Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!


Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül zavarlak Titeket ilyesmivel, de szeretnélem megkérni Titeket, hogy szavazzatok a kisfiamra. Már csak 2 nap van hátra, és 75 szavazattal vagyunk lemaradva az elsőtől. Talán még behozható.
Légyszives még szavazzatok még ma és holnap! Esetleg szóljatok néhány ismerőseiteknek is, hogy szavazzannak a Mátéra.

http://www.jatekfutar.hu/szavazolap.html

Referencia szám: 2006_00776 Máté

Köszönöm, hogy szavaztok.

Zsani

Jaaaa....és a kisfiam is írt Nektek:)

Anyukám azt mondta, rajtad múlik, hogy enyém lehet-e az a sárga quad, aminek a fényképét már lassan egy hónapja mutogatja nekem, kérlek ha nem felejtesz el és nem nagy kérés gondolj rám még 2 napig, nagy örömet okoznál nekem…

Máté
Vendég
 


Kép
Köszönjük szépen a jókívánságokat!!!

ANTÓNIÁNAK IS NAGYON SOK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!
Kép

Puszi mindenkinek!

Kép
agica1119
 
 


BOLDOG HÓFORDULÓT LILIKÉNEK, NELLIKÉNEK, ANTÓNIÁNAK!

NELLIKÉNEK KÜLÖN GRATULÁCIÓ :-)


Judit: Ma beszéltem Mórás bölcsisnénivel - nem oda akarom adni, csak épp arra sétáltunk - , hogy hogyan is kell jelentkezni és mikor ha szeptemberben bölcsibe szeretném adni a gyerkőcöt.
Szóval már februárban kellene beadni jelentkezési lapot, amit a helyszínen adnak. A legfontosabb talán az, hogy nem csak a beérkezés sorrendje számít, hanem hogy mennyire fontos és sürgős neked a bölcsi. Mindenképp kell munkáltatói igazolás! Ez jó, bölcsi nélkül nincs munka, munka nélkül nincs bölcsi :roll:
ewa
 
 

 
 

Sziasztok!

Ewa. A legtöbb bölcsi ilyen:( De nekem mázlim volt, mert itt vártak rám majdnem 2 hónapot, h adjak le nekik papírt, h dolgozom-e v. suliba járok v. vmi. Ezért van nekem is évi 100 E Ft-os tandíjam, mert mire találtam magamnak egy jó kis tanfolyamot, azt már nem bírták megvárni, h a munkaügyi központ támogatásával csináljam, hanem a sulinál kellett beíratkoznom és így nincs támogatásom rá, pedig az egészet fizette volna a munkaugyi. :evil:

Minden törpének boldog hófordulót így utólag is.

Nellike gratulálok a járáshoz!

Hexe! Találtam neked egy kis olvasnivalót:http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?bw=&forumid=136109&forumuser=&id=&step=0&page=2

A Dm-ről lecsúsztunk mindenképpen. A piac melletti boltba elnézek majd fizu után. Csak győzzek magyarázkodni apjuknak este, h hová tünt a fizetés :lol: :oops:

Üdv mindenkinek:Zsú

KépKép
KépKép
geromilo
 
 


Ewa! Köszi hogy megosztottad velünk amit megtudtál. Ez így nagyon furcsán hangzik nekem. Melyik az a munkáltató, aki ad igazolást arról februárban, hogy szeptemberben majd felvesz??
Vagy talán utólag is jó a munkáltatói?

:roll:

Most el is megyünk sétálni, elég szép idő van.

Szép napot mindenkinek,

Judit
judit_79
 
 


Sziasztok.

Nem győztem megint olvasni. :lol:
Utólag is boldog hófordulót a picuriknak.

Ez a bölcsi téma tényleg elég gáz.Érdemes volt megszüntetni anno a rengeteg bölcsit,most meg lassan várólisták vannak.De ugye csupa ésszerű dolgokat csinálnak odafenn a "nagyok"

Mi már az ovis beíratkozást várjuk,mert Sziszi minden nap nyaggat,hogy ő menne az oviba játszani.

Judit.még múltkor kérdezted,hogy mikortól szoktattam bilire.

