Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

De nagy a csönd??

Üdv Évi!! Közel egyidősek a gyerekeink, a fiam dec. ben volt 2 éves. Violka holnap lesz 2. Mit kap ajándékba? Torta lesz?

Viki, Peti jobban van már?

Boeske, mit tanulsz? Hanyad éves vagy?Nem nehéz gyerekek mellett?
Illetve gondolom hogy nehéz, de mikor tanulsz?
Csak mert én is gondolkodtam egy másoddiplomán, de nem merem Peti mellé bevállalni, pláne ha esetleg pár hónap múlva terhes is leszek...
Vendég

Sziasztok

Évi
Üdv közöttünk,gyere gyakran! :D

Kacika
Látom sikerült a kép is! :D

edoci

Sziasztok!

Évi!
Üdvözöllek én is a csapatban!
Edoci!
Elküldtem a privit,remélem megkaptad!
Kacika!
Klassz lett a vonalzód!Nem felejtettem ám el a privit,csak olyan lökött vagyok!Edocinak megírtam,s elfelejtettem elmenteni,így most újra kell írnom!Amint készen vagyok küldöm Neked is :D
Viki!
Mi újság Veletek?Javulgat a pici?

Sziasztok!

KépKép
picurka79

Kacika!
Most láttam,hogy nem kell újraírnom a történetet :D Még nem vagyok nagyon profi a babanet használatában,de majd belejövök :D Mindjárt küldöm a privit :lol:

KépKép
picurka79

Kacika!

Matematikát tanulok ( Bsc 1. évfolyam). Hát nem könnyű egy-egy vizsgára felkészülni, de 3 órás a vonatút, azalatt remekül lehet tanulni. :D
Én még kapok költségtérítés-mentességet, de sajnos aki most kezd, annak már fizetni kell. :( Szóval emiatt már nem érdemes sietni.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Picurka
Megkaptam, :D válaszoltam :D Köszi :D

edoci

Sziasztok!

Köszi a kérdést mindenkinek, már jobban van Peti (legalábbis remélem, hogy nem lesz megint visszaesés :? ) Tegnap már nem ment fel a láza, és eddig ma sem! :D A kedve is jobb lett, viszont nagyon megszokta, hogy napközben is szopizik, ennek annyira nem örülök, mert több hét volt, mire végül leszokott róla, erre most úgytűnik kezdhetem előlről. (de legalább megygógyul, ez a jó oldala :roll: )

Jevi!

Szia itt is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Remélem mindenki jól van!!! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hűha!!! Kiteszem a lábam egy időre és máris fellendül a topik! Éljen!!! Éljen!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszöntök minden újy bekapcsolódót, úgy látszik, hogy az évváltás sokkal közelebb hozta már azt a 2008-at! :wink: :wink: :wink: :wink:

Még nem olvastalak végig (nem is gondoltam, hoyg ennyi olvasnivalóm lenne :roll: ) de majd igyekszem, és bekapcsolódni is iparkodom! :)

Jevi, NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT A LÁNYKÁDNAK, aki, mellesleg, ha jól sejtem, druszája az enyémnek! :) Mi is szoktuk néha Violkának becézni Krisztát, bár a Kriszta a többször használatos neve a Viola mellett!

Magunkról most annyit, hoyg eléggé nyavalygunk. Múlthét végén hánytunk mindketten Krisztával, azóta az evőkéje csak utánzata az ezelőttinek, reggelente eléggé folyós az orr, tegnap és ma reggel meg néhányat köhécselt is, és mintha váladékos lenne, úgy hallom. Mindennek tetejében pedig a bal karja tele van apró, piros, hólyagszerű pöttyökkel, amik akár hólygos himlőt is jelenthetnek. A testén csak vagy 3 darab volt, de ma reggelre lett 1 a homlokán, és most megyek ellenőrizni a testét is, hogy lássam, lett-e több? Ha igen, akkor délután jön a dokinéni.

Bocs', hogy most csak magunkról írtam, de igyekszem ismét jönni! :)

Puszi minden régi és új babának, mamának! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Évi!
NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK A KISLÁNYODNAK :P

Sedith!
Úgy sajnálom a betegséget,de biztosan hamar meggyógyul a kislányod :!:

Viki!
Elhiszem,hogy nem örülsz,hogy újból le kell szoktatni Petit a napközbeni szopiról,de legalább már sokkal jobban érzi magát :lol:

Edoci!
Köszi :P Én is válaszoltam :!: Szívesen tennék fel képet Fanniról,de túl nagyok a képek,s nem tudom lekicsinyíteni :oops: :!: Tudsz nekem ebben segíteni?

Most nincs több időm,de majd még jövök!

Szép napot Mindenkinek

KépKép
picurka79

Sziasztok!

Évi, boldog szülinapot a kislányodnak, Isten éltesse nagyon sokáig.

Sajna az én Petim is beteg lett, reggelre 38,5 lett a láza. Délelőtt mentünk a dokinőhöz, aki szerint semmi komoly csak megint a mandulája.
Amúgy augmentin duo-t írt fel neki, az nem erős kissé szerintetek????

Sedith, jobbulást Krisztának!
Vendég

Ja, Picurka! Nem jött a levél, elküldted? Esetleg tudok másik emilcímet mondani arra tuti megjön.
Vendég

Sziasztok!

Kukk be ide: http://www.mamavar.hu/

Aja
aja

Sziasztok

Évi
Mi is boldog szülinapot kívánunk Violkának!
Kép

Sedith
Jobbulást nektek is,remélem semmi komoly nem lesz!

Viki
Hogy álltok a gyógyulással?Elmúlt végleg a láz?Evés alakúl?

Picurka
Én a képeket a Microsoft Office Picture Managerrel szoktam tömöríteni.De ha nem megy szivesen leírom részletesen is.

Kacika
Petinek jobbulást.gyógyuljatok meg!

edoci

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a szülinapi üdvözleteket, és a kedves befogadó szavakat!

