Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajok!

Na, ti aztán tudtok termelni, csak győzze olvasni az ember! :lol:

Murphyke, a könnycsatorna-mizériával kapcsolatban sajna rengeteg tapasztalatom van, Bogikát egy éven keresztül kellett orvoshoz hurcolászni miatta. A te babód még nagyon pici ahhoz, hogy el tudja bárki dönteni azt, hogy mi van a szemecskéjével. Legfőképp nem a védőnő, aki annyit se ért hozzá, mint én a lópatkoláshoz!!! ezt nagyon komolyan mondom! Sok gyermekorvos is szeret okos lenni, szerencsére a mi dokinénink tudja magáról, hogy nem szem-specialista, és azt mondta, menjünk szakorvoshoz.
A kamillázást felejtsd el, csak ártasz vele, ez már sajna nem az a kamilla, amit anno még mi kaptunk gyerekkorunkban. Nagyon allergizál! Ha törölgetni kell a baba szemét, akkor kizárólag forralt és lehűtött vízzel, minden törléshez új steril mull-lappal szabad csak! a szemcsepp meg annyi, mint halottnak csók. Ha valóban könnycsatorna-elzáródása van, nem jut a rendeltetési helyére az anyag, csak ártasz vele. Csak akkor szabad szemcseppet használni, ha a szeme és annak környéke be van gyulladva, mert maga az elzáródás egy "mechanikai" probléma, azon nem segít a csepp.
A babákat egyébként nem szabad 4-5 hónapos kor előtt elvinni könnycsatorna átmosásra-szondázásra, mert egyszerűen túl picik hozzá, és nincs olyan szonda, ami elég vékony lenne ahhoz, hogy azt betolják a csatornába. Az egészet egyébként az orr felől csinálják, onnan próbálnak a könnycsatornán keresztül eljutni a könnyzacskóig... állítják, hogy fájdalommentes, de ezt akkor se hiszem el, ha ezren bizonygatják, ugyanis nekem már "mászkáltak" eleget a szememben, és fájt. Pont.
Segíthetsz a bajon azzal, ha nagyon finoman masszírozod az orrtövét a babának, mondjuk mutatóujjal, lentről-felfelé a szemzug irányában 8-10 mozdulattal, naponta többször.
Minket először a Flórba küldtek, sajna akkor még nem voltam ennyire "kitanult" és el is vittem 2,5 hónaposan Bogit. Hát nem kellett volna, rémes egy hentes banda van a szemészeten. Arról nem is beszélve, hogy általuk előre megadott időpontra mentünk, rajtunk kívül nem volt senki, és így is 1-1,5 órát kellett várni a T. doktornőre. Három alkalommal voltunk, 3-4 hetente rendeltek be újabb próbálkozásokra, bár egyetlen alkalommal sem sikerült segíteniük a problémánkon, csak 20-25 percig üvöltették és kínozták a gyereket, és nem engedtek be a vizsgálóba minket szülőket. Legszívesebben rájuk rúgtam volna az ajtót, és egy alkalommal a férjem be is ment, és közölte a némberekkel (egy orvos + 2 ápolónő, akik lefogják a babát), hogy vagy befejezik, vagy ő is elkezdi szondázni a szemüket... A legutolsó alkalommal pedig már meg sem vártuk a doktort, 2 és 3/4 óra várakozás után eljöttünk.
Aztán magánúton kerestem egy szemészdoktornőt, aki nagyon kedvesen felvilágosított a témakörről, megnézte Bogi szemét, és azt mondta, hogy ő nem kezel ilyen picurokat, de egy nagyon kedves és híres szemészkollégája a Szent István Kh-ban igen, ő csak ezt az egy orvost meri jó szívvel ajánlani, még beutalót is adott hozzá, és NEM KÉRT EGY FILLÉRT SEM, pedig magánrendelésen voltunk nála...
Aztán elmentünk az Istvánba Dr. Radó Gábor főorvos úrhoz, aki elszörnyedt azon, amit Törpillával műveltek hónapokon keresztül a Flórban, pláne, hogy nem is lett volna szabad még hozzányúlni. A dokibácsinak mellesleg 5 :!: perc alatt sikerült első alkalommal az elzáródást megszüntetni, de elmondta, hogy a hentesmunka miatt valószínűleg még párszor meg kell ismételni, de minden alkalommal már egyszerűbb lesz a dolog. Ja, és nem havonta kell ránézni a gyerek szemére, hanem ha problémát vél felfdezni a kedves szülő, akkor azonnal be kell menni hozzá, és mivel már kezelte korábban, még időpontot sem kell kérnünk, csak jelenjünk meg az ajtajában... Szerintem ilyen egy igazi orvos. Persze pont a lelkiismeretessége miatt rengeteg páciense van, elég nagy a tömeg a váróban, de mihelyst meglátott a babával lehetőség szerint kb 10 percen belül megnézett minket! Mellesleg ő sem kért, és nem is fogadott el egyetlen petákot sem tőlünk!!! Pedig megérdemelte volna. Örökké hálás leszek neki!
Szerencsére Bogi első szülinapja előtt egy héttel kellett utoljára mennünk, és azóta nincs semmi gondunk a szemünkkel!
Szerintem a látószerv elég fontos ahhoz, hogy tényleg a legjobbat keresd meg, és minimum 2-3 szakember lássa a dolgot, mielőtt akár egy is hozzányúl!!!

Remélem, azért nem ijesztettelek meg nagyon, de ez nem játék, feltétlenül nagyon komolyan kell venni, és gyermekszemész szakrendelésre vidd a picit, ne csak egy akármilyen szemészorvoshoz!

