Új privát üzeneted érkezett!

Zoli!

A vincsimrõl illesztettem be képként azt az animált GIF-et.

Azt tudod, hogy kell?
Bal oldalt:
dokumentáció - formázás - egyéb formázások - képek, mellékletek és jelzések

Ja, vidd rá az egeret a gyógypuszira, akkor szöveg is van hozzá!

Ha bõvebben kellene, akkor szólj!
Szívesen leírom "szájbarágósabban" is. Kép
Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Én is kérek gyógypuszikat! Bár nem súlyos a helyzet, de alig aludtam, mert nem bírok nyelni, úgy fáj a torkom.Kép Egyéb bajom még nincs, de tapasztalatból tudom, hogy utána szokott jönni a takony, és a végén egy kis köhögés. A legrosszabb az, hogy takarítanom kéne, mert jön délután egy barátnõm, de annyi erõm sincs, hogyarrébb vonszoljam magam. Martin eddig jól van, bár egy kis száraz köhögés elõjött nála, de szerintem azért, mert jobban fûtenek.

Kata007Kép

Örülök, hogy nincs allergia!Kép Megvan már a második fogatok?

KrisztaKép

Mit mondott a doki? Gondolunk Rátok, ne legyetek megint betegek!

MarikaKép

Sajnos még fogas kép nincs, de amit sikerül úgy lekapni, azonnal postázom!

ZoliKép

Én ismerem a hûtõfürdõt, de szerencsére még nem volt rá szükség, mert Martin eddig még soha nem volt lázas. Összesen kétszer volt hõemelkedése is, egyszer az egyik oltásnál, másodszor meg az októberi torokgyulladásnál.

Puszi mindenkinek, megyek megnézem a fiatalurat, mert gyanúsan csendben van! Lina
Lina

Sziasztok!

Szerencsésen túléltem a mai terheléses vércuki vizsgálatot. Már csak az eredmény miatt kell izgulnom. Az SZTK-ban sokkal jobb a cukros lötty mint a megyeiben, itt teljesen iható.

Köszi mindenkinek a névvel kapcsolatos hozzászólást. Becézésnek mi is Benire gondoltunkKép

Minden betegünknek jobbulást kívánok.

DodusKép
Merre jársz? Remélem jól vagy. Mindkét freemailes postafiókod megtelt.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Kata007!

Légyszives segíts. Elfelejtettem felírni a címet és rendelési idõt az ortopéd dokinéninek. Most viszont nincs idegzetem visszakeresni az arhivban. Barátnõmnek mondtam ezt a lehetõséget,mert neki most 4 hónapos a pici fia, meg hát lassan nekem is vinni kell Kristófot.

Kingának megint a torka piros. Dokinéni azt mondta, hogy ez már a levegõvel is terjed, mert rengeteg gyerek volt akkor is a rendeléset ugyan így. De szerencsére nem vészes. Csak nagyon folyik az orra.

Sajna már muszály volt picinyemnek tápszert adni. De megitta. Rendes gyerek ez. Már annyira le ment a tejcsim, hogy éjszaka óránként felvolt Kristóf, csak nem tudtuk, hogy miért. Gondolom éhes is volt, meg álmos is, mert mindig elaludt a cicin. Reggel viszont becsapott 150 ml tejcsit, mint a huzat, utána jöhetett a dumicsilás. Kezd már helyre rázódni szegénykém. Kép
Hát ez van. Ja és a csúcsok, csúcsa megjött a mensim is. Kép Kép Kép Kell ennél több? Kép

És ti többiek (lányok és egyszem fiúnk), hogy vagytok??

Puszi
Kriszta
dkriszta

Sziasztok!

Remélem Lina nem tõlem kaptad el a kísértetiesen hasonlóan kezdõdõ kort. Most már én kezdek jobban lenni, mert a hidegben bedugult az orrom és már nem folyik. Csak akkor kellemetlen, ha bemegyek egy melegebb helyre és elkezd folydogálni.

Panka!
Örülök, hogy újfent túl vagy a cukros lötyin, meddig kell szurkolni az eredményért.

Kriszta!
Tudom könnyû azt mondani, de vigyázz Kristóf babáraKép, meg mindenkire. Az a csúnya 3 kék fej tényleg kellemetlen, akkor ez most mit jelent, tejecskének annyi? (még tudatlan vagyokKép)

Puszika mindenkinek, Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Lina!
Kép

Még nincs 2. fogunk. Nagyon fehérlik már, de még nem bújt ki. Viszont elmúlt a nyûgösség. Újra a régi mosolygós baba. Kép
Ja, és forog oda vissza, egyszerûen már nem marad meg 3 percet sem a játszószõnyegén. Egy normális méretû plédrõl is percek alatt leforog. Az ágyon már nem maradhat felügyelet nélkül még 2 másodpercre sem. Hiába pakolom körbe az ágy szélét, már átmászik rajta. Kép

Kriszta!
Már én is elfelejtettem, úgyhogy visszakerestem neked. Nem volt nehéz mert ugye én tudom mikor voltunk. Szóval:
"Dr. Riskó Ágnes. Nyár u. 1. Rendelés kedden 17-19-ig, csütörtökön 16-18-ig. Nem kell bejelentkezni. Ne ijedj meg ha sokan lesznek, nagyon gyorsan megy. 1500,- Ft volt a csípõszûrés. "

Kriszta, neva!

Van valamennyi tejcsim lefagyasztva. Nem sok, de ha valamelyikõtök elfogadja, szívesen nektek adom. Már gondolkodtam rajta, hogy kidobom, mert nekünk nem fogy el és csak a helyet foglalja. Ha érdekel, összeszámolom mennyi, mert sok pici adag van. 30-50 g-osak is, mert úgy gondoltam, hogy egy-egy fõzelékbe ennyi is elég lesz, de hát neki még a fõzelék sem kell fagyasztott tejcsivel. Ja és elõre szólok nem zacsiban van lefagyasztva, hanem pohárban. Ha 2-3 etetés kijön belõle már az is több mint a semmi, és úgyis itt jártok el a házunk elõtt, még útba is esik.

