Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A sürgősségi ellátás minden kórházban megmarad, ha jól tudom. Végül is a szülés nem tartozik "sürgős" kategóriába?
Olyan esetben ahol közel van a szülés pillanata, nem gondolom, hogy elküldik máshová. Vagy mégis? Érdekes lenne.

Timi
thimó

[quote="thimó"]S írta:thimóziasztok!

A sürgősségi ellátás minden kórházban megmarad, ha jól tudom. Végül is a szülés nem tartozik "sürgős" kategóriába?
Olyan esetben ahol közel van a szülés pillanata, nem gondolom, hogy elküldik máshová. Vagy mégis? Érdekes lenne.

Timi

Ezek szerint nem, sőt állítólag a szülészet a legráfizetésesebb osztály :roll: :roll: hát azért ez is szörnyű, hogy ezt így kijelentik. Mellette meg csodálkoznak, hogy kevés a gyerek :cry: :cry:

na a másik meg az egyre több helyen bezáró gyerekosztály :cry: :cry: ez is siralmas. Mi voltunk már a Starjániban, de megvan róla a véleményem. Ráadásul nem is olyan sok gyereket tudnak fogadni. Azért tőlünk ha már tarján nem tudott beteget fogadni mentek Bgyarmatra, na most az sincs. Elvileg nekünk szerintem a gyöngyösi kórház is benne van a legközelebbi 3-ba, na ott is megszünt a gyerekosztály.

A sürgősségi ellátás, nálunk inkább napi ellátásként van emlegetve. Állítólag a rendelőintézetben jobban felfejlesztik majd a különböző rendelőket.
Mondjuk ez is jobb mint a semmi.

Jó éjszakát!!!

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Én a sürgősségi ellátás alatt azt értem, hogy esetleg már a beteg nem szállítható, életmentő beavatkozásra van szükség, akkor ezt köteles minden kórház ellátni, és esetleg ezután szállítani a kiemelt kórházba, oda ahol megfelelő személyzet, felszerelés áll rendelkezésre. Persze, lehet, hogy én gondolom rosszul. Nehéz ügy, mert életek múlhatnak azon, hogy mennyi idő alatt lehet beérni a kórházba.
Majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.
Nekem a szülés előtt már mindkét esetben be kellett feküdnöm :twisted: , így erről nincs tapasztalatom.

Rólunk egy kicsit: NOs, úgy fest, hogy Beni hazahozta a hányós-hasmenéses vírust az oviból. Mindenki beteg lett. Egész éjjel Dávidkámat ittatgattam teával. 1/4 óránként 2 teáskanál teát volt hajlandó inni. Folyamatosan hányt a kicsikém, aztán, amikor már kiürült a gyomra, akkor öklendezett. :twisted: Mostanra már jobban van:eszik-iszik, de csak diétásat kap. :wink:
Hajnaltól aztán én is hánytam, ill. wc-re szaladgáltam. Már én is jobban vagyok, de még nem az igazi. Erőt kellett vennem magamon és mosni(ágyneműbe hányt 2x Dávid), no meg Apa is beteg és a Dédi is, így őket is ápogatni kell.
Az a lényeg, hogy Dávid nem száradt ki. Sajnos, ez már 1x megtörtént vele egy hasonló vírusos betegségnél. Azóta nagyon figyelek, inkább felkeltem még álmából is, hogy igyon egy picikét.

Ildi.
Láttalak, hogy itt vagy. Mikor indultok Anyukádékhoz?

Üdv.

Timi
thimó

Sziasztok!

Timi
Holnap du indulunk, előtte még ki kell dobnunk a karifát (ma szedtem le a diszeket) utána takaritás, pakolás. Gyerkőcök addig anyósoméknál lesznek, ugy jobban fogunk haladni...remélhetőleg :lol:
Gyógyenergiák mennek a családnak :wink: Dani is összeszedett vmi virust, szerencsére eddig semmi komoly (kop-kop-kop) tegnap estére belázasodott, de ma már csak hőemelkedése volt. Apró halvány kiütései is vannak amire azt mondta a doktornő, h vagy a virustól van v pedig bárányhimlő lesz. :roll: Soha nem usszuk meg ha anyuékhoz megyünk, vagy betegek vagy kifogjuk a rossz időt :?