Üdv: Andi
andibab
 
 


Sziasztok!

Jaj, már megint mennyit írtatok! :D

Tegnapelőtt Marci annyira nyűgös volt, hogy egész nap nem jutottam a számítógéphez, de máshoz sem. Folyton sírt, ha felvettem, enni kért, ha letettem, sírt, aztán elaludt, fél óra múlva felriadt, sírt, enni kért, stb... Nagyon megviselik a frontok. :cry:

Tegnap meg elmentünk Anyuval pár cuccot venni (pelenkázófeltét, babasampon, cumi stb), és elhatároztam, hogy NEM fogok ruhát venni, van most neki elég. Hát, mondanom sem kell, Anyu 1-et, én 3-at vettem: rugikat a hozzájuk való body-val, aminek ugyebár semmi értelme, mert úgysem látszik. Tiszta hülye vagyok, tudom, de nem bírtam megállni... :oops: :oops: :oops:

Egyébként Marcinak már nem jók a lábbal rendelkező rugik, csak lábnélkülit tudunk neki venni, mert deréktól felfelé még az 56-os is jó lenne, de deréktól lefelé már nagyon picik. Egyszerűen hosszú Marcika lába. :D

Légzésfigyelő
nekünk van, és nagyon megnyugtat, így sokkal nyugodtabban alszom. Már 2x riasztott, de Marci szerencsére felébredt a sípolására, így nem volt baj. Egyébként a Madarász utcai Kórházban tartanak újraélesztési tanfolyamot, és ott akár légzésfigyelőt is lehet venni.

Pelus
nekünk is sokáig gond volt a kifolyó pisi-kaki, de mostanára megoldódott a problémánk: mindegyik jó, amelyik nem újszülött pelus. Mi használunk Liberót, Huggiest, Pamperst, sőt a DM-nek van saját márkás, Babylove pelusa is, és mindegyik bevált, kaki már egyikből sem jön ki, pedig Marcikám tud termelni: naponta egyszer kakil, de akkor kijön belőle az egész napi adag, a pelus be sem tudja szívni, ott tocsog. Már bocs a valósághű leírásért. :D Az oldalán lévő gát az egyetlen, ami megfogja, és ez a nem újszülött pelusoknál már jól működik.
A pisi sajnos kifolyik mindegyikből, hiába igazgatom el a kukiját, annyit tud pisilni, hogy már nem szívja be, és egyszerűen túlcsordul. Pedig cserélem a pelust minden evés előtt és után is, és ha hallom, hogy rotyog. És a férjem azt is mondta, hogy akárhogy nyomom le a kukiját, ha egy férfinak nagyon kell pisilnie, akkor bizony feláll az a kuki... :D Hát ennyit erről.

Együttfürdés:
én nem vagyok híve, de elhiszem, hogy nagyon jó buli. Marci is biztos nagyon élvezné, mert szerencsére az első naptól imád fürdeni, de nem tartom higiénikusnak, akárhogy is tusolok le leőtte. De hát ez az én véleményem. Aztán lehet, hogy egyszer csak kipróbálom, már sok mindennel voltam úgy, hogy nem, aztán mégis igen lett belőle (cumisüveg, játszócumi, mérlegelés stb)

Pimpoka
ha felmelegítetted az anyatejet, akkor nem szabad újra odaadni, de meg kell mondjam őszintén, én is oda szoktam adni, igaz, nálunk nagyon ritkán marad meg. Egyszerűen annyira sajnálom kiönteni, mert amúgy sincs belőle túl sok. Inkább próbáld meg, hogy kisebb adagokat fagyasztasz/hűtesz le, és akkor nagyobb az esélye, hogy Lelle nem hagy belőle.

Giga
a kórházban egyik héten van a csípő uh, a másik héten meg az ortopédia, szerdánként, mindkettő szűrés kötelező.

Járda
nem messze tőlünk van egy csendes utca, szép új járdával. Nagyon jól megcsinálták, az oszlopokat ívben megkerüli, így babakocsival is tudsz rajta menni. Elvileg. Mert a házakhoz a kapubejáratoknál szépen lépcsőket raktak, úgyhogy mész egy ideig, majd pár lépcső fel, majd pár lépcső le, aztán így tovább, szinte minden kapubejáratnál. Merthogy az utca lejt. De akkor minek kerülték meg az oszlopokat??? Úgyhogy csilivili járda ide vagy oda, az úton kell sétálni. Aztán ha elmegy egy autó mellettünk, akkor pont Marci orra alá fújja a kipufogógázt. :evil:

Influenza:
mi szerdán megyünk oltásra a gyerekrendelőbe, már előre félek, hogy Marci ott fog összeszedni valami nyavaját. Képzelem, milyen lehet ott a levegő!!! :evil:

Verna, Pimpoka
boldog hófordulót a Babócáknak!

Marci is szerdán lesz 2 hónapos!!! Hogy repül az idő!!!

Manó, Tiop
jobbulást a kicsiknek!!!!!

