Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Angyalka,
Utólag is nagyon boldog 2. születésnapot kívánok Jencikének! :)

Oltás ügyben nekünk nem javasolta a pneumo...-t a dokinéni, merthogy nagyon új oltóanyag és nincs igazi "kórtörténete", ezért Blanka valami más agyhártyagyulladás elleni oltást kap 2 részletben. Ettől persze nem gondolom, hogy a pneumot nem érdemes beadatni, de én hiszek a doki néninek és megbízom benne.

Mágnes,
Én gyümölcsből szinte mindent ettem a szoptatás alatt, csak a zöldségekkel vigyáztam. Még most is szopizunk ugyan, de mióta hozzátápi is van, azóta simán eszem babot, kukoricát, káposztát + eféléket is.

Hozzátápiról jut eszembe a banán kapcsán. Az egyik barátom unokaöccse azért került anno kórházba, mert mosatlanul kapta a banánt és volt rajta valami baci. Nem vicc! Szóval nem árt a déligyümölccsel is vigyázni, mert az számunkra idegen dolgokat rejthet. Azóra én is mosom Blankának. :roll:

Lilló,
Ennyi foggal nem csoda, hogy Bí úrfinak már a darabos kajcsira fáj a foga. :wink:

Info: a Corában leárazás van. 400-600 Ft-árt lehet bodykat, 1100-1300 Ft-ért együtteseket, 900 Ft-ért kertésznacikat venni. Ma fel is tankoltam a manónak 9-12 hós korára kicsit. :)

Amúgy a béka s...e alatt vagyok. :( Küzdök a napközbeni altatással, néha az estivel is, fáradt vagyok, nyűgös vagyok, leszakad a hátam, úgy érzem alig foglalkozom Blankával, és semmihez sincs kedvem. Ma már majdnem sírtam Blanka altatása közben.
Talán az az eset, amin páran a manók 4 hós kora körül estek át... Most utálom, hogy egyetlen barátnőm sincs a közelben, ráadásul egy sem anyuka amúgy sem. :roll: Itt a világ végén még a baba-mama klub sem olyan, amilyennek szeretném.
Kész vagyok és rossz anyának érzem magam. Szerencsére holnap jön anyósom, hogy ne legyek egyedül az átmeneti depimmel.
Már Tracy Hoggra is haragszom. :oops: :P De komolyan. Hogy lehet elaltatni egy majdnem 8 hónapost, hogy ne sírva aludjon el, de ne is az ölemben? A szopi már nem tart annyi ideig, hogy elaludjon rajta.

Na most én is kipanaszkodtam magam. Köszönöm a türelmet. :)
Elteszem magam a nyavajáimmal holnapra.

Prücsök

prucsok
 
 


Hello!

Prücsök ugy latom te is beléptél a depisek klubbjaba, üdv :)! Nekem nyaron volt Vince 8-9 honapos volt, lehet emlékszel is. Akkor mentem ki anyukamhoz. Akkoriban Ergoban (ez egy spéci kendö/kenguru) altattam öt. Tettem vettem, igy ringattam és vartam mig elalszik. Néha nagyon sok idöbe telt, nap mint nap elég faraszto volt. Anyukam ezt latva azt mondta, hogy nem csoda, h ettöl ki vagyok (ö is probalta V-t igy elaltatni), rakjam le és hagyjam elaludni magatol. (Egyébként régen is igy ment az alvas nalunk aztan abba maradt a "könyök ügy" utan.).
Ez elég jo tanacs volt, mert azota is igy megy az alvas. Sirdogal egy picit aztan elalszik (babakocsiban is hasonloan "berreg", mikor almos, igy ringatja magat).
Nem Tracy Hogg-os a modszer, de müxik :)!

Es figyu, ha unod a banant, tarsasagra vagysz és van kedved nyugodtan gyere el hozzank. Ezt most komolyan mondom! Egy kis kimozdulas sosem art! Elteazgatunk és Vince elszorakoztatja Blankat :wink:. Szoval hivj fel nyugodtan!

Amit irtal a bananrol azt én is hallottam mar :( . A banant eleve mindenféle szarral fujak be, hogy valamennyire megérjen (zölden szedik le), de azért ne rohadjon szét mire ideér. Costa Rica 10 000 km-re van, szoval nem kis utrol van szo. A masik meg az, h egész érdekes allatok laknak a szallitohajokon (patkany, stb...).
Bioboltokban lehet venni gyümölcsmosot, ebben kell aztatni ez kinyirja a bacikat. Ez minden mas gyümölcsre is jo, nem art megmosni (és kezet mosni utana), mert pl. igy (is) lehet elkapni azt a bizonyos betegséget, ami nagyon veszélyes terhesen (amit macskak is terjesztenek). toxovalami talan?). Nem jut eszembe a neve!!

Timi, akkor minden ok :) Köszi a + infot!
En bevallom tovabbra is nagyon tartok a mellékhatasoktol, mert az egy dolog, hogy a gyogyszergyartok igy védik magukat, de ha leirjak ez azt jelenti, h elö is fordulhatnak, nem :(? Tény, h kicsi az esélye, de akkor is felall az ször a hatamon :( Magarol a betegségröl meg ne is beszéljünk :roll:.
A könyvben, amit irtam pl. olyan dolgokat olvastam, h :roll:

Magnes, kajalasra (zabalasra :wink:) visszatérve, nem tudom mi a helyes, de azt szoktak mondani, h ugyis kijön a felesleg. aztan persze az sem jo, h szétzabalja magat... Kiszamoltad az adagot Gabek leirasa alapjan? Minden gyerek mas, de akkor is segithet egy picit.
Gyümik, zöldségek: én is ettem mindent nagyabol. Ki kell tapasztalni. Nalunk a lencse okozott problémat arra tisztan emlékszem. Es a füszeres kajak (huu az nagyon nem jött be Dartinak).

B. Andi, te vagy az emberem :)! Elmesélnéd hogyan sikerült elvalasztani a picidet? Az enyém kissebb, de akkor is érdekel.

Evi, köszi az érdeklödést, Vince mar jobban van csak mi ketten (szülök) vagyunk lerobbanva. A férjem egyszer sem volt beteg miota ismerem, szoval jo kis virus...
Szerintem hallgass a megérzéseidre! Ha elvagytok szopizassal szerintem nincs értelme elkezdeni elöbb a hozzatapit, de ez csak az én véleményem :wink:!
Nalatok mi a helyzet?

Tündi, én probaltam mindig 2 orat va'rni a szopizasok között. Vagy legalabb masfelet. Ezt probaltad mar?

Moni, itt egy horror cikk a szojarol, szerintem mindenképp olvasd el mielött adnal Sanyikanak.
http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/szoja.htm
Vannak irasok, ahol istenitik, de azért nem art ezt is elolvasni. Mi azt hiszem ezt (is :() befejeztük. :cry:

Info: a DM-ben most 229 Ft-ért aruljak a Hipp bébiételeket (föleg a gyümiseket, ha jol emlékszem). Legutobb 319-ért lattam ugyanott :shock:

bocsi a litaniaért :oops: megint összejött :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok:)

annyit irtok hogy egyszerűen nem érem utol magam:):):), de legalább van mit olvasnom :wink: :wink:

Mágnes

Lányok jól irták: egy napi kajcsi mennyiség a nagykönyv szerint a baba súlya szorozva 150ml vel, ezt kell elosztani az etetések számával.
Tejcsi ügyben tudnám javasolni neked hogy ne egy ciciből hanem kettőből etesd, de a kettőből etetés nemcsak abból áll ám, hogy egyik cici, kész , jöhet második és kész, hanem a második után ujra ráteheted az elsőre, aztán ujra második, vagyis alapból nem is kettő, hanem négy-hat cici is lehet. Ez egyrészt bőven szaporitja a tejcsi mennyiségét a sokszori stimulációval, valamint a tévhitekkel ellentétben az össz tejcsi nem a ciciben tárólodik , hanem a szopi közben termelődik a legnagyobb része, és az "ingerlés" hatására beindulnak a tejmirigyek :)

Ranpo

Nem kell megvárni hogy napra potosan lejárjon a tgyás, elötte is beadható az igénylés a gyedre, ugy is van rajta egy olyan kitöltendő rublika hogy hányadikától igényled, igy még "folytonossá" is tehető az ellátás, vagyis nem lesz akkor szünet köztük, mert ugye a gyed elbirálása is legalább 30 nap az OEP lassan örlő malmaiban. Kifizetőhelyi munkáltatónál amugy gyorsabb az ügyintézés, ha nem kifizető helyi akkor töltsd le a magyarorszag.hu oldaláról a megfelelő formanyomtatványokat, kérd meg a munkáltatód hgoy állitsa ki a foglalkoztatói igazolást, és a gyerek születési anyakönyvi kivonatával valamint a kitöltött formanyomtatványokkal meg lehet igényelni az OEPnél.

Angyalka

Itt is boldog szülinapot Jencikének:) Küldöm emailban a szabi kiszámitásához az infokat:)

Prücsök , Mágnes, Cserági

Drága druszáim nektek is boldog névnapot kivánok :):)

Lányok mindenkinek köszönöm a köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok :)


Sára

Vincének nagyon boldog névnapot utólag is:) Sok gyógymanót és kitartást nektek :)

Gabek

Nektek drukk a holnapi oltáshoz. A talit meg a sok betegség miatt passzoltam, de ha valakinek van kedve azt bármikor szivesen látom, jöhet, örülük neki.


Prücsök

Gyere csajszi, és panaszkodj nekünk nyugodtan, ha más nem mi tuti megértünk és igy virtuálisan is elmondhatod bánatod. Egy tuti nem vagy rossz anya, csak fáradt. Gratula a bevásárláshoz, kiegésziteném még azzal, hogy a szigetszentmiklósi auchanban is van ám ruházati kiárusitás.
Amugy ha van kedved elugorhatsz hozzánk és csaphatunk egy dumapartit, szerintem mindkettőnk jól jön egy kis társaság.

Erika

A táppénzes megoldás azoknak nem szabad igénybevenni, akiknek nem a legjobb a szerződés szerinti bérük, értem ezalatt, hogy kevesebb mint 140-150 ezer Ft, mert ebben az esetben a 15 napra járó betegszabira kapott pénz lesz a következő babánál az ellátás alapja, ami ugye meg nem 100% hanem csak 80%os bért jelent és ennek a 70% azért elég kevés... De lányok ha valakinek tgyás, gyed, gyes kérdése van, az keressen meg nyugodtan, ha tudok segitek, ha más nem megprobálom elirányitani a legjobb helyre:):)

Timi

Hogy nekünk mennyire jó dolgunk van ám veled:):) Köszönöm a részletes leirást, gondolkodom rajta hogy be kéne adatni, de még rágodom egy kicsit rajta, meg kedvet is kell hozzá keriteni, mert két gyereknél azért már nem olyan gyerekjáték az árát összeszedni, ha nem támogatják....

