Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Anyukák és Apukák!
Én utoljára áprilisban jelentkeztem, nagy örömmel a babavárásban. Azóta megszületett augusztus 12.-én a kisfiam a Semmelweis Kórházban. Hosszú, nehéz szülés volt. Két mûszakváltás volt közben, és persze akkor jött a baba, amikor a szülésznõk sehol sem voltak. Volt nagy vérveszteség, méhszájrepedés, elbarmolt epidurális érzéstelenítés, bentmaradt méhlepénydarab, kaparás. Mindez már csak emlék, mérhetetlenül boldog voltam és alig vártam, hogy hazajöhessünk. A boldogság nem tartott itthon sokáig. Vita volt hogyan fürdessük, és a védõnõ javaslatára hasra fordítottam, úgy akartam mosni a hátát és a kis fenekét. Õ belebólintott a vízbe, nem kapott levegõt, elkékült és már vitt is minket a mentõ. 3 hétig élveztük a Megyei kórház vendégszeretetét a korán tüdõgyulladással. Én beköltöztem az anyaszállásra, és még aznap a betegszállító kocsi vitt fel a nõgyógyászatra úgy begörcsöltem. Ott aztán vizsgáltak mindenre, még vakbélre is, de nem találtak semmit. Hétrét görnyedve jártam szoptatni. Éjjel pedig betápszerezték a gyerekeket, pedig volt olyan anyuka aki lefejte a tejet a babájának. Amikor megint hazajöttünk, ismét nagyon boldog voltam. Mire kialakult szépen minden, a szoptatás, az alvás, addigra jött az újabb probléma. Be akartuk adatni a meningococcus injekciót, amikor a háziorvos nehézlégzésre figyelt fel. Én persze a tüdõgyulladás utóhatásának hittem. Beküldött minket a GYEK-be, ahol egy hetet töltöttünk, mindenféle kivizsgálással. Kétszer röntgen, kétszer nyeletéses röntgen. Nem tudom láttátok-e már, hogyan csinálják a babáknak a röntgent. Egy plexi csõbe kötözik õket felemelt karral, és felakasztják õket. Ezt borzasztó látni. A nyeletéses röntgen sem jobb, olyan babát próbáltak megitatni cumiból kontrasztanyaggal, aki csak a cicit kapta mindig. Kint álltam vagy fél órát, és hallgattam, ahogy üvölt a baba mint akit nyúznak. Ott megbizonyosodott, hogy a nyelõcsövön és a légcsövön szûkület van, de nem tudják kívül nyomja valami, esetleg belül van rendellenesség. Ezért hörgõtükrözést javasoltak. Sajnos engedtem. Kiderült kívül van valami, valószínûleg a szív egyik nagyere fonja körbe, ezt Pesten kell érfestéssel kivizsgáltatni és mûteni.
Alig hazajöttünk, egy hét múlva megint a mentõ vitt minket, mert befulladt. Figyelmeztettek, hogy tükrözés után hallhatok majd ilyen szörcsögõ hangokat, ezért nem rohantam rögtön orvoshoz. Felvitték az intenzívre, másnap lélegeztetõgépre került. Tegnap vették le róla, most olyan magas láza van, hogy hûtõfürdõzik. Bronchiolitise van, ez vírusos eredetû. Ödémás lett, óriásira duzzadt a heréje és mindene. Vért kapott, felszúrták mindkét fülét, vénát preparáltak neki, kék-zöld és véres. Kilenc napig kapott narkotikumot, hogy tûrje a gépet. Most tisztul a szervezete, olyan szegénykém mint aki nem normális egészen és kancsal is lett.
Szóval ez a miskolci születéssztorink, bocsássatok meg, hogy ide írtam nem az én történetemhez.
Szorítsatok a kisfiamnak, ha innen hazajövünk irány az Országos Kardiológiai Intézet.
Mindenkinek jó babázást, nincs nehezebb, minthogy nem ölelhetem a kis testét magamhoz.
zannamaria

AnnamariKépKépKép
Augusztusban együtt töltöttünk néhány napot-hetet az anyákszállásán. Tudtam a kálváriátok elejét. De hogy azóta mi minden törént egyszerûen nem tudom elhinni.... vagyis nem tudom megérteni.... és nem találok szavakat.KépKépKép

Ilyen helyzetben semmit nem tudok mondani csak annyit, hogy tiszta szívbõl kívánom, hogy Vilmos gyógyuljon meg. Ahogy megismertelek egy nagyon erõs lány vagy. Remélem kicsi fiad is éppen ilyen és hamarosan csak múló emlékek lesznek ezek a borzalmak.
Nagyon szoritok nektek! Hidd el rendbe fog jönni!
Címemet megtalálod a profilomban, ha bármiben tudnék segíteni csak írj.
neva
neva

Sziasztok Lányok

Itt voltam köztetek, de nem volt olyan téma amit ismerek igy csal olvasgattam irásaitokat.
Most azonban szeretnék segíteni, remélem tudok.

Zannamari, ha gondolod, adsz elérhetõséget holnap elküldöm neked Dr. Ágotai fõorvos telefonszámát, õ nagyon jó gyermekekardiologus, de sajnos mennie kellett a GyEK-bõl évekkel ezelõtt. Annyit biztosan megérne, hogy beszélj vele, mert ha nem is gyógyatja meg a kisfiadat azonnal, legalább adhat tanácsot kihez fordulj, mit tégy. Nekünk is volt néhány haonló "élményben" részünk, kezelte a gyermekeim egyikét.
Szorítok nektek, az e-mal címeme a profilomban.
A fiúcska a GyEk-ben, vagy a korán van?KépKépKép

Neva voltatok már a tornaórán? Mi lemondtuk a heti program
jainkat, Bendi nem gyógyult meg, ma visszatértünk a dokihoz. Eddig volt köptetõ+orcsepp, most van Augmentin+egyéb csodaszerek, mert Bendi,továbbra is köhög és szöcsög.
Életem megnehezítõje - feleségKépKépKép - valakitõl hallott a porszívós orrszívásról, kipróbálta!!!!! Állítólag jó volt a gyermeknek, de amikor megtudtam azt hittem .....
Ti tudtok valamit errõl?

Zoli
bbendi

Sziasztok!

AnnamariKép

Nagyon szorítunk Nektek, hogy minél hamarabb rendbe jöjjetek! Kérlek, írj idõnként, hogy vagytok, mi van a picivel!

ZoliKép

Nekünk nem porszívós orrszívónk van, hanem elektromos (Pesztonka). Mondjuk ez drágább volt, mint a porszívós, mert külön kis motorja van (6.000.- ft), de én jobban szeretem, mert kicsi, és bárhová tudom vinni, nem úgy, mint a porszívót.Kép Nekünk mondta a doki néni kezdettõl, hogy legyen itthon, mert egy csomó antibiotikumot ki lehet védeni vele, ha szívogatom a gyerek orrát. Martin eddig csak egyszer volt taknyos, de akkor kellett szívni rendesen neki, kézivel nem is tudtam volna. Mondjuk õ utálja még azt is, ha az orrához érek, úgyhogy volt üvöltés minden orrszíváskor, de muszáj volt. Így viszont nem ment a fülére vagy hasonló. Ha Ti nem használtatok eddig ilyet, akkor hogy tisztítottátok ki Bendi orrát?

