Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajna nincs időm visszaolvasni, mert a picikénknek sokszor fáj a pocija.

Nincs valami tippetek, hogy mit adjak neki?
Egyébként már 3200 grammok vagyunk, gyönyörűen megtanultunk cicizni (mostmár csak abból eszünk, a cumisüveget elfelejtettük)

Remélem mindenkivel minden rendben van!

Puszi

Tami

Kép
tami2900
 
 


Sziasztok Lányok!

De jó, hogy ilyen sok anyuka van köztetek és ilyeneket tudtok írni. Most kicsit megnyugodtam, hogy ilyen szépeket írtatok!

Tényleg nagyon köszi!!!! :)

Üdv.
Márti
Vendég
 


Sziasztok!

Tüccs! Nem törvényszerű, hogy mikor elkezdődik a szülés elmegy a magzatvíz, Nekem hajnalban kezdett el fájni a pocakom és 6 körül már jobban, de ekkor még nem voltak rendszeres fájásaim, de olyan fura érzés volt, nem szokványos. Ja és amikor elmentem pisilni olyan barnás bigyó jött belőlem, valószínű a nyákdugó kiment. Aztán 8-kor beszéltem az orvossal és 1/2 10-re voltunk bent a kórházban és mentünk a szülőszobára. Először a fájásaim alapján úgy volt nem is lesz baba aznap, de délután 1-től 5 perces fájásaim voltak, de még akkor sem császároztak meg ( tudtuk, hogy császár lesz, mert farfekvéses volt Manó) , mert vártuk, hogy induljon el természetesen a folyamat és csak este 9,15-kor ment el a magzatvíz.

Szóval, ha valami nem szokványos fájdogálást érzel, akkor mindenképp hívd fel az orvosod és ő megmondja majd mit kell tenni!

Vigyél még a babának cumit, cumisüveget hátha szükség lesz rá, meg kiszoknit is vihetsz. A mellszívót ne felejtsd el!!!


Képzeljétek én is azt hittem beteg lesz Manó, mert kedden belázasodott, de szerencsére szerda délutánra elmúnt és valószínű a foga miatt van, mert hétfőn vettem észer, hogy kint van 9. foga és a 10. is most bújik ki, ezért volt lázas.

Másik képzeljétek, tegnap este becsenget egy faszi és valami alapítványtól volt, de én csak ajtót kicsit nyitottam csak ki és a rácsig el sem mentem, ahol ő állt. Ne de valami légzésfigyelőre gyűjtött egy kórháznak és közben miutogatta az igazolványát is. Lehet, hogy szívtelen dög vagyok, de én azt mondtam, hogy házalóknak nem adok semmit. Sajnos anyyi rosszat hall az ember ezekkel kapcsolatban. Bántott a dolog, mert hát nekem is van gyerekem, meg szertnék is , de én is gyárthatnék akármilyen igazolványt. Vagy nektek erről mi a véleményetek? Ti mit csináltatok volna?

A kis betegeknek sok-sok +++++++energiát küldök, hogy hamar meggyógyuljanak!


Szép Napot Mindenkinek!
Vendég
 

 
 

Sziasztok! Hát hogy ti mennyit tudtok írni...

Tami! Örülök hogy mostmár minden ok. Hasfájásra mindenkinek más válik be: espumisan, infacol, gripewater, édesköménytea, maszírozás...

Andi! Biztos rendes doki lehet. És ti mit szeretnétek, öcsikét vagy hugit? A 12. heti UH-n voltál már?

Én szerdán voltam dokinál, ő is megerősítette hogy kisfiú lesz. :D Mindent rendben talált, nagyon jól fejlődik a kismanó. A doki be is írt a naptárjába, hogy júni elejére nem csinál programot... :wink:

Jobbulást a betegeknek, látom elég sokan vannak. :(

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Sziasztok!

Tami,
Örülök,hogy már jobban vagytok,és hogy ilyen szépen gyarapszik Kristóf súlya! :lol:
Levi is hasfájós volt,először Infacolt adtam neki kb.1 hónapig,utána meg Espumisam cseppeket.
Ezek nagyon jók voltak,mindíg etetés előtt kellett adni egy pipettával.
Aztán nekünk már az is kevés lett,ekkor tértünk át az édeskömény teára.
Nekünk nagyon bevált,a mai napig adom Levinek evé után 20-30 ml-t és nálunk nyoma sincs már a hasfájásnak!

Sajnos Levinek még mindíg megy a hasa,de állítólag pár nep és helyre jön!
Lányok,akik már használtatok a picinek Normaflort,mennyi idő alatt teszi helyre a pocakot?
Mert kezdek egyre idegesebb lenni,hiszen már vasárnap óta megy Levi hasa,az orvosok meg azt mondják,hogy jól van!
Hát nekem nem úgy tűnik,ráadásul napról napra soványabb! :(
Pedig nagyon jó étvágy van,de sajnos ahogy eszik,úgy jön is ki belőle! :evil: :(

Lenne egy kérdésem:
A terhességi csíkok mennyi idő alatt tűnnek el?
Szerencsére nekem csak a combomon vannak,de nagyon idegesít,hogy nemsokára itt a nyár és nem akarnak halványulni! :twisted:
Vagy van rá valami jó krém esetleg?
Így jár az,aki 30 kilót hízik! :wink:

Kép
mano83
 
 


Anita,
Gratulálok a kisfiúhoz! :lol:
Mi lesz a neve?
Örülök,hogy jól vagytok és hogy szépen fejlődik! :lol:
Viki mit szól,hogy kistesója lesz?