Sziszinél nagyon könnyű helyzetben voltam,mert szinte nem is kellett erőltetni neki-látta ugye,hogy Zsoltika bilizik és utánozta már 9hónapos korától !! kb 1éves korától napi 1* (fürdés előtt) már pisilt bilibe-mondtuk neki,hogy üljön rá és már pisilt is (mellesleg a csobogó víz hangj is segített :lol: )-ilyenkor nagyon meg lett dicsérve.Azon a nyáron amelyiken a 2-őt töltötte már sokszor volt pelus nélkül-több kevesebb sikerrel.sokszor ráültettük,volt,hogy magától is szólt.így elértük,hogy már 2évesen nem volt pelus nappalra.
Egyébként azt mondják,hogy akkor érdemes elkezdeni,ha már legalább utólag jelzi,ha a pelusba került valami.
Zsoltinál sokkal nehezebb volt minden mert már elég jól bilizgetett és ugye 2éves volt mikor megszületett Sziszi-na innen dobott egy hátraarcot és felhagyott minden bilizéssel és csak pelus volt- na ezt
meguntuk mikor 28hós volt és picit kényszerrel 1hó alatt szobatiszta lett.de neki is csak azért erőltettük,mert már éjszaka sem pisilt be ekkor,okosan beszélt és egyszerűen lusta volt szólni ha kellett neki-de ha ráültettük akkor azonnal pisilt.Rávezettük őt is,hogy milyen rossz is a "szúrós-pelus"
Nekünk ez így vált be.
Nemtudom Diácska,hogy volt e benne valami számodra használható tipp,de már Dia is nagy csaj,beszélgessetek vele róla,hogy a nagyok....
Ja még valami eszembe jutott.a szülői példa :lol: .szerintem nem kell a gyerek előtt titkolni,hogy mit csinál apa és anya a wc-n,hisz tőlünk tanulnak (sokszor utánzással) mindent.

NA,befejezem a szövegelést.

Még valami.Letti. a tortákat a Marcipánban rendeltük,van egy fényképes katalógusuk is,hogy milyenekből lehet választani.

Pusza mindenkinek

KépKép
KépKép
cleo27
 
 


Sziasztok!

Most csak egy gyors kukk.

Hajni: kell a kollégádnak az iwiw meghívó? Azért kérdem, mert azt hiszem, hogy még 10 napig lehet felhasználnom. Másnak még nem kellett.

Szép napot nektek.
Pusz

Kép
agica1119
 
 


Szia Ágica!

Igen kell a meghívó,rákérdeztem a kollégára!
E-mail címe: babapk@freemail.hu
Nagyon szépen köszönöm!
Sziasztok!


Hajni & Franci
Vendég
 


Sziasztok!

Geromilo: Köszi az "olvasnivalót"! :lol: Jaj, elképzeltem Lillót szemcsóban. Édesem!!! Remélem, meg fognak nyugtatni és nem lesz gond. Kedden megyünk a doki nénihez a beutalóért. Egyébként általában csak akkor bandzsít egy kicsit, ha valamit nagyon figyel! Pl. a fényképezőgép. Imádja, ha fotózzuk. Meg akkor is kancsalít, ha közelről néz valamit, de akkor mindenkinek összeugrik a szeme egy kicsit nem?
A pelusról: csak akkor vegyél, ha sárga szegélye van, mert a kékes-lilás szegélyű nagyon xar. :oops:

Bölcsi téma: Azért őrület, hogy tényleg annyi bölcsit bezártak, most meg kevés van. Ki érti ezt? Sajnos rá vannak szorulva a családok, meg a gyereknek sem árt, ha a gyerek közösségbe kerül. Nálunk Lillancs egyke és az is lesz, így neki nagyon fognak hiányozni a gyerekek. :cry: Főleg jó bölcsit nehéz találni. A városban vannak a jó bölcsik, mint ahogy írtátok is, de nekem a Szecskás kényelmesebb lesz. Nem csak nekem, a gyereknek is, mert nem kell egy órával korábban ébreszteni. A reggeli buszozás az óriási tömegben egy fölösleges stressz lenne neki.

Ewa: Mi újság nálatok? Felverte Zsófika a habot délután azzal az izgi kis habverővel? :lol:

Kép Huncut.... :)

Puszi mindenkinek: Hexe

Kép
diehexe
 
 


Sziasztok!

Hajni:Elküldtem a kollégádnak a meghívót. :D

Őrület, hogy már megint milyen szél van. Rendesen félek. Ráadásul mi pont sarkon vagyunk és itt még nagyobb. :x Nellikét is kénytelen voltam a nagyszobában elaltatni, mert a szobájában úgy zörgeti a szél a redőnyt, hogy nem tudna ott aludni. :evil:

Kép

Azért szép napot mindenkinek. :D
Puszi


Kép
agica1119
 
 


Sziasztok

Tényleg nagy a szél, remélem Marcika nem ébred fel rá.
Hexe! Szerintem tuti nem lesz semmi gond Lilike szemével, és ha orvos is látja, biztos meg fogsz nyugodni :wink:
A pici babák még nem is tudnak rendesen fókuszálni, persze hogy bandzsítanak kicsit.

