Szia Mamy!!!
Nos visszaolvasgattam ahol a vita volt. Hát elég durvákat írtak vagyis irtatok. Mondjuk az az Szkata volt a legdurvább.
Én ugy gondolom, hogy a fórumok azért vannak, hogy az emberek cenzúra nélkül leírjanak mindent, ötletet adjanak, tanácsot adjanak-kapjanak, kérdezzenek-válaszoljanak, véleményt fejtsenek ki, megjegyzéseket tegyenek és igenis ellehet mondani pozítiv és negatív dolgokat is. De azt kétlem hogy egy ilyen fórumon, arctalan embereknek egymást el kéne küldeni a p.csába...,mert kérdem én miért is?
Mondjuk speckó védeni tudlak csak...a vonalzós témát nem értettem-mármint hogy milyen vonalzód teríti be a babanetet???és ha beteríti akkor mi van??? van hely bőven nem? de akkor lehet hogy akinek 3-vagy 4gyereke van az se tegyen fel csak 1-2 vonalzót mert sok helyet foglal
vagy mi?
Fényképek: ha valaki felrak egy képet, és látom ugye rögtön mondok valamit: pl.: de szép, aztamindenit, mekkora...mindegy, akkor ezt le is írom, de én inkább örülök a képeknek, mert így ismerhetjük meg egymást, ezen keresztül ebben az "arctalan világban".
A másik pedig az hogy a te gyereked mindenben ok! És? Örülj neki, nem? Meg azoknak is örülni kéne akikkel ezt megosztod, ezt az örömöt, hogy a te gyermeked egészséges, rendben van és szépen fejlődik-mert "hibásból" van elég. (már bocs mindenkitől) ezt most nem tudom érted, értitek e? Kicsit hadova.
Ja és az hogy szoptatsz, de kevés tej, meg hozzátáplálás...stb-ezért lehülyéztek, már elnézést, de ennek a gyereknek itt a hozzátáplálás időszaka akár szoptatsz akár nem...hiszen energiára van szüksége amit az anyatej nem igazán fedez ezenkívűl az ízekkel kell ismerkednie, mert nem fog kajálni később, meg ugye jobb az anyatej mellett hozzátáplálni, mintha az csak elillanna és egyből etetni aktívan. Mindegy fura gondolkodás volt abban a topicban, mindenki a másikra fújt...csak a negatívumot láttátok már egymásban...szerintem jobb is így, mert annak már értelme nem sok volt...csak mondjuk ezt nem ilyen formában kellett volna szerintem...
Én itt jól érzem magam. Nekem ez a fő topicom, meg a schöpf-mérei (ahol jó ideje a kórház a téma-és mégsem uncsi) meg a terhes toxémiában egy Andival beszélgetek, egy kis eszmecsere, mert más még nem írt a topicba mostanság.
De mindháromban jól érzem magam, és senki nem cseszeget senkit, de legfőképp itt ezt hiszem igencsak jól megtudunk beszélni mindent. A szüléstől a vásárlásig-a kozmetikuson keresztül-az autókig...franc tudja-ugy látszik itt tök jó fejek vagyunk együtt...nincsenek tabuk, nincsenek megbántások...én elmondtam a véleményem Erikának erről a kaja dologról is és kész, ő csinálja ahogy csinálja, de ha nem ugy tesz ahogy mondtam akkor annyi, nem vagyok én az anyja vagy a férje hogy dirigáljak neki...(értitek?) mert téged lecsesztek azért, mert nem fogadtad meg a tanácsot---háááááát.
Vagy itt van Klauszka aki határozott, ügyes nő szerintem, aki Elcsót rendesen neveli, de rendre is egyúttal. Itt arra gondolok, hogy kiságyba, saját szobába alszik és ettől Klauszka nem tágít-és igaza van-én pedig tudom hogy elcsesztem, hogy az ágyunkba költöztettem a gyerekem, de mégsem szívóznak velem a többiek ezért...én ilyen vagyok. Mindenki más. Mindenkinek más az elképzelése, nevelési módszerei..stb de mindenkinek a saját gyereke a MINDEN és ezt el kell fogadni, de azt hiszem mi ezt el is tudjuk fogadni...és ez így van jól...
Mamy Jó éjt neked és Gesztikémnek (ja viszont abban is nagy igazságot mondtál, hogy mert felnőtt civilizálatlan emberek nem bírják egymást a gyerekeinket felesleges belekeverni) ugyhogy nyomj neki egy cuppanóst a nevemben. És igenis szép és okos kiscsaj!!!
Ugyhogy neked meg azt mondom tényleg pihend ki magad, most jogosan felháborodtál,de holnapra probálj ne arra gondolni, hozzánk pedig jönni-légyszi.
Többieknek is jó éjt...