Új privát üzeneted érkezett!

Myrphyke:Miért hagytad abba a laktoherbet?Attol nem fájhat a baba pocija,szerintem.Én szedtem homeopatias bogyiszt mert mikor a fiam 3,hon.volt eltörtem a lábam és elment a tejem.Akkor mindent kiprobáltam.A teával meg a bogyoval együtt visszajött pici és igy 7.hon.koráig tudtam szoptatni.Nekem a fiam 10naposan lett hasfájos de mint kiderült attól,hogy reggelire mindig kukoricapelyhet ettem.Gyorsan leálltam vele és utána soha többet nem fájt a pocija.

Kcsilla:jaj bocsi....irom!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
kicsiwuki
 
 


Ja és ha valakit érdekel a toxoplasma illetve hogy hogy kaphatja el
Már profi vagyok a témában!
Kcsilla:ird meg nekem is mi a szentiről a véleményed!
kicsiwuki
 
 


sziasztok,

jobbulást a kicsiknek! remélem most a hétvégén hamar meggyógyulnak!!

Minnie, mi nem vettünk, lévén én úgy hallottam, hogy kis súlyú babánál, vagy koraszülőttnél ajánlják, a fiam meg igen nagy súllyal született, de a sógornőm annyi rosszat hallott, hogy vett nekünk.
Volt riasztás, mikor egész nap egyik családtól a másikhoz mentünk és nem tudott rendesen aludni, így este mélyebben aludt, ekkor be is riasztott, de a hangjára fel is ébredt, majd úgy aludt vissza.
Barátnőmnél is volt riasztás, ott fel is vette a gyereket és elkezdte paskolni a hátát, na ekkor ébredt fel, úgyhogy ők nagyon nagy hasznát vették, csak egyszer fordult elő náluk.
Nektek kel eldönteni, érzitek szükségét vagy nem, ez a mi tapasztalatunk.

Kcsilla, nekünk már a második gyerekdokink van, ép azért mert az első meg se nézte a gyereket, megbizhatatlan volt, és olyanokat tanácsolt, hogy a hajam égnek állt. Kerestem egy másikat, elmondtam, hogy gondom van a mostanival és simán átírt magához, úgyhogy én javasolni tudom, hogy válasszatok másikat, aki szimpi nektek.

kellemes délutánt, remélem máshol nincs ilyen örült szél
kispraga77
 
 

 
 

Kicsiwuki a Laktoherb teától fájhat a baba pocija, mert köménymag van benne. Még egy felnőttnél is hasfájást okoz, ha több köménymagot fogyaszt.
Murphyke én Mecsek teát (édeskömény kamillával) itatok Laurával kb. 3 hetes kora óta és a dobozán lévő elkészítési javaslat szerint csinálom. 3 dl vizet felforralok (mondjuk én 2 szem kockacukorral forralom fel) leöntöm vele a filtert és 5 percig letakarva állni hagyom.
Vendég
 


Jaj tényleg elfelejtettem!Mármint a köménymagot.Én nem itattam teákat a manokkal 1 éves korukig.Addig csak vizet kaptak.És most is inkább azt kérnek.Bár hasfájos babánál nem tudom mi a helyzet.Ismerösöm rendszereden tornáztatta.Én is minden este fürcsi után.
Kcsilla:ki a gyerekorvosod?

Én örömmel mondhatom,hogy a manok túl vannak a betegségük nehezén.Egyik sem lázas.Ez volt az első betegségünk és most voltunk előszőr doktornéninél is.Ugy féltem mi lesz ha egyszer betegek lesznek,de hála az égnek jól viselték.Sőt,a fülmelegítösdit egyenesen élvezték. :D :D :D :D
kicsiwuki
 
 


kicsiwuki!

priviben jo? mert ki tudja nemolvassa e valaki jo?itt sok helybeli van, köztünk is(csak megsugom..)


kispraga: nem tudok sajnos váltani, itt két gyerekdoki van ez egyik má rnem vállal mert már nem mai csirke, a másikhoz muszáj voltam menni mert alányom is hozzá tartozik és vele ritkán kellett mennünk, és igy sajnos adott volt h most is hozzá menjünk.. :cry: Max. gödöllöre mehetnénk át, de nem hsizem h szerencsés lenne ásik doki,m ert a mostani sokszor van ügyeletben, és ha betegek lennénk nem hiszem h sietne..ez TAPASZTALAT!!!

bocsi minden eloütésért de rohanok..

puszi

ui. mennek a privik

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


nircee!

én mondtam.. :lol:

myrphyke: én ittam a laktoherbet, de a fiamnál inkább afitolac teát, az is nagyon jo de nem hinném h ettöl baja lenne a babának..én több mint egy évig ittam, nekemis hasfájos volt..

a homeos bogyo is nagyon jo én is szedtem!

egy jo hir: (nálunk igy volt) a lányoknál hamarabb mulik el a hasfájos korszak..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Manó, örülök, hogy jobban van Levi!

Kicsiwuki, Kcsilla, nagyon sok babának fáj a pocakja a Laktoherbtől és a Fitolactól. Csanád sosem volt hasfájós, de mikor ezt a két teát kipróbáltam, addig nyűgi volt és sírós, amíg ittam... Egy másik fórumban felvilágosítottak, hogy többen is jártak így, és nagyon sok baba nem bírja. Egyébként én nem vettem észre, hogy bármelyiktől is több tejem lett volna, illetve hogy csökkent volna, mikor elhagytam.

Murphyke, fejni szoktál?

Kép
csanómanó
 
 


hát amikor engedi a picúr és nem kezd el egyből sírni etetés után, van mikor fejek, de csak kevéske szokott jönni :(

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!

