Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Hölgyeim!

A következőkben leírtak lehet sokak lelkébe gázol, ezért figyelmeztetlek előre, csak indulatmentesen olvasgassátok tovább és választ csak indulatmentesen, tiszta fejjel írjál. Jól kezdődik mi??? :P
OFF
Jelentem megdöbbenve olvasgattam a férjetekről...
hmmm
hááát mikor a nejemhez jutottam, akkor kicsit ideges is lettem.. aztán korrigált. Talán érezte, hogy csak vetít :D:D
Nos, mivel én párszor megkaptam már a "nem veszed ki a részed a gyereknevelésből" ezért kérdéseimet más urak felé egy másik topikban feltettem ezzel kapcsolatban! Érdemes lenne végigolvasnotok: "2006 tavaszi babák apukái" topik...
A másik: mgmondom őszintén, hogy nem mindenben értek egyet amiket itt a fórumon olvasok, tudnillik ragad anyára a hülyeség, mint a gyerekre a szaros pelenka!
Minden napra van valami sztori, amitől a hajam égnek áll! Sebaj, mert mivel érdekel kedvesem mondandója nagyot lendít az együttélés "szabályos" működésén! Ugye a beszélgetés, szavak mindig jó egy kapcsolatba!
Én rendkívűl jól viselem az apasági szerepet! Noha ugye ennek ellenére nem 100 % ig elégedett velem anya. Szoktam főzni (talán valamennyi topiklakó hölggyel versenyezhetnék séfes tudásommal), takarítok, mosogatás kevésbé és ha kell mindent meg tudok csinálni. Én megértek mindent és mindenkit, bizonyos határig, onnantól viszont csöppet ideges leszek.
Azzal is tisztában kell egynni egy korrekt apukának, hogy rengeteg dologról le kell mondani előző életszakaszához képest.
Nyilván nagy gammázó (játszó) voltam én is, ráadásul vasútmodellezek is, zene meg a mindenenm volt... Ez megváltozott... imádom az "új csajom"!!
tervezek ezerrel tehát a munkaidő rugalmassága pokolian nehezíti a helyzetet! mivel éjszakákat át szoktam néha dolgozni és ilyenkor nyilván kevesebb idő jut a familire! de mivel itthon végzem mindezt tudom a feladataimat végrehajtani.
De egyébként tudom az alapigazságot: hülyék a férfiak...
javaslom a fentiekben említett topikot böngészni...
ON

Valaki kérdezte nemrég, honnan az időjárási adatokban a jártasságom...
Hát egyszerűen csak érdekel és hát akár lehettem volna földrajzkutató is, ha nem írogattam volna buszmenetrendeket kiskoromban, de ehelyett úttervező lett belőlem... :D:D
Vendég
 


Kép

a vízbül veszi ki a zokszigént

Kép
nózi
 
 


Jó reggelt!

Jelentem itt ülök tejben ázott pizsiben, mert Panikám 21 óra óta durmol. Le sem merem írni, nehogy megkövezzetek: lassan 10 órája.

Apukák! :)
Mintha csak a páromat olvastam volna!
Én maximálisan megértem, hogy egy ekkorka babával nem igazán tudnak mit kezdeni az Apukák, meg a sok meló, meg kell akikapcsolódás!
Pontosan ezért nem csináltam abból SOHA problémát, hogy Zoli is eljár koncertekre, fesztiválokra. Ő is zeneőrült, és ha erről le kellene mondania, hát az már nem az én Zolim volna. Annyi a változás amióta Pannika is itt van, hogy fürdetés időben mindig itthon van. Az a leghúzósabb idő a 2 babbal.
A múlthéten is koncertet szervezett, és az egyik előadó pécsi volt, akinek feltőrték aznap de-t az autóját. No jött a pánik, hogy elmarad a koncert (amit Zoli hetek óta szervezett) erre az én Párom meló után 3-kor bevágta magát a kocsiba, és utazott 5 órát, hogy elhozza a zenészt, akit másnak este fürdetés után vitt vissza. Hajnal 1-re haza is ért. :shock:
Ja és Zoli is éjszakákon át játszott a gépen mikor még ketten voltunk! Majd leszokott róla, és ezt csak Ő tudná megmondani miért! :P

Bocsika, ha zavarosak a soraim, nem is olvasok vissza, mert valszeg cenzúráznám. A lényeg, hogy szerintem némi türelem szükségeltetik asszonytársaim, mert nem könnyű ám Apjuknak sem!

A végén engedjetek meg egy képet, amin Matyika megmutatja Panninak a tutit... :lol:
Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 

 
 

Jó reggelt lányok!

Húú most nincs időm visszaolvasni, csak Ági és Nózi képeit láttam, nagyon édik!!!! Micsoda játékbirodalma van Pannikának.Úgy érzem fiúsítva lesz :lol:

Csajok nélunk is megvolt reggel az ágyról való leesés :cry: :oops:
Jaj nagyon megijedtünk a párommal, mert egy üres flakonra huppant és olyan hangja volt mintha szanaszét törte volna a kis csontjait. De felvettem és 2 perc után már mosolygott, én meg sírtam :cry:
Azóta már csak a földre merem tenni, vagy egész nap mellette vagyok és sasolom.

Na megyek visszaolvasok, látom volt nagy termés!!

Pusz:Betti aki ma nagyon megijedt, és rögtön felket, azóta nem is vagyok álmos :roll:

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Hű, hogy felpörgött az "Apák és Babák" téma! Nagggyon helyes!!!
Jubiférj és Gyugyó, benneteket is maximálisan meg lehet érteni, de gondolom tudjátok, hogy nem minden férfi ilyen, mint ti. Hálistennek az én férjem igen, csak Ő nem az a típus, aki leülne ide írni a fórumra. De tényleg mindenben segít, és tudomásul vette, hogy az eddigi dolgok háttérbe szorultak, és most már Geszti van a középpontban. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden más hanyagolva van, de valahogy igyekszünk úgy összehozni a dolgokat, hogy mindhármunknak jó legyen.
Ha már Geszti nagyobbacska lesz (még 2-3 hónap) már itt merjük hagyni Anyósommal, akkor majd megyünk kettesben is, pl. vacsi, séta stb. mert ez is nagyon fontos!
De úgyis tudom, hogy minden gondolatunk itthon lesz, hogy mit csinál vajon Geszti?
Na jó nem is szaporítom tovább a szót, mert olyan jól leírtatok mindent, és szerintem sem kell mindjárt a válásra gondolni, ez nem lehet megoldása ennek a "problémának".

Nózi!
Haláli vagy!!!! Hangosan felnevettem a képaládon! :lol: Jóóóó!!!! :lol: És nagyon édes Zsolti, ettől függetlenül is!

Ákata!
Csatlakozom Jubihoz, Gesztinek is naponta van kaki, mióta kap egyebet is, az állaga sokkal sűrűbb mint volt, de nem okoz gondot.
Egyébként Geszti sokkal jobban szereti a gyümölcspüréket, mint a zöldséget, gondolom mivel édes. Kedvence az alma-őszibarack teljes kiőrlésű rizzsel. Feltételezem, hogy ez is rendezi a kakit.

Na megyek, majd még jövök.

Kép
mamy
 
 


Szép reggelt Lányok!!

Húú látom van ám forradalom!! :lol: :lol:
De igaza van az apukáknak, akik beírtak, hogy tisztelet a kivételnek, nem szabad általánosítani!!
Tényleg van olyan pasi, akinek addigra se nő be a feje lágya, és gyrek marad,mire családot alapít, de szerencsére ez ritka!!
Nekem nagyon tetszik, hogy mostínában a pasik nem hagyják magukat, és csak akkor alapítanak családot, mikor kélvezték az életet ( számítógép és minden téren)!!
Az én párom pont ilyen!! Ő azt mondta, hogy egyszercsak megérezte, hogy elkapta a fészekrakó ösztön!!
És pont ekkor jöttem én!! az első beszélgetésünk alkalmával meg is kérdezte, hogy akarok-e gyreket még, mert ugye nekem már volt egy!!Persze nem ez volt a döntő, hogy együtt maradtunk, de sokat nyomott alatba!!
Az én férjem, aki elöttem éjszakákat képes volt átgépezni, ma már csak hobby szinten gépezik, nagyon ritkán, és velünk foglalkozik!! Sokat van itthon, és a gyrek körül mindent megcsinál!!
Nem mondom, hogy noncsenek tipikus férfi dolgai, de mivel azt is olyan édesen "csinálja" azt is szeretem benne!!
Pl. ő főzni nem tud, nem is hajlandó megtanulni, de nem is követeli a főtt kaját, ha esetleg nem főzök!! Van amit pici nőgatásra csinál meg, de megteszi!!
Szóval nem tökéletes, de mindenkinekn ilyet kívánok!!
És azt ajánlpm lányok, akiknek a válás kavarog a fejében, hogy beszélgetni, beszélgetni sokat, mindenről, problémákról, stb., és ne csak a gyerekről!!
Mindenkinek kitartást, ezt az udőszakot át kell vészelni!!
(Nekem sajna van tapasztalatom, mert sajna 6 évig egy nagyon rossz "házasságban éltem, tényleg "rossz" férjjel, és a leírásotok alapján nektek nem olyan van, csak egy kis türelem kell hozzájuk!!) :lol:

Na, más téma!!
Tegnap megkaptuk a 3 hónapos oltást, hát délutánra már belázasodtunk!! :cry: Éjszaka is volt egy pici!! ma még nem vettem észre, remélem csak ennyi volt!!
Ja, és tegnaptól szopikázunk, hát megyeget, de nagyon kevés a tejcsi, bőven pótolni kell!!
Most kérem lányok azokat a teákat leírni, amiket használtok!! :wink:

Ennyi voltam, mert a picikém balhézik!!

Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Jó reggelt, Lányok!

Nagyon édesek a csemeték!!!! Mindig úgy mosolygok, ha látom az új képeket... :D

Dorka,
hasmenés-ügyben nem tudok segiteni, sajnos. Reméljük, elmúlik hamar. Te is átestél rajta? Mert akkor biztos nála is uaz a gyors fertőzés. Mielőbbi gyógyulást!
Főzés: én 31 múltam, mikor megismerkedem a férjemmel. És utáltam főzni, nem is tudtam. Viszont mellette elkezdtem. Talán azért, mert sose kérte. Talán azért, mert főzés közben ott ült mellettem a konyhában, és beszélgettünk, játszottunk, és észre se vettem, hogy megy az idő, és én főzök... Addig olyan hajszolt-háziasszonyosnak tűnt ez a procedúra, most meg olyannak: a szeretett-férfit-táplálom... Ráadásul a munkahelyünkön a büfében ehetetlen és drága volt a koszt. Hát igy kezdődött. Most mindketten itthon vagyunk, és persze most is főzök. Hozzáteszem: soha egy szava sincs ma sem, ha nem állok a lábas mellé, és szinte mindent megeszik, sose finnyáskodik, és beéri egyszerű főzelékekkel is, tükörtojással. Kedvence a rántottsajt, hát az se egy etvasz. Szerencsém van, mert hallottam már olyat, hogy a válogatós apuka mellett/miatt lett válogatós a csemete is (a gyerekek hamar eltanulják a felnőttek viselkedését).
Egyébként anyukám akkor tanult meg főzni, mikor már nekem kotyvasztott dolgokat. Úgyhogy sose késő! Már ha egyáltalán szeretnél főzni. Sztem a dolog titka: egy-két alapfogás elsajátitása, aztán pikk-pakkra elkészülsz a cuccal. Ha gondolod, priviben átküldök egy-két alapfogást, amire szinte minden kaját épithetsz, meg azokat az ételeket, amelyekkel annak idején én kezdtem (vagyis elronthatatlanok, gyorsak és könnyűek). És akkor néha meglepheted a családot :wink:

Megyek, Lilikém még nem evett.