Pusssz! Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kriszta!
Nagyon döcögõsen haladok, pedig mindjárt itt van 20-a. Mellesleg feltöltés! Mellesleg kedvenc könyvvizsgálóm suliba jár és alig van ideje, pedig pár dolgot meg kéne beszélni. Mellesleg Laurával is kell foglalkozni. Mellesleg lusta vagyok mint a kutyaKépÉs BabanetezemKép

Kata!
Valóban a házatok elõtt járunk? Ki ne dobd a tejed akkor inkább én megiszomKép

Holnap kontroll, majd jövök az eredményekkel. Menni kell csípõszûrésre! Kata: ott van röntgen? Mert ha nincs akkor igazán sok értelme nincs. Vagy rosszul gondolom?
neva
neva

Sziasztok!

Most is jó lett a cukoreredményem.Kép Ennek örömére (persze azért tervbe is volt véve) bejelentkeztem 4D-s UH-ra Pestre. Hétfõn du megyünk. Már úgy várom.

Megint tanácsot szeretnék kérni tõletek, most a matraccal kapcsolatban. Nektek milyen van szivacs vagy kókusz?

KrisztaKép
Sajnálom a tejcsit, de hátha sikerül még visszahozni.

MarikaKép
Azt tudod, hogy nem igazság, hogy te kimaradtál a cukros löttybõl?Kép Lesz mostanában valamilyen vizsgálatod? Tudod már, hogy milyen matracot fogsz venni?

KataKép
Meglestem Dóriról az új fotót a profilodban. Nagyon nagy lány lett már.

NevaKép
Nekem sincs semmi kedvem dolgozni. Ma is csak ültem az asztalnál és teljesen máshol jártak a gondolataim. Jöhetne valami jótündér és karácsonyi ajándékként megcsinálhatná helyettünk a könyvelést, nem?

Többiek, merre jártok?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Panka!
4D-s Uh-ra mi is szeretnénk menni, majd várom a beszámolódat. Te hová jelentkeztél be, mert Pesten van 3 is. Nehéz idõpontot kapni rá?
Matracot még én sem tudom, remélem valaki ellát jó tanáccsalKép
Cukros lötyit vegyük úgy, hogy ittam (te úgyis kétszer voltálKép) Ha gondolod poénból iszok egyetKép

Karácsony elõtt nehogy halálra dolgozzátok magatokatKép Csak szépen lassan. Képzeljétek el a suli kis csapata egy matematika történeti vetélkedõn, pontosabban Bolyai vetélkedõn 4. lett (16-ból), megelõzte a Földest, Zrínyit, ... Ez a diákok érdeme, de olyan jó érzés volt szurkolni nekik és látni fényes diadalukatKép

Marika (hriczom)

Sziasztok!

Gyors leszek, mert nem vagyok túl jól a torokfájás és a takony miatt.Kép

NevaKép

Mi is Riskó doktornõnél voltunk anno csípõszûrésen. Röntgen nincs, de ultrahang van, és ez a lényeg. Csak azt küldi röntgenre, akinél kétséges a helyzet, vagy minden rizikófaktorba beleesik. Martinnal nem kellett menni. Katáék voltak Dórikával, de ott is gyorsan haladtak (ha jól emlékszemKép), és utána bemehettek a dokinõhöz.

Puszi mindenkinek, megyek haldokolni. Lina
Lina

Sziasztok Lányok
Kicsit elfoglalt a család, kisebb lány beteg, nagyobb féléves vizsgák a fõiskolán, ráadásul az autónk is utálja a hideget. Tegnap csak bekukkantottam.

Mivel eléggé kotnyeles vagyok és csak Lina írta, hogy ismeri a hütõfürdõt röviden elmondom, Jó.
Célszerû már 38 - tiszta fok - fölött csinálni, mert megnyukszik a baba. Tehát normál fürdõvizet kell készíteni és abba tenni a gyermeket, majd fokozatosan húteni apródonként addig amig kézzel is hûvösnek érezzük. Gyors megoldás a láz ellen.

Kata007, bár szeretem ha minden tiszta és világos körülöttem, igy a fejecskék beszúrása ismerõs, csak azt nem tudom, honnan lehet szedni azokat amiket te használsz.

dkriszta, örülök, hogy jól vagytok. Mi tápszerezünk elsõ pillanattól kezdve, nekem jó véleményem van, pláne, hogy irattunk fel bukás semlegesítõ tipust. Tudjuk, hogy a mami teje a legjobb, de sajnos az elsõ hetek idegessége, a kórházi kezelés elapasztotta, ehetett, ihatott mama bármit. Volt tea, homeopátiás csodaszer, mellszívõ 3 féle.

Panka, valahol van talán éppen a babaneten egy külön topik a matracokról, ha akarod megkeresem.

Sziasztok, éjszaka még benézek.
Zoli.
bbendi

Sziasztok!

neva!
Hát ha a Tapolcai elágazás felé mentek (mennétek) haza, akkor elõttünk mentek el. Kép
A magánrendelésen nincs röntgen, csak UH. Csak akkor küld röngenre ha valami eltérést lát, vagy beleesik a baba a rizikófaktorba.
Nálunk nem látott eltérést, de Dórira mindhárom rizikótényezõ igaz volt. Vagyis kislány, anyuka csípõficamos volt, és faros baba volt.
Viszont a doktornõ megmondja, hogy mikor menjetek röntgenre. Ugyanis minket úgy küldött, hogy 8 elõtt legyünk ott. Mivel a rendelések mindenhol 8-kor kezdõdnek tehát aki elsõ ott, az a röntgenre leghamarabb 8.05 körül érhet. Szóval mi leszünk az elsõk. Így volt. Az eredményt soron kívül bevitte neki (nem kértük) az ortopédiai sorszámosztó. 2 perc múlva kijött az asszisztens és elmondta, hogy mit kell tennünk. Vagyis a röntgen ok, még 4 hétig terpeszrugi és controll sem kell. Kép

Panka!
Köszi! Kép

Zoli!
Mivel Dórikám nekem már a 3. lányom én is ismerem a hûtõfürdõt.
Csak azért nem reagáltam rá, mert gondoltam, hogy 3 gyerek után már szerintem minden anyuka megismeri sajnos legalább egyszer a hûtõfürdõt.
Na meg minden kismama kap egy babaápolási könyvet a szüléskor amiben ez nagyon részletesen le van írva. Gondolom a többiek is azért nem reagáltak a kérdésedre.

