Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Rambóka, remélem én is. Bár tervezünk egy kisebb kirándulást is...
menetrend? Minden nap ctg, áramlásvizsgálat közben (az meg mi a szösz?), 10 nap múlva szülésmegindítás.
A hasam közben keményedget. Tök jó lenne 2 unnyiig eljutni fájások nélkül.
csillagfény
 
 


Sziasztok! :)

Almodo!
Nagyon örülök, hogy írsz! :)

Gyereknevelési tanácsokat nem tudok adni! :lol:
De egyet tudok, aludni olyan jó..... :lol:
Ma du lefeküdtem, nyolcig húztam a lóbört és most is azon gondolkodom, hogy fekszem vissza és alszom reggelig. :lol:
Elég fárasztó hét áll mögöttem! :?

Gina!
Látom a tickered! Laraval szinte egyszerre haladtok.

Lara!
Minek neked mégegy lapar? :roll: Annyira indokolt?
A párod ki van vizsgálva? Vele minden rendben?
Egyébként hihetetlen szép görbéket produkálsz! Remélem hamarosan összehozol egy +at :)

Csillagfény!
Jesszus, te tényleg szülsz! :)
Basszus hogy telik az idő :)
Legyen úgy ahogy te szeretnéd. : Két ujjnyi fájdalom nélkül.
Csomagod össze van állítva?
Kit fogsz értesíteni??

Anyoka!
Ígéretes a görbuszod! :) SzexIstennő! :lol: Ez nagyon tetszik nekem! :)

Mamint!
Ami a BMIdet illeti a tábla csoki csakl segíthet rajtad! :lol:
De ami8 az IRt illeti, hát....... inkább ne! :? Könnyű mondani, tisztában vagyok vele! :roll:
Vendég
 


Rambóka :!:

Mégegyszer elolvastam amit írtál... Szerintem tényleg az a baj, hogy túl van pörögve Gergő estére, túlságosan fáradt, túl sok inger érte őt napközben, ami kimeríti.
Hánykor indul a napja? Mert amit írtál, hogy 10-11 után jön csak az éjszakai alvás, az elég későnek tűnik nekem. Márk napja a reggeli felkeléstől az esti fekvésig 12, max 13 óra, és ezalatt alszik 3x, összesen kb. 4,5 órát. És 8 körül van az esti szopi, fél 9-kor már a kiságyban van.

pussz
almodo
 
 

 
 

Sziasztok!
Láttam az rtlen a műsort tegnap. A "kedves" államtitkár asszony eléggé belekeveredett a mondandójába és ellentmondó dolgokat állított próbálva bizonyítani az igazát. Felhábordotam, majd sírtam. Kegyetlen, amit mondott és kegyetlen, hogy nőként ilyet gondol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

pl. most akkor mi hány % esély???mert egyszer azt mondta, hogy Mo-on 50% már az első sikeres, aztán meg, hogy azért kell lecsökkenteni a támogatást, hogy elérjük a nyugat 50%-os arányát, ami egyszer az elsőnél van meg, egyszer meg a két beültetésből, vagyis a 2 beültetés esetén 25-25% az esély kb. Na szóval, ha valaki nem érti az összefoglalást, nem csodálom,jó voltam matekból, de itt elvesztettem a fonalat!!!!!!Ki érti ezt????[color=red]FELHÁBORÍTÓ, amit akarnak.[/color]

Másik:
tudna nekem valaki egy jó urológust vagy andrológiai szakértőt magánklinikán????pü-ben is jöhet!

Köszi és jó éjt!

Mindenkinek, aki depis és másnak is: :D

Kavicska:
van egy jó hírem, 7vége van!!!!Alhatunk sokáig!!!!!
Vendég
 


Kavicska!

Azért ugye tudod, hogy most éppen azon dolgoztok, hogy a jó kis alvásokról lemondhass? :wink:

Én is imádok aludni, örök életemben nagy alvó voltam, ráadásul este gond nélkül fent vagyok későig, de akár egész délelőtt is tudnék aludni :oops: . Nahát ilyen az elmúlt 4,5 hónapban nem fordult elő... És már nagyon hiányzik... :cry: De még így is megéri...

puszi
almodo
 
 


Sziasztok!

Ginuska, a fertiben az s, e stb. a hüvelyváladék állapotát jelzi (száraz, ragadós, krémes, vízszerű, tojásfehérje) a BD-s sor az együttlétet (természetesen nem csak az az egy együttlétünk volt de babagyártásilag ez a lényeges... :oops: )

Rambóka, sajnálom hogy nem jött be :( És nem lehet hogy az a baj hogy az esti ceremóniák nagyon kitolódnak? Azt írod hogy a 6-os szopi után kezd nyügizni. Nem próbáltad még azt hogy akkor megfürdeted és le is teszed aludni? (a masszázst meg átteni délelőttre amikor még nem nyügi - nekem azt tanították hogy akkor csináljam amikor a baba jókedvű, neki is van kedve hozzá)
Nálunk is volt olyan időszak hogy ha Dorkát nem tettük le időben akkor semmi nem volt jó, kínlódtunk és 2-3 órát várhattunk az álommanóra.
Gyerekekkel foglalkozó műsorban láttam 1-2 éve a Spektrumon hogy a babáknál 2-3 órás periódusok vannak. (ők még nem úgy alszanak el mint mi, kell hozzá egy hormon - nem tudom mi!!! :( :oops: - és az ennyi időnként termelődik, ha nem alszik el akkor tuti 2-3 órát még dorbézolni fog...)
Ami az éjszakai etetést illeti, Dorka egyszer még mindig felkel - általában 3-4 óra körül - enni és utána alszik még 4 órát. Próbáltam hogy csak inni adok neki, nem tudott visszaaludni csak kínlódott, megkapta az adagját és aludt tovább. :)

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Kavics! :D

A Doktor Úr szerint indokolt, mivel mindig jól reagáltam a stimuláláskor a szerekre, csakhogy nem jött össze a baba.. Párom eredméneiről annyit, h : egy tenyészbika :lol:
Tavaly amikor megcsinálták, rá 2 hónapra babás lettem.

