Új privát üzeneted érkezett!

Nircee nem csodálom, hogy ideges vagy! Ki a fene akarhatott bemenni? Szerencsére nálunk két bazinagy kutya van a kertben, úgyhogy nem nagyon mer tőlük senki sem bejönni.
Nem hiszem, hogy terepszemlézni volt a csaj, mert ahoz túl jó autóval jött és tipikus plázacicamica volt. De, ha azért jött szerintem úgyis észrevette, hogy hozzánk nem olyan egyszerű bejutni, elvinni meg nem nagyon van mit. Bár a kakis pelusokat viheti! :lol:
Vendég
 


De mindenesetre jól értesült volt a csaj, mert tudta a gyerek nevét és életkorát. Honnan kaphatja az infokat? Kórház? Rendelő?
Vendég
 


lányok, szerintetek nagy baj, h Lili délelőtt óta nem evett? fél 11-kor fejezte be az evést, utána vagy 1 órát másfelet sírt és nagy nehezen elaludt, azóta alszik. ugye mindenki rámparancsolt, h 3 óránként etessem míg ilyen pici, de egyszerűen nincs szívem fölkelteni. és most nem tudom mitévő legyek :( már kihoztam ide magamhoz a bölcsőbe, hátha fölkel de semmi.

murphyke

Kép
murphyke
 
 

 
 

Ha jol emlekszem a korhazban kitoltettek egy papirt hogy megkereshetnek-e reklamokkal!Onnan tudjak!

Nercee!
:evil:

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok!

Nagyon szégyenlem magam, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de sajna gondunk volt a nettel és szolgáltatót kellett váltanunk, ami nem ment zökkenőmentesen.
Visszaolvasni sem nagyon tudok annyi minden történt :cry: Sok új baba és anyuka :D

Rólunk most csak annyit, hogy ma voltunk ellenőrzésen és minden rendben van szépen gyarapszunk, már 5810g a súlyunk és 61,5cm vagyunk. Sajna tejci az már nincsen így tápot kap.

Most mennem kell, mert megyünk báttyóért az oviba.

A betegeknek gyógyulást a finiselőknek pedig kitartást kívánok.

Puszi mindenkinek Timi

Kép [img]mosolyalbumba%20való%20%20%20https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1170340510.62.jpg[/img] készül a pörkölt :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Húúú, nircee, nem semmi a dolog!

Szerintem mindenképpen jelentsd be a rendőrségen, könnyen előfordulhat, hogy még egyszer-kétszer arra fog járni az illető!!! Az szinte biztos, hogy ugyanebben az időpontban nem fog próbálkozni újra, bár lehet, hogy kifigyeli, hogy mikor nem vagytok otthon, vagy mikor vagy egyedül otthon a babával és akkor megy be. Én még olyan betörőről nem hallottam, akit egy kismama meg tudott volna állítani, ha tényleg nagyon kellett az illetőnek a szajré a házból. Legfeljebb fegyverrel, de ahhoz meg célszerű érteni... Nem megijeszteni akarlak, de tényleg jó lenne, ha szólnál a zsaruknak, így akár az elkövetkező pár napban-hétben többször néz arra a járőr. Mást nagyon nem tudnak tenni, nem hiszem, hogy kimennének helyszínelni, ujjlenyomatot keresni a záron, stb. Ahhoz sajna több szokott kelleni, bár ne legyen igazam!

Értesíts a fejleményekről!
Üdv: Andi
andibab
 
 


Murphyke amikor Laura kb. annyi idős volt mint most Lili, akkor volt nála is, hogy 6 órát aludt napközben egyhuzamban. A doktornő nekünk is azt mondta, hogy ébresztgessük, de én nem keltettem fel. Én úgy gondolom, hogy az első 2-3 hétben még kipihenik a születés fáradalmait.
Ancsa velem olyat nem töltettek ki.
Vendég
 


Sziasztok!
Nálunk is járkálnak az újszülött házakhoz,de nálunk azért mert a faluujságban benne van az újsuülött neve címe.Pedig nem kérdeznek meg minket.Bár mikor a 2. babánk született a férjem leüvöltötte a fejüket,hogyha beteszik az újságba rájuk borítja az azstalt.És csoda senki nem jött4 Kép
kicsiwuki
 
 


nircee!

ez szörnyü! elhiszem h megijedtél anno én is jártam igy hát majdnem belehaltam az ijedségbe, még jo h mindig zárva tartom az ajtot és nem tudnak ilyen könnyen bejönni..de tény h ez a világ egyre rosszabb már fényes nappal se lehetünk biztonságban!! bocsáss meg nemijesztegetés képpen irtam le. de h lásd én is parázok (tudod mellettem nincs testör apuka képében) én jjelente egy pici fényt hagyok h megvilágitsa a lakást..sajnos rossz környéken lakom..

a korházban velem is töltettek ki papirt, meg mi is benne voltunk az ujságban cimmel együtt,,sajna ez is egy kiindulo pont annak aki valami rosszra készül..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Nircee,
Még jó,hogy zárva volt az ajtó! :shock:
Én itthon nem igazán szoktam bezárni,mivel van 2 kutya,így nem tud bejönni senki!
Esetleg csak ha meg mérgezik őket,de azért az sem olyan könnyű!
Oké,küld el a címedet priviben és akkor hétfőn feladom a kupont,ha úgy jó! :D

Én szerintem nem töltöttem ki ilyesmi papírt a kórházban! :roll:

Kép
mano83
 
 


Na sziasztok!
Nircee!
Jézus márja,én biztosan szívgörcsöt kaptam vólna,főleg,hogy ott a pici még tényleg jó,hogy bevólt zárva az ajtó és megzavartad!!!!Remélem jólvagytok már!!!!!! :cry: :twisted:
NYUGI!Szerintem is bekellene jelenteni a rendőrségen!!! :? :roll: Vagy nem????? :? :shock:


A Fotós csaj múlthéten volt nállunk nagyon ragacs vólt de a férjem elhajtotta a fenébe!!!! :lol: Még jó!!!Ilyet csinálni ,hajánál fogva kellet vólna kitenni!!! :roll: :twisted:

Zsani jobban van már köszönjük a jókivánságokat!!!! :P

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


fú én meg elfelejtettem bezárni az ajtót. de most szoptatás közben (cicicsere alatt) gyors bezártam. ma reggel a férjem is nyitvahagyta véletlenül, és nekünk egyelőre még nincs kutyánk majd csak tavasszal tervezzük, dehát annak is meg kell majd nőnie.
sztem a rendőrök magasról fogják leszarni, mert nem történt bűncselekmény.
remélem ide nem jön semmilyen fotós, vagy ha igen elküldöm a francba. lehet arról a papírról szedték az adatot amit a kórházi csomaghoz kellett kitölteni azért hogy át tudd venni. azon asszem rajta van minden.

murphyke

pilla: nem költöttem föl, és 4-kor magától kelt. pont kihagyott egy etetést, dehát ez van. a férjem mondta is, h na akkor éjszaka nem lesz alvás :shock:

Kép
murphyke
 
 


czakoca: nem tudtam megnézni a képeket :(

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!

Megpróbálom újra feltenni a képeket :)

Készül a pörkölt
Kép

Mosolyalbumba való :D
Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30
 
 


Sziasztok!

Nircee nem semmi, hogy mik vannak! :shock:
én is éjjel fekve(alva :oops: ) szoptatok, és Szonja is félálomban eszik úgyhogy a végére teljesen alszik tovább, tehát nincs büfi. Ha meg néha előfordul, hogy tényleg több levegőt nyel felállok vele, de ez eddig kb háromszor volt. :) PElenkázni pedig nem szoktam éjjel, már szinte az elejétől fogva. Mivel sohasem kelt fel igazán nem bontogattam fölöslegesen. Szóval így van ez Nircee. :lol:

Pilla megjött ma a csomi, köszi :)

Fotós csaj: Nálunk is volt még Szonja 2-3 hónapos volt. A párom be sem engedte, elhajtotta. Egyébként valóban a kórházban ha átveszed a babacsomagot aláírsz egy papírt és ebben benne foglaltatik, hogy kiadják a neved címed, stb... :(

Kenguru: Én arra esküszöm, nekünk nagyon bevált. Nekünk a vastag bélelt vállpántos van. Szerintem egyszerű belerakni a gyereket. Gond csak akkor van, ha télen jön az overall. :D

Betegeknek gyógyulást!!! :)

CSanomano mi van veled?

thenus
 
 


Szioka!Én is teszek fel képeket a manoimról!Augusztzsban születik a 3.babám! Kép Kép Kép
kicsiwuki
 
 


Ja ott a párom is!
kicsiwuki
 
 


Sziasztok!

Hát igen, még budapesti időszakomból tanultam meg, hogy mindig zárni kell az ajtót. :(
Már megnyugodtam, a férjem is itthon van, úgyhogy minden ok.
Beszéltem a rendőrökkel, de nem foglalkoznak az üggyel, mert nem tudom bizonyítani, és nem történt semmi... :evil:
Egyébként arra gyanakszunk, hogy a szemben lévő építkezésről adhatta le a drótot valaki, mert pont rálátnak a házunkra, és látják, mikor ki megy el. :? Ezzel viszont nem tudunk mit csinálni, sosem mehetünk el egyszerre sehova??? Tudniillik nem sokkal azután történt ez, hogy a férjem elment hazulról. :o Persze nem tudunk bizonyítani semmit, okosabb lennék, ha kinéztem volna, de hát hülye nem vagyok.

Timi
milyen komolyan dolgozik Bence! És Bernadett is milyen mosolygós! Meg lehet zabálni!!!

Kicsiwuki
Te sem panaszkodhatsz!!! Mindkettő fiú, ugye? Nagyon cukik!!!

Mano
küldtem privit, köszi szépen!

Kérdésem lenne, főleg egy babásoktól:
ti csináltok valami tornát? ha igen, mikor kezdtétek? Muszáj lenne valamit tennem magammal, mert a derekam már nem bírja Marcit, pedig még nincs is 5 kiló! Mi lesz később??? Korábban nem volt gond, sportoltam, de sajnos a 15 hét fekvés megtette a hatását, edzeni meg még nem tudok visszamenni a szoptatás miatt. :cry: Pedig nagyon hiányzik!!! Szóval gondoltam, elkezdenék valami mozgást, van is baba-mama torna dvd-m, de mindig valami közbejön. :?

Na, most megyek, valamit még akartam írni, de kiment a fejemből. :oops:

Nekem is van vonalzóm!!! :D

Kép
Kép
nircee
 
 


Sziasztok!

Egy napig nem jövök, és alig győzök visszaolvasni. :lol:

Kicsiwuki, gyönyörű családod van, és gratulálok a legkisebbhez! :lol: :lol:

Nircee, remélem, hogy már jobban vagytok, megnyugodtál. Nem lehetett könnyű, de jó, hogy nem történt komoly baj. inkább gondolj erre, mint szörnyűségekre.

