Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Gratula minden újdonsült anyukának!

A szüléstörim már majdnem elkészült, de sajnos közben kórházba kerültem múlt hét szombaton, ezért nem írtam... A sztorit most inkább nem részletezem elég horror...Aztán ebből adódóan a kicsivel is voltak gondok, most érzem úgy, hogy talán helyre rázódtunk mindketten. Bár most bepótolandó a lemaradást, Minike egész napos törődést igényel, így most ezért nem fogok sokat írni, de azért igyekszem. Képet máris kicsinyítek....

Kép
Kép
szana80
 
 


Kép Kép

Az első kép a születésének napján készült, a másik pedig tegnap.

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok!

Először is gratula Nikának!!!!! azta, 44 óra vajúdás azért kemény.... de télleg jó nagy babóca lett.....

Andi, veled mi újság? lehet, hogy már Te is szülsz?

Szana, tök jó, hogy már jól vagytok, milyen békésen alszik a pici a második képen :)

Tényleg, utólag is boldog Ágnes napot, elfelejtettem, pedig Ágnes-napon akartam szülni.... :)

Niki, tök jó, hogy most jobban ráérsz, így gondolom, pihizni is jobban tudsz :) a kép meg igazán szexi :)

Én ma elég depis vagyok, úgy érzem, fogy el a cérnám. Ráadásul ma fél 8-tól kalapácsolnak / fúrnak valamelyik szomszédban, kezdek bedilizni.... persze, még mindig jobb, hogy ezt most csinálják, nem, ha már baba van, de attól most még rohadtul idegesít, már bocsánat.... én meg kezdem egyre aggódósabbra venni a figurát. Akik szintén túlhordtatok, Ti nem paráztatok a végén? hogy minden rendben lesz-e? meghogy biztos jól érzi-e magát bent? lécci bíztassatok, hogy nem olyan gáz a túlhordás, mert már néha sírhatnékom van, hogy hogy lesz így baba, meg ilyesmi :( no tessék, már potyognak is a könnyeim...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 

 
 

Sziasztok
Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, de nem volt időm géphez jönni. A telefonszámokat persze ügyesen itthon hagytam.....

01.11-én 23.42-kor megszületett Ézsiás Lilla 2270 gr és 51 cm.
11-én este elkezdtem vérezni,de úgy igazán. Irány a kórház, fájásmérések... voltak is, de én nem éreztem. Behívták a dokimat és mondták, hogy műtét. Örültem is, hogy túl leszek rajta....
23.35-kor elkezdték, 23.42-kor (bocsi Andusz elírtam az üziben) megszületett Lilla és 24.15-kor már végeztek velem. Mindenki nagyon rendi volt. A műtét nem egy borzalom.
Bekötötték az infúziót, megkaptam a spinális érzéstelenítést és utána tették fel a katétert. Semmit nem éreztem a műtétből, csak annyit, hogy nyomkodnak és "rángatnak". Az altatóorvos nagyon rendi volt, néha beszélt hozzám, hogy elterelje a figyelmemet. A lányomnak adhattam egy puszit is :)
Műtét után levittek a kórterembe és utána kezdődtek a rossz dolgok, amikor kiment az érzéstelenítő. Na akkor már fájt illetve inkább görcsöltem. Az első két nap nagyon rossz, de utána egyre jobb. Tényleg úgy van, hogy a baba minden rosszat elfeledtet az emberrel. :D
A sebem nagyon szép, jövő héten lesz varratszedés. Na ettől még kicsit parázok..
Tejci egyenlőre van bőven. A tejbelövellés nem egyszerű volt, de lányom nagyon ügyesen kiüríti mindig a cicit :P

Minden friss babás anyukának sok tejcit és jó egészséget kívánok

jkzsanett
 
 


A varratszedésem holnap lesz, kicsit elírtam a dolgokat :)

jkzsanett
 
 


Szia Zsanett!

Gratulálok, már gondoltam Rád, hogy mi újság, elvileg Neked is babáznod kell majd!
tök jó, hogy a szopi is megy!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Nika, Tinu!

Gratulálok a babákhoz!:):):)

Zsanett!

Gratulálok Lillához!:):):)
A varratszedéstől ne félj, emlékeim szerint nem borzasztó.:D

Winnie!

Bennem is volt némi bizonytalanság, főleg mivel nem tudtam, mikorra is kellene várnom a babát. Azt tudtam, hogy a dokim által számolt időpont tuti nem jó de aztán elmúlt az általam becsült is és sehol semmi. Közben otthagytam a dokit, kórházat... Szóval volt okom aggódni, de a baba jól volt, CTG-k rendben, akkor még tuti jól érezte magát. És a magzatvíz is tiszta volt szüléskor. Pedig hivatalosan 10 nappal hodtam túl, az én számításom szerint 6-tal, de az utolsó becslés szerint is 2-vel.
Alapvetően úgy gondolom, hogy a baba tudja mikor kell jönnie, és sokszor nem is biztos a kiírás időpontja, nem kellene aggódni, de valahogy a dokik ráakasztják az emberre a bizonytalanságot, és a mindennapos CTG-k is ezt erősítik.
Nyugi, pihenj sokat, kapcsolódjatok ki!

Niki!

Tétlenkedem. :D Internet, TV, olvasás. A legrosszabb, ha kis popsiját rázva járkálni kell, mert úgy van csöndben...

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Zsanett, Nika!

Gratulálok a babákhoz, jó egészséget és boldogságot kívánok nektek!!!

Nikánál mi lett a nagylegény neve? Írta már, hogy mi lesz? Hát ez a 44 óra nagoyn brutál, kíváncsi vagyok majd a szüléstörténetre, de remélem addigra én is megszülök, mert ha részletesen leírja, tuti beparázok!

Hát igen, Andi eltűnt!! :lol: :lol: :lol:

Ma voltam reggel megint uh-n, hát úúúúgy kiakadtam! Ebbena kórházban egy női doki van, akinek ráadásul nagyon nincs jó híre! Na ma sikerült őt kifogni, mert a dokim ma nem volt! Egy órás csúszással kezdtek, mert vizitelt a drága, már ott tobzódtak az osztályos kismamák is. Na meg egy igazi fekete család, de az a rossz fajta, hát olyan cirkuszt csapott a mutter, úgy üvöltött az asszisztensel..nagyon durva volt! Ja, és persze ők értek oda utoljára, a kiscsaj is osztályos volt, hozzáteszem! Hát ha ilyen szobatársat kapok, tuti én is hazamegyek! :x
Na, szóval egy óra késéssel behívtak, erre felfekszek, és megkérdezi TŐLEM a dokinő, hogy akkor most milyen vizsgálatot csináljon, és mit nézzen! hát mondom, én vagyok itt a doktor??? Amit a 38. héten szoktak! na, erre pl. BPD-t nem is nézett, csak a lepéynt, meg a baba fekvését! Férjem be se jöhetett! Nagyon kiakadtam!

