Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Minden fejfajosnak jobbulast, valoszinuleg ide is jon a front, nekem ma faj de nagyon :twisted: Sot tegnap egesz nap Matthieunak is fajt a feje, ami nem jellemzo ra :roll: :? :?: es lehet, hogy suli utan beugrok vele a dokihoz. Ugyis vinnem kell kontrolra a kicsit, akinek meg bar lecsokkent, de meg megvan a kis nyirokduzzanata :oops:

Duda,
Natinak jobbulast, hatha a kontrolon mar jobb lesz es tisztabb lesz a tudeje!
Egyebkent en miota a kicsim megszuletett es hat husilevest imadja, de a leveskockat itt nem nagyon ajanljak ket eves kor elott :?: (ugyan nem tudom miert?), de en azota ket kockacukrot teszek 5 liter vizhez :lol: . Kiadja az izet!
Jaj es egy amit Balazs imad, cukkinit megdinsztelni keves vajban, so, szerecsendio, bors egy csipet, felengedni vizzl, bele kockara vagott krumplit, 3-3 aranyban, majd ha osszefott botturmixolni, bele finom sajtot,(kamping, maci). Ket tanyerral meg tud enni belole! :roll:

Ugy unom mar ezt a fozocskezest!!!!!!!! Ti nem?? Megha van is idom(altalaban nincs), de hat kitalalni minden napra delben este, mar az agyamon jon ki!!!!!!!!

Kuha,
Letoltom mindig a recepteket amit irsz :lol:

Nyulne,
Megakadt a szemem a tesztas recepteken is, egybol kimasoltam!
Bar nalunk fiuk husosak, mindig kell valami husi az asztalra!

Elhiszitek, hogy Balazs kieszi Matthieut??????????? Pedig igaz!! Mar 11 kilo a nagylegeny!!

Ayse,
Jaj de jo program lehetett es erdekes is!

Nyulne,
Mint mindig kacer a kislegeny!!

Ancsi
Jobbulast

Majola,
Drukk, hogy Anna jobban aludjon!!!! Julcsi, hat le a kalappal, ha mar igeket is megfeleloen hasznal!!!! Kis okoska!!

Totka,
Nagyon ugyes vagy, gratula!!!!!!!!!!


Rokica,
Nagyon varom a hireket, mi van veletek!!

Ket jo hir is ert mostanaban!! Az egyik, hogy fizuemelest kaptam :lol: :lol: :lol: , a masik meg, bar ez egy hosszabb folyamat, hogy ELKOLTOZUNK!!!!!!!!!!!
Bar egy kicsit huzos lesz a dolog, hiszen van egy vallalatunk, amit ugye at kell helyeznunk, de elmegyunk az ocean melle!!!!!!!!!!!!! Most ket es fel oras az ut oda, hat kozelebb szeretnenk lenni. Jo sok ideje torjuk mar a fejunket ezen, de most minden osszealt! Ferj haverja talalt megfelelo helyet a vallalat szamara es "csak" 20 km-nyire az oceantol!!!!!! Capbreton, ahova mindig szoktunk menni nyaron!! Gyerekeknek is kineztem mar a sulikat es annyira sok program, jatszohaz, fedett medence, szakkorok, kiallitasok, szinhaz minden van! Ugy orulok, bar ferjjel ugy beszeltuk, megvarjuk, amig a kicsim harom eves lesz, hogy ne kelljen dadat valtanunk es mar az oviban kezdje az uj eletet :lol: !

Ancsi,
Jo a bicajos kep, nekem is ilyen a szijazasa az ulesnek!

Totka,
En is szoktam bicajozni a gyerekekkel, Balazs imadja!

Benianyu,
De jo, hogy kijonnek beoltani, szerintem is sokkal nyugodtabb lehet igy a legkor!
Beni hogy viseli az ovit???

Ki irt fankrol?????????????? Ide a recepttel legyszi, en mindig bodagot csinalok, mint anyum mondja :lol:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Elfelejtettem,

Malnat lehet mar adni???? Balazs betoltotte a 18. honapot! Anyos hozott egy szatyorral, en ugy tudom igen, de azert hatha???

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Szép jó napot!
Anikó
Én is bodagot készítek!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Mamám hívja így!!!!Holnap délelőtt eljön, és süt nekünk fincsi fánkocskákat!!!
VIKI
hallom, látom a híreket a pécsi levélbombáról, férjed remélem nem volt bent!Vagy nem is ott dolgozik!Huu, mindjárt Rátok gondoltam, ahogy meghallottam, mondtam is Csabának, hogy most gyorsba muszáj lesz írnom!!!!
Kuha
tojd le a védőnőt, ami jó Gergőnek, jó Neked, jó a jó gyerekorvosnak-ahhoz semmi köze!A miénk meg túl tudálékos.
Nyúlné
tessék vigyázni szépséges Marcikirályfira, el ne vigye a szél!
Engem nem tud felkapni a szél, az tuti!! :lol: :lol: :oops:
Anikó ismét :D
hurrá fizuemelés, és az ÓCEÁN!!!!!!!!!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 

 
 

Ancsi
Meli nagyon aranyos a cuki rózsaszín kendőcskéjében, és bicajülésben!!!!!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Még valami, utánna mentem..
Benianyu
Nagyon tetszenek a neveid!!!Csíkosanyu, Medvéné :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Juci :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops:
tök elfelejtettem a jegyeket megkérdezni!de holnap szivesen elugrom venni nektek(ha még van)és ha még érdekel a dolog! :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Sziasztok!

Hajni!