Kép
lara26
 
 


Almodo!
Tisztában vagyok vele! Kép
Nagyon megéri..... :)

Lafi!
Igazából holnap reggel fog bennem tudatosulni, hogy hétvége van, hogy nem szól reggel a telefon. :lol:

Kandika!
Merre vagy???? Nagyon rég nem jelentkeztél! :(

Gabika? :)

Espero kislányáról tud valaki valamit?

Asszem mostmár lefekszem.

Jóccakát nektek! :?
Vendég
 


Kavicska:én is kikapcsoltam a teló ébresztőjét, nehogy véletlen ébresszen hajnalok hajnalán!!!! :D
jó éjt
Vendég
 


Én is kívánok mindenkinek jó éjszakát! Pusza!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Almodo!

Suttogó nekem is megvan! Igen tuti! :D
Ma kemény félórás üvöltéssel le tudtuk tenni végül, 3X kellett kivenni és megnyugtatni, de aztán elfáradt! :twisted:
Nálunk este 10-11 körül szokott lenni az esti szopi, amikor felébred. Reggel régebben 6-kor kelt és utána visszaaludtunk 10-ig, mostanában az éjjeli cirkuszoktól függ. Ma 8-ig aludt.
Nem a szopival van gond éjjel, hanem az azt követő cirkusszal! Az a baj, h. mostanában annyira fáradt vagyok, h. elalszom szopi alatt (a múltkor 3 órát csüngött a cicimen, ami nem maradt következmény nélkül: teljesen felázott és kirepedt! :cry: ), ő is elalszik, de mivel nincs megböfiztetve, reggelre ott nyüglődik és küzd a pukikkal! :cry:
Meg meg kell mondjam, nem szeretem, ha velünk alszik a nagy ágyban, mert én sokat pörgök és eddig 3X ébredtem arra, h. készülök ráfeküdni a gyerekre. Persze abban igaza van a LLL-nek, h. nem fexem rá, mert felébredek, de ezt így nem nevezném pihentető alvásnak! :evil: Nem beszélve arról, h. ha ilyenkor felveszem és megpróbálom feltűnés nélkül becsempészni a saját kuckójába, na azt a sértett visítást hallanotok kellene! :twisted:
De remélem előbb utóbb helyreáll a rend. Kedden kapjuk a következő oltást, utána sokáig nem kap majd, én bízom benne, h. lesz idő rendeződni (vhogy mindig oltás után változtak a dolgok).

Csillagfény!

Az áramlásos vizsgálat abból áll, h. UH-gal nézik a köldökzsinóron átáramló vérmennyiséget. Azt tudják vizsgálni vele, h. a méhlepény megfelelően működik-e és elegendő oxigénnel látja-e el a babát. A vizsgálat ugyanolyan, mint a normál UH vizsgálat.
Szerintem, ha már egy ujjnyira ki vagy tágulva, a többi is menni fog! :wink:

Anyooka!

A babamasszázs apa kedvenc elfoglaltsága és normálisan a kölyök is imádja. A szopi és az azt követő fürdés/masszázs közt legalább 1 óra szünetnek kell eltelnie, mert különben sokat bukik.
Sajnos a párom legkorábban este 6.30-ra ér haza Szekszárdról, azért lőttük be a 6 órás szopit, h. mire hazaér már egy jóllakott mosolygós baba várja, akivel játszhat egy kicsit. Utána van egy kis alvás (ha álmos), ezalatt vacsiztunk, beszélgettünk, főztem, mikor éppen mit. Utána fürdés, masszírozás, ami után vagy egyből le lehetett rakni, v. egy kicsit még velünk volt, de amint elkezdte dörgölni a szemét már raktuk is le aludni és többnyire simán ment a dolog. 3 hónaposan már többször átaludta az éjszakát, de aztán a legutóbbi oltás óta megborult minden. Kedden megyünk a következőre, remélem az már nem ront rajta többet! :evil:


Lara!

De ugye csak körbenézés és átjárhatósági lesz, drilling nem? :shock:


Na én is lépek aludni! Jó éjszakát mindenkinek! Én remélem a legjobbakat, de lehet, h. kemény menet lesz! :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka, nekem az az érzésem, hogy túl hosszú így Gergőcskének a napja. Nem tudom emlékeztek-e rá, de Bogi első 3 hós kóráig panaszkodtam, hogy este nehezen alszik el. Igen, mert akkor volt az, hogy este 9 fele fürdettük meg stb. stb, és 11-12 órás elalvások lettek belőle, bennünket meg totál kiütött és kettes programunk sem maradt. Túl fáradt volt elaludni, pontosan ugyanúgy "kepesztett", kínlódott ahogy te írod a fiadról.

