Új privát üzeneted érkezett!

tinu ötlete nekem is tetszik:)

csernusn
 
 


Hogy Ágiék dolgát megkönnyítsük,mindenkinek kis méretben kellene a képet elküldeni, hogy ne nekik kelljen átalakítgatni.

Szerintem a vonalzómon a róka összevissza megy.:(

csernusn
 
 


Tinu : az öteted tök jó annyira jó nézegetni ezeket a kis manókat

Nem tudok betelni a kisfiammal én is állandóan nézegetem hogy milyen apróka lény és mindezt a páromnak és nekem köszönhetjük.Ennél nagyobb csoda nem is kell az életemben és remélem tesóka is lesz nemsokára:)

nika70
Salgótarján
 
 

 
 

Sziasztok!
Azt hiszem még három kismaminak nem gratuláltam a babókhoz!
Szóval,Winnie,Andykamama,Kismama18!Nagy nagy gratula a babókhoz!

Kép

Az anyukáknak pedig egy virtuális virágcsokor:
Kép
ilgya1
 
 


Andy: bakker, végigbőgtem a storydat! Nagyon örülök, hogy minden rendben van már veletek. Nekem most jön a para időszak, kezdek kicsit izgulni a szülés miatt! Legjobb lenne, ha egyből csaszi lenne. Talán hétfőn okosabb leszek!
Ja, azt el is felejtettem írni, hogy ugye tegnap voltam dokinál, hétfőn uh, de a kartonzóban közölték, hogy legkorábban szerdára tudnak időpontot adni!!!!!! Még jó hogy a férjem volt ott, mert én a vizsgálat után még a könnyeimmel kűzködtem! Kicsit emeltebb hangnemben közölte, hogy na ne szórakozzanak, a felesége betöltötte a 40. hetet, ne már hogy neki kelljen napokat várni. De ők nem tudnak csinálni semmit, mert új rendszer van, és nem tud mást csinálni. Aztán visszamentem a dokihoz, és mondta, hogy rendelés végére menjek oda hozzá nyugodtan! De tiszta vicc, ha nem ő lenne hétfőn, akkor megszívtam volna!!! :twisted:

Kismama: örülök, hogy ti is otthon vagytok, és minden ok! :)

Lányok: képeket szertnék látni!! :lol:

Tegnap még akkor kihasználtuk a péntek estét, elmentünk vacsizni, hogy kicsit jobb kedvem legyen! Tiszta vicc, mert hetek óta mindig úgy megyünk, hogy na ez lesz az uccsó! Most már tényleg remélem,hogy ez volt! :roll:
Vendég
 


Tünde: nem szedem még. A szülésznőm azt mondta, akkor kezdjem el szedni, ha kezdődnek a fájások! A málnalevélteát iszom ezerrel, de már undorom van tőle!
Vendég
 


Szilvi, nekem a szülésznőm és a dúlám is javasolta, hogy szedjem, így 38,5 hetesen elkezdtem szedni 9Ch, majd 15-ös higításban. Sztem nyugodtan ess neki, ha vmennyire kész a méhszájad, akkor már most segíthet! :wink:
Esetleg Apát nem vetettétek be? :oops: :wink:

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


zitaanyu:

én 19.én csak befeküdtem asztán 20.-án lett meg a babó de előszőr a 301-esbe asztán mikor megtudtam hogy bent kell maradnom hétvégére áttkértem magam egyágyasba a 322-esbe.

19.-én voltál abban a szobában ahol 7 ágy van és azok vannak ott akik még nem szülnek de már nem mehetnek haza??én ott voltam 19.-én kb 1 órától másnap regelig.

nika70:

de akkor nemkell megvárni mindenképp a 6 hetet??persze csak ha elmúlik addigra a vérzés.:(na mindegy a pici fiam kárpótol a szex mentes napokért.

képet még mindig nemtok felrakni :cry: :cry:
kismama18
 
 


Kismama, nem mondod????
Akkor sztem Hozzád tettek be szombaton este (20-án) a depi miatt, aztán vasárnap ebéd után jöttünk is haza.
Rémlik vmi?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Visszajöttünk! Hanga túl van az első sítáborán. Nem olyan rossz, így 8 hetesen?! :D
Mindenki egyben, Hugi nagyon baráti volt. Pályára éréskor elaludt, 3 óra múltán szopott, körülnézett, hogy még mindig sípálíya és aludt tovább. Bezzeg este..... :D
Így főleg babakocsiban aludt, csak egyszer síelt kendőben, amikor messzire mentünk és nem lett volna okos otthagyni a sísuliban.

Légzésfigyelő és kókuszmatrac. Amit a matrac alá kell rakni, azt a matrac alá kell rakni. Ha fölé teszed, akkor gyakrabban riaszthat hamisan, mert a jól illeszkedő matrac teljes felülete "érzékelővé válik", míg a felül lévő lapról legördülve tutira nem észleli a babót a szerkezet. Amivel a hamis risztásokat lehet csökkenteni az a kartonlap a rácsokra, amin a matrac van, hogy a rácsok között ne szökjön el a mozgási infó. A BabySensenek erre nincs is szüksége, mert marhára nem zavarja semmi. A légzésfigyelő risztás, figyelmeztetése gyakran (merhogy azért csinálják) a gyerek kimaradó lélegzete miatt van. Ha csak hajnalban, akkor meg pláne. Ilyenkor lehet vizsgáltatni az alváslaborban, ahol kiszűrik azokat a betegségeket, amik mellékesen légzésleállással járhatnak (pl reflux), meg azt nézik, hogy a légzéskimaradás milyen következményeket okoz. Igazán semmilyen gyógyszer nincs rá, a vizsgálat sem segít, csak megerősítheti a gyanút, hogy a gyerek úgy működik, hogy riaszt alatta a monitor időnként. Teendő? Mindig kapcsold be a monitort, ha a gyerek alszik és tudd, hogy mit kell tenned, ha magától nem kezd el lélegezni. Aztán majd egyévesen kinövi. Ennyi! :)

