Új privát üzeneted érkezett!

Melcsi!

Tessék megnyugodni, Neked most nem szabad idegeskedni,
gondolj a Picire :)

nem szabad erre a dologra több energiát pazarolni, nem ér annyit az egész!

Vadvirág!

ez nem a bíróság, és Téged sem illetett senki ilyen csúnya szavakkal

Alexandra
sandy76

Vadvirág!
Én nem irigykedek Rád :? engem nem segit ki ha másnak sok gyereke van, nekem attól nem lesz több.
Viszont jó lesz ha nem veszed többet a szádra a házasságomat. Nekem ugyanis ez az ELSŐ.
Neked ugye van mástól is gyereked, ha már itt tartunk? Csak hogy piszkáljalak én is 1 kicsit :lol: :lol:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Húúú Lányok mi ez??? Csatlakoznék Pagához, nem mondanék véleményt, és nem minősítek senkit. De kérlek benneteket, hogy HAGYJÁTOK ABBA!

Légyszi.

Ebben a topicban ez eddig nem volt, és ennek én úgy örültem.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Remélhetőleg nem is lesz többet!
Meséd ma 2 hónapos! Hogy telik az idő! Boldog hófordulót kivánok a fiatal Hölgynek!

melcsi1967

A többiektől elnézést kérek a fentiekért, főleg a házasság-mástól gyerek témakörben :oops: Az csak a szurkapiszka volt :wink: Remélem cak azt találta, akinek szántam.

melcsi1967

Melcsi!

Bizony, rohan az idő :) !

És olyan édes kis huncut nőci!

Most épp gagyarászunk, mosolygunk egymásra :) .

Képzeljétek, mostmár ha szopik és már nagyjából jollakott, elkezd mosolyogni a cici alól meg gagyog neki!
Minden percét élvezem az együttlétünknek :lol: !

Kívánom mindenkinek aki szeretné, hogy minél hamarabb legyen része ebben a boldogságban!

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Fanny01!
Nekem egyáltalán nem tűnt Vadvirág pökhendi, kioktató, önteltnek. Viszont abszolút egyetértek vele abban, hogy Te nem vagy őszinte a családoddal és most kiderült, hogy velünk sem. Ha az lennél felvállaltad volna a véleményed és nem a háttérből kukkolsz.

Sandy76!
Te is csak a háttérből tudsz lesni. Örülök, ha felnyitod a szemünket, de vajon az UH dátum helytelenségén kívül van más is? Valóban gyanús, de ha egy csepp gógyid van, nagyon könnyen kideríthetted volna, mint ahogy teheted most is, hogy a rendszerdátum hibás, vagy Vadvirág tényleg egy csaló.
Csak látogass el a Péterfy Kórház topikjába és tetess fel más csajokkal UH képet, aztán nézd meg a dátumot. Közben látom magánrendelő. Hát akkor keress rá, hogy ki jár még ahhoz a dokihoz és kérdezz rá a dátumozásra. Amúgy csodálkozom, hogy a program nem a rendszerdátumot teszi rá, mert egy UH-nál fontos lenne a pontos dátum. Ennek valóban érdemes utánajárni. Ja bocsánat Te nem jársz utána, mert nem érdekel. De akkor minek említetted? Talán mégis érdekel? Vagy csak zavart kelteni jöttél. Ne haragudj, ha igazad van ok, de azért most hogy felkavartad a szart, talán nem kéne azzal jönni, hogy nem érdekel.
"viszont döbbenetes, hogy Vadvirágunk mennyi fórumban levelez aktívan:pl. Ikrek, Háromnál több gyermek, 2007. szeptemberi babák... "
Ha tényleg régóta kukkolsz, akkor talán emlékszel, hogy Vadvirág gyorsolvasó és gyorsan gépel. Így azért nem vesz olyan sok időt igénybe. És a gyerekek lehetnek oviban is délelőtt. Amúgy meg mindenkinek arra van ideje, amire időt szakít.
Nekem csak 2 gyerekem van és mégis aktívan fórumozok itt és máshol is nem a babaneten. Húú ez gyanús, nem kellett volna elárulnom.
És hogy érted, hogy arctalanul eteti az embereket? Veled ellentétben ott a fotója az avatarban és a fényképalbuma is elérhető rengeteg fotóval. Persze ha ezek mind idegen képek akkor talán nem utálni hanem sajnálni kéne, mert akkor tényleg beteges. Viszont akkor Téged mint pszichológust sem értelek, hogy miért zavar, hisz gondolom sok hasonló vagy enné durvább eseted is volt.
Azt pedig már sokszor hallottam, hogy a páciensel vitetik át a vért, bár én még nem tapasztaltam.
Barátnőmnek is ikrei vannak és nagyon korán kiderült.

Paga!
Köszi kérdésedet. Rövid válaszom: szarul. Hosszabban: Balázs még a jövő héten se mehet oviba én még mindig nem kapok levegőt és köhögök. Voltam dokinál és antibiotikumot kellene szednem, de nem létezik olyan ami nem megy át az anyatejbe, ezért fel kellene függesztenem a szoptatást, ezér kivárok, hátha csoda történik. Van két receptem egy antibiotikum nekem és egy tápszeres Blankának és szeretném mindkettőt összetépni.

Melcsi!
Rajtad csodálkozom, de nem lehet egyforma a véleményünk. Egyébként nem mennék bele abba, hogy ki kit utasíthat el és ki jött előbb vagy utóbb. Elég régi topiklakó vagyok, de Fanny köszönés nélkül távozott és kukkol minket a háttérből. Erről azért remélem egy réginek meglehet a véleménye. És részemről az utóbbi időben, már amikor még itt volt fanny írásait ugrottam át, mert az az ember, aki a saját családját is becsapja nekem nem lehet beszélgető partner. A manipulálásról meg annyit, hogy persze vannak női praktikák, de azért ez túl lép minden határt. Tudod az ágyba még becsalogathatod a férjed női praktikákkal, hátha menet közben megjön a kedve, de gyereket csináltatni, úgy hogy határozottan kijelenti a férj, hogy nem akarja..... Ez nem praktika, hanem csalás. Ha nem olyan a kapcsolatuk, hogy ezt megbeszéljék, akkor minek a gyerek. És én hiszem, hogy nem véletlen nem jön össze a baba. Az a gyerek tudja, érzi, hogy apa nem akarja, hogy megszülessen és inkább meg sem fogan.

Ez a topik eredetileg nem arról szólt, hogy gyereket nagyon akaró de nehezen összejövő nők topikja. Egyszerűen a 36 év feletti kismamák topikja. Független attól, hogy 1 vagy 100 gyerek van, hogy spontán vagy lombik, hogy tervben van e még vagy nem. Részemről nem e miatt vagyok itt. De ha erről szól, akkor inkább megyek. Engem a hozzám hasonló korú vér rókák vonzottak ide és nem a "babát akarok de nem jön össze" téma. Amit persze szívesen meghallgattam és drukkoltam mindenkinek és izgultam mindenkiért.
És azért ha jobban visszanéztek Vadvirág se könnyen kapta a gyerekeket. Megszenvedett értük Ő is. Ha már ez a kritérium a topikban maradáshoz. Csak könnyebben dolgozta fel. Mint ahogy én is, ezért ne utáljatok meg engem is. Engem feldobott a vidámsága és az az energia ami benne van.

Még valami: idejön egy vadidegen ember, akinek a nevét most olvassul először. Ő Sandy76 és meggyanusítja Vadvirágot. Ti meg ahelyett, hogy bizonyítékot gyűjtenétek, amihez Vadvirág segítséget* is adott, egymás torkának estek. Lehet, hogy csak egy pszichológiai tanulmányához gyűjt anyagot és ehhez ez tök jó téma, Ti meg belementetek. Na ezt a kijelentésemet is lehet megtámadni, mert ez is csak feltételezés.

és végül:
Vadvirág!
Engem még nem győztek meg. De figyellek :shock: :roll:
"Ki jön el velem a következő UH-ra a Péterfybe????"
időpont? :lol:

*A Ginemed Bt. a doktor úr magánrendelője...
Akár itt is elérhetitek.
Kerepesi út 29/C
Tel.: 461-6500 itt pedig a 29274-es melléket kell tárcsázni.

Kép

KépKép
nyanya67

És kismamák nyugi, dolgoznak a hormonok, biztos ezért szabadultak el az indulatok.

Kép

KépKép
nyanya67

Paga!
A háttérben maradásról még egy szó, mert Te írtad, hogy van topik amit csak olvasol. Igen nekem is van olyan. De régen aktív részvevő voltam. Aztán megírtam nekik, hogy kevesebb időm van és csak olvasom Őket. Azért 2 havonta bejelentkeztem. Most már szinte alig olvasom. Mint ahogy ebben a topikban is volt, hogy ritkán jöttem és csak bebe olvastam. Akkor a másik topikban voltam aktívabb. Kettőre nincs időm. És hangulatomtól függ, hogy mikor melyikhez van kedvem. Ez természetes. De azért ha valakikkel nap mint nap beszélek, akkor megérdemlik, hogy megmagyarázzam, miért távozom.

Kép

KépKép
nyanya67

Út:

Igazából Róma volt az első ötlet, mert valamiért azt gondoltuk, hogy az Prágával egy hossz, és akkor autóval tudtunk volna menni, de amikor megnéztük útvonaltervezővel, akkor kiderült, hogy milyen hülyék vagyunk földrajzból. Prága 600 km, míg Róma tőbb mint 1.200. És a férjemnek annyira nem is tetszik az ötlet, nem sok jót hallott Rómáról (anyósom az olasz nagykövetségen dolgozik). És ha már repülőre ülünk (de persze nem feltétlenül, ha közelebbi szimpatikus helyet találunk) akkor legyen olyan hely, ami mindenkinek tetszik. Erdélyt gyerekestől, és hosszabb ideig szándékoznánk meglátogatni. Párizs megosztja a társaságot. Én Salsburgot nem ismerem, de utána fogok nézni, hogy milyen a város, köszönöm a tippet!

Nyanyus!

Neked lehet, hogy valami netes vírusod lehet :D :D :D , mert hogy valaki rámragasztott valami nyavaját, az biztos! Napok óta rosszul vagyok, és nem nagyon akar múlni a rosszullét. Folyik az orrom, hőemelkedésem van, és most már köhögök is. Remélem hétfőre jobban leszek!!!!

Mandula!

Hogy telik az idő, már két hónapos Mesi baba! SOk boldogágot hozzá!

Melinda!

Benji igazán édes, és már vannak aranyköpései!! Nagyon aranyos lehetett!

