Új privát üzeneted érkezett!

[quote]J írta:ó volna ha többen is írnának ide. Illetve mégsem volna jó, mert az azt jelentené, hogy sokan vannak ilyen helyzetben, mint a miénk. De sajnos látom, hogy sokan olvasnak minket, ha nem is írnak, biztosan vannak olyanok is akik hasonló cipőben vannak, de talán még így névtelenül sem mernek beszélni a dologról.

Na jó abbahagyom a filozofálgatást és visszamegyek dolgozni...



Ezt Nyuszifül írta,örök hálám neki ezért a pár sorért. :wink:
Vendég
 


Holdvilág!

Jó,hogy ilyen családotok van.Biztos nálunk is így lenne,de akkor a baráti körbe is eljutna a hír,és mindig van egy-két drága ember,aki,hogy egy jó poént mondjon,biztos viccelődne ezen.
Mondjuk társaságban egy "fatökű" beszólás,biztos a világ vége lenne.
Most ezzel nem azt akarom mondani,hogy ilyen barátaink vannak,de elég,ha egy van,aki így viselkedik.Még ha csak viccnek is szánná.

Mi meg úgy vagyunk most vele,hogy ha sikerül a lombik,akkor a terhesség már ugyanolyan mintha spontán lenne.Így majd mindenki megtudja,hogy babánk lesz,azt meg úgyse firtatja senki,hogy spontán-e.
Kérdezgetés így is van,mivel már egy éve tudják,hogy babát szeretnénk.De akkor még nem is gondoltuk,hogy ez ilyen nehéz menet lesz.Már azt is sajnálom,hogy annyit tudnak,hogy "dolgozunk a babán".Kellemetlen a kérdés mindig,hogy"na,még semmi?"
És most még nehezebb,mert legszívesebben azt mondanám,még semmi,majd februárban lesz csak babánk.
Vendég
 


Sehol senki?

Most elmegyünk itthonról,de még este benézek.

Princess!
????????????????????????????????????????????????????
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Végre itt vagyok a hírekkel! Sajnos nem túl jó, sokat romlott az eredmény, 1-2 sperma látható csak, azok sem jó mozgásúak. Párom teljesen letört, és most sajnos én sem tudtam annyira vigasztalni, mint korábban, mert engem is meglepett, hogy ennyire visszaesett.
A leletet sem volt könnyű megszerezni, én mentem érte, de kiderült, hogy írásos meghatalmazást kellett volna vinni a férjemtől, pedig korábban Krizsa dr. azt mondta, hogy elég a szóbeli meghatalmazás is. Végül nem könnyen, de kiadták.

Nyulasz!
Szerinted nem tudják a spermaszámot gyógyszerrel növelni? Nektek nem mondott ilyet az andrológus? Nekünk még Czeizel dr. említette az Andriol nevű gyógyszert, amit férfiaknak adnak, de ő nem tudja felírni. Hát, talán majd Kopa dr. mond valamit erről.

Áfonya!
Én is szívesen fogadnék örökbe, úgy gondolom, minden baba szülője az, aki felneveli. Sajnos nálunk a párom hallani sem akar erről, de valószínűleg ez a szülei hatása. Mikor először beszéltünk nekik a problémánkról, rögtön úgy reagáltak, hogy ’Ugye nem akartok örökbefogadni, nekünk nem kell minden áron unoka’. Hát, én meg nem mondok le arról, hogy anya legyek.

Holdvilág!
Üdv. közöttünk. Először én is csak olvasgattam ezt a topikot, de most már nem tudom, hogy mi lenne velem a lányok nélkül.

Még írok, de most vacsit kell főznöm.

Princess
princess
 
 


Princess,
sajnálom a párod eredményét :(
Nem akarok butaságot kérdezni, de ICSIhez elég az az 1-2 is, nem?
A kedves nagyszülőknek én azt feleltem volna hogy nem is nekik hozok unokát, nekünk (nekem és a páromnak) hozok gyereket. Amúgy a tapasztalat az, hogy a legkardosabb nagyszülők is megenyhülnek ha ott a csepp krémszagú kisbaba. :D Persze ha a párod nem tudja elfogadni, az más. Nem megy mindenkinek, vagy csak hosszú idő után, ettől senki nem lesz kevesebb.
Vendég
 


Nyulasz!

Én is nagyon örülök, hogy a családom ennyire rendes és így állnak hozzá a dologhoz, mindenki azt akarja hogy gyermekünk legyen és hogy boldogok legyünk. Nem tudom megérteni a sok rosszindulatú embereket és sajnos nagyon sok ilyen van.

Tudna nekem esetleg valaki statisztikát írni arról, hogy donoros babák általában milyen százalékban születnek és hogy volt-e már sikeres inszem vagy lombik a fórumon. Nagyon kezdő vagyok és még nem olvastam végig az egészet.

Üdv: Holdvilág


Princess!

Köszi az üdvözlést, nagyon örültem neki. :D
holdvilág
 
 


Ja és még annyit mindenkinek, hogy én úgy érzem, hogy nagyon jól állok a dolgokhoz és remélem meg lesz az eredménye!

Mindenkinek üdv :D :D :D :D :D :D :D
holdvilág
 
 


Sziasztok!