PS: nálunk a férjemnek a szgép munkaeszköz, szerencsére - eddig max madzsongot játszott rajta, azt se órákig. Tegnap rá is kérdeztem, miért. Azt mondta, fiatalabb korában ő már kijátszotta magát. Viszont mióta maszek lett (7 hónapos terhes voltam akkor), rengeteget dolgozik, hogy felszinen tartson minket (én a minimum járulékokat kapom) :( Szerencsére jórészt itthon dolgozik, ami nekem azért is megnyugvás (a segitsége mellett, meg hogy nem vagyok egyedül egész nap), mert én nem vezetek (csak jogsim van), igy mindenhová el tud vinni minket. Nálunk igy minden autós kiruccanás családi :lol: Hétvégenként meg kirándulunk, de leginkább gyalog :D

Na, Lizike rázenditett...

Pussz

ákata2
 
 


Szép jó reggelt Mindenkinek!
Süt a nap! :D

Látom apa téma és apukák egyaránt beindultak. :wink:
Nos nálunk nagyjából olyan a helyzet, mint Krissziéknél. Apa segít mindenben, főz, mos, takarít (ha nem hulla fáradt), mosogatni mondjuk utál. Igaz néha (többször :oops: ) szalad a lakás, amit szóvá és tesz, szóval lebaltáz, ami nagyon nem esik jól. Nálunk is volt már többször konfliktus, mert Ő is azt mondta, hogy könnyebben venné az akadályokat a gyerekkel, mint én. Aztán mindig belátja, hogy nem is olyan könnyű és azt mondta a múltkor, hogy ez a legnagyobb munka. Azóta ritkábban balhézik és többet foglalkozik Ricsivel. Elolvastam neki a tegnapi apás hsz-eket és vigyorgott, mert volt pár dolog amiből magára ismert. Nálunk ahogy nő Ricsi, úgy tud jobban "szót érteni" apa vele. Kezdetektől Ő fürdet és közölte, hogy ne is vegyem ki a kezéből ezt a feladatot. :D (az usziban viszont velem pancsol Ricsi :wink: :D )

Csajok! Nyugi, a helyzet megváltoztatható még, beszéljetek apával. :wink: :D :D

Lányok
Megfogadtam a tanácsot, védőnő és dokinő lesz@rva, szoptatok amíg tudok, nem kezdek még hozzátáplálni. :wink: :D

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Melódia,
tejcsi :D :D Én Fitolac teát iszom, mert a Lactoherbre Lilike érzékenyen reagál. Előbbitől nincs annyi tejem viszont, mint utóbbitól. Érdemes kipróbálni mind2-t, persze nem úgy, hogy egyik nap egyiket, másik nap meg másikat, hanem elhasználsz egy-egy dobozzal, aztán meglátod, melyik válik be.
Férj: én is pont igy vagyok az enyémmel :D :D :D

Mamy,
köszönöm a kakis tippet. Lizike pont olyat kakilt, mint máskor. Lehet, Lilikénél vmi más kavart be. Egyébként alig egy-egy kanállal kapnak még (az is kifolyik, vagy kiköpik :wink:), úgyhogy én nagy különbséget nem várok egyelőre. Csak olyan furcsa volt Lili tegnapi termése. (De igy belegondolva inkább a zöldbab - ő valahogy jobban átveszi azokat, amiket én eszem, biztos érzékenyebb.)

Bettus,
leesés :( Én is nagyon félek tőle, úgyhogy ha kimegyek, ők is mennek - a kiságyba...

Pussz

ákata2
 
 


Sziasztok,

Húúú jó nagy lavinát indítottam el :shock:

Hirtelen nem is tudom, miket reagáljak, de majd apránként biztos eszembe jut.... :wink:

Szóval, nálunk a helyzet tragikuma, ha mondhatom így, tuéajdonképpen nem az, hogy apa nem segít. De, nagyon is segít, ha itthon van, de sajnos alig van itthon, még hétvégén is :(
Tehát, látjuk egymást kb napi kétszer 15 percre, és olyankor ő szokott Petivel foglalkozni, azaz pelenkáz, gagyog és esetleg, ha úgy alakul, fürdet. Namármost, a reggeli tizenöt perces "láthatáson" azért vagyok irtó mogorva és feszkós, mert ugála ye, egész éjjel nem aludtam, és kissé nehezemre esik felkelni, az esti tizenöt percben Pedig már épp az idegösszeroppanás szélén állok, egy egész napos hajcihő után.....
Mindebből a drága férjem két dolgot szűr le:
1. Nem való nekem az anyaság, mert idegileg nem bírom
2. Ő bezzeg milyen jól elvan a gyerekkel, nála megnyugszik, meg nem is olyan nehéz ez a gyereknevelés (jelzem, napi 2x15 percről beszélek!)
3. ergó, neki ez mennyivel jobban menne, mint nakem, aki, ugye, lásd fentebb, nem bírja az anyasággal járó terheket.

Persze, fogalma sincs, illetve el sem tudja képzelni, mi történik itthon reggel kilenctől esste kilencig- tízig.
Szóval, én meg marha pipa vagyok, mert ad 1. nem tudom megértetni a férjemmel, hogy miért vagyok qrva hisztis, és ő meg nem képes annyit mondani, hogy de nehéz lehet neked most drágám. Helyette jön a tegnap felvázolt irtó nagy marhaságaival.
Meg azzal, hogy nem vagyok hálás azért, hogy ő segít. amitől persze, csak még pipább vagyok, mert én nem segítséget várok, ugye, hanem hogy vegye ki a részét!! (ennek ellenére, mindig megköszönöm, ha elmosogat, átpelenkáz stb)

Amúgy, nem tudom, hogy ő olvassa-e a babanetet, de reggel úgy ment el, hogy kiteregetett, elmosogatott...... :)
De valószínű, hogy ugyanúgy egy lerobbant picsa fogja morogva várni itthon este.....hmmm. igen ez sem tesz túl jót a házasságunknak :(


megyek, gyerkőc ordít ezerrel.....
sz_kata
 
 


Nnna, közben tovább morfondírozom...

Gyugyó,

Szerinted akkor ugye jogosan vagyok "irigy" akkor, amikor férjem akkor, amikor hamarabb hazajön, pihenésképp beül egy kád forró vízbe, vagy megnéz egy filmet?? ugye, ugye??
Ja, és nálunk a hülye haverok is nehezítik a dolgot, mert non-stop csábítgatják az uram Széchenyibe, moziba, buliba, sőt, még egy thaiföldi túrára is. Annnnyira szemetek. nem fogják fel, hogy neki már CSALÁDJA van!!!
(egyébként mindenhová elmehet, ahová akar, max undok leszek, mert irígy vagyok)

elég összefüggéstelen vagyok, de a téma még mindig felkavar :roll:
sz_kata
 
 


Lányok!
Ti szoktátok porszívózni a nózit akkor is, amikor nem taknyos a babó? Mert én úgy vettem észre, hogy bár nincs megfázva Geszti, valahogy mégis olyan szörcsögős mostanában, és a "darabos" pucókákat látni is az orrában, ezeket a kézi szívóval szedem ki (ha sikerül... :roll: ) de úgy ítéltem meg, hogy ráférne egy porszívózás. Meg is ejtettük ma reggel, jött is cucc bőven, tehát nem volt hiába a tortúra. Természetesen végig visította az egészet, kezdve a sterimáros befújástól... Ilyenkor iszonyatosan sajnálom és lelkifurim van, mert előtte 1 mp-el még vigyorogva gagyogott nekem.
De hát ez az Ő érdeke. 5 perc múlva elfelejtette, kapott cicit és most alszik.
Csak az érdekelne, hogy van-e erre valami "gyakorlat" hogy pl. egy héten hányszor kéne porszívózni ebben a távfűtéses időszakban. Mert van ugyan párásítónk, de az éjjelre nem megy mert nagyon nagy ködöt csinál a szobában (kicsi a szoba...) az sem túl jó. Csak nappal megy, de akkor meg nincs egész nap a szobájában Geszti.
A váladékot ugye meg muszály eltávolítani, mert akkor is lerakódhat, ha éppen nem náthás a baba, ugyanúgy termelődik mint a felnőtteknek, csak mi ki tudjuk fújni.

Bettus!

Leesés: :cry: szegény, képzelem hogy megijedtetek. Nekem is rémálmom, mióta itt többen írtátok. Mindig jól körbepárnázom Gesztit, és percenként rohanok be megnézni, de most már leginkább a kirakós szőnyegére teszem.

Na megyek, vár a házimunka, és éhes is vagyok...

Kép
mamy
 
 


Ákata!
Nekem pont tegnap mondta védőnéni,hogyha elkezdem majd a hozzátáplálást,akkor a kakiból tudom majd megállapítani,jó vagy rossza a babának amit adok,ha híg akkor egyértelműen nem bírja a dolgokat.És minden nap egy kanállal kell többet adni,és kicsit kikerekedett a szemem,mikor azt mondta ,akkor jöhet a köv. gyümi ha már almából 120-180got megeszik. :shock:

Ranpo,
visszajött ezekszerint tejcsi?
szuper....
:)

Melodi,
próbáld,ki amit Nekem mondott a tanácsadó,amíg az egyiken szopizik baba a másikat szívjam elektromos mellszívóval.1 hét alatt visszahozta tejemet.

Férj téma:
Nekem párom mindig azt mondja ,vmikor Neki is ki kell kapcsolódni, azért játszik éjjel.De most nem bántom szegényt,mert hétfőn derül ki mi lesz melóval,megy vagy még marad májusig.De milyen szemetek ,hogy ha most nem megy, akkor csak májusban derül ki,mert után van a köv leépítés és abban már ezermillió%,hogy benne van.És utána mi lesz????????????

Viki borzalmas volt az éjjel,már sírtam annyira fáradt voltam,tegnap este rámjött egy ilyen hulla vagyok és aludni akarok hullám ,erre a csajszi 2óránként fent volt és tekergett mint egy kígyó.pukik miatt.meg mostmár tutti fog ,tegnap előkét raktam elé,csak úgy csöpögött szegényemnek a nyála.
ÉS biztos fáj Neki,mert szopizás közben úgy rámharap ,hogy visítani tudnék,és képzeljétek a piszok mit csinál?...Felnéz nagy ártatlan szemekkel és már vigyorog és gagyog,én meg csillagokat látok.

Na megyek,mert 2 órája alszik lassan a levegőn ,remélem nem fázik meg.

Ja Mamy,
Nekem is szörcsög Viki és köhög pedig nem náthás.Doki mondta,minden nap megcsinálhatom a porszívózást és a sterimárt ha úgy érzem és csinálom is.

sue
suezika
 
 


Sue!
Ja igen, köhög is, nem sűrűn de most ahogy írod, tényleg köhög, és szörcsög. Pedig megfázva tuti nincs, mert már sajnos volt benne részünk és az egész más volt.
Na akkor én is bátran porszívózok minden nap és sterimározok is. Jaj csak ne útálná ennyire..... úúúúgy sajnálom....