Beszéltem Joeval vasárnap, sajnos amikor irt akkor este Boti lázgörcsöt kapott, igy bekerültek korházba, ahol infuziot kap és probálják a lázát levinni. Mondta a virus nevét amit elkaptak, de szégyen ide szégyen oda elfelejtettem :( Baba mama szobában vannak, anyukája probál neki segiteni hgoy felváltva legyenek Botival, nagyon fáradt szegény és nagyon el van keseredve, köszöni hogy szoritunk értük és hogy sokat gondolunk rájuk.


Mi koppkoppkopp ugy néz ki meggyógyultunk , mármint a fiúk, erre én aludtam el 3 napja a nyakam, de annyira hogy egy pici fordulás is fáj, sőt még meg is spékeltem egy kis migrénnel is a dolgot, szal baromi happy vagyok, hogy apa itthon én meg ramaty vagyok :evil:
Mindegy, a lényeg hogy a kölkök végre nem szipognak, köhögnek, taknyolnak, hanem egészségesen piszkálják egymást.

Most ennyire futotta, probálok jövögetni, de a legkisebb része múlik rajtam :)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 

 
 

Sziasztok!

Ági
Köszi a Gyed-es infót. Apa jövő héten beviszi a papírokat. Hát igen, a hivatali bürokrácia útvesztője. :wink:

Joe
Sokat gondolok rátok. Remélem hamarosan meggyógyul Boti! Küldök sok-sok gyógymanót! :) :)

Mi szopizgatunk. Néha 5-8 perc alatt végez a szopival, aztán már csak tekereg. Általában 3-4 óránként eszik vagyis napi 5-6 alkalommal. Azt hiszem várok még egy kicsit a hozzátápival. Bár nem tudom, jól csinálom-e, hogy még várok?

Egyébként mivel érdemes majd kezdeni? Teljesen tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban is. (nem vagyok egy nagy konyhatündér) :oops: :oops: :oops: :roll:

Minden betegeskedőnek mielőbbi gyógyulást kívánok!

Kismamiknak jó pocakosodást!

Mindenkinek jó babócázást! :wink:

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Tegnap este hazazavartak a kórházból, belázasodtam, taknyos lettem és iszonyatosan fulladok, köhögök. Nehogy visszafertőzzem Botit.
Anyukám maradt Botival éjszakára, megint felment 39,5-re neki a láza. Pedig tegnap már túl voltunk az első láztalan éjszakán! Úgy tűnik mulandó.
Már vártuk mikor dőlök ki, 8 napja nem aludtam, csak agyon idegeskedtem magam Boti miatt. Gyerek egész éjjel "anyázott" aztán álomba sírta magát. Még sohasem voltunk külön éjszaka, de beláttam hogy az Ő érdekében nincs más teendő.
Lányok, nem hiszitek el, de így sem tudtam aludni. Csak az órát néztem egész éjjel és hogy vajon mit csinál a Drága.
Mononukleózist állapítottak meg, de most már valami baci is van benne. Folyamatosan vizsgálják vér, vizelet, torok kenet (már köhög is :( ) . Szóval egyenlőre (a pozitív hozzáállás miatt) anniy javulás van, hogy már felkel Boti. 2 napig feküdt nem bírt felkelni. Járni sem tud, összeesik. Ha felültetem eldől. Erőtlen. De legalább már nem alszik egész nap. Nagyon sápadt.
Nagyon rendesek aranyosak a doktornénik, nővérkék, jó kezekben vagyunk. Ők is aggódnak értünk.

Nagyon szépen köszönjük a lelki támogatást!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok

Ági
köszi a felvilágosítást!

Joe
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1169624971.18.gif[/img] Botinak gyógy manók elküldve!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika[/img]

Kép

Kép
erika13
 
 


Joe Drága!
Sok erőt kívánok neked, hogy átvészeljétek ezt a betegséget!
Nekd is küldöm a gyógymanókat, szükséged lesz az erődre!
Akkor most apa nálatok rohangal közted és Boti között? VAgy nincs itthon?
Segíthetünk?
Melyik kórházban van Boti?


Évi
Szerintem hagyd a fenébe a hozzátápit!!!! VAn jó tejcsod! S kész! Ha neked az a terved, hogy fél vagy egy éves korig szoptatod és a ygerkőc ilyen szépen fejlődik akor ne foglalkozz senkivel!!!4
Ahogy már többször írtuk: TE GYEREKED, TE VAGY AZ ANYJA!!!!
Jó anya vagy! és KÉSZ! SZOPTASS csak nyugodtan!
Konyhatündérkedésről: egyikőnk sem úgy születik, hogy tudja mit hogy kell, de egymástól tök profin megtanuljuk!

(Bár én még mindig elfeljtem mit is kell csinálni a kölessel pl., de ez egyéni hülyeség! :roll: SÁRA!!!!)

Elsők: alma (édes). répa reszelék 1-2 kanálka, aztán 2-4 kanálka stb. Majd krumlpli trutyi! és lehet keverni, lazítani főzővízzel.

Prücsök
Sajna ez a depisedés lépten nyomon megtámadja az ebmert! :twisted:
GYere és panaszkodj!!!! Sajna messze vagy és konkrét hátsimit nem tudunk adni, de virtuálisan küldtem egy nagy ölelést!

ÖLELÉST MINDENKINEK!!!!!!!!

Vígasztalódjatok: JANUÁR, FEBRUÁR, ITT A NYÁR!

Szülcsinaposok: ÉLJEN!!!!!!!!!!!!

Mancim nyügszi, tegnap ki se szakadt a seggemből, így ma ugrott a suliban a tablófotózás!
Mondjuk annyira nem bánom, mert eszméletlen szép lettem ma reggelre(mogyorót eszegettem egy zacsival) és csak lemosnám a lányokat a tablóról! :oops: :oops: :shock:
Nő a hajm elöl és úgy nézek ki,mint az egyszervú! HIHI

Bajban is vagyok, mert apa bevállat egy puccos vacsit, ahova kötelezőnek írtán az elegáns ruhát!!
Mit kell felvenni ilyen helyre??
Kis ruhát, nadrágot, kösztümöt, csizmát vagy cipellőt? SEGÍTSÉG!!!
Egyáltalán hol vegyek ruhát??
Ja és ha megveszem a 40-es ruhát mit csináolok vele később?

Dorka
Köszi,de megvan Rékás DVD, de olyan izomlázam van tőle, hogy brrr! De muszáj csinálni, mert még mindig van +10 ragaszkodó kilóm!De legalább már be tudom gombolni a 38-as bluzaimat, igaz, hogy még em lehet felvenni, mert még szembelövök valakit a gombokkal!
Na dugulok, mer túgy érzem, hogy szemtelenség ilyen csipcsup problémával előjönni, mikor vannak sokkal nagyobb bajok is!
(DE AZÉRT SEGÍTSETEK! :cry: :cry: :cry: :cry: :? )
Pusszantok mindenkit!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Joe, JOBBULAST NEKTEK!!! Remeljuk minel hamarabb rendbejottok mindketten!
Puszi:
P[/img]

Kép
Kép
panzej
 
 


Sziasztok!

Joe, én is jobbulást kívánok és kitartás!!! Rendbejön lassan! Arra gondolj, hogy csak jobb lesz, és nemsokára megint mosolyog, virgonc lesz, és nagyokat hancúroztok! Addig meg itt vagyunk mi is!

Anid, Nekem személy szerint marhára hiányoznál ebből a topikból. Imádom olvasni a "személyiségedet". Mert ugyan nem ismerlek, de tuti ilyen bohókás, jókedvű lehetsz mindig. Szeretem, ha valaki ilyen.
Még régebben kérdezted, megnézhetnétek-e egy babaúszást. Bocs, hogy csak most válaszolok, de persze. Most pénteken de. 10-re megyünk. Jövő héten még nemtom, de csörögj, ha érdekel!

Ági, és mindenki, köszi a névnapi jókívánságokat!

Évi, hajrá, látod, túl vagy a nehezén! Nem kell nagyon megijedni, látod, mindenkinél van, hogy nem eszik a gyerkőc. Hagyni kell, játssz vele sokat, aztán majd "megjavul". A fene se tudja, milyen nyavalyájuk van ilyenkor, általában csak találgatunk. Persze aggódik az ember lánya, de ha nincsenek nagyon komoly tünetek, nyugi, általában pár nap alatt rendeződnek a dolgok. És ha nem aggódsz nagyon, finomabb lesz a tejcsi! :D
Ja, meg írtam a wiw-en!

Mágnes, bizti kell az a tápszer? Nem próbálod meg, hogy elég-e neki a tejcsi? Lehet, hogy csak megszokta, hogy cici után még kap. Meg ha megkínáljuk őket, mindig elfogadják. Ha csak cicizne, akkor úgyis beállna a tejed arra, amennyi neki kell. Persze ha több napon át látod, hogy éhes marad, nyűgös, sírós, felébred többször éccaka, mint szokott, akkor tényleg kell. De szerintem elég sokat eszik. Bocs, ha belekontárkodtam, csak ötlet volt.... :)

Most csak ennyi, mert én is elég ritkán jutok errefele, bocsi!

Újaknak üdv, meg mindenkinek puszi,

CserÁgi és Panka

Kép

Kép
cseragi
 
 


Sziasztok!

Joe, nagyon nagyon nagyon sok kitartást neked! Annyit gondolok Rárok! A férjemnek is volt Mononucleozisa. Nem tudom, honnan kapják el. Remélem, hogy hamar rendbejöttök, próbáld valahogy kipihenni magad.

Prücsök,
neked is sok kitartást kívánunk! Tudod, hogy nem vagy rossz anya. Nekem mindig te jutsz eszembe, hogy rólad kellene példát vennem, hogy mennyit foglalkozol Blankával, nekem is többet kéne Mátéval. És hidd el, mindenkinek vannak ilyen depis időszakai, csak valamiért ezt a nemzet anyácskája (Kedvenc Marsi Anikónk) és a többiek nem hirdetik. Ez egy hamis kép, ami lejön a médiából, hogy ha az embernek megszületik a gyereke, akkor mér csak rózsaszín felhőkön ugrálhat, és minden nagyszerű. Nekem is elég gyakran vannak depis időszakaim, péládul a hétfő mindig rossz a könnyebb hétvégék után. Fel a fejjel. Ne hagyd magad besüppedni a rosszba, ha jön anyósod, mozdulj ki otthonról.

Anid,
nekem is hiányoztál már, én is nagyon bírom a szövegeidet! :lol: Ez jó, hogy a gombokkal szembelősz--- és látom uaz a problémád, hogy mit fogsz kezdeni később a 40-es rucikkal. Én is dilemmába estem, de muszáj volt beruháznom egy kosztümre, mert mindig van alkalom, amire kell. Remélem azért hamarosan elrakhatom a pincénk mélyére, vagy legalábbis a gardrób hátuljába. Az Rubint Rékás video engem érdekelne. Tudtok hozzá küldeni akaraterőt is?? Nekem is vannak ragaszkodó kilói, de most bnem szabad nagyon fogyóznom, mert lehet, hogy attól (is) szédülök. De talán a mozgás nem árt.

