Új privát üzeneted érkezett!

Kaptunk a barátainktól egy csomó babaruhát, és lassan kezdenem kellene vele valamit. Ilyen pöttöm babáknak mivel lehet mosni a ruhácskáit? Mert egész biztos mindenfélére érzékenyek...

Edelweiss
edelweiss
 
 


Sziasztok!
Cumika köszöni szépen a jókívánságokat!Kép
A torta és az ajándékok egy része még várat magára (a nagyszülõktõl már bezsákmányolta a múltkor mikor otthon voltunk) mert hétvégére tettük.
HA lesz fénykép, majd rakok fel! Egyébként annyira jó kedve volt egész nap, reggeli felkeléstõl dumált, dumált, meg virgonckodott, nagyon jópofa volt. Estére jól be is ájult!KépKépKép

Edelweiss,
ha van rá pénzetek, szerintem kókuszmatrac. Mi mondjuk úgy döntöttünk, hogy ha Cumi már szobatiszta lesz, akkor kap egy új szép kókuszmatracot. MOndjuk, az sokkal egészségesebb, de abban is vannak atkák, már bocsi, mert a mi porszívónk, jól látható módon, bizony a mi kókuszmatracunkból, kiszipkázza õket. Mindenesetre egészségesebb.
Mi még vettünk Lovela mosóport, ezt azóta úgy tudom bevonták, a Tix Color is jó (abban nincs vmi adalékanyag, ami allergiát okoz).

Bocsi,
most megyek, vár a párom.
Ágci
Kép

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,

koszi a matrac v. inkabb a szivacs infokat. Jazminnak matraca van, de agyastol kaptuk. Mostmar biztos, hogy szivacsot fogok venni, mert sokkal olcsobb. A matracot ugyis csak 2-3 evig hasznalna, ha 60x120-as az agy.

Banita,

akkor ezek szerint 1 3 eves elmult baboka mar aludhat normalis agyon? Nem esik le?
En is ugy akarom, hogy amikor Gomboc akkor 3 eves lesz, akkor kap mindket babo rendes felnott meretu agyat es az majd egyforma lesz.

Akkor a 6 cm-es szivacs a jo?

Edelweiss,

hat tenyleg nincs sok ido. Igen a klinikan szulok, Molnar G. Bela a dokim.
En mindig ugyanazzal a mosoporral mostam Jazmin ruhait, mint a minenket, sot en egyutt mostam a mienkkel. 1-2 honapig 100 fokon mostam, de utana mar csak 60-on. Mondjuk nekunk majdnem minden cuccunk feher volt, v. nagyon vilagos. Nem volt semmi problema, pedig a ferjem es az en borom is eleg erzekeny.
Irhatnal surubben is!

Lara,

en ha vmit nem eszik meg Jazmin, probalok mast adni, meg meg mast, utana gyumit, ha az sem megy sonka, ha az sem akkor Danonino. Biztos nem jo ez a modszer, de kinlodjatok csak annyit az evessel, mint mi. Biztos fobe lottetek volna mar magatokat.Neha orditani tudnek.

Mar csak 2-ot kell aludni mikulasig ! Kép Nagyon varom!

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 

 
 

Sziasztok!

Gabomamo: A mi matracunk nem szivacs, hanem a kókuszrost szerkezetéhez hasonlító, fehér színû anyagból van. A nevét sajnos nem tudjuk, de a Micimackóban vettük.Az anyatejrõl hallottam és cseppentettük is, De a picurkának lerakodott a válladék és már nem oldotta fel.

Holnap találkozunk az ünnepségen?

Anita: A gyógyszer neve Amoxicillin-B. Szörnyû íze van és rettenetesen büdös. A baba bõrén és pisién is érzik. Nagyon sajnálom Gergõt, hogy így járt. Annak viszont örülök, hogy nem lázasodott be.

Sziasztok.Krisztina
gykriszta
 
 


Sziasztok,

Krisztina,

igen talakozunk holnap.
jazmin is a multkor ezt az gyogyot szedte. En nem is ereztem, hogy budi. Szerintem mindegyik gyermek gyogyo szornyu edes. Tulzasba viszik. Gergonek gondolom meg jo konnyu beadni a gyogyot. Jazminnak mar eleg nehez.

En mar bekeszitettem Jazonak a telapocsomagot. Biztos el lesz a zacsival reggel 1 darabig Kép

A szaloncukros papirral is eljatszik 1 csomot, de leginkabb tomi a szajaba es ugy maszkal, hogy log a szajabol. Ugy nez ki, mint 1 kutya, akinek log a szajabol a csont.Kép

Ma voltam cukros vervetelen reggeli utan. Teljesen jo lett, pedig csokizgatok mosztmar eleg rendesen. Na jo tegnap nem ettem. Miutan megtudtam, hogy jo az eredmeny, rogton be is vagtam 1 csocsit. Kép

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!
Mindenképpen pillantsatok be a Mikulás házába Rovaniemiben. Élõben látható nyitva tartási idõben. címe:
http://www.santaclauslive.com/
Ágci
Kép

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,

eloszor is boldog Mikulast mindenkinek!!! Kép

Nu, ma voltunk a mikulas unnepsegen. A babakocsiban majdnem elaludt Jazmin mire odaertunk. Ott a mikulason nagyon felelenkult Jazo. Nagyon tetszett neki, sikongatott, nagyon aranyos volt. Amikor kihivta a telapo, meg sem volt szeppenve. A telapo mondta, hogy jobban egyel Jazmin, remelem betartja.
Amikor kijottunk kidolt Jazmin 1 szo nelkul elaludt es 1 orat aludt a kocsiban, mi addig a Dom teri vasarban nezelodtunk.
Jo sok csokit fogok enni Kép

Ma voltam uh-n is. A bpd-je akkora Gombocnak, mint azon a heten Jazminnak, amikor szultem, tehat 37 hetesen. Emlexem akkor neztem is, hogy kb 30 hetesnek felelt meg jazmin bpd-je a 37. heten. A tobbi merete talan jo.
Na aztan azert jol felhuzott a csajszi. (Suranyi Andrea)Ismeri vki? Azt mondta, hogy nem tudja, hogy mekkoranak kell lenni a veseknek, de szerinte nagyobbak es nem egyforma meretu a 2. Azt is mondta, lehet, hogy benne van a tol -ig hatarban. Olyan kedvesek ezek a dokik es szerintem felelotlenek is. Lehet, hogy tenyleg benne van a hatarban , akkor meg minek idegesiteni az embert. Nyaljanak sot. Jol ki is bogtem magam, de a ferjem olyan jol meg tud vigasztalni. Mar nem erdekel. Kép Majd vasarnap megnezem az ertekeket a hugom nogyogyi konyveben. Nekunk sajna regi van, abban nincs benne.
Az egyik baratnomnek a kislanyanal is azt mondtak szuletes utan , hogy vesetagulata van, teljesen kibugtak, aztan a kontrollon semmi sem volt mar. A 2. gyereknel ugyanezt eljatszottak, de mar csak rohogtek. Allitolag sok babanal fordul ez elo, ami kesobb rendezodik altalaban.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok,

nu akkor megint irok magamnak. Kép

A mult ejszaka Jazmin ejfel korul felebredt es meg kellett eteni. Reggel 7-ig alukalt, majd akkor sirdogalt. Akartam etetni, de nem akartam, igy be kentem Dentinox-szal az inyet es mit talaltam, egy uj fogat. Kép Eloszor azt hittem, a felso 3-as fog, tehat a szemfog, de most este megneztem es lattam, hogy a 2-es, de olyan tavolinak tunik. Bar ahogy lattam mas baboknal a felso fogak sokkal nagyobbak, mint az alsok. Azert jo lett volna, ha az 1-es foga jon ki, mert akkor tudna mar rendesen ragni. Nemtom ma ejszaka jott-e ki, v. mar regebben? Valszeg mar par napja kint lehet. Es valszeg ez a magyarazat a nagy nem evesre is. A multkor is 4 napig nem evett Jazo, amikor kijott a fogoja. Ma volt egy kicsit nyugi Jazmin, de nem volt veszes.