Szopis tea nemivók: gratula. Ugye, hogy ugye? Örülök, ha megszabadítottalak benneteket a kömény ízétől, ha nem szeretitek.
Akiknek a tea segít: jó, hogy észrevehető hatása is van a teának. Egészségetekre! :D
Tényleg. :D

Winnie. A cicidből jön a tej, ha hajlandó Réka rácsatlakozni? Nem lehetne a fecsit SNS-re váltani? Hátha egyszerűbb és rövidebb lenne....?

A vajúdás lehet több napos is. Önmagában ez még nem természetellenes. Ilyenkor a fájások nem szoktak olyan erősek lenni, úgyhogy akár vehető is lehet.
Az első babával a vajúdási idő átlaga asszem 14 óra. Úgyhogy 12-vel jók is a elsőbabások! :D

Andi!
Ez gyönyörű. Tisztára megmelegedett tőle a szívem.... :P

A babaképek édesek. Csináljunk albumot!

Most más nem jut eszembe, pedig biztos van.....

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!

Hát, szégyellem, de a fecsit felváltottuk cumisüvegre.... :oops: :( a tegnap este szörnyű volt.... éhes volt, nagyon sírt, kapta a fecsit, de abból elfáradt, nem bírt sokat enni, 10-20 ml-eket, bealudt a közepén, letettük, majd fél óra múlva ébredt, hogy éhes.... :( szóval hajnaltól cumisüveg van, ebből eszik rendesen, 40-60 ml-eket, kevesebb a csuklás és a bealvás is.... és az 1-2 órás ciklusból átálltunk 2,5 órára, ezt jobban bírom fejéssel, stb, így nem vagyok annyira kikészülve. Lassan a tejcit kéne gyarapítani, mert eddig elég volt az 50-60 ml kifejt tej, de ha beindul a kiscsaj, akkor emelni kéne az adagot. de kézi fejővel ez viszonylag nehéz. Laktoherbet nyomom a másfél litert, homeobogyót még nem, de szerzünk be azt is, meg kaptam valami zab+sb pelyhes golyó receptet, azt is megcsinálta anyósom, azt is elkezdem enni....

A szopit nem akarja, általában üvölt, ha odakerül. meg nem kapja be rendesen a bimbót (néha próbálom védő nélkül), a tetejét bekapja, de az alját nem, és szopi közben a nyelvével kilöki az egészet. ahhoz meg nagy a bimbó, nem tudom az egészet begyömöszölni a szájába. Bimbóvédővel szerintem elvileg tudna szopizni, de 99%-ban az sem kell, csak sírás van, és küzdünk, én meg úgy sajnálom.... :( vettünk ma ilyen SNS készüléket, majd kipróbálom. És szerintem ki fogok hívni valakit, kit is kell, akit ajánlottatok, és mi a száma? sorry, nincs időm visszaolvasni.

köszi előre is!!!

no, ezt elküldöm, aztán képek.....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Kép első fürcsi a szülőszobán

Kép büfike apa vállán

Kép elveszünk a kiságyban

Kép alszunk már otthon

Kép kis Buddha - ez a kedvencem :) :) :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Szerintetek normális, ha a kéthetes gyerekem kezd áttérni a napi hatszori evésre? Csomószor átalussza az evéseket. Most már persze tovább szopizik 15 percnél, kb. fél órát szokott enni, de van mikor még ennél is tovább. Tényleg higgyem el, hogy ha alszik, akkor nem éhes??? :shock: Egyébként növekszik a súlya... Meg már azon aggódok (legújabb :D ), hogy túletetem. A kakis pelusába kis fehér darabkák vannak...

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!
Dorka és a többiek:
Higgyétek el, igyekszünk naprakészek lenni táblázat témában, de sajnos nem olyan egyszerű.Főleg így, hogy innen böngészek utána, hogy mit kell változtatni. Jobb lenne, ha a mail címre küdenétek az észrevételeket, akkor biztosabban felkerül a honlapra. Apának kell minden hivatalos ügyet intézni, segítségünk nincsen, este 7-8 körül esik haza. A táblázatot valami miatt macerás úgy megcsinálni a honlapon, legalábbis Apa ezt mondta, de megkérdezem tőle, hogy miért is pontosan. Szóval ne haragudjatok, de tényleg macerás, és ritkán jut el odáig, hogy a munkán kívül ezzel is tudjon foglalkozni. :oops:
mailcím: telibabak@citromail.hu

tinu:
nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy az elején ébresszem fel, ha átalussza az evést. Ez volt a problémánk ugyanis az első napokban, hogy hagytam aludni, és a gyerek egy idő után már éhes volt, na meg aceton szagú. Mostmár nem ébresztem mindig, így ritkítottuk az éjszakai evést. De 5 óránál tovább nem szabad hagyni, mert leeshet a cukra.
A túletetéstől én is félek, dehát csak jelzi, ha már nem éhes!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


túletetés: nekem a védőnő azt mondta, ha túrós a kaki, akkor sokat eszik...
Viszont 2x hányt Ákos, akkor sztem tuti túlette magát, mert gondolom ha refluxos lenne, akkor minden kaja után lenne rókarudi.

