Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pár napra kicsit eltüntem, de azért olvastalak benneteket!
Pici babócám péntek óta erőteljesen jelzi, hogy köztünk van :D !
Már előtte is éreztem, de akkor még nagyon gyengécskék voltak a mozgások. Bezzeg most!!!!!!!
Vasárnap délután voltunk a Kölyök parkban. Adél nagyon élvezte!
Másfél óra ugri bugri után teljesen kifáradt.
Másnap panaszkodott a lépcsőn, hogy fáj a lába.
Gondolom jó kis izomláza lett :lol: !

Monee!
Hűű de jó! Már előre sok boldogságot kívánok nektek! :D
Milyen lesz a ruhád?

Viki!
Köszönöm, hogy megkérdezted anyukádat! Sajnos én is erre a lelkidologra gondoltam.
DE: úgy látszik csak panaszkodnom kellett, mert azóta nem kakiltunk be!
Az alvás terén is hatalmas változás állt be.
Minden délután előveszi a kis plédjét, lefekszik az ágyára és EGYEDÜL elalszik!
Este pedig Barátok után (nagy Barátok közt rajongó) megyünk a szobájába és a saját ágyában alszik.
Igaz én is ott vagyok vele, mert szerintem előbb elalszok mint a gyerek!
Sokszor azt hiszem hogy képzelődöm :shock: !
Legközelebb ha valami gondom lesz egyből jövők panaszkodni és akkor egy két szóból helyre áll a rend :wink: :D !

Rambóka!
Én is akartam kérdezni, hogy mi a végzettséged, mert nagyon profi vagy a fogászatban. De Jevi megelőzött :P !
És mire idetévedtem a válasz is megjött :D .

Képzeljétek, mostanában nem érzem rendesen az ízeket!
Előfordult veletek ilyen a terhesség alatt?
Pénteken töltöttpaprikát csináltam és úgy elsóztam, hogy ehetetlen lett. A szörnyű az hogy én nem éreztem, csak azt hogy kicsit csípős.
(persze a sok só csípte a számat)
Se anyukám se aférjem nem tudták megenni :x !
Tegnap úgyan így jártam a zöldbab főzelékkel :evil: !
Mondtam is Gábornak, hogy június 16-ig ne várja hogy fözzek! :wink:

Jó hosszú lettem!
Szép napot mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Monee!
Nagyon örülök, hogy megvan az időpont és valóban, mindjárt itt van, úgyhogy hajrá-hajrá szervezkedni. olyasmi lesz a ruhád, amit egyszer mutattál (itt vagy e-mailben már nem tudom)?
Gratulálok T-éknek! :D Látod, nincs reménytelen eset és én is azt javaslom, hogy amíg nincs meg az eredmény semmi ok elkeseredni. És addig meg pláne nem, amíg nem áll mögötted pár sikertelen teherbeesési hónap. Na, majd ha eltelik jópár ilyen, akár 1 év, akkor van értelme végiggondolni, hogy hogyan tovább. Tudod, nekünk se ment elsőre. :wink:

Erzsó!
Nagyon jó, hogy Adél helyrerázódott és a babóca is már kever a pocidban! :D Ez az íz-dolog számomra új, nekem nem volt ilyen, de lehet, hogy legközelebbre majd kitalálok valamit, hogy ne kelljen főznöm pár hónapig. :lol: :lol: :lol: :lol:

Viki!
Nálatok mizu? Láttad amit Monee írt T-ről? :wink: Tök jó!!!

deszilvi!
Szorítunk, hogy minden rendben menjen a szülésnél! :)

Rambóka!
Hát ha már két kengurud is van, nem hiszem, hogy épp ez lenne álmaid netovábbja. A gondom az, hogy ha jól tudom te nem Kertvárosban laksz, én meg tökéletesen ide vagyok szögelve Tamival, úgyhogy még megmutatni sem tudnám elvinni neked.

Tamara tegnapelőtt csodák csodájára belenyalt a mi vacsoránkba: spenótot evett. :shock: :shock: :shock: . Csak pár kiskanállal kapott, de ette szorgalmasan. Ő, aki semmi épkézláb zöldséget nem eszik, falja a gyerekek áltál többnyire kirekesztett spenótot. :shock: :D

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Monee, Hódocska!
Csak nem Tündiről van szó? Ha nem publikus, ne írjátok meg!

Monee!
Hát, az már mindjárt itt lesz! :D Tényleg, milyen ruhád lesz? Vannak már terveid?

Erzsó!
Ilyet én se tapasztaltam terhesség alatt, de olyan volt már, hogy én is jól elsóztam valamit! :oops:
Ma voltam a Werhlingnek tartott misén, hát, bőgtem, mint a záporeső!!! :( :( :(
Nőgyógyászt kéne keresnem, de annyira paff vagyok még, nem is tudom, nálam ez nagyon bizalmi dolog, föl se fogtam még, hogy mi történt!

Esetleg meg tudná valaki mondani, hogy a dr. Borsay mennyit kér egy vizsgálatért?
És még valamit: hallott valaki a dr. Tóth Tamásról, klinikai orvos!

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 

 
 

Sziasztok!!! :D

Monee!!
Tiszta szívből gratulálok és nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok!! :lol:
A baba miatt meg szerintem se aggódj még! Fiatal vagy és nem is próbálkoztok régóta. Én is úgy tudom, hogy 1 év hiábavaló próbálkozás után mondják ki, hogy baj van!! Addigra szerintem már babázol velünk!! :lol: Én nagyon drukkolok!

Reku!!
Én nagyon szurkolok Neked, hogy a Varga Tamás elvállaljon! Én imádom, persze lehet, hogy elfogult vagyok a 10 éves 3 gyereket eredményező közös múltunkra visszatekintve! :wink: :D

Szép estét Nektek!

Évi
Kép
Kép
Kép
mamavica
 
 


Sziasztok!

Monee!

Hú, tényleg közeli nagyon az időpont! Akkor most nagy lázban lehettek!Írd már meg légyszi,hogy milyen lesz a ruhád? Fejdísz vagy fátyol lesz-e?

Erzsó!

Nagyon jó lehet,hogy már megmozdult a baby! Emlékszem Zsófinál pont Tapolcán voltunk wellness hétvégén, és szombat reggel arra ébredtem,hogy buborékocskák szállnak fel a hasamból. Annyira jó érzés volt!!!
Én semmi terhességi tünetet nem produkáltam. /se hányinger, se fémes íz, se rosszullét a szagoktól stb./

Jevi!

Borsay-nál én 3.000 Ft-ot fizettem a vizsgálatoknál illetve a tanácsadásnál is. De mindig olyan alázattal mondta a végén ezt az összeget,mintha ez annyira sok lenne, pedig a legtöbb nőgyógyász már ennél többet kér. A Klinikáról pl. a Vízernél egy vizsgálat 8.000 Ft.
Ti mikorra tervezitek a kistesót, ha megkérdezhetem?
Tóth Tamásról nincsenek infóim.

Sziasztok: Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!

Monee!

Gratulálok az esküvő időpontjához, már mindjárt itt van!!!!!!! :shock: :lol: Az tuti, hogy nem fogtok unatkozni addig! :)

Timi!

Tami és a spenót :lol: Amúgy Peti is imádja! :wink:

Erzsó!

De jó, hogy rendeződött Adél bekakilása, meg alvása is egyszerre! :) És tök jó lehet már érezni megint a pocidban a kicsit! :)

Jevi!

