Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Mongi!

Köszi kérdésed,nagyon aranyos vagy ,hogy legalább Neked hiányoztunk a topikból.......sajnos más valahogy nem igazán vette észre,hogy nem sűrűn írok :cry: :cry: :cry: :cry:
Még most nem megyünk bölcsibe Diussal majd talán ősszel,mert a munkahelyemre nem vesznek vissza így most keresnem kell még egy állást. Meg az az igazság,hogy Dius még nagyon kicsi a bölcsihez sztem....nagyon anyás.
Nézegettem a napokban az iwiwen a képeiteket és látom már Antónia bilizik :?: Sajnos mi még nem tartunk ott,még nem sikerült egyszer sem termést produkálni a bilibe :P

UTÓLAG IS BOLDOG NÉVNAPOT ANTÓNIÁNAK!!!
Kép


Lányok!
Ha valakit érdekel iwiw meghívó szóljon,van egy felesleges meghívóm.

puszi
Kép

KépKép
diÁcska
 
 


Sziasztok Lányok!

Diácska!

Engem érdekelne az iwiw meghívó, az igazság az hogy a kerilányomnak igértem egyet ,de én nem kaptam pedig már kértem! :( Te mennyi idő múlva kaptál mikor megkérted??
Ha megtennéd,hogy elküldöd neki,ha neked úgyis felesleges nagyon megköszönném!
A címe: picilany91@citromail.hu
Vendég
 


Sziasztok!

Diácska! Köszi a névnapi köszöntést.

Dius már kész hölgy és a fürtjei csodásak.

Nagyon sajnálom, hogy igy jártál a munkahelyeden, nagyon piszkok. Sajnos már mástól is hallottam hasonlót, pedig ott a baba még nincs 0.5 éves, de már közölték, hogy nem kell visszamennie dolgozni.
Diusnak viszont biztos jó lesz, hogy együtt lesztek még.Ha majd kezdődik az óvoda úgyis belekerül ő is a mókuskerékbe mint mindenki.
Én egy kicsit bölcsi ellenes vagyok, ez most lehet, hogy nem szimpi mindenkinek. Szóval én is itthon maradok végig, gyerektársaságról meg tudunk gondoskodni.

Bili ügyben ne keseredj el Antónia is játékból szokott rajta ücsörögni, tetszik neki. Néha belepisil, de nem jelez, ha kell neki ha bekakil akkor is csak utólag szól, hogy "tata".

Most már tessék írni gyakrabban!!!

Betti! Sok sikert a szülésznő sulihoz, nagyon szép hivatást választottál.

Ágica! Jobbulást Nellikének!


Mindenkinek jó éjt!

Kép
Kép
mongi
 
 

 
 

Sziasztok!

Judit: köszi a gratulát! Nagyon édes ez a kép! :-) megszoktatok már Szandaszőlősön?

Elin: a kórházi ordítás is ismerős :-) mostmár kezdek belenyugodni, hogy mi már csak együtt fogunk aludni. azért próbálkozok rendszeresen a kisággyal, de ott mindig felkel 2 óránként :shock:

Betti: akkor lehet a következő babát már nálad szüljük? :-)

Diácska: nagyon sajnálom azt is, hogy nem kerestünk és a munkahelyet is! Félek a munkahellyel én is így fogok járni :-(

A bölcsibe mikor kell jelentkezni?Évközben lehet kapcsolódni? Vannak nyíltnapok? A kolozsvárin kívül hol van még bölcsi, ahová egy 1 éves babával lehet menni és jó bölcsi?

Ágica hogy vagytok?

Zsófinak most ha hason van, mindig nyomja az égnek a fenekét :-) Ebből fog lassan visszafordulni?
Üdv: Ewa
ewa
 
 


Sziasztok Lányok!

Elin!

Örülök,hogy jól vagytok,és szépen fejlődtök.Szóval Lilcsi benne van már mindenbe? :D Írogass mostmár sűrűbben,persze,ha Lilcsivel meg tudtok egyezni ki van épp a gépnél. :D :D :D
Franci is szereti nyomkodni a klaviatúrát!Nekünk 4 fogacskánk van már,és most vettem észre,hogy letört a felsőből egy darab annyira csikorgatja. :?

Diácska!

Elég szomorú,és nagyon bosszantó,hogy nem vettek vissza a munkahelyedre,szépek a kismamák kilátásai a jövőre nézve!!! Én úgy tudtam ,hogy a munkáltató köteles visszavenni a kismamát ha lejár a gyes,vagy ez csak tévhit??Remélem találsz hamar új munkahelyet.

Mongi!

Valójában én sem vagyok a bölcsi híve,de a 22000 ft-os gyesből nem nagyon lehet megélni!Úgyhogy ha a gyed letelik,beadom a picúrt, persze ha engem is visszavesznek egyáltalán a munkahelyemre! :(

Ewa!

Melletted alszik Zsófi?? :shock: Ha megszokja nagyon nehéz lesz ám átszoktatni,a saját bőrömön tapasztaltam.Az én fiam is mellettem aludt 4-5 éves koráig.Francival már nem követtem el ezt a hibát!Te tudod egyébként ,nem akarok beleszólni. :oops:

Ágica!
Nellike meggyógyult már?
Franciska most lett beteg,tegnap a nagyfiamat vittem az orvoshoz ma meg őt.Valami vírus,lázasak és nagyon köhögnek.


Mindenkinek szép napot kívánunk! Franciska & Hajni
Vendég
 


Hát igen! A pénz nagy úr. :?
Én is úgy gondolom, hogy a gyerkőcnek az a legjobb, ha minél később adják be/le. De hát, ugye az a kevés lóvé, amiből meg kéne élni, meg gyerkőcöt ruházni... stb. az biza nem sok. Mi szerintem még nem tudjuk beadni Leventét a bölcsibe a 2. életéve után, lévén, hogy csufi van a bölcsikben. Nem is nagyon bánom, mert így legalább kicsit kipróbáljuk, milyen GYES-ből élni (hál I'stennek van annyi tartalékunk pont erre az időre, hogy ha gond lenne, akkor legyen miből élni) és ha megy, anélkül Levente bármiben hiányt szenvdne, akkor szerintem én kitolom még a bölcsizést. Ettől függetlenül, azért beíratom, nehogy aztán lemaradjunk, ha esetleg mégsem bírnánk az anyagiakat. A munkahellyel egyébként én is gondban vagyok! :? :(
szilbee
 
 


Sziasztok!
mano!
Elküdtem a meghívót a címre.

