Új privát üzeneted érkezett!

Espero, gratulálok Sára lányodhoz és jó egészséget kívánok nektek!!! Remélem, hogy minden rendben van!

Rambóka, miért nem alszotok? Kisfiad éjszakázik? :shock:

Úgy döntöttem, én se foglalkozok a kortizollal, szerintem is a pörgés a ludas. :?

Zsizsik, szegényem... :( esetleg nagyon jó könyv van, amit olvasni tudsz? Bááár, tudod mit ajánlanék? Szedjék le valamelyik izgalmas amerikai sorozat több évadját neked Netről, és nézd laptopon. Garantáltan függő leszel és eltelik a nap. Én így jártam a Prison Break-kel. :oops: Affene egye meg, azt várom, hogy mikor teszik fel az új részt a Fox-os premier után.

Őszintén szólva, én felszisszentem annak olvastán, amit Lafi írt Okr-nak... :roll:
Kriszta, tudjuk, hogy azért nem semmi dolog van mögötted. A francnak van kedve ilyenkor példaképet játszani... megértem a kiborulásod: elfáradtál.
Azzal nem értek én sem egyet, hogy mindenképpen szünet kell a testnek az új élet megfoganásához, az élet ezt már csomószor cáfolta. De azt én igenis úgy gondolom, hogy az újbóli görcsös akarás és az időintervallumok számolgatása ebben a helyzetben talán nem egy gyógyír a lelkednek... annak nem kéne egy kis idő? Ne haragudj, ha túlmentem a határon ezzel a gondolattal, nem bántásból írom. :oops: De sok volt a válladon az elmúlt időszakban. Szerintem ki kellene kapcsolódnod, munkaterápia, amit akarsz. A baba pedig jönni fog, ebben biztos vagyok, ha úgy érzi, hogy itt az idő.
(Egészen mellesleg: emlékszem rá élénken, hogy hasonló kiborulásod volt kb.egy éve is, amikor Adával járkáltál Uh-ra, mert Clostyztál. :wink: hogy feladod...)

Kavicska, most nem kekszelünk. :roll: pont ma, amikor Bogit hallgattam 1 órán keresztül, mert semmi nem volt neki jó, de már az ölemben sem és kínjában az államat szopogatta, akkor volt olyan gondolatom nekem is, hogy még egy baba a halálom lenne most. :roll:
A barátnőm a kisfiával előttem 3 hónappal lett babás, és most küldött sms-t, hogy 9 hetes terhes. :shock: Augusztusban már 2 gyereket fog pelenkázni. Hát kösz, én ezt még inkább nem...

Kincs, nem mégis méhtükrözést mondott a doki? Mert az inkább a hiszteroszkópia lenne, és azt ambulánsan is elvégzik.
Vendég
 


Kavicska:Milyen idő rohan el???Itt most mindenki ilyen hülyeségeket beszél?Hol marad a bizakodás, remény és a pozitv hozzáállás????
Akik ilyen jó tanácsokat tudnak adni, azok nem veszthetik el a reményt!!!!
NAAAAA..............
Ezért is írtam és fogok is írni ilyen hülyeségeket, amiket emailben kapok, talán felvidultok.
De addig is, minden nap küldök Neked és Okr-nak is: :D :D :D :D :D jeleket!!!!
Vendég
 


Espero: Nagyon sok gratula és jó egészség az egész családnak :lol:
vicky79
Budapest III. kerület
 
 

 
 

Norka, azt hiszem félreértetted, amit írtam. Én csak próbáltam azt az elvet alkalmazni, ami nálam is bejön, ha ideges vagyok. Vagyis, hogy a "babusgatás" néha nem ér sokat, belém "kemény" szavakkal szokott a férjem lelket önteni,akkor szarul esik,de aztán jobb,elgondolkozok rajta és rájövök, hogy jobb volt nekem "leszidva" felmosni. Talán hatásosabb. De akkor lehet, hogy ez másnál nem így van. Nem tudom. Számomra igenis reményt ad az, akinek összejöttek a dolgok, mert tudom, hogy van remény. És igen, amin Kriszta átment, szörnyű, de feladni soha semmit sem szabad. Ha nem mossák fel az embert, ha nem zökkentik ki, akkor a negatív gondolatok átjárják az ember agyát, és annál nincs rosszabb. a görcsös ragaszkodás nem túlságosan nyerő. Akarni kell, de nem görcsösen,mert az agy bonyolult szerkezet, és nem tudni, hogyan hatnak rá a negaív gondolatok.
Szóval ezt akartam csak megfogalmazni és lelket önteni.
Vendég
 


Sziasztok!

Kincsecske!
Fantasztikus görbuszomat majd holnap teszem közkincsé. Most nem tom. :?

Krisztácska!
Van amikor az ember úgy érzi, hogy : nincs tovább.
De valahogy mégis van tovább.... :D
Talán pont az a baj, hogy mesterségesen túlpörgeted (pörgetjük magunkat)? A PCOSnek nem jó. Az tutti! :?

Lányok!
Benyaltam egy csomó mézet! KB két evőkanállal.
Remélem ezt ehetem. :? :lol: :lol:

Annyira szerettem volna mindenkinek írni!

Mamint, Gina!
Köszönöm a drukkot! :)
Február 5-én kiderül. :roll: (de addig megjön, de jó ez az izgalmi állapot, mazohista vagyok)
Vendég
 


Lafi!
Az idő olyan értelemben rohan, hogy hihetetlenül gyorsan telnek a napok és a hetek.
Pörgünk és nem vesszük észre, hogy rohan az idő. :)
Ez lehet jó is, rossz is. :)

Zsizsiknek rossz, mert ő úgy érzi lassan telik az idő!
Ellenben én alig bírom magam utolérni. Mindennap túlórázom és már kezdem unni! :lol: :lol: :lol:

Norka!
Meg tudom érteni, hogy nincs keksz! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Kavicska!
Viszont legalább jön a hétvége és végre lehet alukálni. Én minden vasárnap este azt várom, hogy péntek du legyen. Ilyen szempontból viszont jó, hogy szalad az idő!!! :D :D
Vendég
 


Helló

Még egy kis info ESPEROÉKRÓL
(kicsit vártam hátha Kavicska rakja fel :oops: )...Szóval,holnap fogják megnézni a kicsi lány veséjét,különben teljesen jól van...anyukája nagy bánata h csak egyszer láthata...az irása alapján a fellegekben jár----meg tudom érteni! :D

Norka
Grat a pé-hez! :)
Még nem köszöntem meg az teákat ill. a bogyót!Viszont van egy kis problémám.....már éjszaka extrém rosszul aludtam forgolodtam leakart szakadni mindenem...a málnalevelet csak de. ittam fél liter vizbe 2 kk tea,5 percig állt.....vszinű ettől , egész du. óránként ,félóránként keményedtem,fájtam,a derekam zsibogot....na ilyenkor mi van..kicsit higitsak rajta????....Megszülni még nem szeretnék!
A Caulophyllum csak felkésziti a dolgokat a szülésre....nem fogok kinyilni tőle????Bocsi h ilyen butaságokat kérdezek,de tök tanácstalan vagyok :oops:

Ne haragudjatok h másnak nem irok!

Jó éjszakát!
Vendég
 


Köszönöm a bíztató szavakat,és biztosan igazatok is van,de én most nem így érzem.

