Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Végre süt a Nap!!! Dani szerint már tavasz van, és ezt mondogatja: "Hajrá tavasz, ne hagyd magad tél!" :D

Fogacskákhoz és forduláshoz gratulálok a babócáknak!!! Mi még mindkettővel el vagyunk maradva, de vannak jelek, amelyek bizakodásra adnak okot :wink:

Látom sok szó esik a homeopátiás szerekről. Utánajártam kicsit a témának, csináltam egy kis összefoglalást, de ahhoz hosszú, hogy ide feltegyem. Ha valaki kíváncsi rá, itt elolvashatja: http://gportal.hu/gindex.php?pg=656842&nid=2967444

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Szépen süt a nap, kihasználjuk, megyünk sétálni, ha már tegnap ilyen undorító szeles volt az idő.

Mamy!
www.pampers.hu oldalon olvashatsz utána az akciónak. Hűségprogram jobb oldalt. Ott leírják mi a teendő, ha eddig nem kaptál értesítőt. Van egy telefonszám azt kell felhívni. :) Ha regisztrálsz az oldalon kapsz egy plusz pontot.

ÁKata!
Gratula fogacskához + Lillike kúszásához. :D
Lizike még nem próbálkozik?

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Halihó


Ákata
Jajj de aranyos lehetett Lilike ahogy tolatott hátrafelé :lol:
Koleszos voltam diákkoromban, nagyon rossz és szemtelen,a nevelőtanárom mindig csak azt mondta:olyan vagy fiam ,mint a hátramenés :lol:
Na a baracklé hogy ízlett a csajsziknak??

Edi
Vettem az adást,csak nem írtam neked :bocsi :lol:


Melódia
Pistike nagyon kis dundi-bundi édi mosolyú kisfiúcska :lol:
Imádok így ragozni :lol:

Bujka
Na létod hogy tud aludni Benike,nem kell semmiféle vizsgálatnak kitenni!Előbb -utóbb be kell pótólnia a kimaradt alvásokat.

Angel
Bizti visszajön a tejed ,mert annyira akarod!!!!

Krissz
Hogy érted hogy nem lesz egyszerű kijönni 85 ezer forintból????
Az pedig "rengeteg" sok pénz!Nem fogod elhinni,de itt a környéken még Hévízen is :!: az átlagkereset a minimálbér!!!!!
Nekem is volt olyan melóhelyem ahol annyit fzettek,nagyon kevés,de én mellette elmentem még maszekolni :lol: de sokan csak a minimálbérből élnek még kisgyermekes családok is!Szóval a 85 az szerintem egész sok.Tudom, hisz én is vásérolok ,kajára rangeteg elmegy ,de nem kell minden vackot megvenni :wink:
Ugye azért nincs harag :?:

Edi
Kata,aki nem kopi,édesen vigyorog :wink:


Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 

 
 

Á_kata:
Innen letöltheted az allergia megelőző étrendet.

http://rovidzar.hu/~misi/dorka

És mindenki más is, akit érdekel!

Bendusnál hétfőn tenyésztés lesz, ha még akkor is megy a hasa.

Sétára fel!!!!!!!!!!!

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sziasztok!

Köszi szépen minden infót a hoemo bogyókról, már meg is néztem a neten hol van itt ilyen gyógyszertár. Venni fogok urtica urens-t, és majd beszámolok. Remélem, hatni fog!!! Bár elolvastam Juborka oldalát, hát meglátjuk.

Jubi!
Nagyon klassz a weboldalad. :wink:

Linda!
Érdekes és jogos megközelítés amit írtál a 85 ezer Ft-al kapcsolatban. De van itt még valami... sajnos Bp-en sokkal drágább az élet, mint vidéken... Nem csak a vásárlásra gondolok, hanem a lakhatás, közüzemi díjak stb... Szóval sehol sem egyszerű.

Tápszer íze és szaga: bevallom szerintem egyenesen undorító szaga van, nagyon büdi, (legalábbis nekem), és még csodálkoztam is amikor még kutyultam Gesztinek, hogyan tudja olyan jóízűen enni?... :roll: Kóstolni nem kóstoltam... Viszont az anyatejet igen, és úgy találtam, hogy az égvilágon semmi íze nincs...

Lányok, nagy hír!!! Képzeljétek, mi történt!!! Geszti ma önállóan felült!!!!! Igaz, nem fekvő helyzetből, hanem a pihenőszékébe tettem, ott félig fekvő helyzetben van. Fogta magát, a könyökét kitette kétoldalt, és előretolta a testét, aztán egyik kezével megfogta a szék szélét, és ülő helyzetbe húzta magát! Egyenes háttal ült, és vigyorogva nézett körbe. :lol: Totál ledöbbentem! Aztán nyújtottam neki az egyik játékát, kíváncsi voltam mit csinál, elengedte a szék szélét, és két kézzel (!!!) nyúlt felé, miközben ült tovább szépen, és nem dőlt el! Persze kellett még neki a szék, hogy tartsa a fenekét, derekát, lehet hogy ha az nincs akkor eldőlt volna, nem tudom. De olyan szépen ült, hogy csak bámultam, elállt a szavam, aztán a Páromnak kiabáltam, hogy nézze már meg, mit csinál Geszti, ő meg azonnal kapta elő a kamerát. :lol: Sajna fotó nem készült, de szerintem fogja még ezt produkálni a Kiscsillag, és akkor teszek fel képet róla!

Kép
mamy
 
 


Sziasztok!

A multkor egy csomo mindenki kimaradt, akinek irni akartam, de igérem bepótolom, most csak egy dolog jutott azok közül eszembe:

Beuka
Megypuszilják a gyerek száját? :?: Na hát ha én nekem ezt csinálnák a gyerekkel biztos leordítanám, mert az már tényleg sok. Én már azért is szoltam amultkor a sógornak, hogy ne fogdossa a száját a gyereknek. Nagyon nem szeretem. :evil: Mond meg nyugodtan, hogy ne puszilják meg a száját, mert az ember szája tele van mindenféle dologgal, ami neki lehet hogy nem annyira jó.

Tegnap én is turiztam tök jo cuccokat. Barátnőm ajánlotta, gondoltam megnézem, és tényleg szép dolgok vannak, és olcsó. Vettem két overált, meg két kis kabátot, és ezek összesen csak 5700ft-ba kerültek. A boltban ennyiért még egy overált sem kapok.

Ranpo
Köszia segítséget! :) Ha esetleg nem menne akkor majd átküldöm Neked, nagyon aranyos vagy, hogy segítesz.

Mamy
Gratulálok!!! Gesztike már ül. :shock: :lol: Nagyon aranyos lehet.

Ákata
Van házatok a Mátrában? Merre? Csak azért kérdezem, mert mi itt lakunk a Mátra aljában. A cserépkályha tényleg jó. Nekünk is van.

Tényleg nagyon durva az, hogy fizetni kell, és ha nem tudsz fizetni nem látják el a gyereket. :evil: Épp nemrég volt erről egy film, hogy amerikába is ez volt, van és ezmiatt meghalt egy ember, mert nem tudott fizetni. :evil: Fontosabb a pénz, mint egy ember élete. :cry: :twisted:

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Mamy - gratula! Nagyon ügyes Gesztike!!! Látom kicserélted a vonalzón is a képet, milyen aranyos mosolya van Gesztinek! Tudom, hogy Zsoltikával egy súlyban vannak - már születésük óta:)

Sajnos nem tudtam még mindent visszaolvasni, ráadásul frontérzékeny vagyok és már két hete mindennap fáj a fejem... ezért nem csoda, ha kiesik belőle amit írni szeretnék.

Gyors ami eszembe jut:

Sue - próbáld meg a fekve szopit kispárnával a fejed alatt, akkor nem kell könyökölni. Később meg, ha nő Viki már párna se kell, simán lefekszetek szembe egymással. :)

Beuka - neked is menni fog, próbáld meg kispárnával.

Krisszi - gratula az átforduláshoz! Ricsinek nagyon édes mosolya van, még a férjemet is odahívtam, hogy nézze meg milyen aranyos!
sinlacos történet tényleg elég feháborító.

Krisszi sinlacos esetén felbuzdulva ma bementem egy patikába, hogy megkérdezzem mennyibe kerül támogatás nélkül. így a patikus: erre van támogatás, mert receptköteles. mondom neki - nehezen írják fel a dokik, ezek szerint ezt nem lehet recept nélkül kapni? Erre ő:nem és különben sem kéne orvossal való konzultálás nélkül tápszerrel etetni a gyerekét - kiabálta nagy prénum előtt, égett a pofám. Mintha bűnöző lennék vagy mi. Mondom neki az én gyerekem csak anyatejet kap, de már fél éves. Nagy hangon elismételte, hogy csak orvos írhat tápszert. Mit képzelek.
Ez meg még hazugság is. Hát mivel tömjem, ha már kevés az anyatej? Örülök, hogy eddig kihúztuk... Tehéntejjel, vízzel tömjem? (Zsoltika allergiás a tehéntejre, én ezért nem ehetek tejterméket. Ha ettem ő mindig hányt) 18 éves koráig nem biztos, hogy lesz elég tejem :lol:
kár, hogy ezek csak akkor jutottak eszembe, miután kimentem a patikából. Hogy engem mindig megtalálnak ezek a nagyhangú, ostoba emberek. Tudnék mesélni. Két évig szívatott egy nyugdíjközeli, bossingban szenvedő kollégám - mivel maszek voltam, sok mozgásterem nem volt, hisz kellett a munka. De szakmailag jót tett. Annyira felemelte a mércét, azt hittem belefulladok. Mikor terhes lettem már nem volt veszteni valóm, na ekkor tudtam végre megvédeni magam.