Pihi!
Bekötötték a netet? Akkor holnaptól már esténként és hétvégén is beszélgethetünk!

Erika!
Hol vagy? Mikor sütöd a tortát? Már holnap? És végül milyen ajándékot kap Ákos?

Nyuszifül!
Milyen volt a jóga? Nekem egyre jobban tetszik a thai-chi, nyugtató hatású, ami most nagyon hasznos.

Áfonya!
Én is úgy tudom, hogy ICSI-hez elég az 1-2 spermaszám is. Csak azért szomorkodunk, mert a kezdeti nulla után volt már 3 milliós eredményünk is, és a párom olyan szorgalmasan szedte a vitaminokat és olyan lelkesen várta ezt a keddi vizsgálatot, hogy most biztos megint javult az eredmény. Lehet, hogy hülyeség, de most olyan pesszimista lettem és úgy érzem, ez az 1-2 spermaszám semmire sem elég és inkább szeretnék donor babát, mert akkor nagyobb esélyünk lenne arra, hogy minél hamarabb szülők legyünk. Persze ezt a páromnak nem mondom.

Nyulasz!
Légyszi küldj nekem az optimizmusodból, szükségem lenne egy nagy adagra!

Holdvilág!
Ebben a topikban Erikának már van egy csodaszép kisfia, Nyuszifül pedig most várja a babáját. Erikának elsőre sikerült a lombik, Nyuszifülnek pedig szintén elsőre az inszem. Ez jó statisztika, igaz?

Most elköszönök, megyek thai-chi órára.

Üdv: Princess
princess
 
 


Sziasztok!!!!!!!!!

Igen, Princess, már itthonról netezek.

Nagyon szomorúan olvastam a rossz híreket.
Kérlek, ne add fel! Látod milyen változó az eredmény!
Most egz-két ötlet, ami eszembejut:
El kell menni havonta vizsgálatra és amikor jó az eredmény lefagyasztatni. Ezt csinálják a Krióban. És akkor jöhet a lombik.
Az akupunktárás kezelésen nem gondolkodtatok még???Állítólag nagzon jó hatással lehet. Azt hiszem a Váci úton van egy doki akit nagyon dícsérnek. 3000 körül van egy alkalom, és hetente kétszer kellene járni. A doki megmondja egy-két kezelés után, hogy van e értelme menni és hogy hány alkalom szükséges.



Semmiképp ne add fel! Nemrég még 3Millió volt!!!!!Próbáljatok meg mindent!Én sok erőt és kitartást kívánok Nektek! Biztosan a férjed is mindent megtenne, hiszen annyira bízik!Bízz Te is, az fél siker!!!!!!
pihi
 
 


Nyuszifül!

Nagyon sokszor gratulálok neked a babóhoz, örülök, hogy ilyen jó a statisztika. Remélem azért valamelyik inszem nekem is sikerülni fog. Nagyon bízom benne. :D :D :D :D

Erika!

Neked szintúgy gratulálok! :D :D :D :D
holdvilág
 
 


Sziasztok

Húúúúúúúúúúú jó nagy volt itt ma a forgalom! De ez a jóóóóóóóóóó!!!

Holdvilág
üdv itt közöttünk
a kérdéseimre már meg is válaszoltál a többieknek
mint Princess már írta Nyuszifülnek első inszemre sikerült a donor baba, nekem-nekünk pedig első lombikra (donor), és most indulunk a kistesóért (szombaton kezdem szúrni magam)

Princess
nagyon sajnálom, de hát ha lesz ez még jobb is
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
én eddig úgy gondoltam hogy örökbefogadásnál csak a titkosat választanám, a nyíltat tuti nem, de szerencsére ezen már nem kell gondolkozzak!
torta: holnap fogom megcsinálni a piskótát és szombat reggel a többit
ajándék: ma vettünk neki építőkockát (jó nagyok, úgyhogy szerintem jó az ő kezéhez + egy kis repülőt - benne ül egy kis emberke)

Pihi
donorsperma: szerencsére a páromnál sima ügy volt, már ügye amennyire ez az, de ő már a legelején megmondta, hogy gyerek nélkül nem élet az élet, úgyhogy így vagy úgy de gyerek kell, azóta csak a létszámban változott a dolog (mert az elején még 3-at mondott, de most már elég neki 1 is, de én remélem hogy lesz kistesó is)
torta: 1x a páromnak csináltam egy nagy katicabogarat (majd erről is rakok fel képet a gyerekével együtt a jövő héten)

Áfonya
záróakkord: nekem császár volt, de az első 5 napot nem kívánom senkinek, de már ott úgy gondoltam hogy akár megint jöthet rögtön még 1 császár is, mert az a pillanat mikor megmutatták Ákost, és meg is simogathattam, az mindennél többet ér a világon!


Ja és ma majd egész nap az anyósnál voltunk, a párom megcsinálta neki a bojlerét, plusz a csapokat, + vettünk egy gardrób szekrényt (hogy végre legyen hova pakolni), holnap hozzuk haza, és csak a jövő héten lessz sajna összerakva.

Sziasztok

Erika

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánok

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Princess!