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok!

Annamari!
Borzasztó, amin túl kellett menned/mennetek. Remélem most már csak kellemes dolgok fognak érni téged és pici babádat. Néha azért látogass meg minket, hogy mi történt.

Lina!
Azt hittem ma én leszek az elsõ, erre mit látokKép Nagyon ügyi vagyKép

Puszika mindenkinek és szép napot, Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok Lányok

Lina, eddig nem volt beteg Bendi, ezért sokkolt a dolog.

Este még jövök.
bbendi

Sziasztok!

Túléltem a mai terhesgondozást, és ma teljesen normálisak voltak. Az elõzõ alkalom óta csak 1/2kg-t híztam és képzeljétek a doki megdícsért érte. Csak lestem.

Annamária!
Hát ez nem semmi ami veletek történt. Nagyon szorítunk értetek, hogy minél hamarabb minden rendben legyen. Azért, ha van rá lehetõséged gyere néha közénk és írd le, hogy mi van a kicsi fiaddal.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

ZoliKép

Martin sem volt még beteg, de már akkor itt figyelt az orrszívó, mert kb. 2 éves korukig nem tudják kifújni az orrukat, és addig azért egy-két nátha elõfordulhat. Most vettetek valamilyet? Szerintem mindenképp vegyetek! Jó lesz az még késõbb is. (Ez nem okoskodás, csak jó tanács.)

PankaKép

Nagyon ügyi vagy! Tegnap elfelejtettem mondani, örülök, hogy az uh-n minden oké volt!Kép

Annamari története után úgy szégyellem magam, itt nyivákolok napok óta a szoptatás miatt. Olyan semmi probléma ez az övéhez képest! Kérlek, ne haragudjatok!

Puszika, Lina
Lina

Sziasztok Lányok

Lina, a nagyokra már nem emlékszem vissza , de a kisebbik lánnyal sem volt szükség porszivóorszívóra, igy teljesen uj volt számomra az egész. Azt tudom, hogy nem képesek egy jó darabig kifujni az orrukat, irtam korábban, hogy mindent fel kell frissitenünk a csecsemõkkel kapcsolatban. Jelenleg egy kézi lett átoperálva gépire, de áruld el nekem, hol vetted, hogy ne keljen szaladgálnom. Bendi egyébként- okulva a krábbiakból - mindennapi zajhoz, érintéshez lett szoktatva elsõ pillanattól, ezért is, állapotából adódóan is kevésbé fél. Gondolom a motorja sem olyan zajos.
Ahogy érzem-értem semmi sem okoskodás, ha segíthetünk, csak talán tapasztalat, vagy jó infomáció, igy köszi.KépKépKép

Részben egyetértek veled az utolsó bekezdésedbõl adódó gondolatokban, mert én is sokkal szrencsésebbnek érzem magam Bendi miatt amikor nagyon beteg gyermekekrõl hallok olvasok. Azomban ne tégy magadnak szemrehányást, ne legyen benned rossz érzés - ezzel nem értek egyet - mert az is igaz szerintem, hogy a saját gondunk a gyerekeinkkel másként, de ugyanúgy megoldást kíván, nyomja a lelkünket. Megpróbálunk együttérezni, de átérezni, megélni nem tudjuk, mert ugyanaz, ugyan úgy nem fordul elõ kétszer.

Annamari ha szükséges, beirom a telefonszámot akár ide is, megvan.
bbendi

Sziasztok!

ZoliKép

Porszívóra csatlakoztathatót szerintem minden gyógyszertárban tartanak, az kb. 1-2 ezer forint. Mi az elektromosat az Emberke babadiszkontban vettük a Csaba vezér úton, ez ha jól emlékszem 6 ezer körül volt. De nagyon szuper. Martin sem fél a hangjától, amúgy sem ijedõs (lásd: legnagyobb döbbenetemre idegeneknél is jól elmarad, nem is hiányolt a múltkor sem a kis szemtelen), hanem õ némiképp olyan, mint egy kiskutya Kép és kifejezetten utálja, ha az orrához nyúlnak. Pl. azt simán hagyja, hogy a száját megtöröljem kaja után, viszont az orrára került fõzelékhez makacsul regszkodik. Érdekes módon mindig ilyen volt, az orra kérem magánterület!Kép

MarikaKép

Örülök, hogy jól vagytok!Kép

Puszi mindenkinek, Lina
Lina

regszkodik = ragaszkodikKép Csak nem tudok írni!

Lina
Lina

Sziasztok!

Annamari!
Én nem ismétlem a többieket, hiszen már mindent leírtak amit én is gondolok.
Veled érzek és szorítok, hogy vágyad mihamarabb valóra váljon: kis testét magadhoz ölelhesd és ne szabadulhasson a csókjaidtól! Kép
Mint ahogy a többiek már írták, gyere gyakrabban ha tudsz és értesíts minket!!!

Zoli!
Mi is használtunk már porszívót. Nekem a középsõ lányomnál mutatta meg a gyerekorvos amikor egyszer sajnos föl kellett szúrni a fülét. Õ kétgyermekes orvos anyuka úgy csinálta, hogy a sima pumpásnak levágta az alját és azt húzta a porszívó csövére. Elég a gyerek orra alá tenni és mindent tökéletesen kiszív. Azóta már Dórinál is szükség volt rá. Sõt, a gyerek rendesen élvezte, hogy ez nem is olyan rossz neki, mert a harmadiknál már õ tartotta a fejét, le sem kellett fogni.

Lina!
Hát ahogy látom, Martin úgy gondolja, hogy õ már nagyfiú és kinõtt a cicilésbõl.
El bírom képzelni mit érzel. A nagyobbik lányom 7 hetes volt, amikor egymás után 4 szopinál is sugárban jött ki belõle az anyatej. Utána már egyszerûen be sem akarta kapni a cicit. Ügyeletre szaladtunk vele, de semmit nem találtak sem nála, sem nálam. Nem voltam terhes, szóval a mai napig nem tudom mi volt. Magamat hibáztattam, bár az okát nem tudtam. Még két hétig fejtem, de végül kínok között elapasztottuk a tejemet, mert akkor éppen nem volt kinek odaadni (falun laktunk). Azért kínok között, mert nagyon sok tejem volt. Olyan volt a mellem mint a kõ, és nagyon fájt. Nyár volt (májusi a lányom), de inni sem ihattam, szóval tényleg megszenvedtem.
Akkor megfogadtam, hogy ha valaha még szülök, mindent megteszek, hogy ez ne ismétlõdjön meg.
Aztán Dancsival tényleg teljesen más volt. Nem tudott szopizni. Szopi közben görcsbe rándult, annyira fájt a pocija. 6 teljes hónapig fejtem neki a tejet, mert pohárból viszont meg tudta inni.
És most itt van Dóri, aki még a véremet is kiszívná a cicin keresztül. Kép
Nem szabad hibáztatni magad! Fõleg így nem, hogy Annamarinak mennyivel fájdalmasabb most. Igen tényleg az, és õszintén vele is érzek, de számodra a Te problémád is éppolyan fontos.
Tudod hányszor jut eszembe egy-egy panaszkodásnál, hogy mi a francot panaszkodok én, hogy Dóri nyûgös, vagy éppen nem akar elaludni? Más a fél életét odaadná, csak végre éjszakázhasson egy babával, nem igaz?
Szóval fel a fejjel irgum-burgum!!!!!!! KépKépKép