Borsayról nincs infóm, Tóth Tamást én nem ismerem személyesen, de a barátnőm nála szülte a faros babát, amiről már korábban írtam nektek :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Nálunk egyébként minden rendben. Azon kívül, hogy Apa éjjel-nappal melózik :( (ügyeletes szegény és sok a hülye :()

Peti nagyon kis édes lett, egész nap bújik, meg simizik, meg hajat húz...stb... :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Jevi!
Igen, de róla van szó, gondolom most már annyira nem lehet titok, mert Viki talált rá egy másik topikban, Monee meg bizonyosságot szerzett róla! :D Tóth Tamás nálunk a 4D-s uh-t csinálta, kedves volt, de nem ismerem jobban.

Monee!
Lemaradtam valamiről? Már be is indult volna a babaprojekt? :shock: :wink: :D

Andi!
Nem féltél terhesen gyóygfürdőbe menni Tapolca az, nem?). Én szerettem volna a hátfájásom miatt de mindenki, a reumatológus is nagyon ellene volt, meg mindenféle masszírozásnak. Holnap nem tudom mi lesz. :? Állítólag hideg, hó, most meg dörög-villámlik. :cry: Elmúlt a jó idő? :cry:

Viki!
Örülök, hogy jól vagytok. :) Ari lehet Petike. :D Férjed meg behozza a sok-sok hét pihenést. :D Gondolom annyira nem örültök neki.

Szerintetek hány fejreesést bír ki egy 6 hónapos gyerek a szőnyegen? Tami kb. naponta 5-6x esik hanyatt úgy, hogy tolat és felül, aztán borul, vagy mint egy delfin ugrik forgás közben és kopog a buksija. :cry:

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Monee!

Ne is csináljatok nagy banzájt, egy későbbi jó kis kerti grillezés a legjobb dolog, mi minden évben többször is csinálunk különböző indokokkal! Az eljegyzésem is egy ilyennek a keretében történt! :lol:
Március 30??? Ha nem akarsz nagy cécót, akkor rengeteg időd van!
Ha akarsz olcsó, de megbízható esküvőszervezőt, csak szólj! Az átlag simán legombol rólad 30-40000 Ft-ot alapban, és minden egyéb (díszítés, hangosítás, virág ) csak ez után jön! Akik a mienket csinálták, csak az elvégzett szolgáltatásért kértek pénzt, így 10000 Ft-ból megvoltunk!
Egyébként vesd bele magad teljes erővel a szervezésbe, mert a teherbeesésre a legalkalmasabb időpont: a legalkalmatlanabb időpont! :wink: Mire észbe kapsz, már 3-an álltok az oltár előtt! :lol:

Erzsó!

Lesznek azok a kis rugdosások még jóval nagyobbak is! :lol:
Én a hűtőt nem tudtam kinyitni a 2. trimeszter közepéig, úgyhogy anyám főzött! Tényleg mindennek fura íze volt. De főleg fura szaga! Nem vagyok kávéfogyasztó, de szeretem az illatát. Még nem is tudtam, h. terhes vagyok, amikor totál megundorodtam a kávéillattól, aztán már csak a gyerekágyas osztályon figyeltem fel rá, h. a nővérkék főzik a kávét és újból jó illata van!

Hódocska!

Én is Kertvárosi vagyok. :D
Ha gondolod, írd meg priviben a címedet és a telefonszámodat, aztán majd egyeztetünk! Mindenképpen szeretnék egy használható kengurut, mert a babakocsival nem tudok buszozni! :(

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!
Ma voltam Varga doktor úrnál, és most már megint nem tudom mitévő legyek... :?
Annyit mondott, hogy a legvégén két okból nem tud elvállalni egyrészt augusztusban szabin lesz, másrészt pedig júniustól nem lehet extrán bemenni az orvosoknak, mindenki csak az ügyeletesnél szülhet egy eu-s szabályozás miatt. Viszont terhesgondozásra járhatok hozzá. Azért jövő szerdán megkérdezem Borsay doktor véleményét is...
A vizsgálatnál minden rendben volt, azt mondta h nő, mint egy bolondgomba :lol: Én is megtapogathattam kívülről. Tök jó volt!

Monee!
Gratulálok a közelgő esküvőhöz! Jó készülődést hozzá. Tereld el vele a gondjaidról a gondolataid, és ha lelkileg rendben leszel, minden más is könnyebben fog menni!

Szép napot mindenkinek!
Reku
reku
 
 


Sziasztok!

Bocs hogy tegnap nem válaszoltam, de nem volt már idő rá. :)

A ruha:
Eddig határozott elképzelésem volt róla, de ahogy egyre többet beszélünk róla, egyre jobban nem tudom hogy milyen is legyen. Valószínű inkább romantikusra fogjuk a figurát. Na de kezdjük az elején. Két részből álló ruci lesz, felül fűző-féleség, alul hosszú bő szoknya. A szoknyát a Párom anyukája fogja megvarrni, a fűzőt meg valszeg varrónőre kell majd bíznunk. A mostani álláspontom az hogy csipkével legyen díszítve a felső és legyen hozzá egy csipke kiskabát, de ez az ami még sokat változhat. :D Fátyol nem lesz, nem menne ehhez a ruhához plusz még rövid is hozzá a hajam, uh. szerintem nem kell. Valamilyen fejdísz lesz, de ugye ennek a stílusa meg a ruhától fog függni majd. Amikor kislány voltam mindig diadémot akartam fejdísznek... de mostmár annyira nem szeretnék. :) Meglátjuk majd.
Ha lesz róla konkrét, írok, rakok fel képet majd, egyenlőre még nincs... :D

Timi!

Ennyire konkrétan még nem állunk baba ügyben. Sajnos.
Norbi fejébe bekötött a beton (nem mintha én másmilyen lennék) és ragaszkodik ahhoz hogy anyagilag tönkre mennénk ha lenne bébink. Ő is fújja a saját nótáját, én is az enyémet és még véletlenül sem találkozik sehol sem az álláspontunk. Leginkább ez miatt vagyok kibukva.
Talán igazatok van, most kicsit jól jön az esküvő, elvonja a figyelmemet...
Ő fél hogy a betegség miatt nekem vagy a babának bajom lehet, addig nem akar próbálkozni még meg nem gyógyulok, pedig én megpróbálnám hátha lesz spontán. Gyógyuljak meg, mondja meg az orvos a tutit, de ahogy én látom "meggyógyulni" csak akkor érdemes ha szeretnénk babócát. Nekem alapból a PCOtól nincs semmi bajom.... Szóval az egyik szemem sír, a másik nevet, mikor éppen melyik.... :cry: :cry: :cry:

Legyen szép napotok! Menjetek a gyerekekkel havazni! :)
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee!

A PCO a te betegséged, a babának semmi baja nem lesz tőle, nem okoz fejlődési rendellenességet. Viszont nehezíti a teherbeesést és ez idővel romlik, ezért nem célszerű sokáig várni a babával!
Meggyógyulni nem fogsz, arra ne várjatok, ez nem egy átmeneti betegség, hanem egy állapot. Van rá többféle kezelési lehetőség, sajnos ma többnyire a hormonozást és a laparoszkópiát javasolják az orvosok, és a nők többsége a meddőségi klinikákon köt ki.
Pedig inkább az okot kellene feltárni, hiszen többféle hormonális probléma (pl. pajzsmirigy, agyalapi mirigy, mellékvese)okozhatja, de leggyakoribb egy cukorbetegség megelőző állapot, az inzulinrezisztencia! Mindegyik ok kezelhető gyógyszeresen, a kiküszöbölésük által kezelhető a PCO, és jelentősen megnő a spontán teherbeesés esélye. Ha átnézel a honlapra v. a topikra, már egy csomó csajnak baba van a pocijában, pedig többségük úgy jelent meg, h. laparoszkópia nélkül ne is reménykedjen a teherbeesésben.
Nem akarom rádtukmálni magunkat, de ismételten csak ajánlani tudom a honlapunkon az "igaz történetek" című részt, talán a párod is megérti belőle a dolog fontosságát rád nézve és nem halogatja tovább a közös babát!
http://www.pcos.hu/igaz_tortenetek.html

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Reku!