Nagyon sajnálom.Én úgy bíztam.Lehet,hogy nagyon stresszelt a párod,mert nem adott még soha mintát helyszinen.Ez nehéz dolog lehet nekik.Gondold el,mi kapnánk mondjuk egy vibrátort,és azzal küldenének be egy szobába,hogy old meg magadnak.Most nem irigyellek,mert még emlékszem a múltkori 2 milliós is letörte a párod,hát gondolom erre végképp nem számított.
Tulajdonképp most ott tartotok,ahol mi.De ha belegondolsz,még így is bíztattok engem,hát én sem tudok mást mondani,minthogy bízzunk abban,hogy azon a napon pont jó felé fog ingadozni.
És szerintem amíg van esély saját babára,addig ne add fel.Mostmár legalább azt tudjuk,hogy nem olyan dolgok állnak a háttérben,amikor sehogy sincs esély,mert ha egyszer volt,akkor nem lehet "gyógyíthatatlan"dolog a háttérben.És Harcimókus is írta nekem,hogy fel a fejjel,mert csak annyira lesz szükség,amennyi petesejt van.Naggyából 4-5 darab.

Gyógyszerről én nem tudok,de gondolom,ha lenne ilyen ami érdemi változást hoz,akkor ajánlotta volna a doki.Azt nem ismerem amit írtál.De azért kérdezz utána.Lehet,hogy azért nem javasolt ilyet mondjuk nekünk a doki,mert az ICSI-nél tök mindegy,hogy 5 darab van,vagy 500.000 darab.

Mikor lesz a következő vizsgálat?

És megy egy nagy adaggal az optimizmusomból!!!!!!!!!!!!!
Ha nekem van miben bíznom,akkor nektek pláne!
Vendég
 


Erika,
az én lányom is császáros volt, én sem kívánom senkinek azt az éjjelt az intenzíven, és én is vállalom mégis újra, mert kiköpni valószínűleg nem fogom tudni :D Azért ha volna ilyen opció, én kihagynám. :wink:
Vendég
 


Szia Erika!

Nagyon köszönöm a szívélyes üdvözlést, mégegyszer gratulálok és nagyon drukkolok a kistesóért is.
Én is nagyon bizakodó vagyok! Azért úgy látom, hogy van remény!

Mindenkinek szép napot! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
holdvilág
 
 


Sziasztok!

Princess! Nagyon sajnálom! :( Én nagyon hasonlóan éreztem a biopszia előtt, mint te, hogy nem is tudtam, hogy mit szeretnék jobban, hogy találjanak valamit, vagy, hogy ne. Én sem mondtam a páromnak, csak az anyukámnak. Ha el tudjátok fogadni végső soron a donor gondolatát, szerintem az sokat segíthet ahhoz, hogy optimistábban álljatok neki a lombiknak. Az elsőnél úgyis kiderül, hogy mi a helyzet, és Krizsa, ha úgy látja, hogy nincs értelme próbálkozni úgyis javasolni fogja a donort. Addig viszont nem feladni!!!! Sok sok kitartást kívánok nektek! Szeressétek egymást nagyon, mert most mindkettőtöknek erre van szüksége!

Azért érdekes a párod szüleinek a hozzáállása....gondolom nem könnyíti meg az ő helyzetét. De szerintem is igaz, amit Áfonya írt, hogy ha már ott van egy kis szuszogó manócska, akkor ember legyen a talpán, aki nem érzékenyül el.

Egyébként kismama jógára járok. Sajnos csak heti egyszer tudok eljutni, mert vagy délelőtt vannak az órák, vagy délután 4-5-kor kezdődnek. Úgy látszik a kismamák nagyon ráérnek, vagy legalábbis ezt gondolják róluk. :? De nagyon jó, főleg a relaxáció, tegnap vettem egy DVD-t is, hogy legalább otthon tudjak még heti 1-2-szer gyakorolni. Mindig van olyan lány, aki épp arra a hétre van kiírva :shock: Remélem én is ilyen mozgékony leszek az utolsó időszakban.

Holdvilág! Szerintem is jó a hozzáállásod. Ezek szerint a március a te hónapod lesz! Téged stimuláltak az első alkalommal? A BMC-ben kell fizetni az inszemért?

Hogy donoros babák milyen arányban születnek azt nem tudom, nekünk a Krióban azt mondták, hogy gyakorlatilag naponta visznek tőlük mintát az egész országba. Ha jól emlékszem az azoospermia a férfiak 1-2%-át érinti, ami szerintem nagyon sok, de gondolom nem mindenki jut el a donorbabáig. Szerintem ezt ma még sokkal többen titkolják, mint a lombikot.

Nyulasz! Nekem inkább az volt a tapasztalatom az ismerősökkel (mi elég sok embernek elmondtuk és nyilván azok is azért továbbadták), hogy a férfiak, akiktől ilyesmi beszólásokra gondolnál, nagyon szolidárisak a férjemmel, mert beleképzelik magukat a helyzetbe. Velem meg egyenesen a korábbinál nagyobb tisztelettel bánnak, bár ez lehet, hogy a kismamaságomnak szól.