Férjem táppénzen van éppen a Peti által átadott torokgyuszival! (szerencsére, mert pont ott dogozik (amúgy gyed előtt én is pont ott dolgoztam) és a mi főnökünk sérült meg! :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Jezusom Viki!!!! Mi tortent?? mi ez a postadolog??

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


túró-rudit enni jóóóó!:)))
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest
 
 


Sziasztok!

Megjártuk Veres doktort, és hát a klinikai tünetek alapján valószínűsíthető hogy tehéntejfehérje allergiája van Zsuzsának. Jövő kedden megyünk a Gyerekklinikára vérvizsgálatra, amiből állítólag 40 fajta allergén közül mutatható ki, hogy pontosan mire allergiás. Lesz még egy spec IgE (And?? Help!) vizsgálat és az a kifújásos laktóz érzékenység teszt is, amiből még plusszban az is kiderül, vannak-e bacik a beleiben amik esetleg a gyakori székletet okozzák. De azt is mondta, hogy olyan előfordulhat, hogy a vérvizsgálat alapján negatív, de ha tünetei vannak, akkor allergiás arra a bizonyos ételre, viszont ha a vérvizsgálat pozitív, akkor tuti hogy allergiás és azt nem szabad kapnia. Tehát kedden vérvétel és utána egy hétre megtudom hogy mire tuti hogy allergiás.

Addig is, számomra meglepően "engedékeny" módon azt mondta, nem szükséges levadászni az összes tejfehérjét az étrendjéből, csak azt ne adjak neki, amitől hány. Tehát ha tejtermékes pékárutól nem hány, akkor azt kaphatja. Az idevágó kérdésem az volt, vannak-e fokozatok az allergia fokában, és azt mondta, hogy igen, mert van aki egy picit sem tud tolerálni, de van aki pl a savanyított tejtermékeket tudja enni, csak a teljes tejet nem. Én mondjuk attól félek, hogy mivel ilyen lassan-alattomosan kezdődtek a tünetei, nem lehetséges-e, hogy egyre érzékenyebb lesz, és lassan elkezd majd az egyre kevesebb, rejtett tejfehérjéktől is hányni?

A fülgyulladás és az allergia között szerinte az az összefüggés lehet, hogy ha sokat bukott/hányt, ez hozzájárulhatott a fülgyulladáshoz mert esetleg bent pang a folyadék, de különben a kettőnek nincs köze egymáshoz, tehát hogy emiatt még kaphatná a tejterméket. Mert én ezért félek neki rejtett tejterméket is adni, ha ez esetleg hozzájárul további betegségekhez.

A foga elszíneződésére azt mondta, ez örökletes, és nincs köze az allergiához, meg a hányáshoz sem, mert ilyen korban még nem savasat hánynak, és különben is attól a fog hátsó zománca menne inkább tönkre, nem a látható rész. Sajna úgy látszik Zsuzsának ronda tejfogacskái lesznek, de azzal kecsegtet mind a fogorvos mind Veres doktor, hogy a maradandó felnőtt fogai nem lesznek ilyenek. :( Azért szomorú vagyok miatta, milyen dolog már hogy egy kislánynak ilyen csúnya fogacskái legyenek. No mindegy, ez legyen a legnagyobb bajunk.

A súlya állítólag a normális alsó határánál van (egy 18 hónapos kislány súlyának 10 kg körül kéne lennie), és Veres doktor szerint teljesen belefér hogy egy ilyen hosszú betegség után ennyit lefogyott. Most lemértük meztelenül az ottani digitális mérlegen, és 9860 gramm, tehát hízott mióta hazajöttünk a kórházból, hurrá! Az otthoni fürdőszobamérlegünk úgy látszik nem ennyire érzékeny, hogy ezt "lássa" és azon csak 9,5 kg.

A napi 5-6 székletre azt mondta, az is még belefér, 5x-ig számít normálisnak. És hogy ebben a korban még nem aggasztó, ha nem mindent tud megemészteni, magyarul ha emésztetlen kaját látok a székletében.

Az a baj, hogy mióta eljöttünk, még egy csomó más kérdés felmerült bennem az új információ alapján. Pl hogy miért 14 hónapos korában kezdődött a kalamajka a tejallergiával, és nem 10-11 hónapos korában mikor először kapott tejterméket? Mi az esélye hogy kinövi és mikorra? És nem jobb-e neki, ha allergiás, hogy mégiscsak minél kevesebb tejfehérjével találkozzon a szervezete, úgy nem jobbak az esélyei hogy kinője minél hamarabb? Ha kedden találkozunk vele újra, akkor ott biztos felteszem ezeket az új kérdéseket...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


És még azt is mondta, hogy sima esetben, ha mondjuk a gyorsan jelentkező variációs tünetei lennének, mint pl ekcéma, akkor azt mondaná, tartsuk a tejmentes diétát, és minden hónapban próbálkozzunk egyszer a tejtermék adásával, hogy kinőtte-e. De mivel neki ilyen relatíve lassan jelentkező tünetei vannak, jobb a teszt. Hát meglátjuk.

Jajjj, annyi kérdés jut most még eszembe!!! Kár hogy nem tudok ilyen gyorsan reagálni ott az adott pillanatban. Mondjuk így is több mint félórát kérdezgettem, még szerencse hogy össze voltak írva a kérdéseim... Már elkezdtem gyűjteni a többit jövő keddre...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Nyúlné,
Kisnyuszi sorozat megint szenzációs! :) (Csibb köszi :))
Egy hülye kérdés. :oops: Te milyen foltkiszedőt használsz? Mert gondolom Kisnyuszi szépen összekeni a szép ruháit ilyenkor. :oops:

Anikó,
Én elhiszem, hogy Balázs túleszi a bátyját, Dani is képes rá, főleg, ha Beninek nincs teljesen ínyére a kaja.
Egyébként egész jól visszaszokott az oviba, az túlzás, hogy örült neki, sőt hétfőn sírt is, kedden már csak pityergett, de a csoportban már jól érezte magát. Olyan aranyos verset tanultak a héten, azt mondogatta egész este.

