Új privát üzeneted érkezett!

Ella, küldtem privit Sote ügyben.

Mindenkinek szép napot!
espero
 
 


Ja, és tündériek a babák! :D
espero
 
 


Sziasztok!

Rambóka,Almodó!

Naggyon szépek a pici fiúk :)

Monyóka!

Nekem azért ez a cicifájás gyanús.Mert nekem is akkor fájt nagyon, mikor baba lett.

Ma elmentem a házidokimhoz a vizelet eredménnyel egy keresztes gennyes vizelet :evil:
Azt mondta, nem olyan súlyos, hogy gyógyszer kéne rá,de holnao megyek hozzá, és megnézi nekem mégegyszer.
Gondoltam iszok körömvirág teát.De nem tudom terhességben szabad-e.Szerintetek szabad??????
ezoterike
 
 

 
 

Sziasztok!

Tegnap volt Vili 2 hetes, és úgy ünnepeltük meg ezt, hogy első alkalommal szopizott 100 ml tejet :) Meg úgy, hogy most már szépen gyarapodik pár nap óta (előtte inkább stagnált). Ha minden így folytatódik, akkor pár napon belül eléri a születési súlyát. Mögöttünk van néhány hasfájós nap is, de felszerelkeztünk mindenféle csodaszerrel (bélbarát baktériumok, gyógyvíz stb.), amik remélhetőleg hamarosan hatni fognak. Míg Vili alszik, megpróbálom leírni rövid szülésünk hosszú történetét.

(Sajnos még nem olvastam vissza, azért vagyok ilyen figyelmetlen, hogy az időközben megszületett babákhoz meg + tesztekhez nem gratulálok...:))