Azt én is utáltam, hogy állandóan kérdezgetik, hogy nem vagyok-e már terhes (még férfiak is). Egyszer arra gondoltam, hogy a válaszban beszámolok róla, hogy épp hányadik ciklusnapon vagyok, milyen gyakran próbálkozunk, mekkorák a tüszőim és milyen a férjem spermaképe. (persze nem igazi adatokkal, csak úgy). Hátha ebből rájönnek, hogy én sem kérdezgetem őket, hogy bírják.e a terhelést az ágyban, vagy milyen a székletük. :twisted:

Erika! Sok sikert a tortához és a szülinaphoz! Majd várjuk a képet és a beszámolót!

nyusziful

nyusziful76
 
 


Nyuszifül!

Igen stimuláltak, puregont és merionalt szúrtam a puregont 50-nel adagoltam a merionalt pedig az utolsó négy napon 1-et, plussz még a töszőrepesztő (ovitrelle). A 15. napon csinálták az inszemet.


Nem kell érte fizetni és nagyon rendesek. :D :D :D


Megkérdezhetném, hogy hol jársz a babavárásban?


Szép napot!
Holdvilág
holdvilág
 
 


Holdvilág!

A nevem alatti vonalzó mindig mutatja hol tartok. November 3-án volt az inszem. Épp ma töltöttem be a 14. hetet. :lol: Július végére várjuk.

Veled is volt gond, hogy ilyen "komoly" stimulációt kaptál? Vagy csak nagyobb esélyt akartak adni? És ezzel hány tüsződ lett? Én csak serophent kaptam, ami ugyanaz, mint a closti, ezzel lett 2 nagyobb és egy kisebb tüszőm. A 2 nagyobból az egyik van a pocakomban. Nekem is a 15. nap délben volt az inszem és a 13. napon este a tüszőrepi (szintén orvitelle).

Üdv: nyusziful

nyusziful76
 
 


Nyuszfül!

Velem nem volt gond csak nagyobb esélyt akartak adni így lett 4 nagyobb és 1 kisebb tüszőm.

Köszi a segítséget a vonalzóval kapcsolatban most már minden világos.

Vigyázz magatokra! : :D :D :D

Üdv: Holdvilág
holdvilág
 
 


Sziasztok!

Pihi!
Erre a fagyasztásos dologra mindenképpen rá fogok kérdezni, a Kaáliban mindkét alkalommal kaptunk számát a vizsgálat után és azon is láttam, hogy fel van sorolva a sperma fagyasztás.
Már Nyulasz is rákérdezett a múltkor, de neki azt mondták, hogy kevés mennyiséget nem fagyaszatnak. De az tényleg jó ötlet, hogy havonta menni megnézetni és ha jó az eredmény, akkor kérni a fagyasztást. Még ha a lombik időpontja kicsit eltolódna, akkor is megérné ezt megpróbálni.
Az akupunktúrát nem próbáltuk, ha jól emlékszem Nyuszifül férje próbálkozott vele, de nem volt eredményes. Azért ennek is utánanézek.

Nyulasz!
Hát, az biztos, hogy a párom nagyon ideges volt a mintaadás előtt. Szerintem is nagy hatással lehet a spermákra a stressz. A 3 milliós eredmény előtt volt alkalmunk kikapcsolódni, meg akkor meg is beszéltük, hogy nem lesz napi téma a baba program, hanem megpróbálunk egy kicsit élni és egymással foglalkozni. Úgy látszik, ez használt. Most meg nagyon ideges, mert látja rajtam, hogy egyre türelmetlenebb vagyok, pedig nagyon igyekszem ám, hogy nyugodtnak lásson. Pont tegnap este magyarázta, hogy olyan nagy nyomás nehezedik rá, úgy érzi, meg kellene felelnie, de nem sikerül, pedig annyira szeretett volna jó eredményt produkálni.
Mondjuk, azt én sem értem, hogy ha pl. egy nőnek nincs peteérése, akkor gyógyszerrel rendbe tudják hozni. Akkor egy csökkent spermatermelést miért nem tudnak kezelni? Persze jó dolog a lombik, csak ez olyan, mint egy tüneti kezelés. Én meg azt szeretem, mikor megkeresik a probléma okát, és azt próbálják először meggyógyítani.

Még írok, de most szaladok főzni.

Üdv: Princess
princess
 
 


Sziasztok!

Erika!
Boldog szülinapot Ákosnak!
Milyen színű a gardróbszekrény? Holnaptól már szúród magad! Este kell majd beadnod?

Nyulasz!
Február 13-án megyünk ismét a Kaáliba, akkor nekem lesz UH is. Addig még meg kell csináltatnom az EKG-t (te már túl vagy rajta?) és egy vizelet vizsgálatot.
Aztán február 20.-ra kaptunk időpontot Kopa dr-hoz.

Holdvilág!
Volt valamilyen mellékhatása az injekcióknak?

Nyuszifül!
Krizsa dr. már a múltkor említette, hogy más párok is azt szokták választani, hogy az első lombikot (vagy még párat) megpróbálják a férj spermájával, és ha nem megy, akkor még mindig dönthetnek úgy, hogy donorral folytatják a próbálkozást.
Hát, a párom szüleinek tényleg érdekes a hozzáállása, ők nemcsak az örökbefogadást ellenzik, hanem a lombikot is feleslegesnek tartják, mindig azt mondják, majd az idő megoldja a problémánkat, nem kell siettetni, meg különben is, eddig nem is akartam gyereket. Persze ezt az esküvőnk után mondtam (3 éve!), mert fontosabb volt, hogy meglegyen a lakás, autó, befejezzük a tanulást (ugye a másoddiplomáért már fizetni kell, ami szintén sok pénzt elvitt), meg egy kicsit utazgassunk.

