Új privát üzeneted érkezett!

Barbi, ezt a kötelező fizeti ( a faszié, aki belénk jött), de az rendben is van...az alapCasco is már rendben, csak a kiegészítő lopáskárral szórakoznak még, mert az Eurorisk nem küldte át időben a pluszban beszerelt riasztó papírjait az Aegonnak, így az aegon lezárta a szerződést lopáskár nélkül (most még ez ügyben futok még egy kört), tehát ha lopáskárt is akarunk "még " bele akkor új szerződést kell kötni és szemrevételezni kell a kocsit mert már "nem új" ...na ezt add össze... :twisted: , ha biztosítót váltanánk az sem lenne jobb, mert az Eurorisken keresztül kell (lízingszerződésben ki van kötve) így ha az szarul dolgozik, akkor tök mindegy melyik biztosítónál vagyunk...

szóval..ördögi kör... :?

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Jaaa, Barbi, nagyon édes lett a séró!

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Benianyu!
A férjedet eddig csak hátulról, illetve futás közben messziről csodálhattuk meg, így ehhez nem tudok hozzászólni. De Dani kiköpött Te vagy, a kiflis képen is, szerintem van ilyen mosolyod :D.

Majola!
Julcsi nagyon édes lehet! :D
Lili is csinálta ezt a birtok ragot hozzáteszünk minden szóhoz történetet, egy idő után duplán. Például csip a madár volt majd lett csipe és később csipeje.


Sajnos az egyik legjobb barátunk ma tudta meg, hogy átalakítják a szakiskolát, ahol 18 éve tanított, úgyhogy nyártól lapát :(:(:(
Teljesen kivagyunk. :evil: :evil: :evil:

ayse
 
 

 
 

Prüntyi!
Részvétem a kocsi miatt :(:(:(

ayse
 
 


a kárt annyira nem láttuk, mert sötét volt már, de nagy horpadás nincs, mint amire számítottam a hang alapján, de attól még a hátsó konzol tuti megsérült, és az így már nem 100%-os...még egy ilyen hülye, és nagyobb kárt csinál...

Kép

Kép
prüntyi
 
 


holnap viszem szervízbe, ha van időpont...meglátjuk mit mondanak...

Majola, annyira édes lehet Julcsa...elképzeltem a szitut... :lol:

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Ayse,
Köszi a bókot! :) Apa nem nagyon akar fényképeket látni magáról a babaneten. :wink: Én meg tiszteletben tartom.
Sajnálom a barátotokat. :(

Zsuzsa,
Julcsi nagyon édes, ahogy dumál és kedves Annával is. Az a kis firka meg ..... :) Még lesz sok belőle :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


És még az is tök tetszik az erdős képeken, hogy a két fiú tisztára olya, mint az indulásra váró, beszíjjazott űrhajósok :D.

ayse
 
 


Benianyu, ne borzold az idegeimet :twisted: Még sok ilyen lesz????!!!!

Ayse, hogy neked milyen jó a memóriád! Igy emlékszel a Beniapuképekre... Én nem tudom, az enyém hová lett, egyetemi éveim alatt még volt :cry:

KépKép

KépKép
majola
 
 


Hali!

Fúúúú egy csomó mindent akarok...remélem eszembe jut minden..

And!

Látom milyen szupi party volt nálatok :P irigybirigy :twisted:
Na majd legközelebb....

Benianyu, Nyulné,Kuha!

Fogtéma:Már bele is nyugodtam hogy csorbacsik a Lénám(nálatok is van ez a csorbacsik kifejezés???????? :roll: :roll: vagy ez csak a mi családunk szlengje :roll: :roll: )

Prüntyi!

Vazzeeeeee........ezt nem hiszem el....
Hogy lehet ez???
Szegény, hogy fájhat a szived az autódért :cry: :cry: :cry:
Férjnek az előző kocsiját 2 naposan törték rommá egy kereszteződésben..igaz már használtan vette de még akkor is nagyon új és szép volt.... :?
Állati dühitő az ilyesmi... :(

Léna alvása:

Na hát most jól ráfaragtam...nem is tudom ki kérdezte de..nem nem csempészem be az alvó Lénát a járókába...de azt hiszem hogy a járókát mostmár kenhetem a hajamra....
Átjött a szomszédasszony internetezni délután..és hát ha ő nincs...na akkor Léna lehet hogy esik egyet..ugyanis kimászott a járókából..és szomszédasszony kapott utána.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
De ami megint rá vall hogy teljesen biztosnágosan nem fejjel lefelé mászott hanem okosan először az egyik lábát tette ki, aztán a másikat..igy ha le is pottyant volna, akkor is lábra illetve popsira huppant volna.. :) :) :)
Úgyhogy azt hiszem hogy ennyit a járókáról :twisted: :twisted:
Férjjel most azon parázunk, hogy ha kimászik a járókából akkor kimászik a kiságyból is... :roll: :roll: :roll:

Van valakinek valami jó ötlete??????????????

Nyúlné!

Hűbelebalázs Kisnyuszkó :P :P
Léna meg a mozgólépcsőkbe szerelmes :wink:

Benianyu, Juci!

Erdei séta :P :P

Juci!
Akkor úgy néz ki hogy véglegesen bővült a család mégegy négylábúval???? :roll: :roll:

Utazás téma:

Köszönjük az elismréseket.....mostmár biztos megyünk HongKongba..
Holnap megy férj titkárnője átvenni a jegyeket...
Ja és ma bejelentette a titkárcsajszi hogy 10 hetes terhes :P :P
Na szegény férj....most fő a feje, hogy honnan akasszon le egy talpraesett, megbizható, de mindenek előtt rutinos titkárnőt :roll: :roll:
Szegény... :cry: :cry: Remélem lesz valami megoldás...mert akkor nagyon megszivjuk mindannyian..férjet csak fényképről fogjuk látni :cry: :cry: és az szegény Lénának nagyon nem tetszene :cry: :cry: igy is apaszerelem van nálunk :roll: :oops: :oops:

Totka!

Aranyos vagy, de azért még nem kell ám ennyire ráugrani a babaprojekt témára :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mert azért még van legalább fél év amig újra próbálkozni kezdünk....

De egyébként igen, természetesen már megvan a neve:
ELIZA LESZ :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kuha!