Ilyen hangulatban vagyok:
Kép

Norka
Lehet Bogi jobb lesz,mint az LH teszt?Ada is csinálta sokáig,p.é. környékén! :wink:
Fura,de én elég hamar elkezdtem vágyni egy újabb csöppségre,pedig Ada sosem volt egy nyugibaba.Úgy szerettem volna ha két picur rohangál körülöttem. :wink: Lehet nálatok a 3-4 éves körkülömbség lesz majd a nyerő! :D :D Csak az a baj addigra pont beleszoksz a "jóba" :oops: :lol:
Kiborulásomra igen,jól emlékszel.Sőtt volt egy 2005 november körül is.Időként besokallok.Sajnos munkaterápia csak 19-től.Muszály addig Ada miatt itthon lennem. :wink: Lehet bejárok fakultatívan,ráérő időmben. :P

Gina
Az,hogy máer sikerült egyszer,és hogy Ada is itt van nekünk nem sok vígasz,ha az újabb terhességre vágyik az ember.Ez kb durván olyan,mint ha egyedüli gyerek a családban meghal,és sajnálják a szülőt,hiszen nincs neki másik.Nem mintha 6 gyerek közül az egy elvesztése nem lenne uolyan tragédia. :? Remélem érted a példát,és nem érted félre.

Azért fel ne add!Én ezt senkinek sem szeretném sugallni.

Lafi
Nálam az van,hogy megyek a fejem után.Aztán míg rá nem jövök önállóan,hogy rossz az út,senki sem tud eltántorítani,sem szépen,sem csúnyán.Asszem erről anyám tudna mesélni...... :wink:
Neked is szól,hogy nem azt propagálom,hogy feladni,hanem egyszerűen így érzem.

Csakegy
Húú,jó lenne kizárni a külvilágot,de most nem megy. :roll:

Kavicska
Olyan kíváncsi vagyok a görbédre!!!!! :oops:
Túlórát csak módjával,és sosem ingyen! :!:

Rambóka
:D :D :D Egy gondolatolvasó vagy!Pont uezt mondtam apának a telefonba délután! :D :D :D
Kiegészítve,hogy elméletből lenne mit pótolni a csajoknak.
Telehold van!Zavarja a gyerkőcöket,ahogy a még mindig nagy szél is!Csak vége lesz egyszer!Nekünk széttörte a redőnyt,most izgulok,nehogy ráessen vkire,mert a redőnyös csak szombaton tud jönni,én meg nem tudtam leszedni egyedül :x

KépKép

KépKép
okr
 
 


Gabika!
Köszi az infokat Esperoékról!!
Hozzám ez a része nem jutott el :)

No, a többihez nem tudok hozzászólni! :lol:
Vendég
 


Ellácska!

2 kávéskanál málnatea nem fog keményedéseket csinálni! :lol: Viszont éppen itt az idő, hogy elkezdjen gyakorlatozni a méhed. :wink: Emlékezz rá (nem tudom, emlékszel-e vagy akkor figyeltél-e), de én már 32 hetesen elkezdtem panaszkodni, hogy jóslófájok. Utána még ez ment 6 hétig. Hat hét munkájával (nem egyszer éjszaka ugyanígy ment, mint amit leírtál, nagyon sokszor reggelente, meg 10-15 perces időközönként) jutottam el oda, hogy végül a szülésre 1,5 ujjal, totál beékelődött fejjel, felcsusszant méhnyakkal mentem be.
Vagy emlékezz Rejokára, nála is Johanna úgy készülődött, mint Luca széke, ahogy írta. :lol: és milyen gyors szülés volt.

Rossz lenne, ha ezek a gyakorlatok nem lennének, mert azért azok a kismamik akik úgy mennek szülni, hogy a gyerek be sincs ékelődve, totál zártak stb, azoknak lényegesen hosszabb tud lenni. Bár kivételek itt is vannak, pl.Rambóka.

Nem fogsz kinyílni a Caullophyllumtól, dehogy. Ahhoz fájásoknak kell lenni rendesen, azt meg úgyis észreveszed.
Vendég
 


Gabika
Köszike az infot!remélem Espero kislányánál mindent rendben találnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magnéziumot vettél be?

KépKép

KépKép
okr
 
 


Vajon csillagfény nem szült meg???????Vártam tőle egy privit,de nem írt. :wink:

Rejoka
Meggyógyultatok már?

Andika
Mensi,vagy vmi más pozitívum??????

KépKép

KépKép
okr
 
 


Norka

Nem ér ám kinevetni :lol: :lol: ...persze tudom h ezek a fájások teljesen normálisak+kellenek is +javamra fog válni+ emlékszem is rátok h hetekkel hamarabb jóslófájtatok...csak mikor az ember saját magán tapasztalja besz.rik :? :D ,mert úgy érzem h mindjárt kiesik belőlem a gyerek! :shock: ..pedig azért nem fog az olyan könnyen menni :lol: :lol:

Na jó nem rinyálok tovább...köszi h megnyugdtatál!Puszi érte! :)
Vendég
 


Lafi, ha netalán én a padlón lennék, nálam a tüntyüm-püntyüm, vígasztalás, "majd lesz ez jobb is" segít! ;) Nem vagyunk egyformák. Bár néha tényleg nem árt egy-két kemény mondat. Csak nehéz eltalálni, kinél mikor.

Okr, attól függetlenül, hogy sosem voltam abban a helyzetben, amiben most Te vagy, talán egy kicsit meg tudlak érteni. Nagyon nehéz dolgon mentél keresztül, csodálltam, is hogy milyen erős vagy. Szerintem szükség van arra, is , hogy az ember egy jót bőgjön, és a világ legszerencsétlenebjének tartsa magát. DE!!! Csak rövid időre! Fel kell állni! És nem szabad feladni. De biztos vagyok benne, hogy nem is fogod! Ott van Ada, aki a nap 24 órájában arra emlékeztet, hogy sikerült és sikerülhet mégegyszer!
És sikerülni is fog!!!

Kincs, a laparról már hallottam (szerencsére közelebbi ismeretségbe még nem kerültünk ;)), ezt tükrözésnek is hívják? Hmm. Eldöntöttem: nekem ilyenre nem lesz szükségem! :)

Kavics, akkor 5-én minden pozitív dolgot, energiát, gondolatot Kecskemét felé irányítok!

Holnap pedig Esperó Sárijának megy a drukk. Biztos minden rendben lesz!

Ezt még meg szeretném osztani veletek, egy mondás, ami a PCOSoknak igazán jól jön:

"Ne feledd, a mínusz, az egy fél plusz!"
mamint
 
 


Okrisz

Már nem igazán szedem a mg-ot,igaz reggel vettem be egyet.Mikor Rejoka szült akkor a fejembe véstem, h a 36.hétig ajánlatos szedni!?

Neked egy nagy kalappal küldök...minél hamarabb mász fel a völgyből..erős csajszi vagy! :wink:
Vendég
 


Mamint
Köszi! :) Az tüntyüm-püntyüm -et egy pillanatra félreértettem :oops: ,és rájöttem rajtam az segítene most :oops: csak hiányzik a másik felem,de holnap pótoljuk!

A mondás remek! :)

Kavicska
itt gondolkodom,hogy miért pont 5-e-,?!Mindenesetre én tudom,amit tudok,a többi nem számít! :D

Kincs
Tudod,azt beszéltük a féejemmel,mi lenne ,ha párhuzamosan két dokihoz járnál?! :oops: Nem, is tudod mennyien csinálják ezt.Az egyik adná a metformint a másik meg mondjuk megcsinálná a hSG-t.Természetesen két külön intézményben. Kép De nem tőlem hallottad.