Gabi
paga

Nyanyuska!
Nem akartam csalódást okozni Neked :( Valahogy én fokozottan ki vagyok arra hegyezve, ha valakinek nem jön össze a baba. Talán igazad van, és azért nem jön Fannynak, mert érzi az ellentétet.
Azt nem mondhatjuk, hogy a "háttérből kukkol", mert azt biztos sokan mások is megteszik, és több olyan irogató van, akik hónapok óta nem adnak életjelt magukról, még csak el se köszöntek, de lehet hogy olvasnak azóta is.
Hogy becsapja a férjét, igen, persze a szó igazi értelmében igen. De szerintem ez azért lehet, mert tudja, hogy ha sikerülne, a férje nagyon boldogan és büszkén várná a babát, csak addig ellenkezik, amig nincs.
Az igazat megvallva nekem Vadvirág tul energikus és tul határozott volt, tulságos önbizalommal, én a nyugodtabb emberkékkel jobban megértem magam.
És az ahogy "elköszönt", vagyis lefikázott többeket, az azért nem kellett volna. Gondolom megfigyelted, hogy egész délután próbáltam normális hangot megütni Vele, de a végén nálam is elszabadultak a "hormonok".
Ki kellene deriteni, hogy Sandy mögött ki rejtőzik.
Megszólalhatna Fanny is, biztos olvas, igaz Fanny :wink:
És hát jöttek a Vadvirág-funok szép számmal, ez nekem továbbra is érdekes melléklet, ahogy az a vitát robbantó UH is :roll:
Érdekelne végülis kinek van igaza. Ha esetleg utánajársz, megirnád?
Egyébként nekem nem tünt fel az a dátum (bár furcsa), nekem kizárólag a hangneme miatt volt ellenszenves.

Remélem a bacik hamarabb távoznak Belőled minthogy ráfanyalodj a receptekre...
Anyukád jobban van?

Mandulácska!
Mese beszélget a cicivel :D De édes lehet! Ez az ami sajnos nálunk kimaradt :cry: Hugom számolt be hasonlóról, olyan boldog érzés lehet.
Nem irtad még, hogy Apa szivét hogy olvasztgatja a kis Hölgy?

melcsi1967

Paga!
Nekem Róma nagyon tetszett, de tányleg messze van. Minden vágyam, hogy egyszer még elmenjek Rómába. Épp a héten beszéltük férjemmel, hogy nyáron leszek 40 éves és gondolkodhat valami szuper ajándékon. Ő Rómát említette :) Bár ez csak álom marad, mert Blanka még kicsi ahhoz, hogy elvigyük, nélküle meg még pár évig nem mennék.
Remélem hamar kilábalsz a vírusból. Látod már a neten sem vagy biztonságban. Szedjél sok-sok vitamint. Nekem azt ajánlotta a dokim, hogy inhaláljak és a vízbe tegyek 2 nagy kanál sót és 1 lilahagymát. Talán ez az ősi módszer beválik és nem kell antibiotikum.

Kép

KépKép
nyanya67

Paga!
Róma gyönyörü lehet, de szerintem nem fér bele a hosszu hétvégébe, hacsak nem a következő hétvégéig tart a hosszusága :lol:
De kisebb olasz városok, Verona, vagy akár Velence 1 ottlakással nagyon megérné. Már irtam korábban, hogy más bemenni 1 napra, és más ott lakni 3 éjszakát.
Nyanyuska!
Remélem az én hozzászólásaimat azért nem ugrod át mostantól...

melcsi1967

HÚÚÚÚÚÚÚ! Jóóóóóságos éééééég!!!!!

Kikapcsolódásképpen bekukkantottam ide.....
Hát nem semmi!!!! No comment (egyszerűen agysorvasztó).

Szerintem ma határozottan volt valami a levegőben...
Már-már arra gondoltam, hogy bevetettek valami titkos vegyifegyvert, ami az indulatokra hat, káoszt és zűrzavart okozva. És hát az intellektust igen-igen háttérbe szorítva.

Én maradok továbbra is békepárti. És a vihar után szerintem jobban tudjuk majd értékelni az egyébként színvonalas, értelmes és érett kis topikunkat.

Mindenkinek nagyon kellemes vasárnapot kívánok - a mai nap után különösen!!!
regina3

Melcsi!
Azt hiszem ilyen vádak mellett bennem is elszabadultak volna az indulatok. Megértem, ha túl energikus neked és nem is kell, hogy mindenki szimpatikus legyen. Nekem is van aki szimpatikusabb mások kevésbé. Ez természetes. Amúgy szerintem a vitátokban már olyanokat vágtatok egymás fejéhez, amit ti magatok sem úgy gondoltatok, csak már bántani akartátok a másikat. Én ezt éreztem ki belőle. Nekem meg az őszintesége miatt volt szimpatikus, amit most megdönteni próbálnak. És sokmindenben egyezett az álláspontunk. Most már tényleg kiváncsi vagyok az igazságra, mert ez az UH elég fura, de elképzelhető. Emiatt én még nem vádaskodnék. És az hogy a védelmére keltek, azért volt, mert panaszkodott a másik topikba, ami természetes. Én is kibeszéltem volna magamból. És ha Te jössz át egy másik topikból, hogy ez történt veled, én is átmegyek, hogy megvédjelek. Ebben semmi furcsa nincs. Az lenne furcsa, ha nem jönnének azok, akik ismerik és hisznek benne. Ez a kukkolás meg tényleg meghatározhatattlan téma. Bár nem értek egyet azokkal, akik elköszönés nélkül továbbra is olvasgatnak. Azt viszont megértem, ha valakinek nincs kedve vagy ideje írni, de érdekli az itteni téma és csak olvas.
"a férje nagyon boldogan és büszkén várná a babát, csak addig ellenkezik, amig nincs." És ha mégis azt mondja amit érez, úgy gondolta ahogy mondta? Akkor visszaadják a babát? Azért ez nem az a téma ahol találgatom a gondolatait. Azt mondja hogy, de nem úgy gondolja, de ha igen akkor majd örül. Vagy nem. Ezt a témát hagyjuk. Ebben nem fog változni a véleményem.
Nem állt szándékomba utánanézni, bár nagyon érdekel. Megjegyzem csak azért mert én viszont megkedveltem Vadvirágot, amúgy nem biztos hogy érdekelne az igazság. Habár elég kiváncsi természet vagyok :lol:
Viszont azt gondolom, már csak becsületből is Sandy-nak és Fannynak kéne utánajárni az igazságnak, hisz Ők vádolták meg alaptalanul vagy (alappal?)

Blanka is sokat beszélgetett a cicivel :)
Balázs meg a héten megkérdezte, hogy miért olyan nagy a cici.

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!
már hogy ugornálak át :lol: dehogy teszem

Kép

KépKép
nyanya67

ja és köszi kérdésedet, Anyukám jól van, már otthon van

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska! :D
oké. :D
Igazad van, a vége már tényleg nem kellett volna. De azért belém taposott rendesen (most örül, ha olvas) a meddőséggel kapcsolatban, ezért volt a visszavágó. Meg a patkány... ilyesmik nem kellenének...
Engem is érdekelne az igazság, biztos ezért is vénülök hamar, mert kiváncsi vagyok :lol: Ezért irtam is privit Fannynak is, Sandynak is. Remélem kapok választ.
Balázs igazi férfi :lol: Fél év után már észre is vette a változást :lol:

melcsi1967

Hallihoooooooooo..............itt egy kukkolloo :lol:

Eszem meg áll,csajok....Szerintem azzal van a baj, a szimpátián,
Nos elég gázosnak azt a részt tartottam ,hogy ide járt Vadvirág akitöl heteken keresztül elfogadtuk atanácsait,ugy ahogy neten kersztül megismertük és akkor jön egy számunkra ismeretlen ember szintén ismeretlen név mögé bujjva.vádaskodik arrol az emberröl akit jegyzem (hetek ota idejár) és elindul a vezérhagngya!!

Ennyire nem fodrulhattok ki magatokbol? hinni egy idegennek egy ismerössel szembe? Lehet nem valoságba ismerjuk de olvastuk,hallgattunk rá,válaszoltunk neki ha irt...... és akkor ennyire elfordulni Töle? mért? Ki miatt? egy idegen miatt?

Ha vadvirágnak ez lenne a mániája (amit kétlek) isten neki irogasson azt amit kaar!Mindenki azt tezsi...szuverén jogunk vagy olvassuk és válaszolunk rá,vagy figyelmen kivül haggyuk!!De kérlek ne csaináljuk már a feszkot!!!
És föleg csajok,a magánélet MINDENKI magánélete!!!!!
Irunk,mesélunk magunkrol a gyermekeinkröl de visszaélni vele csunya dolog!!!
Melcsi tod kedvellek de a végére elszaladt a szekér azt hiszem!!

Látjátok lányok Én pont ez miatt nem irok mostanába mert nem akarom hogy az Én magánéletem legyen a téma!

Jo ez igy a háttrébe maradni mint "kukkollo" :?

A másik nekem három gyerkeem van és olvasok itt annyi olyan dolgot kezdek kételkedni magamba az én gyerkeeim hogy a francba nöttek fel ? mert fele annyit dolgot nem tettem velük mint amennyi OKOS tanács itt elhangzik.

Na hiányoztam?

Pápuszka

Kép
zsenge

Zsenge!
De mennyire hogy hiányoztál. Végre valaki, aki véleményt mond!

Csajok!
Jó lenne ha tényleg hozzászólnátok Ti is, mert szerintem is itt egy ismerős szava áll egy idegennel szemben. Én is inkább Vadvirágnak hiszek.

Vadvirág!
Ne tűnj el. Látod szeretünk. :lol:
A dokidnak meg szólj, hogy azt a fránya dátumot állítsa át :lol:

És ellendrukkerek, tudjátok mit? Engem már az se érdekel, ha igaz a vád. Akkor is szeretem olvasni a hozzászólásait és amíg csak neten olvasom addig tőlem kitalált is lehet, ha meg remélhetőleg személyesen is találkozunk, akkor úgyis látszik az igazság. Ha egy filmet végignéztek, az se mindig igaz történet, akkor most min vagytok kiakadva. Ez csak a NET.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Visszanéztem, hogy alakul a vita, hát....

Viszont volt egy nekem címzett hozzászólás, arra azért reagálnék:

Sandy76!

Az UH-diagnosztikában valóban fontos a leletek összehasonlítása, de ez az orvos vagy UH szakasszisztens által diktált, adminisztrátor által leírt leletek összehasonlításást jelenti. Magukról az UH képekről nem készítenek dokumentációt, azt csak a szülészeti gyakorlat hozta, hogy mivel a kismamák szeretnének "fotót" a babájukról ezért kinyomtatják a képet. Egyébként inkább tudományos célból készítenek videot vagy képet a vizsgálatról, ha pl. egy újságcikkben vagy konferencián be szeretnék mutatni. Ha ilyen célja nincs az orvosnak akkor nem feltétlenül foglalkozik a dátumbeállítással, mivel a leírt dokumentáióban a pontos dátum szerepel, és jogszabály szerint ezt kell megőrizni x évig. Szóval ezt azért még ne tekints bizonyítéknak!
A másik, hogy hiába adtok itt meg mindenféle elérhetőséget, azt azért remélem senki nem gondolja komolyan, hogy egy orvos egy vadidegennek bármilyen információt is kiad a betegéről :shock: Súlyosan megsértené az orvosi titoktartási kötelezettségét!
A vért pedig sajnos valóban egyre több helyen a beteggel küldik át a laborba, lévén elbocsátanak szinte mindenkit a kórházakból és nincs eljáró, vagy csak 1x van egy nap, magyarul ha a beteg korábban szeretne leletet vigye el magának :( Ez van. :(
És mielőtt rákérdeznél, orvos vagyok, és mellette orvosi jogi másoddiplomámat szerzem éppen, úgyhogy tudom mit beszélek :D

Egyébként valóban Vadvirág írt az ikres topikba, hogy mi történik ezen a fórumon, azért néztünk be ide többen is. De én úgy gondolom, hogy mivel ez egy nyilvános fórum, itt bárki olvasgathat, mindenki csak azt írja be amiről nem bánja, ha ország-világ tudomást szerez. Nyilvános fórumon meg miért is neveznénk bárkit kukkolónak? :?:

A lényeg, hogy igyekezzen mindenki kultúrált formában kinyilvánítani a véleményét.