Winnie, hát elhiszem, hogy cumisüveg után nyúltál, ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Tudom ajánlani a MAM c.üveget, sztem egyedül ennek olyan a cumija, mint a cici szopi közben.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


mágnes,

Én annó úgy csináltam, hogy az excelben módosítottam, és azt kivágtam, beraktam egy képszerkesztőbe, itthon irfanview-ba, a munkahelyemen, pedig valami tök J* paint shopba és beillesztettem és le is kicsinyítettem jpg be, amit gondolom fel tudtok tenni.

csernusn
 
 


képzeljétek, elkezdtem beírni szüléstörténetet, már majdnem készen volt, és elszállt :( :( :( :( :( :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Lányok!

Az anyatejes babákat nem lehet túletetni. Ne izguljatok!!! És az a jó, ha túrós a kaki....

Szopis tanácsadó, aki házhoz jön a Rózsa Ibolya az tuti:
http://www.iboly.hu/

Ha Ő nem tud kimenni, akkor biztos, hogy tud javasolni valakit :-)

Andykamama: NAGY GRATULA

amikor bent feküdtem a kórházban nálunk is volt egy kismama, akivel össze is barátkoztam, és ő is 32 hetesen vesztette el a kisfiát... Engem az nagyon megrázott lés egy reggel kint vigasztaltam, mert hallgatta a síró kisbabák hangját... Most is előttem a kép :-(

Tinu:

Sztem ha éhes, úgy is felébred. Szépen nő, nem?? Sárgának nem sárga??

Snoopy: már hiányoltalak

Winnie: a legfontosabb, hogy egyen és anyatejet kapjon :-) Kitartás és remélem, hogy a szopis tanácsadó tud segíteni

Rólunk: Máté élvezi a tornát :-) Olyan nagyokat kacarászik :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Winnie!
Ez nagy bosszúság! A vissza gomb sem segít?

Cumisüveg. Van olyan, hogy meg kell lépni ezt a lépést. Ez egy ilyen alkalomnak tűnik. Főleg azért, mert Réka a cicivel sem ért egyet. A sztori nagyon cumizavarra hajaz. De cumi nincs is, nem?!? A fecsit meg annyira nem lehet szeretni.
Akit ki lehet hívni, az Iboly (www.iboly.hu), de elég elfoglalt, ezért nem mindig veszi fel a telefont. Kitartás!
Tejszaporítás: tudod, 1.5 két óránként fejés, kb 20 percig. Akkor is, ha nem jön olyan sokáig tej. Hatékonyabb a gépi kétfejes mellszívó ilyenkor. 3-4l folyadék, pihenés.
Réka a cicire: szerintem kis pihenő után, amíg cumisüvegeztek és mindenkinek kisimul az idegrendszere. Utána hatékonyan szopibarátan megtanulni etetni, pl pohár, SoftCup (?)??? Aztán minden szopizható dolog kiiktat. Cumisüveg, játszócumi, bimbóvédő, anya, saját ujj. Mindig rendesen megetetni, 24-48 óra múlva testkontektuds anyával, szabad cicikkel, hátha kedve szottyan....De akkor amikor nem éhes.
Mell helyes bekapása: félülő helyzetben tátogó gyermek szájába anyai-apai ujj. Ujjbegy lefelé, nyelv kicsit lenyom, ujj fordít, csúsztat tovább, amikor kemény szájpadból puha szájpad lesz, akkor fék. Itt valahol szopási pont, amikor reflexesen elkezd szopni. Szopitechnika megfigyel. Nyel vályús? Ha nem, akkor ott hátul ujj megfordít, nyelven vályút nyomva kihúzni, elölről. Párszor megmutatni neki hogyan kell tartani a mellen a nyelvet, majd fecsi ujj mellé beilleszt. Gyermekcse ügyesen bekapja az ujjat és szopizik, akkor tej a szájba, hogy megmaradjon a technika a babaagyban...
Helyes szopitechnika és szopihajlandóság esetén tejszaporításra alkalmas az SNS.

Babók, akik átalusszák a kajaidőt. Figyeljünk az első éhségjelekre. Tegyük mellre, ha csak nyalogatja a száját, vagy tátog. Éustább babák inkább visszaalszanak, minthogy teljesen felébredjenek, hogy ordítsanak,vagy szopjnak....

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


andykamama, tenyleg meghato a torteneted, de ezt a 32 hetes... sztorit kihagyhattad volna, nagyon kiborultam. borzaszto, h ilyen szornyusegek megtortenhetnek. lanyok, halat adhatunk a sorsnak, h a mi babaink elnek, egeszsegesek, szepek es csak kisebb-nagyobb problemaink vannak a szopassal, alvassal, stb.

bunny, amikor a vedono megijesztett minket, h problema lehet misuka mozgasaval azt irtad, h matet megvizsgalta egy devenyis es azt mondta, h minden rendben. szerintem mutasd meg meg valamilyen szakembernek a gyereket, ne ess ketsegbe.

tinu, nekem azt mondta a vedono, h a turos darabkak a pelusban az tok normalis, egyszeruen meg nem allt be az emesztese es 3 honapos kora korul elmulik. szoval nem a tuletetes jele.

KépKép
felixanyul
 
 


Hát mi még mindig duóban.

Mindenki már babázik, meg számomra még teljesen idegen problémákkal kűzd....aztán ha majd én szenvedek szopi, kaki, alvásgondokkal, ti már mind profik lesztek....én leszek majd a kis zöldfülü kismama.
De tegnap óta nem depizek, igazából csak egy napig tartott...szerencsére van egy szuper férjem, aki vénásan nyomja belém az önbizalmat és a szeretetet! Nem is tudom, mi lenne velem nélküle.
Holnaptól kezdődik a napi dokihozjárás procedúra...remélem nem fog sokáig tartani! A héten már csak meglesz Ákos baba!

