Új privát üzeneted érkezett!

Murphyke!
A mi dokinénink azt mondta, hogy 2 hetes korától már ki lehet vinni, ha nem ködös az idő. 20 perc kintléttel kezdtünk és növeltük fokozatosan az időt. Most már simán elsétálgatunk 1-2 órát is. A fürdetés idelye pedig nálunk is folyamatosan változott, attól függően, hogy reggel mikor kelt fel Laura, illetve, hogy napközben milyen időpontokban evett. Kb. 2 hete állt be, hogy 1/2 9- 9-kor fürcsi és utána alvás reggelig.
Vendég
 


Sziasztok!

Most kezdem összepakolászni a kórházi cuccomat és felmerült néhány kérdés. Ha sterilizálom a mellszívót meg a cumikat akkor utána mibe tegyem bele? Ti miben vittétek be a kórházba? És ott hogyan sterilizáltatok?

Úgy terveztem, hogy egy közepes méretü táskában beviszem majd a cuccokat, de amikor beletettem a köntöst az elfoglalta a táska felét! Így arra jutottam, hogy minimum 2 táskát kell vinnem,mert mire mindent bepakolok az is teljesen tele lesz! :oops:

Ti is ilyen nagy pakkokkal mentetek?
:D

Üdv. mindenkinek és jobbulást a babóknak.

Márti
Vendég
 


Sziasztok!

Csak gyorsan írok pár sort, mert Kristóf az elmúlt 2 napban nem igazán akar aludni, folyamatosan emelgeti a fejét fordítja egyik oldalról a másikra és közben mondja a magáét. Nem sír elszórakoztatja magát.
Tegnap voltunk kontrolon minden rendben van, csak még egy kicsit kötőhártya gyulladása van, egy hét alatt 21 dkg-ot híztunk, szépen eszegetünk és annyira tüneményesek vagyunk, hogy megzabálom!!!!
Este még mindig cumiból eszünk, de napközben mindig cicizünk, nagyon elfáradunk tőle.

Majd még jelentkezem.

Murphyke gratulálok!!!

Kép
tami2900
 
 

 
 

Murphyke!

Mi is így szoktatottuk Gergőt az alvásra, mint Naccempilla és semmi gondunk az alvással 1 hónapos kora óta. Mi a kezdetektől a kiságyban altattuk és tudja fürdetés után megyünk aludni. Sajnos muszáj így elkezdeni, mert később sokkal több gondtok lesz az esti altatással! Persze nem okoskodni akarok, ha megfogadod megfogadod, ha nem nem. Nem sértödök meg érte! Attól még máskor is írni fogok Neked is!

Tusi! Én is nagy pakkal mentem a kórházba, fürdőköppeny, papucs, 2 törölközö, 2 hálóing, zoknik, fehérneműk, WC papír, papír WC ülőke, betét, tusfürdő, sampon, hajszárító, melltartóbetét, szoptatós melltartó, pelenka a babának, mellszívó, cumisüveg (szerintem egy külön tiszta zacsiba elég berakni a sterilizált cuccot), cumi, evőeszközök, pohár, innivalók, kaja.
Szóval sok cuccom volt. Ja és vittem saját ágyneműt is, vagyis utólag hozta be a párom.
Vendég
 


Sziasztok!

Murphyke, bejelöltelek iwiw-en!
Ne foglalkozz senkivel a babáddal kapcsolatban, csak az ösztöneiddel :!: :!: :!:
Az pláne ne érdekeljen, mit mondanak a nagyszülők és egyéb kedves rokonok, nyugodtan közöld velük, hogy nem vagy rájuk kíváncsi, ne aggódj, soha nem fogod tudni annyira megsérteni őket, hogy örökre kimaradjanak az életedből.

Azt persze nem mondom, hogy úgy tegyél mint én, mert az lehet, hogy tőled tényleg durvának minősülne, de én szó szerint ezt mondtam: "Kuss, az én kölyköm, azt teszem, amit jónak látok. Ha nem tetszik a rendszer be lehet csukni a bejárati ajtót maga mögött és a telefonszámomat is el lehet felejteni. Majd ha kell tanács vagy segítség, szólok." Persze nehéz volt megemészteniük, de ez van. Sokak nagy bánatára 18 éves korom óta a magam ura vagyok és képes vagyok megállni a lábamon egyedül is, ezt főleg az az idősebb női korosztály viseli nehezen, akiket még családi önfeláldozó szolgáknak neveltek-tréningeztek anno, és úgy gondolják, itt az idő, hogy ők is dirigáljanak valakinek. Úgy vélem, parancsolnak nekem eleget a munkahelyemen, otthon mindenki felejtsen el, ott én vagyok az úr! (na jó, a férjemmel közösen uralkodunk :oops: )

Főleg anyósom nehezen kezelhető, ugyanis csecsemősnővérként dolgozott fiatal korában egy ideig, és nagyon okosnak képzeli magát. Azt bezzeg nem híreszteli, hogy milyen csúfos körülmények között kellett otthagynia a pályát... elég legyen annyi, hogy egy macskát se bíznék rá, nemhogy a gyerekemet, pedig a macskákat kifejezetten nem kedvelem... De amennyire csak lehet, minimálisra szorítom a kapcsolatot mindenkivel, aki bele akar dumálni a dolgaimba. Szerencse, hogy mi Pesten, az ősök meg Győr mellett, illetve Debrecen mellett laknak, így nincs napi személyes kapcsolat. A telefont meg akkor veszem fel, ha kedvem tartja... nagyon jó dolog a hívószám-kijelzés! :lol: Anyuék elfogadták az életemet, befolyásolni úgyse igen tudják, akinek meg nem tetszik, hát nem fogok a bánatba belepusztulni, ha nem jelentkezik többet. :lol:
Ja, és nálunk nincs olyan, hogy előzetes bejelentkezés és egyeztetés nélküli családlátogatás. Gusztustalannak és tapintatlannak tartom az ilyesmit, mert nekünk is megvan a saját életünk, baráti körünk, elfoglaltságunk, programunk stb.

Pilla, csak nem Adyligeten dolgoztál?