Végre egy kis pihi! :D
Levi alszik és már nagyon szépen veszi a levegőt (kopp-kopp)! :D
Hétfőn kell kontrollra mennünk a kórházba,remélem rendben lesz minden.
Tegnap este még kijött az orvosunk,mert megkért,hogy hívjuk föl,hogy mi van Levivel és látni akarta.
Azt mondta,hogy valószínű további kezelésre lesz szükség,amiért ilyen csúnyán reagált erre a járványra! :(
Meg azt is mondta,hogy 1 hónapig szobafogság! :evil:
Állítólag most kezd beindulni ez a járvány,és ez kint benne van a levegőben,szóval akár egy séta közben is elkaphatta szegénykém! :cry:

Úgy néz ki,most meg én leszek beteg,elkaptam Levitől,de nem érdekes,az a lényeg,hogy ő meggyógyúljon!
Ma is majdenm sírva fakadtam,amikor ránéztem,eszembe jutott,hogy millyen kis esetlen volt és hogy mennyire sírt! :cry:
Remélem soha többé nem kell őt így látnom!

Kép
mano83
 
 


mano83!
Remélem most már minden rendben lesz veletek!
Sok gyógypuszi Levinek!
:wink:

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!

Légzésfigyelő és mérleg--az előbbi egyiknél sem volt, viszont a mérlegről csak rossz tapasztalataim vannak. Bencénél állandóan mértem és totál bele golyóztam, hogy most miért csak ennyit evett úgyhogy a Dettinél már elő sem vettem, szépen gyarapodott, 3-3és fél órákat aludt egy-egy szopi után. Ha nem evett volna eleget úgysem aludt volna egyhuzamban ennyit egyszerre.

Teák--első alkalommal nem használt nekem semmit, nem volt tőle és mondjuk semmi mástól tejem, így a Bence tápszert kapott minden minimális szopi után, most a lánykánál viszont sok volt tőle az elején és 3 hónapig csak tejcit kapott, aztán egyszercsak nem volt neki elég és jött a tápszer, de nem csinálok belőle lelkiismereti kérdést, mert örülök, hogy eddig kitartott és csak az volt


Mano,
bevallom én is elbőgtem magam azon amit írtál, örülök, hogy azóta már sokkal jobban vagytok. Levi egy stramm kis legényke :wink:


Nircee,
nem semmi ami nálatok történt :shock: én tuti becsináltam volna, hálisten nálunk van egy nagy németjuhász ha valaki be akarna jönni hivatlanul :P

Murphyke,
nekem is mindig azt mondták, hogy keltegessem 3 óránként, de én nem tettem, ők úgyis érzik mikor éhesek és felkellnek, megaztán egy pocakfájós babánál szerintem nem baj ha ürül is a pociból és nincsen felfújódva

Kicsiwuki,
gyönyörűek a te fiacskáid is, mekkora szeme van azon a képen :)

Ichtus, Tiop, Pilla
tényleg nagy segítség a konyhában, remélem később is megtartja jószokását :wink: anyusról meg elég ha a képek beszélnek, zabálnivaló

Nálunk is járt egy fotós és kinn a kapuba addig-addig mondta, hiába mondtam, hogy kösz nem csinálok én eleget, míg a végén már úgy voltam vele b...meg jöjjön és csinálja meg a képeket csak hagyjon már békén. Ki is kellett fizetnem 3400 Ft előleget és majd valamikor áprilisban hívnak, hogy mikor jönnek. Utólag belegondoltam, hogy 8000 Ft lesz a végén 15 db kép, ezért a pénzért neten keresztül több száz képet hívatok elő és még a negatívokat sem kapom meg. Így most buktam az előleget, de le fogom mondani :twisted:
Iszonyat erőszakosak :evil: ne hagyjátok magatokat, nehogy így járjatok mint én, habár láttam volt akinek több esze volt mint nekem :wink:

Szép álmokat és jó hétvégét mindenkinek Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sajnos elkiabáltam a dolgot,Levi nemrég 2×hányt! :cry:
Remélem,hogy csak az üdítőtől amit ivott!
Anyu azt mondta,hogy most mivel beteg ne adjak neki semmit tápszeren és cicin kívül,mert lehet,hogy az most nehéz a kis gyomrának!
Hát,nem is fogok semmit sem adni mellé,amíg meg nem gyógyúl!

Köszönjük mindenkinek a jó kívánságokat!

Tiop,
Zsani hogy van?
Hétfőtől,ha Levi jobban lesz,leszek msn-en és akkor újra tudunk beszélni! :)

Timi,
szerintem jól teszed,hogy lemondod,én is lemondanám fordított helyzetben!
Én is inkább hagynám veszni a pénzt,csak hagyjanak békén!
Amúgy ilyenkor,ha adsz előleget,kapsz róla vmi papírt?
Vagy mi rá a garancia,hogy nem lép le a pénzeddel?

Kép
mano83
 
 


Mano,
kaptam tőle egy igazolást, hogy átvette a pénzt és a többit majd a képek készítésekor és az átvételkor kell fizetni, de pusztuljon meg az ilyen erőszakos fajta, egy adag pelus árát buktam, mondjuk utólag mindig okosabb az ember. A tanulópénz itt is megvolt :evil:

Úgy néz ki mi is bekaptunk valami nyavaját, én péntek óta, Detti tegnap este, Bence meg ma reggelre lett lázas. Remélem amilyen hirtelen jött olyan hirtelen megy is ez a fránya nyavaja.

Levinek jobbulást és sok puszit.

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok!

