Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti, Timi!

bejelöllek titeket én is ha nem baj..de ha valaki Iwiw tag engem is bejelölhet..akár Manon keresztül (Mano Ugy enem baj?????)


Thenus!

olvastam ésválaszoltam is..

Nircee!

ne aggodj, szerintem nem lesz semmi gond, nekem egyik gyerek sem lázasodott be, reméljük nektek sem lesz lázas..



Mano!

örülök h lassan rendezödik minden és h már jol van Levi!



Giga!

tündéri kislányod van!!!!!és gratulálok hilyen jol megy neki a különalvás..

Kriszti!

gyere msnre ha tudsz és mesélj..igértél vmit..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


szióka drága Csilla mit is ígértem?

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Kriszti!

h vmit még mesélsz..akkor jött haza Roland...emlékszel???

most megyek Boniért de ha ráérsz gyere..Csajok!

S.O.S kéne egy kis segitség nekem, ha van köztetek fius anyuka (pl Kriszti) akinek volt gondja a kicsi kukacával..pl. letapadt..szoval nekem nagyon kéne eg y lelkiismerets, ovatos doki, aki nem kinozná meg Gábort..Tudtok segiteni??????????????????köszi elöre is..

puszi

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 

 
 

Nekem mind a két manonak levan tapadva a fitymája de a dokinéni azt mondta ő 5-6éves korig nem bántja mert felesleges.És igaza lett a nagyfiamnak elkezdett magától levállni a fityma.Dokinéni mindig azt mondja,hogy nagyapáik kukacát se rángatta senki.A növérem kisfiának 2évesen felrántották és hetekig szendvedett vele.
kicsiwuki
 
 


Nem tud valaki felhivni engem az iwiw-re már olyan régota felakarok menni rá.
kicsiwuki
 
 


Csilla,
Most,hogy ezt írtad,eszembe jutott,hogy fel kellene Levinek is húzni a fütyköst,nehogy lenőljön!
Vagy még korai?
Mert ezt mindíg elfelejtem megkérdezni az orvostól! :oops:

Kép
mano83
 
 


Mano!

látod az én példámon is h még magam se tudom vannak olyan ismeröseim akik nagyon megjárták késön kezdtél el mozgatni, és muszáj volt dokihoz vinni. De egy másik jo ismerösöm már elso perctöl kedve mozgatta, és 4honaposan magam láttam h minden gond nélkül majdnem teljesen fel tudtam huzni neki.. A mi dokink mindig mást mondott. volt h az t mondta fél évesen h néha néha huzogassam, késöbb egy évesen mondta , meg most másfé évesen h mostmár kéne..na igazodjak el..

Wuki!

most tanácstlan lettem..de mi van ha nem fog késöbb se jobb lenni..mégis csak tisztán kéne tartani valahogy????megkaptam az emailem???????

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Hú de rég voltam itt nálatok!
Nagyon szép mindenkinek a babája!!!! :lol:

Minden kisbetegnek jobbulást kívánok!!! Sajna az én Gergőm is tegnap belázasodott :cry: és ma voltunk a dokinéninél és azt mondta piros a torka. Antibiotikumot nem kaptunk csak homeopátiával kezeljük!

Fityma: Manó még nem szabad bántani, a mi doktornénik azt mondta 2 éves koráig nem szabad! Most még csak ártunk vele ha rángatjuk!!! Nagyon sok esetben magától feloldódik. Nekünk elejinte csak akkora luk volt, hogy ki tudott rajta pisilni, már sokat javult, de sajna még mindig nem az igazi!


Homeopátia
tejserkentőnek én is használatam az urtica urens 5ch-t és nekem is bevált.

Könnycsatorna: a barátnőm kisfiának a Madarász utcai gyermekkórházban csinálták és meg voltak az orvossal elégedve.
Szerencsére nekünk a csipásodás 2-3 hónapos korra elmúlt!

Szép estét mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Megkaptam a jelöléseket, vissza is igazolom őket köszi :D :D

Nircee,
ezek a mostani oltások már sokkal jobbak mint a régiek, mi sem lázasodtunk be egyiktől sem pedig már kettőn túl vagyunk :wink:

Mano,
nekünk 1 éves koráig nem volt szabad felhúzni, azt mondta a dokinéni, hogy beszakadhat neki és az nagyon fájdalmas :( nem volt még a Bence 1 éves mikor elkezdtük minden fürdésnél, nem nagyon tetszett neki, de megkellett csinálni sajna, aztán egy idő múlva szépen elindult magátol, előszőr az egyik fele jött le aztán a másik, volt, hogy betúrósodott a bőr alatt ami magától mindig kifakadt mikor meghúztuk, mostmár saját magának csinálja mikor fürdik :) kifogtok röhögni, de mikor nem engedte a csigabiga gyere ki című gyerekdalt énekeltem neki és akkor hagyta :oops: :D inkább ez minthogy felvágják vagy lerántsák neki.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok!

Nézzétek el nekem, de nem nagyon volt ma időm visszaolvasgatni. Viszont voltunk az UH-on és minden rendben van. Aki a Flórba megy ilyen koponya-, mellkas-, has-, csípő UH-ra tényleg menjen oda 1/2 3-ra, mert különben nagyon sokat kell várni. Mi 1/2 3 - ra értünk oda és már 4-en voltak előttünk. 3 óra után hívtak be. Aki viszont olyan 3-1/4 4 körül jött azelőtt már 15 ember volt. Készüljetek fel arra is, hogy baromi meleg van, úgyhogy ne öltöztessétek túl a babákat.


