Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!!

Babauszin voltunk :lol: Csak gyorsan benéztem mizus!Hála Istannak minden rendben :wink: Beuka is jelentkezett!Jadey,köszi hogy csináltál frankó vonalzót Suenak ,én nem tudtam volna mert nekem meg Tina segített !Én is béna vagyok a technikához... :?
Most rohanok szoptatni ,aztán séta...
majd még jövök

Linda

Pöttyös babóknak jobbulást :wink:

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Köszönöm a drága invitálást. Még soha sehova nem írtam, olvasni is csak ezt az egyet olvastam, és úgy általában elég kevés időt töltöttem képernyők előtt. Viszont az elmúlt néhány hónapban baromi sok információt kaptam innen, kokettáltam is az írással rendesen. Mert hogy akkor az már úgy az igazi. De bevallom, úgy éreztem, hogy akkor az már felelősséggel jár, mert az itteniek "megszelídítik egymást". Nekem pedig alig lenne alkalmam írni, tényleg örülök, ha nagyjából végig tudom futni az oldalakat. Szóval így... Kicsit XVI. századi, érzem én azt... :)
Úgyhogy szordínós időutazásba kezdtem, ide a XXI.-be. Hali!

Hát izé, Ábel. Ő az én fogatlan kis kincsem. (tegnap az emberem gyártott neki egy vonalzót, vicces volt) Nem egy pehelysúlyú versenyző. Mármint ami az akaratot, sírást, elszántságot illeti. Viszont egy nagyon drága lény. Nyilván :) Tennék fel róla képet, csak hogy ne bele a vakvilágba, de ugye ez még meghaladja a mindenemet. De van egy oldal, ahol virtuálisan ücsörög. http://picasaweb.google.com/iriabeach/Bel
Élőben viszont épp ordít: céklafej, téglalapszáj.
Úgyhogy Ákata, a (nem) sírós bubák-intimitás kérdésről legközelebb.
sziasztok,
zsófi

Kép
zsófica
 
 


Ákata!

Bár nem hozzám intézted a kérdést, de azért én is válaszolok, hiszen van benne tapasztalatom. A legnagyobb fiam sírósabb, karon lévő baba volt. Jázmin most a másik véglet. Én pont az ellenkezőjét állítom, mint a cikk: én a Jázminnal töltött idő minden percét élvezem, alig várom, hogy felébredjen (tudjátok, ő egy kis mormota), és végre játszhassak vele. Ő jól eljátszik magában is, de nagyon örül, ha odamegyek hozzá és együtt gagyogunk, hempergünk stb. Beninél még (pirulva vallom be), sokszor előfordult, hogy nem örültem neki, amikor a nehezen elaltatott gyerekem felébredt, mert úgy éreztem, hogy akkor „élek” igazán, amikor ő alszik. Biztosan értitek, hogy mit akarok mondani…Intimitás: úgy érzem, hogy Jazival nagyon egy húron pendülünk
Az nagyon durva, hogy némelyek szinte részvéttel néznek az ikres szülőkre…de ezt én is megkapom, csak azért, mert három gyerkőcünk van. Ezek az emberek nem tudják az aranyszabályt: több gyerek, TÖBB ÖRÖM! :D

Linda!
Tegnap este én is fánkot sütöttem. Elég amorf alakúra sikerültek, de az ízük jó volt, mert a fiúk mindet eltüntették…én csak egy falatot ettem, hogy ne növessze a fenekemet… :wink: Azon gondolkozom, hogy ma újra készítek egy adagot, és egyet elteszek magamnak holnap reggelre, akkor lelkiismeret furdalás nélkül megehetem.

Beuka!
Örülök, hogy jól viselte a keresztelőt a főszereplő! Én is szívesen néznék róla képeket!!

Csengő!
Én is jártam annak idején gyerekpszichiáternél Benivel. Ő egy nagyon akaratos, hisztis, öntörvényű gyerek volt. Ha nem reagáltunk a hisztijére, akkor még tovább durvult, hogy végre vegyük már észre. A dokinő azt mondta, hogy le kell törnünk a szarvát, az akaratát, és meg kell értetnünk vele, hogy nem ő a főnök a családban. Ez kb. két évünkbe telt (és rengeteg harcba), de a következetességnek és kitartásnak meg lett a gyümölcse.
Kiderült a pöttyök oka?

Gesztenye!
Örülök, hogy Barni jobban van!!!

Bali!
BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :lol:


Simigabi!
Tominak jobbulást kívánok!!!

Bujka!
Beni négykézláb :shock: …jó kis erős krapek!!

Az őszi babás receptek topikot melyik témakörben keressem?
Dani egy fél órával ezelőtt véletlenül belekönyökölt a bal mellembe, csillagokat láttam…és még most is sajog :cry:

Jazi még mindig nem forog. Megpróbálok nem aggódni miatta. Egyébként szépen fejlődik, oldalra átfordul, hason erősen tartja magát elég sokáig, megfogja a felé nyújtott tárgyakat és ő maga is nyúl értük, ha háton fekszik emelgeti a fenekét, és az egyik sarkával próbálja lökni magát, a helyzetén már tud változtatni annyiban, hogy előfordul, hogy hosszában teszem le aludni és keresztben fekve ébred…de nem akar megfordulni. Se hasról, se hátról. Az üléssel viszont már próbálkozik, és nagyon tetszik neki. Holnap megyünk az elmaradt 5 hós szurira és súlymérésre, és megkérdezem a védőnőt, hogyan tudnék segíteni neki. Amivel próbálkoztam eddig, az nem vált be. A fiúk három hónapos koruk körül kezdtek forgolódni, és úgy látom, hogy itt a topikbabák is már mind túl vannak rajta…Tudom, nem versenyfutás, de jó lenne, ha sikerülne végre…megnyugodnék, hogy rendben van a kis husikám mozgása..

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 

 
 

Üdv köztünk Zsófica! Megnéztem a kis úszóbajnok fotóit, nagyon szép kis fickó! Aranyos, ahogy lazán lebeg a vízen...mint a nagyok...csak egy gumimatrac, egy pálmafa és egy koktél hiányzik a kezébe. :D
J

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Jadey,

Köszönöm a vonalzót,Nekem tetszik,ha Edit nem zavarja maradhat így is.
sue
Most megyek de majd jövök ,mert Viki kiakasztó........ :shock:

KépKép
suezika
 
 


Helló Zsófi!
Gyorsan megnéztem a képeidet,nagyon szupcsik!
Most akkor te vagy az a piros uszisapkás az anyuka?!Bocsi de annyian "tapizzák" a fotókon a gyermeket hogy nem tudtam kivanni ki kicsoda :oops: :roll:
Frankók a képek,kokésfülü nyuszkós a legtutibb :wink:

Süt a nap,mindenki menjen sétálni!

Bujka ,Csengő
A ti fiatok is gyönyörűek!

na lépek....

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


kockásfülüt akartam írni :shock:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok,

Mi már voltunk sétálni, tényleg gyönyörű az idő!!!


Sue :Ez már a megváltoztatott vonalzó, már nem olyan, mint Edié :wink:


Nózi: Te szegény, én is mindig rettegek, mert én is és a lányom is általában egy vírusidőszak alatt vagy 2x elkapjuk, eddig semmi.. Lekopogom. Jade múlt héten köhögött, de szerencsére már jól van.
Gyógyulj meg!!! Én is úgy tudom, hogy a tejcsiben termelődik az ő gyógyszere. Azért konzultálj egy orvossal, pihizz soakt és kezeld magat, tea stb. Gyógypuyzik mennek :wink:

Zsófica: Szuperédik a képek! Nem semmi milyen kék a szeme a fiadnak!!! És az úszós képek is tündériek! Mi is megyünk jövő hónaptól! Tetszik neki?? Milyen volt először? Én attól félek, hogy túl hideg lesz a víz. Brrrrr, azt utáljuk.

KépKép
Kép
jadey
 
 


Nozi! Bali volt, de en is ezt irtam volna! :) Jobbulast!