Erről jut eszembe két Beniszáj. :)
Valakitől az oviban hallott a Tini Nindzsa Teknőcökről. "Anya, te ismered a tinindzsiai teknőcöket?" :)
"Anya, befújtam magam parfűvel!" :)

Rokica,
Sajnálom, hogy Veres doktor megerősítette a tejallergiát, de legalább konkrétumokat tudtál meg. A leírásod alapján elég részletes tájékoztatást kaptál, annak ellenére, hogy újabb kérdések jutnak eszedbe.

Viki,
Apának jobbulást! Nagy szerencse, hogy megúszta! Egyébként még én sem hallottam, hogy mi történt. A hiradók alatt általában fürdünk és vacsorázunk.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Rokica
Hmm, azért jó, hogy engedékeny volt a tejes dolgokkal kapcsolatban, szimpi nagyon a doki, már a Kismama magazinból.Akkor jövő héten még többet fogsz tudni.
Nyúlné
nagyon szép fiú Marcikirályfi!!! :D (már ha fiúra lehet mondani hogy szép!?)és igazán jól áll neki az anyukája által kreált hajszerkezet!
Viki
:( :( :(

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


olyan kótyagos álmos voltam ma egész nap.....
Azt hiszem, el is megyek aludni!
Szép álmokat Nektek!

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Benianyu,

Majd belejon! Ez tok jo volt, foleg a parfuvon vigyorogtam egy nagyot!

Nyulne,
Marcikanak rengeteg puszi, arra a nyonyoru kis pofijara es azokra a hosszu szempillakra. Gyonyoru kisrac! Na de szerintem ezt az anyukaja is tudja, ezert fenykepzi profilbol :lol: :lol: :lol: :lol:

Rokica,
Jaj de jo, akkor legalabb tenyleg van elorelepes a dolgokban. Ilyenkor a legnehezebb kivarni, de mar csak kicsi egy het es biztosan tudni fogod!!! A lazasodasra nem mondott semmit???



Totka
Szep almokat!!


Nekem is mennem kellenne aludni!!

Aniko

Benianyu,
Akkor legalabb nem vagyok egyedul, aki tatott szajjal figyeli-figyelte ma este is, hogy kb egyforma adagot "kaptak" be a fiuk ma este is. Igaz ma Mat is jol evett. :lol: :lol:

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Sziasztok!

Elég szar kedvem van, bocsi előre is :(
Gabi fizetésemelés helyett csökkentést kapott a cégnél, asszem ennyi elég is, hogy mitől nem ugrok ki a bőrömből.......
Mindenkinek lecsökkentették a cégben 20-30 E forinttal, teljesen fel vannak háborodva az emberek, jogosan. Komolyan mondom nem értem, hogy gondolják ezt :evil: :evil:
Oké, megértem ha nem adnak emelést, mert nincs pénzt, na de hogy csökkentsenek, ráadásul nem kevéssel, az felháborító számomra. Gabi most ráfekszik az álláskeresésre, ami nem lesz könnyű, mert Mo. egyik legjobb reklámügynökségénél dolgozik. Ha már nekik se megy, mi lehet a többi cégnél :roll:
Nem csak emiatt keres persze új munkát, hanem mert évek óta ígérgetnek, pénz meg sehol. Sokkal kevesebbet keres, mint 3 éve, pedig az árak, pl. gáz nem csökkennek ugye..... :?
Na mindegy, jól kidühöngtem magam :evil:

Ma takarítós napom volt, húúú nagyon elfáradtam, ráadásul a fejem is elkezdett fájni iszonyatosan, be is kellett vennem egy cataflamot. De legalább kész vagyok, ragyog a lakás. Már ez is valami :?
Fiúk jól elvoltak a dédivel, Leon is aludt 2,5 órát, rengeteget ettek is, szóval mennek máskor is :wink:

Prüntyi!
Nem, a Kolossy térre jár nagyim kezelésre,a 3. ker.-be.
Viszont elfelejtettem megkérdezni a részleteket, majd holnap pótolom :oops:

Juci!
Marci képek nagyon jók, aranyos a két fiú együtt :D

Mea!
Lívi olyan nagylány már és milyen segítőkész :lol:

Hajni!
Nagyon ügyesek vagytok, hogy ilyen sok aláírást sikerült összeszedni :D

Zsuzsa!
Bevállalsz munkát a két pici mellett??? :shock:
Jó vagány vagy, nem mondom!
Mikor raksz képeket a két lányzóról?

Bodza!
Te is nagyon eltűntél, kérünk Kristóf és Saci képeket is!!!!! :D

Benianyu!
Általában nem szoktunk még babakocsi nélkül menni, mert Leon se mindig arra megy, amerre kéne, leáll minden érdekes dolognál, alig lehet vele haladni.
Mondjuk ma pl. elgyalogoltunk a villamos megállóba, 1 megállót mentünk és pont nagyim háza előtt tesz le a vili, így nem vittünk babakocsit. Nem mondom, hogy egyszerű volt, Leon hozta a saját kis babakocsiját, meg a partvisát, a két gyereket felrakni a villamosra, hátizsákkal, miegymás.....De nem vészes, ilyen rövid távokat bevállalok velük, csak hosszabbat nem.