Üdv: Pilla
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.31 14:19-kor.
Vendég
 


Naccempilla!

bejelölhetlek????? örülök h minden rendben volt!!

Látom jo h feldobtam ezt atémát, tök jo h ennyien hozzá tudtok szolni. De még mindig gondolkodom, azért lehet h felhivok egy dokit, ö mit mond..majd megirom nektek..

megyek, ha nem "találkoznánk"

joéjt mkinek

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Kcsilla persze, hogy bejelölhetsz!
Mano nagyon örülök, hogy jobban van Levi. A betegeskedő babáknak pedig jobbulást kívánok.
Vendég
 


Sziasztok!

Csilla!
Nekunk Ronaszeki Dr.csinalta a korhazban!Igaz mar vagy masfel eve!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok!

Giga, nagyon aranyos Lili! :lol:

Pilla, köszi az uh-os dolgot, kérni fogok beutalót a dokinénitől. jövő héten úgy is oltás...

Kati, úgy örülök, hogy Levi jobban van!nagyon sokat gondoltam rátok.

Tusi, nem voltál ma véletlenül Kovács doktornőnél délelőtt? Volt ott egy Márta nevű kismama, aki nst-ről jött. Nem te voltál?

Lányok, hallottátok, hogy a gyesen levő kismamáknak már fizetni kell a másoddiplomáért?Én nagyon kiakadtam ezen. Augusztusban felvételiztem óvodapedagógia szakra, most jelenleg halasztok, jövőre kezdeném levelezőn. nem tudom, hogy így is vonatkozik-e rám, de nagyon mérges lennék, ha igen :evil:

Jobbulást a beteg babáknak!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


katica!

felvettek ugye? akkro nem kell fizetned, csak azoknak kell akik idén felvételiznek.. (sajnos)

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Katica,
ezek szemetek,már mindent megvonnak mindenkitől!!! :twisted:

Ja,nem is meséltem: tegnap este az én drága Levi babám fél1-kor felébred és hajnali 4-ig sír és nevetgélt felváltva nem akart aludni! :evil:
Most alszik,de remélem nem akarja eljátszani azt,mint tegnap!!!
Már majdnem leragadt a szemem,ő meg csak gagyogott! :wink:
De hát nem lehet rá haragudni! :D

Kép
mano83
 
 


sziasztok,

örülök, hogy a kis Levi már jobban van, még olvasni is rossz volt, ahogy érezte magát, nagoyn ügyes fiú!
Nándi most kezdett el esténte köhögni, jön is holnap a dokinéni megnézni, meg mitől múlna el a leghamarabb.

kcsilla, kukac, nálunk is mindenki mást mond, húzzad-ne húzzad, egy biztos, amíg nem lesz szobatiszta addig nem szabad, hogy doki nyúljon hozzá, mert a pelenka alatt nem fog tudni gyorsan begyógyulni, ezt már többen mondták nekem, nehogy engedjem még szobatisztaság előtt, mert akkor szenvedni fog a kicsike.

Ancsa, Móni üdvözöl és már nagyon hiányol!

tanulás, igen akit már felvettek annak marad a régi rend, csak az újakra vonatkozik, én is így hallottam, de ma mondta a rádió, hogy más kedvezményekkel akarják tanulásra ösztönözni a kismamákat, de hogy milyenekkel arra nem tértek ki.

szép álmokat kívánunk
kispraga77
 
 


szasztok!
Csilla!
A kukit nemszabad erőltetni éppen csak annyit szabad fölhúzni amennyit enged!A Rolinak 5éves korában rántodták fel a kukacát bent a Bethezsdában szakrendelésen de kell beutaló a körzetitől!Egy pillanat vólt az egész bekrémezték és a doki beszélt a fiamhoz közben ,szinte észre sem vedte csak a végén sírt egy kicsit amikor mondta a doki neki,hogy már "nagyfiú lett ő is" !Nagyon rendes vólt az az órvos ,majd hólnapra kikeresem a nevét neked!!!Ha érdekel!!!Egyépként tényleg nemszabad erőltetni 5-6 évnél hamarabb mert visszatapad!!!! :? :wink: De ha szerencsés vagy magátol felhúzodik,a sógornőmnek magától feljött!De ha nagyon levan tapadva semmiféleképp ne húzogazsd csak annyit amit tényleg enged a kukac! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Katica, melyik suliban halasztod az óvodapedagógiát? :wink:

thenus
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép

sziasztok tedtem fel egy két képet,az elsőn volt nagyon beteg az a kép korház előtt készült a többi már a napokban!Ha ráklikkeltek nagyobb lesz !
sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Csömöriek! Hozzátok jár a védőnőtök? Nálunk összesen 3-szor volt, abból egyszer megállt a kapuban és megkérdezte, hogy van a gyerek... Karácsony előtt volt utoljára és azt mondta, hogy jön januárban. Azóta is jön...

Igazából nem hiányzik, csak néha megkérdeznék tőle egy-két dolgot. Kérdezzek rá a legközelebbi oltásnál, hogy mikor kegyeskedik végre eljönni hozzánk?

