Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, Lányok,

segítenétek nekem? Nagy valószínűséggel a Flór Ferencben fogok szülni Szentágotai doktornál.
Ismeritek, tudtok róla valamit?
A kórházról mi a véleményetek? Melyik szülésznőt válasszam? Egyiket sem ismerem...
minnie

Dettike!

Én új házassági anyakönyvi kivonatot vittem, de van aki régit vitt és azt is elfogadták. Esetleg kérdezd meg a dokibácsit!

Ilyen nagy hó volt:

Kép

Kép

Nagyon-nagyon jó volt!!!!! :lol: :lol:
Vendég

Minnie! Én nem választottam szülésznőt, mert a dokibácsim azt javasolta nem érdemes az miatt, hogy esetleg a szülésznő műszakjának a lejártakor kezdek el szülni és akkor ő már tök fáradt és esetleg nem tud úgy odafigyelni rád ahogy kellene. De persze ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mit szeretne.
Én minden szülésznőről eddig csak jót hallottam!!! :lol:

Lányok! Nálunk is rendszeresség van: reggelizés, játék , alvás, ebéd, séta vagy bent játék, alvás, uzsi, játék, vacsi, hancúrozás, pancsi, alvás. És ez így megy minden nap. Akkor én sem csinálom jól?! :?: :!:
Vendég

Sziasztok!

Krisztinka!
Üdv ithon!!!!!! :lol:
Ahogy látom nagyon jól szorakoztatok,legallábis a pici nagyon élvezte! :lol:
Nagyon szép azokkal a nagy szemeivel!!!!! :P :wink:
Lessz gondod a csajokkal!!!!!!!!!! :wink: :lol:

Manó!
Nagyon sajnálom a kis Levit ,át érzem milyen rossz most nektek!!
Gyógyuljatok meg hamar !!!!!!!!!! :oops: :cry: :wink:

Minnie!
Én Tasnádiné Erzsikénél szűltem ,nagyon tündéri és érti a dólgát!!!! :wink: :P
Régóta dolgozik már a Flór Ferencbe!!!! :P :wink:
De van sok jó szülésznő ebben a korházban!!!
Érdeklődj a dokidnál ,hogy ő kivel szeret eggyütt dolgozni!! :wink:

Dettike!
Én tavaly nyáron szültem a harmadik babámat és én ugyan azt a Házassági anyakönyvi kivonatot vidtem mint 8 évvel ezelőtt!!! :roll:
Nekm elfogadták,de kérdezd meg a dokibát!!! :wink: :P :?

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Kati, gyógyulást kívánok Levinek!!!szegénykém.
Az msn miatt smmi gond, már én sem tudtam visszamenni, mert felébredt Sára. A babaruciknak én sem tudok ellenállni :wink:

Verna, gratulálok Lili babád hosszú alvásaihoz!

A járó babáknak is hatalmas gratula! milyen jó lehet nyomonkövetni, ahogy megtanulnak járni. na de nem irigykedem, hipp hopp, és én is szaladgálhatok Sárika uán :lol:

Krisztinka, Gergő nagyon cuki a havas képeken!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Krisztinka!
Látom te is olvastad a biliztetést!
Úgylátszik mi mindannyian rosszúl neveljük a gyerkőcöket! :wink: :lol:

Lányok Zsani is trüsszög pedig kint sem vóltunk mi sem !!! :cry: :roll:
Remélem nemfog tovább fajulni mert akkor mehetünk vissza a korházba! :cry: :?

Bocsi,hogy megint a korházról írok ,de bevagyok rosálva de nagyon!!! :cry: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Szioka én Zsoka vagyok és idén augusztusban fogom a 3.babaámat szülni a Szentágotai doktornál.Csak annyi mondok ha nem nála szültem volna lehet,hogy nem szülök ennyit.Csodás orvos.Kedves,türelmes és tisztességes.Nemcsak nekem de a férjemnek is csodás élmény maradt a szülés.Nem beszélve arról,hogy soha nem beszél pénzről.Soha nem kért egy szülésért sem semmit pedig idáig mindig ugy kellet berohannia otthonról.Mi őszíntán megkedveltük.Ha van kérdésed kérdezz nyugodtan. :D
kicsiwuki

Mano jobbulást Levinek!
Krisztinka gyönyörű nagyfiad van!
Tiop megértem, hogy aggódsz. Én is utálom a kórházakat, főleg, ha a gyereket kell vinni. Sárával sajnos sokat voltunk kórházban és szörnyű érzés volt.
Vendég

Becsi, gratulálok Szonjának!

Kép
Vendég

Dettike!
jó, hogy leírtad ezt a naplószámos infót, mert én nem tudtam. Jövő héten meg nem szívesen fordultam volna vissza az információtól a legutolsó naplószámos papírért..

Üdv

KépKép
tüccs

sziasztok!

bocsi h most ezze kezdem de én csak rosszat hallottam eddig aszentágotai dokirol..de ha senkit sem akarok megbántani aki meg van vele elégedve, ezért ha valakit mégis érdekel csak priviben irom meg amit rola tudok!

és akkor megprobálok most irni mkinek..

TIop!

nem kérdeztél hülyeséget, megismert, pontosabban anyut, kölcsönesen ismerték meg egymást..ez elég fura nem 2o év után?? és szerintem szülésznöt érdemes választani bár én elsöre nem tettem, de nem csalodtam benne!

Remélem nem lesz semmi baj nálatok, a korházzal kapcsolatos félelmeidet megértem, mi voltunk már korházba két éve Bonival. jobbulást nektek, mennek a gyogypuszik!

Bili: hát a fiam sem igazán örül a látványának, bár eddig 6szor sikerült belepisilnie, de menekül ha meglátja..mi lesz késöbb????

várlak msnen..