Vöcsök

----------------------------------------
Egy rövid szülés hosszú története
----------------------------------------
Amikor 9-én vizsgázni mentem Piliscsabára, már izgultam egy kissé, mi van, ha megindul a szülés, hogy érek be időben a kórházba? De azzal nyugtattam magam, hogy lényegében a vonat 45 perc alatt bent van a Nyugatinál és otthonról is kell legalább ennyi idő... A vizsgáról hazafelémenet is voltak fájásaim, a 30 perces vonatút alatt 3x.
De aztán elmúltak, délután aludtam egy jót a fiammal, este még rávettem a férjemet, hogy porszívózzon fel - azóta nem volt porszívózva, képzelhetitek... -, talán nem is annyira fészekrakási ösztönből, bár biztos azért is, hanem józan realitásból. Este már mindenki aludt, de én nem bírtam, megnéztem valami krimit, és éjfél után feküdtem le. Éjjel is voltak fájásaim, emlékszem, hogy nyögdécseltem közben, de nem voltak olyan erősek, hogy felkeltettek volna. Ekkor már a férjem is tudta, hogy közel lehet a szülés, mert mint mondta, egész éjjel figyelt. De aztán időről időre abbamaradtak a fájások, és én nyugodtan aludtam egészen kb. reggel 6-ig.
Akkor indultak be igazán, el is döntöttem, hogy megmérem őket. Mire összeszedtem magam, fél 7 lett. 7-ig méregettem, és 5 percenként jöttek. Mondtam a férjemnek, hogy indulnunk kell, közben letusoltam, öltöztem stb. És mindig, mikor jött egy újabb fájás, ölelgettem az ajtófélfákat.
Amikor a fiunk felébredt, két komoly felnőtt álltt vele szemben, és közölte vele, hogy hamarosan megszületik a tesó. Ő felnevetett és megkérdezte vidáman, hogy akkor most szülök?
Az ovi útbaesik a kórház felé, mégis az eredeti tervet - miszerint útközben leadjuk ott a gyerkőcöt - valami sugallat hatására megváltoztattuk, a férjem átszaladt vele a szomszédasszonyhoz, akinek szintén oda járnak a fiai, és megkérte, hogy ő vigye el. Utólag tudjuk, hogy ezzel a 15-20 perces kitérővel lehet, hogy taxiban szültem volna...
Közben a férjem felhívta a nővérét, hogy ő menjen az oviba délben a fiunkért, aki felajánlotta, hogy értünk jön 9-re autóval és bevisz a kórházba.
- Akkor inkább gyalog elindulok - mondtam a férjemnek, mire ő azonnal hívta a taxit.
7,40-kor ültünk be. A reggeli csúcs teljes volt a Szentendrei úton. Amúgy Csillaghegyről az Üllőire szerintem kb. 20-25 perc autóval (mindig HÉV-vel jártam, ezért nem tudom), de most a taxival 45 percig tartott.
Gyönyörű reggel volt, vörösen izzott a felkelő nap a halványkék égen, előtte szürke-rózsaszín felhőfoszlányok. Ezt néztem, ebből próbáltam valahogy erőt meríteni, amikor éppen nem volt fájásom, mert azt csak csukott szemmel lehetett elviselni. Necsak a fájás fájt, hanem az is, hogy minden egyes HÉv-megállóra kettő fájás jutott, mert ebből azt szürtem le, hogy iszonyú lassan haladunk. Persze olyan nagyon nem izgultam, azt hittem, van még pár óránk. Az idősebb fiammal reggel 6-tól 11,30-ig tartott, azt reméltem, hogy most sem lesz hosszabb, de sokkal rövidebbre sem számítottam.
Végre átértünk Pestre, és a férjem szerint gyorsabban is haladtunk, mert a buszsávokat is igénybe vette a fiatal taxis, aki közben, mikor rájött, hogy szülni megyünk, élvezettel mesélte az ő két gyerekének születését. De én ekkor már egyre többet hunytam be a szemem. A férjem még sosem volt a II-es sz. Női Klinikán, csak az én leírásom alapján tudta, hogy is néz ki. Amikor odaértünk, szólt is a taxisnak, hogy ez az, aki meg bizonygatta, hogy ez nem az, hanem a Korányi. Kérték, hogy mondjam meg én, de éppen fájásom volt, és én ugyan nem voltam hajlandó odanézni. El is suhantunk mellette, de közben legalább elolvashatták a kapun, hogy mégis jó helyen járunk. Még egy +kör, és megálltunk. Én előrementem. A szülőszoba ajtajánál megint fájásom volt, így a csengetésre odajövő szülésznő (Dömötör Margit vezető szülésznő) azonnal konstatálta:
- Látom, fájások vannak.
Kérdezte, hogy van-e választott szülésnőm, kell-e valakinek szólni, ki az orvosom, és bevezetett.
A férjemet leküldte bejelentkezni, én pedig egy vizsgálóban várakoztam az ügyeletes orvosra, meg nekiálltam vetkőzni.
Nagy nehezen előkerült az orvos - úgy rémlik, mindenki a szokásos reggeli megbeszélésen volt - be is mutatkozott, de fogalmam sincs a nevére, igaz, a zárójelentésben benne van. Letisztáztuk, hogy a húgycsőcisztám meg a Bartholin-mirigy műtétem még a terhesség előtt volt, és aztán megvizsgált. Örömmel állapította meg, hogy 3 ujjnyira nyitva a méhszáj, lehet, szólni az orvosomnak, hogy jöjjön burkot repeszteni.
Ekkor átvezettek a szülőszobába, közben felvehettem a saját hálóingemet (itt jegyzem meg, hogy a kórházban olyan meleg volt, hogy a hosszú ujjú hálóingeimet elő sem vettem).
A szülésznő még megnézte a szívhangokat, amíg az ágyon feküdtem, aztán kiment, hogy az adataimat felvegye. Kérte, hogy ha tolófájásokat éreznék, vagy azt, hogy a magzatvíz elfolyik, csengessek. Ez alatt az idő alatt folyamatosan fájásaim voltak persze. Alig hogy kiment, éreztem, hogy elfolyik a magzatvíz, csengettem is. Bejött. Amikor mondtam, hogy mi a helyzet, ő is megvizsgált (megjegyzem, ilyenkor minden vizsgálat fáj, de szerintem nem azért, mert durván csinálnák, hanem a fájások miatt). És ez az utolsó, amire még józan ésszel emlékszem, mert innentől "elszakadt a cérna". Úgy is mondhatnánk, hogy valami szülke köd ereszkedett közém és közéjük. Az hiszem, ő az orvosért küldött, mert mint utólag kiderült, a burokrepedéssel megindult a kitolási szakasz. Ács doktor is az értekezletről szaladt. A férjem közben éppen csak visszaért a felvételi osztályról. Nagyon erős fájásaim voltak, de nem jöttem rá, hogy tolófájások (pedig már szültem, és biztos mondták is). A