Képzeljétek, megjött Marci útlevele!!! Már ő is komoly utazó lett! :D

Kép
Kép
nircee
 
 


Pilla, Verna,
Jaj, de kár, holnap pont nem érek rá!!! :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
nircee
 
 

 
 

murphyke!
Nekem is ez vólt Zsanival nekem is azt mondták,hogy ha nemmúlik elkell vinnem másfelé és majd ott átmossák a könnycsatornáit!Én berosáltam de nagyon mert énsem szerettem vólna ha megkínozzák a babót! :cry: Hála istennek nekünk szépen elmúlt ,én is csak felforralt és lehűtött tiszta vizet használtam többször egy nap(amikor láttam,hogy kezd csipásodni)vagyis váladékozni mert nekünk egész nap ésszrelehetett venni,hogy valami van a pici szeme sarkában!A szemcsepp tényleg nemér semmit

sziasztok felkelt Zsani!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Hű ha, nem is tudtam, hogy az uh is kötelező a babáknak. nekünk egy szóval sem mondta a dokinéni, de majd rákérdezek.

Giga, mi is jövőhét szerdán megyünk csípőkontrollra fél 4-4 között. lehet, hogy találkozunk? :lol: jó lenne!

Andi, nem semmi, hogy mit műveltek az orvosok szegény Bogival.

Lehet, hogy hülye kérdés, de mi a különbség a hányás és bukás között? a mennyisége? vagy ha nem sugárban hány, akkor honnan tudom, hogy az hányás és nem büfi? bocs mindenkitől a témáért :oops:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Pont múltkor nyilatkozott a TV-ben erről a könnycsatorna átmosásról egy doki. Azt mondta, hogy ő nem érti milyen új divat lett ez, mert a babáknak 6 hónapos korukban magától elmúlik ez a kis "dugó" a könnycsatornájukban. Annyit javasolt, hogy a szemzugtól kifelé maszírozzák az anyukák minden nap, de az átmosást egyáltalán nem tartja jó dolognak.
Ichtus nem kötelező, de már majdnem az! Minden babát "rutinszerűen" küldenek el rá. Szerintem baromi jó dolog, mert ha ez régen is így lett volna, akkor Sárának most valószínűleg meglenne mindkét veséje. Veleszületett vesefejlődési rendellenessége volt amit 2 éves korában vettek észre, addigra pedig már menthetetlen volt az egyik veséje. Ha van ez az Uh akkor kiderül már csecsemőkorában és kisebb a gond.
Vendég
 


Sziasztok!
Írtam egy csomót és eltűnt! :twisted:

Szóval:
Ma voltunk kontrollon,de sajnos nem kaoptuk ki a zárójelentést,mert Levi légzése még nem jó (bár én ezt már nem hallom) :cry:
Azon kívűl nagyon megy a hasa és már többször hányt,illetve láza is volt reggel!
Csak azért nem kellett befeküdnünk,mert rendesen eszik,az étvágya és a kedélye jó!
Majd szerdán újabb kontrollra kell mennünk! :(
Ha romlik az étvágya és a hasmenése is megmarad,akkor a László kórházba italnak minket a fertőző osztályra!
Hát azt mindenképp szeretném elkerülni,hiszen majd megszakadt a szívem múltkor is,hogy így kellett látnom Levit! :cry:
Ezek a képek bent készültek: Kép
Kép

Köszönjük Mindenkinek a köszöntéseket és a jókívánságokat!!!

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!
Írtam egy csomót és eltűnt! :twisted:

Szóval:
Ma voltunk kontrollon,de sajnos nem kaoptuk ki a zárójelentést,mert Levi légzése még nem jó (bár én ezt már nem hallom) :cry:
Azon kívűl nagyon megy a hasa és már többször hányt,illetve láza is volt reggel!
Csak azért nem kellett befeküdnünk,mert rendesen eszik,az étvágya és a kedélye jó!
Majd szerdán újabb kontrollra kell mennünk! :(
Ha romlik az étvágya és a hasmenése is megmarad,akkor a László kórházba italnak minket a fertőző osztályra!
Hát azt mindenképp szeretném elkerülni,hiszen majd megszakadt a szívem múltkor is,hogy így kellett látnom Levit! :cry:
Ezek a képek bent készültek: Kép
Kép

Köszönjük Mindenkinek a köszöntéseket és a jókívánságokat!!!

Kép
mano83
 
 


Bocsi,most meg kétszer ment el! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
mano83
 
 


Szerintem a hányás sokkal nagyobb mennyiségű, mint a bukás. A bukásnál kijön 10 ml, a háynásnál meg az egész mennyiség.
Vendég
 


Már nem tudom,ki kérdezte,de valóban: a hányás jóval nagyobb mennyiségű,mint a bukás!
Sajnos én most pár napja már tapasztalatot szereztem e terén! :cry:

Mit szóltok ahoz,hogy fizetni kell azért,hogy bent lehess a gyerekeddel a kórházban ha beteg?
Szerintem gusztustalan! :twisted:
Jó,még minket nem érint,sőt remélem,hogy többé nem kell kórházba mennünk,de ha mégis,én biztos nem fogok fizetni azért,hogy egy tök kényelmetlen széken ülhessek a beteg gyerekem mellett! :twisted:

Kép
mano83
 
 


Az biztos,hogy nagyobb menyiségü és szerintem azt megismeri az ember amikor hány agyerek.Nekem akkor amikor buktak attól nem ijedtek meg de amikor a 2hón.oltástól belázasodott a fiam sugárba hányta ki a tejet hihetetlenül riadt volt a tekintete :cry:
kicsiwuki
 
 


Sziasztok!

Ma kihívtam a doktornénit, mert tegnap a fiamat már hidegvizes törülközőbe kellett csavarni, hogy lemenjen a láza. Kapott megint antibiotikumot, mondanom sem kell mióta beadtam neki nagyon él :D mint akinek nem is volt 39 fokos láza. Hugi is szörcsög, de legalább nem lázas :wink: Azt mondta a dokinéni, hogy most ilyen influenza szerü megbetegedések vannak és 2-3 nap alatt lezajlik, mindenesetre a héten nem megyünk oviba :cry: Bence nagy bánatára, állítólag a csoportunkba is ma csak 7-en voltak a 20-ból.