Most megyek,és Kép Holnapi 4,és fél órás vonatútra a gyerekkel ki kell pihenjem magam.Nem lesz könnyű menet.Még a végén rávesz apa,hogy jogsim legyen.

KépKép

KépKép
okr
 
 


S.O.S.!
Kismamik!
Hogyan növeltétek a tejmennyiséget???
A fiam mindig éhesebb, mint amennyi van... Ma elküldöm a férjemet homeopátiás csodaszerért (bár még a nevét sem tudom)... (Már legszívesebben vennék egy doboz tápszert, de biztos nem írják fel az orvosaink, amíg Vili súlya növekszik...)
50-100 ml között szopik, attól függ, mennyire van kedve kisszívni, de minden alkalommal mindkettőből, csak így jön össze. Legszívesebben tehénné változnék :(

Espero!
Gratulálok!!!!!

Vöcsök
vöcsök
 
 


Azt kihagytam, hogy hasfájás kizárva, azért sír két szoptatás között, mert éhes, pedig minden alkalommal 45-60 percig szopik. A védőnő két óránkénti szoptatást javasolt.
vöcsök
 
 


Sziasztok drágáim!! :P

Vöcsök! :lol: Drága gyerekágyas anyukánk! Miért akarsz tápszert íratni, és miért aggódsz, hogy kevés a tejed, ha a gyerek súlya növekszik????? :shock: :shock: :roll: :roll:
nem igazán értem így a kérdést! Mit szeretnél, hogy még jobban növekedjen?? :lol: :lol:

nyugi-nyugi-NYUGI!!!! ha agyerek súlya növekszik, minden alegnagyobb rendben, akkor ennyi kajára van szüksége és kész. Miből gondolod, hogy éhes?? de komolyan. Sokat sír, vagy állandóan szopizni akar? mert az nem azt jelenti hogy éhes, egy újszülött a nap 24 órájában szopizna. Johanna is ezt csinálta, pedig a lelkemre kötötték, hogy csak 2 óránként etessem, de még ennyit is ritkán bírtam kivárni. Amíg ilyen pici sokszor (szinte egész nap folyamatosan) cicizik keveset. DE: 100-at szopik???? Az rengeteg, ez nem is kevés. Minden a legnagyobb rendben. Az első két hét rémes, tudom, de hidd el rengeteg tejed van. ha mindkét mellre teszed sűrűn (minimum két óránként) az a legjobb tejfokozó.

Én kecskeruta teát ittam az elején hetekig, ömlött tőle a tejem (tudod tejserkentő :wink: ) és mellesleg az IR-re is jó! :lol:

Johanna még 3 hónaposan is néha csak 50-60-at evett, ha olyan kedve volt, mégis havi egy kilót hízott! A doktornéni azt mondta, maga se eszik minden nap kétóránként disznótorost! :lol: :lol:
Két ciciből etetés nekem bejött, rambóka is így etet, de mindenki mást mond erre, mindenesetre ha tejnövelés a cél akkor nem szabad egy mellre áttérni. Még egyszer ismétlem VAN SOK tejed, ha gyerek 100-kat eszik ilyen picin és hízik! :wink: :lol: :lol:

Espero!
Gratulálok, Sárinak gyönyörű lett a neve!! Olyan nagyhajú mint Johanna? :lol: remélem minden rendben lesz veletek!!

Norka!
(hmm. ma úgy érzem hosszú leszek. )
drága-drága Norka!Akasztják a hóhért? :lol: Suszternek a cipője?... :lol:
Én nem vagyok orvos. Olyan sokrétű tapasztalatom sincs mint itt egyes embereknek. csak józan eszem és megérzéseim. Norka én úgy érzem te megerőszakolod a szervezetedet. erőszakos vagy vele. Még fel sem ébredt szülés után. Én nem tudom, mi a hivatalos álláspont nőgyógy berkekben aki szoptatott annak mikor kell legkésőbb megjönnie? A makkegészséges barátnőmnek a gyereke betöltött ötödik hónapjában jött meg. Domi után nekem is. Sztem kicsit csúszhat. Gondolom ilyenkor azért ahormonoknak vissza kell állni, de te rögtön nyomtál Norcolutot bele. A nagyon hosszú ciklusokat én is nagyon károsnak tartom (bár Csakegy terhessége óta elgondolkodtam mit nevezhetünk nagyon hosszú ciklusnak :wink: ), és kell a norcolut. De nálad még adtam volna időt. és ne kergesd olyan eszeveszetten, hogy legyen Pé-d. Úgyse akrsz még másik gyereket, nem? :wink: :lol: Ha lenne PÉ-d akkor meg az lenne a baj! :wink: :lol: ezzel nem azt akarom mondani hogy nincs PÉ-d, de most minek figyelgeted, nem akarsz gyereket, akkor nem mindegy? csak magadat stresszeled. Hormonjaidra mit mond Petrányi? vagy a dokid? Én nem értem miért nőttek, bár sztem ez nem nevezhető norm. ciklus 3. napi vérvételének. Sztem egyenlőre nyugi, adj egy kis időt a szervezetednek, hogy lássuk mit akar, és élvezd a lányodat!! :lol: :lol:

Okr!
nem tudom neked elmondani mennyire szeretnék neked segíteni, de nem tudok. sajnos. baromira átérzem a problémádat. egyrészt egy gyereket elveszteni (mert az már gyerek volt, akárhogy nézzük) nagyon megterhelő lelkileg. Csoda hogy így bírod. és megértem a dühöd. igazad van. és erre nincs más gyógyír, mint egy új terhesség, szóval a türelmetlenségedet is teljesen megértem.Sokat gondolkodtam rád éjszaka, mikor nem tudtam visszaaludni (késő este olvastalak), és remélem nem sértődik meg senki, de azt hiszem a második gyereket még jobban lehet akarni, mint az elsőt. nehogy félreértsetek! valahogy ilyenkor már tudja az ember milyen jó dolog is ez, addig csak érzi, és szóval egyszerűen csodállak és tisztellek titeket lányok, hogy képesek vagytok ezt csinálni, végigcsinálni. nem tudom honnan van erőtök. Hogy bírjátok. okr, Gina, backa, kavicska, Alice, Mniki, kandika...bocs ha valakit kihagytam, minden tiszteletem és csodálatom a tiétek.Hihetetlenül csodálatos nők vagytok.

Kép

Kép
rejo
 
 


Vöcsök honnan tudod, hogy hasfájás kizárt, Vili modta? :lol:
Honna tudod, hogy azért sír mert éhes? Ezt is mondta? :wink: Lehet csak fél, és téged akar. benned lakott 9 hónapig, az a minimum, hogy most álló nap rajtad csüngne! meg olyan új és ijesztő és idegen minden, persze hogy sír. Én is sírnék! :lol:

de most komolyan írj még a problémádról, komolyan írd meg, honnan tudod ilyen biztosra, hogy hasfájás kizárt, és hogy éhes azért sír!