Kicsit most a szülinap miatt el vagyok havazva, még nem tudtam visszaolvasni, de mindenképpen pótolom!
Ma csak hármasban tartjuk, hétvégén lesz majd a buli, nagyszülők, dédik, tesóm lesznek itt, jövő hétvégén meg egy kis babazsúr, csupa kislány! :) Majd teszek fel képeket róla!

Ma egész délelőtt rohangáltam, GYES papírokat intézni, adóspapírért elmenni, ajándékot venni, tortát rendelni, szóval nem unatkoztam!

Kacika!
Hát, rendelem a tortát, sünis torta lesz, gesztenyekrémes! Mi TESCO-s vonatkészletet vettünk neki, remélem tetszeni fog! Apa már alig várja, hogy játszhasson vele! :D Nem éppen lányos ajándék, de már annyi mindene van, szeret ő babázni is, autózni is, majd meglátjuk, tetszik-e neki!

Sedith!
Igen, valóban Viola a kislányunk neve, ő csak szimplán! :wink:
Jobbulást Nektek!

Boeske!
Nem lehet könnyű két gyerkőc mellet is tanulni, le a kalappal előtted! :shock:
Ki vigyáz addig a picikre?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Jevi!! Az a Tescos vonat király, én nem láttam még a Kecskemétiben, pedig kerestem, én is akartam már venni Petinek. Egy barátnőméknek van, és szeretik a gyerekei (fiú lány vegyesen :lol: )

Viola örült neki ? Amúgy Viola nap nem dec. 19-én van? Akkorra voltam kiírva szülni annó. (aztán 16. lett belőle)

Petike még picit mindog beteg, már csak hőemelkedése van, nem láza, de az sem jó.

Betegeknek jobbulást, a többieknek szép napot.
Vendég

sziasztok!

Kacika!
Jobbulást a pici fiadnak,gyógyuljatok meg minél előbb :!:
Igen, én elküldtem a levelet,s nem is értem miért nem érkezett meg :?: Megpróbálom elküldeni a másik címre,írdd le,hogy hová küldjem :!:
Edoci!
Most lehet,hogy butaságot kérdezek:Ez a tömörítő program alapból rajta van a gépen vagy fel kell tenni?Bocsi,de nem értek nagyon a géphez :oops:
Évi!
Előre is nagyon jó szórakozást kívánok Nektek a bulikhoz,biztos klassz lesz :D Már kíváncsian várom a képeket :!: :!: :!:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
picurka79

Picurka
Szerintem rajta van.Leírom priv-ben hol keresd!

Évi
Biztos tetszeni fog Violának az ajándék!Várjuk a képeket a buliról! :D

edoci

Sziasztok!

Tegnap voltam Krisztával a doktornőnél. Úgy adódott, hogy apukám beugrott hozzánk, és mi is mentünk vele, hozzájuk. A dokinő meg az ő falujukban rendel, így bemehettünk a rendelőbe, és nem kellett neki kijönni hozzánk. Torokgyulladása van Krisztának, amit streptococcus okozott. A pöttyei is lehetnek ettől. Ospen-t (penicillin) kapott, és köptetőt, mert a torka váladékos is, és nagyon köhög. A tüdeje szerencsére tiszta.

Évi, remélem örült Violka az ajándéknak! Én nem vagyok anak a híve, hogy a gyerek csakis fiús vagy csakis lányos játékokat kapjon. Mostanában áll szándékomban Krisztának valamilyen autót venni! :) És a kék és a rózsaszín sem "rendeltetésszerűen" működik nálunk. :roll: :lol: Sőt, olyan country kockás inget is adtam már Krisztára, és tényleg azt hitték, hogy fiú.

Kacika, jobbulást Petikének, remélem most már még hőemelkedése sincs! :)
Akkor van Viola napja, 19-én!
Én Krisztával március 23-26 közé voltam kiírva, de a lányom úgy döntött, hogy megviccel bennünket, és ÁPRILIS 1-én született! :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Viki, ne aggódj, biztos hogy fokozatosan ismét leszokik Petike a napközbeni cicizésről. Én szívesen szoptatnék még mindig, de nekünk sajna nem adatott meg, csak néhány hétig. :( A második baámmal viszont a lehetetlent is megteszem, hogy sokkal tovább szoptathassam.

Mindenkihez: nem tudtok valami ötletet adn, hogy a nem éppen befele forduló, hanem inkább "csak" nem létező mellbimbót hogyan lehet kidudorítani? És megedzeni? Én már mostantól készülnék.

Még azt szeretném kérdezni, hogy van már közöttetek olyan, aki volt a nőgyógyásznál, hogy "áldását" kérje a babaprojektre, mármint, hogy megbizonyosodjék, hoyg minden rendben a szervezetével, nyugodtan nekifoghatnak nem védekezni? Én vagy most februárban, vagy márciusban szeretnék elmenni, de ha valakinek mondott valamit a dokija, hoyg esetleg lehet-e szedni vitaminokat, bármit, akkor jó lenne, ha elmondaná. Különben én nem vagyok az ilyen készítményeknek a túlzott híve, amúgy az orvosom sem volt az, de azért mégiscsak szükségesnek tartom őket egy bizonyos mértékben. Pl. én úgy tudom, hogy már jóval a terhesség előtt érdemes folsavat klezdeni szedni.

Amúgy nálunk ez a második baba jövetele még nincs egészen szögbe verve, de az lenne az ideális, hoyg mire Kriszta betöltené a 2 évet, megszülessen. Se túl hamar nem lenne jó, de az ő szülinapját sem kellene meghaladnunk, mert csak úgy maradhatok továbbra is otthon, és úgy kaphatnám továbbra is a Gyed-et, ha addigra megszületik. Ha nem, akkor a két gyerkőúc között legalább egy évet még dolgoznom kellene.
Azért gondoltuk, hogy áprilistől júniusig lesz esélye a babának a megfoganásra.

