Új privát üzeneted érkezett!

Jesszum, ha ezt tudom, lehet nem is kérezek rá a tejre...!!! :shock:
(na jó dehogynem...de ezt a lavinát...! :shock: )

majd még írok, de mostmennem kell kicsit....majd jövök!

Mamac, sok-sok folyadék!!! Kínágasd amikor nem alszik! Muszáj!!!! 20 mili azért nem sok....majd ha felébred akkor félálomban próbáljatok szopizni. Az lenne a legjobb!!! De erre nagyon üghyelj, mert nagyon kell neki a folyadék!!! (mondom én a tapasztalt anyuka... :oops: de tényleg. Én kiszáradásos hányással kerültem 3 évesen kórházba, mert minden kijött belőlem...de ezt majd máskor elmesélem, mert most tényleg mennem kell)

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Húúú,de Magyarra sikerült az utolsó mondatom. :lol: :lol: :lol:

Még valami:Domi kéthetes kora óta kapott tápszert kiegészítésnek és így 6 és fél hónapig tudtam szoptatni.Nem mondhatnám,hogy állandóan beteg(kop-kop)!A bnőm 19 hónapos koráig szoptatta a lányát(egyidős Domival)és nagyon ritka az amikor nem beteg. :roll:
No Comment :!: UFF :!:

Kép
Kép
lldicsi
 
 


[quote="makviraga"]. írta:makviraga.. a lányom normálisan növekszik és semmi baja nincs. Most ne kezdjétek el hogy később lehet, mert azt majd az idő megmondja.


"mert azt majd az idő megmondja"

Gratulálok!
Szegény Fanni.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 

 
 

Ilba, csőrös?
Vendég
 


Lányok!

Akit érdekel, vagy érinthet:


http://www.pneumo.hu/
Ja és valami 70% rá a támogatás. Már "csak" 4 -5 ezer az oltóanyag. Azér jobb mint a 15...

Kép
sasha
 
 


Gabus tényleg elég már. Nem kéne mindent kiforgatni. Attól én még jó anya vagyok ,hogy másképpen gondolkodok mint te még akkor is ha ez neked esetleg nem tetszik.

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Sasha,
ti beadatjátok Daninak? A korosztályos topikunkban azt írta az egyik csaj, hogy a dokijuk szerint a fülproblémás betegei közül akiknek beadták nagyon soknak megszüntek a fülgyulladások.
Én úgy tudom, a támogatás csak beteg gyerekeknek (pl szívbeteg, asztma) jár. Nekem anyám kifizetné a 16 Eftot is, ha úgy döntenék, beadatom. Most azt mondom, amíg nincs baj egyiknél se fülgyulladásokkal, vagy más hasonlóval, egyelőre nem adatom be.

Neked akartam még pár napja írni, Rossmannban láttam én olyan nagyméretű pelenkát, amit nagyobb, akár kisiskoláskorú gyerekeknek gyártanak, akik éjszakai bepisiléssel küzdenek. Nem próbáltál ki ekkorát?

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Kormi, mi beadatjuk. És tesóm is ezt mondta az oltásról, mint te. Szóval a fülbajok ellen szuper, és mivel Benyónak már volt egy, ráadásul én is és Peti is "füles" volt, ezért mi tuti beadjuk. Tesóm úgy van vele, hogy akkor sincs semmi, ha nem adatják be, de ha valaki megteheti, akkor mindenképpen jó. :wink:
Vendég
 


"November közepe óta nem tejcsizünk.De végülis előtte is reggelente cicizett csak"

"Novemberben már valóban csak reggel cicizett"

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Lehet rám követ dobni,....3 hónapos korom óta iszom a TEHÉNtejet és soha nem voltam sem allergiás, sem más bajom nincs,...max agybaj, de az tuti nem a tejtől van.
Én egyébként komolyan nem értem, hogy miért kell ennyire lovagolni a témán?