Akata! En sajnos egyetertek. NEkem allando lelkiismeretfurdalasom van, hogy B nincs velem, mert ha felebred Miki tapad ram. ugyanakkor a szoptatas es az esti jatek eleg intimitas nekem ahhoz, hogy megnyugodjak. De tenyleg mas igy.

Jubi! Szerintem is valamilyen szinten reagalni kell. Lehet ez az is, hogy azt mondom: nem erdekel a hiszti. De tudja, hogy erzekelem.

Mennem kell, mert alszanak es en is akarok.
Koszi a gyogymanokat, ma mar teljesen jol van mindketto!

cs
Vendég
 


Sziasztok!

Már nagyon rég voltam!Nagyon sok lemaradásom van és próbálok visszaolvasni.Most lehet nem nagyon tudok hozzászolni a dolgokhoz.

Mi sajnos még mindig a szopi problémával küzdünk.sajnos társult még hozzá az is hogy folyamatosan habos a kakija.Nem tudom hogy esetleg volt-e már valakinek ilyen.Ha igen és sikerült megoldani akkor szivesen veszem a tanácsokat.
Csak hogy ne legyen elég ez mind,társult a dolgokhoz, hogy mostmár nem eszi meg a tápszert csak a mit kitud szopizni,ami elég kevés szopinként 70-80. Szóval küzdök vele rendesen.

1 héttel ezelőtt egy nagyobb sírásnál észrevettük barátnőmmel hogy nem stimmel valami a nyelvével. Rögtön vittem is az orvoshoz és megállapította hogy nyelvféke van,le van nőve a nyelve.Vinnem kellett a gégészetre.
Ma el is mentünk és felvágták neki a nyelve alatt azt a kis hártyát.Borzalmas volt, szegény az ölemben volt és le kellett fognom a kezét és a lábát, a nővérke a fejét fogta és a doktornő pedig a száját feszítette.Nagyon rossz volt, kétségbeesetten sírt és már én is alig bírtam.Szegényt utána még megnyugtatni sem lehetett.Gyorsan felöltöztünk és mentünk.A levegőn már megnyugodot.
Hát úgy néz ki hogy ez lesz az utolsó remény arra hogy beindul a tejcsi.Mindenki azt mondja hogy ezért nem tudott eddig szopizni.
Közben nagyon felháborodtam mert azt hittem hogy ezt mikor megszületett megnézték neki.Tudtam hogy van ilyen de nem gondoltam, hogy az orvosok ezt nem ellenőrzik.
Szóval most nagyon reménykeden,mert már azóta volt egy szopi és úgy éreztem hogy sokkal erősebben szívja a cicit.

Ne haragudatok, hogy csak magunkról írtam.
Edit

Kép
edit24
 
 


Edit :

Szerintem jobb, ha most nem olvasol vissza :roll: Elég sokminden történt és szomoró, de sokan távoztak. :roll:

Szegényke!!! Reméljük megérte a szenvedést. Még jó, hogy észrevettétek, az a beszédben is problémát okozhatott volna később. Remélem beindul a tejcsi. Rakd minél többször cicire, ha nem telt el sok idő 2 szopi közt, akkor is.Egy két korttyal is segíthet a tejtermelésben, Hajrá!!!
Bencusnak azt sem vették észre, hogy születéskor eltört a kulccsontja. Simán lehetett volna nagy baj ebből, szerencsére megúsztuk...

KépKép
Kép
jadey
 
 


Szép napot, Lányok!!

Jöttem megint szélvész módjára, mert mindjárt mennem kell a lányért, utána meg szülőiértekezletre!! :roll: Hogy én azt hogy utáloooom!! :oops: valószínű ezt anyukámtól örököltem, emlékszem ő se szeretett járni!! :wink:
persze nem a gyerekemről nem szeretek hallani, csak 2 órát végig kell ülni, miközben felesleges dolgokról locsognak, és fele nem is az én gyrekemre vonatkozik!! Na mindegy, csak kibírom valahogy!! :wink:

Látom, pár napig nem vagyok, és a romjaiból ébred újjá a topicunk!! :roll: Nem tudom, hogy hogy jutottunkn idáig, de nem tépem fel a sebeket, örülök, hogy maradtatok nagyon sokan itt, akik méltók a topikunkhoz, és a jó légkör megtartásához!! :wink:
Igaz engem senki nem hiányolt, de valahogy megemésztem!! :lol: :lol:

Egy kis helyzetjelentés: pistike úgy néz ki helyrejött, legalábbis tünete már semmi nincs, láz is elmúlt teljesen!!
holnap visszük vissza a dokinénihez kontrolra, gondolom elküld minket vizeletvizsgálatra újból!!
Viszont a tejem egyáltalán nem elég az úrfinak, és van, hogy el se fogadja a cicit!! iszom a teát ezerrel, és szoptatom ha engedi, de úgy látszik az én kis zabagépemnek nem elég!! :roll:
Kóstolgatjuk az új ízeket, tegnap meg ma alma-őszibarack kompozíciót ettünk, igaz még több jött kifelé, mint befelé, de próbálgatjuk!!
Egy dél körüli evészetünk úgy néz ki mostanában, hogy gyümi, majd szopi, és tápszer, ha még kér!! :roll: Úgyhogy nem egyszerű, de ez van!! :wink:

Jadey!!

Örülök, hogy többet tudsz jönni, én is igyekszem, habár most is kezdi a forgó zenélőkéjét túlkiabálni pistike!! :wink:
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK PICIT MEGKÉSVE!! :oops:

Beuka!!

Gratula a keresztelőhöz, és az áldott jó kisfiatokhoz!! :lol:

Gesztenye!!
Betegek voltatok?? Bocsi, nem igazán olvastam vissza, csak látom, hogy írták a lányok!!Remélem már javultok!!

Zsófica!!

Üdv. közöttünk, jó kis banda ám ez!! :lol: :lol:

Bali!!
Neked is boldog szülinapot kívánok!!

Bocsi lányok, de csak ennyi voltam, futok tova... :roll:

Üdv!! Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Jadey!!

Most olvasom, hogy bencusnak eltört a kulccsontja, képzeld Pistikének is, és a 3. napon közölték velünk!! Jó mi?? :?

edit!!
Reméljük mostmár jbban tud majd szopizni Gabesz!!

jujj, üvöltés van, tényleg megyek!!

Kép
Kép
melódia78
 
 


Melódia: jéééé, nem is tudtam.
Amúgy én hiányoltalak, majd keresd vissza :lol: annyit elárulok, hogy tegnap volt!

Én is utálom, éppen ezért most Tibit küldtem szülőire, most már ő is utálja :wink:

KépKép
Kép
jadey
 
 


Melódia: Köszi a köszöntést!!!
Velünk a háziorvos közölte egy hétel a szülés után... No comment.

KépKép
Kép
jadey
 
 


Lemaradt: Örülök, hogy Pistike már jobban van!! Tejcsisztrájk: nálunk szerencsére eddig csak egy napig volt ilyen, akkor is jól megijedtem.

KépKép
Kép
jadey
 
 


Sziasztok!

Húú lányok nem vagytok semmik - nagyon jól bírtátok a tegnapi bárányrohamot!!!!

Jadey, Bali: Nagyon boldog születésnapot kívánok!!!!!

Gesztenye - étrend:
Én is néztem, hogy vajon miért kell főzni a sütőtököt?! De gondolom, ha sütnénk megégne. vagy a rostok? Nem tudom. Barátnőm, aki használta meg jelenleg nem elérhető.

Á_kata:
Kell tenyésztés - holnap megyünk. Sőt sajnos teljes kivizsgálást rendelt a doki, merthogy olyan sokat betegeskedünk: vérvétel, vizelet, fül orr gégészet is. A vizeletvétel meg állítólag úgy zajlik, hogy rákötnek a gyerekre vmi zacskót és abba kell majd pisilnie, ha megszoptattam. Igazi türelemjáték lesz gigantikus sorbanüléssel és előrelátható ordítással.
A székletmintát meg nem a kórházba kell vinni, hanem az óbudai ANTSZ-hez. Újabb helyszín, még több kaland. :shock:

Beuka, Edi: remélemí fenti procedura eredményeként kiderül majd a baj. De az se baj, ha nincs baj :lol: (Mármint a hasmars+nátha oka).