A bölcsi témához annyit,hogy Dius még most lesz februárban 2 éves és szerettem volna vissza menni dolgozni 6 órában GYES mellett,ugyan is mikor eljöttem a melóhelyről még erről volt szó....de hát a főnöknő szava ennyit ért,sajnos már vett fel állandóra valaki mást mert "Ő" a főnöknő nem várt még annyi időt ,hogy én vissza menjek.pedig nem sokat kellett volna várnia de mindegy.
Ja igen a munkaviszony addig él míg a GYES le nem jár ezt jól tudod mano. De hiába van ez papíron a mai világban ez semmit nem ér sajnos.
Úgy,hogy most maradunk még itthon úgy néz ki legalább is őszig biztos.
Szilbee!
Melyik bölcsit célozzátok majd meg Levinek?
Ami itt van hozzánk közel a Rózsa útit nagyon sokan dicsérik,majd én is megnézem közelebbről is hogy milyen.
Egyébként Diunak tetszik mert mikor jó idő van arra szoktunk menni sétálni és Dia menne be játszani a gyerkőcökhöz nagyon szívesen.Mondjuk nem tudom ha tényleg járnia kellene akkor,hogy tetszene a kisasszonynak?:P

Jobbulást minden kis betegnek!!!!
sziasztok

KépKép
diÁcska
 
 


Szia Diácska!

Mi is oda tervezzük beadni Leventét. Te voltál már bent? Kintről látom, hogy fel van újítva... Örülök, hogy pont a "közelünkben" van egy ilyen jó hírű bölcsi. :) Lehet, hogy a végén a gyerkőceink egy csoportba kerülnek! Mi is őszre tervezzük, mivel augusztusra (úgy hallottam egy helybelitől) már beteltek.
Szemét dolog, amit veled csináltak. Furcsa mód velem is "hatalmon" lévő nő cseszett ki, pedig két gyereke is van... Nem értem én ezt!!
szilbee
 
 


Szia Szilbee!
Még én sem voltam belülről de kívülről tényleg nagyon szép lett bölcsi,sok szép fa játékkal az udvaron tényleg nagyon szép.Az jó lenne ha tényleg egy csoportba járnának a gyerkőcök. Majd megkérdezem a szomszédom,hogy látta e már ,hogy a beíratkozás mikorra van kiírva mert ők éppen oda járnak bölcsibe. Nagyon szeretik mert nem zsúfolt max.12 gyerkőc van egy csoportban,ami szerintem nagyon jó. Legalább tudnak velük foglalkozni rendesen.
Egyébként te hol dolgoztál ???

KépKép
diÁcska
 
 


Hajni: nyugodtan szólj csak bele :-) mellettünk, mert a kiságyban mindig felkel 2 óránként :-( mellettem sokkal nyugodtabban alszik, hát ez van :roll:
ewa
 
 


Diácska!
Csak 12 egy csoportban... :D Ez tök jó!! Nagynéném (gondozónő az egyik belvárosi bölcsiben) mesélte, hogy náluk 20-25 gyerek van együtt!
Én korábban a Belvárosiban tanítottam..
szilbee
 
 


Sziasztok!

Én a Hetényis topicból néztem be hozzátok, és azt hiszem mostmár maradok is, hiszen kisfiam már két hónapos!
És már a legelső levelemben a segítségeteket kérném! Szemünk fénye nem hajlandó egyedül elaludni, csak ölben, ringatással. Ha sikerül is letenni az ágyába egy fél óra múlva már ébren van és bömböl (ez az éjszakákra is igaz). Kérdezném, nálatok ez hogy van? Sikerült-e rászoktatni a csemetét az egyedül elalvásra és ha igen milyen idősen és MILYEN MÓDSZERREL?

Kép

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Szia Olga!
Nagyon ismerős, amit írsz!! Levente pont ezt csinálta. Nálunk az volt a gond, hogy állandóan vele voltam és besokalt tőlem. Túlingerelt lett, attól hogy mindig altatgatni akartam. Mire erre rájöttem... egy ideig eltartott, míg kilábaltunk ebből az időszakból. Nem tudom igazán nálatok mi lehet a gond. Talán az mint nálunk... de ezt így látalanba elég nehéz lenne megmondani...
szilbee
 
 


Még egy kérdés! Csemeténk súlya most 6 kg felett van egy picivel. A 2-es méretű Pampers már szerintem kicsi neki (3-6 kg), ugyanis szinte minden nap folyik ki belőle "anyag". Ma néztem a DM-ben a nagyobb pelusokat, de kicsit furcsálom, hogy ilyen méretek vannak: 7-18 kg és hasonló. Azért ez elég nagy szórás, nem? Most a 2 hónapos gyereknek a hónaaljáig fog érni a pelus? Hiszen még egy éves korában sem lesz 16-18 kg a gyermek. Végül Haggist vettem, 5-9 kg-osat. De már erre is rá van írva, hogy bilire szoktató pelenka. Én szoktatnám bilire, de azt hiszem 2 hónaposan ez még korai. :)

Nektek mi a tapasztalatotok? Vagy egyszerűen csak lazán adom rá a pelust, azért produkál mellé?

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasztok

Diácska!

Köszönöm szépen,hogy elküldted a meghívót! :D Szóltam a kerilányomnak nagyon örült neki!

Ewa!

Aranyos vagy,hogy nem haragszol. :D Én úgy gondolom még vissza lehetne nálatok fordítani ezt a folyamatot mert még 5 hónapos Zsófi.Igazából ez csak azon múlik,hogy te mennyire leszel kitartó,hogy fel kell kelned 2 óránként. Nálunk is van,hogy 2 óránként felkel Franci,Sőt olyan is volt,hogy felkelt és már reggelig vissza sem aludt. :( De nem engedek,mindíg megy a kiságyba! :D

Olga!

Üdv a köreinkben!Az alvással kapcsolatban: a mi kislányunkat is kézben altattuk,és 5 perceket aludt a kiságyban!Persze csak napközben,éjszaka azért aludt rendesen!! Kitartó munka eredménye volt,hogy most már 1, 1,5 órákat alszik nap közben!
A lényeg hogy ha elaludt,mindíg ment a kiságyba, ha 5 percre is!!
a végén megszokta hogy ott kell alukázni!!Ezek a kis babucik már csak ilyenek! Mindíg próbára teszik a szüleiket!!
Pelenkával kapcsolatban!!
Akkor a Te babucid is kis husi-musi lehet,ha már 2 hónaposan 6 kiló!! Mi is hamar át álltunk a Pampers maxira, a 7-18 kg -ra! Nyugodtan át állhatsz rá,nem túl sokkal nagyobb,mint a midi,nem fog a hónaljáig érni!! :D

Más!!
Voltunk a dokinál Francival,piros a kis torkocskája!! Kaptunk antibiotikumot meg kanalast!!Remélem hamar rendbe jön!