Lara,

jelentem Jazminnak is tobba foga, mint a fule. Kép

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!
Gabomamo:Nekem is tetszett a mikuünnep.Aranyos volt az elõadás. Sajnos Gergõ az ajándékosztásnál besokalt, de az emeleten már jól érezte magát. Nagyon finom csokikat hozott a mikulás ugye? Én is mindig nassolok belõle.
Gratulálok az újabb fogacskához. Hamarosa már rágcsikálni fogtok.
Most megyek lefektetem Gergõcit.
Kriszti
gykriszta
 
 


SZijasztok!

Krisztina! Hanga is kapott már AMoxicillin-B-t, vizzel kellett felhigitani a port, ugye? Rossz az ize??? Tök finom! 1 hét alatt meggyógyult. Nem is tom, már mire kapta, biztos fájt a torka vagy valami.

Edelweiss! Én Hangának az elején vettem egy sensitiv öblitöt és külön mostam a ruháit, de ugyanazzal a mosóporral, aztán mikor elfogyott az öblitö, már nem mostam külön a ruháit és az általunk használt öblitöt használtam neki is.
Szerintem az elején pár hónapig vasald mindig át minden ruháját miután megszáradtak, ezzel fertötlenited öket.

Gabomano! Ezzel a vesés ijesztgetéssel tényleg bunkók a dokik. Mindenkinek beszólnak ilyeneket, nehogymár nyugodt legyen a kismama. A barátnömnek azt mondták, hogy lyuk van a baba szivében. Hát netudd meg milyen ideges volt végig. Még szivUH specialistánál is volt. Aztán tök egészséges lett a baba, semmi baja a szivének.
Gratulálok Jázmin újabb fogához, akkor mostmár kicsivel több fogkrémet kell nyomni a fogmosáshozKép
Néztelek a friss kismamás topicban, de nem vagy benne..

Ma Hanga megint furi volt ebédnél. Krumplifözeléket föztem. Akartam volna neki adni az elsö falatot. Összeszoritotta a száját, rázta a fejét. Na gondoltam, akkor megint nem éhes. Negyed óráig próbálkoztam, mire végre mindenféle csellel be tudtam csempészni a szájába a falatot. Aztán mikor megizlelte, megette a fél lábos fözeléket. Többet evett mint én, söt ha nem adtam elég gyorsan a falatokat, akkor sirt.
Akkor most éhes volt vagy sem? Öörület.

Szijasztok, Lara
lara
 
 


Ja Ágcinak akartam irni, hogy képzeld, a barátnömnek 9 hónapos a kisfia, naponta 5-6-szor szoptatja. Ma volt nála a védönöje, és mondta, hogy nem szabad egy ekkora gyereket ilyen soxor szoptatni, mert az anyatej, már nem elég táplálék neki és valószinü ezért ébred fel éjszaka, mert nap közben kevés kaját kap, és javasolta, hogy hagyjon ki legalább 2 szoptatást és lassan majd térjen át a napi kétszeri szoptatásra.
Minden szoptatás után ad a babának mást is, tehát egyszer gyümölcsöt, a köv szopi után husis fözeléket, a köv szopi után tejpép...stb.
Szerintem hülyeséget beszélt a védönöje, mert 1 éves korig a meghatározó táplálék az anyatej.
Szerinted?

Lara
lara
 
 


Sziasztok!


Már egy ideje olvasgatlak benneteket, de nem volt idõm írni!
Voltunk méricskén és Bogi 8500 grammos és 69 cm hosszú! Egy hónap alatt nõtt 2 centit és fél kilót hízott! Most már jó rá a 4+os pelenka is, pedig azt írja rajta, hogy 9 kg-tól használható! De hát apu bevásárolt a Metroban, vett 4 óriáscsomaggal Kép Egy darabig lesz pelusunk Kép

Gabomamó : Gratula az új fogatokhoz! Boginak már 6 foga van. Kb 2 hete egyszerre nõtt ki 3! Eléggé meg is szenvedte. Blazsó írt ki valamilyen ecsetelõt, kiváltottuk és most azzal kenegetem. Elég jó! Lidokainas, de nem gél hanem folyadék és sokkal könnyebben be tudom vele kenni Bogi ínyét. Pelenkára csepegtetek és úgy......
Új védõnõnk van a Miniklinikes Tünde. Nektek is õ védõnõtök?

Képzeljétek van a fagyasztóban néhány üveg lefagyasztott anyatej. Felhívtam a védõnõket (az elõzõt is meg a mostanit is), hogy ha kell valakinek akkor szivesen odaadom, mert a Bogi aztán nem eszi meg, akárhogyan is próbálom "becsapni"!! Azt mondták, majd utánanéznek, hogy kinek van szüksége rá. Ez aznap történt amikor átmentünk Szegedre! Még a mai napig nem szóltak, hogy esetleg kell. Én közben rácsörögtem meg üzentem mindkettõjüknek, de nem reagáltak. Hát ennyit az anyatej fontosságáról, meg a "minden cseppért kárról"! Meg a megszervezett anyatejgyûjtésrõl.....stb Ha más nem is, de legalább a védõnõnek tudnia kéne, ki az aki nem tudja szoptani a babáját, és esetleg szükségét érzi a tejcsinek! Bár amikor én voltam hasonló gondban, nekem is tápszerrel segített!Az egyszerûbb, mint utánajárni kitõl-kinek lehetne anyatejet vinni, ugyebár...... Úgyhogy felcseszõdtem és kiöntötem a fenébe az összeset. Egyrészt a szavatossági ideje kezdett lejárni ezért is szóltam, hogy mihamarabb adjuk oda rászoruló kisbabának, másrészt nem fértem tõle a fagysztóban. Én arra gondoltam (kis naiv), hogy szólok és 1-2 napon belül jönnek érte, mert kell ("hiánycikk")! De tévedtem! Na errõl ennyit! Egy barátnõm mondta, hogy hirdessem meg az apróban, de ha a múlt héten beletettem volna, most jelent volna meg, és most nem tudok Szegeden lenni! És legközelebb csak januárban tudok átmenni hosszabb idõre, addigra meg késõ lett volna! Szóval ez van! Én akartam.....

Képzeljétek, apuval arról beszélgettünk, hogy jövõre nyitunk egy éttermet! Kép Itt nálunk egy halászcsárdát vagy ilyesmit! Jövõre nyugdíjba megy és meghalna az unalomtól, és így legalább én is hasznossá tudnám tenni magam. Januártól szeretnék beiratkozni üzletvezetõi tanfolyamra (ez már régi vágyam, csak eddig valahogy nem úgy alakult)meg nem mintha azzal a papírral itthon bármit is tudnék csinálni, de hát én szeretném elvégezni! És nyártól meg tudnánk nyitni az éttermet. Jól hangzik nem?