Ez most tényleg így van,hogy nem is érdemes dokit megfogadni szüléskor?Mert azért szerintem elég kicsi az esély arra,hogy pont a saját doki legyen az ügyeletes.

Timi!

Tapolca nem kimondottan gyógyfürdő, mert van hideg vizes medence is. Sokat úsztam, amit kismamáknak különösen ajánlanak. ÉN nem féltem tőle, mert a legmelegebb vízbe nem mentem be. A Borsayt- is megkérdeztem róla, és ő azt mondta,hogy nyugodtan mehetek csak 40 fok feletti medencébe ne ücsörögjek fél órát, és hogy fertőzést nem igazán szoktak összeszedni a kismamák. Egyébként nagyon sok kismama volt ott. Szaunázni azért nem mertem, de volt aki nagy hassal oda is bement.
Igazából én a terhességet nem misztifikáltam túl, hiszen ha az ember egészséges akkor egy állapot, persze azért én is óvatos voltam, meg vigyáztam a babára, meg magamra, de nem vittem túlzásba.Mivel rögtön elsőre összejött Zsófi, ahogy elkezdtünk próbálkozni, és nem is gondoltam soha arra,hogy bármi gond lehet.
Több ismerősöm síelni is elment terhesen, na én azért ezt nem mertem volna bevállalni az esések miatt.
Taminak nagyon kemény lesz a kis kobakja ennyi fejreesétől. :(


Monee!

Ha tudsz mindeképpen rakjál majd fel képet a ruháról. Tudod én vizuális alkat vagyok. :D
Sajnálom,hogy Norbi egyenlőre nem szeretne babát, talán idővel változik az álláspontja e téren. Az biztos,hogy most az a legfontosabb,hogy rendbe jöjjél!

Csajok! Itt a hó és a hideg!Én annyira nem örülök neki, dehát végül is tél van!

Szép napot Mindenkinek!

Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!

Na neeeeeeeeee! Ez most komoly, hogy annál kell szülni, aki épp ott van!!!!!!! :shock: :shock: :shock: Le vagyok súlytva nagyon!!!!!!! Én nagyon nagyon a saját dokimnál akarok szülni még egyszer, és nem akarok még azon is idegeskedni a szülés megindulásakor, hogy vajon ki is lesz az orvos, és még hány kismamán kell aznap, vagy abban az órában osztoznom az ügyeletes dokin!!!!!!!!!!!!!! Mennyit kéne szerintetek fizetni a kórháznak, hogy az ember mégiscsak a saját dokijánál szülhessen??? És a dokinak???????????? Nem értem ez kinek jó!!!

Bocs, most kiakadtam!!!!!!!!!!!!! :cry:
Majd jövök még, ha megnyugszok!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Hát ezen én is nagyon meglepődtem, hogy nem lehet majd dokit fogadni. Igazság szerint én sem nagyon szeretnék majd akárkinél szülni, ha esetleg mégegyszer belevágunk. Most igazából úgy vagyok vele, hogy nem még nagyon sokáig nem, de mindenki azt mondja, hogy el fogom felejteni a nehéz napokat, éjszakákat. Remélem így lesz, mert addig nem tud rávenni a párom, pedig ő mindenképpen szeretne még egy babát, pláne egy kislányt. :)
Majd meglátjuk az építkezés után.

Monee!

Gratulálok az esküvőhöz! Majd ha tudsz tényleg tegyél fel képet a ruhádról, mert én is inkább vizuálisan tudom jobban elképzelni.
Remélem a baba dolog is megoldódik nálatok, volt nekünk is egy ismerősünk, akinek minden doki azt mondta, hogy csak lombikkal lehet babájuk, elment egy természetgyógyászhoz és azt hiszem a 3. kezelés után spontán teherbe esett. :) Ha esetleg érdekel a természetgyógyász elérhetősége megkérdezhetem.

Mindenkinek további szép napot és jó hétvégét, mert jövő hétig nem jövök többet, mert megyünk Fehérvárra szülinapozni. :)

Netty

Kép
netty11
 
 


Sziasztok!

Monee!

Szerintem én is írtam már,hogyha gondolod, nekem is van egy természetgyógyász ismerősöm, aki eddig 4 :!: kolléganőmnek tudott segíteni, pedig mindegyik fölött ott lebegett a lombikbébi program, mert az orvosok nem tudták őket jóval biztatni. Ebből 2 már megszült, 2 meg most vár babát! És a lényeg,hogy nagyon gyorsan/pár alkalom után/ már jelentkezett az eredmény.

Netty!

Jelenleg én is úgy vele mint Te,hogy most még nagyon nem tudom elképzelni,hogy legyen mégegy baba, de a férjem nálunk is nagyon szeretne! Mondtam neki,hogy adjon 1 évet, aztán majd visszatérünk rá, talán addig Zsófi is átalussza majd az éjszakákat. :lol: Legalábbis erősen bízom benne! :lol:

Sziasztok:Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!

Asszem Andi, te kérdezted, jövőre szeretnék megint szülni, ha minden jól megy!
Nem akarok senkit elkeseríteni, de Párom is mondta már az egészségügyi miniszterünk újabb ragyogó ötletét, miszerint tényleg nem fogadhatunk meg orvost szülésnél, mindenkinek az ügyeletesnél, és a legközelebbi kórházban kell megszülnie, ahová tartozik! Azt, hogy ezt hogyan lehet kikerülni, hát, jó sok pénzzel, amit majd a kórháznak kell fizetni, és ez százezres nagyságrend is lehet! Jó, mi? Én is ki vagyok akadva miatta, és abban reménykedem, hogy ezt azért nem tudják megcsinálni!

Mennem kell: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Ennyit tudtam meg egy másik topikból:

[quote]g írta:igi83
Régi felhasználó


Csatlakozott: 2005.02.05.
Üzenetek: 1585


HozzászólásElküldve: 2007 Január 25 Csütörtök - 14:58 Hozzászólás az előzmény idézésével
viki,
nem bírtam magammal és felhívtam a minisztériumot Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing LEHET a választott orvosodnál szülni a jövőben is Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing csak fizetni kell sima szülés esetén kb 30.000at császár esetén meg kb 50-60.000at.


Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok,
hát ez az, ezért vagyok most én is nagy tanakodásban. (lásd viki27)
Hallottam már tavaly év végén erről a butaságról, de aztán jött a hír, hogy ha olyan orvost választasz, aki azon a klinikán van, ahová tartozol, lehet sajátnál szülni. Akkor kell extrán fizetni, ha nem ügyeletes illetve ha más körzetben van. Ennyit tudtam eddig, erre tegnap Varga beközölte azt, amit. Most erre mit lépjek. Arra is gondoltam, hogy így akarta finoman közölni, hogy nem tud vállalni és a nyaralás ill. ez kapóra jött.
Ezért is akarom jövő 7en felkeresni Borsayt, hátha neki más a meglátása. Ha ő is ezt mondja, akkor nincs mit tenni, a Megyei-s dokik nem rugalmasok... Pedig kis országunkban azért van a legtöbb szabály, hogy áthágják őket, miért lenne pont ez a kivétel. Szép kis kijelentés egy pedagógustól, de sajnos ilyen a világ... :evil:
Biztos vagyok benne egyébként, hogy ha papíron bent van az ügyeletes orvos, a saját pedig csúsztat neki egy bizonyos részt a hálapénzből, akkor nagyon jól fog működni az eddigi rendszer. A dokiknak biztosan jól megéri anyagilag a mostani, sztem ők sem akarnak majd lemondani a mellékesükről.
Kissé keserű mondatok, de most tényleg nem tudom, hogy hogyan teszem a legjobbat!?!
Mindenesetre megvárom Borsay válaszát is.

Minden jót nektek!
Reku
reku
 
 


Sziasztok!

Viki!
Én is úgy tudom, hogy lehet szülni a választott orvosnál, csak plusszban kell fizetni úgymond a kórháznak is (meg gondolom az orvos sem csak a mosolyunkért jön be). :) Ezt már van olyan kórház (Szombathely pl.) ahol az év elejétől bevezették. Hogy jó-e? Nem igazán. Én mondjuk biztos nem lennék nőgyógyász, de ez -a saját bőrömön is tapasztaltam-elég kényes téma. Az orvos is mehet továbbképzésre, magánrendelésre épp, nyaralni....stb. és akkor mondank rá fűt-fát-bogarat, hogy milyen megbízhatatlan. Az is lehet, hogy már 24 órája bent van, fáradt és akkor még csináljon végig egy 8-10 órás szülést. :?
De mégsem jó, hogy ennyire beszabályozzák, mert igenis minden kórházban vannak orvosok, akik számunkra nagyon unszimpatikusak, esetleg konfliktusunk is volt vele, nem ismeri az egész terhesség menetét.....stb. Én inkább kicsit attól tartok, hogy meg fog nőni az "indított szülések" száma, ahol vagy az orvos, vagy a beteg ragaszkodik a másikhoz (vagy a hálapénzhez) és tesz is érte, ez akár egy "ártatlan" POSE teszt is lehet. És ha valaki hetekig bent fekszik, fel sem fog annyira tűnni, hogy itt nem spontán történtek a dolgok. Hát szóval nem jó, hogy így szankcionálják, jobb lett volna ha marad a régi rendszer, vagy választasz, vagy nem, vagy elvállal a doki vagy nem.

Monee!
Akkor most tényleg legjobb a szép esküvőre koncentrálni inkább, ezt a harcot még meg kell vívnod úgyis Norbival, de jól haladsz, hiszen az esküvőbe már beleegyezett. :P

Andi!
Fürdő- oké már értem :wink: csak a termált tényleg nem ajánlják. Igaz a síelést sem. :lol:

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Reku!
Dr. Borsayra én is kíváncsi vagyok, mit mond, én is őhozzá szeretnék menni!

Marcsy merre jársz? Remélem minden OK, és nem vagytok betegek!

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Monee!

Köszi a pü-t! :D

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok,
csatlakozom Hódocskához, és szerintem is nagyon sokan úgy fogják rendezni a szülést, hogy véletlenül éppen akkor induljon, amikor az orvos pont ügyeletes... Erre céloztam például a kiskapuknál. És nekem ne mondja senki, hogy az orvosok hajlandóak lennének lemondani a mellékesükről, sajna nem olyan világban élünk.
Mindenesetre tényleg bepróbálkozom Borsaynál, jobb szerintem az elején váltani, ha kell, bár nem sok jót remélek a tegnapi este után...
Azt meg, hogy esetleg kell a kórháznak és az orvosnak is fizetni egyrészt elfogadom, másrészt viszont nehezményezem, mert -ti már sokkal jobban tudjátok, amit én még csak sejtek- egy baba születése, nevelése nem kis anyagi vonzattal jár. Hallottam olyan orvosról, aki nem is fogadta el a pénzt, mondván a babára költve sokkal jobb helyre kerül...
Bár lehet h ez a történet is a szájhagyomány útján szépült meg ennyire.
Szóval majd jövő héten talán okosabb leszek.
Szép estét mindenkinek!
Reku
reku
 
 


Sziasztok!

Szerintem is több lesz a szülésindítás, de ebbe én nem mennék bele indokolatlanul, ha minden rendben van, akkor már inkább az ügyeletes doki. :(

dobok egy-két vicces Peti képet, tényleg evett a kpiból!!!

Kép Kép Kép Kép Kép

Jó éjszakát Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Én is sokat gondolkoztam ezen a dolgon.
Úgy érzem a célja a dolognak éppen az volt, h. ne a dokik zsebébe vándoroljon feketén és adózatlanul az a rengeteg pénz, amit hálapénzként kifizetünk (sokan akkor is, ha nem is voltak megelégedve a dokival, csak mert illik v. félnek, h. a következő szülésnél mit fog szólni), hanem az intézmény fordíthassa fejlesztésekre ill. bérekre.
Gondoljatok bele, mennyivel jobb körülmények lehetnének a kórházakban, ráadásul a dolgozóknak is megérné a dolog, végre nem csak kétféle ember dolgozna az egészségügyben, az elhivatott, aki éhbérért is hajlandó dolgozni, mert ez az élete, meg a lusta és alulképzett, aki sehova nem tud elmenekülni!
Ha megfelelő fizetés lenne, lehetne megfelelő szelekció is, mert pillanatnyilag a nővérhiány miatt azt az embert sem tudják kirúgni, aki lesz@rja a munkáját, mert egyszerűen nincs helyette más! :evil:
Arról nem beszélve, h. a dokik közt is beindulhatna a szelekció, hiszen, te csak akkor fizetsz az intézménynek, ha X.Y.-nál szeretnél szülni, így az intézménynek az az érdeke, h. csak azokat a dokikat tartsa meg akikkel a páciensek felettébb elégedettek, hiszen Gipsz Jakab fakezű hentest messzire kerülik a betegek és ezért egy fillér pluszt nem hoz az intézménynek! :wink:
Persze addig még egy darabig kétfelé fogunk fizetni, de előbb utóbb a magán egészségbiztosítók beindulásával ez már máshogy lesz, hiszen a biztosítók csak azon összegek egy részét fogják visszatéríteni, amiről a páciens számlát tud felmutatni, a zsebbe pénzt nem!
A dokik viszont részesedni fognak a kórház felé befizetett összegekből teljesítményükhöz képest részarányosan (valamelyik kórház bevezette 1-2 éve a "fabatkát", ez egy jelképes fizetőeszköz, melyet a beteg kap, és melyet távozáskor, névtelenül azoknak az orvosoknak, nővéreknek a nevére leadhat, akikkel elégedett volt. Évvégi prémiumosztáskor a kórházvezetés ez alapján oszt. Hatalmas sikere volt az intézményen belül és a betegek közt egyaránt!), így megéri majd nekik is jobban teljesíteni, még, ha az összeg kisebb is lesz, mint az eddig zsebbe befolyt!
(Kérdem én, ti kaptok bárkitől pénzt feketén?)