szülőágyon elfelejtették azokat a kapaszkodókat beállítani, így a férjembe csimpaszkodtam. Az orvos kérte, hogy álljon át a túloldalra, de nem bírt jó darabig, annyira fogtam. Közben meg hangosan kiáltoztam, könyörögtem, hogy engedjenek felkelni, felállni, kimenni. Meg hogy meghalok. Ők is kiabáltak. Egyébként fogalmam sincs, hogy a szülésznőn meg az orvoson, illetve a férjemen kívül ki volt bent. Valaki azt mondta, hisztizek. Megkérdezték a férjemtől, hogy az első szülésnél is így megijedtem-e. Nem tudom, mit válaszolt. Az orvos megjegyezte, hogy egyébként nagyon nyugodt nő vagyok. Tényleg pánikba estem és egyáltalán nem voltam ura magamnak, annak, hogy mit mondok, vagy mit teszek. Hogy mitől, nem tudom, leginkább talán a nagy fájdalomtól. Nagyon-nagyon-nagyon fájt, az első szülésnél sokkal tovább tartott a kitolási szakasz, és ott mindenre emlékszem, akkor is fájt, de azért képes voltam uralkodni magamon. Most meg valahogy nem jutott el az agyamig, hogy már nyomni kellene.
Azt hiszem, akkor tértem magamhoz, amikor az orvos azt mondta, hogy ha összeszorítom a lában, oxigénhiányos lesz a baba. Erre végre elkezdtem nyomni, és ekkortól számtva 3-4 fájás alatt meglett a baba. Mindez az egész, attól kezdve, hogy megvizsgált a szülésznő, nem tartott tovább néhány percnél (5 vagy maximum 7-8 - az időérzékem is cserben hagy). Az orvos egyszer szólt, hogy fájdalomcsillapítót fogok kapni, ezt adták a gátmetszés miatt, de azt nem hallottam - a férjem mesélte el később -, hogy ekkor beszélték meg, hogy kell vágni, mert különben repednék. Utána még egy tolófájás, és megszületett Vili.
Hirtelen nagy csend lett - elhallgattam :) - azaz, hogy a többiek beszélgettek, akarja-e elvágni a köldökzsinórt elvágni a férjem, meg hogy hány centi, meg hogy fiú. De bennem minden kiüresedett és elcsendesedett. A szürke köd felszállt.
- Elképesztően gyors szülés volt. Nagyon szerencsés, hogy ilyen gyorsan szült - mondta hozzám fordulva az orvos.
- Nem tudtam, hogy ez lesz ebből a csengetésből - konstatálta a szülésznő is.
- Villám Vili - jegyezte meg valaki más, amikor kiderült a neve.
Aztán az orvos kétszer bocsánatot kért, hogy kiabáltak velem szülés közben, mire én megjegyeztem, hogy nem hallottam belőle semmit- magamtól. Ami így is volt. Ami meg a kiabálást illeti, inkább csak megemelték a hangjukat, úgy emlékszem. Furcsa módon nem szégyenlem magam azért, ahogy viselkedtem, és nem izgat az sem, hogy ők mit csináltak vagy mondtak. Akkor egyszerűen nem volt más választásom, csak "ilyenre" voltam képes.
Közben a reggeli nappal valami nagy-nagy öröm áramlott be a szobába: mindenki örült annak, hogy Vili megszületett. Meg is jegyezték, hogy olyan korán volt még, el sem idult a nap.
Én nem éreztem semmit, csak nagy-nagy ürességet - de annak örültem, hogy mindenki örül a mi fiunk megszületésének. Nem is tudom, hogy mikor hozták oda. Hogy előtte volt-e a lepény megszülése vagy utána. Vagy hogy előbb az összevarrás következett-e.
Ez utóbbitól nagyon féltem, mert az első szülésemkor sok seb keletkezett a méhszájon, a hüvelyben, meg még a gátmetszés is, amit 1 óráig varrt az orvos. Akkor ott vesztetettem el az önuralmamat, mert egyszerűen a fájdalomcsillapítókból semmit sem éreztem. Emlékszem, kiabáltam, hogy hagyja abba. Szóval ettől nagyon féltem, kértem is, még mielőtt dr. Ács elkezdte, hogy kapjak fájdalomcsillapítót. Azt mondta egyet már kaptam, ad még egyet (ezt meg is kaptam), és ha szúró fájdalmat érzek, kapok egy harmadikat is. De ez már nem kellett. Mivel a placenta kicsi volt, ki kellett a méhet is tisztítani (ezt lehet, hogy másképp mondják rendesen), megjegyezte az orvos, hogy ez kellemetlen érzés lesz, az is volt, de nem fájt különösebben. A varrást meg csak éreztem, de az sem fájt. 10 perc alatt meglett minden felszívódó varratokkal. (Elfelejtettem ülőpárnát venni, de nem volt rá szükség, másnap már törökülésben szotattam fájdalom nélkül, és mindenki megjegyezte, akivel csak találkoztam az utána következő napokban - védőnő, gyerekorvos stb. -, hogy milyen fitt vagyok.)
Akkor az orvos elment, a szülésznő pedig odahozta Vilit szopni. Nagyon ügyes kisfiú volt, elsőre sikerült neki. Igaz, csupa vörös volt a feje, mert bevérzett a gyor szülés miatt, de mi ettől eltekintve gyönyörűnek láttuk. A fejének nem volt ideje arra, hogy "eldeformálódjon" és így keskenyebb legyen, mert olyan gyors volt a szülés.
Aztán még 2 órát ott maradtunk a szülőszobában megfigyelésen. A férjem, mint egy nagy zöld madár (kórházi "cuccba" beöltözve), repkedett karján a kisfiunkkal, és mondogatta, hogy milyen boldog. Aztán küldött néhány sms-t (Kandinak is), készített néhány fényképet és telefonált párat. Többek között a húgának, aki azt hitte, akkor értünk be.
2 óra múlva felvitt a szülésznő bennünket a 2. emeletre-, mivel sápadt voltam, kaptam tolókocsit, de a vérnyomásom rendben volt. Előtte segített felöltözni (betét, bugyi - itt jegyzem meg, hogy 3-4 hete már nem adnak betétet, mindenki, aki itt akar szülni, tegyen a táskájába. Pelus van. De én mindkettőből tettem, biztos, ami biztos.)
A fizetős szobát válaszottuk, ide bejöhetett a férjem és a fiam, annyi időre, amennyire akartak. A többi ötágyas szobába nem lehetett vendéget fogadni (ami egyébként logikus is).
De erről, a kórházi tartózkodásról meg az első hetekről majd később írok. Még csak annyit, hogy a gyorsaság miatt a beöntés elmaradt (habár azt hiszem, itt nincs is, szerencsére, reggel még el tudtam menni itthon a vécére), a borotválás elmaradt, és utólag írtam alá, hogy hozzájárulok a gátmetszéshez :))) Mi is szokott még lenni? Nem jut eszembe, de az is elmaradt... :)
vöcsök
 