Sajna elég ritkán tudok leülni a gép elé, mert Lili kisasszony nem sokat alszik, vagy ha mégis erre vetemedik, akkor gyorsan nekiállok rendet rakni, meg tenni-venni, (vagy éppen én is lustálkodom egy kicsit...). :roll:

Halljátok! Én pénteken kiakadtam! Elmentem a csajjal sétálni estefelé.
Nem tudom máshol milyenek a járdák, de itt Kistarcsán kritikán aluliak sok helyen. Az már kész csodának számít, ha egy forgalmas út mentén van járda, de hogy az még tűrhető állapotban is legyen az ritka mint a fehér holló. Komolyan mondom lemértem, hogy egy kb.300 méteres járdaszakaszon 11 perc alatt jutottam végig úgy, hogy nem igazán sétáltam már mert a sétánk végén jártunk, és már fáztam. Szóval kicsit szedtem a lábam, már amennyire tudtam, mert szegény csajszit sem akartam teljesen felrázni, persze néha még így is felébredt. Szóval kiakadtam. Eddig ugyebár baromira nem érdekelt, hogy milyen a járda, mert gyalog mindenhol el tudtam menni, de így babakocsival már kész művészet néha. Az autósokról nem is beszélve, hogy hányszor ráálnak a járdára, és a kismama, aki maga előtt tolja a babakocsit menjen ki az útra. Eszmélelten! Most jöttem rá erre, mert most használom igazán a járdákat... :evil: :cry:

Manó!
Úgy sajnálom Levit! Szerencsére Lili még nem kapott el ilyesmit, de amikor a szeme úgy váladékozott, meg teljesen vérben forgott, akkor annyira rossz volt látni, ahogyan szenved, és jóformán ki sem tudja nyitni a szemét. Szegény Levi meg azért ennél egy kicsit nagyobb "pácban van". :cry: Gyors gyógyulást kívánunk neki!!!

Lányok! Ti milyen pelenkát használtok?
Én megmondom őszintén, hogy mi a Pamperst használtuk, de én most fogok váltani, mert ebből állandóan kifolyik a pisi. Szegény Lili egy csomószor nedves. Vagy esetleg lehet, hogy nagyobbat kéne venni belőle? Most vagyunk kb. 4600 grammosak és a New baby-s 3-6 kilóig van kalibrálva. Elvileg ebbe simán beleférünk. Tehát nem értem.

Jöhetne már a tavasz, úgy mennék már nagyokat kirándulni...
Elegem van már a hidegből!!! :x

Szép vasárnapot Mindenkinek!
A kis betegeknek meg mielőbbi gyógyulást!

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Remélem Levi már jobban van! Ha tényleg csak az üdítőtől hányt akkor viszont szuper, hogy már jobban van.
Giga én az elejétől Libero-t használok és egyszer folyt ki a pisi, amikor méretet váltottunk és nem szorítottam meg rendesen a pelust. A Libero-nál úgy vettem észre, hogy előbb kell méretet váltani (kb. 1 kg-al), mint ahány kg rá van írva. Lehet, hogy a Pampers-nél is így van.

Nálunk sem valami fényes a helyzet betegség szempontjából, mert Sára a múlt héten volt influenzás a párom meg tegnapra taknyosodott be. Én és Laura még tartjuk magunkat, de gondolom már nem sokáig. Picikém néha már köhint egyet-egyet, úgyhogy holnap le is viszem a rendelőbe, hogy megnézze a dokinéni és, hogy ne érjen minket gyógyszer nélkül a kór.

Pilla
Vendég
 


Sziasztok! Mostanában csak "read only" üzemmódban vagyok. Nálunk minden ok szerencsére...

Pelus: mostanában nálunk is kifolyt a Pampersből egy kicsit a kaki, és ami viszont bevált: Tesco gazdaságos! :) De tényleg! :) Sokkal jobb a gumírozása, és persze lényegesen olcsóbb... ;)

Teát én is most vetetek Apával, mert nagyon sokat csuklik a Manó, és eddig csak a sűrű előtej mulasztotta el neki, teli ciciből, de hát értelemszerűen nem áll mindig rendelkezésre... (pl. ha szopi végén kezd el csuklani, akkor csak híg tejet tudok produkálni, attól meg nem áll el...) Gondoltam, kipróbáljuk a teát, hátha az segít... aztán lehet, hogy csak én gondolom így...
Vendég
 


Hello!
Érdekes modon a nagyobbik fiamnál nálunk is bevállt a Tesco gazd.-os de a kicsinél nem jött be,állandoas kiütéses volt tőle.Igy én most itt nálunk a faluban az egyik bababoltban árult pelust használom ami kb.egy árban van a Tescossal és ez nagyon bevállt.
A fiuk már nagyon jól vannak a változatosság kedvéért most apa beteg! :x
kicsiwuki
 
 


Sziasztok Mindenki,

én is csak olvasó üzemmódban vagyok mostanság. Minket az időjárás, a frontok viselnek meg nagyon. Lánykám kicsit nyűgös tőle, nekem pedig visszatért a migrénem. Pedig egész várandósság alatt nem volt és naívan reménykedtem benne, hogy 10 év után megszűnik, de sajnos nem.

Tejcsi: panaszkodtam, hogy nincs tejem és úgy érzem éhes marad Lelle. A mellbimbóm már majdnem begyógyult, de még nem tökéletes, viszont abból már rendszeresen szopizik, így jobban állunk tejcsi terén is. Talán mintha több lenne, de mellette még fejek is napközben, mert estére változatlanuk kevesebb van, csak cicivel nem lakik jól.
Kaptunk biztonság kedvéért tápot, egyszer csináltam neki, de kifújta, próbálkoztam mégegyszer ivott belőle 2 kortyot és olyan fejet vágott, hogy "anya, neked elment az eszed, kapd elő a cicidet és azt add a számba, ne ezt a lötyit", szóval meg sem issza, de lehet ha igazán éhes lenne, inna belőle.

