Új privát üzeneted érkezett!

Bubek, azért még nem olyan horror, mint Benyó 400 Ft-os rizsteje, amit feltehetőleg másfél-kétéves koráig fog inni. :roll: :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy folyton idepofátlankodok, de csak ez az egy működő Istvános topik van...

Tudnátok nekem segíteni, hogy hol van a labor, és milyen napokon, hány órától lehet menni oda?

Jövő héten mennem kellene AFP-re , de még sosem jártam az Istvánban, csak az égési ambulancián...

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi!

Itt a helyed! :wink:

A labor ha a metrótól mész be, akkor legesleghátúl, picit jobbra az "N" épület alagsorában van. Ne ijedj meg, a szülészet nem így néz ki. :D
Én úgy tudom, hogy labor minden nap 7-9-ig van, de ez nem tuti. :roll:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 

 
 

Hahó!

Eszti,
majonézes krumplit lehet hagymával, vagy anékül is, ki hogy szereti. Csak hagyni kell, hogy összeérjenek az ízek. Meg jó, ha marad még egy kis majonéz, hogy másnap rá tudd önteni, mert a krumpli elég sokat felszív. :wink:

Kép
mancs
 
 


Uxi, én mindig 7-re mentem, és pikk-pakk sorra kerültem. Az az alagsor tényleg elég gáz, de tényleg ne ebből indulj ki. :)
Sok szerencsét az AFP-hez.
Vendég
 


Eszti,
én krumpliból krumplisalit csinálnék, jóóóó sok hagymával, majonézt annyira nem csípem. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


halihó!

Nos tegnap este mire írni tudtam volna elszállt a b.net. Így most fejteném ki tejes elképzeléseimet. Tegnap Ádi a fél deciből három kortyot ivott a többit a nadrágomra öntötte. :lol: Nesze neked biotej. Ma nem láttam rajta pöttyöt. Majd kap ha kér. De nagyon nem erőltetem. Kap joghurtot az is tejből van. Még elevenen él bennem kisiskolás koromból, hogy a második pohár tej után tiszta csalán kiütés voltam. Lehet Ádusz is érzékeny rá.
A tápszerrel nincs bajom, egy éves kora előtt bizti inkább azt adtam volna neki mint tejet.

Én olvasnék gyereknek mesét, de a lapozgatás és a figurák izgalmasabbak mint a szöveg. Így lapozgatunk mutogatunk és én max. három sor tudok elmondani egy mondókából. Vanak szupi mesés könyveink de későbbre tartogatom. Most csak egy mondókás könyvet nyüsztetünk. Had szokja a könyvezést. :wink:

Eszti a felnőtteknek van isteni tojás saláta receptem!

A képeket majd küldöm. Tesóm ma megy a velencei karneválra és elvitte a gépemet. én meg zöldülök itthon. :cry:

Kép
vanília
 
 


Eszti,
kik lesznek a bulin? Megvan már hogy mit kap Benyófi?

Délre igazán elállhatna az eső :evil: :shock: :roll: Mert ha nem... Hülyét kapok, az tuti. :evil:

Kép
mancs
 
 


Vuka, Mancsi,
köszi a linkeket! :wink:

Eszti,
tényleg, megvetted végül azt a bújósat? Ha igen, lefotóznád?

Azt hiszem mi brendonolunk ma. :wink: Ebben a trágya időben csak kukulnánk itthon és már most ordít. :shock:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Natasa,
párjaink kezet foghatnának. Az enyim az este Borrendi gyűlésen volt borkóstolón. Majdnem éjfélre ért haza, Benedek meg ébren megvárta. :cry:

Ma viszont fel vagyunk mentve sétából (esik). Most úgyis elég ramaty állapotban vagyok, amúgy se nagyon lett volna kedvem Benedekkel veszekedni, hogy menjünk (monstanában sose akar lemenni, aztán meg feljönni)