Az animált GIF-eket pl. innen lehet szedni:

[url=http://www.animationlibrary.com/a-l/" TARGET="_top]http://www.animationlibrary.com/a-l/[/url]

[url=http://www.animfactory.com/index.html" TARGET="_top]http://www.animfactory.com/index.html[/url]

[url=http://helena.ludwig.name/Weihnachten/weihn.anigifs.htm" TARGET="_top]http://helena.ludwig.name/Weihnachten/weihn.anigifs.htm[/url]

[url=http://www.smi.hu/ingyen/gk.htm" TARGET="_top]http://www.smi.hu/ingyen/gk.htm[/url]

Pusssz! Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Marika!
Óhajod parancs! KépKépKép

Küldtem neked képet a fogacskáról. Kép
Nagyon nem tetszett neki a fényképezés, de végül sikerült. Jobbat nem tudtam csinálni, mert nem akartam kínozni.

Pusssz! Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Laura megint összement. A 3 hónapos státusznál 58 cm. Ma a korán 57-et mértek. Egyszerûen hülyék! 5 kg-ot mértek szerintem ez is több min.10 dkg-mal.
Járnunk kell tornára a jövõ héttõl kezdveKép
Délután voltunk csípõszûrésen. Sajnos van némi eltérés, ezért terpeszbetétes gatya kell. Menni kell röntgenre is szóval azért nem marad ki ez sem.
Mire kicsit megnyugodnék megint kezdõdik elõrõl a kórházba járás. Elegem van az orvosokból! Apró dolgokat túllihegnek és sajnos nagy dolgokat sokszor nem vesznek észre!
Kérdeztem lesz-e vérvétel. Minek? Hát, hogy esetleg abból sokminden kiderülhet idõ elõtt! Hát õk feleslegesen nem szúrkálnak! ÓÓÓÓ! Milyen figyelmesek! Meghatódom! Szóval a körzeti orvos tõlem kérdezi, hogy írjon-e vasat a gyereknek, itt meg nem szúrkálnak feleselegesen. Hogy mennyire elegem van az egészbõl el sem tudom mondani!
BRRRRRRRRRRR!

Panka!
Az egyetlen amin nem szabad spórolni az a matrac! És talán a kókusz a lehetõ legjobb a baba számára. Ajánlom!

neva
neva

Sziasztok Lányok
Kata007, nyugtass meg, azért nem csináltam rosszat, hogy leirtam a föürdõt? Mi két gyermekkel is nagyon megjártuk, amig nem tudtuk pontosan.
Jó dolog, hogy három gyermeked van, szerinted van olyan betegség ami csak addig tart amig a dokibácsi/néni azt javasolja, hogy a kisebbik lányom ne menjen iskolába? Szerintem igen, mert ma már, egy nap fekvést követõen borzalmas láza volt, 36,57. Etõl még focizni is tudott a szobájában.
Beléptetek a Nagycsaládosok Országos Egyesületébe? Volt már errõl szó korábban itt a topikban?

Neva, egyetértek veled a mérésekkel kapcsolatban, a korán Bendi x kg, y hosszú, a háziorvosnál z kg, zs hosszú, itthon ismét más méretek, abahagytuk, egyedül a fej-törzs mérést végezzük el.Gávelné Ilike a tornász?

Errõl jut eszembe, irjon akinek szüksége van egy csecsemõ mérlegre, kb. öt-hat mérést végeztünk rajta magam vettem a Brendonban, szívesen kölcsönadom.

Zoli.
bbendi

Zoli!
Igen õ lesz a tornász. No meg Laurából lesz tornász ha ennyit tornáztatomKép
neva
neva

Sziasztok!

Zoli!
Ne butáskodj már! Kép
Miért csináltál volna rosszat? Én csak Téged akartalak megnyugtatni, hogy miért nem reagáltak rá a lányok.

Szerintem vannak ilyen betegségek is. KépKépKép
A mi 7 éves lányunk is tud ilyet produkálni. Kép
Egyik nap Kassára készültünk, mert mi ott vesszük Dórinak a pelust, cd-ket, stb. Szóval Dancsi tudta, hogy megyünk Kassára. Természetesen elmondtuk neki, hogy bõven hazaérünk mire neki vége a sulinak, de ha mégsem, akkor a nagyszülõk mennek érte.
Reggel indultunk, mi Kassára, õt pedig vittük suliba. Indulás elõtt elkezdett hányni. 5 perc múlva jobban volt, de mire leértünk a kocsihoz újra hányt. Megkérdeztük, hogy nagyon bántja, hogy õ nem jöhet velünk? Azt mondta igen. Párom felvitte a táskáját és lehozta az útlevelét. KépKép
Útközben megálltunk még kétszer, mert hányt. Amikor azt mondtam, hogy na akkor eddig tartott a kirándulás, forduljunk vissza, az én lányomnak azonnal elmúlt még a hányingere is. Ahogy átértünk a határon már énekelt és vigyorgott.
Ennyit arról, hogy van-e ilyen betegség. Van! Ha nincs akkor produkálnak akaratukon kívül.

neva!
Hát ez ismerõs. Kép
Nekünk is volt ilyen. Egyik reggel a bõrgyõgyászaton Dóri 8400 g és 69 cm, du. tanácsadáson 8000 g és 67 cm.
Én a tanácsadóinak hittem, mert azzal mérték mióta megszületett.
A vérvételt meg szerintem említsd meg a dokitoknak. Ha õ úgy látta, hogy szükség lenne vasra, adjon beutalót vérvételre.
A terpeszgatyát pedig add rá lelkiismeretesen. Hidd el nem zavarja. A nagyobbik lányom lazán forgott benne hasra-hátra, pedig neki elég sokáig kellett hordania.
Tudom 800 Ft körül van egy gatya, nem egy nagy összeg, de nekem van kettõ. Azt hiszem 62 és 74 es. Szívesen nektek adom.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata!
Természetesen vettünk terpeszes gatyát. Most az 50-es méretet hordja, de mivel õ nem egy haspók, ezért derékban még ez is bõKép
neva
neva

Sziasztok!

Gyors leszek, de remélem, tudok még ma jönni. Martin ma pont 10 hónapos, és megmértük, pontosan 9000 gramm és 76.5 centi, úgyhogy jó sokat nyúlt most egy hónap alatt.

Puszi mindenkinek! Lina
Lina

Sziasztok Lányok.