Puszi mindenkinek!
Franci és Hajni
Vendég
 


Sziasztok!

Jesszusom.... Az ember nem néz be egy napig és alig győz olvasni. :)

Szia Olga! De jó, hogy ismét bővült a klubunk! Üdv neked itt nálunk! Gyere sűrűn!!! :lol: A pelusról: Lilike 7 kg és a LIBERO midit használom. Nekem ez a legjobb, de a következő adag pelus nekünk is a maxi lesz, mert már látszik a gumírozás nyoma a combikáján.
Teszel fel nekünk egy fotót a csemetédről?

Szia Hajni! Gyors gyógyulást Franciskának. Franciskának hogy szoktad beadni a gyógyszert? Lilike nem eszi meg kiskanállal, csak ha bekavarom a kajájába. De van olyan gyógyszer, amit nem lehet meleggel keverni. Ilyenkor mi van??? :?: Ti hogy csináljátok?
Sajnos Ágicáék is betegek. Ma beszéltem velük és még náthásak mindketten.

Szia Diácska!
Én is örülök nektek. :lol: Megszoktam ám kukkolni vannak-e új képek az IWIW-en Diáról! :!:
A munkahellyel kapcsolatban.... Törvénytelen amit csinálnak... Vissza kell hogy vegyen min. 30 napra, és gyorsan el tudnál menni betegállományba egy időre. Így nem szünne meg a munkaviszonyod. Amit veled csinálnak az nagyon gáz. Érdemes lenne őket bejelenteni a Munkaügyi Felügyeletnél!!!
Én is visszamegyek ( azaz szeretnék ), ha Lilike betölti a 2 évet, mert a GYES az semmire sem elég. Sajnos ez ma az általános... :(

Szia Ewa!
Igaz, én egy "mintagyerek" anyukája vagyok. :):):), de szerintem is gyorsan szoktasd el az ágyatokból Zsófikát, mert később nagyon meg fogod bánni. Iszonyú nehéz elszoktatni onnan. A keresztlányom is középen aludt és csak nagyon nehezen szokott a saját ágyába. Már elmúlt 3 éves, mire külön ágyba aludt éjjel!!!

Üdv: Hexe



Kép :cry:

Kép
diehexe
 
 


Sziasztok csak egy gyors kukk!

Hexe!
Addig amíg GYED ill.GYES jár nem köteles visszavenni a munkáltató dolgozni,nekem még most február.27-én jár le GYED-em és utánna még 1 évig jár GYES.
A volt kolléganőmet sem vette vissza mondván nem akkor ment vissza mikor ő kérte......a kolléganőm a kislánya 3.éve betöltése után ment volna vissza de hát ez van,ilyenek a vállalkozók nekik semmi nem kötelező. Valahogy mindig megtalálják a kiskapukat
:( :( :(

Szilbee!
Voltam ma lenn a szomszéd asszonynál és érdeklődtem bölcsi ügyben,még nincs kiírva hogy mikor lesz a beíratkozás de ha kiírják fog szólni......én meg neked!! :) :)
Ma megint rákérdeztem tényleg csak 12 en vannak egy csoportban sőt van,olyan csoport is ahol még kevesebben.
Szerintem biztos van nyílt napjuk majd megérdeklődöm és talán betudunk kukkantani szétnézni egy kicsit. :wink: :wink:

sziasztok Kép

KépKép
diÁcska
 
 


Bocsi a nagy bölcsizésben elfejtettem köszönni az új topik lakónak,szia Olga!!!

Pelus témában annyit,hogy mi PAMPERS pelust használunk és nekünk nagyon jó,legalább is eddig nagyon jó volt.
Nem igazán értem Olga a méretei pedig annyira jók a pampersnek mi igaz nem vagyunk túl nagyok még mindig a Maxit használjuk Diusnak az 7-18kg ig van az előző méret pedig a Midi 4-9 szerintem nagyon jó méretek.

Na tényleg sziasztok

KépKép
diÁcska
 
 


Olga

Én most tanítom Timit az egyedül elalváshoz. Eddig szinte mindíg a cicin aludt el és utána tettem a kiságyba.
Szoktam nézni a vásott kölykök műsort. Én hülye most minden rosszat felfedezek az én lányomban is. :? :oops: Legnagyobb bánatomra egyedül nem tud elaludni és tegnap elhatároztam h alkalmazom nála a gyors visszatéréses fektetést. Tegnap 20-30 percig tartott mire elaludt ma viszont 5 perc elég volt. Úgy örültem. Most már csak az éjszakai ébredésekkel kellene valamit csinálni. Eddig mindig ciciztettem s akkor visszaaludt. Ez egy éjszak 3-4x is kell.
Éjszaka nincs erőm altatgatni, akkor én is hulla vagyok.

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Sziasztok!

Bea!

Köszi a jókívánságokak,már jobban van Franciska,ma még nem volt lázas,és remélem nem is lesz!
Hát a gyógyszert mi nagyon ügyesen bevesszük,mikor meglátja,hogy apa csavarja le a gyógyszeres üveg kupakját már köpi ki a cumit jó messzire.
Apa már kérdezni akarta a múltkor tőled mikor összefutottatok de elfelejtette,hogy mit jelent a diehexe?? :) Elárulod neki?

Petri!

Én is szoktam nézni a Vásott kölyköket és én is tanulgatok belőle,nagyon okos az a nő!

Ágica!

Nellike ,hogy van már?