Panka, Marika!
A pocaklakó is kap ajándékot a Jézuskától??? Kép

Pusssz! Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kata007Kép

Köszi! KépKép

Most kicsit bepánikoltam, mert a szopis topicban megint megkérdezték, hogy tuti nem vagyok-e terhes. Remélem. Elõttem a szakvizsga, lakásfelújítás, költözés. Minden február-márciusban! Nem mintha olyan nagy baj lenne egy bébi, de jobb szeretnék még várni. Ahogy oda írtam, akkor számolgattam, hogy Martin a ciklus 15. napja óta nem szopik. Lehet, hogy a peteérés miatt? Eddig sosem zavarta. De férjemmel számolgattunk, mikor voltunk együtt "rendesen", és azt már ki kéne mutatnia a tesztnek. És Kata, nyugtass már meg lécci, de több mint 8 hónapja szedem a Continuint, hát csak véd valamennyire. Bár, hogy mennyien szidják...

Kéretik szorítani mindenkinek, hogy Dodus produkáljon csíkos tesztet, ne én! Kép Jövõ hét pénteken kell megjönnie, akkor már okosabbak leszünk. De amúgy semmi tünetét nem érzem a terhességnek, és Martinnal sok minden megvolt. Bár ez sem jelent semmit. És õt már úgy kimutatta a teszt, hogy még nem is maradt ki mensim. Hát, kíváncsi leszek. Most, hogy belegondoltam, nem is lenne olyan rossz... Hát tudom én, mit akarok??Kép Még a végén csalódott leszek, ha megjön. Egy kisbaba... Hát, az csodás lenne...

De ne tudjátok meg, mi mindennel próbálkoztunk, hátha újra fog szopizni! Mivel mindig az kell neki, ami másnál van, és azt akarja csinálni, amit a másik, megpróbáltuk, hogy a párom úgy csinált, mint aki szopizik Kép, és mondta Martinnak, hogy milyen finom, húú, de jó, stb. A gyerek mondjuk ettõl sem kapott kedvet a dologhoz, de vigyorgott mint a vadalma! Biztos gondolta, hogy anyáék meghülyültek!Kép

Puszika, Lina
Lina

Lina!
Olvastam, hogy mit írtak neked újra a szopis topicban.

Én úgy tudom, ha vigyázol, hogy mindig ugyanabban az idõben veszed be, akkor maximálisan véd.
Az, hogy nem érzel semmi tünenet, nem jelent semmit. Nálam mindhárom terhesség más volt. Na most jól megnyugtattalak, ugye?? Kép
Én azt mondom, most már ne izgasd magad. Jövõ pénteken kiderül. Martin már úgysem fog szopizni. Ha terhes vagy, akkor az nem tetszik neki, ha meg nem, akkor õ úgy érzi, neki elég volt a cicibõl.

Nálunk is szokott ilyen játszani apa és lánya. Bár nálunk az a kérdés, hogy kié a cici? Kép Mondanom sem kell mindig Dóri gyõz. Kép Persze ha Martin még így is közömbös, akkor tényleg nem kell erõltetni.

Ja és ezek után nem is tudom mihez szorítsak... Kép
Az 1 vagy a 2 csíkhoz???? KépKép

Pusssz! Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok!

Év végi hajtás... Még utoljára rámsóztak jópár feladatot, ezrrét nem tudtam jönni.

Ma voltam én is tanácsadáson (29 hét) és már megint 2 kg-val többet mértek. Hogy csinálják??? (Pedig én otthon "csak" 1 kg pluszt állapitottam meg. Mindegy.)
Viszont magas volt a vérnyomásom: 150/90. Pócsi megint nem volt, úgyhogy egy másik doki (másik szobában) irt fel Corinfart...
Megnéztem, Bernivel is a 28. héten mértek elõször magas vérnyomást...
A gyógyszert egyelõre nem szedem, enélkül fogom mérni otthon minden nap, kiváncsi leszek!

Panka! Neked volt magas nemrégiben? Vagy ki is irt ilyenrõl?

!!!!!Én már csak holnap dolgozom. Úgy gondolom, januártól már nem fogok dolgozni, ez pedig egyenlõ azzal, hogy netezni sem fogok tudni. Ezért most elbúcsúzom és nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek, meg boldog új évet is! E-mail-ben továbbra is elérhetõ leszek! De csak ezen: barnanita@dpg.hu.!!!!!
roxane

RoxiKép

Nekem szituációsan volt magas a vérnyomásom, a terhesgondozóban mindig, otthon soha.Kép Aztán már nekem ott nem is mérték, vittem a kis cetlimet, hogy otthon mennyit méregettem. Viszont a szülõágyon kaptam egy Corinfart, mert ott is 160/90 volt.

Kár, hogy nem tudsz majd jönni, tiszta szomi lettem.Kép Hiányozni fogsz! Minden jót kívánunk Neked és az egész családnak (beleértve a születendõ babucit) az új évre, és nagyon boldog karácsonyt! Emilben megküldöm a mobilszámomat, majd idõnként értesíts minket, hogy vagytok, és a a talira is eljöhetnétek, mertz a múltkor is jól sikerült.

Puszika, Lina
Lina

Sziasztok!

Roxi!
Kár, hogy nem tudsz többet jönni, majd levélben tartjuk a kapcsolatotKép Szerintem vérnyomás miatt ne aggódj, próbáld meg otthon is méricskélniKép Súlynál meg mit várunk, csak egy rendesen fejlõdõ babucit kell ellátniKép Azért Kellemes Ünnepeket nektekKép

Lina!
Nem is tudom, szerintem nem lesz semmi gond (azért azt döntsd el, hogy most minek szurkoljunk, csatlakozol Dodushoz, vagy nemKép)

Panka!
Most utolsó alkalom óta 1 kg-ot híztam (60-ról most 67 vagyokKép) Szerintem nem sok, bár mackónak érzem magamKép

Lányok!
Azt hittem, hogy csak mi vagyunk nagy gyerekek a férjemmel, de úgy látom még sok ember csatlakozik a soha ne nõjjünk fel klubbhozKép Ennek azért nagyon örülökKép

Puszika mindenkinekKép Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Már az utolsókat rúgomKép Még holnap bevallásokat feladom, mindenkinek a szájába rágom újra, hogy mennyi pénzt utaljon és kész! Fáradt vagyok.
Kedden voltunk tornán. Vagyis ez még csak helyzetfelmérés volt. Nem tudom miért nem kezdte el a gyakorlatokat. Dec.28-án megyünk újra. Lát eltérést, a bal oldala kicsit merevebb. Szerintem kissé eltúlozzák a dolgot, mert idõre született babáknál is van ilyen. De rajtam nem fog múlni!
Már meg sem ismernétek Laurát olyan sokat nõtt és teljesen más lett. ImádomKépKépKép Olyan dolgokat csinál amitõl néha nevetünk a férjemmel, néha a könny kicsordul - persze a boldogságtól. Sosem hittem, hogy ez ilyen csodálatos érzés.
neva
neva

Sziasztok!

