafog magátol szépen húzodni csak egy kis türelemmel kell lenni!Igaza is ledt 2 héten belűl megoldódott a dolog!!!Azóta is ügyelek az étrendre mert ahogy egy kicsit keményebb a széklet úgy jelentkezik az aranyér is igaz már nem úgy ahogy eleinte ,másnapra már el is múlik!Összefoglalva 3-om hónapon keresztűl szenvedtem de nem kellett műteni!Hallodtam olyanról,hogy megműtödték és ugyan úgy visszajött neki az aranyér!Többmindenkitől is hallodtam már!!!!!De nagyon sokat ólvastam az interneten rólla!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Murphyke!
Szerintem eszik a babód rendesen csak vannak olyan időszakok amikor kicsit nyűgösebbek jobban ígénylik a cicit(Olyankor csak ciciznek nem szívják),hogy megnyugodjanak vagy egyszerűen csak téged akar de az is lehet,hogy a pocija fály egy kicsit !Olyankor mindég kicsit simogazsd meg a pociját ,fektezsd a karodra arcal lefelé és ringazsd úgy őt!Nekünk nagyon bevált mind a három babónál!A babák nagyon sok mindent megéreznek előre az is bánthatja őt amikor jön egy front vagy fúj a szél stb......!De ha ilyen jól alszik akkor valószínű,hogy nincsen gond a szopival!DEHOGY ÉHEZIK!!!!! :lol:
De,hogy megnyugodj vidd el őt a védőnöhöz és majd ő ad tanácsot!!! :lol:

Egyépként Zsani már jobban van nem kell már csöpögtetni a fülét és a köhögés is javúlt már !Mindenféleképp azért viszem a hegyre!!!!!


A Pocaklakók ,hogy vannak????? :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

klmaria, nagyon megköszönném ha meg tudnád adni a rendelő elérhetőségeit, bár holnapra bejelentkeztem egy orvoshoz, de ha ő a durva módszer hívének bizonyul, azt nem fogom bevállalni, így lehet, hogy szükségem lesz rá. Előre is köszi.

Tiop, a rostdús étrend és társai című megoldást ismerem, de nem használ, én egyébként is az egészséges táplálkozás híve vagyok, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszem, és rozsos péksüteményeket szoktam vásárolni. Persze nem mondom, hogy néha nem szoktam elcsábulni valami jófajta nehéz, zsíros, csípős, magyaros kajára :lol: de nem ez a jellemző. Ja és napi 4 liter folyadékot iszom, de ezt nagyon muszáj, különben iszonyú fejfájásom lesz...

Üdv: Andi
andibab
 
 


Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ti jártatok kismama tornára? Létezik a kórházban ilyen?

Móni

Kép
móni30
 
 


móni30:
én a 16. héttől jártam a 39. hétig a kórházba kismamatornára. Nagyon jó volt. Minden hétfőn 17 órától van. Az első emeletre kell menni és Gitti (gyógytornász) tartja egy kis tornateremben. Kényelmes ruhában kell menni, nem kell cipőt vinni.
Van apás foglalkozás is, csak kérni kell.
Én nagyon élveztem, jó volt a sok kismamával találkozni. Van benne gátizom erősítő is, a torna pedig amennyire lehet mindig változatos volt. Nem kell bejelentkezni. Ha akarod megtudom egyik barátnőmtől, ő jár oda, hogy jövőhéten is lesz-e.

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!

Lányok, én tavalyelőtt nagyon, de nagyon csúnyán megégettem a vádlim a vasalóval (megbillent a deszka és pont a térdhajlatom alá esett a vasaló,ahogy léptem), iszonyatosan nézett ki. Egy ismerősöm tanácsára felkerestem egy embert Budán, aki többféle krémet forgalmaz. Ezeket a krémeket egy Somogy megyei gyógyszerész keverte ki, jelenleg gyógyszerré minősítés alatt állnak, de már évek óta forgalmazzák.

van égésre, visszérre, sebekre, izületi gyulladásra és aranyérre való kenőcs is (többek között). Mi az égéses, a visszeres, az izületis és a körömvirág kenőcsöket használjuk, nagyon jól bevált, ajánlani tudom mindenkinek. A lábamon az égés 2 hét alatt teljesen begyógyult, mára már észre sem vennétek a foltot, ha nem hívom fel rá a figyelmet.
A krémlistát beszkenneltem, de sehogy sem sikerül ide becsatolnom Nektek. Akit érdekel, szívesen elküldöm, vagy ide felrakom, ha megmondjátok, hogyan kell.

A budapesti forgalmazó: Farkas Ferenc 30/933-83-75, a gyógyszertári dolgok mellett egyéb termékei is vannak(tusfürdők, kézkrémek, testápolók, masszírozókrémek, tejkrém, samponok, stb, nagyon sokféle, piaci ár alatt). Tényleg érdemes megnézni.

Pusszantás mindenkinek!
minnie
 
 


Pimpoka!