Krisztinka,
Teljes mértékben igezad van,én sem adtam vola így senkinek sem!
Régebben nálunk is próbálkoztak,de én sem tudok hinni az ilyen embereknek,akik csak úgy becsöngetnek mindenféle ürüggyel! :twisted:

Kép
mano83
 
 


Manó! nem akarlak elkeseríteni, de a csíkokat már nem lehet eltüntetni, max halványítani. Lehet ilyen krémeket kapni a dm-ben, rossmanban, schleckerben meg a gyógyszertárakban.
De sajnos a 30 kilótól nagyon megnyúlt a bőröd és megrepedezett, ezen már nagyon nem lehet szerintem segíteni. Vagy vannak ilyen testkezelések is nézz utána, de azok elég drágák. Azt hiszem itt van ilyen kezelés: www.gabiszepsegszalon.hu
de, ha a keresőbe beírod biztosan találsz egy csomó helyet!


Wikyanya! Gratula, hogy kisfiú lesz a babátok!
Te ugye a Fábián dokihoz jársz? Akkor még vezethet le szülést a kórházban ugye? Mert egyszer valaki írta, hogy megszorítások vannak ezzel kapcsolatban, mert ő vcsak szerződéses orvos ott.
Mi nagyon dolgozunk a kistesón és remélem be is költözik a pocakba hamarosan! Már nagyon várom!!! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Tüccs ha van eldobható pelenkázó alátéted azt is vigyél magaddal a kórházba.
Mano amióta megcsináltuk a 2 hetes Normaflore kúrát azóta Laura naponta 2-szer, 3-szor kakil. Bár olvastam, hogy hasmenésre is jó, de nálunk pont fordítva hatott, ami a mi esetünkben nagyon jó, mert probléma volt előtte a kakilással. Ígyhát nem tudom, hogy Levinél mikor fog hatni, ha egyáltalán hatni fog.
Anita gratulálok a pici fiúhoz!

Kép

Pilla
Vendég
 


Hahó!

Anita, gratula a kiskukishoz :D mi még nem igazán beszéltünk a pici neméről, még a nevekben sem nagyon tudunk megegyezni! Az már talán biztos, hogyha fiú lesz, akkor Gergő vagy Levente, de kislánynévben teljes a káosz. Nekem nem tetszik, amit a férjem javasolt, ő nem akarja, ami nekem tetszik. Persze közöltem vele, hogy úgyis engem kérdeznek meg majd szülés előtt, jó lenne, ha elkezdené komolyan venni a témát... :wink: Bár azt már észrevettem, hogy apuci nem bánná, ha mégegy kiscsaj jönne, így legalább már 3 nő imádná itthon! :lol: Én titokban kispasit szeretnék, mert engem is imádhatna már valaki :lol: , ha apa hazajön, baromira el vagyok felejtve, annyi dolgom van, hogy menjek a konyhába és legyen mit enniük, ők édeskettesben tök jól elvannak! De ennek nagyon örülök, mert anno (és most is) nekem nagyon rossz volt apámmal a kapcsolatom, mert volt pofám lánynak születni, a családunk ugyanis meglehetősen középkori felfogású, van a "gyerek" és van "lány"... :cry: De legalább a kislányomnak nagyon jó apukája van, csak ez néha rossz emlékeket ébreszt bennem... Az uh-n még nem voltam, a dokibácsim szabin van, majd jövő hét pénteken néznek meg minket. Talán már lesz tippük is... :?
Ti megegyeztetek már a babó nevében?

Manó, a terhességi csíkok sajna testalkati adottság, van aki 8 kg hízástól is tigriscsíkos lesz, más 25 kg-nál meg bababőrű. Akármilyen drága krémmel kenegetheted magad a terhesség alatt, ha kódolva van a génekben, akkor lesznek és kész. Eltüntetni nem lehet, évekbe telik az elhalványodásuk. Ez van. Én csak 13 kg-t híztam Bogival, az egyik legdrágább és legfelkapottabb krémet használtam jó féléven keresztül, és mégis lettek csíkjaim... Majd elhalványulnak egyszer! A testkezelések amellett, hogy csillagászati összegekbe kerülnek, a "lelked ápolásán" kívül nem sokat csinálnak, ez tapasztalat!

Krisztinka! Én is Fábián dr-hoz járok, mindenképp azt javaslom, hogy vele személyesen beszéld meg a jövőt! Csak ő tud igazán hitelesen felelni a kérdésedre! Én vele beszéltem meg amit tudtam, és amire tudott a jelen állapotok alapján válaszolni, szerintem ő a legmegfelelőbb információforrás (egyébként ha jól tudom, ő nagyon nem szereti az internetes mamafórumos információterítést!!!)

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab
 
 


Sziasztok!