Kép
nózi
 
 


Köszönöm mindenkinek az etetőszék dicséretét, valamint, hogy megnyugtattatok, hogy nem volt drága - azért most egy jó darabig nem veszek semmi extrát.

Á_kata - gratulálok Lilike kúszásához! Nagyon aranyos lehet. :) Hát igen bele se gondoltam, hogy nektek mindenből kettő kell - így már én se venném meg az ötezer forinttal drágább széket, mert kettőnél az már tíz. És amúgy meg nagyon drágák az ötpontos biztonsági öves székek, nálatok meg fontos lenne, hisz egy gyerekre is nehéz figyelni nemhogy kettőre. Remélem megtalálod a megfelelőt - köszi a Cora infót - bár nagyobb dolgokat, most már nem veszek, de a babaruhákból kifogytunk - eddig javarészt a barátnőm fiától örökölt ruhácskákba öltöztettük Zsoltikát - ezek most fogytak el. A lányoknak nagyon szép ruhákat vesz az anyukád, olyan aranyos tőle! Igazi nagymama :)

Beuka ez a szájonpuszilás nagyon durva.... Annyira drukkolok, hogy találjatok valami megoldást, az így nagyon rossz, hogy folyamatosan stresszelnek. Egyszer össze kellett vesszek az anyámmal, mert vastag fekete kosz volt a körme alatt és azt állította, hogy ő megmosta a kezét. és visszaküldtem kezet mosni, erre ő elment. Mindegy rég volt. (ő agyvérzést kapott azóta nem teljesen tiszta, tehát nem tehet róla, szégyenlem is, hogy szóltam neki, (eleinte nem szóltam, sok alkalom után először) de hát nagyon féltettem a gyerekemet.

Jadey - de jó, hogy eljártok, kimozdultok! Nem semmi, hogy kiválasztottak titeket anno, de egyáltalán nem csodálkozom! Nagyon aranyos a két testvér a képeken, és az utolsó is nagyon tetszik, ahol fogod a kis Bencust az öledben - az olyan meghitt.
A nagyfejes sztori tetszett. Egyszer Zsoltika is megdöbbentett egy csapat kislányt -rokonéknál tettem tisztába, és amíg pelusért nyúltam akkorát fosott, csak úgy kitört belőle, mint egy szrgejzír :) :lol: a kislányok rögtön elnevezték trottyosnak. :)

Napraforgó - neked is gratula Zsombi mászásához, úgy látszik most lépnek olyan korba a babáink amikor minden napra jut valami új. Etetőszék érdekelne, tegyél be róla képet, meg a fiúkról is! :D

Bujka - kitartást! Remélem hamarosan lesz nálatok valami javulát, mert biztos, hgoy így nagyon nehéz lehet! Sírsz módszert :lol: próbáltátok? Én inkább a felvesz leteszre szavaznék néha bevetem Zsoltinál, egész hamar elalszik tőle. Ez annyit tesz, hogy lerakod az ágyba a gyereket, erre ő elkezd sírni. Felveszed, amíg megnyugszik tartod (én ilyenkor finoman dülöngélek) megnyugszik - leteszed. És így tovább. Nem vagyok egy profi kb. ha ötször próbáltam - de ez is egy módszer.

Zsoltika miután megtanult forogni, néhány napja gurul. Oda az a kis nyugalmam is :lol: 1 másodperc alatt végig gurul a szivacsán és onnan tehetem vissza az elejére. Szerencsére egyelőre csak egy irányban gurul. De a szivacs végén ott a parketta, és már egyszer beverte a fejét - csak egy kis sírás volt , egy kis cici után mosolygot t is. És tegnap ő is megtanult hátra felé araszolni. :o :lol: Aranyos.
Megyek mert naggyon bőg. (felébredt, de még álmos - kitolom mert jó idő van )

ja gyors még:

Dorka - remélem meggyógyultok!!! Köszi a táblázatot!

Melódia - nektek is jobbulást! Januárban jól kijutott nektek a rosszból. Drukkolok, hogy vissza tud hozni a tejcsit!

Kép
nózi
 
 


Hali

Hú Mamy NAGY-NAGY gratula Geszti felüléséhez!!!! Mi egy héttel vagyunk lemaradva Gesztitől, de őt nem igazán az ülés érdekli, én úgy látom ő mászni akar de veszettül :?

Ákata: Lilinek is gratulálok!!!

Dorka: Nem semmi ez az alvástanulás. Nekünk van egy módszerünk, de nem merem leírni mert megköveztek, viszont szeretném leszoktatni róla :? És a nyugi-cumis gyerkőcökről nem írnak valamit?? Mert nekem már leszakad a hátam, mikor ott görnyedek felette, és csak a cumit tuszkolom egy fél óráig, aztán bepipul és még az se kell neki. Tiszta tortúra mostanában az alvás. Eddig nem volt vele baj :roll: és akkor jön a módszer ami sikeres- Kop-kop

Bujka: protkó :lol: jót rötyögtem

Pussz: Betti

Kép
bettus79
 
 


"Nem írom le, mert megköveztek"

Hm. Pont ez nem tetszik nekem mostanában errefelé. Elegem van abból, hogy minden egyes leírt mondatomat ötvenszer át kell gondolnom, hogy nehogy megbántsak valakit, vagy ne értse félre senki. Erre sem kedvem, sem energiám.

Linda, tudom, hogy vannak olyan családok, akik 20ezer forintból élnek tízen, becsülöm őket érte, sőt, még adakozni is szoktam rendszeresen, szóval átérzem a helyzetüket, nem vagyok szociálisan érzéketlen.
Harag nincs, csak kedvem sincs többet írogatni, mert ez már nem az én világom.

Legyetek jók!

(Sinlacot adnak recept nélkül, de úgy 2900 forint, receptre 1300.)

Üdv,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Szaisztok lányok!
Pár percre ugrottam be..Elköszönni.
A sinlacot nekünk sem irta fel a dokinénink mondván hogy beteg gyerekeknek ajánlott :shock: akik nagyon buknak vagy rossz az emésztésük,vagy tehéntejfehérje tulérzékenységben szenvednek.Helyette kaptunk Humana pépet.Nem értem minden orvos mást mond?Lányok azt adjatok a babáknak amit jonak láttok.Az a biztos.Szépek egészségessek és ez a lényeg!!!!
Rákerestem és ezt találtam arrol hogy az orvos köteles-e felirni a receptet.

33. Tehéntejfehérje iránti túlérzékenységben szenvedo 0-6 hónapos csecsemo részére, továbbá tehéntej- és szójafehérje iránti együttes túlérzékenységben - 6 éves életkorig - a gyermekgyógyász szakorvos vagy javaslata alapján - legfeljebb egy évig a kezeloorvos - az alábbi gyógytápszereket. Maximálisan felírható havi mennyiség 2 évesnél fiatalabb/idosebb gyermeknek

Alfaré 10 doboz 5 doboz

Alimentum 30 üveg 15 üveg

Aptamil H.A. 10 doboz 5 doboz

Milupa Aptamil H.A.T. 10 doboz 5 doboz

Morinaga MA-1 10 doboz 5 doboz

Nutrilon pepti 8 doboz 4 doboz

Nutrilon pepti plus 9 doboz 5 doboz

Pepti-Junior 9 doboz 5 doboz

Pregomin 10 doboz 5 doboz

Sinlac 5 doboz 5 doboz

34. Tehéntejfehérje iránti túlérzékenységben szenvedo gyermek részére - 6 hónapos és 6 éves életkor között - gyermekgyógyász szakorvos vagy javaslata alapján - legfeljebb egy évig a kezeloorvos - az alábbi gyógytápszereket. Maximálisan felírható havi mennyiség 2 évesnél fiatalabb/idosebb gyermeknek:

Alsoy 9 doboz 5 doboz

Humana SL 7 doboz 4 doboz

Isomil 10 doboz 5 doboz

Milupa SOM gyümölcsös szójapép 8 doboz 4 doboz

Milupa SOM szójaalapú csecsemotápszer 8 doboz 4 doboz

Nestlé Szója-rizs pép 8 doboz 4 doboz

Nursoy 10 doboz 5 doboz

Nutrilon soya 10 doboz 5 doboz

Nutrilon Soya Plus 10 doboz 5 doboz

Sinlac 5 doboz 5 doboz

35. Tartós lactose intolerantiaban szenvedo gyermek részére - 6 éves korig - a gyermekgyógyász szakorvos vagy javaslata alapján - legfeljebb egy évig a a kezeloorvos - az alábbi gyógytápszereket. Maximálisan felírható havi mennyiség 2 évesnél fiatalabb/idosebb gyermeknek:

al 110 10 doboz 5 doboz

Bebelac FL 9 doboz 5 doboz

Cosilat 15 doboz 8 doboz

Morigana NL-33 10 doboz 5 doboz

Nutrilon low lactose 9 doboz 5 doboz

Sinlac 5 doboz 5 doboz

Innen másoltam: http://www.min.hu/2-1995nm.htm

Gratula a fogacskákhoz minden babának.Gesztikének a felüléshez..