Mamac, mondtak valamit, legalább egy picinyke valamit. Vagy azt, hogy vírus?
Szonja már egy jó ideje eszik halat meg májat is. Májat ritkábban, halat elég gyakran. És eszik már tojást is (fehérjét is két hete). A mi doki+védőnőnk ebből nem csinál akkora problémát.
Egyébként a könyvben megírt, AJÁNLÁSOK pusztán ajánlások és nem fekete vagy fehér.
Olvastátok már, hogy várandósan meg szopikor tilos a kávé meg az alkohol? No, én ennek az ellenkezőjét is olvastam (Orvostól). Szabad , de csak mértékkel. Nem mindegy, hogy Eszmeralda elég inteligens e és tudja mi a mérték. Valószínűleg az ő dokija inkább tilost mond!
Méz,...ha jól olvastam Kaktusz is már mézezik. Anno amikor érdeklődtem az Aloés dolfok után (FLP) ők a mézüket pont úgy hirdetik, hogy babáknak is adható.
Részemről a méztől jobban félnék mint a tejtől.


DE, a Domestosztól is félek, mert Szonja vonzódik hozzá és ma pl levette a részemről elég magasnak hitt polcról :shock:

Kép Kép
natasa1975
 
 


Most valami teljesen más téma. Szoktatok esténkét mesét olvasni a babusotoknak?

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Eszti,
Beni is pohárból iszik, de 2-3 korty az egyszeri adagja. A napi meg kb. 3x 2-3 korty. :oops: :D
Csőrös meg ugyanez. A kanalazás okés, vacsira most is így megy a lefejt tej, de mi lesz éjjel??? Vagy a csőrös 3-4 korty után már vissza is fog aludni? :roll:
Na ezen agyalok.

Miért kapok Tőled délelőtti leveleket? Eddig mondjuk nem kaptam, de már aktualitását vesztette. :lol:

Szopi: ha megjön, akkor más lehet a tej és lehet, hogy a gyerkő nem akar többet szopizni, ezt alátámasztom. Én 1 éve fejek kb, ma már csak napi 3x, de volt ez 6-7 alkalom is. Kemény, de azt hiszem megérte!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba,
Beninek is van csőrőse ugye? És mintha inni is láttam volna belőle. És mintha itt nálunk pohárból adtál volna neki inni. :roll:

Hát, mi mindent beadattunk eddig Livinek, mert a doki mindenre azt mondta, ami nem kötelező, hogy ő ajánlja. Gondoltam, ő biztos jobban tudja mint én. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Natasa, biztos, hogyha lenne egyetlen allergiád is, te is óvatosabban bánnál azzal, mikor mit adsz. Én biztosan ezért vagyok óvatosabb, mert nem kevesebb mint 4 allergiával küzdök, amik megkeserítik az életemet, és nem kevés pénz és áldozat, hogy szinten tartsam őket.
Én tápszert kaptam és aztán feles tejet, meg két hetesen már narancsot. Nem biztos, hogy ettől van, de azzal, ha betartom az ajánlásokat, csak egyetlen allergiát is kiküszöbölök Benyónál, akkor már megérte. :)
Vendég
 


... Szonjec nem fog kapni + oltásokat. Maradnak a kötelezők.

De, nem utálom a paramamikat és azokat sem /civilek vagy orvosok/ akik beadatják :wink:

Ennyi félreütést mint az előző hsz-omban :shock: Bocsesz!
N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Gabus hagyjál már békén légyszíves ezzel a témával, rajtad kívül a többiek már túlléptek ezen. Szerintem ez már egyátalán nem vicces. Szerintem ezen túlestünk már. Utánna leírtam részletesen. Örülök neki, hogy te minden egyes mondatodat részleteibe menőleg fejben tartod.

Szóval olvastok mesét és milyeneket ha igen? Mi olvasunk. Most éppen Fésüs Évától Az ezüst hegedű című könyv meséit. Szerintem nagyon édesek, csak lassan kiolvassuk és akkor megint kereshetek valami újat. Túl vagyunk már pár mesekönyvön...

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Mák,
mese: én nemrég hallottam, hogy másfél éves korig azt a mesét igénylik, hogy minden oldalon van vmi figura, elmondod, hogy mi az, elmutizzátok a testrészeit például és esetleg szősz hozzá egy rövidke története. Rendes mese még nem kell nekik.
Beni megunja még a rendeset, mindig lapozna már.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Eszti,
apámnak volt gyerekkorában sok problémája a fülével, olyannyira, hogy neki vagy rosszul szúrták fel, vagy átlyukadt (erre nem emlékszem), de öregkorára gyakorlatilag ettől lett erősen halláskárosult (magyarán süket, mint az ágyú). Most végre csináltatott magának hallókészüléket, anyám lelkendezett, hogy lehet vele normálisan beszélni. Ezért paráznak a szüleim (és én is) a fülgyulladásoktól. No meg amit Sashától is hallok, annyira sajnálom azokat a manókat, akik ilyesmivel szenvednek!