Tami, gratulálok Kristóf baba súlyához, és ahhoz, hogy milyen ügyes páros vagytok szopi terén :lol:

Kati, én egy hétig adtam Sárikának a Normaflort, de neki csak egyszer nemt a hasa, meg hurutosat kakilt. De rendbe jött. ez így tényleg idegesítő lehet, hogy szegény Levinek még mindig megy a hasa. A gyerekorvos is azt mondja, hogy minden rendben?
Én terhességem kezdetétől a végéig 4 kilót híztam, de a combom így is nagyon csíkos lett. ( A hasam szerencsére nem)Még most sem halványodott el :evil: úgy hogy lehet, hogy ez alkati kérdés, nem csak súly miatt van. Kenegetnem kellene, de mindig elfelejtem. :roll:

Márti, tudjátok a babátok nemét? Ezt is meg akartam kérdezni akkor személyesen, csak nem akartam tolakodónak tűnni :oops:

Tüccs, én még nadrágpelenkát is vittem, mert nem mindig elég, amit adnak egy napra. (4 db). Ruha meg csak hazajövetelkor kell. Azt ráérsz behozatni.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Henus, azért nem az ELTÉre jelentkeztem, mert ott nem indul levelező óv.ped szak.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Krisztinak,Andi,
Köszönöm! :D
Akkor inkább kivárom,hogy elhalványuljon! :evil:
Hát igen,jól magnyúlt a bőröm 30 kiló plussztól! :wink:
De ez van,nem leszek elkeseredve,mert nem vészes és itt van Levi baba,ő a vígaszom mindenre! :lol:

Pilla,
A doktornő mondta,hogy hatni fog! :roll:
Én is vmi ilyesmit hallottam hogy 2 hetes kúra során áll be újra a napi 2-3 kaki! :wink: Azért köszönöm,legalább van egy kis infom erről ! :D

Kép
mano83
 
 


Katica,
Hát ez az!A gyerekorvos is azt mondja,hogy oké ez a dolog és hpogy addig adjam a Normaflort,amíg be nem áll neki napi 2-3 kakira.
Amúgy Levinek is hurutos a kakija,azt mondták a kórházban a kontrollon,hogy ez attól is lehet,hogy az orrváladékot szívja le és az ürül így belőle vagy az is lehet hogy jön a foga! :roll:
Nos,nem tudom,de nagyon idegesít! :twisted:
Ha a hétvégén nem változik el fogom vinni valaki máshoz,ami talán alaposabb,mert ezzel nem szabadna játszani! :evil:

A hasamon nekem sincs semmi csík,szerencsére! :wink:

És azt tudja valaki,hogy szoptatás alatt lehet-e tetoválást csináltatni?
Mert kérdeztem erről Toldi dokit,de azt mondta,hogy ezzel a kérdéssel most megfogtam és hogy nem tudja mert ilyet még soha senki nem kérdezett tőle! :lol:

Kép
mano83
 
 


Kristzinka:minek a kórházba cumit vinni a babának?Teljesen felesleges annak a babának aki szopizik.Tudom az elsö napokban rossz ha sír,de a cumi csak egy potcselekvés a babának és szerintem nem helyes már ott pár naposan rászoktatni.Nekem egyiknek sem volr.Én inkább mellre vettem a babát.Sokan inkább cumiztatják minthogy megbabusgassák.Szerintem tényleg felesleges.Többiek ezzel ti,hogy vagytok?
kicsiwuki
 
 


Lányok, köszönöm a hasznos tanácsokat a baba-holmival kapcsolatban. Pakolom is a hiányzókat a táskába.

KépKép
tüccs
 
 


Wuki!!

teljesen egyetértek veled, tök fölösleges, nekünk se volt és h alenne még gyerekem akkor se lenne se cumi, se cumisüveg..hiszen a ababának nem arra van szüksége..(de van aki másképp gondolja..általában az emberek fejében az akép jelenik meg ha pici babárol van so, h ott van a szájában a cumi, vagy cumisüveg..)

csajok, van egy sürgös levél mait én kaptam, és szeretném ide bemásolni háth ati tudtok olyan anyukát akinek kellene anyatej és el tudn amenn iérte..messze van. Tehát csak ha van távol ismerösötök.. remélem nem baj h beraktam a levelet..köszi

Sziasztok!



Beregszászon, a Misszióban dolgozó egyik családnál van jó néhány liter fagyasztott anyatej, sajnos nem jelentkezik ott a környéken senki, akinek kellene. A mama még egy kis ideig tudja tárolni, de hűtőkapacitásai kimerülőben, anyateje viszont sok van folyamatosan, és szívesen átadná valakinek.



Áthozzák a határ túloldalára is, ha kell.



Tehát Kárpátalja, Kelet-Magyarország anyatejet kaphat.

Ha tudtok valakiről, kérem, hívjon az Anyatejmisszió telefonszámán.



Továbbra is szeretettel fogadjuk az anyatejet kínáló és kereső mamákat és kisbabákat, és segítünk nekik egymásra találni.

Köszönöm szépen

(név cim nálam van,Csilla)

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


A fórumozók egyik fele azt fogja írni, hogy kell cumi a másik fele meg azt, hogy nem. Egyszer ez itt már volt téma és akkor is megoszlottak a vélemények erről.
A biztonság kedvéért érdemes elcsomagolni, aztán majd kiderül, hogy lesz -e rá szükség.
Vendég
 


Lemaradt a vége:

Cumisüveget viszont érdemes bevinni, ha esetleg pótlásra van szükség ne a kórháziból adják neki. Sára a kórházi cumisüvegtől gyönyörű szájpenészt kapott, úgyhogy Lauránál már nem engedtem, hogy abból adjanak neki pótlást.
Vendég
 


sziasztok!
Ti aztán tudtok termelni!