Cleo, érdekes volt amit írtál, hogy hogyan tanultak bilizni a gyerekek! :) Nálunk majd ezután lesz aktuális a téma, kicsit később. De legkésőbb nyáron. Marci még nem mutatja, hogy ha történt valami. De azt megérti, amikor azt mondom, hogy "Anya most elmegy WC-re", akkor mutogat a WC ajtóra.


Kép

Üdv

Judit & Marci
judit_79
 
 


Bili téma:
Nálunk is van e téren előrelépés, no persze még nem sok..., de kezdi észrevenni a pisilési ingert.
Fürdésnél, mikor beleteszem a kádba, mindig vár egy kicsit (állva) és figyeli a fütyijét, hogy jöjjön a pisi. S csak azután ül le pancsizni, hogy ezzel megvolt. Ilyenkor mi is igyekezzük néven nevezni a dolgokat és kommentáljuk, hogy mi is történik. Hasonló a kaki téma is, csak az pelusba, nagy "elgondolkozás" közepette zajlik, szintén ácsorogva és kapaszkodva a szekrénybe.
szilbee
 
 


Sziasztok!!!
Cleo!
Köszi a tanácsokat aranyos vagy,az az igazság ,hogy most nálunk ugyan az a helyzet mint ahogy Szilbee írta.
A fürdéd előtti pisi szinte el sem maradhat, a kakilás meg szintén úgy zajlik nagy gondolkodás elmélkedés közben,ja és félre vonulva.
Szilbee!
Lehet az a gond hogy a pelusba állva kakil Dius?Mert hát ráül ő a bilire egy kicsit aztán felvesszük a pelust és hajrááá jön a kaki.

Ma a szél miatt 1 órát aludt csak Dia ,pedig min.2,5 órát szokott megyek is mert nagyon nem tetszik neki valami.

sziasztok

Mano: www.bigoo.com itt vannak klassz képek.
Kép

KépKép
diÁcska
 
 


Diácska!
Húú... Gőzöm sincs... :? Nálunk ugye Levente még első gyerek és nincs ilyen téren tapasztalatunk.

Más!
Szomorúan de ugyanakkor örömmel is jelentem, hogy Levente (már lassan egy hete) belépett a "dac"-korszakba. Csak most bizonyosodtam meg róla, hogy ez már tényleg AZ ... Elkezdtem bújni a szakkönyveket és hát már is sok rossz reakciómra fény derült... de legalább még idejében.

Megint más!
Levente már második napja nem anyatejes. Apája átvette az esti tejcsiztetést. A kisfőnök nagyon kalsszul vette ezt az akadályt is. Simán elaludt mindkét éjjel. Viszont azóta feszt rajtam csüng... :lol: nagy örömömre, mivel eddig azt se nagyon vette nagyon észre, hogy létezem ... annyira természetes volt számára, hogy mindig vele vagyok.
szilbee
 
 


Szia Szilbee!
Hűűűűha. Akkor majd légyszí oszd meg velünk is a tapasztalataidat a dackorszakról! Amilyen akaratos tud lenni már most is Marcika, és hisztiket rendezni ha nem kap meg valamit el tudom képzelni, mi lesz ha majd ő is belép a dackorszakba.... :shock:
judit_79
 
 


Sziasztok!

Cleo: jó hogy ittvagy!

bili: igaz mi még távol vagyunk ettől, de most olvastam erről. azt írjták, hogy a gyerekeknek 2 éves kora körül alakul ki a vizeletvisszatartó képesség és ez az egyik feltétele a bilire szoktatásnak. nővérem kisfia is álva kakil :-)

Szilbee: akkor nálatok most nagy változások vannak! én is kíváncsi lennék a dacos tapasztalatokra :wink:

Diácska: ti már túl vagytok rajta?

Hexe: tényleg meg kellene látogatnotok, hogy lássátok ez tényleg így megy nálunk, nem csak viccelünk vele. már főzöcskézünk együtt Zsófival. persze nagyon nagyon figyelek rá és veszélyes dolgokat nem csinálok vele pl kenyeret vágni..

