Sziasztok... most bevallom nincs energiám visszaolvasni... viszont bekopizom azt a sztorit amit az indexre nemrég pakoltam fel... a ma reggeli diabetológiai kalandomat...
"Hát skacok... engem utoljára nem is tudom mikor idegesítettek így fel... a vérnyomásom az egekbe szökött, a pulzusom 110 volt... csak az segített a helyzeten, hogy ott volt a férjem is (na az övé is az egekbe szökött:) akinek jól kimoroghattam magam
Szóval... ma reggel volt a szokásos rapport a diabetológián. 8:30-ra sikerült levetetni az éhgyomri cukrot, utána filóztam, hogy mi legyen, meg merjem-e kockáztatni, hogy a 60 perces vérvétel előtt felhúzzanak a diabetológián (tudjátok... piros aláhúzások a füzetemben...). Végülis ott volt a férjem, gondoltam megkockáztatom.
Bementünk. Nem kellett volna. A torkomnak ugrottak (szó szerint) ketten... a dietetikus és a diabetológus. Hogy nekem hülyegyerekem fog születni, nem tud majd írni és olvasni és satnya is lesz... (höhö
sovány vígasz, hogy amikor mondta a diabetológus, hogy nekem kicsi lesz a gyerekkel, akkor reflexből rávágtam, hogy persze, hogy az lesz
)))) Még csak az kéne, hogy 4 kilós babám szülessen
))))
Lesek ki a fejemből... ott a táblázatom, benne a jobbnál jobb cukoreredményekkel, semmi nasi nem volt, semmi csoki, semmi semmi... a férjem is ott áll, szóhoz se jut.
A torkomnak ugrottak, hogy hogy gondolom én, hogy vega étrendet követek, hogy ennyire nem törődök a gyerekemmel stb.
Nézek... mondom, hogy ilyen kiegyensúlyozott és tudatos étrenden még soha nem éltem.... figyelek, hogy egyek sajtot, tojást, túrót és azért húst is, eszek vega felvágottat (az is fehérje!), eszek hüvelyeseket (bab, lencse - kőkemény fehérje).... akkor most mi van? Tény, hogy múlt héten csak egyszer ettem húst a normálisnak mondható 2-3 alkalom helyett (akkor viszont egy csomó halat és csirkét) viszont majdnem minden nap ettem lencsét vagy babot vagy hasonlót. (+ szedek omega 3 zsírsavat, vastablettát, D vitamint, omega 3-as olajat öntök a reggelimbe, tudatosan eszek hagymát, hogy meglegyen a flavonoidbevitel stb. stb.)
Fél órán át anyáztak engem... a férjem is elkezdte sorra cáfolni amiket a dietetikus mondott (tök ellentmondásos a nő - legutóbb pont ő mondta, hogy elég 2-3 húsos nap, most meg azt mondja, hogy nem elég... megjegyzem tényleg elég... ) amire az jobban felhúzta magát... (az összes tízóraira megevett almát lefikázta és aláhúzta...)
A torkomnak ugrottak, hogy nem eszek minden nap percre pontosan ugyanakkor... van, hogy 7:45-kor reggelizek, van, hogy 8:00-kor... ráadásul a tízórai is csúszik fél-órákat... és az ebéd is szokott... viszont figyelek, hogy meglegyen a 3 óra köztük... de ez nem érdekelte őket stb. stb.
Mondom nekik, hogy de nézzék meg, a cukrom igazolja, hogy jól csinálom... De nem csinálom jól... hogy fogjanak így engem inzulinra, ha nem tudom másodpercre pontosan betartani a kajálásokat... Mondom, hogy ebből nem lesz inzulin... (és tényleg nem. Ha kell, akkor saját felelősségre)
A diabetológus mondta, hogy ahhoz, hogy így tartsam a diétét, nincs is rájuk szükség, akár ne is jöjjek többet... meg eleve hülyegyerekem fog születni.
Hát... azt hiszem nem is megyek többet. Beszélek egy normális dietetikussal aztán meglátom mi lesz. Még szerdáig megpróbálok lehiggadni de iszonyú kétségeim vannak. Legközelebb mibe kötnek bele ha a cukromba nem tudnak? (vagy ha véletlenül egyszer-kétszer igen akkor diadalüvöltéssel pakolnak majd azonnal inzulinra... hogy ők megmondták...)
A dietetikus a torkomnak ugrott a kaják eltolódása miatt, mert ilyenkor ki kellene hagynom egy komplett étkezést!!!!!!! és a következővel folytatni (pl. kihagyni az 50 CH-s ebédet és helyette 6 órával a 20 CH-s tízórai után egy 20 CH-s uzsonnát enni csak!!!! Ha pedig az is csúszik, akkor 9 óra koplalás után 40 CH vacsora.,... ha pedig az is.... sejtitek. (most épp elbuktam a tízórait és még egy órám van a következő kajálásig... mindez úgy, hogy reggelire csak 20 CH-nyi zabkorpát ettem mert csak az nem szokta felvinnia reggeli cukrom ... úgyhogy rohadt éhes vagyok... a 150 CH-s diétába nem fér bele a tízórai kihagyása... szegény baba itt kalimpál... (megjegyzem a zabkorpába is belekötöttek, hogy hogy merészelek ilyet enni amikor az iszonyúan felviszi a cukrom... érdekes... én eddig pont az ellenkezőjét tapasztaltam)
Szerintetek melyik árt jobban a babának? Ha nem kap kaját vagy ha fél-egy, extrém esetben 1,5 órával később kapja meg, Főleg, ha a cukromon ez nem látszik!!!!!
Sejthetitek milyen állapotban mentem az egy órás vérvételre... biztos voltam benne, hogy a cukrom az egekben lesz....
Megnéztük vénás vérrel a cukormérőmön... és 5.8 volt... megnéztem ujjbegyből is... úgy is annyi volt.
Bekaphatják.
Szerintem az elmúlt 2 hét alatt (és főleg ma) többet ártottam a babának a stresszel, mint eddig az egész terhesség alatt a néha kicsit magasabb cukrommal.
Mit gondoltok??????????
Tele van a hócipőm (a férjem szerint xarjam le az egészet és ne menjek vissza... és én is hajlok rá, hogy amíg itthon kontrollálni tudom a cukrom tényleg ne menjek vissza...)
ja... abban viszont NEM TUDNAK segíteni, hogy az én életmódomhoz igazítsák a diétát (pl. hányszor egyek ilyen vagy olyan hüvelyest a héten, mivel párosítsam stb.)....
így tényleg semmi értelme... úgyis magam állítom össze az étrendem..."