Megértelek, én konkrétan el sem tudom képzelni hogy Léna nélkül töltsek egy éjszakát... :oops: :oops: :oops:

Kajatéma:

Na hát tudod hogy én már csak egy elég erőszakos csökönyös szamár vagyok....de most a sielés alatt én is lejjebb adtam a kajatémát... :oops: :oops: :oops:
Ugyanis történt olyan hogy bementünk az étterembe otthagytuk a 2 férfira a 3 gyereket, mi meg átugrottunk a szomszéd sportboltba szomszédcsajszival, és mire visszaértünk(negyed óra :? :? ) a férfiak önkivületi állapotban próbálták megfékezni a 3 tombológépet, akik tombolás közben megettek több zacskó sticket(olyan ropiféle csak 2 szer hosszabb és 4 szer vastagabb)...és persze jól megtömték Lénát is..és jól kiröhögtek amikor elővettem őket a tömés miatt :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Na és persze amikor a srácok megkapták a kaja utáni édességadagot...hát néztem volna hogy Léna ott ácsingózik és hajtja megállás nélkül hogy agyaty, agyaty, agyaty(adjad, adjad, adjad)...
Teremészetesen neki is kellett csokikát adnom...(de szigorúan csak evés után)
Szóval azt hiszem hogy ez még kevésbé fog menni ha bekerülnek közösségbe, nagyobb gyerekek közé, rokonok közé....

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Prüntyi!

Még azt elfelejtettem mondani...hogy Tüncsi igézően szép ezen a képen....

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Helló

Barbapapa, hát nem volt valami sok cucc azért, szerintem csak akkor menj ha arra van dolgod. :)

Prüntyi. Lehet külső casco szerződést is kötni,csak kell hozzá egy szerződéskiegészítés. Ha gondolod akkor szólj és megpróbálok segíteni.

Megann. Éljen Hongkong :) :) :)
Kriszti

KépKép
Kép
csikken
 
 


Majola!
Na engem se kell félteni...egy pillanatig el kellett gondolkodjak, hogy a Beniapu képeidet nem találod, netán a saját férjedet? :lol:
De rájöttem!!!! :lol:

Jobb lesz, ha megyek....

ayse
 
 


mozarella=mozzarella

Rokica
Dokik mit mondanak? Adjam akkor annak a dokinak a számát? Egyszer hívtalak, akkor nem értelek el, aztán Zsuzsa kezdett javulni és gondoltam, hogy tárgytalan. De talán mégsem ártana :roll:

zöld
Szabó Lőrinc (művei közül preferálva a Válasz, Különbéke, Semmiért egészen!, 26 év kötetéből szinte az ősszes és főleg az Így döntöttem, és reggelig tudnék áradozni)

Aniko
konzerves zöldbabot szoktam belepotyogtatni

Megann
Azta 110 ezer ft!
Bölcsi ügyben nem tartanám megoldásnak, ha mondjuk a XI. kerületben kapnánk helyet. Nem sok kedvem lenne napi 3 órát utaztatni Marcit a 4 óráért!
Titkárnőnek gratuláció! És hajrá kistesó! És ha fiú lesz??

Benianyura szerintem is hasonlít DAni :P

Cleo
Megtaláltam a gépen egy képet amint Majával bandázik Marci. Asszem Rokica taliján készült. Nagyon édesek :P

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Ja

Majola
Olvasva soraidat kettő dolog jutott az eszembe.
1. Fiacskám nagyon le van maradva szókincsileg.
2. Julcsi zseni.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Maresz :) Bocs, vendégeim voltak, csak most látom a kérdést! A C30-as jó, és 1-2szemet adj ma, holnap, és holnapután is. / holnap kapja a szurit, ugye?/ Gondolom, már alszik a manó, nemtom, fölkel-e még, de én álmában is be szoktam csempészni a szájába, simán elolvad, jó az úgy :) Erre én is gondoltam, hogy vajon a doki tudja-e, mit kell felírnia...

Barbi :) Nagyon jók az új frizurák, és a kádas képek! Gyógyulást a fiúknak!!! Én is levágtam a fiaim haját, de Balázsnak jól elcsesztem szegénynek, jobb, ha nem mutogatom :( Gergő hajvágása után úgy emlékeztem, hogy a legnagyobb kütyüvel felszerelve tettem el a hajnyírót, és ahogy elővettem, már bele is vágtam Balázs hajába. Persze a nullással, a kütyü nem volt rajta :evil: És naná, hogy elöl. Igazítani se nagyon lehet, próbálgattam, de csak rosszabb lett. Tegnap sógornőm azt mondta, olyan, mint Green doki. Elöl kopasz. Mindegy, majd kinő...

Rokica, lehet ezt még fokozni? Továbbra is nagyon szurkolok, csodálom, hogy még bírjátok ezt ép ésszel. Én továbbra is amellett vagyok, hogy ha ilyen jók az eredmények, csak haza kéne menni...
Én sem értem ezt az apuka nem alhat bent dolgot. Tavaly amikor Balázzsal készültünk a műtétre, és Veres dokival beszéltük át a kérdéseinket, az volt az első, hogy ha mégis bent kéne aludni, akkor Apa alhat-e bent, mert Gergő 4 hónaposan sem volt el nélkülem éjjel. Természetesen alhatott volna bent. / 1. sz. gyermekklinika/

Ayse :) Persze, más világ volt az, ezért nem is hoztam fel azt, mennyit voltunk ellenőrizetlenül egyedül nagyobb korunkban, azt se tudták, hol vagyunk. És kis faluban éltünk, nem egy rettenetes nagy városban :) De ez, hogy egyedül otthonhagyott minket, amikor elaludtunk, ez babakorunkban volt. Én voltam olyan két és fél éves, tesóm egy...
Barátotokat nagyon sajnálom :(

Zsuzsa :) Bizony sok ilyenre, és hasonlóra lehet számítani, jobb lesz, ha edzed a lelked :) Persze nekünk fiaink vannak, lehet, hogy könnyebben megúszod...
Julcsi eszméletlen okos, Gergőm gyakorlatilag egy szót sem beszél. De nagyon jól megérteti magát mutogatással, és a hanglejtésével. Remélem, egyszer beszélni is fog...
Édesek lehetnek ezek a hintaszékes jelenetek :)

Megyek, vasalok egy kicsit. / Váratlan utazás, tegnapi rész :) /

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd
 
 
 
 


Prüntyi
De sajnálom, hogy így jártatok!Még szerencse, hogy Nektek nem lett bajotok.