Ezt a virágot majd valamelyik topik kislánynak félrerakom Kép

Kép


Hiányozni fogtok

Kép
Kép

Lányok sajnos egy idöre el kell köszönnünk töletek lehet végleg.Minden babának és mamának millio puszit küld Marvin és Növére Merci és anyukájuk Timi..
Vendég
 


Mielőtt bárki félreértené a múltkori edás megjegyzést csak úgy példaképp hoztam, de mentségemre legyen mondva mikor téma volt, akkor épp szülés után voltam, akkor általában nagyon érzékeny az ember. Akkor egy kicsit bosszantott, de egyáltalán nem haragudtam senkire!!! Sőt, azt kell mondjam egy kis büszkeséget éreztem, mikor szkata történetét olvastam a születés hete portálon. szerintem nagy dolog volt, én ehhez egy kicsit beszari volnék, de ez nem jelent semmit.

Krisszi - Sajnálnám, ha elmennél. :( :( :(

Azt meg azért írtam, hogy Fruzzsal egy kicsit elszaladt a ló, mert nem szoktuk a másik szemére lobbantani, hogy ezt is mondtad, meg azt is - mert valamennyien mondtunk már egymásnak ellentmondó dolgokat... Más az, ha az ember finoman mondja, de az is más, ha bántásiból mondja. Ilyenkor azért számítni lehet a másik sértődésére.
:( :( :(
Sajnálom ezt az egészet, mert a talin megismertem Fruzst és Katát is és mind a ketten nagyon szimpatikusak voltak.

miattam senki ne gondolja át a mondandóját, úgyis visszakérdeznék, másik meg, hogy nem vagyok sértődékeny - az csak a szülés után jellemző :wink:

Kép
nózi
 
 


Krisszi,
Most meg Te?
:(
Figyelmesen elolvastam a humana dobozt, tényleg apró betűvel van ráírva.Majd beszélek dokibával,Én még legalább 1.5hónapig nem akarok úgy sem adni ilyeneket,tápszertől is óckodom,mert szegénynek megint megfogta hasát 2 napja nincs kaka...és szenved.

Tina,sajnálom ha Te se tudsz jönni Marvin babáról képek hiényozni fognak....

Angel,
Mennek a drukkok tejcsi ügyben.

most megyek,mert felébredt és go fürcsi
sue
suezika
 
 


Krisszi!!!
Neeee!!!! Plíííz!!!
Most én nézek magam elé bután... :cry:

Tina!
És te miért? Ezt most tényleg nem értem... :shock:

Bettus!

Mi az a módszer, ha nem titok?

Bocs hogy ilyen szűkszavú vagyok, Geszti a balomon fetreng, délután 4 órát aludt :shock: :shock: és most nagyon aktív.
Még próbálok jönni.

Kép
mamy
 
 


Hellóka

fogyunk? fogyunk? :lol:
No comment.

Szia Krissz?!?!? amúgy is éreztem hogy nem csípsz...

Tina miért nem tudsz jönni? HIányoznál és persze Marvin is!

Mamy: csak annyi hogy szopi után teával alszik el, de mivel már kaptam itt hideget-meleget a teáról ezért nem is akartam írni...

Jó éjt, még megyek csinálok kukuszgolót :D

Pusz:Betti

Kép
bettus79
 
 


Tina, Krisszi, ne mááááááár!!!!

tessék maradni, ide tartoztok és kész...mindannyian nagyon szeretünk benneteket, ez a Ti fórumotok is!!!
Sztem senki sem akar megbánatni senkitm csak vannak napok, amikor totál érzékenyek vagyunk, és mindent a szívnkre veszünk.
Mint én tegnap...férjem szólt: Ma nagyon jól nézel ki!
Erre én: mi az, hogy csak ma??? és máskor? persze, már nem is tetszem, ugye??? Ő meg, szegény, csak nézett, nem értette, mi van. Aztán rájöttem, hogy front van...

Szóval maradjatok velünk, szükségünk van rátok! Tina, a hihetetlen kitartásod példaértékű, nagyon szeretünk!
Krisszi, a humorod nélkül szürkébb minden, téged is nagyon szeetünk! és akkor a babákat még nem is dícsértem...szóval maradjatok, kérlekkérlekkérlek!!!!

ne essen már szét ez a topik, mint a többi...ennyi jár nekünk!

Homeós infókat köszönöm, pont ma mondták, hogy szopogassam, ne nyeljem, mint kacsa a nokedlit... :D

Jubi, szuper az oldalad! bennem is megfordult, hogy placebo a dolog, de ha hatásos, akkor placeboként is szeretni fogom... :D :D azt a 400 ft-ot megéri, meg én is megnyugszom, hogy kipróbáltam.

gergő ma hasról hátra fordult!!! úgyhogy már mindkét forgás megvolt, csak rendszeresíteni kéne...

Mamy, nagy gratula a felüléshez!

Adós vagyok a centijeimmel....heti 4 hasizomszett után mínusz másfél centi!!! boldogság!!! most 98,5 cm a hasam!!!hurrá!!! (minek örülök, jó ég...!


CORA:

9999 FT-ÉRT KLASSZ AUTÓSÜLÉST VETTÜNK, 4 ÉVES KORIG JÓ, 0 ÉVESTŐL! mgepróbálom feltenni a fotót....
és vettünk egy 2 funkciós babakocsit is, mert az itthoni nem fér a kocsiba, és így, ha pesten vagyunk a dédiéknél, akkor is tudunk sétálni. jó minőségű, 18000 ft.


érdemes elmenni, mert nagyon sok minden akciós, etetőszékek, kádak is!

HAJHULLÁSSAL KÜZDŐK!!!!!

A Nők lapjában találtam: ezek is homeós bogyók, de amint monják, ártani nem használnak... :D

Cantharis
carbo vegetalis
natrium muriaticum

KÖSZÖNÖM A TEJDRUKKOKAT!!!! ÚGY LÁTSZIK, NAGYON HATÁSOSAK VAGYTOK, MERT MA MÁR JOBB VOLT A HELYZET!!! KÖSZÖNÖMKÖSZÖNÖMKÖSZÖNÖMKÖSZÖNÖM!!!!

ja, és elástam a mérleget, mert egymás után (!!!) a köv. adatokat mutatta: 6.16, 6.30, 6.42, 6.09, 6.26....ennyit erről.

megyek, nyűgi van...


Pussz, és mindenki maradjon!
Kép Kép Kép
Vendég
 


a babakocsi ilyen, a kupi a háttérben, hát izéééééé...bocsi.... :oops: :D :D

Kép

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Most tettem le Gesztit, most tudok rendesen írni.

Szóval Krisszi, nagyon kérlek (most én vagyok soron a kérésben) hogy maradj... Természetesen ha nem akarod, megértem. De azért én örülnék... :roll:

Tina!
Miért KELL elköszönnöd, és miért lehet, hogy végleg? :shock:

Bettus!
Megértem a dilemmádat, hogy nem merted leírni, tényleg robbanópont ez a téma, úgy látszik. De a te szived joga eldönteni, hogy mit adsz a gyermekednek!!!

Lányok, én úgy veszem észre, nagyon elszabadultak az indulatok, persze mondhatjátok hogy én kezdtem, de szerintem a lelke mélyén mindenkinek megvan a véleménye bizonyos dolgokról. Én úgy gondolom azért vagyunk felnőtt, döntésképes, felelősségteljes emberek, Anyák, hogy el tudjuk dönteni, mit hogyan akarunk csinálni. Egy fórum (ez is) véleményem szerint arra való, hogy kicseréljük a tapasztalatainkat, jókat dumáljunk, persze az esetek 90 %-ában úgyis a babákról van szó, de lehet bármiről.
Most, hogy már a babák születése óta eltelt 5-6 hónap a legtöbbünknél, szerintem az lehet, hogy valahogy most kezdenek csúcsosodni mindenkinél a feszültség, éjszakázás, megfelelni-akarás miatti idegeskedések, valahogy mostanra fogytak ki a türelem-raktárak. Nem állt szándékomban egy lavinát elindítani, de akkor én tényleg nagyon kibuktam, és ebben tényleg nagy szerepe volt a belső feszültségemnek. Próbáltam lehiggadni, és beláttam hogy hülyeség még pluszban magam stresszelni ilyesmik miatt, amikor úgyis annyi dolog van, ami miatt lehet, a baba körül, hiszen az ember folyamatosan ugrásra készen van, az agya egy pillanatra sem kapcsolhat pihenő üzemmódba. Még éjjel sem, amikor alszunk. Szóval szerintem mindenki kimerült, fáradt, és emiatt ideges, hiperérzékeny.
Ne bántsuk még egymást itt is!
Vagy az is lehet, hogy mostanra fáradt el a fórumunk? Nem tudom, de nem szeretném ha így lenne. Annyi mindenen vagyunk keresztül, de még annyi minden áll előttünk.
Szedjük már össze magunkat, (beleértve magamat is!).
De van még egy ötletem: ha már ennyire kettészakadt a fórum, a "nap 24 órájában szoptatok mert bőven van tejem és ezért szerencsés Anya vagyok, jaj de szép az élet" , és a "hiába akarom nem megy mert nincs elég tejem, ezért tápszert adok és/vagy elkezdtem a hozzátáplálást, biztos én vagyok a béna" kategóriákba sorolható Anyukák táborára, a 2005. ősziek példáját követve nyissunk mi is egy új topikot, 2006. őszi tápszeresek címmel.
Ez jó lenne? És akkor senki nem piszkálná mások önérzetét, és csak akkor nézne be a másik topikba, ma mazochista. :mrgreen: Nem hiszem, hogy ez lenne a legjobb megoldás, de ha így folytatjuk, ez lesz a vége szerintem.