Először is:Mano!
Mi 2 hétig adtuk a Normaflórt utánna rendeződött minden!
Ennek ez a folyamata helyreállítja a bélflórákat,arra is jó ha nincs kaki és arra is jó ha folyik a kaki és persze sokminden másra is jó ,de ha elólvassátok a doboz hátúlját látnifogjátok ti is!
Mi is szedjük még!Az antibiotikum megviselte Zsanit!Nemrég ment ell a gyerekorvosunk,újra kell a Ventolint adnom Zsaninak mert megint csúnyán sípol!Lehet,hogy allergiások leszünk valamire! :cry:
Majd meglátjuk azt mondta a doki ,hogy ha beiktatok neki más ételt is mind pl a tejeseket meg amibe tejfehérje van ,ha akkor is így reagál mint most akkor felkel vinni a Szabadsághegyre és kivizsgálják,hogy mi a bűnös!! :cry: :( De az is lehet,hogy elkapta a nővérétől és ő így reagál,csak az a gond,hogy ez nem jó! :roll: Na mindegy de azt is mondta,hogy lehet,hogy nemgyógyult meg redesen és vissza eset!Nemtudom de teljesen elvagyok már keseredve! :cry:
De te ne izgulj Levinek elfog múlni a hasmenés! :)


Cumi ügyben annyit mondhatok,hogy sokan visznek be de egyáltalán nem szeretik a csecsemősök!Igazuk van mert azok a babák akik cumiznak nem úgy fejlődik ki a szopás ingere és nehezebben tanúl meg cicizni4Ezt nem én mondom!Ők mondták bent amikor bementem a piciért és az egyik babának kiesett a cumi a szájából!Mondták,hogy netegyem vissza mert nekik nem a cumira van szükségük hanem a tejcsire!!!!!!! :wink: :roll:
Nekem sem vólt egyiknek sem cumija!De ezt mindenki megintcsak maga dönti ell!Na és persze a baba!
Pellenkát viszont vihettek be,meg popsitőrlőt!Kisplédet szerintem felesleges de ezt is mindenki maga dönti ell! :wink:
Cumisüvegről annyit,hogy mi azt sem tudjuk,hogy mi az!A babának megint csak azt tudom leírni,hogy tejcsire és cicire van szüksége még akkor is ha az első napokban nincsen még tejcsi hisz az előtej fedezi a baba szükségletét ,és ha nem indúlna be a tejcsi akkor úgy is szólnak!De végül is elfér a csomagban az is! :? :roll: :lol:
Döncsétek el ti,hogy mit visztek be de a babának rátok van a legnagyobb szüksége!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Tiop,
Remélem hamar rendbe jön Zsani!
Azt mondták nekünk a kórházba,hogy ha még egyzter besípol akkor tehéntej fehérje allergia vizsgálatot rendelnek el!
Igaz,Levi nem kap semmi ilyesmit,de állítólag attó is allergiás lehet,ha én eszek tejterméket! :roll:

Cumi:
én bizony behozattam magam után anyukámékkal a kórházba a cumit,mert Levi egész éjjel üvöltött és már a csecsemősök is azt mondták,hogy hozassak cumit.
Aztán ahogy kijöttünk a kórházból már nem is fogadta el egészen 3 hónapos koráig!
És a mai napig nem is sűrűn cumizik!

Kép
mano83
 
 


tiop: akkor a nagylányod szájában mi lóg a képen... :D

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Igen én is hallodtam a keresztfiamnak 8 hónapos korában derűlt ki,hogy tejalergiája van de teljesen mások vóltak a tünetei mint nekünk !
Teljesen kiütéses is vólt már egészen csecsemőkora óta!Mi meg ugye másmiadt kerültünk korházba!
Na mindegy majd meglátjuk!
Kösz a biztatást!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Persze egy fénykép erejéig mind a háromról van kép!!!!!!!!!!!!!! :P Bocsi ezt nem írtam le!!!!!!!!!! :wink: Éppen hogy lekaptuk őket és a cumi meg repült is!!!!!!! :wink:
Bocsi !!!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Pimpoka!
Ráhibáztál tényleg mindegyiket lekaptuk ,most is vedtem cumit Zsaninak de a korházba nemvidtem be,meg ithon sem használjuk mivelhogy kiköpi ,és nemcsak a cumit hanem a cumisüveget sem fogadja ell így kiskanálból iszik ,ami hidd el nekem nagyon fárasztó!
Én örülnék a legjobban ha cumisüvegből inna!
J a egyépként nemtudom milyen képről beszélsz de tényleg van olyan képünk!!!!! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Ja igen popsitörlö és kissapka!Az KELL!
kicsiwuki
 
 


Tiop!

jobbulást nektek, már épp ideje lenne h meggyogyuljatok végre!!!

Mano!

nektek is szolt, gyogyuljatok meg gyorsan.


cumirol csak még annyit: h nekem rossz tapasztalatom van e téren, de asszem má rirtam is régebben..h Boninak 5 éves korában sikerült csak leszoknia rola..ÉN ezért és másért sem akarta m most cumit, cumisüveget..de ezt ténlyeg mindenk imaga dönti el,mit szeretne..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Helló Lányok!