Tényleg LÁnyok, kérdés.
Ha más hibájából totálkárosra törik az autója valakinek és még kórházba is kerül, biztosításilag és jogilag milyen kártérítésre számíthat? Vagy ez abszolút attól függ, hogy pl volt e balesetbiztosítása és hogy a biztosító milyen kártérítést ítél meg az autóért?
- a bölcsis kérdésre is várnám a válaszokat
!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Jucc
Frizura vicces lehet :oops: Majd megnő, előfordul!

Rokica
Kérdezted Veres doki árfolyamát, nem tudom And válaszolt e.
10.000 ft. volt amikor mi voltunk.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


na jó estét :)
hát nem volt semmi végig olvasni a termést.

Évi, én is a brandonban vettem a gumitalpat, ha jól emlékszem. de szívesen kölcsönadom nektek ezt, mert egyrészt Esztire nagy, másrészt úgyis cipőben kell lennünk itthon is. tényleg! ha valamikor tervezed, hogy bejössz az árkádba szólj, vagy jöhet erre valamikor az embered és odaadom :) reggel megkeresem :wink:

Juci, mit is kérdeztél a bölcsiről? a közösséget? én is jónak tartom, én is emiatt szeretném a bölcsit. kb 2 éves kora körül. egyrészt. másrészt vissza kellene mennem dolgozni, harmadrészt, sem anyukámékat nem akarom ezzel terhelni, hogy egész nap ők vigyázzanak Esztire, egy bébiszitterre meg nem merném rábízni, bárki legyen is az. és akkor az anyagiakról nem beszéltem.
magánbölcsi nem igazán jön számításba, mert itt a munkáskerületben nem tudok ilyenről, budára meg nem lehet naponta oda-vissza hurcibálni egy ilyen pici gyereket. bár már mondtam apának, hogy köültözzünk :lol: én a 11. ker-be szeretnék menni :D ott van ismerős bölcsi potom 100ezerért. nekem ennyi volt a fizetésem mindenestül....
Rokicának írtam egyébként választ (pü) :)

Zsuzsa, Julcsit most már kis zseninek fogjuk "csúfolni" nincs mese :D aranyos lehet a két lány együtt.

azért jó lehet, hogy ilyen kis korkülönbség van am két gyerek között, simán el fognak játszani együtt.

Ayse! Lili hogy van el Andrissal? Andris nem zavarja a komoly játékokban? vagy olyan, mintha babázna, anyukásat játszik inkább?
el sem tudom képzelni milyen két gyerekes anyukának lenni.

próbáltam azt elképzelni, milyen érzés lehet, amikor megszületik az ember második gyereke, amikor már az elsőt is határtalanul szereti. de nem jutottam semmire. ezt meg kell tapasztalnom :D :D

Nyúlné, nekem is tetszett a monológ :) kukorékolás mellett van még huhogás is? :wink:
Eszti is imádja a tolóajtót, ami persze egy helyen van a lakásban, az én mosdóm alatt, na ott van a kis rejtekhelye. a tolóajtó másik oldalán viszont az én sminkcuccaim és hasonlók vannak, amiket jól átszortíroz, mielőtt elrejtőzik...

Anikó! mutattad már a párizsi képeket???! mikor, mert akkor visszakeresem!

egy csomó minden volt még közben a fejemben... na mindegy késő van, ember ült itt eddig (megorrolt, hogy mindig ő jut későn a géphez :D )

KépKép
KépKép
and
 
 


na gondoltam, hogy ilyenkor már alszotok :evil:
én is elteszem magam, és közben drukkolok Rokiéknak, hogy legyenek már jobban és gyorsan mehessenek haza onnan végre....

erről jut eszembe, kikérdezte a nyirokcsomót? :oops: fül mögötti, nyaktájéki nyirokcsomók egy banális kis fertőzéstől megduzzadhatnak, pár nap múlva el fognak múlni.

KépKép
KépKép
and
 
 


Szia And! :D
Jó lenne, ha ide jönnétek lakni :wink:

Zsuzsa!
Julcsi tényleg überokos :D

Jucc!
Balázs frizurája érdekes lehet, de olyan hamar megnő a hajuk.
Nyáron Nolcsinak volt 0,3-as "haja" is, na azért kicsit rövid lett, de hamar megnőtt.

Megann!
Éljen a hongkongi utazás, biztos nagyon szuper lesz! :D

Csikken!
Köszi :wink:

Újfent köszi a dícséreteket a fiúkra, Leonka valóban nagyon kis csibész pasi lett, ma meztelenül olyan futkározást és kiabálást rendezett a lakásban fürdés előtt, hogy Kisnyúl is sírva menekült volna előle :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


még eszembe jutott...
Hajni, örülök, hogy Panni szeme rendeződik!
ti voltatok a hírekben, mert csak fél szemmel láttam-hallottam valami a hétvégén.

Prünyti!
Tüncsi igenis tündérszép!!! az a kép meg eszméletlen jó róla!!!! és élőben meg pláne nagyon aranyos :D
a kocsi meg :evil: :evil: :evil:

KépKép
KépKép
and
 
 


Én még nem alszom, szokás szerint........ :P

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


szia Barbi :)
na erre a meztelen rohangáló leonra beneveznék! ez Esztinek is nagyon bejön :wink:

KépKép
KépKép
and
 
 


Az a kedvenc, ha Nolcsi is társul hozzá, ma potyogtak a könnyeink Apával, mert duóban nyomták.....

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


és szeretnék csatlakozni a villányi szárazborosok csapatához!! én is oda vagyok érte :)
még a bordó is ok és ady mellett tenném le a voksomat :wink: bár az óda és a semmiért egészen nagyon-nagyon mély nyomot hagyott bennem :)

KépKép
KépKép
and
 
 


a helyzet az, hogy vizuális típus vagyok, úgyhogy nagyonj jól el tudom képzelni :D na majd elmesélem Esztinek, ha betölti a 18-at :wink:

KépKép
KépKép
and
 
 


Hát a boros társaságból kimaradok sajna, nem szeretem a bort :(
Koktélos vagyok.....