Egyébként babakocsizás terén nagyon hasonlítanak a gyerkőceink, mert amíg Sárika kisebb volt, kifejezetten a döcögős, göröngyös utakat preferálta. a túl sima úton reklamált 8)

És amíg éjszakánként felkelt, addig én is magam mellett etettem az ágyban, de ő nem tudott visszaaludni büfiztetés nélkül, így felkeltünk, és utána a kiságyába tettem vissza. úgy hogy nem alszik velünk. ebben is hasonlítanak.most meg este elalszik a kiságyában, és reggel felkel az ágyikójában. De délután néha-néha szundítunk egymás mellett a nagyágyon, és ténylg jó érzés, hogy ott szuszog mellettem a kis csomag. :wink:

Képzeljétek, kis volágjáró lett a lányom. életében először metrózott, mozgólépcsőzött, és sétált Budapest utcáin(velem kenguruban). Bent voltunk Pesten, és így oldottuk meg a közlekedést. Hát, tényleg a vastag pántos kenguru a jó, mert a csöppöm 7,5 kg-jától igen el tud fáradni a hátam. Örököltünk olyan csővázas "hátizsákot", amiben háton lehet szállítani a gyerkőcöt, na ez majd később a férjem feladata lesz :lol:

Mérleget mi szintén örököltünk, az elején mértem hébe-hóba az evéseket, aztán abbamaradt. most pl gőzöm sincs, mennyit eszik, de amíg gyarapszik, nem is lényeg. Tényleg mindenki más, valakit megnyugtat a méregetés, valakit stresszel. venni szerintem sem érdemes, mi sem vettünk volna, ha nem kapjuk meg a keresztgyerekeinkét.

Pilla, hozzánk is beállított egy fotós nőci vmelyik nap, szintén babafotózás, műtermi minőség, házhoz jönnek, de én be sem engedtem, mert mondtam, köszönöm szépen, van egy fotós barátunk, aki megcsinálja. (ő fotózott az esküvőnkön is, már Sárikáról is csinált képeket)meg tényleg ez olyan, mint ahogy Kati írta, hogy ha akarok fényképet, akkor megkeresem a módját. Nem szeretem az ilyen erőszakoskodást, mikor rászállnak az emberre.

Na, megyek aludni, már alszik a család!
Szép álmokat mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


sziasztok,

Nircee, ez átborzongató! zárd az ajtót, és ne angedj be senkit! én kész frászban lennék, bár nálunk mindig zárva az ajtó, és a telefon is nálam van.

Murphyke, az első hónapban nálunk is aludt egyhuzamban 4-5órát, majd kikaptam, hogy nem keltettem fel 3óránként, utána is csak a 4óra táján kezdtem el hozzá beszélni és simogatni, de örült a cicinek nagyon és vissza is aludt szopi után.

szép álmokat
kispraga77
 
 


Nircee, csak most látom az írásod. Nagyon cuki a vonalzód! :lol:

Én őszintén nem edzek,, most nincs semmi testmozgás, a sétán kívül. a baba-mama dvd jónak hangzik. :wink:

Timi, milyen ügyes segítséged van a konyhában! :lol: így neked nem marad semmi dolgod :wink: A kisasszonykának meg milyen jó kedve van :lol: nagyon édes!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Sziasztok!

Ó anyám, megint mennyit termeltetek! Mire végigolvasom és írok...

Köszönöm a dícséreteket! :lol:

Tiop, mi vesemedence gyulladással voltunk a nyáron kórházban. :cry: Előtte 1 hétig tartó hasmenése volt és abból szállt fel valami. 5 napig vénásan kapta az antibiotikumot, aztán még egy hónapig szájon át... :cry: :cry: :cry: Azóta ha láz van, azonnal pisivizit, amúgy meg jelenleg 3 havonta kontroll, ami tovább fog ritkulni, de még 1,5 év kb., ha nem újul ki, amit ugye nem történhet meg! :wink: Zsaninak jobbulást! Ja, Csanád 3930 grammal született... :D És honnan vagyunk ismerősek?

Manó, Levinek is jobbulást! Az egyik antibiotikum nekünk is az Aktil Forte volt tavaly, de le kellett cserélni, mert ment tőle a hasa... Közben látom, hogy írtad te is meg Tiop is, hogy megy tőle a babók hasa... Mi azonnal abbahagytuk és írattunk mást! Mivel nálunk pont a hasmenés volt a bűnös, én nagyon megijedtem!

Krisztinka, Gergő gyönyörű! Micsoda szemek, és mekkora szempillák! 8) Csanád is most kezd lépegetni. 4-5 lépés megy már egyedül!

Minnie, üdv!

Nircee, de kis husi Marci! A kis éhező! :lol: Csanád is olyan hurkás volt... nyami... De már kinőtte... :roll:

Giga, a babák hosszát összevissza mérik! Csanád 57 cm volt, amikor született, 1 hónaposan meg 56... Biztosan összement a mosásban! :lol: :lol: Nagyon édes Lili!

Verna, eleinte Csanád is tele volt tejkiütéssel, nekem azt mondták, jó erős a tejem, azért van, így nem nagyon foglalkoztunk vele. Aztán pár hét alatt teljesen elmúlt magától!

Murphyke: az ilyen okoskodásokkal nekem is tele volt a hóbakancs, de 2 fülem van: egyiken be, másikon ki! :lol: Amúgy Csanád is sokat aludt velünk, volt olyan időszak, amikor még egészen pici volt, hogy hajnalban csak a hasamon volt hajlandó... Szerencsére azért ez gyorsan elmúlt. De a hajnal még most is kritikus, 2-3-tól együtt alszunk, mert én már nem vagyok képes ki-be pakolgatni... :lol: Egyszer majd csak leszokik róla!

Tusi, nekem is a csecsemősök sterilizálták a mellszívót! (Igaz, a koraszülött osztályon...) Én is nagy pakkal mentem... :lol: Mikorra vagy kiírva? Nem csinálsz vonalzót?