Natasa,
nekem az első terhességnél a dokim az alacsony vérnyomásos szédelgésemre a harmadik harmadban azt javasolta, hogy igyak meg esténként egy pohárka vörösbort.

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Ilba, Benyó pont így szereti a mesét, ahogy írtad. Megnéz rajta egy állatot, megmutatja a tyúkot, a tojást, a kakast, aztán lapoz, aztán rögtön vissza az elejére, megint jön a tyúk, tojás, kakas. :D Hosszú mesét nem bír még, csak annyikat, hogy a tyúk azt mondja, hogy...., meg a kakas azt mondja, hogy.....és a tyúkocska melegíti a tojásokat.... :)
Vendég
 


Eszti,
én is úgy vagyok vele, hogyha kiiktatom az esetleges veszélyforrásokat, akkor legalább azt tudni fogom később, hogy mitől nem lehet a baja. Már ha lesz persze. És a saját lelkiismeretemet is megnyugtatom, hogy nem én rontottam el valamit, persze nem szándékosan és rosszat akarva a gyereknek, de az rajta nem segít.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Eszti, teljesen megértelek!
Viszont szerintem ezzel főleg azért vagy ilyen óvatos, mert 1 nagyobb a veszély Bencénél, hogy allergiás lesz. 2, hogy tudd, hogy te mindent megtettél és ha esetleg (De ne legyen!) Bence mégis allergiás lesz, akkor mondhatod, hogy TE mindent megtettél!

Egyébként ez az USA-s dolog nem azért van, mert nagyzolni akarok csak mert, van egy volt kollegina, aki kinn szült és amikor hazajött csak jojóztak a szemei amikor a védőnő beállított a dumával.

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Az ő kedvence egyébként az Arénás zenélő könyvek, leginkább, a Ne ébresszük fel az alvó babát. Az fent van a polcon, alááll, mutogatja, leveszem és már ül is le a szőnyegre. :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Kormi, alátámasztom, hogy a fülgyulladás borzasztó fájdalommal jár, és ha ebből is csak eggyel kevesebb lesz az oltás miatt Benyónak, akkor már megérte nekem. :) (ezen kívül persze sok más mindenre is nagyon jó ez az oltás)
Vendég
 


Én még csak úgy mesélek neki, hogy lefekvéskor átbeszéljük (vagyis átbeszélem), hogy mit csináltunk ma, hol voltunk, kikkel találkoztunk. Egyelőre kielégíti.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Natasa, :) igen, ahogy mondod. :)
Vendég
 


Muki mókus barátai :lol: Szonja kedvenc könyve jelenleg. A hangos könyveknél az összes fej kiszakadt amikor egy pillanati nem figyeltem oda :lol:
Apa szokott neki este mesélni, de ő találja ki :)

Ilba, én még nem meséltem a felébresztős mesét Szonjának. Egyszer próbálkoztam, de nem érdekelte :?

Eszti, a tyúkocska melegíti a tojásokat :lol:

Kép Kép
natasa1975
 
 


Ilba én íg yis olvasok mesét meg úgy is. Vannak ilyen ölbe ülős meséink, amiket szeret nézegetni, főleg cicás keményfedelesek, meg aztán szeretjük a Cini az egér nem tud elaludni , a Hópehely kalandjait, és az erdőháti történeteket is. A hosszabb mesét meg altatáshoz szoktam olvasni neki. Már párat kiolvastunk így (Sün soma, Moha és Páfrány, Népi állatmesék, stb..).:)Mutogatós mese után kiságy és hosszú mese ( 2-3 oldal). Ez utóbbi alatt átrendezi a kiságyat, ágyaz, küzd az elalvás ellen, de a végén mi szoktunk nyerni.Kidől.