Murphyke, a Crohn egy csúnya gyulladásos emésztőszervrendszeri betegség, ami a tudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan, csak a tünetmentesség tartható fent állandó gyógyszerezéssel. A betegnek el kell fogadnia, hogy nem ehet-ihat amit akar, és élete végéig napi rendszerességgel többféle gyógyszert kell szednie. A tesómnál kb 1 évig kísérletezett a háziorvos, a srác szerinte volt cukros, IBS-es, rákos, stb. míg megelégeltem, és a Budai Egészségközpontba felhoztam (6 számjegyű volt a teljes összeg) és itt 2 hét alatt minden létező belgyógy-gasztroenterológiai vizsgálatot elvégeztek és megvolt a diagnózis. Az új dokija szerint még elég korán kapták el, így elég csak a gyógyszer, és a szteroidokat is fokozatosan lehet majd csökkenteni. Sajnos van olyan, akinél nagyon későn vették észre és már csak infúziós kúrával élhet, de ahhoz hozzászokik mint a drogos az anyaghoz, és ráadásul milliókba is kerülhet az éves adag. Azt nem mondom, hogy nem jártuk meg a poklot is, mert a betegség rosszulléttel, hányással, véres hasmenéssel, állandó görcsökkel kezdődik, és aztán jön a "ha eszem, rosszul vagyok, ha nem eszem, akkor is" fázis. Majd a súlyvesztés. Tesóm esetében képzeljetek el egy 195 cm magas, 105 kg-s csupa izom versenysportoló 24 éves fiatalembert, aki 2 hónap :!: alatt több, mint 30 kg-t fogyott, nem bírt felkelni az ágyából és úgy nézett, ki mint akit holnap vihetünk a temetőbe. Ekkor elégeltem meg a háziorvos bénázását. Csak azt bánom, hogy nem korábban.
Amúgy magával a betegséggel nagyon jól együtt lehet élni, teljes életet élhet a beteg, családot is alapíthat, semmi gondja nem lehet, ha szigorúan betartja az orvosi utasításokat és jár ellenőrzésre. Mint a cukrosok, akik inzulinozzák magukat. Csak itt nem tudják mi az oka... és mi a gyógyszere... ez van. Főleg fiatal felnőttek betegsége, és állítólag a stressz nagyon is közrejátszik a kialakulásában.

Na, már megint jó hosszú voltam... :D

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab
 
 


Andibab, de igen! Adyligeten dolgoztam!

Itt az én kis pufikám!

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Végre tudok egy kicsit írni,Levi nagy nehezen elaludt!
Sajnos nincs jobban,mert mára már hasmenéses is lett! :cry:
Viszont lázasnak már nem lázas! :)
Köszönjük mindenkinek a jó kívánságokat!

Csilla,
nálunk a családban anyukám rokonságában van sok katona,de nagy részük már nyugalmazott!
Amúgy Szentendrén voltak és vannak,de az egyik unokatestvére pesten a Petőfi laktanyába volt még 2 éve,azóta nem tudom merre! :roll:
Myvippen is fent vagyok,ugyan úgy,Jónás Katalin néven,a város Monor! :wink:

Klmaria,
Ide is fel akartam rakni a sombreros képeket,de mindíg elfelejtettem! :oops:
Itt vannak:
Kép
Kép

Tiop,
én tudok neked küldeni meghívót myVip-re,ha leírod az e-mail címedet! :lol:

Andi,
én imádom az egyenruhát,bár részemről ez csak a katonaire vonatkozik! :wink:
Szóval nálunk a csalából a katonák Szentendrén vannak/voltk,mint feljebb írtam.
Bár ha jól tudom,a papa testvére egy időben volt Szabadszálláson is! :roll:

Tusi,
A kórházba ne vigyél sterilizálót,mert a csecsemős nővérek megcsinálják,ha megkéred őket!
Én itthon nem sterilizáltam semmit,úgy vittem be mindent a saját naga dobozában,nem voltak felbontva és amikor szükség lett pl:a mellszívóra,bevittem a csecsemősökhöz és ők sterilizálták nekem.
Ugyan így voltam a bimbóvédővel! :roll:

Murphyke,
Hogy hogy bírom,amikor beteg Levi?
Hát,nagyon nehezen,mert nagyon rossz,hogy nem tudok rajta segíteni,pedig szeretnék! :cry:

Kép
mano83
 
 


mano.
köszi előre is estefelé elkűldöm mert van már nekem is külön ,a férjem csinált már ,csak pontosan nem tudom. :oops: :?
A hasmenés pedig a gyógyszer miadt van ,nekünk is jelentkezett,nekünk a doki normaflort írt (azt hiszem így kell leírni vagy mi)fel,naponta eggy ampullával!Helyreteszi a bélflórát!!!! :wink:

Murphyke:
Csatlakozom manohoz! :cry: :oops:
Az egyedűl létet meg nagyon hamar megszokja az ember nefélj mindenn rendben lessz!!!! :wink:

mano:
Még annyit,hogy oltári jók a képek!!!!!! :lol:

Mégegyszer leírom nem akartam senkit megsérteni a sírós véleményemmel!!!!!!!! :?
naccempilla:Valamit nagyon félreértedtél nem ilyen dolgokra gondóltam adtól még nemvagy szívtelen ha neveled a babód!!!!! :roll: :wink:
Neharagudj mi is szoktatjuk ilyenekre a Zsanit és másképpen tényleg nem megy! :roll:
Gyönyörű szemei vannak a babódnak!! :wink:


Mennem kell mert Zsani betrottyólt jó hígat!!! :cry:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Tiop dehogy haragszom. De szerintem tényleg vannak olyan helyzetek amikor hagyni kell sírni a babát. Amúgy meg mi anyukák úgyis meg tudjuk különböztetni, hogy mikor miért sír a pici. Nyilván nem hagyom üvölteni, ha fáj valamije... Vagy nem ragasztom be a száját, mint az a csecsemősnővér a TV-ben...
Vendég
 


Lányaim:

Kép
Vendég
 


Márti!

az én egyik táskám is már tele van, és még nincs benne sokminden. Engem nem izgat, ami kell, az kell és kész. A mellszívót szerintem én kifertőtlenítem itthon, aztán ha úgy adódik , úgyis a nővérkékre kell bízni..