Ennyit akartam, mindenkinek további szép hétvégét!

Ditke
ditke62

szerényke megjegyzésem lenne!!!! saját példám ha hiszitek ha nem!!!! bent feküdtem 9 érds kilnec hetett egy bizonyos korházba .és bizon ymivel a laboros egyedül volt mert kollegája szabadságon volt Bizony magam vittem át alig 50mre a véremet meg a pisimet elllemzésre ha azt akartuk reggelre legyen eredmény!!!! ugy hogy ez nem támadási felület!!!

Amugy lehet én avgyok bolond és azért látom másként a dolgokatz de az is felvetödött bennem...ha belépne valaki és rolam mondana pár negativ dolgot...neki vagy nekem hinnétek?

Ez azt hiszem nem kiván magyarázkodást!!!

Ehh de mivel Melcsit is szeretem és vadvirág se sértett meg soha és senki.nem akarok állást foglalni "biro nem leszek" de csajok az istenit neki felnött nök vagytok állitolag!!! akkor tessék ugy is viselkedni........

na most aztán mérges vagyok :twisted:

Kép
zsenge

Sandy76!
Mit szólsz hozzá? Úgy alakult a vita ahogy tervezted? Jó lesz a tanulmányodhoz? Remélem használható az anyag.

Kép

KépKép
nyanya67

Fanny!
Megkérdezhetem, honnan ismered Sandyt? Csak mert nem emlékszem, hogy ebben a topikban már beszélgettetek volna és régi ismerősként üdvözölted.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Zsenge! Azért jó, hogy kukkolsz néha itt nekünk, legalább hébe-hóba hallunk Rólad is :lol: !

Lányok! Én olyan sokminden gondolok erről a dologról, de nem akarok és nincs is időm oldalakat írni.

Röviden: Én nagyon szeretem Melcsit. És Vadvirágot is megkedveltem. Tul. kép. mindkettőjüket ugyanazért: mert olyan optimista, vidám emberek!
És szerintem a vita hevében Ők is mondtak egymásnak olyat amit nem is gondoltak komolyan! ( remélem)

És ki ez a Sandy, aki megkavarta itt a sz@rt, aztán eltűnik??

Ebben igaza van Zsengének, hogy azt sem tudjuk ki Ő!

Ja, és Én is szoktam más topicokba beleolvasni. Nem azért mert kukkolok hanem esetleg érdekel a téma, és már elég sokat tanultam így a netről!

Mennem kell a kiscsaj nyűgi :lol:

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Tegnap egy kicsit kiruccantunk. Szigetszentmiklóson voltunk az un. városi bálon. (szüleim, húgomék a nagylányával és annak barátjával is velünk voltak) Nagy hangulatom nem volt elmenni, de végül nagyon jól éreztük magunkat. Finomakat ettünk és jókat táncoltunk. Ráadásként pedig a tombolán nyertünk egy hatalmas gyümölcskosarat sok finomsággal.
Benji az anyósoméknál aludt. Ő, aki egyébként reggel 9-ig ,10-ig is képes aludni, ma reggel már 6-kor kukorékolt.(pedig tegnap sem feküdt le korán). 10 óra után hoztuk haza. Délben elaludt és majdnem 4-ig aludt. Úgy látszik, bármennyire imádja is a nagyszüleit és nap mint nap találkozik is velük, azért itthon érzi igazán jól magát. (illetve a megszokott családi körben, talán a helyszín nem is annyira fontos) Úgyhogy ismét igazolni láttam magam, hogy nagyon jó, hogy tavaly nem én mentem el a férjemmel Pekingbe.

Mandula!
Azt elhiszem, hogy együttlétetek minden percét élvezed Emesével!!!
Tényleg, a testvérek hogyan viszonyulnak a kicsihez? Gondolom, hogy imádják.

Paga, Kriszta!
Nektek jobbulást kívánok! Remélem mi már erre a szezonra letudtuk a betegeskedést. Három hét múlva pótolnánk az elmaradt üdülést. Bízom benne, hogy tényleg el tudunk menni.

Melinda

Kép A tombolanyeremény
fermel

Fanny!
Kérlek ne tűnj el, ha már belekavartál Te is a szarba és válaszolj a kérdésemre.
Honnan ismered Sandyt? Melyik topikban beszélgettetek és mikor?

Kép

KépKép
nyanya67

Lányok!
Nem tudom kicsoda Sandy, de tőle függetlenül nekem nem hiányzik Vadvirág. Hogy igaz-e vagy nem amit itt összeirt, fogalmam sincs, de nem is izgat. Nekem soha nem volt szimpatikus, és kevés kivétellel át is ugrottam rajta, nekem "sok" volt ez a nő. Igy én most tul.képp megköszönhetem a sz@rkeverést :lol:
Viszont látom, hogy többeteknek bejött a csaj. Ha mégis visszajönne, higgyétek el, leszek olyan kulturált, hogy -ahogy eddig is- egyszerüen tullépjek rajta, de azért kérlek Nyanyuska, az én nevemben ne ird neki azt, hogy "szeretünk".
Másrészt, a végére igen elszabadultak az indulatok, és ez a tökéletes nő bizony elég goromba szavakkal illetett itt minket, Titeket is, akik nem álltatok egyik oldalra sem, kételkedőnek meg kukkolónak meg nem tudom minek titulált. Nekem ugy tünt, arra megy a játék, hogy sértődötten távozzon, mint ahogy meg is tette. Szerintem ezt lesakkozta magában.
Sajnálom, és bocsánatot kérek a gyerek téma miatt, ezt tudom hogy nem kellett volna itt megjegyezni, de mint tudjátok, bennem most a "hormonok tombolnak" (köszi Nyanyus a mentegetést :D ) és ez a meddő dolog eltalált hirtelen (magam sem tudom már hogy az vagyok vagy nem), és ez jutott eszembe hogy beletapossak kissé én is a lelkébe.
Kedves Zsengém!
Jó hogy Te is kukkolsz, mikor kell :lol: :wink:
Vadvirágot viszont kb. 3 hónapja ismertük meg, és az ő belépése után tünt el Fanny, vagyis mondhatjuk hogy V üldözte ki F-t. Most meg jött megint valaki ismeretlen, és ez történt V-vel.
Ha valaki uj majd Téged akar innen kipakolni, együttes erővel résen leszünk :wink:
De biztos tudod, mert nem uj megállapitás, hogy nők között igazi barátság nem létezik, ez csak a férfiak kiváltsága. Lehet is benne valami, én magam is sokkal jobban kijöttem mindig is férfiakkal, mint nőkkel. Igy aztán, vita hevében biztos nem is tudunk ugy viselkedni, ahogy felnőttektől elvárható lenne :lol:
Fanny!
Biztos olvasol... Igen, igaza van Nyanyuskának, hogy gyere vissza, és ird ide Te is a gondolataidat erről a vitáról, stb. Magadat meg kell védened, ha nem jössz, mások is gondolhatják, hogy mégis Vadvirágnak van igaza. Én viszont akkor is kiállok Melletted!

Kedves Druszám!
Nem tennéd félre a diplomatikus énedet? A Te véleményedre is kiváncsi vagyok, még ha röviden irnád is le.
És Paga, Te is irjál.
Ez most ugyis 1 darabig téma lesz valamilyen szinten, ugy ahogy Mandulácska leirta röviden, mindenki megtehetne ennyit.

A gyümölcskosár viszont gyönyörü, gondolom már hiányos állapotban van, igen étvágygerjesztő igy a képen is.

Ma Zsámbékon voltunk pacinézőben. Olvastam a neten egy póniklubról, ugyan azt nem találtuk meg, de másik 2 lovardát igen. Emese megállt a motorozásban, mikor észrevette a lovakat, óriási csodálkozással szemlélte 1 darabig őket. Majd leszállt a mociról, odatipegett a karámhoz nagy önbizalommal, ott persze elkaptuk, Dezső felvette. Egyből tudta milyen állat, lelkesen klaffogott és tütükézett az orrával. A tütüke az orr elnevezése nálunk, a nagyságra való tekintettel van akinek kisebb, másnak hosszabb tütüzés jár :lol: , közben nyomja az illető orrát az ujjával, mint a csengőt :lol: A ló hagyta szerencsére, igy kapott is 1 hosszu tütüt. Nagyon tetszett Neki, állandóan simogatni akarta. Végigmentünk az összes istállón meg a kinti lovakon, nagyon boldog volt. És persze láttunk kutyákat és cicákat is, ugyhogy teljes volt a gyönyör. Szeretnénk venni majd 1 pici pónit, olvastam olyan miniatür fajtáról, aki csak 80-100 cm-es marmagasságu. Lehetne ugy tartani a kertben mint a kutyát :lol: És megint megerősitettük egymást abban, hogy kell nekünk valami szabadabb hely, ahol lehet rendes háziállatokat tartani, mint pl. tehén, ló,birka, stb.

melcsi1967

Melcsi!
Na nekem aki nem szimpatikus az jelenleg Te vagy. Ne haragudj eddig nem így volt és ezt őszintén mondom, de most már besokaltam belőled. Először is idejön egy idegen és belerúg Vadvirágba indokolatlanul és Te ahelyett, hogy ezen is átlépnél, mint Vadvirág többi hozzászólásán inkább jössz és belerúgsz mégegyet. Én nem beszéltem a Te nevedben. A szeretünk egy többesszám ezt jól látod. Zsenge és Mandula is pozitívan nyilatkozott és itt vagyok én ez 3. Engedd meg, hogy erre már kijelentsem, hogy szeretünk és ne köss bele az írásomba.
És kiket illetett goromba szavakkal? Mert én ugyan nem vettem magamra semmit. De tudod azért kiváncsi lennék, ha engem gyanusítanak valyon akkor is kifakad belőled, hogy utálsz? Nem térek magamhoz, miért pont most jött el az ideje a nagy őszinte kirohanásodnak. Eddig miért tudtad magadban tartani útálatodat. Úgy érezted, most védőpajzsod van, mert mások is rugdossák?
Nem volt szép tőled és én azon se csodálkozom, ha Vadvirág ezek után csúnyákat mondott. Én is azt tettem volna. Ne felejtsd el nem Ő kezdte. Mégis milyen szavakat vársz egy földön fekvő embertől akit épp rugdosol.