Na mentem!
Szisztok! Üdv mindenkinek!
Enikõ

ps. Ti már mossátok a babák fogacskáit?????Ha igen mikortól? Mivel? Milyen fogkrémmel? ...stb

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok,
új kép a profilomban.Kép

Enikõ,
védõnõ: Kép
étterem, szuper.

Fog: csak sima vizes gyerekfogkefével esténként a fürdõkádban (nálunk). Fogkrém csak ha köpni tudnak-ezt viszont többen mondták tapasztaltabbak.

Jó, hogy jelentkeztél. Megkaptam a leveled, köszi.Kép

Lara,
nyugodtan szoptathatja, hidd el, nem attól kel fel a gyerkõc. Neki vitted a könyvet?
Esetleg a 10órais szopit ne elõtte, hanem utána adja. Egyébként em biztos, hogy szopi nélkül többet enne. Lásd most a gyerkõceinket. Ma alig tudtam vmit Gabóba táplálni. No, jó a pötidanont nyomná befelé, de hát nem lehet "abból a kerítés". És emellett, hogy mostanában megoint visszaesett a fogyasztása, reggel 6-ig szundizik, aztán még 8-ig. A könyv is írja, hogy nem az éhség kelti õket fel már ebben a korban. És ez való igaz. Mikor Cumika ternelte befelé, mert azt hitte "holnap nem lesz", úgyanúgy felébredt. No, mindegy, mondjuk ez a tapasztalatom. Meg Gabómamó Jázminját nézd meg, alig eszik, aztán mégis alszik.Kép Igaz? Jó 1-2 kivételtõl eltekintve.
Én is lelépek, megyek játszaniKép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,

Eniko,

mi 2 nap ota hasznalunk fogkremet is. Hat azert 3 foghoz mar dukal, nem? Elmex gyermekfogrem, de epphogy kenek vmit. Pont ma mondta a ferjem, hogy ezt ki kellene kopni v. obliteni. Nekem ez eszembe sem jutott Kép Nem panaszkodott Jazo miatta. A fogkefe az Oral B 4 honapos kortol lehet hasznalni, szerintem nagyon jo. Azota mos fogat jazmin, amiota van foga. Jazmin is este szokott a kadban, de amikor en mosok napkozben es persze utanam kotor , akkor a kezebe adom a fogkefejet es akkor mossa.
Mi nem a Miniklinikhez tartozunk vedonougyileg. De nekem fogalmam sincs, ki a Minikliniken a vedono, mindig olya sok no van ott.

Krisztina,

Jazmin csokiaibol mar nincsen 1 falat sem. Mindet befalta. Kép

Lara,

Jazmin is legtobbszor bizalmatlan a kajakkal. Az 1. falatot alig birom beletukmalni, aztan ha rajon hogy jo, akkor johet.

Ma volt nalunk 1 vedolany (tanulo). Kerdezte, hogy azert rag mindent Jazmin, mert jon a foga. Mondtam igen, de altalaban a kisbabak mindent megragnak. Kép Olyan nevetseges, amikor 1 vedononek nincs gyereke es kinezetre ugy nez ki, mint 1 16 eves kamasz. Olyan, mintha konyvbol tanulnek sielni es elmennek oktatonak, nem?

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Csak Ágci hozzászólására elmondanám a tapasztalataimat. Ha nem baj! Nem kötöszködni szeretnék!!!! Kép
Idemásolom amit Ágci írt:
"A könyv is írja, hogy nem az éhség kelti õket fel már ebben a korban. És ez való igaz. Mikor Cumika ternelte befelé, mert azt hitte "holnap nem lesz", úgyanúgy felébredt. No, mindegy, mondjuk ez a tapasztalatom. Meg Gabómamó Jázminját nézd meg, alig eszik, aztán mégis alszik. Igaz? Jó 1-2 kivételtõl eltekintve. "

Én csak a Bogiból tudok kindulni! Mostanában akkor kel fel reggel, ha megéhezik!
Van olyan, hogy este csak a szokásos 210 milileter tápi felét eszi meg, mert nem kér többet. Ilyenkor reggel mindig jóval elõbb ébred, mint ha este az összeset megette volna (mint ahogy azt általában szokta)! Általában mostanában olyan 8-8:30-ig durmol, ha este a teljes adag kaját elpusztítja Kép. Ha csak fél cumit burkol be vacsira, akkor már hajnal 4-5 óra körül felébred és enni kér. Ekkor megetetem és visszaalszunk kb 8-ig. Szóval nálunk úgy mûködik, hogy éhségre ébred, éjjel is és a délutáni alvásból is! Szerintem minden gyerek más és más. Nem lehet és nem is szabad általánosítani. Én már nagyívbe letojom a könyveket és újságokat, mert akármerre olvasol mindenfelé homlokegyenest mást írnak ugyanarról. Szerintem egy anya, ha eltelik egy kis idõ (nálam kb 3-4 hét volt) már tudja miért sír a gyereke. Úgy értem fáj valamilye, éhes, szomjas, fél...stb Nem kell ehhez semmilyen könyv. És én azt hiszem egyáltalán nem lehet általánosítani! A gyereknek 9 hónaposan tényleg nem elég csak az anyatej, de Lara barátnõje hozzátáplál. És így elég kellene, hogy legyen. Viszont kellene tudni, hogy este mit eszik! Egyébként én hallottam valahol, ahogy telik az idõ, az anyatej egyre "vizesebb" lesz. Egy barátnõm (aki még mindig szoptat pedig januárban lesz 2 éves a lánya Kép) rendszeresen jár tejminõség ellenõrzésre,hogy megnézesse milyen minõségû a tejcsije. Lehet, hogy baromság, de teljesen logikus! Mint az állatvilágban....ott is úgy van. Kérdezzetek csak meg egy jószágtartót, akinek pl tehenei vannak. Kép Nem feji õket örökké, mert romlik a tej minõsége. Hanem elapasztja, vár egy kicsit, majd mesterségesen megtermékenyíti a tehenét, hogy borja- teje- legyen és akkor kezdõdik minden elõlrõl. Ez így mûködik. Én falun lakom, tudom, hogy zajlik!Legalább is itt nálunk így csinálják Kép

Na a lényeg, hogy mindenkinél más a tej minõsége és minél tovább szoptatsz, annál "hígabb". Vannak akik nem hisznek ebben, de én speciel igen. Már annyit vitatkozam ezzel kapcsolatban, hogy beleuntam, de én hiszek abban, hogy ez így mûködik az embereknél is! Mert mitõl vagyunk mi különbek ilyen szempontból?? Szerintem Lara barátnõje este csak szoptatja fiát, és mivel nem elég neki a tej, ezért már hajnalban megéhezik és enni kér. Ha szopi után adna egy kis tápszert (120ml) akkor tutira aludna reggelig, mert este jóllakna! Szerintem (mint iszonyatos szaktudással rendelkezõ szoptatási ügyekben baromira jártas emberpalánta Kép )nem kell lecsökkenteni a nappali szopik számát, hanem egyszerûen az esti szopi után adni kell egy kis tápszert vagy tejpépet. Amit a védõnõ mondott az szerintem is baromság! Amíg és ahányszor a kisfiú igényli adni kell neki cicit! Sajna Bogiba nem lehetett beleerõltetni még a lefejt tejet sem, nemhogy még szopjon is Kép!
Na ennyit szerettem volna mondani. Ismét megkövezhettek Kép Kép Kép

Üdv mindenkinek
Enikõ

ps. Mivel Boginak már 6 foga van, én is vennék fogkefét, de õ még csak 8,5 hónapos, nem fog öklõdni vagy ordítani?????