Cumisüveg: végre megtaláltuk, de ez sem tökéletes. Egy egyész nagy doboznyi van mostmár. :) Ez is egy NUK cumi, de ilyen nagy cumifejes, olyan lakja van mint egy piramis. Ebből tud a legügyesebben inni, de emiatt is nyavajog, nem szívesen cumizik.

Csuklás: Lelle is sokat csuklik, de őt nem zavarja, engem sokkal jobban, néha el is alszik közben. Cicire szoktam tenni akkor abba hagyja, de van olyan is, hogy a cici sem kell neki.

Növekszünk rendesen, 4300 grammosak és 59 centisek vagyunk. Már híztunk 1000 grammot (hazahozatali súly) és 4 centivel vagyunk nagyobbak.

Pelenkában nekünk a Huggies vált be. De néha abból is kifolyik a cucc. Szerintem, ha jó nagyot rotyogtat, mindegy milyen márkájú kijön az.

Mi eddig még csak hordózóban sétáltattuk a lányunkat, mert még nem érkezett meg a rendelt babakocsi. Igaz el sem tudom képzelni , hogy hogyan fogom lehurcolni a tetőtérből, csigalépcsőn...

Ma is készülünk kifelé, de kicsit beijesztett a sok beteg babuka itt, nem szeretném, ha bármit is elkapnánk, de sajnos ez elkerülhetetlen, mert ha kinyitom rá az ablakot és úgy levegőztetem, akkos is elkaphatja azt a vírust amit szegény Levi is.

Nagyon élvezi Lelle a fürdetéseket, van dézsánk is, azt is kipróbáltuk már, de még maradunk a kádnál. Tetszett neki a tummy tub is, de nekem kicsit körülményesebb volt, és nem tudtam olyan jól megmosni, mint a kádban. Nálunk a mosdókenőcs vált eddig be, vagyis azt használjuk kezdetektől és Lelle érzékeny bőrének jó.

Jó sokat és változatos támék vannak. Tök jó, csak még én nem vagyok egy nagyon tapasztalt anyuka, ezért nem is tudok sok mindenhez még hozzászólni :).

Szép vasárnapot Mindenkinek.


Üdv: Pimpóka






Kép Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Pimpoka: nagyon édes Lelle! :) És elképesztő, hogy már egy hónaposak lesztek ti is - na meg mi is. :)

Amúgy nekünk holnap van házassági évfordulónk, és honlapután lesz 1 hónapos Flóra. Kell ennél szebb ajándék?! :)

giga1 : járdákról csak annyit, hogy mi egy olyan utcában sétálunk, amit kb. 3 hónapja fejezték be a burkolását, járdát is akkor csináltak... nagyon szép, meg minden, de a járdára meg se kísérlejük, hogy felmenjünk, ugyanis az oszlopok a járda kellős közepén vannak (!) és rengeteg a bukkanó, lépcső... olyan helyen is, ahol teljesen felesleges. Mintha direkt akadályokat próbáltak volna elhelyezni, hogy még véletlenül se lehessen végigmenni babakocsival...
Ennyit az akadálymentesítésről... Úgyhogy megyünk az úttesten, szerencsére nincs nagy forgalom...

Nekünk amúgy van légzésfigyelő... engem nagyon megnyugtat. Eddig még nem volt riasztás... csak ha elfelejtettük kikapcsolni, mikor kivettük a Manót.

Tejcsi: én most kezdtem el "raktározni" ínséges időkre, ha véletlenül beteg lennék, vagy gyógyszert kellene szedni, stb. Kb. két nap alatt tudok egy adagot (kb. 200 gramm) eltenni, ami "felesleg", tehát nem eszi meg Flóra... Úgy, hogy naponta kétszer fejek (abból az egyiket megeszi, a másikat elrakom).
Vendég
 


minnie és kcsilla:irjátok meg kaptok e tőlem privir jó,mert azt hiszem nagyon elbénáztam valamit!!! :oops: :oops: :oops:
kicsiwuki
 
 


kicsiwuki!

most megkaptam..irtam is..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Kicsiwuki, én megkaptam és írtam is,

Kcsilla, tőled még várom (még ha nem is fog tetszeni).

Lányok, valakitől hallottam, hogy egészen kicsi korában elkezdte a babáját a nagy fürdőkádban fürdetni. Erről mi a véleményetek???
minnie
 
 


Hát nemtom... Megmondom őszintén mi sosem fürödtünk Sárával egy kádban és Laurával sem fogunk. Nekem mindig az volt ezzel kapcsolatban a rossz érzésem, hogy mi olyan koszosak vagyunk ők meg olyan tiszták. De nagyon sokan fürdenek együtt a gyerekükkel. Lehet csak én vagyok ilyen fóbiás, de én nem nyaltam le soha a cumijukat sem és nem nyaltam meg a kajájukat sem és nem ettem meg a maradékot.
Vendég
 


Hali!
Én bevallom mindig együtt fürödtem a picikkel.Na jó,nem egész pici koruktól kezve de a nagyobbik fiam 4hon.volt mikor elöször"beült"apukája mellé a kicsi pedig 2hon.volt.Nagyon imádnak még a mai napi is fürdeni emlékszem a picinek mindig sok vizet engedtem,beülltünk a kádban és ott uszkált.Olyan édes volt.Meg még mindig jobb mint uszodába vinni ahol idegen gyerekekkel van és szülökkel és a gyerekorvos azt mondta,hogy a szülöktől főleg az anyától ha az odafigyel magára semmit nem kaphat el a baba.Mostmár csak azért nem fürdök velük mert nem férek a két fiu mellé.De néhe még csinálunk olyat,hogy apával együtt vannak a kádban.Na olyankor uszik a fürdő! :P
Ja cumink sose volt,mert szerintem egy anyatejes babának felesleges.Sose rágtak semmit sem,de a kajájukat én sem nyalom meg!
kicsiwuki
 
 


wuki!

ugye nem baj h röviditek???irtam...

cumival kapcs. teljesen egy véleményen vagyok veled nekünk se volt cumi, cumisüveg a fiamnál, és ráadásul mind a mai napig szopizik is.

