Új privát üzeneted érkezett!

Cool, pont a nyitóoldalon lévő gyűrűnk van. :wink: Épp ma mondtam az uramnak, hogy ma sem választanék mást. :wink:
Vendég
 


Sajti, ja, vagy valami ehhez hasonló. :wink:
Vendég
 


Ja, Cool, mi a csajjal dumáltunk főleg, de a végén az ékszerész bácsi fejezte be a két gyűrűt. Tök jó fej mind a kettő, kedvesek és tényleg bármit megcsináltak volna, így is vastagság egyedi lett, meg a belső kerekítése. Én is csipázom azokat az ékszereket, amiből nem rohangál sok az utcán. :wink:
Vendég
 

 
 

Eszti, nem mondod, hogy pont ő volt az ékszerészetek!!! (Azóta már szétváltak munkatéren, én csak a srác munkáit ismerem, a felesége a boldog gazdatest...) :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Cool, de bizony, és mondom, ez a narancson figyelő kétrétegű kis gyűrű figyel mindkettőnk ujján (brillek nélkül). :wink:
Vendég
 


És jól ismered őket tényleg? Most akkor a csávó viszi tovább ezt a stúdiót? És hol vannak, ha már nem a Páva utcában?
Mert Peti pont azt mondta, hogy amit kinéztem, az az alap, de menjünk el ebbe a stúdióba, hogy mennyiért csinálják, és milyen egyedi dolgot tudnának belőle kikerekíteni.
Vendég
 


Eszti, ez hihetetlen, én egyetlen ékszerészt ismerek, őt.. persze, nagyon jól ismerem őket, a feleség a 2 legjobb barátnőm közül az egyik, épp hétvégén voltak nálunk Nokilátogatóban, stb, stb. Nem ugyanaz volt a munkatempójuk/moráljuk a kolléga lánnyal, és szétváltak, nem tudom, hogy maradt-e valaki a Páva u-ban, ő biztos elköltözött, a lány fogalmam sincs, funkcionál-e valahol Mikor 2 hete erről beszéltünk, a srác azt mondta, az új stúdió már berendezés alatt van, de 1 hétvégére (a múlthetire) fel kellett függesztenie a munkálatokat, mert nagy erőkkel készült 2 párhuzamos esküvő kiállításra, ami most volt.... de emailben megadom a mobilját, ha gondolod, és akkor egyeztethettek kedvetekre...

Kép Kép
coolasa
 
 


Szokták volt mondani, hogy kicsi a világ....mi ezer ékszerészt megnéztünk, de ők voltak a legszimpibbek, és tényleg egyedi cuccokat csinálnak, ezért esett rájuk a választás. :wink:

Télleg vicces..... :P
Vendég
 


Igen, és feleslegesen korteskedem, ha teljesen magadtól is lelkesedsz... :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Eszti,
szép nagyon a gyűrű!
Mi az a rizstej?

Tücsi,
Livi 1 éves kajaadagja:
reggeli 270-300 mili tápszer
tízórai semmi, mert korán ebédeltünk mindig
ebédre kb. 200 mili főzelék, mindenféle zöldségből meg husiból vagy főtt/sült hús krumplival vagy rizzsel
uzsira 160 mili gyümi
vacsira 270-300 tápszer

Sajtiné,
bizti, hogy konkrétan 20-ast hozzak? Mert ami az egyik boltban 20-as, az a másikban 21-es vagy ki tudja hányas. Múltkor néztük a talin, egyforma lábuk van Livivel és ez a csizma nem pont passzol, szal ha Zsófinak picit nagyobb lenne a tappancsa, akkor is jó lenne rá sztem az akkora méret, mint Livié. Az a jó benne, hogy a bokájánál nagyon jól megfogja, így nem gond, hogy egy picivel nagyobb.
De ahogy gondolod, szívesen veszek egy huszast. :wink:
Jó lenne a mobilszámod, ha esetleg aszongyák a bótba, hogy csak spenótzöld színű van, akkor fel tudjalak hívni.