Jó éjszakát!

Kép
mamy
 
 


ne szakadjunk széééét!

most nagyon formabontó leszek:
AMÍG A BABA FEJLŐDIK, NEVET ÉS HURKÁS, ADDIG JÓL ETETJÜK, jól neveljük!!!!

NEM A MIVEL A LÉNYEG, HANEM A HOGYAN!!!!! SZERETETTEL, ÖNZTELENÜL, ODAFIGYELVE....(és itt most lényegtelen, hogy anyatejjel, tápival, almával, vagy krumplival, teával, vízzel, sörrel... :D )

b@sszuskulcs, mindannyian IMÁDJUK a gyerekeinket, hát mi kell ennél több, jobb, szebb, értékesebb?????
ez nem elég, hogy együtt maradjon ez a topik????

én szoptatok még, mert így alakult, de nem gyártok ikont magamból, és nem hiszem, hogy az enyém az egyetlen és jó módszer.
Mamy szoptat, és hozzátáplál, tápizott is, szuperül csinálja, mindnyájan látjuk, hogy Gesztike milyen gyönyörű! szorgosan olvasom MINDEN tapasztalatát, igen, a tápisat is, mert ki tudja, hátha a köv. babámnál nekem is szükségem lesz rá, és jó pap holtig tanul, ugyebár.
Krisszi stramm csaj, laza, lehengerlő a humora, Ricsije óriási és gyönyörű, szuperül neveli-gondozza.
Bettusnál imádom a vagány etetési-kóstizási stílusát, és ha a bébi teával alszik el? egészségére! örülök, hogy egy egyszerű módszer bevált, nagyon ügyesek!
Tina egy hős, nagyon tisztelem, és elég, ha ránézünk a két gyönyörű, samponreklám-hajú gyerekre...

Folytassam tételesen?

ITT MINDENKI JÓ ANYA, TARTSUNK ÖSSZE!

Pussz, és jó éjt!
Vendég
 


Bettus, izgat a kukuszgoló... :D :D

leírnád a receptet?

köszi, Angel
Vendég
 


SZiasztok!

Tök boldogan ültem a gép elé, hogy elmesélem Nektek (MINDENKINEK) hogy micsoda dolgok történtek ma nálunk, erre a lap végére érve tök szomorú lettem :( Mi történik itt?
mi lett velünk lányok. Miért megy el mindenki, és miért kellene szétszakadnunk???

Krisszi! Miért???? NE viccelj, ne menj el!

Tina! A Te hsz-edből úgy vettek ki valami egészen más oka van. Ugye nincs baj? Ugye nem végleg mész el! Annyira hiáynoznátok Marvinnal!

NA most megyek kicsit még viszaolvasok, mert csak ezt az oldalt sikerült. Hátha megértem hogy mi történt :shock:

Kép
Kép
beuka
 
 


Krisszi!

Ezt most találtam! Te írtad:
"hiába mondom, hogy nekem ez a nap fénypontja:
Apa belép az ajtón, vállán a LAPTOP. A KAPU a nagyvilághoz"
Akkor csak jó jönni vagy nem jól érzem?

Kép
Kép
beuka
 
 


Én sem értenék egyet a szakadással,hiszen az a jó ebben különbözően csináljuk,de tutti jól,mivel a gyerekek gyönyörűek.
És ha gond lesz a tejjel vagy hozzá táplálással olyanoktól kérdeznénk a dolgokat akik már csinálják.
Pl.2 hónap múlva elkezdeném az almát ,de utána mit...?
Mamy és többiek szuperul tudják,
no meg a mostani gondom ,akik tápszert is adnak mert kevés a tej..
Viki esténként kap 50-60g tápszert ,mert nincs tejem addigra,belenyugodtam ez van nem tudok mit tenni,de megfogta a pocakját és nem kakil 2 napja.
Szegény ezer puki van ,de rohadtúl nyűgös ,mert nincs kaki,eddig mindig minden nap volt,kivéve egyszer.
Lázmérőt dugtam fel,kúpot még nem ,de mit lehet tenni akkor ,ha a kúp se segít...??????????????
Szóval segítség kéne.
És sajnálom,hogy ennyire gáz van de ma telihold van
:)
sue
suezika
 
 


Vigyázat hosszú leszek :? :?

Évi! Nem semmi akvárium! Nem csoda ha Ricsi szeret üldögélni előtte! Jaj már 2 hónapja jön a foga, szegényke :( és ez a majdnem ügyeletes eset :(

Mamy! nagyon édes Geszti, ahogy próbál bemászni az ágyba :) úgy látom egyforma pelenkázóbetétünk van :) :wink:
gratulálok a felüléshez!

Melinda! örülök, az apróbetűsnek, csak így tovább!! nem evés :( nálunk igazán senki nem allergiás, legalábbis nem tudunk róla, ezért (is) volt mellbevágó ez az ekcéma dolog :?
Én már előre félek az olyan tisztábatételektől, amikor már nem tetszik a bébinek, és jobbra balra forog :)
Nálunk is szerencsés helyzet, Boti is eljátszik akár fél órát is (egyenlőre csak a tornázója alatt)
jaj még most Marci is megnehezíti a helyzetet :(
protkó :lol:

Csengő! anyós jaj!

Edi! a fákat 1 méterre lehet egymástól ültetni, nem olyan nagy ám a kertünk :)
Gratula a forgáshoz!! A pelenkázó alátétet megnézem majd a Rosmannban is ! köszi a tippet! akkor neked az vált be jobban?
nagyon szép a Kata mosoly :)

Linda! nálatok házhoz megy a fodrász? ha nem nagyon gyors a motor, akkor oké :lol:

Livi! hogy van Nándi torka?

Angel! jaj sajnálom, hogy ilyen rossz napokon vagy (reméljük) túl! nem is gondoltam hogy tényleg így bekavarhat a mensi :(
de ügyes vagy, és visszahozod! tök jó, hogy ennyi folyadékot iszol! Én ma ezért feketepontot adtam magamnak :( (túl keveset ittam:( a kenyérsütéses könyvet én is megnézem, hátha kedvet kapok...gratula a forduláshoz!
micsoda!! egy hét alatt 1,5 centi mímusz! ügyes vagy!
jól néz ki az ülés és a babakocsi!
no akkor jó nagy átalakítás előtt álltok! csrépkályha! tök jó! nekünk kandalló van, de nagyon sokat vaciláltunk!

Rozus! örülök, hogy benéztél! jó lenne, ha többször tudnál jönni! Sajnálom a betegséget :( drukkolok a tejért!

Á_Kata! gratula 2 foghoz (jó nagyot néztem, hogy egyszerre bújtak ki :shock: ) és a tolatáshoz!!!!
örülök, hogy működik a kisebb vese is!

Dorka! a tenyésztés nem hangzik túl jól :(

Hettie! én annyira nyuszi vagyok komolyan ,nem merem megmondani a sógornőmnek, hogy ne puszilgassa, pedig nagyon utálom, és az még ésszerű is, hogy annyi minden van az ember száján :? nem is értem, hogy hogy gondolja :shock: :shock:

Nózi! patikus :evil: jaj olyan édes lehet Zsolti, ahogy gurul :) :lol: és neki is gratua a tolatáshoz!

Melódia! Pistike milyen édes! Olyan jól fésült! Nem megy el a haja? Botinak már alig van :cry:

Sue! szélcsöved nincs? vagy nem próbáltad masszírozni a nyílást?