Nekünk lényegi változást az hozott, hogy amikor elkezdtük szombatonként a babaúszást, ami fél 6kor volt, döbbenten tapasztaltuk, hogy mivel nagyon elfáradt utána, gyorsan megfürdettük és fél8-8-kor már ágyban volt, és aludt is. És aludt egészen hajnalig! Utána szopi és folytatta tovább. Ezt alkalmaztuk a többi napra is, és bevált. Többektől hallottam, hogy minél nyugodtabb az este, annál nyugodtabb az éjszaka is. Nekünk igaznak tűnik.

Ennek az az ára, hogy sajnos apa hétköznap nem tud sokat foglalkozni a fiával, dehát kisbabának este 7-8 fele tényleg ágyban a helye... nálunk is ez van, hogy Bogi csak reggel látja az apját, meg hétvégén. :(
Ráadásul van olyan érzésem, hogy Gergőt mintha felvillanyozná az, hogy este apa foglalkozik vele az egész napos mami helyett, ez egy új inger számára, a masszázs is, és felpörgeti.

Nem akarok okoskodni, de próbáld meg azt, hogy estefele viszed ki levegőzni, utána láncetetés, fürdetés, esetleg arra hazaér a párod és még fel tudja öltöztetni, és majd esti szopi után egyből be az ágyba, még 8 óra előtt.
S abban igazad van, hogy egy 4 hós kisfiú nem lehet olyan sűrűn éhes, hogy ennyiszer akarjon éjszaka szopizni. Ez valószínűleg csak pótcselekvés, mert nem alszik rendesen.

Uff. :oops:
Vendég
 


Ja, és nálunk Bogi úgy alszik azóta is el 8kor, hogy délután 4-5 óra után nem engedem már aludni, max ha levegőzünk a babakocsival estefele, akkor 20 percre beszundít.

De sajnos minden gyerek más, ha engem kérdeztek, én a Suttogó tanácsainak 80%-át nem tudtam alkalmazni... :?
Vendég
 


Sziasztok!

Mostanában olvasgató voltam - kukkoló,de most a "doktornénik" segítségére lenne szükségem.
De először is:

A friss édesanyáknak gratulálok, az "éppenhogy"-akért szorítok, hogy minden rendben menjen. De miért ne menne!!? Mindig a pozítív gondolatok!

Megjött az end. doktornőtől a szakvéleményem. Mivel a terheléses eredményeket hozzá küldték, most tudtam meg őket.
Nem tusom mondtam-e, de a glükozós után nem engedett a 21-ből, elküldött tesztreggelisre. De a lapján már csak az utóbbinak az eredményét jelölte.
Azért én megkérdeztem a másikat is még régebben, mikor a 2.-ra adta a beutalót. Arra azt mondta, minden értékem a határértékeken belül van. Ennyit tudok róla, de lehet hogy elküldetem azért vele. Na, a másikat felvezette a lapra, de referencia értékek nélkül, nem írt oda semmi szöveget, szóval HELP!

vércukor 5,2 mmol/l , 2 órás: 5,2 mmol/l
inzulin: 17,1 uU/ml, 2 órás: 27/1 uU/ml

megköszönném, ha tudnátok írni valamit ezekről.
Egyébként a véleménye PCO. A gyogyi szedését javasolja tovább, diétával! Fél év múlva kontroll.

Mindenkinek jó hétvégét!!!!
A Balázsoknak (férjeknek...stb) BOLDOG NÉVNAPOT!!!, az én férjecskémet is ma ünnepeljük!
sunny1
 
 


Sunny, bár az inzulinszinted nem emelkedik meg vészesen, de az éhgyomri nagyon magas. Már nincsen fent a gépemen a HOMA index kalkulátorom (letölthető a Netről: HOMA 2.2 ha jól emlékszem), de az ránézésre látszik, hogy az inzulinérzékenységed max.fele a normális emberének.

10 fölötti éhgyomri szint az már nem jó, 13 fölött abszolúte nem.

Nagyon jól teszed hogy kapsz metformint. Ha súlyfelesleg van, és azt leadod, akkor az IR még tovább fog javulni, tehát ez is nagyon fontos. IR-t (hasnyálmirigyet) magas GI indexű kajákkal provokálni nem szabad. Lehetőleg mindennapos testmozgás. Hát ez lenne a PCOS biblia. :lol:
Vendég
 


Köszi a drukkokat. Még mindig semmi. ma lesz egy jó nagy séta leányváron. :) Remélem használ.
csillagfény
 
 


Sziasztok!

Rambóka! Ha melletted fekszik akkor is átfordul? Mert ha hason fekszik akkor a böfi is kijön. Nálunk az vált be hogy simizem a hátát egy kicsit, amíg ellazul (a mai napig!) Kiságyban is működött ez a dolog. Külön szobában van vagy ott van az ágya mellettetek?

Norkával egyetértek abban hogy nem jó olyan sokáig húzni az estét. Dorka fél éves koráig anyukáméknál laktunk, Apa általában este fél 8 körül ért haza, előfordult többször is hogy Dodó már aludt. Ő is nagyon keveset látta az apukáját hétköznap - sőt most is épphogy pancsira hazaér - de ezt mindannyian elfogadtuk, mert úgy éreztük hogy a babának ez a legjobb. Hétvégén viszont szinte egész nap Apáé!