Mindenkinek kellemes vasárnapot és lehetőleg sok pihenést kívánok! :D :lol: :D :lol:
Vendég
 


a vonalzóm megadta magát, már azt hiszi, baba van!
Vendég
 


zitaanyu:

rémlik hát :D :D

és elmúlt a depid???

engem kedden kellet volna látnod :(
nemtudtam nyitva tartani a szemem annyit sírtam.meg vért kaptam ugyhogy teljes idegroncs voltam!!de hála égnek meg a tündéri dokimnak már szemmi bajom.pedig elvileg még hétfőn sem jöhettem volna haza mert megint felfelé ment a lázam de ahogy megtudta adatott lázcsillapítót igy 37.1-el elengedett.

kisfiad hogy van??

nemtudom mennyire normális hogy egy alig 2 hetes gyerek alig alszik napközben?!?!?!mert az én kis drágám ilyen.asztán estétől hajnalig alszik és onnan reggelig megint semmit. :(
de majd csak belejön.
kismama18
 
 


Szilvi, ne depizz, a héten tuti kibújik Ákos, hidd el!!! Az meg sztem nem olyan rossz, hogy mi "tapasztaltak" vagyunk szted, mert így tudsz mazsolázni a sok jó tanács közül! Csak győzd kiválogatni a Neked tetszőt! :wink:

Kismama, köszi, jól vagyok. Néha azért el-elbőgtem magam, de sztem ennyi belefért, de ha bent kell maradnom keddig, tuti megint elmélyedek a depiben.
Ákos jól van, köszi.
Nem tudom, mennyire normális, hogy a kisfiad nem naygon alszik, az enyém szinte csak enni kel fel, este van fent pár órát.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 


Sziasztok!

Bunny!
Köszi a hiányolást. :D

Ahogyan visszaolvastam a dolgokat pl úgy tűnt, hogy az elírásaim miatt néhol nem érthető, hogy mit akarok mondani. Szóljatok, ha nektek is ez a benyomásotok... :D

Szilvi!
Mi azért szurkolunk, ha nem is emlegetjük, nehogy agyadra menjünk. Gondolom a kitartás szó is allergizál már.
Adj terminust a lurkónak gondolatban. Nekem bejött..... :D
Az ilyen férjek aranyat érnek. :D

Törpicsek ismét szörcsög. Megoldás? Nálunk az vált be (most is), hogy sterimar, ha tüsszög, akkor a kijövőt gyorsan eltávolítani a szívóval és aztán cicire, amikor jól kiszívja a saját orrát is, bár lenyeli :?
Ettől zöld a kakija, meg attól, hogy több első tejet adok neki, merhogy immunanyag. Meg hason nem nagyon jó altatni, mert minden előre folyik és felébreszti.

Amikor tanfolyamon felmerül, hogy hogyan is altassuk a nyomorú gyereket, akkor azt szoktam ajánlani, hogy forgassuk, mint a grillcsirkét, vagy kössük anyára, aki vagy ül, vagy áll.
De nem szoktak komolyan venni :D
Nálunk a hason alvás jött be légzésfigyelővel, merhogy nem nagyon büfizik és hason képes átaludni az éjszakát (már többször előfordult!!!!!! :D), háton pedig felébred és lutri, hogy visszaalszik-e.

Sziasztok!
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Hello Lányok!

Elkezdem írni...nem tudommeddig jutok, mert Csingike ébredezni látszik.

Nagyon sokat írtatok. Nem igazán vagyok most naprakész, bocsánat érte.

Bunny!

Enyém koralányt is napi négyszer kellett tornáztatni, időnként változott, hogy mit kell vele csinálni. Szépen helyrejött a drágám.

Valaki írta B. Máriát. Nekünk is egy B.Mária volt a neurológus (II. gyerekklinikán). Én meg voltam vele elégedve. Először, mikor mondta, hogy feszes a gyerkem bal oldala, elég hihetetlennenk tűnt, mert én nem láttam rajta semmit. Viszont egy-két hónap elteltével, ahogy elkezdett mocorogni nekem is egyre jobban feltűnt. Amikor már "állítható" volt a gyerek, akkor jött ki igazán a feszesség. Szóval ez döbbentett meg engem, hogy ő már akkor is látta, mikor elvittem hozzá a 2 kilós gyerekemet. Tud azért valamit! :)

Na, ezt elküldöm, ígyis közben már megetettem a picit, öltöztetem a nagyot... :)

Jövök még!

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Ismét itt vagoyk egy kicsit!

Friss babákhoz gratulálok! Szüléstörténetek jók! :)

Rólunk!

Jól vagyunk. Csingi a múlt héten megfordult a hasáról a hátára bal irányba. :shock: Azóta is gyakorolja, több kevesebb sikerrrel. Még van olyan sokszor, hogy vagy a feje akad bele valamibe, és attól nem sikertül, vagy a könyökét hagyja ott. Ilyenkor nagyon be tud gurulni. :lol:
Visítós két nap elé nézünk. A hétvégét szüleimnél töltöttük, ilyenkor hétfőn-kedden a picur visít, mert kicsit elkapatják a hétvégén. De talán csak túléljük. :D

Asszem akartam még valamit, de elfelejtettem. Talán, ha eszembe jut, akkor jövök!

Sziasztok! :)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Jaa, Kismama!