Én személy szerint utálom a parát, adni is de KAPNI IS! El nem hiszitek milyen zavarbaejtő és néha megalázó lehet!
Éppen ezért nem akartam az sztk szférában elhelyezkedni. A magán szférában nyilvános árak vannak, a beteg tudja, h. mi mibe kerül, a pénzéért mit kap.
Az sztk szférában is árak vannak, csak éppen fű alatt megy az egész, szájról szájra terjednek az összegek, melyek nagy részét a szakmák jeles képviselői előre elvárják.
Sajnos az orvosi egyetemi képzés során láttam olyat, h. a főorvos simán zsebretette a menthetetlen rákos beteg nehezen összekapargatott fillérkéit, ahelyett, h. azt mondta volna, h. vegye meg ebből azt a gyógyszert, amit azért nem szed, mert nem tudja kifizetni. :evil:
Láttam olyat is, h. a betegek egymás közt tárgyalták, h. X ezer Ft vajon elegendő lesz-e ahhoz, h. a sérvműtét végre sikerüljön? Láttam főorvost, aki miután átvette a műtét előtt a borítékot, mosolyogva bekísérte a beteget a műtőbe, majd az altatást követően otthagyta a segédorvosra, h. csinálja meg az, mert kevés volt a borítékban! :evil:
Anyám járt úgy, h. a gerincsérvével le kellett volna százalékolni, mondták neki, h. a véleményért fizetni kell, vitte is a borítékot, de valszeg alulbecsülte az összeget, mert a doki ott előtte kibontva a borítékot csak annyit kérdezett, h. " Ennyit gondolt?", aztán írt egy olyan véleményt, ami szerint nem is olyan súlyos az elváltozás, pedig más doki már évek óta műteni akarja! :evil:

Szóval én ezért drukkolok, h. sikerüljön végre az egészségügyi reformot végigvinni, mert undorító, ami ma folyik! :evil:

A kórház bezárásokról és ágyszámleépítésekről meg csak annyit, h. amikor 1.5 éve a bőrklinikán jártam anyajegylevétel miatt, kb. 20 ember volt berendelve reggel 8-ra. Mindenkinek át kellett öltözni pizsibe, ott vártunk amig mindenki sorra került, megcsinálták a félórás beavatkozást majd közölték, h. ott kell aludni és csak másnap mehetünk haza! :shock: Mindezt egy egyszerű, ambulánsan, járóbetegellátásban is elvégezhető beavatkozásért, csak mert üresen pangott 3 kórterem, a TB pedig többet fizet a fekvőbeteg napokért, mint a járóbeteg ellátásért! Végül kompromisszumos megoldásként aláírtuk, h. 3 napot bennfeküdtünk (ennek ugye táppénz vonzata van! :evil: ) csak elengedjenek végre!
És ez nem csak itt van így, az ágyak felét olyan betegek töltik ki, akiknél semmiféle a bennfekvést indokló vizsgálat nem történik, csak ott aszalják őket v. ott sincsenek! Az egész tiltakozás a finanszírozás miatt történik! :evil:

Bocs, ha hosszú voltam, de muszáj volt kidühöngenem magam! :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok! Én Borsay doktornál fogok szűlni pár napon belül. -Amikor szóba jött ez a reform, én is beparáztam, mert az első időpont az január volt, és nagyon nem bírtam volna, ha a szülés előtt ekkorát szívok. Szerencsére van türelmi idő, azt hiszem májusig, úgyhogy minket nem fog érinteni most ez a dolog. Én kérdeztem őt, hogy mi lesz a jövőben. Azt mondta, hogy igen, valószínű meg fog szűnni az orvos választás, és hogy kis orvoscsapatok fognak alakulni, 3-4 főből, és éppen aki ügyeletben lesz, az vezeti le a szülést. Gondolom a beosztást úgy fogják kialakítani, hogy valaki mindig ott legyen. Ezt ő még decemberben mondta, kíváncsi leszek rá, mennyiben módosult ez az elképzelés. Nekem egyébként az a véleményem, hogy a nem fiatal dokik nem is nagyon bánják ezt a törvénymódosítást, mert igen, lenyom egy műszakot, aztán éjjel riasztják szüléshez, és reggel meg ott vár rá 3 műtét.....és ez hétfőtől péntekig, hétvégén, ünnepek alatt...szóval a fiatal dokik tuti fognak vállalni továbbra is szüléseket, majd kialakítják a kiskapukat, a tapasztalt dokik meg azt modják, ok, ha ragaszkodsz hozzá, akkor fizesd ki a törvény által előírt összeget! Szerintem! De ezt úgyis az élethelyzet és az idő alakítani fogja,az tuti, hogy Magyarországon a hálapénz az életben nem fog eltűnni, sőt, ezek az összegek csak nőni fognak!
Hát ez az én véleményem, kíváncsi vagyok tényleg, mit fog mondani, bár szerintem ő sem tudja még, mi-hogyan lesz, ugye pláne így, hogy a klinikát leköltöztetik! Érdekes lesz az tuti! Sőt, Komlón is megszűnik a szülészet, és Sellyén is. csak azt nem tudom, hol és hogy fog szülni egyszerre ennyi nő, és kössz szépen, ha beindul a szülés, érjél be időben Komlóról mondjuk télen, pláne ha még kocsid sincs! Lesznek itt érdekes dolgok.....

Bocsi hogy hozzászóltam, de látom ez a téma mindenkit nagyon érdekel!
Vendég
 


Sziasztok!

Én is egyetértek deszilvivel, hogy a hálapénz nem fog megszűnni ebben az országban, amíg tisztességes bért nem kapnak az orvosok! Ez viszont az állam feladata lenne, nem a betegeké, hogy megfizessék! Ezért sem tettek eddig semmit ennek megszűntetésére, mert így nem nekik kellett gondoskodni erről!

Kórházbezárások: hát igen, szép lesz, hogy megszűntetik pl. Komlón is az aktív ágyakat, lehet, hogy nincs minden kihasználva, de tényleg durva, hogy nem lesz szülészet, és Pécsen is csak egy helyen lehet majd szülni! Kérdem én, ágyakat is bővítenek ebben az egy intézményben? Ez csak egy példa, és tényleg a legtöbb orvos azt a véleményt ossza, hogy káosz lesz a köbön, és az is biztos, hogy lesznek nem is kevesen, akik azért halnak meg, mert nem jutnak időben megfelelő ellátáshoz! Pl. a sok bezárás mellett bővítik a mentőállományt? Hát persze hogy nem!

Bocsi, hogy én is leírtam, de muszáj volt!

évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Deszilvi, Jevi!
Micsoda, hogyhogy leköltözik a klinika? Csak a megyeiben lehet szülni, vagy hogy van/lesz??? Hát ez már időnként így is bedugul a 3+1 szülőszobájával. :shock:

Rambóka!
Te még ugyanaz a Rambóka vagy, mint pár hónapja? :lol: Érdekes, hogy korábban mindenen mennyit aggódtál, most meg kiderül, hogy köztünk te vagy az, aki mindenbe belelát. :D Érdekes felvetéseid voltak és sok benne az igazság is. Bár én annyira nem rajongok az amerikai rendszerért sem, ahol minden vivik-vacakért súlyos pénzeket fizetnek. Szerintem egy ilyen váltás túl gyors lenne, így is győzi kapkodni az ember a fejét. Igaz, hogy van néhány oda nem illő figura az egészségügyben, de már korábban beszéltünk róla, ilyen mindenhol van sajnos. És ez sem csak pénz függő. Aki alapban olyan természetű, borús, pesszimista, barátságtalan, azt nem hinném, hogy boldogabbá tenné, ha pár tízezerrel többet keresne (százezrekről meg azért nem beszélhetünk).
Az a "fabatkás" dolog nagyon tetszett, na látod annak talán tényleg van értelme, jelképes véleménynyilvánítás (de szerintem sok orvos tojik rá, hogy más betege mit gondol róla), azt azért nem hinném, hogy ez a plusz pénz annyira minősítené az orvosokat, mert akkor 22-es csapdája: azért szüljünk ügyeleten kívül, hogy a kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon, mi meg vegyünk fel hitelt, mert gyereket vállaltunk.