JUdit: aranyos a kép Marcikáról. itt a véleményét fejezte ki? :lol:
ewa
 
 


juteszembe, Anyukám mesélte, hogy én meg amikor lekerült a pelus állva akartam pisilni, mert úgy láttam a bátyámtól :lol:
ewa
 
 


Szia Ewa!

Ez aranyos :lol:

Hát igen, Marcinak mindenről megvan a határozott véleménye, az biztos! :)

Jó éjt mindenkinek!
judit_79
 
 


sziasztok!!

Hát hogy ti mennyire rengeteget tudtok írni!!!!!!!

Képzeljétek akkora vírust kapott a gép, hogy apa meg se bírta csinálni hivatalos szerelőhöz kellett vinni:-(

Nem is tudok mit írni:-(
Jah mi már kétévesek elmúltunk de még annyira nem vagyunk szobatiszták hogy nagyon:-) de szerencsére még van egy félévünk az oviig aztánmajd lesz addig valahogy:-)

A másik meg az hogy sajnos jövőhéten már nekem iskola lest annyira nincs kedvem menni hogy nagyon :-( olyan jól el volltunk itthon Bettikémmel, de majd csak kibirom ezt a kis időt :-D

Sok puszi
mindenkinek

Kép
kbernadett
 
 


Sziasztok! Még új vagyok,de majdcsak belejövök!
gabriella1981
 


Szia Gabriella!
Te honnan írsz?
Írnál magadról valamit?
szilbee
 
 


Sziasztok!

Ewa!!
Hát ha engem kérdezel a dackorszakról akkor lehet regényt tudnék írni....... :lol: Dius nagyon nagyon akaratos minden kis pici jelentéktelen dologért rögtön hisztizik.Nem szeret várni még egy percet sem mindent rögtön és azonnal szeretne,és ha ez nem úgy van akkor bizony kitör a háború :evil:
Mikor még kisebb volt csak sírt,de most már ezt túl szárnyalta azzal,hogy bárhol vagyunk képes magát eldobni és hisztizik 1000-rel :cry: persze ilyenkor már minden kis trükköt kipróbáltunk de még mindig nem jöttünk rá,hogy mi a legjobb ilyenkor. Ha hagyom és ő üvölt,vagy vigasztalom ami nem segít sajnos soha,vagy......ha már nagyon elszakad a cérna akkor viszem az ágyába az ajtót rácsukom sír...sír de aztán megnyugszik és mintha mi sem történt volna játszik tovább. :) De ez egy nagyon nehéz időszak nekünk legalább is nagyon ,főleg hogy még mindig nem beszél és ha hisztizik is valamiért akkor sem tudom,hogy mit szeretne :oops:
Na jól ki panaszkodtam magam nektek :wink: Kép

KépKép
diÁcska
 
 


Sziasztok!

Ágica!
Köszönöm szépen,hogy elküldted a meghívót! :D
Remélem jól vagytok?


Diácska!
Tudom te nem tudod nézni a vásott kölyköket sajnos,mert ott nagyon sok olyan esetet megoldottak már mint ami nálatok előfordul Diusnál!(a hiszti) Nagyon hatásos szokott lenni a módszer,és egyáltalán nem drasztikus!Én biztos alkalmazni fogom ha Franci elkezdi majd a hisztit!
Szóval ha elkezd hisztizni a bébi nem kell vigasztalni,nem kell kérdezgetni mi a baj egyszerűen meg kell fogni a kis kezecskéjét és be kell vinni a szobájába,meg kell neki mondani,hogy most itt marad mert hisztizett,röviden és tömören,és be kell csukni az ajtót!Csak annyi percre kell magára hagyni ahány éves,nálatok pl.ez még 1 perc!Aztán visszamenni,hozzá és elmagyarázni neki,hogy ez azért volt mert hisztizett,és ez nem szép dolog,és hogy legközelebb is ez lesz ha hisztizni fog!Aztán ha megnyugodott megölelgetni,megszeretgetni,és minden mehet tovább mint előtte!Ha gondolod próbáld ki!
Nem okoskodni akartam egyébként csak nekem annyira tetszik ez a módszer! :oops:
Amúgy köszi az oldal címet ,majd megnézem!

Bea! Mi újság az AVON-nal??

Üdv mindenkinek!
Puszi! Franci&Hajni!

Kép
Vendég
 


Sziasztok!
Jó lehet ez a módszer hisztire, lehet majd én is alkalmazom.
DE: mi van, ha a boltban csinálja ezt, vagy vendégségben, netán utcán. Mert ilyet is látni. Hová zárjam be?