Kép
Kép
beuka
 
 


Csajok! Tina irasabol en azt veszem ki, hogy baj van. Remelem semmi komoly, csak atmenetileg nincs netuk vagy ilyesmi. remelem hamarosan jelentkezik. Ti ismeritek ot szemelyesen? Hatha tudunk neki segiteni!
En nem vagyok hajlando szakadni. Csak szoptatok, de sosem iteltem el senkit aki teaztat vagy tapozik. Sot mindig odairtam, hogy en az o helyeben ugyanezt tennem. Ha viszont valaki erdeklodik, megirom az en allaspontomat. Beavallom engem is zavart, hogy mar elnezest kellett kernem, hogy orulok hogy nem lett csaszar a toxemiabol meg a 4600-as bababol stb. De nem zavar ha mas babaja fejlodik 100-1000g-okat egy heten, mert tudom, hogy az enyem is fejlodik rendesen a maga stagnalos stilusaban.
En tanacsot kerni jarok ide, meg ismeretet cserelni.
Nekem a faluban nincs baratnom, nagy ritkan talalkozom emberekkel, akkor is max az anyosig jutok el.

cs
Vendég
 


Szóval nálunk meg ma fordulást történt. vagy nem is tudom :roll:
Minden nap hasra teszem Botit, úgy, hogy támaszkodik a könyökén, meg az alkarján. Ma este is így tettem, és hirten fogta magát, és átfordult hárta. Azt gondoltam csak véletlen, így újra hasra tettem, megint átfordult. Na persze itt jól felbuzdultunk, és megint hasra tettük, megint fordult, de akkor már nem sikerült teljesen. Nem tudom ez az volt-e.
+ hangosan kacagott, amikor apa egy macival játszott ugrálósat.

na megyek, késő van.
Remélem mindenki jól alszik!

JÓ ÉJT! Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Az igaz, hogy mostanra nagyon elfáradtunk -ez a hsz-ekből is kiderül - többen arról számolunk be, hogy újra éjszakázunk, nyűgösek a babák stb. Szerettem volna sokaknak válaszolni én is, de nincs energiám, mindig mikor elküldöm a hsz-t akkor jut eszembe, hog ymit szerettem volna még írni, de már nem írom le, nemá velem legyen tele az oldal.

Chesti - te kérdezted a vas ízű tejet, igen nálunk is ilyen volt a fagyasztott tej - ezeket még az első hetekben fejtem. Később inkább már nem fagyasztottam, mivel estére már annyira kevés volt a tej, hogy Zsoltika folyamatosan bőgött, ilyenkor odaadtam az aznapi lefejt tejet - szerencsémre nem lett cumizavaros - lehet azért mert az avet 1-esből adtam, abból meg alig jön. Most finom édes ízű a tejem :)
Nem tudom mitől lehetett vasízű, lehet megromlott? Ha valaki tudja, az oldja már meg légyszi ezt a rejtélyt!

Krisszi - neked meg még írni szerettem volna, hogy igen a savanyú szagú babaláb az jóóóóó, sokkal jobb, mint amikor nincs szaga :) És igen borzasztó, hogy most lett teli a brendon a szuper járgányokkal, az első kocsimat direkt azért vettem használtan, hogy majd, ha sokat költök a másodikra meg tudjam indokolni :) Mi az outletben vettünk kocsit, miután írtad, hogy teli a brendon bugaboo kocsikkal furán éreztem magam :lol: Mindegy - majd ezeket eladom nyáron, és veszek egy újat. Így megy ez.
Tudom, hogy nem vagy érzéketlen, hisz mindig tettél be nekünk is ide oldalakat, hogy hová lehet adakozni, ha csak egy cipősdoboznyit is. A dévai gyerekek honlapját már régóta ismerem, és egy iskolájukhoz vásároltam téglát anno. Ennyit meg tudtam tenni. Nagyon tetszik a "ne késsetek harangok" című dalocska, amit az árva gyerekek énekelnek. Mikor hallom mindig gombóc lesz a torkomban. Csak ezeket nem írtam le, mikor aktuális volt, mert amióta megszületett Zsoltika azt se tudom hol áll a fejem és mindig abban reménykedek, hogy javul a helyzet.

még másoknak is szerettem volna írni, de majd legközelebb.

Szóval szerintem nem hiperérzékenyek vagyunk, lássuk be, az igazság az, hogy
1. nem tűrjük a kritikát, akkor se ha jogos, és akkor se ha nem.
2. szeretnénk, ha a másik végre megértené, hogy mit akarunk mondani, megértené a motivációnkat, de erre nincs esély, mert itt mindenki egyéniség, és ha egy-két dologban egyet is ért két ember az már jónak mondható.

Ezért vitázunk, magyarázunk, felhúzzuk magunkat. Nincs is ezzel semmi baj, amíg nem az a vége, hogy egyet szól valaki és elmegy. Miért megy el? Nyugodtan vállalhatja a véleményét, legfeljebb egy-két emberrel lesz egy kis mosolyszünet. Ahogy Siba mondta, ezek mindennapi konfliktusok, amik meg fognak találni minket a játszótéren, az oviba stb. (jól mondtad Siba! -teccet! A Vörös-tengernél éltél??? sorba adagolod a korántsem mindennapi infókat magadról - csak azt ne mondd, hogy ez akkor volt, mikor egy olajmágnás felesége voltál, mert akkor már tényleg eldobom magam! :wink: :lol: )

Kép
nózi
 
 


oviba=oviban.

Tina - nagyon sajnálom, hogy elmész! Remélem csak átmenetileg! Hiányoznátok - te, Marvin és Merci. Nagyon aranyosak a képeken. Remélem nincs semmi baj nálatok!

Csengő - anyós :( Na majd mindig a "rosszalkodó" gyereket kell rá bízni :wink: csak vicceltem, mert itt a szomszédunkban a nagymamához igencsak sűrűn jön az épp dackorszakban lévő unoka - apukája hozza ovi után és este kilenckor viszi el. Hát otthon nem sokat van - persze lehet, hogy megvan rá az okuk, de mi a férjemmel szívesen viccelődtünk, hogy biztos nagyon rosszcsont a gyerek azért passzolják le :lol:

jajj babakocsi témához - valószínű amúgy, hogy új babakocsit soha nem fogok venni, ugyanis bele vagyok buzulva az akciókba, a kiállított és ezért féláron adott cuccokba (nekem így lesz OK az ár/érték arány) - de mindenkinek megvan a heppje. :)

Beuka -gratula a forduláshoz! az az volt biztos! Három hónapos korban kezdik, és általában öt hónapos korukban megy biztosan. Nagyon aranyos lehet, ahogy hangosan kacag. Szobafoci :lol:

Kép
nózi
 
 


Én is szomorú lettem ahogy elolvastam az oldalt, ahogy Beuka írta. Amugy is rossz kedvem volt este, és legtöbbször egyedül vagyok és csak ennyi szórakozásom vagy hogy beszélgetünk, meg olvaslak Titeket. Remélem azért nem fog kettészkadni a topik. Angel nagyon jol megfogalmazta a dolgokat, amit én is ugy gondolok. Mindenkinek más a véleménye dolgokról, de azért nem kell elítélni, mindenkinek joga van ugy gondolkodni és cselekedni, ahogy jonak látja. És tényleg mi baj lehet ha valaki akár sörrel :lol: is eteti a gyereket, ha jol érzi magát és egészségesen fejlődik? Én ugy vettem ki, hogy itt MINDENKI jol csinálja, mert mindent megtett a tejcsiért, de ha egyszer már nincsen több, akkor muszáj adni valamit annak a szegény gyereknek, nem éhezhet. És ha szükség is van erre akkor is a legjobbakat próbáljuk kóstoltatni a gyerekekkel.

Beuka
Gratula az átforduláshoz!! Az énkis "lüke" Artúrkám még a fejét sem nagyon tudja tartani hason, de hát majd ha eljön az ideje. Artinak is kopik a haja, pont ott egy csíkban, ahogy forog, kétoldalt meg még jobban. Nekem is kikopott, vagyis kihullott a fekete hajam és szőke nőtt a helyére.

Tina
Miért nem tudsz jönni? :(

Krisszi
Gyere vissza!!! Először ahogy kezdtem olvasni az üzeneted azt hittem csak viccelsz, de a végére rájöttem hogy nem.

Na megyek jo éjt!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Jó reggelt, Lányok,

:cry: :cry: :cry:
nagyon szomorú lennék, ha ez a topik besülne, vagy kettészakadna. Talán az a baj, hogy csak a babák körül forog az agyunk - hát ki gondolta volna egy éve, hogy tápszeren, tejen, babaeledelen, teán és egyebeken fogunk problémázni, egymást okitani, és vérre megyünk a pépeken... Asszem, ez az egész a kismamás "beszűkülés" eredménye is, hiszen alig foglalkozunk egyébbel. Én most úgy érzem, jó lenne. És asszem, nemcsak a kismamás oldalakat fogom olvasgatni ezentúl, hanem visszatérek a "közéleti" honlapokhoz.
Tegnap voltunk a férjemmel a fogorvosnál, lányokra anyu vigyázott. És bevallom, jól esett egy kicsit úgy menni valahová, hogy csak ketten. Még ha az a fogorvos is. És jövő pénteken elmegyünk este kettesben a férjemmel (megint anyu jön egy kicsit pesztrálni), már nagyon várom. Mert szükség van más élményekre is, elvégre nemcsak anyák vagyunk, no, még ha ez is a legfontosabb...