Ez a banán dolog nagyon durva - Máténak a kedvenc kajája. Most akkor mossam meg, mielőtt felapírtiom, turmixolom neki? :shock:

Lilla, hogy kell kezdeni a darabost a gyereknek? Párszor adtam neki kiflicsücsköt, de fulladozik tőle :shock: , bár nagyokat cuppog, és nagyon élvezi. Ti hogyan kezdtétek?

Cserági, neked is boldog névnapot (még benne vagyok a 8 napban :wink: ).

Pusz mindenkinek, nagyon várom, hogy legyen már tali. Gyógyuljunk meg hamar mindannyian!
R.

Kép

Kép
rita81
 
 


Megint én.
Most látom, csak, hogy az előző oldalon is írtatok egy csomót, amit nem olvastam. Úgyhogy láttam, Lilla, hogy hogyan kezdtétek a darabost. Azért ha van még erről ötleted, azt várom. Üdv,
R.

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Joe: nagyon nagyon sok erőt, kitartást küldök Neked! Muszáj lenne pihenned, Boti jó kezekben van anyukáddal, és biztos, hogy az orvosok, és a nővérek is mindent megtesznek értetek. Pihenj egy kicsit, hogy erőre kapj Te is, és meggyógyulj minél hamarabb, hogy ott lehess Botival. Jó?
Nekem még ugyan nem született meg a bébim, de nagyon rossz volt olvasni, amit írtál, nagyon szeretnék segíteni Neked, Nektek!

Más: lányok, milyen Réka Dvd-t kell beszerezni szülés utánra? :) Ti vittetek haskötőt a kórházba, engedik egyáltalán?
Mert ezt elfelejtettem megkérdezni a szülésznőtől hétfőn :(

Puszi Mindenkinek, és Joéknak mihamarabbi gyógyulást kívánok!

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
b.szilva
 
 


Sziasztok!

Már megint sokat írtatok!

Botinak gyógymanókat, Joe-nak kitartást!

Többi betegeskedőnek is jobbulást!

Szerintem szopiztasd ezerrel tovább a picurt és ne foglalkozz a védőnővel!
Egyszerre nem hízhat 10kg és nőhet 1 m-t :twisted:

Az én védőnőm is ilyen jótanácsokkal és még jobbakkal látott el :twisted:

Gabek:azt tudom, hogy területi védőnők vannak, nem is akarok váltani, de nem is akarok járni hozzá.
A kérdésem az lenne, hogy kötelező-e a védőnőhöz járni okos tanácsokért?!

Timi:köszi az infókat!
A mi doki nénink azt mondta, hogy ő csak a meningatet szokta adni a másik fölösleges.
Nekem a másikat fel kell vele írattatnom?
Mert én be akarom adatni a Norbinak.

Voltunk hétfőn a fülészeten hál isten semmi gond!
Azt mondta a doki, hogy azért rázza a fejét és csavarhgatja a fülét, mert viszket neki.
Ha sok a fülzsír az nem baj,sőt.Ha úgy látjuk paraffin olajat, vagy babaolajat csepegtessek bele és akkor kifolyik.
Csak nem szabad fülpiszkálóval belül kitisztóítani, csak kívül.

Rita:ha hozol cd-t, vagy dvd-t üreset a következő talira szívesen átveszem a tornát.

Depi ügyben én is jól állok, hullámvölgyek.
Úgyhogy ha már mindenki jól van talizhatnánk!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Bszilvia
Vegyél haskötőt, az nagyon hasznos dolog, könnyebben megy majd vissza a hasad. Ha lehet olyat vegyél ami nem bugyivalvan együtt, hanem csak egy külöb darab, amit akár minden nap hordhatsz. Azért is jó, mert ha nagyobb babád lesz akkor nagyon jól fogja tartani a hátad és nem fog iszonyatosan fájni a hátad, ha netán sokat kell majd cipelgetni.

Joe
Kitartás a fránya betegségek leküzdéséhez!!!

Prücsök
Hívd fel az egyik barátnődet, találkozzatok, és addig bízd apára Blankát. Nem baj, ha neki nincs gyereke, legalább egy néhány órára másról szól az életed.

Ranpo
Ha csak tejet adsz neki, akkor 6 hónapos kora előtt nem szokták elkezdeni a hozzátápit, tehát nyugodtan ráérsz még. Csak a tápszereseknek ajánlják, hogy hamarabb kezdjék.
A főzőcskézésbe pedig hamar belejössz, az alapoktól elkezded, kotyvasztasz ezt-azt, aztán majd teljesen profi leszel. :P


Nálunk egész jól beállt az új rend: reggel ébredés, kaja, azután játszunk egy kicsit közösen, mindig nevetgél is a Berregő, aztán lefektetem aludni, majd elhussanok dolgozni. Felébred akkor már csak anyukám van itt, ebédelnek, játszás, séta, délutáni alvás, majd mire felébred már megint itthon vagyok :-)
Ez a Berregő szempontjából (remélem) így néz ki: reggeli anyával, jót játszunk, majd alszom egyet akkor ha felébredek nincs itt, de majd alszom mégegyet és ha felébredek anya megint itt lesz.
Szerintem ez így jó nekünk, én ezért nem vagyok depis, mert van minden nap 4 órám amikor nem a Gergővel foglalkozom,de mégis azt csinálom amit szeretek. Lehet, hogy rossz anya lennék, de nekem már nagyon hiányzott hogy valami más is történjék velem.
Bár ma épp itthon vagyok egész nap. :)

AZZZZZONNNAL MINDENKI GYÓGYULJON MEG!!!!

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Dorka
Viszek én is neked DVD-t légyszi vedd át nekem is, rám férne egy kis torna.
A védőnővel egyszerű a dolgod, mondd le az utolsó pillanatban pl. hívd fel és mond azt, hogy Norbi nyűgös, vagy épp elaludt és nem akarod felkelteni,. Ha pedig ő jönne akkor 1 órával előtte hívd fel, hogy épp el kell mennetek valahova és ne is jöjjön hiába, mert nem lesztek itthon.

Ranpo
Nekem azt mondta anno a munkáltatóm, hogy csak a tgyás lejárta után lehet kérni, így eltelt egy kis idő mire megkaptam az első gyed-emet :-( de lehet hogy csak ő volt lusta :?

Anid
Ruhakérdésben nem nagyon tudok segíteni, sokan vegyunk ezzel. Azon is csodálkozom hogy a terhességet hogy bírtam ki olyan kevés ruhával. De ha esetleg tudsz inkább kérj kölcsön, hátha van egy számmal nagyobb barátnőd :)

Na dugulok,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!


Joe!
Jobbulást Botinak és Neked is. Kitartás.


Prücsök!
Töltödj fel egy kicsit, menj el vásárolni, fodrászhoz vagy csak sétálj egy nagyot. Ettől még nem vagy rossza anya. Rózsaszín lányregény, amit a tévében látni, nincs olyan anyuka, aki néha ne fáradna el és ne lenne szüksége kikapcsolódásra. Tudom ez nem vigasz.


Nagy igyekezetemben a 6 hetes kontroll után megvettük a Rubint Réka baba-mama tornát. Elkezdtem megnézni és azóta is a polcon van. Pedig a mostani 79 kg-ot nagyon lekéne faragni 60-ra. Én balga azt mondtam Apának, hogy csak akkor megyek hozzá, ha 60 kg leszek. Nagymamikám kedvesen megjegyezte, hogy akkor sosem lesz esküvő.

Engem személy szerint nagyon feldob az hogy olvashatlak benneteket, ha írni nincs is sok időm.

Minden beteg babónak jobbulást, ja és a szülőknek is.

Lépek, mert mennünk kell babamasszázsra.

Andi

Kép
andusz
 
 


Sziasztok!
Nem mondjátok, hogy 4 hónapos kor körül is jöhet depi??!! Én már azt hittem túl vagyok rajta..Remélem engem elkerül:)

Hát lányok kiszámoltam, és a nagykönyv szerint Annának 66 ml-t kellene enni. Azon már 2 hetes kóra óta túl vagyunk..
Próbáltam, hogy nem adok neki tápot, de amikor leszedem ciciről, és büfiztetem, már tömi a kis öklét a szájába és cuppog. Mindkét cicire ráteszem, igaz egyszer mindkettőre, de valami miatt egy idő után kiköpi őket és nyűglődik.Van, hogy azért, mert már nincs benne,de van, hogy még bőven tudok fejni utána, de ő nem fogadta el.. de ezt meg sajnos nem tudom akkor rögtön megállapítani, csak, ha fejek.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Megkaptuk a oltást :-(
Az orvos elkérte a dobozt, kivette a papírját és ott a szemem láttára olvasta el, hogy mikor is kell adni a következőt :twisted:
Volt előttem egy anyuka akinek már 4 hónapos volt a gyereke és még nem kapott semmilyen oltást. Amikor kimentem még mindig ott volt, elmondtam neki egy csomó mindent, hogy nekünk mi vált be, húzzon zoknit a combra stb. és olyan hálásan nézett rám, azt hiszem ezzel megvolt a napi jócselekedetem :)

Képzeljétek ma szültem, vagyis mára Gergő már ugyanannyi időt töltött "itt kint" , mint bent a hasamban.

Lányok
Ezen a sok nemalváson gondolkoztam, amit írtok :? nekünk szerencsére van délelőtti és délutáni alvásunk is, és este is jól alszik, tehát nálunk minden rendben. Nem próbáltátok még azt ki, hogy valami nyugis zenére altatjátok a gyerkőcöket? Én napközben azt csinálom, hogy benyomom neki a Babazene CD-t és arra nagyon jókat szundít. Megvan az 1. a 2. és a 3. Babazene Cd is, ha kell valakinek szívesen átmásolom. Én ezt már a terhesség vége felé is sokat hallgattam, majd az elején is erre aludt, utána kicsit kimaradt, és most megint eszembe jutott kb. 1 hónapja, és semmi gondunk az alvással, szóval nekünk ez nagyon bevált, bár nem tudom Tracey Hogg mit szólna hozzá.



Mivel most is alszik, ezért van ennyi időm, de megyek inkább mosni,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Halihó!!!!
Kismalacom szintén alszik! A legújabb szokása, hogy evésnél az előkét rágja, vagy a műanyag fajtát szopizza és nyalja! Mondtam is neki, hogy arra tálaalok és nyalja fel onnan. :roll:
Nálatok is fogy a papírtörlő ezerrel??? Szerintem pelus mellett ez fogy a legjobban!

Ma adtam a gyereknek Hippes finomfőzeléket, de nem bírtam adni, annyira úúúúúútáltam az ízét.
Gondoltam, hogy mint hős anyuka leküzdöm a hányingert és adom a kölöknek, aki nagyon szépen kajálta is! De nem ment! pedig akartam! No gondoltam, gyerek mégse maradjon éhen adtam a saját magam által kotyvasztott főzelékből:alma,krumli, répa! Büdös kölke öklendezett! :oops: :roll: :lol: ÉS PRÜSZKÖLVE fújt!
Szeintem a gyerkekajákban is van drog, ugyanúgy mint a mekis (bocs Lilla) és a kutyatápszerben!