Üdv: Pilla
Vendég
 


Sziasztok lányok!

A sulival kapcsolatban sajna számunkra kedvezőtlenül alakult a helyzet, tényleg fizetni kell. A rádióban elhangzott "egyéb ösztönző kedvezmények" csupán abból áll, hogy amennyiben tgys, gyed, gyes érintett valaki, akkor ezt be kell jelölni a jelentkezési lapon és kap 8 pontot pluszba... Én is kiakadtam, amikor rákérdeztem a témára telefonon egy "illetékes hölgynél", és rondán ki lettem oktatva, hogy vegyem tudomásul, sok jóképességű kisgyermek nélkülit azért nem fognak felvenni, mert én még kapok pluszba 8 pontot, és legyen ez elég, nem értik mit vannak úgy oda a kismamák. Én meg "bájosan" közöltem vele, hogy én köszönöm, de nem kérem a 8 pontot, kizártnak tartom, hogy az anno jeles érettségimmel és 2 jeles diplomával ne vennének fel bárhová diplomás továbbképzésre, de nem tudok jelentkezni, mert a gyed még pelenkára is éppencsak elég, nemhogy félévente 250.000 Ft-os tandíjra 3-4 éven keresztül. Erre meg azt a választ kaptam, hogy nem kell minden suttyó kéregető nincstelennek egyetemre járni, aki úgyis állandóan halasztgatni fog, mert éppen taknyos a gyereke és nem ért rá tanulni a priznicelés mellett...
MIT KÉPZELNEK EZEK MAGUKRÓL??????? :evil: :evil: :evil: Szeptembertől már két gyerekkel leszek itthon, szerintem az lenne a minimum, hogy elismerik az erőfeszítéseimet! Vagy szerintetek is baromira rosszul látom a dolgokat??? iszonyúan bepörögtem a stílusa miatt, és persze felhívtam az illető főnökét, és megkértem, hogy talán hallgassák vissza a felvételt (hiszen már alig van ügyfélszolgálat, ahol nem rögzítik a beszélgetéseket), ő meg sűrűn elnézéseket kért, de értsem meg, hogy nagyon le vannak terhelve a kollégák... Weel, screw them! :evil:

Üdv: Andi
andibab
 
 


Bocs, a vége így szól: Well, screw them! :evil: :lol:

(ugyanis plusz még 3 nyelvből van nyelvvizsgám...)

De én csak egy suttyó kéregető nincstelen kismama vagyok, akit nem kell emberszámba venni, mióta gyerekem van, harmadosztályú állampolgárrá váltam...
:cry: :cry: :cry:
andibab
 
 


sziaszotk!

csajok, köszönöm sépen h enyiren irtatok!

De annyira gondolkodoba estem, és sok igazság van a szavaitokba, de musáj lelkem megnyugtatás aképpen egy szakdokit felhivnom h ö mit mond..

Kriszti!
add meg légyszi te is aszámot..kiváncsi vagyok mit mond az a doki is..

most mennem kell fözni mé gjövök..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Andi!

teljesen megértelek, kiakadtam volna én is..h lehet ilyen pofátlan nöszemély..nincsenek érzései? jo mondjuk sok meloja van, de akkor is azér t fizetik h emberszámba vegyenek mindenkit és normális hangon akár ezredszer is ugyanugy világositson fel akár téged vagy bárkit mintha elsöre tenné..az ilyenekre én is nagyon haragszom..

Hát te nagyon jo tanulo voltál..te jo ég, én inkább meg se szolalok..én nagyon rossz voltam..utáltam tanulni, de most ennek is iszom a levét..sajna.


PIlla!
bejelöltelek!

THenus!

privi?

Kriszti!

mindneképpen kell beutalo? minden korházba szerined?

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Én az ilyen ügyfélszolgálatoknál már azon szoktam meglepődni, ha normális "emberi" hangon beszélnek velem. Biztos nagyon megterhelő a sok ostoba kérdésre válaszolni egész nap, de könyörgöm ezért fizetik őket!
Vendég
 


Szeretnék a listára továbbítani egy szerintem nagyon jó levelet egy másik
listáról. Elgondolkodtató.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Szervusztok,

mivel kismamákkal foglalkozom 6. éve, és többszáz novel beszélgettem az
ezido alatt, igyekszem nem a magam nevében megszólalni a fenti két kérdésben

sem. (Bár nekem is van 3 lányom, 95-ben, 99-ben és 2005-ben, születtek)

A kismama-képzés ingyenességét megszüntetésrol:
Megszüntették az ingyenes képzés lehetoségét, mely képzések listája sosem
volt nyilvános, amelyrol kevesen, leginkább amúgy is diplomás nok tudtak,
akik a sokaidik diplomájukat szerezték, és az újabb diploma is "ritkán
hasznosult".

A megszüntetésnél felfigyeletetek arra, hogy a gyerekszülésért jár a 8
plusszpont? Ez nevetséges!!!! A nok nagyobb arányban tanulnak ma is, a
kismama talán kevésbé ér rá tanulni a felvételire, mint egy gimis, de nem
hülyébb!
És mi van, ha hármas ikreim születnek? 24 pont jár? A GYES-en lévo nagyszülo

és a kispapa is kap pontot? Ezt intézkedést bírálni kell minden lehetséges
fórumon.