Puszi - Kata

ákata2
 
 


Sziasztok!

Angel, Nózi!

Teljesen igazatok van, és maximálisan egyetértek veletek.

Suezika!
Nálunk is ez volt a helyzet, amikor Geszti még kapott tápszert. Neki is megfogta a hasát szegénykémnek, eleinte nagyon kínlódott. Aztán valahogy helyrejött, már pontosan nem emlékszem :oops: mennyi idő után. Mindenesetre ami biztos, hogy a szélcső nagyon bevált! A hőmérő nálunk nem nagyon jött be. De a szélcső igen! Nem tudom próbáltad-e már? Az a jó benne, hogy először jönnek a pukik és szabadon tudnak távozni a csövön, és a további inger már hozza a kakit is. Kitartás, tudom nem könnyű...

Nózi!
Savanyú szagú babaláb: a gyengém... minden este össze-vissza puszilgatom, én csak úgy hívom: büdiláb :wink: és ezt mondom is Gesztinek, aki persze vigyorog rám ezerrel... esküszöm, hogy érti! :lol:

Ákata!
Neked is nagyon igazad van, ez a tipikus kismamás beszűkülés iskolapéldája, amit itt többen produkálunk... sajnos... Ráadásul ez a hülye téli időszak sem kedvez ennek, mert ugye nem lehet úgy kimozdulni, ahogy az ember szeretné. De most már február van, nemsokára jön a március, és a tavasz!!! (Remélem :roll: )
Valahogy kilábalunk ebből, és akkor már a babák is nagyobbak lesznek, szóval fel a fejjel mindenkinek!

Itt van két kép ami most délelőtt készült Gesztiről, a pihenőszékében való felülés témában: :wink:
Megzabálom egyszer ezt a csajt!!!! :wink:

Kép Kép

Kép
mamy
 
 


Igen!

Való igaz, hogy jó anyának apának, ha úgy mennek el valahova, hogy kicsit kettesben, mint a régi szép időkben ;)
Múlt vasárnap mikor az ebédlőasztalt vettük, a kicsikocsinkba nemfértünk el csak úgy, ha anya előre ült... És hát olyan furi volt, hogy ült mellettem valaki :):):):)
Lassan lesz a házassági évfordulónk és hát ami azt illeti jó lenne egy romantikus vacsit beiktatni a kedvenc helyünkön:):):) Csak háát nem nagyon merjük elvinni a kicsit, meg a bébisintérkedést sem bizti, hogy bemerjük vállalni :):) Néha úgy érzem lehetnénk kicsit lazábbak, főleg, hogy egy volt évfolyamtársamék hogy vannak a gyerekekkel... (ezt asszem nemrég anya ide leírta :)) Bár az is igaz, hogy minden az adott szituáción múlik :)
Holnap nyakunkba vesszük az országot, látogatóba megyünk egy spanhoz (190 km) Útba akarjuk ejteni a pesti Árkádot is.

Ami az előző napok történéseit illeti:
Noha a szó elszáll, az írás megmarad, de itt mégis csak egy virtuális társalgásról beszélhetünk. Ki így ki úgy :) Azt gondolom felesleges bárminek nagy feneket keríteni. Én személy szerint nagyra értékelem, hogy beszélgetnek az anyukák itt és egymás tapasztalataiból merítenek. Annak meg pláne örülök, hogy emberi kapcsolatokra lehet találni! Remélem a "kisiklások" ellenére még találkozunk :):)
Nálunk sajna most elécs csúnyán beborult és viharos szél van, úgyhogy a séte veszélybe került.

pussz nektek
gyurma
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Köszönjük a gyógypuszikat!!! :) Igazából azt hittem, hamar meggyógyulunk, de még nem látok nagy változást, Putyi nem érzi jól magát, nehezen nyel, és lehet, hogy még a foga is macerálja... Nem igazán tudom, mit tegyek. A doki azt mondta, antibiotikumra csak akkor van szükség, ha lázasodik (de nem), meg nem is szívesen adnék... És képzeljétek, apró rücskök lettek a homlokán. Mint millió pici pattanás, de nem nagyon látható, inkább csak érzeni lehet... Mi lehet? :roll:

Egyéb: fel nem foghatom, miért kell elbúcsúzni egy egész topiktól, csak mert egy-két embernek nem tetyszik a véleménye??????? :evil: :evil: Nem lehetne, csak nekik nem írni? :roll:
A jelenség neve: HISZTÉRIA!! :evil: :evil: Egy Sex on the beach megoldja, akár isszátok, akár csináljátok! :wink: De most már elég legyen!!!!!!

Ákata!
Egyem meg, már egy fogorvosnak is tudsz örülni? :shock: :lol:

Ranpo!
Na mizu? Rendeződtek a dolgok?

A fene, sír, mennem kell..........

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Sziasztok!

Ákata!
Fogorvos...Jajj minek nem örül az ember! :shock: :D Remélem azért csak ellenörzésre kell menned!

Mamy!
Gesztike csúcs!!! Milyen elégedett a teljesítményével! Nagyon ügyes, és csudajók a képek Róla! :wink: :lol:
Anno Matyika is ilyen volt, fél évesen simán felült magától, ezért bicikliztünk is. Mondjuk kispárnát vittünk, mert az utca végén bealudt a rázkódástól. No nem sokszor mentünk csak ha siettem a boltba... :oops: :lol:

Balhé! :shock:
Hát lányok én csak annyit mondok, aki akar az menjen, aki meg nem az csak olvasson!!! :evil:
Mert őszintén hiszem, hogy Sz_Kata, Fruzs, és Krisszi is olvasnak, csak megmakacsolták magukat és nem írnak!
Tudom, hogy én nem vagyok a topik oszlopos tagja, hiszen nincs annyi időm a két bab mellett, de amint tudok jövök olvasni, írni meg csak akkor szoktam ha valamihez tudok hozzászolni.

A lényeg a lényegben, hogy ne fogja vissza magát senki, ha ez a megoldás, hogy bedobjuk a törölközöt, egy kis beszólás, súrlódás esetén akkor csak tessék, de van az életben ennél komolyabb gond is, hogy ILYENEKÉRT sértődjünk!
Részemről arcomat be/témát pedig lezártam, és a továbbiakban csak ahhoz szólok hozzá ami építő jellegű! :wink:

Mindenkinek további KELLEMES hétvégét!

Ha egy kis mosolyra vágytok, akkor ezt nézzétek meg, mert EZ az élet értelme!!! :lol: :lol: :lol:
http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... uVbXHOBLK6

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 


Ó, lányok! Már az egész arca pöttyös... Most mi van? :( :(

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Nem tudom, látszik-e......
??????? Kép

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Sziasztok!

Húúúú, elég gáz ez a balhé itt a fórumon,szerintem Krissz rám pipult be,a 85 ezer miatt. :cry: Nem akartam rosszat csak írtam a tényeket.Na mindegy....Angel nagyszerűen fogalmazott ,úgyhogy nem is írok ezzel kapcsolatban.

Timi
Remélem azért még jössz majd ! :wink:

Livi
Sex on the Beach :lol: :lol: :lol: imádom :így is úgy is :wink:

Angel
Gergő nagyon aranyos az új autósülésben :wink:

Betti
Én igen birlak,a humorod kítűnő :wink: (tea ide ,tea oda ,ellenére)

Mamy
Gesztikének komoly hasizma lehet ha már képes ülni:gratulálok neki!A képeken is szépen látszik.Különben már Laura is forgolászik:eddig már 3 x sikerült neki hasról-hátra,de olyan nagy lendülettel ,hogy alig bírtuk követni.Az első(egészen véletlenűl)meg is van örökítve :wink:

Beuka
Ügyes Boti is !Most már nagyon oda kell figyelni rá!
160 km/h az nagyon gyors?!Persze van robogónk is,az lassubb mint a nagy motor :wink:
A fodrászom egy ismerősőm,neki és nekem is kényelmesebb ha házhoz jön :wink:


Tegnap elmentünk az ötvöshöz a fülbevalóért ,amit 2 hete adtam be (gyerekkori 3 piros köves).Kértem variálja át valami modernné,kislányossá,kész is lett és nagyon szép szerintem,felteszem ti is lássátok.Persze még nem lesz Laurának berakva,majd csak ha egy picit nagyobb lesz :wink:

Egy kis szív,fehér kővel.

Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Livi!

Szerintem hívd fel a védőnődet, egy telefont mindenképpen megér a dolog. Én nem várnék hétfőig...Nem akarlak bepánikoltatni, biztos semmi komoly, de a védőnő úgyis megérti, ha tudni akarod az okát.

Linda!
Nagyon kis finom a füles!! Ilyenkor újra felbuzdulok, és szeretnék én is Jazinak, de aztán mindig alábbhagy a lelkesedésem...

Mamy!
Geszti annyira édes!!! Az én kis husikám még mindig csak a fenekét emelgeti, pedig mi idősebbek vagyunk :oops: Na de sebaj, már ez is haladás...

