Új privát üzeneted érkezett!

Naaaaaaaaaa, Nyúlné, hol a recept másik fele??? nagyon jól hangzik, idevele!

Bodza, már kezdtem megijedni, hogy azért nem jelentkezel, mert egy nyolchetes már nem hagy annyi időt ... de szerencsére, látom, nem igy van.

Sajnos Anna nem olyan nyugis baba, mint Kristóf, de nem panaszkodom, Julcsinál még mindig sokkal könnyebb vele. Elkezdődött nála is a hasfájás, de remélem, nem lesz erősebb a mostaninál. Julcsival éjszakákat és hajnalokat sétálgattunk...
Tényleg jó, hogy van segitség. Csak néha olyan furcsa, hogy pár hete még alig ismertem őket és most a gyerekem fő pesztrái ... újdonsült nagynénik. Mert ugye a rokon az mindig rokon marad (bár Kuha előző története a furcsa keresztanyáról épp nem erről szól, sajnos ... de a mi családunkban az járja, hogy a rokon bármit tesz, akkor is rokon, a vér szerinti kötelék nagyon erős), de a barátok sokszor eltűnnek, és jó lenne, ha Julcsi és Anna mellett stabilan állnának szerető emberek, hiszen nagyszülőjük csak egy van, nagynéni, bácsi meg a távolabb élő unokatesóim, mivel én meg egyke vagyok.

Jaj, Ayse, olyan jót nevettem a félreértéseden Beniapu-ügyben :lol:

Juci, az is nagyon tetszett, hogy két gyerekkel már tényleg felnőtt az ember: de ze nem biztos, hogy igy van, pedig én nem vagyok mai fruska :)

Róki, éljen az otthonlét! Gyógyuljatok!

Mea, Livike tényleg nagyot nőtt és egyre jobban hasonlit rád! Megann, Mea, akik szoktátok irni, milyen jó a gyerek: hogy kell ezt csinálni, hogy ilyen legyen? ... Na jó, én az enyéimet olyan sirósan és fickándozósan szeretem, amilyenek, de azért vágyom néha egy kis nyugalomra.

KépKép

KépKép
majola
 
 


Csajok!

Nem is mondtam, hogy Spar-ban, Intersparban akció van:

Libero pelus dobozban (két adag pelus) 5.559 Ft mérettől függően vannak benne a darabszámok, de az ár független a mérettől.
Mi Maxi Plus-t használunk, abban 112 db pelenka van (Sima csomag, 82 db-os 4.390 Ft) +van hozzá 400 HUF-os vásárlási utalvány, szintén pelenkára lehet beváltani, ha érdekel valakit...

Kép
kuha
 
 


Benianyu, milyen kedves, amit irtál. Meg mindig olyan jó, hogy reagálsz mindenkinek. Nn sokszor szégyellem magam, mert csak szétszórtan arra irok valamit, ami épp eszembe jut, netán két héttel ezelőttről.

KépKép

KépKép
majola
 
 

 
 

Nahát itt vagyok...

Olyan furcsa itthon lenni, egyrészt mintha soha el se mentünk volna, másrészt pedig olyan hihetetlen hogy vége a rémálomnak és újra a saját ágyamban alhatok, a sötétben, a csendben, és nem kell más ordító, beteg, köhögő gyerekét hallgatnom amint szívják az orrát. Az élet apró örömei...

Zsuzsa egy csomó új szokást felvett a kórházban... sokkal kezesebb lett, be lett törve szegény. Rájött, hogy hiába ellenkezik, mert ha tetszik, ha nem, meg fog történni vele, és egyszerűbb ha együttműködik. Pl a doki néni mikor jött megnézni a torkát, nyitotta neki a száját (közben persze sírt). A Nurophen szirupot kiszipkázza a fecskendőből, nem kell már lenyomni a torkán (nagy sírás-rívás közepette). Ma este hagyta hogy én sikáljam meg a fogát, pedig azelőtt emiatt is üvöltött. Hagyja magát etetni. A hőmérőzést és az orrszívást már csak erőtlen reklamálással kifogásolja.

És rácsos ágyban alszik. Megpróbáltam berakni őt a saját nagy ágyába, de nem mellé feküdni, mert erről próbálnánk leszoktatni mire jön a kistesó. De nem találta a helyét, sírdogált, forgolódott, végül beraktam őt a kiságyba, odaadtam a tápszerét, szépen megitta és minimális nyüszítés után elaludt benne úgy hogy én kimentem a szobából. Hát ez volt a sokkterápiás alvástanítás. :(

Ellenben kb 2 óránként ébred és követeli a tápszerét... de erről már egyszer leszoktattam a higítós módszerrel, most is ezt akarom bevetni. Azért nagy tanulság volt a kórház nekem is abból a szempontból, hogy látom, a gyerek mennyire idomítható, elfogadja azt a rendszert ami van, csak legyen a szülőnek szíve megcsinálni vele.

Ebből kiindulva megpróbálok szigorítani az evéseken, mert végülis azért azt látom, hogy egyszerűbb úgy az élet, hogy csak berakom a kiságyába és elalszik, és valószínűleg egyszerűbb lenne az élet ha mindent megenne amit elérakok. És az esti rituálén is csiszolunk még, mert a tápszert szeretném előrehozni, hogy utána még fogmosás következzen.