Zsófica: Üdvözelt a fedélzeten!
Hová jártok babaúszni?

Jadey: Ti hová mentek lubickolni majd??? Izgaz ez a téma.
(Ahelyett, hogy megérdeklődném a legközelebbi helyet. De tudom, hogy ott olyan hideg a víz - meg ugye gyerekem egy állandó betegségközpont, de mégis annyira szeretném vinni erre a babauszira.)

Edit24:
Ez a történet a nyelvfelvágással naggyon durva! Kiváncsi lennék hányan látták a babát mielőtt majd 3 hónaposan "kiderült", hogy ez lehet a szopi problematika kulcsa. :shock:

Most lépek.

D.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sziasztok Lányok!

Nem igazán tudtam hozzászolni az elmult időben történtekhez, nem is akarok, de miután elmult a vihar, gondoltam írok!

Ákata!
Gratulálok a fogacskátokhoz! Nekünk is van kettő, de még csak a Kirinek, Zsombi még nem növeszti!
És boldog féléves évfordulót a lányoknak! Hatalmasat nőttek, megnéztem a többi fotót is az oldalatokon, nagyon édesek! Neked szerintem jobban hasonlítanak egymásra mint az enyémek.

Jadey, Bali!
Nagyon boldog szülinapot nektek!

Czmelinda!
A fánkod nagyon nyálcsorgató, én is imádom, de még soha nem csináltam, talám most majd rászedem magam!

Mi sajnos még mindig betegek vagyunk, most már lázasak is a fiúk és elég nyűgösek. Állandó orszívás aztán a sok gyógyszer meg minden lestrapálja őket. Most véletlenül egyszerre alszanak ezért van egy kis időm.

Zsófica! üdv közöttünk!

Most még egy kicsit olvasok vissza, de nem könnyű a normális hozzászólásokat kikeresgetni a nem babanethez illőktől, de azért megpróbálom!

Még jövök....

KépKép
napraforgo13
 
 


Cz melinda!
Bocsi, a fánkot nem te sütötted! :oops: :D

Szóval:
rozsági!
A te fánkod volt nyálcsorgató! :lol:

Bujka!
Beni nagyon édes a képen, az én Zsombócom is ugyanezt csinálja!

quito!
Téged már töbször keresgettelek itt mert én is Sopronban lakom, de nagyon eltüntél!

KépKép
napraforgo13
 
 


Sziasztok!

Vonalzó!
Tegnap apának kellett csinálnom..., girnyó kukacosat választotta :P

Volt ma a dokinénink: szerinte még 2hónapig biztos nem jön a Kata foga. Mondta szép, nagy baba. Nagyon jól fejlődik. És hogy most már mindenképpen adjak gyümölcsöt, max.30-40g-ot, nem szopi helyett, csak vitaminpótlásként. 6hósan meg főzeléket hússal.
Hallgattam mélyen mert még nem szándékozok adni neki, majd 2-3hét múlva...Ja meg mondta, ha kevesebb a tej, akkor vmi tejpépet adjak, azt sem fogok egyelőre. Azért tök jó, mert a védőnő meg mindig mondja 6hóig szopi, meg utána is hipoallergén tápszer (sinlac ilyen nem?). Erről ennyit. Mindenesetre anyukám vett már jó pár üveges bébiételt...

Voltam ma 2órát sétálni, hosszú volt, de jól esett. Útközben összefutottam egy volt gimis évfolyamtársammal, jó volt vele kicsit beszélgetni.
Elmentem egy bababoltba és vettem a Katának egy anyakacsát benne 2 kiskacsával, vízi játék.

Érzem, hogy kezdek amortizálódni, hogy csak itthon vagyok, hiányzik a társaság, a beszélgetés élőben.

Hoztam a könyvtárból pár könyvet, esténként olvasgatok amíg apa dolgozik vagy netezik. :)
Tényleg vmi jó könyvet ajánlhatnátok. Da Vinci kódra előjegyzett a néni. Agatha Christi-től meg amit lehetett kiolvastam, imádom.

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


folyt...

Bujka!
Fogzás: volt ma a dokinénink és szerinte még 2 hónapig biztos nem lesz fogunk. Pöttyök elmulóban, a homlokán még van, doki szerint a melegtől…
Nagyon aranyos Beni, ahogy rugózik…nemsokára talán kúszni fog?
Kata „csak” forog. :)

Angel!
Nem is írtam, hogy örülök, hogy a tejed visszajött. :)

Quito es Zsófica! Gyertek gyakrabban!

Zsófica!
Örülök, hogy ilyen hamar jelentkeztél. Írj kicsit magatokról. :)
Nézegettem a képeket, Ábel nagyon szép kisbaba, gyönyörű kék szeme van.

Jadey!
Bencus 74cm, jó hosszú ő is, mint Csengő B-je. :D
Kata csak 65cm ma mértem és 7400g, ezért tűnik pufibbnak, olyan édes, megyek megzabálom.

Gesztenye!
Hogy bírja a hátad a kengurut? Én alig használtam a kengut, mert amire belenőtt már alig bírtam el…mindenesetre ha megyünk vhova (árkád pl.) akkor magamra kötöm. 1x volt apán, büszkén hordozta a kis csomagot. :) Nálatok apa szokott kenguruzni?

Receptes topik jól hangzik, hol keressem?

Csengő!
Gesztike+Petike, én is nevettem, apának is tetszett. :)

Beuka!
Keresztelő :) berúgás :D :D Képeket kérünk.
Hogy oldottad meg a kádból kiszállást? Tegnap én is egyedül nyomattam, de én vizesen mentem a szobába, kezemben a gyerek körbetekerve a türcsival, letettem a pelenkázóra és akkor tekertem magam köré a türcsit. Mondjuk nektek gondolom nagyobb a fürdő és Botit le tudod tenni?
Tényleg férjed jól van? :lol:

Nózi!
Jobbulást!!! Szerintem lehet szoptatni.
Mennyi ideid hagyod egyedül Zsoltikát amikor eljátsztik?

Sue!
Dehogy zavar, ha egyforma a vonalzónk. :) Nekem ugyis a Katus képe van elöl, neked meg a Vikié. :D (bár nincs feltöltve Neked még)

Simigabi!
Jobbulást Tominak!

Napraforgó!
Nektek is jobbulást. Kipróbáltad már ez etetőszéket?

Jazi!
Nekem egy védőnő azt mondta 6-8hós korukban szoktak igazán forogni a babák. Kiváncsi vagyok mit mond a te védőnőd.

Edit24!
Nyelvfék felvágás: szörnyű lehetett…én is úgy tudom a kórházban már nézik és fel is vágják a babáknak…Ha erősebben szívja, hátha jobban beindul a tej. Habos kakink nekünk is volt, de régebben és párszor. Nektek mindig habos? Milyen színű?

Melódia!
Na tök jó, hogy végre te is jelentkeztél. Ti milyen tápszert használtok?

ÁKata!
Lányok hogy haladnak a hozzátápival? :)

Kicsit hosszúra sikeredtem, bocsi...
pusz: Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Edit24!

Nekem a gyógytornásznőnk mondta, hogy mikor a Krisz száját nézegette, merthogy azt is rendszeresen "átmaszírozzák" belülről- hogy lehet neki is egy kicsit le van nőve a nyelve és nézessem meg a dokinővel, mert lehet fel kell vágni.

Még egyenlőre nem jutottunk odaáig most a betegség így is elég szenvedés szegénykémnek!
De ha ez ilyen borzasztó, ahogy leírtad, hát nagyon remélem, hogy nem kell megcsináltatni nekünk is!

Szegény babóca biztos szörnyű lehetett neki! :cry:

KépKép
napraforgo13
 
 


sziasztok!