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!

Ma voltam uh-n, 5 centis a picurka. Viszont nem úgy feküdt, ahogy kellett volna, mármint nem lehetett megmérni a tarkóredõjét. Szegény aludt, és fel kellett ébreszteni. Hát, vagy 3 percig ébresztgette a doki, már azt hittem, valami baja van. De aztán felébredt, és láttam az arcocskáját is.

Lili viszont leszokott a cicirõl. Vagy ellök, ha megpróbálom odaadni neki, vagy beveszi a szájába, de 1 másodperc múlva kiköpi. Csak akkor nyammog rajta, ha éjszaka felébred, és meg kell nyugtatni. Vizsont néha érzem, hogy feszít a mellem. Fejni nem akarom, mert akkor csak több lesz. Vagy mit csináljak?

Gabómamó!
Tök jó, hogy jó lett a cukrod. Kép
Na, akkor kiderült, miért nem evett Jázmin! Szegény, jól megkínozta ez a fogacska!
Ne aggódj, biztos nem lesz semmi baj a veséjével Gombóckának!

Edelweiss!
Én pont úgy mostam a ruhákat, mint Lara.

Enikõ!
Mi mûanyag fogkefe-imitációval "mossuk" Lili fogait. Fogkrémet nem teszünk rá, szerintem megenné. De szeret fogat mosni, sõt, ha látja, hogy napközben fogat mosok, õ is veszi a fogkeféjét, és rágcsálja. És már megvan néhány hónapja. Elõször nem akarta elfogadni, de miután látta, én mit csinálok, õ is csinálta. Kép
Sok sikert az étteremhez!

Ildianyu
ildianyu
 
 


Sziasztok!

Ildianyu,
valszeg lecsökkent a tejcsi mennyisége, tudod beszéltünk róla, és Lili ezt nem toleálja, vagy megváltozott az íze. Ha el van ne, erõltesd. Gondolj a másik babócára, úgy látszik, így a jobb mindkettõnek. Csak gyarapodjon szépen, mond meg neki Ágci üzeni.

Edelweiss,
közben még eszembe jutott, ha ismered a Madách utcai bababoltot, nézzétek meg ott is az ágyat. Ott tutio találtok kedvetekre valót. Nagyon sok fajta van, és nincs is kirakva mind. Van katalógusuk is, csak kérni kel, mert dugdossák!Kép

Enikõ,
azért írtam, hogy tapasztalat, mert mikor ennyi idõs volt Gabó megtömtem tejpéppel -nem kevéssel, aztán még megszoptattam, vagy intenzív 30 percet esténként, és akkor is felkelt. Amíg nem alkalmaztuk a könyvben (Aludj jól gyermekem) leírtakat. Aztán most meg néha alig tudok vmit betuszkolni vacsira a szájába, szószerint, és alszik reggelig. Ezért írtam így.Kép
Természetesen nem egyformák a gyerkõcök, de szerencsés vagy, hogy kimaradtál a 7-8-9 hónaposok felkelési mizériáiból.
A fogkefét nagyon fogja bírni. Elõször csak add oda, had rágcsálja.


Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,

Ildianyu,

akkor vegul sikerult megmerni a tarkoredot?
Nu en amikor atszoktunk az 1 cicis szopira, akkor a masik cicim nekem is feszult parszor. Olyankor fejtem 1 kicsit , de csak annyit, hogy jobb legyen. Asszem a szakkonyvek is igy irjak. Utana amikor mar csak ejjel szopizott Jazo, akkor nappal fejtem a megmaradt cicit 3x, majd 2x vegul 1x. Persze a lustasagom is kozbejatszott, hogy csokkentettem a napi fejest, de olyan utalatos dolog szerintem. Mikor mar ejszaka sem volt hajlando szopizni, akkor kesz abbahagytam es nem volt semmi baj a cicimmel, nem feszult egyaltalan, nem kellett 1x sem fejni. Gondolom a fokozatossag miatt.
Vegre, hogy irsz, ugy el voltal veszve!!!!
Azert most sem eszik olyan jol Jazo, de legalabb ebedre 1/3 babietel fozit be tudok nyomni. Ez is vmi. Jazo lagalabbis el van vele. Nagyon pici sonkat v. pick szalamit is eszik, meg pici reszelt sajtit. Delelott 1 danonino du. fel babietel gyumi. Hat ennyi. Ez a danonino nagyon bejon meg a Turo rudolf.

Eniko,

szerintem nyugodtan odaadhatod a fogkefet.
En altalaban ugy szoktam, hogy en megmosom neki rendesen, utana odaadom a kezebe es o bohockodik vele.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!
Szép idö lett, ugye? Nekem legalábbis sokkal jobban esik ez a napsütéses hideg, mint a melegebb lucskos, nyirkos idö. Legalább a vírusok is megfagynak egy kicsit. A múlt héten kicsit beteg voltam, de nem komolyan.

Ágci!
A tengeri herkentyü azt jelenti, hogy halat sem ettél semmilyen formában amíg várandos voltál?

A jövö hét végén megyek nucha-uh-ra a Vasasba. Szerintetek érdemes elvinni a kispapát is? Azért gondoltam, mert a napokban beszélgettünk arról, hogy neki még egyáltalán nem valóságos dolog, hogy kisbabánk lesz, nem is nagyon szokott eszébe jutni, Meg olyan sok korai vetélésröl hallottunk a környezetünkben az utóbbi idöben, hogy emiatt sem akarja magát nagyon beleélni. Ez persze nyilván így természetes, hiszen nem benne növekszik ez az új élet, és nekem is meglehetösen furcsa érzés. Csak ugy szeretném, ha kicsit jobban bele tudná magát élni. Szoktak oda egyáltalán apukák is menni?

Üdv mindenkinek, most sajnos mennem kell!
Katicabogár

Kati
katicabogár
 
 


Sziasztok!
Katicabogár,
igen azt jelenti.
Amikor kis terhes voltam én is a Vasasba jártam, nem engedték be a párom, 1xsem, pedig mindig elrángattam, hogy hátha. Ha van választott orvosod és meg tudod vele beszélni, talán. Ja, én még képet sem kaptam sosem, ezért volt igazán nagy élmény, mikor nyár vége felé elmentünk Pestre 3D-s uh-ra, odavolt a boldogságtól. Ja, egyébként én is.Kép Meg aztán Kecskeméten is.Kép

Tényleg nem tudjátok lesz mostanában 3D itt?

No, végre van elõszoba falunk, meg cipõtartónk. Nehéz szülés volt. Holnap meg úgy néz ki hozzák az új hûtõt, már úgy várom.
Anyukám ma felvilágosított, hogy nyakunkon a karácsony. Jövõ héten már megyünk haza hétvégén. Nagoyn izgi. Kíváncsi leszek mit fog Cumika szólni a színes karifához, meg a csillagszóróhoz. Biztos nagyon fog neki tetszeni. Tavaly is a kis 3 hetes bébi egybõl felélénkül. Az volt az arcocskájára írva, jé van más is rajtam kívül...Kép

Hogy álltok a készülõdéssel? Süttök, fõztök?