Na, most hirtelen ennyi, kellemes napot mindenkinek!
Vendég
 


Deszilvi! koszike! :)
Igazsag szerint Aron baba csuklik mar regota, honapok ota, de a lenyeg, hogy a csuklas mindig lentrol jon, a bal combom tovebol - nagy ritkan a koldokomtol kicsit balra, lentebbrol, a combom folottrol (van ilyen magyar szo???). Szoval inkabb lentrol. Es a szivhangot is itt tudtuk elkapni a vedonovel legutobb: bal oldalt, lentrol. Raadasul a kis toporgasok is innen jonnek, a nagy, lassu mozfulatok felulrol - biztos olyankor a popojat tekergeti. Ha szerintetek ez fejfekvest jelent, akkor Kami nagyon boldog :) Csutortokon egyebkent kiderul az UH-n, remelem igazatok lesz.

Malnalevel tea infot is koszonom! En szombat ota iszom napi 2x, 1-1 teaskanal malnalevel-szaritmannyal. Remelem segit minel egyszerubben szulni, bar oszinten szolva edig CSAK JOT hallottam rola, szoval nagyon bizom benne...
kami
 
 


Sziasztok!

Nika, Tinu, gratulálok a babákhoz!!!
Tinu, ne add fel a szoptatást! Annyi jó tanács hangzott itt el az elmúlt időkben, olvass inkább vissza, vagy párod olvassa fel őket, és kitartás!!!
A csecsemősök nekem is ajánlgatták a tápszert a kórházban (ezek szerint mindenkinek teszik), én nem fogadtam el, inkább 5 percenként a mellemre raktam Márkot, ha azt láttam hogy éhes. Volt 2 nehéz éjszakánk, amikor ő jobban éhes volt mint amennyit belőlem ki tudott nyerni, de megérte, mert azóta van elég tej!

Gyerek ébred, mennem kell...

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Na mégse ébred...

Kami, a leírtak alapján jó irányban van a babád :-)

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok!
tinu:
Teljesen ugyanezt éreztem én is szopi ügyben! 2 hétig Anna szopni sem akart. Mára eljutottunk odáig, hogy 80-at szopott! Úgy örültem neki! Sajnos továbbra is pótolni kell, mert a leányzó 100-110-eket szlopál.. Na de majdcsak alakul ez a cici dolog. Szóval tinu ne parázz, ki fog az alakulni.
Milyen tápszert kaptatok, hogy nincs ráírva a készítés??? A miénken rajta van.

Niki:
hát ringatós baba ügyben nem tudok tanácsot adni, Panna hála az égnek nem ez a típus. Így én mosogatok, főzök, mosok, felmosok, netezek. :) Keresztfiam volt ringatós, az ő anyukája is tévézett... Hátha elmúlik ez az állapot, és akkor szabadabb leszel. Én biztosan nehezen bírnám..

Szana:
Hát nincs túl nagy szerencséd, hogy máris kórházban voltál... Azért remélem minden rendben. Mi volt a gond?
A Manótok nagyon édes, már az egynapos képen is milyen kisimult a fejecskéje!

Timi:
tehát akkor rögtön a tartós fülbevalót nem is lehet beletetetni a kis fülébe? Na keresek majd valakit, aki megcsinálja nekünk, köszi az infót.

Az új babásoknak sok boldogságot kívánok!!

Ja és köszönöm a névnapi jókívánságokat is!

Na megyek, mert lassan mellre kell csatlakoztatni a kis piócámat...:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


MÁgnes!

Lövésnél nem szokták a tartósat (pl. arany). Akórházban, meg a védőnők...szúrni szokták a fület hajlított tűvel, ilyenkor az arany fülbevalót szokták azzal a tűvel áthúzni a fülecskéjén. Szóval ilyen megoldás is van. :)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Még egy kérdés:
A hat hetes kontrollt pontban a hatodik hét betöltésének napján végzik? Vagy ennyire nem kell betartani, elég csak azon a héten menni?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok

Szilvi
Persze ha jol vagy miert is ne kimozdulni,en szules elotti nap is vezettem,egy cukiba randizni a baratnommel :lol:

Tinu
Olvass vissza, itt mindenkinek voltak ilyen bajai.Remelem sikerul a szopi!!!!
Raertek meg osszeszokni,van ido csak szoptass ha fent van es kesz,ha beindul a tej jobban akkoreleg elkezdeni fejni,vagy ha nme uriti ki teljesen a cicit.

Winnie
Hat a helyzet annyiban valotzott, hogy tegnap estere mar en is lazas lettem :roll: Szedema homeos bogyokat +Algopirynt ha nagyon magas a lazam es imadkozom hogy LEon el ne kapja 8)
Voltunk Alexxal a dokinal es szerinte nagyon masszib virus van most, 40 fokos laz es napokig ugyhogy mindenki vigyazzon.
Hat nem egyszeru igy itthon hogy en sem vagyok jol,de LEon sokat alszik,tunderi baba es Alexezt meg lefoglalom valahogy :?

Niki
Akkor csak elvezd ki az otthon letet. :lol:

Szana
Mi volt a gond??remele mamr csak rossz emlek.
A baba nagyon hasonlit rad szerintem :D

Zsanett,Nika
Gratulaok a babakhoz!!!

Magnes
A 6 hetes lehet kesobb is ,ahogy el tudsz szabadulni otthonrol :)

Na megyek mert ehseg van :)
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok,

Újoncok vagyunk a Babaneten, persze egyből tanácsot-segítséget kérnénk, de előbb a rövid történetünk következzék:

Hanna 2006.12.25. 1:25 AM -kor született meg, a kecskeméti szülészeten. Bár Budapesten lakunk mindketten, Zsu családja kecskeméti, és mivel január 20-ra volt kiírva úgy döntöttünk (mivel nem vagyunk házasok), hogy még egyszer utoljára mindenki szépen otthon családi körben tölti a Szentestét. Megvolt a kórházunk, a szülészünk, minden, ami kell, ehhez képest Hanna úgy döntött, hogy inkább Karácsonykor jön világra :) A foganás pillanata sosem volt tökéletesen belőve, de azért persze kicsit korán jött a pici - szerencsére a szülés a körülményekhez képest simán ment, pillanatok alatt lezajlott, teljesen természetes úton (pici gátmetszés azért volt, de egyéb fájdalomcsillapítás pl nem). Dec 29-én engedték haza a lányokat, szépen felkocsikáztunk BPestre, addigra szépen felszerelt és berendezett kis fészkünkbe.

Igazából minden főbb kérdéskörben jönnek elő a problémáink szépen lassan: először aluszkékony volt a drága (ez mára olyannyira meg is szűnt, hogy gyakorlatilag emiatt írunk most :) ), nem szeret rendesen szopizni (volt kint szoptatási tanácsadó is LLL-től, azóta trükkösen fecskendővel etetünk - bár a cicire szoktatás még nem igazán sikeres), és mára elérte azt az ébrenléti szintet, amit már nem tudunk követni...