Pilla, gyönyörűek a lányaid! Sára már kész nő! Hú, lassan felkötheted a bugyidat, biztosan sok pasas fog legyeskedni körülötte... 8) Durva a fotós sztori! Én se adtam volna egy vasat sem, az tuti! Hozzánk meg egy biztosítós jött a kórházi adatokat felhasználva... :evil:

Anita, gratulálok Vikinek a fogacskákhoz! Nekünk még mindig csak 7. De hátul nagyon készülődik valami, ha jól látom, bár nem nagyon mutogatja...

Nircee, atyaég! Nem semmi, én is biztosan nagyon ideges lettem volna. Még jó, hogy nem ment be! Kellett venni mérleget, azért mert besárgult? Az én fiam nagyon-nagyon besárgult, 24 órát aztán még 12-t volt kékfényben, az első 24-ben infúzióval, de nekem senki nem mondta, hogy mérjük otthon! Az utolsó adatom így az a 90 gramm, amit hazajövetelünk előtti napon mértünk a kórházban... Én teljesen szopimérés-ellenes vagyok egyébként!

Thenus, köszi az aggódást, megvagyunk, csak nagyon nehezen jutok ide, inkább msn vagy skype, azt is jó szakaszosan, mert mire végigolvasom a fórumot és írni tudnék napközben, addigra tuti nem enged a kis manóm... :lol:

Hát itt most abbahagyom, mert leragad a szemem...

Sziasztok!

Kép
csanómanó
 
 


Sziasztok!

Szó volt a mérlegről, úgy tudom a légzésfigyelőt is lehet bérelni, mi a véleményetek? Nektek van/lesz, érdemes megvenni, vagy bérelni?

Móni

Kép
móni30
 
 


[quote="pipacs80"]S írta:pipacs80ziasztok :!:




Most már nagyon közel vagyok a szüléshez ,és elég jól elkeztem izgulni :? Na majd meglátjuk :D


[img]http://babafalva.hu/tickers/7bh.png[/img
]



Ehhez szerettem volna még Pipacs neked írni, csak elfelejtettem, most jutott eszembe. Nekem valaki írta innen a fórumból(csak már sajnos nem emlékszem, hogy ki)pont ebben az állapotban voltam, hogy most következnek majd a" nehéz-édes" napok. és ez nekem akkor annyira tetszett. és milyen igaz, hogy ez az időszak, az újszülöttkor, a maga összes aggodalmával, nehézségével együtt gyönyörű, csodálatos, és vissza nem térő időszak egy baba és mama, na meg az egész család életében.

A kórházban miért kell sterilizálni minden használat után a mellszívót? odaadják a lefejt tejet a babáknak? ha nem, elég csak elmosni, nem? azért kérdezem, mert én csak kézzel fejtem a kórházban, és gőzöm sincs, hogy csinálják.

Na meg még azt akartam kérdezni, hogy szerintetek a hordozókendő jobb, vagy a kenguru? bár gondolom nagyobb gyerekeknél praktikusabb a kenguru. de nekem úgy tetszik, hogy olyan közel van hozzám a kenguruban, hogy a következő babánál biztos kipróbálom a hordozókendőt. :wink: (csak olyan marha drága :( )

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Hú csajok !Nagyon sokan ledtünk így hirtelen ,de ez a jó minnél többen vagyunk annál családiasabb az egész!! :lol:
Csanómanó!
Gőzöm sincs hogy hól láttalak már de szerintem valahól már találkoztunk igaz ezt már mondtam manónak is
aztán lehet.hogy csak nagyon hasonlítotok valakire!!!!
Nemtudom nemjártatok Gödöllőre az Egyetem (Agócs)_ba szórakozni?


Murphyke!
Nemkell megilyedni ha egyszer kétszer tovább alszik a kelleténél a pici mert amíg jól gyarapszik isten őrizz őket felkelteni,hiszen úgy nőnek még ők !(Ha sokat pihennek na és persze előtte egy jót szopiznak!)Nyugi! :lol:

Csanómanó!
Még annyit ,hogy szörnyű lehetet a korházban nektek is átérzem amit te éreztél!

Kicsiwuki!
Szépek a gyermekeid nekem is három van!!! :lol:


Czakoca!
Tündériek a te babóid is!!!!Gratula! :lol:


Ichtus!
Örömmel hallom ,hogy világot láttatok (kengurúban),sajnos az én lányomat semmivel sem lehetne benne tartani! :? :roll:
Tök jó így legalább a közlekedéssel sem vólt semmi gondod!! :lol:
De nemsokára itt a jó idő és Zsani is nyugottaban fog a babakocsiban utazni!Gratula! :lol:


Manó!
Remélem a babód jól van!!!!!!!! :wink: :?


Na pá majd jövök! jók legyetek és szobatiszták!! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Csanómanó!
köszi szépen majd jelentkezem !!!!
Üdv :Kriszti

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Katica!

kicsinek inkább ha má rmuszáj kenguru, késöbb a hordozokendö. nekem van is de nem használtuk mert csak itt helyben sétáltunk é sahoz a legtökéletesebb a babakocsi.


Tiop!

egyetértek tök jo h ennyien vagyunk, de azért van hátránya is..nem gyözöm vadászni ki mit irt és én kinek irtam már..csak nehogy sértödés legyen..


Kicsiwuk!

nem hiszem h találkoztunk már de irtam püt..

Csanomano!

örülökh msnezhettünk..

bocsi most lépnem kell mert nemsoká kell a fiam és el kell mennünk valahová..

puszi

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Szia Mindenki!