Azért kicsit fáj a szívem az összebújásokért. :(

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


És mindenkinek köszönjük a sok-sok drukkot, a telefonokat, az SMSeket, a törődést és jókívánságokat. Tényleg sokat segített tartani bennem a lelket két hétig.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Kuha
hullahopp karika!!!!!!!!hogy ez eddig nem jutott eszembe!!!!!!Azt mondják a szakik, hatásos!
Mondjuk, nekem olyan kéne, ami nem enged két kakaóscsigát 4 dl tejjel megennem!!! :oops: Nagyon szeretek enni....Szóval leadtam 3 kg-ot, (elértem a bűvös 80kg.alatti súlyt)=feljött 4 kg.Jójójójójó.... :oops: Hát így állok.
Benianyu
akkor a napokban fog levállni, azért sugárzik a fülbe, húzódik a seb!Ha levállik, a fájdalom is megszűnik, és minden Ok-s lesz!Hős fiad van!

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Barbi,
Nem is az, hogy kicsit elegem van. Élvezem, hogy mind a ketten itthon vannak, csak nagyon zavar Beni viselkedése. Semmivel nem lehet rá hatni. :( Eddig az volt a büntetés, hogy nem mesélek este, de most már nem bűntetem ezzel inkább, mert annyira vágyik rá, hogy hozzámbújjon és kicsit ketten legyünk. :) Próbálom úgy intézni, hogy legyünk kettesben, de nem egyszerű. Ezen kívül most már tényleg meg kell szoknia, hogy van egy testvére. :?
Rákiabálni szoktam, de csak akkor, ha Danit direkt bántja. Ez a fő idegesítő, aggasztó tényező. Ezen kívül elég sok mindent ráhagyok. De nagyon remélem, hogy javulni fog a helyzet pár hónapon belül.

Jucc,
Nálatok mi a helyzet ilyen téren? Írtad sokszor, hogy Balázs kicsit antiszociális (nem bántásból írom). Gergő mosolygósabb, kedvesebb kisfiú? Nem zavarja ez Balázst?

Kuha,
Köszi. :)
Még azt akartam írni, hogy én nagyon megértem a helyzetedet bölcsi ügyben. Nagyon nehéz lehet mindkettőtöknek bezárva élni. Neked főleg apóst elviselni, meg gyerek és felnőtt társaság hiányában létezni.
Én amiatt imádok itthon lenni anyukaként, mert sok új barátot szereztem az elmúlt 5 és fél évben, Beni révén, itt a lakótelepen. A legtöbb ismerősöm persze hasonló anyuka, kisebb, nagyobb gyerekekkel. Egy fél órás séta alatt akár 8-10 ismerőssel is összefutok, beszélgetek. A játszótéren is majdnem mindenkit ismerünk. Kicsit olyan, mintha egy falu lenne. A gyerekek miatt sokkal kedvesebbek az emberek velem is és én is kinyíltam. Jól érzem magam ebben a helyzetben. :) Nem is vágyom vissza dolgozni. :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Rokica
De jó,hogy otthon vagytok! Remélem az a fránya láz is elmúlik végre!

Nyúlné
De ügyes vagy! Hamarosan megint pergőlábú leszel, az tuti!

Aniko
De szépek a Fiaid! És a kutyuli tényleg igazi véreb :lol: Aranyos.

Bölcsi
Látom megoszlanak a vélemények :P
Kiváncsi vagyok, hogy némi tapasztalat után milyen véleményen leszek. MOndjuk az még legalább fél év.
Tök érdekes amiket írtok. És meggyőződésem, hogy totálisan gyerekfüggő is a dolog. Tudjátok, mi is rendszeresen járunk a talikra. És minden nap megyünk vhová Marcival. Sőt baromi sokat utaztunk tömegközlekedéssel is. Egész egyszerűen már most látom Marcin, hogy teljesen kivirágzik ha gyerektársaságot kap. Feltéve, ha épp nem oltári hisztis(ugye Benianyu? :lol: ). Főleg az idősebb gyerekeket szereti. És tökre örül a vendégeknek is mindig. MOndjuk abban teljesen igazatok van,hogy én ott vagyok. És maximálisan az ellenőrzése alatt tart, mindig tudnia kell hol talál.
Lehet, hogy nem jön be majd a bölcsi :roll:
Erről a bölcsilátogatásról már én is hallottam, most nem tudom melyikőtök írta. Csak sajnos nem tudom, hol lehet ilyet találni. Ha tudnám, már most járogatnánk oda.
Egyébként várom az ötleteket, hogy mit csináljak, mert újabban borongat dühében és földhözcsapkodja a dolgokat :shock: Ettől én teljesen készen vagyok. Most ilyenkor azt a büntit alkalmazom, hogy hopp be a kiságyba ha ezt csinálja.
Ennek valamennyi hatása van.
Na elkalandoztak a gondolataim.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Rokica
nagyon szívbe markolóak soraid!De a fő, hogy otthon vagytok!