Kép

Kép
rejo
 
 


na ma reggel jól megkaptok engem!

brendon esetén elgondolkodva átmegyek a másik oldalra Norka, hogy tudjunk együtt gondolkodni, és hogy megértsek dolgokat.

kell-e progipótlás vagy sem? Hogy leállítja aszervezet saját hormontermeléssét? Azért olyan rossz dolog nem lehet a progipótlás, ha minden inszem, lombik után doszta adják. Jó, ezek felfokozott ciklusok, nincs sajár hormontermelés amúgy sem, de sok vetélés után is adják, és megmaradnak így a babák. nem tudom. Ács sem adja ha jól emlékszem. rambóka neked mi a véleményed? te is progipótlás-párti vagy.

Más: azon is gondolkodtam lányok, az is nagyon veszélyes, ha egyetlen ember véleményére alapozunk, akármilyen elismert szaktekintély is az illető. Mindent azért ő sem tudhat. Ő is hibázhat. ő is gondolhat rosszul dolgokat. Legalábbis én már csak ilyen kétkedő vagyok, egy orvos nem orvos. Nem megbántani akarom a doktor úrat, és tisztelem, csak azért fenntartások nélkül, vakon én egy orvosban sem tudok hinni. Ez baj?

Kép

Kép
rejo
 
 


Jó reggelt!

vöcsök drága, nekem is leesett az állam, és osztom Rejoka véleményét (akartam is írni, csak ő megelőzött). Mi bogival ilyenkor 40 ml-ket kínlódtunk össze. :shock: Még csak ekkor tartott a születési súlyánál. :shock:
Hidd el neked aztán van tejcsid. Az Urtica Urens jó lehet valamennyire, bár szerintem a folyadék- levesdús bő étkezés a nyerő (nekem az volt). Biztosan összeszopizik Vilcsi egy nap 500-550 ml-t nem? És tényleg nincs annál jobb tejfokozó a 2 óránkénti kétmelles ciciztetésnél, más kérdés, hogy nálam sajnos a kínálat befékezett és azóta sem tudjuk az okát, de én selejtes vagyok. :(
Ha megeszik Vili akkora mennyiséget, de alkalmanként legalább 50-60 ml-t, szerintem kizárt hogy éhes legyen, inkább cicire (nem evés) és közelségedre vágyhat, vagy tényleg a poci mocorog.

Rejoka mindenben igazad van és szégyenkezem a türelmetlenségem miatt. Utálom ezt a PCOS-t, nem akartam vele újra szembesülni. :evil: A Norcolut viszont kellett, mert így mensi után a csomóm is kisebb lett.
Vendég
 


kincs téged is csodállak! Neke dis nagyon kijárna már...ú, nincs tábla, nem tudom kit hagytam még ki lányok. :oops:

kavicska tedd fel a hőgörbét légysziiiii!

Nóra1 péntek jó! Hú, remélem megvan a mobilszámod, nem emlékszem elmentettem-e? :roll: :shock: Hívj, ha olvasol!

Okr, nekem is volt ilyen időszakom, mielőtt No-ba kiköltöztünk volna, zsolti fél évig kint élt, hogy előkészítsen mindent, lakást keresett, papírokat intézett stb. Én Pesten egyedül mint az ujjam a másfél éves gyerekkel, az összes rokonom családom Pécsen, Nyakamon két államvizsga szakdolgozatostul, nyelvvizsgával, csak annyi könnyebbség volt, hogy mi nem dolgoztunk a második gyereken...nehéz idők voltak, de Domi miatt jó visszagondolni rá. vele nagyon jó volt kettesben lenni. Most csak este ötkor látom Domit, olyan rossz.

Kép

Kép
rejo
 
 


Rejo, olvastam az apró betűst. Ebben is igazad van.
Én már kiléptem abból, hogy doktor úrnak mindenben igaza van, nincs szerintem mindenben igaza, vitatkozunk, sőt a honlapi változtatások (aki szemfüles, észreveszi) is ennek szellemében történtek.
Jelenleg még nem sikerült meggyőzni mást, hogy írjon a honlapra több szem többet lát alapon, de a jövő útja ez lesz.
Vendég
 


Norka, Rejó!

Köszönöm a gyors választ.
Az 50 az nála már "rossz" szopinak számít, jellemzően 70-80 (néha 50-60 és ritkábban 90-100). Nappal általában mérem, éjjel nem, de úgy napi kb. 500 ml jön össze. Péntek óra növekszik a súlya (előtte szerdán volt 2 hetes) napi 10-20 grammal.

Az első hét kivételével (az után, hogy hazaértünk) mindig sír minden szopi között szinte végig, vagyis szopás után úgy 5-10 perc csöndre lehet számítani jó esetben. Most azért tudok írni, mert éppen befejezte (80 ml), és most van 10 percem.

Azt, hogy nem a hasa, onnan tudom, hogy eddig nyilvánvalóan az is fájt (ilyenkor a lábaival is rugkapál), de 2 napja van a háznál egy szélcső, és rendszeresen "leeresztjük", és azért a sírás mennyisége is csökkent valamivel. Éjjel (az elmúlt két nap kivételével) alszik, sőt csak 3-4 órára ébred. De nappal semmi nyugalom. Estére hulla vagyok, és olyankor ér haza a férjem, aki Vili 1-2 óra sírása után kiborul. Tisztára úgy érzem magam, mint aki alkalmatlan. Lehet, hogy közrejátszik az is, hogy Álmival tudom, hogy napi 500 mili volt a maximumom, ezt a határt nem tudtam átlépni (ő, mivel 2 hónapos koráig kórházban volt, kapott tápszert is, és 11 hónapos koráig úgy szopott, hogy szopi után kért még egyszer annyi tápszert).

Éjjel magam mellé veszem az ágyba, hogy érezze a közelségem, néha csak úgy alszik el a vállamon, olyankor a vállamon-hasamon tartva dőlök le vele és úgy alszunk. Én elhiszem, hogy állandóan cicin lenne, csak az a gond, hogy már másodszor sebesedik ki (pedig állandóan kenem minden szopás után), és félek attól, hogy az "egy óra cicin, egy óra szünet" teljesen kikészítené a tejüzemeimet... Vili valahogy nagyon durván kezdi, soszor annyira fáj, amikor elkezd szopni, hogy (szinte) ordítok, és ez független attól, hogy éppen mennyire éhes.

Hát most leírtam részletezve...

Vöcsök
vöcsök
 
 


Közelség: gondolkod(t)unk a Kismama féle hordozókendőn is. Mi a véleményetek? (Mármint arról, hogy mennyire válik be az, hogy magamra kötöm és hordom.) Norka, úgy emlékszem, te használtál ilyet, bevált? Meddig használtad?

Vöcsök
vöcsök
 
 


Meg még valami: habár tudom, hogy elméletileg minden méretű mellből elég tej jöhet, de valahogy nem tudom kiverni a fejemból azt az anyukát, akivel 4 évvel ezelőtt minden nap együtt fejtük a tejet az intenzíven lévő gyerekeinknek, és ő lazán kifelt a D kosaras melleiből napi 2,5 litert én meg a 4-5 decimmel küszködtem napi 7 órát... Úgyhogy nem biztos, hogy elhiszem az elméletet, és lehet, hogy éppen ezért nem tudom bebizonyítani az ellenkezőjét.

(Egyébként 2 hét után először alszik délelőtt már 20 perce!!! Jövök máskor is panaszkodni, ha ez hiányzott. :))

Vöcsök
vöcsök
 
 


Vöcsök!