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Gabómamó!
Végül mégis sikerült megmérni a tarkóredõt. Mivel nem mozdult semmit, a doki elkezdte bigyózgatni a hasam, hogy ébredjen fel. De a háj valószínûleg felfogta, és nem ébredt fel. Akkor kezdtem el izgulni. Utána még jobban próbálta keltegetni, és végül csak felkelt. Akkor viszont úgy elkezdett mozogni, hogy akkor meg az volt a baj. De csak sikerült! Kép
Azért elég sok mindent eszik Jazó. Kép Csak kicsit keveset.
Lili kapott hétvégén szaloncukrot, és azóta csak azt enne. Kép Persze nem adok neki.

Katicabogár!
Nem tudom, szoktak-e oda kispapák menni, de ha lehet, szerintem érdemes. Nekem tegnap volt a nucha, és nagyon szépen látszott mindene. Most látom, hogy Ágci írta, hogy nem lehet. Kár. Kép

Ágci!
Én még semmit nem csináltam. Kép De majd hétvégén. Kép

Ildianyu
ildianyu
 
 


Sziasztok!
Ágci, miért nem ettél halat? Én nem tudok semmit arról, hogy káros lenne. Vagy mégis?

Ildianyu: egészen elérzékenyültem, ahogy olvastam, amit írtál a babáról. Hogy aludt, aztán ficánkolt, meg hogy mindenét lehetett látni. Nem értem, miért nem jöhet be a kispapa, nem fér el az ágy mellett? Amúgy nem vagyok annyira oda az ultrahangért, elég annyi, amit kötelezöen megcsinálnak, inkább arra vagyok kíváncsi, milyen lesz majd belülröl érezni, hogy ott van.

Kérdés: Ti mikortól karácsonyoztok szülök nélkül? (Már aki.) Nekünk ez az elsö karácsony, hogy házasok vagyunk, tavaly még mindketten a saját szüleinkkel töltöttük az ünnepeket (az én családom elég messze lakik). Idén viszont szeretném, ha a szentestét csak a párommal tölthetném. Lehet, hogy emiatt konfliktusba keveredünk anyósommal. Szerintetek önzö vagyok? Ja, a 25-ét velük töltjük, aztán usgyi haza az enyémekhez. Jövöre úgysem tudunk majd menni.

Edelweiss: Ez a Bácskai tényleg különc lehet egy kicsit, a védönö szövegéböl is ezt vettem ki. Na majd lélekben készülök, mert nem vagyok valami jó az ilyen helyzetek kezelésében.

Sziasztok:

Katicabogár

Ui: Akinek vannak ilyen irányú kapcsolatai, intézhetne egy kis havat!

Kati
katicabogár
 
 


Szia Lányok!

Üdv mindenkinek mivel sajnos ritkán jutok géphez csak belenéztem a levelekbe. Remélem nemsokára gépünk is lészen .

Lara!

Hívj fel hogy hova küldjem a vonalkódokat.

minenkinek üdv!

Norcsi
norcsisze (norcsisze)
 


Sziasztok!
Csak egy kérdésem van. Milyen kakaót célszerû adni egy gyereknek (1 évesnek, egyáltalán hány hónapos kortól lehet kakaóztatni???). Nesquik (nem biztos, hogy jól írtam) vagy inkább sima kakaóporból cukorral készült kakaót???
Képzeljétek Bogi mai tízóraija: 2 Danone éden gyümölcsjoghurt (barackos), 1 banán és 1 narancs Kép
Hogy hova fér el benne??? Kép

Katiocabogár:Dehogy is vagy önzõ! Anyósod lenne önzõ, ha ezért besértõdne. Ha ez miatt "berág" rád,rátok, akkor már megbocsáss, de hülye szegény. Elvileg egy házas embernek már külön családja van, ha ezt nem képes felfogni akkor így járt. Nem telepedhet a fiára. Meg kell értenie, hogy a fia már "kirepült" a fészekbõl és saját élete van egy másik emberrel, akivel szeretik egymást (az Te lennél Kép) És ráadásul ha a 25.-ét náluk töltitek, szerintem egy szava se lehet! Milyen a kapcsoltod anyósoddal?

Szóltam az illetékeseknek hó ügyben,azt mondták megnézik mit tehetnek Kép

Na pussz
Enikõ
ceniko
 


Sziasztok!
Csak egy kérdésem van. Milyen kakaót célszerû adni egy gyereknek (1 évesnek, egyáltalán hány hónapos kortól lehet kakaóztatni???). Nesquik (nem biztos, hogy jól írtam) vagy inkább sima kakaóporból cukorral készült kakaót???
Képzeljétek Bogi mai tízóraija: 2 Danone éden gyümölcsjoghurt (barackos), 1 banán és 1 narancs Kép
Hogy hova fér el benne??? Kép

Katiocabogár:Dehogy is vagy önzõ! Anyósod lenne önzõ, ha ezért besértõdne. Ha ez miatt "berág" rád,rátok, akkor már megbocsáss, de hülye szegény. Elvileg egy házas embernek már külön családja van, ha ezt nem képes felfogni akkor így járt. Nem telepedhet a fiára. Meg kell értenie, hogy a fia már "kirepült" a fészekbõl és saját élete van egy másik emberrel, akivel szeretik egymást (az Te lennél Kép) És ráadásul ha a 25.-ét náluk töltitek, szerintem egy szava se lehet! Milyen a kapcsoltod anyósoddal?

Szóltam az illetékeseknek hó ügyben,azt mondták megnézik mit tehetnek Kép

Na pussz
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Upsz,bocsi hogy kétszer lettem Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Szijasztok!

Enikö! Engem külön figyelmeztetett egy fogorvos, hogy az elsö fog megjelenésétöl mosni kell a babák fogát. Hangának minden este megmosom, már nyitja a száját, imádja a fogkrémet. Mi a Corában vettünk pici babafogkefét és gyerekfogkrémet. Asszem Blendi.
Szoptatás: a barátnöm vacsorára ad a babának egy egész adag tejpépet egy banánnal, és utána megszoptatja. Ez elég soknak tünik, néha Hanga nem eszik ennyit vacsira.

Ágci! Fogkrémmel, csak ha köpni tudnak??? Dehát attól a borsószemnyi fogkrémtöl, mégha le is nyeli, csak nem lesz semmi baja...(?)
A könyvet igen neki vittem, plusz egy másik barátnömnek, akinek szintén 9 hónapos a babája és éjszaka felkel teát inni. Már vadul olvassákKép Mondtam, hogy ez a könyv itt a babaneten a szentirásKép
Szoptatás: ma volt a dokijánál a barátnöm, a dokija nem volt megelégedve a baba gyarapodásával, mert 1 hónap alatt "csak" 350g-ot hizott, igy 8500g a kisfiú, de most kezdett el mászni, valószinü ezért nem hizott annyit. De egy ennyi idös gyereknek ez tökéletes szerintem. A doki is mondta, hogy ne szoptassa ennyiszer, és egy nap csak 2-szer szabad anyatejet adnia neki. Ki vagyok akadva...

Gabomano! akkor nemcsak Hanga ilyen, hogy fél az elsö falattól. Ma nagyon ügyi volt. Megevett egy csirkecombot(pörkölt)+10szem krumplit. Alszik is, mint a bunda.