Egyébként családom mindkét tagja átment malacba: gyerek telibebüfögte a tisztítóból frissen kiváltott szőnyeget, apa pedig kávét főzött nekem, csak elfeljtette alátenni a tálkát! Szóval kávé jutott mindenhova: fiók, fal, szekrény, csempe, függöny!Erre egy icsit hangosabban (állatkerti plnál maradva, énz vagyok a házisárkány) reagáltam! Mire ő, hogy már nem seretem, mert 15 évvel ezelőtt nem így reagáltam! Na erre mit mondjak!


Ja! Ruhaügyben körtelefon ment és találtam is tök szép ruhákat, csak egy a bibi: Nyíregyházán vannak! HIHIHIHI
Várom az ötleteket!!!!

Erika

Egy másik topikon olvastam hogy Krizsa dokibá diétára fogott? Miért?
Én úgy gondolom, hogy kistesó projekt előtt le kellenne adnom a +10kg, a hormonok úgyis megdobnak! Nem??
Hogy haladtok?

Kép
anid
 
 


sziasztok!

ezer éve nem jártam errefelé, de most van pár percem, hát benéztem.

Joe, nagyon sok gyógymanót küldök Botikának! szegényke, jól leterítette ez a fránya betegség, pedig pont egy éves! a szülinapját rossz lehet a kórházban tölteni. fura lehet olyan erőtlennek látni, pedig mindig eszembejut, milyen nagy lendülettel, és korán tanult járni. remélem jól kiheveri ezt a betegséget, és pihen is egy nagyot, és újra virgonckodhat, és duplán megünnepli a szülicsinapot!

Prücsök! te indítottál meg, hogy bekapcsolódjak a topikba. ugyanezt éltem át egy hete. tehát ismét egy hullámhosszon vannak a gyermekeink! elmondom én mit csináltam, hogy sikerült kijönni belőle: no1: az éjszakai alvást sikerült helyrehozni Tracy módszerével. ez volt a legfontosabb, mert utána már napközben bírtam cérnával. n2: bejelentkeztem fodrászhoz, kozmetikushoz, tornabérletet vettem. n3: a napközbeni alvással még mindig kínlódunk mi is. akkor működik rendesen, ha kifigyelem, hogy a gyerek már éppen dörzsölgeti a szemét, stb. így alszik de, és du. összesen 2-3 órát. de ma de. a babakocsiban hazafelé jövet alvásidő előtt aludt 10 percet, és már itthon szopival, és semmivel nem sikerült visszalatatnom, 1,5 órát bömbölt a kiságyban. próbáltam Gabi ötletét is, de a relax zene se jön be neki. viszont igaz az, amit Tracy ír, hogy ha nappal jól alszik, akkor éjjel is, és fordítva. ezen kívül próbálok ingerszegényebb környezet biztosítani számára, többet itthon lenni, kevesebbet szaladgálni, ide-oda. a nagyon fix napirend bejön neki, de attól meg én unom magam halálra. szóval ebben az időszakban általánosan nehéz nálunk is, hogy mindkét fél igényei ki legyenek elégítve. anyós segítsége valóban jól fog jönni, és is "szorosabbra" fűztem vele a kapcsolatot, mint ezelőtt. próbálom nagyon konkrétan megfogalmazni az igényeinket, hogy ha már segíteni akar, tényleg segítség legyen belőle. szerintem mire ezeket a sorokat olvasod már kinn is vagy a depiből.

nem tudom mikor jövök újra, mert ha a fiam nem éppen a cipőkön, a felmosóvödrön, a távirányítón, vagy a hűtön csövén lóg, akkor aludni próbál, én pedig mosok, főzök, takarítok. szóval a babanet féle rekreációs tevékenység picit háttérbe szorult. :( köszönöm a mélt tali ügyben, jó benne lenni az infó áramban.

KépKép
toreau
 
 


Saara!
Meglepően könnyedén ment az elválasztás. Mindíg elalvás előtt szopizott, az eggyik alkalommal, elmagyaráztam neki, hogy anyának már nagyon fáj a cicije ezért inkább csak simogassa meg én meg éneklek neki egy pár dalt és aztán alszunk. Egy párszor még reklamálta és akkor újra elmondtam neki, hogy ez nekem már nem esik jól. Azóta is sokszor szeretettel megsimogatja, de már nem akar szopizni.
Nem is hiszi az ember, hogy mennyi mindent meg lehet beszélni ezekkel a csöpségekkel.
Mágnes!
Ajánlom figyelmedbe a La Leche Ligát nagyon jó szoptatási tanácsadóik vannak, nekem is tudtak segíteni. Az interneten is megtalálod őket.

Andi
Kép
Kép
beke andrea
 
 


Sziasztok

Anid
diéta téma: azért fogott diétára, mert ügye már a kezdetek kezdetén is rossz volt a cukor szintem (159cm + 72kg) ekkor lefogytam a lombikra (Ákos) 60kg-ra (a terhesség alatt a diéta miatt csak 6kg-ot híztam, most is 66-67kg vagyok sajna), de a terhesség alatt is diétáznom majd pedig insulinosnom kellett magam. Ezért most Krizsa dr. megint kért terheléses vércukor vizsgálatot + insulin szintet kellett volna nézni (ezt nem tudtam elintézni, de azt mondta végülis hogy nem baj), a terheléses vércukrom amikor cukrot ittam ott az éh: 6,5 volt és a 2ó pedig 7,0, de amelyiknél ettem ott 6,5 - 6,3 - 6,1 lett, de ő a cukor oldatosat nézte, és azt mondta hogy nem jó, de nem küld megint dietetikushoz merthogy úgysem csinál semmit (2 éve sem csinált semmit, csak a diétás nővér elmondta, hogy hogy diétázzam), hát sajna ezért van szigorú diéta, (azért próbálom betartani amennyire tudom)
kistesó projekt: szombaton szúrom az 1-ső Suprefactot (minden úgy lesz mint Ákosnál volt - kivéve a Gonal-f adagolása - mert akkor 150-el kezdtünk de ez kevés volt - így most 225X2 és utána 150)

Toreau
leírnád hogy mi az a Tracy módszer (alvás)?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Halihóóó

Megjött anyósom! :D Azt hiszem régen örültem már neki ennyire, pedig alapjáraton kedvelem. Elvitte Blankát sétálni (aki éjjel 6x volt fent :shock:, mikoözben anyja zombisodott :? ). Voltunk dokinéninél, mert reggelre sikerült a manónak egy kis kötőhártyagyulladást is összeszedni, meg kezdődő náthája van, úgyhogy szemcsepp-orrcsepp duóban utazunk. Tényleg, ugye kamillával kívülről befelé kell törölni a manók szemét?
Na délután anya is elment a dokihoz, mert nekem meg a torkom fáj, és kértem egy kis vasat fáradékonyságra.
Kaptunk Sinlacot is, ma kipróbáljuk. Ez lehet valamivel turbózni?
Holnap masszázs (teljesen szét vagyok esve), pénteken pedig elmegyek egyedül jógára. A barátnőimmel kicsit nehéz sajna, az egyik Németországba ment férjhez, a másik Írországba ment dolgozni, a harmadik hétvégén költözött haza Amerikából :roll: , de nektek mindannyiótoknak köszönöm a bíztatást, simogatást, kedves invitálást. :P Utóbbival majd talán élni is fogunk, ha belerázódunk valami rendes napirendbe.

Tracy Hoggot illetően azt hiszem ott hibáztam, hogy Blankához igazítottam a napirendet és nem fordítva. Tehát kelt, amikor kelt és utána jött a többi... :? :( Na az'szem ez a nem jó, de nem bírok reggel felkelni. Na most majd megpróbálom, bár sajnos fél 7-re kell a jelek szerint igazítani magamat. :(

Gabek,
Ti mikor keltek?
A zene amúgy nálunk is szokott menni újabban (A Csendes-óceán bálnái :) ), de ettől függetlenül az esti alvásunk is borult a héten. Bár lehet, hogy a kezdődő nyavajái miatt.

Toreau,
Én is figyelem Blankát, de ha dörzsölgeti is a szemét, nagyon sokára alszik el, főleg mióta fel tud állni. Felvesz/letesszel altatsz? nálunk ez éjszaka nagyon gyors visszaalvást eredményez, de nappal 30-60 perc, míg elalszik. És újabban volt, hogy ha át is alutta az éjszakát 1 ébredéssel, napközben nem nagyon akart aludni. Szóval hogy csináltad az éjszakait? Én a "megtöméssel" kezdtem és kb. 1 hétig működött, de aztán egyik napról a másikra nem. :( Talán a Sinlac helyrerázza, ha bejön neki...
A fix napirendre már én is beálltam, csak 2 programunk van egy héten, a többit próbálom minimalizálni.
Szóval lehet, hogy kezdjük elölről az egészet... :roll:

Anid,
Talán van egy alkalmi fekete szoknyám számodra, ami jó lehet, mert nekem kicsit nagy (én varrtam - hiába. :oops: :lol: ). A hozzá tartozó felső valószínűleg kicsi neked, de megnézem. Ha érdekel lefotózom és egyeztethetünk.

Na megyek Sinlacot kotyvasztani.
Mindenki gyógyuljon meg!
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Joe: remélem hamar túl lesztek ezen a fránya víruson. A szomszéd kislány is lázgörcsel került korházba vagy két hete, de ma már annyira jól van hogy az egész lépcsőház hallja ha hazajön. :)

Az alvás nálunk is mumus. Pedig mi még nem is vagyunk abban a korban. Mi lesz majd ha fed tud állni?
Ma reggel 10percet hagytam ordítani, mire elaludt. Ilyenkor gonosz anyának érzem magam.
Egyébként pedig cicin alszunk el. Tudom hogy ez nem jó megoldás, de egyébként pedig nagyon nyűgös és már a végén annyira lefárad, hogy ordít és semmi sem vígasztalja, még a cici sem. :cry:
Tapasztaltabb mamik: ha cicin alszik el akkor nagyon nehéz dolgom lesz később???
-jah és a cumi nem kell Neki-

Ez a Tracy módszer engem is érdekel. Leírnátok röviden?

Mágnes: Attól hogy az öklét nyomja be az nem feltétlenül jelenti azt hogy még éhes. Nálunk is ezt csinálta Imi, sőt még mindig csinálja. Több oka is lehet. Például hasfájás, az ínye is fájhat, vagy egyszerüen csak ezzel nyugtatja magát.

Lányok: Jön a hó!!!! Biztos örülnek majd neki a lurkók!!!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Sziasztok!

Voltam háziorvosnál én is valami vírust bekaptam. Elég szarul vagyok. Kértem tőle valami enyhe nyugtatót, mert nem bírok lazítani. Rohangálok mint a hülye a lakásban 39 fokos lázzal, de nem érzek semmi. Nincs semmi testérzetem. Nem találom a helyem a Gyerekem nélkül. Boti ma iszi sztájkot tartott, délután már fel is csapták neki az infúziót. Legalább van segítség és figyelnek rá. nagyon bízom benne, hogy jó kezekben van.
Szóval este veszek be nyugtatót, kéne már aludni egy picit. Állítólag, mert ugye nekem nem hiányzik. Csak mindenki azt mondja.
Próbálok sűrűn jönni közétek, bekapcsolódni, társasági életet élni. Talán addig sem gondolkodom. Ha lefekszem elkezdek remegni, állandóan a sírás folytogat.
Nekem is most volt a szülinapom( Lilla jól emlékeztél! :) ). Férjemet tök megijeszti, hogy így kivagyok. Tényleg gáz, hogy így 25 évesen enniyre rosszak az idegeim. Dehát szerintem csak az anyukák értik meg egymást ebből a szempontból. És Ti nem tartotok dilinyósnak?!