Az utóbbi napokban csak mostam és mostam, ma is két adagot, igy szinte teljesen kiürült a szennyestartó ( csak ágynemüt hagytam, az nem fontos) Az elkeseritő az, h mire hazajövünk megint teli lesz :?

Megyek, még kéne egy kicsit vasalni :twisted:

Kép
Kép
mókuska

Sziasztok!

Úgy néz ki Adrika is bekajált :cry: :cry: :cry: sajnos egy valaminek nem tud határt szabni, és ez az evés :cry: :cry: :cry: Annyira oda kell rá figyelni, mert képes rengeteget enni :?
Hát remélem tényleg csak ez, mert vírus, mostz nem hiányzik. Bár az osztályukban nincs is most ilyen hányással-hasmenéssel járó nyavaja.

Timi, Ildi mindenkinek jobbulást!!!!

Most olvastam, hogy ez a szép idő elindította a pollenidőszakot :shock: :shock: mogyoró meg nem is tudom melyik fa az első. Hát elég korai.
Nagyon kíváncsi vagyok milyen következményei lesznek ennek a most szép időnek. :cry: :cry:

Timi
nem tudom, de szerintem nem fognak az ápolási osztályon sebészeti, v. szülészeti esetet fogadni, de ne legyen igazam. :cry: :cry: Ráadásul tudtommal minden mentőben nincs is orvos :cry: :cry: :cry: szóval lesznek itt még gondok.

Majd megint nagy teret kap az otthonszülés :? bár már most is sokan választják ezt a megoldást.
Én nem vagyok a híve, nekem a kórházi közeg biztonságot ad, lehet, hogy én vagyok ennyire gyáva :oops: :oops: :oops:

Még ez a jó a rosszban, hogy egyszerre jött ki mindenkin a vírus, mert egyébként oda-vissza "dobálgatnátok"
Mi is voltunk így. 2 nap alatt mindenki lebetegedett :? :?

Na megyek, mert a radiátornál van a gép, és annyira meleg van, hogy kezdek rosszul lenni :shock: :shock: :shock:
30 fok van bennt, úgy látszik nekem kell fűteni akkor pont a legjobb a hőmérséklet idebennt :D :D

Jó éjszakát:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Nálunk mindenki jobban van. :D
Gabi, remélem nálatok nem ütötte fel a fejét semmi betegség.

Ildi Danikájáról tudsz valamit? Himlős lett végül is?

Én a hétvégén mindent amit le- illetve fel lehetett mosni lefertőtlenítettem. :wink:

Otthonszülés: nem tartom elképzelhetetlennek, ha szakképzett személy felügyelete alatt zajlik. Természetesen fontos eszközökkel felszerelve.
Sokan a kórházi szülés negatív tapasztalatai után döntenek úgy, hogy legközelebb otthon szülnek.

Jó egészséget!

Timi
thimó

Sziasztok!

Gyarmati kórház : a szülészet megmarad és a gyermekosztály is. Igazából az egész kórház működik tovább, némi átszervezéssel, változtatással (pl. bizonyos műtéteket nem végeznek). A szülészet majd átkerül az új épületbe, amit még most építenek (szóval elvileg szebb és modernebb környezetbe kerülnek majd a kismamák), így a mostani állapotok átmenetiek. (Ami egyébként nem is olyan rossz megoldás, mert jobban ki vannak használva az ágyak.) Ezt anyósom mesélte, aki ott dolgozott. :wink:

Otthonszülés: számomra pl. nem valószínű, hogy többet nyújtott volna az otthonszülés, a kórház nekem is biztonságos volt, azok vettek körül, akiket ismertem, akikben megbíztam, a beavatkozás minimális volt (már amikor volt). :) És a kórházi pár napnak is megvolt a maga haszna. Ettől függetlenül jó dolognak tartom, és megértem azt aki az mellett dönt. Tényleg, Gabi, te hol fogsz szülni??? (Bocs, ha már írtad.. :oops: )

Timi!
Kicsim = kicsi lányom, csak lusta voltam kiírni :oops:
Igen, fiacskám iskolás, elsős. :D
A lányok közül mindenkinek megvan az elérhetősége, bár elég ritkán találkozunk, azért nagyjából tudom, kivel mi van. :)
Örülök, hogy meggyógyultatok! :D

Felénk csodálatos idő van! szép napot nektek! :)
zichy

Sziasztok!