Nekem Csingi volt ilyen nagyon nem alvós! NÉha el-elbóbiskolt pár percre, de ennyi. Aztán idővel beállította magát. Most a reggeli szopi után (6-8 között) alszik még egyet (kivéve most, most visít), aztán délelőtt semmit, vagy ha mégis, akkor az öt perc. Aztán ebéd után (12-13.30 között) alszik egy nagyobbat, majd este ismét semmit fürdésig. De amíg nem alszik, nagyon jól elnézelődik. :roll:

És akkor képek a lányokról!

Kép Ő a nagylányom!

Kép Egy naposan Csingi

Nem tesz föl többet! :cry: Majd jövök egy friss Csingisképpel!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Kép Egy friss Csingiről!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Jó reggelt Drágáim!!!

Hát itt vagyok! Még nem olvastam vissza egy sort sem!!! Jövök még ma, mesélek!!!

Babuci jól van, tegnap fürdés előtt, 3,24-et mutatott a mérleg!!! Egy héttel korábban 3, 02!!!!

Szóval remélem mindenki jól van! Majd még képeket teszek fel!!

Szopizás megy, már 70-80-90-100 tejci leszívása megtörténik!!! Néha azért bealszik közben!! Tejcifejés is van, fagyasztása történik!!

Nagyon boldogok vagyunk!!!!

Voltunk Heim Pálban is 2 éjszakát mert a légzésfigyelő jelzett, de nem találtak semmi gondot, azt javasolták, hogy amíg ilyen picurka legyen a légzésfigyelő a matracon és nem alatta!!! Azóta semmi gond!!!

Azért izgi volt 7 napos babával kórházba menni!! A baj az volt, hogy egy másik típusú (baby controll) is bejelzett!!! Volt UH, vérvétel, vizelet, röntgen!!! Minden negatív!!!!

Megszívuk a TGYÁS-t is, mivel Kedvesem ugyen otthon volt a terhesség alatt, kb 32 e ft, buktunk az első fél évben havonta, hát ez egy kicsit kiborított!!!! Tavaly jan 1-től, árp. 28-ig dolgozott csak!!! Szóval szívás!!! De a biztosító talán fizet a császár miatt, a régi biztosításokban még szerepelt a császár!!

Húúú, ömlesztem az infókat!!
Millió puszi!!!



Kép



Kép
mot
 
 


Szia Deszilvi!
En mindig, jovok, nezlek, hogy egyben vagy-e meg :) Veled egyutt izgulok :) Aztan majd magam miatt izgulhatok, lassan en is osztodom... kitartast, minden OK lesz.

Andykamama, nagyon-nagyon szep a sztorid. Ugy szeretem ezeket a szulestorteneteket, mindenkiet elolvasom am :D Mar csak a Szilvie van hatra... Aztan jovunk mi, tavasziak...

Tovabbi jo babazast mindenkinek, Winnie, neked meg kitartast a tejcis probalkozashoz. Ossze fog az jonni, turelem!!!!!!

Sziasztok,
Tavaszi Kami
kami
 
 


Jó reggelt!

Köszi a bíztatást, minden ok, még mindig kettesben, és még mindig nulla előjel bármire is! na de csak érkezikvalamikor. Ma du. uh.

Mot: de jó hogy itt vagy újra, tündéri Krisztina, nagyon szép baba! Örülök, hogy végül nem tláltak semmit a vizsgálatokon! Gondolom volt stressz az elején! És tök jó, hogy ilyen ügyesen megy a szopi is! Ma vannak a lányok először kettesben otthon? Gondolom, akkor rohansz ma haza, meg innét minden nap!
Mi ez a hiszti a tgyással? Engem érdekel! Ha van időd, írd le légyszi!

Kami: köszi neked is, igen, itt a téliekben már csak én kullogok a végén, aztán beindul a következő topic! Jó hogy olvasgatsz minket, itt aztán vénásan lehet szívni az infót! Tök jó! :)

Timi: Csenge is nagyon tündére, mekkora bogár szemei vannak! Remélem a mi kisfiunknak is hatalmas csillogó szemei lesznek! :roll: :P

Snoopy: köszi neked is a bíztatást, hát mi már annyi időpontot megbeszéltük vele, a 31.-e és a tegnapi nap volt a favorit az elejétől kezdve, de úgy látszik egy kis makacs lurkónk lesz, aki már most játszik velünk. :lol: na sebaj!!!!

Tünde: hát ilyen beindtó játékokhoz nekem már nagyon nincs kedvem, meg papának sem, (mint már írtam, nincs kedve kezet fogni a kisfiával..... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )na meg dokker bácsi pénteki vizsgálata aztán betette a kiskaput!!!! Inkább rá bízzuk!
Vendég
 


Szilvi :)

Az a lényeg, hogy a TGYÁS a szülést megelőző év átlagfizujának a 70% (nincs maximálva), utánna ugye max 83 (bruttó), namármost, a lombik miatt, veszélyeztetett terhes volt és ápr. 28-tól nem dolgozott a drágám, és nincs semmi differenciálás, azt a négy hónapot vették alapul!! Szívás!!!

:)
mot
 
 


Sziasztok,

Mot, örülök, hogy ilyen jól mennek a dolgok, szép kisKrisztátok van.:)


Szilvi, ne aggódj, most már tényleg láthatod az alagút végét, mert most már mindenképpen eljön az az idő napokon belül, hogy megszületik a kisfiatok!


Kami, jó hogy bejelentkezel ide is néha!!!!:)

Köszönöm a priviket Vizimanónak és Voknak (Te is olvasol bennünket?:))

Timi,

Mindkát lányod gyönyörű, de a nagylányod azon a képen különösen szép:)

Ma reggel Dani kezébe adtunk egy csörgőt és vagy 5-10 percig rázta és tartotta a kezében.