A hányós témához nem tudok hozzászólni, mert még egyszersem hányt egyik sem, bukni annál többet.

Szép és nyugodt éjszakát kívánok.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


mano!

nekem is elszállt az irásom..remélem nem kerültök be a szent lászloba, mert mi ott voltunk 2 éve, de erröl azt hisze már meséltem..tudom mlyen érzés azon a rémes széken ülni és megprobálni aludni..nekem nem ment, felkucorogtam boni mellé..

hallottam én is ahirekben..nem tudo már tényleg a bört is leakarják huzni az emberröl..hova fogunk jutni?????????

a képeiddel meg az irásoddal ismét "nagy hatással voltál" rám :(

csipökontroll: nekünk bonival kellett menni, állitolag rutin vizsgálat, 4 honapos korában voltunk..a heim pálba.. Gáborral nem kellett menni, a dok szerint felesleges teljesen jo a csipöje..(nem kötött)

járda: hát nálunk is rossz állapotuak ajárdák, sok helyen a köves uton közlekedünk.. és hányszor láttam én is ajárdán fen állni autot..pl a müvháznál..

pelus: a lányomnál pampers vált be, gábornál libero, bár mostanában a helyi bababoltban kaphato pelust veszem (bo-gi pel), és nagyon jo, nem mellekes az ára sem..

puszi joéjt, betegeknek jobbulást!!

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Először is jobbulást a betegeknek!!! Többen írtátok, hogy féltek a betegségtől és nem viszitek ki a piciket. Ne tegyétek! Ha tiszta a levegő a megfázásos gyereket is ki lehet vinni, egy fél órára jól felöltöztetve. Tisztítja a légutakat és utána ha beviszitek a melegre csak jobban érzi magát. A szabad levegőn nem szálldosnak csak úgy a vírusok. Szerintem azok általában cseppfertőzéssel terjednek, tehát akkor kerül a babótokba, ha olyan valaki közelébe kerültök aki már beteg vagy lappang éppen benne. Zárt térben, pl bevásárlóklözpontokban, stb... nagyobb a veszély, mint kint. Szóval a szabad levegő csak jót tesz, menjetek ki nyugodtan. És benn is szellőztessetek gyakran hogy cserélődjön a levegő. Főleg az ne tartsa benn akinek egészséges a babája csak meg akarja előzni a betegséget!
Nekünk egyszer volt 4 napig beteg Szonja amikor szörcsögött az orra és köhögött, de a drnénink akkor is azt mondta, hogy 20 percre ki lehet vinni nyugodtan.
Most is minden nap kimegyünk időjárástól függően többet vagy kevesebbet. HA nagy szél van csak kicsit, ha jó idő,naponta többször is. Kell,hogy kicsit erősödjön az immunrendszerük.
Ugyanezt gondolom a fürdéssel kapcsolatban is. HA a szülőknek nincs semmi eü baja miért ne? Nem tudjuk a gyerekeinket örökké sterilen tartani. Ráadásul a mi lányunk nagyon élvezi. HA a nagy kádban fürdik (legtöbbször apával) sikongat, csapkod. MOstmár nagyon mozgékony ül és folyamatosan állni akar, megy a vízben a játékai után szóval szereti. :lol:

Mano, nagyon sajnállak titeket, de kitartás! :( :wink: remélem nem kell mégegyszer kórházba mennetek Boldog hófordulót Levinek!!

Andi, nem semmi amit végigjártatok a szemecskével!! :shock:

Pimpoka, az anyatejet, ha felmelegítetted (gondolom fagyóból) onnantól 24 órát hűtőben még tárolható. Ne aggódjatok nem lesz semmi baja a babának! Én is egyszer voltam így és megkérdeztem szakavatottabbat nálam. :wink:

Na így is hosszúra sikeredtem, mindenkinek jó éjszakát!

thenus
 
 


Murphyke!

Csatlakozom Pillahoz és Andibabhoz a könnycsatorna ügyben.
Mi 6 hetesen voltunk Danival szemészeten. Az okok, amiért mentünk: először nagyon csipás volt a szeme, majd a sima dokinénink szemcseppet írt fel, a csipa elmúlt, de kezdett dagadni a szemhéja, amikor sírt.
A szemész (Dr. Tóth Ernő az Örs vezér téri rendelőben) a következőket mondta:
a szemcseppet csak akkor használjuk, ha váladékozik a szeme
csak nagyobb korában lehet könnycsatornát tisztítani
határozott mozdulattal az orr és a szem között kis mélyedést mutatóújjal határozottan nyomkodjuk.
Hozzáteszem, hogy a világ legaranyosabb dokija volt. Nyugodt volt, ami a babócának és nekem is jól esett. Dani egy másodpercet sem sírt, pedig nyomkodta a szemét, meg belevilágított, stb. Szóval igazi gyerekorvos! Daninak kb 1 hét alatt rendbejött a szeme a nyomkodástól. Ja igen és ő is mondta a melegvizes lemosást.

Szóval ezt a nyomkodást próbáld meg, vagy esetleg keresd fel a dokit! Nem kell beutaló!

Remélem tudtam segíteni!

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali
 
 


Köszi szépen lányok a tanácsokat!

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!
Timi,
Jobbulást Bencének!
Remélem Bernadett nem lesz beteg!