 


Jajj Vöcsök, most itt bőgök! :lol:
De jó, h. jöttél! :D :D :D
Hát tényleg Villám Vilitek van! :lol:
Semmit se szégyellj! Épp most gondolkodtam el, h. így visszagondolva nem is igen emlékszem, h. mi történt a fájások alatt, csak onnantól tiszta a kép, amikor végre elkezdett hatni az EDA! Hogy addig kiabáltam-e? Tuti! :lol:
Nem tudom mi lett volna EDA nélkül, mert igen fejlett a kocsis szókincsem! :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


:) Tudom, mi maradt még el: az oxitocin és hogy kipróbáljam a T-Molbil-rószaszín vajúdólabdát. :)

(Egyébként Vili a saját névnapján született (a nevét már 2 éve kiválasztottuk...)
vöcsök
 
 


Rejo!

Nekem torokfájásra a házidokim phlogosol-t javasolt, azzal azt mondta, hogy terhesen is lehet öblögetni. Nem próbáltad?

Rambóka!

Nagyon szép és cuki baba Gergő! Kis husika :-), látszik, hogy szeret enni... Márk pedig kis vékonyka, elég rossz evő :-(, pedig bőven lenne mit. Már azon gondolkodom, hogy el kéne kezdeni a szilárd kaját megismertetni vele, hátha az jobban menne, mert a cici csak este kell neki, napközben úgy kell tömködnöm, minden más izgalmasabb, mint a szopizás... Láttatok már ilyen gyereket??? Amikor farkas éhes, megeszik 80-100 grammot, és utána nézelődik, dumál, és visít, ha a szájába akarom adni a cicit... Állítólag én is ilyen voltam :oops: ...

Mi is hason altatjuk, már egész kiskora óta, sokkal nyugodtabban alszik így, és sokkal könnyebben elalszik. Legalábbis korábban így volt, mostanában, hogy már a fejét emeli, és egyre többet, ügyesebben mozog, már hason is tud rendesen fészkelődni és így az elalvás is nehezebb... :-(

PCO-mal nem tudom mi van, tüneteim egyelőre nincsenek, vagyishát mensim még nem volt, hajam hullik, de ezek ugye a szoptatástól is lehetnek. A ragyáim viszont még nem jöttek elő, ami jó jel :-). Iszom a kecseruta teát nagyüzemben, ami a tejcsinek is jó állítólag, de mást nem teszek. Majd úgy gondolom, hogy ha már nem szoptatok, akkor elkezdem megint a Premens-t, és esetleg megnézetem az inzulinom. Nekem azt még úgysem nézték sosem...

Vöcsök!

Nagyon tetszett a történeted, olyan jó volt olvasni. Gratulálok!

Puszi, Almodo
almodo
 
 


Vöcsök !

Annyira megható volt a születéstörténet. Én mondjuk mindegyiken bőgök.. :lol:
Még egyszer gratulálok Villám Vilihez (gondolom még sokszor fogjátok így emlegeni :lol: ) és nagyon sok boldogságot kívánok Nektek !!

mniki
 
 


Almodo!

Szerintem, ha visít, amikor ciciztetni akarod, akkor így jó, ahogy van! Hidd el, ha éhes, akkor tutira szólni fog!
Meg az öröklés is rengeteget számít! Ha te is ilyen voltál, akkor a te gyerekednél ez a normális.
A gyerekorvosoknak van egy ún. percentilis táblázatuk, ez egy széles skála, mely megmutatja, h. egy adott életkorban milyen a csecsemők súlyának megoszlása. Ha ebben a táblázatban a normál tartományon belül vagytok, akkor biztosan nem éhezik a gyerek! Kérdezz rá!
De nem hiszem, h. tömni kéne, teljesen átlagos formája van, én nem látom soványnak.
Gergő is inkább csak combos-tokás izomgombóc. :lol:
A múltkor oltásnál láttam nála sokkal kövérebb kisbabát, de sokkal soványabbat is!

Nálam sajnos nagyon hamar előjöttek a ragyák, most, h. elértem a 2X850-et kezdenek javulni. Remélem ez segíteni fog!
Lehet, h. nálad a kecskeruta segít!

A hasonalvás nagyon jó, nálunk is bevált, csak mióta hanyatt tud fordulni, kicsit nehezebb a helyzet. :cry: Remélem ha majd önállóan képes lesz visszafordulni, képes lesz visszaaludni is! :twisted:

Na megyek, mert, ha jól hallom éppen dobott egy hátast az éhenkórász! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rejo!
Szerintünk is jól hanzik, hogy Álmos és Vilmos. :) És Vi-vel kezdödik a vezetékneve is, úgyhogy alliterál szépen...