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Ilba,
hogy én ezen a kocsi kérdéseden mennyit agyaltam! Míg rá nem jöttem, hogy a BABAkocsira gondolsz :lol: :oops: :lol:
Ezt vettük:
http://www.roemer.hu/termek/roemeryanis ... ocsi.html#
A pirosat. A szürke nagyon ronda komor. A képen teljesen másképp néz ki. Valójában ezüstös-szürke és sötétes mélypiros a színkombináció. A Brendon oldalán is fent van. Ott azt írják, nem dönthető vízszintesre a támlája :roll: Naja. Akkor meg se vettük volna!

Sztem mi beadatjuk a pneumo ellenit.

Kép
mancs
 
 


Kormi,
vörösbort nekem is mondta a dokim, de valóban csak a terhesség vége felé, mert az elején még árthat. Nem feltétlen persze.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Natasa, nálunk is van két fejetlen bárány, és egy fejetlen kutyus. :wink:
Vendég
 


Az Arénás zenélő könyveket nem ismerem, de majd megnézem. Nálunk egy ilyen zenélős, beszélős volt, azt kicsinálta a lánykám:).Most néma zenélős könyv lett.:)
Ti nem jártatok úgy kemény fedeles könyvvel, hogy a színes részt letépte gyerkőc a kartonról?Én úgy meglepődtem ezen, mert fel nem merült bennem.

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Hihi, nálunk a lovacskának nincsen feje. :lol:
És nagy kedvenc még az Altató mesekönyvben, a Falánk kiscsibe és a 7 kecskegida.

Pneumot nekünk dokinéni 2 éves kor után javasolta, vagy ha közösségbe adom.

Mancsi,
köszi! :lol:
:oops: :oops: :oops: de erre emlékeztem, a Toyota Yarisról megjegyeztem, akkor viszont a Vukáé érdekelne. :oops: :oops: :oops:

Szóval Vuka, akkor nektek milyen is van?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Vukáéké Graco Mirage :wink:

Kép
mancs
 
 


Mák,
de. :lol: :lol: :lol:
Oldalakra szétszedi és letépi róla a színes részt, majd a járóka rácsaihoz beszorítja. De legalább elvan a gyerek magában. :oops: :lol: :oops: :lol: :oops: :lol:
Persze az új könyveivel már nem engedem ezt neki.

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Én még valami Mozaik feliratot is láttam Vukáén.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Mancs csak félig talált.
Mindjárt kikeresem mi milyet vettünk.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Bocsi, tényleg Graco Mosaic :oops: :lol:

Kép
mancs
 
 


Ilba,
Vukáéké Graco Mosaic, ilyesmi: http://bababolt.echt.hu/babakocsi/graco?cid=22716

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Eszti, nálunk fejetlen bárány van meg láb nélküli ló!

Kormi, nekem a legelején kellett vörösbort innom agörcsölés miatt. Az legalább hatott. A MagneB semmit. Egyik ismerősömnek dettó. A kávét meg a védőnő mondta sürgősen, mert olyan alacsony volt a vérnyomásom. Aztán amikor mondtam, hogy én minden reggel iszom akkor dobott egy hátast. A végén meg nem volt szabad kávét innom, mert akkor meg 140 felett jártam, de azért nem volt ond belőle, mert csak a dokinál produkáltam ezt :roll:

Mancs. végre én is megnéztem a Römer babakocsit. Szerintem hasonlít a PP Plikóra, de lehet tévedek :roll: Szupinak néz ki. Aztán majd beszámolsz milyen valójában!

Szonjaapa már igazán hazajöhetne noha tőlem kapott engedélyt ma szekszárdi borospince látogatásra. Remélem nem jön haza üres kézzel!
Ki is mondta, hogy vodkát ittem? No, töményet eleve nem nagyon csípem /OK, van amit, van amikor/, de a vodkát meg kimondottan utálom! :twisted:

Kép Kép
natasa1975
 
 


Ilba,
szkájp. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ilba:):):).Az se rossz. Mondjuk ezt másodpercek alatt csinálja a csajszi...Múltkor én is kinyírtam egyet véletlenül...szétdobálta én meg nem figyeltem és ráléptem.kitörött:(...