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Eszti,
Húú, aszittem olcsóbb. :shock: Le tudnád fotózni?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok!

Petrának (csak így feketén), de tiszta szívből, nagyon boldog első születésnapot kívánunk!
Szülőknek, nagyszülőknek meg jobbulást. Vuka, tetszik ez a vendéglős ötlet bár, nálunk a nagyszülők(apai vonal) tuti kiakadnának ha "csak" séfek főznének rájuk :evil:
Hahaha, milyen buli lenne ha rendelnék kaját és fazékból tálalnám. Majd a végén elmondanám, hogy kiket illet köszönet :D Hogy gonosz lennék?!

Tücsi, Eszti ha nem is Natasa, de annyira konkrét, hogy én pont ezeket a gabonákat adom Szonjecnek :wink:

Eszti, nekem nagggyon tetszik az a gyűrű! Valójában és így igazán még egy tetszik csak mellette arról az oldalról.

Cool, elnézegetve Noki képeit mindig beugrik a "sooo bad" vagy hasonló feliratú kép, amit egyszer feltettél róla :)

Mancsusz, Petike után dögleni fognak a csajok. Erre most adom a nyakam! És mákod (vagy mákja), hogy 31 év van közöttünk :lol:

Bubek, azért én nem vagyok olyan rendes, hogy minden nap takarítok :shock: És egyébként meg bizonyos értelembe könnyebb, mert itt nincs az embernek raktárérzete és nem kell kismillió cuccot félrerakni, hogy felporszívózzon vagy mosson alatta. Ma pl mostam meg vasaltam, de csak félig (bár így is sok volt) amíg Szonja az egyik ruhadarabjával játszott.

Függönyök kb két hét kivéve a sötétítő, mert annak 4 hét, hogy befusson az országba. Ja, nem lenvászon csak van benne lenn. Egyébként Gardéniából van mindegyik :wink:

Szonjának egyik foga kibújt a párja meg alakulóban. Ezért kissé zaklatott, de érdekes módon ha mellettünk alszik akkor nincs fájdalmas felsírás éjszaka. Így mellettünk alszik 8) Egyébként ma megvettük a parkettát Szonja szobájába és sokszor bevittük, hogy meglássa, hogy EZ az Ő szobája. Aztán majd meglátjuk mikortól lesz funkcionálisan is az övé :roll:

N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Szonja napi adagja:
kora reggel szopi
reggeli: (egyben tízórai) Danonínó vagy gyümi
ebéd: főzi, üveges vagy saját (sokszor nem fogy el egy egész üveg)
uzsonna: gyümi, kölesgolyó, joghurt, túrós gyümi (attól függ mennyit evett ebédre meg mi van itthon)
vacsora: gabona+gyümi (fél üvegnyi v 1 Frutapura)

Szopi meg víz igény szerint.

N.

UI: Nekünk nem nagyon extrás a gyűrűnk, de ez a Páva utca nekem is rémlik. Lehet a miénk is onnan van? :shock:

N:

Kép Kép
natasa1975
 
 


Ilba, majd megpróbálom. Kerestem hasonlót a neten, de nem találtam, hogy megnézd. Jaja, nem olcsó, viszont sokáig tudja használni, nyáron a kertben is jó, szóval beruházunk. :wink:

Gabus, a rizstej az rizsből készült tej, csak növényi alapanyaga van, így ihatja már Bence is. Én a sok allergiám miatt jó sokáig nem akarok neki tehéntejet adni, hátha őt ezzel kivédem, ha nem akkor is megtettem, amit megtehettem. :roll:
Vendég
 


Peszti, de mi ez a titokzatos "AZ", amiről itt Ilbával fecserésztek????

Kép Kép
coolasa
 
 


Natasa, végre, hol jártál eddig? hát szabad ezt? Ennyire elhanyagolni a sorstársakat?