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Zsuzsa,
Köszönöm. :)
Ma amúgy is lelkis hangulatban vagyok. De nekem nagyon fontos ez a társaság, az esti és napközbeni (ha van időm) beszélgetések.

Rokica,
Ettől, amit írtál, (második) már el is bőgtem magam. Mondom, hogy ma ilyen hangulatban vagyok.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Totka,
Köszi a tájékoztatást! :) Pénteken kell majd visszamennünk kontrollra. Szerencsére olvastam a tájékoztatóban, az általad küldöttben (is), hogy a műtét utáni 5-8 napon fájhat a füle, torka, így nem ijedtem meg. Ellenkező esetben bepánikoltam volna, hogy felülfertőződött vagy ilyesmi.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Majola
recept másik fele: :wink:
a csokit vízgőz felett megolvasztjuk,a vajat szintén(én kis serpenyőben szoktam),a tojásokat szétválasztjuk,fehérjét habbá verjük.az olvadt vajat hozzáöntjük a kimért cukrokhoz és jól elkeverjük(habosra),majd hozzáadjuk a sárgákat,szintén jól elkeverjük,majd jöhet az olv. csoki,majd a liszt és végül finoman ,nagy mozdulatokkal beledolgozzuk a habot is,de vigyázni,hogy ne keverjük túl!aztrán izlés szerint jöhetnek a magok!de lehet kókusszal vagy akármi mással is feltúrbózni!de,mint mondottam üresen is isteni!akár lehet hozzá kis van.fagyit szervírozni...vagy lekvárt!(nyami,de éhes lettem)
könyv szerint előmelegített150fokos sütőben kell 50-60 percig sütni!nekem légkeveréses van,így 135-140 fokon sütöm és elég az 50 perc neki!ja :shock: és olyan 26 cmes kivajazott tepsit ír könyv szerint! :oops: :oops: :oops:
végül,miután kiborítottam behintem porcukival!isteni fini! :mrgreen:

ja!és ez egy olasz csokitorta recept és az a neve,hogy
Torta di cioccolatta :!: :!: :!: 8)

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Juci,
Meg kell érteni Marcit, hogy miért nincs kedve mindig a társasághoz. Kicsit szoktatni kell a helyzethez, meg kicsit a kedvére tenni, hogy meg legyen az egyensúly és akkor mindenkinek jó lesz. Neki amúgy is nehezebb néha. Ráadásul, nekem itt van Dani, aki csoda-kategória, nem lehet összehasonlítani őket. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Benianyu
Miért vagy lelkis hangulatban?
És végtelen átérzem a Benivel kapcsolatos "problémádat". Félek, hasonló nehézségekkel fog egyszer Marci szembesíteni. :?

Prüntyi
Nagyon szép kislány Tüncsi. Micsoda szemei vannak!

Rokica
:cry: szegény Zsuzsám!
Borsózik a hátam az erőszakos módszerektől. Nem bírom elviselni.
De nézzük a dolgok jó oldalát, igazad van.
Tápszerügyileg kicsit én még hagynám Zsuzsát. Szegényke amíg kicsit megerősödik, felszed, aztán meglátod nyitottabb lesz a "rendes" kajára. Szerintem.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Ezt nem értem Benianyu.
Kifejtenéd? Már a szoktatni a helyzethez és a kedvére tenni részre gondolok.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Rokica,
Borzalmas, hogy így betörték ezt a kislányt! :( Így kellett megtanulnia aludni, gyógyszert bevenni. :( Egyetlen előny, hogy visszaszokott a rácsos ágyába. A tápi higítás jó módszer, hogy az éjszakai evéseket elhagyjátok
Remélem, Zsuzsa lelke is meggyógyul hamar és fizikailag is gyorsan felépül. :)

Juci,
Talán amiatt, hogy itt az öcsém és együtt volt a család. :) Meg Beni miatt is. :( Valahol ezt a helyzetet kudarcnak élem meg. :( Meg nem sokat aludtam éjjel és azt is rosszul, fáradt vagyok, Dani megint 6-kor kelt. Ma korábban lefekszem aludni és holnapra újra jó kedvem lesz. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Benianyu... nagyon kiváncsi vagyok :oops:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Juci,
Úgy értettem, hogy ha tudod, hogy fáradt vagy a kaki ügy miatt nyűgi, akkor tényleg nem kell elvárni tőle, hogy szociális legyen. Nem csak neked, másoknak sem, aki ismerik Marcit. De ha minden klappol, akkor legyen úgy, ahogy te elképzeled, pl. napi séta vagy vásárlás. Nem? :oops: :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


De önző vagyok, látom hogy teljesen fáradt vagy.
Ne gondold kérlek, hogy kudarcot vallottál Benivel.
Nagyon szeretem Őt, de tudjuk hogy elég nehéz természet(remélem nem bántottalak meg, tudom hogy tudod). Te pedig irtó lelkiismeretes, lelkes, "szerelmes", fiatal, aranyos, kedves anyukája vagy. Hidd el, lassan könnyebb lesz Vele! És ne felejsd el, hogy milyen önálló, okos, ügyes kisfiú!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Juci,
Úgy értettem, hogy ha tudod, hogy fáradt vagy a kaki ügy miatt nyűgi, akkor tényleg nem kell elvárni tőle, hogy szociális legyen. Nem csak neked, másoknak sem, aki ismerik Marcit. De ha minden klappol, akkor legyen úgy, ahogy te elképzeled, pl. napi séta vagy vásárlás. Nem? :oops: :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Juci,
Következő bőgésem. :oops: Köszi a bókot. :)
(Bocs, hogy duplán ment át.)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Igen, és próbálom is így hidd el!
De azért nem történhet mindig minden úgy és akkor ahogy Ő akarja. Így is úgy érzem, hogy nagyon engedékeny vagyok Vele és félek hogy kicsúszik a kezemből a végén az irányítás. Te hogy látod? Nagyon engedékeny vagyok?