Hiába olvasok sok könyvet, mégis gondban vagyok, hogy mikor mit érdemes játszani vele, mármint mikor mit jó fejleszteni.
Ti miket csináltok, hogyan szórakoztatjátok a csemetéiteket?

csernusn
 
 


Drágáim!!!

Szoptatás alatt mit ehet az anyuka c. kérdésre kérnék válaszokat!!!


Drágaságom szépen szopizik, este fél nyolc fürdetés (szereti), öltözésnél, tisztába tevésnél üvölt!!!! 8-tól 9-ig cici, majd egészen éjfélig, fél egyig alvás van!!! Az utóbbi napokban szépen elteltek az éjszakák!!

De azért volt már egy-két érdekes éjszaka is!!!

Meséljetek, hogy kinél,hogyan telnek a napok!!!!

Anya még bimbóvédővel szoptat, néha azért már edzi a ciciket!!!

Nagyon-nagyon boldogok vagyunk!!!!!!

Szerda csipő UH, csütörtök gyermekortopédia!!!

Védőnő, gyerekdoki jön minden héten, mindent rendben találnak!!!

Kb- egy-két naponta, van ám üvöltés, hasi szelek miatt, kb fél óra nem segít semmi, (köménymagos tea talán), szóval a kajára nagyon oda kell figyelni)

Meséljetek!!!!

Kérdezzetek!!!

Még mindig nem olvastam vissza!

Ez az első melós napom!!!


:)
mot
 
 


Sziasztok

Szdorka
Huha latom kemeny probalsz meglenni alvas teren. En biztos nem tudnam sirni hagyin,de persze megertem hogy ha nehez.
Miert nem probalod ki hogy kesobb furdeted es altatod.Mi fel 10-kor furdetjuk es utana siman elalszik cicin egy oran beleul.Es igy mar csak egyszer kel enni ejjel.
Tenyelg ugyesen hizik Mark hogy mar 5 kg. Mi is ,csak mi ugye 2.5-el indultunk,de legalabb mar megvan a duplazas :D

Winnie
Udv itthon esa gondok fedelzeten.Nagyon drukkolok neked,okoskodni nem akarok mert en is jol emgszenvedtem mindennel csak kivanni tudom hogy sikeruljon!!!!
Na milyen volt a korhaz?,majd erdekel a velemenyed,szinten csaszis leven :wink:
Ne aggodj az uveg miatt,nekunk is van neha es nem okoz semmmi zavar,bar en rajottem hogyha nagyobb lukubol adom akkor gyorsabban vegez,csak belefolyika szajaba es nem kiserletezik vele hogy hogyan is kell szivni,ugyhogy igy nem tanulja meg a cumisuvegbol szivast.Sosem hittem volna hogyez jon be,mert ugye pont az ellenkezojet javasoljak de a kezdo cumival sehogysem boldogult aztan meg alig ertette ujra a cicit...

Kismama
Milyen csovet?Bennem nem volt cso az tuti,viszont nem felszivodo varrat volt csak bent,de nem fajt egyaltaln a kiszedese.

Niki
Dani biztos sokat tanul mar most apatol :wink: :lol:

Tunde,Tinu,Magnes
Tunderiek a babak!!!

Andy
Huha ez nem semmi,plane hogy nem ijedtel meg a vakumtol.

Szilvi
Csak arra gondolj hogy ez a sok utolsop vacsora szep emlekek lesznek ,amikor mar nem tudtok menni kettesben :wink:
Toled is kerdezem hatha urad ismer egy jo fotost pesten aki szupi mutermi kepeket csinal. Csaladi kepet szeretnek de valami tenyleg jot.

Timi
En irtam B Mariat.Hat biztos jo orvos,mert a Svabhegyi doki is imserte es monda hogy ekkora felre diagnozist nem gondolt volna rola...Hat igen csak nekem akkor a vilag dolt ossze...
Szerenccsere nem lett igaza...
Gratulaa forgashoz,jo koran kezdi a hugi :D
Lilla tenyleg nagyon szep kislany.

Mot
Udv a munka frontjan.
Aranyos a picitek,latszi khogy mennyire orulsz neki ,jo ezt olvasni.
Hat igen Tgyas az ilyen azert kell dolgozni a szules eveben legalabb fel evig,persze ha az egeszseg kozbeszol akkor nem lehet semmit tenni...

Snoopy
Kerdesem lenne megint ha nem baj, :roll:
Leon szerintem mar ataludna az ejszakat ,kb 10-kor eszik utoljara es volt mar ra pelda hogy elaludtam es 6-ig birta vagy tovabb is de akkor mar felkeltettem,mert a cicimre gondolva, hogy nem szeretnek ujabb mellgyuszit kell etetnem.En nem fejhetek geppel ugye,kezzel meg nem megy...
Szoval igy azt csinalom hogy 4-kor eszik es alszik tovabb 8-ig.
Meddig ebresztgessem??Mennyi esely van egy gyulara ha nem teszem????

Szoval korkerdes mindenkihez:
Ismertek jo fotost aki szep mutermi kepeket csinal pesten???

Koszi
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Andy Drága!!!

Szívből gratulálok!!!!

Winnie!!!

Millió gratula Nektek is!!!

Igyekszem pótolni a 3 hetes lemaradást!!!!

Aki tudja írja le napjait!!! Légyszi-légyszi!!!

Holnap én is bővebben fogok ám írni!!! Igérem!!!!