A nap 24 órájából 20-ban ha akár egy percre magára hagyjuk, rögtön sírni kezd, állandó babusgatást igényel, ha csendben van sem alszik el mindig, csak nyitott szemmel nézelődik körbe... Amint valamelyikünk kézbe-karba-vállra veszi, elhallgat, szépen lassan úgy tűnik el is alszik, aztán ha letesszük, tíz perc sem telik el, és már bömböl... :O Akár a vidáman berendezett kiságyba (hálószobánkban), akár az ágyunkra fektetjük, az eredmény ugyanaz. Eleinte nem győztük ébresztgetni, s tessék, pár hét és már olyan aktív, mintha kávézna (pedig Zsu nem is kávézik persze). :)

Ha bármi tanácsotok-ötletetek van, ne habozzatok a megosztásával, epedve várjuk :) :) :)

Próbálunk valami rendszerességet vinni az életünkbe, de állandóan minden elcsúszik, minden felállított időrendünk összeomlik, egyszer egyikünk, másszor másikunk dől ki hullafáradtan. A következetesség, mint babaügyi fogalom még csak feldolgozás alatt áll nálunk, egyelőre azt sem tudjuk hol áll a fejünk. :P

Üdv és Béke

Matykó és Zsu (éppen Hannát nyugtatja)
zsumaty
 
 


Zsumaty

Gratula először is a babához :-) Szerintem ha visszaolvastok vannak rokonlelkek, ahol a baba hasonló

Én azt tudom javasolni, ha tudjátok, vegyétek meg az aludj jól gyermekem című könyvet, sok ismerősömnek bevált. Sokan az ellen vannak, hogy a babát nem szabad sírni hagyni, de szerintem lassan megismertek egymást vagy valószínű már ismeritek egymást és különbséget tudtok tenni sírás és hiszti sírás között.

Nem lehetséges, hogy hasfájós Hanna??? Mennyi időnként szoptat Zsu? Nem kap túl sok előtejet? Böfi van??

Próbálok okos lenni, de mi ilyen gondokkal nem küzdöttünk. SOkan még egy könyvre esküdnek az pedig a Suttogó titka...

Kitartás, de azért ne kapassátok el Hanna babát :-) már ha el lehet őket ilyenkor még kapatni :wink:

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Szép jóreggelt!
Nem tűntem ám el, csak tegnap a babanet szarakodott valamiért és nem tudtam fellépni.
Hát, még mindig egyben, de tegnap volt nst (még mindig 10-es, hála istennek), a magzatvízvizsgálatot is sikerült megcsinálni, mert a doki bácsi szerint már elég rendesn nyitva vagyok. Ugyan számokban nem beszélt, a kiskönyvbe se írt semmit, mert épp szüléshez rohant, míg az ágyon feküdtem, csipogtatták. Szóval azt nem tudom, mennyire vagyok nyitva, de közepes méretű csövet kért a vizsgálathoz, úgyhogy nem lehet olyan szűk már az a "rés". :D Tegnap reggel még azt mondta, hogy akár az este is benne lehet a pakliban, ami a szülés megindulását illeti, de lehet, hogy még 2-3 nap. Minden esetre délutánra elkezdett jönni az enyhén rózsaszínes, barnás izé, gondolom a vizsgálattól. Vártam is, hogy talán beindul a dolog, mert egy ismimnek ez indította be, de egyenlőre semmi. Hatalmasat aludtam az éjjel, a nyákdugó viszont szépen apránként elhagy már. Jön folyamatosan, úgyhogy valami lesz már talán. Mondjuk fájásokat abszolút nem érzek, legalábbis nem ott, ahol kéne. :D Az ízületeim fájnak már, leginkább a jobb térdem, meg ha pihi után felkelek, a szeméremcsontom, de sztem azt már nagyon nyomhatja a kis buksi, biztos azért. Úgyhogy a végét járom, de mindent összevetve tényleg nagyon jól vagyok még. Szerintem hirtelen fog elkapni és akkor usgyi! :D

Winnie!
Te is itthon még? A túlhordás miatt ne aggódj, az orvos folyamatosan figyel és úgysem hagyja, hogy valami gond legyen, azonnal be fog avatkozni, ha valami "gyanús". Ne izgulj. Unokatesóm felesége épp tegnap öntött belém lelket ez ügyben, bár én azért túlhordásról még nem annyira beszélhetek. Ő például 10 napot húzott rá, az eredmények még akkor is jók voltak, de aztán mégse gatyáztak tovább és végül a 12. napon megindították a kis lustaságot. Tökéletesen egészséges, kis pufók tündér-baba, most már 10 hónapos. Nyugis, kiegyensúlyozott és vidám. :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Nika, Tinu, Zsanett!
Gratulálok a babákhoz! Nika! 44 óra vajúdás? Jaj nekem, ez nagyon nem jól hangzik. Azért remélem, a kis ember minden rosszat feledtetett. Fú, nekem még a negyede is sok lenne, főleg, hogy már csak órák, napok választanak el a szüléstől. :?

Andi


Kép
andykamama
 
 


zsumaty,

az én babám hasonlóan indult, de már kezd jobb lenni.Én úgy gondoltam az elején, hogyha valaki 9 hónapig egy bizti helyen volt, akkor ne várjunk el tóle önnálóságot 4 hetesen. nekem ugyanez volt vele.

Most hogy már rendesen lát elszemlélódik fl órákat, sótt anyuéknál már ébrenlétből elalszik magától, remélem ottho is el fog. lehet hogy elkapatjuk, de én úgy érzem ahogy fejlódik, már most önállóbb. egyébként ha anyamelegre van szüksége akkor megadom neki. ém pl sokat tvzek emiatt, ami nerm jó, de bízom benne hogy kinövi.

nekünk szerencsére alszik éjjel, nem tudom hogy van vele Hanna. a letevésnél pedog ki kell válsztanni a jó időpillanatot, amikor már mélyálomban van.

nekünk ráaídásul hasfájós is volt dani, máramár sokat javult.

a szopihoz nem tudok hozzászólni, nekem bealvós volt a dani, és órkig szopizott és aludt amit dokinő megtiltott idézőjelben, és egy hete sikerült ekérni a 3 órás etetést.

ennyi röviden. a hibák dani miatt vannak, most is alszik a mellkasomon.:) szeretet és türelem.... miket tudok mondani, átéltem ugyanezt és akkor nagyon ki voltam, főlrg rgyedül, de mosat már sokkal jobb.


nika, gretula a babádhoz, és én is kivi vagyok szülésedre.


zsanett, neked is gratulálok, olyan pincurinak túnik a babád, edes ahogyan alszik.

brigó, már nekem is van olyan karácsonyi ruhám danira, rem,élem nem baj:) nagyon vagány ruha, tetszik nagyon:)

csernusn
 
 


Zsumaty!