Na én is elteszem magam holnapra......vagyis mára :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


koktél is jöhet :D
Barbi, majd ma, ha olvasod :D kezdj el rajta gondolkozni, hogy mikor tartsunk megint csajbulit :wink:(és kezd is el szervezni :D)

még 2 hét a kézilabda vébé......jajj de unom.
lépek én is. jóéjt :)

KépKép
KépKép
and
 
 


Jó reggelt!

Bennünket is utolért a kórság! :evil: :( :evil: :(
Szegény kis makim tegnap délután óta köhög, lázas és éjszaka hányt is.
Most csak hőemelkedése van és alszik. Ha felébredt indulunk a dr. nénihez.
Nekem is fájdogál a torkom, de tegnap extra dózisban vettem magamhoz a c vitamint, így ma már jobban vagyok. Remélem ennyiben is marad a dolog.

Vissza olvastam, de csomó minden kiesett a fejemből, így ne haragudjatok, de nem tudok mindenkinek reagálni! :oops:
Amire emlékszem:

Davallia!
Nagyon édes kismanód van! :)

Megann!
Nagyon jók a képek, látszik, hogy Léna jól érezte magát!:)

Prüntyi!
Kocsi :evil: :evil:

Barbi!
Pucér kergetőzés :lol: :lol:
Rövid hajjal is szépek a fiaid! :D

nna, felébredt..

Andi&Nati


KépKép
duda
 
 


Sziasztok!

Ma én is ezzel a kérdéssel indítottam a tini doki néninknél, mivel Zsuzsa a laboreredményei alapján teljesen egészséges, akkor minek kell még bent maradnunk? Gyógyszert nem kap, csak lázcsillapítást ha kell, azt meg otthon is tudok neki adni. Azt mondta, nagyviziten megbeszélik. :roll: Most már felmerül bennem, hogy saját felelősségre hazahozni, mert szerintem is csak feleslegesen tesszük ki újabb fertőzéseknek ha bent marad. Ma reggel nem volt lázas, 36,6 popsiban, nem is emlékszem mikor volt ilyen normális hője utoljára. Nagyon remélem hogy ők is azt mondják, akkor jöjjünk haza.


And:

Az összes értéke lement normálisra, a CRP 2, a vizelete negatív, a kontrol röntgen ugyanazt mutatta mint az első... :? De azt mondják, ez lassabban rendeződik... a vérképén két érték volt minimálisan a normális tartomány felett, az egyik a monocyta a másik a segment, ezek micsodák? És baj ha egy kicsit magas? Ezen azt értem, nem többszöröse volt a normál értéknek, hanem egy-két tizedessel afelett...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Juci,

Koszi a babos valaszt, azt hiszem kiprobalom! Balazs kezd valogatos lenni es otletem meg nincs tul sok, mit csinaljak neki, foleg estenkent!

And,
En kerdeztem es megnyugtat, hogy ezt irtad a nyirokcsomokrol, ugyanis a dokim is ugyanezt mondta. Most csak gyulladascsokkento kupot irt ki, egyszer minden este 5 napig, azutan, ha nem mulik, majd meglatjuk. De a tegnapi kup utan, erezhetoen kisebbek lettek ma reggelre.

Barbapapa,
Elkepzelem a jelenetet, hat en is jot nevettem volna azt hiszem. Nalunk most a buborekfujas van eloterben furdeskor, a ket gyerek eymast felvaltva pukkaszgat es tegnap sikerult a kicsinek is magatol fujnia egy parat :lol: :lol: Olyan edes, teljesen behorpasztja a mellkasat, majd "rofog" egy nagyot! Persze utana meg kell tapsolni :lol: :lol:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Sziasztok!

Rókica!

Húúúú szoritok, hogy hazaengedjenek a kisistenek :? :P

Lányok, kész elegem van..

Továbbra is millió játék...és Léna meg a rattan kisasztalra mászik föl a rattan széken keresztül és átprogramozza a termosztátot :evil: :evil: :evil:
Szóval azt hiszem Lénámnak a bölcsi felüdülés lesz....őt csak és kizárólag az emberek kötik le :? :? :?
Pont most skypeztam kinai haverral...mondta milyen boldog hogy együtt megyünk kinai újévre.. :oops: :oops: mondtam hogy egyelőre bennem még inkább izgalom van, hogy millió ember között hogy fog Léna szlalomozni...mivel babakocsiban ülni utál.... :? :?

Csajbuli?? :P :P :P :P
Mikor, hol,?????
Ki ne hagyjatok :twisted: :twisted: :twisted:

Barbi!

Meztelenül rohangálós fickók :P :P :P

Juci!

Tudod hogy úgyis lányka leeeeeesz :wink: :wink: :wink: :wink:

Bölcsi: én se vinném több órás utazással Lénát...
Gondoltam hogy a héten én is elmegyek még a bölcsinkbe szétnézni oda ahova beiratkoztunk....és mostmár a fülembe ültettétek a bogarat, hogy lehet hogy a többi bölcsit is meg kellene vizslantani... :roll: :roll: :roll:
Szomszédcsajszi mindjárt jön..mert ő most meg iskolát vadászik a nagyobbik fiúnak és hát azt mondja nem egyszerű, ha az ember jót akar a gyerekének..sok fakultativ lehetőséggel, felszereltséggel stb...

Persze van elitképző is néhány, azt hiszem Budán...gondolom ott már alsóban úgy kifacsarják a gyerekeket, hogy azok már nem is gyerekek hanem minifelnőttek...

M.

Kép

Kép
megann
 
 


OFF LESZEK

EZ ROKICANAK MEGY
Bár ma már egyre több laboratóriumi lelet mutatja meg azt is, mennyi (volna) a vizsgált paraméter normálértéke, mégis, gyakorta előfordul, hogy hiába böngésszük, nem tudjuk értelmezni az eredményt. Szakértők segítségével megpróbáltuk összegyűjteni a fontosabb vér és vizeletvizsgálati elemek tudnivalóit és normálértékeit, azaz bemutatjuk: mi, mennyi?