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Ilba,
akkor a Brendonban meg is todod nézni a babakocsikat :wink:
Én is úgy vagyok vele, hogy amíg kisebb a gyerkőc, jó a hatalmas, tágas babakocsi. A miénknek is tök jó a rugózása, meg szemből tolható, látom a pofiját, szóval imádom. De elszaladgálni itthonról, meg utazáshoz, meg úgy egyáltalán menéshez mostmár jobb ez az új. Könnyű, egyszerű összecsukni, még egy fogantyú is van rajta, hogy összecsukott állapotban lehessen vinni. Tágas, tök jól elfér benne Petike. Kitámasztás nélkül megáll egyébként összecsukott állapotban. Nem tudom, hogy Neked mondtam-e a talin, hogy én is olyat szerettem volna, amilyet Vukáék vettek. Aztán beleraktuk a gyereket, és nadrágban-pulóverben széltében koppanásra kitöltötte a kocsit. Ha egy dzseikt ráadtam volna, nem fért volna el benne... Bundazsákról (abban szokott kint aludni) nem is beszélve! Ezért -fájó szívvel- de lemondtunk arról a kocsiról. Néztünk még soksok mást is, de ez volt a legjobb (szerintem) és árban is ez volt az, ami még belefért. Lett volna 60-ért PP :shock: :shock: :shock: Aranyos volt a nő, azt a kocsit nagyon ajánlgatta, hogy az is karfás, meg milyen jó, de mondtam, hogy köszi, a 40 az a plafon, és még ennyi is sok egy babakocsiért :?

Kép
mancs
 
 


Mbá ma is a munka hőse. Hajnali 3-ra ment. Holnap meg 6-ra kell mennie :shock: :? :evil:

Petike ül a járókában, tologatja az egyik kisautóját és brümmög hozzá!!!! :) Megzabálom!!!!

Kép
mancs
 
 


Mancsi,
azért kérdeztem pont, hogy most meg tudjam nézni. :wink:
Igazság szerint nekem is Vukáé tetszik jobban :oops: , persze csak a kép alapján.
Talin beletettem Benit, nem tűnt fel, hogy szűk lenne, de mondjuk 10mp-nél több időt nem is volt benne. Majd most alaposan megnézem, mert ugye Beni sem az a kisnövésű baba. :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Mancsusz, a gimis barátnőim, és családjuk lesznek a vendégeink, sok-sok gyerekkel, nevezetesen 5 gyerek, meg egy pocakbébi. :)

Ilba, megvettem, szuper jó, most megyek a Kikába, aztán lefotózom. 3 méter hosszú, szerintem szuper. :)
Vendég
 


Ilba,
igen-igen. Én arra is gondoltam, hogy Petike ősszel mégcsak másfél éves lesz, így elképzelhető, hogy a játszóra még tolni kell (10-15 perc gyalog -az én tempómban) úgyhogy azért IS kellett a tágasabb kocsi. Sztem a Römer sokkal stabilabb meg masszívabb, mint pl. a Graco.

Eszti,
hűűűű, nagyon kíváncsi vagyok a bújós izére!!! :)

Kép
mancs
 
 


Bubek: "Cool, nagyon hasonlóan fogalmaz a barinőd, jó volt a sztori!!! :P "
Bubi, ő igazából sokkal érzelmesebben szokott fogalmazni, de most nagyon kibukott, és a kis kínai pelenkahajtogató rabszolgás bekezdésnél én is úgy éreztem, hogy ezt én is írhattam volna, ezt tettem fel. De amúgy könnyen megkülönböztethető a stílusunk, szóhasználatunk. Ilbát idézve: újabb érdekes adat. :wink:

Mi úgy olvasunk mesét, hogy van egy kispipis vastaglapos könyvünk, ahol csak 1-2 mondat van 1 oldalon, de a kezdeti lelkesedés után már ezt sem olvasom neki, legalábbis nem az elején, mivel az első 20 percben hagyom, hogy noki ritmusa szerint haladjunk (= összevissza, néha a könyvet megrágcsálva), és csak mesélek a képen látható állatokról, ugyanis kispipi elvesztette anyukáját, és a farm állatait kérdezgeti, nem látták-e valahol. Biztos nagyon izgultok a végkifejleten, ezért elárulom, hogy végül minden jóra fordul... már csak azért is, mert a végén én, az elszánt anya, azért mégis felolvasom neki az egész könyvet (kb 4 oldal a hepi endig), hogy nekem is jó legyen..
van még elefántosunk is, hasonlóan bonyiolult szerkesztésben, meg egy sor más, de én hetekig ugyanazt az egyet szeretném mutatni, s csak akkor átevezve a másik irodalmi remekműre, hogy megszokja a szereplőket, mert úgy gondolom, a gyerekeknek ilyen korban még az ismétlődés inkább biztonságot ad, mintsem úntatná őket.

Kép Kép
coolasa
 
 


Sziasztok!

Cool!
Bocs, most látom a kérdésed...
Még lyánykoromban játszottam egyszerepjátékkal. Woodelf volt és gyönyörű. A sasha nevet választottam neki... aztán magamnak.

Ki írta a Rossmannos óriáspelust? Bocs, de mire végignyálaztam a 3 oldalt elfelejtettem.... Azért nem próbáltam mert nem tudtam, hogy van!