Nekem kettő lányom van, ráadásul az egyik koraszülött volt. Mindketten ilyenek voltak "kiskorukban". Mindenki rémülten nézett ránk, mikor látták, hallották, hogy a lányok ölben alszanak. (a nagyobbik még éjszaka is az apján aludt) De ahogy telt az idő, eljött a hat hét-két hónap, kezdett megváltozni minden. El lehet kezdeni kísérletezni a gyerekkel. Némi türelem is kell ám hozzá. Evés után kiságyba letenni, és próbálni elaltatni. Kinél mi válik be, simogatás, cumi...nálunk a cumi vissazdugdosása jött be. Ébrenlétei alatt melléfeküdni a franciaágyra, és úgy játszani vele...VAgy éppen hagyni, hogy nézelődjön maga. Ha nyekereg, akkor szólni hozzá, még akkor is, ha nem lát...de nem felkapkodni. Nekem ezek bejöttek, a pici is már egyedül alszik el, napközben az ágyunkon (a gyerekszobában a nagy randalírozik olyankor), este a kiságyában, éjszakai szopi után is csak leteszem, és mrá alszik is.
VAlóban úgy van, ahogy Niki is írta, hogy nem lehet elvárni egy pár hetes gyerektől, hogy tudatosan csináljon bármit is. MÉg a szükségleteit kell kielégíteni, aztán majd látni fogjátok, hogy mikor érett meg arra, hogy "neveljétek".
Ja, és még annyi, hogy meg kell figyelni a gyereket, hogy mikor álmosodik el. Ha evés után nem álmos még, akkor hagyni nézelődni. Nekem Csenge, ha elfárad, akkor kezd nyekeregni. Ha hordozóban van, nem találja a helyét, nem tudja hová fordítani a fejét. Ez nála anynit jelent, hogy ideje lefeküdni. Ilyenkor leteszem hasra, cumi a szájába, és már alszik is. :)

Sok sikert és kitartást Nektek! :)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Sziasztok!

Tündééknek is megvan a babó!
[quote] írta:römel értesítem minden kedves Ismerősömet, hogy január 19-én hajnalban megszületett fiunk, Ákos. )))-szintén az iwiwről! :wink:



Nagy nagy gratula Ákos babához!!!

Kép

Tündének:
Kép

ildikó
ilgya1
 
 


Brigó, Niki, Kata: akkor légyszi mondjátok meg, hol vettétek, mert én elolvadok ettől a szerkótól!!!!!!!
Vendég
 


Zsanett!

Nektek is gratulálok a kis Lillához,most látom csak,hogy ő is már megszületett!

Kép

ezt pedig neked!
Kép


Andykamama,Winnie hajrá!


ildikó
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Zsumaty! Nekem a fiam volt ilyen "ölbebaba". Tényleg az idő oldja meg. Mi is rengeteget kísérleteztünk, volt időszak, mikor csak cicin aludt el, majd én kilopakodtam mellőle, volt, hogy csak éneklésre, volt hogy csak cicfogásra. Az első két hónapban velünk aludt egy ágyban, kaptunk is miatta hideget-meleget, de nem kell vele foglalkozni. Két hónap után simán aludt a kiságyában.
Bocs Bunny! A könyvben nem értünk egyet, szerintem egy szar, ahogy van. Persze nem bántani akarlak, ha nektek bejött, annak örülök. De valahogy én inkább azt a nevet adnám neki, hogy aludj jól anyukám... :x No mindegy.

Babáknak hatalmas gratula. Telefonom nem jó, ha jöttek is üzenetek, nem látom őket, bocsi érte.

Képzeljétek milyen baleset volt nálunk.. :( :( Gergő rajzolgatott az ágyon, majd tollal a kezében le akart mászni, csakhogy kicsúszott a lába, és a tollat belszúrta a felső ajka belsejébe. :cry: :cry: Szörnyű volt, iszonyatosan üvöltött, dőlt a vér, azt sem láttuk honnan, én már elképzeltem, hogy úristen kitört a foga, vagy átszúrta a szájpadlását... de szerencsére csak egy kisebb szúrás volt. Na ilyenekrenem lehet felkészülni.

Van valakinek kenyérsütője? Mi megleptük magunkat vele, eddig nagyon tetszik. :) :) Tud valaki valamilyen kalácsreceptet?

Mennem kell, Léna ébredt, próbálok majd képet is feltenni.

Pussz, cic
cicmerák
 
 


Sziasztok

Szilvi
Most nevetni fogsz,de pont reggel gondoltam,hogy ha Leon kinovi a ruhat elkuldom neked szivesen postan.Nekunk mar tobb baba nem lesz,ugyhogy nem gond.Eddigegyszer volt rajta,kb meg lesz egyszer,tehat elhasznalni nemigen fogja :lol:

Zsumaty
Udv itt mint masodik idemereszkedo apuka :lol:
Hat en is csak a turelmet tudom mondani,meghogy etetesek kozott teljen el legalabb egy ora,talan a hasfajastol sir ennyit.
Rendeszeresseget meg meg par honapigne is keressetek a napokban ,ugysem lesz :wink:
En sem ajanlok semmi konyvet,mert az Aludj jol..-t max reszleteiben alkalmaznam,es kb egyeves gyereknel.A masikrol emg jokat nem hallottam...

Ildi
Mi ujsag veletek?Vagy csak zajlik az elet?? :D

Cic
Jaj ne is mond ,ezek a balesetek elkerulhetetlenek,csak az anyanak kell hidegverrel rendelkezni,en ketsegbe tudok esni sajnos nagyon hamar :oops:
Akexot a multkor kakas karmolta meg a dedieknel,hat amiko meglatam azt hittem elajulok,de ma mr nyoma sincs :)

Na megyek mert beteg gyerek-nyugos gyerek nalunk most nagyon ervenyben van...

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Kepek a ruharol :)
Kép

Kép

Kép
Kép
kataa
 
 


rengetegen támadják és nagyon vitatott könyv, az Aludj jól gyermekem! Mindenki maga dönti el, hogy használja-e vagy sem. Idézem egy barátnőm, akivel megvitattuk... :

nekünk tapasztalat, nagyon bevált és nagyon istenítjük
És szerintem azzal sincs semmi baj, hogy aludj jól anyukám
hiszen, ha valaki évekig nem tud egyhuzamban 3 órát aludni és már lelkileg-idegileg-fizikailag ki van attól készülve, nem beszélve arról, hogy a férjével való mindennemű együttléte egyenlő a nullával, mert nem tudják melyik anatban ébred a gyerek és ez egy borzasztó bélyeget nyom az estéikre-éjszakáikra,
akkor igenis fontos, hogy a gyerek megtanuljon aludni.
lehet önzőségnek nevezni, hogy egy nő anyaként is nő akar maradni és ép ember, akinek nem csak azon jár az esze napközben, hogy mikor aludhatna és ettől ideges a gyerekével a családjával és leépül. szóval sztem jó a könyv és hasznos
aki mártírkodni akar és úgy érzi, hogy ő attól jó anya, hogy egy éjszaka 3-4-5x felkel a gyerekéhez és sétál vele, játszik vele, ringatja, órákig próbálja álomba ringatni, az tegye, de ne kritizálja és ítélje el, azt aki viszont úgy gondolja, hogy egy gyereknek ugyanúgy meg kell tanítani az alvást mint a bilire szokást vagy egyéb más dolgokat


Én egyetértek vele... Sokan támadják a Spock könyvet is... Én azon nőttem fel és én is használom. Vannak benne érdekes dolgok, d olyanok is, amivel nem értek egyet... Azt gondolom, mint mindenben szűrni kell a dolgokat. Pl: nem értek azzal egyet, hogy a gyereket minden esetben a cicire kell tenni, ha valami baja van... Igen a cici megnyugtat, de szerintem a mellretétel nem megoldás... Sőt a gyereknek sok esetben ezért is fájhat a hasa, mert mindig csak az előtejet kapja

Niki írta, hogy a dokinéni azt mondta, hogy 1 óráig Dani ne lógjon a cicin. Ezzel sem értek egyet. Máté is egy órát lóg a cicin legtöbb esetben. De valamikor 30 perc alatt végez. Meg van az oka, ha sokat lóg a cicin... De Máté is 1 óra alatt eszi meg az adagját és aztán 4 óra elteltével kéredzkedik cicire...