Húúú! Az nagyon jó lenne, ha megkérdeznéd! Köszi szépen a válaszod!

Móni

Kép
móni30
 
 


Andibab!
Én csak próbáltam neked segíteni de ha neked ezek nem válnak be akkor sajnálom !!!!!!!! :cry:
Ha 2 hete van aranyered avval az órvos semmit nemfog csinálni!!!!
Nekem azt mondta,hogy örüljek neki,hogy még csak most jött ki úgy isten igazából a 3. terhesség után!!!mondtam neki,hogy kint vólt mindegyiknél csak szépen vissza is húzodott( 1 hónap) alatt!Tehát te tudod!!!Én a gyógyszertárban kaptam Sperti nevű kenőcsöt ,ezt úgy adták,hogy szoptatás aladt lehet használni!Én nagyon sokat szenvedtem már sírtam a fálydalomtol mert se űlni se állni nem vólt már jó!sokat segített a langyos vizes zuhanyoztatás!Azt is kipróbáltam,hogy csak oda jéghideg vizet engedek és az össze húzza az ereket!!Na mindegy !Lehet,hogy szülés útán megscinálják neked de szerintem terhesen,nemnagyon csinálnak vele semmit csak ha nagyon szükséges!Vérzik is??Mert nekem nagyon vérzett mikor kifakadt!!! :? :roll:
Na mindegy kíváncsi vagyok mi lessz a vége!
Neharagudj ha megsértedtelek valamivel!
Még valami ,nekem az Aktivia sokat segített még!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Murphyke!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ti adtok-e cumit Lilinek? Ha igen milyen márkát? Csak azért kérdezem, mert én annó kaptam 2db MAM-os cumitartót: rózsaszín, és bele van hímezve, hogy Lili. Ezért gondoltam rád. Mivel nálunk NUK cumi van, nekünk nem jó. De ha gondolod nagyon szívesen elpostázom neked.
Az etetéses kérdésedhez én csak annyit tudok mondani, hogy a mi Lilinknél az vált be, hogy az apja a szájához teszi a behajlított ujját (tudod úgy, mintha azt kérdeznéd, hogy "így görbülj meg?") és ha bekapja és szopja, akkor éhes. Ha csak nyammog (érezni lehet a különbséget!) akkor már nem az. Nem tudom, hogy nálatok ez működne-e, nálunk bevált. Tudom, hogy milyen rossz amikor tanácstalannak érzed magad. Én most vagyok így, mert már 3.napja Lili nagyon nyűgös. És nem is alszik túl sokat napközben. :cry:
Ja! És már kb. egy, másfél hete simán nyáladzik, és most már az öklét is tömködi a szájába. Hm...
Viszont amikor jókedve van, hatalmasakat nevet, mosolyog, és simán gagyarászik. Persze még csak egy-egy hangot ad ki, de azt annyira édesen, hogy meg tudnám zabálni. :lol:

Kép
Kép
giga1
 
 


Giga!
Ilyenkor a legaranyosabbak a babók,használjátok ki jól ezt az időt mert nagyon gyorsan elszalad! :lol:
Mi is nemrég szüledtünk és már 7 hónaposak vagyunk lassan elindulunk négykézlább ja és szépen űlünk már!Az öklét nekünk is 2 hónapos korátol tömi én azt hidtem mindég,hogy kijön a foga idő előtt!
Pedig nekem már van két gyerkőcöm és még így is érnek meglepetések ugyan is mégcsak 1 hónapja jött ki a fogunk!!!
Sokszor vagyok én is tanácstalan hiába vann 3-om gyerkőcöm,én sem tudhatok mindent!Pl-ul Zsanival teljesen úgy viselkedtem mintha ő lenne az első babám! :oops: :? Főleg,hogy ilyen beteges szegénykém!
Na mindegy szerezsd őt nagyon és figyeld minden mozdulatát mert mindennap mást fog produkálni!!!!!! :wink:
Szép és jó anyának lenni!Ugye???? :wink: :P
Lehet,hogy nem idetartozott a téma de úgy éreztem lekell neked ezt írnom olyan aranyosan írtad le ,hogy te mennyire szereted a kis
Lilit!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


sziasztok!