Elhiszem hogy a párod imádja masszírozni, de nem biztos hogy amikor már annyira fáradt Gergő, ő is igazán élvezi a dolgot!

Én sem okoskodni akarok, csak segíteni hogy nyugisabbak legyenek az estéitek, éjszakáitok! Ha sok volt belőlem akkor bocsi!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Szép napot!

Sietnem kell ,csak beköszönök és megmutizom az új vonalzóm :D :D :D :D 56nap után mensi..
végre vki aki nem babára és pé-re gyúrt most hanem mensire :lol: :lol:

Rambóka Gergő nagyon cuki!!!!!! barna fényes bőr..ááá :P

Mindenkinek puszi!!
Vendég
 


Hello csajszik !

Kavicska, a poci görcsölés nem mindig jelenti azt, hogy meg fog jönni :) Mikor akarsz tesztelni ?

7Kincs, gratulálok a mensidhez, ezek szerint a Norculut hatásos volt.. :wink: Nálad most hogyan tovább ???

Anyoo, nagyon tetszik a görbéd, mindig örülök, amikor pé-s görbét mutattok ! Ráadásul elég jó időben elkaptad apát, úgyhogy bő 1 hét múlva izgulhatunk érted !!


Fő a bablevesem (jó zsíros csülökkel :evil: ), mindjárt csinálom a csipetkét, de előtte "eldicsekszek" a mai testedzésem sztorijával.
Reggel 8-ra elmentem egy aerobic tornára, tök jól volt az eleje, bemelegítést, stb, majd amikor jöttek sorban a keményebbnél keményebb gyakorlatok, azt éreztem, hogy rosszul vagyok.
Már nem láttam senkit, kitámolyogotam valahogy és elájultam.
Hát persze, leesett a vércukrom, mert egy falat kaját nem ettem előtte :twisted: Annyira gáz volt, hogy hiába akartam mondani mi a bajom, nem tudtam megszólalni és az az iszonyú hányinger...

Utána úgy égtem, mert mindenki azt kérdezgette, hogy ugye nem ettem .. ráadásul kb. fél órába telt, amíg el mertem indulni hazafele. A férjem jól leb...tt, hogy miért kell nekem ugrabugrálni járni. Azóta meg fáj a hasam, a méhem ki akar szakadni :roll:

Ennyit arról, hogy milyen fitt és okos vagyok :?

egyébként tök jó a kedvem, mert a hőm végre egyértelműen megemelkedett, szóval megvolt a pé-m 8)

no, rohanok főzni

mniki
 
 


Sziasztok!

Mniki! Kincsecske, meg Mindenki!!

Aranyosak vagytok :)

Teszteltem egy negát! :?

Hijjába na, marad a lombik :!: :?: :!: :?

Mniki!
Hát kajálás nélkül elmenni aerobikra!
Nagy bátorság! És szigorúan tilos!
De tudom, hogy te is tudod, csak épp nem tartottad be! :shock:

Jó bableves evést! :lol: :lol:
Micsoda élvezetek baromira irigylem! :lol: :lol:

Cuppp, folytatom a takarításT!
Vendég
 


Kincs !

Gratula :) Én is laig vártam már ezt a menzit :) Fej - fej mellett haladunk :wink:

Kavicska!
A lombik...khm..tuti lesz, hisz neked simán megy majd a stimu. Tudom, mert szép görbéd van. Szorítok. Menzinek semmi jele?? ( mert akkor még nem kellene temetni ezt a hónapot)

Takarítás kész :lol: Kivasaltam, mostam, főztem, :lol: Nagyon aktív vagyok ma :)

Puszi

Jah...néztétek a babavilágot Liptaival?? Remélem a minisztériumi pi...a is látta. Mert mint láthatta volna, 2 próba ritkán elég.
Vendég
 


Kavicska:sajnálom....de azért ne add fel, még bármi lehet!!!!

mniki:Hát nem vagy semmi, hogy így el mertél menni ugri-bigrizni!Még jó, hogy nem lett semmi bajod!Máskor nem kéne ilyet csinálni.

Tök szar, még mindig nem jött meg, amikor azt hiszem, hogy végre egyszer 28 napos lesz, tévedek. Pedig azt hittem, hogy talán most ismét 28 napra megjön, még fájt is a pocim, de hát ismét tévedtem. Tesztelni nem fogok, nem érdemes. Nálunk még csak esély sincs, hogy + legyen. Szóval természet megint szórakozik, és megint ott vagyok, hogy várhatok, mikor jön meg... :cry:

Hőm is stagnált, folyamatosan emelkedett, felment 37-re majd 4 napja 36,5-36,6on van....

Lafead
30 cn.
Vendég
 


Sziasztok!

Rambóka!

Csak átjárhatósági lesz és körülnézés. Drilling nem lesz, mert a petefészkek UH-n normál képet mutattak a stimulálás alatt.

Kép
lara26
 
 


Kellemes délutáni sziesztát Mindenkinek!

Kincsecske!
Végre!
Nagyon örülök a menszidnek! :)

Gina!
Nagyon aktív voltál. Én mindig bevonom a párom egy kis társadalmi munkára! Nagyobb kedvem van nekem is az egészhez! :lol:

Lafi!
:(
Ilyen alacsony hővel :(
Azért a 30 nap még nem olyan sok..... :?