Szép napot mindenkinek! Franci & Hajni!
Kép
Kép
Vendég
 


Altatás / alvás téma:
Az esti altatást mi is úgy oldottuk meg anno (Levente 2 hónapos korában), ahogy azt Petri is mondta. Nekünk is bevált ez a módszer, de csak az estinél, nappal már nem... Sokára tanult csak meg nappal is elaludni magától. Én is sokat rohangáltam be hozzá éjjel. Egy ideig a tejcsi miatt ébredt, később pedig a fogzás miatt. Most már rendesen alszik, alig ébred, ha esetleg mégis, akkor elég csak bemennem hozzá, s mikor a hátára teszem a kezem már meg is nyugszik és alszik tovább.
Egyébként szerintem nagyon fontos, hogy a baba már egész kicsi korában megtanuljon önállóan elaludni. Sokan úgy gondolják (mint ahogyan én is anno :oops: ) , hogy a babák ezzel a képességgel születnek, pedig nem. Meg kell tanítani őket ellazulni. Azt mai napig nem tudom, hogy ezt hogy lehet elérni. Csak annyit tudok, hogy fontos a rituálé (ezzel együtt a rendszeresség) és a nyugodt környezet megteremtése, valamint nagyobb gyerekeknél (akik már nem csak vagy már nem anyatejesek) az alvás előtti étkezés. Értem ezalatt, hogy mit esznek! A serkentő szereket (csoki, cukor, fejete / zöld tea ...stb. kerülendő) kerülni kell. De azt, hogy lehet megtanítani a gyerkőcöt/csecsemőt, hogy ellazuljon az alváshoz... azt még mindig nem tudom, hogy lehet elérni.
szilbee
 
 


Diácska! :)
Nagyon megköszönném ha szólnál nekünk is! :D
Csütörtökön majd a 18 hós szuri után én is beugrok megnézni, hogy van e már valami kiírva. Szólok majd én is ha látok valamit kiírva.
szilbee
 
 


sziasztok!!!

nah már két ismerősöm is van itt!!!
Olga!
azért írsz majd még a másik topicba is?

Hát Ewa sajnos még csak most kezdtem szeptemberben a sulit, de ha 2,5 éven belül nem terveztek babát akkor akár megtörténhet!!!!!!! :lol:

amugy azért ne haragudjatok meg ha nem mindig írok, de olvasni mindig szoktam, csak nem tudok hozzá szólni a témához!!!

puszi a babáknak!!
Betty

Kép
kbernadett
 
 


:cry: Alig tudtam belépni! :cry:

Sziasztok!

De jó, én is szoktam nézni a Vásott kölyköket. Szupi műsor. Annyi okosságot tanul az ember, csak győzze betartani a jó tanácsokat. :) A Spektrumon is ment egy hasonló sorozat, nem tudom, hogy megy-e még. Abban a műsorban nem csak nevelési tanácsokat adtak, hanem a fejlődéssel kapcsolatos dolgokat is megmagyarázták. Nem jut eszembe a címe.... :roll:

Hajni: Attilának üzenem: die Hexe a németeknél a boszorkány. :) Hát ez vagyok én! :lol:
Csúcs egy csajod van, örömmel veszi be a gyógyszert. :P Na az enyém úgy kiköpi, mint a pinty. Pofákat vág és a nyelvével löködi ki. Nem hajlandó lenyelni. :?

Ewa is beteg lett. Remélem nem nagyon döntötte le a betegség. Lehet, hogy ezért nem jelentkezik. :cry:

Üdv: M.Bea

Kép
diehexe
 
 


Na most meg M.Bea lettem.... Mindegy most már.... :lol:

Kép
diehexe
 
 


Sziasztok! Betty! (kicsit más nézet, válassz vérmérséklet szerint :-))

Lányok, irigyellek titeket a kitartásotokért, lelkierőtökért és állóképességetekért! Nekem ez a kiságyba szoktatás kicsit néha erőltetett. Nem vagyok annak sem híve, hogy a baba együtt aludjon a szüleivel! Inkább csak figyelem a babámat, és próbálom a legtöbbet kihozni, ami neki is és nekünk is jó. Volt időszak, 1 hónap - decemberben, amikor nappal gyakran a kezemben aludt szopi után, nem lehetett lerakni. Aztán "kinőtte". Nappal sem alszik a kiságyban, lefekszem mellé az ágyba és mesélek, ő meg elalszik és alszik békésen. 1 hónapig én is ugráltam éjszaka, amikor óránként - 2 óránként kelt. Szerencsére csak fel kellett venni és már aludt is, de még így is tiszta holdkóros voltam. Aztán mikor nem volt erőm ugrálni hát letettem magam mellé, és végre jót aludhattunk. Lehet megisszuk a levét, de annak is ha én nappal használhatatlan vagyok, mert olyan fáradt vagyok. Rendszeresen próbálgatom azért vissza- visszarakni a kiságyba, és bízom benne, hogy majd csak ez a korszak is véget ér.

Én inkább a Kismamát olvasgatom a Vásott kölkök helyett, az inkább nekünk való :lol:
ewa
 
 


és miért baj az, ha a kisbaba a cicin, anyukája karjában alszik el? ez a természetes közege. minket hogy altatott az anyukánk? az enyém a cicin :oops:

:oops: azért ne utáljatok ám meg! :oops:
ewa
 
 


Ewa!

Dehogy utálunk meg!És nehogy megharagudj itt a végén,hogy elmondtuk hogy ki hogy altat! :oops:
Természetesen mindenki úgy altatja el a picijét ahogy szeretné.Ha te úgy érzed nektek így jó.
Egyébként Franciska is gyakran az esti szopi alatt alszik el,nincs abban semmi rossz.
Vendég
 


Én egyébként Örülök, hogy mindenki leírta, hogy okulhassak belőle!

:)
ewa
 
 


Sziasztok!

Jó régen nem írtam már ide én sem :oops:

Altatás: Nállunk este mindkét gyerkőc mellénk fekszik. Milán még szopival alszik el Gergőnek meg a kezét kell fogni. Aztán ha elaludtak tesszük őket a saját ficakba, de hajnalban átlag mindketten mellettünk vannak :lol: Milán éjjelente is szopik még, így sokszor arra kelek, h szopik. Na igen majdnem 2 évesen már önkiszolgáló :wink: Gergő pedig szimplán fél a sötétben és ha felébred hajnalban akkor spurizik hozzánk:) Nekünk semmi bajunk nincs ezzel, h így alszanak el. Majd kinövik ha megérnek rá. Mamáéknál mamával is elalszanak(Milán ott ugye szopi nélkül, mert azt csak tőllem kéri), de a kezüket ott is fogni kell. Szerintem olyan gyorsan megnőnek, h akkor meg azt fogjuk visszasírni mikor még melléjük feküdhettünk és ,mi ezta "kis" időt ki is használjuk. De természetesen mindenki úgy csinálja ahogyan a számára a legjobb.

Bölcsi beíratkozás mindig májusban van!

Milánék 10-en vannak egy csoportban. Gergőék az oviban 26-an.