Ichtus!

téged is..estefelé fent leszek..

krisztinka!

jok aképek, nálunk semmi ho nincs, csak nagyon erös szélvihar..brrrr :evil:

folyt köv. most mennem kell

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Lányok,
KÖSZÖNJÜK A SOK JÓKÍVÁNSÁGOT,REMÉLEM HAMAR MEG FOG GYÓGYULNI!
Sajnos most estére belázasodott,ráadásul amikor sír,már szinte nincs is hangja szegénykémnek,annyira be van rekedve! :cry:
Most alszik,de ki tudja meddig! :(

Tiop,
szorítok nektek,hogy Zsani ne legyen beteg!

Amúgy azt mondta ma a doktornő,amikor kint volt Levinél,hogy pár napja elindult a gyerekeknél egy olyan influenza járvány,ami hányással és hasmenéssel jár!
Szerencsére Levi ezt nem kapta el,remélem nem is fogja! :roll:

Csilla,
ha nem baj,felveszlek az msn listára! :wink:

Tiop,
téged is,ha nem baj! :wink: [/b]

Kép
mano83

Lányok,
KÖSZÖNJÜK A SOK JÓKÍVÁNSÁGOT,REMÉLEM HAMAR MEG FOG GYÓGYULNI!
Sajnos most estére belázasodott,ráadásul amikor sír,már szinte nincs is hangja szegénykémnek,annyira be van rekedve! :cry:
Most alszik,de ki tudja meddig! :(

Tiop,
szorítok nektek,hogy Zsani ne legyen beteg!

Amúgy azt mondta ma a doktornő,amikor kint volt Levinél,hogy pár napja elindult a gyerekeknél egy olyan influenza járvány,ami hányással és hasmenéssel jár!
Szerencsére Levi ezt nem kapta el,remélem nem is fogja! :roll:

Csilla,
ha nem baj,felveszlek az msn listára! :wink:

Tiop,
téged is,ha nem baj! :wink:

Kép
mano83

sziasztok!

Krisztinka, remélem kipihentétek magatokat! Jó volt egy kis hó igaz? Én csak egy kicsinyt szeretnék, de sehol. :(

Csanomano, de rég voltál! :) Nagyon cuki Csanád a fotókon!

Mano, sajnálom kis Levit. :( Milyen gyakran elkapja a torokfrász! Nem lehet, hogy érzékeny a kis torka és semmi hidegebbet nem ehet, ihat? Én Szonjának a gyümölcslét is megmelegítem kicsit ha hűtős. Nem hiszem hogy kint fázik meg, nincsenek is olyan hidegek, meg ha jól fel van öltöztetve nem lehet baja. Bocs de csak gondolkodtam nem akarok belepofázni. :)

Tiop
, te meg ne parázz a kórház miatt, jobban van már Zsani, nem lesz gond. :wink: A prüszkölés meg még nem jelent semmit.

Becsi, szóval ezért vagy eltűnve, megkezdődött a fogyókúra! :wink: :lol: Rohangálás a csaj után. :wink: Nagyon ügyik vagytok, gratula :D

Eddig Szonját se érdekelte a szél, de ma olyan bolondos volt, mint az időjárás.

Andi,
tetszik, ahogy a férjed mesél :lol: :lol: :lol: Egyedi a stílusa. :lol:

thenus

Bocsi,hogy kétszer ment el! :oops:

Henus,
Már én is gondoltam arra,hogy érzékeny a torka,de pont emiatt én is megmelegítem neki még az üdítőt is! :roll:
Tudod mire gondoltam? A hűtőrágókára! :shock:
Állítólag nem fázhat meg tőle a babák torka,de szerintem az lehet a bűnös! :twisted:
Amúgy meg: DEHOGY HARAGSZOM!!! :lol:

Kép
mano83

Sziasztok!

Tiop
tényleg ne parázz a kórház miatt, nem lesz semmi gond! És minél jobban félsz valamitől, az annál valószínűbb, hogy be fog következni. Úgyhogy nyugi! :wink:

Krisztinka
üdv itthon! Gergő hihetetlenül szép! Mekkora szemei vannak, Úristen! Majd csapkodhatod le róla a lányokat!!! :D Annyira irigyellek a nagy hó és a síelés miatt!!! :) Mi is szeretnénk menni márciusban, remélem, Marci jól fogja viselni. Visszük a nagyikat, míg mi síelünk, ők vigyáznak rá. :D
Fábián doki: bocsi, összetévesztettelek Dettikével. :oops:
Gratula Gergőnek a járáshoz!!!

Mano
jobbulást Levinek!!!

Minnie
üdv köztünk! Én sem választottam szülésznőt, és egyáltalán nem bántam meg! Én kettőt is "elhasználtam", míg szültem, Tasnádiné Erzsikét és Makarászné Andit, és mindkettő nagyon kedves és segítőkész volt! Én korábban elég sokat feküdtem a kórházban, így megismertem az összes dokit, és pár szülésznőt, és még Ignáthné Éva is nagyon aranyos. Nekem Fábián dr. a dokim, de a Várkonyi, Surányi, Szentágotai, Tolnai dokik is nagyon kedvesek. A többiről nem tudok mit mondani, mert nem sikerült megismerni őket 7 hét alatt sem. Szakmailag viszont minden doki nagyon jó, aztán hogy kinek milyen embertípus jön be, az egyéni. Én Fábián dokit imádom, soha nem mennék máshoz.

Remélem, nem hagytam ki senkit.

Fejés:
én minden szopi után fejek, mindkét mellből, mert Marci mindkettőből eszik. Na, ez szép mondta volt. :D Elrakni csak akkor tudok, hogy valamilyen ok miatt kimarad egy etetés, de ez elég ritka.