Csak egy gyors helyzetjelentés: tegnap voltam dokibácsinál, mindent a legnagyobb rendben talált, őszinte megdöbbenésemre életemben először nem volt gond a vérképemmel! Kismanó nyakiredőjét 2 hét múlva nézik, akkor majd kap apa egy szép képet is róla, hogy hurcolhassa a tárcájában, mert szegénykém eddig még nem láthatta legifjabb sarját a monitoron, ugyanis Bogi után kellett rohangálnia és nem tudott bejönni a rendelőbe. Mondta is, hogy így nem hiszi el, hogy van baba, de akkor meg mitől kerekedek annyira és vagyok rosszul rendszeresen :?: :lol: :lol:

Ja, egy korábbi sztorihoz csak annyit, hogy hozzánk fotós ugyan nem jött hál' Istennek, de biztosítós ügynök három is megjelent anno Bogi születése után, csak azt nem tudom, hogy jöttek be a lépcsőházba, mert mi nem engedtük be őket. Van egy olyan gyanúm, hogy a földszinten lakó öreglány enged be mindenféle alakokat. Mondjuk nálunk még az ajtót sem szokás kinyitni, csak bekötött lánccal, és általában 1 mondatnál nem jutnak tovább.

Eddig a legdurvább valami állítólagos hittérítő "szekta" volt, négyszer :!: egymás után becsengetett ugyanaz a két pasas, mindannyiszor úgy, hogy a kaputelefonon nem szóltak fel, tehát más engedte be őket. A negyedik alkalommal közöltem velük, ha a környéken még egyszer meglátom őket, fel lesznek jelentve zaklatás miatt. Bár ezek általában azért járnak párban, mert vagy a terepet mérik fel, vagy már eleve lopni mennek... Szóval minden idegen, akár fotósnak, akár másnak adja ki magát, függetlenül attól, hogyan néz ki, gyanús. Mi nem szoktunk beengedni olyat, akit nem mi hívtunk, és nincs referenciája/igazolványa stb.

Jók legyetek!

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab
 
 


Sziasztok!

Jó sokat tudtok írni 1 nap alatt!

Nagyon szépek a babák ismét!!!

Hát itt szívrihamot kaptam volna, ha valaki motoszkált volna az ajtónknál. De szerencsére nálunk az ajtó után van egy kis tér még, mert a szomszéddal 1 rács "mögött" vagyunk. Szerencsére így senki nincs közvetlen az ajtóba, ha csenget. Nálunk sem tudnak kibontakozni a zaklatók, mert az első mondat után becsukom az ajtót!

Lányok! Nálunk azt hiszem most kezdőtött az anyás korszak, ami némi hisztivel is meg van fűszerezve. Ti hogyan kezeltetétek ezt?
Általában nem szoktam engedni a hisztit, próbálom mással elterelni Manó figyelmét, játszani, mesélni szoktunk és nem veszem fel. Várom az ötleteket! Köszike!
Vendég
 


Sziasztok!

Sajnos tegnap estére gond lett Levi légzésével,így beutaltak minket az I.számú gyermek klinikára,mire oda értünk,szegénykém már nagyon nehezen vette a levegőt! :cry:
Aztán a csecsemő osztályon nem volt hely,így a belgyógyászat-gasztroenterologiára kerültünk,ami borzasztó volt.
Én kaptam Levi ágya mellett 1 kis széket,mert a prívát szobák foglaltak volta és ott ücsörögtem mellette egész éjjej.
Nem sokat aludtunk,mert nagy volt a hangzavar,sokan mászkáltak ki-be és persze sírtak,nyögtek! :(
Levinek jól hatott a gyógyszer,és úgy tervezték,hogy hétfőn haza engednek minket,de megkértem az orvost,hogy adjon egy olyan asztmapipa szerűt,amiben a gyógyszere van Levinek és engedjen minket haza,hogy a napi 4×2 puffért (gyógyszere) ne kelljen ott bent kínlódnunk.
Vagy már úgy voltam vele,hogy inkább minden nap 4× vissza megyek vele,csak ne kelljen bent lennünk!

Szóval végül javult Levi állapota és haza jöhettünk,kb.1 órája érkeztünk meg!
Most békésen alszik,hiszen a kórházban nem tudott,mindíg fölébredt a zajra.

A vérvételnél majd megszakadt a szívem,mert úgy üvöltött szegénykém,hogy még hányt is! :cry:
Úgyanis kifogtunk egy "vakegér" nővérkét,aki először szét szúrkálta a jobb kézfejét,mire rájött,hogy ott nem talál vénát,majd a bal kezével is bénázott egy sor!
Annyira keservesen sírt,hogy nem bírtam nézni én is sírva fakadtam.

Majd hétfőn reggel 10-re kell mennünk kontrollra és ha minden oké,akkor megkapom a zárójelentést.

Amúgy azt mondták,hogy beindult a járvány és ez például az egyik szövődménye volt.
Képzeljétek,volt 2 kisgyerek,ők meg vért hánytak,elvitték őket tükrözni,majd rájöttek,hogy az is a járvány egyik szövődménye! :roll:

Mennem kell,pihenek egy kicsit én is!

Kép
mano83
 
 


Manó! Nagyon sajnálom szegény Levit! Nem értem, hogy ezek az orvosok ennyire balfékek legyenek, szegény kicsiket így megkínozni! Felháborító!
Vendég
 


mano83!
Ez borzasztó! Jobbulást Levikének és te is pihengess! :wink:

Üdv az újaknak és a régieknek,most nincs több időm, mert hisztizik a foga miatt apukájánál :?

Ja és ma a babakocsiban 10 perc ordítás után rájött, hogy abban lehet nézelődni is! :lol: Eddig is ültettem már, de most végre kinyitotta a szemecskéjét 8)

Kép
klmaria
 
 


sziaszotk!