Mir!
Gratilálok a kis Vincéhez!!!! Most olvasom csak, hogy te is megszültél. :)

Csillagfény!
Sokat gondolok rád.... És szorítok neked

Egyébként mindenkit üdvözlök, de külön-külön most így egy kézzel - másikban a Vili - nem tudok írni... Éppen csak átfutottam az elmúlt két hetet. Köszönöm a gratlációkat meg hogy gondoltatok ránk közben. :)

Vöcsök
vöcsök
 
 


Kép Vili

Tegnap este fürdés után készült (csak közben bepárásodott a lencse...).
Vöcsök
vöcsök
 
 


Sziasztok!

Érdekes így szülés előtt szüléstörténeteket olvasgatni.
Borzasztó. Nem is tudom, hogy bír ki ilyen fájásokat, akinek nem 5-10 percig tart, hanem mondjuk 5 óráig.
Én asszem inkább altatást kérek.... Kár, hogy nem lehet.

Nálam egyébként semmi, mintha nem is lennék terhes. Fáradt vagyok egy kicsit jobban mint máskor, de az elmúlt hetet végigrohangásztam (nem csigatempóban, volt, hogy egy nap 3 üzletben voltam!) fürdúőszoba- ill. konyhaügyben, és azért túl sokat nem aludtam. Meg néha mintha egy picit keményebb lenne a hasam, de azért igazi keményedésnek nem nevezném, bár fogalmam sincs milyen az, inkább csak így feszülget.
Tegnap én is hisztiztem, hogy nem akartok szülni, de ahogy kinéz, nem egy frontérzékeny gyerek... Semmi mozgás, semmi fájás, abszolút de semmi...
Remélem azért meglesz, mielőtt eléri a 4-5 kilót.
Sziasztok!
Szép délutánt!
csillagfény
 
 


mniki:
lesz hétfőn torna. én nagyon élveztem:)


olyan gyönyörűek a kis pici babáitok:)
jaj, már nekem is lenne...de hát még csak az elején vagyok mindennek.

tegnap nagyon szarul voltam, sztem a gyógyitól, de ma ügyesen kajáltam, keveset, 4x. de tök érdekes, nem vagyok éhes. viszont ma már nem voltam depis, örültek is a kollegáim, mert nem értették, miért vagyok hisztis, hogy minden akta alá nem írása tán(pedig hozzászoktam, hogy mindig mindent átírnak) bőgtem.de ma tuti volt minden.
ilyen szarul viseltem volna a meforalt????
Vendég
 


vöcsök: Nagyon szép baba, gratulálok a kitartásodhoz és a gyors szüléshez. Én is gondoltam rá, hogy Ácshoz megyek, csak nem tudom, hogy mennyire pénzes dolog. Tudnál nekem írni tarifákat? (pl. magánrendelésen citológia, vizsgálatok, terhesgondozás, szülés - remélem lassan nekem is szükségem lesz ezekre :) ) Egyszer felhívtam, de azt mondta, hogy csak a magánrendelőben fogad, én meg megijedtem az árától.

Nagyon szép az összes baba... egy kicsit azért lehet irigykedni?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok! Kép

Végre itthon!
Annyira mozgalmas volt ez a hét! Kép

Nem tudok mindenkire reagálni!
Baromira szégyellem, de igérem jövő héten majd pótolom és megint többet lesz. Kép

Vöcsök!
Csodálatos a szülés történeted! Kép

Gabikám!
Gyönyörű szép nagy pocakod van!

Almodo!
Nagyon szép szemű kicsi fiad van! :) Jelentkezhetnél gyakrabban is! Kép Kép Kép

Lafi!
A metformintől simán lehet az ember KO, SŐT! A sírógörcs is belefér.

Monyoka!
Biztos nem vagy babás?

Zsizsik drágám! Kép
Gratulálok, hős vagy, hogy ilyen jól viselted a műtétet. Mostmár nincs más, csak meggyógyulni! Kép Kép
A fogyáshoz is nagy gratula.

Mniki! Kép
Aranyos vagy! Hogy észrevetted a nevem! Bizony ott voltunk, párostól mindenestől Kép

Cuppp, mindenkinek! :)

Kavics
(19cn.)
Vendég
 


Igaza van Csillagfénynek, annyira más szülés előtt 1-2 héttel szüléstörténeteket olvasni, mint korábban. Azt hiszem, egy kicsit együttszültem Vöcsökkel. :D

Gratulálok még egyszer a kis Vilihez!

Nálam egyelőre se befeléfordulás, se fészekrakó ösztön nem tapasztalható, a keményedéseket is csak abból veszem észre, hogy olyankor nehezen kapok levegőt. Pocakhontas rengeteget mocorog, szerintem még jól érzi magát odabent és szerintem azért is hezitál a kijövetelt illetően, mert elmagyaráztam neki, hogy a kedvenc játzsópajtásai (a vesém és a hólyagom) nem jönnek vele. :lol:
espero
 
 


Sziasztok!