GYES, GYED: én sem mennék neki, amíg az összefüggések nem tisztázódnak a
döntéshozók elott. Bár szerintem is baj van vele. Az összegét mi alapján
kötik a minimálnyugdíjhoz? Akkor miért nem jár hozzá közlekedési bérlet, pl.

És miért van a táppénz-rendszeru GYED-nek plafonja? Ez azon a feltételezésen

alapul, hogy van kereso a családban. Apa. Intézménye azért lett "kitalálva",

hogy leplezze a bújtatott munkanélküliséget, másutt valóban sokan
irigyelnek bennünket érte. Csak azt nem tudják, hogy jelen állás szerint
egyenes út a tartós inaktivitáshoz, stb. Láttatok elszigetelodött,
önbizalom-hiánnyal küszködo kismamákat, akik mellol apa lelép? A gyereknek
természetesen jó, ha mellette az anyja, de leginkább elégedett anyára,
fejlodését sokoldalúan segíto közegre van szüksége. GYES címszó alatt nok
százezrei szorulnak be a hagyományos nemi szerep-megosztásba. Most hogy a
GYES mellett teljes munkaidoben lehet dolgozni, milyen alapon jár továbbra
is a pénz? A 3 éves egy napos eltartása kevesebbe kerül, mint a 35 hónapos
29 naposé?
Kismamák segítése címén enyhén szólva kusza intézkedések születnek.
És azt is gondolom, lehet a baba mellett, ahogy több nagyobb gyerek mellett
helytállni a munkában, ha van segítség. És azt is, hogy egy kamaszra olykor
több minoségi idot kell szánni, mint egy kicsire.Egy anya nyilván nem akar
annyi idot tölteni a munkahelyén, és foleg nem akkor, amikor egy pályakezdo,

vagy bocs, egy férfi, és ebben nagy segítség lenne a rugalmas
foglalkoztatás. Ennek a keretei fontosak, hogy intézményesüljenek. A
részmunkaidot sokszor támadják gender szempontból. De elobb tisztázni
kellene, mit is értünk részmunkaido alatt, melyiket akarjuk, melyiket nem.
Jelen nemi szerep-megosztás mellett viszont a dolgozni akaró nok 3/4-e ezt a

rugalmasságot keresi.

Keveházi Kati

Szeptembertől nem vállalja át a büdzsé a kismamák
költségtérítését


> Szeptembertől nem vállalja át a költségtérítéses képzésre jelentkező
> kismamák tandíját a büdzsé - közölte Manherz Károly felsőoktatási
> szakállamtitkár hétfőn /tegnap-Julcsi/ az MTI kérdésére.
>
> Akik jelenleg költségtérítéses képzésben folytatják tanulmányaikat, azok
> az eddigi feltételek szerint fejezhetik be. Ugyanakkor, akik ezután
> jelentkeznének költségtérítéses képzésre, számítaniuk kell arra, hogy a
> tandíjukat nem finanszírozza büdzsé.
>
> Ha nappali tagozatra és államilag finanszírozott képzésre jelentkezik a
> kismama, akkor nyolc pluszpontot kap a felvételi eljárás során. Emellett
> jár még a tervek szerint a 116 ezer 500 forintos hallgatói normatíva 20
> százaléka szociális juttatásként.
>
> Manherz Károly indoklásul elmondta: így szeretnék ösztönözni, hogy a
> kismamák az államilag finanszírozott képzésekre jelentkezzenek.
>
>
csajok ezt tegnap kapta, olvassátok el..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok lányok,

gyors segítségre lenne szükségem. Lelle tegnap déltől ma reggelig folyamatosan sírt, néha el-el szundikált a nagy sírásban 15-20 percre. Nem tudom mi lehet a baja, ha szopizott is, sokat visszabukott.
Felhívtuk az ügyeletet is, és közölték, hogy nem jönnek ki egy síró babához, javasolták, hogy etessem meg, símogassam és ringassam... (szerencse, hogy a férjem beszélt velük, és nem én, mert adtam volna én is tanácsokat neki...)
Ma délután jön a dokinéni hozzánk, holnap jött volna egyébként is, de megkértem jöjjön ma. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor szoktak adni neki pénzt vagy valamit? Vagy mit kell ilyenkor tenni, hát biztos buta kérdés, de még ilyenben még nem volt részünk.
Segítsektek!!!

Köszi

Pimpoka

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Pimpoka én szoktam adni pénzt. Borítékba teszed és amikor megy el a kezébe adod.
Vendég
 


Lányok!

Légyszi szavazzatok a kicsi fiam képére!!!!



http://www.nivea.hu/frameset.php Nivea creme fotópályázat IV. ( a fényképezőre kell kattintani) Majd az introk átugrása után
Fotópályázat részletek, aztán Fotógaléria és a Magyarországról beküldött képeket megnézni majd a regisztráció után, amennyiben ti is úgy gondoljátok 10 pontot adni a következő képre:

Kép

Ezer milló köszönet!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Pimpoka, nagyon sajnálom Lellét, nektek is biztos nagyon rossz. Remélem, nem lesz beteg, és elmúlik a sírós időszak is. Ha kijön az orvos, én is szoktam pénzt adni. Ahogy Pilla írta, mikor megy el, borítékban.