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Livi
Van egy okos könyvem de nem igazán tudtam megoldást találni a kiütésre.Azt írja hogy a kisgyerekeken gyakran egészen ijesztő bőrkiütések keletkeznek anélkük ,hogy bármilyen más tünet kisérné őket.A legnagyobb részük épp olyan hirtelen elmúlik,mint ahogy jött,és soha senki nem tudja,hogy mi okozta.Egy részük allergiás reakció valamire,amit a gyerek megérintett vagy megevett,a többit pedig nagyobbrészt vírusok okozzák.Érdemes megmutatni orvosnak hogy kizárja az esetleges ferőző gyerekbetegségeket.Hát nem tudom hogy most megnyugtattalak e. :?:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Ákata
Neked is akartam írni.Ma én is elmegyek kikapcsolódni,vagyis megyünk a férjemmel.(nem fogdokihoz :? )Laura babára majd anyukám vigyázz,fürcsi után jön :wink: Egybarátunk ma 30 éves és őt megyünk köszönteni,igazi nagy házibuli lesz :kaja ,pia ,nők... :lol: :lol:
Mindenki ám párosan jön ,csak ez olyan jól hangzott :lol:
Persze egy férfi szájából jobban... :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Lányok,

Valóban olvaslak még benneteket, de azt hiszem, ma utoljára.
Mamy hozzászólását olvasva, ugyanis nálam életbe lépett a zéró tolerancia. (nevezhetjük az ostobaság intoleranciájának)
Nevezetesen: adott egy nő, aki semmilyen tanácsot nem fogad meg, sőt megsértődik, jelenetet rendez, és pár napra rá, jön a "jajjkevésatejempedigmindentmegpróbáltamsegítsetek" problémával, miközben többen is utaltunk már rá, hogy ez lesz a vége. Konklúzió:van akinek felesleges tanácsot adni, úgyis van olyan konok, hogy ne fogadja meg.

Mamy,

éppen a fent leírtak döbbentettek rá, hogy te tényleg nem megjátszod magad, egyszerűen, szimplán hülye vagy.
De hogy még van pofád kétféleképp definiálni az ide írogatókat, na az már nem csak ostobaság, de mérhetetlen rövidlátás is.
Tőled idézek (bár tudom, ezt nem szereted):
"hiába akarom nem megy mert nincs elég tejem, ezért tápszert adok és/vagy elkezdtem a hozzátáplálást, biztos én vagyok a béna" kategóriákba sorolható Anyukák táborára, a 2005. ősziek példáját követve nyissunk mi is egy új topikot, 2006. őszi tápszeresek címmel.

Nálad ez nem akarás kérdése volt, az, hogy nincs tejed, egész egyszerűen az OSTOBASÁGOD rovására írható. Ha gondolod, és nekem is lesz egyszer időm, összegyűjtöm az erre vonatkozó hozzászólásaidat, mert ezekből gyönyörűen végig lehet követni, az egséz történetet.

Javaslom továbbá, hogy a tápszeres topik helyett, mellett nyisd meg az "ostoba tyúkok" esetleg a "Gesztike olyan szép, nem büdös a lába, nem koszmós a feje, ellenben egy zseni, mert mindent tud amit egy ilyen korú baba tud" topikot.

Kedves Lányok,

sajnálom hogy így alakult, kicsit, egy egészen ici-picit szégyenlem is magam, hogy képtelen voltam kihagyni ezt a hozzsászólást.
Nem makacsságból nem írok, egyébként, hanem mert úgy érzem, a buta locsogás felülkerekedett az értelmes, sőt humoros hozzászólásokon, és most hogy Krisszi lelépett, már alig maradt valaki akiért érdemes lenne ide írni, illetve akit érdemes lenne olvasni.
További jó "elmamysodást" kívánok

Üdv
Kata
sz_kata
 
 


Sziasztok!
Koszi a gyogymanokat.
Sajnos Balint meg mindig szuttyog, ezzel mar 3 honapja tartosan beteg. Laza nincs, de nem igen tud enni, mert eldugult az orra. Ma elvittem az ugyeletre, mert higat fosott, fogyott 200g-ot es tele van allergias pottyokkel es minden baja van. Hatha mondanak valami okosat. De hiu remeny volt, annyit mondtak, hogy vigyem a kezeloorvosahoz hetfon.
Anyos. Sajnos a legnagyobb baj, hogy tok joszandeku es ugy elviselhetetlen. igy meg nekem is lelkiismeretfurdalasom van. Apos miatt is, mert o meg rakos 10 eve, nem hiszem hogy sokaig huzza, de o meg eszreveszi magat es o is tok rendes. Most ugy dontottem, hogy hetente egyszer megprobalom Mikit naluk hagyni. A jovo heten lesz a foproba....Eddigiek kudarcba fulladtak, mert pl. egesz nap nem raktak tisztaba, mondvan hogy nem hagyta! De eleg veszelyes dolgokkal engedik jatszani, ugyhogy felek nagyon. Multkor is egy ora alatt ket nagy dudor volt a homlokan. Miki nagyon szereti oket, ugyhogy muszaj is vinnem.

ennyit visszaolvasas nelkul

Bali!
beverzeses a potty, gennyedzik, laz van? Ha ezek nincsenek akkor raersz hetfoig varni.
Balinton piros szelu feher kozepu kicsi dudorok vannak. Vagy csokit ettem, vagy mandula, dio stb, vagy az uj mososzerem. B-nel eleg ha az oblitos ruhatol 2cm-re rakom.

Csengo
Vendég
 


Jaj, Csengo!
Homeopátiával nem próbálkoztatok még? Már úgy értem, hogy kezeléssel, nem csak egy-egy golyócskával... Ha írtad, bocsi! :oops: nekünk a nagyfiúnál minden gondunkat megoldotta... és sok gondunk volt! :?

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Bali, nekem csak most jott le a kep. Ezek ugyanolyan allergia pottyok, mint Balintnal. Ettel valami szokatlant? A boka felett is vannak? Hason? Gondold veg mihez ert hozza, vagy ettel e valamit! Eloszor elenkpiros volt, aztan lett ilyen, vagy pedig kapasbol. Gyogyszertari popsikenocs vekonyan kenve nem lehet gond. Hoemopatiaval meg nem probalkoztunk. Csak ugy nem probalkozom, a szakorvos meg nagyon draga. :cry:

Mamy! Szkatanak abban igaza van, hogy en sem ertem, ha mindenaron szoptatni akarsz minek adsz egyre tobb mindent. Ha pedig nem akkor miert baj, ha csokken a tejed? Szerintem Te altalaban figyelmetlenul olvasol, a multkor en direkt oda is irtam, hogy az lll-es dolgokban direkt NEM RAD celoztam. Megis lereagaltad. :roll:

Annak viszont orulok, hogy ennek hatasara sokan vegre kifejtettek mi az oka a negativ erzeseknek. Jo hogy leirtatok, mert en ilyen tanacsadokkal nem talalkoztam, de akkor nem javaslom olyan boszen oket az ismerosoknek, csak azokat akiket ismerek! Az Istvanos tapasztalatok is megremitettek, mert bennem vegig az volt, hogy ha ott szultem volna, mennyivel jobb lett volna. De nem. Sajnos.

En mar ugy varom a tavaszt es a talit....
Szerintetek akik elmentek sehova sem irnak? Vagy van valahol egy masik topic?

csengo
Vendég
 


Sziasztok!

SzKatán felbuzdulva én is írok, utoljára.

Rozsagi, te akkor még sehol, de sehol se voltál, amikor a lányokkal azon tanakodtunk, hogy az 57 mm-es CRL az most jó-e vagy sem?! (Most önkéntelenül is vigyorgok, milyen szép idők voltak azok. :lol: ) Meg amikor Szilvi babájáért aggódtunk és imádkoztunk, hogy a 12. heti ultrahangon mindent rendben találjanak és nehogy bekövetkezzen az, amitől mindannyian a legjobban tartottunk. Vagy amikor a drága Izát próbáltuk vígasztalni...
Szóval nagyon rosszul gondolod, ha valamilyen dacot vagy ostoba sértődést vélsz kihallani abból, hogy azt mondtuk: köszönjük, ebből nem kérünk. Egyszerűen ez a fórum már nem az, ami régen volt! Nem olyan az atmoszféra, nem azok az emberek, nem olyan a hangnem. (Írhatnám azt is, hogy a színvonal változott, de azt biztosan félreértenétek és ezt nem akarom.)

Bettus?!?!?! - nem igazán tudom értelmezni az általad használt írásjeleket, a nevemet kérdőjelezed meg vagy mi?!?!?! :lol: :lol: :lol:
Lázasan kutatok az emlékezetemben, hogy milyen jelét adhattam annak, hogy "nem csíplek", de bevallom, veled kapcsolatban a forradalmian új hozzátáplálási módszeren kívül semmi más nem jut az eszembe, bocs.
De ha már mondod, lehetséges, hogy tényleg szívesebben értekezek olyanokkal, akik tisztáBA vannak az írásjelek és általában a magyar nyelv helyesírási szabályaival. (Leszámítva az elütéseket, mert gyerekkel a kézben ugye nehéz...)