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Jaj nem könnyeket szerettem volna az arcodra csalni, hanem nevetést! :oops: Az kimaradt, hogy szép is vagy! :P
A kakiügyet mindig figyelemben tartom. Tudod, úgy szervezem eleve a napunkat. Csak a hangulatingadozásaihoz és fáradtságához nem tudom mindig igazodni. És szerintem Neki is kellene azért picit alkalmazkodni.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Hát én nem a két gyereknél éreztem úgy, hogy felnőtt vagyok, nem is az egynél. Mivel néha rácsodálkozom, hogy jaaa, ebben a családban én vagyok az anyuka!!!
Hanem, amikor először autót vezettem :oops: . Mivel ezt azóta se művelem nagyon jól, örökgyerek maradok! :)

Benianyu!
Biztos segíteni fog a tavasz! Meg majd a suli is. Meg az is, hogy Dani nagyobb lesz és jobban megtalálják majd a közös hangot! Aztán csak leshetsz milyen gyerekszövetséget alkotnak! :wink:

ayse
 
 


Nem, nem vagy nagyon engedékeny. Muszáj megszabni a határokat. Majd Marci is megtanulja, hogy nem történhet mindig minden úgy, ahogy ő szeretné. Most például itt a kutyus és vele is kell foglalkozni. Nem azt mondom, hogy be fog törni Marci, mert nem került semmiféle hátrányba, hanem inkább hozzászokik a helyzethez, hogy nem mindig tudod például kivenni a babakocsiból és cipelni őt. Viszont, ha látod, hogy fáradt, akkor úgyis lépni fogsz, hogy az alvását elősegítsd, a babakocsiban vagy épp otthon.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


hali
Roki
nagyon Hurrá és nagyon Éljen,hogy újra otthon!!!!!!de én is gyomorgörccsel ülök itt,ahogy olvastam a soraidat!anniyra sajnálom,hogy ilyenek történtek veletek!olyan jó lenne ,ha újra a bölcsibejárásról és a pocakodról írnál sokat,sokat,sokat!
Juci :wink:
és köszi,igyekszem!
Bodza!
ja,de jó,hogy írtál!Kristóf már 3 hónapos :shock: :shock: :shock: :!: :?: :idea: :idea: :idea:
te jó ég!
nem semmi,hogy így leszívják a zsírocskáidat!micsoda üzletfogás lehetne a szépségiparban...vagy inkább ellen!legyen két anyatejes gyermeke és zsírpárnáitól örökre megszabadul! :lol:
Barbi
pedig nagyon kopasz!de édes!
esti tárlat vezetés-irígy vagyok nagyon! :twisted:
süti :wink:
Totka
:P :P :P
Anikó
nagyon édes a nem ettem meg semmit kép! :lol:
és én is siratom a fürtöket!
Prüntyi
tényleg nem pakolászik Tüncsi csak úgy magától??????? :shock: :shock: :shock:
jaaaa!már értem!aki így elmerüól a játékaiban! :lol: :lol: :lol:
Kuha
na pont neked van az egyik legfotogénebb arcod!úgyhogy tesésék csak fényképeszkedni!hullahopp! :P :P :P én mindig rettegtem tőle,mert anno azt mondták,hogy nagyon ütögeti a szerveket! :roll: persze lehet csak bemesélték! :roll:
Ayse
pedig én úúúúgy várom a havas telet!nyuszi miatt főleg!szerintem ő úgy élvezné!na nehogy már ne lásson,érezzen havat még az idén! :shock: :P
viszont az nagyon durva,hogy ilyen érzékeny vagy az időjárása!jó én is érzem a frontokat,ilyesmi,de nem lehet neked egyszerű!
és bocsi :oops: ,de én nem értem:mi az az ATTI????? :roll: :oops: :oops: :oops:
Jucc
nem is volt semmi,azért remélem járni fog más is! :twisted:
Benianyu
de jó,hogy tesód újra itt,már megint csak úgy vibrálnak a mondataid,amikor róla írsz!olyan ari vagy! :P
és azért nyírtam jobban meg nyuszi haját,mert villámgyorsan elkezdett megint nőni,de ugye nem ritkítottam meg,így elég vicces volt és géppel gyorsabb és egyszerűbb volt!most nem volt nyuszival türelmünk csattogtatni! :?
de ,ha élőben látnád,akkor nagyon bejönne neked is és folyamatosan a buksiját simiznéd.....mint én! :wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Anikó!