Mali,
Pont kérdezni akartam,hogy mi van veletek,mert el voltál tűnve!
Nézetem az iwiwen is,hogy van-e új kép Daniról. :wink:

Thenus
Nekünk a gyerekorvos mondta meg bent a kórházba is,hogy most ne vigyem Levit ki a levegőre!
Abban igazad van,hogy zárt közösségbe jobban terjed az influenza,de a cseppfertőzésnek kicsit ellent mondok (nem kötekedés képp :D ),mert Levi közelében nem volt senki beteg,sőt,nem is voltunk semmi olyan helyen,ahol elkaphatta volna mind ezt!
Csupán csak sétálni voltunk a környékbeli utcákon,erre mondta az orvos,hogy ez most benne van a levegőben! :roll:
Köszönjük a hófordulós köszöntést! :lol:

Csilla,
Én is nagyon remélem,hogy még egyszer nem kerülünk kórházba!
Engem nem az zavart,hogy széken kellett aludnom,meg,hogy nem tudtam pihenni,hanem az,hogy az éjszakás nővérek nagyon hangosak voltak! :twisted:
Így mindíg fölébredt Levi! :twisted:

Szegénykémet nagyon megviseli ez a betegség,le is van fogyva! :cry:

Kép
mano83
 
 


Mano!

én értelek én se kifejezetten a székre utaltam nekem is rossz tapasztalatom volt az egyik éjszakás növérrel.. :?

most akartunk picit levegözni erre fel ugy beborult, lehet h esni fog..

thenus!


szabadság ut v utca nmár nem tudom ismerös vagy? meg a föuton vhol a posta köryékén????

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Az éjszakánk hála nyugis volt, se láz, se köhögés :lol: azért lekoogom :wink:

Mano,
remélem Levi is gyógyulgat és nincsen rosszabbul, sajnálom, hogy fogyott. Olyan rossz látni azokat a képeket róla. Bence sem akar enni semmit, úgy kellet pár falat virslit beletutmálnom, hogy azért egyen valamit.
Detti hála láztalan csak a nózia folyik amit rendszeresen szívok neki, utálja :? Most éppen alszik.

Sok sok puszi Levinek

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Mano!

én értelek én se kifejezetten a székre utaltam nekem is rossz tapasztalatom volt az egyik éjszakás növérrel.. :?

most akartunk picit levegözni erre fel ugy beborult, lehet h esni fog..

thenus!


szabadság ut v utca nmár nem tudom ismerös vagy? meg a föuton vhol a posta köryékén????

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Tudtok abban segíteni, a málnalevél teát mikortól lehet inni ? És mennyit ?
Egyáltalán érdemes ?

Köszönöm.

KépKép
tüccs
 
 


tüccs! szerintem érdemes, ugy emlékszema 37héttöl szabad csak inni, napi max. két bögrével..felforralod a vizet, és rádobod a teafüre..készülj fel nem a legjobb izü tea az tuti..de tehtsz bele pici cukrot is.. ÉN ittam é s nekem bevált..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


tüccs: a teára az van írva h a 38. héttől lehet inni, de ált hamarabb szokták elkezdeni. én is ittam, de nem sokat mert mikor elkezdtem utána nem sokkal meg is szültem :D

lányok a taj kártyát ugye küldik majd, mert azért vették föl az adatainkat a kórházban, igaz? mert most nem emlékszem, h kiküldik vagy be kell menni a tb-be és megcsináltatni.

Lilinek már másfél órája aludni kéne de nem hajlandó :( pedig nem is éhes mert nem kell neki a kajcsi, egyszerűen csak kézben akar lenni, ahogy lerakom fél percen belül üvölteni kezd :(

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!

Mindig olvasgatlak benneteket, de sajnos írni nem nagyon van időm. Nagyon megrendítő, amikor írjátok, hogy betegek a babók, ilyenkor megszakad a szívem. Nem tudom, hogy én mit tudnék kezdeni az ilyen helyzettel.

Dani 2 hónapos és 22 napos, 5700 gramm. A napokban elkezdett forgolódni, a hasáról a hátára fordul. Ezzel az attrakcióval nagy fejtőrést okozott, mert csak hason szokott aludni és most más nem szoktam ringatni, csak beteszem a kiságyba. Na most ilyenkor mindig van egy kis nyüglődés, de utána elalszik. Kivéve akkor a hanyatt dobja magát. Ekkor be kell menni hozzá, meg kell fordítani és kezdődik előröl az egész. :-)
A hozzátáplálás témában szeretnék segítséget kérni. Nekem sajnos nem volt elég tejem, kezdetektől fogva tápszert is kap Dani. Most is még szoptatom, de már csak összesen 1,5 dl tejcsi van. Szerintetek érdemes még „kínozni” a szoptatással, ha egy alkalommal kb 40 grammot sikerül szopnia, eléggé nyüglődve. Nekem a védőnő azt mondta kb 3 héttel ezelőtt, hogy adjak neki mandarinlevet (azt mondta, hogy őszibarack lenne a legjobb, de nekem nem volt lemélyhűtve), így lehet segíteni a "nemkakiláson". A mandarinlétől nagyon sokat pukizott, vagyis gondolom, hogy attól volt, mert más különösebbet nem ettem. Amikor mondtam a védőnőnek, akkor mondta, hogy reszelt almával keverjem a mandarinlevet. Ezt is kipróbáltuk, de nem nagyon jött be. Most csak tápszert adok + azt a kis tejcsit. Viszont csak 2 naponta kakil, teát, vizet nem akar inni és szenved ettől. Mit tanácsoltok? Kezdjem reszelt almával csak? Habár én úgy tudom, hogy az is megfogja a székletet.
Köszi a segítséget!