Linda, asszem, tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy egyeseknek milyen sok pénz (LENNE) a 85 rugó, de amíg a mi lakásunk rezsije 50 ezer + törlesztőrészlet és akkor még egy falatot sem ettünk, nyugdíjas szülőket egy fillérrel sem támogattuk, akkor érdemes elgondolkodni, hogy mégis mire elég ez a hatalmas összeg. Senki sincs beoltva az ellen, hogy valami kiszámíthatatlan, váratlan rossz dolog történjen az életében és engem igenis aggaszt - de gyarló vagyok - hogy akkor mégis hogyan tovább? Hogyan fogom felnevelni a fiam? Húzzak vissza dolgozni? Amikor nem a dadusnéniknek szültem a drágámat, hanem igenis én szeretnék vele foglalkozni a lehető leghosszabb ideig. Nagyjából ezt értettem a 85 ezres kérdéskör alatt, de gondoltam már az írás idején, hogy kár leírni, mert úgyis félreértik. Hát így is lett.

Félre ne értsetek, még egyszer mindenkinek minden jót kívánok, sok boldogságot, egészséget!
Ja és csak a szépre emlékezem, hehe.

Krissz?!?!?!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Azt hiszem, ez már mindennek a netovábbja, kedves Szkata, én a helyedben inkább mélyen hallgattam volna ha ilyen primitív és sértő megnyilvánulásra telik csak tőlem.
Az, hogy egymást lehülyézzük, ostoba tyúkozzuk, szerintem nem ehhez a fórumhoz illő, sőt egyáltalán nem normális emberhez illő. Milyen jogon nevezel hülyének, és ostoba tyúknak??? Gondolkodj már egy kicsit, te nagyon trendi anyuka!
Egymás gyerekein pedig baromira nem kéne élcelődni, mert nekik aztán végképp semmi közük ehhez az egészhez! Úgyhogy Geszti nevében is kikérem magamnak ezt a hangnemet!
Természetesen tudnék még írni, akár olyan sértőt is, mint te, de ez nem az én stílusom. Mindenesetre azt remélem tudod, hogy most nagyon lejárattad magad mindenki előtt.
Nem vagyok hajlandó lesüllyedni a szegényes színvonaladra, ezért tovább nem is ragozom a témát.
Lányok, nekem ebből tényleg elegem van, szerintem én semmivel nem érdemeltem ezt ki, de annak azért örülök, hogy kibújt a szög a zsákból végre, látjátok, ez a ti Szkatátok.

Kép
mamy
 
 


Bettus: szerintem teljesen félreértetted Krisszit - ő pont az nehezményezte, hogy már az ember lánya nem mer ide őszintén írni, mert fél hogy megkövezik. Ha nálad a cumisüveg jött be, akkor vajon miért van az hogy ezt nem mered felvállalni?
Semmi baj nincs ezzel. De ha Te így érzed, akkor valóban a topikban eluralkodott a meg nem értés, szorongás, félelem légköre.

Én sajna teljes mértékben egyet kell értsek Sz_katával:

Nyár óta fokozódó mértékben ELURALKODOTT A HÜLYESÉG!!!

Édi-bédi rózsaszín témák, kihagyhatatlan pelenka kupon akciók, lebilincselő beszámolók szuper hétvégi TESCO-s bevásárlásokról...

Annak idején volt mit mondanunk egymásnak, informatív volt a topik, tele kellemmel, szellemmel.

Lányok könyörgöm NEM KELL minden áron hozzászólni, csak ha VAN MONDANIVALÓTOK!!!

És sajnos Mamy azt kell modnjam én is, hogy egyrészt gusztustalan volt a múlt héten ide "élőben " közvetített hisztid. És az is furcsa volt, hogy ezt senki sem írta meg neked. Csak ápolgatták a lelkedet, miközben nagyon gonosz utalásokat tettél Sz_katára. (Mármint hogy egyes topiktársak a depijüket öntik ide, korlátrugdosás helyett.)

És sajnos tényleg számomra is egyhangú egy olyan topik, ahol minden nap 5-ször kell azt olvassam, hogy Gesztike olyan szép, plusz napi 3 rózsaszín képen ezt meg is csodálhatom. A vonalzója meg betölt egy teljes hozzászólást.

Könyörgöm vannak itt még minimum 25-en rajtad kívül.

És valszeg azt sem tűröm már jól, ha azt kell olvassam, hogy jó anya vagyok.
Ez ugyanis bármily furcsa majd úgy 15-20 év múlva fog kiderülni, hogy gyerekem drogos lesz-e, alkoholista, vagy munkanélküli.

Ezzel zárom soraimat:

"Én még őszínte ember voltam,
Ordítottam, toporzékoltam." - remélem, hogy az is maradok...

Boróka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Csengo!

Hiába kutakodom a gondolataimban, nem tudom, milyen különleges dolgot ehettem... Máshol nincs, de egyébként tegnap kezdődött, nagyon piros volt (de csak a homlokán), aztán halványabb, most viszont szétterjedt... :roll: Nem hiszem, hogy viszketne neki... Nem tudom!!!! A védőnő: "tejkiütés, majd elmúlik!" De szerinte a magzatvédő vitamint is a 12. hétTŐL kell szedni. :shock: Ezért nem őt szoktam hívni.
Ezt a homeos dolgot nagyon sajnálom, mert nálunk mindössze 2000 forint egy vizsgálat, és eddig mindig elsőre "eltalálta", mire van szükség és szörnyen alapos. Azóta évente egyszer megyünk hozzá, tehát 4szer voltunk... :lol: Így jó orvoshoz járni!

És mailt lehet írni a távozó lányoknak? Mikor csináljuk az adóbevallást, Krisszi?

Várom a priviket, hogy írhatok-e nektek...?!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Dorka!
Örülök, hogy megismerhettelek téged is úgy igazán.
Mivel fiad van, ezért te nyilván nem teszel fel rózsaszín képeket, ha lányod lenne, mit írtál volna? És igen, Geszti valóban szép. A vonalzót pedig már délelőtt levettem, ha nem tűnt volna fel.
Uramisten.... mekkorát csalódtam benned....

Lányok, ha valaki még tartani akarja velem a kapcsolatot, akkor írjatok privit vagy mélt, és nyitunk valahol egy másik topikot.

Kép
mamy
 
 


Írok valamelyik TV-be, hogy humorműsorukba innen merítsenek :D:D
Ismeritek a mondást "okos enged szamár szenved"??
Komikusan hangzik, de nagyon hasznos tud lenni::):)
Persze én írom ezt, aki pont nem bírja megállni, hogy ne írjon ide...
:lol: :lol: :lol:
85 ezer???
Hát bazi egyszerű a kérdéskör: "addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér" Valaki nem tehet róla, ha kevesebb neki és álmodni sem mer olyanról kégliről, ahol 50 ezer a rezsi, vagy épp legyen annyi pénze /keresete/, hogy részletet is tudjon fizetni... Akkor topikba illően lehet arról is szó, hogy "nekünk nem tett anyánk, anyósunk a valagunk alá házat, nászutat, lakást, kocsit stb..." DE ENNEK SEMMI ÉRTELME, mert a lőtéri kutyát nem érdekli kinek mennyi pénze van!!!

Ebben a topikban helye lenne véleményem szerint annak, ha épp egy fülest ad az x az y-nak, hogy a tecsoban fasza rucik vannak, vagy le van árazva qrv@ra a huggies pelenka! Mint ahogy ide tartozik egy kis "nyálas" dolog is például az öndícséret, vagy épp a napi rutin... Tessék kéremszépen beleolvasni más hasonló topikba! Találtam máshol is klikkesedést és ott pont egy gazdag cicababa nem tudott "lealacsonyodni" a kedves lányok közé, odébbállt és minden ment a maga útján...

Valamelyik babán túl sok a rózsaszín mert lányka szegény, van amelyiken a világos kék, mert fiúka... Hát hadd legyen! Az Ő kölke nemdebár??? Nem kell megdícsérni sem, nem méghogy lefikázni.
Ja és ne feledjük, nem minden boltban adnak menő ízléses színválasztékú gyerekruhákat...

Na most hirtelen ennyi jutott eszembe, no persze hangsúlyozván, hogy közel sem átfogó az írás!

Lányok! Van néhány diploma és érettségi a topiklakók között (akinek nem inge ne vegye magára), de azért igen kislányos módon folyik a vita :lol: :twisted: Nekem csak jó mert kuncogok egy jót! Attól óva intek bárkit is, hogy a topikot elhagyókat kövessék és egy új topikot nyissanak, mert ott is meg lehet bárkit találni :O:O:P:P
Mivel ez a Ti topikotok (2006. őszi babák) kérek mindenkit arra, hogy az első bekezdésem szerint járjanak el, azaz ha valaki menni akar, hát menjen. Szíve joga, de a többieknek maradnia kellene ügyet sem vetve a marha nagy buta beszólásokra...

Elárulom én is marha nagy hülyeséget követek el ezzel a beírással, mivel ez a ti topikotok, rólatok és a babáitokról, na és az együtt töltött hétköznapokról szól! :twisted: :wink:
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?