Üdv
Era

KépKép
tüccs
 
 


krisztinka! dehogy haragszom, az a jó ha mindenki leírja a véleményét. elvileg mi is úgy terveztük, h külön kiságyban lesz, csak sajnos nem fér be a hálóba a kiságya. viszont úgy meg nem tudnék aludni, h ő külön szobában van, de szerintem ő is többször fölkelne éjszaka, szóval egyelőre úgy érzem most jobb így mind a kettőnknek és ha nagyobb lesz egy kicsit éjszakára is beszokatjuk a kiságyába. ráadásul fürdetés után még a kiságyba tesszük és a következő etetésnél (10-12 között) mikor mi is fekszünk akkor jön hozzánk. nekem nem az a bajom, hogy különböznek a vélemények, hanem az, h rám akarnak erőltetni dolgokat, főleg úgy hogy semmi közük hozzá (itt még mindig a családot értem :) ).
Legszivesebben úgy tennék mint andibab, dehát fő a békesség és azt hiszem maradok pilla tanácsánál (ha kibírom :) )

Tami: köszi! megnéztem végre a képeket iwiwen, nagyon édes Kristóf!

murphyke

Kép
murphyke
 
 


szióka

mano:
Elküldtem az e-mail címem neked msn -en!!!!! :wink: Köszi szépen előre is!!!!!!!! :P :lol:

Lányok csak az ösztönre hallgassatok az a legjobb!!!!
Nekem is sokan prédikálnak, még most is de nennagyon érdekel,persze van olyan amit én is jónak látok azt megfogadom!!!!!! :lol:

Még annyit akartam,hogy én a fiamat dec 17-én szűltem de szilveszterkor átmentünk anyuékhóz busszal!!!!!!!!!!_Nyugodtan kiviheted persze ne hólnap!!!!!!!Ha ilyen szép az idő vigyed csak ,nemárt neki a friss levegő!A hossza először nelegyen azért túl sok ,de azt te úgy is fogod érezni!!!!!! :lol: Jó utat!!!!!! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Tiop,
mindjárt megnézem és küldöm a meghívót a MyVipre! :lol:

Pilla,
Szépek a lányaid! :lol:

Kép
mano83
 
 


Tusi, nekem is nagy táskám volt, mindennek bele kell férnie, sztem mindenki nagy pakkal megy, és egy "kis csomaggal" többel jön haza :lol:

Pilla, szépek így együtt a leánykáid! És mennyire hasonlítanak rád! :D

Murphyke, ilyen pici babákat nem lehet elkényeztetni! Ők még nagyon sok testközelséget igényelnek. azzal, hogy az öledbe veszed, mikor igényli a kisbabád, még nem fogod "elrontani", ellenkező esetben, így lesz elégedett, és így érzi magát biztonságban.

Én nem szoktam sírni hagyni Sárikát, ha sír, annak oka van, megkeresem az okát. Persze szokott elalvás előtt nyöszörögni, néha sírni egy kicsit, ha tudom, hogy mindjárt abbahagyja, nem kapkodom fel rögtön. De hosszú percekig nem tudnám hallgatni a sírását.

Képzeljétek, ma először kipróbáltuk a kengurus sétát. Élveztük mind a ketten. én azt, hogy olyan közel van hozzám, ő azt, hogy nézelődhetett, nem csak az égboltot látja, mint a babakocsiból. mire hazaértünk, pont kezdett elaludni, betettem a babakocsiba, és folytatta a szundit az udvaron :D

Tami, örülök, hogy jól vagytok, és hogy gyarapszik a kislegény! :P

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


sziasztok!

most kevés idöm van, igy nem tudok mindenkinek válaszolni, bocsánat elöre is..

csak gyorsan reagálok két dologra:

honvédség: én egy katonai fösulin voltam titkárnö, pesten de szándékosan nem irom meg h melyik majd privibe ha érdekel vkit. a helyet szerettem de a kollégákkal nem igazán jöttem ki, többsége pasi volt.(és mivel probáltak kikezdeni velem én meg nem álltam kötélnek, igy igyekeztek keresztbe tenni nekem, és az elsö leépitéssel engem küldtek el) :evil:

lila száj: az az ecsetelötöl lett lila, és rémes volt mert ha rácsöppent vmire nem jött ki belöle..elnézést ha félreérthetö voltam.

most megyek mert hulla vok,

holnap irok!

puszi mkinek

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok,

Tudnátok abba segíteni nekem, hogy ma elmentem a terheléses cukor vizsgálat eredményemért ami 6 mmol lett ,de van a papíron olyan hogy neutrophil ami elég magas lett, nem tudjátok hogy mi ez?

Olvaslak Titeket. de nem nagyon tudok hozzászólni a dolgokhoz, mert még Balázs a hasamba ficánko,de jó ezekről olvasni mert lehet belőle sokat tanulni.

Úgye minden beteg baba szépen gyógyul!!!!!!!!!!!!!!!!

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


manó:
Nemkaptam semmit! :cry:
Ha tudod kűld ell légyszi erre:asszony@c2.hu! :wink:
Kőszi szépen! :oops: :P

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


zbarbi!
Azthiszem valamia fehérjével de nemvagyok benne biztos de nyugi valószinűleg nincsen semmi,nekem végig rossz volt a vérképem!
De a terheseknek egyépként is változik a vérkép !
Nyugi!!!!! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


Tiop,
az előbb elküldtem arra a címre,amit ide írtál! :D
Remélem ezt már megkaptad!
Ha nem,írd meg,majd megpróbálom újra.
Anúgy a gépem eléggé lelassult,mert a drága öcsém olyan oldalakat látogat előszeretettel,ami tele van vírussal,de a vírusírtót be nem kapcsolná! :twisted:
Szóval este megcsinálom az írtás és akkor el tudom küldeni,ha most sem ment el,de alvileg elment,mert nekem vissza jelzett! :roll:

Kép
mano83
 
 


Nekem Alexa még mindig álomba sírja magát a babakocsiban, pedig próbáltam úgy is, hogy felültetem. Naponta sétálok vele, de még mindig nem szokta meg. Az az érdekes, hogy ha a lakásban ültetem bele, akkor simán elnézelődik benne egy ideig, viszont odakint behunyja a szemét ha közelítem a kocsihoz és ordít :evil: :evil: :evil: :evil: Lehet, hogy ennyire fél a kinti világtól??? Fene se tudja pedig a hordozóban elvan a autóban is, ilyenkor bánom, hogy nem travel systemes babakocsit vettem. :shock:

naccempilla
Nagyon szép lányaid vannak, Sára már kész hölgy! Nem gondolnám, hogy még csak 13 éves :wink: Vigyázz az udvarlókkal, készítsd elő a puskát! :lol:

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!