KépKép
KépKép
makviraga
 
 


Mancsi,
kössszzzziiiii! :wink:
Mi is nagyon filózunk most ezen a kocsi (Mancsi! Babakocsi!!! :D ) témán. A baj nem az, hogy a kocsiba (Mancsi! Személyautó!!! :D ) nem fér be, hanem itthon nem tudjuk hová tenni, Beni már ide-oda tolná, állandóan a kerekével játszana és elfoglalja a fél előszobát. Szóval egy esernyőst el tudnék rakni ezt meg a kistesónak eltennénk. Csak az ár az ami nagyon nem szimpi. No meg ilyen jót nem kapnék úgyse. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


www.brendon.hu/shop/viewer.aspx?mainmen ... 5&pageno=1

Egyébként ez is dönthető, különben mi se vettük volna meg.

É&P&G
Kép
Kép
vuka
 
 


Úgy látom másnak sem jött be a babanet az éjjel :shock: :wink:

Ilba, vaterán, teszveszen nézted már a kocsit??
jumam
 
 


Úgy látom, ma egy igazán szürke napnak nézünk elébe.... :roll:

Nálunk holnap lesz az első szülinapi zsúr, a barátainkkal és sok gyerekkel, már nagyon várom.

Segítsetek légyszi: krumpliból milyen majonézes salit csinálnátok? (franciasaláta kilőve)
Vendég
 


Eszti, nem hiszem...! Neked kell tanács főzéssel kapcsolatban???????????

Én majonézes krumplit csinálnék. Mert azt naaagyon szeretem :P
jumam
 
 


És azt hogy? Hagymával? Hogy csinálod?
Vendég
 


most csak az esti hsz-emet szúrom be- amit amikor már megírtam elszállt a bten:

Na itt vagyok...de lehet majd ha ébred Marci mennem kell...

Tej: én nem írtam le eddig mit gondolok, szóval most egy kicsit: csak annyi, hogy én sem vagyok tápszerellenes, azaz, mégis, vagyis amíg nem feltétlenül kell, addig nem adnék a gyereknek, de ha úgy éreztem volna akármikor az elmúlt egy évben, hogy kevés a tejem és MArcinak kellene még valami kiegészítésként, akkor biztos a tápszerhez nyúltam volna. Nálunk sincs allergiás hála az égnek szinte senki a rokonságban (aki az, az meg sztem sokmindent csak beképzel magának, mert tök dili, na mindegy), így annyira azért én sem vagyok óvatos.
Bár ma Apa hozott a corából biotejet 3,5%-osat (327 Ft/l ezeknek elmentek otthonról az tuti!!!! :shock: ) és kipróbáltam, MArci megitta azt a 3 kortyot amit engedélyeztem neki így elsőre. HA nem látok rajta reggel semmit, akkor juhhéj és jöhet a többi...Csak azt nem tudom, hogy miből fogom itatni a gyereket ennyi píííízért, emrt ezt eléggé hajmeresztőnek találom... :?

Gabi, kösszencs a Milli tippet! Lehet ezek után kipróbáljuk...

Kormi, látod Cool barinője is pelusgonndal küzd (Cool, nagyon hasonlóan fogalmaz a barinőd, jó volt a sztori!!! :lol: )....Sasha is....mennyi sorstárs...hát én nem irígyellek beneteket...Most a Corában 3600 valamennyiről van leértékelve a huggies 4es meg 5ös, vettünk egy csomót. ha jól emlékszem 49 ft-ra jön ki egy az 5ösből....jobb mint a pampersz...amiből már mi is az 5öst használjuk egyébként. De most egy darabig Huggies lesz az tuti...

Mese: Ilbával értek egyet. Ezt olvastam is, és hallotam is szakemberektől...meg láttam műsorban is a tévében.

Mi van még...nemtom... most ezt elküldöm, és fogadjunk hogy már elavult lesz amit írtam!

Eszti,
Majonézes krumpli naggyon király!!!! Én is imádom.
héjjában főt krumpli a szósz meg majonéz, tejföl egy kis mustár só bors és petrezselyem. Énn ezeket teszem bele. Nyamíííííííí!!!

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Amúgy éjszaka Benyó megint hót pisis lett, grrrrrrrrrrrrrrrr, elegem van nekem is a pelenkákból!!!!
Vendég
 


Ok, majonézes krumpli lesz, túl van tárgyalva. :)
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?