Edit24, TUTI, HOGY A LENŐTT NYELV VOLT A GOND!!!!! még csoda, hogy szegénykém egyáltalán szopizott eddig...Hála Istennek, hogy végül megoldódott a dolog...pár nap, és be fog állni a szopi, légy nyugodt! igyál továbbra is elég folyadékot, és egyél naponta ötször, és minden rendben lesz! Tudom, hogy rémes volt lefogni a babát (én uezt átéltem a könnycsatorna-átmosásnál, ami ráadásul nem is sikerült, mehettünk újra...), de innentől minden ok lesz!

Sue, kitartás a fogacskákhoz, ez most nehéz időszak mindkettőtöknek, megy a drukk!

Melinda, levendulás fürdetőt, vagy illatmécsest nem próbáltatok még? Hátha bejön...végtére is nagyanyáink is ezt használták, működnie kell...van levendulás fürdető is. Nálunk az anyósom van "bevetésen", imádom, nagyon jó fej, és boldogan unokázik...a múltkor, amikor a járókát vettük, Gergőre ő vigyázott, amikor a drágám éhezett, és Anyós teljesen önállóan felolvasztott tejet, és -az izgalomtól remegő kézzel ugyan-megetette. És olyan büszke volt, hogy csak úgy ragyogott... :D
A képek alapján azt hinném, ikreid vannak, úgy hasonlítanak egymásra a srácok... :D Ha a köv. baba fiú lesz, akkor a márton név nagyon befutónak tűnik...

Csengő, sztem inkább a nagyi, mint a bölcsi...az személyesebb. Aztán, ha a nagyinál helyrebillen a lelkivilága, akkor esetleg bevethető a bölcsi is...olyan sérülékenyek ebben a korban, és félő, hogy azt érzik, lepasszolják őket.
Mi ettől a hónaptól dolgozunk a tesón, pont azért, hogy nagyon kicsi legyen a korkülönbség, és hogy az én-tudat még ne alakuljon ki akkorra, amikorra a tesó megszületik. Persze ez szép teória, és lehet, hogy gyönyörűen befürdünk vele, de megpróbáljuk... :D
Sováááááány???? Jobbról nézem, balról nézem, hurkákat látok...gyönyörű a fiad!!! Pont olyan gömbölyű, amilyennek lennie kell!
pöttyök: melegkiütés?

Linda, ha lányunk lenne, mi még várnánk a fülbevalóval, amíg ő nem kéri, mert félnék, hogy beleakad vmibe, vagy megrántják, amilyen kis szelesek kiskorban. Nekem volt, de az a belövős fajta. aztán meg pici karika. Nem lehet, hogy a Párod is ilyesmitől tart?

Zsófica, Quito, köszönjük a kedves szavakat, nem is tudjátok, milyen jólesnek az elmúlt napok viharos szóváltásai után...Örülünk, hogy jöttök!
Quito, hogy vagytok?
Zsófica, mi sem egyforma gyakran jövünk, sőt... :D nekem tegnap be nem állt a szám, ma először írok, és az úgy látszik, elég hosszú lesz... :oops: mindig szívesen látunk! Ábel nagyon édes!
Ahogy anyósom mondaná (a kiságy fölött állva, elérzékenyülve): hát hogy lehet egy fogatlan ember ilyen szép? :D :D

Edi, tejkiütés esetleg? megnézném a dokinénis könyvemben, de a pakolászás miatt halvány fogalmam sincs, hol lehet...na majd holnap kiderítem...

Ákata, írj a Kismamának, mert pont ez kell a fáradt, kimerült ikres anyáknak, hogy lássanak egy kis pozitív példát is, hogy van fény az alagút végén!

Kétkaros a kenyérsütőtök? ha igen, akkor lemásolom Neked a miénk haszn. utasítását, úgyis grafomán vagyok...nem ígérem, hogy holnapra, de a héten megcsinálom, és ha van emilcímed, elküldöm wordben, ok? ha a gyártó megküldi addig, akkor tárgytalan, de ha nem, akkor szívesen leírom. a miénk más típus, de a műk. elv uaz (a miénken is van lekvár progi)

Beuka, jaj de örülök, hogy írsz! édes vagy, hogy hiányoltál volna! végül megmakacsoltam magam, és itt vagyok, ráadásul él a topik, ez szuper. Szürke egér??? aha, akkor én meg az amőba...vagy a moszat...ne hülyéskedj :D :D tényleg mindenkihez van egy kedves szavad, én mindig várom a zöld betűket... :D
én is jegyzetelni szoktam..
A lila szín csak lányos volta miatt tabu, nem szeretjük a focit (kiv. eb, vb :D ). Na de ha lesz egy lányunk... :D :D
A csokival nem is erőltetem meg magam, egyszerűen nem kívánom, nagyon érdekes...erre mondta Párom, hogy aha, a Gergő is így kezdődött... :D :D gondoltam is, hogy veszek egy tesztet, de aznap megjött, úgyhogy majd legközelebb...
Nagyon ügyesek voltatok a keresztelőn! jó, hogy pénzt kaptatok, a járókát meg szeretni fogjátok, nagyon praktikus. Mondjuk a miénk extra nagy, de Gergő nagyon élvezi, forog, pörög benne egész nap...sőt, ha néha délelőtt alvásra vetemedik, akkor a járóka közepén elterülve durmol...kb. 20 percig.
A fekve szopit én is szeretm, de kb. 2 hónapig nem ment, mert béna voltam. aztán belejöttem, és szuper...egy csomószor elaludtam közben... :D


Nózi, tényleg szoptass nyugodtan, hadd immunizálódjon a baba! ne aggódj, nem árt neki! igyál hagymateát (rémes, de hatékony), aztán fogj egy fekete retket, vájd ki, és töltsd meg félig mézzel. hagyd állni egy éjszakára, másnap edd meg! köhögésre, megfázásra nagyon jó.
Infralámpátok van? az nagyon jó dolog, izomfájdalmakra is, de főleg megfázásnál áldásos, mert a kezdődő arcüreggyulladást gyönyörűen meg lehet vele állítani. na és egy kis kamillateás inhalálás sem árthat..a szoba levegője citronella illóolajjal fertőtleníthető. hirtelen ennyi jutott eszembe... és van egy gyógyszer, amit terhesség alatt tuti lehet használni, remélem szopi alatt is, ez BIOPAROX. ez egy befújós cucc, én hörghurutnál használtam. Gyógyuljl meg!

Jubi, hát ezért vágyom én öt gyerekre... :D :D soksoksok örömöt szeretnék! apa 3-mal megelégedne, de kampányoloK lelkesen....

A fejl. neurológián az volt a fordulás-serkentő gyakorlat, hogy egy nagy pelenkára/lepedőre tettük gergőt hanyatt, majd megfogtuk a lepedő szélét, és annak segítségével hasra billentettük Gergőt. Végigsimítottuk a gerincét, aztán vissza az ellenkező oldalra. csak a karjára kell figyelni, nehogy kitekeredjen)

Melódia, nagyon hiányoztál!!! Örülök, hogy Pistike jobban van. A kajákba belejöttök majd, neki is meg kell szoknia az új ízeket!

Dorka, remélem, hamar rendbejöttök...drukkolok!

gergő hasról hanyatt úgy forog, hogy szinte dobja magát (mert utálja a hasonfekvést...bezzeg hátról hasra nem fordul, nem is értem miért... :D )

Puszi, Angel
Megyek, fürdetés következik!
Vendég
 


Sziasztok!
Hú, mennyit termeltetek! Csak úgy izzik a babanet, lehet, hogy ez a kis összezördülés még jobban összekovácsolt minket :?:

Beuka!
Tesódnak is boldog szülinapot. Itt senki sem szürke kisegér, hanem színes egyéniség :lol: . Ne reménykedj, nem is akarunk lerázni :lol: . Szerencsére Barnus csak ritkán köhögött, de már az is elmúlt. Most viszont már én is rosszul érzem magam: fáj és kapar a torkom és folyik az orrom, a közérzetemről már nem is beszélve. Nem hiába: anyja fia :lol: . Barninak azóta sem ment fel a láza és délelőtt nem volt hasmenése, de délután behozta a lemaradást, mert akkorát rottyantott, amilyet még soha (híg, világoszöld pelus lett a végeredmény és azon csodálkoztunk a párommal, hogy hogy maradt meg benne ekkora adag :shock: ).
Gratula a keresztelőhöz és örülök, hogy jól érezted magad. Mi még a szervezést sem kezdtük el, de ami késik nem múlik :lol: .