Vuka, vagy ki? Valakííí!
Pneomo baci oltása. Rajta van az oldalon és én úgy olvastam, hogy mindenkine jár a támogatás. Nekünk meg fokozottan kéne, hiszen tavaly öt hónapos folymatos fülgyula után az idei év se jobb.

JA és elfelejtettem tegnap írni, hogy a Dani a bölcsiből lázasan jött haza. (fél4 körül) 38,2 volt Kapott nurofent, az levitte 37,1-re.
Este már szédelgett ismét a gyerek 7-kor 38,5. Ismét kapott nurofent, 8-kor már aludt. Éjfélkor jön a gyerek hót meleg. 38,5-ig sikerült mérni, szerintem több volt, kapott kúpot, inni, aztán egész éjjel nem tudtam tőle aludni, nyöszögött és fetrengett. Reggel 39,5 volt a hőmérséklete. Már megjártuk a dokit, mandula gyulladása van. Kap antibiotikumot és fertőző... várom a folytatást :?

Kép
sasha
 
 


Sasha, az óriáspelust sztem Vuka írta, biztos akkor fedezte fel, mikor Petrának új úszópelust keresett, mert a lánya követelte a 2007-es trendet.... tavalyi göncökben mégsem égetheti magát az uszodában... :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Igen, akkor a Pneomot meg Kormi írta... most kicsit visszaböngésztem, bocs a keveredésért. Reggel nagyon ki voltam akadva.

Párom készülődött ezerrel a melóra, Gabi volt az egyetlen aki már elvolt, hiszen ő 4 éves nagyfiú (mindjárt 4,5) és tök jó már vele.
A Dani nyafizott mint állat, hiszen egy közel 40 fokos lázzal biztos nem érezte jól magát. Gergi meg szintén engem akart és folyamatosan jött és mászott rám... Riasztottam anyámat, hogy jöjjön, de nemtudott:( A párom riasztotta errefel az anyját, ő tudott jönni. De amit ők gondolnak segítségnek, az nekem nem segítség. Jelen esetben azt szerettem volna, ha valaki itt van, hogy amíg az egyiket tutujgatom, addig a másik kicsi is legyen tutujgatva. Erre mi történt? Anyós elvitte a Gabit akivel semmi probléma nincsen, mert tök jól levan és meg lehet neki mondani, hogy most csöndben kell lenni, mert alszik a tesó és egyebek! Marha nagy segítség :? A két kicsi ugyanúgy egyformán engem akar. Most mindkettő molyol valamit, persze külön-külön...

megyek is, meg már "összefutottak" és ha két kicsi összejön ott általában visítás van... Hiszen a Dani is kicsi még.

Kép
sasha
 
 


Sasha,
én írtam az óriáspelust, nem tudom, milyen márka, fenn volt az úszópelusok mellett a polcon, kb olyan kis csomagban, mint azok. Ha arra járok, megnézem a pontosabb paramétereit. Mintha lett volna külön fiúknak, lányoknak.

Szegény Dani! Olyan stramm kisfiú, erre folyton beteg lesz. Gyorsan gyógyuljon!

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma CTG, es ma nagyon kedves volt a Zsuzsi. Vizsgalatkor egy csomoszor bocsanatot kert, hogy ne haragudjak. A dokim meg ugy vizsgalt meg, hogy nem is ereztem :) Jo napom volt ma :)

Jo hir, 2 ujjnyira ki vagyok nyilva, es vannak fajasaim, csak meg nem rendszeresek. A doki azzal kuldott haza, hogy remeljuk egy hetet meg kibirok, de en szerintem mar a hetvegen meglesz a lurko :)

Kerlek szoritsatok!

Ti tudtatok, hogy nem lehet beontest kerni? Ettol total kiborultam. Nekem az elsonel volt,es nem bantam meg. Ket ismerosom is ugy jart, hogy a vegen odabaleseteztek. Paraszt batyam meg mindig ezen szokott vihogni. En nem szeretnek igy jarni, igy kefirt iszom most egyfolytaban :)

Na megyek csomagolni :)

Mindent koszi!
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Nahát, megyek be, erre a Gergi nem ott van ahol hagytam a földön. Azt már megszoktam, hogy bemászik az ágyak alá, és azé nem találom, de most felmászott a kanapéra és azé nem találtam! De hogy a picsába csinálta??? Jó nem egy magas kanapéról van szó, mert a lábait levágtuk, így a Dani is simán csak ráhuppan, elég alacsony lett, de azért egy 10 hónapos szarzsák ne mászkáljon már fel rá... :shock:

Kép
sasha
 
 


Ezvicc, örülök, hogy reményteljesen alakulnak a dolgok, és várunk vissza benneteket családilag! (Végre nem Noki lesz a legkisebb... súlyra sem, kb ezvicc gyeremekének 3. hónapos koráig legalábbis.. :wink: )

Natessék, Kormi írta a nagypelust, de helyesen láttam magam előtt hogy az úszópelusok környékén kell keresni, így van alibim Vuka gyanúsítgatására.