Neva, nem vagyok boldog, hogy járnotok kell tornára, nagyon macerás, de néhány adalék a tapasztalatainkból. Mi nem me gyünk korán, mert mint láthattad a kontrollon. dugig van a váró, nyitogatják az ajtót stb. Nagyjából negyed egyre esünk be, de ekkor is vannak még elõttünk páran, ez arra jó, hogy Bendi megszokja a többiek sírását. Ha még nem mondta volna senki, akkor az érkezéskor le kell adni a tor nát javasló papirt az ambulancián a növérkének, mert õ kive szi a kartont és átviszi Ilikéhez. Ha nincs ott a papir ak kor a gyógytornász nem tud behívni, vártok feleslegesen, mig a többiekkel akik utánnatok jöttek végez. Kettõ textil pelust is kell vinni. Én egyébként pánikszerüen menekülök kávézni, bevásárolni, mert Bendinek nagyfokú hypotómiája van és fájdalmasan sír.

Kata007, köszi a biztatást, tudod megváltoztat benünket a helyzetünk, sokkal jobb ember szeretnék lenni mint elõtte. Többet akarok figyelni másokra, segiteni ahol csak lehet, mert átértékelõdtek a dolgok számomra. Fontosabb lett nekem az ember, s ennél csak egy fontosabb van a gyermek. Nagyon nehéz változni, szándékaimat úgy kifejezni, hogy ne legyek tolakodó, ne keltsek rossz érzéseket másokban, ezért bármi féle kapcsolatban sokat kell még tanulnom.

Lina és mindenki, nagyon jó nekünk, hogy a mindenapok apró-nagy dolgairól is írtok, mert 10 éve nem volt csecsemõnk. Az eltelt idõ alatt sokat változtak a dolgok és nem is nagyon emlékszünk már vissza mindenre.
Bendi sajna náthás lett voltunk a dokinál, hétfõn lesz 8 hónapos, 8960 gramm, 73 cm, egyenletesen, szabályosan fejlõdik.( a startnál 1990 gramm, 45 cm. volt)

Zoli ( aki nem tud röviden írni)
bbendi

Sziasztok!

Neva!
szerintem ilyen miatt ne keseregj, Laura látványosan nõ, biztosan férre mérnek valamit. Kétlem, hogy minden gyereknak pontosan megtudnák mérni a súlyát és hosszát.

Lina!
Nektek gratu. Biztos rosszul emlékszem, de nem úgy volt, hogy te is akkor állsz rá a mérlegre? Ahogy nõ picuri Martin, te úgy fogysz (csak gyorsabb ütemben), ez nagyon jóKép

Zoli!
Nekem jó volt elolvasni a hûtõfürdõs dolgot, mert mi még csak várjuk PicuritKép Elképzeléseimet csak megerõsítetted, én is valami ilyesmire gondoltamKép
Bendi szépen fejlõdhet Kép

Panka, Dodus, Kriszta, Gyöngyöske! Hol vagytok?

Marika (hriczom)

MarikaKép

Úgy döntöttem, hogy csak havonta egyszer fogok mérlegre állni, úgyhogy majd csak január 4-én lesz a következõ alkalom.Kép Két okból is: egyrészt, nehogy elmenjen a kedvem, ha lassan fogyok, másrészt pedig, ha sokat fogyok, nehogy elbízzam magam, és elkezdjek zabálni.Kép

SOS! Martin ma nem hajlandó szopizni! Rendesen felébredt 6-kor, de nem volt hajlandó szopni! Kétszer beleharapott a cicimbe (ne tudjátok meg, milyen jó érzés, ahogy belemélyeszti az éles kis fogait), de úgy csinált, mint aki elfelejtett szopni. Kínomban megcsináltam egy tápszer mintát, de az sem kellett neki. Most alszik, mert 8-kor, mint aki jól végezte dolgát, visszaludt. Most mit csináljak? Még van tejem, és örülnék, ha ezt a napi két szopit még fenntartanánk egy ideig. Egyáltalán van olyan gyerek aki egyik napról a másikra elválasztja magát??? Olyan szomorú lettem, szeretem szoptatni.Kép Majd ha felébredt megkínálom megint, hátha...

ZoliKép

Bendi nagyon szépen fejlõdik. Martin nem egy hízóbajnok, de nem is csoda, mert annyit mozog. Annyira eleven, hogy amikor ébren van, meg nem áll, vagy négykézláb rohangál, vagy a bútorokba kapszkodva. Mivel, Te még nem láttál minket, ide írom Martin albumának a címét, hátha érdekel. Bár ez csak az elsõ félév képei, de majd lassan csinálunk egy új albumot is, a második félévrõl.

[url=http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=137" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=137[/url]

Puszi mindenkinek, Lina
Lina

Sziasztok!

Hát, Martin akkor sem szopott, mikor felébredt, de a tejpépet megette. Gondoltam, én meg kifejem a tejet. Azt hiszem, eljött az ideje annak, hogy a fiatalúr mást is kapjon reggelire, mert félelmetesen kevés mennyiséget sikerült produkálnom, a két mellembõl összesen 50 gramm jött össze. Hogy õszinte legyek, van egy kis lelkiismeret-furdalásom a fogyókúra miatt. Kép De végül is, már 10 hónapos nagyfiú, az is szép, hogy eddig kitartott a tej, nem igaz? És az is lehet, hogy attól csökkent le, hogy már egy hónapja csak reggel és este szopizott. Na, majd meglátjuk, este hajlandó lesz-e kicsit szopizni. De még azt is ki kell valahogy találnom, hogy ezentúl hogy lesznek az evések, és a tápszert hogy fogom vele megitatni pohárból, mert a cumisüveget nem ismeri. Nem vagyok túlzottan feldobva.Kép

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok!

Már megint én vagyok. Próbálom összeállítani a gyerek étrendjét. Szerintetek jó lesz így? De ha máshogy kéne, akkor tényleg szóljatok, jó? A reggeli és az esti szopit bele sem írom, az már legfeljebb desszert. Egyelõre kenyeret még nem akarok adni neki, és a joghurttal és egyéb tejtermékkel is ráérünk a doki néni szerint 1 éves kor után. Ennek tükrében így néz ki a napirend:

kb.7.00 - tejpép + inni tápszer (azért nemcsak tápszer, mert pohárbõl nem iszik sokat, a tejpépet viszont megeszi)

kb.10.00 - gyümölcs + keksz

kb.12.30 - fõzelék

kb.16.00 - gyümölcs + keksz

kb. 18.30 - fõzelék v. tejpép + inni tápszer

Na, mit gondoltok, így jó lesz? Kérlek, segítsen, aki tud!