Különben én teljesen elégedett voltam a terhességi időszakomban. Ideálisnak tartottam. Az első harmad abszolút nyárra esett, amikor rengeteg friss zöldség, gyümölcs volt, nem fáztam fel, még élvezhettem a kirándulást, fürdőzést (bár ezt nem vittem túlzáésba) , karácsonyra még nem voltam túl nagy, könnyen tudtam mozogni, és mire jött a kikelet, addigra a babócám is megérkezett. :) Az egyedüli, amit sajnáltam, az az, hogy nem igazán tudtam csinosan öltözni, kis lenge, nyári ruhákba, papucsokba (valaki írta is, hogy ez milyen jó volt), sokan észre sem vették, hogy várandós vagyok a nagykabátban. De azért másodszorra is szeretném ezt az időszakot. :)

Ekkora volt a pocakom karácsony előtt 2 héttel, pedig már a 26. hétben voltam:

Kép :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

És már ekkora volt február 2-án:

Kép .

Ekkora pedig kereken 41hetesen, 2 nappal a szülés előtt, de abszolút nem volt nagy:

Kép .

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sedith!! Apukám is április 1-én született :lol: :lol: :lol: Szerinted hányszor kapta meg szegény, hogy viccből született meg?
De jó fej, én bírom a kosokat. Apukám és a férjem is az :lol:

A mellbimbó dolog sajna nálam is úgy van ahogy írtad, nem túl nagy, és sajna én is csak 2 hónapig tudtam szoptatni, de a 2. babával én azt tervezem hogy bármit megteszek, hogy legalább 6 hónapig sikerüljön.
Amúgy a vitaminokról... azt mondják az Elevitet lehet előtte pár hónappal szedni, de szerintem ha megfelelően vegyesen, változatosan étkezik valaki akkor nem biztos hogy kell. Én nem nagyon hiszek az ilyenben. Meg állítólag a túl sok vitamin károsabb mint a kicsit kevesebb :(

Amúgy nagyon csini voltál terhesen, én egy igazi bálnává híztam, 21 kilót szedtem fel. Még az volt a szerencse, hogy elég vékony voltam előtte, 50 kilóval indultam.

Picurka! küld már el légyszi a varkonyikati@microsystem.hu
ra, ott szerintem hamarabb megkapom. Köszi előre is!

Jó éjszakát mindenkinek! :lol:
Vendég

Ja, és Sedith, jobbulást Krisztának!
Vendég

Szép jó Reggelt!

Edoci!
Köszi szépen a segítséget,remélem,megtalálom :oops:

Kacika!
Rendben elküldöm erre a címre,de sajnos ma nem tudom megtenni :cry: ,mert hazautazunk anyukámékhoz,s holnap jövünk haza :lol: Ők vidéken laknak,s már alig várom az utazást :!: :!:

Sedith!
Szegény Kriszta :cry: Sajnálom a kis beteget,s azt kívánom Neki,hogy gyógyuljon meg minél előbb :!:
Hát a befelé forduló mellbimbó nem egy egyszerű dolog,de ma már ugye mindenre van megoldás :D Sajnos nem tudok Neked tanácsot adni,hogy mit tegyél :cry: A kórházban volt egy szobatársam,aki ugyanezzel a problémával küszködött,s neki azt javasolták a nővérek,hogy használjon bimbóvédőt.Állítólag ez segít :!: Te próbáltad anno?
Sajnos én még nem voltam nőgyógyásznál,de csak azért,mert még kellene egy megbízható és emberséges orvost találnom :cry: Most éppen ezen fáradozom,eddig sikertelenül :cry: Amúgy szerintem nagyon fontos a teherbeesés előtt egy alapos kivizsgálás,én biztos,hogy elmegyek!A vitaminokkal kapcsolatban én is azt hallottam,hogy folsavat kell szedni a tervezett terhesség előtt 3 hónappal,viszont én úgy tudom,hogy Elevitet nem kell szedni előtte.Erről mindenkinek más a véleménye,viszont egy biztos a vitaminok nagy mennyiségben elég ártalmasak :!:
Aranyos kis pocid volt :!: :!: :!:
Ja még valamit elfelejtettem:Nekem nem befelé forduló a mellbimbóm,s sajnos én sem tudtam szoptatni a babámat,csak rövid ideig :cry: Pedig minden lehetséges dolgot megtettem.Bízom benne,hogy a második terhességemnél máshogyan alakul :!:

Szép napot mindenkinek.s holnap jövök!

KépKép
picurka79

Jó reggelt!

Krisztának változatlan az állapota, talán jobban is folyik az orra, ami lehet, attól van, hogy a gyönyörű időben tegnap elmentünk egy órácskáraa játszótérre. Amúgy a kedve jó, nem látszik rajta, hoyg beteg, csak nagyon köhög és a torka is szörnyen csúnya. Tegnap sikerült belekukkantani a torkába az egyik köhögése után.

Kép .

A vitaminok terén látom (veletek) egyetértünk, én is az arany középútnak vagyok a híve. Azonban mégis szükségesnek tartom őket, mert tisztában vagyok azzal, hogy főleg így, télen sokkal nehezebb a szervezet minden igényét megfelelően kialakító táplálkozás. Természetesen most is eszünk friss zöldségeket, gyümölcsöket, igyekszem a helyes elkészítésükre is, de mégsem ugyanaz. Krisztával talán 2 vagy 3 hónapig szedtem a Maternát, aztán meg egy kálciumos és D-vitaminos készítményt is szedtem, mindezeket az orvos tanácsára. Nem is lett Kriszta nagy baba, 3100 g-mal született. De nem is volt kicsi. Bár lehet, hoyg ettől nem is függ. Tudok olyat, hogy valóban terhesség előttről már szedte az Elevitet és végig a terhességen át, de nem lett nagy babája.

Kacika, akkor velem is jól kijönnél, Én is Kos vagyok. :D Én a lányom után 4 nappal születtem. :wink: Ajándékba kaptam őt, szülinapomra! :D
Ami pedig a terhességi "csinosságomat" illeti, az 17 plusz kilót jelentett, és nem is indultam olyan "lentről", csak 60-ról. Most sajna 5-6 kiló még mindig rajtam van. Nemrég diétáztam egyet, de csak rövidtávú fogyókúra volt, úgyhogy lehet az a 2,5 kiló is visszajön majd. Gondolkodom a 90 napos diétán, de félek belevágni, mert nem biztos, hogy véghez tudom vinni annyi időn át.