Biztosan égő leszek, de mi a Pennyben szoktunk venni pelenkát, nekem ugyanolyan jó volt mint a márkás pelusok, csak itt 2000 Ft-ért kapok 50 db-ot. (3 kiszerelésben van:3-9kg, 7-16kg, 12-25kg-ig) Sőt pl. a Liberonál jobb a nedvszívóképessége. A Lidl-ben is árulnak hasonló áron hasonló pelust azon még kis csík is van ami jelzi, h mennyi pisi van a pelusba. Nállunk Gergőnek volt olyan mikor tavaly nyáron próbáltuk leszoktatni a pelusról. Azt ő maga is tudta, h ha a pelusba pisil beszineződik a csík.

Na megyek mert a házvezetőnőre még nem futja egy fizetésből és gyesből. Azt hiszem vagyunk azért páran akik a gyesből is megélnek vhogyan, mert nincs munkahely ahová visszamenjenek dolgozni.

Nah most kidühöngtem magamat...

Zsú

KépKép
KépKép
geromilo
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, igazán rám fért!
Azért nem írtam idáig (bár olvastalak benneteket), mert a gyerköc beteg lett.
Én is nézem a Vásott kölyköket!!! De azok már olyan nagy babák. Szerintem is jó az a műsor, jó lenne, ha meg lehetne venni dvd-n, hogy ha már mi is olyan idősek leszünk elővehessem felfrissíteni a látottakat.
Kedd délután óta próbálkozom azzal, hogy ha félálomban van Balázs, akkor leteszem a kiságyba. Szerintem elég jó eredményeket értem el nála. Van mikor egyből el is alszik, van mikor egy fél órát még simogatni kell a hátát, és persze van olyan is, hogy fel kell vennem, és 2-3 perc ringatás után megint leteszem.

Ewa! Elég sok mindent összeolvastam erről a támáról, természetesen egy könyv sem írta ugyanazt, sőt... De azt hiszem abban van valami, hogy a gyermeknek meg kell tanulnia önmagát elaltatnia, egyedül elaludni. Persze, ha Balázs újra bevágja a hisztit, biztos engedem én is cicin elaludni, csak hogy mi is pihenhessünk! De azért remélem erre nem sokszor kerül majd sor.

Olyan fura! Amég nem volt meg babuci, határozott elképzeléseim voltak, hogy mit hogyan fogok csinálni. Persze már az első héten borult minden. Most megfázott szegénykém, ugyhogy ő kedd éjszaka csak enni kelt fel, de én szinte végig fent voltam, nagyon aggódtam érte. Olyan hibásnak érzem magam és furdal a lelkiismeret, amiért megfázott. Mondjuk nagyon nem védhettük volna ki, mert apuka hozta haza a bacikat.

Pelusról annyit, hogy a Huggiest 1X tettem alá, mert a combjánál még simán befért az ujjam a pelus és a combika közé. Persze az a ruha is ázott! Ugyhogy megint Pampers-özünk, felemás eredménnyel. Lehet, hogy túl lazára hagyom?

Na üdv nektek!

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Kép Babuci

Olga

Kép
juhaszolga
 
 


Sziasztok!

Olga!

Nagyon édes a picúrka! :D És hogy hívják a szemetek fényét?? :D
Mi is szoktunk úgy járni,hogy kifolyik a pelusból a termés! Volt már,hogy egy nap kétszer is át kellett öltöztetnem mert nyakig kakis volt a leányzó!Teljesen mindegy milyen pelenka van rajta!

Üdv. Franci & Hajni
Vendég
 


Sziasztok Lányok!!

Tegnap én sem tudtam jönni, mivel mire megírtam a hozzászólást, elérhetetlenné vált az oldal! Picit nagy lett a fejem. Még jó, hogy elmentettem előtte az irományt.

Szia Olga! Tündéri ez a baba!! Pelusban én is a Pampers Midit ajánlom (4-9 kg) szerintem pont jó, és nagy csomagban megéri árban is.

Ewa! Köszönöm kérdésedet, már megszoktunk itt és szeretünk itt lakni! Jó a környezet, egyetlen hátrány, hogy a belváros messze van. Valami miatt majdnem minden nap bemegyünk a városba, vagy csak én Marcival. Már egész hozzászokott a kocsikázáshoz.

Szilbee! Ez a bölcsi dolog engem is érdekelne! Ha én kb ősszel vagy jövő ilyenkor szeretném bölcsibe adni, akkor mikor kell beiratkozni ??

GYES mellett szeretnék dolgozni én is. Nekem ugyan nincs munkahelyem ahová visszamehetnék, úgyhogy újat kell majd keresnem, de akkor nehogy az legyen, hogyha mégis találok munkát, akkor a gyerkőcöt nincs hova vinnem.

Geromilo, teljesen igazad van. Ha nem talál az ember munkát, kénytelen lesz megélni gyesből valahogyan. :(

És szeretném megkérdezni, hogy ez a bölcsi amiről ilyen jókat írtok, hol van? Nekem valószínű hogy a városba kell majd vinnem úgyis, itt Szandán szerintem nincs is bölcsi.

Egy időben én is néztem a Vásott kölyköket, szerintem is nagyon jó. Meg a Suttogó könyveket is mind olvastam, és ott pontosan így írja le a dolgokat, és én nagyon egyetértek a nézeteivel.
Petri! Te nagyon ügyes vagy, hogy ilyen gyorsan megtanítottad az elalvásra Timit (nappal) . Én is teljesen egyetértek Szilbee-vel, hogy meg kell tanítani önállóan elaludni a babát már egész kicsi korában. Én sajnos ezt elrontottam, mert nincs elég türelmem hozzá, és kényelmesebb, hogy ölben 10 perc alatt elalszik, aztán berakom az ágyba. De ennek megvan a hátránya, lásd tegnap éjszaka. Általában végig is alussza az éjszakát, de 2-3x egy hónapban bizony felébred éjszaka, és olyankor minimum két óra, mire vissza tudjuk altatni!! :( Tegnap is ez volt. Nem akartuk kivenni Marcikát az ágyából, inkább bent maradtam vele egy csomó ideig, de mire azt hittem, hogy elaludt, megérezte, hogy ki akarok menni, és kezdődött az egész előről.
Most már bánom, mert fogalmam sincs hogy később hogy fogom rászoktatni, hogy elaludjon önállóan.
De vigasztal azért, hogy másoknál is vannak problémák :)

Na befejezem a kisregényt,

Üdv mindenkinek,

Judit
judit_79
 
 


Sziasztok!