Jó hétvégét mindenkinek! Puszika, Lina
Lina

Esküszöm, nem jövök ma többet, de eszembe jutott valami! Mi lenne, ha reggelire megcsinálnám neki a tápszert, és tennék bele annyi tejpépet, hogy lehessen kanállal adni? Ez nagyon nagy baromság?

Lina
Lina

Szia Lina!
Át tudom érezni mit érzel. Nekem Gyöngy 11 hónapos volt, amikor egyik napról a másikra nem fogadta el a cicit. Pedig akkor még õ is reggel és este szopizott még. Én nem adtam neki tápszert, hanem reggel/este kapta a tejpépet. Mi akkor már 4 óránként ettünk. Mikor 1 éves lett, akkor már vacsira ehetett joghurtot. Viszont uzsira már kiflivégeket, kenyeret evett. Gyöngy sem ismerte a cumiüveget, õ is mindent pohárból ivott.

Marika!
Tudod a vizsgák miatt nem jövök gyakran (már 6 vizsgám van meg Kép ), na meg a lányokkal is foglalkozni kell, no meg a Karácsonyra is készülõdök. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

GyöngyöskeKép

Én azért nem tudom 4 óránként etetni, mert akkor sehogy nem jön ki a napi 5 étkezés, és annyinak meg kell lenni késõbb is (elvileg). Ezért tízóraira és uzsonnára csak gyümit fog kapni, kicsi keksz kíséretében, és attól szerintem nem fog túlzottan jól lakni.

Hát, ezek szerint tényleg vannak olyan gyerekek, akik egyik napról a másikra elválasztódnak. Kíváncsi leszek, Martin mit produkál este, szopik-e egyáltalán. De arra legalább jó volt ez a mai cirkusz, hogy kiderüljön, milyen kevés a tejem. Az is csoda ezek után, hogy most egy hónap alatt 350 grammot hízott a fiú. Bár eddig is megvolt a napi 4 étkezés, most csak eggyel lesz több.

Mostanra megnyugodtam, és elmúlt a bûntudatom is, ha nem akarja a tejet, hát nem akarja, nem erõszak a disznótor!Kép És ha annyira éhes lett volna eddig is, akkor két pofára zabált volna, nem úgy kell a szájába tuszkolni a kanalat, hogy egyen végre. De a védõnõm megnyugtatott, mert miután látta Martint legutóbb, és kifejtettem, hoy milyen nehéz etetni, azt mondta, hogy csak nyugodjak meg, egyszerûen a gyerek nagyon okos, és sajnálja az idõt az evésre.Kép

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok!

Lina!
Sajna ebbe még mindig nem tudok beleszólni (de nekem jónak tûnikKép)

Gyöngyöske!
Úgy örülök, hogy sikerült már ennyi vizsgád. Most én is azon gondolkodom, hogy szeptembertõl megyek valamit tanulni, mert kezdek szellemileg leépülniKép

Puszika, Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok Lányok
Hát minden jónak van roszz oldala. Bendi nem sírós, ezért két hosszú óráig rémülettel telt el a délutánunk, 99%, hogy fájta a hasa. Már indultunk volna a kórházba, de végre megnyugodott, mert lepuhult a hasa. Lehet, hogy hülyén hangzik, egyszerüen bezabálhatott, 1ü bébipapi neki, úgy csúszott le, mintha hetek óta nem evett volna. Ez mióta megszületett a második pár percnél hosszabb sírása volt.

Lina, sajnos nem emlékszem már vissza nálunk hogyan volt a leszokás az anyatejcsirõl. Nehéz ügy, fõleg a szülõnek.
Megnéztem a képeket, nagyon jók!! A babaszobát eddig nem láttam. Arra is rájöttem ujra, hogy váltogatva fejlódnek a gyerekek. Pl. egy-két hét alatt kigömbölyödik Bendi, majd nyúlik, következõ alkalommal, hosszabb lett a haja, és vastagabb a lábfeje, stb. Valahogy igy lehet Martin is, a súlya nagyon nem változott, de sokat nyúlhatott, illetve a göbölyûség átment izomba.
bbendi

Sziasztok!

A helyzet változatlan: Martin este sem volt hajlandó szopizni, és ma reggel sem. Este még sírtam is, eléggé mélyen érintett a dolog.Kép De ez van, úgy döntött, hogy nagyfiú, és nem kell neki többet a tejecske. A tápszert nem hajlandó meginni, pedig nincs rossz íze (Milumil 3) úgyhogy az van, hogy a tápszert tejpéppel kapja, és így megeszi kanálról. Hozzá pedig teát ivott. Végül is majd akkor lesz lényeges, hogy tejet igyon, ha mondjuk reggelire kenyeret vagy egyéb nem tejes dolgot eszik. Vagy szerintetek ez így nagy hülyeség? A tejpépet továbbra is csak vízzel kéne csinálni? Azért akarok neki egy kis tápszert is adni, mert több dolog van benne, mint a tejpépben. Könyörgök, írjon már valaki, mit csináljak, vagy jó-e így!

ZoliKép

Köszi a dicséretet a képekért!Kép

Puszka, Lina
Lina

GyöngyöskeKép

Te mit csináltál, mikor Gyöngy nem szopizott tovább? Nem tudom, fejjek-e. Vagy csak akkor, ha majd nagyon feszül a mellem? És csak annyit, hogy ne feszüljön?

Puszi, Lina
Lina

Lina!

Szerintem, ha a tápszert tejpéppel elfogadja, akkor add úgy neki. Viszont arra figyelj, hogy többször kínáld meg folyadékkal, mivel ez csak nem olyan híg mint az anyatej (tudod a széklet miatt, bár a fiúknak gyorsabb az emésztése, mint a lányoknak Kép ). Mikor Gyöngy nem akarta elfogadni a cicit, én egy héten keresztül próbáltam megszoptatni, de nem volt hajlandó. Csak annyit fejtem, hogy ne legyen kemény a cicim, ne feszüljön.
Egyébként lelkileg elég vacak érzés, én is bõgicséltem néha, hisz valami titkos kötelék mégjobban összefûzött minket.
Ja és nyugi. Ügyesen csinálod Kép.