Picurka, sajnálom, hogy neked sem sikerült szoptatni, nekem nagy megrázkódtatást jelentett ez, de most már lassan túl vagyok rajta. Próbáltam én a bimbóvédőt, meg hetvenhétféle krémet, anyatejet, levegőztetést, babanyálat hagytam rászáradni, semmi sem segített. Olyan is volt, hogy lefejtem a tejet és egy szopit kihagytunk, hogy pihenjen a bimbóm, de akkor is rossz volt, mert kezdett hegesedni, a következő szopikor viszont felszakadt a seb. nemegyszer véres tejet evett Kriszta, amire a kórházban azt mondták, hogy semmi gond. :roll:
A második babánál viszont bízom benne, hogy mindkettőnknek sikerül a hosszasabb szopi. (És Kacika, remélem, neked is!)
NAgyon jó kikapcsolódást mára anyukádéknál! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Beteg babáknak jobbulást!

Én már szedek vitamint, egyik nap Elevitet, másik nap folsavat kb. 1 hónapja. Az előző 2 gyerkőcnél 2-3 naponta szedtem Elevitet. Most is csak a folsavat fogom szigorúan szedni.

Doki: legkésőbb márciusban úgyis mennem kéne. De nem bánom, ha már nem egyedül jutok oda.

Befelé forduló mellbimbó:
nekem is olyan, simán én se tudtam szoptatni, de bimbóvédővel remekül ment (13 hónapig)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Sedith
Nem semmi pocakod volt! :D Nagyon szép kislány Kriszta!
Van olyan hogy bimbókiemelő (pumpás-vákuumos szerkezet),lehet kapni.Talán az segíthet.

Szoptatás:sajnos nekem meg egyátalán nem volt tejem.Pedig szívtuk,fejtük,stb,ittam a teákat,homeopátiás bogyókat...Az 5. napon bekeményedett a mellem,örültünk hogy ez azt jelenti lesz valami,persze...másnapra semmi :cry:
Hátha következőleg szerencsésebb leszek!

Boeske
Akkor neked is nagy DRUKK,hogy minél hamarabb sikerüljön! :D

edoci

Sedith
Bocsi,az előbb elfelejtettem.Én a terhességem alatt 18 kg-ot híztam,abból szülés után 8 lement.Tavaly csináltam a 90 napos diétát,de én csak addig amennyi kg-ot le szerettem volna adni.Így is bevált és nem jöttek vissza a kilók!

edoci

Helló mindenkinek!

Azt mondjátok hogy ez a 90 napos diéta jó? Anyukám gondolkodik rajta, akkor javaslom majd neki. Sajnos neki elég sokat, vagy 20 kilót kéne leadni.

Ahogy olvasom elég sok mindenkinek volt gondja a szoptatással, én meg azt hittem ,hogy majdnem egyedül voltam ezzel, és hogy a többségnek ez megy mint a karikacsapás.

Sedith, Krisztának továbbra is jobbulást, Petikém már jól van, se láz, se hőemelkedés, csak az étvágya, az elment teljesen. Biztos a gyógyszer miatt, mert korábban elég jó evő volt.
És éljenek a kosok :lol: :lol: :lol:

Picurka, jó hétvégét, és várom a levelet :lol:

Edoci! Egy csepp tejed nem volt? Az nem semmi. És melyik tápszer kapta Máté?

Puszi mindenkinek, és kellemes hétvégét.
Vendég

Sziasztok!

Nem tűntem el teljesen, bocsi! :oops:

Köszönjük a drukkokat, Peti már jól van, szépen eszik és ma már nem is kért napközben cicit! :)

Minden további kisbetegnek gyors gyógyulást kívánok!

Doki: én november végén voltam egy rákszűrésen, akkor említettem a dokinak, hogy tervezzük a kistesót, erre azt mondta, hogy amíg szoptatok úgysem leszek terhes, úgyhogy válasszam le Petit! :( Én ezt nem tettem, majd meglátjuk mi lesz!!!

Petivel már a teherbeesés előtt hónapokkal szedtem az elevitet (sokára jött össze, és ugye azt mondták, hogy az esetleges terhesség előtt 1-3 hóval kezdjem el szedni)

Peti 3850 g és 53 cm volt, majdnem napra pontosan született! Én a terhesség alatt majdnem végig (37. hétig)szedtem az elevitet, de Peti nem azért lett ekkora, hamen mert anyukája meg apukája sem kicsi! :oops:

Jók legyetek és vigyázzatok magatokra!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hello!
Kriszta továbbra is beteg, folyik az orra, tüsszentget... :( mindez a torokfájás, köhögés mellett. :(

Viki, elég butaságot mondott a doki, hogy nem esel teherbe, míg szoptatsz! A szoptatás egyáltalán nem garancia arra, hogy nem esel teherbe, sőt, ha nincs menstruáció, még rosszabb, mert túl későn is észre lehet venni. Nos, egyeseknél ez nem baj, másoknál viszont az. Szóval, nyugi, nem kell feltétlenül leszoknia Petinek a ciciről ahhoz, hogy ismét babás legyél! :)
Egy ismerősömnek másfél éves a kisfia és még mindig szopizik. Kevesebbet, de rendszeresen. A nő pedig 17 hetes terhes. Mondom, még egyszer, ne válaszd el nagyon drasztikusan. Mire megszületik a babó, lesz ideje még akár magától is elhagynia! :)

pusz mndenkinek, bocs', hogy most csak ennyi...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Képzeljétek, van egy halvány kétcsíkos tesztem. :) Jajj, nem lett volna szabad megcsinálnom, csak 1 hét múlva. Drukkoljatok, hogy ne eltűnjön a csík, hanem megerősödjön. (Csak 3 nap múlva kéne, vagyis nem kéne megjönnie.)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Boeske!

