Sziasztok!
Képzeljétek, az előbb lent szoptattam, és valaki be akart jönni a házba!!!!
Azt hittem, a férjem jött meg idő előtt, mert hallottam, hogy valaki matat a zárban. Aztán gyanús lett, hogy még nem jött be, és ciciváltásnál gondoltam, megnézem, mi van. Hát látom, hogy a kilincs mozog fel-le, és valaki kulcsokat próbálgat a zárban!!!!! Kikérdeztem, hogy ki az, erre abbamaradt, és gondolom, eltűnt. Már sajnálom, hogy nem néztem ki, de annyira megijedtem, a pulzusom felment ezerre, nem mertem kimenni. Most beállítottam az Anyuéktól kapott kamerás bébiőrt, a monitor itt van mellettem, és ráirányítottam az ajtóra! Tiszta para lettem!!!
Még most sem nyugodtam meg teljesen. Persze Marci meg érzi ezt rajtam, és nagyon nyűgös szegényke, épp most sikerült kicsit lenyugodnia.
Na, most hogy megnyugodtam, próbálok én is válaszolni:
Mérleg
mi nem akartunk venni eredetileg, nem is vettünk, de Marci besárgult, és mikor hazajöttünk a kórházból, muszáj volt mérni minden evését, így a férjem elugrott és vett egyet. Azóta vált szokássá, hogy minden evést mérünk, ami teljesen felőrölte az idegeimet, mert mikor jól evett, minden o.k volt, de mikor kevesebbet, akkor tisztára kiborultam. Már majdnem 1 hete nem mérem az evéseket, csak 2 naponta Marcit, és míg szépen fejlődik, addig minden rendben. Most már kezdem is érezni, hogy mikor evett eleget. Bizonyos fokig jó, hogy van, mert ha kétségeid vannak, megnyugtat, másik oldalról meg idegesítő. Úgyhogy ebben tanácsot senki nem tud adni, mindenkit más nyugtat meg. De én azt mondanám, hogy ne vegyetek, aztán ha úgy látod, hogy mégis kell, bármikor lehet bérelni vagy venni egyet.
Babakocsi
hát, nálunk ilyen alvás-gond nincs. Ahogy elindulunk, Marci abban a másodpercben elalszik, tök mindegy, hogy mennyire rázzuk (földúton lakunk). Ugyanez van a hordozóban is. Sőt, ahogy észrevettem, minél jobban rázzuk, annál jobban alszik. Aztán ahogy hazaérünk, elkezd szirénázni. Szerintem szíve szerint egész nap babakocsizna.
Fürdető
mi első perctől nem használtunk gyógyszertárit, hanem a DM saját márkáját, a Babylove fürdetőt vettük. Nagyon jó az illata, és Marcinak nagyon szép a bőre, sehol egy száraz folt, vagy kiütés. (kivéve a tejtől az arcán, de már az is elmúlt). A hajára is ezt használjuk, viszont ez nem biztos, hogy jó ötlet, mert pár napja elkezdett hámléani a fejbőre, úgyhogy fogok venni kifejezetten babasampont, csak még nem tudom, melyiket.
Idő
ez a szél engem szerencsére nem visel meg, Marcit viszont annál inkább, egész nap nyűgös, eszik-sír-alszik, de mindezt 1-2 óránkánt váltogatja! Épp, hogy elalszik, 20 perc múlva fel is ébred, és sír....
Ez lesz egész télen????
Pilla
őrület, hogy mik vannak!!!! Te, és nem lehet, hogy nem is igazi fotós volt, hanem így próbáltak kicsalni pénzt??? Annyi ilyet lehet hallani!!! Vagy így mentek be a házba, terepszemlét tartani... Sajnos a mai világban az ember mindig gyanakszik.
Mano
engem érdekelne a kupon, ha még megvan! Kiderült, hogy Marcinak nem az okozta a problémáját, így visszatértem rá, és mintha több lenne a tejem is. Majd priviben megírom a címem!
Kenguru
én sokáig gondolkoztam azon, hogy vegyek-e, de mikor egyszer a Brendonban voltunk Anyuval, megmutatta az eladó, hogy hogyan kell felvenni, hát nekem annyira macerásnak tűnt!!! Ráadásul mondta, hogy hiába írják rá, hogy újszülött kortól használható, 2 hónapos kor előtt nem szabad beletenni a egyereket, és csak 9-10 kilóig használható, az meg tényleg csak pár hónap. Azt is mondta, hogy maga a kenguru kibír többet, csak az ember háta nem...
Azért még mindig gondolkodom rajta.
Elmondanátok, hogy milyen nehéz beletenni a babát?
együtt alvás
nekem nincs ellene semmi kifogásom, csak nálunk ez sosem működött. Azt nem értem, hogy mikor evett a baba, nem kell büfiztetni? vagy nem pisil/kakil kaja után? Én mindig hagyom Marcit egy kicsit feküdni szopi után, és reménykedek, hogy hátha elalszik, de pár perc után felébred, és elkezd nyűglődni, amíg nem büfiztetem. Majd kis séta, kakil egyet, akkor tisztába kell tennem, és majd csak azután kezdődhet az igazi alvás.
Ha valamit kihagytam, bocsi, még kissé feldúlt vagyok.