:-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Kata: hát elolvadok, nagyon dögös a kissrác! :wink: :lol: :wink: :lol: Átveszem tőled szívesen, ha Leon kinőtte! Nekem nagyon bejönnek az ilyen kis szerkók, a kockásra, csíkosra eleve gerjedek, papának is csomó csíkos felsője van, és már van partner-look cuccuk is :D , de az majd csak tavassszal lesz jó Ákosnak! Vettünk neki most is egy kord kertésznacit, kezdő méretbe, ha netán kell egy fellépő ruha, bár ezeket a méreteket nézve, lehet hogy egyszer sem lesz rajta! Férjem olyan, hogy nem nagy vásárló, de ha meglát valamit és tetszik neki, akkor gondolkodás nélkül megveszi, és ez most baba témában extrán érvényesül!
Hogy vagytok egyébként, aludtatok éjjel valamit? Hát én is remélem hogy Leont megvédi a tejcsi! Akkor most a legények otthon vannak? Hogy bírod apa nélkül a két srácot, főleg hogy Alex gondolom nyügösebb is a kelleténél, és hát te sem vagy csúcs formában! Kitartás, és mihamarabbi gyógyulást!

Andi: hát én már azt hittem hogy...... :oops: :x :lol: :o :P baba van, de ahogy írod, vannak jelek az érkezéshez. Örülsz, vagy izgulsz kicsit? gondolom mindkettő! Hát ezek szerint tényleg én zárom a sort, mert nálam aztán semmi jele a készülődésnek. Sőt, olyan nyugis napjaim vannak, semmi hatalmas boxmeccs, semmi fájdalom, minta tényleg csak egy dinnyét tettem volna a pólóm alá, ennyi.

Cic: hát ez kemény story lehetett, atya ég, ezektőla balesetektől előre ver a víz, pedig elkerülhetetlen, és ártalmatlan mozdulatokból is mekkora baj lehet! Unokatesóm kisfia (Másfél éves) a pattogatott kukoricát nyelte úgy félre, hogy letüdőzte, és utána egy hétig tüdőszanatóriumban volt, mert nem tudták neki kiszedni, és állandóan befulladt. Ez is olyan buta baleset és mekkora riadalmat tud okozni! Még szerencse, hogy Gergőnek tényleg nem lett nagyobb baja! Gondolom hogy sírt szegényke! :(
Vendég
 


Sziasztok!
Cic: nekünk van kenyérsütőnk, recept is egy csomó, majd szólok Apának, hogy tudassa velem, hová mentette és elküldöm.

zsumaty:
A mi Pannánk sem volt hajlandó szopni az első 2 hétben. Aztán én is elfelejtettem a cumisüveget, mi poharaztunk. Nagyon lassan, de haladunk előre. Eleinte 20-akat szopott, folyton bealudt. Mostmár eljutottunk odáig, hogy csak éjjel alszik be a cicin, és 60-80-az szopik.Még ez is kevés, de az elejéhez képest óriási fejlődés.
Ja és visszaálltunk a szopi mellé a cumisüveghez, hála az égnek egyáltalán nem zavarta meg a dolog.

Éppen ezzel kapcsolatban akartam kérdezni.
Van valami szabály arra, hogy bizonyos korban mennyit kell ,vagy célszerű enni a babának? Panna 100-120-akat szlopál, ebből fele 60-80 cici, aztán még követeli a tápszert. Most már attól tartok, hogy átesünk a másik oldalra, és túltömöm a gyerekem!

A másik kérdés pedig az lenne, hogy szoptatás alatt milyen gyümölcsöket lehet enni? Mert amiket a kórházban is kizártak, már csak az alma marad...

Az új babázóknak nagy gratula! Szüléstörténeteket szeretnénk!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok,

Na a könyvek miatt ne vesszetek össze!!!! Szerintem mivel minden kisbaba más és más egyéniség, semmi sem lehet minden babaára érvényes.Minden ember másképp viszonyul a dolgokhoz, más értékrendje van, a gyermekek is különbözőek, így mindenki más perktikát próbál alkalmazni, van akinél ez jön be van akinál az.

Én spockot is olvasok, magyar egészgékönyvet is, ott a suttogó, meg hogyan szoptassunk jól. Plusz még itt vannak anyuék, anyósék, szóval ha én mindent alkalmaznék amit elolvastam, szegény gyerek.... inkább csak próbálkozomezzel is azzal is és vannak főbb irányelveim, de lehet hogy még azokat is feladom:))))

Kata, akkor a többieknek én is felteszem Danit:)

Kép Kép

csernusn
 
 


Mágnes

épp ma olvastam, hogy mennyit kell enni a gyereknek

nem kaptál ilyen babaszervíz dobozt? Abban volt egy könyvecske, az a neve? Kedves Baba... ebben részletezik...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Niki

én nem veszekedtem... nem is áll szándékomban :-) Csak véleményt írtam, úgy mint a többiek :wink:

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Már jelentkeztem korábban, igaz, csak egyszer, de rendszeresen olvaslak benneteket.:) Kislányom Réka 2006. nov. 28-án született meg.

Olvasom, hogy több baba igazi ölbebaba. Ákos fiam is ilyen volt. Segítség meg nem volt, így azt találtam ki, hogy magamra kötöttem a hordozókendőben, a testem melegítette a pociját, ringattam, és így el tudtam végezni a házimunkát is és közben folyton velem volt. Nem beszélve arról, hogy néha a fájó karjaimat is tehermentesíteni lehetett. Aztán amikor már fel tudott ülni egyedül nem igényelt ennyire. Mái napig olyan hogy mindig a közelemben kell sertepertélnie, de nagyon jól eljátszik egyedül is.

Zsumaty,
mi kipróbáltuk és sikerrel alkalmaztuk a chamomilla ch 15 homeopátiás szert az ilyen nyugtalan állapotokra. Mondjuk nálunk olyan volt, hogy Ákos 6 órát töltött egyben ébren. Igen, akkor zombi voltam. Most a 21 hónapos és a 8 hetes mellett van időm netezni, főzni .... pedig most is csak 24 órás egy nap. Amikor először kapott chamomillát beájult, persze akkor meg azon paráztam, hogy mi baja van, miért alszik ennyit :shock: De ez a szer mivel kamilla nem árthat semmit a babának.:) Amúgy türelem elmúlik minden.

Ha nem haragszatok, akkor néha írnék. Mindenkinek nagyon tündéri a babája! Akik még nem szültek: kitartás, az én lányom is a betöltött 41. hétre jött... igaz akkor 2 óra alatt turbósebesen.
vizimano
 
 


Sziasztok!