Köszi szépen az infót a vérvizsgálat normálértékeiről! Elmentettem, biztos ami ziher, bár nagyon remélem sose lesz már szükségem rá...


Bölcsi:

Hát. Most felmerült hogy Zsuzsát nem vinnénk vissza bölcsibe egy ilyen betegség után... holnap ezt is megkérdem a doki bácsinktól, de valószínűnek tartom, hogy alapból is azt fogja mondani, egy jó ideig tartsuk őt még otthon.


Megann, Ayse:

Nem tudom, Magyarországon mi alapján szabták meg a 3 évet, de nem jellemző, hogy az állam annak alapján szabja meg a szociális juttatásokat, hogy ezeknek a pszichés kihatását figyelembe venné. Amerikában egyáltalán nincs, a "jobb" országokban is csak 1 évig támogatják hogy anyuka otthonmaradjon a gyerekkel, és egy csomó országban még ennél is kevesebb a szociális támogatás anyukák részére.


Majola, Bodza!

Köszönöm a tejfelajánlásokat! Maradjunk annyiban, kipróbáljuk, elfogadja-e egyáltalán Zsuzsa azt a tejet amit Majola már lefejt nekünk, ha igen, akkor vevők lennénk még többre is! Nagyon remélem hogy elfogadja, meg azt is, hogy vissza tudom édesgetni a cicire, olyan jó lenne (már csak a fogyókúra szempontjából is :roll: )


Súly:

Hát, Zsuzsát ugye naponta mázsáltuk a kórházban, lehet itthon is fogom egy ideig, de legalább hetente, hogy hízik-e. Ő most 84 centi, és nincs 10 kiló. :( Leesnek róla a régi gatyái, és a pelenka is lóg rajta, asszem vissza kell térni egy kisebb mérethez.


Benianyu, Totka!

Olyan aranyosak vagytok, nem megríkatni akartam senkit, de tényleg úgy érzem, ahogy írtam. Nagyon sokat számított az együttérzés és a törődés amit kaptam. Természetesen Davidnek is jár a hálából, hogy nap-mint-nap bejött, és váltott engem órákra, hogy hazajöhessek, alhassak, netezhessek egy kicsit, ne legyek én is bezárva egész nap a három négyzetmérbe. Nem tudom más anyuka hogy csinálta, akit nem jött váltani senki. :(


Apropó...

Tegnap én is kaptam antibiotikumot, remélem ez elmulasztja a takonykórt. Még csak a 3. tablettánál tartok a 10-ből, de még érdembeli javulást nem észlelek. Már az is felmerült bennem, hogy ez valami allergia, mert más tünetem nincs, csak be van dugulva az orrom. Ami borzasztó bosszantó mikor aludni próbálok... Hát gondolom meglátjuk ha az antibio nem válik be, akkor hátha van valami allergiára való szer amit kismama is szedhet...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Juci,
Köszi, ez már tényleg sok (a bókból) :)
Egyébként Beni tényleg okos, értelmes. Nagyon jó a megfigyelőképessége és a memóriája. És még tudnék áradozni róla jó sokat.

Ayse,
Remélem, így lesz tényleg. Bár Beni idén még nem megy iskolába, mint Lili, mert ő évvesztes. Nagyon várom már a szövetséget. :)
Ma ugyanazt mondta az öcsém Beninek, mint mi egymásnak régen veszekedés után (volt egy kis vitájuk), hogy "legyünk barátok!". Ez így leírva olyan egyszerűen hangzik, de van egy hangsúlya, ahogyan mindig mondtuk egymásnak. Olyan megható volt hallani! (újabb pityergés, de már mindegy...)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


jaj,csajok ,ne csináljátok már,mert én is elbőgöm magam!!!!!! :shock: :wink: :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


TEgnap egyébént Marciról annyira Beni jutott eszembe.
Amikor régebben szabadkoztál, hogy előre is elnézést kérsz, ha picit barátságtalan lesz. Van ilyen néha, hogy nincsen kedve társasághoz. Marci szerintem totál ezt csinálta. Ok, azért volt antiszociálisabb mert álmos volt, de akkor is.
És vannak helyzetek, dolgok amiket meg kell oldanom és senki nem teszi meg helyettem. És hiába van elege kenyeret vásárolni kell, ki kell teregetni, és még pár dolog. Bár igyekszem a legtöbb ilyen elfoglaltságot estére időzíteni amikor már alszik, de nem tudok mindent.

Ayse
Örök gyerek :P Én sajnos kezdek felnőni. Valahogy a felelősség és az, hogy úgy érzem az egész gyereknevelés súlya az "én vállamat nyomja" ezt tette velem :? És nagyon hiányzik, hogy kicsit lazítsak.
Mert irtóra ki akar törni belőlem a kiscsaj :oops:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Ez olyan aranyos Benianyu! Na Tesód tényleg örök gyerek lehet!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Juci,
Akkor megint teljesen egyet értünk. :) Én nem annyira hiszek a horoszkópban, sőt... De lehet benne valami, hogy Beni és Marci egy jegyben születtek. (Bár itt a fél topikgyerekcsapat)
Tudod, mindig azt szoktam mondani, hogy a második olyan lesz mint Dani. Eszik, alszik, mosolyog! :)