:)
mot
 
 


Sziasztok!
mot:
Na mi volt tegnap este? Megnyugodott a királylány???
Én is szívok a veszélyeztetett terhesség miatt. Úgy tűnik nem kapok 13. havi fizut. Ezzel nem is lenne gond, csak ezt senki sem közölte előre, és be volt osztva az a pénz is. Tényleg fel is hívoma sulit, hogy mi van!
Nem látom a leányzó képét :( hülye explorer...

Ez a vonalzó tiszta hülye!!! Harmadjára vagyunk egy hónaposak! Mit csináljak vele? Sosem lesz a gyerekem nagyobb??? :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Helló Mágnes!!

Persze, lenyugodott, de az a legszarabb, hogy nem tud az ember mit csinálni, ma is volt egy ilyen műsor séta után!!! Azt mondta a dokinő, hogy ha "rosszat" eszel 2 nap amíg a babából is eltűnik!!!


13. havi nálunk is ugrott!!!
Sőt:
Ugye a TGYÁS a szülést megelőző év átlagfizujának a 70% (nincs maximálva), utánna ugye max 83 (bruttó), namármost, a lombik miatt, veszélyeztetett terhes volt a Drága és ápr. 28-tól nem dolgozott , és nincs semmi differenciálás, azt a négy hónapot vették alapul!! Szívás!!!
mot
 
 


Jajaj, elszabadult a pokol a 2006 őszi babák topikban.... Ugye mi ilyet nem csinálunk, hogy bebe nekem több van, mint neked, vagy bebe nekem erősebb az apukám, stb....

Majd később jelentkezem, de van egy vagon ruha, amit ki kell vasalnom. A barátosném megint ellátott :-)

pusza

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny, az őszi topikban mindig balhé van???

Kataa, az este fél 10-es fürdetéssel nekem az a bajom, hogy akkor utána már én is aludni megyek, ergo tuti nem vagyunk kettesben a párommal. Míg a 7-es fürdetéssel legalább az esély megvan, meg ha megszokja, akkor talán mostmár időben le fogjuk tudni tenni. Az utóbbi 2 napban már egész korán ágyba is került őnagysága :-) A "sírni hagyni" egyébként szörnyű dolog, én sem nagyon bírom, de néha muszáj... Sokszor csak azért sír, mert nagyon fáradt már, és aztán a sírásban 1-2 perc alatt még jobban elfárad, és alszik...

Brigo, Zsombinak végül mennyi idő alatt múltak el a pöttyei? Kiderült végül hogy mitől volt?
Tegnapra Márk is bepöttyösödött :-(((
Valaki másnak van esetleg tapasztalata?

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan.

Kata!
Szerintem keltsd minden nap 10 perccel később a babót szopizni. Előbb utóbb spontán fog ébredni(, amikor eszerint már fél 10-nél járnátok :D ). Ha a tejmennyiséggel nincs gond akkor megpróbálhatod, van akinek nappalra is csökken a teje, ha éjjel nem szoptat. Viszont ha így történne, még mindig keltheted megint...

Mot!
A nem olvasott részekben benne lehet, hogy van akinek hasfájás ellen bejön, hogy három órán keresztül akárhányszor is kér a baba, mindig ugyanazt a mellet adja oda. ekkor kevessebb első tejet eszik és több hátsót. (egy, vagy két mell kell egy etetésre?)


Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Mot
Szerintem kara napirendenfilozni,meg tul kicsi a baba.Most O az elso es ha epp nincs szuksege anyara akkor lehet mast is csinalni.
Azert leirom gyorsan hatha segit.
Reggel 8-kor eszik,alszik 11-ig,akkoremgint eszik,alszik 2-ig akkor megint eszik.Utan vagy vissza alszik vagy nem.Es innentol eszik ugy 2-3 orankent este 9-ig de ilyenkor mar sokat nezeget,beszelget.Fel 10-kor furdes es elalszik,majd 4-kor eszik es visszaalszik 8-ig.
Soknak tuntehet az alvas gondolom,de azt is szamolni kell amigeszik az ugye 9*fel ora,tehat 4.5+5 orat van fent amugyios.Tehat napi 14 orat alszik.

Magnes
Nekem volt 13.havi fizu,bar en nem tanar vagyok,viszont csak az idoaranyos reszre jar amig dolgoztam :cry:

Bunny
En is beleolvastam,tenyleg gyerekes ez a vita...

Dorka
Aha ertem,hat az elejen ez van sajnos.A kettesben leves ritka kincs.Nekunk amig egy baba volt addig kb 1 eves korar aludtel 8-kor magatol,addig mindig kesobb.
Mostm eg ugye 9-korul alszik el a nagy ,tehat amugyis necces a kettesben leves.10-tol van ra esely :P
Nekme igy hogy csak egyszer eszik ejjel,es nappal is aludhatnek ha akarnek nem faraszt oez,apa meg mar megszokta hogy tobben vagyunk :wink:

Snoopy
Koszi.
Jaj, na akkor en lennek az a valaki akinek csokken...ugyhogy marad az ejszakai baba ebresztes,mert a tejemet nem kockaztatom :wink:

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


csajok ezt nem hagyhatom ki Gergő apán kéjenckedik :)
Kép

nika70
Salgótarján
 
 


csajok, nem tudtok veletlenul bp-en (netan budan) olyan boltot, ahol arulnak sok es sokfele hasznalt babakocsit?

KépKép
felixanyul
 
 


Jó reggelt Drágáim!!!


Egy jó dolog van abban, hogy újra melózom :TI

Képzeljétek mire mentem tegnap haza: 5-kor óvatosan nyitom az ajtót, szemben a kisszobában csak a gyerekágyat látni az ajtóból-üres, nagyszoba üres, vissza a kisszobába és ott alszik az én két kis Drágaságom a francia ágyban!! Hát valami fantasztikus élmény volt !!!!