Már jelentkeztem korábban, igaz, csak egyszer, de rendszeresen olvaslak benneteket.:) Kislányom Réka 2006. nov. 28-án született meg.

Olvasom, hogy több baba igazi ölbebaba. Ákos fiam is ilyen volt. Segítség meg nem volt, így azt találtam ki, hogy magamra kötöttem a hordozókendőben, a testem melegítette a pociját, ringattam, és így el tudtam végezni a házimunkát is és közben folyton velem volt. Nem beszélve arról, hogy néha a fájó karjaimat is tehermentesíteni lehetett. Aztán amikor már fel tudott ülni egyedül nem igényelt ennyire. Mái napig olyan hogy mindig a közelemben kell sertepertélnie, de nagyon jól eljátszik egyedül is.

Zsumaty,
mi kipróbáltuk és sikerrel alkalmaztuk a chamomilla ch 15 homeopátiás szert az ilyen nyugtalan állapotokra. Mondjuk nálunk olyan volt, hogy Ákos 6 órát töltött egyben ébren. Igen, akkor zombi voltam. Most a 21 hónapos és a 8 hetes mellett van időm netezni, főzni .... pedig most is csak 24 órás egy nap. Amikor először kapott chamomillát beájult, persze akkor meg azon paráztam, hogy mi baja van, miért alszik ennyit :shock: De ez a szer mivel kamilla nem árthat semmit a babának.:) Amúgy türelem elmúlik minden.

Ha nem haragszatok, akkor néha írnék. Mindenkinek nagyon tündéri a babája! Akik még nem szültek: kitartás, az én lányom is a betöltött 41. hétre jött... igaz akkor 2 óra alatt turbósebesen.
vizimano
 
 


Sziasztok!

Még mindig semmi nálunk.... :?
Voltam ma CTG-n, 9-est kaptam rá, de azt mondta az ügyeletes doki, ne aggódjak, szőrös szívű volt, mert egyszer 120 alá esett picivel egy pilcsire a szívhang, de ismétlődés nem volt. Tudjátok, mit jelentenek ezek a pontozások? (Snoopy? :) ).
Babóca továbbra is aktív különben...

Egy aprócska jelem van talán, hogy 2 napja több lett ez a terhességi folyásom, vagy mi. Ez már jelenthet valamit?

Legközelebb csütin CTG+flowmetria+vizsgál a doki.
de semmi fájás továbbra sem, csak a szokásos kis tompa néha, de no görcs :(

Még egy kérdés, mert lehet, hogy odakerülünk: a szülésmegindítás milyen? Oitocin infúzió? és utána mennyivel indulnak meg a fájások? és milyen erősséggel? és így nem tart tovább a dolog, mint spontán? főleg, ha szinte tök zártságról indulunk.....

Cic, sajnálom a kisbalesetet, hát én is parázok ilyenről előre.... de szerencsére semmi komoly. Akkor nem Neked küldök majd sms-t, mindjárt keresek már telefonszámot, talán Katáét, vagy Nikiét... vagy majd küldöm apát jelenteni :)

Andi, én is azt hittem, hogy már babázol, de akkor szerintem hamarosan, Te is beelőzől.... :( :lol: hajrá, ez már tök izgi, hogy hagyod el a nyákdugót! :wink: És Te hogy élted meg a magzatvízvizsgálatot?

Niki, Kata, jók ezek az egyenszerkós képek b :) :) :)

Bunny, Niki: Spock könyv: Ti az újat olvasgatjátok, vagy még a régit? mennyiben dolgozták át azt a verziót, amit még anyáink olvastak?

Cic, nekünk is van kenyérsütőnk, de még nem használtuk... :oops: pedig nászajándékba kaptuk. Úgy terveztem, hogy majd most, ha itthon leszek, de még nem követte a szándékot tett.... így még recepttel sem tudok szolgálni.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Bocsánat, elbénáztam. :oops:
vizimano
 
 


bunny:
én nem kaptam ilyen dobozt... mivel két ünnep között szültem, elfelejtették kiosztani. Már ha arról a dobozról van szó, amit a kórházban osztogatnak.

Niki:
Dani nagyon édes, milyen óriásinak tűnik a cumi a szájában :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Vicces, néztem a céges leveleimet, beosztottak február 5-re tréninget tartani, jó, hogy ennyire számítanak rám, no de azért mégis :shock: :wink:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Niki: újra elolvadtam......nagyon hapsis, jaj nektek babacsajok!! :lol: :lol: :lol:

Winnie: ez a szokásos fehér folyás, mert az pár napja nekem is több, de én eddgi azt hittm, hogy talán nem használt az ab. kúra, és attól van!
Vendég
 


winnie

majd a gyerekkel, mint az éretlenekben :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


tudom, Szilvi, hogy az, csak reménykedem ;) mert valahol olvastam, hogy szülés előtt lehet több.....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Jaj csajok annyira büszke vagyok a gyerekre
megfordult hasról hátra :-) Kétszer is és ma először végigaludta az éjszakát :D :D :D

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok!

Az ujabb bébikhez szívből gratulálok! :)

Mágnes:
Én, mint kozmetikus, és aki rendszeresen lőttem már be fülbevalót, azt tudom mondani, ha a cimpa elég "nagy" a fülbevalóhoz, akkor bármikor be lehet lőni.
Ahogy Timi is említette inkább a kattanás ami miatt felsírhatnak és megijedhetnek. Maga a lövés az kb olyan érzés, mint egy méhcsípés. Kicsit csípős, zsibbadós.
A kezelés sem ördöngősség.
Nyilván a lövéstől kipirosodik a fül, de pár óra és ennyi. Semmi galibát nem okoz jó esetben, mert ezek a fülbevalók direkt orvosi fémből vannak gyártva. Amit én javallkani szoktam, hogy az első pár napon (mondjuk 2-3 nap, amig te úgy ítéled), alkohollal vagy sebbenzinnel egy vattát jól beáztatsz és azzal tunkolod egy picit a fölet, hogy belemenjen az alkohol a fülbevaló alá. És fordítgatsz/tekersz rajta egyet, kettőt. Ezzel ha van ott valami kis genny vagy valami, akkor az alkohol megnyugtatja, tisztítja. De mondom ez csak pár nap.
Az alvásban sem fogja őt zavarni.
Visszatérve az elég nagy cimpára. Itt értem azt, hogy ha nagyon picike, akkor még nem lehet jól megfogni, a lövőpisztolyt odailleszteni és mivel annyira közel is van a fejhez a fül, hát lehet, hogy a fülbevaló hátul nyomná. .
Én a Fanninak is tervezem a fülbevalót, de még várok vele. Igaz a cimpája elég "nagy" az akcióhoz, de még ráérünk. Lehet, hogy csak 2-3 hónapos korában kap fülbevalót.
Ettől eltekintve nem a kor számít, mikortól lehet megjátszani a dolgot..
Talán segítettem valamit.
Ha van kérdés, csak szólj.