Addig fogok itt nyafogni, amíg a hátsómat szét nem rudjátok :shock:
Na jó, mégsem nyafogok.

Megyek visszafekszem a párom mellé. Nagyon jó ez a semmittevés! :lol: :lol: :lol:

28cn.
Vendég
 


Sziasztok!

Szombat, hétvége. Hurrá! De nem hurrá, amikor körbenézek, és látom a vasalnivalót, a takarítanivalót. Nincs kedvem hozzá. :?
Az időjárás pedig megőrjít, napok óta nem alszom rendesen. Rambóka, ne csodállkozz Gergőn! ;) Egyébként kitartást! Nem tart ez örökké! ;)

Lafead, most én sem tudtam/tudom követni, mi is történik odabent. Nehéz dolog ez!

Ja, csokizaba: általában mensi alatt, főleg az első pár napban nem megy az önkontrol, és tömöm magamba, ami a kezem ügyébe kerül. De most erről nincs szó. :?:
Szeretnék már egy tickert!!! Mindegy hány napos, csak rendszeres legyen!!!

Mniki, ez tényleg elég merész volt! Nem mintha én minden reggelt reggelivel kezdenék. :oops:

Csillagfény! Nagyon nagy drukkok szállnak feléd!

Államtitkár asszony: rtl-es műsortnem láttam, de tegnap az m1en is díszelgett. Nézők kérdéseket intézhettek hozzá. Elsősorban nem a lobik volt a téma, de ezen is nagyon felháborodtam. Minden kérdésre a válasz: "Nyugodjon meg", "Megnyugodhat"
Az adás csúcspontja az volt, amikor közölte, hogy a gyógyszerek között nincs különbség, csak az árakban! :shock:

Sunny, érekes, hogy ennyire ragaszkodik a próba reggelis verziódhoz az orvos. De a lényeg, hogy támogatja a metformint.
Nem nagyon értek az inzulin értékekhez, de amit össze-vissza olvastam a témában, nekem is úgy tűnik, hogy magas.

Kincs, gratula az 1. naphoz!

KAndi, mi van veled? Autó? Teszt?

Megyek takarítani... :roll:
mamint
 
 


Kavicska, szerintem nagyon korai volt a teszt !!

Lafead, ha pár napon belül megjön, azért az még nagyon jó eredmény, nem ? Ne légy elkeseredve, lesz ez még jobb is !!

Úgy tűnik engem a reggeli akcióm szépen kiütött. A hasam olyan intenzitással görcsöl, mintha mindjárt megjönne, a derekam majd leszakad. A fejem szétszakad.

Panaszkodjak még ? :lol: :oops:

A bablevest elsóztam, a férjem kimenekült a garázsba, mondván, hogy pihenjek. Na ja, biztos nem bírja a nyavajgásomat :lol:

na, elhúzok..

mniki
 
 


Sziasztok!

Rambóka: szurkolok, hogy túléljétek az elkövetkező néhány hetet... nem lehet, hogy ez a hülye időjárás is bekavar? A férjem is olyan már napok óta, mint a mosott *ar (ezt jobban nem lehet kifejezni :) )... a védőnőm szerint ha arra érzékeny a baba már az erősebb szél is ki tudja ütni :(

Egyébként bevallom, okulok, tanulok az itt elhangzó dolgokból :)

A többieknek meg hatalmas drukk:))))) Egyszer már csak jön a tavasz... és a gólyák is visszatérnek:) :) :)

Niki: fúha... szőlőcukor... az mindig legyen nálad... (vagy pl. 100%-os almalé... de nem a visszahigított fajta, hanem lehet kapni nagy 5 literes direkt préselésű rostost.... az nekem soha nem dobja meg a cukrom viszont a benne lévő fruktóz lassan szívódik fel így sokáig stabilan tartja a cukorszinted... és inni még olyankor is tudsz amikor semmi lehetőséged az evésre!)

(Ja... a cukrom meg... hát... a férjem szerint ez már nagyon gáz... éjjel nappal zabálok... hja... 3 óránként kötelező... a cukrom meg egyre jobb... a héten egyszer sem ment 5,7 fölé a reggeli utánim (és az utóbbi időben ez inkább 5,1-5,4 között van!)... az éhgyomrim meg 4,7 maximum... a durva meg az, hogy kb. egy órája az ebéd után kb. egy órával ittam egy capuccinot (1,5 deci tej!) és ettem egy falatot a férjem tortájából (hja... szegény... 2 napja lecsapta a hangszórónk, azóta sajnáltatja magát úgyhogy ennyi járt neki:) szóval... most néztem a cukrom 1 órával a tejivás/ falat süti után... és 4,6 ....)

