Sziasztok!
Jaj, már megint mennyit írtatok!
Tegnapelőtt Marci annyira nyűgös volt, hogy egész nap nem jutottam a számítógéphez, de máshoz sem. Folyton sírt, ha felvettem, enni kért, ha letettem, sírt, aztán elaludt, fél óra múlva felriadt, sírt, enni kért, stb... Nagyon megviselik a frontok.
Tegnap meg elmentünk Anyuval pár cuccot venni (pelenkázófeltét, babasampon, cumi stb), és elhatároztam, hogy NEM fogok ruhát venni, van most neki elég. Hát, mondanom sem kell, Anyu 1-et, én 3-at vettem: rugikat a hozzájuk való body-val, aminek ugyebár semmi értelme, mert úgysem látszik. Tiszta hülye vagyok, tudom, de nem bírtam megállni...
Egyébként Marcinak már nem jók a lábbal rendelkező rugik, csak lábnélkülit tudunk neki venni, mert deréktól felfelé még az 56-os is jó lenne, de deréktól lefelé már nagyon picik. Egyszerűen hosszú Marcika lába.
Légzésfigyelő
nekünk van, és nagyon megnyugtat, így sokkal nyugodtabban alszom. Már 2x riasztott, de Marci szerencsére felébredt a sípolására, így nem volt baj. Egyébként a Madarász utcai Kórházban tartanak újraélesztési tanfolyamot, és ott akár légzésfigyelőt is lehet venni.
Pelus
nekünk is sokáig gond volt a kifolyó pisi-kaki, de mostanára megoldódott a problémánk: mindegyik jó, amelyik nem újszülött pelus. Mi használunk Liberót, Huggiest, Pamperst, sőt a DM-nek van saját márkás, Babylove pelusa is, és mindegyik bevált, kaki már egyikből sem jön ki, pedig Marcikám tud termelni: naponta egyszer kakil, de akkor kijön belőle az egész napi adag, a pelus be sem tudja szívni, ott tocsog. Már bocs a valósághű leírásért.
Az oldalán lévő gát az egyetlen, ami megfogja, és ez a nem újszülött pelusoknál már jól működik.
A pisi sajnos kifolyik mindegyikből, hiába igazgatom el a kukiját, annyit tud pisilni, hogy már nem szívja be, és egyszerűen túlcsordul. Pedig cserélem a pelust minden evés előtt és után is, és ha hallom, hogy rotyog. És a férjem azt is mondta, hogy akárhogy nyomom le a kukiját, ha egy férfinak nagyon kell pisilnie, akkor bizony feláll az a kuki...
Hát ennyit erről.
Együttfürdés:
én nem vagyok híve, de elhiszem, hogy nagyon jó buli. Marci is biztos nagyon élvezné, mert szerencsére az első naptól imád fürdeni, de nem tartom higiénikusnak, akárhogy is tusolok le leőtte. De hát ez az én véleményem. Aztán lehet, hogy egyszer csak kipróbálom, már sok mindennel voltam úgy, hogy nem, aztán mégis igen lett belőle (cumisüveg, játszócumi, mérlegelés stb)
Pimpoka
ha felmelegítetted az anyatejet, akkor nem szabad újra odaadni, de meg kell mondjam őszintén, én is oda szoktam adni, igaz, nálunk nagyon ritkán marad meg. Egyszerűen annyira sajnálom kiönteni, mert amúgy sincs belőle túl sok. Inkább próbáld meg, hogy kisebb adagokat fagyasztasz/hűtesz le, és akkor nagyobb az esélye, hogy Lelle nem hagy belőle.
Giga
a kórházban egyik héten van a csípő uh, a másik héten meg az ortopédia, szerdánként, mindkettő szűrés kötelező.
Járda
nem messze tőlünk van egy csendes utca, szép új járdával. Nagyon jól megcsinálták, az oszlopokat ívben megkerüli, így babakocsival is tudsz rajta menni. Elvileg. Mert a házakhoz a kapubejáratoknál szépen lépcsőket raktak, úgyhogy mész egy ideig, majd pár lépcső fel, majd pár lépcső le, aztán így tovább, szinte minden kapubejáratnál. Merthogy az utca lejt. De akkor minek kerülték meg az oszlopokat??? Úgyhogy csilivili járda ide vagy oda, az úton kell sétálni. Aztán ha elmegy egy autó mellettünk, akkor pont Marci orra alá fújja a kipufogógázt.
Influenza:
mi szerdán megyünk oltásra a gyerekrendelőbe, már előre félek, hogy Marci ott fog összeszedni valami nyavaját. Képzelem, milyen lehet ott a levegő!!!
Verna, Pimpoka
boldog hófordulót a Babócáknak!
Marci is szerdán lesz 2 hónapos!!! Hogy repül az idő!!!
Manó, Tiop
jobbulást a kicsiknek!!!!!
Képzeljétek, megjött Marci útlevele!!! Már ő is komoly utazó lett!