Sziasztok!
Sasha köszi nagyon kedves vagy, igazából ez a bal láb nem szokott sokáig tartani.
Viszont azért elgondolkodtam ezen a tegnapi vitán, ami így a tej és a mi étkezési szokásaink miatt indult be. És ahogy natasa1975 mondta „elég hamar minden kibukik a számon”….
Azt akit ez nem érdekel legyen szíves most ugorjon, de gondolom a későbbi nyugodt csevejhez azért erre szükség van (legalábbis nekem tuti), nem szoktam tartogatni, ha valami nem esik jól és ezt itt sem tenném.
Úgy gondolom azért még egy hozzáfűzni valóm lenne leginkább Gabus szerintem elég etikátlan nyilvánvaló és burkolt felém intézett megjegyzései miatt. Amivel spec. engem megbántott. Azt hiszem egy három-négy napos ismeretség után, egy kötetlen beszélgetésekről szóló topikban nem lehet valakit annyira kiismerni, hogy efféle megjegyzéseket lehessen tenni. Sem primitív tanulatlan ostoba nőszemélynek, sem rossz anyának nem érzem magam, pláne nem érzem, hogy sajnálgatni kéne a lányomat tőlem. Mi hárman, egy engem érintő betegség miatt elég komoly előzményeken, egy cseppet sem sima szülésen mentünk át, és már csak emiatt is elég sok helyen olvastam utána annak, hogy én melyik irányt kívánom képviselni a gyermekem részére. Nem akartam/akarom kifejteni itt ezt, hiszen vannak itt kismamák akik a babájukat várják és szerintem nem kell őket rémisztgetni egy- egy egyedi történettel, ami pláne nem kórházakhoz, hanem személyekhez kötődik, azt meg döntse el mindenki maga mivel eteti a gyerekét. Az orvosunk sem vidéki, mert korábban ezt is írtam Ő Budafokon rendel. Szerintem mellettem sok száz anyuka elégedett vele és nem hinném, hogy egy kb. harminc éves szaktudást le kéne fikázni, azt sem mondanám, hogy nem halad a korral, ő szerintem vegyítve alkalmaz régi és új dolgokat is. Egyszerűen más, mint amit esetleg konkrétan Te Gabus alkalmazol, de ettől nem feltétlenül rossz. Úgy gondolom egy vélemény különbséget lehet kultúráltan is tudomásul venni, ahogy ezt Esztipeszti is tette. Én pontosan emiatt nem akartam/akarom kifejteni a véleményemet a tápszerrel kapcsolatosan, mert szerintem az még nagyobb felesleges vitát szült volna. Amúgy mivel itt volt tehéntejtől kezdve minden, holott én nem írtam le az elején pusztán azt, hogy a lányom nem hajlandó tejet meginni, csak később írtam le mi is volt ez. Gondoltam ezt részletezem. ( Bár a dokink valóban azt mondta ihat tejet a gyerek.) Mint korábban említettem a szoptatás befejezése konkrétan egy utazáshoz kapcsolódik. 1 hónapot töltöttünk mi hárman Londonban. Végül is teljesen mindegy, hogy milyen okból, de ott ért ez a meglepetés, hogy nincs cicizés. Tejpépet vittünk, de semmi más ilyen jellegű dolgot nem, hiszen volt tejem. Londonban teljesen más termékek vannak a babáknak mint itt, az egyetlen azonos üveges a hipp, de teljesen más ízekkel.. Választanom kellett valamit a sok idegen ki nem próbált neki való „tej” termék közül.
Nos ez volt az a tej amit én választottam, és próbálgattunk ( tegnap rosszul írtam ide a nevét mielőtt Gabus újra belém kötne).
Ezt megelőzően jó ideig volt teljes napra elegendő tejem, és fokozatosan váltódtak ki az étkezések, nem egyik napról a másikra.
Végül is a vitát kezdetben kiváltó okon, illetve a végeredményen nem változtat, Fanni nem issza meg semmilyen formában.
Mindemellett szeretném megköszönni azoknak akik kultúráltan, felnőtt ember módjára álltak a kérdéshez (ilba, sasha, bubek, mamacka és a véleménykülönbség ellenére még Esztipeszti is, bocsánat ha valakit kifelejtettem). Nem vagyok haragtartó és egy ideig, bár Gabus elég kötekedő és erőszakos volt szerintem, nem is zavart ez, talán az utolsó két üzenete volt a vége a tűréshatáromnak. Ezt a vitát ennyiben kívánom lezárni. Biztosan van kifordítható mondat itt szintén Gabus, de szerintem nem kéne most már ezzel piszkálnod. Ha gondolod emailben szívesen megbeszélem a további kérdéseidet, ha még ezek után valami nem tiszta a témában.
Bocsánat mindenki felé aki ezt hosszúnak érezte.