[quote="nők"]H írta:nőka valakinek ilyen jellegű problémája van, akkor rögtön lombikkal kezdenek? Nincs inszemináció? Tőled kértek vizsgálatokat?
A lombikot megelőzi valamilyen injekciós, vagy gyógyszeres kezelés? Körülbelül mire számítsak anyagilag, amikorra az első lombikra sor kerülhet?
Egyenlőre ennyi, lehet, hogy még kérdezek, ha nem baj?
nem baj
az, hogy inszem, vagy lombik attól függ mennyi a hímivarsejtek száma, nagy általánosságban 10 mió/ml alatt lombik, felett inszem... de ha pl. a 10 mió/ml ből csak 10% a jól mozgó, akkor az is lombikot jelent.
nekem egy petevezető-átjárhatósági vizsgálat kellett. Bár nálam nem volt gond, de Krizsa doktor azt mondta, hogy nem mind1, hogy milyen a méh és a petevezetők alakja, ezért jobb megnézni lombik előtt.
Inszemnél és lombiknál is van gyógyszeres kezelés. Inszemnél sokkal kisebb hormonmenyiséggel, ott a cél 2-3 tüsző növesztése, lombiknál több a hormon, akár 10 feletti tüszőszám is lehet.
A gyógyszerköltség az szervezettől függ, inszemnél szerintem olyan 10e Ft alatt meg lehet úszni, viszont a kaáliban nem tudom, hogy most mennyibe kerül egy inszem (mert azt nem TBre csinálják).
A lombik költsége már nagyságrendekkel magasabb. Függ a gyógyszertől -mert itt is vannak drágább és olcsóbb szerek - a minimum szerintem 100e Ft, a nagy átlag szerintem 150e Ft körül van, viszont ha valaki nehezen stimulálható a határ a csillagos ég.