Kihagytam pár napot aztán annyit írtatok hogy ahhoz is kellett egy nap hogy végigolvassam...

Viki most megint nem nagyon evett és hasmenése is volt, és reggel rájöttem mi volt az oka: megint kibújt 2 foga egyszerre!!! :shock: Így már 10 van! :lol:

Biliztetéssel kapcsolatban: Az esti fürdetés előtt vagy után szoktuk ráültetni egy kicsit, amíg tetszik neki. Eddig már kétszer pisilt bele, de sírva pattant föl róla, mert elkezdett zenélni. Lehet most még jobb lenne a sima...

Csanómanó: Köszi! :) Bent voltunk a 13.kerbe, ahol Vikivel is.

Becsi! Gratula, nagyon ügyes Szonja!!! :D

Hát a többieknek sajnos most nincs időm egyesével irogatni...
Nagyon szépek a babók!!! Jobbulást a betegeknek!

Szép estét, jó éjszakát mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
wikyanya
 
 


Sziasztok :!:


Azt szeretném kérdezni milyen fürdetöt és baba olajat használtok :?:

Most már nagyon közel vagyok a szüléshez ,és elég jól elkeztem izgulni :? Na majd meglátjuk :D


Kép
pipacs80
 
 


johnsonst mióta hazajöttünk, a gyógyszertári nem jött be. A napraforgóolaj pedig kiszárította a bőrét, de te is kiváltod majd úgyis és kipróbálod. :D

Kép
klmaria
 
 


De ez minden babánál más és más, nekünk bevált a pampers pelenka is, sőt reggel még a nagydolgot is kibírta az egész éjszakai kisdolgok után :lol: Ja és semmi sem jött ki :wink:

Tényleg! A párom unszolására megkérdezem, hogy tényleg nem korai még a gyümievés anyatej mellett? :shock: Én szívesen etetem ő meg csak úgy falja, alig bír betelni vele, de tényleg attól félünk nehogy allergiás legyen. :?

Kép
klmaria
 
 


Zbarbi, sajnos én sem tudom, h mi az a neutrophil, de a védőnő biztos tudja. Kérdezz rá, ha legközelebb mész hozzá, hogy megnyugodj. De ha baj lenne, az orvos úgy is mondta volna, mikor megnézte a leleteket. További boldog pocakosodást!

Pipacs, mi még mindig a gyógyszertári fürdetőt és babaolajat használjuk, mert Sárika bőre nagyon érzékeny, és doktornéni javaslatára fél éves koráig nem használunk illatanyagos szereket.

Jó éjszakát mindenkinek:
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus
 
 


Klmaria!
Gyümölcsöt nyugodtan adhatsz neki adtól nemszabad semmi baja lenni!!!!!! :lol:
Allergiás nem a gyümőlcstől lessz hanem a fehérje dús ételtől!De az sem feltétel!!!Nekem pl a fiam 6h-an krémtúrót ette!!!! :lol:
A lányomnak Zsaninak nemmerném már odadni mert már én is félek tőlle!!!!!De ma egy kanálhegynyit kapott mert majd kinézte a számból!!!!! :lol:

Fürdető:Johnson,Gabi,Nívea,nekünk mindegyik bejött!!Igaz én a fűrdővizbe nyomok egy kicsit és a gyógyszertári fürdetőkrémmel fűrdetem így nemszárad ki a bőre se és illata is lessz!!!!!


Babakocsi:háááááát nemtetszik a Zsaninak úgyan azt csinálja mint Alexa,habár tegnapelőtt megsem mukkant benne,de vannak ilyen napok,bár ebből van kevesebb!!!!!!!!!!
Anett is ugyanezt csinálta! :?
Roland meg addig alludt benne amíg levegőn vóltunk! :wink: :lol:
A lányok úgynézki ilyenek!!!!!! :? :roll:

Jó éjt mindenkinek! :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


tiop!
Köszönöm, most megnyugtattál, hogy nemcsak az én pici lánykám ilyen flúgos :lol: , kengurut azért nem veszünk, mert csak 10 kg-ig jók és ha így haladunk akkor az már csak 2-3 hónap, addig meg minek ruházzunk be :wink:

Kép
klmaria
 
 


Ichtus, Mano köszi a dicséretet, de mindkét lányom tiszta apja. Sárának még az arcmimikája és a beszédstílusa is az apjáé, pedig 5 éves kora óta nem élünk együtt.
Klmaria a párom már készíti a puskát! :lol:
Pipacs Laurának a gyógyszertári fürdetőtől úgy jött le a bőre, mintha hámlana, úgyhogy váltottunk Niveára, ami viszont bevált.
Zbarbi sajnos én sem tudom mi az a neutrobigyó...
Vendég
 


Na erre beruházok, a Brendonban van olyan kenguru ami 15 kg-ig is jó és mindkét oldalról használható :lol: Ezt kipróbáljuk! 8)
http://www.brendon.hu/shop/viewer.aspx? ... 7&pageno=1

Kép
klmaria
 
 


Sziasztok!