Kép Kép
coolasa
 
 


Eszti,
köszi. :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Cool, Benyónak néztem ki szülinapjára (egyébként még nem vettem meg), nem tudom mi a neve pontosan, orkán-sátor anyagból van, henger alakú, mint egy kukac, ilyen cső, és a Bence méretű gyerekek be tudnak bújni, meg a végén ki, meg lehet vele mókázni, bújócskázni. Na hát ilyet néztem ki Bencének. Ez pluszban azért jó, mert kicsire össze lehet csukni, ha nem kell és ez a mi 60 nm-ünkön bizony fontos szempont. :wink:
Vendég
 


Cool, ha ők ARRÓL, akkor mi meg beszéljünk, tudod ERRŐL :lol:
Voltam, olvastam, be is léptem csak nem tudtam írni, mert játszani mentünk :wink:
Szonjecnek van egy fa pillangója. Karácsonyra kapta, de most helyeztük üzembe. Van rajta súly és ha meghúzod akkor repül,...mozog a szárnya. No, egész nap huzogatni kell, mert most az lett a No1!
Ja, egyébként meg meditálok, hogy nőjjöneke a körmeim, hogy legyen mire lakkot kenni :D
N.

Kép Kép
natasa1975
 
 


Halihó!

Én is köszi a sok-sok jókívánságot.

Ma kerekedett egy spontán röp-party, meglátogatott minket két nagymami, egy nagypapi meg egy nagybácsi. Másik nagypapi igazoltan volt távol ( :cry: ), nagynéni viszont igazolatlanul. :twisted: Unokahúg meg keresztlány szülinapján nem dolgozunk!!!!!!!!!!!!!!!!

Petra fogadja a gratulációkat:
Kép

Egy közepesen sikerült csoportkép (a többi kritikán aluli):
Kép

Ezt pedig Cool figyelmébe ajánlanám: Petra és a konyhaművészet alapjai. :wink:
Kép

Pusz mindenkinek

Üdv.
Antivagyok

Kép
Kép
antivagyok
 
 


Tücsi,
íme Petike napi adagja:
Reggeli: szopi (mennyisége: passz :D )
Tízórai: kenyér, vagy kiflibél (kunyizza az enyémet) pici vajjal, darabos sajtkrémmel, és ha korán volt a reggeli szopi, akkor lemegy még 1 Frutapura (vagy gabonás Nestlé Baby Compote) is. Ha a tízórai 10-fél 11-körülre esik, akkor már nincs gyümölcspüré, mert 12-kor ebédel. (későbbi ebéd nem jó, mert akkor már nagyon álmos)
Ebéd: 250-300 (de inkább az utóbbi) főzi, rajta husi, sajt. Ha üvegeset kap, akkor 2 üveggel vág be.
Uzsi: gyümölcs (1 banán, vagy 1 alma, vagy körte, őszibarack, meggy stb.) Teszek bele Milupa 7 gabonás pelyhet, vagy zabpelyhet, babakekszet... De már kap túrót is, úgyhogy van, amikor azt teszek hozzá. Úgy alakítom, hogy minden nap kapjon gabonát és tejterméket is. Ha üveges gyümit kap, akkor 1 üveg csúszik le.
Vacsi: 250-300 milli főzi (uaz mint ebédre), utána fürdés és lefekvés előtt szopi. Utóbbi mennyiségét ne kérdezd :wink:

Napközben kap még vizet és gyümölcslevet. Bár ezt tudhatnám, hogy mennyit iszik, mégsem tudom :oops: Gyümiléből cukormentes bébiitalokat szoktam venni, de ma végre felavattam az új gyümölcscentrifugámat, és sk készített almalevet kapott :wink:

Kép
mancs
 
 


Antivagy, rólam nem készült ilyen konyhaműves fotó kiskoromban, szóval most már tudom, mért sikerültem ilyen jól/félre (megfelelő válasz aláhúzandó). (A körömlakkrendelősök mikor aláhúzkodnak, gondoljanak arra, hogy rajtam múlik körmeik jövőbeli színe. Köszönöm a figyelmet). Apropó Antivagy, és mi volt a speciális menü?