Köszönök mindent!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Boti elfogadta a tejem cumisüvegből!!!!!!
Hurrá!!!!!
A gáz csak az, hogy most meg nem jött a tej. A láztól mindig elapadok.......no, megyek vedelni!

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe, én abszolút megértelek. Én a kórház körül kommandóznék suttyomban, még ha nem is mehetnék be...nem is tudom, hogy bírod ki. Én is totál kilennék. Anyukád legalább bent van Botival? Vagy a párod?

Prücsök, igen, mindig kívülről befelé és egy vattával csak az egyik szemet!

Kép
emma8
 
 


Joe, annyira sajnalom, ami veletek történik! :cry: Ismerösöknél is volt mononukleozis (bar ott kamasz gyerekröl volt szo). A picik gyorsabban gyogyulnak, nem?
Sok eröt és kitartast kivanok Neked, Botinak meg 100 raklapnyi gyogyorisat!!!!! Nagyon vigyazz magadra, mert Botinak szüksége van Rad! Könnyü atmenni zombiba, ezt tapasztalatbol mondom. Szoval vigyazz magadra!
Nagyon jo, hogy Boti elfogadja a tejcsidet :D! Az anyatej csodakra képes, biztos sokat segit neki!!! Pihenj sokat, ha tudsz és egyél rendesen!
Az is tök jo, hogy rendesek veletek a korhazban!
Es szerintem itt senki nem tart dilinyosnak :wink:!
Irj, ha tudsz, h mi a helyzet veletek!!

Toreau, jo, h jelentkeztél!!
En is megfigyeltem mar, h Vince jobban alszik éjszaka, ha napközben is aludt rendesen.

Anid, köszi az ölelést :D !! Nekem is nagyon hianyoztal mar!
A kölest kb 2,5 szeres vizben kell fözni. Szerintem vmi édeset keverjél hozza, mert nem valami csucs az ize!

Prücsök, nem akarod kiprobalni a masik alvos könnyvet? (minden gyerek megtanul aludni). Nekem Tracy Hogg tul kemény. Igaz, h lehet lazabban csinalni, de én akkor ugy éreztem nem csinalom jol és jött a lekifuro, rossz anya vagyok féle mokuskerék... :roll:

A Sinlachoz egyébként barmit lehet keverni. Nalunk mar kaposztas valozat is volt és csuszott az is :lol:!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Anid!
Apa hétfőn repül el, de jobb nem is gondolni rá. Így is már 2 hete húzza-húzza, könyörög. Hétfőn nincs tovább.
A Bethesda kórházban van az Ilka utcában.
Szuper kis kórház tényleg, eddig nagyon emberségesen bántak velünk. Éjszaka anyukám, nappal pedig appa van Botival.

Túl vagyunk az első LÁZTALAN ÉJSZAKÁN!!!!!!!! :D
Hátha mostmár fordul a dolog! Úgy örülök!!!

Tejem 0, egész éjjel lázas voltam, azt mondták azt nem kaphatja meg. De jobb is, mert amenniy minden gyógyszert én bevettem éjszakára :shock: .
Lázcsill-algopirin
antibio-augmentin
torokfert-mebucain
nyugtató-valeriana (semmit nem hatott, csak 1 et mertem bevenni)
vitamin-gravida
béres csepp
Ennyi vacak bogyótól, gáz lehet a tejem is! Sebaj fejem, megy a lefolyóba csak a menniység legyen meg!

Este voltunk egy barátnőmnél adott tejet. Remélem el fogja fogadni Boti. Olyan jó lenne. Most először fog kapni más anyától tejecskét. Remélem nem lesz baj belőle! (szerintem ha most a sajátomat adnám abból nagyobb baj lenne)

Fogyiban azt hiszem rekorder lettem. Éreztem, hogy lötyög a gatya, na rá is álltam a mérlegre, hogy jobb kedvre derüljek.
-8 kiló 1 hét alatt! No, de milyen áron!!!!!!!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Saara!

Én egyre kevésbé hiszek az anyatej csodájában. :(
Látod Botit is milyen sokáig szoptatom és tök sokat beteg. :(
Félek egy picit, hogy az 5nap, 1 hét alatt amíg távol vagyunk egymástól le fog szokni a ciciről! De most az a legfontosabb hogy meggyógyuljon!
Meg tökre félek attól is, hogy nem fog nekem örülni ha találkozunk. Haragudni fog, hogy cserben hagytam.
Máskor is volt olyan hogy elmentünk moziba apával és mikor visszamentünk a gyerek levegőnek nézett. Meg volt sértve.
No, de tartanánk már ott hogy újra találkozhassunk.
Ezeken még ráérek agyalni.

Emma!
Amikor anyukámmal van Boti, akkor vagyok a legnyugodtabb. Kb óránként hív, beszámol. Nagyon jól elvannak együtt tényleg.
Minden éjszaka van egy holtpont mikor Boti keres, és nekiáll keservesen "anyázni". Szívem szakad meg!
Tegnap napközben is elkezdett sírni utánam, be is ment egy nővér a szobába, hogy mi a baj, hátha fáj valami, de szakszerűen megállapították, hogy a gyereknek csak "anya hiánya " van.

Toreau!
Hát igen, ha eszembe jut, hogy a kórházban töltötte a szülinapját könybe lábad a szemem. Nem így képzeltem. Kis baba bulit szerettem volna szervezni 2-3 babával itt nálunk. Még tortája sme volt, semmi. Semmi ajándék. Épp eléggé kivoltunk.

Úgy látom bekrepált a vonalzóm, de most nincs erőm újat csinálni.....

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Szia Joe!

Most az a legfontosabb, hogy mindketten hamar meggyógyuljatok. Aztán meg akkora szülinapi partyt csaphatsz, hogy beleremeg majd az egész ház :lol:

Csak tarts ki, legyél erős, és próbálj meg aludni egy kicsit, hogy erőre kapj, és a bacikat ki tudd űzni a szervezetedből.

Boti anyukáddal és a nővérekkel jó kezekben van, de biztos hiányzol neki, ezért hamar meg kell gyógyulnod, és nem szabad kimerülnöd sem, hogy támogatni tudd ezt a kis Drágát. Jó?

Nagyon sok erőt, gyógymanót küldök Nektek!
Vigyázzatok magatokra!

Puszi:

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
b.szilva
 
 


Mágnes, Endy, köszi a szülésznős infot! Majd kérdezősködöm!
B. Szilvi, azt hiszem, mi teljesen egy időben vagyunk: én 34+0-nál vagyok, ráadásul mindketten Ácsnál. Csak nehogy majd egyik szobából a másikba rohangáljon szülésnél :)
mse9
 
 


Sziasztok!

Nagyon sok erőt, kitartást mindenkinek, akinek szüksége van rá!

Joe, olyan jó, hogy jössz, és kiöntöd a lelked! Hidd el, hogy önmagában már ez sokat segít. És nem tartunk dilinyósnak, szerintem az lenne baj, ha nem aggódnál a gyermekedért! Én is emlékszem, amikor Máténak 39,1 C lázat mértünk, majd belehülyültem az idegességbe. Nagyon jó, hogy anyukád tud segíteni. Azt hiszem, ez az, amit semmivel nem lehet megfizetni. Nagyon veled vagyok lélekben, kitartás, azt hiszem, már kifele mentek belőle.

Lelkifurdalás: azt hiszem, ez az egyik legnagyobb őrület, amibe belekergetik az anyukákat mostanában. Annyi sok helyről lehet informálódni, és annyi mindent hall az ember, amit próbál lekiismeretesen csinálni, hogy szinte biztos, hogy valami nem úgy sikerül, és akkor lelkiismeretfurdalása lesz. Lásd például szoptatás téma a Kismama magazinban. Szerintem ez őrület. Aki lelkiismeretes anyuka, és szerintem mindannyian azok vagyunk, próbáljuk a lehető legjobbat tenni a gyerekért, nos, szóval szerintem ránk férne egy nagy zsák lazaság tabletta, hogy merjünk néha kicsit lazítani. Jobb a gyereknek is, úgy vélem. Na, ez az egész tiráda csak arra megy ki, hogy lányok, sürgősen verjétek ki a fejetekből ezt a "rossz anya vagyok" érzést.

Meg teszem azt, mi van az alvással. Eldöntöm, hogy lerakom a gyermekem, és hagyom sírni. Na most, ha eldöntöttem, hogy hagyom sírni,mondjuk max 15 percig, akkor ne érezzem a 10. percnél, hogy "rossz anya vagyok", mert hagyom sírni a gyereket. Persze, nem kellemes, ha sír a baba, de akkor vagyok rossz anya, ha nem vagyok következetes. (Persze, ha valami baja van, az más, most nem arról írok.)

Ez olyan, mint nemet mondani a gyereknek. Nem fog tetszeni neki, abban biztos vagyok. Hisztizni fog, sírni fog, akármi. Nem akkor vagyok jó, ha a pillanatnyi kellemetlen állapotát megszüntetem, és odaadom neki, amit kér. Hanem pont fordítva, ha hagyom kicsit, és megtanulja, hogy mit szabad, és mit nem. Neki is jobb, ha tudja, hol a határ. És nem vagyok rossz anya attól, hogy ott és akkor hagyom sírni. Csak ezt előre tisztázni kell magadban, és akkor nem érzel lekiismeret furdalást.

Persze, ez, hogy most így kiönöttem magamból ezt, nem jelenti, hogy én ne érzeném néha, hogy rossz anya vagyok. 8) Csak arra jöttem rá, hogy tisztázni kell magamban a hosszú távú célokat, és arra tekinteni. És nem szabad hagyni, hogy a lelkiismeretfurdalás vezéreljen, mert azt megérzi a gyermek, és nem jó a vége. :roll:

Tündi,
szerintem igazad van,.jobban jársz, ha addig tanítod meg elaludni egyedül, amíg nem tud felállni, stb. Mi is kb akkor kezdtük, mint most ti az Imivel. Nekem a Szülök iskolája sorozatból van meg az Alvás c. könyv, és abból a "süket tyúk" módszert alkalmaztuk. Ez abból áll, hogy lerakod a gyereket az ágyába, mondasz neki valami köszönést, mindig ugynaazt (vagy verset vagy dalt), és lerakod aludni. Ennyi. Első nap 40 percet odított, második nap már csak negyed órát. Szívtelenül hangzik, de most semmi bajunk nincs az esti alvással. Van szopi, aztán lerakjuk, kicsit nyöszörög, ha olyanja van kb fél percet sír, de ez a maximum, és már alszik is. Nagyon érdekes, hogy napközben később kezdtük ezt el csinálni, és így nehezebben is működik, de akkor is működik. Csak addig kiabál hangosan, amíg a szobában vagyok, ahogy kijöttem, kb fél perc utánmár csak nyöszörög, és max 5-8 perc után alszik. Ha már álmos. Abban a könyvben egyébként van vagy 5féle módszer, attól függően, milyen a vérmérsékleted, mennyire tudsz "szívtelen" lenni.