Laktoherb tea:
miután elhagytam, nem változott semmi, Marci ugyanúgy sírt, egyértelműen éhezett, így 1 hét után visszatértem rá, és mintha több tejem lenne most. Bár nekem az alkoholmentes sör a nyerő, viszont elkezdtem sörhasat növeszteni, így igyekszem csökkenteni a napi 1-et 2napi 1-re. :D
nircee

szia lányok!
Nagyon aranyosak vagytok,hogy nyugtadtok !!!!! :lol: :wink:
Köszi szépen mert rámfér már !! :P :roll:

nircee!
Igazad van ezt már monták nekem! :roll:

Manó!
Nállunk már az egész családon végigment a járvány másfél nap az egész de az kemény!!!
nem baj nyugodtan vegyél fel !!!!
Majd hólnap jövök !Gyógyuljon meg mindenki!!. :P :wink:
jó éjt!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltatok.
Tudjátok, nagyon izgulok: most várjuk az első babát, és a 17. héten kellett orvost váltanom. A Flór Ferencről nagyon sok jót hallottam eddig (legalábbis a szülészetről), és a dokit is azért választottam a sok idegen közül, mert itt a fórumon régen nagyon dícsérték. Remélem, nem fogok csalódni.
Már nagyon várom, hogy én is beszámolhassak a tapasztalatokról, mindennapi dolgokról! Bár csak nemrég regisztráltam, egy ideje olvasom a párbeszédeket.... :)
Üdv mindenkinek!
minnie

Sziasztok!

Nircee,
Az a Tolnai doki nem Toldi doki akart lenni? :wink:
Mert én is elég sok időt töltöttem ott (bár nem bentfekvéssel),de még Tolnai nevű dokiról nem hallottam! :oops:
Ezt ne kötekedésnek vedd! :lol:

Minnie,
Üdv közöttünk! :lol:
Sajnos tegnap nem vettelek észre a nagy rohanásban! :oops:
Nekem a kórház szülészetéről nagyon jó véleményem van,csakúgy,mint az orvosokról! :lol:
Nekem volt fogadott szülésznőm,Trabalkáné Dallos Kata.
A terhességem alatt végig kísért a vizsgálatokra,tartottuk telefonon a kapcsolatot,bármi bajom volt,hívhattam mindíg.

Sajnos Levente nincs jobban,ma még rosszabb,mint tegnap. :cry:
Szinte egész éjjel fent voltunk,mert köhögött(nagyon csúnyán) és be volt dugulva az orra folyamatosan,és kb. éjjel 2 órára újra belázasodott! :cry:

Kép
mano83

mano83!

VIGYÁZZ LEVIRE!!! SOK GYÓGYPUSZIT NEKI! :wink:

Kép
klmaria

Képzeljétek, már 2 napja délutánonként eszeget Alexa egy kis banánt. Csak egy pár kanállal de már megkóstolta. :lol:

Kép
klmaria

Klmaria,
Köszönjük! :lol:
És,ízlik a banán Alexának?
Én ma délután almát adok Levinek banánnal!Nagyon szereti,csak sokszor mérgelődik amiatt,hogy lassan adom!De hát kanállal ugyebár nem megy olyan gyporsan,mint üvegből! :wink:

Kép
mano83

Sziasztok!

Mano! Nagyon sajnálom, hogy Levi beteg. Nem régen Gergő is ilyen köhögős beteg volt és kaptunk a doktornénitől, valami belégzőt, ami a hörgőket tágította. Szerencsére antibiotikumra nem volt szükség és homeopátivál kezeltük még a megfázást.
Orrdugulásra én eukaliptusz olajjal párologtattam, meg porszívóztam az orrát.
Lázra meg Germicid kúpot és Nurofent használtam felváltva, mert a Nurofent csak 6 óránként lehet adni, ezért 3-4 óránkét adtam neki egy ideig felváltva a két szert, amíg le nem ment a láz. Ja és vizes zsepit kötöttem a csuklójára és a homlokára is tettem.
Persze nem akarok okoskodni, meg orvos sem vagyok, csak leírtam, hogy mi mit kaptunk a dokinénitől.

Klamira! Nagyon ügyi Alexa. Az én Gergőmnek nem a szíve csücske a banán, pedig 11 hónaposan volt, hogy elrágcsáltunk egy egészet, de mostanában rá sem akar nézni.

Szép Napot Mindenkinek!!!
Vendég

Jó reggelt!

Végre nem fúj a szél!!! :D :D :D

Mano
igazad van! :oops: :oops: :oops: Toldi doki, csakkissé fáradt voltam már este. :?
Levinek jobbulást kívánok!!! Nagyon remélem, hogy mihamarabb meggyógyul! Adj puszit neki a nevemben is!

Minnie
érthető, hogy izgulsz, nekem is Marci az első babám, és én is végigéltem ezt, ahogy szerintem itt mindenki. De ne izgulj, minden simán fog menni! A kórház meg szuper, nem fogsz csalódni benne! AZ orvosok és a szülésznők is mind jók! Nekem a sokat szidott csecsemősökkel sem volt gondom, igaz, fel kell készülnöd rá, hogy mindegyik mást mond, és csak akkor segítenek, ha kérdezel, de akkor kedvesen elmagyaráznak mindent. Ha bármiben segíthetünk, kérdezz nyugodtan!

klmaria
gratulálok Alexához!