én egy éves kora ota fürdetem nagy kádban elöször a tesoval most már néha én is beülök melléjük!

minie!

akkor küldöm!

puszi

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Nyugodtan röviditsd! :lol: :lol:
Megyek feküdni mert manok már alszanak!
Végre alszom egyet én is!
Mano:

Levike,hogy van?
kicsiwuki
 
 


Sziasztok!

Most olvastam csak Kati, hogy milyen beteg volt Levi, és hogy mennyi szörnyűségen mentetek keresztül. Nagyon sajnáltam szegénykét. Remélem, már jobban van. Volt az óta hasmenése? Jobban van már?

impoka, nagyon édes a leánykád, milyen jó, hogy így szeret pancsizni. Sára 1,5 hónapos koráig ordított minden fürdésnél, bármit tettünk. De most már szeret lubickolni. :lol:

Nagy kádban fürdéssel kapcsolatban: míg pici, semmi képpen nem fürdetném nagy kádban, abba hajolni kell, nem kényelmes. Egyébként én már alig várom, hogy Sárika tudjon ülni, és akkor már fürödhet velünk a nagy kádban. Előtte lezuhanyozunk, hogy ne koszosan legyen majd velünk, és fél évesen már lesz annyira erős az immunrendszere, hogy "elbír minket" :wink:

Verna, pont fordítva van, hogy a tej eleje hígabb, az oltja a szomjat, és a végefelé zsírosabb, tápanyagdúsabb. Bocsánat, nem okoskodásból írtam, nem akarlak megbántani :oops: Sárika is nagyon sokat csuklott kisebb korában, szinte minden étkezés után. olyankor már a cicit sm kérte mindig, ami elmulasztja, elállt egy idő után magától. de tényleg minket jobban zavar, mint a babákat.

Sárika most volt hétvégén élete első nyaralás helyett telelésén a Balatonnál. Balatonszárszón voltunk, van ott az Evangélikus Egyháznak egy konferencia központja, szupi kis szálláshely, közvetlenül a parton. (nyolc hónapos pocakkorában is voltunk ott nyáron)Jó volt kicsit kikapcsolódni, Sárika nagyon tündérien viselkedett. Szépen sütött a nap, csak a szél volt erős.

Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Pelusos téma,
a fiamnál, mint első gyerkőc csak és kizárólag Liberot és Pampers pelust vettünk, de mindkettőből ugyanúgy kifolyt a pisi, aztán a pelusos korszak végefelé kipróbáltuk a Tescos pelust és nagyon bevállt, így a huginál már természetes volt, hogy kezdettől fogva azt vettük meg és eddig nincsen semmi baj vele, nem folyik ki semmi, nincs kiütés :) na és az ára sem elhanyagolható, majdnem két csomagot tudok venni egy pampers vagy libero árából.

Nálunk ez bevett szokás hogy együtt fürdünk, de mondjuk az minden csak fürdés nem :oops: ő pancsol vidáman a "mély" vízben én meg tartom a kis buksiját tehát lefürödni nem tudok közben, csak cicamosdás :lol: még mielőtt bárki elítél emiatt elmondom, hogy miért is pancsizunk együtt. Mikor hazajöttünk a kórházból egyszerűen bármit csináltunk fürdésnél hidegebb víz, melegebb víz, kislavór, nagylavór, kiskád, háton hason, úgy sípított mint egy kismalac akit éppen ölnek, semmi nem volt jó neki és az elején ezért csak két naponta fürdettem meg. Aztán egy darabig bevállt a kislavór, de arra is ráunt és utána próbáltuk ki az együtt fürdőzést. Kár, hogy videókat nem lehet feltenni ide az magáért beszélne, valóságos úszóbajnok veszett el benne :D :wink: azóta már néha a saját kádjában is elvan és élvezi a pancsi minden örömét.

Timi

Kép Kép Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


kicsiwuki: te hogyan oldanád meg, hogy a lefejt tejcsit megeteds a babával? Mert pohárból nem tud inni, a fele mellé megy és félrenyel, a kiskanál felidegesíti, mert lassú. Ezért adom neki cumiból, de nem igazán tud belőle inni és ezért próbáltunk már ki nagyon sok félét és most találtunk egy olyat amelyiket "jól" tudja használni és nem fulladozik 5-6 korty után. Azért kezdtünk el cumit használni, mert a mellbimbóm olyan sebes volt, hogy nem tudtam szoptatni. Még most is az kicsit, de már napok óta szopikázik belőle és így csak este kap lefejt tejcsit, mert nekem estére kevesebb tejem van, mint napközben. Utálja a szilikont, bimbóvédőt sem kapta be és játszócumija sincs...

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Ne haragudjatok lányok, de mivel én is a Flórban szeretnék szülni, mindig szoktalak benneteket olvasni.