Anid, :lol: , nálunk is extra gyorsan fogy a papírtörlő!

Lányok, én kedden voltam barátnőzni, és most egész hétre feldobódtam. Úgyhogy bocs a mai szómenésért!
(Képzeljétek, az egyik barátnőmnek megszületett az 5. azaz ötödik gyermeke! Az már kész focicsapat!)

Na, most mér dugulok.
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Joe,
örülök,hogy beszámolsz nekünk és hogy itt vagy velünk!Hidd el minden oké lesz!Jó volt,hogy beszélhettünk egy kicsit tegnap,remélem tudtam egy kis bíztatást adni!Sajnos az anyatejes babáknál sem jöhet be mindenkinél a papírforma.Tegnap amit mondtam ott is sokáig szopott a párom fia(neki volt mononukleozisa),mégis beteges volt 6 éves koráig.De tényleg ritkábban betegednek meg az anyatejes babák.Szerintem jól tetted,hogy elfogadtad a barátnőd tejcsijét,hisz Botinak most biztosan jobb,mintha tápit kapna,hiszen eddig csak tejcsi volt.A te tejed a láz elmúltával jó lesz,hisz az Augmentin mellett szoptathatsz.Nyugtatóra meg nem is lesz szükség,hiszen már kezd Boti jobban lenni,így te is megnyugszol egy kicsit.
Vigyázzatok magatokra!

Nálunk is van egy kis nátha meg köhögés.Pedig múlt hét szerda óta nem voltam sehol Hannával,nehogy beteg legyen,erre tessék!!
Tegnap óta prüszköl,folyik az orra,köhög!Elvittem a dokinénihez azt mondta vírus!Ezekszerint az se jó ha itthon maradok vele!Mondjuk a nagyok is hazahozhatták az oviból,de ők nem betegek.Most Cebiont,Béres cseppet,Cataflamot kap.Gondolom emiatt lett nyügi napok óta a drága.Na meg jönnek sorba a rágófogai,az alsó kettő már kinn van,a felsők meg nagyon duzzadtak.A dokinéni szerint ez is okozhatta a náthát.Meg eléggé étvágytalan,szerintem fogyott is.Ma mértük és 10.5kg,szept.végén 9.5kg volt,nem hiszem,hogy 4hónap alatt 1kg hízott.Mondjuk nem csoda,mert akkor kezdődtek a füles betegségek,és amiket hízott a nem beteg időszakban azt szépen lefogyta a betegségek alatt.Most is alíg eszik.Remélem most,hogy nincs orrmandulája nem fog a fülére menni a dolog!

Prücsök,
nálunk most az esti alvással van gond.Napközben beviszem az ágyába és elalszik rendesen,de este........Megy a cirkusz rendesen.Eddig 1/2 7-7között bevittem és egyből elaludt.Most meg nem akar lefeküdni,sír.Tegnap este 1/2 10 kor tudtam letenni,de akkor is sírt,igaz nem olyan keservesen,mint előtte,és pár perc múlva már aludt.Már nagyon fáradt lehetett.És ezt csinálja szombat óta!Én is reménykedek visszaáll a régi rendre!
Lehet kamillázni egyszerre mindkét szemet,csak külön vattával és tálkával.Én úgy szoktam,hogy két kis tálba öntök kamillát és külön vattával törlöm a szemét,kivülről befelé.
A Sinlac nagyon jó kaja,sok mindennel lehet turbózni,de magába is jó.

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


sziasztok!

jöttem kicsit rekreálódni!

Joe! igazán örülök, hogy Boti jobban van. ne aggódj amiatt, hogy levegőnek fog nézni. téged szeret a világon a legjobban, és szerintem csak félremagyarázod a reakcióját. mondjuk, hogy ilyenkor "meglepődik", hogy újra lát, és nem bír betelni az élménnyel. ciciről nem akarod leszoktatni? ha úgy alakul, ezt tekinthetnéd egy remek alakomnak a "nagyfiúvá" váláshoz. én kb. 1 éves korig szeretném szoptatni Robit, már néha kicsit most is unom.

Beke Andi! gratula az elválasztáshoz! tényleg ügyesen csináltátok!

Erika! Manó! a tracy módszer=felvesz-letesz röviden: nem szabad a gyereket sírni hagyni, hanem berakod a kiságyba, és amikor elkezd sírni bemész hozzá. felveszed, megsimized, megvárod, míg megynyugszik, leteszed. (nem kell sokat beszélni, és ringatni, és pozitívan kell viszonyulni hozzá: el tudsz aludni. stb.) aztán egyre hosszabb idő után mész be hozzá, már nem is veszed ki az ágyból, csak a helyén megsimized. nálunk apa csinálta, mert le akartuk szoktatni az éjszakai cicizésről. és ha én ott vagyok, tuti a szoptatással akarok túl lenni a dolgon. egy éjasza elég volt, hogy megértse, de akkor elég kitartónak kellett lennie apának.(cca. 2 ó bömbölés) így a szopást elkezdte nappara időzíteni, mert előtte 1 percig nem volt meg nappal a cicin, más ételt is keveset fogyasztott, és aludni se akart nappal. végülis mindenki érdeke, hogy a gyerkőc nappal tanuljon meg enni, és éjszaka aludni.

Prücsök! Én is írattam fel sinlacot, de Robi nem igazán csípi. Pedig ahogy Sára írta, turbóztam gyümivel is. ma próbáltam adni neki kukoricakását. no. a zabkását párszor megette, de mostanában az se jön be neki :( szóval ezek a szénhidrátfélék eléggé pihenőpályán vannak. csak gyümi, zöldség, és bébiételes húsos főzik. később javulhat ez vajon? én is Robihoz igazodtam idáig nappali alvás terén, de végülis tök mindegy mi az oka a mostani állapotnak. rá kell vennem a napközbeni alvásra, mert akkor alszik jól éjszaka, és nekem is szükségem van 3 órára, amikor békésen tevékenykedek. ahogy tegnap írtam, a nappali alvás egy kicsit félre csúszott, következésképp az éjszakai is. jött a tracy módszer, illetve apa adott neki egy kis vizet pohárból, azután sikerült visszalaudnia. viszont örömhír, hogy mióta újra átalussza az éjszakákat, fél hat körül kel, cicizik, utána pedig fél nyolcig sikerül visszaaludnia. szóval az éjszakai alvást kell először rendbe tenni, én úgy látom. kíváncsi vagyok hogy haladsz Blankával, izgatottam várom a fejleményeket, ui. nálunk is ez áll fejlesztés alatt.

mindenki mást is puszilok, akit esetleg kihagytam a megszólításból! amikor tudok jövök.

KépKép
toreau
 
 


Ps. Lassan én se hiszek az "anyatej csodjában". Én is sokat szoptattam/szoptatok, és M már negyedszer volt beteg. :oops:

Kép

Kép
rita81
 
 


Szia Mse9!

Írtam privit, tökre örülök, hogy van esély arra, hogy ismerősökkel leszek együtt:-))

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
b.szilva
 
 


Sziasztok!

Hát tegnap este már 8-kor sikerült elaltani alig fél óra alatt a manót és "csak" éjfélkor kelt először. Aztán negyed 2-kor, fél 4-kor (akkor megszoptattam), aztán 5-kor újra ébredés és nem akart visszaaludni. Adtam neki panadolt - hátha a foga, majd 6 óra felé végül megszoptattam és elaludt 8:20-ig. Egész kipihent lettem én is. Talán a nyavajái miatt ébred többször és kér enni, mert ez a nátha nem olyan, mint az eddigiek. Ugyanis nem folyik az orra, mégis el van dugulva és köhög, szóval a garatjára folyik minden és ez elég pocsék lehet. Mert korábban már több hete csak hajnalban szopizott 1x úgy 9 órányi alvás után és 8 felé ébredt, ezért is gondolom (remélem :roll: ), hogy a betegsége miatt van. Nem szeretnék visszaszokni ugyanis az éjjeli 5x-i kelésre (ami sose volt nálunk :P) és a rendszeres éjjeli szopira.
Most viszont cirka 20 perc alatt elaltattam és kb. 30 perce alszik. Abban bízom, hogy ha sikerül pótolnunk lassan az elveszett alvás óráinkat, akkor hétvégére talán visszaáll a rend. A szeme különben szépen javul. :)
Ja és kipróbáltuk a Sinlacot és úgy tűnik ízlik neki, bár nem ette még meg a teljes adagot. :wink:
Hát ezek vannak velünk.

Joe,
Nem vagy dilinyós és nagyszerű anya vagy. Boti pedig hamar vissza fog rád szokni, hiszen mégis csak te vagy számára a világ legfontosabb embere. :wink: Fel a fejjel! És próbálj meg aludni, mert a végén akkora ütöd ki magad, mire ő gyógyultan hazaér. Bár tudom, minél fáradtabb vagy, annál nehezebb pihenni, aludni.
Drukkolok nektek!

Sara,
Korábban én is szemeztem ezzel az alvós könyvvel, de valahogy elmaradt a beszerzése. Egyelőre próbálkozom Tracyvel, mert alapesetben már elég jól ment, de azért lehet, hogy utánajárok.

Tündi,
Próbáld meg mielőbb átszoktatni Imit a magától elalvásra cici helyett. Jobb korán elkezdeni, még ha nehéznek is tűnik, mert mi most nagyon küzdünk! Hidd el, menni fog. :wink:

Na megyek lassan a masszőrhöz! De jó lesz! Remélem új testet kapok, vagy legalábbis visszakapom a régit. :lol:
Addig is mennek a gyógy- és alvómanók mindenkinek! :P

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Örülök Boti javulásának!
Joe, te is gyógyulj mihamarabb!

Gabek:persze,hogy lemásolom!
Akkor viszek én is neked cd-t és akkor átvennéd a babazenéket?

A Norbi tegnap kapaszkodás nélkül lépett egyet!!!
Utána lepuffant a fenekére.
Tényleg kell, hogy legyen valami a kezében.

Kaja téren:tegnap előtt csináltam spenótot nem jött be neki, tegnap tökfőzit, az sem, úgygogy maradt a babakaja :cry:
Egyébként darabosat ő is szokott enni.Almát a kezébe adom, vagy krumplit.
Eszik is és játszik is, utána meg takarítok :wink:

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok Lányok!