Murphyke, semmi rossz nincs abban, hogy veletek alszik a baba. Ha jól emlékszem, és lehet, hogy vagyunk ezzel így egy páran mi is alukáltunk a szüleink ágyában akik éjszakánként cipeltek minket a sajátunkba. Minden gyerek megérik majd a leválásra, csak ki kell várni. Szonja is velünk alszik :oops:
Levegőre meg nyugodtan kiviheted 10 percre ha nincs köd, és nem fúj nagyon a szél. Nem is hallottam még, hogy kilóhoz van kötve a kimenetel... :shock: VAgy fél a védőnéni, hogy elviszi a szél? :lol:

Nálunk is adnának a nagyszülők tanácsot, de nem mernek... :lol: :twisted: Ismernek már. Egyébként meg ha van valami kérdezek anyutól. De nekem is ez a taktikám, meghallgatom és egy frászt fogom úgy csinálni. De Andi stílusa nagyon tetszik, néha én is hangoztatnék efféle mondatokat :lol:

Ichtus, sajna vagy nem sajna én sem tudom megcsinálni, hogy hallgassam a sírást, ígyhát legtöbbször cicin alszik el a leány. Ez van, nem vagyunk egyformák.

Klmaria, még mindig küzdötök a babakocsival? Szonja sem birta megszokni, most éppen eladó a babakocsink, mert azon kívül, hogy aludt benne néha nem használtuk. :( Mi szinte csak kenguruval közlekedtünk, de most már ahhoz nehézke marhára fáj a hátam hosszabb sétánál. Most úgy van, hogy beleteszem a bébihordozót abban ül és előfordul, hogy tolhatom. :) Vagy megyek vele 3 kört kézben elalszik és úgy belerakom. Elfogadtam, hogy irtózik a babakocsitól, ígyhát nem erőltetjük.
JAh gyümi, én csak 5 és fél hónaposan adtam először, de most is kísérletezek, mert szívesen megeszik mindent, de szokott fájni a pocija. Azért az emésztés nem áll át olyan gyorsan.... Ha cska gyümiztek szerintem az nem gond, MAno is adja már egy ideje.

Tiop, Mano
remélem gyógyulgatnak a picurok :roll:

thenus
 
 


thenus
Még mindig küzdünk, aztán egyszer csak hátha megszokja :lol:

Igen, az alvás, az nálunk még mindg ringatással megy, éjszaka ha felébred kajcsizik és 4 óra tájban már nem teszem vissza a kiságyba, mert akkor már óránként is felébred, mint Levi :lol:
De én már azt is eredménynek tartom, hogy nem hadakozik a kiságy ellen, ha felébred benne nem kezd el sírni, hanem leskelődik csendben, aztán ha megunja elkezd veszekedni :lol: Mellékesen én imádok vele együtt aludni, megnyugtató nekem is és neki is. A legjobb pedig az, ha napközben a pocakomon pihenek vele én is :wink:

Kép
klmaria
 
 


Köszönöm a válaszokat :!: :D

Ti vetetek baba mérleget :?: érdemes venni :?:


jó éjszakát mindenkinek :!: :!: :D
pipacs80
 
 


Sziasztok!

Pipacs szerintem venni nem érdemes mérleget, mivel nem használod ki. Sáránál béreltünk egyet és kb. 1-2 hónapig használtuk, Lauránál már bérelni sem béreltünk, mondjuk ő a kezdetektől cumisüveges volt, így pontosan tudtuk, hogy mennyit eszik.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.31 14:09-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Sajnos ez az éjszakánk sem volt jó,Levi csak forgolódott és kb.fél óránként felsírt. :cry:
Láza SZERENCSÉRE nincs,de nagyon szenved a náthától! :cry:

Pipacs,
Szerintem sem érdemes mérleget venni,mert tényleg nem használod ki,ráadásul 15-20 ezer Ft-nál kezdődik.Én béreltem 3 hónapra,de már a 2.hónaptól nem is használtam! :roll:

Fürdető:mi is elejétől fogva Johnsons-t használunk és Levinek semmi baja nincs tőle.
Kipróbáltuk a gyógyszertárit is,de attól tiszta kiütés lett! :twisted:
Azóta mindenünk Johnsons! :wink:
Pelenkából nekünk is a Pampers vált be,tényleg nem folyik ki belőle semmi!

Klmaria,
Kengurúnk nekünk is van és Levi imád benne lenni,bár sétálásra én a babakocsit használom,mert ahogy kiérünk a levegőre,már alszik is! :wink:
A kenguru azt csak a lákásaban használjuk,mert sokszor mostanában csak kézben hajlandó lenni,de így tudom tőlecsinálni a dolgomat!
Mondjuk a mi kengurunk olyan szempontból nem volt jó választás,hogy vannak rajta kis sárga macik és Levi mindíg megpróbálja leszedni az egyiket és mivel hogy nem jön le,először elkezdi ütni,majd utána már visít! :wink:
Szóval nem semmi! :D
A gyümölcstől meg hidd el,nem lesz baja Alexának!
Eleinte én is tartottam tőle,de mostanra már tudom,hogy semmi gond nincs abból,ha gyümölcsöt kap Levi! :D
Mára már odáig jutottunk,hogy kap:almát,banánt,sütőtököt és őszibarackot,persze csak bébiételben!
Vettem multkor neki szőlőlevet is,mint bébi ital,de még nem adtam belőle neki,mert most várok,hogy helyre jöjjön a kis gyomra is,mert még megy a hasa szegénykémnek! :(
Amúgy minden új bevezetésénél el kell telnie 3-4 napnak az előzőtől! :roll:

Tényleg,
regisztráltam a dm-nél a bababónuszra,és amit kaptam most kuponfüzetet,van benne 2 csomag AJÁNDÉK Laktoherb tea,amit én nem használok.
Szóval ha kell valakinek,szívesen elpostázom a kupont,amit be tud váltani a Dm-ben,csak szóljatok és már küldöm is! :lol:

Kép
mano83
 
 