Mano!

nagyon nagyon sajnálom ami történt teljesen megértelek és együttérzek veletek, mi talán már itam pár oldallal visszább voltunk korházban bonival, töle is vettek vért de szerensére mi jo dokit fogtunk ki, bár neki se találtak vénát és végül ahol infuziot kapott azon keresztül vettek vért töle..de soha nemfelejtem el azt a pillanatot mikor feküdt az ágyon (felvétel közbe) és bekötötték az infuziot, vagyis megszurták elöször..és nézett közbe...én meg elkezdtem bögni..azota is ha ujra belegondolok.. ijesztö ami veletek történ.. Mitöl volt?

mikor gábor kb enniy idös volt egyszer nekünk is volt olyan h kimaradt alégzése egy pillantra felráztam és hála Istennek azota soha se fordult elö..de nem is használtam nála légzésfigyelöt. Jobban biztam magamba..Aztán h ez jo vagy sem, nem tudom. De nem vagyok felelötlen szerintem ettöl.

vigyázatok magatokra, bébikre mindenki!!!!!!!!!

puszi

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Mano majden elsírtam magam azon amit leírtál! Nagyon-nagyon sok gyógypuszi és egy tigris Levinek és minél hamarabb gyógyuljon meg!



Kép

Pilla
Vendég
 


Sziasztok!
Mano:én már azt sem birom elnézni mikor oltást adnak a fiaimnak ugyhogy épp ma mondtam a páromnak,hogy nagy bajba leszünk ha egyszer vért akarnak venni tőlük mert párom a tűtől is elájul.Ahogy leírtad,hogy megszurkálták már a hideg is kirázott.Remélem hamar elfelejti a picur az a böllér ápolónöt.Bár az én szakmám is az de én hamar rájöttem,hogy nem tudok senkit megszurni.Hát még gyereket!Nekem a pici fiamnak élete első betegségével kell megküzdenie:középfül gyulladása van.Csak ugy tudott aludni éjjel ha betekertem vizes törölközövel mert hiába adtam neki a lázcsillapíto szírupo,kupot egyik sem vitte le a látát.De amint rátettem a törölközöt pár perc mulva aludt. :oops: Amugy a pici fiam most volt jan.15.-én 1 éves! Kép [/b]
kicsiwuki
 
 


Sziasztok!

Manó, kicsi Levinek hatalmas gyógypuszit küldök! Remélem, most már gyorsan rendbejöttök! Barbár ápolónő! :cry: Csanádtól is vettek vért még itt Aszódon, de nem volt gond, sírni se nagyon akart. Abból derült ki, hogy mi a baj. A kórházban sem szúrták szét nagyon a vénáit, csak 1 ment félre, de az is elég! Ő bent ordított én meg kint bőgtem a folyosón (kiküldött a doki, hogy inkább ne nézzem végig). A következő már jó volt, és szerencsére nem durrant be, kibírta az 5 napot. Viszont a szobatársunknak (3 hónapos volt) nemtom hányszor ki kellett cserélni a branült, mert nem bírta, mindig szétment, a végén már a fejében volt... :cry: Már én is sírtam, mikor megláttam. :cry: Utána mielőtt hazaengedtek még egy vérvétel... De Kistarcsán végig jó kezekben voltunk, de az ellenségemnek sem kívánom...

Kép
csanómanó
 
 


Köszönjük Mindenkinek! :D

Hogy mi történt?
Hát,egy ártatlan megfázásnak indult,majd torokgyulladás lett belőle,de tegnap ki kellett hívni a doktornőt,mert sípolósan,hörgősen vette a levegőt! :cry:
Szegénykém egész éjjel tartotta az arcom felé a kis kezét,amiben benne volt a tű(,hogy ne kelljen újra megszúrni)mintha azt akarta volna mondani,hogy "anya,puszilgass meg,bántottak!"
Hát az éjszaka folyamán párszor sírva fakadtam,főleg akkor akadtam ki,amikor már alig kapott levegőt,orvos meg még sehol! :cry: :evil:

Kiswuki,
Szépek a fiaid! :lol:
Hogy hívják őket?
Annyira aranyos ez a kép a piciről! :lol:

Kép
mano83
 
 


Manó!
Ugyan azt leírtad amit én is átéltem 3 héttel ezelőtt ,úgyhogy tudom mit éreztél eggyütt érzek veled!!!!!! :cry:
Nekem egy fokkal jobb vólt a helyzetem mert én egy matracon "aludtam"3-om éjszakát de azt sem kívánom senkinek nade nem is ez a lényeg! :cry: :oops: Örültem,hogy bentlehedtem Zsanival!!!!Én is végigbőgtem minden vizsgálatot ,Zsaninak 3 szori probálkozásra sikerült beteniük a művénát!(magyarúl)! :oops: Nagyon -nagyon sajnálom ami veletek történt,remélem nemlessz semmi gond!!!!! :cry: Egyépként éreztem,hogy valami nincs rendben!!! :? :cry: A Zsani is kapott mégegy adag antibiotikumot,mert hiába néz ki jobban a füle nemlett szebb,de már folyik neki!!!!!!!!!! :roll: :oops:
Kívánom,hogy minnél hamarabb meggyógyuljatok!!!!!!!Ti is Ventolint kaptatok????

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sárával nagyon hosszú ideig kórházban voltunk, amikor 2 éves volt. Soha nem sírt se oltásnál, se vérvételnél. Addig amíg egy ápolónő ugyanígy nem találta a vénáját és négyszer szúrta meg. Na akkor a harmadiknál már elkezdett sírni és rögzült benne a rossz emlék, úgyhogy onnantól kezdve csak meglátta a tűt és üvöltött. [/b]
Vendég
 


Tiop,
Igen,mi is Ventolint kaptunk!
Ti is a klinikán voltatok?
Zsaninak is jobbulást kívánok!