Drága Prücsök, először Hozzád szólnék, mert annyira tudom, hogy min mész most keresztül. Amiket leírtál, mintha én írtam volna. Nálunk is karácsony után kezdődött ez a tortúra (akkor volt 8 hónapos Bí) és azóta is tart. Hol jobb, hol rosszabb a helyzet. Igazából fogtam én a mensimre, a hátsó fogakra, amik nagyon ki akarnak bújni már, de az is lehet, hogy életkori sajátosság ez náluk.
Nálunk eddig a Sára féle módszer uralkodott, hogy leraktam az emberkért, és rövid nyekergés után aludt. Este meg egyszerűen bealudt szopi után. Na mostmár nem rövid nyekergés van nappal, hanem velőt rázó üvöltés, ha le akarom rakni, este meg órákon át tartó nyűglődés. Az éjszakáktól meg szabályosan rettegek, mert ha megébred, akkor nincs kegyelem, nem lehet visszaaltatni.
A nincs egy barátnőm a környéken is ismerős, sokáig ebben a cipőben jártam, mostanra már sikerült találnom egy nagyon klassz csajszit, akinek hasonló korú a gyermeke. Remélem Neked is megoldódik előbb-utóbb ez a kérdés.
Sára már megelőzött, de én is szívesen látlak, ha bármikor lenne kedvetek átjönni Blankával hozzánk. Tudnánk dumálni, meg a fiatalok is biztos élveznék egymás társaságát. Nem is laktok olyan messze, múltkor fél óra alatt hazaértünk tőletek. :wink:

Rita: Annyira jó, hogy ilyen okosan leírtad ezeket a dolgokat a rossz anyaságról. :) Én is komolyan úgy érzem, hogy az emberben lépten-nyomon megpróbálnak lelkiismeret-furdalást ébreszteni. És ezt annyira gyűlölöm.
Mostmár definiáltam a jó anya kifejezést magamban, jó anya mindenki, aki szereti a gyerekét és gondoskodik róla. Ennyi.
És bevallom, hogy az anyatej jótékony hatását is megkérdőjeleztem már, mert Bí már vagy négyszer volt beteg a kilenc hónap alatt.

Kedves Joe, annyira sajnállak azért, amin most keresztül mész. Szörnyű dolog lehet átélni ilyet egy anyának. Szívből kívánom, hogy minél hamarabb legyetek túl ezen a nehéz időszakon. Nagyon sok erőt Nektek ehhez!
Feltétlenül adj hírt magatokról!

Anid: drog a mekis kajában :shock: hát asszem a legremekebb ötlet, amit eddig valaha hallottam, pedig már sokmindent mondtak. Én úgy gondolom, hogy a mekis kajában levő drogot MARKETING-nek hívják :) Részemről itt a meki téma befejezve. És nem haragszom. :)

Beke Andrea: Üdv itt. Én sem tudok Bánhidy dr vélelmezett előléptetéséről. Én 6 éve járok hozzá, nekem soha nem tűnt úgy, hogy nagyon unatkozna :) Én áprilisban szültem nála, teljesen korrekt volt a terhesgondozás is, szülés is, meg úgy kompletten az egész törődése.

Puszi mindenkinek
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Joe!

Szegény kis druszánk, nagyon sajnálom Botidat, hogy ilyen makacsul elkapta ez a vacak betegség. Hála Istennek, hogy javul! Tényleg nagyon fontos, hogy amennyire lehet, vigyázz magadra, hogy mire kispocok hazamegy a kórházból, te is jobban legyél! Bár dumálni könnyű, azt hiszem, egyikünk sem venné könnyedebben, ha ilyen helyzetben lenne.

Hát, 8 kiló 1 hét alatt - elég komoly eredmény. Azért próbálj megnyugodni és tényleg egyél, szükséged van az erődre. Hagyd a fenébe a hülye mérleget, majd, ha már nem szoptatsz, lehet foglalkozni a fogyival!
:D :D



Alvással mi is küzdünk. Hiába a sok okos iromány, csak nem akar összejönni az éjszakai nyugalom. A nappali alvással semmi gond, Boti óramű pontossággal beájul 3/4 12-kor és tentikézik. Igaz, hogy rövidebbet, mit régen, de simán elalszik, semmit nem kell vele csinálnom.

Na, de este. Elaltatni még csak-csak, szerencsére hiszti nincsen.
A baj ott kezdődik, ha felébred. Annyira kipattan ugyanis a szeme, hogy képtelenség visszaaltatni. Valamenyik éjjel fél négykor felkelt, nem tudom, miért, és fél hétig szenvedtem vele, mire elaludt.

Tegnap este leraktam őt 8-kor és 11-ig négyszer ébredt fel.
Mindig sikerült visszaaltatni, mert nagyon álmos volt, de tiz perc alvás után megint felébredt. Egyszerűen nem tudom, mi lehet a baj. Jól bevacsorázik mindig, meg is itatom, rendesen fel van öltözve, villany leolt, csend van.

Hajlok arra, hogy rossz szokásról van szó Botinál, mivel nagyjából éjfél körül szokott felébredni mindig és nem hajlandó elaludni. Szerintem át akar jönni a mi ágyunkba. Töredelmesen bevallom, hogy amikor már erőnk végére érünk, át szoktuk hozni magunkhoz, mert elájulunk a fáradtságtól és nálunk azért elalszik.

Tudom, hogy ennél rosszabbat hosszú távon nem lehet csinálni, de őszintén szólva apa se nagyon partner abban, hogy éjjel hagyjuk orditani, mert hamar elege lesz, aludni akar és a nyugi érdekében odahozza Botit. Igy nem lehet változtatni, azt tudom, nekem pedig nincs arra erőm, hogy minden éjjel egyedül nyomjam végig a hisztit.

Na, lélek kiöntve.

Látod Prücsök, sorstársak vagyunk, remélem, hamarosan nálatok is rendeződik a dolgo és mi is alhatunk végre - 17 hónap után :( :( :( :( .


Na, megyek főzni, hátha Boti nem kel fel közben.

Szép napot mindenkinek!

Kinga
kgk
 
 


Halihó!

Lilla
Ugye nem haragudtál meg???? :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :cry: :cry: :cry:

Jó anya/rossz anya téma

Szerintem itt az ideje, hogy eldobjuk a bugyimagazinokat, ahol minden kismama szép, ügyes, csinos, a babája tündibündi,aki már fél évesen megírta első házidolgozatát!

Szerintem ezek tesznek minket fusztráltá!

Megnéztétek az újságokban szereplő történeteket és hőseiket! Az írók pl. megdorgálják az aktuális kismamit, ha hízott 10-15 kg és még hátra van mondjuk 3 hónapja! És akkor mi van???
VAgy a képeket!!!!Attől függetlenül, hogy imádunk pocakosak lenni, nem fenékig tejfel ez az időszak! Az újságokban pedig nem vizesednek, egy ruhaméretet hínak, a gyerek pedig semmilyen kínokat nem okozva sitty-suty megsztületik, anyuka pedig csili vili utána!


Nekem még nem sikerült soha úgy elindulni, hogy szép ruha legyen rajtam, hogy a gyerek ne úgy egyen, mint egy kismalac, hogy ne legyen karikás a szeme, amikor pont nem kéne, hogy a terhesség alatt csak 10 kg-t szedjek össze, amit aztán egy hét alatt letornázok, hogy hetente 3szor járok futni, úszni, kozmetikushoz, fodrászhoz! STB...
Jobban ötülnék, ha néha objektívebben írnának!

Igaza van Lillának! Mindenki okés e téren! Csak határozz el valami a gyerekkel kapcsolatban, legyen az evés, alvás, játszótéri taktika, vagy bármi, és légy következetes! Szerintem ebben a szóban van a titok nyitja!

Emlékeztek, én azon nyekeregtem, hogy nem tudok szoptatni és ezért rossz anya vagyok, mert minden újságban ez állt: A JÓ ANYA SZOPTAT! Spec az LLligát ezért útáltam meg, közélték velem, mindneki tud szoptatni, csak az nem, aki nem akar! Kösz a segítséget :twisted: gondoltam!
Vegyestüzelésű lett a ygerek, most meg csak tápi és rendes kaja van és még csak egyszer volt náthás, mert túl sokat volt kinn az esőben!

Lányok ez a 8 hónós időszak ennyire megzavcarja a manókat?
Na tessék előre parázok!

JOE légy erős, egyél és pihizz amennyit tudsz, mert most jön a neheze, ha végre hazakerül Boti!
Amit írtál az sajnos valós félelem lehet, amihez nagyon sok türelem kell majd és energia!
Nem akarlak áltatni, de előszokott fordulni egy kis elfordulás, pont azért, amit írtál, mert Boti ezt érzi! de te SZUPERÜL visszafordítod magad felé!
Lehet, hogy egy ideig ki se fog szálni a fenekedből ,de ez van!
Anno a férjem sokáig volt beteg és kórházban is volt, műtötték épp,hogy megmaradt (akkoriban Szabolcsban anyós egyszer arra ment a kórházba, hogy gyerek kitolva a folyosóra, mondván cigány és úgysincs neki sok hátra, család tök magyar, csak férjem bőre és haja, szeme barna), nos nekik kemény volt a küzdelem! A férjem még sulis korában is félt a boltos nénitől, mert fehér volt a köpenye! De hála az égnek Boti nem lesz ilyen sokáig kórházban!!! UGYE!!! Mennek a gyógymanók!!!

Én nem panaszkodom Manó eszik és alszik rendesen!
Csak inni nem akar!!!!
Illetve a reggeli és esti tápot megissza ez kb. 500ml és kész! Ha nagy nehezen iszik akkor 140 ml teát, de akkor azon a héten már semmit nem fogad el, ami lötyi!
ez normális,????

Na miután jól teleírtam az oldalt tünök!

Betegeskedő babóknak millió ölelés!!!!
A Mamáknak pedig mennek az erőgömbök!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Valaki próbálta már a letesz-felvesz módszert? Ha igen, sikerült?
Mi most próbáltuk meg, mert apa itthon van.
Hát S O H A többet :twisted:
Mert ugyebár a módszer röviden: sír-felvesz, megnyugszik-letesz. és ezt addig kellene csinálni amíg végleg meg nem nyugszik.
Szegénykémnek az egészből annyi jött le. Fáradt vagyok, sírok erre anya felvesz, de aztán rögtön letesz. Így egy idő után az rögzült benne, hogy ha felveszem, akkor rögtön le is teszem, azaz nincs biztonságban.
De tényleg. Egy órán át szórakoztunk apával. Mire azt mondtam hogy jó, hagyjuk a francba, ne rakjuk le. Hát szegénykémben már annyira rögzült ez a felvesz-letesz, hogy végéig az ölemben volt és nyugtattam,de miután megnyugodott 10mp után újból üvöltésbe kezdett, mert tudatosult benne hogy mindjárt leteszem. :evil: :evil: :evil: :evil:
Így még egy órán át próbáltam vígasztalni, hogy felejtse el ezt a hülyeséget...
Összesítve ébren volt 3 órát, mire észleltem a fáradság jeleit. Akkor kínoztuk min. egy órát, aztán még vigasztaltam egy órtá. :shock:
Máskor a három óra ébrenlétet két óra alvás követi,nem pedig két óra üvöltés.

Bocsánat, hogy így rátokzúdítom, de enyhén szólva felidegesített.
Azt a hülye suttógos könyvet nagy ívben fogom kidobni a negyedikről. Vagy lehet hogy inkább cafatokra szedem idegességemben.