And!
Éljen a vásárlás :wink:
Apa nem semmi, de legalább véleményt mond...Gabiból úgy kell kihúzni, hogy jó-e, tetszik-e?
Alig várom, hogy lássam Esztit a szupertrendi esprit sortjában :wink:

Duda!
Hú, jó szar lehetett ez a hányós nap, remélem a mai már jobb volt.
Ma én is azt éreztem, ha nem fekszem le egy kicsit, elhányom magam, nagyon émelyegtem, pedig nem vagyok az a fejfájós típus én sem :?
Ha hallott a dokinéni valamit Nati tüdejében, én tuti elvinném röntgenre, de nem várnék vele jövő hétig. Holnap nem tudnád elvinni?

Emese!
Szélfogó :evil:
Ezért én is marha pipa lennék, Gabinak is mindent 100x kell a szájába rágni, mire megcsinálja. Olyan dühítő tud lenni :evil:
Rudi-nyuszi iszonyat jófej és olyan kis jólfésült ártatlan feje lett ezzel a rövid hajjal :lol:

Évi!
A védőnő annyira rugalmas, hogy ált. soha nem hív minket. Most se tette, pedig nem kicsi elmaradásban voltunk :?
Ami engem spec. nem zavar, legalább nem ba...gat. :lol:

Ayse!
Madarász kirándulás biztos nagyon szuper lehetett, fejfájásban ma szolidaritok veled... :?
Mi nem külön esszük a levest. Bele egy jóóó nagy tányérba a tészta, husi, zöldség és rámerem a levet. A tetejére meg friss petrezselymet szórok.

Ancsi!
Meli nagyon édes a bicajon :D
Remélem hamar túl leszel az émelygős részén a terhességnek.
Én egyik fiúval se voltam rosszul.... :P lehet még akár lány is.
Ti minek örülnétek jobban?

Anikó!
Éljen a fizuemelés, legalább valaki azt is kap!!! :lol:
De izgi ez a költözés, biztos nagyon szép helyre mentek.
Leon már nyáron is evett málnát...... :oops:

Róki!
Hát akkor sokkal okosabbak nem lettetek :(
A tápira mit mondott a doki? Azt kaphatja Zsuzsa?

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Barbapapa,

Hat en is adtam volna neki, de kikopte :lol: :lol: , marmint a malnat, meg a batyja porcukorral meghintettjebol sem kellett neki!

Sajnalom ferjedet, valoban nem lehet akkor konnyu neki, ha ez a legjobb hely, ahol van. Egyebkent nem hiszem, hogy nagyon torvenyes dolog lenne a bercsokkentes :oops: :evil: :evil: Gondolom nagyon bosszantyja a dolog! :oops:

A koltozes tenyleg uj erot adott, olyan sok tervunk van mar, jovo heten megyunk is egy kicsit "telepet felmerni" :lol:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Anikó!

Leon tavaly falta, kívácsi vagyok idén is megeszi-e?
Hát férjem félig van csak bejelentve, félig számlára dolgozik, persze azt csökkentették, amit számlára kap......
Így semmit sem lehet csinálni :(

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


na írtam, és közben szétment a nat, úgyhogy ellszállt :evil:

Rokica!
IgE: immunglobulin E, normál esetben alacsony a szérum szintje, de allergiás betegségekben megemelkedik. egy olyan sejt felszínéhez tud kapcsolódni, ami pl hisztamint szabadít fel az allergén (antigén, jelen esetben tejfehérje) jelenlétében

remélem megnyugodtál egy kicsit, mert legalább van koncepció, és vannak válaszok a kérdésekre. a többire is lesznek. a szopi-tápszer dolog engem is érdekel. bár a leírásodból azt vettem ki, hogy tápszert kaphat, mert attól nem volt rosszul.
remélem nem bántad meg, hogy elmentél hozzá, és a kórházban legalább már nem lesz tarifa :?
jó kezekben vagytok sztem.

Barbi! én még nem is hallottam ilyenről, hogy fizetést csökkentenek kollektívan :shock: :shock: nem félnek attól, hogy mindenki lelép???? mondjuk ez alapján, amit írtál, már tényleg korábban is leléphettek volna, de ez brutál!
sőt, én inkább pont az ellenkezőjét hallottam, hogy muszáj volt a munkáltató emelni a brutt bért, nehogy kevesebbet kapjanak kézhez a dolgozók, hogy nehogy lelépjenek. lehet, hogy egy nagyobb cégnél ez nem szempont, hadd menjenek :evil: :evil: :evil:
Leon mit csinál a partfissal?? úgy elképzelem, hogy babakocsi meg partfis, kis dolgoskezű :lol: :lol: :lol: :lol:

Nyúlné!
nagyon szép lett Kisnyuszi :) sztem lehet mondani egy kisfiúra, hogy szép :) annyira komoly-nagyfiús egyébként ezzel a kihajtott gallérral :)

Anikó! éljen-éljen a költözés! biztos fantasztikusan szép helyen fogtok lakni! majd mutasd meg nekünk is! :)
még múltkor akartam írni, hogy ez a nagy vérkeveredés biztos nagyon jót tesz a fiúknak :wink:

KépKép
KépKép
and
 
 


Na most másra is reagálok!

Ancsi!

Sajnálom hogy ilyen rosszul vagy!!! Az sem segít, ha majszolsz valamit, háztartási kekszet vagy ilyesmit? Nekem az Zsuzsával bevált. Már reggel ott volt az ágy mellé kikészítve a keksz, üres gyomorral sokkal jobban émelyegtem.