Ja és ha nem nagy gond, akkor kijavítanátok a táblázatban a szülés várható idejét dec 21.-re? (Na nem mintha nagyon számítana már, csak a precízség miatt! :lol: ) Köszi


Niki, Kata:
Ezeket a kis fickókat meg kell zabálni. :lol:

Niki: Dani szexi fotója nagyon cuki. :D

Szana.
Minike is nagyon helyes baba.

Rólunk:
Fanni is inkább ölbebaba. Néha egyszerűen nem tudom letenni. Ha leteszem, mert mondjuk bealudt a cicin, akkor egyből felriad a drágám. No de sebaj, amig igényli, addig én nem állok ellen neki. Ha rám van szüksége, akkor az is jó. Előbb utóbb, mint ahogy itt többen írtátok, csak ellesznek egyedül is, nézelődnek majd, stb.
Én ezért nem is nagyon olvasok erről semmilyen könyvet, -vessetek meg érte - , mert így is annyi "jóranács" jön innen onnan. Aztán úgyis mindenki kitapasztalja a maga módszerét.
Valaki babakocsizik, vagy hordozóba teszi, stb. De minden babóca más és más.
Kinek mi válik be....
Én is panaszkodtam emiatt nektek a minap, (hogy ezzel akár el is kényeztethetem Fannit),de aztán úgy vagyok vele, hogy amig birom tartani (mert már ugye nagyon súlyos egyéniségek lettünk), addig nem lesz ez probléma.

Ma volt a védőnő és mindent tökéletesnek talált. :lol:

Kép

Kép

Akik még pocakosok:
Sok drukk nektek!!

Zsuzsi

Kép
zsuzsu74
 
 


Bunny, gratula a nagy teljesítményhez!!!!! :)

Zsuzsi, tök jók a képek! Nagyon békésen, mosolygósan alszik itt a másodikon.....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Mindenkinek köszi a drukkokat, az újaknak pedig üdv. :D

Winnie!
A helyzet az, hogy nincs helyzet. :D :D Már abban sem vagyok olyan biztos, hogy egyáltalán a nyákdugó ürül, már nekem is inkább erősebb folyásszerű a dolog, sőt kora délután óta már nincs is. :cry: Azt hiszem, csak a magzatvízvizsgálat miatt volt az egész. Amúgy a magzatvízvizsgálatot én meg se éreztem. Mondjuk biztos szerepe van ebben annak is, hogy doki bá szerint már szépen nyitva a méhszáj. Egy jó közepes méretű csövet be tudott már dugni, úgyhogy hipp-hopp mindent látott is azonnal, víz tök tiszta, pár másodpercig tartott az egész. Holnap 10:30-ra újabb időpontunk van és szerintem megyünk is, mert addig tuti nem szülök meg. :D Bár, gyanús nekem ez a vihar előtti csend. Lili egész nap szunyókál már és csak este, meg hajnal tájt fészkelődik jobban. Az sem olyan nagy razziázás, mint eddig, inkább feszeleg, szerintem már kényelmetlen neki odabent. De akkor mi a fenéért nem üzen már hadat a méhlepénynek???? :roll: :)

Tényleg, arra azért én is kíváncsi lennék, mik a tapasztalatok, milyen az indítás, hogy zajlik utána a szülés, stb. Amiket Winnie kérdezett. Ha valakinek van tapasztalata, ne fogja vissza magát, mindent tudni akarunk. :wink: :D Tudni illik, mi még mindig csak várunk, várunk, .... :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Jaj, olyan édesek ezek a babás fotók! És a kislányok annyira szép, igazi kislányos babák. A fiúk meg nagyon pasisak. Tök jó. Én is úgy szeretném, ha Lili olyan igazi kislányos baba lenne. :D Van 1-2 ismim, akiknek olyan (számomra) meghatározhatatlan formájú a baba. Ha nem tudnám, hogy kislány, vagy kisfiú, nem jönnék rá. :oops: Persze biztos alakulnak később, de az itteni babák mind olyan szépek! Nem szeretnénk lemaradni. :wink: :)
Micsoda hülyeségeken bírok agyalni, mi? Most például az izgat legjobban, hogy lesz-e szép hajacskája, és látszik-e majd rögtön, hogy kire hasonlít. Természetesen a legfontosabb kérdés, hogy minden oké legyen vele, de ilyesmin nem is akarok rágódni, mert úgy indulok neki, hogy nem lehet baj és kész. Ígyhát ilyen csipp-csupp dolgokon agyalok. :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


jó Neked, Andi. Eddig én sme aggódtam, de ez a túlhordás most eléggé borzolja az idegeimet, és szétaggódom magam, pedig nem kéne..... most épp azon, hogy Neked holnap már a második magzatvízvizsgit csinálják, nekem meg még egy sem, és holnap nem is kell mennem. Sorry, tudom, hogy most egy tiszta paragép vagyok, és gondolom, elviselhetetlen, de remélem, a kisasszony nem hagyja sokáig, hogy parázzon az anyja ;) egyelőre éli kis világát, és fiácnkol vígan.... ;)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Bunny
En azt mondom ez akonyv annyiban nem orrszo,hogy par reszletet lehet alkalmazni mondjuk egy egy eves rafkop gyereken.Mi is igy csinaltuk,csak lightosabban,tobbszor mentem be hozza,mive lamugy nem volt siros igy 3 nap alatt megtanult egyedul aludni egy evesen.Addig meg ringattuk a apopojat,akkoreltt eleg.De en azt mondom par hetes/honapos babanal azert az anyuka tudjon lemondani es a baba az elso,ha meg O nem birja jon az apuka/nagymama stb.
Persze nem extrem esetre gondlom amikor 20 orat sir a napbol ,hanem csak az atlagosnal sirosabb egy kicsit.
Azt hiszem te meselted hogy Mate mar a kora osztalyon is magatolaludtel,vagyis hagytak,tehat neke markesz alvo babad lett otthon :)
En most annyiban valtoztattam (hogy mar nem parazok ha nem laszi kel rogon es ringatom ) hanem napkozben eves utan (ha nem alszik be cicin )leteszem es ha nem sir hanem csendben nezeget akkor megadom az eselyt az onallo elalvasra,es ez nagyban sikerul is, ha nem akkor jon a babusgatas.
Este ha nem alszik be cicin ugyanez a helyzet,de ez mar apa muve,mert en addig nem biiirok lefekudni amig O nem laszik 8) Berakja es ha nem sir akkor marad es megvarom a szobaban amig elalszik.
Remelem ezek majd mint hozzajarulnak a kesobbi jo alvashoz,ugy minta batyja :wink:

Szilvi
OK,megbeszeltuk :wink:
Kosz,hat jobban nem vagyunk ALex is nagyonlazas meg en meg CSAK 38,de igy ellatni a ket manot nem egyszeru egesz nap.Holnap vegre jon anyukam este es marad par napig.Ot sem akarom rangatni mert sok a munkaja az irodajaban most .