LányokKép
Mi ez a pangás? Ma még senki nem írt. Biztos mindenki karácsonyi bevásárló körúton van. Én is csak bekkukantottam, mert mindjárt itt van az asztalos a vadiúj hálószoba bútorunkkal és a pelenkázóvá alakítható komódunkkalKép

NevaKép
Nincsenek Lauráról új fotók? Már csak azért, hogy ha találkoznák megismerjem.Kép

MarikaKép
A 7kg szerintem egyáltalán nem sok. Nekem múlthéten a belgyógyász doktornõ a 8kgra azt mondta, hogy nagyon jó, hogy csak ennyit híztam. Azt is mondta, hogy most következik majd az igazi terhelés, és most kell nagyon vigyázni, hogy ne szaladjon ránk sok kg. De ugye könnyû ezt mondani így az ünnepek elõtt. Ja, és heti 1 nap gyümölcsnapot javasolt, szerinte ez még belefér. Hát én kedden kipróbáltam, de estére már eléggé kopogott a szemem az éhségtõl.

RoxiKép
Már biztos nem olvasod, de azért kellemes ünnepeket kívánok nektek. Vérnyomással kapcsolatban majd írok neked mailt.

LinaKép
Szorítunk majd, hogy az legyen az eredmény, amit szeretnél.Kép

KataKép
Tõlünk nem fog pocaklakó most még külön ajándékot kapni. A többieket nem tudom. De végül is nézhetjük azt is ajándéknak, amiket már megvettünk nekiKép

Na, most már megyek. Ahhoz képest, hogy csak beugrottam jó kis regény lett.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

SziasztokKép

Mától szabadságra mentemKép Nem akarok dolgozni már az idén!
Voltunk ma vásárolni pár dolgot. Megvan az ajándék a férjemnek és persze Laura is kapott 1-2 apróságot. No és az enyém isKép Amit rögtön fel is vettemKépKépKép

Lauráról nincsenek új képek.
Megkérdeztem ma a Tesco gyerekmegõrzõ vezetõjét, hogy mit szólna ha mi ott babanetes talit szerveznénk. Hát azt mondta, hogy van olyan idõpont amikor teljesen a rendelkezésünkre tudja bocsátani, hogy más ne jöjjön be. Elég lehetetlen idõpontokat mondott (délelõtt-este) Viszont azt mondta, hogy õ ezért nem gondolja, hogy pénzt akar kérni. Jól gondoltaKép
Vannak ennek is hátrányai, de olyan szép kis hely. Vinnénk "szobapaucsot" és akkor a felnõttek is bemehetnek. Megadta a telefonszámát és majd egyeztetünk ha van pontos idõpont.
Ha valaki a Corában jár legyen szíves kérdezze már meg, ott mi a helyzet. És várjuk az újabb ötleteket!
Egyelõre ennyi!
Mindenkinek jó készülõdést az ünnepekre!
neva
neva

Még valami:
Hogyan lehetne Laurát rászoktatni a pohárból ivásra?
Gyönyörûen eszik kanállal de a pohár nem megyKép
neva

Sziasztok!

Ma letudtuk a karácsonyi bevásárlás nagy részét! Jobb késõn, mint soha!Kép Már a szép kis fánk is megvan. Nem túl nagy, hogy asztalon legyen, különben ki tudja, mi maradna belõle, ha a fiatalúr kezelésbe venné.Kép

Martin továbbra sem szopik, de emileztem Ibollyal (szoptatási tanácsadó), és miután vagy ezer dolgot megkérdezett, arra jutott, hogy lehet, hogy õ egy olyan kivételes baba, aki 1 éves kora elõtt elválasztja magát. egy-két héten belül kiderül, hogy idõleges dologról van-e szó. De azt figyelem, hogy nem is igényli a szopizást, az ujját sem szopja, a játszócumiját meg kb. 7 hónapos korában eltettem. Szóval lehet, hogy ez egy hosszabb folyamat volt nála, és ez lett a vége, hogy most már abszolút nem kell neki. Végül is az utolsó hónapban már csak reggel és este szopott, napközben nem kérte, és nem is érdekelte a dolog.

NevaKép

Nem tudom, hogy lehetne megoldani a pohárból itatást, de szerintem még ráértek, azért még Laura olyan pici. Martin meg nem tud cumisüvegbõl inni!Kép Na, ez nem olyan nagy baj, de a múltkor lenyûgözte az egyik kis barátjának a cumisüvege, és el is szedte tõle, de csak rágta, mint egy vén bagós, nem tudta, hogy azt szívni kell!Kép Örülj neki, hogy kanállal tudod etetni, mert az egyik barátnõm kislánya már egy éves múlt, és még mindig nem szeret kanálról enni, a fõzeléket is hígítva kapja cumisüvegbõl!

A Tesco jó ötlet. Mi pont ma voltunk a Cora-ban, de elfelejtettem megkérdezni, hogy mi a helyzet ott.Kép

Puszika mindenkinek, és további jó ünnepi készülõdést!

Lina
Lina

Sziasztok!

Ezúton kívánunk mindenkinek kellemes, békés karácsonyt!

NevaKép

Holnapra nagyon boldog névnapot kívánunk Neked!

Lina, Marcell és Martin
Lina

Sziasztok GYERMEKEK, Lányok, Apukák.

Mindenkinek Boldog Karácsonyt

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Kép

Kata és családja
Kép

KépKép

KépKép
kata007

Kép
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Sajna a szöveg lemaradtKép

Kívánok mindenkinek erre a karácsonyra finom illatokat, vastag, ropogós hótakarót, kedves ajándékokat és izgalmakkal, sikerekkel teli új esztendõtKép

Sok-sok szeretettel
Marika, Viktor és PicuriKép
Marika (hriczom)

Sziasztok!

További nagyon szép ünnepet kívánunk mindenkinek! Most van egy kis idõm, így írok, aztán megyünk nagyi látogatóba.

Tegnap kiderült, hogy nem vagyok terhes, ezt is hozta a JézuskaKép, kicsit sietett, mert 25 napra, de biztos, nem lesz még kistesó. Martin ajándéka pedig az volt, hogy anyukáméknál 3 lépést ment egyedül! Aztán pedig még 2x két lépést. Lélegzetvisszafojtva figyeltük. Lehet, hogy többet is lépett volna, de ott volt a küszöb. De így is nagyon édes volt! A fiatalúr nagyon szépeket kapott mindenkitõl, sok bodyt (az én kérésemre, már 86-osakat), szép nadrágokat, pulóvert, színes nagy labdát, képet az ágya felé (Tom van rajta a Tom és Jerrybõl), pihe-puha rénszarvast kötött pulcsiban, és egy guruló kutyát, amire már tavasszal rá tud majd ülni, és lábbal hajtani (olyan, mint a kismotorok, csak kutyuska). Egyelõre úgy közlekedik vele, hogy szembõl fogja és tolja maga elõtt.