Képzeljétek, tegnap voltunk Marcinak útlevelet csináltatni, nagyon édes volt, egész végig nyugiban aludt, de mikor a fényképet akarták róla csinálni, eltört a mécses, sírt vígasztalhatatlanul. :D Adtam neki cumit, attól kicsit megnyugodott, belőtték a fényképezőt, és mikor nyomták a gombot, kihúztam a szájából. Persze azonnal sírás, így egy olyan képe lesz, amelyen félig nyitott szemmel és szájjal épp elkezd sírni. :D Aztán vége volt a fényképezésnek, és megint elaludt. Az én fiam! :P

Kép
nircee

Ja, és itt az "éhező" babám:

Kép

Már egy ideje nem veszem be az "éhen akarok halni" előadást. :lol:
nircee

Krisztinka,
látcsillapításra én is Nurofent és Germicid kúpot használok,de sajnos mi nem úsztuk meg a gyógyszert! :cry:
Valami Aktil nevű készítményt adok Levinek,ami tulajdonképpen penicillin alapú! :roll:
Egy üvegbe van egy kis por és saját kezüleg kell elkészíteni úgy,hogy vízet kell hozzá adni! :roll:
A párologtatót én nem tudom használni,mert fulladozok tőle.Levinek biztos jót tenne,csak akkor meg velem lehet menni a kórházba! :wink:

Nircee,
köszönjük neked is,majd átadom Levinek! :D
Szegény Marci,tényleg úgy néz ki,mint aki már 1 hete nem evett! :lol:
Nagyon édes róla ez a kép is! :lol:

Kép
mano83

Sziasztok!

Manó!
Jobbulást Levinek! Remélem nem fog ez sokáig tartani nálatok, és hamar kilábaltok belőle.

Nircee!
Nekünk is kell majd Lilinek útlevelet csináltatni. Kíváncsi vagyok, hogy ő hogyan fogja viselni...
Ti idén akartok menni külföldre? Mennyi idős lesz akkor Marci?
Mert mi május végén mennénk Olaszba, és akkor Lili 5 hónapos lesz pont, és én egy kicsit tartok még ettől a hosszú úttól.
Apropó! Nem tudjátok Dedalont lehet szedni szoptatás alatt?

Tegnap voltunk dokinéniél a szokásos kontrollon. Megbeszéltük amit kellett, felirattam amit kellett... Aztán hazajöttünk és Lilinek elkezdett először csak gyengén váladékozni a bal szeme. Du-ra ez már olyan méreteket öltött, hogy szegény alig bírta kinyitni a szemét, és estére már be is dagadt neki. Kamillával kenegetem szegénykémnek, de olyan rossz így látni szegénykémet. Ja, meg anyatejet is kentem rá neki egy picit etetés előtt. A védőnőm azt mondta hogy bele kellene csepegtetni a szemébe, de nem tudom, hogy ezt a mutatványt hogyan fogom véghez vinni... :?
Egyébként 55,5 centi és 4470 gramm. Szerintetek normális az, hogy elvileg 55 centivel született (utána mondjuk a védőnő 54 centit mért), és most még csak ennyi? Súlyra nagyon szépen gyarapszik, ami a kis hurkákon meg is látszik. :lol:

Kép
Kép
giga1

Kép Azért ettől a pillantástól még mi is megijedtünk... :-) Kép Miss Hurka

Kép
Kép
giga1

sziasztok!

Giga!

abszolut normális nálun is igy volt, gábor 56 cmvel született, hazajöttünk é s54et mértek. Sulyra is szépen gyarapodott. egy ho alatt 2 kg hizott. Aztuán már csak egyet.. Az anyatej nagoyn jo mindenre, é nis használtam meg használom ha esetleg a füléhez kap többször, ha ugy vezsem észre h fájhat neki, vagy mikor megvan fázva az orrába teszem. én általában kiskanálba teszem és onnan zuty-be az orrába. A szemébe ishazsnáltuk ha szükség volt rá! Én erre esküszöm és nem az orrcseppre..

Visszaolvasás után még neked szeretném irni, haz én kisfiam is nagoyn sokat sirt, és mindig más vált be nála. néha a ringatás, néha a cic, még ha bukott is utána..

Krisztinka!

nekem karácsonkyor volt nagoyn beteg a fiam, inekciozták, és amellett én i nurofent adtam neki. De ugy vettem észre h az nem igazán vitte le alázát, jobban bevált a germicid kup. Ebben is különböznek a gyerekek.

folyt köv. mennem kell..bocsika

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Hú, jó, hogy mondjátok az útlevél dolgot! Mi akarunk menni nyáron külföldre... ezek szerint kell a babának útlevelél?! Jó tudni. :)

Flóra baba sajnos kiütéses lett, állítólag túl sok fehérjét ettem... de azt mondta a védőnő, hogy nem kell kerülnöm semmit, szokja csak meg... Azért sajnálom szegénykét... :(

nircee: Tényleg mindjárt éhenhal Marci. ;)

giga: Manócskánk még ennél is csúnyábban tud nézni. ;) Elképesztő, milyen arckifejezéseket tudnak produkálni. :)

Flóráról onnan lehet tudni, hogy kakil, hogy csücsörít, tisztára belefehéredik a kis szája. :)
Vendég

nircee, giga1
Azok a hurkácskák! :lol:
Legszívesebben megpuszilgatnám őket! 8)

A banán ízlik neki, de még csak ismerkedünk vele uzsonna előtt.
Nemsokára jöhet a többi is. De azért a tejci jobban bejön még neki.
Annyira kinézte a kaját a szánkból és sokan mondták, hogy nyugodtan ismertessük az új ízekkel, nem lesz semmi baja ha nem várunk fél éves koráig. :wink:

Kép
klmaria

verna!
annak idején Alexa is kiütéses lett és kapott egy szuper kenőcsöt, de a neve nincs a dobozon :? az gyorsan elmulasztotta a kiütéseit, amik nála is a tejci miatt voltak :wink:

Kép
klmaria

klmaria: valamit emlegetett a védőnő is, hogy a régi Felicitas csomagban volt valami krém, de a mienkben nem volt. :(
Majd elküldöm a férjem patikába, hátha ott tudják, miről van szó. :)
Vendég

Marci is csúnyán kiütéses lett a tejtől, nemcsak a feje, hanem a nyaka és a mellkasa is, a végén már összefüggő vörös foltok lettek belőlük. Nekünk is ugyanazt mondta a védőnéni - Verna, szerintem egy védőnőnk van!
Felíratott rá egy krémet, amit a gyógyszertárban kevernek ki: ftorocortos refrigerans, hogy kenegessük azzal, és 1 nap alatt az összes pötty elmúlt! Naponta egyszer-kétszer kenjük, így nem jönnek vissza a pöttyöcskék, én meg nem válogatok a kajákban. Persze kerülöm a bűnös kajákat: tehéntejet egyáltalán nem iszom, sajtot sem nagyon eszem, csípőseket és puffasztó kajákat sem eszem, ami a bűnös lehet: reggelente iszom 1 csésze 3 az 1-ben kávét, és annak az összetevői között van tejfehérje. Meg néha eszem egy gyümölcsjoghurtot. :oops:

giga, verna
kell babának útlevél, mert egyébként ki lehetne csempészni bármikor az országból! Ráadásul mikor csináltatjátok az útlevelet, mindkét szülőnek egyidejűleg ott kell lennie, és mindkettőnek alá kell írnia a kérelmet!
Mi március elején-közepén szeretnénk menni síelni, de csak ide Donovaly-ba 2 napra. Az út 3 óra, remélem, nem fogja megviselni. Visszük a nagyikat, így Marci a szállodában marad, míg mi élvezkedünk, majd 3 óránként megyek, és megetetem. Akkor lesz 3 hónapos. Engem a szüleim már 2 hetesen vittek magukkal mindenhova, igaz, én tavaszi születésű vagyok.
Aztán meg nyáron megyünk Horvátországba, akkor már fél éves lesz. Meg lehet, hogy tavasszal elugrunk Szabadkára a férjem szülővárosába meglátogatni a rokonokat.
Mint látjátok, elég mozgalmas életet élünk, szegény Marcikának hamar meg kell szoknia az utazást. :D

giga
milyen édesen néz Lili! Rendet fog teremteni köztetek seperc alatt! :D És azok a hurkák! Ti sem panaszkodhattok! :wink:
nircee

Na sziasztok!

Most értünk haza a dokibátol!!Közép fültő gyulladásunk van!!!!! :oops: :cry:
Mi sem úszuk meg antibiotikum nélkül mi is az aktilt kaptuk!!! :cry:
Egész éjjel virrasztodtam csak 4 óra felé tudtunk kicsit aludni de 6-kor meg keltenem kellet a fiamat a suliba menetelhez,úgyhogy hulla vagyok!!! :cry: :oops:

Mano!
sajnálom,hogy Levi sincs jobban a láz állítólag jó ha felmegy mert öli a bacikat!!!! :cry: :? Tudom szörnyű de ez van csillapítani kell és lehetőleg lemegy ha nem akkor hűtőfürdő!!! :cry:
Én is idegenkettem tőlle de nekem bevált és utánna egy jót aludt Zsanika!!! :? :wink:
Kitartás az antibiotikum hatnifog az orrát pedig csepegtezs naponta 5X-ör van az a gyógyszertári orrcsepp azt lehet többször(5),nekünk az órvos írta fel !ez nem iritálja az ornyálkákat!!!Ja és ha kell szívjátok orszívóval!!!! :cry: :wink:

Klmaria!
Gratula a banánhoz mi is azt szeretjük a leggjobban! :P

Nircee!
Vannak húrkák szépen! :P
Nagyon nagy a babód és tündéri! :P

Minnie!
Várjuk nagyon a fejleményeket ,szórítunk,hogy mindenn jól menjen! :lol:

Mennem kell mert Zsani szólított!!! :oops:

:roll:

Gyógyuljon meg minden babóka!!!!!!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Nircee, Giga, gyönyörűek a hurkás babácskák! :lol: :lol:

Verna, Sárika is kiütéses lett 3-4 hetes korában, az anyatejtől, de sajnos ez elfertőződött neki(a kórházból hoztuk haza a dokinéni szerint), és volt közepe is, mint a pattanásnak. piros fertőtlenítő lötyivel kellett kezelni, a fején is volt, és az le sem jött róla. utána hintőporozni kellett. az egész gyerkőc tiszta piros volt. raktam fel akkor képet is, valaki talán emlékszik rá. de aztán zépen elmúlt, szerencsére. a sima anyatejes kiütés magától elmúlik, nem kell kezelni.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Még gyógyulást akartam kívánni a beteg babáknak, Zsaninak, és Levinek :(

Meg most jutott eszembe, hogy miután a fertőzéses pöttyök elmúltak, de még volt sok piros pötty, mi Elidel 1% krémet kaptunk az orvostól. az is szépen elmulasztotta a kiütéseket.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok Zsani alszik így egy kicsit leűlhetek!