Na, mindegy, nehéz erről így írásban "beszélni". :D

Viki!
Nagyon klasszak a képek! :) Úgy beleharapott a nagy káposztába? :shock:

Monee!
Már akartam kérdezni, hogy láttatok jó dolgokat az esküvő-kiállításon? Érdemes volt kimenni?

Marcsy!
Tényleg mi van veled/tek?

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Csak pár mondat erejéig ugrottam be.
Benyeltem valami nyavaját, úgyhogy elég ramatyul vagyok.
A családban eddig Adél bírja legjobban a kiképzést, ő még nem szedett össze semmit :lol: !

Orvosválasztás :evil:
Ezek után amit hallottam tőletek, én is elkezdtem parázni!
Nekem eddig a doki nem mondta, hogy nem szülhetek nála ha nem ő lesz ügyeletben.
Legközelebb ha megyek hozzá az lesz az első hogy rákérdezek!!!!
És mi van akkor ha kifogsz egy olyan dokit aki semmit nem ért a szakmájához??????
Sajnos én a klinikán kifogtam egy ilyent, igaz az ambulancián, de örültem hogy a babának nem lett semmi baja!!!! :shock: :?

Jevi!
Te talán tudod (vagy a férjed), hogy a komlói kórházban mikortól fog megszünni a szülészet?! Én úgy tudtam hogy már jan. elejétől megszűnt.
Én semmiképp nem akarok Komlón szülni! :x

A pécsi változásokról pedig azt hallottam, hogy a klinika leköltözik a Megyeibe. Ott lesz a szülészet és a nőgyógyászat. A klinikán pedig onkológia lesz. Ezt a megyeiben dolgozó szülésznőtől hallottam.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, kész káosz ami itt folyik mostanában!!!!!! :evil:
Én is megyek kicsit csillapodni,mert eléggé felturboztam magam :x !

Este felé még vissza nézek!
Sziasztok
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy engem is elkapott a hév, csak hát olyan igazságtalan dolgok történnek mostanában! :(

Erzsó!
Komlón még egyelőre van szülészet, de már nem sokáig! Speciel én se szülnék ott, de azért vannak, akik ezt választották, hát, most már nem sokáig. Én is csak attól félek, hogy Pécs egyetlen intézménye nem bír el mindent, ugye, Siklóson se lesz aktív ágy!

Nem érdemes erről többet írni, ezzel ne hergeljük magunkat, végülis ennyit nem ér az egész!

Viki!
A képek tényleg haláliak! :D :D :D

Rambóka!
Persze, neked is sok igazságod van, én sajnos kevésbé vagyok idealista, mint te, de ez az én hibám! :?

Marcsy, remélem tényleg minden OK veletek!

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Erzsó!

Dokitéma: én ezt úgy értettem eddig, hogy júniustól lesz így! Addigra Te megszülsz már, vagy majdnem ! :) (nem hiszem, hogy június 1.-ével minden megváltozik, valami átmenet akkor még tuti lesz! :)
Egyébként jobbulást a családnak! Gyógyuljatok meg gyorsan!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Jevi!
Köszi az infót!
Sajnos a komlói szülészetről nem sok jó vélemény van! :?
Én is szerettem volna elmenni a Werling gyászmiséjére, de nem tudtam Adél hol hagyni. Itthon gyújtottam egy gyertyát az emlékére.

Viki!
Peti egy tünemény!
Nekem is legjobban a káposztás kép tetszik :P !
Most már jobban vagyok!
Egésznap kúráltam magam, és a homeopátia csodákat tett velem!
Elmúlott a torokfájásom, és a közérzetem is sokkal jobb :lol: !
Én is úgy hallottam, hogy júniustól akarják ezt a doki mizériát bevezetni. 16.-ra vagyunk kiírva! Akkor talán lehet még valami kiskaput találni! Reménykedek!!!!

Rambóka!
Lenne egy szakmai kérdésem :D !
Szóval: A jobb első fogamon korona van, amit le kellene cseréltetni. Állítólag eláll az ínytől! (nekem ez eddig nem tűnt fel)
Félek belevágni, mert ez a korona egy fémcsonkon van, ami a gyökérhez van felragasztva, és nem tudom hogy milyen módon tudnák ezt levenni!
Van valami speciális oldószer vagy vésni kellene???? :oops: :roll:
Te mint fogorvos mit javasolsz?
Válaszodat előre is köszönöm!

Mi tegnap Szalagavatón voltunk Dombóváron.
Adél teljesen oda volt! Egész este táncolt, 9-kor csak sírás árán tudtuk elhozni.
Ma reggel az volt az első kérdése, hogy mikor megyünk legközelebb bálba?

Még egy kérdés (mostanában sokat kérdezek :lol: ):
Szoktatok tortát rendelni az Egerszegi cukiból? Finom tortájuk van?
Mi eddig mindig a Magdából rendeltünk, de most az Egerszeginél láttam kimondott "Süni" tortát. Úgyanis Adélnak most ez a kívánsága szülinapjára.

További szép estét mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok! :D


Erzsó!

Én ajánlani tudom Nektek a sünis tortát!! Régebben én is a Magdára esküdtem, de az Egerszegiben is nagyon fincsi tortákat csinálnak és a figurás tortáik szebbek. Andris totál süni mániás, tavaly neki is süni tortája volt az Egerszegiből. A tölteléket (krémet) meg lehet választani, azt hiszem mi tavaly gesztenyéset kértünk. Nagyon szép volt és finom is, a gyerek pedig teljesen el volt ájulva tőle! :D
Sajna nincs róla képem, csak videó, azt meg nem tudom hogyan kell ide varázsolni, béna vagyok az ilyesmihez! :oops: :shock:

Szép napot Nektek, majd este még benézek, délután korcsolyázni megyünk.

Évi
Kép
Kép
Kép
mamavica
 
 


Zsófi-babának boldog félévest!!!!

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Timi!

Köszi nagyon Zsófi-cica nevében is a gratulációt! :lol:

Erzsó!

Jó,hogy már jobban vagy! :) Lehet, hogy már írtad, de kinél fogsz szülni?
Mi is többször rendeltünk már tortát az Egerszegiből, és eddig még egyikben sem csalódtam! Igaz nekem a Magda is nagyon bejön.

Sziasztok:Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!

Zsófinak én is boldog féléves szülinapot kívánok! :D

Ha ez a süni torta ennyire tuti, lehet, mi is ezt választjuk! :) Szerintem mi is gesztenyekrémeset, azt mindenki szereti! Köszi az ötletet Erzsó, és Mamavica! Eddig mi is a Magdából rendeltünk, de most én is újítani akarok!

Violka nagyon örült a hónak, bár itt nálunk hamar el is olvadt! :( Tegnap ugyan esett még egy kicsi! Anyuéknál (Komlón) viszont klassz hó van, tegnap voltunk ott, még hóembert is építettek! Nagyon élvezte! Majd teszek fel képeket is, csak még fel kell töltenem!