Önálló játék:

Na végre valamiben "jólnevelt" a kislányom, ő játszik a játékaival, és közben karattyol magában. Persze emellett ő is szereti azt amit nem kéne, pl kipakolni egyik-más szekrényt vagy fiókot, bár messze a kedvence a szennyes/tiszta/száradó/nedves ruhák pakolászása. A múltkor addig ügyeskedett, amíg egy trikómat át nem húzta a fején, és akkor úgy járt-kelt benne mint egy tógában. Le is fényképeztem. :) De a formabedobóját most már tudja használni, bár az is előfordul hogy nemes egyszerűséggel kinyitja a tetejét és ott dobálja vissza a formákat (azért praktikusság is szorult bele), és a legújabb hogy a legójával saját kezdeményezésű tornyokat épít.


Juci!

Mégsem megyek holnap délelőtt sehova!! Úgyhogy itthon leszünk ha esetleg erre jártok!


Duda!

Örülök hogy már jobban vagytok! Nekünk is ilyen gyors lefolyású vírusunk volt Daviddel, egy pár óráig hánytunk, azt kész. Anyukám bezzeg egy hétig szenvedett vele, bár ő nem a hányással, hanem azzal hogy szüntelenül fájt a gyomra. Remélem Nati nem kapja el!


Majola!

Oké, ott találkozhatunk. Ugyan nem tudom, hol van a Karolina út, de majd megnézem. Kedd reggel megyünk mind David szemkontrolljára, mind Veres dokihoz a Gyerekklinikára vérvételre, de kettőre biztos végzünk.


Viszont...

Képzeljétek, az akit az Eszterlánc megadott nekem, mint tejadó anyukát azt mondja, neki most éppen van tejtestvére akinek ad, és ezért nekünk most nem tud adni. :( És most azt beszéltem meg Veres dokival, nem kell a spéci tápszer, mert kapunk anyatejet, de hát erre nem gondoltam. Úgyhogy lehet mégiscsak kell a spéci tápszer. Bár azt mondta, ezek általában rossz ízűek és idősebb gyerekek nem nagyon fogadják el.


Benianyu:

Bár már többen írtak erről, szerintem a különbség a Jagermeister és az Unicum között, hogy a Jager édesebb és ezért szerintem könnyebben iható, az Unicum szerintem egy elég karakán (és keserű) íz. A Jager talán "nőiesebb".


Húsleves:

Zsuzsa imádja (leginkább a tésztát meg a répát belőle), ezért elég gyakran csinálok, de pont azért mert ő is eszik belőle, én nem rakok bele sem leveskockát, sem ételízesítőt, mert mindkettőben ízfokozó van, ami egészségtelen, rákkeltő, stb. Szóval én is úgy kezdem, hogy a legnagyobb lábast teletömöm hússal meg húsos csonttal (ez nálam általában csirkemellcsont, nyak és szárny, ez a kombináció vált be ízre leginkább, de van hogy farhát is megy bele). És ilyen kiló csirkemellcsontra gondolj, fél kiló nyakra, fél kiló szárnyra... ilyen mennyiség. Próbáltam egész csirkéből is, de nem lett olyan finom, nem elég a hús. Menetközben szűröm le a habját, majd 2-3 óra múlva mikor már omlós a hús, akkor kiszedem a csontokat, leszűröm a levét, belerakom a leveszöldségeket (sárga és fehérrépa, zeller, karalábé, petrezselyemzöld, káposztalevél, egy vagy két egész hagyma, paprika, paradicsom), ízlés szerint sózom, borsozom, néha gyömbért és szegfűszeget is rakok bele (asszem ezt az ötletet Kuha adta). Közben leszedegetem a csontról a húst (elég macerás, de megéri), és azt is visszadobom, majd ha a zöldségek már puhák, akkor rakok bele tésztát is, vagy csavartat vagy cérnametéltet. Ha csavarostészta, akkor azt benne hagyom, ha cérnametélt, azt általában külön szoktam én is tárolni, mert különben magába szívja az összes levet.


Ancsi!

Te milyen tölteléket raksz a húslevesbe? Ja már látom a receptet... Folpack? Az a műanyag fólia vagy a fém? Bocs, tudod, analfabéta háziasszony...


15 hós oltás:

Zsuzsa lassan 17 hónapos lesz, de még mindig nem kapta meg a 15 hós oltást. VÁrjuk hogy teljesen egészséges legyen. Majd akkor.


Benianyu:

Nagyon szigorú vagy a védőnővel! :) Az enyém világéletében nem csinált semmit, soha nem szólt egy oltás miatt sem. Eddig tán 3x ha láttam... bár a múltkor megjelent itt, Daviddel beszélt telefonon és valami félreértés folytán idejött (ezért félek Davidet intézkedni hagyni magyarul, mert tuti félreértés van belőle) mert hozzá érkeztek be a hepatitis vizsgálatom eredményei, legalábbis nekem ezt mondta. Nem értem ezért miért kellett személyesen kijönnie...


Anikó!

Hú de jó nektek! :) Óceán mellé...

A főzéssel maximálisan egyetértek... nem vagyok egy született háziasszony, az tuti... csak Zsuzsa miatt főzök, és pont miatta elég macerás. Most teljes filozófiaváltást követően bevetem a járókát. Anyukám felhozza az összecsukható járókáját a nyaralóból, és akkor majd abba rakom a konyhába míg én alkotok, hogy ne tudjon közben szabadon garázdálkodni a lakásban. David idegbajt fog kapni tőle, mert ő nagyon ellenzi a járókat, de egész egyszerűen másképp nem tudom megoldani nagy pocakkal, és mostanában egész jól elvan ilyen zárt helyeken Zsuzsa.


Barbi!