Cumi: Szerencsére nekem sem fogadta el Gergő a cumit, de mivel inkubátorba volt és infúziózták és néha sírt akkor mondták a csecsemős nővérek a patológiás részlegen, hogy vigyek be. Szóval jó ha ott van, de használni nem kell, ha nem muszáj!!! Én is cumi ellenes vagyok!!!!

És mivel inkubátorba volt és infúziózták nem lehetett kivenni onnan és cumisüvegbe fejtem neki a tejet, de mivel eleinte nem volt tej, gondolom tápszert kapott és ahogy egyre több tejet fejtem le a saját mellszívómmal már csak azt kapta cumisüvegből. Majd mikor már ki lehett venni, természetesen csakis ciciztünk!

Andi! Köszi az infókat, persze, hogy a dokival fogok majd beszélni, ha beköltözik a kistesó, remélem hamarosan, hogy az én dokibácsimnál szülhessek majd, mert én nagyon meg vagyok vele elégedve!

Képzeljétek Gergő egyre többet totyog egyedül, bár még csak 10-15 lépést, de én ennek is nagyon örülök!

Nagyon jó Hétvégét Mindenkinek!
Vendég
 


Ja ma voltunk a C&A-ban és nagyon jó áron lehet most kisrucikat kapni! Vettem Gergőnek egy klassz kötött pulcsit bársonygatyóval és csak 1990 volt. Szóval érdemes benézni!
Vendég
 


Tiop! Nekem is nehezen kezdett el inni Gergő cumisüvegből, de aztán rájött, hogyan is működik! Kitartást!
Vendég
 


tiop: nekem Lelle a kiskanálból sem tud inni, idegíti, hogy nem megy a dolog úgy, mint a ciciből. Cumiból sem megy igazán, de ezt már sokszor írtam. A cumisüveget azért kezdtük el, mert mostanáig sebes volt a bimbóm és nem tudtam abból a ciciből szoptatni. Estére nekem kevesebb tejem van, ami nem elég neki az elalváshoz, így lefejt tejcsit kap(na). Én nem vagyok cumi ellenes és ha nagyon sír, de nem éhes, akkor jó lenne, ha cumikázna, ami kicsit megnyugtatná.
Gondolok arra, amikor már túl vagyunk a ringatáson, simikézésen, masszírozáson, puszikákon, bohóckodáson... Kipróbáltuk, de öklendezik mindegyik félétől.
A képet pedig a myvip-edben láttam :D.

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!

Hát annyi mindent irtatok alig brom követni :D Még egyben vagyok,most már nem sok van hátra a finisig :D
Olyan kérdésem lenne alig lehet érezni hogy mocorog a pocimba a baba, és ritkán is :? Vagy ilyenkor ez már természetes :?: Na de lehet csak kébzelödöm mert nagyon izgulok hogy minden rendben legyen a kis manoval :roll:

Szerintetek menyi rugdalozo kell venni :?: Mármint egy nap töbször kell cserélni vagy csak fürdésnél :?:

Kép
pipacs80
 
 


Pipacs, a vége felé már természetes, hogy kevesebbet mocorognak a babák, hiszen kinőtték a házikót :lol: Nyugodj meg, biztosan minden rendben van a babáddal.Kitartást, már nincs sok hátra! :D
Szorítunk neked!
Na meg a többi finishben lévő kismamának is. De jó, nemsokára megint születnek babák. :lol:

Kezdetnek 6-7 rugi mindenképpen kell, mert bizony nálunk volt úgy, hogy négyszer is át kellett öltöztetni a kisasszonyt egy nap. (kaki, büfi)

Tiop, sajnálom Zsanit, hogy megint megbetegedett. Remélem, hamar meggyógyul.

Csilla, Isaszegen mikor lesz szopis klub februárban? Itt Pécelen hétfőn, de lehet, hogy nem tudunk menni.

Szép estét minden mamának és babának! :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Pipacs!

utánad Tusi és én következünk. Ha tartjuk a kiírt időpontokat... :lol:

Jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
tüccs
 
 


Sziasztok!

Látom megint cumi téma!!!! :lol: :lol: :lol:
Azt hiszem a véleményemet erről itt már mindenki ismeri. És milyen sokan lettetek ellenesek :roll: Egy pár hete még egyszemélyes hadseregként kampányoltam a cumi ellen. Biztosan az újak :wink:

Egyébként pont ma kaptam egy tök jó anyagot a szoptatásról hozzátápiról, elválasztásról, alvászavarokról. HA lesz időm begépelem és megnézhetitek, nagyon nagyon hasznos. Többek között a cumiról is van benne szó. :D

Tami, ha hasfájós a babád nagyon ügyelj a te kajádra. Szerintem sokat javít a dolgon ha megpróbálod kikísérletezni, hogy mi a jó, és mitől fáj neki. :wink:

Katica, tényleg ELTE-n csak esti van. Heti egy alkalom. :roll:

thenus
 
 


Pimpoka,
Te is fent vagy myVip-en?
Milyen néven? Én Jónás Katalin, Monor :wink:

Pipacs,
Szerintem is jó,ha van több rugi,mert bizony én is sűrűn cseréltem Levi után,most meg még annál is sűrűbben! :wink:

Tiop,
már jó az msn-em,nem tudom mi volt vele! :?