Zita.
Ezek egész jó hírek a kórházról. :D
Anyósod ott dolgozott?? Már nem?

Amikor Dávidot szültem, Pap doki( ő volt a választ. orv. )már
akkor mondta,hogy át fog költözni az új épületbe és reményei
szerint szuper jó felszereltségű lesz a szülészet.(kád, szülőszék stb) Na és persze működő zuhanyzók is kellenének. Összességében barátságosabb környezet lehetne már végre.

Nekem is jó emlékként maradt meg mindkét szülésem, főleg a második. Úgy gondolom, hogy elsősorban a személyzet-, orvos bánásmódján, kedvességén, figyelmességén múlik az, hogy mennyire érzi magát biztonságban a szülőnő.
Mondjuk, amitől végem van, az a szülőágy. Brrr., azt a pózt, ahogy szülni kellett alig bírtam elviselni. Legalább a háttámlát fel lehetett volna emelni, hogy támászt nyújtson....
Örülök annak, ha esetleg lesz 3. gyerekünk, akkor megvan az esély arra, hogy ne azon a keskeny borzadályon hozzam világra.

Nálunk is nagyon szép az idő. :D

Timi
thimó

Sziasztok!

Először is azon kívül, hogy Danika még szombaton kiütéses volt, nem nagyon tudok Ildiékről semmit :cry: Anyuval beszéltem, de el is felejtettem rákérdezni.

Viszont Adrikának is begyulladt a mandulája :cry: :cry: :cry: Jó csúnya neki, este már hallatszott a hangján is, hogy kezd rekedni, kb. ma reggelre az összes nyaki nyirokcsomója be lesz durranva :cry: :cry: Szóval ma megyünk a doktornénihez.
Remélem nem kell órákat ott ücsörögni, és nem szedünk még össze valamit.
Az ősszel, mivel, hogy kismama vagyok behívtak, majd most meglátom. Most még látványosabban vagyok már kismama :D :D

egyenlőre a kicsi még tartja magát, de úgyis együtt lesznek, azért remélem nem kapja el.
Adrika is bújna szegénykém, de én is csak módjával szeretgetem, nem szeretnék én sem beteg lenni. így meg olyan bűntudatom van, áááááá. :cry: :cry:

Itt is a napokban is szép idő volt. A párommal néztük, hogy az ősszel elrakott tulipán, és nárcisz hagymáim ki vannak bújva. :shock: Ráadásul a rózsák is ki vannak pattogva, nem tudom mi lesz ebből :?:
Őszel akartunk gyümölcsfacsemetéket ültetni, utólag bántam, hogy nem raktunk, de most valahol örülök is, mert ha még később jön a hideg akkor annyi is lenne nekik :cry: :cry:

Zichy
én itt szeretnék szülni Pásztón. Erre már csak akkor van esélyem ha febr. közepéig megszülök, ha nem Starján :cry:
Tegnap kérdeztem a védőnőt, ő is márc. 1-től mondta, hogy megszűnik itt a szülészet. Az egész átalakulás pedig ápr. 1-től lesz. Addig már igazán maradhatott volna ez az osztály is :cry: :cry: A gyerekek miatt mindenképp jobb lenne helyben, mert akkor többet láthatom őket. :wink:

Azért látom a kórházi szüléssel egyet értünk :wink: Én Adrikát Gyöngyösön szültem. Ott ami nagyon pozitívan maradt meg, hogy éjszakára nem hozták ki a babákat. Este 10-től reggel 6-ig nyugodtan (már amennyire ilyenkor lehet) aludtunk. messze voltak a picik, nem hallatszott egész éjszaka a sírás.Sokkal kipihentebben jöttünk haza.
Itt nálunk a szobákkal szemben van a csecsemős szoba és ha felsírt egy pici rögtön felébredtem, hogy az enyém e.