:( Maximálisan együttérzek mindennemű anyagi problémával... remélem Gabinak sikerül mielőbb egy jól kereső állást találnia. Sajnos nekem is az a tapasztalatom mióta Magyarországra költöztem, hogy a cégek amikkel kapcsolatba kerültem, legyen az nyelviskola vagy másfajta vállalat, mind egyre nehezebb helyzetbe került, hanyatlottak lefelé. De biztos van olyan szektor ami fellendülésben van, hátha van olyan reklámcég ahol jobban állnak a dolgok...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Viki, sajnálom a főnöködet :( hihetetlen, hogy magyarországon is csinálnak ilyeneket :( :( :(

KépKép
KépKép
and
 
 


Barbi,
Még jó kibuktál a fizetéscsökkentés miatt. Nagyon nem fair dolog! Remélem, talál Gabi valami jobbat, bár magas a mérce. :?
61-es villamossal kell menni a Nagyidhoz? Mert akkor tényleg nincs vészesen messze a megálló! Bár akkor sem egyszerű feltenni a két gyereket a villamosra, meg leszállni sem. Nagyon tisztelem a Nagyidat, hogy így elvállalja a két fiút egész napra. Nolcsi már nem alszik délután?
Én sem voltam rosszul egyik fiúval sem, talán amiatt lehetséges Ancsinak, hogy most kisfiú van a pocakjában, hogy más a terhessége, mint Melivel.

Mi ma kocsival mentünk Beniért az oviba, annyira fújt a szél. Kimentünk az utcára és majdnem feldöntötte Danit, aztán inkább felkaptam én. :wink:

Anikó,
De jó nektek, hogy ilyen jó helyre költöztök! Meg éljen a fizetésemelés is! :)
Én megettem volna a málnát! Imádom! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Ja, akkor valoban passz helyezet :oops: Csakhat a viszonyukra valo tekintettel legalabb elore bejelenthettek volna neki!! Marmint, lecsokkentik, utana meg elvarjak, hogy jo keppel, kedvvel menjen tovabbra is dolgozni!!!

Ha tavaly szerette, akkor szerintem iden is menni fog a malna! Pedig fini volt, ferj most is azt csemegezi :lol:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Barbi!
Akkor én is szolidaritok Veled!
Az én férjem fizetése is hasonlóképpen csökkent az óraemelés miatt és asszem nem ugyanaz a nagyságrand az alapösszeget illetően. :oops: :evil: :evil: :evil:

ayse
 
 


Rokica,
és most hogy van akkor? ha majd szoptatsz ihatsz tejet? ha mástól kapsz anyatejet, az nem baj, ha ő issza a tejet? vagy ki kell próbálni, hogy ven-e tőle tünete?
sajnálom, hogy nem jött össze az Eszetrlánc, de végülis már nem kell sokat várni, hogy te magad tudd őt szoptatni!

KépKép
KépKép
and
 
 


Rokica,
Mindig azt írod, hogy analfabéta háziasszony vagy. :oops: Ez a húsleves recept nekem nagyon szimpatikus, sőt az eddigiek közül ez jönne be legjobban. :)
Szerintem, ha Zsuzsa nem tiltakozik nagyon a járóka ellen, akkor jó ötlet a konyhában elhelyezni és berakni őt, amíg főzöl. :oops:
A Jaegert lehet, hogy megkóstolom ezek után. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Ayse!
ez azt jelenti, hogy a fizetése nem változik, de több kötelező órája van? meg szabad kérdezni, hogy mennyi volt az óraszám előtte meg utána? nagyon kíváncsi vagyok :oops:

KépKép
KépKép
and
 
 


azért is jó,hogy Csibi teszi fel helyettem a képeket,mert így nekem is meglepi és mindig izgatottan figyelem,hátha már fölkerült! :oops: :)

Benianyu
nagyon sok gondom van a foltokkal! :? ,de ami bevállt,az a Klorox Kímélő,fehérnél meg a Wanish,bár ott változó mit használok!
egy biztos,a mai napig foltosak maradtak azok a rucik,amiket banánnal maszatolt össze és én nem áztattam be és nem mostam ki őket azonnal! :oops: :evil: :evil: :evil:
és én próbáltam 40fokon(kíméletesen)mosni,de esküszöm nem szedi ki rendesen a foltokat és ráadásul most,hogy izzadok a tornák miatt,pláne nem mossa ki a szagokat! :evil:

azért félelmetes milyen jófiús képeket lehet csinálni huligán Kisnyulamról! :lol: :lol: :lol: de engem már ezek sem vernek át! :twisted:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


And,

Persze, hogy csinalok fenykepet, meg elokapom a regieket, mindig errefele nyaralunk.
Hat a verkeveredesbol :lol: nem tudom mi sul el, de nagyon jo erzes, hogy negy orszagra is ra tudjuk mondani, "hazamegyunk". Unokateso, rokonsag van mindenhol, eleg szeles tavlatokat nyujt ez a fiuknak! Ezert orulok nagyon!