Gratulálok! (vagyis csak halkan drukkolok, hogy a csíkocskák jó erősek legyenek pár nap múlva!!! :D)

Sedith!

Én tudom, hogy teherbe lehet esni szopi alatt! a 2005 ősziben már egy csomó Peti korú babának kistesója is született és sokaknak szopi mellett! Egy kolléganőm is úgy lett terhes, hogy szoptatott, és a terhességét is végigszoptatta és egy hajnali szoptatás után mentek szülni, szóval minden lehet! Nem is akarom elválasztani drasztikusan, azért írtam azt, hogy majd meglátjuk mi lesz! :) Vagy sikerül, vagy nem. Amúgy nekem van mensim, csak 37 napos, nem 28!
De olyanról is hallottam már, hogy valakinél addig nem jön össze, amíg egy csepp tejet is termel a szervezete! :( Nem vagyunk egyformák, majd kiderül!

Jó éjszakát Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jó reggelt!

Sajnálattal olvasom, hogy nem voltam egyedül a szopis problémával. Elég baj ez mindenkinek. De az a lényeg, hoyg a gyerekek egészségesek legyenek!

Boeske, én is csak suttogva írom, hogy gratulálok :wink: , de szerintem akár jó nagyot rikkantva is tehetném. :shock: Én úgy tudom, hogy ha egyszer egy teszt a második csíknak akár a leghalványabb nyomát is kimutatta, akkor ott baba van. Ha nem lenne, akkor az az egy úgy árválkodna ott, mint még senki. :lol: :lol: :lol: Kívánom, hogy tényleg "ne tűnjön el" onnan az a második halvány! És akkor nagyon várunk a megerősítéssel! (De persze, addig is.)
Jaj, oylan izgatott lettem, máris lenne egy pocaklakója a topiknak? :D :D :D :D :D :D :D :D

Viki, hát ne tudom, én ha megnyomom a melleimet egy-egy csepp tej még mindig kibuggyan. Pedig már több, mint 9 hónapja nem szoptatok. Nem jön több, de az a csepp az igen. Akkor meglehet, hogy nem is tudok emiatt teherbe esni? :shock: :shock: :shock: :shock: NA, ezért tartom fontosnak, hogy mindenképpen felkeressem "előtte" a nőgyógyászt. Augusztus végén voltamutoljára, amikor mindent rendben talált, de biztos, ami biztos. Akkor a tejet is megmlítettem, és azt mondta, hoyg az teljesen normális. Igaz, azt nem kérdeztem, hogy meddig. Különben tegnapelőtt elkezdtem szedni a folsavat. MOst csak azt nem tudom, hogyan szedjem, mert az utasításban 1-3 tablettát ír napjára. Eddig csak egyet-egyet vettem, de asszem áttérek a legalább kettőre.
Én váltottam nőgyógyászt, bár nagyon elégedett voltam az előzővel a terhességem idején. Igaz, hoyg mindig magánrendelésre jártam, de itt (Erdélyben), aki csak teheti, az inkább a magánrendelőbe megy, mert a kórházi rendelőknek állítólag siralmas az állapotuk illetve a felszerelésük. Az, hoyg ott mennyire kedvesek is, fogaslmamsincs. Na, bocs' a kitérőért. Ami miatt mégis dokit váltottam, az az, hogy amikor visszakerültem fertőzéssel a kórházba, mondtam a dokimnak, hogy szeretném, ha p is megvizsgálna, és annak ellenére, hoyg megígérte, mégdsem tette meg. Nem vele szültem, hanem az ügyeletessel, de ez nem volt baj és nem is bántam/bánom. Ő sem tudott volna többet tenni. Az viszont, hogy személyesen beszéltem vele, és mégsem jött, kiakasztott. Lehet, hoyg elfelejtette, de akkor is. Így most ahhoz a dokihoz járok, aki a kórházban kezelt, nagyon rendes volt, és szívén viselte a sorsunkat (a szobatársamnak ugyanaz volt a problémája, és ő vele is szült). Húsvétkor is képes volt csak miattunk bejönni, pedig szabadnapos volt. Azóta hozzá járok. remélem, nem fogok majd benne is csalódni! :)

Puszika és további kellemes hétvégét mindenkinek! :)

Ja, Kriszta hál'istennek gyógyulgat! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Tegnap miután hazaértünk nem tudtam Nektek írni,de ma itt vagyok :lol: Nagyon jó volt anyukáméknál,egy kicsit sikerült pihennem.Fannit bevittem az oviba/anyukám itt dolgozik/,s nagyon boldog volt a gyerekek között :D Úgy örültem,azt hittem,hogy sírni fog,de szerencsére nem így történt :P Sajnos Pesten senkit sem ismerek :cry: ,mivel én vidéken laktam,s csak nemrég költöztem ide.Így Fanni rajtam és az apukáján kívül szinte senkivel sem találkozik,ezért elég félénk idegen emberek között :cry:
Sedith!
Hűha,de édes kislányod van :P :P :P Sajnálom,hogy még mindig beteg a kis tündér,de remélem hamarosan elhagyják ezek a csúnya bacik!Gyógyuljatok meg minél előbb :!: :!: :!:
Engem is szörnyen megviselt,hogy nem tudtam szoptatni a picimet.Olyan nehéz volt belátni,hogy nem megy :!: Szegénykém mindig próbálkozott,de sajnos csak nagyon keveset tudott enni,így a végén mindig maradt a tápszer :cry: Megpróbálom elfelejteni ezt a rossz emléket,s azzal vigasztalom magam,hogy a második babánál más lesz :!: Ezt kívánom Neked is és mindenkinek,akinek ezen a téren problémája volt!