Timi
meggyógyultatok már???
Szülőágyról annyit, hogy Gy.-ön kikötözték a lábamat, úgy szültem, ahhoz képest itt nagyon jó volt.
Ott a burokrepesztés után már nemlehtett felkelni, még jó, hogy a kisasszony nem váratott olyan sokáig magára.
Viszont olyan érdekes, mert ezektől függetlenül nagyon szépen magmaradt a szuülés-emlék.
Viszont mikor krisztit vártuk így a vége felé olyan halálfélelmem volt :oops: és nagyon féltem a szüléstől, pedig az nem igazán könnyíti a dolgokat meg. :(
Most nagyon várom, szerencsére egészséges izgalmon kívül nincs más bennem. :wink: :wink: :wink:
egyenlőre a kicsi is jól viselkedik, 1 hete befordult, úgyhogy most fejvégű, de teljesen be is van illeszkedve én úgy érzem, azért onnan már csak nem mászik ki vissza :D :D

Olvastad milyen költséges lesz a fősuli???
Tegnap volt pont az origón :cry: :cry:
Eddig a tanulban legalább a kismamákat is támogatták, most már ez sem lesz :(

szép napot nektek!!!

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Jó reggelt!

Írok gyorsan, mielőtt elmegyünk az oviba. :wink:

Gabi
Jó, hogy jelentkeztél. Te olyan rendszeresen szoktál írni, hogy a frászt hozod rám, ha egy-két napig nem jössz. :o

Óóó! Jobbulást Adrikának! Biztos nem kell sokat ücsörögnöd a betegek között, legalábbis remélem.

Nem tudom, ki, hogy van vele, de nekem már kezd elegem lenni ebből az időjárásból. Vagy lenne hideg tél, vagy lenne tavasz rendesen. Én ez utóbbi mellett szavazok. Ha már eddig nem volt tél, már ne is legyen. Tudom, hogy nem kívánságműsor... :wink:

Kikötözött lábak: :twisted: Ez mire lehet jó? Habár biztos meg tudják magyarázni az illetékesek.

Biztos nagyon ügyesek lesztek Esztikével-minden rendben lesz.

Érdekes, hogy amikor Benit szültem, nekem szülés, illetve a vajúdás közben volt egy pillanat, amikor nagyon féltem. Mondtam is a páromnak, hogy mi van, ha meghalok. De gyorsan túljutottam rajta, tényleg csak egy pillanat volt. És persze minden ok. volt.

Mennyi most Esztike súlya a uh. szerint?

Fősuli: igazat megvallva én nem vagyok naprakész a hírekben. :oops: Mennyire lesz költséges?

Ha beszélsz Ildivel, mondd meg neki, hogy hiányzik a Nógrádi topikból.

Ja, igen meggyógyultunk már. :D

Szép napot kívánok!

Timi
thimó

Sziasztok!

Timi
most le voltam "tiltva" az irkálásról, mert a párom töltött egy csomó mindent a gépről, de sutyiba azért írtam, csak ugye sokat nem mertem :twisted: :twisted: :twisted:

na a dr.-nőnél ügyesn végeztünk, csak 2 beteg volt előttünk :D :D Vírusosa van amire gyíógysezrt nem kepott csak a köptető, orrspré, torokfertőtlenítő.
Ma küldtem vizeletet a laborba, mert az alhasát is fájlalja.
Viszont 30-án megyünk uh.-ra vele, mert van egy csomója a hasán a combhajlat felett, eddig azt mondták nyirokcsomó, most nőtt és tapogatta a dr.nő, hogy nem az meg az amúgy is a hajlatban van, na meg a lágyéksérv is, úgyhogy azok kizárva, viszont úgy néz ki, hogy jóindulatú zsírszövet daganat :cry: :cry: ezmiatt elégglé kivagyok, de remélem nem lesz gond :cry: Az, hogy mi lenne vele a teendő meg sem kérdeztem a gyerek előtt, nem akarom előre ijesztgetni. Na ez nem hiányzott így szülés előtt, de bízok benne, hogy minden oké, és nem fog nőni tovább.