Ildianyu! Dejóóóóóó! Tök jó lehetett! Olyan furi, hogy egy 12 hetes magzatot is fel lehet ébreszteniKép

Én néha megijedek Hangától, hogy mennyi mindent tud. Totál mindent ért, amit mondok. Ha kinyitok egy könyvet, és kérem, hogy mutasson rá pl.a madárra, miközben van a képen 20 másik állat, akkor rámutat mindenre elsöre. Vagy ha napközben valamire megkérem, akkor megcsinálja. Minden utasitást végrehajt. Olyan furcsa...

Szijasztok, Lara
lara
 
 


próba
Névtelen
 


Sziasztok!
Lara: Sajna a mi betegeskedésünk nem múlt el tökéletesen. Az orvos szerint 5 napig kellett szedni a gyógyszert, a gyógyszerész szerint 7-ig. Én az orvosra hallgattam és néha még mindig köhög Gergõ valamint szortyog az orra. Továbbra is használjuk a Nazivint meg a tejcis cseppentést, de nincs javulás. Amikor ébredezik olyan rosszul veszi a levegõt, hogy sírni tudnék az idegességtõl. Félek, hogy megfullad. Arra gondoltam, hogy elviszem az orr-fül-gégére. Kell oda beutaló?

Képzeljétek, néhány napja Gergõci hajlandó ebéd után aludni. Úgy örülök neki!

ÉN is kaptam egy alvásos könyvet. A címe: Aludj, kicsim aludjál. Szerintem nagyon jó. Ez ugyanaz lehet mint amit ti olvastatok?

Nálunk a karácsony a babócához igazodik.Hozzánk jönnek el a nagyszülõk és a dédi szenteste. Már alig várom.

A fogmosáson én még nem gondolkodtam, de tanultam tõletek!
Sziasztok, Kriszti
gykriszta
 
 


Sziasztok!

Krisztina!
Visszakértem a könyvet amirõl beszéltünk (Aludj jól, gyermekem!), ha még érdekel akkor megbeszélhetünk valamit, és eljuttatom hozzád.

Holnap megyünk Benivel Halász Judit koncertre! Imádja! Már nagyon be van zsongva!

A fogmosás témához csak annyit, hogy én is adtam fogkrémet Beninek már akkor, amikor még nem tudott köpni. Igazából 3 éves korára tanult meg köpni, és az olyan fura lett volna ha addig csak vizes fogkefével csutakolja a fogait. Ha valaki aggódik azért, mert lenyeli a baba a fogkrémet, akkor válasszon olyat amiben kevés a fluor (mert ez nagy mennyiségben káros, de szerintem ez még messze nem "nagy dózis").

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita
 
 


Sziasztok!
Kriszti,
a gyerkekórházba vidd, nem kell beutalót csak taj kártya, meg én a babakönyvet is szoktam.
Aztán mostmár gyógyuljon meg a kicsi!KépKépKép
A könyv nem uaz, de hasonló dogok vannak benne, szvsz.

Katicabogár,
én nem tudom honnan szedtem ezt a halas dolgot, úgyhogy bocsi visszaszívom.
Szerintem töltsétek együtt nyugodtan 24-ét. Senki nem szólhat egy szót sem. Igazából õket is meg lehet vhol érteni, de most egy kicsit dohognak, jövõre meg már örülnek, ha jöhetnek babanézõbe! És ha meg úgyis mentek hozzájuk, nem szólhatnak egy szót sem.
Nálunk tök jó, hogy nincs ilyen gond. Mivel elég messze vannak a nagyszülõk, tök mindegy, hogy mikor megyünk csak menjünk. Mondjuk most 24-ét anyósoméknál töltjük, 25-ét anyuáknál, mert 26-án elutatzunk telelni, és ezért elõbb hazamegyünk. egyébként, ha nem mennénk, valszeg csa 25-én utáznánk a nagyikhoz. De már én is úgy várom. Meg azért is, mert ilyenkor olyan büszkék ránk a szüleink, hogy ilyen aranyos kisunokájuk van.KépKépKép

Lara,
ezt a nálam okosabbak mondták, ha köpni tud. De amikor meglátta a férjem, hogy mi van ráírva a fogkrémre (3 év felett, talán?) akkor nem engedte, hogy vegyünk.
a megértéssel uígy vagyok én is. Tavaly ilyenkor meg még mit csinált...?
Épp tegnap került elõ egy fénykép Hangáról és rólad a levelim közt, ami karácsonykor készült. De édes volt akkor is. Meg ma véletlenül olvastam az archívban Szoptatás topic, mikor 35 hetes terhes voltál, volt egy kérdésed a fejéssel kapcs. Mennyi minden a hátunk mögött van, igaz?Kép

Aniták, Orsi? Tudtok róluk vmit?
Norcsi,
bár elég sûrûn tartjuka kapcsolatot, igazán írhatnál többször. Hogy sikerült a parti?Kép Lórántot megint ijesztgette Eszti?Kép

Át kell adnom a gépet, sziasztok:
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Enikõ!
Én Lilinek Nesquick-et szoktam adni.

Katicabogár!
Mi miután összházasodtunk, pont úgy töltöttük a karácsonyt, ahogy Te írtad. Kivéve tavaly, akkor hozzánk jött mindenki.

Lili egy hete nem akar húst enni. Ma is volt csirkepörkölt tésztával. Megevett 4! tányér tésztát, de ha husit akartam adni, elkezdett ordítani, és kiszedte a szájából. Kép

Ildianyu
ildianyu
 
 


megint én vagyok!
Ágci: Igény szerinti szoptatáskor kell fejni? Én az utóbbi idõben csak akkor fejtem, ha picurka keveset szopott azegyik cicibõl. Ugye ezzel még nem kezdõdött el a tej elapadása? Kriszti
gykriszta
 
 


Sziasztok! Ágci! Sikerült! Majd írok! inecsg
Névtelen
 


Most már csak azt nem értem, miért nem fogadta el az azonosítómat?! Szóval sziasztok én is egy szegedi anyuka vagyok. Ágci talált rám a kismama társalgóban. Van egy 7 és fél hónapos Flóra nevû kislányom, aki április 23.-án látta meg a napvilágot. 1470g-mal, 41 cm-vel született. Ma már 6710 g és 63,5 cm. Boldog, egyészséges baba. Meséljetek ti is. inecsg Engem Izbékiné Cseuz Gabriellának hívnak.
Névtelen
 


Szia Gabi!

Lassan a Gabik sorszámot kapnak!KépKépKép

Üdv itt közöttünk! Örülök, hogy sikerült!Kép Mesélj a kislányodról. hogy hogy ilyen pici volt? Hogy fejlõdött? Hol tart most, miket csinál már?
Most sokat nem tudok írni, mert manóka itt akarja ütni a gépet.v v €€€€€ zdyy x yx yxs, upss ez õ volt.
Az én lurkóm képét megnézheted, ha a fejlécben a nevemre kattintasz.

Kriszti:
NEM, NYUGI!Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!
Ágci! Azért lett ilyen picike, mert toxémiás lettem, nem kapott elég kajcsit odabenn. Egyébként csak három hét kellett volna. Szerencsére minden rendben volt. Makk egészséges, csak nõnie kellett. Szerencsére nem kellett megmûteni engem. Másfél hónapig volt a kórházban. Akkor volt 2530 g. Ma már szépen ül egyedül. Sikít, veszettül. Persze forog, mint a ringlispil. Eleven kis "jószág". inecsg
Ui: hogy csináltad azt a képet oda? Egyébként nagyon "édi" pofa.
Névtelen
 


Sziasztok!
Boldog névnapot az összes Gabriellának Kép

Üdv neked új Gabriella. Szép neve van a kislányodnak. Majdnem egy hónappal vagytok fiatalabbak nálunk Kép
Miért lettél toxémiás???