Nyugi! Van tejed! 100 ml az rengeteg, nekem is ennyi volt és csodájára jártak a nővérek!
Nem lehet éhes! Inkább az lehet a baj, h. az emésztőrendszere nem bír vele! De majd belejön!
Nem lehet, h. nálatok is az a baj, ami nálunk volt, h. szívni tud, de böfizni még nem? 50 percet egy mellen van v. két mellen összesen? Két mell között is próbáld meg megböfiztetni, mert 50 perc alatt már továbbmegy a buborék a belébe! Hogyan böfiztetsz? Nálunk csak az "átdobom a vállamon" típus vált be, az "ül az ölemben" az nem! És 20 perc szopira jutott 20 perc böfiztetés!
A 2 óránkénti etetés kicsit sűrű! Attól is fájhat a pocija, h. a sűrű etetés miatt csak a laktózban gazdagabb elülső tejet issza meg, megtelik a pocija, abbahagyja a szopit, sír a pocija miatt, erre te megint rátöltessz! Ettől is nyüglődhet!
A kórházban igény szerinti szopi volt, v. óra szerint hozták?
Egyébként még annyit tudok tanácsolni, h. figyeld a hangját, amikor sír, nálunk nagyon hamar kialakult egy hang az éhségre (Ez Gergőnél a Lee-lee-lee volt, de lehet, h. a te babádnál más lesz!) és egy másfajta sírás a pocifájásra.
Meg az alapján is tudsz differenciálni, h. ha éhes, akkor ha megérinted a pofiját az egyik oldalon, arra fogja kapni a fejét és tátja a száját, keres. Szopi után is még csinálja egy darabig, de ha a pocija fáj, akkor nem! (Legalábbis nálunk, de próbáld ki, hátha nálatok is beválik!)
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Jó reggelt !

Espero ! Szívből gratulálok !! Már nagyon várjuk Sára első fotóit !

Nóra1, jó hogy jelentkeztél ! Az fantasztikus, hogy éjjel tudsz aludni, remélhetőleg ez a bioritmus megmarad majd születés után is !!

7kincs, nekem Norculut mellett hol fájt, hol nem fájt a cicim, ugyanúgy, mint lombikok előtt a fogigátlónál. Ez sem sokat segített, igaz ? :)

Norka, jó lesz, ha elhiszed ezt a PÉ-t ! Nálam ugyanígy volt, nem 1 napig jelzett +-at, de szerintem ez így jó, úgyhogy nyugodtan bízz a testedben és reméljük, hogy neked nem lesz szükséged segítségre az Adimeten kívül amikor már jöhet a kistesó !!

Csakegy, de jóóóó, a mókust imádom ! Olyan édes állatka, ezen a fütyülős dolgon meg csak ámulok.. Azt biztos, ha terhességben bármilyen gondom lesz a cukrommal, hozzád fogok fordulni tanácsért, annyi mindent tudsz már !!!

Okr, szomorúan olvastalak.. :(
Úgy gondolom, hogy teljesen természetes ez a kiborulás, de feladni nem szabad !! És tudom, hogy nem is adod fel ! A fél év kihagyást hülyeségnek tartom, ha fizikailag rendben vagy, akkor miért ne lehetne újból próbálkozni ?! Biztosan lesznek még nehéz napjaid, de ki fogsz jönni a gödörből és együtt fogunk izgulni veled, amikor késik a mensid ! sok puszi !!!

Kavicska, dobd már fel a görbédet, szeretném látni !!! Olyan jó, hogy árad belőled a kiegyensúlyozottság (nem tudom, hogy valóban így van-e ?, de jól jönnek az optimista hozzászólásaid

Rambóka, hogy aludtatok az éjjel ???

Tegnap este engem teljesen kiszívott a torna, hulla voltam a Feleségekre, de azért megnéztem :lol:
Még mindig nem akar a hőm felmenni, igaz, ha belegondolok, 25.-én volt 15 mm-es a nagyobbik tüsző és hiába mondta K., hogy hétfő körül megreped, ha utána számolok és napi 1 mm-es növekedést veszek, akkor csak mostanában kéne repedni ? Nem ???? Meg az sem biztos, hogy 21 mm-nél reped a tüsző, nekem már mértek 24 mm-t is :roll:
Na, dobok egy eddig semmit mondó görbét :?

Kép

mniki
 
 


Vöcsök
Nyugodj meg!Teljesen normális ha állandóan cicizni akar.Mi le sem jöttünk onnan,egyfolytában a cicin lógott a csajom.Annak érdekében,hogy néha tudjak tusolni,meg pisilni adtam neki cumit.Lehet nem a legjobb választás volt,ki tudja.... :wink:
Amikor nagyobb lett kenguruba raktam,úgy takarítottam sokáig,meg a lazább kajákat is így csináltam.Minden gyerek más,van akinek feltétlen kell a szülei közelsége,más meg egyedül is elvan sok ideig (pl. itt a házban egy kislány is) Csak példa képp,Ada 2 és fél éves,és mindig nem alussza át az éjszakát.3 X tuti felébred,keresi anyát,apát.
Nem vagy rossz anya!Felejtsd el!Össze kell még szoknotok,ennyi az egész.

Rejo
Köszönböm a hsz-d!Olyan jól esett. Kép
Én most attól is félek,túl nagy lesz a korkülömbség akét gyerkőc között,és nehezn jönnek majd ki egymással.Végülis én másfél,két év korkült. szerettem volna eredetileg. :roll:

A férjem távollétét remélem meg tudjuk oldani vhogy.ezt a helyzetet én 2009 márciusáig nem bírom.Jó Adával kettesben,de amikor este alvás előtt azt mondja:"anya,úgy hiányzik apa,mikor jön már haza?" A hétvégén sincs semmi időnk egymásra,mert szombatonként ügyel,vasárnap hulla fáradt,és megy is vissza.
A baba témát is talán azért erőltetem/tetném most,mert amíg táppénzen vagyok,legalább én tudok menni hozzá.Ha kezdődik a munka sajnos nem tudunk találkozni,úgy meg nehéz egy gyereket összefabrikálni. :oops:
Ennek ellenére már jó lenne egy dolgozni,lekötné a figyelmemet. :oops: :wink:

Norka
Sztem vmin átsiklottam,mert a progis témát nem értem igazán. :oops:

Most nem leszek szombatig.Kicsit apázunk!

KépKép

KépKép
okr
 
 


sziasztok!

Vöcsök!

Rengeteg folyadék napi 2-3 litykó tejelválasztó tea, gyógynövényest iszom, fejek mindig, túró, tej, sajt!!!! Tejtermékek, tojás módjával.

nekem bejött, a homeoról nem hallottam jót!!

Minden szoptatás után minimum 3 dl meginni, és folymaatosan. Én kamillát is iszom, de azt a női berendezésért, hogy nyugatasson.
Folyamatosan fagyasztom a tejem, annyit tudik fejni.
Manó-falva lakója most eszik 110-et és még marad is. De mivel naponta emelheti az adagját 2 hetes korig, jó , ha a tempózok. :shock:

Csak ajánlani tudom.

mir
 
 


Többiek!

Mit tudtok a Bioptron lámpa jó a kicsi bőrének? nem árt neki?
Bőrkiszáradásra mi a legjobb?

mir
 
 


Szép napot mindenkinek!