Henus, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolára vettek fel. Utánaérdeklődtem, azt mondták, nekem még nem kell fizetnem, csak az ezután felvételizőknek.
Felháborítónak tartom ezt az egészet. Andi, nem semmi, ahogy beszéltek veled.

Csilla, érdekes a levél is, amit írtál. Csak a nappalira jelentkezőknek ját az "ösztönző 8 pont". Köszönjük szépen. Baba mellett a nappali olyan, mintha főállásban dolgoznál.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Pimpóka!
Pénzt én is szoktam adni vagy boriték de ha esatleg nincsen othon boritékod akkor egyszerűen kezetfogsz vele és megköszönöd neki,értem én ez aladt azt,hogy odaadod neki és kész!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Krisztinka!
Szavaztam!Remélem nyerni fogtok!Sok szerencsét! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Pimpoka,
én is adok pénzt,de én mindíg megkérdezem,hogy mivel tartozom és amikor azt mondja,hogy semmivel,akkor odaadom neki a pénzt és megköszönöm! :roll:

Krisztinka
oké!Mindjárt szavazok! :lol:

Én is most várom a doktor nőt!
Sajnos Levi most meg nagyon be van rekedve és nagyon megy a hasa már ma 6×,annak ellenére,hogy kapja a Normafolort) :cry:
Pedig már kezdtünk örülni,hogy minden oké lesz!
Szegény picit annyira megviseli ez a betegség és most már lassan 2 hete beteg! :cry:

Kép
mano83
 
 


Manó!
A rekedség a Ventolintól van Zsani is bevólt tőlle rekedve ahogy elhadjátok a reketség is elmúlik!
Sajnálom,hogy még mindég megy a hasa Levinek!
Mi megint köhögünk de ez most tiszta hurutos ,remélem nem lessz megint komolyabb bajunk!A doki csak köptetőt írt fel!Mondjuk most Anett is köhög!Na mindeggy remélem meggyógyultok most már ti is végre!

:cry: :roll:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


köszönöm a válaszokat.

Olyan rossz, teljesen tehetetlennek érzem magam. Nem tudok neki segíteni. Olyan picurka még. Remélem nem lesz semmi komoly.

Beteg babukák gyógyuljanak meg azonnal, egyáltalán mit képzelnek a vírusok, támadják meg a rossz embereket és ne a mi kisbabáinkat!

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Szia Katica!

De igen, én voltam az szerintem akire gondolsz! Csak nem te kérdezted meg, hogy mikorra vagyok kiírva? Meg azt is mondtad, hogy az NST-seket be szokták hívni soron kívül. Hát én sajnos kivártam a soromat.
Még mosolyogtunk is a párommal mikor felhívtad az otthoniakat, hogy mekkora hanggal van a picurkád! Most hogy visszagondolok, még emlékszem is, hogy Sárának szólítottad a babát a telefonban! Ugye te voltál az! Ha nem, akkor bocsi.

Kicsit megijedtem tegnap, mert azt mondta a doktornő, hogy kicsit magas a baba szívverése. 160 körül mozgott és azt mondta, hogy 140-160 körül a normális. Ezért is csináltatott még egy UH-t a Várkonyival a másik vizsgálóban (gondolom láttad, hogy még ott is voltam) Csináltak egy áramlásvizsgálatot, de azt mondta a Várkonyi, hogy ne aggódjak. Míg ő nézte addig 130-160 között volt, azt mondta, hogy emiatt ne aggódjak. Én azért rendesen megijedtem!
A várkonyi azt is megjegyezte, hogy jó kis méretekkel rendelkezik a baba, mert már 3200 gramm körül van. Szerintem így nem várjuk ki a Márc. 3-at. Az UH is tegnap Febr. 20-at mutatott. Hát majd meglátjuk.

Lányok, ti nem tudom, hogy voltatok vele, de rajtam most eluralkodott egy hatalmas nagy pánik és csak a szülésen jár az eszem egyfolytában. Nagyon félek az egésztől!! Meg a kórháztól, meg az azt követő első napoktól, szóval mindentől!!!
Bocsi a nyavajgásért! Próbálom leküzdeni a dolgot, de nagyon nem sikerül! :(

Szép napot mindenkinek!

Márti
Vendég
 


tusi25: én is nagyon féltem, de nem a szüléstől, hanem a gátmetszéstől, annak varrásától, attól, hogy ott folyik majd minden belőlem, a korházban levéstől.
Álmodoztam a szülésemről, hogy milyen is lesz, milyennek kívánom.
Egy héttel hordtam túl, be kellett feküdni, na ez már gáz volt, de szerencse aznap este spontán megindult és mégis csak olyan lett, amilyenről álmodoztam, ahogy képzeltem és ahogy kívántam. A gátmetszést nem is éreztem, a varrásnál más volt kellemetlen, de nem fájdalmas, ami jött, az olyan volt mint a menstruáció 1-2 napja, és a szobatársak is jók voltak. Ne stresszeld magad, jó kezekben leszel, a szülészet és a csecsemős részleg is jó, nem lehet sok panasz rájuk. Fel a fejjel.

Végre kicsi Lelle elaludt most, de folyton felriad, nem alszik mélyen. Most is szopi után egy csomót visszabukott, vagyis én sem tudom eldönteni, hogy bukás vagy hányás. Néha kisebb, néha nagyobb adagok.

Na, vasalok gyorsan, amig kicsit csend van.