Gyöngyöske
gyöngyöske

GyöngyöskeKép

Köszi a bíztatást!Kép Ma reggel muszáj volt fejnem, 120 gramm jött le. Egy részét megkapta a fõzelékben, másik részét majd este teszem a tejpépbe, mert nem issza meg pohárból sem. Inni iszik rendesen, az anyagcseréje eddig is elég gyors volt, napi 3 kaki az általános.Kép Nem is bánnám, ha egy kicsit kevesebbet kakilna.

Még egy kérdés: még most is a Continuint szedem, de kezdek félni, hogy nem lesz elég hatékony, hogy nem szoptatok már. Szerintetek hat még? De ugye amíg kapja a lefejt tejet, nem akarok mást szedni. Csak nem tudom, hogy a C meddig megbízható. Mit gondoltok?

Puszika, Lina
Lina

Lina!
Annyi kérdés és egyikre sem tudom a választ. Kajával kapcsolatban végképp nem, hiszen mi tápszeren növünk fel. Mostmár van krumpli, tejpép de nem tesz ki egy étkezést, utána megy a tápszer.
Gyógyszert nekem a toxémia miatt nem írtak fel. Talán már vissza kellene mennem a labor eredményekkel és akkor talán. No de nálam a szoptatást nem befolyásoljaKép Szerintem fantasztikus dolog, hogy nektek ez 10 hónapig ment.

Tegnap meglátogattuk a Babanetes barátnõmet aki Portugáliában lakik. Persze nem utaztunk ki PortugáliábaKép, hanem itthon van a 3 hónapos kisfiával Mo-on. Pont olyan aranyos minta ahogy megismertem az elmúlt 7 hónapban. Jó volt megismerni személyesen. Laura jól viselte az utazást (Gyöngyösre). Megmutatta milyen jó gyerek. Persze ilyenkor egyrészt örülök másrészt majd szét vet az ideg, mert senki nem hiszi el, milyen nagyon sírós babaKép De mostanában már csak este sír, szóval javult nagyon sokat.
A mi talink szervezése hogy áll? 20-a után ígérem bármit vállalok, de addig maghalni sincs idõm. Most is csak suttyomban beléptem egy kicsit a netre, de egyébként rámparancsolt a családfõ, hogy dolgozzakKépMicsoda sanyarú sorsuk van a könyvelõknekKép
neva
neva

Sziasztok!

Csináltam goffrit, hogy a párom legalább addig felálljon e gép elõl amíg ezt eszi. Kép
Ebédkor kijön ugyan, de akkor én sem érek rá netezni. Szóval valahogy ki kellett robbantani a gép elõl. KépKép

Pedig ahogy látom Linának jól jött volna egy két jó tanács.

Szóval Lina!
Az alábbiak csak az én véleményem, mint 3. babás anyuka. Aki nem ért vele egyet, nyugodtan szóljon, de én így csinálnám. Kép

A tejpépet nem adnám tápszerrel. Éppolyan laktató vízzel, minek még hozzá + tej (tápszer)???

Cicitéma: ne erõltesd! Viszont ha este vagy du. leülsz vele játszani és bújik hozzád, mutasd meg neki a cicit. Hátha elfogadná, ha "nem kötelezõ." Mivel még van tejcsid, ezerszer jobb lenne neki mint a tejpép, ráadásul õ sokkal többet ki tud szívni mint amennyit Te fejsz. És ugye az sem elhanyagolható, hogy nem kell a fejéssel veszõdni.

Az étrend amit írtál, tökéletes. Ezt igazán értékelni majd Martin fogja. Kép

És akkor most magunkról:
Dórinak pénteken (az elsõ után pont két héttel) kibújt a 2. fogacskája. KépKépKép
Az elsõ már rendesen látszik ha vigyorog, olyan tündéri! Kép
Viszont õ is bemutatta, hogy kell a cicit megharapni. Rendesen leizzadtam akkorát harapott tegnap este. A párom jobban megijedt a felkiáltásomtól, mint Dóri. Azóta viszont nem csinálta, remélem nem is fogja.

Pusssz! Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kata007Kép

Köszi a választ!Kép Hiába mutatom a cicimet, nem kell neki, sem ébren, sem félálomban, sem reggel, sem napközben! Megsimogatja, vagy megpaskolja, de mereven elzárkózik az elõl, hogy bekapja. Ennél többet nem tudok tenni. Fejni csak reggel fogok, szerintem így lassan el is fog apadni. Napközben nem feszül, szerintem megint csak holnap reggelre lesz benne annyi, hogy muszáj legyen fejni. Nem akarok sokat fejni, mert akkor az életben nem fog elapadni.

A tejpépet úgy csináltam, hogy megcsináltam egy adag tápszert, és csak annyi pépet tettem hozzá, hogy lehessen kanállal adni.Kép Ez így kifizetõdõbb lesz szerintem. Másrészt meg nem baj, ha kicsit táplálóbban kapja, mert ugye 10 hónaposan 9 kiló, nincs épp elhízva. Nem mintha fel akarnám hízlalni, de megkérdeztem egy védõnõt, és õ is azt mondta, hogy mehet így, legalább szokja egy kicsit az ízét, mert én 2-3 éves koráig nem akarok neki rendes tejet adni, mert ezek a 3-as tápszerek szerintem jobbak. De itt a szopis topicban ajánlották nekem azt is, hogy mehet a tápszer banánnal vagy egyéb gyümikkel is.

Az étrend úgy néz ki, hogy oké, legalábbis eddig. De az a legintenzívebb foglalkozás, amíg etetem Martint, mert a gyerek szerintem 2 nap után szólna, hogy õ éhes, annyira nem érdekli a kaja. Úgyhogy közben újságot olvasunk, kis dolgokat pakolunk nagyobb tálkába, stb. Néha nagyon elfáradok közben.

Gratulálok a második fogacskához! Akkor Dórika is belépett a dupla fogúak táborába!Kép Így hívjuk Martint mostanában.

NevaKép

Köszi a gratulációt!Majd írd meg, mi volt a tornán! A barátnõm is hordja az ikreit, és õ sem volt túlzottan elragadtatva az elején, mert nagyon sírtak, ahogy a letapadt izmokat masszírozták nekik. De mondta, hogy utána ugrásszerûen fejlõdött a mozgásuk. Azért szorítok Nektek, hogy ne legyen nagyon rossz!