Bölcsi téma:
Judit! Én is csak azt tudom, hogy mihamarabb be kell íratni a csemetéket, ha bölcsibe akarjuk adni, mert nagyon nagy az igény rá.
Diácska! Ma megnéztem a Rózsa úti bölcsit (Városmajoron vanlényegében) és nem volt még kiírva valóban, hogy mikortól lehet iratkozni.
Zsú! Köszi az infót a beiratkozásról. Az nagyon soká van még, mármint a május.
:?: Valaki tervezi beadni a csemetéjét "játszó-bölcsibe"?

Pelus téma:

Akkor ha elfogyott a Liberónk, lehet én is kipróbálom a penny-s pelenkát. Zsú! Ez a pelenka hátul gumírozott?
szilbee
 
 


Olga!
Ha van kedved, akkor te is add meg nyugodtan a táblihoz az adataidat... persze ez nem kötelező... :)
szilbee
 
 


Szilbee! Igen hátul gumis a pelus és jól tépőzárazható akár krémes kézzel is. A középméretet használjuk Milánnak és ezen nyuszi van rajzolva. Az elejére szemből a hátuljára hátulról. És méretezéssel ellátott a tépőzárja is. Azon meg ari kis macik vannak. :)

A bölcsivel ezekszerint mázlink volt itt 40 férőhelyre 50-en jelentkeztünk. Itt azt hiszem jelentkezésilap leadási sorrendjében vették fel a manókat.

KépKép
KépKép
geromilo
 
 


Sziasztok!
Szilbee!
Köszi az infót :lol: Játszócsoportba mi is szívesen mennénk igaz már jó ideje készülünk de még nem voltunk 1szer sem.A széchenyin van Czakón a bölcsiben és a Baross úton is volt régen,ja meg a Mórán,megkellene nézni,hogy melyik is működik még ebből a 3 ból...

Lányok !!!
Melyik tv csatornán megy Vásott kölykök című műsor? Már annyit beszéltetek róla,hogy teljesen felcsigázta az érdeklődésem. :roll:
Pelus: mi nappalra most a TESCOS pelust használunk most vettem először igaz az ára volt nagyon csábító akció volt így csak 1499ft volt.Nincs vele semmi baj talán annyi hogy nem szív annyit mint a pampers,de nálunk ez nem is téma nagyon mert Dius napközben többször is bekakil így sajnáltam már a drága pampers pelust nappalra ráadni,de ez így nagyon megfelel,próbáltuk már a zsákos pelust is az sem égetően rossz.

Ewa!
Ne izgulj az altatáson mi is még Dia szopizott mindig így aludt el,szerintem ezen ne idegeskedj. Majd ha már nem szopizik akkor más hogy fog elaludni,de ez idő annyira rövid és soha nem jön vissza már,használd ki minden percét.

Elin!!
Merre jársz ???? Msn-en sem voltál tegnap.......
:cry:

KépKép
diÁcska
 
 


Diácska!
Ma beszéltem a védőnővel és ő azt mondta, hogy a Mórán még működik. Meg hozzánk ugye, az van a "legközelebb" (30 perc séta babakocsival). Agyalok rajta, hogy jó lenne kipróbálni, de majd csak 1-2 hét múlva. Ma kapta Levente a 18 hós szurit, így még várok az ilyesfajta kiruccanásokkal egy picit.

Alvás + szopi téma:
Éredekes egyébként, hogy mikor Leventével abbahagytuk a nappali szopikat, párhuzamosan abbamaradtak az éjszakai felébredések is. Fura hogy ez így összekapcsolódott, persze lehet hogy csak a véletlen műve.
szilbee
 
 


Sziasztok

Van egy zenebölcsi is péntekenként délelőtt a Máv Művelődési Házban. (fél 10-től) Én a múlt héten vittem először Marcikát, és úgy tűnik jó lesz! Ez egy zenés foglalkozás lényegében, nincsenek túl sokan, mondókákat tanítanak meg énekeket.

Móra úti mikor van? Lehet, hogy azt is megnézzük majd.

Akkor a Rózsa úti az amelyikről olyan jókat írtatok??

Diácska! A Vásott kölykök a Viasaton megy!
judit_79
 
 


Diácska
Én a Zone Club-on nézem a vásott kölyköket, nem is tudtam h máshol is megy.

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Meséljétek már el, mi ez a visszatéréses altatás! Nekem is úgy alszik el Lilcsi, ha lökdösöm a pelenkáját. De van, hogy 1/2 óráig altatom, majd egy 1/2 óráig alszik utána. Jó lenne, ha ő is egyedül szundizna el.

Amúgy én is a Clubon szoktam látni a Vásott kölyköket, de nem szoktam nézni. Vagyis akartam, de valahogy régebben még, 3x láttam ughyanazt az 1 részét, így feladtam.

Judit, én úgy tudom, Szandán is van bölcsi. Csak hallottam, mikor szerbe-számba vettük, hol is vannak a városban. Szandai mondta.

Bölcsi témához: az mindegy, hol lakunk? Nem a legközelebbibe kell beadni? Szabadon választható?

A Pennys pelenkát már más is mondta, hogy jó. Lehet, én is kipróbálom, bár a beszerzése elég macerás lesz.

És friss képek:
Kép
Kép

Szilbee, nem tudod, hogy vonalzón lehet valahogy képet cserélni, vagy újra kell gyártani az egészet?

Nóri és az ovis...
Kép
elin
 
 


Sziasztok!

Diácska! Nem vagyok benne nagyon járatos, de a GYED és GYED alatt fizetés nélküli szabadságon vagyunk. Nem? És ha megszakítod a szabadságod, akkor visszamész dolgozni és kész. Az más kérdés, hogy utána minden szó nélkül elbocsáthat, de vissza kell, hogy vegyenek. Érdemes lenne egy jogi szakembert megkérdezni. Nincs valakinek ilyen ismerőse? Vagy nem ér ennyit neked? Sok anyuka pont a herce-hurca miatt hagyja magát. A kolléganőm lányának is felmondtak GYES alatt és ő semmit nem tett. Hát engem nem ebből a fából faragtak, én biztos ügyet csináltam volna belőle. :)