Szép napot Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


nah, volt is itt a doktornéni, megvizsgálta Lellét. Kicsit piros a torka és szörcsög az orra. Orrcseppet kell neki adni. De egyéb komoly baja hála istennek nincs. Mondta, hogy a kisbabáknak azért vannak ilyen napjaik, lehet a front miatt, lehet a sok lenyelt nyálka miatt. Bármitől.

Megkérdeztem tőle az anyatejet. Én a nem fagyasztott anyatej újramelegítésére gondoltam. Mondta, hogy azt sem szabad többször felmelegíteni. Inkább azt is kisebb adagokban rakjam a hűtőbe. Igaz nekünk nincs sok, de inkább azt is megfelezem majd.
Mert én este ami volt kb.80-100 ml, azt egyszerre felmelegítettem és ha nem ette meg, én még azt visszatettem a hűtőbe és ha kellett mégegyszer megmelegítettem. De mondta, hogy a bacik sokkal gyosabban szaporodnak így benne. Én mindig steril cumiba teszem el, remélem nem okoztam kárt az újramelegítéssel, de többet ilyet nem teszek.

hm, most már kicsit nyugodtabb vagyok, csak az idegesít még, hogy amit este vacsizik még tejet azt általában éjszaka fejem ki, de most ugye, hogy egész éjszaka fel voltunk, nem tudtam fejni, most megpróbálok, és nagyon reménykedem, hogy egy kicsit ki tudok facsarni majd a cickókból.

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


szióka!
tusi25!
Elhiszem,hogy nagyon tartasz mindentől hisz az ember mindig attól fél amit nem ismer !Ez teljesen normális dolog így a végefelé! :lol: Az lenne a természetellenes ha egyálltalán nemérdekelne semmi a szüléssel kapcsolatban!Majd meglátod,hogy mire meglessz a babód utánna már egy jót fogsz mosolyogni az egészen! :P :wink:
Ne izgúlj mindenn rendben lessz! :lol: :wink:

Pimpoka!
Örülök,hogy nincsen komolyabb baja a picinek!Remélhetőleg nem is lessz! :wink: :roll: Vigyázz rá nagyon! :wink:

Csilla!
Itt van a doki neve:Dr.Mikula Lóránd(szakorvos)!MSN-en megadom a telefonszámot is!Este 8után! :wink:

Mano!
Remélem Levinek nincsen semmi baja! :wink:


sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Hello Lányok.

Tusi mintha szívemből szóltál volna. Én ma jártam nst-n és uh-on, a doki azt mondta tutira nem húzzuk ki márc 5-ig, és fussak a kórházba ha kezdődik , ne lepődjek meg semmin.
Erre én beparáztam és holnap átnézem a nagy-táskámat újra, hátha kihagytam vmit. Vagy még ma este, csak leszakad a derekam.
Ti, akik már babáztok, nálatok hogyan kezdődött a szülés ?? Jó, persze a magzatvíz és a fájások. De ezek előtt volt esetleg valami egyéb jel, megérzés , akármi ?

Még valami, Márti nekem is közel járt a baba szívhangja a 160-hoz, sokszor, sokáig. Nekem nem mondott Szabó semmit rá, elvileg a 160-as érték feletti szám a gázos. Szerintem ne aggódj, a dokinőd biztosan csak óvatosságból küldött tovább. Még mindig farosak vagytok ?

KépKép
tüccs
 
 


Sziasztok!

Volt ma kint az orvos és szerencsére mindent rendben talált Levinél! :lol:

Tiop,
Igazad volt,a Ventolintól van berekedve,de majd elmúlik!
A torka egyáltalán nem piros,a légzése szép! :lol:
A hasmenés meg majd elmúlik,most addig kell adnom a Normaflort,amíg megy a hasa.
De azt mondta,hogy most lehet attól is hasmenése,hogy jön majd a foga! :roll:
Hát,nem tudom,de remélem az is elmúlik hamarosan! :wink:

Pimpoka,
Örülök,hogy nincs komolyabb baja Lellének! :D
De azért jobbulást kívánok neki!

Nem tudom mi történt velem,de megint lett egy csomó tejem!
Már csak 1× kell pótlást adnom Levinek! :D

Kép
mano83
 
 