Áfonya + Erika!
Rossz emlékeitek vannak a császárról? Én eddig úgy gondoltam, a császárosok milyen szerencsések. Kevesebb szenvedés és a babának is biztonságosabb. Vagy ez nem így van? Még egy ismerősöm sem szült császárral, csak az újságokban és könyvekben olvasottak alapján gondolom, hogy a császár jobb. Meg a tv-ben ment az a szüléses sorozat, az alapján is jobbnak gondolom a császárt.

Üdv: Princess
princess
 
 


Princess,
a babának sem jobb, az anyának is hosszadalmasabb a gyógyulás. Nem akarok én rémtörténeteket mesélni, de a császár utáni nap az intenzíven nagyon fájdalmas, a friss vágáson ólompárnával fekszel moccanatlanul, mert nem emelheted meg a fejed, különben nagyon fog fájni a gerincbe adott érzéstelenítő miatt, a babádat elviszik, hisz képtelen vagy ellátni, szoptatni akkoris csak másnap tudsz megpróbálni ha tudod milyen fontos a kolosztrum és a kizárólagos anyatejes táplálás, addig tápszert, de minimum cukroslöttyöt kap, szóval nincs előnye. A varrt seb miatt nehezen mozogsz, a széthúzott hasizom miatt nagyon fáj felülni. Nem tudom milyen hüvelyi úton szülni, de láttam olyanokat akik úgy szültek, és 2 órával a szülés után sétáltak a folyosón. Biztosan a gátseb is fájdalmas, de azt hiszem nem lehet összehasonlítani a császársebbel. Anno 4en voltunk a szobában, 2 sima 2 császáros, és bizony a simán szültek szolgáltak ki minket császárosokat, hordták a babáinkat, segítettek fekve szoptatni.
Vendég
 


Princess!

Én semmiféle mellékhatást nem éreztem, értem ezt hízáson, hangulatváltozáson. Ennek persze nagyon örülök. Persze az adag sem volt nagy.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Holdvilág
holdvilág
 
 


Sziasztok

Előszőr is nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket!

Császár:
Áfonyának spinális érzéstelenítése volt szerintem,
nekem EDA - epidurális volt, nekem nem volt ólom párna a hasamon, és nem kellett mozdulatlanul feküdnöm félve a fejfájástól, nekem a csaszi 16.00kor volt kb. mert Ákos ekkor vagyis 16.02-kor sírt fel, és én este az ágyban már forgolódhattam, vagyis kellett is
nálunk a szobában a gyerekágyon az 5 anyukából 2 hüvelyi volt és 3-an csaszisok, az egyik hüvelyi épp olyan szerencsétlen volt mint mi csaszisok, vagyis mi sem voltunk azok, mert simán mozogtunk meg minden, számomra és szerintem számukra is egyedül az ágyból való felkelés volt horrorr, de amúgy ha már felkeltem az ágyból jó volt, ill. ha feküdtem, csak felülni volt nagyon rossz.
én amúgy féltem mindkét szülési formától, de úgy voltam vele, hogy úgyis az lesz amit a doki mond, és én úgy voltam vele hogy szerintem a császár a gyerek szempontjából jobb - nem szed esetleg össze semmilyen fertőzést, nem lapul formálódik el a feje, nem tud hova beszorulni stb. stb., én remélem hogy mégegyszer átfogom élni, nekem az ágyból való felkelésen kívűl nincs rossz emlékem a csasziról, de amúgy meg a hüvelyes csaj (1-ső babás) szegény 4kéz-láb szált ki mindig az ágyból, a másik nem mert neki már a 3 babája volt, és jóformán kipottyant belőlle, nem is kellett vágni - semmi.

Princess
gardrób szekrény: olyan fa színű, nem tudom hogy pontosan hogy cseresznye - bükk vagy milyen, nem is ezt néztem igazán, hanem azt hogy el lehessen benne pakolni, és ne úgy nézzünk ki mint most.
Szuri: igen én Ákosnál is este 18.00 körül adtam be mindig, ha jól tudom 1 órán belül kell legyen, de az éjjféli-nek pedig 5 perc pontossággal kellessz beadni-adatni (attól függ hogy melyiket kapom, mert van az izomba- ez volt 2 éve, de már van olyan is amit hasfalba kell - ez jobb lenne mert ügye ezt én is be tudnám adni magamnak)- hát majd a doki eldönti melyik lesz.
Császár: mint fentebb írtam nekem nincsenek rossz emlékeim róla, nem volt szerintem rosszabb mint másoknak a hüvelyi, persze szerintem ez is orvos függő, és anesztes függő, nekem már csak azért sem volt rossz, mert nekem az EDA-nal az anesztes doki benn hagyta a hátamban a drén (vagy milyen) csövet és még jött 3-4 reggel adagolni azon keresztül a fájdalom csillapítót mielőtt kihúzta volna belőllem, de utána sem volt rosszabb. Úgyhogy én a kistesót is így szeretném ha lehet megszülni. Úgyhogy nekem tényleg nincs róla rossz élményem, mert amennyire féltem a szüléstől, annyira nem kellett volna.

sziasztok

erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Erika!