Most komolyan... szerintetek létezik, hogy eredetileg sem volt akkora gond a cukrommal mint ahogy azt mondták? Vagy... létezik, hogy néhány hét diéta után annyira megkönnyebbült a hasnyálmirigyem, hogy végre elkezdett jól dolgozni? Komolyan... mostanában kezdek délutánonként 4,5-5 közti értékeket mérni a kajálások után.... Vagy lehet, hogy az időjárás ilyen jó hatással van rá? Én már semmit sem értek... (a vércukormérőm viszont kincset ér... csak azt bánom, hgy nem vettem azonnal egyet amikor teherbe estem... szerintem az összes PCO-s kismami jobban járna ha otthon is csekkolhatná... és akkor pánik nélkül mehetne a dokihoz ha eltérést kezd tapasztalni... addig meg folyamatosan korrigálhatná az étrendjét... )
Vendég
 


Kavicska: én azért nem adom fel a szurkolást... olyan görbéket és tüneteket produkálsz mostanában, hogy csak lesek... aztán ki tudja, miből lesz a cserebogár :)))) (a teszteléshez meg még úgyis korán van... max. lerágjuk a körmünk:))))
Vendég
 


(franc... letelt a 3 óra... megint ennem kell... elegem van... csoda, hogy hízok???? Soha életemben nem ettem még ennyit mint amióta diétázok... ma ebédre csak sima szendvicset ettem... és már majdnem sírtam annyira nem kívántam semmi kaját ... vagyis saláta OK lett volna de a CH-t akkor is be kellett volna vinnem... sütivel meg nem lehet... pedig azzal 2mp alatt letudtam volna az 50 CH-s ebédet :))))))))))
Vendég
 


Csakegy!

Nem semmi ez a cukor mizéria. Én biztos nem bírnám csinálni. De az jó jel, hogy úgy tűnik rendeződött a cukrod.
Mondjuk én is várom a cukoreredményemet - jövő héten lesz meg. Ezúttal nem volt semmi bajom a cukros löttytől. Mikor a 12. héten voltam, akkor hasmenésem volt tőle és eléggé alacsony lett a terheléses cukorérték.
Nálam ez a cukor-dolog érdekesen működik. Ha pl. 2 étkezés között eszem édességet, utána röviddel majdnem éhen halok. Ha nem eszem semmit, simán kibírom a köv. étkezésig. Szerintem inzulintúltermelésem van. Vagy mi ez más?

Mniki!

Hát máskor ne menj reggeli nélkül aerobicozni. Vigyázz magadra, nehogy bekómálj :)

Kép
babancs
 
 


babancs: azért éhezel meg gyorsan, mert az édesség pik-pakk felnyomja a cukrod... ami (a magas GI miatt) azonnal le is esik... így folyamatosan ingadozik... (és ez normális reakció édesség után :) ) (ezért jobb a gyümölcs... mert abban fruktóz van ami lassan emeli a cukrot... kivéve a szilvát, a szőlőt és a sárgabarackot mert azokban mint ahogy megtudtam, a cukrok legnagyobb részét glükóz alkotja ami gyors és nem fruktóz mint a többi gyümölcsben...)

A férjem is azon dilemmázott sokáig, hogy hogy lehet az, hogy reggel megeszi az SK összekutyult műzlit és egy órán belül már éhes is tőle... mialatt én fele annyi után még mindig tele voltam (bevallom nem is szeretem a műzlit... csak azért ettem, mert kellett a rost... de most túl magas CH tartalma lenne úgyhogy....)...

Kiderült, hogy a méz az oka az egésznek... én a mézért sem rajongok így alig raktam bele... éppen csak mutatóba... a férjem viszont kifejezetten szereti a mézet így ő szépen telepakolta...

Így a műzli szépen lassan emelte a cukrát.. míg a méz gyorsan... a műzli meg nem tudta utolérni a mézet... így a cukra szépen leesett utána és megéhezett... Nála azt javasolta a dietetikus, hogy bizony vigyen magával tízórait is, hogy szinten tartsa a cukrát... (neki tökéletes a cukra, de ez mindenkinél így működik...)
Vendég
 


(illetve először azt tanácsolta, hogy rakjon bele kevesebb mézet... de látva a férjem ellenállását inkább stratégiát váltott :) :) :) )
Vendég
 


Nekem meg azt tanácsolták, mindig legyen nálam szőlőcukor arra az esetre, ha leesne a cukrom. Nyomattam is magamba, de nem értettem miért vagyok rosszul az éhségtől utána. Mióta nincs nálam, azóta nincs ilyen gond. A gyümölcsök közül a banán is baromira felviszi a cukrom, utána szinte "kuruttyolni" szokott a gyomrom az éhségtől.

Kép
babancs
 
 


hát... a banán a keményítő miatt necces... olyan krumpli kategória (én is megéhezek utána:) A benne lévő cukor összetételéről nem hallottam, de lehet, hogy utána fogok nézni :))))

Az alma az viszont biztos... ha nyersen eszi az ember teljesen alacsony a GI-je és hát télen is kapható (ami ugyebár nem mindegy :) )

Egyébként amióta le vagyok tiltva a gyors cukrokról azóta tényleg kevésbé vagyok éhes (na jó... uzsonna és vacsora között hamarabb, mert uzsonnára 2 almát szoktam enni... igaz, a dietetikus-az új persze- azt javasolta, hogy kisétkezések után ha éhes vagyok a világért se tartsam be a 3 órát mert azzal többet ártok... úgyhogy akkor akár mehet 1,5-2 óra mulva is a következő kajálás... csak az ebéd és a vacsora után figyeljek oda, mert ott kellhet a 3 óra...) És hát nálam itt sántítanak a diabetológiák... mert nem veszik figyelembe az egyes emberek igényeit, szokásait - pedig simán személyre lehetne szabni a diétát... és akkor mindenki elégedettebb lenne...
Vendég
 


Na ezt találtam:

"Zöldségek-, gyümölcsfélék: alacsony GI-jû táplálékok, mivel sav-, rosttartalmuk magas. A gyümölcsök általában három (fruktóz, szacharóz, glükóz) cukorkeveréket tartalmaznak. Minél magasabb egy gyümölcs fruktóz tartalma, annál alacsonyabb a GI-értéke. Kivételt képeznek a feldolgozott (mélyhûtött, szörpök, gyümölcslé) gyümölcsök, mert a feldolgozás során a rostszálak fellazulnak, ezért könnyebben emészthetõvé válnak, emelkedik a GI-értékük. A zöldségek kiválasztásánál kerülendõk a magas keményítõ tartalmúak, mert minél magasabb a keményítõtartalmuk, annál magasabb a GI-jük is. Fõzés során is változik a zöldségek GI-értéke, de nem kiemelkedõen, sõt bizonyos zöldségfélék fõzve táplálóbbak, mert fõzés során a sejtfalak fellazulnak, így könnyebben jutunk az értékes tápanyagokhoz."
Vendég
 


gyerekek - alvás.
Hmmmmm - izé, bocsi, tudom, hogy csak okoskodom, de egy kolléganőm nagyon ajánlotta. Ki is próbálta, neki bejött. Én is megpróbálom megszerezni.

Ford, Gina: Kiegyensúlyozott babák és nyugodt mamák kézikönyve : a magabiztos és gondmentes gyereknevelés titkai

A hasam kb 40 perce nagyon keményedik, szinte 2-3 percennként. Semmi fájás, vagy egyébmás.
Tippeljetek, mikor fogok szülni!!!!!!!!!!!!!!!!!
csillagfény
 
 


Csillagfény! :D
Én tippelek: hamarosan! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kinek tudod a telefonszámát? Kit fogsz értesíteni?

Csakegy, Babancs!
A banánt ne bántsátok! Kép


28 cn.
Vendég
 


Kandiét tudom, sőt ha Kandika tudsz fogadni mmst, akkor küldök telcsin képet is.

Ezek már kontrakciók? Ezek is tágítanak, vagy csak ha már úgy fáj, hogy elájulsz?

Más: ezek fognak átmenni fájásba, vagy mi ez?
csillagfény
 
 


Csillagfény!

Reggel 8 megfelel? :wink:
A fájdalommentes kontrakciók is tágítanak. Csak szerintem amíg nem megy el a magzatvíz addig nem fájnak, de ez csak az én teóriám! Legalábbis nálam addig nem fájtak.

Jujj! De izgi! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Nyugi! NEM FOGSZ ELÁJULNI! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csillagfény! :lol: :lol: :lol: Ügyes legyél!!!

Kavicska, szerintem is lehet hogy korán teszteltél! Ne temesd még ezt a ciklust! :wink: Annyira jó lenne! Szorítok nagyon!!!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Jó estét.....

*******Csillagfény!*******Persze,küldj nyugodtan....akár éjfélkor is...nem kapcsolom ki a telcsim....kép is jöhet! :D

####Vöcsök! #### Én Csillaghegy és Békás között!Nem vagyunk,akkor messze egymástól! :lol:

&&&&&Mamint!!!!&&&&&Kocsi itthon van (tegnap este hozhattuk haza),a futóműve -kerék stb kész....de törött még....de legalább,lehet használni!Ami nem utolsó szempont!Majd lassan jön a többi.Rendőrségi papirba az ismerősöm rendszeressen bele tud nézni (rendőr),hétfő-kedd postázzák a qrvának,és sajna fellebbezhet 8 napig.....ha nem teszi a 9.nap postázzák a határozatot....ha fellebbez,akkor kihallgatás-tárgyalás....na akkor hosszú lesz!Szóval Én nem kapok papírt,csak Ő,mint 100%-os károkozó :twisted: ....de joga van fellebbezni! :(

_-_-tesztet 4db-ot csináltam már!Dokim nem tudom felhívni.....de gondolom,ha bevennék duphastont,mondjuk 5napig,tuti nem lenne jó a 3.-napi hormonom miatta,,,,,,,,,vagy,esetleg valaki ,nem segítene????Kavicska????Rambóka?????Norka????beszedjem????
Szóval csak telik az idő....és nem jutok előrébb! :?
Hétköznap Nati miatt,nem nagyon tudok jönni.....a héten 3x fél 9-re értem Vele haza az edzésről.....és még utána kezdődik az esti procedúra!
Néha-néha végig szoktam olvasni......de sajna,nincs erőm lereagálni! :oops:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Jaj....ezt el kell meséljem....jön hozzám egy új kicsi,16hónapos.....anyucija 15évesen lett terhes...apuci csupán 2évvel volt idősebb.....multkori találkozásunknál....majdnem megvertem az apucit....lehet,miatta rugnak ki,meg csuknak le....de lehet meg fogja érni!Kicsi többet van balesetin,mint otthon....mindezt nevetve elmeséli...hol össze varrják az ujjait,hol a fejét....és a kicsi jobban szótfogad,mint egy kiskutya...anyuci intiben,és apuci állítása szerint,azért veri őket,mert jobban ragaszkodnak hozzá........szerintetek?19évesen ilyet,mer mondani Nekem!A végén azt mondtam neki,hogy sötétben sürűn nézzen hátra ezentúl!