Nagyon élvezi a fát, bár asztalon van, de már kitalálta, hogy éri el az alsó díszeket.Kép Túl leleményes a gyerek!

Sok puszi mindenkinek, Lina
Lina

Sziasztok!

Kép

Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánunk!

Kép

NevaKép
Nagyon-nagyon sok boldog névnapot kívánunk neked!

LinaKép
Gratula az elsõ lépésekhezKép

Mindenkinek további jó pihizést.

Puszi, Panka

panka

Dodus,Kata,Kriszta,Lina,Marika,PankaKép

Nagyon köszönöm a névnapi köszöntéseket(és a karácsonyit is).
Jó érzés, amikor ilyen sokan gondolnak rám. Egész nap röpködtem a telefonomtól a számítógépemig és nem gyõztem olvasni az üdvözleteketKép Annyira jó KépKépKép

További kellemes ünnepeket!
neva
neva

Sziasztok!

Utólag szeretnék mindenkinek kellemes ünnepeket kívánni. Kép
Nem voltunk itthon, így nem jutott a gép közelébe.

Kriszta
dkriszta

Sziasztok Anyukák és Zoli!
Nagyon meghatódtam az együttérzõ soroktól!!! Azóta már írtam részletesen, de valahogy elszállt az egész és nem volt erõm újra írni. Én is mindenkinek Boldog Ünnepeket ( utólag is ) és Új évet kívánok. Örömmel írhatom, hogy Vilmoskám már nincs lélegeztetõgépen, túl van az elvonási tüneteken is és ma megkaptam az elsõ mosolyt is!
Nagyon rendesek voltak az intenzív osztályon, megengedték, hogy sokáig ott maradjunk és a karomba vehessem. A javulás nem túl jelentõs, újabb és újabb bacikat tenyésztenek ki. Enni nem hajlandó, a cumit nem lehet beletenni a szájába, olyan stresszes lett az intubálástól. Szopni próbált, de még nem kap levegõt és csak sír kétségbeesetten. Sajnos most nem is próbálhatom, mert valamit én is elkaptam, hánytam, ment a hasam és lázam is volt. Így telt a Karácsony. Neki folyamatos hasmenése van, a feneke szinte már válik le a sebektõl. Iszonyatos, pedig már vagy 10 féle krémet kipróbáltunk, de amíg nem áll meg a hasmenése, addig nem tud gyógyulni. Ma már rizsnyákot kapott enni.

Kedves Néva!
Szégyellem magam, de nem tudok pontosan az arcodra visszaemlékezni! A kislányod nevére jobban emlékszem. Írj nekem valami jellemzõt magadról, vagy hogy mikor, hol beszélgettünk! vilmos@mail.tcnet.hu

Kedves Zoli!
Örülök, hogy próbálsz segíteni, jó, hogy egy Apuka is van közöttünk! Nem sok választásom van a kardiológusokkal kapcsolatban, Pesten van ez az egyetlen hely, ahol mûtik ezt a rendellenességet, de amíg nem gyógyul most ki a tüdõgyulladásból és a hasmenésbõl, addig nem is fogadják.

A szoptatás miatt én is pánikolok, egyre kevesebb és kevesebb a tej, mire tudna enni, nem lesz mit. Ha nem akar cumiból enni, mit csináljak???

Mindenkinek sok puszi, Zannamaria
zannamaria

Bocsánat, hogy beleszólok kívûlállóként, de a szoptatással kapcsolatban szerintem ne görcsölj. A tápszerrel is prímán föl lehet nõni, szerintem tartalékold az energiáidat a babádra, hiába mondják, hogy az anyatej a legjobb, ha közben téged ez felemészt, akkor nem szabad erõltetni. A ti esetetek nem átlagos, emiatt ne legyen rossz érzésed. Ha nem megy a cumi, próbáld meg esetleg injekciós fecskendõvel, mert talán a pohárból túl sok jönne egyszerre, a félrenyelést pedig nem szabad kockáztatni.
Mielõbbi gyógyulást kívánok!
rjuli

Sziasztok!

AnnamáriaKép
Örülök neki, hogy lassacskán javulnak a dolgok. Az már nagyon jó, hogy nem kell a lélegeztetõgép.Kép Az evéssel kapcsolatban sajna nem tudok segíteni, de a lányoknak hátha lesz valami jó ötlete.

LányokKép
Ugye mindenki jól van? Olyan régen írtatokKép

Tegnap kaptam egy SMS-t nem túl jó hírekkel Illés Katától. Csütörtökön be kellett menniük a GYEK-be, mert Karina napok óta nem evett és csütörtökön már inni sem akart. Egyenlõre ennyit tudok, majd ha lesznek új híreim azt is megosztom veletek.

Na megyek még egy kicsit pihizni, tegnap esküvõn voltunk, hát ez az éjszakázás már egyáltalán nem nekem való.

Puszi mindenkinek és írjatok jó sokat!

Panka

panka

Sziasztok!

Csak nem mindenki ünnepel??? Remélem kellemesen telt a karácsony, jókat ettetek, ittatokKép Babucik élvezik a nagy fákat, vagy egypárat már sikerült eldönteniükKép Várom a beszámolókatKép

Panka! Ugye nem híztál sokat az ünnepek alattKép Nekem lehet, hogy sikerültKép

Lina! Vigyáztál az alakodra? Gratu az elsõ lépésekhezKép

Zannamaria!
Örülök, hogy újra jelentkeztél, jó lenne már arról olvasni, hogy sokkal jobban vagytok. Popsival kapcsolatban itt a babaneten van egy topic, leht, hogy érdemes benézni: Gyerekek-Új babapopsikrém Jókat vitáznak, lehet, hogy van közte hasznos is.

Puszika mindenkinek, Marika
Marika (hriczom)

MarikaKép
Remélem, hogy nem jött fel túl sok kgKép Bár nem volt nehéz bûnbe esni. Tegnap az esküvõn is olyan sok fini kajcsi és süti voltKép

Az elõbb el is felejtettem írni, hogy tegnap voltunk UH-on. Babucival minden rendben van szerencsére, és már 1641g-nak saccolja az UH.

Panka

panka

Sziasztok!

Mi jól vagyunk, épp kipihenjük a karácsonyt. Olyan jó, mert Marcell is itthon lesz egészen január 6-igKép. Martinnak nagyon tetszik a fa, a díszek is, sõt a szaloncukrot is megkóstolta (tudom, most rontom el a gyereketKép), és az is sikert aratott nála. Továbbra is próbálkozik azzal, hogy két lábon menjen, de általában csak akkor sikerül neki, ha elfeledkezik magáról, és hosszabb ideig álldogál, majd elkezd lépegetni. Eddig az a 3 lépés a csúcs!