Edoci!
Köszönöm a segítséget!Még nem próbáltam meg a kicsinyítést,de ha nem megy szólni fogok!Szerencsés vagy,hogy sikerült leadnod a felesleges kilókat,nekem valahogy nem sikerül :cry: Nem hallottam még erről a 90 napos diétáról!Írnál róla egy pár szót,ha nem gond :?: A második terhességemet szeretném 50 kilóról kezdeni,s most 57 vagyok :cry:

Kacika!
Elküldtem a levelet,remélem megkaptad :roll:

Viki!
Szerintem is jól tetted,hogy nem fosztottad meg a kisfiad az anyatejtől :!: Nem is értem hogy mondhatott ilyet a dokid :shock:
Nagyon sok esetben teherbe esik a nő szoptatás alatt is!Ezt Ő nem tudja :?: Persze van ellenpélda is,de az esély mindig megvan :D Próbálkozzatok,én sok-sok +++++++++ energiát küldök,s szurkolok Nektek,hogy hamarosan megfoganjon a baba :D Hajrá :!: :!: :!:

Boeske!
Ó annyira szurkolok Neked :P :P :P Veled izgulok az erős két csíkért!!!!Ha van valami hír,írdd meg rögtön!!!!!!!!

Kellemes hétvégét Mindenkinek!

KépKép
picurka79

Sedith!
Megelőztél a levélküldéssel,s látom,hogy írtad,a kislányod már gyógyulgat!Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrá!

KépKép
picurka79

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat. Egyelőre úgy tűnik minden rendben. Gyomorremegés, álomkór-rohamok, nyugtalan alvás megvan. Sőt éjszakánként elkezdtem kijárni WC-re, szóval ez csupa jó jel. :D

Betegek gyógyuljatok!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Teljesen új vagyok még itt.
Mi is úgy tervezzük a kedvesemmel, hogy jövőre szülök.
A kérdésem az volna, hogy ti a fogamzás előtt mennyivel hagytátok abba a fogamzásgátló szedését? Én krülbelül három hónappal előtte tervezem abbahagyni, olyan június-július körül, és akkor ősszel neki is állhatunk:-) Jövő nyáron pedig megszületne a baba.

Köszönöm a válaszokat!
Vendég

Szia, Farthy! (Így szólítsunk?)

Üdv a csapatban! Gyülekezünk, gyülekezünk, és ez olyan jó! :)
nekem már van egy babám, most múlt 10 hónapos és jelenleg nem szedek gyógyszert. Az őszön elkezdtem valamit szedni, d ecsak 2 hónapig tttem, mert erős köztes? ( :roll: ) vérzéseim voltak, és inkább abbahagytam, tehát nálam lesz egy jó hathónapos szünet.
Mielőtt Krisztával estem volna teherbe pedig februárban hagytam abba, és májusban kezdtünk próbálkozni. tehát az olyan kb. 3 hónap. Általában ennyit javasolnak, de már több orvos is mondta, hogy 1-2 természetes menstruációt kell megvárni ahhoz, hoyg lássuk, minden rendben van-e? Szóval, ha 3 hónapot vártok, akkor szerintem rendben lesz. Azért mindenképpen menj el akkor egy dokihoz, mielőtt nekifognátok próbálkozni, hogy kiszűrhessen bármiféle betegséget, hormonzavart, akármit. Eyg ismerősömnek valami kezelést kellett csinálnia teherbeesés előtt, mert (nem akarok hülyeséget mondani) de valamilyen hormon (asszem prolaktint mondott) túlságosan termelt/termelődött vagy mi. Na, ezt aztán elmagyaráztam, de nem vagyok szakértő ebben. Csak at akarom mondani, hoyg sok minden fenálhat, és jó kiküszöbölni az ilyesmit előtte, nehogy baj legyen a terhesség alatt.
Kívánok nektek sok szerencsét, és hogy akkor jöjjön össze ababó, amikor ti szeretnétek! :)

Nekem is van hírem. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Nem olyan jó, mint a Boeskéé, de nekem mégis az. tegnap megbeszéltük a férjemmel a dolgot, és akkor "kőbevéstük", hogy jöhet a baba. Márciusban doki, és áprilistól már próbálkozunk. Jobbanmondva még két mensi és utána már jöhet. Tegnap már annyira izgatott voltam! :oops: Már alig várom. :wink: :oops: :lol:

Boeske, nagyon szorítok, hogy baba legyen. De a jelek szerint, valóban az! :D :D :D :D :D :D

Picurka, örülök, hoyg jól telt a szüleidnél! :)
Írod, hogy most költöztetek Pestre. Szerintem ott nem nehéz valamilyen közösségbe járni. Lemész egy játszótérre és lehet találkozni babákkal, és amíg Fanni játszik, te is beszélgethetsz a mamákkal.
Ezenkívül beütemezhettek valamilyen rendszeres közösségbe járó programot. Ahol Krisztának írom a naplóját, a babaszobán, ott hallottam, hogy többen járnak zenebölcsibe, zeneoviba, ki-ki a korának megfelelően. Játszanak, énekelnek, mondókáznak és egyáltalán közösségben vannak. természetesen van, aki foglalkozik velük. Szerintem van lehetőség, csak egy kicsit szét kell nézni.
Valóban nem jó a gyereknek, ha nem jár társaságba, mert félénk lesz egyfelől, másfelől pedig megtörténhet, hogy nem tanulja meg megosztani a játékait, dolgait másokkal, ami ovis, iskolás korban szintén be nem illeszkedéshez, kirekesztéshez vezethet. Persze, ez egy komplex valami, és nem szükségszerű, hoyg bekövetkezzen, de mégiscsak egy lehetőség. Ha gondolod, megadom azoknak a naplóknak a címét, akik járnak ilyen helyre, vedd fel a kapcsolatot az anyukákkal, hoyg útbaigazíthassanak. Remélem, tudtam picit segíteni.

Kriszta ma még jobban van, még folyik az orra, és hörög egyet-egyet, de javulunk! :)

Többiek, merre????

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith!

Örülök, hogy Kriszta jobban van, remélem egy-két napon belül teljesen rendbe jön! :)

Farthy!

Üdv itt! :D Én Peti előtt úgy terveztem, hogy 3 hónap marad ki a gyógyszer és az első próbálkozás között! Ez így is volt, azonban a gyógyit abbahagytam februárban, de a rendes mensim meg csak decemberben tért vissza! :shock: Igaz, akkor mindjárt össze is jött Peti! :D Én is azt javaslom, hogy menj el dokihoz előtte mindenképpen! :)

Boeske!