Nagyon sok boldogságot kívánok Ákosbabának!
Hogy elrepült ez a három hónap.Mikor elkezdtem írni nektek,7 hónapos volt a kis drága!
Jó volna,ha nem csak a tortáról raknál fel képet,hanem egy sztárfotót az ünnepeltről is!!!!!!
Sok sikert a szurihoz estére!

Princess!

Régebben én is úgy gondoltam,hogy megkeresik a problémát,és meggyógyítják.De úgy látom ezzel nem igazán foglalkoznak.
Pedig tényleg lehet,hogy jobb és biztosabb lenne,még ha csúszna is a lombik.Végülis egy éve várunk már,egy hónap ide vagy oda már beleférne.
Mondom én ezt úgy,hogy ezt a pár napot is alig tudom kivárni :lol:

De biztos jobb lenne,ha nem egy perc alatt dőlne el,hogy lesz lombik,vagy nem.
A Krizsa doki két variációt mondott.
1.,Aznap ad mintát a párom.Ha van benne,akkor indul a buli.Ha nincs,akkor 2 óra múlva ad megint,mert lehet,hogy abban már lesz.Ha mégsincs,akkor mehetünk haza,kárbavész minden.
2.,Aznap ad a párom mintát.Ha van benne,akkor indul a buli,ha nincs,akkor rögtön biopszia.

Józan ésszel,a másodikra nagyobb az esély,mert ugye 2 óra elteltével,mitől lenne benne,akkor már még idegesebb az ember,még kissebb az esély.Ennek ellenére mégis ezt javasolta a doki,mert biopsziával is mettszhettnek olyan részt,amiben pont nincs semmi.Én gondolom a sokéves tapasztalatból választ a doki,és ha még sose lett volna olyan,akinek 2 óra múlva volt már benne használható spermium,akkor nem hiszem,hogy ezt javasolta volna.Ebből is láttszik,hogy milyennagy lehet a napi ingadozás.
Jó lenne 13.-án összefutni.Az biztos,hogy azon a héten sűrűn kell mennem a Kaáliba.
Még nem voltam EKG-én.Majd amikor szabin leszek.Még a jövő héten dolgozom.Remélem utána már csak pár év múlva. :wink:

Nyuszifül!

Lehet,hogy neked van igazad,és mindenki toleráns lenne,de mi inkább nem próbáljuk ki.
Jót mulattam azon amit írtál,hogy elmondod hányadik cn-on vagy,mikor van peteérésed... :lol:
Vendég
 


Jé,esik a hó :shock:
Vendég
 


Ákos babának nagyon sok boldog szülinapot kívánok!

Itt is esik a hó!!!! :lol: :lol:

Én is utálom, mikor kérdezgetik, hogy mikor lesz már baba. Én legszívesebben olyankor azt mondanám, hogy most volt egy vetélésem és közben úgy csinálnék mintha sírnék. Akkor legalább elszégyellnék magukat, hogy milyen tapintatlanok voltak és biztosan nem kérdeznék többet. Na de ezzel inkább nem viccelődök, mert nagyon rossz vicc lenne.

Császár kontra hüvelyi
Normál esetben maradnék a természetesnél mindenképp. De van egy ismerősöm, akinek a szülés közben komplikáció lépett fel és az orvoso császározni akarták. Nem hagyta, mert ő természetes úton akart szülni a férjének és a világnak. Hogy megmutassa, hogy ő milyen strapa csaj. Hát a gyerek koponyája megrepedt.
De azárt az smst így írta
Örömmel értesítelek Benneteket, hogy xxxx.xx.xx-án xx óraxx perckor TERMÉSZETES ÚTON megszületett kisfiúnk, xy.

Na az ilyen nőnek adnék egy olyan pofont. (pedig nem vagyok verekedős fajta) :lol: :lol:

Szóval nyilván a gyerek érdeke a legfontosabb, ezt meg az orvosokra kell bízni.
pihi
 
 


Pihi,
szívemből szóltál! Ha lehet akkor természetes, ha szükséges akkor császár!
Képzeljétek még mindig nem jött meg, pedig úgy számolgattam szerda-csütörtök táján kezdhetem a lombikstimut. Ami fura hogy a hőm is az egekben (nagyon régóta hőmérőzök) és még soha nem volt ilyen. Volt persze hogy késett pár napot, de ilyen magas hővel és ennyire semmi görccsel vagy bármi mással még nem volt hónap vége. Kicsit most reménykedem. Aztán ha mégsem, végülis a mensi is jól jön, végre kezdhetek :P
Vendég
 


Húúúúúúúúúúú Áfonya!!!!!
Nagyon szorítok!!!!!! Küldöm a sok drukkot és a babatapasztó energiákat!!!!! Mikor tesztelsz???? :wink: :wink:
pihi
 
 


Az az igazság hogy 3 napja teszteltem egy negatívat, de holnap reggel ha akkor is ilyen magas ébredési hőt mérek, akkor újra megpróbálom. Lehet hogy az a teszt még korai volt, de holnap reggel ha van valami már látszania kell. (De azért hozzáteszem hogy mindkét oldalam elzáródott, és PCOs vagyok, dupla csoda lenne egy spontán terhesség!)
Vendég
 