AnnamáriaKép

Örülök, hogy jelentkeztél! Továbbra is Veletek vagyunk, és nagyon szorítunk!Kép Szerintem se idegesítsd magad a tej miatt, tényleg jó tápszerek vannak manapság! Most azzal törõdj, hogy szeretgesd a kicsit, amikor csak lehet.

MarikaKép

Szerintem tuti, hogy visszaszedtem pár kilót, de nem bírtam megállni, hogy ne zabáljak Kép (annyira mazochista nem vagyok). De amúgy tudományos oka is volt a dolognak, ugyanis, már pár hete megállt a fogyásom, és már kitapasztaltam, hogy ilyenkor ennem kell, mert már megszokta a szervezetem a kevés kaját, és most majd, ha újrakezdem a diétát, újra megindul a fogyás. De most már az is jó lesz, hogy a régi fogamzásgátlómat szedem, miután nem szopik a fiatalúr. Errõl jut eszembe, hogy fejni is 2 napja fejtem utoljára, az sem volt túl sok.

PankaKép

Örülök, hogy Ti is jól vagytok, szépen nõ a babuci! Az ultrahang alapján viszont nehéz saccolni, ezt több barátnõmmel egyetemben én is tapasztaltam, miután Martin 3300-3400 grammnak saccolta több doki is, aztán 2950 volt, amikor megszületett.

Karinának jobbulást kívánunk! Majd írd meg, mi a baj.

További jó pihengetést mindenkinek!

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok!

Ma voltunk gyógytornán. Szerintem némi túlzás ezt tornának nevezni, mert arról szól, hogy felmasszírozzák a letapadt inakat, izmokat. Szóval a gyereknek iszonyú fájdalmat okozva masszírozzák. Laura nem egy erõs baba (még) de nehéz lefogni és persze közben annyira sír, hogy alig kap levegõt és folyik rõla a víz. Ma az arcán elpattant egy hajszálér az erõlködéstõl. Szerencsére nagyon pici és remélem 1-2 nap alatt már látszani sem fog.
Nekünk szülõk számára sem egy leányálom, de ne mártírkodjak, hiszen Laura az, aki mindezt átéli. Minden elismerésem a babáknak. Azt mondták, hogy még izomláza is lesz tõle. Nagyszerû! Akkor a holnapi nap se lesz túl könnyû. Bízom benne, hogy hamar javulni fog a helyzet és nem kell sokáig járnunk. Sokkal jobb lett volna ha már hamarabb odafigyelnek és elkezdjük a kezelést. Hiszen ez a probléma már kezdettõl fogva megvolt, de egy hozzá nem értõ ezt nem látja.
Zoli! Ti mióta jártok?
neva
neva

Sziasztok Lányok
Kicsit sok munkám volt, de futtában olvastam a topikot, figyeltem.

Zannamaria, én azért igyekszem segíteni, mert az ég szakadt rám amikor a szülés napján megtudtam mi a helyzet Bendivel, olyan egyedül voltam!!!!!!!
Bármikor ha kell itt, vagy a címememn megtalálsz, sokkal jobb ha van választási lehetõség, vagy egy másik szakember a tasolyban. Más. Popsikenõcs, szerencsém volt mert egy világot megjárt orvosa volt a 19 éves lányomnak csecsemõkorában, maga talált ki egy kenõcsöt, erre esküszünk, Bendi bõre, teste sokkal-sokkal érzékenyebb mint a hétköznapi babáké, most is ezt használjuk. Vagy úgy kéred, hogy 5-s, vagy Horváth doktornõ féle kenõcs.
Keserves kínok voltak a 20-30 g lefejése közben a feleségemnél, minimális szopás mellett, születéstõl fogva tápszerezünk, Bendi rendesen fejlõdik.Nem akarok túl sok helyet rabolni, ha gondolod E-mailben irok még egy-két dolgot. Most jut eszembe mit szóltok a kiskanálos etetéshez, rémlik valami nekem.

Lina, alakul-alakul a járás, de én sokszor visszavágytam abba az idõszakba amikor nem kellett utánnuk szaladgálni, szekrényajtót leragasztani stb. De a csúcs a videóban a ropi, müanyag autó és kitudja hogyan egy ZOKNI. :-))

Neva, megpróbáltam elmondani milyen rossz még kitrõl is hallani - épület elõl - a sírást. Gondoljátok el olyan a maszírozás, mint egy görcsberándult izmot kisimítani, Bendinek még az ajkait, ínyét is kínozták.A torna itt kezdõdok sajnos, majd, ha már rendben lesznek a letapadások akkor valódi tornába fogunk. Bendinek, hogy osztozzak veled a bajban a szeme vérzik be a sírástól erölködéstõl. Talán három-négy éves koráig kell járnunk, akkor már csak havi 1 alkalommal, ha minden jól megy. Az izomláz gyorsan elmúlik, volt olyan, hogy du. 3-tól aludt este 10-g a fiam. Ilike szerint már az inkubátorban tudna foglalkozni a babákkal, ha egyébként testileg rendben vannak, ennyit az idõ fontosságáról, odafigyelésrõl. Mi szeptembertõl járunk, de beteg volt Bendi és nagyon kicsi is. egyébként ez a Dévény módszer csak egy a sok közzül, mint a gyögytornász. Én megmondtam mindenkinek, ha nem leátunk fejlõdét keresek mást, másik orvost, védõnõt stb. Nincs harag, a cél elérése ennél fontosabb. Ha gondolod nézz szét a neten, Hypotóniára, gyogytornára, vagy a Bárczi Gusztáv Fõiskolára stb. rájkeresve egy keresõvel, sokmindent találsz majd.

Egy nagyon fontosat majd el felejtettem, minden névnaposnak sok boldogságotutólag is, szebb újévet kívánok.
Bocs a hosszúért.
bbendi

Bocsi, de egy magyartanárt nekem gyorsan-gyorsan
bbendi

Sziasztok!
Kipihentétek már a karáncsonyi evést-ivást?? Kép
Kristóf erõteljesen fejlõdik mozgásügyileg. Pici segítséggel már oda-vissza át tud fordulni. És utál már feküdni. Kép Egyfolytába csak ülne fel. Szerintem ez egy kicsit korai. De hát beszélj vele.... Kép Ha egy olyan 45 fokba feltámasztjuk, simán fel tud ülni, csak el kell kapni, mert különben pofin landolás lenne a vége.
Létezik, hogy jönne a foga?? Mindent ezerrel rág, és ha maszirozom egy kicsit az ínyét alul, attól megnyugszik. Olyan erõvel bírja harapni az ujjamat, hogy majd át harapja. Kép BIztos, hogy viszked neki.
Teljesen új élményeink vannak Kristóffal. Kingának csak 9 hónaposan jött ki az elsõ foga észrevétlenül. Õ ilyeneket nem csinált.
Szerencsére egyik gyerkõc sem beteg. Én már a "kis" dolgoknak is tudok örülni. Kép Kép

Lina!
Felirattam a dokinénivel az immunerõsítõt KIngának. Erre hiánycikk. Végig rohantam a fél várost. Utána a telefon volt soron. MIre végre valahol közölték velem, hogy a régi féle már nem is lesz. Az új meg 3300 Ft-ba kerülne, ha lenne. Na köszi. Végre aztán hol kaptam? Hát a görömbölyi kis gyógyszertárban. De legalább van. REmélem jó is lesz. TÖmjük KIngát ezerrel minden féle gyümölccsel, meg vitaminnal, hogy mire megy oviba fel legyen "turbózva".