Lányok!
Tegnap megvolt az első önálló esti elalvás!!! Teljesen le voltam döbbenve. Nem tudom miért, de az esti cicizés után nem aludt el Geszti, pedig nagyon álmos volt, dörzsölte a szemét, ásítozott, bágyadt volt. Mindig el szokott aludni, és úgy teszem be az ágyába. Most nem aludt el, sétáltam vele egy kicsit, de semmi. Gondoltam egyet, betettem az ágyába, lekapcsoltam a villanyt és kijöttem. Egy picit még magyarázott, de csak olyan lájtosan, aztán csönd... még mindig csönd... pedig ez nem jellemző Gesztire. Elaludt, teljesen magától. Mindez este 9-kor volt, és aludt ma reggel fél 8-ig... :lol: Reggeli cicizés után visszaaludt, egy órája ébredt, és most olyan nyugodt, jókedvű. Persze az előbb evett megint. Úgy örülök, amikor kialussza magát, olyankor mindig "kezelhetőbb" napközben, mint máskor.
Talán van remény, hogy megtanulja az egyedül elalvást, mert már kétszer előfordult az is, hogy hajnalban megébredt (4-kor és 5-kor), cicizett, és mivel nem aludt el rögtön, ugyanígy betettem az ágyba (egy pici ringatás után), és kijöttem. Kb. 10 perc után csönd lett, és elaludt. Mindkétszer 9-ig aludtunk. :D

Most megyünk sétálni, kihasználjuk ezt a napsütést.
Majd még jövök.

Kép
mamy
 
 


Apa téma

Sz_Kata!
Mélységes együttérzésem fogadd el! :)
Az azért mozgatja a szemöldököm, ha valaki egy cseppet sem tud a családja javára csökkenteni a távollétéből...
mert ugye nem napi 2×15 perc kell legyen az otthon lét.
Bocs...
Néhány ismerős faszi meg azzal támad engem, hogy "ne baszd meg, hogy ilyen papucs vagy! Anya főzzön, mosson takarítson" Az ilyet elhajtom, vagy ügyet sem vetek rá!
Felnőttek vagyunk párt választottunk akit minden "hülyeségével" elfogadtunk és ezek után is így kell!
Az anyának kikapcsolódás a babnet, babaszoba és ha eljár babaklubba. A főzés mosás takarítás, hátfájással járó gyerekfoglalkozás és a megterhelő menszeszi napok nem kikapcsolódás. Persze egy kiadós dugás az az kellene hogy legyen (bocsika :):):P)
A fasziknak heti egy-két sör, vagy egy két félóra játék nem targédia . szerintem...
De a túlzott játék, buli, rendszer túra stb, ami még viszi is a zsetont az már azért arra vall, hogy egy ffi csak a külvilágnak újságolja, hogy ő mennyire jó apa, egyébként meg még a hülyeségre sem tanítja meg...
Igaz ezzel vigyázni kell, mert én is hülyeségre akartam tanítani a gyerekem, mikor a csillárba űvertem véletlen a buksiját :D:D
Csak azt tudom mondani, hogy amennyit tudsz kapcsolódj ki! Igaz elhiszem, hogy mindezt jobb érzés az apával együtt csinálni...

Suezika!
Próbálj utána nézni jogszabályoknak meg ilyesmi, mert egy családapát csak úgy nem tehetniek ki a munkahelyről. Gondolom nem egy maszek cég, így jókora pert lehet a nyakukba varrni a munkatörvénykönyv megsértése miatt! Főleg ha külföldi, akkor meg takarodjanak ahova mentek, otthon nem tehetik ezt meg!!!
Ha meg tuti fix a lapát, akkor én már keresném az új helyemet... mondjuk gépelőtt, de nem játék közben...
Egy két kocsmát be kell vállalni, a zsíros melókat ott lehet beszerezni...

szép napot...
Vendég
 


Lányok,

Megjött a Kismama magazinom, és van benne valami, ami érdekes lehet:

Bujka, Dorka és a többi nemalvós baba anyukájának figyelmébe:

február 10-én, az Aranytíz Művelődési házban, a Kismama klubban Sződy Judit tart előadást az alvásról.
Én tuti megyek, hátha megmondják a frankót :wink:

orrszivózás, sterimározás: én azt gondolom, hogy ha nem indokolt, egyik használata sem szerencsés. Egyrészt, mert a sós víz kikezdi az orr nyálkahártyáját, ami nagyon szar tud lenni. Másrészt, a porszívózás sem lehet jó, ha amúgy nem taknyos a gyermek, legalábbis abból kiindulva, hogy nekem is szar, ha úgy fújom az orrom, hogy egyébként nincs benne semmi.
A száraz fikuszokat én pl ujjal kipiszkálom Petinek 8)
sz_kata
 
 


Az orrpiszkálás menő dolog... :D:D
A gyerek, ha más ettől is sír akkor én sem kínoznám porszívóval...

Ágyról leesés... huvaze durva. Már dobom is ki a heverőket, nehogy leessen a gyerek... (legalább le lehet az új szőnyeget teríteni) :D:D
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy megint nem jöttem, de elborított a takony és épp most hallom, hogy már Nándi is elkezdett köhögni. :( :(

Nózi!
Nem, nem! Én vagyok a legszerencsésebb (nem)feleség a világon!!! De majd feleség is leszek, ha Nándi nem szopzik már éjjel, mert a nászéjszakához ragaszkodom! :wink:

Hoppá, felkelt.... Na sietek!

Mamy!
Most már bizti, hogy én is akarok egy ilyet! Nagyon-nagyon szép!!!
:lol:

Sz_Kata!
Hosszasan tudnám ecsetelni a véleményemet, de összességében a lényeg, hogy nem gondoltam volna erről a jóképű pasiról, hogy ilyen korlátolt... Már bocsánat! :oops:
Régen hittem abban, hogy felnőtt emberek meg tudják beszélni a dolgokat, de már nem... Én "móresre szoktam tanítani" a páromat, ha meg akarok értetni vele valamit, azaz amit elmondanék átültetem a gyakorlatba... Hú, ezt elég nehéz elmagyarázni... Na majd később megpróbálom.
A másik dolog, ami szerintem nagyon fontos, hogy nagyon-nagyon pontosan meg kell tudnod fogalmazni, hogy mi az amit ebben a 15 percben szeretnél tőle! Az én párom legalábbis nem érte abból, hogy mi nem tetszik, csak abból, hogy mi tetszene. Jaj, még annyi mindent akartam, de mennem kell....

Puszi mindenkinek!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78
 
 


Orrszívás:
Én soha nem szívom, neki ha taknyos! A beszáradtat pedig amikor totál beájulva alszik akkor szedem i nagyon óvatosan szemöldök csipesszel. Nekem a fülpiszkával nem sikerül, csak bentebb tolom. A körmikéket is akkor vágom ha alszik, ahogy Apa mondja mikor átmegy "tepsibe". Hogy honnan ez az elnevezés!? :oops: :P

Ma megyünk táncházba. Matyival rendszeresen járunk, és Pannika most debütál! :lol: Remélem jó lesz... :lol:

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 


Sziasztok!

Á_kata: hú, tippeknek e-mailben örülnék!!
Bár nem vagyok teljesen analfabéta a főzésben, mert lightosabb kajákat simán összedobok pl. főzelékek, sütik, egytálételek DE semi kedvem cizellált órákig sütendő, kotyvasztandó bonyis, hízlaló kajákkkal vacakolni. Utána meg mosogatni egy csomót. És erre időm sincs, meg igényem se nagyon. VISZONT drága kis párom nem lakik jól egy főzelék+feltéttel, neki HÚS kell minden áron és minden nap, pl. csülök, debreceni töltött sertéskaraj, rakott kel, stb. A mirelitből kiengedett húst nem szivesen eszi meg, legyen friss a hús. Mindez azért van, mert így szokta meg - Anyukája piacra és közértbe járt naponta, és főzött akár naponta több kaját is.

Namármost itt nincs piac, a legközelebbi közért pedig gyalog 40 perc, autóval közel van, de gyerekkel az nagyon bonyis. Vagyi s már maga a bevásárlás is nehézkes, visszafelé üvöltés van, főzés csúszik... És amúgy velünk lakik Anyukám, aki imád főzni, szeret közértbe rohangálni. Vagyis ebben pont tud segíteni. De párom azt szeretné, ha ÉN FŐZNÉK.

Volt már olyan, hogy együtt főztünk és az tényleg anyira más. De ez nem napi gyakorlat sajnos, mert ő hétvégén is ottfelejti magát a számítógép előtt, de nem játszik, hanem Linuxozik. De azt aztán korlátlanul képes. Ez a hobbija, a mániája.

A gyerekezésre meg egyszer azt mondta, hogy a lányok úgyis szeretnek babázni, ő meg megcsinálja, amit nagyon muszáj és kész.

Sz_kata: látom nálatok meg a haverok nehezítik a helyzetet. Nincsenek gyerekek a baráti körében? Mert az azért durva, ha sokat eljár szórakozni, míg Te egyedül küzdesz Petivel. Meg kéne beszélnetek egyszer higgadtan.

Sződy Judit - tuti program - meegyeeeeek!

Mennem kell most.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Melódia: a legtutibb tejcsináló tea egy üveg ÜVEGES ALKOHOLMENTES BUCKLER!!!!!!!

Mamy: a párásítás elégtelensége miatt taknyosodnak. Próbálj meg neki éjszakára is minimumon párásítani! Vagy vedd lejjebb nála a fűtést. Én járatni szoktam minimumon a párásítót és figyelem a páratartalmat. Ha 45% alá megy, akkor szörcsög reggelre.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Mamy - :lol:
Tök jó, hogy ilyen szépen elalszik Gesztike! Nagynéha Zsoltika is elaludt magától, de nálunk sajnos mindennapos az elalvás előtti bőgés. Szerencsére azért nem annyira vészes, inkább csak nyűgösködés. Ilyenkor kicsit ringatom vagy cicin alszik el és úgy teszem az ágyába, szóval nem állunk a helyzet magaslatán. Amióta visszajöttünk anyóséktól alig alszik 8 -9 órát összesen éjjel. Azelőtt 10-12 órát is aludt, de párom szülei nagyon korán fekszenek és nagyon korán kelnek - így első nap szinte nem is látták az unokájukat. Gondoltam nem lesz baj, ha a reggeli cicizés után kiviszem játszani - de lett. Azóta mindig felkel játszani. :? El se hiszem, hogy azóta eltelt három hét és még mindig nem tudtam visszaállítani a szokott ritmusunkat... Pedig úgy örültem, hogy Zsoltika hétalvó, mert én is az vagyok:) (voltam)

Orrszívás: Zsoltika is szörcsög és fikás az orra, ezért inkább minden este kiszívjuk. Mondjuk nekünk annyiból egyszerűbb a helyzet, hogy Zsolti végigneveti a sterimartól kezdve a porszívózásig :lol: Ez úgy kezdődött, hogy nagyon meg volt fázva, és iszonyú sűrűn lett porszívózva az orra, és úgy tűnik megszokta. Megfázása után kezdett el játékból fulladozni: visszatartotta a levegőt két másodpercig, közben széttárta a kezét, kifeszítette a lábát és billegett ide-oda, aztán előszeretettel húzott a fejére mindent és előadta ugyanezt a műsort. Nem győztem lekapkodni a játékokat, pelenkákat a fejéről, és ő meg csak röhögött alatta. Szóval kiderült, hogy csak jókedvében fulladozik. Később fújtam a sterimart és porszívóztam, és megint visszatartotta a levegőt - így kezdődött. Ma már semmi baja, de félek mazoista lett :lol:

Beuka - a fogas sztorin már én is röhögök egy jó ideje. Akkoriban elég rossz volt, de ezek szerint tudod...
Sajnálom, hogy zavarnak szopi közben, nekem se tetszene :? sőt később még inkább kell majd a nyugalom, mert kb. négy hós koruktól kezdve minden jobban érdekli őket a szopinál, a legapróbb nesz is felkelti az érdeklődésüket, és abbahagyják a szopizást. Ezt éjjel pótolják... Remélem egyszercsak már nem lesz olyan nagy szám a rokonoknak a szopizás és békénhagynak titeket. Férjed mezőgazdaságban dolgozik? Ott szokott lenni, hogy télen nincs igazán munka (bár erre mondják, hogy még jó, hogy a tehenek téli álmot alszanak :lol: )

Kép
nózi
 
 


Sziasztok!