Nekünk is voltak pöttyeink,állítolag ez azért van mert erős a tejcsi! :? Mondták anno !!!!! :? :wink:

giga!
Nállunk is vannak fura arckifejezések,szoktunk sokat vidúlni rajta!! :lol:
Egyépként nagyon édi babóca tetszenek a húrkák! :lol:

A hosszra meg nemnagyon kell adni mert nekünk is kevessebbet mértek már ithon,ez azért van mert a kórházban sietnek és pontosan nemtudják lemérni!!!!! :wink: :? :roll:
Én még anyatejet nemhasználtam csak szopira meg a mellemre de bíztosan jó dolog!! :wink: :lol:
A szemcsepektetés nállunk is egy külön dráma!!!! :cry:

ichtus!
Köszi szépen ! :oops: :cry:
Fölvehetlek az msn listámra?? :?:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, persze.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

sziasztok!

olvstam a pöttyös gondokat, nálunk szerencsére nem volt ilyen gáborral boni is "csak "bárányhimlos volt, mikor máskor..mikor épp a 3.honapban voltam gáborral... Ehhez sajna nemt udok hozzászolni, de a szájpenésszel nagoyn sokáig küzdöttünk, már kezdtem félni h esetleg gond lesz belöle, mivel ugy nézett ki h tovább terjedt, probáltunk mindent szegény gyerek olyan lila volt..

probálok közben visszaolvasni és irni..

Klmaria!

A banán tök jo, Gábor is szereti most vettem neki mert kiharcolta a boltba mikor meglátta. (amguy is szoktam venn i ám...) de Boni pl nincs oda érte.

IRtad már nem emlékszem mivel kapcsolatban h majd kinövi a gyerek..hát én ebben nem hizsek nekem is mondtak ezt azt h majd ekkor meg akkor és minden elhuzodott vagy épp nemnötte még ki..de persze minden gyerek más és más...

A fogával ö is nagyon megszenvedett, most 12 van neki, és ug ynézet mjöna többi.

Ma amguy is rossz napja van, állandoan nyügös, sirdogál, álmos..nem tudom de tuti ez az idöjárás sem tesz jot neki(k).

Ichtus!

örülök h beszéltünk, remélem még fogunk is. akár konferenciabeszégetés?

Mano83!

olvastam h katona van a családotokba, hát én i katonáéknál dolgoztam anno, de csak civilként, viszont oda azt hiszem visszamennék..de nem hiszem h lenne rá esély..családod merre felé dolgozik honvdéségen belül?

Láttam a kádas képet is szülöszobárol, én pont ilyen kádban szültem. örülök h már ilyen lehetöségek vannak akorházban, amikor még én szültem, rémesen nézett ki a korház az akkori apá szülöben szültem..nem felejtem el milyenátjáro ház volt, ráadásul 9en álltak körbe.. :(

Myvpien fent vagy?

Naccempilla!

Gábor is ilyen volt nekem, hol sokat aludt, 2-3sor másfél két orákat, hol meg keveskét, egy ideje meg már csak egyszer alszik.. a legnagyobb gond ezzel kapcsolatban h mostanában rászokott akésöi alvásra..

Csanomano!

a fiam még kb 3szor cicizik alvásokhoz, de van h még napközben is igényli..hát nem tudom h majd magátolszokik le vagy kénytelen leszek mikor már ovis lesz.de én nagoyn szivesen szoptatok, olyan felemelö boldogito érzés...

kékfény: hát borzalmas volt látnom mikor 4naposan bekerült az inkubátorba egyedül más gyerek sem volt ott, a szivem megszakadt, ott letakarva a szeme, egy pici pelusban..törékenynek tünt..most szerencsére megusztuk..

Thenus!

egyetértek veled én se hagytam sirni öket, és nem is hizsem h ettöl el lennének kényeztetve. mindig van oka annak ha sir egy gyerek, csak meg kellfejteni hmi az..néha a cici jött be vigaszként, néha séta, ringatás.. De vannak olyan babák is akik sokkal jobban igénylik a szeretet, a törödést, többször szreetnének kézben lenni..

boni nekem is nagyon késön érö volt..7hosan fordult meg, 8hosan ült fel, 9hosan állt fel, és 13 hos volt mikor elindult, kibujt a foga,és el kezdett beszélni.
a fiam még most is csak 4-5 szot mond, 14 hosan indult el, a foga viszont korán jött ki. De ö is fél évesen fordult meg, és 9 hosan ült fel.

Most megyek, ha kihagytam valakit bocsánat..igyekszem potolni!
puszi

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Kép

ilyen lila volt a szája..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Jobbulást a betegeknek!

csilla! hú de ijesztő ez a lila száj... szegénykém :cry:

mano83! tedd fel ide is azokat a sombreros képeket, amik a myvipen vannak!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
klmaria

mano!

én is csatlakozom , tedd fel.........

joéjt!

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Sziasztok!

Hú de jó babós képeitek vannak!!! Nem győzök gyönyörködni!!! Édimanókák!!!

Hála az égnek, a takonykór elmúlt, ne is jöjjön vissza, holnap azért elmondom a dokibácsinak, hogy ne kelljen kísérletezgetni, ha mégis előjönne újra.

Tegnap gyarapodtunk, ideiglenesen felköltözött hozzánk vidékről az öcsém, aki Bogi keresztapukája - a kiscsaj "KEPU" néven szólítja :D - itt kapott ugyanis munkát Pesten, ma írják alá a szerződését és nálunk lakik, amíg nem talál albérletet. Az előző munkahelyéről a betegsége miatt (Crohn beteg) kirúgták... nem minősítem a volt főnökét, aki ráadásul a család jó ismerőse (volt)... inkább adtunk az APEH-nak és a munkaügynek egy-két anonim tippet... Így jár aki szórakozni próbál velünk! :twisted: :twisted: :twisted: Ráadásul, ha minden jól megy, másfélszer annyit kap majd a tesóm itt, mint a volt munkahelyén, és legalább normális pénzzel lesz bejelentve. Bogi meg tök boldog, imádja a keresztapját, aki ugyanolyan tökkelütött kisgyerek tud lenni, mint a kisasszony!