Hajrá! :):):):)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Boeske! Szorítunk neked nagyon, remélem lesz 2 erős csík!

Farthy! Üdv köztünk! Én a gyógyszer abbahagyása utáni 2. hónapban lettem terhes. 3 hónapot akartunk kihagyni, de Peti hamarabb jött :lol:

Picurka! Megkaptam a levelet, írtam is vissza. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a hétvégén, és hogy Fanninak tetszett az ovi.

Viki! Az én Petim is 3850 gr. voltés 53 cm!!! :lol: (és ő is majdnem napra pontosan jött, azaz 3 nappal a kiírt időpont előtt)

Sajnos Peti még nincs teljesen jól, eddig csak láza volt, az mér nincs, de most kezd letaknyosodni szegény. És valszeg én meg elkaptam tőle, fáj a torkom, nehezek a végtagjaim, egyszóval nagyon ramatyul vagyok.

Puszi mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Farthy!
Én is üdvözöllek a csapatban!Örülök,hogy csatlakoztál Hozzánk :D A 3 hónap teljesen jó,azonban én is azt tanácsolom Neked,mint a többiek!FELTÉTLENÜL MENJ EL EGY DOKIHOZ :!: :!: :!: Fontos egy alapos kivizsgálás a terhesség előtt/bár ezt Te is tudod/.Azt kívánom Neked,hogy akkor jöjjön a baba,amikor Ti szeretnétek :D
Kacika!
Ez a fránya betegség :cry: :cry: :cry: Gyógyuljatok meg mindketten :!: :!: :!:

Sedith!
Teljesen igazad van mindenben!Én is tudom,hogy kell a társaság a gyerekeknek,s már keresem a lehetőségeket!Most egy képességfejlesztő játszóházba járunk,de ez nem az igazi :cry: Nagyon megköszönném,ha tudnál segíteni :!: Szeretném felvenni a kapcsolatot az anyukákkal :!: Itt valóban sok lehetőség van az ismerkedésre,csak eddig sajnos nem volt rá időm,hogy utánnanézzek a dolgoknak :cry: Fannit sokat vittük orvoshoz,gyógytornászhoz :( Viszont most már jöhet az ismerkedés :!: :!:
Örülök,hogy Kriszta javulgat :P :P :P
"Kőbevéstétek",hogy jöhet a baba?Ez nagyszerű hír :D Mi is áprilistól kezdünk próbálkozni,már én is alig várom :D Csak találnék végre egy dokit,mert már nagyon halad az idő!
Aranyos az új vonalzód :wink:

Boeske!
Már nagyon izgulok :!: :!: :!: íRJ VALAMIT :!:

Edoci!
Merre vagy?

Pusszancs mindenkinek!

KépKép
picurka79

Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért, de kicsit zsufi volt a hétvégénk! :)

Akkor pár kép:

A napján még csak hármasban:

Kép még a torta előtt

Kép gyertyafújás után

Kép ízlik a torta!

És hétvégén a szűk családdal (összesen 10-en voltunk):

Kép
Kép
Kép
Kép

Bocsi, ha kicsit sok voltam..., ezt most elküldöm 1x

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok

Mi is megvagyunk,elutaztunk a hétvégén.

Kacika
A max tejem 30 ml volt a 4.napon amit le tudtunk fejni.Aztán be is fejeződött.Máté a Humana Ha-t kapta,utána a Milupa milumil Ha2-t.

Boeske
Tőlem is egy kicsi Drukk!Kívánom hogy jó erős legyen az a két csík!!! :D

Picurka
Köszi a hiányolást!Mi is elutaztunk a hétvégére.Merrefele laktatok Pest előtt?Egy-kettő találsz majd barátokat,ismerősöket Pesten is,ne izgulj! :lol: Megkeresem a 90 napos diétát és leírom!Igyekszem vele! :D Én meg mit nem adnék 57 kg-ért! :lol:

Farthy
Üdv közöttünk,gyere gyakran és mesélj magatokról! :D Én előzőleg 6 hónapot vártam ahogy abbahagytam a gyógyszert.+-at akartam,de beteg lettem így 6 lett belőle.Nem akartam kockáztatni.Most nem nem szedek.

Sedith
Akkor drukk nektek is! :D Nagyon jó hír!

edoci

Még mindig én...

Kacika!
Igen, dec.-ben van Viola, de mi nyáron tartjuk (utónévkönyv szerint akkor is van), hogy ne legyen olyan közel a szülinaphoz, meg a karácsonyhoz! (én csak tudom Évaként, és januáriként :) )

A vonat nagyon tetszik neki, meg apának is! :P

sedith!
Nagyon csini kismama voltál!
Sajna én 25 kg-t híztam, 58-ról indultam, most vagyok 68, lenne még mit leadni bőven!

Boeske!
Nagyon drukkolok én is!!! :)

Picurka!
Az én anyukám is óvónő, és Violka is nagyon élvezi, ha néha betévedünk a m.helyére, öt lóval sem lehet elvonszolni onnan! :D

Szoptatás: én 6 hónapig tudtam szoptatni Violkát, 5 hónaposan már éreztem, hogy kevesebb, nem tudom, mi volt a gond, én még szoptattam volna! :( A másodiknál én is ügyesebb szeretnék lenni!
Szerintem a legnagyobb gond a stressz, minél jobban parázik valaki rajta, annál kevesebb lesz a tej! :( Persze könnyű mondani, de a következőnél szerintem az ember már rutinosabb, talán ez is segít!

Farthy!
Üdv itt, már nem én vagyok a legújabb! :P
Ti hol laktok?