Senki nem írt a Continuinról! Ha eszetekbe jut valami, írjatok! Köszi!

Puszika, Lina
Lina

Sziasztok!

Engem is utolért a nátha és a torokfájás.Kép De szerencsére még nem olyan vészes.

MarikaKép
4D-s UH-ra a Hattyúházba megyünk, majd holnap este beszámolok róla, hogy milyen volt. Idõpontot könnyen tudnak adni, mert ez még nem annyira felkapott hely.
Matracot úgy döntöttünk, hogy kókuszt veszünk, holnap meg is nézzük a Kikában, mert itt a 60×120-as 5.990.-ba kerül. Kíváncsi vagyok a minõségére, ha jónak tûnik megvesszük. Itthon 10.000.- alatt nem lehet kapni.
Milyen suliba szeretnél járni? Mi is gondolkodunk rajta, hogy még valamit tanulni kéne, és most legalább nekem nem kéne tandíjat fizetni. Azért ez sem utolsó szempont.

KataKép
Gratulálok a 2. fogacskához.

NevaKép
Remélem a torna nem lesz nagyon rémes. Egy héten hányszor kell majd mennetek? Laura nagyon ügyi volt, hogy egy ilyen hosszú utat szépen kibírt.

LinaKép
Szopizásban sajna nem tudok nektek segíteni, de biztos nagyon ügyesen túljuttok majd ezen is. Sok-sok kitartást kívánok hozzá. A Continuinnal kapcsolatban lehet, hogy az orvosod tudna a legjobban segíteni. Egyébként itt a babaneten olvastam, hogy van egy másik gyógyszer is ami mellett lehet szoptatni, és utána is lehet szedni tovább, mert hatásos, csak a nevét sajna nem tudom.

ZoliKép
Bendi nagyon szépen fejlõdikKép

GyöngyöskeKép
Nagyon ügyes vagy, hogy már ennyi vizsgád megvan. Sok lesz még?

Látom, nincs táblázatunk. Mindjárt dobok egyet.

Panka

panka

Egy kis meglepetés.Kép Újítottam egy kicsit a táblicskunkon. Remélem így is fog mindenkinek tetszeni, és a méretével sem lesz gond. De ha valakinek valami nem tetszik szóljon nyugodtan, jó?

Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Helyzetünk a cicizéssel változatlan. Már semmire se elég. Egy óra múlva megint éhes a kicsi fiam. Kép Újabb szokásunk van. 3 óránként eszünk éjjel-nappal.Kép Kép Gondolom be kell hozni azt a két hét kiesett súlyt.
Kinga is meggyógyul szép lassan. Nem tudom hogy, hogy lehetne egy kicsit erõsíteni Kingus immunrendszerét. Pedig tömöm gyümölccsel, pezsgõs vitaminnal, és mégis mindig összeszed valamit. És még csak most jön az infulenza járvány. Kép

Nektek, hogy viselkednek a gyerekek a hóra. Nálunk a hétvége "borzalmasan" telt. Egyikük nyûgösebb volt, mint a másik. Kinga egész vasárnap hisztizett, pedig azért annyira nem jellemzõ rá.

Neva!
Laura milyen tápszert eszik. Nekünk a dokinéni BEBA HA-t írt fel. Kristófnak izlik. Egész elfogadható szaga van. Olyan mint a tejpor. (Nekem sincs több kedvem dolgozni, mint nekedKép )

Panka!
Nagyon szép az új tábla.Sajnálom, hogy te is beteg lettél. Kép Az orrdugulást a Sterimar orrspray remekül kidugítja, és terhesek is használhatják, mert csak tenger víz van benne. Vigyázz ezen a csúszós úton el ne ess.
Ez Marikára is vonatkozik. Csak óvatosan lányok. Kép

Lina!
Sajnálom, hogy Martin úgy döntött, hogy Õ már nagy fiú. És a nagyfiúk már nem cicikéznek. Kép Elhiszem, hogy rosszul érintett. Engem is megvisel, hogy elment a tejcsim. Kép
A tehéntejjel kapcsolatban (persze izlések és pofonok Kép ) én Kingának 1 éves korától adtam vízzel hígítva. Csináltam neki karamellás tejet, meg gyenge kakaót. Nagyon szerette. Nem lett tõle semmi baja. A mai napig nagyon issza a tejcsit.
Szerintem nagyon jó kis étrendet állítottál össze.Kép
A fogyókúráddal kapcsolatban: Hogy fogyizol, hogy ilyen jó sokat sikerült le adnod? Rám is rám fér, hátha tudok olyan ügyes lenni mint te.

Ezzel kapcsolatban kérdés. Szerintetek lehetne mostanság Kristófnak már gyümölcsöt, (gondolok itt reszelt almára, banánra, bébi desszertekre) vagy híg tejpépet adni. Szeretném, ha mást is enne, mert nem szeretném, ha a tápszertõl olyan kis "felfújt" gyerkõcöm lenne. Bár ez szerintem elkerülhetetlen. Kép Kép Meg lehet, hogy este egy kicsit jobban jól lakna, így nem lenne rögtön éhes. Hisz rám is rámférne egy kis alvás. Kép Kép

Kata!
Gratulálunk a 2. fogacskához. Olyan aranyos lehet. Kép Bizony, a fogacskának csak egy hátránya van, hogy lehet már vele harapni. Kép Kép
Ha az evéssel kapcsolatban tudsz segíteni (bár te biztos, hogy tudszKép ), akkor SEGÍTSÉG!!!! Kép Kép

Gyöngyöske!
Gyöngy meggyógyult már? A csöpp csajos biztos aranyos már. Képetek nincs még. MÁr olyan kíváncsi vagyok. (Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül). Kép

Egyszerre ennyi!
Remélem még tudok jönni.
Kriszta
dkriszta

Most látom, hogy a kérdõjeleket elfejtettem használni. Kép Kép Légyszi értsétek jól Kép

Kriszta
dkriszta

Sziasztok!

PankaKép

Szuper a táblicsku! Hogy Te miket tudsz! Nagyon ügyi vagy!Kép

Sajna a dokimat nem érem el, de ha valamelyikõtök beszél mostanában a dokijával, lécci, kérdezzétek már meg nekem, hogy meddig hatékony a Continuin? Elõre is köszi!