Mano83 és kcsilla27! Hogyan/merre vagytok/voltatok kapcsolatban a Honvédséggel? Nálunk apa a katona jelenleg, most logisztikázik, bár én is katonai fősulit végeztem, ott jöttünk össze a férjemmel (tök büszke vagyok arra, hogy az első 15 nő között vagyok akiket valaha felvettek az egykori Repülőtiszti Főiskolára Szolnokra 1995-ben) de a tisztavatás után nem sokkal "átigazoltam" a Határőrséghez - jobb volt a beosztás (és a pénz). Egyébként nincs az országban olyan egyenruhás testület, ahol ne lenne valaki a családomból, vannak rendőrök, a sógorom és a nagybátyám is határőr, még tűzoltó is akad, és ha jól tudom, akkor vámos is... Szóval családilag szolgálunk, védünk és stb. De azt már most kikötöttem, hogy a gyerek 2 típusú egyenruhát vehet magára, ha mindenáron azt akar hordani, ezek az orvosi köpeny vagy a bírói talár lehetnek, minden mást meg fogok neki tiltani! :lol: :lol: :lol:

Tiop, a középfül gyulladás rémes, minden együttérzésem a tiéd, ismerem a betegség minden kínját! Kitartás!!!

Most mennem kell, lejárt a Teletubbies dvd, és Bogi már keres... Szerencse, hogy az öcsém számítástechnikával foglalkozik, egy csomó mesét be tud szerezni az ismerősein keresztül, most is hozott, csak győzzem energiával a lemezcseréket, mert Bogi imád mesét nézni! És mindig közli, hogy melyiket akarja épp.

Üdv és szép napot mindenkinek!
Andi
andibab

Sziasztok!

Nircee, Giga!! Nagyon szépek a kis Manóitok4 És mekkora hurkácskáik vannak!!!! :lol: Nekünk sosem volt ekkora!

Minden kisbetegne jobbulást kívánok!

Tiop! A fülgyulladásra nagyon jó a kövirózsa. A leveléből fokhagymapréssel ki kell préselni a levét, gézlapon átszűrni és fülcseppentővel csepegtetni a fülecskébe. Tesóm is nagyon fülfájós volt kicsinek és anya ezt alkalmazta neki és bevált. Mielőtt kipróbálta volna nagyon sokat felszúrták az öcsém fülét, de miután használtuka kövirózsát nem kellett egyszersem felszúrni.
Vendég

szióka_!

andibab:Köszi szépen a bíztatást,már javúlgatunk éjjel már csak óránként kellt fel a pici!! :? :roll:

Csilla!
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚristen mintha kilenne rúzsozva a pici szája:Én bíztos szívgörcsöt kapnék ha így belilulna aszánk!!!! :? :cry:
Hová tüntél este? :cry:

Szopival kapcsolatban csak annyit,hogy nekem 2és fél éves vólt az Anett mikor nekem kellett elvennem a cicit tőlle mert beteg lettem és olyan gyógyszert kaptam amivel végképp nem szoptathattam!Szőrnyű érzés vólt látni a kőnyőrgő tekintetet így annyit engedtem neki,hogy megfoghassa amíg elalszik,így belenyugodott,hogy többet nem cicizhet!!!! :cry: :wink:

A sírással kapcsolatban,szerintem aki sírni hadja a gyerkőcöt (amikor tényleg ráérne fölvenni !!!!!!!!!! :evil: )
Az egy szívtelen teremtés és csak a gyerkőcnek a lelki világát rombólja szanaszét ,a gyerkőc valószínű,hogy azért sír mert valamit tudatni akar velünk és biztonságban érzi magát ha reagálunk a sírására!!!!!!!Persze akadnak olyan szituk amikor nemlehet (nemtudjuk )felvenni egyből a picit ,az még nem jelent semmit nem árt nekik egy kis sírás de tudni kell azt,hogy mikor vann elég!!! :P :wink:
Én sem tudok egyből rohanni (néha) a másik kettő gyerkőctöl de igyekszem ahogy csak tudok!Ha valakit esetleg megsértedtem az őszinte számmal ,kérem,hogy neharagudjon!Mindenkinek a magánügye hogyan neveli a babóját!!!!!! :wink:
Én csak a véleményemet írtam le! :!:

A forgással kapcsolatban neken aZsani 5 h ,vólt mikor megfordúlt most végig forog az ágyon sőt már félig fölhuzza a lábait és ringatózik,lassan négykézlábra fog állni!De ez nemjelent semmit ,nekem mind a hárman hamar keztek mindent csinálni!!!Minden baba más és más!!!!! :lol: :P :wink:

mano!
Engem is érdekelnének a képek!Én nemvagyok sehólsem fönt mert a férjem birtokol mindent!Meghívót már igényeltünk!!!! :cry: :? :lol:
Levi babó remélem már jobban van!!!!!!!!! :lol:
Gyógyulgassatok mi is azt tesszük!!! :wink:

Sziasztok majd jövök szép napot mindenkinek!!! :P

Kép
Kép
Kép
tiop

Krisztinka !
Köszönöm a tippet hallodtam már én is rolla ha nagyon szükség lessz rá kipróbáljuk!!!!!!! :wink: :roll: Köszi az eggyüttérzést!!!! :cry: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Andibab, nem semmi családod van :wink: :lol: Elhiszem, hogy a gyerkőcöknek más utat szeretnél :lol: Milyen aranyosak lehettek apa és leánykája, mikor mesélt neki. Egyébként, jó, ha van nagybácsi a háznál. Nekem is van egy bátyám, és egy öcsém, akik olyan lököttek, nagyon szeretik Sárikát, és már alig várják, hogy nagyobb legyen, és jobban tudjanak vele ökörködni :lol: :lol:

Megy valaki két hét múlva szerdán a gyermekortopédiára a kh-ba? mi akkorra kaptunk a kontrollra időpontot.