Kép Kép
coolasa
 
 


Sasha,
enyim manó már vagy két hónapja felmászik a kanapéra, így a kor stimmel. Neki is volt kitől ellesni a technikát.
Most meg olyan aranyos, égnek tartott kezekkel gyakorolja a járást. Petrával ellentétben azonban nagyon óvatos, nem esik orra, ha instabil lesz, inkább popóra huppan.

EzVicc,
örülök, hogy megnyugodtál! Tök jó, mindjárt babázol!
Én az elsőnél kaptam beöntést, nekem nagyon pocsék volt, nem bántam, hogy az Istvánban nem volt. Neked hol született az első?

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Ezvicc!

Nagyon örülök, hogy jó napod volt ma! Boros judit egyszer viszgált meg és nekem is nagyon szimpi volt és tényleg úgy vizsgál, hogy nem is érezni! Eddig egy férfi nőgyógyász vigygált meg úgy, hogy nem éreztem, a többi meg fájt.

A szülőszobán láttak már ennél durvább dolgot is, ne aggódj! A legtöbb esetben nem történik baleset! Nekem három szülésem volt már az Istvánban és egyszer se kaptam beöntést és nem volt baleset sem. Vajúdás alatt valamikor elmentem wc-re és akkor a természet elintézte.

Drukkolok, hogy maradjon még bent a baba legalább két hétig, még kicsit korai lenne megszületnie :D

Kép
sasha
 
 


Vizsgált

Kormi:)))
Kis gézengúzok!

Jaj, Ezvicc, látom a szülésre kértél drukkot, nem a még bent maradásra, akkor arra megy a drukk!!! :oops: :D

Kép
sasha
 
 


Ezvicc,
én is odabaleseteztem, és nem mondom, hogy örültem neki, de akkor, abban a helyzetben nagyon nem tudott érdekelni.
Még pocakos koromban hallottam nem emlékszem kitől, hogy van egy szemlélet, miszerint az, hogy a babával együtt más is kijön a nagy erőlködésben, teljesen természetes dolog, így pusztán azért, hogy nem legyen "kellemetlen", nem öntögetnek befele. :wink:
De sztem ha előre szólsz, még a szülés előtt a szülésznőnek, hogy mnidenképpen szeretnél, akkor be tud szerezni talán akorra egyet a nőgyógyászatról, mert csak ott tartanak hozzá eszközöket úgytudom.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!
Még új vagyok erre fele, és a segítségeteket kérném. Siklós doktor úrhoz lettem irányítva, egy heamatoma miatt... Még nem ismerem, csak annyit mondott a Pálfalvi doki (szabin lesz), h. hétfőn reggel menjek be hozzá a kórházba. Van aki oda jár vagy járt hozzá, vagy a magánrendelésére. Ha tudnátok elérhetőséget adni, hogy hol rendel, tel.szám stb......nagyon hálás lennék. 14 hetesek vagyunk, 8 hete fekszem, de megint van egy közel 6centi vérömlenyem, és nem tudom mit gondoljak, csak egy normális dokit szeretnék aki nem csak havonta hív vissza, és széttárja a karját. (nem szent istvános doki). Előre is köszönöm!!
wicur
 
 


Ezvicc, drukkolunk neked, és ne aggódj emiatt, én észre se vettem, azt sem tudom a mai napig, hogy volt-e baleset, vagy sem. :)

Wicur, én nem tudok Siklós dokihoz elérhetőséget. Esetleg az István kórház weboldalán próbálkozz, hátha.
Vendég
 


Ilba, Mancsusz

itt a cikk-cakk mászós. A dobozát fotóztam, mert nem akarom még kibontani, ha nem baj.
Remélem látszani fog. :)

Kép
Vendég
 


Esztipeszti! Köszi, nagy nehezen sikerült felkutatnom, de marad a kórház, mert privibe nincs időpont, csak 20.ára.....
Azért, ha vlki mesélne majd róla, az nagyon jó lenne.....
wicur
 
 


Ma nagyon bal lábasan keltem, így inkább csak sasolok és varrogatom az egérkét a lányomnak...

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Mák!

Remélem jobb kedved lesz:)

Eszti!
Jópofa az a cikk-cakk mászóhenger!