Képzeljétek Bogi ma egyedül felállt a járókában és vagy 10 percen keresztül, mint a cövek állt! Nagyon büszkék vagyunk ám rá!!!!! Olyan ügyi Kép

Jövõ héten megyünk Szegedre veszek neki fogkefét. Már itt akartam, de olyan bénák vannak, hogy úgy döntöttem majd odaát veszek Kép Meg valami eperkés fogkrémet. Emlékszem amikor én voltam kicsi, az epres volt a kedvenc fogrémem és mindig beszopáltam Kép Kép

Én is adtam kakaót Boginak. Kedvet kaptam a barátnõmtõl Kép És egyszuszra magába nyomta az egész cumival a déli alvás elõtt! Amit eléteszek azt betermeli. Tök mindegy mi az! A legújabb favorit a narancs. Azt kb 1 hete kapott elõször és azóta napi 2 a minimum.

Egyébként Lara barátnõjére visszatérve akinek éjjel felébred a babája... azzal kapcsolatban, hogy a doki szerint a havi 350 gramm gyarapodás kevés.....szóval a Bogi 500 grammot hízott 1 hónap alatt és 2 centit nõtt és a védõnõ szerint ez is kevéske!!!! Ahhoz viszonyítva, hogy eddig mennyiket hízott. Na most menj el rajtuk!!! Tényleg ahány doki (hozzáértõ???) annyi hülyeség......

Anita: Halász Judit koncert volt Szegeden????? Istenem de jó nektek, én is imádom Kép Milyen volt??? Mesélj!!
na megyek ágyba dugom Bogácsát!!
Puszi
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Sziasztok!

Gabómamó, Lara, Gabi!!
Nagyon boldog névnapot kívánunk Nektek!! Kép Kép Kép

Gabi!
Üdv közöttünk!

Banita!
Milyen volt a koncert?

Enikõ!
Nem semmi Bogi! Lassan járni fog. Kép

Ildianyu
ildianyu
 
 


SZiasztok!

Enikõ,
gratulálok Boginak!Kép Ma-holnap szaladni fog! a fél kiló kevés a védõnõ szerint, hááát azért... Na, hallod, ezeknek az eü-seknek semmi nem elég! Hát persze nem nekik kell emelgetni a bébit. Azért kíváncsi lennék néhány doki és védõnéni gyerkõcére, mennyiben tartották be a táblázat elõírásait. Egy biztos, Boginak igen jó huzata van!

Gabi,
köszi.
Baloldalon van a segeédletek, ott kell regisztráltatni magad, és ha lesz jelszó, a profilban lehet feltenni képet, meg amit akarsz. A többiekét is megkuksizhatod, akkor többmindent megtudhatsz mindenkirõl. És nagyon szép babák termenek errefelé, készülj fel!KépKépKép

Ildianyu,
ne aggódj szerintem a husi miatt. Nálunk pl. az a menõ, hogy mindig más a favorit. Most pl. a zsömle. Mindent zsömlével, ha nincs zsömle, akkor nem eszik. Aztán volt egy virsli korszak. Volt már srépa, sonka. Ha változatosan kap kaját, néhány nap husi nélkül, nem okozhat gondot. De ha mégis aggaszt, akkor próbáld ledarálni, jó puhára fõzni, és belekeverni a fõzibe. Most hirtelen ez jutott eszembe.

Kriszti,
régen mikor 3 majd 4 óránként etették a babákat, ajánlották, hogy fejjenek az anyukák, mert akkor sokkal kevesebbet szopiztak a babák, és ez a tej elapadásához, illetve mellgyulladáshoz vezethetett. Az igény szerinti szopinál általában nem lépnek fel ezek. Lassan szerintem nálad is beáll a kereslet-kínálat, így a fejés el is hagyható, ha pedig úgy érzed kevés a tejcsi, egyszerûen többet szoptatod a babád/nap.

Egyébként akár hiszed, akár nem, nem voltam én sem mindig ilyen optimista. Tavaly ilyenkor tiszta ideg voltam, hogy fogom én még hónapokig csak anyatejjel táplálni a kicsim, mert fejtem és cumisüvegbõl volt csak hajlandó elfogadni. Aztán látod itt vagyok, 1 éves elmúlt a kisherceg, és gyakran az jut eszembe, úristen, az én gyerekem még az iskolai évnyitó elõtt szopizni fog egy kicsit.Kép Nem hiszitek el, de szerintem, ha hagynám napjában minimum 6-8x is szopizna...

No, másnak is hagyok helyet,
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!
No, inkább nem hagyok. Pocakosok!
Ezt most találtam a nõklapja.h-n:
"Hello mindenki!
Tudja valaki, hogy bevezették-e a papáknak járó 5 nap szabadságot dec. 1-én? anibalk

Bevezették, január 1-tõl lehet kihasználni a két hónapnál fiatalabb babák esetében. Tehát elvileg az idén nov. 1. után született babákra már igénybe vehetõ. "

De jó nektek!KépKépKép

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok,

koszonom a jokivansagokat.

Eniko ,

en is Nesquik kakoot adok Jazminnak v. Maci kavet. Abbol most vettem mogyorosat, de meg nem probaltam.
Iszonyu sokat eszik Bogi. Nem bannam, ha Jazminnak legalabb napi adagja lenne, amit Bogi 1 alkalommal megeszik. Az az uzsi meg nekem is sok lenne. Ugyi Bogi allasugyileg. Eleg bumbi az a vedono (szerintem majden mind az).

Gabi,

az en kislanyom 1980 g-mal es 45 cm-rel szuletett es borzaszto pici volt. El tudom kepzelni milyen pottom lehetett Flora. Jazmin 3 hetig volt a Gyermekkorhaz vendege. Pont holnap megyunk a koraszulott utogondozoba. Ti is jartok? Szerintem semmi ertelme. Ja, nagyon szepen fejlodik Flora, gondolom mar szinte be is hozta a lemaradasat. Jazmin kicsit lasabban fejlodik.

Ma voltunk kardiologusnal Jazminnal, jovo nyarra mondta a mutetet. Megint rakerdeztem, hogy apuka mehet-e, azt mondta, nappal bent lehet, de ejszaka nem, mert szoptatos anyukak is vannak. Kb 9-10 napig kell bent fekudni. Lehet, hogy majd anyukam lesz bent ejszaka, ha lehet. Azert nem szivesen hagynam egyedul. Szegeny ha veletlen ejszaka felebred, biztos jobb, hs van ott ismeros. Bar szerintem le fogjak majd szedalni, nem tudom elkepzelni, hogy Jazmin nyugodtan fekszik a kisagyaban.

Agci,

neked is jo lesz, ha lesz majd 2. babod. Krisztian is ki tudja majd venni a szabit.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo
 
 


Sziasztok!

Minden Gabriellának boldog névnapot kívánok!