Szerintetek?Gonosz lennék,ha elvetetném tőlük?
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Csillag, drukkok mennek! Én pontosítanék: magzatvíz elfolyás előtt a fájás = gyengébb és erősebb mensi görcs szerű (amikor már az igazibb), elfolyás után meg inkább nem részletezem, de emlékezz a centrifugás hasonlatomra! :wink:
Szóval észre lehet venni! :lol:

Kandi, ha a gyermek szenved, akkor el kell vetetni... milyen sorsa van így neki? :cry:
Engem ezzel teljesen ki lehet ütni... a kisgyermekek és ha állatok értelmetlenül szenvednek, annak a tudatánál nincsen elviselhetetlenebb számomra. :(

Kandi, egy progeszteront tudsz nézetni? Elvileg az gyorsan megvan. Csak mert abból látszik, hogy kell-e Duphaston vagy nem kell.
Vendég
 


Sziasztok!


Elkaptam a páromtól az infulenzát. Láz, köhögés, csésze az orrom alatt..... :cry:

Ezért nem olvasok vissza, kérlek ne haragudjatok!

Az viszont látom, hogy készülödik Csillag. :lol:

Lenne egy kérdésem: mi a különbség az Adimet és a Meforal között?? Ha nincs Adimetet bekaphatok Meforalt??? Válaszokat előre is köszönöm!!!!

Kellemes hétvégét nektek!

Bee
beebeey
 
 


Sziasztok!
Még egy kis kukorékolás! :)

Csillagfény!
Emlékszem, hogy te első perctől féltél a szüléstől, a fájdalomtól.
És most itt vagy a finisben! :lol: :lol: :lol:
Ne haragudj, hogy nevetek rajtad, muszáj Neki onnan kijönni! :lol: :lol:

Ugyan én még nem szültem, és éppen ezért NEKEM nyugodtan elhiheted, hogy menni fog ez, mint a karikacsapás! Kép


Nagyon drukkolok! :) Hallgass a dokidra és a szülésznőre! És nyugodtan stidd őket, ha akarod!

Kandika!
Ahogy Norka is írta, azt kellene kideríteni, hogy volt e PÉd. Mert ha volt, akkor megjön, ha nem volt, akkor mehet nyugodtan a duphaston.
Valahogy meg kell nézni a harmadik cn.-i hormonjaidat! :) És azt csak menszivel lehet. :)

Ami a 19 éves apucit illeti! Szadista barom.
Az ilyennek két pofon (30 évvel ezelőtt még a pedagógus kukorica szemekre térdepeltethette), és egy s.ggberugás!
És még esélyegyenlőségről beszélünk. :cry: :cry: Milyen élete lehet egy ilyen pici babának.

Szerintem jelentsd fel! Nyugodt lelkiismerettel!
Láttál a babán ütés nyomot?

Jajj, olyan borzasztó ez az egész. Az ember azt hinné, hogy ilyen csak a rossz filmekben van! :cry: :cry:
Vendég
 


Beebeey!

Nyugodtan "bekaphatod"! :lol: :lol: :lol:

Szegény fejed!
Kalapkúra! :lol: :lol: Sok citrom, forró tea. Paracetamol. Puha ágyikó! :D Egy hét otthon és jól is leszel! :)
Gyógypuszi! Kép
Vendég
 


Andika
Hát legalább már autózhatsz!Aztán majd a többi is szépen lassan rendebhozódik :)

Gyerek:Én is láttam amúltkor egy Ada korú kisfiút,lilára-vörösre vert duzzadt pofival.Anyja természetesenhulla részegen ordított rá. :evil: Úgy sajnáltam szegényt. :cry:

Csillagfény
Nekem is elkezdett fájni a hasam,ahogy olvastalak,olyan "tágulósan".Lehet én is szülök veled így interaktívan :D :shock:
Én 3 ujjnyi méhszájjal libegtem be a kórházba,kicsi fájásokkal,és vidáman,hogy ezt simán kibírom.Erre ez nekik túl gyenge volt,és adtak oxytocint.Nos attól lettek elég erősek. :x

Kavicska
Írtam pü-t,de nem fekjeztem be rendesen,mert a kisasszony gépelt helyettem.Fogom pótolni! :lol:

Csakegy
Hát ezt a CH dolgot én már tuti feladtam volna.Nagyon kitartó vagy,le a kalappal! :)

Babancs
Én is hypozgattam mindkét babámmal!

mniki
sózott étel=szerelem
A férjednek semmi oka panaszra :D

Kincs
Grat az 1 cn-hez!!!Most akkor mindent bele! :D :oops:

Lafi
Lehet egy Csakegy féle 50.napi p.é-s ciklusod lesz! :lol:

Ginuska
Mensi előtt,alatt én is tisztára sikáltam mindent.Nem is tudom,miért lepett meg,hogy megjött,mert nálam atakarítási láznál jobb mensi előjelző nincs is!
Legalább havonta egyszer ragyog a lakás! :wink:

sunny
Én csak a cukron látom,hogy jó,inzulinhoz nem értek! :wink:

Rambóka
Én sok hasznos tanácsot adni nem tudok,mert nálunk ez a nemvalvás,és nyűglődés még mindig gond.
Most már éhes,pisilni kell,kakilni kell......stb csak aludni ne kelljen. :twisted:

mamint
Államtitkár asszony itthon tabu.A férjem úgy gyűlöli,ha meglátja egy órán át őrjöng. :shock: Inkább nem nézzük.

KépKép

KépKép
okr
 
 


Kriszta!
Most jót röhögtünk a férjeden! :lol: :lol: :lol:
Pedig milyen szimpatikus nő! :shock: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?