Nyúlné,
De kedves vagy te is! Ez egy ilyen lelkis este és kész. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Nyúlné:

:) Hát szegény Szilvi eléggé a háttérbe szorult Zsuzsa kálváriája alatt. De ő azért nagyon aktív, nekem úgy tűnik, aktívabb mint Zsuzsa volt ilyenkor. Bár lehet csak kisebb és több helye van a pocakomban. Épp ma beszélgettünk Daviddel arról vajon milyen lesz a gyerekek természete. Szerintem Zsuzsa lesz a komolyabb, megfontoltabb nővér, és Szilvi pedig a hiperaktív, szeleburdi hugica. Zsuzsa amúgy is egy komoly alaptermészetű gyerek, nem igazán az a vigyori típus. Nagyon sok mindenben magamat látom benne. Az önállóságában, a komolyságában...

Egyébiránt pedig fürdetés után 37,2 volt popsiban, hurrá, hurrá... remélem holnap már teljesen láztalan lesz. Nekem holnap tanfolyamra kéne mennem, a két héttel ezelőttit azért hagytam ki mert aznap kerültünk kórházba, és igazából a holnap miatt is kicsit aggódom.... nem szívesen hagyom itt egész napra úgy, hogy lehet hogy belázasodik, meg hát tudom hogy David nem fogja leszívni az orrát. Igaz, 10-re megyünk a doki bácsihoz, úgyhogy délelőtt tudom szipkázni kétszer, aztán mikor hazajövök este. Most már teljesen para vagyok, nehogy az a kis váladék ami még ott van esetleg visszamenjen a fülére.

Megpróbálom eltenni magam, nem tudom miért pörgök még itt, aludnom kéne a jó kis kényelmes saját ágyamban...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Juci,
Olyan aranyos az öcsém a fiúkkal. Nézni is élvezet. :) Kár, hogy olyan messze vagyunk egymástól és ilyen ritkán látom. :(
(na, holnap mehetek feltölteni a zsepikészletünket)

Rokica,
Gyógyulj meg te is gyorsan! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


hüp-hüp bizony! :cry: :P :P :P

na mentem alukálni,jóccakát csajok,holnap nagyNyúl úszik reggel,este meg női csivit-partira megyek,ha minden igaz,pihennek az izmaim 8) ,na jó,a husikáim :wink:
:mrgreen:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


na ma nagyon korán ideértem, sziasztok! :)

ma elég sz@r napunk volt :( az Eszti reggel fél 6-kor ébredt, igaz, aztán visszaaludt fél9 körül egy kicsit, viszont utána egész nap nem akart aludni, és pluszban eszméletlen nyűgös volt, nyílván a fáradtságtól is, mde sztem nem csak attól, mert máskor is volt már fáradt, de ilyen kis sírós-hisztis Esztire én nem is emlékszem :shock: olyan semmi-sem-volt-jó napunk volt. aztán este fél6 körül én kidőltem egy kicsit, nem bírtam nyitva tartani a szememet, erre mire felébredtem apa közölte, hogy Eszti elaludt kb 10 perccel utánam (hozzá kell tennem, hogy előtte jól összezörrentünk azon, hogy szerinte én nem is értem, mit akar a gyerek, mert szerinte nem volt álmos). szóval aludt majdnem 2 órát, persze egyáltalán nem kipihenten ébredt. úgyhogy kis játék, kaja és újabb nyüszögés után volt fürcsi, és alvás.
délután is hiába tettem be a kiságyba torka szakadtából üvöltött, szorította a kis maciját. többször próbálkoztam vele, de aztán feladtam, eddig simán elaludt negyedennyi szenvedés nélkül is.
na mindegy, remélem túl vagyunk rajta, és nem valami kórság miatt van (közben sasoltam, hogy nem kapkod-e a füléhez, meg ilyesmi).

Anikó!!!
én köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltál Rokinak, én ma megint későn értem ide. a fiúk nagyon édesek, nagyon jó, hogy tettél fel képeket, nem is emlékeztem már a picire :oops: gyönyörű a mosolya!! :D párizsi képek? :oops:

Rokica,
a monocytát leírta Anikó, a segment pedig a fehérvérsejtek előalakja. ha megszaporodik a vérben, az friss gyulladásra utal, mivel úgy megindul a fehérvésrejt termelődés, hogy a fiatalabb alakok is bekerülnek a véráramba. de azzal a pár tizedesjegynyi eltéréssel nem foglalkozz.
pihenjetek, gyógyuljatok! nagyon-nagyon bízom benne, hogy az otthoni klíma meghozza a várt eredményt!

Zsuzsa, tényleg szerencsések vagytok, hogy ilyen igazi rendes emberek vesznek benneteket körül!

ez a barátság kérdés olyan érdekes. nekem évekig nem volt igazi barátom/barátnőm, mert régebben mindig fiúk voltak, és nehezen értettem meg, hogy az más. persze kivétel erősíti a szabályt. és rá kellett jönnöm, hogy egy csomó ember, akiket azt hittem, hogy barátok, egyáltalán nem azok, mert az egyik tök rosszindulatú, a másik megbízhatatlan, vagy.. szóval nem az igazi. és most egy igazi jó barátnőm van, aki ausztriában él. vele már évek óta ismerjük egymást, és mindig nagyon jóban voltunk, de egy időre úgy hozta az élet, hogy eltávolodtunk. és nagyon jó érzés, hogy tudom, hogy számíthatunk egymásra, és nem csak a jóban, és őszinte :) na a férjemen kívűl ő az egyetlen, akinek bármilyen bajomat elmondanám, nem szívatna meg és segítene. és meg is értene (mert az anyu az más tészta) nagyon értékelem.