Üdv Malusz

Mali
Kép
Kép
mali
 
 


murphyke: küldik a TAJ-kártyát. A férjem bement az OEP-hez intézni (TGYÁS-t is), de ott közölték, hogy már kiküldték... viszont adtak róla igazolást, hogy mi a TAJ-szám, így közben lehetett intézni a többit, családi pótlék, anyasági segély, TGYÁS, stb...

Fontos: mindent intézhet Apa is, de kellenek az anyuka okmányai eredetiben!!! Nálunk azért kellett még egyszer menni, mert Apuka nem vitte... de aztán mindent elintézett hamar, és közben megjött a TAJ-kártya is.
Vendég
 


tüccs: állítólag segít a málnalevél tea, én nem ittam, mert fertelmes íze és szaga volt, de én egyébként is finnyás vagyok a teákra. Viszont én szedtem homeopátiás bogyókat, nekem azok nagyon jók voltak, táguláskor is és sebgyógyulásra is. És, gyors és könnyű szülésem volt. Ha érdekel mik azok, szívesen megírom.

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Pimpóka!

engem érdekelnének a bogyók....
minnie
 
 


Sziasztok!

Boldog egy hónapos "szülinapot" Lellének!Milyen édesen mosolyog :lol:

Mali, gratulálok a mozgékony fiacskádhoz!!Ez igen!Sárikám lassan öt hónapos lesz, de még nem igazán akar forgolódni. Csak oldalra, onnan nem tovább. De hát tudom, hogy ez nem verseny, mindent a maga idejében.
Szopival kapcsolatban: én szerintem nem hagynám még abba, minden csepp jobb, mint a semmi, meg maga a szpotatás, hogy együtt vagytok, akkor csak egymásra figyeltek, ez nekem hiányozna. De mondom, ez az én véleményem.
Hát, szorulásra nem igazán tudok mit mondani sajnos.

Kati, nagyon szívszorítóak azok a képek, remélem, soha többet nem kell így látnod Levit.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Köszönöm a málnaleveles hozzászólásokat. Azt hiszem, kipróbálom, talán ártani nem fogok vele.

Pimpoka, érdekelnének a homeo-s bogyók, kérlek küldd el némi infóval is ( mennyit, mikortól ) , mert még sosem szedtem ilyeneket. Ezeket amúgy bármely gyógyszertárban be lehet szerezni ?

KépKép
tüccs
 
 


tüccs, megírom neked, de csak késő este tudom, mert most gyorsan vacsoráztatom a családot, meg utána fürdés, ha elaludt Lelle és elcsitult itt minden, küldöm neked!

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Sziasztok!
Jó bulást a beteg babóknak!!!! :wink:

Mali!
Gratula a forgáshoz ,ügyesek vagytok csak így tovább!
A székrekedésre anyu mindég azt mondta,hogy egy kis kamilla teát langyosan adjak nekik!
Habár én úgytudom,hogy a2 naponta kakilás nekik még jó!Hiszen nem esznek mást csak tejcsit!De ha tornáztatod őt (tudod a lábát kicsit feltolod mintha pelenkáznád)csak töbször egymás után,és a has maszír is szokott segíteni ,de szerintem normális a széklete!!!Akkor lenne gond ha 4 napig nem kakilna és azt is csak szenvedéssel nyomná ki! :? Én hallodtam olyat,hogy 2 hétig nemvolt széklete a picinek ,jártak vele mindenhól és aztmondták nekik,hogy a pici felemészt minden táplálékot azért nemjön ki széklet formában! :? :shock: De nekem is vólt olyan ,hogy nemkakilt (valamelyik)2,3-om napig és utánna kipakolt rendesen!!!! :lol:

Hát én nem szedtem semmit nem idtam semmit mégis nagyon hamar meglett Zsani(Kettő nagy nyomás)gátmetszés nélkül! :?
Igaz ő a harmadik babám vólt! :lol:
De az első kettőnél sem ittam semmit és nem is szedtem semmit!
De ez én vagyok egy három gyermekes anyuka! :oops: :?
Próba cseresznye!!!! :wink:


Hólnap megyünk fülészetre Zsanival!Nem gyógyult be neki teljesen! :oops: :cry:
Anett is beteg egésznap fekszik és lázas! :cry: :oops:

Na mindegy ,betegek gyógyuljanak meg !
Jöhetne már a tavasz!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


A kis betegeknek gyógyulást!!!

Mindig meg akartam kérdezni, csak elfelejtettem, hogy mi a különbség a játszó és éjszakai cumi között? Sára nem cumizik, és erre mindig kíváncsi voltam.

Tudtátok, hogy azoknak az anyukáknak is be tudják indítani a tejét, aki örökbefogadott? így ők is szoptathatnak. Nem is tudtam, nemrég hallottam. :shock:

Szép estét mindenkinek!

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Tüccs: csak azt tudom neked leírni amiket én használtam, lehet placebo, de nekem bejött. Én mielőtt elkezdtem szedni egyeztettem a dokival. Nem volt ellene, sőt még javasolt egy párat.
Nagyon sokfélét lehet még ezek mellett, de én a legkevesebbre csökkenettem.
Szóval amiket én szedtem: a terminus előtt 3 héttel kezdtem el, de négy hétig szedtem, mert túlhordtam egy héttel Babukát.

Szülés előtt 3-4 héttel:
Arnica 9CH napi 1x5 golyó vérzésmegelőző, visszérjavító hatása miatt
Caulophyllum 5 CH napi 1x5 golyó A méhnyak izomzatának puhítására, előkészíti a könnyebb vajúdást.