AZ ÚGYNEVEZETT „KISRUTIN" VÉRVIZSGÁLAT:
Általában minden laboratóriumi vizsgálatot reggel, éhgyomorra kell elvégeztetni. Ha erre nincs mód, akkor a vérvétel előtt legalább 4 órával már ne együnk, és ne igyunk semmit. Az eredménye kortól és nemtől is függenek!

A mennyiségi vérkép normálértékei:

Fehérvérsejt-szám: 4 – 10 (G/L) vagy más mértékegységben: 4 ezer- 10 ezer mikroliter
Vörösvértest-szám: 4-5.20 (T/L) vagy más mértékegységben 4 millió –5,2 millió mikroliter
Haemoglobin (Hb): 120-157 g/L vagy más mértékegységben 7,2 –9,7 mmol/liter
Haematokrit (Ht): 0.36 – 0.47 L/L vagy 36 – 47 %
MCV (vörösvértest átlagos térfogata):80-97 fl
MCH (vvt átlagos hemoglobin-tartalma) 27 – 34 pg (pikogramm)
MCHC (cct átlagos Hb-koncentrációja) 320 – 370 g/l
Trombocita-szám: 140 – 440 G/L (Giga/liter) vagy 140.000 –440.000 mikroliter

A minőségi vérkép normálértékei:
Ebben a vizsgálatban a fehérvérsejtek relatív százalékos megoszlását mérik, az arányok változása különféle betegségekre utalhat.

Fiatal alak : 0 – 1 % (jelenléte bakteriális gyulladást jelez)
Pálca (stáb): 0 – 5 %
Neutrofil granulocyta: 40 – 75 %
Eosinofil granulocyta: 0 – 5 % ( magas érték leggyakrabban allergiás betegségeknél, illetve paraziták jelenlétében mutatkozik)
Basofil granulocyta: 0 – 2 %
Lymfocyta: 20 – 40 % ( magas értéke vírusfertőzésre utal)
Monocyta: 0 – 2% ( megszaporodása a vírus,- illetve baktériumfertőzés végét jelzi) Plazmasejtek: 0 – 2%
Vörösvértest- süllyedés (We) mm/órában adják meg: normálértéke nőknél 20 mm/h alatt, férfiaknál 15 mm/h alatt van. Nem specifikus vizsgálat, mégis jó szolgálatot tehet, mert amagas süllyedési érték leggyakrabban gyulladásos állapotot jelez, esetleg rosszindulatú daganat vagy vashiányos vérszegélység jelenlétére utalhat.

A vér kémiai összetevőinek normálértékei:

Szénhidrát – anyagcsere:
VÉRCUKOR: 4.20 –6.10 mmol/liter (kizárólag éhgyomri eredmények értékelhetők. A 4.10 alatti érték a kórosan magas cukorhoz hasonló tünetekkel járhat. Ha az eredmény normális, mégis tünetek jelentkeznek, akkor glükóz-tolerancia vizsgálatot kell kérni.

Zsíranyagcsere:
TRIGLICERID: 0.40 – 1.70 mmol/liter (vegetáriánusoknál az értékek alacsonyabbak)
KOLESZTERIN: 3.70 – 5.20 mmol/l (50 év felett a férfiaknál 5.7, a nőknél a 6-os is elfogadható)
HDL-KOLESZTERIN: 1.20 – 3.10 mmol/l (Csak magas összkoleszterin-szint esetén érdemes vizsgálni, ekkor az LDL koleszterin-szintet is mérni kell)

Fehérje-anyagcsere (veseunkciók):
KARBAMID: 1.70 – 8.3 mmol/l
KREATININ: nő: 58 – 96, ffi:58 – 106 mikromol/l
HÚGYSAV: nő: 142 – 336 mikromol, ffi: 406-ig

Májenzimek: (A méregtelenítő funkció károsodását méri: magas lehet az alkoholfogyasztástól, bizonyos gyógyszerek tartós szedésétől és vegyszere hatására.)
GOT: nő: 18 – 31 Unit/l, ffi: 33-ig
GPT: nő: 8 – 31 U/l, ffi: 40-ig
Gama-GT: 7 – 32 U/l

Szívenzimek:
GOT: 8 – 31/33 U/l
LDH: 230 – 460 U/l
CK: 50 –170 U/l
CK-MB: 5 alatt (A szívizom jellegzetes enzimje, melynek magas értéke infarktust jelez már azelőtt, hogy az EKG-kép kimutatná.)

A TELJES VIZELETVIZSGÁLAT NORMÁLÉRTÉKEI: (A legcélszerűbb a reggeli, első vizeletből vett mintát vizsgálni, mert a kóros sejtek jelenlétéről ez adja a legteljesebb képet.)

Ph vegyhatás: 5 – 8 (Az érték a táplálkozástól is függ)
Vizelet-fajsúly: 1003 – 1030 (Az érték a folyadékbeviteltől is függ) Fehérje: negatív (pozitív értéknél a kevés is kóros, vesefunkciós vizsgálatok kellenek)
Vizelet-cukor: negatív (Ha pozitív, akkor vércukor meghatározás szükséges, ugyanis a „veseküszöb" feletti vércukor jelenik meg a vizeletben.)
Keton: negatív
Urobilinogén (Ubg) normál (Betegség nélkül is megjelenhet a vizeletben)
Bilirubin: negatív (A két utóbbi anyag jelenléte, illetve kóros szintje májbetegséget jelez)
Nitrit: negatív (Ha pozitív, akkor kórokozó baktérium jelenlétére kell gondolni)
Üledék: Negatív (Mikroszkóp alatt vizsgálják, azt kutatva, van-e valamilyen sejtelem, esetleg baktérium a vizeletben. Ha igen, akkor tenyésztéses vizsgálat következik. Vér megjelenése utalhat kőre, tumorra, férfinél prosztata megnagyobbodásra, gyulladásra. Nőknél néhány vörösvértest esetleg a menstruációs ciklus közelségét jelentheti.

HA JOL ERTELMEZEM AKKOR A MONOCYTA MEGSZAPORODASA A FERTOZES VEGET!!!!!!!! JELENTI
Szerintem is menjetek haza, nagyot jot tenne mar Zsuzsanak az otthoni legkor szerintem!!! Szoritok, hogy igy is legyen!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Sziasztok Lányok!