Azért már hallottunk efféle csodákról!!!!! :lol: :lol:
Emlékszem, hogy teszteltél. Hány nap telt el PÉ óta?
pihi
 
 


14. DPO van ma, holnap már a 15. lesz, én nem szoktam ennyit mensi nélkül kihúzni, bár a remény oka inkább a magas hő és mensistünet mentesség. :)
Vendég
 


Nem csoda, hogy a teszt negatív volt a 11. DPO-n.
Holnap már mutatnia kell valamit. Tiszta hónap volt, vagy kaptál valami gyógyszert?
pihi
 
 


Ez most minden gyógyszer nélkül volt, teljesen tiszta hónap. Nem kapok gyógyszereket mert el vannak záródva a petevezetékeim (vagyis a jobbon "nagy nyomással kevés kontrasztanyag átjutott" de ez semmire nem elég, ezért is küldtek lombikra).
Vendég
 


Ja igen, hülyeséget kérdeztem. Hiába is kaptál volna peteérlelőt.
Gondolom most lassan telik az idő holnap reggelig.

Csináltam aláírást!Ez nagyon szupi!
pihi
 
 


Mindenestre, ha sikerült, akkor Apát nagyon meg kell dicsérned!!!!Az egyik kisfickó átverekedte magát az akadályokon. Nagyon sramp kis kölyök lesz belőle!!!!!!! :lol: :lol:
pihi
 
 


Őszintén inkább attól félek hogy a beszűkült petevezetőn a pici spermium még átjutott, aztán a nagy embrió már nem, így lesz egy jó kis méhenkívülim, de nekem mindig a legrosszabb jut eszembe... :?
Vendég
 


Sziasztok!

Akinek sikerült már az inszem az tudna nekem információt adni abban, hogy
- mit érdemes enni, inni, ja és mennyit (folyadék)?
- betegállomány az mennyire indokolt?

Mit tehetek a sikeres inszemért?

Én most itthon maradtam az inszem után de úgy gondoltam, hogy a következőnél meg fogom gondolni. Az orvos azt mondta, hogy nem indokolt viszont ajánlott.
Nem tudom melyik lenne a legjobb!


Holdvilág!
holdvilág
 
 


Sziasztok!

Áfonya!

Hú,de jó lenne!Szorítok,hogy minden rendben legyen.A rossz gondolatokat meg hessegesd el!
Szerintem az embrió sem olyan nagy.Bár még nem láttam ilyet.

Holdvilág!

Az attól is függ,hogy otthon maradsz-e vagy sem,hogy mennyire megterhelő a munkád.Én biztos nem fogok dolgozni.Még 2 éve azon morfondíroztam(imádtam a munkám),hogy milyen szar dolog,hogy a nőknek mondjuk van egy jó munkahelyük,és mindent fel kell adni,egy férfinak pedig szinte semmi nem borítja fel az életét.De ez a dolog annyira megváltozott bennem,hogy már ezt a pár napot is olyan utálattal megyek dolgozni,mintha a világon legszarabb munkát végezném.

Mindig azt kell tenned,amit szívesen csinálsz.Legalábbis ilyenkor,amikor eldöntheted.

Az biztos,hogy sok folyadékot kell inni,meg húst,túrót enni.Legalábbis valamelyik topicon ezt olvastam.

Pihi!

Örülök,hogy örülsz a hónak.Én nem. :cry:
Mert sokat vezetek.

Jó az otthoni internet,ugye?
Látom nektek is akció indul.Hajrááááááááááá,mindent bele.
Vendég
 


Áfonya, ilyen rossz dolgok eszedbe se jussanak!!!!!! :?

Nyulasz, hát, örülök, hogy havat látok, bár én ma ki sem mentem a házból.Egész nap csak takarítottam.Holnap meg vedégeink jönnek. Akiket még nem is ismerek. A férjem gyerekkori barátai a családjaikkal.

Jó, hogy van itthon net. Pláne, hogy a tesómmal-aki külföldön van-tudok így videotelefonálni. Félévente egyszer van itthon :( .

akció??? Már egy hete megy ezerrel!!!Azt hiszem már le is késtünk volna róla, ha ma kezdjük. Tegnap este is megtettük ami tőlünk telt. :lol: :lol:
pihi
 
 


Pihi,
akkor nem véletlen a nyúl a tickereden :lol: ő a minta nektek, ti is mint a nyulak... :oops: :lol: Szorítok: +++++++++++++++++++

Kedvesek vagytok hogy szorítotok, holnap reggel kiderül, ha negatív azt se bánom csak akkor jöjjön meg hogy kezdhessem a lombikot! De azért ha pozitív akkor se esek kétségbe :P
Vendég
 


Bocs Pihi,már észbe kaptam én is,neked ilyen rövid kis ciklusaid vannak,és ahogy ránéztem csak azt figyeltem,hogy a 12.napon vagy. :oops:

És már arra is emlékszem,hogy bíztattunk is rendesen.

Áfonya!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vendég
 


Nyulasz!