Vajúdás kezdetén
ARNICA C - 3o (1 adag)
a vérzékenység csökkentésére
a szülés alatt keletkezõ szöveti sérülések, haematomák gyorsabb gyógyulása, az ezekbõl eredõ fájdalmak csökkentése érdekében

Szülés ideje alatt:
Caulophyllum 5 CH a fájások ritmusa szerint 5 golyó. A méhnyakizom-tágító hatása miatt lerövidíti a vajúdás időszakát.

Szülés után:
Arnica 15 CH napi 2x5 golyó. A szülés után vérzéscsillapító, sebgyógyító, fájdalomcsillapító hatású.
Staphysagria 30 CH napi 2x5 golyó. A gátmetszés vagy császármetszés sebgyógyulását serkenti, javítja és fájdalomcsillapító hatású.
Apis 30 CH 3-4x5 golyó. A gátmetszés után javasolt, ha a gát és környéke duzzadt, szúrón fájdalmas és a jegelés jólesik

A szülőszobára javaslom neked, hogy vigyél be sok folyadékot, mert ha két órával a szülés után nem pisilsz, megkatétereznek. Vajúdás közben is lehet inni, én akkor egy liter ásványvizet ittam meg, és szülés után pedig vagy két és fél liter gyümölcslevet, vizet, mindent ami volt nálunk, hogy legyen vizelet.

Szoptatáshoz pedig Urtica urens 5 Ch napi 3x5 golyó szedhető.

Itt Gödöllőn majdnem minden gyógyszertárban van, de ha mégsincs, akkor megrendelik és másnap itt van.


Az interneten is találsz sokféle javaslatot, én is onnan gyüjtögettem és amikor kiválasztottam őket, megbeszéltem a dokimmal. Vagy a védőnődtől is kérhetsz tanácsot. De csak így ne szedd be, én nem mertem csakis úgy, hogy a dokim tudjon róla.

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Katica!

igen én hallottam állitolag pszichésen müködik adolog..

Mali!

szerintem nem gond ha két naponta van széklete,náunk is igy volt bonival, szerintem felesleges aggodnod..föleg ha nem erölködik mikor kakil.. :oops:


Kriszti!

bocsi már nem nagyon volt idöm msnezni..

minie!

megkaptad a privim???????????????pont akkor dölgödött a babanet mikor küldeni akartam igy lehet hkétszer ment át! (vagy egyszer sem???)

joéjt mkinek

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Csilla !
Semmi gond majd beszélünk! :lol:
Remélem jól vagytok! :shock:

Jóéjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


SziasztOK!

Csilla, a ismerős vagyok, mondjuk a Szabadság utcában nem nagyon, arra van a telkünk mondjuk, a posta környékén jobban. Miért? Te is kartali vagy? Ne má! Én itt nagyon sok mindnekit ismerek! :wink:

thenus
 
 


Pimpoka!

Köszönöm a részletes homeo-s leírást!

Holnap rá is kérdezek a dokimnál, meglátjuk mennyire támogatja.

KépKép
tüccs
 
 


thenus!

én nem de a szobatársam aivel a lányomat szültem 8 éve igen ö ott lakik ha jol emlékszem a postával szembe. akkor voltam ott mikor egy évesek voltak a gyerekek...régen volt. milyen ut az? föut?

a szabadság ucában meg osztálytársam lakik..ha még ott lakik, most ment férjhez 2jára..nekik még nincs gyerekük..

te merre felé laksz..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Csilla, küldtem privit
:)

thenus
 
 


Szaisztok!

Most értünk haza kontrollról!
Megkaptuk a zárójelentést,már szép tiszta légzése van Levinek! :lol:
A Ventolint émg azért 2 napig tovább kell puffolnunk+még van egyki shasmenése,arra még szedi a Normafolrt,de ezen kívül már nincs semmi baja! :lol:

Katica,
Levi cumizik,de én csak 1 fajtát használok,pontosabban 1 cumija van.Azt hiszem a különbség az,hogy talán az éjszakai cuminak kisebb a pereme! :roll:
De ebben nem vagyok biztos!

Tiop,Timi,
Hogy vagytok?

Nircee,
Sajnos Levitől nem tudtam elmenni a postára,szóval majd csak ma délután vagy holnap reggel tudom feladni!
Remélem nem haragszol érte! :oops:

Kép
mano83
 
 


Most jöttünk haza a fülészetről ,kaptunk fülcseppet hétfőn kell visszamennünk!
Remélem manó jólvagytok!!! :P :?
Most mennem kell!
Vólt ma bent valaki a Flór Ferencben? :?: :shock:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Mano
ugyan már, miket beszélsz??? Persze, hogy nem haragszom, Levi a legfontosabb!!!! Én nem halok bele, ha pár nappal később kapom meg a kuponokat, Levinek viszont nagy szüksége van rád!!! Csak nyugodtan! Feladod, amikor tudod.
Örülök, hogy jobban van Levi!

Mali
gratulálok az ügyes fiacskádhoz! Jó erőben van, ha így meg tud fordulni! Persze az altatás így nem lehet egyszerű, de csak megtanulja hamarosan, hogy háton is lehet aludni! :D

Mi Marcit eddig minden pózban altattuk, így nem gond neki egyik sem. De 90%-ban oldalán alszik.