Kép
mano83
 
 


Sziasztok!
Mano, sajnálom kis Levit És téged is mert sejtem, hogy neked sem volt könnyű. :( :cry:

Csanomano, szerintem Aszódon nagyon jól veszik a vért. Én terhesség előtt nem is tudom, talán gyerekkoromban voltam utoljára, és nagyon be voltam fosva, aztán rájöttem, hogy jól csinálják :)

Légzésfigyelő: Nekünk volt az elején de Szonja kb két hetes korában már forgott a fenekén és lemozdult róla, sípolt mint az őrült. Így visszaadtuk. Egyébként szerintem meg lehet lenni nélküle. Azoknak fonosabb akiknek aluszékonyabb a babójuk.

Csilla, még nekes akartam amúltkor írni, hogy megnyugodtam, hogy neked sem forogtak a gyerekeid olyan korán. Én aggódom egy kicsit Szonja miatt, bár tuti, hogy nem kóros, mert hasról simán hanyat dobja magát, meztelenül meg hátról is megfordul. Egyébként azt olvastam még valamikor hogy vannak gyerekek akiknek bizonyos fejlődési fokok kimaradnak. Ez általában a mászás szokott lenni, mert rögtön elkezdenek járni. Nekünk lehet a forgás lesz az, mert Szonja üléssel és állással próbálkozik inkább. :D

thenus
 
 


Manó!
Mi is a Klinikán vóltunk csak mi az I-es sz csecsemő osztályon vóltunk!Remélem mostmár meggyógyulunk valahára mert ez már nagyon nem jó dolog!!!! :evil: :cry:
Na mindegy ,legyetek jók gyógyuljatok meg! :wink: :cry: Kitartás !!!!!!!!!!!!!!! :roll:

Puszi Kriszti!

Pihenjetek amenjit tudtok!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Sziasztok!

Mano
én bizony elsírtam magam, főleg, mikor azt írtad, hogy Levi nyújtotta feléd a kicsi kezecskéjét... A szívem szorult össze!!!! Nagyon sajnálom, ami történt, de örülök, hogy most már jobban vagytok! Jobbulást!

Kicsiwuki
A te fiadnak is jobbulást!!! Nekem is volt középfül-gyulladásom babakoromban, de én rosszul jártam, mert a végén 7x és 9x kellett felszúrni a füleimet, és meg is műtötték mindkettőt (2 éves voltam), majd később 5 éves koromban kiújult a dolog, és Szegeden újra műtöttek, egy csövet tettek beléjük, hogy azon folyjon ki a trutyi. 6 éves koromig állandóan beteg voltam emiatt, víz nem érhette soha a fülemet, mert azonnal begyulladt, aztán 6 éves korom után mintha elvágták volna. Azóta sem voltam komolyabban beteg (lekopogom), és a füleim sem fájnak, igaz, nagyon vigyázok is rájuk. A körömvirág nagyon jó a gyulladt fülre, akár kipréselve, de a gyógyszertárban kapható csepp formájában is. Ha érzem, hogy kicsit is elkezd fájni, belecseppentek, és ez így mindig bevált. Persze mikor kicsi voltam, senkinek nem jutott eszébe a körömvirág... :? :cry:

A kis betegeknek küldök egy gyógyító képet:
Kép

Kép
Kép
nircee
 
 


A pici fiam aki 1 éves,őt Benedeknek hívják,de mi csak Bebinek hívjuk mert a báttyus csak igy tudta az elején kimondani.A bátyusnak Zoli a neve de őt meg Tökinek becézzük.Ő 30hónapos. Ja és itt a picur a pocimgól 10 hetesen.Kép Kép Kép
kicsiwuki
 
 


Sziasztok!

Mindennap megnézlek Titeket, még ha nem is szólok közbe. Jól jönnek a hasznos tanácsok, tapasztalatok.

Engem is érdekelne, mi a véleményetek a légzésfigyelőről és a babamérlegről. Tudjátok, mi most állunk a babaváráskori nagyberuházás előtt, és jó lenne tudni, mi az, ami fölösleges. Én szívem szerint hazahoznám az egész boltot...:)

KicsiWuki!
Kérlek, válaszolj nekem priviben!

Kcsilla27!
Érdekelne, amit Szentágotai dr-ról tudsz. Megírnád?

Üdvözlet mindenkinek és szép hétvégét!
minnie
 
 


Sziasztok!

Czakoca, Kicsiwuki, nagyon szépek a gyerekek! Czakoca végre egy férfi aki segít a konyhában! :lol:
Ichtus babakocsizás terén hasonlítanak a lányaink. Laura is azt imádja, ha jó kis döcögős úton megyünk. Amint a sima aszfaltra érünk felébred. Sára is pont ilyen volt.
Nircee szuper a vonalzód! Torna terén nekem sajna nincs tapasztalatom, mert Sárával nem volt időm enni, így a felszedett 10 kilóból 20-at adtam le. Lauránál már nem ilyen egyszerű a dolog, mert sajna a térdem és a derekam miatt nem tornázhatok, viszont a leányzó nagyon jó baba, így a felszedett 25 kilóból még csak 17-et sikerült leadnom.
Minnie nekünk se légzésfigyelőnk, se mérlegünk nincs. Sáránál volt mérlegünk amit béreltünk, de kb. 1-2 hónapig használtuk és a végén akkor már csak hébe-hóba mértünk vele. Ezért Lauránál már eszembe sem jutott, hogy béreljek. A légzésfigyelőkről meg annyi rosszat hallottam (tévesen riaszt), hogy azt meg azért nem vettünk. Meg amúgy sem elég egy légzésfigyelő, meg kell tanulni, hogyan kell újraéleszteni a gyereket ( a legrosszabb esetben), ha nem vesz levegőt. Ha ezt nem tanulod meg akkor tök mindegy, hogy van -e légzésfigyelőd, vagy nincs. Igaz ez csak az én véleményem és biztos lesz itt olyan anyuka aki megcáfolja ezt és ajánlani fogja, hogy vegyetek egyet.
Mano remélem Levivel már minden rendben van. Reggel ahogy felébredtem rögtön Ő járt a fejemben. Gyógyulgattok?
A többi kis betegnek is jobbulást kívánok!