Pelus: Én már szinte mindent kipróbáltam. Sajnos nekünk a Penny-s nem jött be, mert Lillancsnak túl érzékeny a bőre és kiütéses lesz tőle. Pedig a nedvszívóképessége az tényleg jó! Nekünk a Pampers eleinte jó volt, de mi is jártunk úgy, mint Hajniék és mi is kakisak voltunk a nyakunkig. A legjobb a Huggies meg a LIBERO és nekem tetszik a dm-es babylove is.
Germilo! Bocs, hogy belevau-vau, de a 40 Ft/db az nem olcsó. Most a dm-ben a Pampersnek ( 5 méretben ) 37,23 Ft/db-ja és a Huggies is 37,17 Ft/db-ja. A Szecskán lehet kapni a turkáló melletti bababoltban is pelust. Ott úgy emlékszem 38 Ft/db-ja. Igaz csak a sárga szegélyeset érdemes megvenni, de annak is jó a nedvszívó kepessége. Sajnos Lillancs erre is allergiás. Olyan kényes popója van, egyem meg a szívét!!! :):):)
:idea: Jut eszembe a dm-ben a 15%-os kedvezménnyel 31-32 Ft/db-ja a pelusoknak!!!!!!! :!:

GYES és GYED: Sajnálom Geromilo, hogy nincs munkahelyed. Hidd el nem akartalak sem én sem mások megbántani ezzel. Csak tudod marha dühítő, hogy pl. én már 19 éve dolgozom és fizetem a TB-t rendületlenül és annyi GYED-et kapok, hogy a rezsire elég. A GYES meg a fűtésszámlát sem futná ki. A lakásvásárlási kölcsönünk és a Sanyi évi 250 ezer Ft-os tandíja mellett ha megtehetem egyértelmű, hogy visszamegyek dolgozni. Én szerencsés vagyok, mert van munkahelyem ( legalábbis volt :!: ) és szeretem is a munkám. Nem is keresek rosszul. Így nekünk ez sokat jelent. Lilike bölcsije itt lesz egy köpésre, szerencsére a munkahelyem is, a közvetlen főnököm is rendes és nem lesz gond remélem. Sanyi is sokat van itthon, mert váltott műszakban dolgozik. Tudom sokaknak nem ilyen egyszerű és persze hogy meg lehet élni a GYED-ből is, de ha van más választásom, akkor inkább nem maradok itthon. ugye megérted! :?:
Persze nagyon jó lenne a gyerekkel itthon lenni, mert imádom. Jó lenne vele foglalkozni egész nap, csak hát.... :cry:

Vidámabban.... :lol:

Olga! Gyönyörű, édes kis Balázsotok van.... ! Helyre kis legényke! Annak idején én is megfogadtam, hogy ezt és ezt csakis így csinálok, aztán meg dehogy is. Ezzel sokan vagyunk így. Nekem szerencsém van a lányommal, mert tényleg angyeli jó kislány, nyugodt, kiegyensúlyozott, vidám és szépen fejlődik. Ma ugyan fél 5-kor ébresztett, mert ő kialudta magát, de hát néha belefér ez is. Legalább nem kényelmesedek el nagyon. :)
Használtok légzésfigyelőt éjszaka?
A nátha miatt ne aggódj. Előfordul ez. Nem is kell, hogy hazavigye valaki, elég ha a levegőben van. Mi is és más babócák is átestek már ezen. Milyen gyógyit kaptatok? Szívatni kell a nóziját?

Judit! Erről a zene bölcsiről már sok jót hallottam. Mennyi idős kortól ajánlják? Nekem még Marcika olyan pindurnak tűnik ehhez. :roll: El vagyok maradva???? :?:

Elin: Nosztalgiáztam, amikor elolvastam a hozzászólásod. A kerilányom is úgy aludt el mindig, ha lökdöstük a popójánál fogva.
:lol:
Ez a Lilcsi csaj ( a tiédről beszélek :) )nagyon a barátnőm. :wink: Annyira tetszik nekem, édes kis manó!

Ez egy mai kép.... :lol: Kép

Lányok! Már annyi képet tettem fel Lilikéről. Ti mit vesztek észre rajta.. :?: Írjátok le légy szí'. Nem fogok megsértődni.
Most ezzel tesztelem magam, hogy csak én beszélem be, vagy tényleg....

Üdv: Hexe

Jaj, majd el felejtettem.... Ewa: Mi újság babaúszás terén? Érdeklődtetek már uszoda ügyben? Javasolták, hogy kérdezzük meg a Hozam Klubot is! Lehet, hogy itt a fórumos csajok közül is érdeklődnének, pl. Hajni biztos.
És meggyógyultál már???? :?: Hogy vagy?


Huh, de sokat írtam....

Kép
diehexe
 
 


Sziasztok!

Elin!

Lilcsi annyira édes,az a frizura,meg kell zabálni! :D Szereti ha felgumizod a haját?Nem ellenkezik? Annyira tündér,az első képbe beleszerettem,az a szép kis pofija! :D A gyors visszatérésnek az a lényege,hogy leteszed a bébit aludni,és ha felkel gyorsan visszamész hozzá és visszafekteted,és ezt megismétled ahányszor csak felkel a bébi. Én próbáltam Franciskával 1x de túl gyenge lelkű vagyok,és úgy döntöttem nem bőgetem a gyerkőcömet,majd ejön mindennek az ideje!

Petri!

Már kérdezni akartam,hogy álltok az elalvással?Azt mondtad neked bejött ez a módszer.Mostmár csak leteszed,és alszik?

Diácska!

A czakón még működik a játszócsoport a bölcsibe!
A vásott kölykök pedig a zone club csatornán megy du.4 től.
Egyébként tényleg mennyivel kell korábban beíratkozni a bölcsibe??
Tudom nekünk még ez korai,de azért jó tudni.

Szilbee!

Remélem Levente jól viselte a szurit,ezt hová kapják karba vagy combba?

Kép

Rakok két képet apáról és szemefényéről!
Kép Kép

Üdv.mindenkinek Franciska & Hajni
Vendég
 


sziasztok!!!

HÁt csak ámulok és bámulok hogy ti mennyit tudtok írni :-)

Hát mi az altatásról: mi kiskorunk óta csak cicin alszunk el. Sőt velünk alszik az ágyban hátz ez nekünk igy kényelmes :-D
Majd ha külön költözünk akkor majd máshogy lesz. Talán ;-)

Sajnos lassan vége a pihenésemnek, nem sokára suli lesz amit nagyon sajnálok mert nem lehetek annyit Betttikével mint most vagyok :-)

Hát nagyon aranyosak a képek

Mano76 : nagyon aranyos a kicsi az apukájával :-D

hexe nagyon csini ruhában vagytok azon a képen amit fekraktál:-D

A pelusról:
mi kicsi korunk óta liberot használunk nem azt mondom van hogy veszünk lidliset, vagy tescosat.

hát most hirtelen ennyit

puszilok minden babát

Kép
kbernadett
 
 


jah és a legfontosabb


elin tényleg nagyon tündéri a lányod avval a két kis copffal :-D

Ewa amugy azt a vérmésrsékletet mire érteted mert én enmértem :oops: sorry

nah tényleg megyek puszi

Kép
kbernadett
 
 


sziasztok.