Eszti, akkor ti tkp vettetek ezzel egy jó kis modern játszóteret Beninek, ejha! Azért ne csodálkozz, ha hüppögő óvodások csöngetnek be hozzátok időről-időre, mert nekik nincs ilyenjük a kerületi oviban :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Eszti,
szép a gyűrű :) Mi is csináltattuk a jeggyűrűnket (pontosabban Mbá).

Natasa,
:lol: helyetted majd Szonjecra startol Petike :lol: A fotós csajt még mindig nem hívtam, de a héten mindenképp kéne :roll:

Sajtiné,
jól emlékszem, hogy a nyáron az egyik PeCsa talin egy kék PP babakocsiban volt Zsófi? Melyik fajta? Azért kérdezem, mert akarunk venni egy esernyőre csukható kocsit a kölöknek, és a PP nagyon tetszik. Ráadásul a Brendonban februárban kuponos lesz a PP Pliko Lite Classico. Nem az van Nektek? Meg vagy vele elégedve?

Február 1-től nem tom meddig a Corában megint babavásár lesz.
Nem, nem babákat lehet majd kapni, hanem mindent, ami nekik kell :lol:

Kép
mancs
 
 


És Jumam hol van? És Bubek? Mindenki ezer felé kószál, nagyon elégedetlen vagyok veletek! Bezzeg én itt vagyok mindig körömlakkot rendelni, főzési tanácsokat adni (najó, azt nem), gyereknevelési tanácsokat adni (najó azt sem)...öö, hol is tartottam?

Kép Kép
coolasa
 
 


Cool,
én vagyok.

Nagy itt a pangás asszonyok! :roll: :lol:

Kép
mancs
 
 


Gyűrű: mióta Beni megvan, nem is hordom a gyűrűt. :roll:

Antivagy,
Szépek vagytok!
Tortás kép nincsen?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Szavazzatok Ti is, én már megtettem :wink:

http://velvet.hu/celeb/cpasik07/

Kép
mancs
 
 


Mancs,
és mennyiért adják kuponra?
Nekem az a bajom, hogy erre is azt írják, hogy 6,9kg. A Jané pedig 9kg. Ezért a 2 kilóért adjak ki pénzt??? Oké, kisebbnek kisebb. :roll:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Szavaztam. :)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba,
39.990 (eredeti ára 44.990). Te is akarsz másik kocsit? Nekünk azért (is) kellene, hogy ha utazunk, akkor ne foglalja el a teljes csomagtartót. Meg a súlya miatt is.

Kép
mancs
 
 


Kinek adtad a legtöbbet? Én Kásás Tomikának :oops: :D

Kép
mancs
 
 


kérésed parancs, kedves cool!! már itt is vagyok. Képes beszámolót szeretnék írni, hogy ilbát is tájkoztassam egyben a kolping-helyzetről.
most töltöttem le a képeket, még kicsinyíteni kell, julcsi épp a kezemben, pedig már elaludt 8kor, csak náthás kezd lenni, és emiatt nyüglődik, mindig az első náthás éjszaka a legrosszabb. nem tom meglesz-e még ma a beszámolóm.

mancs én mielőtt elmentünk akkor vettem egy pp pliko matic nevezetű bkocsit a vaterán. ez még régebbi fajta, legalább 2 gyereketkiszolgált és még mindig egyben van. tök jó kis helyet foglal az autóban. viszont jövő télen már tuti nem fér bele j, mert elég keskeny. nézd meg a vaterán, vannak újabb fajták alig használtan. majd mutatok képeta miénkről

ha j hagy, még jövök
jumam
 
 


Megjötteeeeeeeeeeeeeeeeem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én beolvasztattam a gyerekkori arany fülbevalómat meg 1-2 gyűrűt, abból lettek a karikagyűrűink. Teljesen hagyományosak. Kírésrő gyűrűn meg mindig csak mosolygok, minek a jeggyűrűt kísérni? Biztos az ékszerészek találták ki, hogy több gyűrűt adjanak el. :twisted:
Ismét biztosítalak titeket, hogy semmi gondom a kísérőgyűrűs jegyes- és házaspárokkal. :wink:

Ilba,
én is levettem, mikor terhes voltam, a dokinéni mondta, hogy jó lenne, nehogy feldagadjon az ujjam és ne jöjjön le. Aztán Livi pár hónapos koráig el is feledkeztem róla, hogy nekem ilyenem is van, de utána visszavettem az ujjamra.
Ugye, milyen érdekes? :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Halihó!