Neva!
Nem akartok Laurával úszni járni?? Szerintem sokat segítene, és hátha nem kéne erre az undok kínzó tornára járni!!!! A vízbe könnyebb mozgatni az izmokat.

Annamária!
Örülök, hogy pici gyermeked lekerült a lélegeztetõ géprõl. Tudom, hogy milyen borzalmas, hisz az én leányom is arra került rögtön születés után. De, hogy megvigasztaljalak mára egy gyönyörû három éves kis ördögfióka lett.

Puszi
Kriszta
dkriszta

Sziasztok!

Martin ma életében elõször 7-ig aludt!KépKép Eddig 6-kor kelt, és most én hamarabb felébredtem, mint õ, mert meglepõdtem, hogy csend van. Pedig este ugyanúgy 19.30-kor aludt el, mint máskor. De jó lenne, ha így maradna! Bár csak fogjam be a számat, mert amúgy is jól alszik, mert az éjszakaihoz napközben még hozzácsap 2-3 órát két részletben.

KrisztaKép

Nagyon ügyi Kristóf! Martin 3 hónaposan fordult az oldalára, és 4 hónaposan fordult hasról vissza, majd újabb két hét múlva már mindenhogy forgott. Viszont õ ülni sosem akart! Késõbb sem, csak amikor felült magától 6 hónaposan, akkortól érdekelte a dolog. Addig õ jól érezte magát hason, úgy kúszott mindenhová, mint egy kis bébifóka.Kép

Nem akarok okos lenni, de nálunk is így volt, hogy 3 hónapos korától rágott, és folyt a nyála, és 9 hónapos lett, mire fogacska lett belõle.Kép Kíváncsi vagyok, Nálatok mikor bújik ki. Martinnak most nagyon viszket felül az ínye, szó szerint vakarja az öklével, és közben olyan hangokat ad ki, mint egy kis indián.Kép Nekünk a Dentinox bevált, bár a doki náni szerint csak akkor szabad használni, ha tényleg nagyon fáj neki, mert különben késõbb nem fog érni semmit, ha hozzászokik.

Kinga mikor megy oviba? Szorítok, hogy beváljon ez az immunerõsítõ! Mi most a Cebionnal vagyunk így (mert szeretem, ha van itthon), de állítólag az most országosan hiánycikk.

NevaKép

A barátnõm is járt tornára az iker fiaival, akik 34 hétre születtek. Ha jól tudom, összesen 3 hónapig kellett menniük, most már csak havonta, de csak azért, hogy megnézzék a fiúkat, hogy mozognak, de már nem nyúlnak hozzájuk. Õk is megkínlódták az elejét, de hidd el, jobb lesz majd!

ZoliKép

Mi is az 5-ös popsikenõcsöt használjuk, kezdettõl azt írja fel a doki nénink. Viszont nálunk, ha kipirosodik a popsija (pl. fogzáskor elég csúnya volt) a Sudocrem használt legjobban, az két nap alatt rendbe hozta.

Hát igen, nem könnyû egy ilyen kis örökmozgóval!Kép Az a legédesebb, hogy õ is mondja, hogy 'nem', de azért tovább piszkálja mondjuk a karácsonyfát. Mi nem teszünk el semmit (csak ami veszélyes),a többi dologról lassacskán megtanulja, hogy nem szabad. Már nem nyúl a számítógéphez, és kezd leszokni a fiókok, szekrények nyitogatásáról is. Fõleg, miután párszor odazárta a kezét, én meg gonosz anya módjára egy ideig csak figyeltem, és csak utána szabadítottam ki. (Azért ne úgy képzeljétek el, hogy a gyerek vérzõ kézzel üvöltött a kíntól!Kép)

Megyek, mert már egy órája csak írok! Jó pihizést mindenkinek!

Puszika, Lina
Lina

Sziasztok!
Sajnos Gyöngy ismét beteg Kép, pénteken megnézte a doki bácsi. Nagyon csúnyán köhög, taknyos, volt egy kis hõemelkedése is. Sajnos bennünk is lappang valami a párommal, tünetek hasonlóak. Remélem Hanga nem kapja el, hétfõn kapja a 3 hónapos oltást. Utánna szeretnénk vinni úszizni. Egyébként õ is erõsen nyáladzik, gyömöszöli az öklét a szájába. Bár Gyöngy is hónapokkal az elõtt, hogy kijött az elsõ foga (5 hó 1 hetesen), nagyon nyáladzott.

Kriszta!
Kinga mikortól megy oviba és melyikbe? Gyöngy jan. 6-tól menne, ha addigra meggyógyulna. Bár decemberben az oviban többen bárányhimlõsek lettek, ez egy kicsit aggaszt. Nem is Gyöngy miatt, hanem Hanga miatt.

Hanga is próbálkozik az átfordulással, de õ a hasáról próbál a hátára, csak még sajna a keze útbn van. Kép Gyöngy pont 3 hónapos volt, hogy sikerült a hátáról a hasára fordulnia, és még azon a héten sikerült ez neki fordítva.Kép
Hanga nagyon szereti a bébi tornáztatóját, fogja, forgatja a rajta lévõ játékokat, csörgõket, nézegeti magát a tükörbe, igazi kislány. KépKép

Gyöngyöske
gyöngyöske

szerintem a dévény módszer csak kiegészítõ kezelésként ér valamit. konduktív (petõ) féle mozgásfejlesztés sokkal jobb és komlexebb.
Névtelen

NévtelenKép

Megírnád, hogy hol találok infot errõl?
neva
neva

Éva!
Sajnos nem tudom, hogy Miskolcon hol dolgozhat konduktor, de ha megnézed a www.peto.hu honlapot, ott találsz bp-i elérhetõségeket, és telefonon remélhetõleg tudnak ajánlani akár személy szerint v.kit a hálózatból, akár egy olyan intézményt, ahol dolgozik konduktor más fejlesztõ szakemberek mellett. Az is hasznos volna, ha anyagilag, szervezésileg meg tudjátok oldani, ha kérnétek Bp-re idõpontot személyes találkozóra. Még akkor is rengeteg hasznos dolgot mondhatnak, ha többet feléjük sem nézel, de jobb esetben ellátnak titeket hosszútávi megoldási lehetõségekkel.

Zoli!