Kriszta!
Sajnos megértelek, el sem tudom képzelni hogy lehetsz ilyen eros. Én biztosan rosszabbul viseltem volna a helyzetet. De tartom magam ahhoz, hogy ne add fel :) Talán ha nem is akarja az ember gorcsosen akkor majd sikerul :wink:

Niki
Ez a gorbe még meglephet minket. Szép nagy tuszoke érik nálad :)

Vocsok!
Sajnos a tejci gondra nem tudok megoldást, de abból amit irsz, szerintem van elég tejecskét. Puszi a kicsinkónak :)

Sziasztok..vár a meló, bizit is kell osztani

Gina
Vendég
 


Vöcsök
Én laktoherb teát ittam.

Niki
Nekem sosem akkor repedt a tüszőm (legalábbis az UH-s követés idején) amikor a hőm mutatta.egy két nap eltérés jobbra-balra simán előfordult.

Ginuska
Hát erős nem vagyok.Ha látnál néha lógó orral kölekedem az utcán,sőtt eleinte még bőgtem is ha vki kérdezte hogy vagyok. :roll:

Most már lépek,mert lekéssük a vonatot.Nincs még bepakolva a ruhánk sem. :oops:

KépKép

KépKép
okr
 
 


na Vöcsök elmondom a mi tapasztalatainkat is, aztán válogass a jótanácsokból! :lol:

70-80 gramm BŐVEN elég, tejcsi téma nem gond többé, irgumm-burgummm! :wink:

kis mell-kevés tej? nekekm terhesség előtt 75B volt a méretem. Abszolút kismellű vagyok.Johanna az első két hónapban 1,2 kilót hízott. Azóta visszafogta magát, 80 deka havonta . most 7 kiló fölött van. Az első gyereknél nekem sem volt elég tejem, én is azt hittem a kis mellem miatt, de most már biztos vagyok benne nem. Ettől függetlenül látok összefüggést a mellméret között, kis mellből pont elég a tej, nagy mellből tényleg lehet literszám fejni, dehát nem ez a cél.

napi 10-20 gram növekedés rengeteg. Én ugyanígy paráztam, hogy nem hízik. pedig hízott. rengeteget segített a férjem. Humorral. napi százszor képes volt elmondani, ne aggódjak, a gyerek hízik, van tejem. Jó volt hallani. megnyugtatott. Általában ő büfiztetett és mért ha itthon volt.nagy elánnal jött: megevett 100-at a gyerek!! hát ez bizony 90 volt! Egy hét után abba akarta hagyni a mérést, minek? Azt mondta, kislányom te többet fekszel a mérlegen mint a kiságyban. :lol:

A férjed ha kiborul este a sírástól, nagyon sokat ront a helyzeten. segítenie kell. Vegye fel ő este a bébit, büfiztessen, nálunk Johi nagyon megnyugodott az apján, és apának is ez büszkeség volt, jól esett neki.
Be kell vetni a nagymamákat ha lehet.

Fontos kérdés: amikor felveszitek Vilit és kézben van, akkor is sír??? ha nem, nyert ügyed van.

Én őszintén megmondom neked, az első két hónapban Johanna EGYFOLYTÁBAN kézen volt. Apa, én nagymamák. nem mosogattam. Anyu mosogatott. nem főztem, rendeltük. takarítás nuku. De csönd volt, és nem borult ki senki. És a mi a legjobb, cserébe két hónap után lett egy tündéri, SOHA nem síró lányom. megnyugodott.Ehhez kellett még pár dolog.
1. Cumi. Emlékszel mennyit problémáztam rajta anno a topikon? Egy megváltás volt. Két óránként 40 percnél többet nem szabad szoptatni, mert kisebesedik a melled, ez igaz. Ezért ott van helyette a cumi. Féltem hogy elrontja majd agyerek szopókáját, erre Okr írt okos dolgokat és igaza volt, nem! (garmastan kenőcs a legjobb a sebre, vagy anyatej)Nehezen szoktattam rá a cumira, először nem kellett neki, de rájött jó ez is!

Aztán rájöttünk Johanna azért sír, mert kicsit refluxos, és marja a kaja a torkát, nyelőcsövét. Ezért sírt mindig szopi után, és ezért nem viselte el, ha vízszintbe volt téve. Világatlasz kiságy alatt sem volt elég. Mikor megvettük a ferde fektetőt, hintáztatót, onnantól kezdvele le lehetett tenni.
alkartartást (tudod fekszik az alkarodon) próbáljátok!

Sok-sok erőt, energiát küldök neked, most fizikailag bírni kell, nagyon nehéz, mert ott van már a nagyobb gyerek is, estére még én is mindig hulla vagyok, pedig Johanna már egy álom.

Kép

Kép
rejo
 
 


Mir!

száraz bőr: ne fürdesd minden nap a gyereket, vagy csak nagyon rövid ideig. A gyógyszertári fürdetővel(!!) fürdés UTÁN kend be alaposan a gyereket a pelenkázón (kicsit vizezd be, hogy könnyebb legyen kenni), pihe-puha bőre lesz!

ki kell kapcsolnom a gépet a fenébe, mert különben nem bírlak itt hagyni és szó nélkül hagyni titeket! :lol:

Kép

Kép
rejo
 
 


Espero!

Gratulálok! Boldogságot egészséget!!! :lol:

Szülés:

20-én voltam visszahívva a dokimhoz ellenőrzésre. Reggel 9 re bementünk megviszgált mondta minden ok. Bár a magzatvíz mintha szívárgott volna valóban... el is gondolkodott. Mondta, hogy hétfőn azért jöjjek be megint megnéz ...., szerinte nem várom meg a 24-ét.

Haza mentünk és átsétáltunk anyámhoz enni. Jót ettem:-))), de egyre sűrűbben keményedett a hasam, meg jött a víz is... kaja után hazaséta...

TV -t néztünk meg ilyanak mikor elkezdtük csak úgy nézni a keméynedést időre. 5 percenként 45 mp-ek. pontosan. aztán egyszer csak kis mensi görccsel párosult. kimentem és akkor meg már kicsit rózsazsínesre szinezett lé jött belőlem. Mondtam na ez az.... . hívtam a szülésznőmet mondta ok, várjak figyeljek és hív 1 óra múlva. elmentünk vásárolni egy kis szendvicsnek valót. Akkor már görcsölt rendesen. Szülésznő hívott én jelentettem és megbeszéltük 20,00 kor a kórházban talizunk-.