Reggel elvittem a kocsit, kitöltöttem egy rakás papírt...majd szemlézték a kocsit....de a belső sérüléseket még nem nézték meg...majd szólnak, hogy mikor vihetem megcsináltatni...remélem hamar elintézik...rendes volt a pasi...

Ma du pestre kéne menni, de lemondtam, mert nem akarok ebben az esős időben még egy bambát kifogni most...

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Lányok, hogy bírtok ennyi ideig ébren lenni?
Tüncsi is most extra sza@ul aludt...felsírt, de nem tudott visszaaludni, bevittem magunkhoz...majd 2 órát forgolódott mellettem az ágyban...

Juci, szerintem biztosító kérdése is 99 %.-ban...
mi volt a bölcsis kérdés? Nem találtam...

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Rokica!
Tőlünk is mennek a drukkok!!!!!!!

And!
Ezt tényleg nem lehet elképzelni, ezt át kell élni!!!
Lili anyáskodik Andrissal, meg sok olyat játszanak, ami Andris szintjének megfelelő, például autót tologatnak, kergetőznek, bújócskáznak. Andrisnak mondjuk változatlanul a menés-mozgás a legnagyobb játék, ezt művelik leginkább.
Lili nagyon szeret rajzolni, ha odaül az asztalhoz, akkor Andris szépen eljátszik magában általában. Baj inkább abból van, ha Lili épít és Andris szétrombolja, de Lili nagyon megértő, ilyen szemontból egy angyal :)!
Azonkívül Lilinek a legnagyobb játékok a szerep-játékok. Kitalál történeteket és ezeket eljátszák az ovistársakkal! :) Meg bella balerinázik, ezt is hagyja ANdris. Szóval igazán jól elvannak :)

Bölcsi:
nem akartam írni róla, mert gyökeresen más véleményen vagyok, de Juci másodszorra is felszólított, úgyhogy íme a véleményem:
Úgy tanultam pszichológiából, hogy a gyerek figyelme a kortársak iránt igazán 3 éves kor körül alakul ki. Akkor kezdenek igazán játszani egymással, addig leginkább egymás mellett játszanak. Például tologatják az autókat, de nem fűznek köré történetet, nem igazán kooperálnak. Természetesen ez az elmélet a gyakorlat meg teljesen más, várom is, hogy Barbi, Benianyu megcáfoljon :wink: . És mint fennt is írtam az én gyerekeim is játszanak együtt. Azért ez más szintje az együttjátszásnak, mint Lili szerepjátékai. És hároméves kor után is gyakran elég, ha a játszótéren találkozik más gyerekekkel, vagy egy fél napot együtt töltenek. Nagy egyéni eltérések lehetnek, én Lilin 2 és fél éves korában láttam, hogy én már kevés vagyok neki. Azért ez nem volt zavaró a mindennapokban, csak érezhetően érdekelte már, hogy másokkal játsszon, mást is megismerjen a világból, mint amit én mutatni tudok.
Andrison egyelőre semmi jelét nem látom, hogy tartósan igényelné más gyerekek társaságát. Például együtt hintáznak a szomszéd kisfiúval, nevetnek is egymásra, jól érzik magukat. Lili együtt hintázik a szomszéd kislánnyal, egész mesét költenek köré, hogy most szárnyuk van, felrepülnek ide-oda (a Mennyországba is! :)). Észre se veszik, hogy mi felnőttek ott vagyunk. Persze együtt hintázni másik kisfiúval jobb, mint egyedül, de ennyi elég is. És a dolog lényeges eleme, hogy én is ott vagyok.
És Lili is annyira jól elvan itthon. Nem is bánom, hogy most így együtt vagyunk, mielőtt még beszippantja az iskolai gépezet :(.
Részemről nem támogatom a bölcsit, de tudom, hogy van olyan élethelyzet, van olyan gyerek, akinek kell. Nem ítélkezem. Inkább örülök, mint majom a farkának, hogy nekünk nem kell.

ayse
 
 


Duda!
Gyógyuljon meg Nati minél hamarabb!!!!

And!
Eszti hamarosan rá fog jönni, mire is valók azok a szép kis dobozok, tégelyek :D!!!

ayse
 
 


És még annyi, hogy nem hasraütésszerűen találták ki azt a három évet, amit támogatnak, hogy az anya otthon legyen a gyerekével.

ayse
 
 


Meg még az is eszembe jutott a bölcsiről, hogy engem decemberi lévén, nem egészen három évesen beírattak szeptemberben egy tanévre a bölcsibe. Nagyon is jól emlékszem arra az időre, hogy mennyire és szüntelenül hiányzott az anyukám...Az ovit viszont rá egy évvel, imádtam!

ayse
 
 


Ayse!
Ismét a szívemből szóltál! :wink:
Ugyanezt kezdtem megfogalmazni én is még reggel, csak aztán felébredt Nati! :)
Egyelőre úgy néz ki, neki sem kell bölcsibe mennie! :)


Megjártuk a dr. nénit. Natinak nedves hörkurutja van. (ezt így kell írni? :oops: )
Kapott fenistil cseppet, calcimuscot és felírt lázcsillapító kúpot.
Antibiot még nem adott, remélem nem is kerül rá sor.

Andi&Nati


KépKép
duda
 
 


Szijjasztok!!!


Most mentek el Meáék, jól elfáradtak a gyerkőcök, Gergő már alszik is, remélem, Lívi is bealszik a kocsiban.
Gergő búcsúzásképpen esett egy hatalmasat, be is verta az orrát a tanulószékbe, el is kezdett vérezni.
De úgy látszik, nincs nagyobb gond.
Jól éreztük magunkat, jókat dumáltunk, és a két "kölök" is nagyon édi volt.
Csináltam néhány képet Líviről, később felteszem nektek, már ezer éve nem volt fennt kép róla,
de Meáék fényképezője elromlott, nem tudnak most képet csinálni.

Barbi, Benianyu, Ayse!