Pipacs!
Mérleget szerintem csak akkor (kölcsönözz) ha nem jól eszik a babód mert ha teljesen nórmálisan szopizik ,szerintem tök felesleges még bérelni is mert úgy is viszed őt méretni hetente amíg picike!!
Én eggyik gyerkőcöt sem mértem othon !
azt úgy is látod,hogy milyen a közérzete ,ha szépen nyugiban alszik vagy látod rajta,hogy elégedett (úgy is észreveszed) akkor mindenn rendben,na meg a cickódon is érezni fogod!!Szerintem felesleges a méricskézéssel zavarni a baba nyugalmát!!!De ez már megint csak az én véleményem!!!Úgy is az lessz amit te szeretnél!!!! :lol: :wink: Ha téged megnyugtat,hogy othonvan a mérleg akkor legyen de felesleges pénzkidobás!!!! :wink: :lol: :?
Jó pocakbabázást még egy kis ideig!! :lol: :P


Thenus!
Köszönöm Zsani már egész jól van már éjszaka is többet aludt! :P
Gyógyulgatunk! :wink:


Manó!
Remélem Levike is jobban van már!
Majd beszélünk???? :roll: :P

Ichtus!
Remélem Sacinak nemlett semmi baja ,úgyértem nemlett beteg!!? :wink: :?
Tegnap nemhallodtam rólad semmit!

Csilla!
Hóvá tüntél????

Pipacs még annyit,hogy NYUGI EZ MÁR A VÉG HAJRÁ,nemsokára te is babázhatsz és küldheted a szép fotókat!!!! :lol:
De most pihenj sokat!!!

Kép
Kép
Kép
tiop
 
 


sziasztok!
Pipacs: sztem se vegyél mérleget, nekünk itthagyta a védőnéni egy pár napra és elkezdtem mérni mennyiket eszik. hát tiszta hülyeség mert csak stresszelt. most annyit csinálunk, h amíg itt van a mérleg fürdetéskor megmérjük a súlyát (de csak azért mert annyira kíváncsi vagyok, viszont holnap úgyis elviszi a védőnéni sztem).
szóval akkor lehet a gyógyszertári fürdetőtől szárad annyira Lili bőre? A kórházi csomagban volt Johnsons akkor kipróbálom azt.

Két napja az én kislánykám azt csinálja, h szopizik kb 10 percet mint aki még soha nem evett, utána alszik a cicin amíg ki nem esik a szájából vagy ki nem veszem mert csak rágcsálja. viszont ha le merem tenni akkor hirtelen kipattan a szeme és botrány van. szóval gyorsan leszokott a szép hosszú alvásokról :(

na megyek is mert úgy hallom fönt van megint

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon szépek a babák!!! NA a tesó meg kész hölgy Naccempilla! :lol: :lol:

Klamira! Én nem igazán javasolm azt a kengurut, mert egy idő után marhára vágni fogja a válladat. Nekünk is volt olyan kölcsönbe és nem nagyon használtam, mert irtó kényelmetlen volt. Aztán vettünk a tesz-veszen egy Bervi félpántosat, na az sem volt jó és eladtam. Szerintem az a jó, aminek olyan vastag a pántja, mint a hátizsáknak és a kiképzése is kényelmesebb a babának pl. ez: http://aruhaz.bababorze.hu/product_info ... ts_id/1353
Bár ez nem túl olcsó, de praktikusabb!


Mi ezt vettük meg, mert már Gergő elég nagy és csak háton jó vinni: http://aruhaz.bababorze.hu/product_info ... ts_id/1352
Egyébként nem itt vettük, hanem a Babakocsidiszkontban a Lehel u. 1/b-ben , mert ott olcsóbb volt.


Pipacs! Mi is a gyógyszertári kenőcsöt használtuk 6-7 hónapos korig, de napraforgóolajat nem használtunk, hanem a vízbe csepegtettem a Johnsonosból. Mostmár vagy Johnsons vagy Nivea fürdetőt és sampont használunk. A doktornénink azt mondta a Gabi nem jó, mert sok kisbaba kiütéses lesz tőle.
Mi a mérleget kölcsönöztük, mert én notórikus mérlegelő voltam és 6 hónapig használtuk, már majdnem meg is vehettük volna. Egyébként azért volt rossz, mert amikor keveset szopizott Manó mindig frászt kaptam, hogy kevés a tejem. Szóval jó is , meg nem is a mérlegelés!

Altatással kapcsolatban ajánlom figyelmetekbe a következő könyvet: http://www.bebilap.hu/csecsemogondozas/aludj.htm
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=169329


A babakocsis sétálásnál Gergő nem nagyon aludt, 4,5 hónapos kora óta ülve szeret benne utazni és csak amikor bejöttünk akkor aludt el az ágyában. Szóval nemm minden baba szeret benne aludni. Próbáljátok meg, hogy félig ül a kocsiban, általában 3 vagy 4 pozícióba lehet állítani a babakocsik háttámláját. De lehet , hogy ez sem válik be, csak egy ötlet volt, hiszen minden baba más!!!

Betegek! hogy vagytok? Gyógyulgattok?

Szép Napot Mindenkinek!
Vendég
 


Zbarbi! találtam neked egy Mit olvashatok ki a laboratóriumi eredményekből!

http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=142

http://www99.mh-hannover.de/kliniken/pa ... ook_hu.pdf
Vendég
 


Köszönöm mindenkinek a választ, holnap megyek dokihoz akkor már okosabb leszek, tudom nem jó ilyeneken agyalni,de én már csak ilyen bolond vagyok.

Mi kaptunk kölcsön mérleget kíváncsi leszek hogy használni fogjuk-e, szerintem nem. Férjem elég morbid volt, mondta hogy minek nekünk mérleg beviszi a boltba (húsbolt)a gyereket és lemázsálja nekem :oops: , mondtam hogy nem normális,de hát én választottam :lol:

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Lányok nálatok volt már valami babafotós cég?
Mert nálam most járt itt egy csaj valami babafotós cégtől. Baromi nyájasan dumált addig amíg azt nem mondtam, hogy nem fizetek neki előre 4990 Ft-ot. Onnantól kezdve elkezdett sértegetni a saját lakásomban... Esküszöm az egész helyzetet nem értettem.
Vendég
 


Nacempilla :lol:


Már itt is van a csomag amit küldtél, nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, hát tanulni kell ezeket a csomozásokat :lol:

Nálunk nem járt senki, de ezek után amit írtál be se engedem, miaz hogy elkezd sértegetni, mgáll az ember esze!

