Csak Ágci hozzászólására elmondanám a tapasztalataimat. Ha nem baj! Nem kötöszködni szeretnék!!!!
Idemásolom amit Ágci írt:
"A könyv is írja, hogy nem az éhség kelti õket fel már ebben a korban. És ez való igaz. Mikor Cumika ternelte befelé, mert azt hitte "holnap nem lesz", úgyanúgy felébredt. No, mindegy, mondjuk ez a tapasztalatom. Meg Gabómamó Jázminját nézd meg, alig eszik, aztán mégis alszik. Igaz? Jó 1-2 kivételtõl eltekintve. "
Én csak a Bogiból tudok kindulni! Mostanában akkor kel fel reggel, ha megéhezik!
Van olyan, hogy este csak a szokásos 210 milileter tápi felét eszi meg, mert nem kér többet. Ilyenkor reggel mindig jóval elõbb ébred, mint ha este az összeset megette volna (mint ahogy azt általában szokta)! Általában mostanában olyan 8-8:30-ig durmol, ha este a teljes adag kaját elpusztítja
. Ha csak fél cumit burkol be vacsira, akkor már hajnal 4-5 óra körül felébred és enni kér. Ekkor megetetem és visszaalszunk kb 8-ig. Szóval nálunk úgy mûködik, hogy éhségre ébred, éjjel is és a délutáni alvásból is! Szerintem minden gyerek más és más. Nem lehet és nem is szabad általánosítani. Én már nagyívbe letojom a könyveket és újságokat, mert akármerre olvasol mindenfelé homlokegyenest mást írnak ugyanarról. Szerintem egy anya, ha eltelik egy kis idõ (nálam kb 3-4 hét volt) már tudja miért sír a gyereke. Úgy értem fáj valamilye, éhes, szomjas, fél...stb Nem kell ehhez semmilyen könyv. És én azt hiszem egyáltalán nem lehet általánosítani! A gyereknek 9 hónaposan tényleg nem elég csak az anyatej, de Lara barátnõje hozzátáplál. És így elég kellene, hogy legyen. Viszont kellene tudni, hogy este mit eszik! Egyébként én hallottam valahol, ahogy telik az idõ, az anyatej egyre "vizesebb" lesz. Egy barátnõm (aki még mindig szoptat pedig januárban lesz 2 éves a lánya
) rendszeresen jár tejminõség ellenõrzésre,hogy megnézesse milyen minõségû a tejcsije. Lehet, hogy baromság, de teljesen logikus! Mint az állatvilágban....ott is úgy van. Kérdezzetek csak meg egy jószágtartót, akinek pl tehenei vannak.
Nem feji õket örökké, mert romlik a tej minõsége. Hanem elapasztja, vár egy kicsit, majd mesterségesen megtermékenyíti a tehenét, hogy borja- teje- legyen és akkor kezdõdik minden elõlrõl. Ez így mûködik. Én falun lakom, tudom, hogy zajlik!Legalább is itt nálunk így csinálják
Na a lényeg, hogy mindenkinél más a tej minõsége és minél tovább szoptatsz, annál "hígabb". Vannak akik nem hisznek ebben, de én speciel igen. Már annyit vitatkozam ezzel kapcsolatban, hogy beleuntam, de én hiszek abban, hogy ez így mûködik az embereknél is! Mert mitõl vagyunk mi különbek ilyen szempontból?? Szerintem Lara barátnõje este csak szoptatja fiát, és mivel nem elég neki a tej, ezért már hajnalban megéhezik és enni kér. Ha szopi után adna egy kis tápszert (120ml) akkor tutira aludna reggelig, mert este jóllakna! Szerintem (mint iszonyatos szaktudással rendelkezõ szoptatási ügyekben baromira jártas emberpalánta
)nem kell lecsökkenteni a nappali szopik számát, hanem egyszerûen az esti szopi után adni kell egy kis tápszert vagy tejpépet. Amit a védõnõ mondott az szerintem is baromság! Amíg és ahányszor a kisfiú igényli adni kell neki cicit! Sajna Bogiba nem lehetett beleerõltetni még a lefejt tejet sem, nemhogy még szopjon is
!
Na ennyit szerettem volna mondani. Ismét megkövezhettek
Üdv mindenkinek
Enikõ
ps. Mivel Boginak már 6 foga van, én is vennék fogkefét, de õ még csak 8,5 hónapos, nem fog öklõdni vagy ordítani?????