Köszönöm szépen, hogy leírtátok, ti hogy álltok ezzel a "nagyszülőknél mit szabad" dologgal.
Látszik, hogy nem az első gyerkőcötök van, hiszen tök rugalmasan álltok a dolgokhoz.
Lehet, ha később lesz második gyerekem, sok mindent másképp fogok látni én is.
És belátom, igazatok van, lehet, hogy nekem is egy kicsit rugalmasabbnak kéne lennem, hisz
Gergő előbb utóbb csak megtanulja, hogy mit lehet ott, és mit (nem)lehet itthon.
Csak egyelőre az a bajom, hogy Gergő itthon is kezd követelődző lenni, és egyre többet hisztizik azért, hogy elérje a célját.
De igyekszem lenevelni erről.
Épp most veséztük ki Meával, hogy mennyire vagyok türelmes, vagy sem, és mondtam, hogy a hiszti az, amit abszolút nem tudok tolerálni, és hamar felmegy a pumpa.


Barbi!

Eszméletlen, Leon hogy tűri a hajvágást! Nagyon édesek a fürcsis képek!!!

Prüntyi!

Hű, nem jó hír,hogy összetörték a kocsit, még szerencse, hogy nem lett nagyobb baj, és hogy Tüncsi sem volt veletek!!


Totka - Nyúlné!!!

Ti nem is ismeritek egymást?????????

Akkor most hogy van ez??? Én azt hittem, hogy Totka te a Nyúlné ismerőse vagy, és hogy úgy hallottál a topikról...
Illetve, arra emlékszem, hogy Nyúlné mondta, hogy van egy csajszi, aki nagyon szeret minket olvasgatni, de....
Szóval, akkor hogy van ez?

Ayse, Nyúlné!
Hogy én is csatlakozzak a bénák táborához: arra nem emlékszem, hogy gyerekkoromban mennyire voltam az, de most felnőtt fejjel,
én is mindenbe bele rúgok, nekimegyek, lefejelek. elcsúszok, kiöntök, elejtek, és még sorolhatnám.
A családom már röhög rajtam.
Anyuméknál van egy szék a konyhában, annak a lábába rendszeresen belerúgok, az ágyat ágyazásnál folyamatosan ráhúzom a lábamra...
Soroljam még???
Inkább nem, mert borsodzik a lábam, amikor időnként úgy belerúgok valamibe, hogy hallom, ahogy reccsen a kis lábamujja, és utána hetekig kék-zöld az egész... :( :( :( :( :(

Juci!

Köszi szépen a receptet, nem is gondoltam volna, hogy mozarella is volt benne!!!

Ezt pedig neked, a bölcsitémához, most találtam, még nem néztám át tüzetesebben, de délután lesz egy kis időm rá:

http://abbcenter.com/index.php?t=bolcsode



Majola!

Én is mindig tátott szájjal olvasom, hogy Julcsi milyen kis okos és ügyes!


Megann!
Léna-kamikaze!!! :) :) :)

Na, örülök, hogy mégis mentek HOngKongba. Bár, az utolsó hozzászólásaidból már sejtettem, hogy így döntöttetek.
Nem fogjátok megbánni, hidd el, és ha tényleg nyáron/ősszel indul a babaprojekt, akkor meg pláne!

Kínai havernak van családja, vannak gyerekei??

And!

Nagyon szépen köszönöm a felajánlást! Nagyon aranyos vagy, dehát biztos valamikor nektek is szükségetek lesz még rá!
(Ha máskor nem, akkor babatalik alkalmával).
De maradjunk abban, hogy Apára bízom, melyik megoldást választja, jó??
Ugyanis felajánlotta, hogy felnőtt ember, meg tudja ő is venni, azért ne fáradjunk be Pestre Gergővel!!!!
Csak így lestem: :shock: :shock: :shock:

Hát nem édes???? Azért az kérte, hogy egy fényképet dobjatok már légyszí a gumitalpúról, mert elképzelni sem tudja, hgoy hogy néz ki, és hogy ű
egyáltalán mit keressen.
(Bár mondtam, hogy az eladók tuti tudni fogják...)

Szóval, megtennétek, hogy valaki dob egy fényképet erről a szilikontalpú zokniról??

Aztán lehet, hogy mégis az egyszerűbb megoldást választja, és elugrik hozzátok, And!! :) :) :)



Duda!
Szegények, remélem, hamar kilábaltok a kórságból!!!!

Kép
kuha
 
 


Mea!

Jól elfelejtettem neked az öntött karifolból csomagolni! Bocsi, de majd akkor legközelebb!!!

Cleo!

Képzeld, a mi körzetünkben is lehet Májki-boy pizzát rendelni!! :lol: :lol:
Úgyhogy rendeltünk is Meával egyet!

Kép
kuha
 
 


Ayse, Duda!

Hmmmmmmm szerintem meg valóban gyereke válogatja, hogy jó vagy rossz a bölcsi...

10 hósan el sem tudtam képzelni Lénáról hogy ennyire emberközpontú legyen...mostmeg...semmi nem érdekli csak a társaság, az emberek, a gyerekek....

És most nem vitázni akarok :oops: :oops: ...de van még olyan európai ország a sokból ahol 3 évig támogatják az otthonmaradást a gyerkőccel???
Akkor ezekkel mi van?Ott nincs pszihológia?Vagy csak sz@rik rá az állam????
De szó se róla, ez nagyon jó dolog, hogy nálunk adva van a lehetőség...szerintem szuper hogy nálunk ez van.. :D :D

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Sziasztok,

Hát két hét után elkezdtük újra a bölcsit bazsival, végre minden tünet elmúlt.Elég nehéz az elválás, de ha már nem lát akkor nagyon jól érzi magát.

A Bölcsi témához:

Nekem mindkét gyerkőv 1 éves korától bölcsizik, bölcsizett.Hiszen 1 évig tartották fenn a helyemet, s mivel a párom rendőr így egy fizuból nagyon nehezen tudunk, tudtunk kijönni.
Bencénél is törekedtünk arra, hogy a legjobb helyen legyen, meg is a találtuk ahol az állandó gondozónénik mellett + még egy bébiszitter is foglakozott vele.vagyis ez egy olyan hely volt, ahol bébiszitter képzéssel is foglakozta, és ez volt a szakmai gyakorlatuk.Bencének ez nagyon jó volt.Szerencsére előnyére vált.
Bazsinak is a legjobbat akartam, így úgy döntöttünk, hogy alapítványi bölcsit keresünk.És tatláltunk i szerencsére helyben, így nem kell órákta utaznia, mint annó Bencének.Itt van ovi is, így szeptember óta Bence is ide jár.Kevesen vannak, szupi kis ovónőkkel, gondozónőkkel.És már most látom, hogy Bazsi mennyit fejlődik, hiszen tanol sok jó, de néha rossz dolgot is a nagyobbaktól.Bence is vegyes csoportba jár, rajta is iszonyatosan látszik, hogy az idősebbek húzzák őt felfele.

szumma szummárum, nekünk jól sült el mindkettőjüknél.Természetesen, azért nem mindig happy a dolog,néha nagyon-nagy lelkiismeretfurdalásom van, hiszen , ha megtehetném maradnék én is otthon, de hát pénzből élünk, sajnos.