Dorka!

Sajnos nem tudom lejjebb venni a fűtést, mivel panelban lakunk és központi fűtés van. A párásító meg olyan ködöt csinált egyszer a szobájában reggelre, hogy alig találtuk meg a kiságyat... :roll: kábé 9 nm a szoba, hiába tesszük minimumra, akkoris nagyon sok a pára reggelre.

Orrszívás téma:

Érdekes amit írtok, hogy nem porszívózzátok a nózit. Bevallom, eddig én sem tettem, csak amikor náthás volt. De mivel napok óta szörcsögős, és látom, érzem, hogy taknyos, pedig nem náthás, ezért gondoltam hogy kéne porszívózni. A minap volt a tévében egy orr-fül-gégész gyerekorvos, pont ebben a témában. Azt mondta, nagyon csúnya szövődményei tudnak lenni annak, ha nincs eltávolítva az orrváladék. És ugye az akkor is termelődik, ha az ember nincs megfázva. Ez a kisbabáknál ugyanígy van, ugyanúgy termelődik nekik is, és mivel ők nem fújják az orrukat (és nem is szívják), többnyire fekszenek, stb. ez csak lerakódik. A doki azt mondta, ahogy mi felnőttek fújnánk az orrunkat (és általában ezt naponta tesszük) ugyanúgy kell a babáknak, kisgyerekeknek is tisztítani. Mióta ezt hallottam, ez a téma piszkál, és úgy döntöttem hogy inkább porszívózok neki 2-3 naponta, mintsem hogy arcüreg- vagy középfülgyulladása legyen. Az sokkal nagyobb tortúra, mint egy orrszívás.
Száraz pucóka kiszedése nekem nem megy sem ujjal kipiszkálva, sem fültisztító pálcikával, előbbi azért mert az ujjam nem fér a pici orrlyukába, a másikkal meg csak bejjebb tolni sikerült. Marad a kézi pumpás, ami elég hatékony, eddig mindig sikerült vele kiszedni. Bár persze azt is útálja. Eleve útálja ha az orrát piszkálják.

Livi!

Köszi! :lol:

Kép
mamy
 
 


Bettus - ágyról leesés :shock: Nem csodálom, hogy nagyon megijedtetek! Nálunk a földre van dobva egy ikeás fekvőbetét, ez egy 4 centi vastag szivacs, mert amúgy nagyon hideg a padló, még úgy is hogy szőnyeg van rajta, így meg nem. Kényelmes, de elég gázul néz ki - viszont egyre kevésbé zavar.:lol: Sokszor mindannyian a földön fekszünk - van így tévézünk. Kittinek jól áll a kiskalap :lol:

Nagyon szépek a babókák!

Kép
nózi
 
 


Sziasztok!

Hűű látom megy az apa forradalom :)
Próbállak titeket követni, ha nem olvaslak titeket két napig már cseszhetem is. Napi 1 oldalt tudok elolvasni, de Ti kettőt termeltek, szóval ha lemaradok már annyi. Pedig jó olvasni Titeket.
Elkezdtem válaszolgatni, de már nagyon elmaradtam, azért bemásolom :)

Bali lehet hülyeséget kérdezek, de mi az a Chamomilla? Azt a fogzásnál használják?

Mamy örülök, hogy tetszett, épp dolgozom a karácsonyi klippen, de Niki nem nagyon enged.
Movie maker ismerős nekem valahonnan, én nekem bevált a ulead, jó sok dolog van benne.
Te nem tudnád valahova felrakni, hogy megnézhessük Geszti kis filmjét?
Szerintem emilben beszéljünk a uleadról, ne offoljuk a topicot.

Jadey nagyon aranyos vagy, férjemnek mondtam kaptam egy képzeletbeli mini oszkárt. Hol dolgoztál? Esetleg nem tudod honnan lehetne letölteni több effektet?
Jade és Bencus nagyon aranyosak együtt.

Edi78 teljesen lemerevedtem, ahogy írtad ezt a fürdőkádas balhét…hála a jó égnek, hogy semmi baja nem esett Katának.
Kata nagyon édesen alukál hason, meg kell zabálni, nálunk Niki csak háton hajlandó.

Melódia, persze le lehet stoppolni Nikit. Mindig is kék volt a szeme, remélem úgyis marad. Pistike édes, bírom azt a nagy haját.

Sz_Kata akkorát nevettem a kendős beszólásodon, hogy úgy nézünk ki, mint valami homeless, elmondtam férjemnek ő is jókat nevetett.
Tök jó ez a kendős oldal, főleg a videós részek, eddig ezt hiányoltam

Bettus köszi a dicséretet, és nagy szó tényleg hogy ha egy férfi le halkítja a TV-t. Ulead szerintem jó kis progi, nemtom miért fagyhatott ki neked.
Én elejétől fogva mesélek Nikinek, nem vagy hülye.

Siba hát ez az ededebedezodoroztadmagad naggyyon komoly

Beuka nálunk is lesz keresztelő, de majd csak augusztusban. Én nem is gondolkodtam még ajándékokon, ilyenkor szoktak adni?
De jó, hogy kint tudjátok altatni Botit. Nálunk Niki nem alszik el ha nem mozog alatta a babakocsi, semmi esélyem a kinti altatásra így.

Bettus Kittit megzabálom, az a hatalmas fejhallgató rajta, istenem

Apa: Nálunk a férjem reggel 5 perc baba, majd ha haza jön fél óra kb plussz a fürcsi idő. De szerintem nem is nagyon tudnak még a férfiak mit kezdeni egy ilyen kis babával :) Engem nem cseszeget, sőt megértő is, de persze nem segít :) A ruháit ugyanugy eldobálja, nem mosogat, nem takarít, nem vasal, de igy szeretem ez van :)

Kendő: Annyira tetszenek ezek a kendők amit a videón látok. Nekem lenvászonból van, és ez olyan merev anyag. Rendeltem egyet a babközelbenről, egy rugalmas kendőt. Remélem jó lesz :)

Na megyek Niki hív :)

Kedven képem most, Niki és a maci :)

Kép Kép

chesti
 
 


chesti - hogy beírtál arról jutott eszembe - mi is megnéztük a videót a férjemmel - jó ötletet adtál, mi is csinálunk. Nagyon tetszett -igazából el is pityeredtem magam olyan megható lett. Aranyos Niki, ahogy szeretgeti a maciját :D

Tegnap megvettük az etetőszéket a babyoutletben.
Kép Kép

Kép
nózi
 
 


Beuka:
te kérdezted a banánt, ugye? Ezt találtam a szoptatasert.hu-n:

" Első ételként népszerű még a banán. Egyes mamák azt tapasztalták, hogy kisbabájukban allergiás reakciót váltott ki ez a déligyümölcs. Mivel a banán távoli országokból érkezik hozzánk és a tartósítás érdekében vegyszeresen kezelik, érdemes az orvos tanácsát kikérni ezzel kapcsolatban. Amagyar babák a hazánkban honos gyümölcsöket tolerálják leginkább."

Jubi: Azt találtam véletlenül a hígabb kakira hozzátáplálásnál, hogy ez akkor fordul elő, ha a baba nem jól tudja még megemészteni az adott ételféleséget. vagyis ezzel az adott kajával érdemes akkor várni.

Nózi:Tök jó a szék - milyen típusú és mennyibe került???

Csajok Bendus még mindég f@sik, de már nem zöld, viszont most meg köhögött egyszer olyan furcsán. A végén mintha asztmásan venné a levegőt... Tökre beparáztam, hogy esetleg ez az egész hasmenés+köhögés a két hete kapott oltástól lenne? Szamárköhögés? Jaj, úgy félek. Elolvastam a tüneteit, és sima nátha, meg ez a specifikus fura köhögés.

Na megyek.

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sziasztok!

Nózi!
Szuper jó az etetőszék!!! Tetszik! Mennyért vesztegetik?
Zsolti bűbájos benne, de hát hol nem az?... :wink:
Mi egyébként valószínűleg olyat veszünk, ami később szék+asztallá alakítható, fából van. Biztos ismered. Tescóban és Auchanban is lehet kapni.
Chesti videóján én is könnyeztem, tényleg nagyon megható lett.

Chesti!
Férjem időközben letöltötte az uleadot de azt mondta, nem olyan jó, neki nem jön be és letörölte... :? Már nagyon megszoktuk a mm-t. De azért sajnálom, hogy azok a jó kis effektek (varázspálca, pillangók) nincsenek a mm-ben...

Dorka!

Köszi a banán infót, én is valahogy így sejtettem egyébként, ezért biztos hogy nem adnék Gesztinek banánt, legalábbis most még nem. Az üveges kajákban ami van, az egyrészt minimális, másrészt bio.
Szamárköhögés: hogy mik eszedbe nem jutnak, szerintem biztos nem az, ne idegeskedj ezen!!! Nem kérdezted a dokit?!

Megyek mosogatni meg összedobni valami vacsit, kihasználom amíg Gesztikém ismét alszik... Most termelt be egy fél üveg őszi-almás-rizses pürét. :lol:
Ja, ezzel kapcsolatban akartam még írni, úgy általánosságban mindenkinek, hogy megfigyeltem, amióta Geszti kap üveges püréket, és sinlacot, sokkal-sokkal-sokkal jobb a kedélye, nincs semmi hasfájás, még pici sem, (eddig egy héten legalább kétszer volt sajnos), rendeződött a kaki, minden nap termel szép adagokat, pukizik rendesen, jókedvű, vidám, kiegyensúlyozott, sokat alszik, a mozgása is összehangoltabb lett. Nem tudom, ez összefügg-e a kajával, valamilyen szinten biztosan. Én leginkább annak örülök, hogy nincs hasfájás, mert az már tényleg szörnyű volt, amikor kínozta, én is bőgtem vele. De most mintha elvágták volna!!! :lol:
Na, leléptem...

Kép
mamy
 
 


Rozsagi!
Ez az életkép nálunk is :lol: Tuti ez a hegyi vonatcucc...

Sue!
Annyira örülök, hogy bejött a Sződy Judit tanácsa. :lol:
Szájpenészetekkel mi a helyzet?