Betegeknek jobbulást, ez most egy ilyen időszak, Violka is náthás és köhög és én is! :(

Sajna mennem is kell, de igyekszem gyakrabban jönni! :wink:

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Ja,nekem is van egy jó hírem,bár nem olyan jellegű mint a tiétek. :oops:
Mátéra péntek óta nem kell pelus! :D Egyszer csak nem engedte hogy ráadjam,azóta meg szól! :D Persze 1-2-szer történik baleset,de szerintem ennyi megengedhető! :lol:

Kép

(Ez egy régebbi kép)

edoci

Picurka
Itt a diéta:
Ezt kell ismételni.
REGGELI - minden napra:
Minden reggeli ugyanaz: egy kevés gyümölcs, két alma, körte, barack, vagy egy marék apró gyümölcs, eper, málna, szőlő, cseresznye....... stb.
Fontos, hogy az utolsó gyümölcsevés után 1 óra teljen el az ebédelés előtt.

1. nap PROTEINNAP:
Tejet, sajtot csak ezen a napon szabad enni.
Ebéd: 3 szelet (20 dkg) főtt, vagy sült hús, hozzá egy szelet kenyér. Hús helyett fogyaszthatunk 3 tojást, sütve vagy főzve, vagy a hússal megegyező mennyiségű sajtot.
Salátát - olaj nélkül - korlátlan mennyiségben ehetünk. Ebéd után 2 dl tészta nélküli levest igyunk.

Vacsora: ugyan az, mint az ebéd, de leves nélkül. Ügyeljünk arra, hogy ugyanazt, és ugyanannyit együnk mint ebédre ettünk. Tehát ha húst ebédeltünk, akkor húst vacsorázzunk, vagy ha tojást, akkor tojás legyen a vacsora is.

2. nap KEMÉNYÍTŐNAP:
Ebéd: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, lencse, sárgarépa, burgonya) főzve. Ételízesítőt, sót, paradicsomszószt vagy főtt paradicsomot használhatunk. Egy szelet kenyér és saláta ízlés szerint. Ebéd utántól salátát bármennyit fogyaszthatunk.

Vacsora: ugyanaz, mint az ebéd, de harmadával kevesebb mennyiségben.

3. nap SZÉNHIDRÁTNAP:
Ebéd: főtt tészta fűszerezve, például spagetti szósszal, vagy bármilyen sós sütemény (pogácsa). Tévedés ne essék, tilos a spagettira sajtot szórni!!!

Vacsora: Két kisebb szelet torta, esetleg 3 adag fagyi és kötelezően 1 szelet (3 kocka) főzőcsokoládé.

4. nap GYÜMÖLCSNAP:
Egész nap, bármilyen gyümölcs (gyümölcslé) bármilyen mennyiségben.

edoci

Sziasztok!

Jevi!

Szupik a képek, látom azért csak volt sünis torta! :wink:

Kacika!

Én Petim meg csak 6 órát késett! :lol: 15-re voltam kiírva és 16-án hajnali 5.57! :lol: :lol: :lol:
Gyógyuljatok meg hamar! :(

Edoci!

Nagyon ügyi Máté a bilizéssel, csak így tovább!
Ezt a 90 napost esküvő előtt mi is csináltuk férjemmel, neki lement kb. 30 kg, nekem meg 13, úgyhogy ha betartják, szerintem tényleg hatásos, csak valahogy azóta nincs meg az a nagy akaraterő, ami akkor megvolt! :(
Amúgy a terhességgel én 13kg-t híztam, és már a kórházból csak +3-al jöttem haza, azóta meg -5-ben vagyok! De még így is simán ledobhatnék magamról egy 10-15 kg-t! :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Picurka, egyelőre csak ezt a naplócímet tudtam előszedni: http://agnes.blog.babaszoba.hu Ha erre rákattintasz, akkor kinyitja a naplót, ahonnan tudsz írni privit az anyukának. De ha nem jössz rá, majd segítek eligazodni, hoygan, csak most sietek.

Én ma kezdtem hozzá a 90 naposhoz.

Az életmód címszóná találsz egy 90 napos diéta topikot, nézz be oda is. Kissé részletesebben van leírva az első hsz-ban, mint amit Kacika is leírt, de lényegéban ugyanaz.

Na, rohantam..... még jövök aztán...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Évi
Jajj,csak most látom a képeket!Nagyon jók!Milyen jól néz ki a sünitorta! :lol: Biztos fincsi lehetett! :D Úgy látom jó buli volt!Tetszett neki az autó?

edoci

Sziasztok!

Juj, mennyi hozzászólás született egy nap leforgása alatt!
Mi a Balatonnál lakunk a kedvesemm. Idén készülünk házat venni, és már én is szeretnék anya lenni.
26 éves vagyok, most készülök a doktorimra, aztán uccu neki!:-)
Annyira izgatott vagyok, ha ez szóba kerül! Még csak nemrég döntöttünk úgy, hogy nem várunk olyan sokat a babával.
Köszönöm a sok hasznos tanácsot, mindenképpen megfogadom őket. Elmegyek orvoshoz előtte, és mindent megbeszélek vele. Ismerem én is a hormonbetegségek természetét, és természetesen mindenről szó lesz az orvosnál.
Remélem én is, hogy ha nekiállunk, akkor gyorsan összejön a baba. Jó lenne jövő nyáron szülni. Vagy ha nem is nyáron, de mindenképpen jövőre.
De azért kicsit félek. Minden jól fog-e menni, jó anya leszek-e, milyen lesz a szülés... ti is így voltatok vele? Várom hozzászólásaitokat!
Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Sedith!
Örülök a jó hírnek!

Edoci!
Gratulálok a bilizéshez! Hogy csináltad? Barna nagyon tiltakozik a bili ellen, bár már jobban szeret alsónadrágban lenni. Na, meg a WC lehúzás is kedvenc programja.

Szia Farthy!
Kívánom, hogy minden a terved szerint menjen! Ez természetes, hogy mindenki izgatott ilyenkor. Főleg az első babánál.

Én megvagyok. Egyelőre semmi változás. Illetve a tünetek kicsit változnak, de én még mindig nem merem beleélni magam. Nem hiszem el, hogy harmadszorra is rögtön sikerülhetett. Na mindegy, pár nap alatt minden kiderül. A héten veszek egy újabb tesztet, és pénteken megcsinálom.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?