Sajnálom ha másoknak más a véleménye. Ez azt jelenti, hogy én se vagyok ebbe a topikba való.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
Tudom hogy nem pont az én nevemben irtad, de én ezt nem ugy értettem hogy ketten lennénk. Mondjuk irhatod hogy Melcsi kivételével szeretünk.
Lehet hogy tovább kellett volna ugornom a rágalmazást is. De nem tettem. De nem éreztem védőpajzsnak.
Épp ennek az oldalnak a tetején van az a szerintem mindenkihez szóló irása.
Nem utáltam. Egyszerüen nem volt szimpi.
Te viszont az vagy nekem.
Lehet hogy nem volt szép, de ez a nagy önbizalom ami neki van, szerintem tulzás, lehet hogy valóban szinészkedés.
Nem akarom hogy miatta összevesszünk, mert ha tényleg szinészkedik esetleg (amit nem tudhatunk) akkor már el is érte a célját, mi máris veszekszünk.
Majd holnap mindketten tisztábban látjuk a dolgot.
Én küldök Neked azért 1 virtuális puszit :D

melcsi1967

Melcsi!
Nem szívesen folynék bele ebbe a vitába. Pontosan azért, mert egy pillanat alatt nagyon elfajultak a dolgok. Úgy, ahogy pld. Mandula tette, úgy lehet őszintének lenni. Korrektul megkérdezte, hogy honnan lehet tudni ilyen hamar, hogy lányok. Nem vádaskodott és ki is derült, hogy ezt csak Vadvirág szeretné, de persze még nem biztos a dolog. Én, amikor annak idején az őszinteségről írtam, így gondoltam. Ha valami nem tiszta, azt megkérdezem vagy ha valamiről más véleményem van, azt leírom. Szerintem az volt a baj, hogy Sandy nem kérdezett, hanem rögtön vádaskodott.
Egyébként én Fannyt nagyon kedvelem . Személyesen is találkoztunk, nagyon jól elbeszélgettünk, igen kellemes hangulatban telt a minitali vele és Icussal. Teljes mértékben megértem, hogy nagyon akarja ezt a 3. gyereket. Én ugyanebben a koromban szintén nagyon akartam és nem volt valami kellemes az a 14 havi várakozás.
Bizonyára én voltam nagyon figyelmetlen, mert nem tudtam, hogy Vadvirág miatt nem ír, csak az tűnt fel, hogy már nagyon régóta nem beszélget velünk.
Ugyanakkor nekem Vadvirág is szimpatikus az életvidám természetével, pozitív gondolkodásával Az utóbbi időben pont az ő írásainak hatására előfordult már velem, amikor valami apróságon épp fel akartam kapni a vizet vagy egyszerűen csak belülről rágtam magam, hogy feltettem magamnak a kérdést, hogy érdemes „ezért” idegeskedni?
Persze az utolsó hozzászólásainak „szókincse” már nem tetszett, de gondolom már nagyon a plafonon volt, amit már- ahogy olvastam- meg is bánt. (igen, én is szoktam más topicot is olvasni)
Kellemetlen, hogy végül rajtad csattant az ostor, hiszen nem te voltál az egész ügy elindítója.

Na, végül jól ellentmondtam az első mondatomnak, csak belefolytam a vitába. Kizárólag azért tettem, mert kíváncsi voltál a véleményemre.

A gyümölcskosár tartalma már valóban megcsappant, de azért még bőven van belőle.

Melinda
fermel

Melcsi!
Igen az a mondata nekem is szemet szúrt és akartam is rá reagálni, de elfelejtettem. Jobb is, mert eredetileg szemrehányást akartam tenni, hogy mindannyionkhoz szólt, most viszont már másként látom. Úgy gondolom akkor már az indulatok szóltak belőle. És igazából aki úgy érzi neki szól vegye magára a többiek ne. Én nem éreztem akkor se, hogy személy szerint érintett lennék. Ezért megkérlek Te is írdd azt, hogy "goromba szavakkal illetett itt minket, Titeket is," kivéve Nyanyát. És akkor én is korrigálok. Vadvirág! Szeretünk Melcsi kivételével :) Lehet, hogy az önbizalma számodra túlzásnak tűnik, de egyszerűen arról van szó, hogy más ember, pörgősebb, teli energiával. Nekem meg Fanny manipulálása tűnt túlzásnak. De azt hiszem nem értetted a mondanivalóm lényegét. Nem az a téma, hogy ki kit mennyire kedvelt meg. Itt egy kis csoportban békésen beszélgettünk és lehet, hogy nem egyformán kedveltük megy egymást, de nem volt senkivel gond. Illetve senki nem érzékelte. Bármikor kifejthetted volna véleményed Te is és Fanny is. Megjegyzem fogalmam sem volt, hogy miért tűnt el a topikból. Képzeld bele magad egy hasonló helyzetbe, hogy Téged egy idegen meggyanusít. Te mit várnál tőlünk? Most komolyan érdekel. És vajon Vadvirág miért ne várhatná ugyan azt. Hisz befogadtuk és elég régóta köztünk van. Itt most nem számít, hogy ki mikor jött. Vagy befogadunk valakit vagy nem, köztes állapot nincs. Az hogy kárörvendsz amiért elüldözted Vadvirágot ez külön bosszant. Talán a többiek véleményét is hallgasd meg, mielőtt valakit elkergetsz innen, mert valljuk ba őszintén Te kergetted el és persze Fanny, nem Sandy. Egy idegennek erre nincs jogosultsága. Nekünk megvédeni kellett volna vagy utánajárni az igazságnak vádaskodás nélkül vagy legalább hallgatni, bár ez utóbbi is ellenszenves, de mégis korrektebb, mint mégegyet rúgni. Nem szeretnék veled vitázni és főleg ne érezd, hogy Vadvirág miatt. Magad miatt gondolom azt amiket írtam. Inkább kivárom a végét. Remélem Fanny hamarosan válaszol és akkor minden kiderül.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Hétvégén vidéken voltunk, csak most jöttünk haza. Hát ... nagyon csúnya ez a vita és nagyon lehangoló.
Én is leírom a véleményemet, hátha kíváncsiak vagytok rá.
Szerintem nem egy intelligens megnyilvánulás, hogy Sandy a legelső hozzászólásában rögtön hazugnak nevezte Vadvirágot. Bár az UH fotó dátuma tényleg furcsa, szerintem is inkább kérdeznie illett volna, mint vádaskodni.
Azon nem csodálkozom, hogy Vadvirág felháborodott amiért hazugnak nevezték – én nem érzem őt annak – de ez akkor sem jogosítja fel arra hogy olyan stílust engedjen meg magának és olyan szavakat, ami szintén nem nevezhető intelligensnek.
Én emlékszem arra a hozzászólására ami után Fanny eltűnt, őszinte vélemény volt de a stílusa elég nyers, szerintem érezhető volt hogy abból sértődés lesz . De azért nem nevezném elüldözésnek. A hozzászólásai egyébként nem voltak bántóak, de számomra is egy kicsit „túl sok” volt, túl optimista, túl energikus, túl életvidám, túl pörgős. Vele mindig „olyanabb” dolgok történtek mint másokkal... de ez lehet véletlen is. Talán tényleg kissé kioktató, de nem éreztem rosszindulatot sosem belőle, ezért is döbbentett meg amikor képes volt azt kívánni, hogy mással is történjen olyan tragédia mint vele... ez azért mégiscsak sok... egyre gorombább lett, ami talán érthető ha alaptalanul vádolták, de mégsem elfogadható.

Ja, és én is szoktam más topicot olvasni időnként, még ha nincs is energiám mindenhová írni. Ez szerintem teljesen normális.
Az ikerterhesség tényleg hamar kiderül, nálunk is annak indult: 5 hetesen látszott a két petezsák, 7 hetesen nagy különbség volt köztük, és 9 hetesen már fel is szívódott a másik petezsák. És én is vittem át vért kémcsőben egyik épületből a másikba.
Én több szót nem fűzök ehhez, és nem szeretnék sem parttalan vádaskodást, sem kényszeredett bizonygatást olvasni itt, ha nem muszáj.

Viszont nagyon örültem annak hogy többen megmaradtatok a békés témáknál. Paga, Mandula, Fermel, jó hogy visszatértetek/megmaradtatok a mi témáinknál. Sokkal szívesebben olvasok Mese babáról, Benjiről, a hosszú hétvégéitekről, Pöriről és még sorolhatnám. Maradjunk meg a kultúrált eszmecserénél, szerintem jó csapat van itt és kár lenne ha felbomlana.

Mandula
Én is ezt élvezem a szopizásban. Olyan tüneményesek ilyenkor. De jó hogy van elég tejcid. Nekem kezd csökkenni, vacsira már gyakran pótolni kell a korábban lefagyasztott tejből.

Fermel
Én is szívesen táncolnék egy jót... de az még soká lesz, mikor Annát a mamára merem bízni, pláne este.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Jó reggelt Mindenkinek!

Nem is tudom, hogy kezdjem, leginkább úgy tudnám megfogalmazni az érzéseimet, hogy nekem úgy tűnik, mintha én egy évig nem is ezzel a társasággal leveleztem volna.
Hát akkor, hogy a figyelmetlen olvasó is eligazodjon az események sodrásában, lássuk kronológikusan a történetet. Az áttekintésben megpróbálok minden eddig felmerült kérdésre, félreértésre válaszolni.

Elöljáróban annyit hadd mondjak el, hogy mint azt már többször kifejtettem én hétvégén nem nagyon szoktam netezni, mert a férjecském nem nagyon szereti, ha elvonulok, nálunk az együttlét nem azt jelenti, hogy egy légtérben tartózkodunk, hanem, hogy figyelünk is egymásra. De szombaton délelőtt elment anyósomhoz, így gondoltam kicsit netezek, ( az ezutáni eseményekről majd később), vasárnap ha hiszitek, ha nem eszem ágában sem volt netezni, viszont Szentendrén voltunk kirándulni. Ezért nem jelentkeztem , nem volt e mögött semmiféle hátsó szándék.

Szóval elképzelni sem tudom, hogy ennek a hétvégének, hogy lett az a konklúziója, hogy én egy csaló, hazug, őszintétlen némber vagyok, aki a férje tudta nélkül akar gyereket szülni. Ha nem emlékeznétek rá, akkor most bemásolom Nektek a legelső bejelentkezésemet:

„Mi még csak a természetre bízzuk magunkat, mivel nagyon friss az elhatározás. Én már évek óta duruzsoltam a férjemnek, hogy jó lenne még egy gyerek, de olyan határozottan elzárkózott a dologtól, hogy tulajdonképpen úgy voltam vele, hogy ezt nem lehet kierőltetni, mert abban úgysem lenne köszönet. Tavaly nyáron betöltöttem a 40-et és akkor már én is úgy voltam vele, hogy bele kell törődni a dologba és az élet egyéb szép dolgait kell élvezni. Aztán idén februárban teljesen véletlenül szóba került a baba téma és én voltam legjobban meglepődve a férjem reakcióján, teljesen bele élte magát és másnap már ő hozta szóba a dolgot. (és azóta is mindennap lelkesen babát akar gyártani)Úgyhogy nálunk még ez az első hónap, hogy egész egyszerűen mennek a dolgok a maguk útján aztán majd meglátjuk. Most úgy gondolom, hogy ha kb fél évig nem jön össze spontán módon, akkor nem kell erőltetni, mert azért én nagyon hiszek a sorsban, hogy mindenkinek meg van a maga küldetése.”