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Sziasztok!

Szia Elin! Már hiányoltalak benneteket Lilcsikéddel. :lol: Mi újság a gyönyörű kis manóval?
A Vásott kölykökben arra is volt példa, hogy üzletben megy a hiszti. Háááááát, elméletileg nem szabadna figyelembe venni. Igen ám, csak hogy ezer tekintet fordul felétek és azt hiszik, téged nem zavar, hogy a gyerek a földön fetreng. Nehéz, nagyon nehéz, de szerintem nincs olyan gyerek, aki ne hisztizne néha. Cáfoljatok meg! :lol:

Hajni: Megjött az AVON, ma szét is csomagoltam. Hogy oldjuk meg? A hétvége nekem nagyon zsúfolt. Megyünk is, jönnek is... Hétfő délután? Neked jó? Van új katalógus is, tele csupa-csupa jó és tűrhető árú dologgal. :lol:

Diácska! Nagyon szépen eszik Diácska! :P Milyen nagy lány már, kész hölgy! :roll: Együttérzek veled a histi miatt. Amikor ilyen esetet látok valahol, mindig megsajnálom a szülőket, mert nagyon rossz lehet. Jaj, nem sokára mi is itt tartunk?! :cry:

Szia Gabriella! Írj valamit magatokról! Látom már régen regiztél, hol voltál ilyen sokáig? :wink:

Tök jó, ma jutott a tudomásomra, hogy megemelték a családi pótlékot, a GYES-t és a GYED-et! Aki már az emeltet kapta, az mondta, hogy az adó elvitte az emelést. Tudtok valamit erről? Kapott már valaki emelt GYED-et vagy GYES-t? :?:

Lillóm már hasra- és visszafordul. Úgy örülök neki. Épp néztük, amikor próálkozott és nagy nehezen rájött a taktikára. :lol: :lol: :lol:
Már ülve fürcsizik. Kapaszkodik a kád szélében és boldogan rúgja a vizet. Most érzett rá a pancsizás örömére igazán. :lol: Kép

Üdv: Hexe

Kép
diehexe
 
 


Szia Hexe!
Úgy látom, kádat is lehet cserélni lassan... :lol: !
Gratula a forgáshoz! Mostmár akkor lehet, nemsokára gurul a tiéd Lili! Bár ez az én lányom életéből kimaradt.
Megnéztem a gyedemet. Nekem 9ezerrel kevesebb lett, mint decemberben volt, nem tudom, miért? De ez így elég gáz lesz. Én is azt hittem, több lesz. Szerintem valami turpisság volt ebben a dologban, úgyhogy majd megejtek 1 telefont is a vállalt felé.

Ha majd nagyon néznek minket, hogyha Lilcsi hisztizni fog, majd mondom, hogy nézzék a Vásott kölyköket. He-he-he! De tényleg borzasztó! A múltkor én is láttam egy kisfiút, az utcán, az autóúton vágta földhöz magát. Az anyja meg vonszolta maga után, meg tolta a babakocsit is. Nem habostorta az élet...
elin
 
 


Sziasztok!

Bea!
Nekem jó a hétfő délután!Pontosan mikor gondoltad?

Elin!
Ne nevess már ki a vásott kölykökkel! Kép Már bánom ,hogy beírtam,de nekem tetszik ez a módszer akkor is!
Kép

Kép
Vendég
 


sziasztok!

a februárral új korszakba léptünk mi is, két nagy dolog is
történt velünk! sikerült Zsófikának visszafordulnia hasról hátra többször is és az ezt követő éjszakától újra csak 1szer kelünk fel!!!
ewa
 
 


Ewa!
Gratulálok Zsófi babának a forgolódáshoz!Örülök hogy az alvás is rendeződött!

KépPuszi mindenkinek! Franciska & Hajni
Vendég
 


sziasztok!
újra itt vagyok.a Konstantin úton lakunk, nem tudom,hogy hol van legközelebb gyermekorvosi rendelő, csak azt, hogy területileg Rotyis doktorhoz tartoznánk. róla mit tudtok. és ki az a női orvos?
eve26
 
 


Kép róla van szó, ő Máté
eve26
 
 


Sziasztok!