Nyekergett a Drága és Anya úgy döntött kicsit maga mellé veszi!!!

Tegnap megint volt egy kis műsor a pocak miatt, de szokás szerint el is múlt (kb fél óra)!!!

Drágáim!!!

Ki, hogy szoptat? Olvasni ezt is, azt is! Védőnő, gyerekorvos is tud egymásnak ellentétes dolgot mondani!!

Drágám, mindkét cicire ráteszi 20-20 percre, így megeszik 80-90-100-at is!! És ez nappal 3 óránként megtörténik!! De olvastunk már arról is, hogy csak egy cicit szabad, mert megszokja, hogy könnyen jön a tejci , mivel az átrakás után ismét teli cicit kap!!!

Szóval osszátok meg tapasztalataitokat velünk!!! Amúgy minden rendben!!!!

Szerdán csipő UH, csütörtökön gyermekortopédia!!!

Kép
mot
 
 


Jó reggelt, mi még mindig együtt, nagyon ragaszkodunk egymáshoz! :lol:
Tegnap volt uh, ott még minden rendben van, szerencsére a mi dokiknk volt, így volt időnk beszélgetni kicsit, hogyan tovább, hisz a baba még mindig hatalmas szerinte. Hát a lényeg, hogy a héten várunk türelmesen, hátha természetes úton beindul a szülés, aztán ha úgy látja, nehéz útja lesz kifelé, vagy elakad, vagy valamelyik testrésze sérülhet, akkor nem várunk, irány a műtő. Legkésőbb vasárnap meglesz Ákos, akkor ő lesz ügyeletben, és teszünk róla hogy végre megérkezzen, de addig is minden nap vizsgálat. Viszont tényleg olyan érdekes, ahány kórház, annyi szokás. Itt csak 41. hét után csinálnak pose vizsgálatot (így írják?), nincs kimondottan ilyen kukkolós magzatvíz-vizsgálat.
Hát ez van, várakozó állapot továbbra is.
Én nem tudom,ki hoy volt vele, de én az utóbbi hetekben annyira izzadok éjjel, hogy csuron víz vagyok, pedig én már hetek óta komplett lekapcsoloma fűtést éjjelre, szegény férjem meg úgy vacog,mint egy kismadár! Na erre jól megfáztam, tegnap annyira szarul voltam, úgyshogy megbeszéltem a kis tökivel, hogy ne éjjel jöjjön, mert semmi erőm nem volt! Na, éjszaka 3 pólót cseréltem le, mert csuron víz volt. Na meg dunszt is volt, mert most már ilyen fóliás lepedővel alszok, ha folyik a magzatvíz, a matrac maradjon ép! De ma már jobban vagyok, úgyhogy szülhetünk!!! :wink: :wink:

kérdés: mennyi ideig szokták a légzésfigyelőt használni???? Annyi különböző infó jön! Érdemes venni, vagy bérelni? Mert ha több mint fél évig érdemes bent hagyni, akkor megéri szinte már megvenni, mert azt utána eladhatom. Itt olyna 3-4-5ezer a bérlése havonta!

Mot: mi is örülünk, hogy újra itt vagy, és egyszerűen tündéri a kiscsajszi!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Szilvi!

Én azt olvastam, hogy 2-től 8 hónapos korig a legveszélyeztetebbek a babák. De én addig használtam Lillánál, amíg tudtam. Amikro már felállt...stb. akkor már nem. Érdemesebb venni szerintem is, én is kiszámoltam, hogy egy fél éves kölcsönzés annyi lenne, mint a komplett készülék, és utána valóban eladhatod, ha már nem kell.

Megyek, picim visít.

Jaa, babák tüneményesek! :)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Sziasztok

Mot
Attol fugg mennyi teje van anyanak,mert ha sok es eleg az egy cici akkor ugy,ha nem akkor kettobol.De az elejen szaporitasra is jo ha mindket cicin rajta van a baba.Lenyeg hogy minimum 20-25 percet legyen mindegyiken hogy ne csak az elso tejet kapja.
Kialakul ez par het alatt magatol :)
Van mar fulbevaloja Kirisztikenek jol latom?

Szilvi
Azert az jo, hogy mar csak ez a het van hatra. Drukkolok nagyon hogy ugy legyen ahogy mindkettotoknek a legjobb!!!!
Az izzadas termeszetes,majd szules utan elmulik.
Mi is hasznalunk legzesfigyelot,kb 8-9 hos koraig erdemes amig fel nem all.Mi a kulon szoba miatt is ereztuk szuksegesnek.
Szerintem is erdemesebb venni,a hosszu berlesnel kifizeted az arat.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Deszilvi!!! :)

Légzésfigyelő:

Angel Care, Baby Contoll is bejelzett a kókuszmatrac és a 2,7 kg gyerkőc alatt!! Kórházi javaslat, MATRAC-RA kell tenni a lepedő alá, erre viszont a baby controll jobb mert nagyobb a lap!!!

7 naposan mentünk a Heim Pálba 2 napra, mert bejelzett mindkét fajta!! Nem volt egyszerű menet!! Persze nem találtak semmit!!! Azóta a matracon van a légzésfigyelő és egyszer sem jelzett!!!!

Tessék jól meggondolni!!!!

Kata :)

Anyóspajti beindult, már a kórházban berakták!! Hazahozatal napján!! Nem bántam meg!!!!

Drágáim köszönöm az infót!!!!!!!

:)
mot
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?