Szóval el nem tudom képzelni, hogy honnan vettétek ezt a férjem háta mögötti dolgot????
Ezek után persze teltek a hónapok, ( mellesleg én voltam az egyetlen aki tényleg nagyon komoly, mély dolgokat elárult Nektek az életéről) a baba nem jött össze, és természetesen egy év alatt sok minden történik, ami esetleg elbizonytalanítja az embert, de én ezekről a dilemmáimról is többször és őszintén beszéltem veletek. Azt is elmeséltem mikor valaki
( normális hangnemben ) megkérdezte, hogy miért zárkózott el a férjem az újabb babától, azért mert először is engem félt nagyon ( említett kor, és szintén őszintén bevallott súly miatt) másodszor azért mert az én férjemnek a gyerekvállalással kapcsolatban elsősorban nem az jut eszébe ( mert az számára teljesen evidens) hogy milyen édi egy baba, meg hogy mennyire lehet imádni, hanem a FELELŐSSÉG, az, hogy a harmadiknak is ugyanazt meg tudjuk adni, mint az első kettőnek, hogy mi lesz 5-10-20 év múlva, mi lesz ha esetleg ő rövid életű lesz
( mert ez sajnos náluk a családban jellemző a férfiakra). Én rendszeresen beszámoltam a férjemnek a netes közösséget érintő eseményekről ( egyszer azt is írtam, hogy áll a hátam mögött és kérdezgeti, hogy : na, mi van? Mi újság? Úgyhogy már csak ezért sem lehetne nagyon sok titkom előtte) Ehhez kapcsolódik, hogy Vadvirágról is meséltem neki ( amikor megjelent és még nem volt publikus, hogy újra terhes) a férjemnek az volt az első szava, hogy ez szerinte már felelőtlenség. ( Csakhogy értsétek: Apuka első házasságából két gyerek, közös négy gyerek, de újabb gyermekáldás felé kacsingatunk, mindehhez élnek egy lakótelepi lakásban, anyukának nincs állása stb) Amikor újra meséltem, hogy képzeld el újra terhes (ikrekkel) akkor is csak félszegen mosolygott és annyit mondott, hogy: szép, szép a nagycsalád, de…
Természetesen én ezt a vélemény nem vágtam Vadvirág fejéhez, mert én nagyon is tiszteletben tartom mások életét, még akkor is ha az én világlátásom más is. Mert szerintem nem az az őszinteség ( amiről a múlt héten továbbképzést kaptunk Vadvirágtól) hogy ha, kell ha nem, ha kérdezik, ha nem mi jól megmondjuk a TUTIT. Azt hiszem pont ő írta, hogy 40 éves kor felé már bölcsebb az ember, hát bizony ezt én is így gondolom, és a bölcs ember azt is tudja, hogy néha okosabb hallgatni ( nem elhallgatni, mielőtt bárki belekötne a szavaimba) nem kell mindig mindenkit FELOKOSÍTANI, osztani az észt.

Most ezt megpróbálom felrakni a babanetre, mert nem ott írom, remélem sikerül, aztán folytatom.
fanny01

Fanny!
Én azért emlékszem a kálváriádra, mikor férjed beleegyezése nélkül szerettél volna teherbe esni, de nem keresek vissza. Tényleg nem szeretnék leragadni ennél a témánál. Számomra ez a vita rég nem Vadvirágról szól. És nem egy idegenről Sandy-ról, akit én magasról letojok. Egyszerűen ledöbbentem azon, hogy így kikeltetek magatokból. Te és Melcsi. Még csak azt se mondom, hogy baj, hogy nem kedveltétek Vadvirágot. Na de ilyen helyzetben és ilyen stílusban közölni???? Innentől én már semmin nem lepődtem meg. Vagyis Vadvirágnak a vita kirobbanása utáni stílusán én már nem csodálkoztam. Én se lennék visszafogott, ha a társaság akik eddig kedvesen beszélgettek velem egyszercsak egyenként közlik, hogy mennyire utálnak.

Válaszodat a kérdésemre nagyon várom

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melinda! Szuper a gyümikosár, írigyellek :lol: !

Igen a nagyok imádják a hugicájukat, talán Kittiben már dolgozik az anyai ösztön, mindíg ugrik ha picit nyüglődik a Kisasszony!

Icus! Továbbra is gyönyörű Anna baba! A csupis képeket szeretem a legjobban :lol: . Mese imád csupaszkodni és fürdeni is!
Néha úgy tűnik, hogy kevesebb a tejcsi, de talán abban az időszakban amikor meg kéne jönnie, de olyankor egy kicsit többször kínálom. Nagyon szeretném ha Mesét én is legalább 6 hónapig tudnám szoptatni!!

Kép
Kép
Kép

Sajnos nem sikerült túl jól a kicsinyítés!

Szép napot!

KépKép
mandula35

Melinda!

Gyümölcskosár nagyon guszta. A sok vitamin jót tesz a betegségből épp hogy kilábalt családodnak.

Remélem az újabb időpontban el tudtok menni nyaralni!

Mandula!

Nagyon szép a ki Mese baba!

Lányok!

Képzeljétek vasárnap jégre merészkedtem. Mondjuk azt még korcsolyázásnak nem igazán lehet nevezni. Inkább csak totyogtam a jégen. És borzasztóan koncentráltam arra, hogy el ne essek, mert azon a nagyon síkos jégen én soha az életben nem tudtam volna talpra állni. Ott feküdtem volna kiterülve, mint egy béka az idők végezetéig. Remélem legközelebb egy picit már jobban fog menni!

Szép napot mindenkinek!

Igazi sétálni való idő van, kismamik és akik tehetik, sétáljanak egy nagyot!

Gabi
paga

Nyanyuska!
Most nincs időm irni, megyünk ki Pörivel, de azért pár szót mégis.
Mostmár komolyan, vissza fogom olvasni ezt az egész szócsatát még1x.
Mert Vadvirágnál a Fanny dolga miatt szakadt el a cérna, meg azért, mert én megvédtem, igy lett belőlem is hazug meg patkány, stb. Már ezek után azért én sem lehettem finom és nőies...
Ha meg nem szólok bele a dologba, akkor mégis elárultam volna Fannyt, akit én szeretek. Nekem az a bajom, hogy ilyen beleszólós vagyok, ezt tudom. És most ebből lett ez a hatalmas, oldalakon átivelő botrány. Meg hogy végül mi üldöztük el Fannyval.
Nem tudom mit csinálnék hasonló helyzetben. Most ugyan majdnem ugy vagyok...
Na megyek, mert Pöri mindjárt kiugrik a bőréből.