Most vagy ma van PÉ-m, v. vakbélgyulladásom van. LH tesztem nincs, úgyhogy csak 14 nap múlva derül ki. Hőmérőzni nincs sok értelme, mert min. 1X kelek éjjel!
De mivel a múltkor a másik oldalon fájtam, gondolom most ez az oldal jön! :wink:
Az az érdekes, h. én korábban sosem éreztem! :shock:
Nem tudom, h. ez most jó v. nem? :shock:
Nem szeretném, ha összenövések kialakulására utalna! :(

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kép
Kavicska!!!!!!!!!Nem mesélsz semmit????????Miért????
Rambóka!És-és-és,ha pé-d volt,akkor????Védekeztek,vagy mint Norkáék....nem vesztegetitek az időt a tesó projektnél???
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Almodo!Gyönyörű ez a baba,a szemei beszélnek!Gyere többet dicsekedni Vele!
Rambóka!Még mindig nagyon szép Gergő....az öklözése nem semmi!-és az Ő szemei is gyönyörűek!
Vöcsök!Nagyon szép a születéstörténeted....vagyis szüléstörténeted!Az a kis aproság.....hát szólj,akár mikor átveszem....Én is ilyet szeretnék,mert az enyim....már hapsi....nem kis bébi!Olyan kis nyugodt!Gratulálok ,még1x!
Sok egészséget!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Zsizsik!Te egy hős vagy!Fél év......na az elég arra,hogy ne ugrálj,mikor rosszul vagy és jönnek a terhességi tünetek!
Vöcsök!!!!!!!Csillaghegyi vagy????Jöhet priviben is!
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!


Babócák nagyon aranyosak! Köszönjük,hogy megcsodálhattuk őket! :P

Okr örülök,hogy taliztunk!! Akkor megbeszéltük,hogy a következő talin már pocakosak leszünk! :wink:
Drukkolok a vizsgához! Megtaláltad az épületet?

Kavicska ugye most jövő hétig nem akarod az idegeinket tépázni? :shock: :shock: :shock: (doki és ciklus ügyileg)

Kandi volt pé-d ebben a ciklusban?

Norka merre vagy?? A ciciből felszívódott már a csomó?

Mától norcolutozom 3*1-et mondott a doki,hogy szedjek, de régen 3*2 szedtem..elég a napi 3szem???? (5napig)
Férjemmel minden okés, 3clostis hónap következik…a HSG-ről még semmit sem mondott a dokim :? Ja! és a metformin terhesség alatt való szedését nagyon ellenzi,sőt a diabos dokim sem akarja most egy kismaminak (6hetes) felírni :cry: :cry:
Vendég
 


Kandika!

Még egyenlőre parkolópálya van a császármetszés miatt. Elvileg 1 évet kéne várni, de most rágom a dokim fülét, h. mehessen hamarabb!
Remélem addig kitart a rendszer! :shock:

Vöcsök!

Nagyon édes kis manó! :D :D :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka:

tudod, akkora nagy kópé lesz a fiadból....már most is az, helyesbítenem kell... asszem hajkurássza majd a lányokat ezerrel...

Almodo:

ez a tekintet!

Kandi: kocsival mizújs, rendeződtek a dolgok?

Táblicskuba hogy lehet bekerülni?
szisza30
 
 


jajj, Vöcsök bocsi: gratula mégeccer!
meg bocsi mindenkinek akit kihagytam olyan szórakozott vagyok :oops: :oops:
szisza30
 
 


Szisza!

Írd meg Kandikának a táblicskuban szereplő adatokat és bekerülsz! :wink:
Vendég
 


Köszi!!!!!! :lol: :lol: :lol:
szisza30
 
 


7Kincs : általában 5 napig, 3x1 -ben írják fel a Norculutot !

Rambóka, tök jó lenne, ha tényleg pé-t éreznél !! Mindig abban reménykedek, hogy csak az első baba megérkezése nehézkes, utána megy már minden, mint a karikacsapás.. Persze, ez nem így van, de egyelőre jó így tekinteni a jövőbe :?

Kandika, 2 nap múlva tényleg tesztelsz ?

Vöcsök, nagyon nagyon édes a kis Vili !!

Puszi csajok !

mniki
 
 


sziasztok!
Kavicska, érdekelne, mivolt tegnap. miért nem írsz semmit??????

Mi a c.n rövidítés abban a táblicskuban?
Vendég
 


Lafead!

Ciklusnapot jelent.

Kép
babancs
 
 


Sziasza!Benne vagy!De Júliust írtam,mivel....ténylegesen akkor kezdted...ok?
!Kincsecske! Dehogy volt pé-m,most arra várok,hogy megjöjjön a dög és megyek vérvétere,closty 1-2hónap és Uh.....ha nem jön össze lapar!De most lesz Uh-os követés.....mivel az új helyre könnyen eljutok....így akár naponta is!