Levinek és Zsaninak jobbulást, gyógyulgatást!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

sziasztok!

szorítsatok nekem, mert ez az első napom egyedül itthon a kis törpével, apának ugyanis mennie kellett dolgozni :( pedig annyira jó volt együtt itthon lenni!
hát ez van, remélem Lili jól fogja viselni magát, mert egy csomószor csak apa éneke tudja megnyugtatni.

A sírással kapcsolatban, nem olvastam vissza, úgyhogy nem teljesen vagyok képben, de az a lényeg, h én sem tudom sírni hagyni. ráadásul alig múlt egy hetes szegénykém még meg sem szokta a kinti világot. viszont abból már halál elegem van, h a környezetünkben mindenki annyira okos, h az csak na. jönnek a hülye szöveggel, h ne szokassuk ölbe a gyereket nem kell egyből fölkapni stb. természetesen nem kapom föl egyből, először megpróbálom megnyugtatni de ha nem sikerül föl fogom venni és ha az kell neki akkor egy óráig ringatom.
A másik dolog amin nagyon kezdek bepöcceni, hogy szinte mindenkinek magyarázkodnunk kell amiért köztünk alszik a gyerek. kezdek ott tartani, h nem érdekel kit bántok meg, de biztos h meg fogom mostmár mondani, h hagy döntsem már el mit csinálok a saját gyerekemmel (ez főleg a nagyszülőkre vonatkozik).

bocs, h így kitörtem, de tényleg kiakadtam ezen. még szerencse, h nincs a közelben egyik nagyszülő sem, elég nekem, h telefonon osztják az észt.

tegnap is úgy sajnáltam picúrt, délután 6 körül jön mindig a sírós időszaka, és tegnap belehúzott, egészen 11-ig sírt kisebb megszakításokkal, és csak kézben volt hajlandó megmaradni.

hát lányok tényleg szép kis hurkásak a babóitok. Lili sose lesz ilyen, főleg ha az én étvágyamat örökli akkor meg főleg. még most is olyan kis vékony, de tegnap elérte a születési súlyát :D

andibab, ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem mi a Crohn betegség? és mi az, hogy emiatt kirúghatják? tuti szétverném az ilyen ember fejét! de mondjuk az apeh sem rossz ötlet, még a munkaügyi hivatalnál is meg lehetne próbálkozni.
mi is föl akarjuk nyomni az anyósom volt főnőkét, mert ott is elég durva körülmények vannak.

mano, tiop: kitartás nektek a gyógyuláshoz. hogy bírjátok mikor beteg a babó? én már előre rettegek, mi lesz ha Lili véletlenül beteg lesz! szörnyű lehet, főleg amikor ez ember nem tud neki segíteni :cry:

nektek mennyi idő telt el mire beállt vmi rendszer, mondjuk a fürdetésnél meg ilyenek? ugye nem kell ezt annyira sürgetni ki fog alakulni? mert mi mindig betervezzük, h na ekkor meg ekkor fürdés, de persze sosem jön össze.
és mikor vittétek ki elsőnek a babót? mert hétvégén két hetes lesz, és már nagyon kivinném egy kicsit a levegőre, de azt mondta a védőnő, h meg kell várni míg el nem éri a 3 kg-t. pedig szerintem olyan jól érezné magát kint.

na jó sokat írtam magamhoz képest, és még nem is olvastam vissza, h tudjak reagálni a dolgokra :roll:

murphyke

ja még annyit, h fölvesztek iwiwen? Kulcsár-Nagy Kata néven vagyok fent.

Kép
murphyke

Sziasztok!

Gyönyörűek a pici babák! Marci nagyon cuki ahogy fekszik a kiskádban.
Lili haja eszméletlen jó az első képen! És milyen szigorú nézése van. Zabálnivaló!!!
Laura is olyan kis hurkás, mint a ti babáitok, pedig amikor megszületett egész kis vékonyka volt.
Andibab én is a Határőrségnél dolgoztam, illetve amikor megszűnt akkor a Belügyminisztérium egyik határrendész szakközépiskolájában. Nagyon szerettem, de a költözésünk után messze lett volna, így eljöttem onnan. Az biztos, hogy olyan jó munkahelyem nem lesz többet, bár a fizetés egy kalap .... volt, de a kollégák és a közösség pótolhatatlan. A mai napig visszajárok látogatóba és mindig szeretettel fogadnak.
Kcsilla ilyen lila szájat még sosem láttam! :lol:
Murphyke oda se figyelj au okoskodókra. Egyik füleden be, a másikon meg ki. Én is úgy csinálok, mintha hallanám amit mondanak, még bólogatok is. Senki nem sértődik meg és én sem idegesítem fel magam. Amikor elmennek úgyis azt csinálom amit akarok.
A sírással kapcsolatban csak annyit, hogy én nem érzem magam szívtelen teremtésnek azért, mert néha hagyom sírni Laurát. Főleg amikor az apja elkapatta és este nem volt hajlandó elaludni, csak úgy ha ringattuk és vissza kellett szoktatni a kiságyába. 2 este bőgött kb. 1 órán keresztül. Nagyon sajnáltam, de tudtam, hogyha kiveszem az életbe nem szokik vissza a kiságyába. Persze ott voltunk mellete, simogattuk, stb. de ő csak üvöltött. Aztán 3. nap már csak 1/2 óra sírás volt, és így tovább. 1 hét alatt sikerült véghezvinnünk a dolgot, de megérte, mert most nyüszi nélkül lefekszik este és alszik.

Pilla
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?