(már tényleg pofátlannak érzem magam, hogy beledumálok a miskolci topicba, de általában bele szoktam olvasni az összesbe, és a tietek mellett nem tudtam elmenni szó nélkül)

Olvastam, amiket írtál a kisfiadról, remélem, nem bántódsz meg, ha csak a tornára vonatkozó hozzászólásodra reagálnék. (Nehogy úgy nézzen ki, mintha teljesen laikus volnék és csak közlési kényszerem van, konduktor vagyok, de nem dolgozom a Petõben)
Szóval: szerintem nem szabadna addig várni a tornával, v. akármilyen aktív mozgásfejlesztéssel, amíg a letapadások rendben nem lesznek. Nem vészmadárkodás, de sok gyereknek, felnõttnek sosem lesz teljesen rendben a tónusa, attól még nem szabad várni a végtelenségig. Fokozott, sõt csökkent tónussal is meg lehet tanulni az önellátást, helyet, helyzetet változtatni. ( Mi úgy tanultuk, hogy általában csökkent a Dawn szindrómások izomtónusa, ezért furcsa, hogy már ilyen kicsiként letapadásai vannak, de hát nyilván ez egyénenként keveredhet, változhat.)
A konduktív módszernek pont az a lényege, hogy mindig épp azt tanítja, amit a kora szerint tudnia kellene. Kb. 4 hónapos kortól lehet kezdeni, utána minden percért kár. Elvileg központi idegrendszeri sérültekre "íródott", de nekem van kolleganõm, aki nagyon szép sikereket ért el Dawn-os kisfiúval.
Persze nem ez az egyedül üdvözítõ módszer, ilyen nem is létezik, csak az a lényeg, hogy valamit csináljon, tanuljon a fiad, ne csak alanya legyen a kezelésnek.
Azok a mozgásminták, amik hiányoznak nála, nem fognak egyszer csak maguktól beindulni. Persze az izomtónust, ízületeket karban kell tartani, de attól még magukat a mozdulatokat "be kell írni" az agyba, és ez csak úgy megy, ha õ maga csinálja. Nem elég, ha nincs letapadás, az izmokat is kell fejleszteni, erõsíteni, ezek nem mennek
passzív mozgatással. Arról nem is szólva, ha a gyerek saját maga nem használja az izmait, a letapadások visszatérnek, mert ezek nem lokális problémák, mint pl. egy törés utáni állapotnál, hanem az idegrendszerbõl jövõ hibás információ miatt fokozott v. csökent a tónus. Ezt viszont csak úgy tudja szabályozni az ember, ha megtanulja, hogy az adott mozdulatot, mozgássort milyen egyéni módon tud kivitelezni.

Remélem érthetõen fogalmaztam, és bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett.
rjuli

Sziasztok Anyukák és kedves Zoli!
Ma madarat lehet velem fogatni!! Elmentünk a látogatásra, és a fõorvosnõ közölte velünk, hogy ha holnapig nem változik semmi, osztályra kerülünk! Kérdés, hogy én vele lehetek-e, a múltkori rosszullétem miatt. Igyekezhetne az ANTSZ a vizsgálattal. A tejcukormentes tápszer hatására elmúlt a hasmenés, a feneke is gyógyulni kezdett és sikerült kiskanállal etetni. Igaz nincs az ízétõl elragadtatva. Ha holnap bent maradok, már nem tudok írni, de mindenkinek NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok!!

Zoli!
Örülnék, ha megírnád az orvos címét! Azt a popsikrémet minden gyógyszertárban lehet kapni?
zannamaria

AnnamariKép

Ez szuper!KépKép Olyan boldog vagyok! Nektek is nagyon boldog új évet, ha addig nem találkozunk!

Igen, ilyen popsikrémet minden gyógyszertárban lehet kapni, én úgy szoktam venni, hogy 5-ös popsikenõcs. Nem tudom, mennyibe kerül, mert nekünk a doki néni felírja, de szerintem amúgy sem nagy tétel. De mint írtam, nekünk nagyon bevált a Sudocrem is, sõt, piros popsira Martinnak az jobb volt. Igaz, hogy drágább, de nagyon kevés kell belõle. Hátha valamelyik segít!

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok lányok

Lina a kenõccsel és minden mással csak annyit tudok elmondani amit tapasztaltunk, lehet, hogy hihetetlen, de egyetlen gyermekünknek sem volt baja a popsival, bármilyen betegségben szenvedtek éppen. Az számunkra új dolgokat, töletek szeretnénk megismerni, megkérdezni.
A rossz dolgokkal mi is így jártunk angyali ábrázattal mondta a nem-t szinte mindegyik, de azért járt a kezük.
A saját magán megtapasztalt kellemetlenség szerintem hasznos, de ne hidd hogy túljártál az eszén, amikor nem figyelsz majd éppen oda, akkor a nem ellenére is garázdálkodni fog. Huncutkák.

Gyöngyöske régen hallottalak, vagy csak figyelmetlenül olvastam?

Névtelen, valóban jó lenne mindent itt helyben meg és elérni, de az van ami van. Egyébként úgy gondolom és sokan akiket kérdeztem ezen a véleményen vannak, nem szabad még nagyon leterhelni a gyereket, így ha tehetnénk sem vinnénk el mindenhová. a heti két elfoglaltság most bõven elég, ha melegszik az idõ akkor még egy vizi ( HRG) programot is beiktatunk.

Neva keressd a neten a következõket,
[url=URL]www.nexus.hu/egy-lepes/hrgterapia.htm[/url]
[url=URL]www.peto.hu[/url]
[url=URL]www.nexus.hu/lkhrg/index.htm[/url]
[url=URL]www.alapozoterapiak.hu[/url]
[url=URL]www.extra.hu/deveny/[/url]
[url=URL]www.gezenguz.hu[/url]
[url=URL]www.webpatika.hu[/url]
Nem biztos, hogy minden kérdésedre választ kapsz, de a Google.hu egy szó alapján is segít neked. A www.lap.hu-t biztosan ismered, ott a lapcímek is megvannak.

rjuli, én természetesen nem haragszom, szerintem a többiek sem, amikor segítséget kaphatunk adhatunk. Biztos szükség lesz még a tanácsodra ezért jó hogy elérhetõ a címed.
Én amit irtam a tornáról laikusként, szülõként írtam, s ha jól értettem akkor a korai fejlesztésre gondoltál, ez a heti másik program az életünkben, plussz itthon a napi 4-5 alkalommal végzett tornázás, hengerpárna, labda, pelenkaforgatás, tükör, stb.
Akiket eddig megismertem Down-s babákat és e két dolog mellet vizi ügyben is dolgoznak, illetve óvodába járnak, nagyon sokat behoztak a lemaradásból.
Azt tudom, hogy a magyar gyógytorna, kézség és mozgásfejlesztés világhírû, de a hazai viszonyok nem elégségesek, megfelelõek. Ezért beszéltem korábban arról, lehet hogy félreérthetõen, hogy ha egyik módszer nem válik be, vagy éppen nem szimpatikus akkor lehet váltani, csak nem tudom érdemes e, nehezen hoznánk ilyen döntést.
Én meg vagyok elégedve azzal amit a gyógytornán, korain kapunk, mert a fejlõdés látható, csak még Bendi kicsi, hogy jobban lehessen terhelni. Nekem szimpatikusak az ott dolgozók, talán én vagyok nyûgösebb, mert féltem a fiút.

Zannamária, örülök, hogy picur jobban van, a kenõcs természetesen minden gyógyszertárban kapható, de érdemes megkérdezni a gyógyszerészt, orvost a váltásról.
Melyik orvos címét kérted?

Ismét sokat írtam..........
bbendi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?