Mindkettő alszik, Dani már 4x sírt fel, de egyszer se kellett bemenni hozzá. Úgy sajnálom szegényt.

Mamacka!
Áron hogy van?

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!
Reméltem, hogy jó híreket tudok olvasni Áronról! Mamac, mi újság? Láz? Hányás? Te?
Eszti, akkor nálatok most kezdődik a buli és 3 hétig tart? El tudom képzelni Benyófit az alagútban mint a pesti gyors :) Én még nem írtam erről, de sztem sem kellene izgulnod, hogy sokat eszik, mert amilyen kis örökmozgó,....
Kisütött a NAP!
Ma délelőtt mi megjártuk Budát.
Kormi, apánk is éjfél körül ért haza és 1-ig dumáltunk! Mivel nem akart inni, hogy haza tudjon vezetni itthon pótolta,....én is segítettem :wink:
Sasha azt hiszem te anno nem válaszoltál, de te tuti engeded maszatolni a gyereket! Naaaa, csak hogy szépüljön a statisztika :wink:

Ezvicc, ez érdekes, mert az ismerősöm kért és kapott beöntést. Ő azt mondta, hogy csak maguktól nem adnak,...Lehet dokifüggő. Viszont ez tényleg ne izgasson most. Az ott dolgozóknak természetes ha a gyerek mellett mást is látnak téged meg ott tuti nem fog érdekelni. Könnyű szülést Nektek!

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Ezvicc
a beöntés témához még:
hüle báttynak majd akkor lesz joga szüléssel kapcsolatban bármin vihogni, ha ő is szült egy gyereket! UFF!
(mellesleg nekem a hólyagom adta meg magát kitoláskor, abszolút senki nem problémázik ilyenen.)

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


No megjöttem :D

Elég mozgalmas délelőttünk volt. Elmentünk a Brendonba, volt egy kis csúszdázás is Beninek, szereti azt a dühöngőt.
Jövünk hazafelé, bejelentkezett egy Londonban élő barátunk, hogy akkor most jönne, van egy felesleges órája Pesten. Oké, irány a Don Pepe, hogy enni tudjak neki adni. Épp elkezdjük a pizzát, csörög a telefonom, barátnőm, hogy itt van a párjával a sarkon, felugorhat? Tökre örültem, csak épp Benit kellett volna fél órája leraknom.
Na mostanra mindenki elment, Beni is elaludt.

Natasa,
ha máskor Budán jártok, akkor tessék minket meglátogatni! Láthatod, Ti is elfértetek volna még, pizza is volt. :D

Ezvicc,
ez szuper, megy a drukk!

Eszti,
nagyon jó ez a bújós dolog, de ezért elkérnek ennyi pénzt??? :shock:

Cool,
de jó, hogy írod az úszópelust, meg kell, hogy nézzem, hogy Benire rámegy-e a tavaly nyári még. Nem hiszem.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba, sajnos nem hogy olcsóbbat nem találtam máshol, egyáltalán ilyen játékot nem találtam máshol. Ja, ez a drága kategória, de sokkal nagyobb amúgy, mint az ember gondolná, és klassz, vastag anygból van, szóval szerintem bírni fogja a gyűrődést.
Én nyáron a Balcsin a kertben is akarom majd használni, jó lesz építeni belőle nagy sátrat, meg bújócskázni, meg ilyenek. :)
Vendég
 


Natasa...

Ez Gabi. A többiekről érdekes módon nincs ilyen kép... vajh miért is? :twisted:
Kép

Kép
sasha
 
 


Jövögetnek nekem a képek a buliról.
Látszik, hogy Leventének milyen változatos az érdeklődési köre:
januári buli:
Kép
februári buli:
Kép

Van itthon is egy ilyen labdánk. Lehet, hogy fel kellene fújni?

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


ÚÚÚÚ Sasha,
az igen súlyos!!!

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


az helyett ez értendő, én is elírkálok. Én se szeretem a maszatolást, nagy ritkán hagyom, Leventénél még egyszer sem hagytam. Mondjuk ő meg pogácsával a kezében mászkált a lakásban tegnap is, tiszta Pöttöm Jankó (vagy melyik mese, most nem vagyok biztos) volt, nyomon lehetett követni a morzsák alapján, merre járt (kanapén, aztán át a hálóba, keresztül az ágyon, fel az asztalra a szgéphez...)

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Sziasztok!
Sasha köszi nagyon kedves vagy, igazából ez a bal láb nem szokott sokáig tartani.


Viszont azért elgondolkodtam ezen a tegnapi vitán, ami így a tej és a mi étkezési szokásaink miatt indult be. És ahogy natasa1975 mondta „elég hamar minden kibukik a számon”….