JAJ! Hajni! Dehogy nevetlek ki!! Csak megszólalt bennem az irónia. Nem akartam semi rosszat ezzel! Ne haragudj, ha úgy jött ki! Amúgy írjad nyugodtam -sőt, kérlek rá!- hogy miket mondanak a vásott kölykökben. Időközben ugyanis én is alkalmaztam Lilcsinél azt a visszatéréses taktikát, és jelentem, nem kell ám már rázni a pelusát! Már egyedül alszik el a kicsim. Eleinte volt sok-sok ordítás, aztán rájött, hogy anyának úgysem esik meg a szíve rajta és feladta. Ügyes lányom van.

Szis Eve! A Konstantinnak is a Mórán van a körzeti rendelője szerintem. Rotyis doktort nem ismerem sajnos, mi nem oda tartozunk. Most költöztetek ide?

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Szia Elin!

most januárban költöztünk ide Szolnokra. írok neked privát is!
eve26
 
 


sziasztok!
megyünk. majd jövő héten érdeklődök még
eve26
 
 


Kép Lányok!

Elin!
Dehogy haragszom, eszemben sincs! :D Remélem ez a hisztizős módszer is bejön majd!Egyáltalán hisztizik Lilcsi?Franciska már bontogatja a szárnyait ilyen téren nagyon akaratos tud lenni néha! Kicsit korai nem?
:roll:

Többiek Kép
Merre vagytok Kép
Remélem nem mentem senkinek az agyára a " Vásott kölykökkel "? KépPuszi mindenkinek! Franciska & Hajni !

Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!!!
Csak egy gyors kukk,majd holnap több időm lesz remélem......

mano!!!!
Nekem nagyon jól jönnek a tanácsaid létszi ha valami jó "használható" ötletet látsz a vásott kölykökben akkor azt oszd meg velünk,szerintem mindenkinek jól jönnek a tanácsok!!!Egyébként én Diát beleteszem a kiságyába ha hisztizik és ugyan nem mértem az időt de még 2perc sem kell neki és megnyugszik.
Jaj képzeljétek ma mire jött rá az én kis ördögöm :twisted:
a kiságyát eltudja tolni és ő szépen a kivehető rácsnál kilibben :roll: szerintetek nem voltam nagyon meglepődve mikor egyszer csak megszólalt a hátam mögött hogy anya:?:

Elin!!!!!
Képzeld tudod pont délután beszéltünk róla,hogy Zolit nem szokták kiküldeni bevetésre és most tessék az előbb hívott,hogy reggel 6ig kinn lesz a Kossuth téren:cry:
Közben csak sokat beszéltem itt nektek .
sziasztok
Kép

KépKép
diÁcska
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert folyik a fürdővizem. Megyek áztatom egy kicsit magam. :)

Hajni: Nekem a hétfő délután foglalt. Bocsánat, elfelejtettem.... :oops: Már elígérkeztem a barátnőmékhez Lillóval, de a kedd délután jó. Megírom priviben a számomat, majd hívj fel és összeegyeztetünk. :lol:
A Vásott kölykök nekem is jöhet bármikor, mert előfordul, hogy nem látom. Csupa hasznos tanács, jól jönne. Majd dumcsizunk a hisztiről. Nálunk már van némi nyoma. :cry: A "mintagyerek" kezd hisztizni. :roll:

Na sziasztok! Jó éjt!

Hexe

Kép
diehexe
 
 


Mano
Ugyan már! Ebben a topikban az a jó, hogy mindenki szívesen veszi a másik tapasztalatait. Igazán nem kellene szabadkoznod, hogy neked ez vagy az a véleményed. Ahogy azt az előttem szólók is mondták, örülünk, ha megosztassz velünk ilyen infókat. Csak a hasznunkra válhat. Ráadásul érezni a hsz-idban, hogy nem kioktatni akarod a másikat. :)
Egyéként a héten én is megnéztem egy részt (a nővérem vette fel nekem) a kíváncsiság kedvéért (nekem most ugye a hisztit leszámítva, nem problémás a fiam) és nagyon szuper volt! Sokat tanul belőle az a szülő is, akinek egyébként nincs különösebb problémája.