Szisza!Rendőrségi papirokba belekukkoltam már,mindenhol a qrvát nézik károkozónak,de joga lesz fellebbezni......Én ki is nézem belőle.....de akkor Anyoooka-Apóka tanácsára tuti megyek polgári peres útra és a"bugyiját is elperelem"! :wink: -na majd felébredek!Kárfelmérő volt,vasárnap trélerrel lesz elszállítva és megkezdik a szétbontását!Utána pótszemle a futóműve miatt stb.Kb. 1hónap múlva lesz autóm :?
De a Qrva az tudja használni a kocsiját! :evil:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Andi!
Ha gondolod, segíthetek az eljárásban. pl. leveleket írogatni vagy valami. Nem vagyok még ügyvéd,de ami késik...
Ha kellek, írj püt.
Vendég
 


Köszi Kandi!

A hatóságokkal én is küzdök, és megmondom a tutit, hogy az a tapasztalatom, hogy itt bátran lehet lopni, csalni, hazudni, mert a becsületes ember marha nehezen, vagy egyáltalán nem tudja az igazát bizonyítani.

mégeccer köszi....
szisza30
 
 


Mniki köszönöm!! :)

Kandi és neked pé nélkül megjön a mensid? Én is vártam rá most ,de norcolut lett belőle :?

Egyik ismerős a napokban mondta,hogy jön a 3.baba...az első nekik is nehezen lett a másik kettő akaratuk ellenére sikerált!!! Niki én is abban bízom,hogy az első után évente potyognak majd a gyerekek! :lol: :lol:
Vendég
 


Lafead! Köszike a felajánlást....ha addig kell,hogy eljussak,tuti szólok! :wink:
Sziasza!Nincs mit!
Kincsecske!Hát nem tudom,de még várok kb.50.napig!Utána Nekem is norcolut kell tuti!
de szerintem 3x1 az elég Neked is.....nem?
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Helló csajok !!!

Köszi mindenkinek a hiányolást, a lelki támogatást !!! Ollllyan édesek vagytok, komolyan !!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma voltunk kötözésen, hát.... ahogy levették a lábamról a gipsz sínt, annnyira belehasított a fájdalom.... szóval még két hét múlva kapom csak meg a járógipszet, addig pihi van.... mindegy.

Rambóka, Almodo, Vöcsök: sok-sok tündéri kismaszat..... komolyan, nincs szerintem nagyobb öröm a világon mint egy kisbaba.... ! Gyönyörűek a gyerekek !

Rambóka: nem lesz túl kevés idő a két csirkefogó között, ha mihamarabb hozzá akartok kezdeni a másodikhoz? Hogyan tervezitek ?

7kincs: szia, de régen olvastalak !! Kiváncsi leszek a closys hónapodra, elvileg márciustól nekem is ezt az utat szánja Tűű... és akkor követik UH-val a peteérést is ?

Kavics: MI VOLT A DOKINÁL ???
zsizsik
 
 


Kavits!

Hol csavarogsz? Tűkön ülök, de most mennem kell gyereket legeltetni! Ebben a rohadt hidegben! Ő bezzeg bebugyolálva alszik! Csak nekem fagy le mindenem! :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!


Mindenkinek szép napot :D !
Elnézést, hogy csak úgy bele a közepébe, de ma megkaptam a várva várt véreredményemen (vér levétel: 2006. dec. 21!!! :shock: ) és nagyon izgulok, érdekelne, hogy mi a véleményetek!

TSH: 2.02 uIU/ml
Tesztoszteron: 2.6 nmol/l
SHBG: 58 nmol/l
Tesztoszteron/SHGB: 4.5
progeszteron: 4.5 nmol/l
androszténdion: 8.4 nmol/l
DHEA: 21.0 nmol/l
DHEA-szulfát: 7.8 umol/l
FSH: 5.7 IU/l
LH: 9.2 IU/l
hPRL:142 mIU/l

Hajjaj :roll: LH/FSH PCOS bizonyíték, ugye?

Nagyon köszönöm előre is a hsz-kat és bocsánat az önzőskedésért
:oops:
jokaliza
 
 


Sziasztok!

Megint lemaradtam. Ne hari, most nem írok mindenkinek.

Rambóka, múlt hónapban én is vakbélre gondoltam, de annyira erős nem volt a szúrka, és megnyugodtam, lehet hogy "csak" pé. És úgy tűnik az is volt!!! Hogy szalad az idő, ma vagyok 14. cn-on, és már megint érzek kicsi szurkákat, de most a másik oldalon! ;)

Kavics!!! Légyszi mesélj, mi volt?!

Kandi, szeritnem nem lesz gond, ha a nő fellebbez is, tök egyértelmű, hogy ő a hibás.

Zsizsik, csodállom a kitartásodat!

Puszi mindenkinek, a gyönyörű babáknak különösen!
mamint
 
 


Sziasztok!