Ha bármi kérdésetek van , kérdezzetke nyugodtan, hátha tudok segíteni:)

Üdv.:Kati
királykat
 
 


Andi, Natinak gyors gyógyulást kivánok, anitbigyó nélkülit! (hörghurut, a hörgőből, gondolom :) )

Ayse, tetszenek az eszmefuttatásaid! Én nem szeretném és nem is fogom Julcsit bölcsibe adni, de néha én is arra gondolok, hogy élvezné. De lehet, hogy a látszat csal. A látszat mindenesetre az, hogy hatalmas társaságigénye van. Igaz, főként a felnőttekkel is kokettál, de a gyerekek is érdeklik. Mi mindketten nagyon társaságszeretők vagyunk, biztosan a gyerekeink is ilyenek lesznek...
Igazad lehet, valójában az lehet a nekik a legjobb, ha társaságban vannak, de mi is ott vagyunk velük. Apa Julcsival szokott szomszédolni, és nagyon jól érzik magukat.

Róki, remélem, ti már hazafelé tartotok a kórházból! Tényleg nem lehet könnyű egy ekkorka szobában egy kisgyerekkel. Anikó válasza nagyon megnyugtatónak tűnt, remélem, tényleg ez már a fertőzés végét jelzi.

Nálunk ma kertigaz-irtás folyik. Akkora a dzsumbuj (hú, de jó kis szó, de hogy kell irni???), hogy ez azt jelenti, apa és egy barátja reggel 8 óta fűrészelnek, egy felfogadott ember meg szállitja a hulladékot a szeméttelepre. Néha meglepődöm, micsoda barátai vannak apának: lassan hét órája itt dolgozik, jött a fűrészével, meg az utánfutójával, elhivta ezt a segitő emberkét..., ja, és nem is szólt, csak reggel beállitott, hogy akkor ma itt dolgozik. A felesége meg rendszeresen főz nekünk, meg viszi Julcsit ide-oda, mint egy nagynéni. A feleség anyukája is vigyáz rá néha, ha kórházba, kontrollra kell menni, ő meg a pótnagymama. Hát nem tudom, valaha meg tudom ezt hálálni nekik.
Ja, és a kertben dolgozók még enni sem kértek, mondván, hogy a gyermekágyas kismama ne sürögjön...pedig úránként megkérdezem, nem kell-e valami.

KépKép

KépKép
majola
 
 


Bocs, a helyesírási hibákért, munka mellett kapkodva írom le a gondolataimat.

Kuha, Veresen is lehet kapni, ilyen gumitalpú, légáteresztős kis zokniszerűséget.Kb.1250 Ft.Gondolod, ha megírod a méretet megnézem van-e.és szombaton tudnám megvenni Neked, aztán úgyis az M3-ra ott megyek rá felétek bedobom.Bencének kettőt is vettem szuper minőség.


Kati
királykat
 
 


Majola!

"Dzsumbuj"-t én is így írtam volna!! :lol: :lol:

Ismerősök: azért tényleg nagyon jó, hogy ennyi barátotok van, akikre ráadásul nagyon is lehet számítani!
És ezek az emberek ráadásul teljesen önzetlenül segítenek.

És az is tetszik, hogy így rájuk mered/tudod!! bízni Julcsit!
Azért ez is nagy segítség Neked!

Királykat!
Nagyon aranyos vagy Te is, köszönöm a felajánlást!
De én sem akarok mostmár ezer felé "szervezkedni", várjuk meg, hogy mi sül ki az eddigiekből..
Nehogy félre érts, tökre örülök a felajánlásodnak!!!

Kép
kuha
 
 


Megann!
De akkarjál csak vitatkozni! Végül is a fórum erre van!
Ez is egy elég darázsfészek-téma, dehát részemről már megtörtént a provokáció!
Nyugat-Európában fejletlenebb a szociális háló sok szempontból, mint a mienk. (mondgatni sz@rnak bele, másképp fogalmazva meg jól működik sok helyen, sok családban az egykeresős családmodell, legalább is sokkal jobban mint nálunk). Amikor nálunk döntöttek az anyasági támogatások hosszáról, úgy vélem, nem kis szerepe volt annak, amit leírtam. Halkan jegyzem meg, Hogy Csehországban 4 évig maradhatnak otthon az édesanyák.

Nagyon jó, hogy Léna társaságkedvelő!!!! AZ én lányom is az, ha nyugtalankodott/nyugtalankodik a megoldás a legtöbb esetben a társaság! Lételeme, hogy másokkal együtt legyen (ez kiskorában is így volt, jól összekovácsolódott játszótéri közösségbe jártunk nap, mint nap). Az azonban vízválasztó, hogy úgy is élvezi-e a társaságot, hogy nem vagy ott, méghozzá hosszú órákig (beleszámítva, hogy az ilyenkorú gyerekeknek úgyszólván nincs időérzéke), és ráadásul MINDEN NAP. Ez azért más, mint hogy élvezi az emberek társaságát, szereti nézni őket, kommunikálni velük, netán a középpontban lenni, szerepelni (Lili is ilyen).

ayse
 
 


Munka Volt :(

Rókicáéknak még mindig szorítok sokat gondoltam rájuk, remélem hazafelé tartanak.

Prüntyi:
jó, hogy nem esett bajotok, a kocsit meg gyorsan helyre hozzák.

Megann:

Léna, nagyon kis vagány csajszi, jó, hogy így bírta a síelést:)

Kuha:

Szólj, és intézem, nem értettem félre:)

Üdv.:Kati
királykat
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?