Katica,
néztem Sárikát az iwiwen,annyira szép! :lol:
Neki nem kopott ki a haja egy kicsit sem?

Kép
mano83
 
 


Pimpoka!
Nemtudom ,hogy milyen képet láttál az Anettróld de nekünk mikor még ő volt pici akkor még nem is vólt digitális gépünk,amit feltedtem rólla azt a rokonunk gépével lett készítve !De én akkor sem tedtem fel olyan képet amiről te beszélsz!Valakivel szerintem össze kevertél! :? :wink: Nézd meg jobban!Gyurik Tiborné néven vagyok fent!Na mindegy nincs lényege csak én is azt hidtem,hogy én vagyok feledékeny!!! :lol:

Szép állmokat mindenkinek! :wink: :P

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Tami,
örülök, hogy Kristóf ilyen szépen fejlődik és, hogy van neki tejci. Nálunk Bencénél semmi nem vált be hasfájás ellen, nagyon tehetetlennek éreztem magam :cry: aztán ahogy betöltötte a 12. hetet mint amit elvágtak elmúlt a hasfájása, Dettinél pedig az Infacol vált be, ahány baba annyi féle megoldás. Ne egyél semmi puffasztót.

Wikianya,
gratula a kis kukishoz, vigyázz rá nagyon :D

Mano,
nekem anno a Bencével a hasam lett csíkos az utolsó két hétben, jó mésvél év volt mire elhalványultak, de el nem múltak kenhettem én bármivel ez van :wink:

Cumitéma-- én mind a két gyerekemnél vittem be cumit és nagyon jól tettem. Az első éjszaka úgy felázott a mellbimbóm a folyamatos félóránkénti mellretételtől, hogy másnap csillagokat láttam mikor szopizott. A szülésznőm (Tasi Erzsi) szólt a Terikének, hogy keressenek nekünk egy cumit mert előbb vagy utóbb ki fog sebesedni és nem fogok tudni szoptatni, ezért behozattam és odaadtam neki. A mai napig nincs sokat a szájába mert kiköpi, de mikor már mindet kipróbál az ember és nem nyugszik meg én odaadom neki és fél pec múlva már alszik is és a cumi kiesik a szájából és nem ébred fel rá.
A fiam nem is emlékszem mikor hagyta el a cumit, még nem volt egészen egy éves mikor valahogy nem kellett már neki :) :wink:
Nem vagyunk egyformák, mindenki máshogy neveli a saját gyerekét, más elvek alapján és szerintem ezekben semmi kivetnivaló nincsen ez így jó a babók sem egyformák.

Remélem hamar meggyógyul mostmár mindenki.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


tiop: nem kekeckedés ként írtam, csak miután láttam és mégis azt mondod, hogy nem, azért írtam, de nem szántam egyáltalán bántónak vagy ilyesmi. A képet a myvip-edben láttam amikor a kiscsaj az öledben van és fiad melletted áll, ez a kép van neked berakva elsőnek.
Kép

Nekem is van myvip-em, de én azt nem használom, iwiw-es párti vagyok. Ha van kedvetek jelöljetek meg nyugodtan Trifonov Éva néven, Gödöllőn találtok, igaz más ilyen nevű emberrel még nem találkoztam...

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Hú, mennyit írtatok!!!!
Visszaolvastam, de bocsi, ha kihagyok valamit. :oops:
Na, Marci sír, most sem fogok írni... :cry:
Megyek

Kép
Kép
nircee
 
 


SZiasztok!

tényleg sokat tudtok irni......csak gyözzek olvasni.

KAtica!

nem tudom pontosan, majd megkérdezem aki szervezi, de vagy utolso csütörtökön vagy március elsö csütörtökén, esetleg kérdezted meg W.Katit, hátha tudja, de én is megkérdezhetem..örülnék ha eljönnél és tudnánk egy jot beszélgetni megismerkednénk meg a gyerekek is..


AMGUY A SZOPIS KLUBBA BÁRKI JÖHET IDE HOZZÁNK!!!


Timi!

neked is ö volt a szülésznöd?de jo...

a sebes cicivel kapcsolatban az t tudom mondani h nekem elsöre sikerült a a fiammal "megharaptatni", szegénykém nem tudta merre meddig--h is kéne..stb. pedig segitettem de már kés ö volt..nagy hév..

rögtön megismertem milyen érzés is ez a fajta fájdalom..ez többször elöfordult nálunk de leginkább azért mert mikor már jöttek a fogai viszketett az ine, minden t harapott(sajnos errö azot se szokott le..) de má rnem harap cicit..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!viszont amikor utoljára megharapta, éni csillagokat láttam és milyen fényesek voltak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!akkor rákérdeztem egy szopis tanácsadonál h ilyenkor mi van..azt mondták h egy napnál tovább ne hagyjam ki a fájo ciciböl etetést, mert az sem jo..igy egy napig csak egyikböl evett másnap megkaphatta a fájot..nem volt kellemes akkor sem de egy nap sokat számitott tényleg..



Krisztinka!

teljesen igazad van, vannak kivételesek "alkalmak" amikor muszáj cumisüveget használni..mint pl. az inkubátorban.



Pipacs!

ne aggodj a vége felé ténlyeg nagyon keveset mozognak a babák, nem lesz semmi gond!

Jobbulást minden kis betegnek..

Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Pimpoka!
Én azt hidtem,hogy a cumiról beszélgetünk és nem a Cumisüvegről!!!!!!!!!Én a cumizásról beszéltem és nem a cumis üvegből ivásról,ugyanis nekem a Roland is és az Anett is cumisüvegből ivott úgy 2 hetes koruktól!!!!!!!!!De a Cumit eggyik sem fogadta ell! :lol: :wink:
Zsani nemhogy a Cumit de még a cumisüveget sem hajlandó megszívni!!!!!!!!!Cumi és Cumisüveg két különböző téma!(szerintem)
Egyépként nekem teljesen mindegy,hogy ki mit ad a babának azt úgy is a baba fogja eldönteni,hogy kell-e neki vagy sem!
Neharagudjon senki de már teljesen bolondnak éreztem magam mert már én magam sem tudom,hogy akkor miről is vólt a (téma)!!! :? :roll: szerintem teljesen félreértedtél engem!!


Most mennem kell mert Zsani nagyon nincsen jól! :cry: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Na végre sikerült újra géphez jutnom. :?
Szóval bocsi, ha kifelejtek valamit.

Krisztinka!
Próbáltalam megjelölni Gergőt, de az intro átugrása után nekem megáll a böngészőm. :cry: Majd még próbálkozom, ígérem!

Pilla
kérdezted a védőnőt: hozzánk Marci születése óta hetente jött, kivéve az ünnepeket, meg januárban egy alkalmat. Ki a védőnőd? Nekünk Baczkóné Gizella. Engem nem zavar, ha jön, de az sem zavarna, ha ritkábban jönne. Kedves, és sok tanácsot ad, csak az a legrosszabb, hogy néha váratlanul állított be, mikor még épp pizsamában voltam, kócosan, ahogy kikeltem az ágyból. :o

Cumi
azt hiszem, én vetettem fel korábban ezt a témát.
tényleg ketté kell választani a cumisüveget és a játszócumit.

Marci 1 hónapos kora óta iszik cumisüvegből, mert a kisebesedett cicijeimet úgy védtem, hogy naponta 4x szoptattam, majd 2x fejtem, és cumiból adtam oda, így a stimulálás is megvolt, és kicsit pihentek is a cickók. A szopi a mai napig fáj (Marci harap, és nem tudom erről leszoktatni), de már nem olyan nagyon, így már nem adok cumiból, csak ha kihagy egy evést és le kell fejnem, és azt adom oda. Aztán van, hogy keveset eszik, de nem éhes utána, csak szomjas, és akkor a vizet is cumiból kapja. És ha elmegyünk valahova, akkor cumiban viszek egy kis lefejt tejet, hátha kis nyugtatásra vágyik, és ez arra kiváló (én nem tudom bárhol előkapni a ciciket, ehhez szégyenlőn vagyok).

A játszócumival kapcsolatban sokáig haboztam, mi legyen, aztán 1 hónaposan próbáltuk ki azt is. Marci eleinte folyton kiköpte, így nem is erőltettem, aztán ahogy jött a front miatti nyűgös időszak, egyszer csak elfogadta, és azóta is elfogadja, DE: csak akkor, ha tényleg egy kis nyugtatás kell neki. Ha valami baja van, akkor azonnal kiköpi, és sír. És aludni sem alszik cumival. Úgyhogy használjuk, de nagyon ritkán, sokszor napokig elő sem vesszük.
Sokan mondják, hogy ez egy pótcselekvés, és hogy ilyenkor is a legjobb a cici. Igen ám, de vannak helyzetek, mikor nem tudom elővenni (pl. elmegyünk valahova, épp orvosnál vagyunk, takarítok, stb.). Ilyenkor mindkettőnknek nagyon jól jön, hogy a gyereknek adhatok valamit, amivel megnyugszik. Ráadásul mint írtam, nagyon fájtak a melleim, így én még az etetésektől is előre rettegtem, nemhogy csak úgy cumizni odaadjam Marcinak! És szerintem így is érzi a szeretetet, mert cumizás közben mindig az ölemben van, simogatom, beszélek hozzá, annyi a különbség, hogy nem cici, hanem cumi van a szájában. Mivel elalváshoz nem adom oda neki, így nincs olyan, hogy ne lennék vele, mikor cumizik.

Szerintem mindig mindennel kapcsolatban meg fognak oszlani a vélemények (cumi, táp, együttalvés, együtt fürdés, mérleg, légzésfigyelő stb.), és szerintem ez így jó. Mindenki leírja a maga véleményét, tapasztalatát, aztán mindenki maga dönt, hogy mit csinál. Mint mindig, most is bebizonyosodik, hogy a gyerekek felnőnek így is, úgy is. Cumival vagy anélkül, táppal vagy anyatejjel, a babák egészségesek és nőnek. A legfontosabb, hogy szeretetet és odafigyelést kapnak, minden más csak neveltetés, lehetőségek, hozzáállás kérdése. Háborúban is felnőnek a gyerekek, pedig olyankor aztán igazán nem ideálisak a körülmények.

Csíkok
nekem a combom és a fenekem már kamaszkorom óta tele van csíkokkal, úgyhogy már hozzászoktam. Szerencsére a terhesség alatt egyetlen új csíkom sem lett, sem a meglévők mellett (lehet, hogy már nem volt hely többnek :P ), sem a hasamon, pedig arra számítottam, hogy tetőtől talpig tigris leszek.