Kép

Üdv: Pilla
Vendég
 


Sziasztok!

Mára már sokkal jobban van Levente! :lol:
Szépen eszik és sokkal tisztább a légzése! :lol:

Ó,fel is ébredt,majd jövök!

Kép
mano83
 
 


sziaszotk!

megprobálok gyorsan irni,mert már ideje lenne altatni Gábort..

Mano!

elöször is neked..én is sirtam bevallom, láttalak titetek magam elött, szivszorito lehetett..tuodm hiszen én is átéltem. Szomoru h alhogy itt olvasom nagoyn sokunknak kellett ugyanezt megélnie, átélnie.. :cry:

De öszintén örülök h már jobban vagytok millio gyogypuszit küldök nektek...ÉS MINDEN BETEG BABÁNAK IS)

kicsiwuki!

még vároma privid..de szolj ha feleselgesen..a fiaid tündériek, olyan édes kis hurkásak.. Jobbulást nektek!!

tiop!

Reméltem h már jobban vagytok sajnálom, de talán az h folyik jo jel, mert én ugyt udom h ha valakinek egy szer felszurják utána mindig minden nyavalya ráhuzodik és fel kelszurni..én nemengedném, infráznám, anyatejet ha van azt tennék bele, ha meg komolyabbnak tünik soval melegiteném, vagy a kövirozsa szeppet használnám, állitolag az a legjobb még. Amugy mi is megjártuk anno..boni 9 hos volt amikor a gyerekdokink azt mondta h nincs semmi baja biztos csak erösebben folyika füle (de koros volt mert szo szerint kifolyt...tudom rémes hallani ezt de igy volt..) nem ahgytam annyiban átvittem gödöllöre (csak akkor még nem tudtam h egy brutál nö van ott brr........ :twisted: ) szegényt ugy megkinozta, és azt mondta soha nem felejtem el: ANYUKA, A KISLÁNYNAK KI VAN LYUKADVA A DOBHÁRTYÁJA..na kész voltam..nem tudtam mit csináljak, azt mondta csak soval melegitsem majd öszefor(hozzáteszem föorvos..), nem hagytam megint annyiban elmentünk pestre ha jol emlékszema mávba, ott egy nagoyn aranyos föorvos(szintén) megnézte, kiderült h hülyeséget mondtak nekem, csak erösen ráhuzodott a fülére, huzatot is kaphatot, igy valami folyadékba mártott gézt tömtek fülébe amitöl szegénykémo rditott...egészen addig mig ki nem vehettük belöle(elivelg 3 orán át kelett volna benne hagyni)..Hála Istennek semmi bajunk nem ovlt azota a fülével, de soha nemfelejtem el h ez a doki a fülhöz egyáltalán nem ért. Sajnos hozzátartozunk, de igen megkinozta szegény fiamat karácsonykor is,mikor inekciozn kellett.. :cry:

Thenus!

mintha magunkat olvasnám..Gábor is ugyanigy kezdett forogni, ésigazad van, elöbb tanult meg járni, és még csak most jott rá pár honapja h lehet mászni..azota elöszeretettel mászik ajátékok után..

Minnie!

persze irok, de nem tudom jo ötlet e igy babavárás idején, félek h rossz hatással lenne rád, cska ha komolyan érdekel akkor irom meg..csak elöbb elaltatoma fiam..

nircee!

nem kövirozsa csepp? nekünk az van itthon azt ajánlották h ha szüksége lenne rá..

puszi majd jövök még, szép napot mkinek!

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


sziasztok!

Mano nagyon sajnálom ami veletek történt, de tök jó, h már jobban van Levi! Kicsit én is megkönnyeztem, szörnyű lehetett!

Én meg tiszta stressz vagyok, mert Lili úgy néz ki hasfájós és abbahagytam most a laktoherbet, ami miatt tök kevés lett a tejem :cry: ráadásul a kisasszony evés után mindig sír min 1-1,5 órát és utána alszik el, de akkor meg 3-4 órákat, így egy csomó idő kiesék két etetés között, ráadásul nem is eszi halálra magát :( szóval egy vagyok kenődve egy kissé. főleg h nem hízott 100 g-ot egy hét alatt. hétfőn fog fölhívni a védőnő, h hol tartunk, és lehet pótolni kell ha még mindig nem hízott eleget :(

kaptam anyatejet az egyik közeli ismerősünktől, szerintetek azt oda lehet neki adni simán? a védőnő azt mondta 20 percig 50 fokon tartsam. de fogalmam sincs azt hogy lehetne kivitelezni.

használt valakinek a homeos tejserkentő bogyó? mert most azt vettünk a tea helyett.
az édeskömény teát hogy kell odaadni a gyereknek és mennyit? a gyógyszertárban azt mondták langyos vízben kell csinálni, akkor is kiázik rendesen?

köszi

Kata

Kép
murphyke
 
 


Kcsilla,
de, kövirózsa, bocsi... késő volt. :oops:

Kép
Kép
nircee
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?