Megint gyors kukk, mert még mosogtani, fürödni kell. Ádusz sajna az elmúlt két éjjel már nem aludt jól, felkel éjjel szopi sem altatja vissza. Megint csak forgolódik. Sajna.

Tücsi én nagyon meg tudlak érteni mennyit kínlódsz az evéssel. Mi is vacakolunk mostanában.
Reggel hatkor és nyolc fele szopi van. Kilenc fele ha eszik három falalt kenyeret vajjal, májkrémmel vagy sonka és sajt. Mikor mi csúszik. Délben főzi vagy amit főzök. Délután gyümi banán, körte mandarin alma vagy valami. Aztán este valami kenyér féle a reggelinél felsorolt valamivel. De kapott már mézes kenyeret, kakós csigát reggelire. Kap még joghurtot, Danoninót, tejszeletet de ezekből szigorúan csak egyiket egy nap. Néha elmajszol egy kis bulátát vagy kölesgolyót, háztartási kekszet. Vizet iszik kb. fél litert naponta.
Általában délelőtt nem nagyon eszik. Sűrűn három flalt után kiköpi a következőt aztán fél perc múlva megint megeszi. Na ekkor felmegy az agyvizem. Ha semmi nem kell van, hogy tejpépet kap. Most este is lefekvés előtt azzal tömtem meg a hasát.

Dia nekem jó a csüt. háromóra.

Többieknek jó éjszakát!

Mancs üdv. újra itthon, Petike nagyon édes és már tiszta kisfiú.

Kép
vanília
 
 


Mancs,
Szebeninek. :oops:
Na, azt hiszem marad a mostani babakocsink. Még jó, hogy kombi az autó. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Nekünk sem volt kísérőgyűrűnk. Mi kísérőórát kaptunk (kértünk) egymás szüleitől :)

Kép
mancs
 
 


Ilba,
jajj, el is felejtettem, neki is 10-et adtam :D :wink: (első olvasásra azt hittem, a Szellő Istvánnak adtad :roll: :lol: )

Kép
mancs
 
 


Én Benedek Tibikének 6-ost adtam, az összes többinek 1-est. :roll:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Gaaaabus nemááááá... Kinek adnál 10-est? :roll:

Kép
mancs
 
 


Szépek a gyűrűk!
Nekünk is teljesen hagyományos van... nekem a szimbólum értéke sokkal fontosabb mint a külleme... én sose veszem le... kopjon csak velem együtt (abban szoktam agyagozni is :oops: )
A kísérőgyűrű kérdés valahogy nálam is úgy mint Gabuséknál...
Tudom azzal szokták eljegyezni egymást... de nekünk ez volt az amivel megkérte Ádám a kezem az esküvő elött csak kipolíroztattuk (volt dolga az ékszerésznek elötte voltam művésztelepen) és belegravíroztattuk a nevünk mellé a dátumot.

Kajatéma
Nekünk most nagyon bejön a sült gyümölcs túróval és kölespéppel keverve... olyan jó illata van egészen rácuppantam... de sajnos ma csak gyümölcsöt ehettem... olyan éhes vagyok

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamac,
milyen diétát csinálsz? Bele kéne fognom nekem is vmibe, de a szopi miatt nem merek... :roll:

Kép
mancs
 
 


Gabi,
de izé vagy! :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok!

Petrának Nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk!

Fél 11, és egy gyerek sem alszik. 7 után aludt Levente egy órát majdnem, de utána felkelt, s most még mindkettő tombol.