melcsi1967

Szóval, teltek-múltak a hónapok és nem jött a baba és avval ellentétben amit az első bejelentkezéskor írtam, hogy csak egy fél évet adok magamnak, azért csak elmentem orvoshoz, mert lehet hogy földhöz ragadt vagyok, de én nem az angyalkákban bízom, hanem az orvosokban. Bizony elmondta a doki, hogy a korom és a súlyom is előrevetíti ( és akkor azt még nem is mondtuk el neki, hogy a férjemnek igencsak egészségkárosító munkája van) hogy kicsi a valószínűsége a terhességnek, de azért megcsinálta a hormonvizsgálatokat ( egy értéket leszámítva tűrhetőek lettek). Másodjára már a férjem is eljött velem ( vajon ha mindez a háta mögött történik, mit gondolhatott, miért megyünk nőgyógyászhoz???) ekkor írta fel a doki a chlostyt, amit rögtön ki is váltottunk és a férjem első dolga volt mikor haza mentünk, hogy elolvasta a tájékoztatót.
( sajnálom, hogy kidobtam, mert szívesen bemásoltam volna Nektek a mellékhatásokat, amit egy oldalon keresztül sorolnak) ekkor rám nézett és nagyon komolyan megkérdezte: hogy te ezt tényleg be akarod venni? És miután tényleg nagyon riasztó dolgok voltak felsorolva és én akkor még azt hittem, hogy ez egy hormonkészítmény, megbeszéltük, hogy nem szedem be. De ismét eltelt 1-2 hónap és nem volt eredmény ekkor olvastam SZDkatát, hogy ő bevette a gyogyit és hipp-hopp ( ikrekkel) lett terhes. (Időközben rengeteget olvastam a netet ez ügyben is, mert lehet hogy én most valakinek felnyitom a szemét, de bizony nagyon sokan CSAK olvassák a babanetet mégpedig azért, mert nagyon sok hasznos információt össze lehet szedni, és nem azért mert egy beteges kukkoló) így megtudtam, hogy ez a gyógyszer nem hormonkészítmény, megnyugtattam magam, hogy ezt nyugodtan be lehez szedni, nem lesz semmi bajom. Hát bizony elkövettem azt az óriási bűnt, hogy kivettem a fiókból az együtt kiváltott gyógyszert és B E V E T T E M. Sose legyen nagyobb bűnöm!
Eljött a november és csatlakozott hozzánk Vadvirág. Nem is volt ezzel semmi baj. Csak már ahogy említettem a negyvenes létnek sok előnye és sok hátránya is van ( nézőpont kérdése) Például sokat látott, megélt már az ember. Hogy mi bajom volt nekem Vadvirággal? Semmi... egészen addig, amíg egy hónapnyi "ismeretség" után ( ami mondjuk meg őszintén még akkor is kevés, ha ez személyes ismeretség) annyira tudta a TUTIT, hogy én miért nem leszek terhes, és egyáltalán micsoda családi életem lehet nekem és hogy kéne magamba nézni stb stb. Szóval ezt még akkor sem tűrtem volna el, ha egy hónapig mindennap találkozunk és személyesen ismerjük egymást, nem hogy így... Szóval nálam evvel
telt be a pohár. És engedtessék meg nekem, hogy én döntsem el, hogy én mit érzek sértőnek és kioktatónak!!!
Valóban elkövettem azt a hibát, hogy nem köszöntem Tőletek el, ezért meg is követlek Benneteket. Bár ahogy tapasztalom ez a köszöngetés a neten nem divat. Ettől függetlenül tényleg meg kellett volna tennem.
Én kivontam magam a forgalomból, tényleg nem volt szükségem erre a hangnemre. Az hogy továbbra is olvastam a babanetet ( nemcsak Titeket) nem hiszem, hogy bűn, itt is és más topikokban is van néhány ember akinek kiváncsi vagyok a sorsára és ismeretlenül is drukkolok Nekik.
Mint ahogy említettem ennyi idős korára sokat tapasztal az ember, sok mindent megél. Így voltam Vadvirággal is. Mi volt a gyanús? (Mert azért azt szögezzük le, hogy én soha meg nem bántottam, nem szóltam be, nem tettem pikírt megjegyzéseket csak csendben figyeltem, hogy mi fog ebből kisülni) Tudniiilik, volt nekem egy totál ugyan ilyen ismerősöm, a kisebbik fiamnak volt osztálytársa az ő legnagyobb fia. Ők is Káposztás megyeren laktak- úgyhogy van képem ennek a lakótelepnek a "fílingjéről", filigrán anyuka, aki -és most figyeljetek- MINDIG csinos, MINDIG jókedvű, MINDIG mindenre van energiája, MINDENT el tud vállalni az iskolában, MINDENHOL ott van és mindeközben optimista, happy, vidám, mosolygós, egy varázsló, hisz ugyanúgy négy gyereke volt, egy még fiatalon balkézről, három közös a férjével. Évekig ismertük egymást -hisz osztálytársak voltak a gyerekek- ő nagyon szimpatizált velem, én is szeretek ismerkedni. Csakhogy: ami messziről nagyon szimpatikus, ez az életerő, magabzitosság, vehemencia, én mindig, mindent elérek, elintézek, nincs előttem áthidalhatatlan probléma, ez közelről nagyon fárasztó, és nagyon hamar lepattog a zomác. Állandóan hivogatott magához, ( igazából ő akart nagyon barátkozni velem)beszélgettünk, már amennyire egy ilyen ember tud, mert testközelből aztán kiderült, egy kávét nem lehet vele meginni, mert nem tud egy pillanatig nyugodtam megülni, csak magára tud figyelni, csak az ő életéről lehet beszélgetni, csak az ő gyerekei vannak jól nevelve és mindenki más csak egy szerencsétlen hülye.
Én nekem annyira nem jött be ez a ÉN VAGYOK A MEGTESTESÜLT TÖKÉLETESSÉG ( elvégre négy gyerekem van, állásom ugyan nincs, de akkor is megtalálom a pénzszerzés módját - még a munkája is hasonló kalinerű volt: marketinges kérdezőbiztos, és persze ő elötte sem volt akadály, ha kellett a kocsmákba is bement a kuncsaft után) sítlus, hogy egy idő után lazítottam ezen a kapcsolaton. Itt is volt egy utolsó csepp a pohárban, egyszer felhívtam és megkértem, hogy átfaxolnék egy egy oldalas német nyelvi feladatlapot( akkor tanult első évben a fiam németet, tehát a legelső órák anyag volt és mivel én angolos vagyok nem tudtam neki segíteni)ha lenne kedves kitöltve visszafaxolni ( csak úgy mellesleg német nyelvészi, nem tanári, nyelvészi diplomája volt) erre olyan ordenáré, minősíthetetlne stílusban kezdett el orditozni a telefonba, hogy mit képzelek én, hogy ő este hatkor evvel fog foglalkozni, hogy én akkor szó nélkül ( bizony Tőle se köszöntem el) letettem a telefont és azóta sem vagyok hajlandó tudomást venni róla.DE a csattanó az, hogy nemcsak én építettem le, hanem érdekes módon kártyavárként omlott össz az élete, mert a férjének is olyan elege lett ebből a tökéletes nőből, hogy négy gyerek ide vagy oda, elvált tőle, sőt a gyerkei sem díjazták a tökéletes anyát, hisz a három közös gyerekből egysem maradt vele, mind az apukával maradt, még az utolsóként született egy szem kislány is.
Szóval tiszta "dezsavü" ( nem tudom, hogy kell helyesen írni, persze ez is rávilágít a tökéletlenségemre) érzésem volt, mikor ugyanezeket tapasztaltam Vadvirágnál. De még mindig csendben voltam, és senkit nem sértegettem, senkit nem gyanusítgattam semmivel.
Lassan a mese végéhez érünk...eljött a szombat, mikor is a férjem elment otthonról, na, gondoltam felugrok a babanetre, mi újság.
Persze megcsodáltam Vadvirág UH képeit is. Hangsúlyozom megcsodáltam, mert mindig áhítattal töltenek el ezek a kék, főleg azért mert én soha életemben nem kaptam ilyet, nem fogtam élőben ilyet a kezemben, ebből kifolyólag fogalmam sincs, hogy az a rengeteg betű és szám mit jelent rajta, úgy mindenkit megnyugtatok ( vagy megijesztek inkább???) nem én vagyok Sandy ( mert azért Ti sokkal több valótlanságot állítottatok rólam, mint én Vadvirágról) márcsak azért sem, mert én száz évig nézhettem volna azokat a képeket akkor sem tűnt volnafel a dátum probléma. Igen ám, de Vadvirág pechjére, volt akinek feltűnt, és ezt szóvá is tette.( amihez szive-joga volt, elvégre ez egy nyílvános fórum, sok helyen kapcsolódnak be egy-egy kérdés, hozzászólás erejéig mások is)
És ezen a ponton van a kutya elásva.
Mert egy ilyen egyszerű felvetésre, egy ugyanilyen egyszerű mondattal lehetett volna válaszolni, hogy : jaj, bocsi véletlenül rossz képet csatoltam, mindjárt küldöm az aktuálisat. Ennyi. Vagy lett volna még egy megoldás: hallgatni ( mert ugy ahogy az elején említettem a bölcs néha hallgatni is tud, lsd: Ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna)
De nem ez történt, hanem -legjobb védekezés a támadás- elkezdett összevissza vagdalkózni, rágalmazni, ócsárolni, ütött vágott mindenkit aki a közelébe ért. A végére odáig fajult, hogy Melcsit ( csak azért mert a védelmemre kelt) lemeddőzte, sőt lepatkányozta ( nagybetűvel), rám átkokat szórt, hogy járjak én is úgy ahogy ő. ( Eddi direkt nem hoztam senkit név szerint szóba, de itt Nyanyuska azért nevesítelek, mert ha Neked az ilyen viselkedés szimpatikus, akkor én meg azt kívánom, hogy sose legyen különb barátod.)
Tudjátok ez a hozzászólás zuhatag, amit itt Vadvirág produkált az egyik Bruce Willis filmet juttatja eszembe (Drágán add a halálod) amikor a nagyon magabiztos terrorista ( elvégre ő élet és halál ura)telefonon tárgyal a nyomozóval és egyszercsak a nyomozó jó érzékkel rákérdez a lelkének egy kényes pontjára és evvel kihúzta a terrorista lába alól a biztos talajt, oda volt a magabiztosság és úgy dadogott, mint egy hülyegyerek. Na, ugyan ez volt az érzésem, hogy evvel a az egyszerű kérdéssel amit Sandy feltett neki, kihúzták a lába alól a talajt és a végén már mindenről volt szó legfőképp az én házasságomról (?????) csak arról nem hogy mi is van tulajdonképpen.
Amikor elolvastam Sandy hozzászólását, tényleg megörültem ( lehet, hogy nem ez a jó kifejezés) hogy végre nemcsak én vagyok gyanakvó. Mert mégegyszer hangsúlyozom én csak magamban gyanakodtam és sokszor csodálkozva, felhúzott szemöldökkel olvastam Vadvirágot, de soha nem állítottam, hogy nincsenek gyerekei, vagy hogy most nem terhes. DE:
Hogy mi volt gyanús? Hát minden. És most csak az eddig említettek alapján felsorolás szerűen( lassan már cikket megírhattam volna ennyi erővel): valóban sok képe van feltéve, de ha megfigyelitek, az a rengeteg kép maximum 2 vagy három időpontban készült, ha én a gyerekeimmel akarok dicskedni, akkor nem minden korszakukból teszek fel képet?Minden kép az utcán készült, egy sincs a lakásban ( mondta is a férjem, mi van nem meri a lakását megmutatni?) Babakocsi jobbról, balról, elölről, hátulról stb. Valamelyikőtök írta, hogy mennyi tanácsot kaptunk Vadvirágtól. Mire gondolsz? Arra, hogy egy pár hónapos gyereket túró rudival, meg danoninóval kell tömni, vagy hogy egy négy gyerekes mamának konzerv kajával kell eteni a bébijét, mert ugyebár főzni azt nem ér rá ( a tökéletes nagycsaládos anyuka). Nem tudjuk a net számláját befizetni, kikapcsolják, de sebaj, mert egy négy gyerekes mamának más gondja sincs, minthogy internet kávézóban múlassa az időt. Vagy:ha olyan kurva nagy a családi idill, miért kell egy anyukát hétvégén a saját családja alól tehermentesíteni, és vajon apuka hol tanyázik addig a gyerekekkel, amg ő tehermentesül?Vajon hogy lehet, hogy egész nap a neten lóg, nekem ne mondja senki, hogy azért mert gyorsan gépel, mert én is gyorsan gépelek, de a netezés akkor is egy nagyon időigényes elfoglaltság. És arról már tényleg ne beszéljünk, hogy ha valakivel egy ekkora tragédia történik, mint vele, akkor ezzel kapcsolatban az a legfőbb dolog, hogy ő milyen remekül túltette magát ezen? Evvel kapcsoltban is van saját élményem, mert ezt is meséltem már, hogy sogórnőmnek tényleg spontán lettek hármas ikrei, de az egyik kislány totál fogyatékos és ezt nem lehet ilyen "strammul" feldolgozni. Ők már tizennyolc évesek, de nem lehet erről úgy beszélni, mint egy hepienddel végződő eseményről, mert ugye milyen TÖKÉLETES vagyok, hogy ezt is feldolgoztam. ( pedig az én sogórnőm is folytatta tovább az életét, sőt lett még egy kislánya, de törést soha nem heverte ki) Vannak technikák, amivel túl lehet élni, mindenkinek más a technikája, de ebbe egy kicsit mindenki belerokkan. ( és ha Vadvirág ebbe rokkant bele, azon nem csodálkozom) Vagy gyanakodtam a CSODÁS események további sorozatán: teherbe esésem CSODÁS története, szülésem CSODÁS története, újabb teherbeesésem CSODÁS története, és mi földi halandók, csak tátott szájjal bámulhatjuk ŐT, mert se szülni nem tudunk könnyen, se teherbe esni,se kívánt nemű gyermeket szülni, és hát ami nálam a csúcs volt, az angyalkákkal való kommunikálás. Vagy: soha, de soha nem mesélt a gyerekeiről aktuális dolgot, életszerű dolgokat, pl: milyen édeset mondott, mit csinált ( elvégre ahol ilyen pici gyerkek vannak ott mindig történik valami édes dolog lsd Melcsikét) vagy mi volt az óvodában, milyen jelmezt varrtam a farsangra ( minden oviban van farsang), hova jár iskolába a nagy gyerek, hogy tanul, milyen lett a bizi, kellenek-e márkás cuccok ( azért ezek a témák rendesen ki lettek vesézve és ő soha nem szólt hozzá)mindig teljesen érdektelen, bárki által leírható dolgokról írt.
Szóval nem is sorol tovább mert már én magam is kezdem unni.
Próbálom most már rövidre fogni, szóval Sandy üzenete után én is megírtam a magam üzenetét, úgy gondoltam, hogy mindezeket Ti is észre vettétek ( rosszul gondoltam) és pusztán kiváncsi voltam a véleményetekre. De ami ezután történt az lepett meg igazán. Olyan mennyiségű mocskolódást zúdított ide Vadvirág, hogy akinek nem tűnt fel, hogy az általa leírtak ( pl: intelligencia) mennyire ellentétben állnak a szóáradatával, az vak. Számomra az is sokat sejtet, hogy miután én ( egyébként csak azért mert tényleg nem akartam semmi rosszat, utána meg már főleg nem akartam hergelni) nem válaszoltam neki, magyarul nem vettem fel a kesztyűt ( Sandy is nagyon visszafogottan írt talán kétszer), olyan mértékben dühödött be, hogy az már súlyos kórképet sejtet a háttérben. Végre Melcsike állás foglalt, na ő is megkapta a magáét, iszonyatos, hogy hogy tud ilyen érzéketlen lenni valaki. Ha valaki hát Melcsi nem érdemelte meg ezt a hangot. És az utolsó nagy döbbenet akkor ért, amikor mindezek után Ti még Vadvirágot vettétek védelmetek be és nem Melcsit. És ami a röhej:a vége az lett az egész dolgonak, hogy én egy őszintétlen, férjet becsapó asszonyállat vagyok, akit majd jól el fog hagyni a férje, de minimum meg fog halni a gyereke, mert ezt érdemlem.
Egyébként nyáron tényleg ugyabez játszódott le egy másik topikban ( amit bújkáló ellenforradalmárként szintén csak olvastam)valaki hirtelen előkerült a semmiből, hipp-hopp terhes lett, persze mindenki vele foglalkozott, aztán hipp-hopp elvetélt, megint mindenki hetekig őt vígasztalta, majd nem tudom, hogy de valaki lebuktatta, hogy hazudozik össze-vissza, és ahogy felbukkant, úgy el is tűnt. Hát majd meglátjuk.
Elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyen hosszúra sikeredtem, úgy gondoltam, hogy olyan mértékű támadás érte a személyemet, hogy ez a minimum amit meg kell tennem. Nem mondom volt egy rossz éjszakám, de én evvel a - szinte már önvallomásnak is nevezhető - hozzászólással lezártam ezt a témát.
Szándékosan vigyáztam arra, hogy közületek senkit ne nevesítsek, hogy ki mit mondott, mit reagált, mert én közületek senkinek, semmit nem akarok felhánytorgatni, különösen azoknak nem akiket személyesen ismerek.
Mindenkit biztosítok arról,- mégmielőtt elvetélne, elapadna a teje stb- hogy tökéletesen működött húsz évig a házasságom és ugyanilyen tökéletesen fog működni az elkövetkezendőkben is, akár babával, akár baba nélkül. Nem a házasságom létjogosultságát akartam magamnak és a környezetemnek bizonyítani, legfeljebb egy jó nagy adag boldogsághormonnal lettem volna gazdagabb.
Ezekkel képekkel -a következő üzibe küldöm- kívánok Mindenkinek minden szépet és jót. ( az első két kép a kertemben készült, a második kettő a munkahelyemen - még mielőtt valaki azt hiszi, hogy ekkora birtokon élek.)