Bujka!
Hogy őszinte legyek egy kicsit megfogott amit a fogzással kapcsolatosan írtál, ugyanis Barni csak 1 napig volt lázas és 2-3 napja van hasmenése. Néha látom rajta, hogy szenved (de nem tudom mitől:poci vagy fogfájás), így ma teszteltem a fogzási fájdalomra való homeos golyócskát és kb. 20 perc múlva úgy bealudt, mint a bunda (egy órára). Lehet, hogy mégsem vírus :roll: .

Nózi!
Sajna a bacik benne vannak a levegőben és erre a gyermekorvos is figyelmeztetett. Jobbulást és vigyázz magadra.

Ákata!
Ugyan már, szívességet teszel azzal, ha megnyitod az új topicot :wink: .

Zsófica!
Ábel tündéri kisfiú, gyönyörű szemekkel. Én kiszúrtalak téged a fa alatt (ha tényleg te vagy). Az ilyen kedves anyukákat szívesen látjuk.

Edit24!
Kész röhej, hogy eddig nem vették észre a nyelvféket :shock: . Remélem most már nem lesz gond a szopival. Drukkolok.

Melódia!
Én is hiányoltalak és bíztam benne, hogy már meggyógyultatok, de amint látod, most meg mi vagyunk betegek. Azért remélem hamarosan megejtjük a talit.

Edi78!
Már 2 hete nem voltunk kint kenguruval, mert a környéken babakocsival tologatom Barnit. A hátamat nekem is megterheli, de ő még csak 5.5 kg körül van. Ha együtt megyünk apával, akkor ő szokta vinni, főleg a hosszabb utakon (mint pl bevásárlás).

Angel!
Máris nekiláttatok a kistesónak :shock: ? Nekem még biztos nem menne, mert egyenlőre nagyon leamortizál Barni. Mi majd talán akkor gondolkodunk el rajta, ha Barni már 1 éves lesz.
Kíváncsi vagyok, hogy hol vettétek a járókát, milyen típusú és mennyibe került. Mi éppen most keresgélünk és érdekelnek a részletek.

Jadey!
Úgy döntöttem, hogy nem hallgatok a dokinőre (nagyon ellene van a babauszinak :shock: ) és mi is ki fogjuk próbálni, remélem azért igazolást kapok majd tőle, hogy egészségesek vagyunk. Egyébként most szerdán kaptuk volna a 4 hós oltást, de a betegség miatt eltolódik.

Bocsi a litániáért, de annyira élvezem, hogy újra van kiknek írni :lol: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Kedvesek vagytok. Bevallom, olvaslak ám benneteket minden nap, de írni már nincs energiám. A soproni kismamák topikba írok. Kicsit magányos voltam és velük személyesen is össze tudok futni, azért is mentem közéjük. De igyekszem valósan is veletek lenni ezután, nemcsak "kukkolok".
Köszönöm, mi nagyon jól vagyuk. Lekopogom, nincs problémánk, Nyuszifül nem beteges, szépen fejlődik, 3 hónaposan megfordult, felülni készül, nagyon figyelmes, élénk baba. Járunk babauszira, azóta még szebben mozog, ügyesebb. Még mindig csak szopizik, de már nagyon várom a hozzátáplálás izgalmait. Gondoltam 7-8 hónaposan elválasztom, de olyan ügyes szopis baba, hogy 1 éves korig szopizunk, ha szeretné. És meggondoltam magam a munkával is, itthon maradok vele 2 éves koráig, ha igényli és utána is csak gyes mellett dolgoznék pár órában. Az én karrierista életemet és gondolkodásmódomat teljesen megváltoztatta Kincső!
Bocs, hogy csak szépet írok, remélem nem tűnt dicsekvésnek. Nekem szerencsém van a védőnénimmel, minden aggodalmammal fordulhatok hozzá és rövidre zárja a parámat.
Kép
Kép
Kép

Ő az én szemem fénye.

Anikó

Kép[/url]
quito
 
 


Szevasztok!

Ma volt nálunk a védőnő,persze mindig akkor jön mikor takarítok :? Nagyon rendi amúgy ,mindenre kiváncsi és szopi párti :wink:
Délután nagyot sétáltunk,voltunk a DM-ben,ott vettem most pelust,(majd legközelebb kiprobálom a Plus-ost ahogy Ákata írta)DM eset,már ki is probáltam ,mármint Laurán,frankó,pipi bentmaradt,kaka még nem volt ,csak egy picit még nagy,4-9 kilósat vettem,nem találtam kissebbet.De nem ez a lényeg hanem kértem egy baba bónuszos ürlapot amit ki kell tölteni ,meg mellékelni kell hozzá a baba anyakönyvi kivonatának másolatát,majd leadni a boltban és akkor egy csomó kedvezményre lehet szert tenni,2 éven keresztül,adnak egy kuponfüzetet is.Ez nincs összefüggésben a pontokkal.Ismeri már valaki?Holnap visszem is vissza majd még írok róla.

Angel
Fülbevaló:a párom akkor akarja amikor már lesz haja,vagyis már mikor hosszabb :? Még én is várok egy kicsit vele.A belővős azért nem jó mert annak olyan bunkó a hátulja ami nyomhatja a fül mögötti részt,de amit csináltattam az nem olyan.
Torna:Laurát én is úgy hempergetem. :wink:

Edi
Védőnő nálam is volt ma,de nekünk nem ajánlott még semmit,később is csak gyümiléket meg főzeléket de nem tápszert.
Anykacsa :lol: Laurának is van,kettő is :lol:

Melódia
De.Hiányoztál. :lol: Örülök hogy Pistike jobban van :wink: A szopi teától a héten megszabadultam:végre mind megittam,de elég volt már:uáltam az ízét.Helyette iszom rendes ,valódi gyümi teát,persze cuki nélkül :wink:

Napi
Én voltam az első fánkos :cry: :lol: De természetesen Ágié is nyálcsorgató volt :wink: Fiúknak jobbulást!

Jubi
Örülök hogy te is készítettél fánkot,de szerintem egy igazán elfét volna a fenekeden :wink: Igaz tegnap bezabáltam belőle,de csak azt ettem.Én is odafigyelek a kajára,hisz nemsokára jön a szülinapom és megyünk a fotóshoz és karcsú akarok lenni :!: (sosem voltam karcsú,inkább sportos :lol: )
Laura is olyan mormota mint Jazi,én is alig várom hogy,felébredjen és játszunk.

Sue
Szép lett a vonalzó,bocsi hogy nem tudtam segíteni,de most legalább látjuk hány éves Viki :wink:

Edit 24
Gabesz nyelve:jajj!Én nem bírtam volna könnyek nélkül ott a dokinál.Remélem akkor most már minden rendben lesz.

Jadey
Babauszi nagyon jó,mennjetek csak ti is el!Hidegvíz:talán nem lesz olyan hideg,vagy lesz ott is egy másik ami melegebb :wink:
Kulcscsonttörés(nem is tudom hogy kell írni?! :oops: Tanárok:SOS!)
szóval,az hogy lehetett?És hogy fort össze?Mennyi ideig tartott??Nem sírt?