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Pilla,
én tuti kivágtam volna! :twisted:
Nálunk amúgy nem járt senki,szerencsére!
Sőt,remélem nem is jön senki,majd ha akarok profi fotot Leviről,majd én megkeresek egyet!Nem?
Szörnyű,hogy milyen pofátlanok az emberek! :twisted:

Kép
mano83
 
 


Még most is felmegy a pumpám, ha visszagondolok rá. Az egész úgy indult, hogy mondjak egy időpontot amikor jó nekünk a fotózás. Gondoltam majd nyáron már az új házban, ezért mondtam az augusztust (eddig a pénzről szó sem esett csak annyit mondott, hogy az egész sorozat 10 ezer Ft.) Beírta az augusztust(persze ez nem fix, bármikor változtathatok) és mondta, hogy ad egy mobilszámot amit felhívhatok, ha aktuális a dolog. Ez eddig OK. Ezek után azt mondja nekem, hogy most fizessek 4990 Ft előleget. Mire fel?
Mondtam, hogy nincs is nálam ennyi pénz, max. bankkártya, meg amúgy sem fizetek előleget. Mi van, ha meggondolom magam, vagy találok egy másik céget aki olcsóbb? És a csaj nem értette!!! Mert eddig mindenki kifizette az előleget szó nélkül. Az az anyuka aki akar fényképet az kifizeti az előleget simán. És ő minek töltögette akkor a papírokat, miért nem szóltam előre, hogy nem érdekel a dolog? Miért nem szólt ő előre, hogy fizetnem kell a semmiért...
Azt mondta, hogy elég érdekes a felfogásom így a 21. században. És vörösödött a feje ezerrel. :lol:
Mivel nem akartam elküldeni szegényt melegebb éghajlatra csak annyit mondtam, hogy ő jött hozzám és nem én kerestem fel őket...
Úgy viharzott ki a kapun, mint a szél...
Barbi örülök, hogy odaért. Milyen gyors a posta! Bár ennyi pénzért már lehet is...
Vendég
 


Naccempilla! Ez tök felháborító! :twisted: Mit meg nem engednek maguknak egyesek! Tökre igazad van én sem fizettem volna! Úgy vágta volna ki, mint macskát.........ni!!!!!
Szerencsére minket nem kerestek meg ilyennel!

Wikyanya! Gratula az újabb fogsckákhoz!!
Vendég
 


Sziasztok!

Pilla, küldtem privit! Azt a fotós csajt meg simán ki kellett volna vágni az ablakon! Micsoda pofátan népek vannak!!!! :evil:

A mérlegelés témához csak annyit tudok hozzácsapni, hogy nekünk egy ismerős kölcsönadta a digitális mérlegüket, szóval használtuk kb. 2 hónapig, amíg még volt némi anyatej is a bébi menüjében. Viszont szigorúan csak hetente egy alkalommal mértük, mindig a "hétfordulóján", így szépen követni lehetett a gyarapodását. Gyakrabban mérni szerintem csak ideggörcsöt okoz az anyának...

A kenguruzással kapcsolatban van rendesen tapasztalatom, Bogi ugyanis 2 hónapos korától kezdve nem nagyon értékelte a babakocsit, mert nem látott semmit maga körül, csak az eget, pedig van kettő is (normál 2 funkciós+esernyő), neki jobb volt a testközelség, illetve a kukucskálás a nagyvilágra, pláne, amikor megfordítottuk, és mindig ő ment elöl! Ebben viszont szerencsém volt, iszonyú gyorsan fejlődött a kiscsaj és baromi erős, már 6 hetesen :!: olyan fekvőtámaszt produkált, hogy a védőnő elsápadt, és közölte velem, hogy: "anyuka, ezt nem szabadna még engedni". Mondtam neki, hogy csak próbálja valaki megállítani a leánykámat, ha a kicsi buksijába beeszi valami gondolat magát! :D :D :D
Nekünk chicco kengurunk van, olyan, amibe már újszülöttet is lehet tenni, mert egyvállasan, a babát fektetve is lehet használni. Igaz, nem volt olcsó (2005-ben 13.000 Ft), de megérte. Amikorra meg már éppen kezdett volna leszakadni a vállam és összeomlani a gerincem a gyerek súlya alatt (kb 9-9,5 hónapos volt a kiscsaj), Bogi kikéredzkedett belőle, felfedezte mire jók a lábai és elindult. Na akkor megint jó volt a babakocsi egy darabig, ugyanis tök jól bele tudtam pakolni minden cuccunkat, a kisasszony pedig egyszerre kapaszkodott bele és tolta, nekem csak irányítani kellett! :D :D :D

Üdv: Andi
andibab
 
 


naccempilla!

én is jártam már hasonloképpen..olyanok mint a pioca!

tiop!

köszi a hiányolást, itt vagyok! söt a másikba is irtam neked...

én johnsont használtam meg gabit mindketö bevált, pelusbol meg csak a libero..

Klmaria!

nekem is igy volt a fiam nagyon nehezen szokta meg a babakocsit de már nem is emlékszem rá hmivel vettem rá a mindennapi sétákra..

én nem vagyok kengurupárti, egy idö után kikésziti a hátat és tuti h a babának sem a legjobb..de tény h pl. tömegközlekedésen ideálisabb mint a babakocsi..

puszi

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


lányok, ti nem vagytok kész ettől a széltől? nekem úgy fáj a fejem, h majd kiesik a szemem a helyéről :( Lili is teljesen összevissza alszik-eszik-sír. teljesen fölborult az eddigi (amúgy se tökéletes :) ) kis rendszerünk :( fél11 óta nem evett, egy csomót sírt, most meg alszik mint a bunda, nem tudom mikor fog enni végre :(

tegnap láttam a hiradóban a szájberagasztós esetet. hát nagyon kikészültem tőle! nem tudom fölfogni, h ember hogy lehet ilyenre képes, ráadásul ebben dolgozik! tudom, h durva, de én egyből fölakasztanám az ilyet. bele is halnék ha az én gyerekemmel tennék meg. hogy lehet leragasztani egy csecsemő száját h ne sírjon? meg hozzáragasztani a cumit? nem hiszem h normális aki ilyet tesz. bocs, de nagyon érzékeny vagyok az ilyen dolgokra.

murphyke

Kép
murphyke
 
 


Sziasztok!