Ma voltunk a 2 hónapos oltáson, Marci csak akkor sírt, mikor lefogták a lábát, de az oltás alatt nem sírt! Olyan édes volt! Viszont amióta hazajöttünk, nagyon nyűgös, fél óra alvás után felsír, nyöszörög, majd megint sír, majd alszik kicsit, majd eszik, aztán sír stb. Nektek is volt ilyen oltás után?
A hosszát nem mérték, de már 5300g!!! 1 hónap alatt megint hízott 1300g-ot!

Viszont megint baj van a tejcsivel, ugyebár már egy ideje nem mértem az evéseket, nem is volt gond eddig, de már pár napja Marci nem bír ki 4 órát, eleinte 3 óránként, majd most már 2-2,5 óránként akar enni. És persze közben nagyon sírt etetések közben, alig lehetett megnyugtatni. Na, erre lemértem egy etetést, és 40g-ot evett 2 ciciből!!!! Persze, hogy éhes volt szegénykém!!! :cry: És próbáltam, egy cseppet sem tudtam utána lefejni. Akkor adtam neki egy kis fagyasztott tartalékból, így megnyugodott, aludt 4 órát, utána 130g volt az adag, ami már kicsit jobb, de 4 óra alatt akkor is kevés. Ma a dokinéni azt mondta, hogy mérjem megint az etetéseket, és ha ismét 40-50g lesz az adag. akkor várjak fél órát, próbáljam újra megetetni, de ha nem lesz elég, akkor muszáj lesz kicsit pótolnom, és hátha pár nap után visszaáll a tejcsi :cry:

Most megyek, Marcika sír

Kép
Kép
nircee
 
 


Előbb elkerülte a figyelmemet manó,még csak most látom hogy jóhírt kaptatok!Nagyon örülök neki !!!!! :lol: A Normaflort mi is szedjük az antibiotikum miadt ,mert az hajtja meg egy kicsit de a Normaflór normalizálja neki a bélflóráját és így csak kicsit hígabb a kaki de az is kétszer egy nap vagy háromszor és egyszer van neki normális állagú széklete!Úgyhogy nembeszélhetek hasmenésről!De azt mondta a doki,hogy ez majd ha abba hadjuk nomalizálodoik! :P :? Remélem igaze lessz! :?

Ichtus!
Nemtudok véleményt mondani a cumival kapcsolatban mert nekemcsak addig vólt cumi mind a három gyerkőc szájában amíg egyszer lefényképeztük!De én is kíváncsi lennék mi a különbség a kettő cumi között?! :? :shock: :roll:
A tejbeindításról én már nagyon rég hallodtam,és én úgy tudom,hogy olyan hormont kap az illető ami befojásolja a tejelválasztást és hát persze ha a baba elkezd szopizni akkor az már beindúl rendesen mert akkor már van aki nemhadja elapadni!? :? :wink: :oops:
Én így tudom de ha nem így van javitsatok ki!!! :oops: :?
De tök jó dolog!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Nircee!
A babák sokszor azért sírnak mert lefogják őket és nemtudnak mitkzdeni a helyzettel ez így van rendjén,nagyon jól viselkedet a babód! :lol:
Azért meg neizgúlj mert nyugtalan és nyűgös és nelepődj meg ha esetleg belázasodna egy kicsit,ez az oltással együttjár!Nyugodtan adjál neki _Germicid kúpot az fájdalom csillapító is és megfog tölle nyugodni is!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Ja még annyit szerettem vólna ,hogy ha van kedvetek bejelőlhettek a MyVip-en már én is vagyok Manó jóvoltábol!Gyurik Tiborné néven. :? Bocs ha tolakodó voltam!
Köszi csajok! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Mano,
Köszi jól vagyunk most már, hála láznak semmi nyoma sincs. Dettus még szörcsög és folyik az orra, Benyus meg olyan mint aki soha nem is volt lázas. Nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta és annak is örülök, hogy mi ennyivel megusztuk.
Bencét nem lehet mivel lefoglalni, ezért ma vettünk neki festéket, már született 5 kis remekmű, igaz, hogy mindene tiszta vízfesték de legalább elfoglalja magát.

Nagyon örülök, hogy Levi is meggyogyult :D :D

Szeretnélek bejelölni az iwiw-en, de nem tudom hogy milyen néven keresselek :roll: :)

Mindenki,
aki fent van az iwiw-en, megjelölhetnélek titeket is? Igaz nem tudom kit milyen néven keressek :roll: én Rácskayné Czakó Tímea néven vagyok fennt ha valaki be szeretne jelölni :wink:

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok!

Először is jobbulást minden picurnak, aki betegeskedik. Úgy sajnálom őket! :cry: Remélem hamar rendbe jönnek!

Nálunk igazából most nincs semmi érdekes. Csak gondoltam bejelentkezem. :lol:
Lilit elkezdtük a saját szobájában altatni. Elég jól tűrte. Néha felébredt, mert elmászott a kiságy rácsaihoz és azok nyomták a fejét, de aztán amikor bementem hozzá megnyugtatni secperc alatt visszaaludt. 2 napja alszik külön, és azóta már csak egyszer eszik este. Lehet, hogy ez nem azért van, majd kiderül... :roll:

Kép

Kép
Kép
giga1
 
 


Timi,
egyszerűbb,ha én bejelöllek az iwiwen,mindjárt meg is teszem! :lol:
Örülök,hogy már jobban vagytok! :lol:

Giga,
Lili nagyon édes!
Gratulálok a külön szobában alváshoz! :D

Kép
mano83
 
 


Timi,
Bejelöltelek! :lol:
Ha több jelölést kaptál,akkor:Jónás Katalin leszek én! :wink:

Kép
mano83
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?