Kiderült Lili keveset eszik :cry: elkezdtem mérni és tegnap másfél óra alatt szopizott 70 gr-ot :( ráadásul ő naponta max 5x eszik, mert a hosszú szopi után minimum fél óra míg elalszik, és van h 3-4 órát alszik egyhuzamban mert úgy kifárad a szopizásban meg a sírásban. mindennek tetejébe, egyszerűen nem tud enni a jobb cicimből valami miatt már napok óta. szív egyet-kettőt és utána valami miatt már nem megy neki, csak ha újra bekapja. szóval most ezt játszuk. a másfél óra szopizás után meg kifejem amit nem tudott kiszívni, de odaadni már nem tudom neki, mert akkor mikor alszik? ja és persze a védőnéni a lelkünkre kötötte, h nehogy cumisüvegből adjuk neki oda a lefejt tejet, mert még nehezebb dolgunk lesz, szóval tegnap este elkezdtük a kiskanalazást (a férjem nagyon ügyesen csinálta :) ). úgyhogy most le is állok a cumisüveggel, mert nálunk látszik a hatása sajnos. a kis szemfüles gyorsan rájött, h neki ez mennyivel egyszerűbb mint a ciciből szívni, azon élvezetesebb csak cumizni meg aludni.

bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett a panaszáradatom, de kicsit el vagyok kenődve emiatt, ráadásul a tejem is kevesebb lett :cry:

Ti kentétek a baba arcát valamivel amikor kipattogott a tejcsitől?

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Pimpoka!

Felhívtam a kórházat, beszéltem Gittivel, lesz hétfőn torna, mégegyszer köszi!

Móni

Kép
móni30
 
 


Giga: még nem adtunk neki cumit, de gondolkodom rajta, ha elmúlik 1 hónapos és nem azért fog sírni mert éhes akkor lehet megpróbáljuk. úgyhogy ha nem gond akkor megköszönném (még nincsen cumija, mert úgy voltam vele, h csak akkor veszünk ha nagyon muszáj, először tanuljon meg normálisan szopizni).
megírom majd priviben a címet, csak most megyek mert ébredezik a kisasszony.

murphyke

Kép
murphyke
 
 


murphyke!
Nyugi neidegeskedj mert attól csak kevesebb lessz a tejed!!!!!!!!! :roll: Az órvos mondta ,hogy keveset eszik a pici??? :shock: Igaz az nemsok de vólt,hogy mi sem edtünk többet most,hogy ilyen nagy!(úgy értem ilyen nagy korára)Nemlehet,hogy a fülével lessz valami ?Mert a Zsani azért nem akarta az egyik cicit elfogadni mert kezdődött neki a füle begyulladni!!!!! :cry: mondtad ezt az órvosnak?Ne ijedj meg nem feltétlen nektek is az a gond!!!!!!! :roll: :wink: Lehet,hogy valami más illatot érzett meg egyszerűen azon a cicin és azért fura neki!!!! :? Figyelj ide a védőnök mindég azt mondják,hogy neadjunk cumisüvegeta babának de én most mondok neked valamit!Anett 2 és fél éves koráig szopott úgy hogy melledte cumisüvegből a teát itta!!!!!
Aventos vólt!Avval nemtudja megszokni mert az direkt úgyvan tervezve!Na mindegy te tudod!!! :P

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Ja még annyit ,hogy az arcának a levegő tesz a legjobbat!!!!!Ne kend be semmivel mert azok majd elmúlnak úgy ahogy jödtek!Tisztizsd le neki langyos vízzel és egy kis Nivea baba krémmel bekenheted vékonyan!(Ha nagyon zavar és kiszáradna)!!!!!!!!Tégelyben lehet kapni nivea Soft krém Panthenollal!Direkt babáknak való!Most,hogy így vissza gondolok én is bekentem az arcát Zsaninak!

:wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!
Olvastalak ám titeket de nem volt idöm irni mert az egész család beleesett egy hányos-hasmenös micsodába.Napokig ápolgattam a három férfit.A férjem is beteg volt ugyhogy képzelhetitek millyen gyámoltalanná vált.De hála az égnek mindenkin átment 1-2 nap alatt kivéve a anagyfiam öt kínozta 5 napig de mostmár jól van.Olyan érdekes volt mert hányni hányt de csak éjszaka.Nappal ette a krumplit,kekeszet meg ivott és mindig éjjel 1-2óra körült hányt majd aludt tovább.Furi volt de hááááála az égnek mindenki újra a régi.
Remélem mindenki jól van!! :lol:
kicsiwuki
 
 


Kicsiwuki!
Képzeld mi már ezen át estünk 1 hónapja ,mindenkinél éjjel kezdődött az egész éjjel vólt hányás hasmenés4Keztem én folytadták a lányok és fejezték be a fiúk!A férjemet viselte meg a legjobban ő egy hétig ithonvólt a többieken 2 nap aladt átment az egész!De én ezt már egyszer írtam!Aszthiszem!!!! :oops: :? Örülök ,hogy jobban vagytok!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Murphyke!
Akkor majd várom a privit.
Amikor a mi Lilinken kijöttek az anyatejes kiütések eleinte Sudocrem-mel kentem, de attól fehér volt a szemöldöke, meg a homloka környéke (elég bénán nézett ki szegénykém), pedig nagyon vékonyan kentem be. Aztán egyik etetés után nem töröltem le az egyik oldalon az arcát a tejtöl, és másnapra az sokkal szebb lett mint az amelyikre nem tettem tejcsit. Szóval én ezt ajánlom.

Kép
Kép
giga1
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?