Nalunk is volt 4eve gondolom ugyan ez a picsa!
Addig magyarazott a kapuban amig bekellett engednem!Meg jo hogy itt volt a baratnom mert logikusan gondolkodott!Kerdezte tole hogy hol van a szekhelyuk,nincsen :shock: vonalas telefon szam,nincsen :shock: ...A vegen ugy felkapta a vizet hogy szinte koszones nelkul kiviharzott a lakasbol!Ugy szaladtam utana hogy a kaput kitudjam nyitni neki!
Tenyleg nagyon pofatlan egy no!! :evil:


Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, az előbb lent szoptattam, és valaki be akart jönni a házba!!!! :o :o :o Azt hittem, a férjem jött meg idő előtt, mert hallottam, hogy valaki matat a zárban. Aztán gyanús lett, hogy még nem jött be, és ciciváltásnál gondoltam, megnézem, mi van. Hát látom, hogy a kilincs mozog fel-le, és valaki kulcsokat próbálgat a zárban!!!!! Kikérdeztem, hogy ki az, erre abbamaradt, és gondolom, eltűnt. Már sajnálom, hogy nem néztem ki, de annyira megijedtem, a pulzusom felment ezerre, nem mertem kimenni. Most beállítottam az Anyuéktól kapott kamerás bébiőrt, a monitor itt van mellettem, és ráirányítottam az ajtóra! Tiszta para lettem!!! :x :x :x Még most sem nyugodtam meg teljesen. Persze Marci meg érzi ezt rajtam, és nagyon nyűgös szegényke, épp most sikerült kicsit lenyugodnia.

Na, most hogy megnyugodtam, próbálok én is válaszolni:

Mérleg
mi nem akartunk venni eredetileg, nem is vettünk, de Marci besárgult, és mikor hazajöttünk a kórházból, muszáj volt mérni minden evését, így a férjem elugrott és vett egyet. Azóta vált szokássá, hogy minden evést mérünk, ami teljesen felőrölte az idegeimet, mert mikor jól evett, minden o.k volt, de mikor kevesebbet, akkor tisztára kiborultam. Már majdnem 1 hete nem mérem az evéseket, csak 2 naponta Marcit, és míg szépen fejlődik, addig minden rendben. Most már kezdem is érezni, hogy mikor evett eleget. Bizonyos fokig jó, hogy van, mert ha kétségeid vannak, megnyugtat, másik oldalról meg idegesítő. Úgyhogy ebben tanácsot senki nem tud adni, mindenkit más nyugtat meg. De én azt mondanám, hogy ne vegyetek, aztán ha úgy látod, hogy mégis kell, bármikor lehet bérelni vagy venni egyet.

Babakocsi
hát, nálunk ilyen alvás-gond nincs. Ahogy elindulunk, Marci abban a másodpercben elalszik, tök mindegy, hogy mennyire rázzuk (földúton lakunk). Ugyanez van a hordozóban is. Sőt, ahogy észrevettem, minél jobban rázzuk, annál jobban alszik. Aztán ahogy hazaérünk, elkezd szirénázni. Szerintem szíve szerint egész nap babakocsizna.

Fürdető
mi első perctől nem használtunk gyógyszertárit, hanem a DM saját márkáját, a Babylove fürdetőt vettük. Nagyon jó az illata, és Marcinak nagyon szép a bőre, sehol egy száraz folt, vagy kiütés. (kivéve a tejtől az arcán, de már az is elmúlt). A hajára is ezt használjuk, viszont ez nem biztos, hogy jó ötlet, mert pár napja elkezdett hámléani a fejbőre, úgyhogy fogok venni kifejezetten babasampont, csak még nem tudom, melyiket.

Idő
ez a szél engem szerencsére nem visel meg, Marcit viszont annál inkább, egész nap nyűgös, eszik-sír-alszik, de mindezt 1-2 óránkánt váltogatja! Épp, hogy elalszik, 20 perc múlva fel is ébred, és sír.... :( Ez lesz egész télen????

Pilla
őrület, hogy mik vannak!!!! Te, és nem lehet, hogy nem is igazi fotós volt, hanem így próbáltak kicsalni pénzt??? Annyi ilyet lehet hallani!!! Vagy így mentek be a házba, terepszemlét tartani... Sajnos a mai világban az ember mindig gyanakszik. :evil:

Mano
engem érdekelne a kupon, ha még megvan! Kiderült, hogy Marcinak nem az okozta a problémáját, így visszatértem rá, és mintha több lenne a tejem is. Majd priviben megírom a címem!

Kenguru
én sokáig gondolkoztam azon, hogy vegyek-e, de mikor egyszer a Brendonban voltunk Anyuval, megmutatta az eladó, hogy hogyan kell felvenni, hát nekem annyira macerásnak tűnt!!! Ráadásul mondta, hogy hiába írják rá, hogy újszülött kortól használható, 2 hónapos kor előtt nem szabad beletenni a egyereket, és csak 9-10 kilóig használható, az meg tényleg csak pár hónap. Azt is mondta, hogy maga a kenguru kibír többet, csak az ember háta nem...
Azért még mindig gondolkodom rajta.
Elmondanátok, hogy milyen nehéz beletenni a babát?

együtt alvás
nekem nincs ellene semmi kifogásom, csak nálunk ez sosem működött. Azt nem értem, hogy mikor evett a baba, nem kell büfiztetni? vagy nem pisil/kakil kaja után? Én mindig hagyom Marcit egy kicsit feküdni szopi után, és reménykedek, hogy hátha elalszik, de pár perc után felébred, és elkezd nyűglődni, amíg nem büfiztetem. Majd kis séta, kakil egyet, akkor tisztába kell tennem, és majd csak azután kezdődhet az igazi alvás.

Ha valamit kihagytam, bocsi, még kissé feldúlt vagyok. :evil:
nircee
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?