Kórház: A dokim ügyeletes volt, állíti jó...:-)
nevettet, hogy nem rég találkoztunk és már itt is vagyok. Megnéztek akkor 1 újjnyi voltam. Gabi adott beöntést (szülésznő), aztán hagyott a zuhanyba, jó volt a melegvíz, enyhített....
A doki jött, hogy a akkor burok repi jön. Repeszetette és zumek kiömlött. Na onna erősödtek a fájások. folyamatoan figyeltük a szívhangot... mindne ok volt. Mondta gabi, hogy betesz egy széket a zuhanyba , és csüccsenyek a forróvíz alá. így lett jó volt, ismét enyhített. 3/4 23 kor mondtam döffjenek hátba jöhet az EDA. Bementem a szülőszobába lefeküdtem és vártukaz aneztest. De nem jött mivel sürgősségi műtéten voltak. 24,10 -kor jöttek meg. Addig levegővételell vészeltem át és a jóga dolgokra próbáltam gondolni. na , de mikor megkaptam..........., elmúlt minden.... már fáradt voltam mögöttem egy teljes nap most meg szülök...., tudtam szenderegni az jó volt.
2 óra alatt kitágultam teljesen. Ekkor jobb, bal és középen mindnig nyomtam, közben az oldalaimar fordultam. Oxitocin ment folyamatosan , a tolásokat végig éreztem.
A dokim be-be nézett. A kitolás 3 és 1/2 óra volt. Nagyon passzentosan volt bennem a kis Kapitány. Forogtunk toltunk , labdán ültünk. A dokin láttam a 9. órában nagyon hezitál milegyen. Lehet, hogy nem jön át és császár. Csak azt kérdeztem, ugye átfér, ugye átfér... Hááát remélem, mondta, minden jel arra mutat, de...., aztán mondta, jó EDA-t elvenni oxit 13 ra feltenni. Na akkor ment amunka jobban , mint eddig, pedig idáig sem kártyáztunk. Gabi öntötte az olajat, azuram fogta a lábamat a dogi tágított és segítetta babaának én meg toltam mint az örűlt. ÉS volt eg ypillanat, mikor azt mondta a dokim na ez az most már tuti kijön, nincs visszaút és ez akkor erőt adott, hogy nyomta még jobban eg yfájásba 4 nyomást tettem...
Baba feje persze keresztbe megállt a "kapun" hát az egy érzés ..., hogy csak ennyit mondjak, mondta Gabi na a következőre kint lesz, de nem aztán megint mondta, de akkor sem és ez össz 4 szer hangzott el. De kint lett...
És odatették rám a Nyekergőt, hát.....valami csoda, abban a pillanataban mindnet elfelejtettem és a mai napig nem emléxem a fájdalomra, a fáradságra.
kicsi nyakán volt a zsínor, ez is lassította,mondta doki, de erős bébi is kijött. Gátat metszettek, mondtam nem gond....
5.40 kor született meg. Még 2 órát otthagyatak minket, aztán mentünk a szobába.....

Én nekem szép emlék... jó volt a dokim, és kíváló a szülésznőm. A férjem végig izgult és ott volt velem és azóta, kicsit asszem másként látja a világot.
Azóta soha ne ismert érzések töltenek meg és csavarják a szívem.
Fantasztikus, sosem hagytam volna ki az életemből!

mir
 
 


mniki: Köszi a tegnapi Adimetet! Drukkolok, hogy ez a hónap legyen a Tiéd!

csakegy: Neked is köszi a rengeteg Adimetet, ezzel már majdnem végig kihúzom, ha nem lesz adagemelés! És köszi a sok jó tanácsot, lassan el is kérem azt a vércukormérőt anyóséktól, hamarosan úgyis vallani kell, mert a szomszédjuk szemtanúja volt a hétvégi beájulásomnak, és persze el is kottyintotta... Remélem, azért időben odaértél a jógára!

rejo és norka: Az hozzátartozik a progeszteronos témához, hogy a nődoki igen hosszas gondolkodás után írta fel (nálam előtte nem volt semmilyen ezt indokló esemény, max. egy kis vérzés), Petrányi doktor pedig nem foglalt állást konkrét értelemben, minthogy Ő nem nőgyógyász, de az angol gyógyszerkönyv vastag betűkkel nem ajánlja szimplán terhesség megtartására, amit azért nem értek, mert a betegtájékoztató és a magyar gyógyszer kompendium pedig igen... Na, majd a jövő héten rákérdezek a nődokinál, mindenesetre az elvonás is csak fokozatosan ajánlott.
brendon
 
 


Sziasztok, Lányok!

Espero!
Hatalmas gratula! Sok-sok boldogságot Nektek! Várom a képet!!!


Megint totál lemaradtam, ezerrel zajlik az élet!
Megy a stimu, nőnek a petécskék, tegnap már 12 mm mnyh, 10 elég jó tüsző (16-18 mm), 1500 ösztrogén volt. :lol: K..va jó a kedvem! :lol: :lol:

Arról nem is beszélve, hogy megszületett Hédi, a húgom második kislánya, kedden este! Odavagyok a gyönyörűségtől, imádom, annyira szép! :lol: :lol:

Na, ahogy így elnézem magam, gerjesztenek a hormonok! :roll: :lol:

Mir!
Jaaaj! Olyan jó volt olvasni! Össze is vesztek a röhögő meg a bőgő hormonjaim! :lol:

Nem tudok most mindenkinek reagálni, bocsánat! :oops:
De a progi-témára kapkodom a fejem!
Nekem beülti után progi-szurim is lesz, napi kettő! Hiszem, hogy jó lesz! A normál havi görbéimen látható egy enyhe ökörhu..ozás jellegű hullám! :lol: 3-4 tizedekt szokott ugrálni a hőm! Hát, szerintem erre progi-pótlás kell, akárki akármit mond!

Igyekszem még jönni! Puszi!

Kép Kép
backa
 
 


Backa, hát ez tényleg fantörpikus !!!
Mikor lesz a punkciód ?? Gondolom, holnap/holnap után meglesz, nem ? annnnnnniyra drukkolok !!!!!

Mir, élveztem a szülés-történetedet, nagyon ügyes voltál !!!!

Brendon, örülök, hogy tudtam segíteni !!!!

Vöcsök, bár én nem tudok szopi ügyben segíteni, de szívesen meghallgatlak :lol: Gyere csak és panaszkodj ! :wink:

mniki
 
 


A progi témához: az én nődokim csak azért gondolkodott, hogy felírja-e egyáltalán, mert teljesen spontán teherbeesés esetén talán nincs is rá szükség (csak ugye egy progi laboreredményre jó sokat kellene várni, mire eredmény lesz, talán nem is lesz miért pótolni a progit). Stimulálás és egyéb esetén Ő pl. simán felírja, gondolkodás nélkül. Persze lehet, hogy akkor is gátol(hat)ja/elnyom(hat)ja a természetes progi termelést, nem tudom, a jövő héten rákérdezek, mit is tud erről. Persze ez ugye csak egy vélemény lesz.

Akinél volt progi pótlás, az mikor hagyta abba? Fokozatosan vagy csak úgy hipp-hopp?
brendon
 
 


"PCO-sok teherbeesési nehézségei és megoldások"

Mit szólnátok, ha átneveznénk a topik címet? Vagy kiegészítenénk? ;)

"PCO-sok teherbeesési, szoptatási, altatási nehézségei és megoldások"

Olyan bíztató olvasni a szoptatással, mozgással, alvással kapcsolatos problémákat!!! :D

Február van, új hónap, új remények! Ha most kinézek az ablakon süt a nap! Legyen ilyen napsütéses a ti napotok is, sőt az egész hónap! (Van rá reális esély ;))
mamint
 
 


Sziasztok!

Espero, gratulálok!!!!!!!

Klassz a szüléstörid, Mir. Remélem nálunk is minden O.K. lesz.

Ella, nehogy nekem Te is megszülj előttem! :)

Progipótlás: én nem vagyok doki, de valahol azt hallottam a feleslegesen adott progi is káros. Pl a fiúgyerekeknél befolyásolhatja később a hormonháztartást, és kevesebb ffihormonjuk lesz.
Én azt gondolom feleslegesen nem kell szedni gyógyszereket, nem tudom. Ha kell, akkor meg kell. Egy baba azért nem egyik pillanatról a másikra megy el nem? Szóval van idő beszedni a progit, ha az ember barnázgat vagy rózsaszínezik.