Üdv minden érkezőnek :) Gyönyörű minden lurkó.
de jó,hogy így felpezsdült az oldal. Én egy picit el voltam veszve,mert most lett (azaz még nincs)ADSL-internetünk-és nem sikerül azzal kapcsolódni,úgyhogy addig marad a mobilos.

Hu.a bölcsiben tényleg 12gyerek.az szuper.a mi ovinkban is 27gyerek/csoport.nálunk 23-an vannak-mert 2sérült gyerek is van.iszonyat.ráadásul az egyik ovónéni sokat hiányzik,a maradék meg alig bírja a sisere-hadat.
Zsu.rendeződtek az oviban a dolgok?

Pelenka.Mi még picurik voltak pamperst használtunk,de kb 1 éves kora után már Sziszinek én is az olcsóbb pelust vettem -a legutolsó időben a Lidl-es vált be.De most már büszkén kijelenthetem,hogy éjjel-nappal szobatiszta már egy jóideje (2éves kora óta nappalra).igaz még vannak éjszaka balestek néha,de nem számít...

most ennyit egyenlőre ,mindenkinek pusza

KépKép
KépKép
cleo27
 
 


Sziasztok!

Bea félreértettél én azért dühöngtem, h nincs munkahelyem nem azért mert másnak van. Nekem is van évi 100 E Ft-os tandíjam és lassan nekünk is lesz 30 E Ft-os lakáshitelnk is havonta. Engem inkább az idegesít, h az állam nem támogatja a gyermeke(ke)t vállalókat annyira, h tényleg növeljük a lakosságot. (bár azt hiszem mi a kettővel már belehúztunk :lol: )
A pelusról nem tudtam, h a piacnál is árulnak :o Akkor nektek sem volt könnyű a pelusokkal. Nekünk szerencsére mindegy mi volt-van a fenék alatt. És a DM-ben hogy lehet ilyen kedvezményt kapni?

Mit kéne látni ezen a tündéri kishölgyön a szépségén kívül???:?:

Vásott kölyköket én is a zone clubon nézem és ha hallom akkor még hallgatom is. Bár két ilyen cukor zajláda mellett nehéz bmit is hallani :)

Játszócsoportos bölcsit én a Mórán tudom és a Czakón. Mit mondjak nekem nem jött be a Czakós játszós bölcsi. De ez biztosan gyerek függő és a társaság sem mindegy. a játékok fele már idősebb tőllem. De Klári néni aki ott van nagyon ari:)

Bölcsikbe beíratkozás csak májusban van minden évben. Én februártól jártam a nyakukra :wink:

Cleo! Nem mondanám, h rendeződött az ovi, csak Gergő már annyira megszerette a társait, h nem hajlandó másik oviba menni. Szeptember óta eddig talán 5* mondták el mi volt vele aznap. Ő sem sokat mesél. Így azért elég nehéz bmit is megtudni. Pont egy hete voltam fogadóórán az oviban és ez kb. 15 percig tartott. Végig sem hallgatott az óvónéni. És ő sem mondott semi érdemlegeset. Nállunk is továbbtanul az egyik óvónéni. A másik meg pont a "kedvencünk". Meg a többi csoport óvónénije van váltásban. De van jó is januárt végigjárta Gergő hiányzás nélkül.

Milán még nem volt igazán beteg, csak a szeme van sokat begyulladva. +3-as mindkét szeme jelenleg. Ami az egyik kiváltója lehet az állandó gyulladásnak. De egyenlőre még nem kapott szemcsit hátha magától javul a szeme.

Mindenkinek: Jajj olyan szépek a manók.

KépKép
KépKép
geromilo
 
 


Mano
Altatás: Kezd beállni. Az estivel már nincs nagy gond (kopp-kopp) kb 5perc és elalszik, kicsit sírdogál de nem vészes, vagyis ma este már nem is sírt. :lol: A nappali altatás még nem mindig jött ilyen gyorsan össze. Tegnap délelőtt kb 40percet ordított kisebb nagyobb megszakításokkal de elaludt, délután 5 perc volt. Ma is minden simán ment.
Viszont éjszakai ébredéskor nem tudom otthagyni sírni. 2x is szopi volt, plusz még hajnalban mikor felébredt bementem hozzá és bekakilt. Tehettem tisztába..jó fel is ébredt. Cici nem kellett neki úgyhogy visszatettem a kiságyba és nagy nehezen elaludt.
Úgy érzem h ha már nagyon álmos akkor rájön h inkább lefekszik és alszik :D Úgy örülök neki :lol:
Az meg már nem is idegesít h éjszaka felébred (na jó ez nem teljesen igaz) de nem érdekel. Átmegyek hozzá és kap cicit. Majdcsak leszokik róla. Remélem ezzel nem zavarom meg.
A gyors visszatérést én nem úgy alaklmaztam ahogy te írtad, h ha felkelt gyorsan visszafektetem.
Én akkor ki se jutottam volna a szobából, mert először abban a pillanatban felállt. Hanem lefektettem betakartam és kijöttem. 5 perc után visszamentem (volt amikor csak 3 percig bírtam) és újra lefektettem egy kicsit simiztem majd rajta hagytam a kezemet és újra kimentem, ezt addig csináltam míg el nem aludt. Ilyenkor nem beszélek hozzá csak max 1x halkan h aludjál.

HÚÚÚÚ nagyon aranyosak a bébik :D :lol: :D :lol:

Mindjárt teszek fel én is, aztán megyek aludni. Este voltam a fogorvosnál betömte a fogamat, még mindíg nem érzem a fél arcomat. :x

a délutáni alvásból így ébredt: :lol:
Kép

Kép

Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri
 
 


Gyönyörű Timike! és Franciska is! és mindegyik picuri!!!

Visszaolvastam ezt az elalvásos dolgot és rájöttem, hogy fél év múlva valszínű én is így leszek. most még pici Zsófi és szopis, vele még egyszerű az altatás.

Betti: vérmérséklet, csak, hogy válassz, ahogy neked tetszik :-)
ewa
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?