Addig is üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Egy-két kép:

Kép

Kép

Kép

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Zsófinak mi is nagyon boldog féléves szülinapot kívánunk!

Mamavica, Andi!
Köszi szépen a segítséget! Holnap útnak indulunk és megrendelem ezt a híres sündisznót :wink: !
Szerintem a miénk is gesztenyés lesz, márt nálunk is az a nyerő!
Látom Jeviéknél is :D !
Én katicabogarat szerettem volna neki, mert láttam egyet a kirakatban és meseszép!!!!
Viszont a kölyök parkban az egyik kislánynak volt a szülinapja és neki süni tortája volt. Azóta Adélnak is az kell!
Mamavica!
Jó korizást délutánra!

Andi!
A Hartmannhoz járok.
Itt elég sok negatív tapasztalatot hallottam róla, de eddig velem nagyon rendes volt!
Hogy kinél szülök? Lehet hogy az ügyeletes orvosnál :? .
Attól függ Manócska mikor dönt úgy, hogy útnak indul! :P

Évi!
Jók a képek!
Itt még mindig van hó. Adél is az imént indult le Apával hógolyózni :lol: !

Sziasztok
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Andi!

Zsófi babának boldog féléves szülinapot kívánunk!

Erzsó!

Adélnak boldog névnapot kívánunk!

Jevi!

Viola a hóban nagyon édes! :)

Peti kicsit megfázott valószínűleg, mert éjjel alig kapott levegőt, így többször keltünk orrot szívni. Reggel óta is már többször szívtunk, és sajna 5.20-nál tovább nem is bírt aludni! Remélem nagyobb baj nem lesz belőle, mert jókedvűnek látszik, meg evett is már!


Szép napot Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Jevi,Erzsó, Viki!

Köszi a gratulációkat!

Jevi!

Violka nagyon édes a hóban! Milyen kipirult a pofikája. :D

Erzsó!

Boldog névnapot Adélnak!

Viki!

Petikének jobbulást kívánok!

Sziasztok: Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!

Még van ám netünk, csak nem jutok el odáig, hogy írjak is mert Andris nagyon lefoglal.
Legújjabb az, hogy január végéig még lesz. :oops:

Jobbulást Petinek! :wink:
Boldog névnapot Adélnak! :D

most teszek fel pár képet gyorsan aztán még igyexem jönni mert lenne pár gyors kérdésem míg van net.
Üdv. Mindenkinek!!!! :lol: :lol:

Kép Kép
Tegnap voltunk a Misinán. :P Kép Kép

Kép
zóra
 
 


Na, talán tudok írni. Alszik Andris mééég! :lol:
Ha fönn van már egyáltalán nem tudok ide ülni mert Ő is akarja nyomkodni a billentyűzetet meg az egérrel játszik, ha nem veszem ide akkor meg hisztizik.

Most látom, hogy már január vége van. Na, jókor kaptam észbe. :roll: A férjeméknél most úgy néz ki, hogy még a munkahelyén sem lesz net. (ha ott marad). Jó mi!? :cry:

Én is szerettem volna torta ügyben kérdezősködni mert 1 hónap és Andris 1 éves lesz. Szóval hol érdemes tortát rendelni? Milyen figurák vannak? Mennyibe kerül kb.? Enni nagyon nem fog belőle, lehet, hogy észre sem veszi, tehát tulajdonképpen magunknak rendeljük még idén. Aztán lehet, hogy sütök majd egy szív alakú tortit (bár még sosem csináltam ilyet).
Azért kérek szépen tanácsokat ! :lol:

Múltkor már kérdezetem de senki nem válaszolt, hogy hol vannak és milyenek Pécsett a játszóházak? Kertvárosban nem tudtok?
Jevi Ti úgy tudom sokszor jártok?

Még egy kérdés! :lol:
Andrisom még mindig elég sokszor szopcsizik, ami persze jó dolog, de én már szeretném ha mondjuk csak este és reggel szopizna meg estleg mikor éjjel fölébred és nem tud visszaaludni. :wink:
Nálatok, hogy hagyták el a gyerkőcök a napközbeni szopit? Mondjuk nálunk az is gond, hogy ha nem babakocsizunk vagy nem autózunk, tehát itthon vagyunk, akkor csak a cicin alszik el. Sokáig akarom még szopiztatni de mostanában szinte többször van cicin mint újszülött korában. :) Nálatok, hogy alszanak el a csemeték?

Na, aztán most föltettem. :roll: Bocsi!
:?

Legyen szép napotok!!!!

Kép
zóra
 
 


Sziasztok!

Zsófi babának boldog féléves szülinapot kívánok!

Adél babának meg boldog névnapot!


Erzsó!

Írtam privit fog ügyben!


Bocs a minapi hsz-emért, nem gondoltam, h. megbántok vele vkit. Tudom menthetetlen idealista vagyok, de még mindig jobb, mintha reménytelen és depressziós lennék. Nekem muszáj hinnem, h. jobb lesz a jövő, túl sok barátom dolgozik ebben az ágazatban, elhivatott, igaz emberek, akik minden tőlük telhetőt megtesznek azért, h. a betegeknek jobb legyen, én remélem, h. nekik is jobb lesz.
Nem, nem ismerem „belülről” a rendszert, csak az egyetemi évek, a klinikai gyakorlat, és sajnos a családi és baráti tapasztalatok alapján. Az a helyzet, h. jobban tudom, h. milyennek kéne lennie. De erre bárkinek, aki feküdt már magyar kórházban, megvannak a tippjei. :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Újra itthon vagyunk, teszek fel pár képet a Mátéról és az első szülinapról.

Üdv Mindenkinek!

Netty

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
netty11
 
 


Sziasztok!

Adélnak nagyon boldog névnapot kívánunk!


Zóra!
Örülök, hogy jelentkeztél, imádom Andris huncut mosolyát! :D

Torta: hát mi rendeljük, idén először az Egerszegiből, gesztenye ízűt, a mintát még nem tudom, valami szép állatosat, talán sünit! :wink: Én nem sütögetek, mert olyan szépet és finomat úgysem tudok, akkor meg minek vesződjek? :) Tavaly anyuék hozták Komlóról, az is nagyon szép volt, 101 kiskutyás! Nem tudom, mennyibe fog kerülni, én már nagyon régen rendeltem utoljára, több éve!

Játszóház: Kertvárosban nem igazán vagyunk ismerősek, mi a Budai Nagy Antal útiba járunk, de mostanában nagyon ritkán, az új évben csak egyszer voltunk!
Azonkívül a Szivárványban is van, néha oda is megyünk, de mint mondtam, mostanában nem igazán. Ilyen járványos időszakban nem szeretek menni! Próbálj meg Zsebibaba füzetet szerezni, talán abban bent vannak!

Szopiztatás kérdésben nem vagyok kompetens, én sajnios csak hat hónapos koráig tudtam szoptatni Violát, egyszerűen nem volt már tejem, még egy hónapnyi mennyiség volt a hűtőben, amit reggel és este adtam neki! :(
Ismerőseim úgy csinálták, hogy egyszerűen nem adtak, délben ugye ebéd volt rendesen, uzsira gyümi, és reggel meg este maradt a szopi! Általában nem szoktak már ennyi idősen reklamálni a napközbeni szopi elhagyása miatt (kajaügyileg), ha mégis igényli, akkor val.leg csak megnyugtatásképp kell neki, vagy ahogy mondtad, altatáshoz, ez meg tőled függ, hogy hagyod-e, vagy keresel más megnyugtató dolgot neki, pl. egy plüss állatot, vagy valami számára kedves dolgot!
Remélem tudtam valamit segíteni!