és akkor még egy, most úgy látszik szóf..sásom van, bocsánat :)
miért van az, hogy én is mindig úgy néztem az anyukámra, mint egy istennőre, és sokáig jó is volt a viszonyunk, bár lehet, hogy csak azt hittük, és most mégsem az igazi valahogy? és miért van az, hogy kevés embert ismerek, akinek olyan igazán jó lenne a viszonya az anyjával? pedig látjuk egymást, hogy mennyire szeretjük és imádjuk őket, ezt kell, hogy érezzék később is, akkor mi a bibi, hol romlik ez el?

na mindjárt visszatérek a földre..

KépKép
KépKép
and
 
 


Rokica,
Ha még itt vagy... Szerintem, ha úgy látod, hogy Zsuzsa jól van reggel és nem lázas, akkor menj el a tanfolyamra. Neked is jót tenne egy kis kikapcsolódás. Bár, tudom, hogy ez nem pihenés, de más elfoglaltság. Bocs, hogy belekotty.... :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Roki
szólj,ha szóljak apóséknak!!!!!!holnap hívom őket And :oops: miatt is!

és tényleg jó virgonc hugiról is hallani!lehet Zsuzsa azért most ilyen beteg,mert annyira komolyan veszi a nővérséget,hogy úgy van vele,később,már neki már nem lehet! :P
na jó,tényleg mindjárt elbőgöm magam!
jó éjt és aludjon jól a Roki család minden tagja!!!!!!
és minden hüppögősnek is jó éjt!

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Róki!

Nagyon jó, hogy otthon vagytok, de tényleg szívbemarkoló volt olvasni a soraidat. Remélem Zsuzsa hamar összeszedi magát és gyorsan visszaszedi a leadott súlyt, próbálj meg nem izgulni!
Ja az orrdugulás simán lehet a terhességtől, nekem mind a két fiúnál volt, Leonnál már az 5. hónaptól, Nolcsival csak az utolsó kettőben.
Valóban olyan, mintha meg lennél fázva, én is azt hittem allergia, de a doki megnyugtatott, hogy sajna van az áldott állapotnak ilyen mellékhatása is. :lol:
Én heti 1 orrcseppet elhasználtam, mert máshogy nem bírtam létezni, pedig tudom, nem ajánlott az orrcsepp terhesen :?
A szülőszobán is fújkáltam az orromba, de szülés után pár nappal mintha elvágták volna, itthon már nem is kellett orrcsepp.
A jó hír, hogy elmúlik, a rossz, hogy még eltart egy pár hétig :(
Márha neked is ez a bajod....

Juci, Benianyu!
Ne már, mert tényleg én is mindjárt bőgök :oops:
Kriszta, dehogy rontottál el valamit Beninél, csak neki se lehet könnyű a műtét, bezártság, stb. Ha visszatér az oviba, biztos neki is könnyebb lesz, meg persze neked is.
Pont ma mondtam anyunak, ha Nolcsika oviba járna, egy szavam se lenne, mert a legtöbb energiám nekem is arra megy el, hogy igazságot kell tennem kettőjük között.
Próbálom kivonni magam a vitáikból, hogy oldják meg egyedül, de nem mindig lehet :?
Mostanában mindig mind a kettőnek az a játék, darab papír, kréta kell, ami a másiknál van. Ma pl. volt két tök egyforma fehér kréta, de így is összevesztek, mert az egyik darab kellett mind a kettőnek. A másik tisztára ugyanolyan volt, de az egyiknek se volt jó...... :evil: Ki érti ezt? Na ez az ami baromi fárasztó, legalábbis nekem :(

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


And,
Dani is nagyon korán kelt ma (6-kor) és kb. 40 percet aludt az autóban fél 11 körül és ennyi volt mára az alvása. :(
Sajnos, emlékszem Beninél is így volt, jön az a kor, hogy napi egyszeri alvás, mindegy, hogy mennyi és milyen korán, elég lesz és utána jön a nyüglődés. :?
Dani persze elaludt a kocsiban hazafelé, negyed 7-kor, nem is ébredt fel, mikor hazaértünk és áttettem az ágyába. :? A fürdést meg majd reggel pótoljuk :wink: , remélem, nem 6-kor fog ébredni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


And
Sajnálom, hogy ilyen rossz napotok volt.
Remélem holnap már jobb lesz és tényleg nem kórság miatt van.
És nagyon érdekes a kérdés. Ez most hogy jutott eszedbe?
Nem tudom a választ. Talán azért mert kevés anya képes elvonatkoztatni attól a meggyőződésétől, hogy az lenne a legjobb az Ő kicsi gyerekének amit Ő kitalált(már az anyuka) és kevés anya tudja legyőzni legalább részben az oltári féltést ami nem megértő és baráti szavakat csal a szájára hanem egészen mást.