Köszi szépen az infókat nagyon aranyos vagy! :lol: :lol: :lol:

Én mindent meg fogok tenni, hogy valamelyik inszem sikerüljön és mindenkinek nagyon drukkolok én is!

Holdvilág
holdvilág
 
 


Bocsi, hogy már megint én vagyok, de valaki küldene nekem cisztaűzőt?


Holdvilág!
holdvilág
 
 


Holdvilág,
kívánságodra: łłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł
ez egy speciális kerítés, direkt ciszták távoltartására! :wink:
És egy adag drukk is jár mellé az inszemekhez: ++++++++++++++++++++++++++++
Vendég
 


Áfonya!

Nagyon aranyos vagy örök hálám!

Minden jót neked! :lol: :lol: :lol: :lol:

Holdvilág!
holdvilág
 
 


Sziasztok

Köszönjük szépen a jó kívánságokat!

Képeket majd jövő hét elején rakunk fel + az ünnepeltről is.

Nyulasz
szuri: megvolt, igaz a tű elég nehezen akarta átdöfni a bőrőm

Pihi
horror az ismerősőd esete, ennyire nem lehet valaki gyepes


Áfonya
a holnap reggelhez +++++++++++++++++++

Holdvilág
ciszta: nem kaptál ró gyógyszert? + utána UH

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
Megcsináltad a tesztet?????????? Nagyon szorítottam!
A hőmérsékletedet mikor méred? Reggel vagy este? Vagy nincs napszakhoz kötve?

Pihi!
Nektek milyen praktikákat javasoltak a hátrahajló méhed miatt? Hason fekvés?

Nyulasz!
Végigolvastam a Krio honlapját, és ott azt írták, hogy ők lefagyasztanak 1-2 gyengébb spermát is (ha nincs több, akkor is) azért, hogy az ICSI napján biztosan legyen. És megfelelő körülmények között a helyszínre szállítják. Azt írják, az ilyen esetekben ajánlott többször mintát adni, és gyűjtögetni. Hát, én erre rá fogok kérdezni, ha legközelebb megyünk a Kaáliba. Még ha a kicsit el is tolódna a lombik időpontja, de legalább biztosan lenne anyag.

Erika!
Milyen tűt kaptál? Korábban írtad, hogy Ákosnál valamilyen speciálisat adtak, ami drágább volt, de könnyebben lehetett használni. Most is ilyet használtál?
Ákos örült a mozdony tortának és az ajándékoknak?

Holdvilág!
Az első inszemnél kaptál valamilyen vitamint? Ha jól emlékszem, Nyuszifül már szedte az Elevitet, de nem tudom, hogy az inszem előtt vagy közvetlenül utána kezdte. De majd hétfőn biztos megírja. A túró szerintem is jó, meg a zöldségek, gyümölcsök.
Van egy oldal, ami felsorolja a biztonságos élelmiszereket, amire a terhesség alatt figyelni kell, szerintem nem árt, ha már előtte betartjuk (http://www.freeweb.hu/mama-baba/bizt.html).

Üdv: Princess
princess
 
 


Princess,
igen, teszteltem köszi a drukkokat!!!
Nagyon nagyon halvány pozitív, felteszem a képet, majd megmondjátok ti is látjátok-e (élőben jobban látszik, de még ott is halovány). Őszintén szólva nem fogadtam volna magamra, hihetetlen kevés esélyem volt erre, de az élet él, és élni akar. :wink: Azért biztos ami ziher holnap veszek egy normális fajtájú tesztet, és kedd reggel megint tesztelek.
Hőmérőzni reggel kell, közvetlenül ébredés után, akkor van "bázishő" mert azt nem befolyásolja az izommunka (merthogy aludtál). Napközben nincs értelme.
Szóval az ígért kép:
Kép
Vendég
 


Szia Áfonya!

Ez nagyon jó hír!!!!!!!!!!!!
Ha közel hajolok a monitorhoz, akkor a piros csík mellett balra látok egy halványabb csíkot. Azt kell nézni?

Üdv: Princess
princess
 
 


Áfonyaaa!!!!!!!!!!!!!!

Ez hihetetlen!!!!! Nagyon örülök, persze csak halkan. A gratulációt is holnapra hagyom. De én látok ott valamit!!!! :lol: :lol: :lol:

Princess, ez a fagyasztásos dolog jó hír. Látod én is így emlékesztem. Párodnak mondtad már? Biztosan örül.

hátrahajló méhre_kutyapóz, aztán hasonfekvés.

Holdvilág, lehet hogy lemaradtam valamiröl.Cisztád van? Én emiatt félek a clositól.
Szóval küldöm a cisztaűzőket én is :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Áfonya,Ebben a hónapban én is mérem a hőmet. Nem vagyok túl jó még benne.

mindjárt felteszem az eddigi görbémet, bár csak a 9. nap óta mérem. Görbe alapján szerintem már volt PE, de még ma reggel is nagyon feszül a két oldalam. Remélem nem ciszta miatt.

Erika, várjuk a fényképeket!

Nyulasz, semmi gond, és egyébként is, a clostitól most kidudja milyen ciklusom lesz. Lehet, hogz tegnap volt pé, de tegnap már egy kicsit feljebb volt a höm. Nem tudom.
pihi
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?