Na most belenézek a Nyew York-i szinglikbe

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Quito!
Hello! :D Három ónaposan megfordult? :shock: Húúú...kezdjek aggódni? Nem, még nem kezdek... :lol:

Jadey, Csengo!
Ajjaj, akkor az enyém egy "dugó" :lol: 8000gr, de csak 67 cm! :shock: :lol: Tudom! A szabolcsi káposzta teszi! :wink: :lol:

Edi!
Igen, jól látod. A tiéd is dugó! :lol: :lol:

Angel!
Jaj, ez olyan izgi! Drukkolok! ...én is láttam egy újszülöttet (kb.4 hetes lehetett) a dokinál, és olyan fura érzés fogott el. Imádtam azt a bőregér-állapotot!!! 8) :lol: :lol: ...az enyém már nagy "ló kölyök"... :lol: :lol:

Betegeknek milőbbi gyógyulást kívánok!!!!
Vinnem kell a cicit, bocsi......

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


New York ám ,csak ezek a fránya betük :oops:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Angel!
KÖSZÖNÖM A LEPEDŐS ÁTFORDÍTÓS TRÜKKÖT!!! Most már alszik a csaj, de holnap délelőtt próbálkozunk!!

Linda!
Mi is baba bónuszosak vagyunk, és tényleg van néhány jó kedvezmény. Most pl. a következő vásárlás összegéből elengednek 21%-ot. Már írom a listát...
A szülinapos képet majd mutasd meg nekünk is!!

Anikó!
Úgy látom Kincső egy igazi laza csaj :D :wink:

Jó éjt, szép álmokat!
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Livi
Mi lett a pöttyökkel?

Anikó
Nagyon helyes Kincső!

Jajj Beuka neked meg nem is írtam:Nagyon örülök hogy jelenléteddel emeled eme topik hangulatát :lol:



Hol van a receptes topik ?Merre kell keresni?

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Livi! Ne aggódj!!!!Minden baba más. 1x-2x fordult meg decemberben, aztán sokáig semmi, és 3 hete kezdte újra! Én annak nem örülök, hogy Kincső ilyen korán csinál mindent, az se jó valahol. Remélem, a fogacskáit nem kezdi el hamarabb, jó ez a nyugi a borzasztó hasfájás után. Ő vékonyka baba 65.5 cm és 5930 gr volt a múlt héten, lehet, azért mozgékonyabb. Megfordul, de utál hason lenni, mindig fordíthatom vissza, de csak azért hogy fél perc múlva újra ezt játszuk! :twisted: Bőregér-állapot :lol: , ez nagyon jó!!!

Napraforgó, köszi, hogy hiányoltál...Mindig figyelem ám a fiaid, ha írsz róluk!

Linda, én csináltam ezt a bababónusz: 12 kg-ig el vagyok látva pelussal! Jó ám a kuponfüzet, amit küldenek. Én kaptam plusz kuponokat is, ami bármire 50%-os kedvezményt adott.

Anikó

Kép[/url]
quito
 
 


Linda!

Köszi, jól vannak! :D Viccet félretéve, nem lett se több, se kevesebb, se pirosabb, se halványabb. Azt mondta a védőnő, majd elmúlik. :shock: Kenjem Fenistillel, hogy ne viszkessen! Ezek szerint viszket... :roll:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam, írni nem volt időm. Örülök hogy megmaradtunk! :D

Beuka
Örülök hogy itt vagy, nekem is hiányoztál. Olvasgatás közben egy jo ideig nem láttalak, aztán jöttek azok a zöld betűk és megnyugodtam! :D Szürke egér. :? Zöld betűk, figyelmes válszok mindenkinek. Hol van itt szürke :?: :?: :?: Az egérről nem is beszélek. Az a konyhaszekrényünkben van és lassan szétrágja a szekrényt. :evil: :(
Gratulálok a keresztelőhöz. Nekünk is lesz majd a tavaszal. Még nem döntöttük el hogy ki lesz a keresztapa, de én szeretném ha tesóm lenne. Tényleg milyen ruhában volt Boti? Én már ezen gondolkodok hogy mit adjak majd rá. Képeket majd kérünk!

Edit24
Jajj szegény babuci. :cry: De az a lényeg hogy meg lett oldva a probléma.

Bali és Jadey
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Ákata
Jó ötlet a receptes topik! :)

Az újaknak üdv köztünk! Szépek a babák!

Jubi
Forgás: Artúr még nekem sem forog, még a jelét sem mutatja. Ne aggódj, majd csak megfordulnak egyszer. :lol:

Nózi
Jobbulást!

Tegnap nekem is szörnyen fájt a fejem, látom másnak is. Pedig nekem nem szokott fájni, de a tegnap iszonyú volt. Akkor mégsincs agyrákom. :lol: :lol:
Hétvégén csináltunk képeket, megpróbálom rávenni a férjem tegyen már fel képet, a nagy jáccás közben.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Akkor a képek: Kép Kép Kép

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!

Napraforgó, jobbulást nektek!

Edi, én is Agatha-mániás vagyok, nem is kicsit....fejembe vettem, hogy antikváriumból szép lassan beszerzem az összeset...nagyon jól kikapcsol.
A tejjel nagy szerencsém volt, de tényleg, ahogy lemegy a mensi, érezhetően visszaáll. A homeós bogyókkal is leálltam.
kaja: sztem meg fogod érezni, hogy mikor van itt az ideje a hozzátápinak. Nálunk a doki 6 hónapig csak tejet mond, a védőnő, már 4 hónaposan gyümilevet adott volna...én még szopiztatok, aztán lehet, hogy egyik nap jön az alma...


Gesztenye, Nózinak írtam pár tippet megfázásra, influenzára, sztem kezd el magad kúrálni mielőbb, mert influenzajárvány van! ha teheted, ne nagyon menj mostanában közösségbe, nehogy vmi komolyabb vírust összeszedj!
Köv. bébi: hát, én is le vagyok amortizálódva, az tény...mégis, már azon kaptam magam, hogy a Corában irigykedve néztem a kismamákat, hogy de jó, ők pocakosak.... :D :D Azt mondják, ilyen kis korkülönbségnél az első év a nagyon nehéz, de aztán szuper, mert nagyon jó szövetségesek, játszótársak lesznek egymással.
A járókát a brendonban vettük, 120x120-as, és 27.000 volt... :oops: és nagyon bejött, hogy ilyen nagy, nagyon élvezi a kis gézengúz. Persze mázlink van, mert elfér. Az ár húzós volt, de aztán meggyőztük magunkat, hogy nem veszünk pihiszéket, és az arra szánt pénzt is ebbe tesszük...
Babauszi: nekünk a doki azt mondta, hogy heti egy alaklom nem befolyásolja döntően a mozgásfejlődését, de ami a nagyobb gond, az az, hogy borzasztó sok babának kell felszúrni a fülét, mert fertőzést kapnak a vízben. Nem egymástól, hanem a szülőktől...mert lehet úgy is fertőző betegség vkiben, hogy ő maga nem is érzi, meg tünetmentes, de a babáknak meg középfülgyulladásuk lehet... :shock: na, nekem csak ennyi kellett, maradunk itthon inkább...valszeg a Te dokid is ezért ellenzi.

Anikó/Quito, de gyönyörű a lányod!!!! Noha félek a babauszitól, de nagyon édes, ahogy lebeg a vízben! és micsoda haja van!
Igen, őrület, mennyire átformál mindenkit a maga 5-6-7 kg-os pehelysúlyú új főnöke/főnökasszonya... :D :D az ember nem is érti, hogy bírta korábban nélküle...

Linda, a belövősöm egyik fele még ma is megvan...amíg a párja megvolt, hordtam is néha.. :oops: :D :D de tényleg nagy bumszlis (micsoda szavakat tudok írni :shock: :D ) a hátulja, fekvés közben nyomja a fület. Ha nincs olyan rész rajta, ami beakadhat, akkor biztonságos. Most mekkora Laura haja? rég láttam képet róla!
Bababónusz....no igen, novemberben kitöltöttem az adatlapot, de a szül. anyakönyvi kivonatot még nem sikerült lemásolni... :oops: :oops:

Livi, bőregér-állapot, ez jóóóóóó! :D :D emlékszem, amikor 3 hetesen vittük a védőnőhöz, volt ott egy 3 hónapos baba, és őt már úgy emlegették, hogy a "Nagy"...hogy megy az idő...
Forgás: próbáld meg Te is a lepedős trükköt!