Orrszívás-téma:
én is mindig szívtam Balázsnál akkor, ha úgy láttam, nagyon zavarta a takony. Most taknyos picit Zsombor és szívjuk, meg sterimározzuk. Utálja. Én is úgy tudom, hogy le kell szívni az orrváladékot, mert a pangó cucc sok mindent elindíthat odabent.

Egyébként sima megfázásnál (pici orrfolyás) kiviszitek a gyerkőcöt? Én mindig óvatos voltam, de szerintem ki lehet. Az otthoni száraz levegő nem tesz jót neki, csak max. az egyenletes hőmérséklet. Mi csak száradó ruhákkal párásítunk, mert nagyon bepenészedett az egyik falunk. Így kb 40-50 % a páratartalom. Jobb "orrilag" a magasabb, de tényleg nem merjük már bekapcsolni a párásítót.

Apa-téma: nehéz. Szerencsére mi is jó helyzetben vagyunk, bár néha megkaptam, hogy sokmindenről lemondott férjecském miattam/miattunk. De azért nagyon rendi. Mindent megcsinál, csak mondani kell, magától nem.
Amúgy régebben bátran bevállalta volna, hogy itthon marad a gyerekkel. Egyik munkahelyváltása kapcsán átélhette a mindennapjainkat, azóta azt mondja, hogy minden elismerése, ő megőrülne itthon és érti, hogy én mitől vagyok néha sík ideg (igaz, ekkor már 2 év körüli volt Balázs).

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Sziasztok!

Jubi, Jazi nagyon édes, kis kerek kiscsajszi. Igen én is szerettem volna liberos virágot, de mi pempit használunk.
Férjecskéd jól megaszonta, és igaza is van. PC játékról leszokott??? Kérjük a receptjét.!!! :lol:

CzMelinda: hát igen próbálkozom a 90 napossal, kisebb nagyobb megbotlásokkal. Azért gyüminapon le-lecsúszik más is. :oops: Ficusca köszöni jól van, habár tök ferde, viszont a konyhába lévő pálma eléggé elszáradt, pedig locsolom. :cry: Lehet nem tetszik neki az amit művelek a konyhába, mármint kaja szinten.
Ügyi Laura baba, nem volt hiába a sok torna!

Görög Zitának gratula, habár én sem szeretem szegénykét. Annyira únszinpi nekem, de hát erről nem tehet, lehet hogy hasonlít valakire akin nagyooooooonnnn nem csípek. Amúgy szerintem nincs rajta semmi szép…. :roll:

Tegnap elmentünk anyámékhoz, villamosoztunk és metróztunk. Annyira bejött a Kittinek, hogy a metrón cumi NÉLKÜL aludt el. :shock: Úgyhogy ha hisztizik máskor elviszem metrózni 

Sz_Kata. Hát igen néha kiborítóak tudnak lenni a pasik. Hála nekem ilyet nem vág a fejemhez, csak szimplán nem kel fel hozzá hajnalban.
Ja csajok tegnap kipróbáltuk a sex kapaszkodót  Jó volt :lol:

ÁKata: nekem is csak jogsim van de nem vezetek. Viszont múltkor oda lettem parancsolva a volán mögé, hát majdnem odacsináltam az ülésre, úgy féltem. És 1* lefulladtam :?

Sue: nem semmi a férjed!! Nálunk a fürcsire hanyatt-homlok rohan haza, még a focit is lemondja miatta. Azért szerintem is kicsit jobban kivehetné a részét, végülis ő az apja nem?? Már bocsi hogy ilyeneket írok, hisz nem ismerem, csak ahogy leírtad az elég durván hangzik.

Edi: és éjszaka felkel a Kata baba? Mert múltkor kérdeztem a párod, hogy este kel-e, de azt mondta nem tudja, mert ő alszik…Hát nálunk is alszik de én azért szoktam neki mondani, hogy nem felhőtlen az éjszaka… :wink:

Dorka: Ezek szerint hatott a lelki fröccs mindkettőtöknek. Na ezért már volt értelme veszekedni. Amúgy képzeljétek el, ha ezeknek az apukáknak lányuk lenne. Mert ugye sok férfi a lányt nem is tekinti embernek?!
Jó 5let hogy megnevelitek a fiaitokat, mert a lányom issza meg a levét. :lol:
Kaksi ügyben nem tudok segíteni, viszont láttam a boltban Hipp-es sárgarépa-rizsnyák ivólevet hasmenés ellen. Talán idd meg te, és akkor lehet neki is jó lesz. Vagy add neki azt, de azt hiszem te csak tejcizel nem? Amúgy nem tudom milyen íze lehet, elég bizarr ez a rizsnyák szó. :roll:

Ja még annyit tennék ide, hogy amikor az én párom nekiáll főzni a konyhába az kb. 2 óra. Persze nagyon fincsi lesz, de utána kb. 3 órát takarítok, mosogatok, mert ugye minden szir-szarért új tálca kell, meg új kés stb. Úgyhogy lehet jobban járnék ha én csinálnám, vagy eldugom az összes tálat, kést és csak egyet hagyok meg neki :lol: Mert ugye mosogatni utál. :evil: De azért töri magát, meg igyexik, habár a pelust ő se cseréli. Pedig nem értem mi benne olyan nagy kunszt? Mert hogy a Kitti kb. 1 héten 1* kaksizik a pisis pelusba meg nincs semmi....

Simigabi: Nagyon cukik a fogak, és milyen egyformán nőnek. Nekünk is azt mondta a dokinő, hogy már szélesedik az inye, így lassan lesz foginca.

Mamy: én még sose porszívóztam a nóziját habár látok benne fikuszt de azt vagy kibányászom vagy kihapcizza.
:lol:

Bocsi de ez mi a szösz: sterimározás???

Na eldugulok itt nagy tudatlanságomban. Amúgy Kittinek jó napja volt a reggeli esés után, tejben-vajban fürösztöttem, cipeltem ide-oda. Érdekes 1* sem sírt. Úgy látszik nagyon igénylik a törődést. Még a wc-re is magammal vittem és a babakocsiból sasolt :lol:

Puszó:Betti

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

NO megnyugodtam, hogy nem csak én túrom a gyermekem orrát :lol: :lol:
én zsepkendőből készítek egy fúrótornyot (tudjátok úgy összecsavarom hegyesre) és megpróbálom kibűvészkedni a firgát. a végén már elérem kézzel is és akkor kihúzom.
Mi még egyszersem orrszívóztunk. de ma elővettem, mert megrémített, amit MAmy, és Orsi írt, hogy felgyűlik valahol az a ki nem szedett cuuc :roll:
de igazán nincs sokszor taknyi, megfázva se volt még, ki tudja..
végül még nem mertem használni ma sem :oops: :oops: :oops:

megyek, emrt felébredt, és engem néz a kis ártatlan szemeivel :) valami ilyesmit olvasok le róla, hogy anya gyere már ide lécci :) :)

még jövök...

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Ági!
Jó a játszószőnyegetek. :) Arik a gyerekek. Látom Pannika már most érdeklődik a vonatok iránt.
„átmegy tepsibe” – tetszik nagyon :D

Bettus!
Ágyleesés:(L Vigyázz ám Kittikére.:wink:
Kata éjjel eszik egyszer. Ma pl. evett 3kor, 6kor aztán ¾ 9kor. Apa nem kel fel hozzá, nem is hallja, max. amikor visszafekszem ½ órával később az ágyba. :)

Nózi!
Nagyon édes Zsoltika. Szép az etetőszéke. Mikor kezditek használni?

Melódia!
Lombikbébi program :evil: Nem semmi a technikára fogni. 700e ft, nem semmi, hát nem sokan tudják kifizetni, az biztos. Akkor nektek a próbálkozások már számítanak!!??
Örülök, hogy újra szoptatsz, meglásd a tej is több lesz. :)

ÁKata!
Szerencse a tej mennyisége (eddig lekopogom) nem változott, Kata is eszik, ahogy eddig. Szerencse semmi változás. De nagyon megvan, sokkal jobban, mint a szülés után. Várom vége legyen, unom nagyon.
Nem semmi, hogy ilyen régóta nincs meg neked.
Megnéztem a lányok képeit, nagyon jók. Annyira érdekelne, a lányok, hogy viszonyulnak egymáshoz. Mit csinálnak amikor egymás mellett fekszenek? piszkálják egymást? :)

Évi!
Igazad van, szoptass is csak 6hós korig. Én sem foglalkozom a dokinőmmel. Ő azt mondta mképpen kell adnom gyümit, hát nem adtam.

Sue!
Nekem azt mondta a dokinéni, hogy 1-2nap csak lé, aztán pép. És 5 nap után jöhet a köv. gyümi. Ha így cselekednék, sose jutnék el a húsig. Én megterveztem, hogyan, mit fogok adni, aszerint fogok hozzátáplálni, aztán meglátjuk Kata hogy bírja. És nem biztos, hogy 120-180g lesz! Amennyit kíván.
Kata tegnap kezdte ezt a harapást, nagggyon fájt, elintézte a bal oldalt, este a jobbot, még ma is sajog. :( Viszont Kata nem nyálzik, de az ínye be van dagadva kicsit.

Mamy!
Gratulálok az esti elalváshoz. Továbbiakra is ezt kívánom. Ügyes Gesztike. :)
Etetőszék: mi is asztal, székké alakíthatót veszünk, anyagi, hely és praktikusság szempontjából.

Lívi!
Mihamarabbi jobbulást nektek!

Dorka!
A párod ha nem mondod neki, honnan tudja, hogy fagyasztott húsból van a pörkölt? Megérzi? :shock:
Jobbulást Bendusnak!!

Chesti!
Niki és a maci! Nagyon édesek :)
Kata nem szokott hason aludni, elnézted a képet. A kiságyban keresztbefordulva van. :wink:

Simigabi!
Édesek a fogaitok! :)

Megyek, mert apa Katázik, szendvicset csinálok, aztán etetés. Utána gyerek az enyém, apa dolgozik. :(
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


SzKata!
Nem akarom ismételni a többieket, ezért okosat nem tudok, hülyeséget nem akarok írni, az otthon kialakult helyzetre. Az én férjem mindig igényli, hogy mindent megbeszéljünk, mert apró gondok feletti elsiklásból jöhetnek az egyre nagyobb gondok. Kitartást így a távolból....

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Húúú, újabb lavina.
nincs időm visszaolvasni, mert a szájbavert NJ tanszék megszívatott és mehetek kedden vizsgázni :evil: , szóval szép éjszakáknak nézek elébe. 800 oldal tömény baromság. Apa meg hajcsárként áll mögöttem, hogy tanuljak tanuljak... Ricsi bőg, mint egy szarvasbika, egész nap. Nem sír, hanem béget meg búúúúg meg bőg. Meg fogok őrülni.