Sziasztok Éva

Ui:
Vadvirág! Most biztosítalak arról, hogy bármilyen izléstelen, gonosz megjegyzéseket fogsz rám böfögni, nem fogok rá regálni. Viszont, sokat, nagyon sokat fogom olvasni a babanetet, - és tudod- Isten szeme mindent lát! ( és persze az angyaloké is).
Persze ez csak vicc volt. Csak az ŐSZINTESÉG jegyében írom le: le se szarom, hogy mi van veled.
fanny01

Ha sikerül, küldöm a képeket.

Még csak annyit aztán tényleg befejezem, mert ha ennyi dumával nem tudtam érzékeltetni a gondolataimat, akkor már kár szaporítani a szót.
Nyanyuska! Neked rövid távon is elég szelektív a memóriád. Én egyetlen egy hozzászólást írtam szombaton, amiben semmi bántó nem volt - legfeljebb figyelem felhívó -, sőt én magamra írtam hogy egy gyanakvó dög vagyok, semmivel nem bántottam meg Vadvirágot, nem írtam, hogy nincs gyereke, nem írtam, hogy nem terhes, nem írtam azt hogy hazudozik. Semmi ilyesmit, csak egyszerűen azt, hogy gyanakszom. Azért ez teljesen más mint amiket után Ő összehordott, az átkozódástól a patkányozásig. De ha Te úgy látod, hogy ez jogos visszaválasz volt a részéről, avval sincs baj, hisz volt egy ország, ahol a gazdasági válságra is találtak egy népcsoportot, akikből bűnbakot lehetett képezni, meg lehetett őket bélyegezni, ki lehetett rekeszteni és meg lehetett semmisíteni és a fél világ nem talált ebben semmi kivetni valót. Kép Kép Kép Kép
fanny01

Fanny!
Magam részéről köszönöm az őszinte szavakat és a szép képeket. Sajnálom, hogy így alakult és ilyen szituációban tértél vissza közénk. Nagyon remélem, hogy megint tudunk beszélgetni egymással, úgy mint korábban. (Benjit dicsérő szavaid már nagyon hiányoztak)
Én továbbra is nagyon drukkolok neked!! Sikerülni fog!!

Mandula!
Csak úgy sugárzik a lányodról a kiegyensúlyozottság. Nagyon szép baba!!

Paga!
Gratulálok a korcsolyázáshoz! Erzsébeten voltatok? Hogy tetszik a hely? A fiúk nálunk is kipróbálhatnák, hisz igazán nincs messze. Bár Péter a múltkor kifejtette, hogy neki a városligeti az igazi. Viszont Bence elmehetne a barátaival . Majd felvetem neki.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Valaki véleményt kért a szombati eseményekről, de lehet, hogy már fáziskésésben vagyok, de azért egy-két rövid mondatot írnék.

Én itt mindenkivel elfogadó vagyok, nincs ellenszenves senki, mindenki másért szimpatikus. Ha népszerűségi listát kellene felállítani, akkor gondban lennék. Az viszont tény, hogy nem minden hozzászólás tetszik, van amiről másképp vélekedek, legfeljebb nincs időm leírni. (Viszont, ha van időm olvasni, akkor minden hozzászólást elolvasok, nem szoktam semmit átugorni, bár néha figyelmetlen vagyok és kimaradnak dolgok.)

Úgyhogy nekem nem volt gondom Vadvirággal sem. Tetszett a vidámsága, derüje, optimizmusa és irigyeltem a hihetetlen energiáját. Persze néha rövid időre "komplexusom" támadt, hogy én ennyi mindenre nem lennék képes. De semmire nem gyanakodtam. Most viszont érdekelne, hogy ténylegesen mi is van vele. De ha minden kamu volt, az sem zavar, én bedőltem neki. Ezt felvállalom.
A szombati dolog viszont érdekes, mert ilyen szintű stílusváltás azért félelmetes. Egészséges, kiegyensúlyozott érzelmű embernél szerintem nincs ekkora kilengés. Kedves derűs emberből secperc alatt a másik végletbe csap át. Szárnyalásból hihetetlen mélységekbe. És tényleg úgy tűnik, hogy valaki kritikával élt és nála kiborult a bili. Úgyhogy innentől kezdve komoly fenntartásaim vannak és gyanús a dolog. És nem tetszett az egész csoportot ért leminősítésünk sem.
Persze nem volt szép Melcsitől sem az a bizonyos megjegyzés, de ő utána ezt be is látta, és ez így emberi. Dühében az ember gyakran mond meggondolatlan dolgot, amit aztán megbán.

És igen, én is kedvelem Fannyt, bár mi nem tartottuk a kapcsolatot priviben. De örülök, hogy visszatért és irogat.

És megmondom őszintén, hogy sajnálnám, ha itt szétmenne a csapat, úgyhogy inkább morzsolódjon le, akinek nem tetszik az itteni légkör.

Fanny
Örülök, hogy újra itt vagy. Végigolvastam az írásodat. Nagyon érdekes és a dejavú-s rész különösen!!!
regina3

Szia Regi!

Köszönöm soraidat, nagyon jót mosolyogtam ezen:"De ha minden kamu volt, az sem zavar, én bedőltem neki." Na, számomra ez az őszinteség. de hagyjuk a nagy szavakat. Köszönöm a hozzászólást. Hogy milyen gyakorisággal fogok jönni, azt még nem tudom, de fogok jelentkezni, mert érdekel, hogy mi van Veletek. És hát ugye, hogy ne érhessen a vád, hogy "kukkoló" vagyok, márcsak ezért, is, meg azért is mert tényleg szerettem ide járni.

FMelinda!

Neked is köszönöm a kedves szavakat, Te tényleg az az okos, megfontolt nőci vagy, akit személyesen megismertem. Egyébként ez alatt a hétvégi tortura alatt ( mert azért nekem az volt) sokszor eszembe jutottál, ahogy írtad is, hogy Ti is 14 hónapot vártatok Benjikére, biztos Neked se esett volna jól, ha azt vágják a fejedhez, hogy azért nem jött össze a baba, mert nagyon magadba kéne nézni és elkondolkodni a házasságodon.( egész egyszerűen csak 40 körül már nem olyan egyszerű dolog ez) Igaz? De fátylat rá, lényeg hogy Benjire érdemes volt ennyit várni, nálam mosz is Ő az első számú sztár!

Sziasztok Éva
fanny01

Kedves Lányok!
Akkor mostmár csak Paga tart ki a diplomácia mellett :D a "nem kukkolók" közül.
Bár még nem olvastam vissza a szombati vitát, de elgondolkoztam rajta a motorozás közben.
Végülis valóban hármunk vitája volt ez, mi ketten támadtunk Sandyval ha jól emlékszem, mert Fanny tényleg csak 2x irt azt hiszem. Leszámithatjuk Sandyt, akit ugye nem ismerünk, akkor meg én maradtam Vadvirággal a párbajban.
Bizony, lehet ha hallgattam volna, bölcs maradtam volna. De bántották a hozzám közel álló Fannyt. De ez csak az egyik. Mert tul.képp nekem végig nagyon ellentmondásosak voltak V. hozzászólásai. Én mindet elolvastam, tehát rosszul fogalmaztam amikor átugrást irtam. Nem ugrottam át, csak nem reagáltam rájuk. Nem gondoltam különben, hogy ne lenne igaz, amiket irt, nekem inkább, mint irtam is erről, tul energikus, tul nagy önbizalommal rendelkező volt. Viszont amikor jött az az érdekes hozzászólás Sandytól és jobban megnéztem az UH-t, konstatáltam, hogy ez igaz, ott hibás a dátum. És én még sose jártam ugy, hogy hibás dátum lett volna az Uh képemen. Az ember a faxgép dátumát is pontosan állitja be... Ezért gyorsan összeraktam a képet az angyalkákról meg hogy 9 hetesen tudjuk már, hogy lányok c. körülményről. Ehhez jött a dátum adalék, és én- nem elüldözési szándékkal- meg szerettem volna tudni, hogy mi itt az igazság. Na ebből minden lett, csak nem derült ki.
Ha valóban lenne olyan intelligens, vagy benne is "győzne a jó meg a szeretet" amiről már több hozzászólásában megemlékezett, akkor bizony nem ilyen alpári stilusban hadonászott volna. Az események előrehaladtával egyre durvább hangnemet ütött meg (akkor én még kulturáltan irogattam a válaszokat), mintha teljesen kifordult volna magából. És a végére jöttek is az átkok meg minden. És a képbe én csak azért kerültem, mert bele kellett szólnom, a végén meg én is voltam már minden, csak rendes asszony nem.
Ha Nyanyuska is pl. megvédte volna Fannyt, akkor most Ő is olyan átkokkal terhelt lenne, mint mi. Vagy bárki más, ha akkor ideirja amit gondol. De nem irtátok :(
Emiatt a nő miatt most mi is konfliktusba keveredtünk Nyanyussal, amit én szivből sajnálok, mert nekem szimpi Ő is, aztán lehet hogy 1 harmadik hülyeségének mi isszuk a levét.
Lehetne azt javasolni, mint ahogy valaki meg is tette, hogy zárjuk le, lépjünk tul, stb. De én nem akarom bennhagyni ezt a tüskét, másrészről meg szeretnék végre biztosabbat tudni arról, hogy mi itt az igazság. Ezért én is kukkoltam V. irásai között tegnap, de nem tudtam meg semmit, csak azt, hogy Nyanyuskával szorosabbra füzték a kapcsolatot. Ezért kérlek Nyanyuska, ha Te megtudsz valami biztosat, ami tényleg biztos, akkor értesits engem, mert ha nem igazak az őt ért vádak, akkor bocsánatot fogok kérni tőle azért, mert elhittem azokat. Na semmi másért...
Tehát, várom hogy kiderüljön az igazság.
Fanny irása azt hiszem igazán szabatos és tényfeltáró volt, és örülök annak, hogy többen mégiscsak szimpatizáltok Vele és drukkoltok a sikeréhez.
Nyanyuska, és azt meg Te se gondolod komolyan, hogy soha egy pillanatnyi praktika sem fér bele a házasságba... Az enyém egyáltalán nem hazugságon alapszik, de néha kellenek fortélyok nálunk is... Ezt a mondatomat is kiforgatta a végére Vadvirág. Meg egyáltalán mindenben belekapaszkodott, amibe bele lehetett kötni.
Mostmár, hogy megismertük Fanny véleményét is, kezdhetünk napirendre térni lassan Vadvirág távozása felett (melynek én még mindig "kárörvendően" örülök), vagy ha ugy lesz, visszatér, mindegy, de jobb ha tényleg az életünk apró szösszeneteivel szórakoztatjuk itt egymást. Közben persze nem feledve, hogy szivesen megismernénk a valóságot vele kapcsolatban :wink: .
És meg kell emlitenem, valóban, hogy mindenkit goromba szavakkal illetett, kivéve Nyanyuskát. Igy akkor kvittek vagyunk? :D