Most Pimporkának szeretnék írni! Az én kisfiam se fogadott el semmilyen cumisüveget. Bár elég tejem volt, így a lefejt tejet lefagyasztottam és a szomszéd babának adtam, ő mindig frisset kapott a ciciből. Viszont amikor hasfájós volt, ajánlották a köményes teát, és azt ugye csak cumis üvegből lehet adni. /ma már nem adnám neki, mert semmit sem ért, de akkor még kezdő anyukaként ezt nem tudtam/. SZóval mi is összevettünk neki mindenféle cumisüveget, kicsit-nagyot, szilikonost, gumit, de neki egyik sem kellett. Aztán valahol olvastam, hogy ez gyakori a szopizós babáknál, és ilyenkor meglehet próbálni a csőrös poharat. Mi az Avent cumisüvegekre vettünk olyan fejet, amit már 3 hónapos kórtól lehet használni, mert elég puha! Azzal semmi baja nem volt, és szépen ivott belőle! Próbáljátok meg, bármelyik nagy hipermarkettben lehet kapni. És ha már van Aventes cumisüvegetek, akkor legalább azok se vesznek kárba! :wink:
Vendég
 


Ja, még a fürdéshez annyit, hogy mi nem fürödtünk soha a gyerekkel. Már az elején vettünk neki egy fürdetős fotelt, és abban nagyon jól érezte magát, és nekem is könnyebb volt úgy fürdetni őt, hogy mind a két kezem szabad volt. Mivel így nincs teljesen benne a vízben, könnyebben hozzászokik a pancsizáshoz. Aztán ezt tettük be a nagykádba, és csak akkor hagytuk el, amikor már teljes biztonsággal tudott ülni.
Egyébként így néz ki, és olyan 1.400,-Ft körül van, ha valakit érdekel, akkor megírom, hogy hol lehet megvenni/megrendelni:
Kép

Még annyit szeretnék kérni, hogy aki Erdélyi dokihoz járt segítsen nekem, hogy a 8. héten milyen vizsgálatra számíthatok nála. Még hüvelyi uh, vagy már hasi? Rákszűrést mikor szokott csinálni, mert 5 hetesen nem csinált.
Köszi
Vendég
 


Sziasztok!

Írtam, hogy csak én vagyok ilyen együttfürdés fóbiás, de ne kövezettek meg ezért! :lol:
Ildy üdv köztünk! Nekem Erdélyi doki a 16 vagy 18. hétig csak hüvelyi UH-ot csinált.

Laura ma reggel már többet köhécsel és cseppet szutyog a nózija is, úgyhogy viszem ma a dokinénihez. Az a gáz, hogy szerdán meg mennénk az UH-ra, de ha beteg nem tudom elvinni és így is 1 hónapot vártunk egy időpontra. Jövőhét szerdán meg oltást kapna, amit szintén nem kaphat meg betegen, úgyhogy most cseppet tele van a hócipőm.

Pilla
Vendég
 


Sziasztok!

Boldog 1 hónapos hófordulót Lelle babánk! :lol:

És boldog 5 hónapos fordulót Levinek! Remélem, jobban van már a kis beteg!

Remélem, Laura nem betegszik meg jobban.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Szép reggelt mindenkinek,

köszi Ichtus a megemlékezést! :) olyan fura, mintha csak tegnap szültünk volna, viszont az, hogy babánk van az meg olyan, mintha már nagyon régóta köztünk lenne.

Mikor kell kérni időpontot az uh-ra? Mert nekünk is kell, de hozzánk a doki csak pénteken jön, gondolom akkor ad beutalót vagy lehet anélkül is, ha igen, tudnátok adni telefonszámot, vagy hogy működik ez. Ilyen sokat kell várni? Atyaég, ha több mint egy hónapot, azt sem tudom, hogy hol leszünk akkor, mert mi visszaköltözünk Miskolcra. Nagyon rossz lesz a költözés ilyen cseppséggel, meg ott kell akkor újra dokit keresni, védőnőt...stb. ajjjj

little ildy, sajnos én nem tudom a lefejt tejcsit lefagyasztani, mert amit kifejek, nálunk az a vacsora. Lellének nagy huzata van és a tejcsi meg épphogy kitart estig. Vannak aventes cuccaink, azzal kezdtünk, van csőrös pohár is, ha elérte a három hónapot kipróbáljuk, mert én nem szeretném, ha cumiból inna, de ő sem úgyhogy remélem nem lesz ezzel gond.

Még azt szerettem volna kérdezni, hogy az anyatejet ha felmelegítettem és nem ette meg vissza lehet tenni a hűtőbe és mégegyszer fel lehet használni? Én már többször csináltam ezt, mert sajnáltam kiönteni, remélem nem okozok ezzel kárt Lelleben...

Hogy vannak a betegecskék?
Lelle orra is szutyorog, remélem nem fázott meg és nem lesz beteg. Szívogatom neki orrszívóval, nem a porszívóssal, mert én attól félnék, hanem pesztonka nevű elektromossal az nem olyan durva. Komolyan mondom, Lelle teljsen élvezi, ahogy szívom ki, folyton mosolyog, egyszer sem sírt még emiatt.

Szép napot nektek!

Pimpóka

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Pimpoka az orvos adja a beutalót. Figyelj oda, hogy naplószámos beutalót adjon, mert különben nem fogadják el.
Szerdánként van UH 3 órától. Felhívod a kórház központi számát szerdán és a 188-as mellék a röntgen osztály. Én január 17-én kértem időpontot és február 7-re kaptam, ráadásul mondta a csaj, hogy készüljünk fel, hogy nagyon sokan lesznek és érkezési sorrendben hívnak be.
Vendég
 


sziasztok!

pilla!

jobbuást nektek!

pimpoka!

anyatejet 24 orán keresztül szobahömérsékeleten tarthatod, és nem lesz semmi baja, és 7 napig sima hütötérben, de sajnos arra nem tudok mit mondani h lehet e ujra használni ha már egyzser felmelegiteted..de ha gondolod utána járok..