Azt akit ez nem érdekel legyen szíves most ugorjon, de gondolom a későbbi nyugodt csevejhez azért erre szükség van (legalábbis nekem tuti), nem szoktam tartogatni, ha valami nem esik jól és ezt itt sem tenném.

Úgy gondolom azért még egy hozzáfűzni valóm lenne leginkább Gabus szerintem elég etikátlan nyilvánvaló és burkolt felém intézett megjegyzései miatt. Amivel spec. engem megbántott. Azt hiszem egy három-négy napos ismeretség után, egy kötetlen beszélgetésekről szóló topikban nem lehet valakit annyira kiismerni, hogy efféle megjegyzéseket lehessen tenni. Sem primitív tanulatlan ostoba nőszemélynek, sem rossz anyának nem érzem magam, pláne nem érzem, hogy sajnálgatni kéne a lányomat tőlem. Mi hárman, egy engem érintő betegség miatt elég komoly előzményeken, egy cseppet sem sima szülésen mentünk át, és már csak emiatt is elég sok helyen olvastam utána annak, hogy én melyik irányt kívánom képviselni a gyermekem részére. Nem akartam/akarom kifejteni itt ezt, hiszen vannak itt kismamák akik a babájukat várják és szerintem nem kell őket rémisztgetni egy- egy egyedi történettel, ami pláne nem kórházakhoz, hanem személyekhez kötődik, azt meg döntse el mindenki maga mivel eteti a gyerekét. Az orvosunk sem vidéki, mert korábban ezt is írtam Ő Budafokon rendel. Szerintem mellettem sok száz anyuka elégedett vele és nem hinném, hogy egy kb. harminc éves szaktudást le kéne fikázni, azt sem mondanám, hogy nem halad a korral, ő szerintem vegyítve alkalmaz régi és új dolgokat is. Egyszerűen más, mint amit esetleg konkrétan Te Gabus alkalmazol, de ettől nem feltétlenül rossz. Úgy gondolom egy vélemény különbséget lehet kultúráltan is tudomásul venni, ahogy ezt Esztipeszti is tette. Én pontosan emiatt nem akartam/akarom kifejteni a véleményemet a tápszerrel kapcsolatosan, mert szerintem az még nagyobb felesleges vitát szült volna. Amúgy mivel itt volt tehéntejtől kezdve minden, holott én nem írtam le az elején pusztán azt, hogy a lányom nem hajlandó tejet meginni, csak később írtam le mi is volt ez. Gondoltam ezt részletezem. ( Bár a dokink valóban azt mondta ihat tejet a gyerek.) Mint korábban említettem a szoptatás befejezése konkrétan egy utazáshoz kapcsolódik. 1 hónapot töltöttünk mi hárman Londonban. Végül is teljesen mindegy, hogy milyen okból, de ott ért ez a meglepetés, hogy nincs cicizés. Tejpépet vittünk, de semmi más ilyen jellegű dolgot nem, hiszen volt tejem. Londonban teljesen más termékek vannak a babáknak mint itt, az egyetlen azonos üveges a hipp, de teljesen más ízekkel.. Választanom kellett valamit a sok idegen ki nem próbált neki való „tej” termék közül.

Nos ez volt az a tej amit én választottam, és próbálgattunk ( tegnap rosszul írtam ide a nevét mielőtt Gabus újra belém kötne).

Kép

Ezt megelőzően jó ideig volt teljes napra elegendő tejem, és fokozatosan váltódtak ki az étkezések, nem egyik napról a másikra.
Végül is a vitát kezdetben kiváltó okon, illetve a végeredményen nem változtat, Fanni nem issza meg semmilyen formában.

Mindemellett szeretném megköszönni azoknak akik kultúráltan, felnőtt ember módjára álltak a kérdéshez (ilba, sasha, bubek, mamacka és a véleménykülönbség ellenére még Esztipeszti is, bocsánat ha valakit kifelejtettem). Nem vagyok haragtartó és egy ideig, bár Gabus elég kötekedő és erőszakos volt szerintem, nem is zavart ez, talán az utolsó két üzenete volt a vége a tűréshatáromnak. Ezt a vitát ennyiben kívánom lezárni. Biztosan van kifordítható mondat itt szintén Gabus, de szerintem nem kéne most már ezzel piszkálnod. Ha gondolod emailben szívesen megbeszélem a további kérdéseidet, ha még ezek után valami nem tiszta a témában.

Bocsánat mindenki felé aki ezt hosszúnak érezte.