Benianyu,
Elkepzeltem a jelenetet, amint Danit felkapja a szel :lol: Azert lehetne mar jobb ido is, utalom a telet :cry: :twisted:

Rokica,
Akkor ez nem jo hir az anyatejjel kapcsolatban. Eleg felelotlen azert a tarsasag, rendben tarthatna a nyilvantartasat!! :cry: :oops: Egyebkent kivancsi vagyok, hogy fog-e szopizni Zsuzsa, vagy gondolom ha nem, akkor fejni fogsz neki?? Kivanom, hogy legyen rengeteg tejed!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


én nem mertem megszólalni húsleves ügyben, mert én még analfabétább vagyok :oops: , mde múltkor férjjel beletettünk egy hagymát megpucolatlanul, mármint hájastul és nagyon szép színe lett a levesnek:) ezzel próbáltuk a répa mennyiségét csökkenteni, mert anyukám mindig teletömi a levest sárgarépával, mert attól lesz szép színe, meg az Eszti szereti, viszont nagyon édes lesz tőle a leves.
ember csak úgy hívja, hogy édes leves :D

KépKép
KépKép
and
 
 


Nyúlné
:)
Nekem nem igazán vált be ez a Clorox. :) Ma spenót volt ebédre és Dani egyedül próbált enni. :wink: Majd meglátjuk, mi lesz belőle. :wink:
Kisnyuszi valóban igen igen jóképű! :) Majd a lányok megkajálják a jófiús pillantásokat. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


ki megy mostanság Bécsbe??????
:roll: :roll: :roll:
nővérem ma itt járt,hogy bedobjon nekem egy prosit és mindenféle iratokat anyum meglepi partijáról(megyünk szállodázni,pancsolni,szülinapozni :P :P :P ),amiket apumnak kellett volna odaadnom!de lüke tesóm nem hozta és ment vissza Bécsbe,így postán vagy valaki segítségével tudja csak eljuttatni hozzám! :roll: :roll: :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


én is ezt használom a foltra, nekem a naranccsal gyűlt meg a bajom :twisted: de én nem kezdek el szenvedni vele, még egyszer be a mosógépbe és kész. ha meg úgy sem jön ki, akkor tartalék ruci lesz belőle. ember ingének a foltjait utálom, mert azt mindig félig kivasalva veszem észre :evil:

KépKép
KépKép
and
 
 


Anikó!
Hű micsoda perspektívák!!!

Húsleves:
milyen nagy téma lett! :D
Én sem teszek bele kokát

FÁNK!!!! FÁNK!!! FÁNK!!!

Fél deci langyos tejben felfuttatunk 4 dkg élsztőt (friss, kocka) egy kanál cukorral.

Egy tálba 50 deka lisztet teszünk, ha felfutott az élesztő, összekeverjük a tetején levő liszttel úgy, hogy galuska lágyságú tésztát kapjunk. Meleg helyen letakarva 10-15 percig pihentetjük.

Közben egy másik tálban öszekeverünk szűk egy deci tejet (a recept összességében 1,2 decit ír), 10 deka cukrot, 2 egész tojást, egy csipet sót és egy citrom reszelt héját.

Szép lassan a liszthez adjuk, jól kidolgozzuk, majd 7,5 deka olvasztott margarint is hozzákeverünk. Addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Minél tovább zajlik ez a művelet, annál több levegő kerül a tésztába és annál könnyebb lesz. Szóval itt nem érdemes spórolni.

Meleg helyen kétszeresére kelesztjük (egy óra),

Egy centi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és letakarva tovább pihentetjük, amíg fel nem forrósodik az olaj.

Csak nagyon kis lángon szabad sütni, különben nyers lesz a közepe. Ezt érdemes egy próbadarabon kikísérletezni. Nekem 12 fokozatú a villanytűzhelyem és én az 5-ösön szoktam.

Melegen vaníliás porcukorral megszórni. Isteni!!!

Asszem nem vagyok mentálisan érett a fogyókúrára. Vagyis a 90 naposból nálam mindig szénhidrát nap van! :oops: :lol:

ayse
 
 


And,
Szoktak tenni hagymát pucolatlanul húslevesbe! :)
Nálunk is van elég sok itthoni játszós body már, hasonló okokból! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Nyúlné, mi Murauba megyünk szombaton, és szerdán jövünk haza. fogalmam sincs hirtelen, hogy az merre van, és be kell-e menni bécsbe.

KépKép
KépKép
and
 
 


And!
Leon söpör vele, meg fel-le szambázik a lakásban vele. A játszira is vinni kellett :lol:
Ennek örült legjobban a Bécsből kapott játékok közül.....asszem 1,5 euro volt :D

Benianyu!
Nem, a Gellért tér felé lakik, a Bartók B. úton. Szóval kigyalogoltunk a Móriczra és 19-el mentünk :D
De viszont pont nagyi előtt van a megálló, így csak 1x kell nagyobb távot megtenni. Leonnak nagyobb :wink:
Nolcsi itthon alszik délután, nagyinál is lefeküdt, 2 órát volt a szobában, de utána azt mondta, nem aludt, csak pihent :?
Gabi anyukájánál is ezt csinálja, csak itthon szeret aludni.....

Anikó!
Előre bejelenteni????? Ezen akadtunk ki a legjobban, hogy ment leadni a számlát és akkor suttyomban, fű alatt mondja a pénzügyes csaj, hogy most akkor ennyivel kevesebb, mintha ez nem számítana :evil:
Gabi majdnem ráborította az asztalt, olyan ideges lett. Ott is hagyta és hazajött előbb a munkából.....

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Na mi az a koka???

Kocka természetesen! :lol: :lol: :lol:

ANd!
Pucolatlan hagymát ém is teszek bele :D

Úgy csökkent a fizuja, hogy ami eddig túlóra volt, az most a hivatalos órarend keretében az alapfizuért megy.

ayse
 
 


Ayse
Imádom a fánkot! :) A nagymamám olyan finomat csinált mindig! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Benianyu:

Azért írom, mert tökre annak érzem magam... ebbe belejátszik, egyrészt hogy nincs rá igazán nagy motivációm (főleg ami a takarítást meg ilyesmit illeti), másrészt hogy úgy érzem, tök alap dolgokat nem tudok (ami részben amiatt is van, mert nem Magyarországon kezdtem főzni, tehát más alapanyagokkal, más receptekkel kezdtem és azt nem tudom, egy paprikáskrumplit hogy kell csinálni), és mert nem csinálom rutinosan mint más. Pl én nem főzök mindennap, és néha úgy érzem ki itt más elbeszéléseiből, hogy naponta minimum két főtt ételt összedob. Én már nagyon tutinak érzem magam, ha egy héten 4-5ször főtt vacsora kerül az asztalra.