Katica!

csatlakozom hozzád, mindkét babának boldog hofordulot! Biztos jo volt a balcsinál, nem volt tul hideg? Sárababának nem volt szokatlan uj helyen, uj ágyban..

Kata!

Levi jobban van már? én is hezitálok h kivigyem e egyáltaán sétálni, de tény h ha szellöztetek ugyanugy bekerülhetnek a bacik..

wuki!

ma ráérsz??????

puszika


Timi!

miért itélne el bárki? é nis együtt fürdök a gyerekekkel.. és semmi bajuk..szerintem ha nincs a szülönek semmi baja akkor miért ne?

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Pilla, Pimpoka!
Lehetséges, hogy én lemaradtam valamiről? Mert nem igazán vágom, hogy mi ez az uh-osdi?Ez csak nálatok valami spéci vizsgálat? Ha nem, akkor kinek kell, nektek vagy a kicsiknek? Tényleg nem tudom, hogy mi ez... :oops: Köszi a segítséget!!!

Az együtt fürdésre már én is gondoltam, de még szerintem várunk vele egy kicsit. Ez egyébként nekem jó ötletnek tűnik, hogy letusoljunk mielőtt beülnénk a picivel együtt a kádba.

Hát komolyan mondom én is kipróbálok valami olcsóbb pelenkát! Remélem majd beválik!

Kép
Kép
giga1
 
 


giga: hát ez a kicsiknek csípő, koponya és hasi ultrahang. Nekem a szülész dokim mondta, hogy kérjek rá időben időpontot, mert sokat kell várni. Nem tudom pontosan én sem, hogy mikor kell menni, de valami olyasmi rémlik, hogy a hatodik hét után. Hozzánk jön pénteken a gyermekorcos, akkor többet fogok tudni, csak gondoltam megpróbálok már előre időpontot kérni, hogy ne kelljen nagyon sokat várni.

Kérdezz utána te is, hogy nektek kell-e, de szerintem mindnen babának kell, nálunk nem volt semmi probléma a szülés után, se csípővel se semmivel szerencsére, de pont azért kell menni, hogy ellenőrizzék, hogy minden rendben van-e.
De erről mano83 többet tudna mondani, mert neki ha jól emlékszem Levi hordott is terpesz bugyit, és ők többször is voltak uh-n.

Kép

Kép

Kép
pimpoka
 
 


Little Lady!

Mi is pont ilyen kádbetétet vettünk.

És én is Erdélyi dokihoz járok. A 8. héten hüvelyi ultrahangra számíthatsz, más vizsgálatra engem ilyen korban nem küldött el. A rákszűrést szerintem te kérd! Nekem nem csinált, de pont azelőtt, hogy teherbeestem az akkori dokimnál megvolt a szűrés. Nekem 17 hetesen volt előszőr, hogy hason át uh-zott. Más vizsgálat szerintem egyelőre még nem lesz.

Móni

Kép
móni30
 
 


Köszi Pimpoka!
Én a gyermek ortopédiára kértem időpontot. Nem tudom, hogy ez ugyanaz a vizsgálat lesz-e. Majd én is megkérdezem, de valószínüleg igen, mert a védőnő nekünk is azt mondta, hogy a 6.hét tájékára kérjek időpontot. Mi pont valentinnap megyünk.

Kép
Kép
giga1
 
 


sZIASZTOK !
jÓ RÉG VOLTAM ITT Leis maradtzam sokmindenről!

little Ildy:Erdélyi dokinál szültem én is három babót a 8.héten még hüvely ultrahangot csinál egészen a 12 ig utánna hasi lessz havonta egyszer!Rákszűrést aszthiszem majd most fog kérni de ha nem kérne akkor kérdezz rá! :lol: :wink: Remélem tudtam segíteni!Sok szerencsét a babohóz!!!! :wink:


Eggyüttfürdés:Megmondom őszintén én mind a három gyerkőccel fürödtem már együtt igaz a Zsanival még csak kipróbáltuk mert annyira akart bemenni a másik gyerkőchöz és ugye ők még ahhoz kicsik,hogy melléjük betegyem így beűltem vele én !!! :wink: Nagyon élvezte a dolgot de azóta nem vólt mégeggy olyan eset,majd ha nagyobb lessz ,én úgygondolom akkor sokkal élvezetesebb lessz az egész!
De én nagyon szerettem velük együtt fürdeni ,sokat kérdeznek közben (mikor már nagyobbak kb.2évesek),hogy ez micsoda meg az micsoda ,és szépen megtanúlják,hogy a fiúknak ez van a lányoknak meg az van!szerintem nemrossz dolog ez az együttfűrdés! :wink: De ezt is mindenki maga dönti el,hogy mi a jó neki és a babának!Én is eleinte idegenkedtem az egésztől,pontosan a kosz miadt de rájödtem ,hogy ha a gyerkőc nem nyel vizet akkor semmi baj nemlehet ja és persze teljesen egészségesnek kell hozzá lenni!!!!!!!!! :lol: :wink:



Pellenka:Nállunk még egész picikék vóltak a gyerekek a Pamperst használtuk aztán pedig a Liberót mert az teljesen illeszkedik a baba idomaihoz!De a fiúknál azért arra figyelni kell,hogy a kuki jóhelyen legyen a peluzsban!különben kifolyik a pisi! :wink:
Különben néha az ólcsobb jobb !!!!!! :wink: :lol:
Mondjuk mi minden fajtát próbáltunk mikor már nagyobbak lettek!
Az a lényeg,hogy elkell találni a méretet!Ja és pesze jól feladni !Sok sikert mindenkinek! :P :wink:



Manó!
Örülök neki,hogy Levi jobban van a Vantolin csodákra képes! :wink:
Sajnos nállunk még nincs egészség (változatosság kedvéért) most az Anett lett tiszta takony és úgy köhög,hogy már megilyedtem tőlle!A Zsani lábadozik köhög még egy kicsit meg prüszköl de más most nincs a toppon! :?
A lányomat már énsem viszem oviba téliszünet óta ,hogy nehozza haza a bacikat de nembírjuk így sem elkerülni egészen mivelhogy a fiúnak muszály suliba járnia!!Levegőre is csak akkor megyünk ha nagyon muszály!!!Remélem tavasszal már elkezthetünk megint ovoba járni!De már előre félek tölle mert épphogy beszokott már nem is tudtam vinni ,így megint szokhatunk majd be!!!!Na nemfárasztalak evvel hiszen ez nem ide tartozik!! :?

Pimpóka!
Én úgytudom,hogy amit már egyszer felmelegítedtél azt nemszabad már mégegyszer odaadni!!
:?
De lehet,hogy én tévedek!!! :?
Kérdezd meg a védőnőt!Az lessz a legtisztább!!!!!! :wink:

Na üdv lányok majd jövök!

Beteg babók,mamók,papók gyógyuljanak meg!!!!!! :wink:


Sziasztok!Kriszti!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


sziasztok!

korábban volt szó a csipás szemről, csak nem találom, hogy hol. arra emlékszem, h írta valamelyikőtök, h nagyon nem jó a könnycsatorna átmosás. leírnátok mégegyszer ezzel kapcs a véleményeteket, meg h mit csináljak, ha csipás a picúr szeme? kaptunk már rá szemcseppet, de az nem használt most kamillázom (igaz írtátok h szárítja). a védőnő azt mondta, ha nem múlik el ad még egy szemcseppet, ha az sem használ be kell vinni, h átmossák a könnycsatornáját, de én azt nem akarom. ráadásul nem is annyira durván csipás, nincs összeragadva a szeme, csak egyszerűen csipás és kész.

köszi előre is!

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Lementük az orvosi rendelőbe, de annyian voltak a váróba, hogy be sem tudtunk volna menni, úgyhogy hazajöttünk. Felhívom az orvost, hogy jöjjön ki házhoz...
Giga ez koponya, hasi és csípő UH, nem ugyanaz, mint az ortopédiai csipővizsgálat. Általában már automatikusan adnak beutalót az orvosok, de nyugodtan kérdezz rá, ha te nem kaptál még.
Vendég
 


ja én is csináltam már olyat, h kivettem a tejcsit a hűtőből, aztán később visszaraktam mert mégse kellett, utána meg odaadtam. remélem nem lesz baja tőle picúrnak.

együttfürdés: nekem ez tök furinak tűnik, de lehet mi is fogunk együtt fürödni ha nagyobb lesz még nem tudom. egyelőre amúgy is a szobájában fürdetjük mert nálunk elég hideg a fürdőszoba sajnos.

Kép
murphyke
 
 


pimpoka: én is jártam már úgy, hogy már felmelegített tejet még visszaraktam a hűtőbe...
Szerintem mivel nem nagyon melegre melegítjük (testmeleg), ezért gondolom, hogy lehet... de most már inkább le se hűtöm, szobahőmérsékleten tárolom min. a következő etetésig, amikor is kiderül, hogy szükség van-e a lefejt tejre vagy sem... ha nincs, megy a hűtőbe, aztán mikor összegyűlik elegendő mennyiség (ált. 2 napon belül) akkor megy a fagyasztóba...
Nekem a védőnő azt mondta, hogy hűtőben 48 óra, fagyasztóban 6 hónap...
Vendég
 


Lányok!

Köszönöm az információkat Erdélyivel kapcsolatban!!!!!!

További jó babázást mindenkinek!
Vendég
 


Helloka!
Én az elejétől kezdve Avent csörös poharat használok aminek a csöre puha anyagból készül és van benne egy kis müanyag ami nem engedi,hogy csak folyon a viz hanem a manonak szivnia kell.Én már 4hon.abbol adtam a folyadékot és 1éves korukra mind a ketten megtanultak pohárbol inni.Amugy lehet,hogy nevetséges de én mikor lefejtem a tejet mégha nem is kellett visszapotolnom,akkoris 2hon.kortol minden nap adtam nekik kanálból elöször 1-2korty tejet majd néha fél decit is.Igy mire eljött a hozzátápláláés ideje,hogy kanállal kellett almát meg ilyeneket enni,semmi problémánk nem volt azzal,hogy elfogadják e a kanalat.Kicsit idöigényes de megvolt az eredménye.Az 1éves fiam ma már egyedül eszik kanállaá és soha nem kellett semmit rájuk erőszakolnom.
kicsiwuki
 
 


kicsiwuki: mi a vitamint adjuk kanálban, pár csepp tejjel, és gyönyörűen használja a Manó. Mondjuk volt már olyan, hogy nagyon kapálózott...

Pilla (és a csömöriek): Holnap babaruhavásár! Most láttam csak én is... lehet, hogy lesétálunk, bár vásárolni nagyon nem szeretnék... de ha ilyen idő lesz, akkor egy sétát megér. :) Max. megnézzük egymás babáit. :)
Vendég
 


Mi megyünk holnap a babaruha vásárra. Valószínűleg 9 körül már ott leszünk...
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?