A koncert nagyon jó volt, Beni tátott szájjal megbabonázva ülte végig az 1 órát. Szerintem ha rajta múlott volna még most is ott ülne! Szerencsére az elsõ sorban ültünk! Körülöttünk a gyerekek az utolsó negyed órában már felálltak a székrõl, ugráltak, Beni meg csak ült, teljes extázisban. Ja, és a végén Beni fölment a színpadra, és odaadta a rajzot, amit reggel itthon rajzolt a Halász Juditnak (a rajz természetesen egy buszt ábrázolt). Egyébként az nagy érvágás volt számára, hogy levágatta Halász Judit a haját. (A kazetta borítóján még hosszú volt a haja.) Mesélte is mindenkinek, hogy képzeld, a Halász Juditnak levágták a haját! Beni két dologtól jön lázba, az egyik a buszok (és egyéb tömegközlekedési eszközök); a másik pedig hogy kinek milyen haja van (szeret fodrászkodni).

Krisztina!
Azt mondtam neked, hogy én a kezdetektõl csak akkor fejtem le a mellemet, amikor nagyon éreztem hogy feszül, megtelt. De mindig csak annyit fejtem, hogy elmúljon az a kellemetlen érzés, meg amíg erõsen jött, aztán abbahagytam. Nem volt célom tejcsárdát nyitni,meg nem akartam azt sem, hogy az egész napom csak fejésbõl álljon. Szóval így nagyon hamar beállt nálunk a kereslet-kínálat.Szoptatás után sosem fejtem (nem is tudtam volna, mert Bálint olyan ügyesen kiszívott mindent). Azért néha elõfordul hogy Bálint nagyon bealszik, vagy esetleg kevesebbet evett az elõzõ szopi alkalmával, és érzem hogy feszül a mellem, akkor egy kicsit lefejek, és várom hogy felkeljen, és jól kiürítse a cicit.
Szóval ne aggódj, nem lett kevesebb a tej, csak beállt nálatok is a kereslet-kínálat.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita
 
 


Sziasztok!
Ági, Anita: Köszi szépen a megnyugtatást.Remélem még én is sokáig tudom szoptatni a babócát.

Anita: Írtam neked e-mailt, de betelt a postaládád.

Nagyon jó ez az 5 napos papaszabi, bár az én férjem pont ennyi szabit vett ki a hazajövetelünk után.

A minap nagyon felbosszantott egy hölgy. A zöldséges ajtaja elõtt várta Gergõci a bevásárlásom végét, amikor egy idegen odament hozzá és belenyúlkált a babakocsiba. A gyerek orrára húzta a takaróját. Nagyon mérges lettem egyrészt azért, mert nem szeretem, ha idegenek piszkálják a gyerekemet, másrészt a nedves hideg beszívása roszabb a babának, mint a száraz hideg. Tudom, hogy egy kisgyerek látványa beindítja a nõk anyai ösztönét, de szerintem akkor sem kell a babához nyúlni.

Na megyek ebédet fõzni!
Sziasztok, Kriszti
gykriszta
 
 


Sziasztok csajok! Köszi a névnapi köszöntõt!
Ágci! Tegnap megpróbáltam, de a jelszavamat nem fogadja el. Írtam a szerkesztõnek. Egyébként nem tudom miért lettem toxis. Egyszer csak felment a vérnyomásom és fehérje volt a vizeletemben, no meg olyan lett a fejem, mint egy labda a víztõl. De szerencsére a kicsi Flóka tudta a dolgát. Nagyon ügyes volt a mamájával együtt. Rögtön felsírt, amikor kicsusszant. Persze csak akkor mutatták meg, mikor már fel volt öltöztetve. Akkor vehettem elõször a kezembe, mikor elvitték a gyerek kórházba. De túl éltük. Még mindig szopik. Két tejtesója is volt. Gabómamó mi már találkoztunk a szept-i baba-mama klubban, a Vasas-ban. Egyébként mi is járunk az utógondozóba, szerintem sincs túl sok értelme. Talán a vérvétel miatt. Milyen mûtétre megy Jázmin. Egyszer minket is beijesztettek egy kis sérvvel, de már lemúlt. Gabi3 (inecsg)
Névtelen
 


Legközelebb kicsit megtördelem! inecsg
Névtelen
 


Ágci: Sikerült jelszót kapnom! Képet kicsit késõbb tesze fel, mert én ehhez már "béna" vagyok.

Enikõ! Gratula Boginak!

Megnéztem az összes gyerkõcöt! Nagyon szépek!
inecsg
 
 


Lányok! Megnézhetitek a Flókát!
inecsg
 
 


Szijasztok!

Kriszti! Hangának pontosan 7 napig kellett szednie ezt a gyógyit, és pont 7 nap alatt jött rendbe. Nekünk igy mondta a doki. Nemtom, hogy kell-e beutaló a fül-orr-gégéreKép
Mikor Hanga is picike volt, elmentünk a Centrumba, és amig nézegettük a cipöket, az eladó odament a babakocsihoz, megfogta a cumit és betette Hanga szájába. Se szó se beszéd, csak úgy...a retkes kezével...brrrrr, úgyhogy Gergö még megúszta!

Ágci! Hát igen, és pont az a jó, hogy igy itt a Babaneten nyoma maradt, igy tök jó utólag visszaolvasni, jobb, mintha csak a halvány emlék maradt volna.
Orsi nagyon rossz, mert már régóta nem ir, pedig Tomi lassan a fél évhez közeledik.

Ildianyu! Köszi a köszöntést! Akkor Lili rájött a vegetáriánus étkezés szépségére. Egyébként Hanga is imádja a tésztát, ma azt föztem, igaz ebben volt husi is, de úgy ette, hogy már untam etetni, nem akarta abbahagyni.

Gabi! Igazából én is Gabi vagyok, de akkor megmaradok Larának, pedig már váltani akartamKép
Megnéztem Flórát, nagyon aranyos babuci, és a születési súlyához képes, meglepöen jól gyarapodik!

Enikö! Köszönjük szépen a köszöntéstKép Boginak is gratula, nagyon ügyes!
Súlygyarapodás: Hanga súlya az egyik hónapban nemhogy 350 vagy 500g-ot gyarapodott volna, hanem fogyott 180g-ot, és a dokim azt mondta, hogy ne ijedjek meg, mert ez tök normális. (a köv hónapban 1000g-ot hizott cserébeKép) Szóval tényleg nehéz elmenni, hogy mi az elég.

Banita! Köszi a köszöntööt.
Nagyon jót nevettem, hogy Beni rajza TERMÉSZETESEN egy buszt ábrázolt, végülis mi mást?Kép

Szijasztok, Gabi(2Kép)
lara
 
 


Sziasztok!

Hát én igen figyelmetlen voltam a névnapot illetõen, de akkor természetesen én is csatlakozom az elõttem "köszöntõkhöz"
Boldog névnapot!
Kép

Nagyon aranyos Flóka!Kép
Velünk is találkoztál akkor szerintem, mert szep-ben elleptük a Vasast, igaz csajok?!Kép


Nagyobb babulekes anyukák: nektek is kínlódik a babakocsiban a gyerkõcötök? Mióta így be kell öltöztetni, hát nem vmi örvendetes a levegõzés! A vége mindig szinte az, hogy karomban csücsül Cumika. Amúgy megértem mert igen kicsinek tûnik a kocsi, de hát ennél szélesebb nincs is nagyon. Illetve az ára... Azt hiszem elhajtani a párom, ha elõállnék eme ötlettel, de nem is akarok. De hát nem tudom mi a fenét lehetne csinálni? Nincs vmi ötletetek?
Ágci

Kép
Ágci
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?