Nálam az első fiamnál reggel felálltam az ágyból és elment a magzatvizem.Mikor mondta az orvos annak idején,hogy igy is megindulhat mindig attol féltem,hogy nem fogom megismerni hogy az a magzatviz.Hülyeség volt mert azt megismeri az ember.Nekem csak folyt meg folyt a lábam közé törölközöt tettem ugy mentünk a kórházba anyira folyt aznap este meglett a fiam.Egy nappal szültem a kiirt elött.3400gr és 52cm született.A második fiam 4héttel elöbb született,és vele ugy kezdodott,hogy belellett mennem 36hetesen nst-re és 4órát kellett várnom.De már annyira ideges voltam a 3.órában,hogy elkezdett kemányedni a hasam.A4.órában márcsak azért nézett meg doki mert szóltak a folyoson lévők,hogy nem vagyok jól.Aztán megnéztek,mondták,hogy nyitva vagyok 1ujjnyira de nyugodtan hazamehetek.Egész nao és egész éjjel méhöszehuzodásom volt rendszeres 10perces.Csak nálam az a pláne,hogy nem fájt a méhösszehuzodás csak igy a másodiknál már tudtam,hogy ez a szülés elötti pillanatok.Reggelre már rendszeres 5percesek voltak ugyhogy ugy döntöttünk bemegyünk modtmár.Az állat ügyeletes doki azt mondta hogy nem látszik rajtam,hogy 5perceseim vannak én meg mondtam,hogy üvölthetek is ha akarja de nem tehetek róla,hogy nem nagyon érzem.Rákötöttek a fájásfigyelőre és nagyon jó összehuzodásokaz mutatott.9-kor burkot repesztettek.Hát én még olyan jót nem nevettem mint akkor.Hihetelen furi érzés volt.11kor a dokim bekötött infuziot,az első fiamnál is volt.és 12.26-kor megszületett a picur.3440gr és 54cm-el.Pik.pak kijött.Mondtam is a dokinak,hogy ennyi volt?Most a 3.elött a dokim azt mondta,hogy mostmár vigyázzak mert nagyon gyors lesz.Én imádok szülni.Már ott a szülöágyon az első babámnál beleszerettem a szülésbe.Na jó lehet,hogy ez nem normális,de én alig várom,hogy ujra átélhessem.
kicsiwuki
 
 


Sziasztok!

Kati, tiszta jó, hogy több a tejcsid :lol: És örülök, hogy Levi jobban van.

Lelle babának nyugodt éjszakát kívánok, na meg a szüleinek is :wink:

Márti, tényleg én voltam az, akire gondoltál. Mikor mondták a neved, és bementél, akkor esett le, hogy hátha te lehetsz, csak utána már nem volt alkalmam megkérdezni. Örülök, hogy jól van a picúrkád. Egyszer így a vége felé nekem sem volt minden rendben az ultrahang szerint, valamit nem tudott megézni a doktornő, és akkor áthívta Várkonyit, hogy nézze meg. Minden rendben volt.
Szüléssel, babával kapcsolatban meg Tiop nagyon jól leírta, hogy ez természetes, hogy mindenki fél az ismeretlentől. Ezzel szerintem mindannyian így voltunk, és kíváncsian vártuk, hogy lesz, mint lesz. De minden olyan szép így utólag(akkor is az volt, csak azért írtam, hogy utólag, mert akkor érzed a fájdalmakat)de utólag teljesen szép élményként gondolok vissza rá, amit bármikor megismételnék :D

El is fogott a nosztalgia a sok pocakos kismama láttán szerdán. Nagyon szerettem kismama lenni! :D Most meg nagyon szeretek anyuka lenni :lol: Az élet szép.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


sziasztrok!
Hát ha én most elkezdeném a Történeteimet ,valószinű.hogy itt űlnék reggelig!
Annyit mondhatok,hogy nincs két egyforma szülés! :lol:
Nekem csak a kezdetek vóltak hasonlók,mind a három éjszaka kezdődött és délután végződött!
Az első kettőnél a nyákdugó löködött ki és jöttek a fájások rendszeresen úgy ahogy kell!
A Zsaninál már máshogy kezdődött az egész éjjel arra riadtam,hogy csordogál a magzatvizem de fájásaim nemvoltak így csak reggel mentünk a korházba az orvos utasítása szerint!8-ra beértünk de csak nagyon pici fájásaim vóltak,amagzatvíz meg folyamatosan folydogált!Felvedtek a szülőszobára elládtak(borotva,beöntés,vérvétel,sújmérés,)rátedtek a szívhangokra(az már mérte a fályásokat is) de semmi igazi fályásom nem vólt!
Fél 12-kor bekötödték az infúziót
Fél 1-kor olyan erős fályásaim ledtek,hogy a falat kapartam Na nem szószerint!Ezek a fályások csak erősödtek míg oda nem értünk ,hogy negyed háromkor megkérdeztem,hogy mennyi van még hátra :azt mondták,hogy még kb fél óra,ennek ellenére Zsani meglett 2 ,35-re!!!!!!Két nagy nyomás vólt alig bírtam felülni a szülőágyra!Zsani olyan iramban jött kifelé!
Mindegy nincs kettő egyforma szülés!Fiammal megszenvedtem ,Anettot 5-6nagy nyomásrra szültem meg!Az bíztos,hogy előtte való nap majd le szakadt a derekam és fájdogált a hasam!!!!!Észrefogjátok venni !NYUGI!!!!!!!!!! :wink: :lol:

Manó!
Örülök,hogy nincs komoly baj!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


KAtica!

egyetértek abban h csodálatos dolog kismamának lenni és anyukának!!!!!!!!!!!! Én is imádtam és ujra átélném..én inkább a 2.szülésem uátn éreztem ugy h ujra szeretném átélni..

wuki!
ujabb hasonloság..én is gyorsan szültem..

Tiop!

vártalak..

Pimpoka!

örülök h nincs nagyobb baja lellének!

Mano!

tejcsi:tök jo!!!


Tüccs!

szurkolok neked, tuti észre fogod venni a jeleket..nekem a 2.nál volt csak, rendszers fájásokkal indult 1o percenként..

joéjt!

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Csilla, holnap küldök privit.

