sziasztok!
Edit24, TUTI, HOGY A LENŐTT NYELV VOLT A GOND!!!!! még csoda, hogy szegénykém egyáltalán szopizott eddig...Hála Istennek, hogy végül megoldódott a dolog...pár nap, és be fog állni a szopi, légy nyugodt! igyál továbbra is elég folyadékot, és egyél naponta ötször, és minden rendben lesz! Tudom, hogy rémes volt lefogni a babát (én uezt átéltem a könnycsatorna-átmosásnál, ami ráadásul nem is sikerült, mehettünk újra...), de innentől minden ok lesz!
Sue, kitartás a fogacskákhoz, ez most nehéz időszak mindkettőtöknek, megy a drukk!
Melinda, levendulás fürdetőt, vagy illatmécsest nem próbáltatok még? Hátha bejön...végtére is nagyanyáink is ezt használták, működnie kell...van levendulás fürdető is. Nálunk az anyósom van "bevetésen", imádom, nagyon jó fej, és boldogan unokázik...a múltkor, amikor a járókát vettük, Gergőre ő vigyázott, amikor a drágám éhezett, és Anyós teljesen önállóan felolvasztott tejet, és -az izgalomtól remegő kézzel ugyan-megetette. És olyan büszke volt, hogy csak úgy ragyogott...
A képek alapján azt hinném, ikreid vannak, úgy hasonlítanak egymásra a srácok...
Ha a köv. baba fiú lesz, akkor a márton név nagyon befutónak tűnik...
Csengő, sztem inkább a nagyi, mint a bölcsi...az személyesebb. Aztán, ha a nagyinál helyrebillen a lelkivilága, akkor esetleg bevethető a bölcsi is...olyan sérülékenyek ebben a korban, és félő, hogy azt érzik, lepasszolják őket.
Mi ettől a hónaptól dolgozunk a tesón, pont azért, hogy nagyon kicsi legyen a korkülönbség, és hogy az én-tudat még ne alakuljon ki akkorra, amikorra a tesó megszületik. Persze ez szép teória, és lehet, hogy gyönyörűen befürdünk vele, de megpróbáljuk...
Sováááááány???? Jobbról nézem, balról nézem, hurkákat látok...gyönyörű a fiad!!! Pont olyan gömbölyű, amilyennek lennie kell!
pöttyök: melegkiütés?
Linda, ha lányunk lenne, mi még várnánk a fülbevalóval, amíg ő nem kéri, mert félnék, hogy beleakad vmibe, vagy megrántják, amilyen kis szelesek kiskorban. Nekem volt, de az a belövős fajta. aztán meg pici karika. Nem lehet, hogy a Párod is ilyesmitől tart?
Zsófica, Quito, köszönjük a kedves szavakat, nem is tudjátok, milyen jólesnek az elmúlt napok viharos szóváltásai után...Örülünk, hogy jöttök!
Quito, hogy vagytok?
Zsófica, mi sem egyforma gyakran jövünk, sőt...
nekem tegnap be nem állt a szám, ma először írok, és az úgy látszik, elég hosszú lesz...
mindig szívesen látunk! Ábel nagyon édes!
Ahogy anyósom mondaná (a kiságy fölött állva, elérzékenyülve): hát hogy lehet egy fogatlan ember ilyen szép?
Edi, tejkiütés esetleg? megnézném a dokinénis könyvemben, de a pakolászás miatt halvány fogalmam sincs, hol lehet...na majd holnap kiderítem...
Ákata, írj a Kismamának, mert pont ez kell a fáradt, kimerült ikres anyáknak, hogy lássanak egy kis pozitív példát is, hogy van fény az alagút végén!
Kétkaros a kenyérsütőtök? ha igen, akkor lemásolom Neked a miénk haszn. utasítását, úgyis grafomán vagyok...nem ígérem, hogy holnapra, de a héten megcsinálom, és ha van emilcímed, elküldöm wordben, ok? ha a gyártó megküldi addig, akkor tárgytalan, de ha nem, akkor szívesen leírom. a miénk más típus, de a műk. elv uaz (a miénken is van lekvár progi)
Beuka, jaj de örülök, hogy írsz! édes vagy, hogy hiányoltál volna! végül megmakacsoltam magam, és itt vagyok, ráadásul él a topik, ez szuper. Szürke egér??? aha, akkor én meg az amőba...vagy a moszat...ne hülyéskedj
tényleg mindenkihez van egy kedves szavad, én mindig várom a zöld betűket...
én is jegyzetelni szoktam..
A lila szín csak lányos volta miatt tabu, nem szeretjük a focit (kiv. eb, vb
). Na de ha lesz egy lányunk...
A csokival nem is erőltetem meg magam, egyszerűen nem kívánom, nagyon érdekes...erre mondta Párom, hogy aha, a Gergő is így kezdődött...
gondoltam is, hogy veszek egy tesztet, de aznap megjött, úgyhogy majd legközelebb...
Nagyon ügyesek voltatok a keresztelőn! jó, hogy pénzt kaptatok, a járókát meg szeretni fogjátok, nagyon praktikus. Mondjuk a miénk extra nagy, de Gergő nagyon élvezi, forog, pörög benne egész nap...sőt, ha néha délelőtt alvásra vetemedik, akkor a járóka közepén elterülve durmol...kb. 20 percig.
A fekve szopit én is szeretm, de kb. 2 hónapig nem ment, mert béna voltam. aztán belejöttem, és szuper...egy csomószor elaludtam közben...
Nózi, tényleg szoptass nyugodtan, hadd immunizálódjon a baba! ne aggódj, nem árt neki! igyál hagymateát (rémes, de hatékony), aztán fogj egy fekete retket, vájd ki, és töltsd meg félig mézzel. hagyd állni egy éjszakára, másnap edd meg! köhögésre, megfázásra nagyon jó.
Infralámpátok van? az nagyon jó dolog, izomfájdalmakra is, de főleg megfázásnál áldásos, mert a kezdődő arcüreggyulladást gyönyörűen meg lehet vele állítani. na és egy kis kamillateás inhalálás sem árthat..a szoba levegője citronella illóolajjal fertőtleníthető. hirtelen ennyi jutott eszembe... és van egy gyógyszer, amit terhesség alatt tuti lehet használni, remélem szopi alatt is, ez BIOPAROX. ez egy befújós cucc, én hörghurutnál használtam. Gyógyuljl meg!
Jubi, hát ezért vágyom én öt gyerekre...
soksoksok örömöt szeretnék! apa 3-mal megelégedne, de kampányoloK lelkesen....
A fejl. neurológián az volt a fordulás-serkentő gyakorlat, hogy egy nagy pelenkára/lepedőre tettük gergőt hanyatt, majd megfogtuk a lepedő szélét, és annak segítségével hasra billentettük Gergőt. Végigsimítottuk a gerincét, aztán vissza az ellenkező oldalra. csak a karjára kell figyelni, nehogy kitekeredjen)
Melódia, nagyon hiányoztál!!! Örülök, hogy Pistike jobban van. A kajákba belejöttök majd, neki is meg kell szoknia az új ízeket!
Dorka, remélem, hamar rendbejöttök...drukkolok!
gergő hasról hanyatt úgy forog, hogy szinte dobja magát (mert utálja a hasonfekvést...bezzeg hátról hasra nem fordul, nem is értem miért...
)
Puszi, Angel
Megyek, fürdetés következik!