Egyébként nálunk csütörtök este megtört a jég: adtam Marcinak egy adag tápot. Sajnos annyira kevés lett a tejem, annyira sírt, nem nyúztam tovább, bevetettem a végső megoldást, először fél adagot. Na, ismét bebizonyosodott, hogy ha kajáról van szó, Marci mindent elfogad: úgy benyakalta az egészet, hogy csak lestem!!! Aztán megnyugodott, és olyan jót aludt, hogy éjjel fel kellett ébrednem fejni, annyira feszítettek már a cicijeim.
Aztán mintha csoda történt volna: rájöttem, hogy Marci nem hal bele, ha kap egy kis tápot, viszont nem éhezik, és ettől úgy megnyugodtam, hogy azóta sem kellett pótlás, csak szopizik, ráadásul elég sok tejem lett, ismét tudok még fejni is!!!! :D :D :D
De ha ismét szükség lesz rá, már nem fogok tőle félni, és igenis adok egy adagot, mert elegem van abból, hogy a hülye elveim miatt néha majd' éhenhal Marcika! Tudom, hogy a következő etetéskor bepótolná, de ő ezt nem tudja, és ilyenkor olyan elkeseredetten sír amíg nem kap enni, hogy rossz hallani, és semmi nem segít. Sírni meg nem hagyom.
Hát ez történt!


A kis betegeknek jobbulást kívánok!!!

Kép
Kép
nircee
 
 


tiop, valószínűleg akkor félre értettük egymást, én azt hittem, hogy mindkettőről szó van.
Hisz te is írtad, hogy:Cumisüvegről annyit,hogy ti azt sem tudjátok,hogy mi az! Én erre reagáltam, a cumis képpel.
De ahogy mondod, teljesen mindegy, mert úgyis a baba dönti el.
Hagyjuk is ezt a témát a továbbiakban.

Én még azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell lázat mérni a babáknak. Simán be kell tenni a hóna alá, vagy pedig a popóba? És ha oda, akkor ott, ahogy hallottam le kell vonni valamennyit, de mennyit?

Verna veletek mi újság? Mikor mentek Surányihoz??? Mi jövőhéten készülünk, de attól függ, hogy mikorra tud időpontot adni, mert csak Lellével tudunk menni és, ha nem mi kezdünk aznap, akkor nem akarok ott várakozni.
Hogy van Flóra?

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Nircee!
Pontosan ez az amiről én is beszélek teljesen igazad van mindég is lesznek ellentétes vélemények de ez tényleg így a jó mert két egyforma ember nem létezik!Sőt még a babák is teljesen különböznek még a testvérek is!!!! :lol: Mindenkinek az lessz a jó amit ő jónak lát én is próbáltam a cumit mindegyik gyermekemnek odaadni de egxszerűen kiköpték!!!(Játszócumiról beszélek)A cumisüveget meg ahogy már leírtam használták 2 hetes koruktól(Roland és Anett)!Na de ezt már egyszer leírtam!!!


Terhességi csíkok nekem a comboimon vannak ,elég sok mivelhogy három szülés alladt ingadozott sokat a testsúlyom fogytam híztam hól 24 kg-ót híztam hól 20-at leadtam utánna pedig megint felszedtem 14-et!Gondolhatjátok ,hogy néz ki a combom!Halványítani lehet nekem a szolárium nagyon bejött! :lol: :wink:

Nircee!
Még annyit akartam írn,hogy nelegyen lelkiismeretfúrdalásod a babának az a lényeg,hogy jólakjon ésha tényleg nincs mit adni neki hát kénytelenek vagyunk a tápszer után nyúlni ,én is adtam a fiamnak pótlást mert én is úgy ládtam jónak !Igaz leis szokodt 8 hónapos korában a ciciről egyik napról a másikra!Ellentétben a lányommal aki 2 és fél éves koráig cicizet amellet,hogy cumisüveget szívta!!!!!!! :lol: :wink:
Jólteszed ,hogy nem hagyod őt sírni de látom rájödtél magadtól,hogy mit kell tenned!Ezt hívják ösztönnek!!!Gratula! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Pimpoka!
Popsiban egyszerűbb és 5 -öt kell levonni!!
De mérheted hónaljban is ott semmit nem kell levonni! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


tiop,
köszönöm! :D

Kép
Kép
nircee
 
 


KépKépKép

Ezek a képek tegnap készűltek olyan büszke vagyok ,hogy már tud űlni!Szeredtem vólna veletek is megosztani! :lol:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


tiop
Gratulálok Zsanihoz!!!! Nagyon édes!!!!!! És milyen vidám!!!!

Kép
Kép
nircee
 
 


Igen tegnap este még az vólt de ma délre sajnos nagyon elkezdett köhögni és nem vólt már ilyen jó kedve! :cry: :oops:
Reméljük,hogy hólnapra jobb lesz!
Köszönöm szépen!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Tiop, milyen édes Zsani a képeken. Gratulálok neki, hogy már ilyen ügyesen tud ülni. :lol: És jobbulást kívánok neki!

Kati, Levi hogy van? Elmúlt már a hasmenése?

Pimpoka, én is popsiban szoktam mérni a hőjét. Kicssit bekrémezem a hegyét. Észre sem veszi, vagyis nem zavarja.

szép és nyugodt estét mindenkinek!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?