Férj-issue: Audietur et altera pars - azaz hallgatték meg a másik fél, SzKata, tök kiváncsi lennék, hogy Férjed hogy látja ezt az egészet. (nem védeni akarom, dehogy, csak kiváncsi vagyok...) Szerintem - amit az eddigiek előtt hallottam róla - teljesen normális, kedves pasi, légy türelemmel és próbáljatok sokat beszélgetni. Mindenkinek lehetnek szar periódusai, majd jobb lesz minden.

csak annyit, hogy látatlanban ne mondjuk senkiről, hogy korlátolt, meg hogy f@sz meg részvétem!!!!!!
három mondatból nem derül ki, hogy milyen az ember teljes egészében, hogyan viszonyul a családjához, stb stb.
Én bizony majdnem egy hónapig (utána meg három hétig, meg két hétig, meg még 1x három hétig, meg két hétig) itt voltam egyedül az újszülött babával, mert külföldre kellett menni a Páromnak, tudomásul vettem és kész. Síkideg volt ő is, én is, naponta ötször hívott, hogy mi van velünk, de nem volt más választása. Ő még napi 15 percet sem volt velünk... :wink:
Egyébként tényleg nem az a papucs fajta, de engem a hideg rázott azoktól a pasiktól, akik olyan típusúak voltak, hogy éjszaka felkelnének velem szoptatni meg büfiztetni. Ez a magánvéleményem, ezt főztem meg, szóval meg is eszem. :lol:

Gyugyo, nem lehetsz olyan naív, hogy azt hidd, Mo-on nem azt csinálhatnak a munkavállalókkal, amit akarnak. Talán csak a várandós és gyes-en lévő anyukák kivételek, de egy családapát semmi sem véd az utcára penderítéstől.
Ha hazaküldöd a multikat, akkor jó pár százezren keményen rácsesznek majd, nem csak az ő alkalmazottaik, hanem az ő beszállítóik, partnereik, disztribútoraik, stb stb stb azok alkamazottai stb stb. Addig örüljünk, amíg a nagy cégek nem veszik a kalapjukat és mennek pld Romániába, ahol is az itteni bér töredékéért kapnak képzett szakembereket. Mi meg majd nézhetünk nagyokat a mellünket veregetve, hogy mennyire fasza gyerekek vagyunk. és rágcsálhatjuk majd a cukorrépát, hogy ne halljunk éhen.
(Utálom a multikat, de legyünk realisták.)

Na, evezzünk inkább vissza a békés kakiállag, orrszívás kontra kézzel fikázás témára. :lol: Magam részéről kifejezetten élvezem, hogy nem azon kell agyalnom, hogy hová költök 300 millió forintot a cég költségvetéséből és utána falhoz állítanak, ha nem jönnek a számok, hanem az a legnagyobb problémám, hogy kiszívjam-e Ricsi orrát vagy sem.
:lol:

(Mamy, szerintem egyszerűen nálatok száraz a levegő éjszaka. Nálunk ditto ez volt a szimptóma és amióta bevizezek két nagy fürdőlepedőt lefekvés előtt és kiterítem Ricsi szobájában, megszűnt a szörcsögés. Állítólag nem szabad gyakran sterimarozni meg orrotszívni, mert tönkreteszi a nyálkahártyát. Ha a párásító túl brutál, akkor tényleg jó lehet ez a szobában teregetés vagy ha éppen nincs mosott ruha - nálunk átlag kétnaponta van :wink: ), két nagy fürdőlepedő bevizezve.)

megyek, mert krumplit kell pucolnom és bégetés is van.
pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 



Nózi! Annyira cuki pofa Zsolti! Milyen jó husos már! hány kiló? ( Ő és Botond majdnem egyforma súllyal születtek, igaz Zsolti már komoly fiatalember :)) mazoista :) csaknem! de tényleg miket ki nem talál :shock: nagyon jó az etetőszék! tényleg mennyi volt? tök jó lehet az autletben vásárolni.
igen jól gondolod a férjem olyan területen dolgozik :)

Ági! Nagyon jó a kép, ahogy Matyika tanítja Pannit! :) táncház! de jó! a szem.csipeszre még nem is gondoltam! bár azt hiszem félnék, hogy megmozdul :shock:

Betti! leesés :( metrózás :lol: hirtelen nem ugrott be mi is az a szex kapaszkodó, azt hittem beszereztetek valami jó kis ssegédeszközt :lol:
ismerős a foci lemondsás :) ha fürcsi időre esik apuka el sem megy inkább, pedig imád focizni :)

Melódia! Láz :( nem is gondoltam, hogy még a 3 hós után is lehet. örülök, hogy van azért még tej. én is az alkoholmentessörttudom ajánlani, nekem jó a soproni szűz is :)
már olyan régen "beszéltünk" Pistike miket tud már? fejét hogy tartja? esetleg próbál-e már forgolódni? kezét mennyire használja már tudatosan?

Mamy! Gratula az egyedü lalváshoz! Micsoda jókat alszik Geszti!
és így már azért van rendes bukéja a kakinak?

Sue! harapások :(

Gyugyo! bevallom nagyon teccett a 13:09-es hsz-ed!!!

Livi! nászéjszaka! :lol: mielőbbi jobbulást!!

Chesti! Már épp hiányolni akartalak! örülök, hogy jöttél. Nálunk igen, szokás, hogy keresztelőre hoznak ajándékot. Na jó azért a kinti altatás nálunk is csak csellel megy. amikor kiviszem menni kell egy kicsit, hogy bealudjon, aztán tudom csaka teraszon hagyni. néha nála is muszály, hogy mozogjon a kocsi folyamatosan :?
az a lényeg, hogy úgy szereted apát, ahogy van :) (az ugyanúgy otthagy mindent dolog nálunk si ismerős :))
nagyon édes a mcis kép! hogy fogja! Niki tartja már a fejét? forgolódás esetleg? sajna én nem tudtam megnézni a videótokat, mert nem töltötte le a gépünk, de szívesen megnézném valahogy.

Dorka! köszi a babán infót! A hasmenésnél egyáltalán nem marad semmi sürű a peluson, mind belefolyik, vagy az is hasmenés lehet, ha van ez is, az is?

Kép
Kép
beuka
 
 


FIGYELEM, FIGYELEM!!! SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY MINDEN ÉRINTETTNEK: A MUSZÁJ PONTOS J-VEL ÍRANDÓ!!! :D :D

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok :D

Tegnap próbáltam volna írni este, de fél 11-kor még csinálta a feszkót Benike :? , úgyhogy inkább hagytam az egészet. (Mármint a netezést.) Végül az ágyunkon nyúlt el, mint egy kis béka 11 tájban.
Csak végig tudtam futni a hsz-eken és láttam, hogy adtátok a tanácsokat, bíztattatok, ami nagyon jól esik!!! Köszönöm Nektek! :D

Most nem tudok írni, de este megpróbálok hozzászólni a dolgokhoz (látom az Apukák kerültek előtérbe :lol: )

Mamynak:
Én mostanság szoktam szívni Benyó orrát, mert a fikuszokon kívül néha sűrűbb (nem beteges) trutyi is van benne. Gondolom a fogzás miatt bedurrant nyállkahártyák miatt több a váladék.

Puszi Nektek:
Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Sziasztok,

Na, még írok pár sort a mi apa témánkhoz, aztán részemről lezárom a témát. És nem sértődtem meg senkire, ez egy normális társaság, nem is lenne okom megsértődni :)

Szóval, elgondolkodtam azon, hogy tényleg egy korlátolt hülyéhez mentem-e hozzá :lol: Jelentem, NEM a válaszom :lol: :lol: Mert ugyan tényleg alig van itthon, és nem nagyon ér rá, de azért az gondolom kiderült még régebbi hozzászólásokbaól, hogy ha itthon van, ő igyekszik. Magamba fordulva, sajnos az ő igyekzete nekem kevés, és tulajdonképpen ez a probléma forrása. Azt akarom hogy mintaapa legyen, miközben én sem vagyok mintanya, miközben néhány hónapja még részegre ittuk magunkat a hajnali dínom dánomok közepette. (Livi, az hogy elmondjam neki, hogy PONTOSAN mit szeretnék, olyan mint a szex: elmondanám én, ha PONTOSAN tudnám, mit is akarok, de nem tudom :wink: :lol: )

A másik pedig, hogy azért van most nálunk ez a kommunikációs probléma (volt most időm átgondolni a szitut, elhihetitek :D ) mert két nagyon különböző élethelyzetben vagyunk. Én ugye, itthon vagyok a babával, másról sem szól az életem. Szerencsére, vagy sajnos, ez még nem dőlt el, a férjemnek a karrierje meg most lódult meg, de nagyon, ami nem csak dicsőséggel, de sok pénzzel is jár.
Ugye, nagyon távol van a két dodlog egymástól?? És azt hiszem, anyámnak meg Katának van igaza, hogy örüljek a férjem sikereinek, és legyek én a biztos háttér, teremtsek otthon olyan légkört, amiből nem szívesen megy el a barátokkal sörözni, meg bulizni. (jelzem, jól félreértettétek, mert a barátok hívják bulizni, de nincs is rá ideje, hogy menjen)
NNa, szóval igen, van azért az éremnek másik , vagy akár több oldala is, és igen magamba szállva, sajnos ki kell mondanom, szemlesütve és pironkodva, hogy rajtam is múlik a mostani helyzet. Nem vagyok megértő és jó feleség, akivel olyan szupereket lehet beszélgetni és aki mindig jó tanácsokat ad, bátorít és lelkesít, és érezteti a párjával, hogy szereti. Ellenben elvárok egy csomó dolgot, és ha nem kapom meg, hisztizek . Pedig, ha jól belegondolok, az én férjem nem is várja el, hogy vacsi legyen, meg rend a lakásban.....csak valószínűleg frusztrálja, hogy elházisárkányosodtam.
Lényeg a lényeg, tényleg le kell ülnünk beszélgetni kicsit :lol:

na, ezt most nem is olvasom vissza, szóval, bocsi ha összefüggéstelen....

Mamy,

a babák azért tüsszögnek, mert ők így "fújnak orrot".
sz_kata
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk az esti készülődés előtt.

Sz-Kata!
Tudom, hogy a babák a tüsszögéssel fújnak orrot. De ezek szerint nálatok nem száraz a levegő, és Peti nem tüsszög szinte egész nap, és nem szörcsög és nem köhög. Örülj neki. Sajnos Geszti igen, mert ez a hülye panel nagyon száraz. Ahogy fentebb írtam, párásítani meg éjjel nem lehet mert kicsi a szobája.
A porszívózásnak én sem örülök, és gondolhatod micsoda kínszenvedés amikor végig üvölti az egészet. De sajnos a muszáj nagy úr!!! Egy fül-orr-gégész szakorvos nem beszél hülyeséget szerintem, ha jobban belegondolunk valóban ezernyi baj forrása lehet a pangó orrváladék, bacilusok, lerakódás, stb. Az orrváladéknak az a funkciója, hogy a szennyeződésekkel kiürüljön. A kisbabák nem tudják kiüríteni teljesen, sőt még a nagyobb gyerekek sem. Azt mondta a doki, ha már akkora a gyerek, hogy önállóan tud orrot fújni, még akkor sem elég csak az orrfújás, mert pici kapacitással fúj (a pici tüdő miatt), ami nem üríti ki teljesen az orrát.
Remélem jól és érthetően fogalmaztam, és nem volt kusza.
Szóval a végső következtetésem, hogy inkább pár naponta orrszívás, mint bármilyen hülye betegség csak amiatt, mert féltem az orrnyálkahártyáját... Persze féltem, de ez a kisebbik rossz.

Beuka!
Buké??? Hajjjaj!!! De még milyen!!! :roll: Emberes!

Krisszi!
Köszi szépen a nedvesített fürdőlepedő tippet! Alkalmazni fogom! Hogy ez nekem hogyhogy nem jutott eszembe?... :roll:

Betti!
Sterimár: steril tengervíz orrspray, amit azért kell befújni, hogy fellazítsa a lerakódott vagy keményebb, hátul lévő trutyit. Picit hagyni kell hogy hasson, és utána kell porszívózni, akkor sokkal hatékonyabb mert több cucc kijön, és könnyebb is a porszívózás, nem tart olyan sokáig, nem terheli fölöslegesen az amúgy is üvöltő dedet...