Anikó, kísértetiesen ugyanazok a babaparamétereink! múlt hét: 65,5 cm, súly: 5980 gramm...születési adataink: 3250 gr, 60 cm...ahogy egy barátunk mondta: megszületett a spagetti-bébi... :D :D

Megyek, aludni kellene...

Pussz, Angel
Vendég
 


Hettie, nagyon szépek vagytok Artúrral!!!

fejfájás: februárban melegem volt ma a kabátban...csoda, hogy fáj az ember feje??? Tiszta lökött az időjárás...
Egér: nekünk a pincében van, profi módon elkerülik az egércsapdát, és rendre belemásznak a vizesvödörbe, ott meg megfulladnak... :shock: :shock: Párom három egymást követő nap halászott egeret, én hülye meg sajnáltam őket...

na, már tényleg megyek!!

Pussz, Angel
Vendég
 


Sziasztok!

Te jó ég, van itt élet rendesen! Nagyon klassz!!! :D Csak a hisztikriszti fiacskám mellett lehetetlenség gép mellé kerülni, nem hogy visszaolvasni és reagálni. Most a naccccccsága éppen alszik, de nem eszik :shock: Erre varrjatok gombot :roll:

Remélem rendeződik a helyzet és tudok jönni... Addig is szorgalmasan írjatok és rakjatok képeket!

Pusz Mindenkinek: Melidna

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok, Lányok,
nem volt ma netem, ezért most nyitottam meg a szakácsnő-topikot (pár sorral lejjebb van, mint a miénk, ugyanúgy a gyermekek/magzatok kor szerint főtopikban.) Receptet csak holnap irok bele, uis Liza igencsak virgoncan üldögél az ölemben :? Kellett irnom a jó alvókáról... :twisted:
Visszaolvasni is holnap fogok ám... Hű, pedig milyen álmos vagyok...

Puszi - Kata

ákata2
 
 


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 21:51-kor.
Vendég
 


Sziasztok!Edina vagyok és győrben élek a párommal és a kisfiammal :-) Attibaba 4honapos pont máma. Gondoltam beszállo ka forumba ha nem bánjátok. Szeretnék tőletek tanácsokat kérni beszélgetni stb. Ő az első kisfiam és sajnos még 4honap utén is csak azt tudom mondani hogy tapasztalatlan vagyok :-( Irjatok mert jonak tűnik ez a forum :) Szia mindenkinek maj benézek
dinuci001
 
 


nnghn

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Ez proba volt,bocsi,mert az előzőt nem küldte el ez a szemét :x
Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Szóval:jó reggelt!

Ákata
Nem találom az új topikot :cry: Milyen kajákat lehet beírni?Baba vagy felnőtt kajci egyaránt??

Hetti
Artúr nagyon aranyos :lol: és te is szimpi vagy :wink:

Beuka
Elfelejtettem kérdezni hogy mi lett Botika keresztneve?
Ha már leírtad akkor :sorry

Jubi
Mintha te írtad volna hogy viszed Jazit 5 hós oltásra,mi az?AZ én védőnőm szerint 4 hós után már csak a 15 hós jön,vagy ha valaki akarja az beoltathatja 1 évesen fertöző agyh.gyuszi ellen.

Dinuci
Szia!Laura 2 nappal ídősebb:bibi bíííí :lol: Írj nyugodtan ,szívesen segítünk,bár én néha úgy érzem hogy csak írok és nem is tudok semmien segítő információval szolgálni,de jól érzem magam a társaságban :wink:

Na jól le vagyok maradva ezzel a baba bónusszal :oops: :lol: Köszi hogy írtatok róla,remélem nekünk is bevállik.
Nálunk a városban,bárányhimlő járvány van,úgyhogy semmi közösség meg gyerektapi :o

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Angel
Ekkora Laura haja:

Kép

Soká lesz még hajasbaba :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok lányok!

Végre lett volna idöm leülni visszaolvasni erre sz@rakodott a babanet. :evil: :evil:

Mi megjártulk a Madarászt ,mert zavart hogy Marvin szörcsög.Voltunk röntgenen is persze semmit nem találtak hála isten.Aztán a fül-orr gégész elmagyarázta hogy az orrban lévö porc ilyen kicsi babáknál még nagyon nedves idövel ez kiszárad és megszünik a szörcsögés, tehát kinövi.Na ezzel is okosabb lettem.Ledugtak az orrán egy csövet,Lányok alig tudtam megvigasztalni..

Ákata:
Nagyon jo ötelet a receptes topik imádok fözni.Csak már a hocipöm tele van a pörkölt -rántotthusi kombinácioval.Párom él hal értük..Hát hogy lehet igy fogyni?? :lol: :lol:

Linda:
Naggyon cuki a kis Laura.Hát még mindig kiköpött te vagy .Hétvégén probára teszem magam megprobálom megsütni a fánkot .Bár én alapban tök hülye vagyok a kelt tésztákkal valamit mindig elcseszek az élesztövel .Na mindegy majd lefotozom a remekmüvem.De nem ér kiröhögni.. :lol: :lol:

Hettie:
nagyon cuki Artur..Olyan kis huncut a tekintete..

Bali::
Pöttyökkel hogy álltok??.Nekem védönéni azt mondta a melegtöl is lehet..Bár a tietek inkább allergiás jelegü..Bocsi Nándika is kimaradt a felsorolásbol. :oops: .Hiába annyi szép baba van itt..

Jadey:
Jo hogy te is maradtál.Bencus hatalmas baba.Mi most vagyunk 6600gr-és 69 centi..Hát igen a matek.Merci félévije három négye&đs egy hármas(matek)a többi ötös..De iszonyat magassak a követelmények..Melodia ti hogy álltok vele??

Üdv az ujjaknak..Kincsö baba nagyon aranyos szép hajasbaba..Ábelnak gyünyörü szeme van.
Dinuci:
Gyere nyugodtan..Itt hasonlo koru babák vannak mint a te csöpséged 1-2 tanácsot biztossan tudsz hasznosittani..Ha meg nem akkor is jol el firkálunk itt erröl-arrol :lol: :lol:

Ennyi volt hamarjában a visszaolvasás .Most nekiállok részletessen..

Itt a segitségem:
Kép
Vendég
 


Na mivan,mindenkinél sz@rakodik a babanet?Nálunk is ,reggel óta most jött csak be :x
Figyelem :iszonyúan be van borulva az ég dunéntúlon,lehet lesz valami zuhé,a fejem is szétmegy meg a derekam is érez valamit :?
Mi lesz ha 80 éves leszek,akkor mi fog fájni?

Megyek vasalni míg nem írtok :?

Timi
Marvinnak is klassz a haja,lekörözi az összes csajszit,és olyan édes a kis pofikája :lol:
Melyik része hasonlít Laurának rám??Csak Ti mondjátok,senki más!!!
Élesztős trükk:Mikroba lanygyosíts egy dl tejet,szórd meg egy kis liszttel meg egy kevés kristálycukorral,majd erre morzsázd rá az igazi élesztőt,kb 10 perc és szépen felpuffad a cucc amit önthetsz is a lisztbe. :wink: Nekim mindig bejön,remélem most neked is sikerülni fog!

Visszavittem a baba bónuszt:2-3 hét múlva jönn a pakk :lol:

Csáó
Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek anyukám is néha olvassa a topikot és megcsinálta a fánkot, csak csorgott a nyálam, amikor a telefonban mondta. Ízlett nekik, nagyon jól sikerült. Ő pici gombócokat csinált. Nyami-nyami :lol:

Bettus Üdvözöl Mindenkit!!!