Okr, teljesen O.K. hogy kivagy. Én egyébként nagyon tisztellek, hogy ennyire szeretnél még egy babaát, és mindenki mást.
Több csajt is ismerek, akinek nehezen lett, késői gyereke, stb... Aztán mintha nem is örülnének neki, csak a bajokat látják, meg nem bírják az otthonülést.

Nálunk még mindig semmi. Ritkán egy kicsit keményedik a hasam, joslófájás nincs, vagy csak éjjel 1-2, jól, vagyok, mintha terhes se lennék szinte.
A baba viszont mostanában többet mocorog, ill. jobban érzem (nem lehet, hogy kevés a vize?) Eddig semmit nem éreztem belőle szinte, csak éjjel, most meg azért rendesen mocorog egy 3 napja.

Mi van ha nem indul meg a szülés a kiírt időpontig? (szombat)

Féltem a kisababámat, nem szeretném, hogy baja legyen.
Málnalevél tea megy, tudtok még valami tippet adni esetleg, hogyan lehetne előmozdatani a dolgokat?
csillagfény
 
 


jajjj tudjátok mi a legnehezebb ebben a gyerek dologban? a rokonságot elviselni...

Ella,

figyelj megint bénázok a vonalzóval, hogy kell betenni?

aki tudja az segijjen

köszi

mir
 
 


Sziasztok Csajok!

Rejokám édes!
Olyan szépeket írtál, hogy kissé elérzékenyültem. De tényleg.
Abszolut egyetértek veled, hogy a második gyereket is úgyanúgy lehet akarni, vágyni! Sőt!
És már itt ott olvastam ilyeneket, hogy "örülj, hogy van már egy gyereked", persze mindenki örül a gyerekének, de ha vágyik mégegyre....
Én azt hiszem lányok, a gyerekeink jól járnak, hogy ilyen szülőkhöz születnek. Kép
Én sokáig féltem attól, hogy én milyen anya leszek! De tudom, hogy csak egy válasz van.
Nagyon jó! Kép Kép

Mniki!
Én valóban kiegyensúlyozott vagyok.
Alapvetően egy optimista szemléletű, vígkedélyű nő vagyok. :D
Rajtam látni és érezni, ha ideges vagyok, haragszom, fáradt, vagy csalódott vagyok.
Szerintem itt is érezhető, ha nem vagyok formában. Kép

Mir!
Annyira jó volt olvasni a szüléstörténeted! :)
Gratulálok a kisfiadhoz! Mégegyszer! :) SokadszorKép

Vöcsök!
Jót röhögtem azon, hogy annyira szeretnél tehén lenni! :lol: :lol: :lol:
Hogyis lehet ilyet írni :?: :lol: :lol: :lol: :lol:

Backa!
A harmadik az Isten igaza! Kép
Szeretem ezt a pozitiv sugárzó hozzáállást! Kép
Nálunk az első lesz az Isten igaza! :lol: :lol: :lol:

Csillagfény!
Nálad is közeledik a vég! :)

Kincsecske!
Itt a pazar görbém.

A követekző hszban megírom, mert valami történt ezzel a lökött nettel.
Vendég
 


Szóval!
Görbe!
Kép

Norka és Kriszta szerint a 13-ik napon volt a PÉ.
Nem szedek semmilyen progi pótlót és még nem barnázok, bár ma mintha egy picit sötétebb lett volna :roll:

A csöcseim nagyon fájnak. Ma már a pocim is eléggé.
Nem érzem, hogy babás lennék, de kiderül pár nap múlva.

26cn.
Vendég
 


Nem baj, ha rakok két képet?
Itt a tesóm vadiúj babája, meg a nagylánya is! Úúúgy imádom őket!

Kép

Kép

Kép Kép
backa
 
 


Kavicska!
Az Isten áldjon meg, mikor akarsz tesztelni??? Ilyen görbét! :shock:
Úgy izgulok! Tudod, mennyi lóvét spórolnál, ha most...?! :lol:

Kép Kép
backa
 
 


Na egy kicsit ideférek (kiebrudaltam apámat a gépük elől).

Rejo!

Progipótlással kapcsolatban: Inkább igen, mint nem. Kárt nem okoz, és utólag már hiába gondolkodik el vki, h. mi lett volna, ha kap, ha már elment a baba! :cry:
Én is azt vallom, h. egy orvos, nem orvos! Ha pedig kettő ellentétes véleményen van, akkor jöhet egy 3. is! :wink:
2. gyerek ügyben: megintcsak egyetértek! Annyira jó volt terhesnek lenni! :D Ha fiatalabb lennék tuti bevállalnék egy 3.-at is! Így örülhetek, ha a 2. összejön! :(

Vöcsök!

Még pár gondolat:
A tejmennyiség teljesen független a mellmérettől! A stresszelés viszont nagyon bekavar a tejhozamba! :!:
Szerintem neked a tápi adta biztonság hiányzik inkább, nem? Ha ez a helyzet, akkor írass fel, h. legyen otthon, de ha nem muszáj, ne adj neki, mert felesleges!
A szélcsővel csak a vastagbélben összegyűlt levegőt tudod „leereszteni”. Ha így sok levegő jön a gyerekből, akkor tuti, h. sokat nyel. Viszont a lenyelt levegő feszíti a gyomrát és a vékonybelét is. A szopit kicsi időkülönbséggel követő nyűgösséget szerintem inkább ez okozhatja! :!:
Rejo tanácsaival egyetértek! Bár nálunk nem volt annyit kézben a gyerek, mert én a császárral nem bírtam cipelni, később meg a kezem dőlt ki a sorból ideggyulladással, de a párom kitartóan cipeli (majd teszek fel képet otthonról). A párod tényleg segíthetne ennyit, rá is jó hatással lenne, mert vmi fura okból kifolyólag ezek a csirkefogók apán megnyugszanak, az apákat pedig ettől igen nagy önbizalom tölti el! :D Igenis fogd be a párod a gyereknevelésbe! Persze ne úgy, h. „Ez a te reszortod!”, hanem úgy, h. „Senki nem tudja olyan ügyesen csinálni, mint te drágám!” :wink: Egyébként nálunk is apáé a böfiztetés, fürdetés, babamasszázs feladata! Olyan jó nézni, ahogy masszírozás közben ökörködik a gyerekkel! Nem cserélné ám el semmiért! A munkamániás, akinek régen könyörögni kellett, h. ugyan érjen már haza legalább este 10-re, most rohan haza fürdetni! :D

Mir!

Írass a gyerekdokiddal gyógyszertári babatestápolót! Nagyon tuti, nálunk apa minden este azzal masszírozza a Gergőt és teljesen rendbehozta a bőrét!
Popsikenőcsöt ne kenj rá, mi próbáltuk, nem vált be! Babaolaj sem jó!
Nálam a bőgőhormonok nyertek! :lol: De tegnap az M2-n elmagyarázták, h. a szopi alatt a prolaktin miatt könnyebben sír az ember lánya, úgyhogy azóta van mire fogni! :wink:

Brendon!

Fokozatosan a 12. hét után csökkentve a 14. hétig. Nehogy egyik pillanatról a másikra hagyd abba!

Csillagfény!

Én is úgy éreztem még a szülésem napján is, h. a gyerek rugdos, de valszeg inkább fájdalommentes méhösszehúzódások voltak! Szerintem ne fog senki beelőzni, szombatra meglesztek! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?