Na megyek, Geszti olyan édesen kiabál, most valami olyasmit mondott, hogy "bádddddáááá" és akárhányszor ránézek, huncutul elvigyorodik és rángatni kezdi a zokniját mindkét lábáról... :roll: :lol:

Kép
mamy
 
 


Lányok, nálunk egyre rosszabb a helyzet. A mai alvás vagyis nemalvás katasztrófa volt, aztán meg fürcsi előtt bealudt, és az egész pancsi alatt nyűgös volt, mert már kajás lehetett. Aztán cicizett, utána be a kiságyba. Eddig simán aludt magától, persze a kiköpött cumit vissza kellett tuszkolni, de most meg mindig meg a nyekergés. Én nem tudom mi baja van, valahogy délután nem tudok neki rutint kialakítani, hogy mihez kösse az alvást... Mert ugye az estit köti a fürcsihez, a délelőttit a sétához, de a délutánit??? 5let??? :roll:

Úgy látszik a mai leesés nem okozott neki nagy traumát, nem úgy mint nekem. Azért is megijedtem nagyon mert ott volt a radiátor is ami elég hegyes, tudjátok ilyen panelracsi és az alul nagyon tud vágni. Úgyhogy vigyázzatok, mert ripsz-ropsz lepörögnek.
Ja és ma annyira túrta magát, hogy a két lábát behajlította, mintha mászni akarna, de nem bírta el a nagy popóját. 6370gr. :lol:

Orrka túrka
Nekem az elején a védőnő azt mondta, hogy ne szívogassam csak ha megfázott és én bevallom azóta nem is törődtem vele. Nekem is a hapcit mondta mint tisztítást. Úgyhogy én ezután se szippantom neki, csak túrka van :lol: én csak kézzel szoktam de nem eszem meg :lol:

Ja és jelentem ma én is egyedül vagyok itthon, páromnak Szolnokra kellett mennie :(

Jó éjt és kellemes hétvégét: Betti

UI: Mamy köszi a leírást sterimar ügyben :wink:

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

A mai napot átfutottam...

Bettus!
Leesés :( Hát ez tényleg így van, hogy a Baba már nevet, Mama pedig sír. A lényeg, hogy semmi baj nem lett. De megsúgom, hogy ritka az olyan babóca, aki féléves koráig ne cupázott volna le valahonnan :wink:

Melódia!
Én a Laktoherbet iszok, napi 2 litert 4 filterrel. Meg Buckler alkoholmentes sört. Sok sikert a tejcsivisszahozatalhoz!!! Ügyesek lesztek, visszajön az!!!
A Párodról írtak erősen összecsengenek azzal, amit az én Drágámról tudnék írni :D Jó nekünk! :wink:

Sz_Kata!
Lényegében ennyit szerettem volna írni Neked, amit Te is kihoztál: beszélgetés :wink: Ez a titka mindennek! (Megsúgom, hogy Marci megszületése óta nincs nálam házisárkányabb liba a földön, nem is gondoltam volna régebben, hogy ilyen hülye pitscha tudok lenni.)
Köszi az infot az Aranytizes előadásról :wink:

Livi!
Jobbulást Neked és Nándinak is!

Mamy!
Gratulálok az elalváshoz! :D Nálunk ez a módszer mostanság jött elő. Mivel Beni nem könnyű eset, gyakran előfordul, hogy csak nyüglődik (ki gondolná?! :roll: ), se cici nem kell Neki, sem ringatás, illetve csak nyöszörög a ringatás során is és ilyenkor van, hogy bezsuppoljuk az ágyba és mi csodálkozunk a legjobban a Párommal, hogy pár perc alatt bealszik :shock: :lol:

Nózi!
Klassz az etetőszék, meg a tulajdonosa is :wink:

Dorka!
Biztos nem szamárköhögése van Bendusnak. De ha nem javul, akkor dokival beszéljetek, ha még nem tettétek még meg (bocsi, csak a mait olvastam vissza).


Orrszívás: bizony szükséges rossz, de ha szükség van rá, akkor igenis szükség van rá. És bármennyire hallani olyat, hogy nem tesz jót a nyálkahártyának, mit tud tenni az ember lánya, amikor a babája-kisgyereke (Marci 2 éves múlt, de ha náthás lenne még neki is kéne szívnom kismilliószor az orrát, mert nem tudja magának hatékonyan kifújni) nem kap levegőt az orrában levő trutyitól, így nem tud enni, nem tud aludni stb., akkor bizony annyiszor kell kiszívni, amíg rendesen ki nem szedjük a trutyit. Marcinak iszonyatos mennyiségű váladék termelődik az orrában pici kora óta és bizony naponta akár 10-15-ször is szívtuk az orrát... És még él és virul :wink:

Amit Mamy írt lehet, hogy a szárazságtól van, de szerintem inkább a fogzás miatti bedurrant nyálkahártyák okozzák a gebaszt. Na meg a köhögés: félrenyelik a temérdek nyálukat. De a párásítás sosem árt :wink:

Na egyelőre ennyi! Az elmúlt 3 napunkról majd írok (már ha kíváncsi ránk valaki :roll: )

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Na itt vagyok én is, az elmúlt nemtomhánypercben volt, hogy visongva röhögtem, volt, hogy majdnem bőgtem, nemtom hogy vagytok vele, de annyira érdekes ez az egész fórum ügy, én még sose voltam vircsuál közösségnek (kivétel társkereső szájt, na arról is tudnék mesélni) tagja, de ez komolyan egész hihetetlen....

Szóval, igen, bazi nehéz hozzászólni.. mert a pasik hülyék és a nők hülyék, meg vagyon írva ez már több helyen, mondá S. Beckett egyik hőse, amikor össze akarja foglalni élettapasztalatait, minden filozófia, minden tudomány és vallás végső tanulságaként kijelenti: Az emberek hülyék. És ott van még az alapmű, a Nők a vénuszról, a férfiak a Marsról.... Nehéz lenne tanácsot adni, meg nem is akarok, mert azt jobb a konkrét ügyekre tartogatni, nem csak általánosságokat puffogtatni, pedig tudnék láttam már közelről nem kevés díszpintyet :) De a csak friss húst eszik típus azért nem piti, Boróka, komolyan nem hiszem el, azt viszont igen, hogy ezzel együtt is lehet tök jó egy kapcsolat..... És Kata, nagyon sajnállak, mert biztos vagyok benne, hogy ha a Peti nem készítene ki ennyire, akkor másképp lenne minden, de így bazi nehéz lehet. A Párodnak is, mert azért a szecska, mozi, bulizás gyerek nélkül is elég nagy csáberő, főleg ha az ember dolgozik és valahogy azt a feszkót is le kell vezetni, meg megemészteni, hogy beindult a szekér, vagy éppen leállt. Én mondjuk azon szoktam gondolkodni, hogy mi a lópikulát fogok csinálni, ha mondjuk meglesz a 3 gyerek, amit nayon szeretnék és még dolgozni is visszamegyek és mondjuk hasonló munkakörbe, mint amiben voltam, nagy felelősséggel, jópár "hülyével" körülvéve, követelőző ügyfelekkel és folyamatos problémákkal és nem mehetek este futni, hogy levezessem a feszkót... Azt hiszem az én karmám - úgymint türelem megtanulása - akkor fog igazán kiteljesedni. Mindenkinek nehéz, csak mindenkinek másképp, valamelyik életszakaszban mind megkapjuk.

Juborka, légyszi a következő szolgálati közleményben ejtsünk szót az EGYELŐRE-ről is, mely N nélkül írandó és nekem meg ez a vesszőparipám, amikor valakit kijavítok, akkor meg persze okoskodó fsznak érzem magam..:)

Újság: én már lejöttem a kisnyanyáról és társairól, a terhesség végén már nagyon untam és azóta nem is vettem, egyetlen hetilapot tudok elolvasni és vagyok hajlandó megvenni, és az a Nók Lapja, a kórházban a korlátolt, sokjelzőttudnékírniróla szobatársam fél napig ezen röhögött, hogy hogy olvashat valaki 30 évesen NL-t, szerinte csak a Story az újság.

Jadey, hajhullas (nőklapjában pont volt egy cikk) chantaris, carbo vegetalis, muriaticum homeopátiás cuccot írja és említett egy weboldalt is www.hajhullas.hu asszem, remélem jól emléxem.Hihetetlen, hogy Bencus már átfordult. Akkor egy hónap és remélem az enyém is fog! :)

Ákata, GZita, én sem tartom egy iqbajnoknak, viszont szerintem kva jó nő és megmondom őszintén, hogy bár a Megasztár alatt a hajamat téptem tőle, a terhessége alatti egy két interjú után tök szimpatikus volt.

Mamy, Kínában és Ázsiában senki nem fúj orrot, mégis tök egészségesek igaz kuláznak ezerrel, amitől az edzetlen európai kikészül. Azért azt megkérdezném tőlük, hogy a babákkal mit csinálnak, mert tuti nem porszívóznak. Nincs valakinek kínai ismerőse? Én a dokiknak sem hiszek el mindent, sőt! Remélem beválik a vizeslepedős cucc!

Csajok, tudjátok, hogy nekem mi a problémám? Régen azt hiszem elég jól vezettem (egyszer volt egy formaegyes céges vezetésitréning, ahol jó pár faszit lenyomtam), de mióta az Andris mellettem van, síkideg vagyok. Ha egyedül megyek valahova semmi probléma, de amit ott a gyerek, überbalfaszbéna leszek, katasztrófa, dudálnak rám, tegnap majdnem leégettem a kéziféket... tényleg dráma.

Ezen kívül tegnap sírógörcsöt kaptam az utca közepén, mert pont egy receptet akartam megszerezni a védőnőtől és az addig alvó gyerek egyszercsak elkezdett fuldokolni, nem tudom mi történt, lehet, hogy egy kósza buki ment félre, de mire kikaptam a kocsiból és láttam, hogy minden oké, majdnem elájultam és - nagyon gáz vagyok - segítségért kiabáltam az utcán. Mikor kijött a védőnő, látta, hogy kész vagyok, szinte úgy támogatott be, hívta a dokit, megvizsgálták a gyereket, akinek addigra nyilván semmi baja nem volt. 10 évet öregedtem és nagyon gáznak éreztem az egészet. Ehhez hozzátartozik, hogy mentőbúvár vagyok, láttam, meg túléltem pár necces szitut, ahol mindig meg tudtam őrizni a lélekjelenlétemet, de a saját gyerekemre teljesen másképp reagálok, egyszer tényleg el fogok ájulni, ahelyett, hogy segítenék. (egy ismerős gyerekintenzíves dokinő barátnője hasonlókról számolt be)...

Rohannom kell, éhes a béjb.

Kép
siba
 
 


Szerintem is ott van a lényeg, amit SIba mond. Nem vagyunk egyformák a férfiakkal, soha nem fogunk egyformán gondolkodni, mégis meg kell találnunk mindig mindenben a kompromisszumot, főleg az ilyen nehéz, megváltozott helyzetekben. Ha ez sehogy sem sikerült, akkor ott a vége..