Pimpoka, örülök, hogy nincs baj, az orrcsepp pedig nagyon hatékony tud lenni. :)

Láttam beszéltétek a pénzt dokiügyben. Hát, én bevallom soha nem szoktam adni, mondjuk hozzánk nem is jön ki soha, mi megyünk ha van valami. (eddig 2x) Ha jönne sem adnék szerintem. Azt gondolom erről, hogy az a dolga, hogy kijöjjön, vagy hogy megvizsgálja a gyereket. De így van ez az én orvosommal is, neki sem adok, mert úgy gondolom, hogy akkkor megyek, ha valami bajom van, neki pedig az a dolga hogy engem ellásson. Ráadásul kap is utánunk pénzt a Tb-től. Nem sok elvemhez ragaszkodom, de többek között ez az egyik amelyikhez igen
Nekem sem dugdosnak borítékot a zsebembe a szülők, ha a gyereknek verset tanítok, vagy mondókát, mert ez a dolgom.
Szívesen viszek ajándékot viszont. Most karácsonykor is vittünk a dokinéninek is meg a védőnéniknek is. És nem veszem észre, hogy kevésbé foglalkoznának velünk, mint azzal aki pénzt ad. Persze ezt is embere válogatja. Szerintem a dokikat mi rontjuk el ezzel a hálapénzesdivel.
Na ez hosszú lett, csak elmondtam, hogy ezt én hogy gondolom.

Katica, a váci tanítóképző, az a zsámbéki tanítóképző kihelyezettje ugye? Vagy nem? Én az ELTE-TÓFK-ra jártam, azt hittem te is oda jelentkeztél. VAgy nektek Pest nincs közelebb?

Tusi, a félelmed teljesen normális. Szerintem ez mindannyiunkat utól ér terhesség alatt, kit előbb kit később..
Egyébként nekem a szülésnek este még semmi jele nem volt, attól paráztam, hogy másnap be kell vonulnom a kórházba. reggel meg tocsogtam a magzatvízben. Szóval ez ilyen. :wink: :lol:

thenus
 
 


Sziasztok!

Tusi,
tutira fogod tudni, hogy az az , nekem mind a kettönél a derekam fájt először tompán , a fiamm 10 és fél óra alatt lett meg a lányom meg a kórházig sem bírta ki a kocsinkban született :lol: a Várkonyinál csak jó kezekben voltatok, ultrahang ügyileg ő a legjobb doki a kórházban

Mano,
örülök, hogy Levi jól van a rekedsége meg majd elmúlik :wink:
tök jó, hogy van tejcid

Pimpoka,
örülök, hogy Lellének sincsen nagyobb baja, reméljük nem is lesz, jó volna ha már elkerülnének mindenkit ezek a fránya bacik :wink:

Köszi a bejelöléseket az iwiw-en, vissza jelöltem mindenkit aki megjelölt, de még így is van akit nem találok :cry:

Lázmentes és köhögésektől mentes jó éjszakát mindenkinek.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok!

Nagyon gyors gyógyulást kívánok minden beteg picurnak, olyan borzasztó olvasni, hogy egy-egy ilyen csöppség nincs jól!

Tusi, nyugi, még ha fájni is fog a szülés, olyan gyorsan elfelejted a negatív élményeket, hogy csak na! Természet Anyánk így alkotott meg minket, ha ugyanis bármi kellemetlen megmaradna bennünk, nem vállalnánk több gyereket! :D

A dokinak (védőnőnek) pénzt adni témához annyit, hogy én soha nem adtam a gyermekorvosunknak semmit - a védőnőnek pláne nem, bár belőle már az 5.-et fogyasztjuk - mégis mindig rendesen ellátott bennünket. Sőt, amilyen egy tündér, még akkor is kijött lakásra, amikor nem kellett volna, Bogi 4-5 hónapos koráig, mert idézem a szavait: "jó látni ilyen szép gyereket". Szépen idetelefonált, közölte, hogy a rendelőbe ne vigyuk a picit még egészséges tanácsadásra sem, mert taknyosak a népek, majd ő jön. Általában csak azért dohogott, mert a 3. emeletre kellett felmásznia. Rendszeresen reklamált, hogy mikor költözünk már kertes házba... :lol:
Egyébként egy aranyszívű, kiváló szakemberről van szó, bár van aki furának tartja a stílusát, de nekem nagyon bejött! Ha bárki a 16. ker-ben lakik és nincs még gyerekorvosa, nagyon ajánlom őt, a Jókai úti rendelőben dolgozik, Dr. Fábián Mária. Mellesleg, legutóbb közölte velem, hogy vállalja az öcsit is (milyen jó, ő már tudja, mi is lesz Kismanó :wink: ), pedig még nem is mondtam neki semmit, csak meglátott, és rögtön jelentkezett nálam a feladatra! :D Pénzt és ajándékot soha nem kért és nem fogadott még el tőlünk. Ismerek olyan anyukát, akit anno a megszületésekor már ez a dokinéni várt haza a kórházból, most meg a 10 éves gyerekét hordja hozzá!

Jók legyetek, vigyázzatok magatokra és a picurokra!

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab
 
 


Sziasztok!

Mire lehet szüksége a babának a kórházi bentlét alatt ? Én egyelőre csak ezeket készítettem be:
- popsitörlő
- kissapka
- textilpelus

A pelenka és a ruha az megoldott ugye ? Mi kellhet még ? Esetleg takaró ?

Köszi a segítséget és jobbulást a kis betegeknek!

KépKép
tüccs
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?