KrisztaKép

Örülök, hogy gyógyulgattok! Itt a házunkban van egy 2.5 éves kisfiú, õ is sokat betegeskedett mostanában, ezért most immunrendszer erõsítõt szed. Ha gondolod, szívesen megkérdezem a nevét, hátha Kingának jót tenne.

Át tudom érezni a helyzetedet a szoptatást illetõen! Tudom, én meg buta vagyok, de tegnap este is bõgtem, olyan rossz érzés volt, hogy nem szopik.Kép Írogattam a szopis topicba is, ott azt mondják többen, hogy ez csak sztrájk, mert egy éves kor elõtt nem szokták elválasztani magukat a babák. Lehet, hogy õ a kivétel.Kép Akkor pedig el kell fogadnom a döntését.

Ma reggel már a patikába is elszaladtam egy tesztért, hogy esetleg terhes vagyok, és azért nem szopik, de nem. Azért megkönnyebbültem, hogy õszinte legyek.

Puszi, Lina
Lina

Lina!
Légyszives kérdezd meg, hogy mit szed a kisfiú. Hátha segítene nekünk is.

Kriszta
dkriszta

KrisztaKép

A kapszula neve Broncho-vaxom, de csak orvos írhatja fel. Kérdezd meg, mi róla a véleménye, hátha hajlik rá.

Puszi, Lina
Lina

Lina!
Köszi a gyors infót. Szerdán jön a dokinéni Kristófot oltani, meg is fogom tõle kérdezni. Hátha segítene rajtunk.

Kriszta
dkriszta

Sziasztok!

KrisztaKép

Igazán nincs mit!Kép És Kristóf hogy van? Már teljesen felépült? Már nagyfiú lehet õ is, most milyen súlyban van? Sokat fogyott a betegség alatt? Gondolom, Te még nem jutottál el a nõgyógyászodig, hogy megnézze a cisztádat. Majd írd meg, ha voltál!

Én úgy fogyizok, hogy nem nagyon eszek. De most ahogy nézem, kicsit stagnál a fogyásomKép, bár erre lehetett számítani, mert egy idõ után mindig így járok, hogy pár hétre megáll. És szerintem az is segíteni fog, ha abbahagyom a Continuint, és visszatérek a rendes fogamzásgátlómhoz.

Nálunk minden változatlan, nem szopizik.Kép Tegnap este már nem sírtam!Kép Tudom, hogy hülye vagyok, de engem ez úgy érintett, mint egy szakítás.Kép

Jaj, de amúgy meg olyan édes! Tegnap reggel, amíg leszaladtam a patikába tesztért, átvittem a szomszédba, egy idõs házaspárhoz. Martin még sosem volt náluk. Féltem is, hogy sírni fog, ha otthagyom. Átmentünk, és egybõl átkéredzkedett Borika néni ölébe! Na, én meg rohantam, mondom, biztos azóta már üvölt, és az egész ház hallgatja, mert biztos keres, hogy hol vagyok. Azt hiszitek volt errõl szó?! Bemegyek, hát a gyerekem békésen tologat egy kisautót, rám se bagózott, csak egy vigyor erejéig! Ott könyörögtem egy fél óráig, hogy: "Martin, itt a mama, ide sem jössz hozzám?" Na, akkor kegyeskedett végre hazajönni.

DodusKép RoxiKép merre vagytok? Ezer éve nem jelentkeztetek!

Puszi mindenkinek, Lina
Lina

Sziasztok!

Lina!
Azért szorítok, hátha meggondolja magát Martin és tényleg csak egy szopisztrájkról van szó.

Kriszta!
Írok mailt!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Tegnap az UH nagyon szuper volt. Szerencsére az elején sikerült meglesnünk az arcát is, késõbb már csak a tarkóját mutatta. Elég szégyenlõs volt a lelkem. De a lényeg, hogy minden teljesen rendben van vele. A doki szerint szép, formás kisgyerek, de gondolom, hogy mindenkinek ezt mondja. És shoppingoltunk is egy jót, ha már Pesten voltunk. A babának is sok dolgot megvettünk.

Holnap megyek terhesgondozásra, már elõre félek, hogy most mibe fognak belekötni. Hanyadik hétig kell járni hozzájuk, nem tudjátok véletlenül?

LinaKép
Jó pofa ez az adventi naptár.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

PankaKép

Sajnos végig járni kell, a végén még sûrûbben. Én is utáltamKép

Azért a 24-én meglepõdtem!Kép

Puszi, Lina
Lina

Sziasztok!

Panka!
Ezek szerint érdemes felmenni PestreKép Sikerült kókusz matracot venni? Én ma voltam terhesgondozáson és ott azt mondták, hogy már csak január 28-án kell mennemKép Olyan jó, ma kivételesen sokat kellett várni. Sajna vérszegény vagyok és most már vasat is kell szednem. Viszont találkoztam egy másik babát váróval, akivel el is kezdtünk beszélgetni és kiderült, hogy egy napra vagyunk kiírva, egy súlyról indultunk és most is egy súlynál tartunk, ugyanugy nem volt semmi bajunk az elején és õ kislányt várKép HáthaKép

Lina!
Jolika mondta, hogy látta babucidat és nagyon édes, én meg olyan büszke voltam, mintha az én gyerekemet dícsérték volna megKép

Kata!
2. fogacskához gratulálokKép

Kriszta!
Ígérem óvatos leszek. Tegnap majdnem eltanyáltam, úgyhogy most már lemondok lassan a városi sétáimrólKép Bár ma már nem csúszottKép

Olyan jó ez a havacska, csak maradjon meg karácsonyigKép

Marika (hriczom)

Sziasztok!

LinaKép
Hát igen, a 24.-e az egy kicsit más stílusKép

MarikaKép
Szerintem érdemes felmenni. Ez a hely nekem nagyon tetszett. A többirõl olvastam már elég sok minden rosszat, de errõl még nem. És a dokin látszott, hogy érti a dolgát.
Vettünk kókuszmatracot a Kikában, ez német gyátmány és a 60×120-as került 5.990.-ba. Itthon magyar és lengyel gyártmányúak voltak mindenhol és az áruk 10.000-18.000 volt.
Vasat szerintem nekem is fel fogják írni, mert az alsó határ felett van egy hajszállal. UH-ra mikor kell menned? Elárulod, hogy hány plusz kg-nál jársz?
Vigyázz nagyon magatokra ezeken a havas utakon.

Puszi, Panka

panka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?