A hisztire visszatérve pedig, úgy érzem, hogy néhány hiszti rohamot, meg tudok akadályozni / előzni. Van egy könyvem a "Nem akarom"... no abban nagyon sok okosság van. ahogy olvastam egyre inkább megvilágosodtam, hogy bizony sokszor rosszul reagáltam le Levente rohamait. A legnehezebb, de legfontosabb, az hogy maradjunk higgadtak. Szemléletet kell váltani, meg kell látnia a szülőnek, hogy a kisgyerkőc agya, hogy is forog. Ez nagyon sokat segtett nekem! Egy példa hozzá... Mikor Levente beledobta a mosogatóba a csizmáját és nagy boldogan megtapsolta magát, hogy milyen ügyes volt, hogy sikerült beletenni, nem vágtam mérges arcot, meg nem mondtam neki, hogy "Ejj Ejj ezt nem szabad!"... Hanem... megdícsértem, hogy milyen ügyesen sikerült neki elérni, hogy egy ilyen magas helyre fel tudott teni valamit. Lényegében díjaztam a kitartását, mert az ő szemszögéből nézve ez egy nagyon fárasztó és bonyolult művelet volt. VISZONT elmagyaráztam neki, hogy a csizma helye a cipős dobozban van és meg is kértem, hogy tegye a helyére. Levente pedig nagy boldogan a helyére is vitte azt. Persze azért ez csak ilyen ártalmatlan dolgoknál működik. Ami valóban veszélyes azt nyilván határozottam és következetesen elintézzük egy "Nem szabad,mert süt!"-tel pl. a túzhelynél. Itt nem bocsátkozom hosszú magyarázkodásba. Ez igaz hisztinél is. A kitör rajta a dühöngés, akkor én is hagyom magától lecsillapodni és utána megölelem. Lényegében mióta ezt így csinálom, csak akkor hisztizik, ha nem mehet ki a bejárati ajón... Újabban ez a mániája, pedig állandóan úton vagyunk... :roll: :)

Jóccakát Mindenkinek!
szilbee
 
 


Sziasztok

Visszajöttünk a hétvégéről mi is. A nagyszülőket láttogattuk meg, és nem győztek csodálkozni, hogy Marcika már milyen ügyesen jár. Mert amikor utoljára látták úgy egy hónappal ezelőtt, még elég bizonytalan volt. Az hogy kézenfogva kelljen vezetgetni, szinte egészen kimaradt.

Diácska! Nagyon ismerős, amit írtál, mert is borzasztó türelmetlen tud lenni, és hisztizik, ha nem kapja meg azonnal amit akar. Sokszor nem is tudjuk, mért hisztizik éppen. Pedig ő még kicsi, mi lesz később?
Nyilvános helyen azért nem szokott, mert akkor nézelődik, elvan. De később biztos követelőzni fog a boltban is. Én azt olvastam, ha ilyen helyeken hisztizik, ki kell vinni a boltból, berakni az autóba, hogy higgadjon le. Szóval el kell távolítani a helyszínről. (Ezért jó, ha ketten vagyunk)

Szilbee! Hogy te milyen türelmes vagy. Én biztos nem díjaztam volna ezt a fajtát :D

Üdv,
Judit

Unokatesóval:

Kép
Kép
judit_79
 
 


Szia Szilbee!

Nagyon tetszik, amit írtál! Én is ilyet olvastam Mérey - Gyermeklélektan-ában és más cikkekben. Mérey azt írja, hogy a dackorszak nem más, mit az én tudat begyakorlása, úgy mint az első években a testrészek megismerése. Ilyenkor jön rá, hogy ő külön kis emberke és azért is hangsúlyozza pl gyakran, hogy "én akarom" nem pedig mert tudatosan örületbe akar kergetni. Valamint, hogy gondolkozzunk el, hogy amikor tiltunk neki valamit, azt tényleg kell e tiltani vagy leszidni érte. Itt olyanokra gondolok, amit te is írtál.
ewa
 
 


Judit!
Hát skorpió lévén, nem igen vagyok türelmes... :( nagyon nehéz erőt venni magamon, de úgy vagyok vele, hogy muszáj másként állnom a dologhoz.
szilbee
 
 


:?: Mongi!
Ti melyik védőnői körzethez tartoztok?
szilbee
 
 


Kép Lányok!!

Örülök, hogy senkit nem riasztottam el a "vásott kölykökkel"!!
Kérdeznék tőletek valamit, mostanában Franciska nem nagyon díjazza a zöldséges dolgokat, egy pár kanál után ötlendezni kezd. A gyümölcsöket viszont nagyon szereti(alma,banán,őszibarack,sárgabarack,körte),azt mondják ,hogy keverjek gyümölcsöt a zöldséges ételekhez.
A múltkor Szilbee Te is említetted,hogy a spenótba banánt kevertél,hogy kell ezt elképzelni, mennyit kell hozzá adni?? Fele-fele arányban?? Ki akarom próbálni! Leventénél ahogy elnéztem bejött ez a módszer!
Akinek van ilyen téren tapasztalata,és ötlete, szivesen venném ha leírná nekem, hogy is csináljam!