Magnes
Hat en azt mondom az a lenyeg hogy inkabb tobbszor cicin es sosem novelni a mennyiseget tapibol,ha meg ehes akor menjen inkabb vissza cicire.
En most amikor neha bejatszik az a 40ml tapi akkor is eves utan es utana meg ujra vissza cicire es lehet inna tobbet mert ehes de akkor ugye jonne az ordogi korhogy tobb tapi-kevesebb tej.
En eszek minden gyumit,na jo banan+mandarin,alma+korte+nagyritkan narancs.hat lehethogy valamit nem kene?? :oops:

Niki
Dani tunderke a cuccban,es megmutattam apanak es szerinte is hasonlitanak a pasik :lol:

Vizimano
Gartula a kislanyodhoz!
A chamommila egyebkent fogzasra van a babaknak,nem is tudtam hogy nyugossegre is jo 8)

Bunny
Nagyon gratulalok a forgashoz!!!!!

Zsuzsi
Fanni is tunderke,plane az alvos kepen :wink:

Andy
Dehogy hulyeseg,en is ezen gondolkodtam hogy ha lanyom lenne legyen inkabb igazi lanyos es tunderszep,mert bar minden baba szep (persze ebben a topicban tenyleg !! ) de lattam en mar lanyban olyat is akire azt mondjak- Haaaat helyeske... kozben meg mosolyognak furan :lol:
Nekem Alex nem volt ilyen szabalyosan szep baba mint Leon (persze imadnivaloan aranyos ) ,de ezt tudtam is ,voltam annyira targyilagos :wink: Most tenyleg feltunik hogy mindenki mondja Leonra, hogy szep,meg a pasik is :!:

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Nem olvastam vissza, majd egyszer, ha lesz elég időm. :)
Mi vasárnap du hazajöttünk a kórházból, hétfőn mentünk vissza oltásra és vérvételre.
Ákos igazán jó baba (eddig), szépen szopizik, 40-60gr-okat, sokat alszik.

Ha közben született még baba, akkor gratulálok, pocakosoknak kitartás!

Szilvi, látom ezen az oldalon még duopack vagy, szóval nem cserélhetjük el Ákosainkat. :wink:

Szüléstörténet:
Szerda este elment a nyákdugó egy része, a többi másnap reggel távozott. Kicsit fájdogált a hasam meg húzott, gyorsan főztem még egy gulyást, meg hajat mostam, és anyukámnak szóltam, hogy jöjjön el. Valamikor délután kezdődtek a komolyabb jóslófájások, először 10 percesek, aztán 3-4-5 percesek, de elég rendszertelenek voltak, és nem fájt annyira, és nem is voltak elég hosszúak a fájások. Ez így ment éjszaka is. Közben 2x befeküdtem jó forró vízbe, a 2. mártózás után már tisztességes fájásaim voltak, de még mindig nem tartottak 1 percig sem. Szóltam apának, hogy menni kéne. Felkelt, és nem tudom miért, de elment borotválkozni. :D:D:D szóval megvártam, míg kész, aztán mentünk, 1 körül értünk be a kórházba.
A választott szülésznőm szerencsére éppen bent volt. Megvizsgált az ügyeletes, alig 1 ujjnyira tágultam ki, :( és mivel ott sem voltak túl hosszú fájásaim, azt mondták, hogy valszeg ebből nem lesz mostanában baba. Mit ne mondjak, majdnem elbőgtem magam, apát hazaküldtem. Az apás szoba üres volt, így oda mentünk be, és rámtették a ctg-t. A fájásmérő elég gyenge fájásokat mutatott, én közben a falat tudtam volna kaparni, de némi igazítás után már jó fájásokat mutatott. Közben Ákossal volt egy kis gond, fájás közben lement a frekvenciája 100 körülire, többször alá is. A szülésznő azt mondta, hogy valszeg a testére van tekeredve a köldökzsinór, és ilyenkor nem jut elég oxigénhez. Ha ez így marad, akkor császár. Én bevallom, annyira nem bántam volna, csak akkor legyünk rajta minél hamarabb túl, és ne fájjon már. Jött az ügyeletes, megnézte, hogy áll a méhszájam, és közben a kezével feljebb lökte Ákost, hogy ha elmozdul, akkor talán elmozdul a k.zsinór is a testéről. Hát Lányok, ez valami iszonyatos fájdalom volt, nem tudom, meddig matatott bennem a doki, nekem fényéveknek tűnt. Közben ettől a kis beavatkozástól begörcsölt, vagy mit csinált a méhem, és fájásszünetben sem ernyedt el az izmom, 5 percig tuti, hogy fájtam, iszonyatos erővel, Ákos szíve meg 200 felett vert. Sad Most meg fájáscsökkentő inj. kaptam vénásan, egyrészt, hogy a méhem ne görcsöljön, másrészt Ákos szívverését is muszáj volt normalizálni.
Nos, ezek után nem történt semmi rendkívüli, szerencsére. Fájások jöttek-mentek, Ákos szíve rendben, én óránként 1 ujjnyit tágultam. Néha felfeküdtem az ágyra, fájásszünetben jó volt pihenni, de többnyire a szülőszéken ültem, ez nagyon tuti találmány.
Vmikor telefonáltam a dúlámnak, hogy jöjjön, apát is jó sokára hívtam, nem gondoltam, hogy Ákos ilyen hamar kibújik, az utolsó 20 percre ért csak be.
A szülésznőm egy tündér volt, nagyon rám hangolódott, fájás közben masszírozta a derekam, tényleg elviselhetőbb volt így. Miután megérkezett a dúlám, természetesen Ő vette át ezt, vmilyen olajjal masszírozott, kaptam homeós bogyót is miután kikérdezett, milyen a fájás, és tényleg jobb lett utána.
A magzatburok nem repedt meg, hanem kinyomtam magamból, elég érdekes volt, ott figyelt a lábam között, megnéztem, a szülésznő szúrta ki egy tűvel. Megvártuk, amíg kifolyik a magzatvíz, és utána kellett felfeküdnöm. Ákos gátvédelemben született, ezért nem nagyon volt szabad nyomnom, a feje kb. 4-5 fájásra lett meg, hogy ne sérüljek. Mit ne mondjak, ez nagyon fájdalmas rész volt, szívem szerint kitoltam volna, de amennyire bírtam, visszatartottam a nyomást. Utána jött nekem is a nagy gluggy, és Ákosbaba kint volt. :)
Summa summarum, azt hiszem, ennél szebb és beavatkozásmentesebb szülést nem is kívánhattam volna magamnak. Éjjel 1-kor mentünk be, és Ákos 4,50-kor kint volt. :)
A dokim mire beért, Ákos már pár perce sírdogált. Rögtön rámtették, Apa rutinosan elvágta a zsinórt, de annyira gyorsan, hogy le se tudtam fotózni. :D
Azért pár öltés kellett, de közel sem olyan, mintha gátmetszésem lett volna.
A 2 órás megfigyelést hármasban töltöttük, gyönyörködtünk Ákosban, szopizott mindkét cicimből.
Nagyon jó kis szülőbarát kisbaba, eszik-alszik, most éjjel óramű ponotossággal 3 óránként kelt enni, aztán aludtunk tovább. :)
Persze ebből még messzemenő következtetést nem vonok le, de nem bánnám, ha így maradna.

KépKépKépKép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?