Angel!
Anyósod tényleg rendes… :)
Tejkiütés nem hiszem, vagy melegkiütés fene tudja. A homlokán még van, de nem olyan vészes…De azért a Nagykönyvedben megnézheted. :wink: Kistesó :lol:

Beuka/Angel!
Én nem jegyzetelek, hanem rögtön a word-be írom a hsz-t és csak bemásolom. Ha jegyzetelnék több időbe telne írni, így meg 30-60perc alatt megvagyok. :) (ált. több részletben, mert Kata baba nem enged )

Nózi!
7 hetes terhesen én is a Bioparox-ot nyomtam (mi termékünk, ez a reklám helye). Jobban vagy már?

Gesztenye!
Na akkor te is elkaptad. :( Mihamarabbi jobbulást Neked! Angel írt megfázásra hagymateát, meg fekete retkes cuccot.

Anikó!
Kincső és Kata egyidősek, napra pontosan. :D De ezt már a múltkor megjegyeztem amikor írtál ide.
Nagyon ügyes, hogy ilyem hamar megfordult. :) Szép kislány a mosolyával együtt. Jó, hogy ilyen a védőnőd…

Linda!
Védőnőm kb. 2hét múlva jön, kiváncsi vagyok mit szól a dokinéni hozzátápi, tejpép ajánlatára.
Bárányhímlő :( vigyázzatok magatokra
Jaj, de aranyos Laura baba, azért már nő a haja, Kata kopinak tűnik mert szőke..

Lívi!
Dugó…még ezt a kifejezést ebben a formában nem hallottam, de nagyon jó.
Bőregér se semmi. Hát igen a mi gyerekeink már „nagyok”. A hétvégén egy barátnő 2hós gyerekét láttuk és ledöbbentem mekkora különbség közte és a Kata között. Iszonyatosan megy az idő :cry:

Jubi!
Na kipróbáltátok a lepedős átfordítós módszert?

Hettie!
Nagyon jók a képek, főleg az utolsó, nagyon szépek vagytok!! Artúrnak nagyon szép, kerek a pofija. Nagy babának tűnik, súlya mennyi? Te meg mint egy tizenéves, nagyon fiatalnak tűnsz …

Edina!
Üdv itt. Mekkora a kisfiad? Milyen paraméterekkel született? Képeket kérünk :lol:

Tina!
Szegény Marvin :( túlvagytok rajta az a lényeg. Látom már ő gépel neked. :)

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Lányok ezt most találtam..Remélem nem haragszik az illetékes hogy ide másolom..

Találékony mi??
Kép

Linda:
Hát az egész pofija te vagy!!! :lol: :lol: Vasalás..ne is mond. :shock: :shock:

Beuka:
Te szürke egér?? :shock: :shock: Ne már. .Mindig örülök ha meglátom a zöld betüket..


Minden beteg mamának ,babának,,jobbulást..
Vendég
 


Sziasztok, Lányok,
nálunk se működött a bnet, de tegnap még a net se. :evil: Ma meg a telefon... De az egész napom ilyen, akármibe kezdek, sz#r lesz belőle. Kezdve a fánkkal :evil: most végre sikerült legalább a tészta megkelesztéséig eljutnom - eddig már az élesztőnél elbuktam. Most ügyes voltam, és szépen megkelt, de képtelen voltam kikeverni, mert nagyon fájt tőle a csuklóm (minden ilyen manővertől fáj, ezért ahol lehet, robotgépet használok. Érdekes, a gépeléstől semmi baja a kezemnek...) Mikor a konyha már úgy nézett ki, mintha egy Alien teleköpködte volna, és a gyúródeszka ki se látszott a maszat alól, még mindig nem dobtam ki a tésztát, hanem valahogy visszavarázsoltam a dagasztómelencébe, kitakaritottam, és vártam, hogy jelentkezzen az ihlet. De csak Lilike jelentkezett, hogy éhes. Miközben szoptattam, felhivtam nagymamámat telefonos segitségért - ekkor kiderült, hogy telefonvonalunkat épp meg akarják szüntetni, mert 6 nappal késtünk egy 900 forintos telefonrészlet kifizetésével. Miközben ügyintéztem a visszakapcsolást (és elmagyaráztam, hogyha az összes csekket ötödikéig kell befizetni, nem fogunk egy vacak 900 forintos miatt postára rohangálni 26-án, ami ugyan az ügyintézőt nem hatotta meg, de legalább hallgatott), jól elment a tejem :evil: Jött a lefejt tej, és megint a tészta, amit végül kanállal szaggattam a forró olajba, miután megint hiába próbáltam kinyújtani (és ismét takaritanom kellett utána). Egész jó lett.
Most alszanak a lányok, és kissé lehiggadtam (történtek egyéb malőrök is, de ezzel nem untatok senkit.)
Na, megérkezett a férjem, átadom a terepet neki.

A topiknak ott kell lennie a miénk alatt, még jövök a talkedli-recepttel, meg szeretném megosztani a sajtos-sonkás tekercset, tormamártással (meleg étel).

Nagyon-nagyon köszönöm a kenyérsütős válaszokat, Bujka, sikerült elérnem a forgalmazót, meg is jött mélen a 22 oldalas :twisted: magyar haszn.ut. Egyébként egy karos, vagy mi :oops: viszont lekvárt is tud főzni :lol: A tied is, Angel?

Beteg babáknak gyógypuszik mennek, ez a nyelvfelvágás nagggyon durva lehetett... Én biztos megőszültem volna tőle... Dorka, nem jól hangzik ez a kivizsgálás, de legalább kiderül, mitől volt a hasmenés. Csengő, örülök, hogy jobban vagytok. Angel, ami az ikres témát illeti, valszeg irni fogok a kismamának, hadd legyen valami pozitiv példa is :lol: bár pont ma délelőtt mindkét csaj folyamatosan nagyáriázott (fogzás), de most alszanak, mint kisangyal.

Most, hogy sikerült zanzásitva és jó zagyván irnom, búcsúzom.

Ja, még valami: bölcsi, ovi kapcsán én már elkezdtem tűnődni azon, hogy mikor lenne jó - és hova - visszamenni dolgozni. Asszem, itt Érden fogok nyomulni, interneten vagy lájtos újságiróként vmi helyi lapnál (ha kellek), úgy napi négy-öt órában. Szeretnék itthon lenni délutánonként a lányokkal, akkor is, ha iskola lesz. És pirulva vallom be, de én már most nézegetem és gyűjtöm a környékbeli iskolákról szóló cikkeket, és azon tűnődöm, hová vigyem őket óvodába... Ti is agyaltok már ilyesmiken?

Féjem aszongya, ha nem engedem ide, elkezdi oldalanként elégedtni a kenyérsütő leirását :x :twisted: (Hogy tegnap nem volt itthon net, jól felgyűlt neki a munka.)

megyek, puszi

ákata2
 
 


Sziasztok Lányok!
Nálunk sem ment a babanet :( Ma végre megkaptuk az elmaradt 4 hós oltást (bocs, a múltkor elírtam, tényleg nem 5 hós), már csak a ki nem fakadt BCG van hátra. Husikám súlya kereken 9 kiló, a hossza pedig 71 cm.

A lepedős trükköt szorgalmasan gyakoroljuk, a védőnő szerint kb. két hét után várjak eredményt...én azért ennél optimistább vagyok.

Rozsagi!

Képzeld, az én védőnőm szerint nem érheti nap a hemangiómát. Most akkor mi van??? :shock:

A dokinéni szerint szépín szívódik fel, de azért elküldött szakrendelésre, beutalót viszont nem adott. Azt mondta, hogy nem mer adni, mert fél, hogy megbüntetik! :!: :shock: Olyan össze-visszaság van az egészségügyben, hogy nincsenek tisztában azzal az orvosok, hogy mire adhatnak beutalót, mit írhatnak fel stb... Az egyik kollegáját most büntették meg 200 ezer forintra, mert inzulint írt fel egy cukorbetegnek...Szóval most beutaló nélkül kell nyomulnunk. Lehet, hogy hagyom az egészet, úgyis szépen alakul.
Most megyek, mert értem kiabálnak :D
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?