Tündi és a kisírt szemű Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Tündi
Könyv repüljön!!!
Csináld úgy,ahogy neked és apának ill. Iminek bejön.!!!!!

Nálunk az üvöltés hagyás jött be! Igaz ez már 3 hónapja volt és míg odavoltam a boltban, addig apa megpróbálta és bejött! Első kör 25 perc sírás, másnap kevesebb és így tovább. Most meg már alszik, ha álmos magától, max mantrázik!Vagy leszerili a pelosozót és kupit csinál az ágyában, de akkor abban alszik!


Pont erről írrtam fentebb! A gyereke nem olvasnak könyveket!
Csináld,ahogy a szíved diktálja! Ha te ideges vagy gyerek is azt!

Nektek is megy az ölelés!

Képzeljétek!!
Halálra kereste a konyhai rádió távirányítóját!!!
Beraktam a hűtőbe!!! Húú de hideg volt! De még műkszik!
Ti is csináltok ilyeneket????
Mondjuk a pénztárcán állandóan ot köt ki, mert a szatyorból oda pakolom! :roll: :oops: :lol:

Valamelyikőtök párja felvetette a megnemértett apukák fórumát megcsinálja! Apa csatlakozik!!! :roll: :roll: :lol:

Kép
anid
 
 


Jaaaaj Anid, persze hogy nem!!! De hát ezt írtam is!

Tündi: Igaza van Anidnak! Annyi könyv van, én hármat olvastam, mindegyikben tök mást írtak, az egyik a családi ágyról szólt, a másik a felvesz-leteszről, a harmadik a hagyd sírni. Három különböző módszer, és mindegyik azt mondja, hogy a másik nem jó. Minden gyerek különböző, egy új kis egyéniség, ki kell tapasztalni, hogy neki mi a jó.
Szerintem meg mindenki csinálja úgy, ahogy érzi, ahogy a szíve diktálja, hiszen anyaként legtöbbször így teszünk. Ösztönből cselekszünk.
Az első gyereknél a legnehezebb, szerintem a másodiknál már mindannyian sokkal lazábbak leszünk.
Én biztos, hogy semmilyen könyvet nem fogok olvasni már gyerek témában. :wink:

lilló
 
 


Halihóka!



JÓ HÍR!!!!!!!!!

Az új rendszerben, aki pesti, annak a 3. helyen a SOTE a kiemelt kórház! Tehát, tök mindegy hova tartozol, te nyugodtan választhatod a SOTEII-t és nem kell plusz pénzt fizetni!!!!
Most jövök dokibától!!!!!

Most ennyi!!!!
PUSZA!!!!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Ma is többször felment a lázam, próbáltam most is fejni és semmi. :(
Semmi baj, nem esem kétségbe! Ilyen már többször is volt.

Toreau!
A betegség előtt Botit már elkezdtem elválsztani. Már csak reggel meg este szopizott. Nem is igényelte többet, nem ér ő rá ilyesmire! Mindig fontos intézkednivalója van!
Most a betegség alatt semmi kaját és iszit nem fogadott el, csak anyával összebújva volt jó. 1 hétig egész nap non-stop cici volt. Úgy képzeld el, hogy még priznic, lázmérés stb közben is. Csakhogy ne sírjon. A kórházban is állandóan adtam neki, tök nem érdekelt, hogy a vizsgálóban vagyunk vagy ilyenek. Nem szólt be senki. Az ordítástól csak följebb megy a láz.
Első nap mikor itthon voltam és fejtem meg is lepődtem rendesen. Tök sok tejem volt újra. :) Aztán jött a láz és elment.
Szóval most nem tudok arra gondolni, hogy kihasználom az alkalmat és leszoktatom. Per pill úgy érzem nekem is hiányozna. Persze ha nem fog neki kelleni akkor hagyom. Azt hiszem. Nem tudom. Bárcsak már a karjaimban tarthatnám!!!!!

Hú, ezt az altatásos dolgot idáig mindig csak átfutottam, de most hogy jobban belegondolok ha Boti leszokik a ciciről hogy fogom elaltatni????????Csak cicin tudom. :oops:
Ha kocsizunk (bab, vagy autó) nem gond, egyébként igen.
:shock:

A kórházban azt mondták, hogy készüljek fel, hogy nagyon-nagyon anyás lesz az elkövetkezendő időben. Már most nagyon hisztis, kis megviselt a lelke. Sokat gyötörték szegénykémet.

Köszönöm ismét a sok kedves szót!
Ma már tudtam aludni egy picit, kezdek megnyugodni.

Anyukám nem bír Botival. :D Állítólag ma olyan jó kedvű volt, hogy majd szét szedte a szobát. :) Ezután a hír után vágtam be 1 óra szunyát!

Jaj, Lányok! Érzem közeledik a vége!
Nyugodt vagyok. Ez az eltelt közel 2 hét maga volt a pokol.
Mostmár csak jó jöhet, bízom benne!
Csak én gyógyulnék gyorsabban. Majd meg fulladok a köhögéstől.
Apát elzavarom most este párásítót venni, állítólag az jó. Amúgy is akartunk venni.

No, léptem vacsizni az embernek az étvágya is megjön!

Szép estét!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok! 10 hónapja jártam erre, beugrottam most megnézni, hogy vagytok, Pirust kerestem, nem látom, jól van?
És vicces, de az unokasógornőm ide írogat és én még nem is láttam a kisbabáját :lol: Szóval MÁGNES, szija, MSN vagy privi beszéljünk, szeretném megnézni a család legkisebb dédunokáját :)

Minden kedves kollégának további jó babázást!

Ágiboszi, Sára külön puszi :)

indianyo
 
 


Hello lanyok!

tök jokat irtatok! Hala'l a kisnyanyas ujsagra :lol: :lol: :lol:!
Anyosom mindig ezt olvassa, ha vigyaz V-re és aztan razza a fejét, nagyon örül, h az ö idejében nem volt ilyen, mert agyonparazta volna az agya't!
Rita ezt nagyon jol leirtad, tényleg beparaztatjak az embert!

Tündi, nekem hasonlo a véleményem a felvesz-leteszröl. Elolvastam és ki sem probaltam, mert tudom, hogy ha bemegyek V-hez, ha éppen küzd az alvassal akkor teljesen behisztizik, zavarom! Ha beszélek hozza vagy simizem a hatat, kész, vége. Anyosom ezzel probalkozott (Kismamaban olvasta :lol:) és nagyon kemény volt a végeredmény... Ha ki-bepakolnam az a'gybol utana egy hétig nem aludna, ugy érzem!
Ahogy Lilla irta, minden gyerek mas, mindenkinél mas modszer valik be.

Joe, azért irtam, h csodakra képse az anyatej, mert V most sokkal gyorsabban tultette magat a viruson, mint mi :shock:. Ezzen csodalkoztam rendesen, mert most volt elöször beteg igazan. Elötte parszor volt taknyos 2-3 napig, ennyi.

De aztan megnézem Apat, aki inkubatorban volt 3 hétig, mert magzatvizet nyelt, ö tapszeren nött fel és olyan erös az immunrendszere, hogy ihaj.
Aztan itt van Vince ismét, aki mar 15 honapja szopizik és tök allergias.... :mrgreen:
Szoval nem tudom. Lehet ezt is tulzasba viszik, itt is atesenek a lo tuloldalara?

Van valami tipped, h hol, kitöl kapta el a mononukleozist? Franciaul csok korsagnak hivjak, mert nyallal (is?) terjed.

Botinak ugyis mindig az anyukaja leszel, mindig imadni fog (kamaszkor lehet kivétel :lol:), nyugodj meg!

Egyél vitamint, segit magadhoz térni és aludjjjjjj sokaaaat, ez a legjobb gyogyszer! :D

Anid, nalunk mar többször elöfordult, hogy a macsek ült a hütöben, mikor kinyitottam! :lol: :lol:. CSak vigyazz, h ne a gyereket rakd be!
A szoptatasrol még annyit, h az egyik könnyvemben az all, h a nök kb 15%-a nem tud szoptatni. Ugyanugy van, aki nem tudja megcsavarni a nyelvét, van, akinek van fülcippaja és van, akinek nincs! Ez szerintem az a kategoria!
Apa sztori :( :( :(

Gabek! nekem is lemasolod a babazenét légysziiiiiiiiiii?! :!:
Hm, kicsit irigy vagyok meg nem is :wink:.
Belegondoltam milyen szupi lehet neked minden nap hazajönni és megtalalni a kis porontyodat! Nekem ez akkora élmény mindig! Ma is elmentem egyet csavarogni és a buszon mar ugy vartam, h lathassam az édes kis pofijat :)! Nekiallt tancolni mikor beléptem :lol:
Annyi, h utaltam/utalom a melohelyemet, szoval azt a részt nem irigylem. De neked nagyon jo lehet most, teljesen megértem, h igy bejön a 4 oras melo. Es nem fura, hogy "csak" 4 ora?

B. Andi, köszi szépen, hogy leirtad nalatok hogyan ment az elvalasztas!! En is megprobalom majd Vincével megbeszélni, akkor is, ha nem olyan nagy még. Aztan majd meglatjuk mi lesz.... Jaaaj, ettöl ugy izgulok (elöre)!

Toreau, nem lehet, h tul sok kasat adtal a gyümikhez/zöldségekhez?

Magnes, lehet depi késöbb is :lol: :lol:! Volt szerencsém megismerni a szülés utanit is, az joval gazosabb, szoval nyugi! Szerintem nem is depi az, inkabb faradtsag, kimerültség. Ugy latom 8-9 ho körül van a kritikus idöszak sokunknal, szoval még raérsz! :wink:
Szerintem csoda, hogy egyaltalan ennyi ideig birjuk kiakadas nélkül!

Alvassal küzdö mamak nemprobaltatok homeos dokihoz vinni a piciket? Artani nem art és hatha tud segiteni :?:

Indi, Magnes, naha't!
Puszi neked is! Domino hirek?

Szomenés megint összejött! :mrgreen:

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Gabek:tényleg jó lehet kikapcsolódni a munkával!
Nekem is már sokszor sok csak az itthon lét :twisted:
De mondjuk nekem nincs olyan szerncsém, hogy annyira visszavágyódnék a munkahelyemre.Vagyis inkább a főnökömre nem vágyom.

Alvás téren kipróbáltam már mind a kettőt.
De a 3-5-7 perces jött be inkább.
Kop-kop-kop kb ott tartunk, mint Huncut :lol:

Igaz az elején volt, hogy fél óra szenvedés volt, de most már napközben kb. 2 perc sírás,2perc gügyögés és az 5. percben alvás.
Este vagy kidől, vagy a cicin alszik el, de éjszaka az elmúlt pár napban "csak"egyszer kellt fel, de nem adtam neki cicit és pár perc dünnyödés után visszaaludt.

Remélem ez már csak jobb lesz, mert már közel 1 éve nem aludtam ki magam isten igazából.

A nem alvás, bezártság, monotonitás + könnyen kihozza az ember lányából a depit.

Kitartás Lányok!!!
Kisgyerek kis gond :wink:

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?