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Natasa, sasha én nem szoktam túl sokszor maszatolni hagyni a lánykámat, pusztán lustasági okokból, mert elég nehéz egy ruhából ezt kivakarni, de azért nagyon cukik í babáitok így nyakig mázgában.:)

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Egyébként ma jót vigyorogtam csajókámon, mert ebéd közben hadonászott és pont sikerült telibe találnia a kanalat egy alkalommal.Mielőtt ezt a hajára keni szépen le szoktam a nagyját szedegetni szalvétával a mancsijáról..ma olyan ügyes volt, már ő törölgette a kezét a szalvétára:), eddig még sosem próbálkozott effélét művelni.:)
Nagyon szeretem az ő kis világát, ahogy mostanában mindenre kacsint két szemmel:):):), ahogy tapsikol, ahogy ágyaz a kiságyban, vagy kirángatja apa feje alól a kispárnáját. ( Ő olyan kis párna gyűjtögető)..imádom a csajt:).Mostanában kezd kapaszkodás nélkül állni, és ő is a popijára huppan le:).Bírom azt a kaján vigyort az arcán amivel éppen rosszalkodni készül:).Mindig lehet látni ha huncutkodni akar:).

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Kutakodtam a 2003 év elejei képekből...
Kép

Tücsi, az alábbi két képnél Te jutottál eszembe! Amikor a gyerek nem akart enni, mert elunta a dolgot, egyszerűen beledöntöttem a tálkából a kaját, úgy meg megette... de ez totál kiment a fejemből, csak most ugrott be, hogy nézegettem a képeket. :oops:
Kép

Kép


Volt egyszer, holnem volt egy gyerek egy kosárban... nekem is volt ilyen gyerekem :wink:
Kép

Kép
sasha
 
 


Kedves Lanyok!

Mindenkinek nagyon koszonom a drukkokat. Vegre becsomagoltam mindent. Hat ez katasztrofa. Annyi cuccom lett, hogy itthon mindenki azt kerdezi hany napra akarok menni, tan egy hetre :)

Szerintetek hany rugit es bodyt rakjak be?

Atneznetek, hogy a kicsinek megvan-e minden:
body?
rugi?
popsitorlo,
12 pelus,
5 textilpelus
1 textil furdolepedo
pled
cernasapi 2db

Kell meg valami?

Magamnak mindent egy taskaba bepasziroztam, felulre a szuloszobas dolgokat. Nem mertem kette szedni, mert akkor 3csomink lenne, azt meg mar tenyleg tulzasnak tartom.

Kormi!
Az elsot a Del-Pestiben szultem (Jahn Ferenc) A csecsemos resze szepen meg van csinalva, de a szuleszete eleg gaz. Csak egy "szep" szuloszoba van (szerencsere itt szultem az elsot) A tobbi fuggonnyel van elvalasztva, es hat eleg szocreal, ijeszto.
Ott az volt a baj, hogy egesz nap csak egyszer mutattak, este babat kb 1percre. Ez a korhaz meg a masik veglet, egy atjarohaz. En azt hiszem ezt nem gondoltam vegig. Csak abbol indultam ki, hogy az en csaladom milyen jo, hogy bejohet. Az eszembe sem jutott, hogy a tobbi anyukanak is majd ott lognak a rokonaik. A Del-Pestiben egy agyasban voltam, de ott a 4napert annyit fizettem amennyit en gondoltam. Nem volt megszabva. Annyit adtam amennyit a szulesznok tanacsoltak 5eft. Annyi belefert nekunk. De itt ha jol tudom napi 10eft van szo, es hat az nekunk mar nem fer bele :(
Anyum foorvos(sajna Pecsett), a nagynenim nemzetkozileg elismert ideggyogyasz (O is Pecsett :() Total kiakadtak, amikor mondtam, hogy a tobbi szobatarsnak is bemehet a hozzatartozoja. Foleg, hogy jon az influenza jarvany, es Pecsett mar be is tiltottak a latogatast. Eroskodnek, hogy minden aron menjek egy agyagyasba, meg akkor is ha ennyibe kerul. Gyozkodnek, hogy megkapom szulesi ajandeknak a penzt, csak kerjem magam egy agyasba. Csak attol felek, hogy mit gondol majd az orvosom es szulesznom, ha esetleg keveslik majd a halapenzt (en nem kerdeztem mennyi lesz, hanem annyit adunk amennyit tudunk. Igyekszunk azert! Az osszes sporolt penzunket erre tettuk most felre), es latjak, hogy egyagyasra telik, de rajuk meg nem. Hat nem tudom.