melcsi1967

Regina!
Remélem hogy nem fogunk szétmenni, mert ha esetleg tényleg hátsó szándékkal közelitett Vadvirág, akkor el is érné a célját, már csak ezért is maradjunk együtt!
Mandulácska!
Mese babád gyönyörü, a mosolya büvöl :D :D
Paga!
Semmiféle földrengésről nem hallottam a rádióban, tehát tudtam, hogy nem eshettél el :lol: Ezek szerint Te nem vagy peches ember :lol: Meglátod, jövő héten már ügyesebb leszel, és megtanulsz könnyedén siklani, mint a tévében a nagy korcsolya bajnokok! Nincs izomlázad?
Icuskám, és kedves Druszám!
Örülök hogy megvédtétek Fannyt!
Fanny!
Remélem visszatérsz tényleg!

melcsi1967

Fanny

Hát mit mondjak? Te aztán tudsz mellébeszélni és főként összehordani mindenféle hazugságot, csak az a baj, hogy már Te is belezavarodtál. A szavaid is ellentmondanak egymásnak.

"ha Neked az ilyen viselkedés szimpatikus, akkor én meg azt kívánom, hogy sose legyen különb barátod"
Először is én sose mondtam, hogy nekem ez a viselkedés szimpatikus. Én Vadvirágra mondtam, hogy szimpatikus és a szombati viselkedése bár nem szimpatikus, de érthető, hisz belerúgtak, megalázták, hazugnak nevezték, mindezt akkor, mikor nagy örömmel újságolja terhességét. Talán még emlékszel vagy van aki emlékszik, hogy ebben az állapotban amúgy is érzékenyebb egy kismama.

Viszont a Te viselkedésed nem érthető. És nem kell ez az álszent duma, hogy
"Neked rövid távon is elég szelektív a memóriád. Én egyetlen egy hozzászólást írtam szombaton, amiben semmi bántó nem volt - legfeljebb figyelem felhívó "

Hát idemásolom azt a szerinted semmi bántót:
"Na, végre nemcsak én vagyok ilyen "GYANAKVÓ DÖG"!!! Nem tudom mióta olvasod a topikot, de én 2-3 hónapja nem írok -pedig nagyon kedvelem a társaságot- , de nem akarok azért részt venni egy társalgásban, hogy nap mint nap felidegesítsem magam valakinek a pökhendi, kioktató, öntelt stílusán. Ráadásul állatira nem bírom, ha hülyének néznek ( márpedig ezt az első pillanatban ki szoktam szúrni)
Én is első pillanattól kezdve éreztem, hogy itt nem stimmel valami, c sak nem tudtam rájönni, hogy mi ezért inkább kivontam magam a forgalomból.
Úgyhogy mégegyszer köszi, hogy rávilágítottál"

Ehhez ugye nincs mit hozzáfűzni????

"Mert egy ilyen egyszerű felvetésre, egy ugyanilyen egyszerű mondattal lehetett volna válaszolni, hogy : jaj, bocsi véletlenül rossz képet csatoltam, mindjárt küldöm az aktuálisat. Ennyi. Vagy lett volna még egy megoldás: hallgatni"
Esetleg eszedbe jutott a harmadik megoldás? Hogy jó képet csatolt, de valóban rossz dátumot tett rá a gép? Az fel sem merült, hogy nem igaz a vád? Csak véletlen a dátum? Vagy ha gyanúsnak látod, akkor utána nézz, hogy tényleg igaz e a vád?
Nekem is furcsa volt a dátum, de nem elképzelhetettlen, ezt már akkor is megírtam. És én vettem a fáradtságot, hogy utánanézzek. Vadvirág ehhez minden adatot megadott, nagyon helyesen, hisz mi mást tehetett volna, ha tisztázni szeretné ártatlanságát. Arra van időd, hogy vagdalkozz és oldalakon keresztül fényezd magad? De az igazság kiderítéséhez nincs? Hát röviden elárulom neked, hogy kevés kutakodásom során kiderült, hogy a vád nem igaz. És erre bizonyítékom is van. Viszont arról még nincs, hogy a Te szavad mind igaz. Pl azt mondod, hogy Te hétvégén sose vagy, mert mindig a férjeddel vagy. Hát a hozzászólásaidból ennek ellenkezője derült ki. És Melcsit nem lemeddőzte, de hagyjuk, hisz már Te sem tudod mit írsz.
Mégegyszer elmondom, hátha megérted, de vissza is olvashatsz. Vadvirág megadta a valós nevét, az orvosa és védőnője nevét telefonszámát Uh-os magánrendelőjének az elérhetőségeit, hogy bárki utánajárhasson az igazságnak. De senkit nem érdekelt az igazság (rajtam kívül) Többen elkönyveltétek hazugnak, másokat nem érdekelt esetleg vannak akik vakon bíztak benne. Szégyellem, hogy én nem hittem vakon, de mentségemre szolgál, hogy ez csak egy netes ismeretség. Illetve nem hittem el a vádakat, de elültették a bogarat a fülemben és biztos ami biztos utánajártam.

"ő soha nem szólt hozzá)mindig teljesen érdektelen, bárki által leírható dolgokról írt."
Különbözőek vagyunk és mindenkit más téma érdekel. Sok téma volt amik engem se kötöttek le, de mivel számomra érdekes emberek írták ezért hozzászóltam. Tényleg nem kéne ennyire vájkálni mások magánéletében érzelmeiben. Mindenbe bele lehet kötni, ha nagyon akarunk. Ne akard, hogy bebizonyítsam.

"Mindenkit biztosítok arról,- mégmielőtt elvetélne, elapadna a teje stb- hogy tökéletesen működött húsz évig a házasságom és ugyanilyen tökéletesen fog működni az elkövetkezendőkben is"
Őszintén gratulálok hozzá, de az elmúlt napok témája nem erről szólt. Tényleg nincs szükség rá, hogy tovább bizonygasd tökéletes házasságod.

Akkor a többieknek mondom, mivel Fanny le se szarja. Vadvirág nem olvas minket. Végleg elhagyta a topikot. Próbáltam visszahívni, de azt mondta nem szeretné felidegesíteni magát, már az állapota miatt sem. Én magánban továbbra is beszélgetek vele. Talán ha ez a vita nem alakul ki sosem kerül ilyen közel hozzám. Fanny ezt köszönöm neked.

Melcsi!
Csak azért nem írom meg itt a kutakodásom eredményeit, mert úgy érzem senkit nem érdekel annyira, hogy 5 percet rááldozzon. Nekem ennyi idő alatt derült ki az igazság. De megírom neked priviben, csak mert kutakodtál és látom Téged érdekel.

Fanny!
Végére jártam kisregényednek, de én csak egy mondatot vártam a kérdésemre, amit nem kaptam meg. Ne haragudj, de innentől nekem nincs semmi mondanivalóm neked.

Többieknek mondanám. Részemről felmerült a gyanú, hogy Fanny hazudozik. Az sincs kizárva, hogy Sandy=Fanny.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
Légyszi ird meg priviben, bár szerintem mostmár lassan midnenkit érdekel :wink:
Én viszont Sandy után jártam kicsit, aki válaszolt is nekem, és további elérhetőséget is adott. Ezek után kijelenthetem, hogy Sandy nem azonos Fannyval.
Ha Vadvirág tényelg nem kukkol ide, akkor ezuton is kérlek, add át az üzenetemet, hogy elnézést kérjek amiért felmerült bennem a hazugság gyanuja. A többiért viszont nem kérek elnézést.
Kérdésem: kettőnk között a jövőben fennmaradhat-e a kölcsönös tiszteleten alapuló kellemes társalgás? Már csak a tehén emlékére is :D

melcsi1967

Sziasztok!

Fanny! Köszönöm, hogy ennyi időt és energiát szántál ránk és őszintén leírtál mindent amit gondolsz! És csodálatosak a képek!

Lányok! Én továbbra sem gondolom, hogy Vadvirág hazudott volna.
És továbbra is szeretem Melcsit.
És továbbra is szeretném ha ez a társaság olyan lenne amilyen volt, gondolom már nemigen lesz :( !

Csak az a baj, hogy eddig nem gondolkodtam ennyit mielőtt leírtam egy mondatot.

Remélem azért még tudunk beszélgetni másról is.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Melcsi!
Légyszíves írd meg amiket kiderítettél Sandyról, ha itt nem akarod, akkor priviben. Én is küldtem privit.
Ne haragudj, de üzenetedet nem adom át, mert privit Te is küldhetsz neki, ha őszintén gondolod.
Kérdésedre határozott IGEN a válasz, bár most más téma nem érdekel, mert ez nagyon lehangolt és amíg nincs tisztázva addig napolom a többi témát. Ezért sem reagáltam az elmúlt napokban semmi másra.
Azért a tehén emléke elgondolkodtatott. Hosszú idő volt, mire leesett mire gondoltál :lol:

Kép

KépKép
nyanya67

Hát
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:46-kor.
fanny01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?