Jegygyűrű: a miénket apám csinálta, s a nővérem véste meg, nagyjából ez volt az első komolyabb vésése (egy kicsit meg is látszik rajta). Ma már talán másmilyet csináltatnék, de 10 éve még ez tetszett. Én Benedekkel terhességem óta nem hordom, apám fóbiája, úgymond nem egy gyűrűt vágott már le megdagadt ujjakról, aztán meg amig sokat fejtem, valahogy a gyűrű alatt a kifolyt tejcsitől viszketős lett a kezem (hajrá allergia alapon).

Hát, ami kajamennyiségeket írtok, ahhoz képest Levente nullát eszik. Ma ráadásul valami kiütötte, csak 3 féle új dolgot is kostólt, találjam ki, melyik a ludas.

Megyek, begyűjtöm a kisebbet, beteszem 10 percre üvölteni a kiságyba, utána remélhetőleg szopi+alvás jön.

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Nekem ezek a pasik nem tetszenek... :oops:
Még talán a Benedeknek van olyan kevésbé nyálas feje... bocsi bár igaz sose voltam az azutcánpasikrakacsingatós típus... nálam sokkal többet számított, hogy milyen a humora, szereti-e a gyerekeket és a többi... na most elástam magam mi? :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mancs
Ez a kilencven napos...
Szerintem nagyon jó tulajdonképpen nem megerőltető... mindent ehetsz (még csokit is) csak nem mindegy melyik nap... itt a leírása:
http://90naposdieta.uw.hu/dieta.php?PHP ... 765fb2ef8a

Kilencven nap alatt (kezdő súlytól függően) olyan 15-17 kilót lehet leadni...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mancsi,
ha Zoli most itt lenne, biztos mondaná, hogy nyunyó konyec. :lol:
A portugálok focistája Nuno Gomes. Mikor feltűnt, mint focista, mondtam Zolinak, hogy milyen helyes gyerek, Z el is nevezte nyunyó konyecnek. :lol: De ő is csak 9-es, 10-es sztem nem is létezik. :wink:

Ilba,
mármint mizé?

Mamac,
ezt nem is tudtam, hogy a kísérővel jegyzik el egymást! Miket tud meg az ember! Akkor most az én házasságom nem is ér? :shock: :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


kérésed parancs, kedves cool!! már itt is vagyok. Képes beszámolót szeretnék írni, hogy ilbát is tájkoztassam egyben a kolping-helyzetről.
most töltöttem le a képeket, még kicsinyíteni kell, julcsi épp a kezemben, pedig már elaludt 8kor, csak náthás kezd lenni, és emiatt nyüglődik, mindig az első náthás éjszaka a legrosszabb. nem tom meglesz-e még ma a beszámolóm.

mancs én mielőtt elmentünk akkor vettem egy pp pliko matic nevezetű bkocsit a vaterán. ez még régebbi fajta, legalább 2 gyereketkiszolgált és még mindig egyben van. tök jó kis helyet foglal az autóban. viszont jövő télen már tuti nem fér bele j, mert elég keskeny. nézd meg a vaterán, vannak újabb fajták alig használtan. majd mutatok képeta miénkről

ha j hagy, még jövök
jumam
 
 


Mamac,
nem, nem ástad el magad. Valóban nem a külső a legfontosabb, hanem a belső értékek. Viszont sztem az sem utolsó szempont, ha egy fokkal szebb az ördögnél :lol: :lol: :lol: :lol:

Én George Clooney-ra, Jude Law-ra, meg az új 007-es fickóra tennék még pár voksot. Álmodik a nyomor :lol: :lol: :lol: Pedig én is rühellem a nyálas póz-pasikat. Mielőtt Cool kiakadna, inkább nem megyek bele a múltbéli kalandozásaimba :lol: :lol:

Kép
mancs
 
 


Gabus (szerintem inkább úgy történt ahogy írtad és erre fogták)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


George Clooney nekem is jobban tetszik az előbbi felhozatalnál... de ebbe lehet belejátszik, hogy egy kicsit vészhelyzet függő vagyok! :lol:

hát ahogy visszagondolok nekem néha elég randa hapsik tetszettek! :lol: ja és kifejezetten vonzott ha egy kicsit még goromba is volt mint pokróc :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?