Sasha!
Nekem nem a Boros Judit a dokim! Lehet en ertettem felre az uzenetedbol :(

Megegyszer koszonok mindent, szuperek vagytok! Sokat segitettetek! Koszonom!


Meg egy kerdes: nekem az elsonel a labda nagyon bejott, es nagyon rossz volt, amikor agyra parancsoltak a kitolasnal. Van itt valami lehetoseg ulve szulesre, vagy legalabb felig ulore?

Koszi
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Eszti!

Megkerdezhetem, hogy ezt a cikk cakk alagutat hol, es mennyiert vetted? Koszi
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Sasha,
párom nem szereti, ha ilyen képeket csinálok, minek megörökíteni a malac gyerekeket címszóval. Pedig olyan jópofák!

Ezvicc,
én a gyereknek egy csomó bodyt+rugit csomagoltam, ráadásul már a szülőszobára is 56-os és 62-es méretben is, de én előre tudtam, hogy óriásbébit várok (ehhez képest a dokinőm a csomagból sikeresen kiválasztott egy 56-os rugit, amibe éppcsak belepaszirozták szegénykémet), ő majd 4.5 kg-mal 61 cm-rel született. Fogyóeszközök, de ha kevesled, később is utánnad hozhat a rokonság néhányat.
Különszoba: én is gondolkodtam rajta, de arra érdemes felkészülni, hogy nagy a kereslet rá, nemigazán jut. Ha végül úgy döntesz, hogy kell, szólj előre amikor beértek szülni, a szülésznődnek.
Én az elsőt a Bajcsi-Zsilinszkyben szültem, ott kétágyas fizetősbe krtem magam. át, az egyszem szobatársnak is volt jókora rokonsága. Az Istvánban ötágyasba kerültem, itt is jócskán volt forgalom, no nem nálam. Én pl piszkosul unatkoztam, legközelebb viszek olvasnivalót a csomagba.
Szülési testhelyzet: úgy tudom, itt orvosa válogatja, beszélj erről még szülés előtt a szülésznőddel mindenképp, meg az orvosoddal.
Én azt a kb 2 órát, míg tartott, végigácsorogtam, csak a végn szólt a dokinőm, hogy jó lenne, ha felmásznék az ágyra, mert már nagyon jön a baba.

Visít a kisebb, mennem kell...

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Vicc :) én asszem 4 bodyt és 4 rugit vittem be. Mi 5 napig voltunk (Bence besárgult), szóval anyu mosott egyszer otthon, és hozott be tisztát.
A babának szerintem minden megvan. :) Izgi nagyon. :)
Ezt a cikkcakk alagutat itt vettem a Visegrádi utcában (XIII. ker.), egy fajátékokat forgalmazó boltban, Fair Play a neve. 10 e Ft volt. :oops:

Mák, nem lehet, hogy ez a Farley is tápszer??? Nem kötözködésből, de nálunk is a tápit babatejnek is hívják.... :roll:

Nahhhh, minden kész a holnapi vendégsereghez, hagymás krumplisali már érik, kész a franciasali, kész a püspökkenyér, vettem sajtokat, holnap reggel még megsütöm a csirkéket, 10-kor apu elhozza a tortát, és kész. :) :) Ja, reggel még az uramat elszalajtom a piacra, friss bagettért és házi pogiért. :)

Egy hét múlva hasonló lesz, csak akkor a család jön vendégségbe, anyuék, anyósomék, tesómék, sógoromék.

Még jó, hogy ilyen sokan vannak körülöttünk.

Ja, Natasa, én is ittam kávét a terhességem alatt, tejeskávét minden reggel, mint ahogy most is. Így volt a vérnyomim 120/70 végig, szóval biztosan nem ártott. És néha még egy kis vörösbort is ittam én is. :wink:
Vendég
 


Esztipeszti a ráírtak alapján szerintem nem, de végülis mindegy. Mert a gyerek nem szereti és nem issza, úgyhogy akár az is lehetne nem kerül be:)....Őrizgettem, mert mellesleg tetszett a doboza és gondoltam hátha kezdek még vele valamit, de csak itt áll. Az egy ami ilyesmit megeszik az a milupa tejpép, de abból sem akármelyiket. Nem lényeges szerintem ez már.

Kórházban tényleg picit gáz volt az átjáróház. Nem akartam feszegetni, de látom nem csak engem zavart:). Én 3 ágyasba voltam, és középpen, úgyhogy telibe, férjek, anyósok, apósok, tesók stb. mozizhatták a szoptatást, meg az ágyra érdekes mozdulatokkal felvánszorgást...Picit cikinek éreztem.

KépKép
KépKép
makviraga
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?