Rokica
Csak így tovább. David még ezek után sem hajlandó leszívni Zsuzsa orrát?

Jó éjt csajok!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


nyuszi is korán kelt és nem aludt vissza és napközben csak egy órát aludt :shock: Ma megint babafront volt! :evil:

Emese és MarciKépKép
nyúlné
 
 


Nyúlné, KÖSZI!!
ha lehet csütörtök dél körül nem jó, mert fél1-re jöna gyógytornász. pébgtek délután meg anyósék, de az nem számít! igazából egyik sem annyira, mert most ez a nyavalyás takonykór a legfontosabb! köszikösziköszikösziköszi :)

úgy látszik ez tényleg ilyen lelkizős este, nekem is ilyen hangulatom van :)

KépKép
KépKép
and
 
 


Barbi,
Köszi a megerősítést és a megnyugtatást. :)
Ismerős a helyzet, van Beninek olyan játéka, amit két éve a kezébe sem vett, most Dani megtalálta, persze, hogy az kell neki.... Tényleg sok idő és energia megy el a viták elsimítására. Nálunk a nagyobb korkülönbség miatt erélyesebben kell fellépni. :wink:
Nemrég Beni lement játszani egy órára egy ismerős kisfiúhoz, itt a házban. Olyan nyugi volt itthon, kettesben voltunk Danival. Dani is élvezte, hogy matathat egyedül, eljátszott, nem is kellettem neki annyira. Aztán persze jó volt lemenni Beniért, túl szokatlan lett már a csönd. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


And!
Ma Nolcsinak is ilyen dilis napja volt, estére jól össze is vesztünk :(
Pl. szinte teljesen meztelenre vetkőzött délutáni alvás helyett az ágyábyn, levette a harisnyát, alsógatyát, pelust, pólót és kidobálta az ágyából :shock: :shock: :shock: , soha nem csinált még ilyet. Egész nap engedetlenkedett, nem akart enni, köpdöste a vacsorát......mondtam is neki, hogy holnap nem megyünk a cirkuszba, na erre kicsit összeszedte magát.
Persze nem haraggal váltunk el, megbeszéltük a dolgokat és békében fektettem le, remélem holnap már jobb lesz.

Barátnőm igazi nekem is csak 2 van, egy Düsseldorfban, meg Rékus anyukája :D

Ja ugy néz ki aug. első két hetében együtt megyünk nyaralni, talán megvan az apartman is. Horvátországban, jóóó lent délen egy két szintes, 5 szobás hely, ami közvetlen a tengerparton van :D
Hú, de várom már és de messze van még.

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Ez baba és anyukafront már! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


And!
Szerintem is babafront volt!!!
Andris is óriásiakat nyűglődött!!!
Jó a kérdés!!!

Nyúlné!
Az Atti az az Andris! Így hívja magát :)

Hát irodalommal nem tudom alátámasztani, de a mai anyatámogatás alapjait az általam utált, néha azonban mégiscsak jó szocializmusban rakták le. Amikor a jelszó a következő volt: "pénz, áááááá az a legkevesebb!!!"
De tényleg gondoskodó állam volt (ami mellékesen szólva ilyen formában egy baromság), egyáltalán nem zárnám ki, hogy igenis szakmai szempontok döntöttek.
Elnézést, ha valakit politikai nézeteiben megsértettem volna!

ayse
 
 


Barbi,
Ha már Nolcsi is így kibukott, akkor tényleg lehet valami a levegőben. :(
Remélhetőleg, holnapra mindenkinek jobb napja lesz!!! :) :) :)
Éljen a nyaralás! :) Még tényleg messze van, de milyen klassz lesz és jó meleg is! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Rokica,
tényleg szívszorongató bármi, amit írsz mostanában magatokról. ez a rácsos ágyhoz szoktatás brutál volt, de nem volt más választás, nem tehetsz róla. én azt sem tudom elképzelni, hogy ennyi időt hogyan éehet kibírni kórházban egy kisgyerekkel. és azt is elképzeltem, hopgy Eszti ugye még nem tudott egyedül aludni akkor, pláne többen voltunk egy szobában, hát marha nehéz :( hősök vagytok mind a ketten!!!!!! David meg nagyon rendes :)
most, hogy mondtad az allergiát eszembe jutott, hogy amikor terhes voltam, eszméletlen allergiás voltam valamire, nem tudom mire, mert nem tudták megállapítani, de szörnyű volt, néha azt hittem kitüsszögöm magamból a gyereket. emlékszem, hogy más is így volt ezzel, talán Benianyu? :oops: és akkor mondták, hogy a terhesség provokálja, kihozhatja az allergiát, tavaly és egyelőre idén sem volt még semmi bajom. most, hogy januárban már rügyezés volt, lehet, hogy ez a bibi, de neked mondjuk korábban kezdődtek a tüneteid.

KépKép
KépKép
and
 
 


na nem mintha örülnék, hogy nektek is ilyen napotok volt, de legalább nem a füle vagy ilyesmi!

KépKép
KépKép
and
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?