De örülök hogy tetszik a levesötlet! Az eredetije az egy Újházy tyúkhúsleves volt valami interneten terjedő karácsonyi receptkönyvből, aztán sok-sok kísérletezés után lett ilyen mint most. Ha érdekel, megpróbálom előkeresni az eredetit is.


And:

Mivel Veres doktor szerint amitől nem hány Zsuzsa azt kaphatja, így pl a tejjel készült péksüteményeket, felvágottakat, stb, ezért ha nem hány az anyatejtől (és eddig nem hányt), akkor azt is kaphatja tejfehérjésen - gondolom én. De majd rákérdezek arra, hogy mennyire valószínű hogy tovább szenszitizálódik a szervezete a tejfehérjére, merthogy eddig mindig azt hallottam, hogy akkor a legvalószínűbb a gyógyulás ha teljesen megszabadítom a szervezetét a tejfehérjéktől.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Koka nálunk sincs benne. Inkább sok husi. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


én olyan büszke vagyok nyuszira,mert nagyon ügyesen kanalaz egyedül,persze még vannak szépséghibák,de igen hatékony már! 8)
igazából én arra jöttem rá,hogy ha rögtön nem áztatom be,akkor elég nagy a valószínüsége,hogy marad némi folt,pláne,ha szar az anyag vagy olyan a kaja vagy 3napig rohad a szennyesben :oops: ,és ezen semmilyen folttisztító nem segít,csak javít!márpdig rögtön beáztatni nekem nem megy! :evil:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Rokica,
Aranyos vagy! Nem kell előkeresned, én már ebből kitaláltam, hogy miben fogok egy kicsit változtatni.
Én egyébként nagyon sokszor csinálom azt, ha valami új dolgot szeretnék (inkább Apa) készíteni, hogy elolvasok a neten 5-6 receptet ugyanarról a kajáról és abból összeállítom a saját elképzelésem szerint, hogy hogy is legyen. Általában jól sikerül. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Ma megvettük Andris szobájába a festéket.
Én a megrögzött fehérfal hívő gondoltam egy nagyot. Mivel a szoba kicsi és nem túl nagy az ablak sem, ezért tágítani és viágosítani akarom a teret. Ezt a következőféleképpen gondoltam el:
A függőleges falak napsárgák lesznek. a mennyezet és a ferdetető alatti részre felhőcskés tapétát vettünk. A kettőt dekorléc köti össze (olyan, mintha gipsz lenne), a bordűrcsík pedig sötétkék alapon napsárga hold és csillagok. (sötétkék a szőnyeg is)

A bordűrrel hazardírozunk. (kedvenc játékom, ugye :lol: ). Repülőset, de minimum autósat szerettünk volna, az nem volt. Viszont csak ez jött szóba nálam, mint kompromisszum, de ez volt az utolsó két tekercs, összesen 10 m. Mi pedig úgy számoltunk, hogy 13 m kell, igaz nagyvonalúan, mert a beépített szekrény és az ajtó helyét nem vettük ki. Most derül majd ki, hogy így elég lesz-e az anyag. :roll:

ayse
 
 


Nyúlné,
Főleg, ha nem is vagy otthon! :wink: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


na most megnéztem a routenplaner-ben. nem vagyunk normálisak. messzebbre megyünk, mint múltkor, majdnem 500 km :shock: :shock:

KépKép
KépKép
and
 
 


Na játszós ruha az nálunk is akad rengeteg, ugyan más okokból :oops:
Ma raktam rendet a fiúk szekrényében, szelektáltam és iszonyat mennyiségű ruhájuk van....
Nolcsinak 15, azaz tizenöt db farmer nadrágja :oops: . Ezen kívűl persze van még kord, meg játszós, meg kertész, meg vászon, meg mit tudom én milyen.....
Na jó, ugyen nagyrészt használtan veszem a cuccokat, de akkor is!
Lehet Gabi fizucsökkentését kevesebb ruha vásárlásával már be is hozom???? :P

Ayse!
Inkább más miatt szolidaríts, ne emiatt. :( :(
A franc ebbe az országba :twisted:
Fánk receptet mentettem. Mit gondolsz, meg lehet tölteni lekvárral sütés előtt?
Mert nekem az a kedvencem, aminek a közepében van a lekvár :P

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Benianyu :lol:

Roki
jó végre felszabadult(abb) írásaidat olvasni! :P csak vége lesz lassan ennek a mizériának,de a hangulat azért már sokkal jobb!végre!
husilevesről írsz :shock: ,gondoltad volna még egy héttel ezelött,hogy ezzel is tudsz nemsokára foglalkozni??? :wink: :P :P :P :P :P :P

csajok!
annyira ,de annyira le vagyok maradva a hozzászólásokban!csak hébe-hóba csípek el valamit! :oops: bocsi mindenkitől,akire nem reagálok! :oops:
most is távozom,nagyon elfáradtam!
jó éjt mindenkinek!

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Ayse, Andrisnak biztos fog tetszeni, nagyon büszke lesz majd rá :) a bordűrcsakkal mi is így jártunk, és épp elég lett :) szerencsére a szekrény háta és oldala sokat megtakarított nekünk is :)

KépKép
KépKép
and
 
 


ANd!és útbaesik Bécs??? :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?