Jelentem, élek. Most visszaolvasok, hogy képben legyek, mert csak átfutotttam - zebrás eseményt kerestem! :lol:

Azonban: Csakegy én úgy jártam decemberben terhelésen, hogy az éhgyomis vérvételkor tesztcsíkkal gyorsan megnézték, hogy milyen az éhgyomis cukrom. Magyarul: terhelhető vagyok e vagy sem.
Mikor kézbe kaptam az eredményeket padlót fogtam. A csíkon kevesebb érték volt..... (még fel is hívtam a kórházi ismit, hogy ez biztos az én eredményeim????!!! Bizti elcserélték.)

Vöcsök szipogok. Tetszik a stílusod. :lol:

Majd re...

Bee
beebeey
 
 


Beebeey!

A vénás és a kapilláris (ujjbegyből származó) vér eltérő vércukorértéket ad! Az ujjbegyi ezért csak tájékozódásra alkalmas!
Ne kérdezd mennyi a különbség, nem tudom!



Épp most fürdettünk (valszeg utoljára!) kiskádban. A dolog kezd kétemberes közelharccá fajulni, ugyanis hanyatt több liter vizet nyom ki a kádból a rugdosással, hason meg nem lehet megtartani, mert majd kiugrik, annyira fel akar állni! Én blokkoltam a lábi végét, amíg a párom gyorsan lecsutakolta. :lol: De egyedül már nehéz ügy lett volna neki! Innentől nagy kád!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

juj, mennyit írtatok! Most nincs is időm visszaolvasni :oops: (2 napig nem volt netünk...)

Csak egy gyors kérdés: A metformin okozhat alvászavarokat, iszonyatos fáradtságérzetet?! Már egy hete nem alszom rendesen és ettől olyan vagyok mint egy zombi...
Ha igen, mit lehet ellene tenni?

Bocsi hogy most senkire nem reagálok, este jövök még!
Pusza!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok csajok!

Bocsánat 1000x. most én se tudok, se olvasni, se reagálni....
Figyeljetek csak, nekem 2 napja kb folyamatosan fáj a hasam. Ez mi a szösz? Pont úgy mintha mensziznék, nem jobban, és nem kevésbbé. Anyukám szerint lehet, hogy ez már a szülés előjele.
De ezek nem fájások, hanem folyamatosan fáj, és nem is nagyon.
Ti mit mondtok? Mi ez?
Ha ez joslófájás (de szerintem nem is az), akkor az is tágít valamennyit?
Nem lehet, hogy valami hormon túl kevés bennem, és azért nem tud megszületni?

Gyönyörű ez a hó...
Nem egy frontérzékeny gyerek, azt sem mondja, hogy papucs...
Szép napot Nektek!
csillagfény
 
 


Jó reggelt!
Igen-csuda szép ez a hó....és mennyire hideg! :lol:

Anyoooka!!!Igyál több folyadékot!Lefekvés elött tejet,kamilla teát (Én ezt ittam)!Így valamelyest hígul a véredben!Nálam is volt ,ilyen anno!

Csillagfény!Hááááááát,szerintem bármikor megszülethet a bébid!Nekem a derekam fájt elötte 2 napig....de iszonyat,már majdnem orvoshoz mentem!De szerintem,mindenkinél máshogy indul be a szülés folyamata....van aki,már 1hete készül belülről....van akinek pikk-pakk 2-3óra!Kitartás,pihenj sokat,egyél jókat.....táncolgass :lol: !

na pusza
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Mindenki havat lapátol?? Nálunk egy mgramm hó sem esett. :twisted:

Mirtől nem lesz szüléstöri. Olyan jó lenne!!

Rambóka hát ja. Ezért sem nagyon igyekszek venni itthon vércukormérőt.

Bizti olvassátok a Petrányi leveleit a PCO.hu-n. Számomra nagyon furcsa hogy a progipótlókat nem igazán ajánlja. Vagy rosszul olvastam?? Azt írja a doki, hogy IR növelő hatása miatt nem ajánlja.
Hm.... S hogy elég a metformin. Hát kezdek fonalat veszteni. :roll:

Kellemes hétvégét!
beebeey
 
 


Kincseske csodálkozom a ciklusodon. Pedig neked már beállt. Nem de? Rosszul emlékszem?? :roll:
beebeey
 
 


Monyoooooooooookkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaa!!!!! :lol: :lol: :lol:
beebeey
 
 


Sziasztok
itt is havas a táj, most is esik ezerrel....szép nagyon, bár én inkább karira vártam volna, most már minek, de azért szép.

kérdésem lenne:hol van ilyen hőmérős görbe,amiket ti is felraktok, mert szeretném nektek megmutatni, mert kezdem elveszíteni a fonalat a hőmérőzés terén....

szép napot mindenkinek
Vendég
 


Sziasztok!

Lafead!

Hőgörbe kreáló oldal: www.fertilityfriend.com

Kép
lara26
 
 


:idea: Monyooooooooookaaaaaaaaaaaa! :idea:
Bizzzzzzzzzzál bennnnnnnneeeeee :wink: :idea: !
Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Elvileg megcsináltam, de kb értelmezni sem tudom a jeleket....:( Kép
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?