Viki!
Petikének jobbulást!

Rambóka!
Szerintem nem bántottál meg senkit, én speciel örülök egy kicsit más véleménynek is, mert sajnos körülöttem is sok orvos van, fiatalok, idősebbek is, és MIND panaszkodik, vagy már nem Magyarországon dolgozik! :(
Én is csak azt akartam írni, hogy egyelőre elég elkeserítő a helyzet, és most nem is csak az egészégügyben dolgozókra gondolok, hanem elsősorban a betegekre, ők lesznek a legnagyobb vesztesek! Akik becsületesen dolgoztak egész életükben, és nem lesz majd pénzük a gyógyíttatásukra, gyógyszerekre! :(

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Netty!

Máténak nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Nagyon jók a képek, akkor ezek szerint Fehérváron ünnepeltetek?

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a névnapi köszöntést Adél nevében is!

Rambóka!
Köszi a felvilágosítást. Hát gondoltam, hogy ez nem lesz egy egyszerű menet! :oops:
De legalább vésni nem kell!!! :lol:
Majd ha rászánom magam a dologra akkor beszámolok róla :wink: .
Mégegyszer köszike!

Viki!
Remélem Peti jobban van már!

MÁTÉNAK UTÓLAG BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Zóra!
Mi tegnap voltunk megrendelni Adélnak a tortát az Egerszegibe.
Ha nincs konkrét elképzelésed, mutatnak katalógust.
Árban vannak olcsóbbak, drágábbak. Pl: zsúrtorták már vannak 1700 ft-tól. A figurás torták 3500-től indulnak felfelé. A csúcs amit én láttam (igaz csak egy katalógust néztem) az 10000ft-ért egy tűzoltóautó volt!
Van amit csak vajaskrémből tudnak megcsinálni, az alá oda is írják.
Nagyon sok szép és ötletes tortájuk van. Nekem ami igazán bejött az az ülő elefánt és a katica. Az ízt azt ti választhatjátok.
Szerintem a Magdában nincs ennyi féle.

Szóval megtörtént a torta rendelés!
Gesztenyés sünikénk lesz a hátán katicával meg pici falevelekkel.
Katica azért lesz rajta, mert amikor Adél meglátta a katicás tortát akkor egyből olyan akart. Aztán amikor én megláttam az árát akkor már én nem akartam.
Végül apa rádumálta, hogy igy lesz sünike is meg katica is!
:wink:

Timi, Monee, Reku!
Merre jártok?

Most én is lépek, mert felébredt Adél és megyünk sétálni!
További szép napot mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok, meg olvastalak is titeket, csak Tomi épp rakja át a gépet, így nem volt se időm, se jelszóm. :oops:

Jevi!

Nagyon szép Violka a hóban! :)

Zóra!

Andris is aranyos, nekem nagyon tetszik az a barnított (vagy fekete-fehér) kép.

Netty!

Máténak utólag is Boldog Születésnapot! :D Aranyosak voltak azok az állatkák a tortáján és ő is szép.

Rambóka!

Neked pár napja írtam pü-t, nem tudom megkaptad-e, mert valahogy ez nem mindig szokott sikerülni. :oops: Jó, hogy múltkor említetted a klub tv-n a Vásott kölyköket, azóta ha úgy van időm, belenézek és tényleg vannak benne okos ötletek is, amiket remélem nemigen kell majd ahsználnom. Húúúú némelyik szülőnek okoz fejtörést a csemetéje, azt látom.

Ezek a szépséges torták, amikről beszéltetek, egész meghozták a kedvem. :lol: Már én is várok valami születésnapot, hogy megkóstolhassam. Majd tegyetek ám fel képet. Nekünk az esküvői tortáink voltak az Egerszegiből és senki sem panaszkodott.

Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok róla, van esetleg Kertiben nőgyógyász magánrendelés? A régi dokim (akihez a terhesség előtt jártam) már csak magánzó de ő is a belvárosban.

Viki!

Jobbulást kívánok Petikének!

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok. :)

Sajnos nálunk tetéződik a helyzet bajokból. Ma két hónapos munka után a kezembe nyomták a munkahelyemen a felmondásomat. Nem szeretnék ha velünk munkálkodnék tovább. :cry:

Nagyon nagy koppanás ez most, de asszem tényleg eljött ismét az az idő, amikor rendet kell tennem magamban. Kicsit magamba kell szállnom, mert már nem tudom hogy mit miért csinálok.
Valószínű visszamegyek az Elcoteqbe dolgozni 3 műszakba... Amikor korábban ott dolgoztam, akkor nagyon utáltam a 3 műszak miatt, de akkor még vékony voltam és legalább lelkileg normális. Én nem bírom ha a munkahelyen szivatnak, valószínű nem vagyok képes "általános" munkahelyen dolgozni. Ha vannak szabályok amiket be kell tartani, akkor betartom őket, de a nem elmondott dolgoknak megfelelni nem tudok, meg a "keress magadnak munkát, csinálj úgy mintha mindig dolgoznál"lal nem tudok mit kezdeni.

Aztán délután jött az újabb sokk. A mamámat be kell hogy költöztessük Pécsre az anyukámhoz, mert a nagybátyám teljesen hülye és tönkreteszi.

Aztán: ma megvolt a vérvétel, holnap megyek Borsayhoz hogy ő is mondhasson valami rosszat. Remélem legalább vele nem lesz küzdés a lehetséges gyógymódon, na meg hogy tényleg PCO-e... Metmorfin + egy terheléses cukor vizsgálat, nálam most ez a befutó.
Csak az a gáz, hogy mindig azt kérdezi, azért kell a vizsgálat, stb. mert "gyereket szeretne?" És én mindig igent mondok, pedig ez így nem a teljes igazság. Én szeretnék, a férjendőm nem....

Aztán: apukámék (miért is beszélek róla ilyen szépen?) nem értenek egyet a mi házasulási elképzelésünkkel és holnap megpróbálják majd ránktukmálni az övékét. Talajmenti harc és sírás várható. Nem tudják és ha elmondom neki akkor meg nem fogják megérteni, hogy azért nem lehet nagy esküvő, meg dajdaj, mert addig nem lehet babánk (Norbi kikötése ez volt) amég anyagilag rendbe nem jövünk, illetve nincs kész a ház. Szóval nálam tiszta a képlet: ha azért nem lehet babánk, mert nincs pénzünk, akkor nem lesz nagy esküvőnk sem. Pont. Aki erre akar költeni, inkább adja oda azt a pénzt parkettára. Én sokkal boldogabb lennék pár hónap-sok hónap múlva pocakosan, mint egy éjszakát átmulatva a 160 rokonnal.

És legvégül hogy teljes legyen a lista: fáj a torkom. :D

Most nem tudom hogy sírjak-e vagy nevessek...
Ráadásul ma mennénk Norbi testvéréékhez felkérni őket arra hogy legyenek a tanuink, meg hogy keressünk a neten valami díszítést a meghívóhoz, de most baromira nincs kedvem hozzá.

Sorry a depiért... de most kicsit sok az ami körülöttünk van, pedig valami nagy dolognak most vagyok még csak az elején, kéne az erő hozzá.

Nektek azért szép napot!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee!

Basszus! Nálatok most összejött minden!
Kitartás!
Küldöm a pozitív energiákat!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?