Krisszi! apuka nálunk eleinte felkelt éjszaka, mert kíváncsi volt arra hogy van a kisfia, szerettem megfogni, illetve hozott nekünk vizet (akkor még vízzel mostam a popóját) + hozott nekem inni, és mégsem papucs! Na jó, mot már nem kel föl :lol:

Jubi! értettem! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Mamy! Akkor jól el kell különíteni a pelusokat :) :wink:

Siba! fulladás jaj, megértem hogy baromira megijedtél :? de a lényeg, hogy nem lett semmi komoly. soki mit mondott, mitől lehetett?

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Orsi,
Írok emilt....

Siba,
Reggel én is frászt kaptam ,mikor Viki álmában hányt egy nagyot ,de nem történt semmi csak Én lettem trutymós...
Vezetés,imádom és hirtelen csináltam eddig mindent ,Gergő néha frászt kapott mellettem.Júliusba vezettem utoljára,de múltkor mikor Gergő bement auchanba vásárolni,mi meg kint maradtunk kocsiba ,mert Viki elaludt,közbe felébredt és nagy ordításba kezdett,volán mögé ültem, tök sötét volt ,amit utálok és vezettem.Rohadtul dobogott a szívem,szerintem ennyire akkor dobogott vezetés közben ,mikor a rutin vizsgán 2.xor sikerült a visszacsúszásból áthajtani a dombon.(kézifékes indulás).
:)

Boróka-Beuka,
Banánról Én annyit tudok ,abban van a legtöbb hisztamin,és ettől van sok babának allergiás tünete.Én majd a legutolsó gyümik között fogom majd adni és a dokibától is megkérdezem mi a véleménye erről,mert Nálunk sajna sok az allergiás.

Mamy,
Párom imád fürdetni és 2naponta Vele fürdetem babát,másik napon anyukámmal,pszt de erről nem tud,de amit a huga mondd az szent és sérthetetlen és Náluk(osztár) a kórházban azt mondták anno, 3-4naponta fürdesse gyereket.Most 5 éves a gyerek és még mindig nem fürdik naponta,persze popsit mosnak....
ÉN nem ezt csinálom és nem is hallgatok rá...
Hozzátápiról is hülyeségnek tartja sógornőm,hogy elkezdjem ,mert a gyereknek 1 éves koráig tutti jó az anyatej.Bár Neki szerencséje van rengeteg volt és csak azt kapott Ádi .És ezért hajtogatja párom erről is amit mondd.
:)

Sz-Kata,
látod milyen bután van Viki a kenguruba?És ebben az a rossz, így tartanom is kell a popsiját,viszont olyan békába nem tudom belerakni.Béna vagyok....

Gugyo,
Gergő az OTTO katalógusnál dolgozik, tudod az a ruha cég és annyira veszteségesek,hogy teljes cég felszámolás van.2008ra már nem is lesznek,így sajna nincs mit tenni,persze keresi a lehetőségeket,de ha elmegy mielőtt kiraknák, nem kap végkielégítést ami 4 hónap teljes fizu és 2 hónap plusz.Tehát míg ki nem rakják nem tudunk lépni,addig tanulja ezerrel a programozást.

mindenkinek jó éjt,
sue

és kellemes hétvégét mindenkinek ha nem jönnék,párom tanulni fog egész hétvégén a neten.
Krissz ne add fel,kitartás a 800 oldalhoz.
Kép Kép
:(
suezika
 
 


Sziasztok!

Bujka!
Érdekes, hogy Beninél is bejött ezek szerint ez az altatás? Lehet, hogy most értek el egy ilyen szintre, hogy már nem probléma nekik, ha ébren tesszük le őket? Sőt, néha már úgy veszem észre Gesztin, hogy egyenesen igényli.
Ma este pl. csakúgy mint tegnap, éberen tettem le. Ugyanis minden este kap sinlacot, és most úgy bekajált belőle, hogy nem kellett neki a cici, (amin be szokott aludni), csak nézett bambán szegénykém, és ragadtak le a szemei. Lekapcsoltam a villanyt, és még egy picit sétáltam vele az éjszakai lámpa fényénél, egy perc alatt elernyedt és lecsukta a szemét. De még nem aludt. Óvatosan letettem, jóéjt kívántam neki, és kijöttem. Alszik mint a bunda. :wink:
Egyetértek veled orrszívás ügyben. Sajnos egy szükséges rossz.

Siba!
Miért érzem úgy a hozzászólásodból, hogy nagyon kipihent vagy?... :wink:
Orrszívás és kínaiak ügyében csak azt tudom mondani, hogy az orrváladék eltávolításának nem csak az európai civilizált emberek által gyakorolt, "hagyományos" zsebkendős orrfújás a módja. Olvastam régen, és a doki is mondta, hogy akár szívni is lehet (mármint arra gondolok amikor egyes emberek "röfögve" szívják az orrukat, sejted mire gondolok) a lényeg ugyanaz, a váladék eltávolítása az orrjáratból. Mert ennek a váladéknak pont ez a funkciója, megvédeni az idegen cuccoktól a nyálkahártyát (porszem stb.) A lényeg szempontjából tökmindegy, hogy szívjuk vagy fújjuk. Csak nyilván az utóbbi kulturáltabb. Nekem nincs kínai ismerősöm (szerencsére) de hallottam én is, hogy csuláznak folyton. Úgy látszik, nem szeretik a zsebkendőt. Ők így "fújják ki". Hogy a babákkal mit csinálnak, azt nem tudom. Azaz sejtésem van: gyerekkorukban hurcolják a dokihoz fülfelszúrásra.
Sajnos egyébként nekem e téren keserű tapasztalataim vannak, mivel az én gyerekkoromban sem volt még orrszívás, meg is volt az eredménye. Mai napig emlékszem, amikor nem is tudom hányadszorra vittek a fülészetre felszuratni a fülemet, emlékszem az iszonyatos fájdalmakra, amikor begyulladt, és volt olyan is, amikor szó szerint megszöktem a rendelőből (kb. 5 éves lehettem), úgy rohant utánam a nagymamám, csoda hogy egyáltalán megtalált szegény. A bal fülem a mai napig nem tökéletes, az volt nagyon sokszor felszúrva. Nem bírok pl. víz alá merülni, és még egy kis emelkedőn is pattog mint az állat. Ha meg vagyok fázva, mindig bedugul és pattog, és fáj is. Na de nem akarok senkit untatni a saját nyavalyáimmal, a lényeg, hogy én mindettől meg akarom kímélni Gesztit, bár így sem garantált persze, hogy sikerül, mindenesetre én megteszem, ami tőlem telik, és inkább porszívózom továbbra is a nóziját.
Fuldoklás: szörnyű... vajon mi lehetett? Valószínűleg félrement egy kis nyál, vagy visszajött tejci?... Doki mit mondott?

Suezika!
3-4 naponta fürdetik a gyereket?... Érdekes...
Hozzátáplálásról már annyi mindent hallottam, hogy ezen már nem is csodálkozom, hogy 1 éves koráig csak tej. Hát persze, ez lenne az optimális, hogy addig kapjon tejet, ameddig csak lehet, ameddig a tej mennyisége fedezi a szükségletét. De hát nem mindenki ilyen szerencsés, mint a sógornőd...

Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy
 
 


ESIK A HÓ! ELŐ A SZÁNKÓKKAL :) :) :)

Kép
siba
 
 


Helloka!

Iszonyat éjszakánk volt. Gyerek 10-ig kétszer felébredt, majd hajnali 3-kor slejmot hányt az ágyra meg a pizsimre egy csomót! :shock:
Utána meg 5-ig gagyarászott és persze 8-kor keltett. Nagyon elegem van, és sajnálom szegényt szörcsög, meg köhög, borzalmas. :x

Edi: a fagyasztott húsnak mirelit íze van szerinte. Mondjuk talán a pörköltben már nem érezné ki, na de egy rántott hús az azért még jól azonosítható. Ja, és a kézzeé gyúrt házi levestésztára esküszik, meg ugye az otthon készített zsemlemorzsa is más ízű. Nem mondom biztos tényleg jobb, de erre kinek van kapacitása???
Őt ezekhez szoktatta hozzá az édesanyja.

Beuka: kaki igen, lehet olyan is, hogy kicsitkupacos, de be is ívódik eléggé.

Siba: Nem ér, nem ér!!!!!!!! Tessék infot adni, hogy nálatok hogy mennek a dolgok!
Mentőbúvár voltál? Úúúú, az nem semmi.
Nálam az autóvezetési képességeimet nem befolyásolja hátrányosan a gyerek.
Fiad miket csinál? Merthogy mindég aggódást vélek felfedezni az ő mozgásfejlődését illető megjegyzéseidben?!

Bujka: Szamárköhögés - bocsesz, de természetesen a köhögés hallatán azonnal átfutottak rajtam az összes védőoltásoktól megbetegedett babákról olvasott rémképek.

Sz_kata: így már árnyaltabb a kép. Gondolom elsőre dühből írtál.

És Bendus már eddig is mindent túlreagált - BCG tályog, minden oltás után láz+hasmenés.
Nem tom, ha ez lesz a következő 20 évben, akkor azt hiszem ideje lenne családi vállalkozásban patikát nyitnunk. :roll:

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973
 
 


Sziasztok!

Jaj de jó, esik a hó, seggen csúszik az igazgató!!! :lol:

Kép
mamy
 
 


Nózi :) Örülök ha ötletet adtam, tessék csinálni, had gyönyörködjünk Zsolti babában :)
Baby outlet, mi is voltunk ott vettünk meg a nagyobb ágyat minap, mert ki nöttük a bölcsőt :) Jókat kacaráztam egyes árakon :) minusz 10 Ft kedvezmény és társai :) de ez az etetőszék tetszik :)

mamy sajnálom, hogy letöröltétek, szerintem teljes verziótok volt, megmutattam volna hol lehet előszedni a többi dolgot :( Na de ha jobban bejön a az MM, akkor az is jó :)

Beuka :) fúrótorony készítés papirzsepiből :) Én is azt szoktam, d enem mindig tudom kipucizni vele :?
Nálunk csellel sem menne a kinti alatás, ha sétálunk, és megállok, 2 perc már sír, hmmmm.
Niki gyönyörűen tartja magát, és már ugy ahogy forgolódik, mikor fordulnak meg általában?

Melódia lombikprogi? Én ki akadtam, de azét mázlisták vagyunk, hogy nekünk még időben sikerült nem? Van fagyi babánk, szerinted az is beleszámít ha visszamegyünk kistesóért vagy nem??

Siba szerintem teljesen megváltozunk, ha agyerekünkről van szó. Azt hiszem én is jó probléma megoldó vagyok, de Nikivel más a helyzet, kétségbeesek, és úristen mit tegyek érzés önt el. Na ezen kéne valahogy változtatni.

Azt hiszem veszünk a Nikinek egy fisher price hintát tök jó játékaik vannak szerintem. Kiváncsi vagyok bevállik e nálunk.

http://www.arzuhanas.com/Fisherprice-Kat824/fisher_price_babygear_deluxe_tengeri_oeroemoek_-Art3855.html

chesti
 
 


Chesti!
Nem tudom, miért nem jött be a Páromnak az ulead, én nem nagyon tudtam megnézni mert az Ő gépén volt. De majd megkérem, tegye fel mégegyszer. Nem hiszem, hogy a teljes verzió volt, valami olyasmit mondott hogy csak pár napig működik, aztán meg kell rendelni és jó drága.
Na megyek, megébredt a Kisasszonyka.

Kép
mamy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?