Kép Üdv mindenkinek Franci & Hajni
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Hajni, nekem is ez a problémám. Lilló nem akarja megenni a zöldséges cuccot. :cry: Eszegeti, de a hideg is kirázza és néha még öklendezik is tőle. :cry: Viszont a gyümölcsöket imádja.

Én is örülnék a jó tanácsoknak. :)

Hexe

Kép
diehexe
 
 


A spenótos banán nálunk igazi csemege. A banántól ugyanis nagyon finom édes lesz a spenót.

Íme a recept (ez kb. 3-5 adag):

1 kisebb csomag fagyasztott spenót
2 közepes krumpli
2 nagy banán

Felforralom a főzővizet (csak kevés kell - annyi hogy majd ellepje a spenótot), beledobom a spenótot. Max. 8-10 percig főzöm,mikor már majdnem elkészült, hozzáadom az apróra vágott krumplit. Mikor a krumpli is megfőtt, beleöntöm a turmixgépbe és a két banánnal összeturmixolom. Érdemes a krumpliból hagyni egy keveset külön, negyon túl sűrű legyen, ill. ha túl híg lenne, azzal be lehet állítani a megfelelő sűrűséget.
szilbee
 
 


Szia Elin!

Ildi vagyok, tudod "együtt" hordtuk ki Lilikét. Mi újság veletek? Már nagyon régen találkoztunk. Ha még nem jöttél volna rá ki vagyok, akkor most szűkítem a kört. Ott laktunk mi is a harmadikon, tudod a sarokban, tavaly költöztünk ki szandára. remélem jól vagytok. Már igazán meglátogathatnátok bennünket. És a nagy hír még hátra van, kisbabánk lesz, júniusra vagyok kiírva, de biztos, hogy hamarabb megszülök. Nem sokkollak tovább, írj, várom.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok csajok!

Ildi vagyok új felhasználó. Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, mert itt tényleg olyan emberekkel dumcsizhatok, akik itt laknak a környezetemben, bár még senkiről nem tudok semmit, csak elinről. Most már rendszeresen fogom olvasni az oldalt és lehet, hogy én is segíthetek nektek, mint leendő háromgyermekes anyuka a tapasztalataimmal. Kérdezzetek bátran, lehet, hogy én is tudok egy-két jó ötlettel szolgálni.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó
 
 


Sziasztok Lányok!

Szilbee!
Köszönöm a receptet ki fogom próbálni! :D

Szia Ildi!
Üdv a topikban! Gratulálok a harmadik bébihez! :D És a másik két gyerkőc,milyen neműek, mennyi idősek?Írj magatokról!
Ha van ötleted kaja ügyben,tőled is szivesen várom!

Üdv mindenkinek! Franciska & Hajni!


Kép
Vendég
 


SZIA ILDIKÓ!!!
Hogyne emlékeznék rád! Még most is "fáj", hogy elköltöztetek! De jó, hogy megint terhes vagy! Akkor nem szeptemberi lesz a picike, ahogy terveztétek :lol: ?? De így is szupi! Fiú lesz, vagy lány? Hogy viseled a pocakot? Egyáltalán, van már?
Jaaaj! Írok neked mailt is!!

Kaja: szerencsére Lilcsi nem öklendezik semmitől. Szereti a sósat is, édeset is, savanyút is, zöldséget, gyümölcsöt, tésztát, húsokat, sz'al mindent. De egyszer azt mondta a védőnő, ha nem enné meg pl. a répát, sok krumpliba tegyem, aztán az arányokat fokozatosan növelni a répa javára.

Szilbee!! A vonalzón meg lehet változtatni a képet, vagy újat kell csinálni? Már egyszer kérdeztem, csak úgy látszik nem olvastad :cry: .

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Elin!
Bocsi! :oops:
Az enyém olyan, hogy csak a képet kell cserélni, de a babafalvás szeintem olyan aminél az egész vonalzót újra kell csinálni... bár még nem próbáltam!

Ildikó!
Örülök, hogy újabb taggal bővül a topik!
Van egy topik táblink, ha gondolod, akkor add meg az adataitokat!

Kaja:
Nálunk Levente iszonyat utálta eleinte a krumplit is meg a répát is... bezzeg az őszibarack, meg a sütőtök... :roll:
szilbee
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?