Ildiék jól vannak. Danika is :D pöttyök is elmúltak, már lennt láza sem volt. :wink:

Jön a sz@r idő, úgyhogy élvezzétek ki még ezt a kellemset. orkán erejű szél és társai :evil: :evil: azt úgy utálom.
Mondjuk a hideget is, én nagyon tudok ám fázni.

Pont 2 hete voltam Uh-on akkor Esztikét 1880 g-ra mérték, azóta gondolom már bőven elhagytuk a 2 kg.-ot.
Néha megnézek egy-egy táblázatot, de mind más adatokat ír, ugyhogy arra nem lehet alapozni.
Nekem Krisztián 35 hetes uh.-on 3000g volt. Most majd pont 2hét múlva megyek, kíváncsi vagyok mennyi lesz.
Bár azt a dokit aki akkor lesz nem nagyon szeretem, ő nem olyan jókat mér, elég sok esetben elmért már babákat :cry: :cry:
Viszont csak a rendelőbe tudja a dokim levenni a kenetet, így akkor már nem mehetek hozzá délután :(

Fősulis infót mejd megkeresem Neked és bepötyögöm ide :wink: :wink:

na ébredezik a fiatalúr :wink: úgyhogy el is köszönök

Leszen jó napotok:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Gabi! Starján??? :shock: Jó messze van! Akkor pedig sem választott orvos, sem szülésznő.... vagyis ilyen esetben bemegy a kismama, szül vadidegen helyen .... nekem ez olyan ridegnek tűnik. Persze lehet, hogy a dolgozók kedvesek, ügyesek, a kórházi körülmények jók. :wink:

Lefordult baba :lol: , ő már valószínűleg csak kifelé veszi az irányt, és ha már rögzült a feje a medencében, akkor (elvileg) hamarosan. :wink:

Kikötözött lábak: premier plan és a legkényelmesebb hozzáférés érdekében. 8)
Egyébként én is mindig szülőszékről álmodoztam, és be kellett érnem a megemelt ággyal :? , de azt mondják, ahol van választási lehetőség, ott is inkább az ágy a nyerő... :roll:

Nagylányodnak jobbulást!!!!

Timi!

www.felvi.hu
Állítólag egységesen 105 ezer/félév mindenhol, ami az eddigi tarifákkal szemben igazán baráti ( nekem pl 195 lenne :( )
De add hozzá az utiköltséget (főleg, ha a diákigazolvány is megszűnik) ill. a jegyzeteket, amit aranyárban mérnek az egyéb díjak már elenyészőek (beíratkozás, évkönyv, index, fényképek, uv-díj, másolások stb.) . Én személy szerint csak erős idegzetűeknek,nagyon elszántaknak és időmilliomosoknak ajánlom a felsőoktatásban való továbbtanulást.. :(

Idő: háát, felénk már megérkezett a zima és a ború. :roll:
zichy

Sziasztok!

Hozzánk is ideért a vihar, de szerencsére a beharangozott itéletidő nem itt tombolta ki magát :twisted: :twisted:
Éjszaka jó sok eső esett és akkor volt hangja is a szélnek, de most épp, hogy lengedezik :wink:
Viszont éjszaka jól kihült a lakás, a párom jól befűtött, gondolom anyósom megrakta mielőtt elindult, úgyhogy, most 30 fok van bennt, semmi levegő, szellőztetni meg még nem tudok, mert a kicsi alszik :? :? :?

na tegnap volt a mindenórás barátnőm a kórházban, szóval febr. 15-ig lesz szülészet, remélem ez azt az időt takarja ameddig lesz felvétel, és hivatalosan márc. 1-én szűnik meg. Akkor még esetleg beleférhetünk, de túl sok reményt nem fűzök hozzá.
Nekem mind kettő gyermekem nagyon időben jött, sőt Krisztiánt ugye túl is hordtam.
Majd két féle kórházi pakkom lesz, mert itt ugye hálóing sem kell és a picinek ruha sem, majd azt egy külön táskába rakom :wink:

Zichy
tulajdonképp nekünk nincs messze Starján, a 21-esen ügyesen fel lehet érni, na meg azt azért takarítják is ha esik a hó, viszont a nappali városi forgalom tarjánban az a húzósabb :? :? A kórházat meg nem igazán lehet több felől megközelíteni.
A mentőt meg meglátjuk, majd attól is függ, hogy indul meg a szülés, na meg itt azért annyi mentő nincs :? :? :?
Majd kiderül, bízakodunk minden jó lesz. :wink: :wink:
Ja, elvileg a dokim oda megy félállásba dolgozni, aztán, hogy épp ott lesz e, v. beér e , ez még majd kiderül. :? :?
Krisztikét amikor szültem kórházon belül alig találták, és már bőven voltak visszatartott tolófájásaim mikor belibegett. Viszont a csecsemős a főnővér is készenlétben ott állt, ha a szülésznőnek segíteni kell :shock: :shock:

Egyébként én Adrikát Gyöngyösön szültem és ügyeletes orvosnál. Viszont oda jártam 9 hónapig terhesgondozásra, sőt feküdtem is bennt 1 hónapot, úgyhogy ismertem az orvosokat nagyjából.
Nekem szerencsém volt vele, és kellemes csalódás volt :wink: :wink: nagyon becsületesen ott volt velem. Nem úgy a szülésznő, ő félórákra magamra hagyott :x :x :x

Timi
Te merre vagy????

Amúgy mi jól vagyunk. Tegnap nézettünk Adrikának vizeletet, az teljesen negatív, ennek nagyon örülök :D :D
Én nem tudom milyen vírusos ez amit összeszedett :shock: :shock: Hiába kapja köptetőt, nem köhög, kapja az orrsprét nem folyik az orra, a torokfertőtlenítőtől attól szerencsésen elmúlt a torokfájása.
Remélem nem visszafelé folyik neki a váladék :x :x :x

Szép napot nektek:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Gabi
Örülök, hogy jól van Adrika. :D Szerintem senki sem tudná neked megmondani -még talán doki sem-, hogy miféle vírusok vannak manapság. És, hát ugye az időjárás is kedvez most a terjedésüknek.
Élvezi Adri, hogy nem kell neki suliba menni?

30 fok- én nagyon bírom a meleget, de ez már nekem is sok lenne.
25-26 fokon még jól érzem magam. :wink:

Szülés: Sajnálatos dolog, hogy az a nézet alakult ki, hogy ügyeletes orvosnál, illetve szülésznőnél nem kap az ember ugyanolyan bánásmódot, mintha választott orvosnál szülne. Kérdem én: hivatástudattal rendelkező orvosnak nem kellene akkor is kedvesen, a legjobb szakmai tudását bevetve mindent megtenni a szülő nőért és gyermekéért, ha nem ismeri személyesen?
Gabi tapasztalata az ügyeletes orvosnál, szerintem azt mutatja, hogy embere válogatja, hogy ki hogy áll a pácienséhez. Van pozitív példa(ld. Gabi esetét) és van neg. is. Én már olyan esetről is hallottam, hogy valaki kemény pénzeket fizetett az orvosnak, és az mégsem ment be a szülésre.

Sok országban nem létezik választott orvos-,-szülésznő fogalma és mégis megszületnek a babák. Sőt, olyan körülmények között amiről mi még csak álmodunk.

Gabi. Neked lehet, hogy azt fogják tanácsolni, hogy időben indulj a kórházba. Esetleg, ha elérkezik a kiírt idő, akkor befektetnek. :wink: De biztos minden rendben lesz= csak semmi pánik.

Nem néztél utána a neten, hogy mi lehet az a jóindulatú zsírszövet Adrikánál?

Fősuli: Nem is tudom mit mondjak. :roll: Talán, ha havi szintre lebontjuk ezt az összeget, akkor nem is olyan sok.
Én tanultam egy suliban, ahol ugyanennyi volt a tarifa, pedig nem volt főiskola. Ja, és persze itt is könyvek, jegyzetek stb. még hozzá jött.

Na most már befejezem. :oops:

Szép napot!

Timi
thimó

Sziasztok!

Mi újság?
Mi ez a nagy tolongás? :)

Bízom benne, hogy mindenki jól van.

Jelentkezzetek, ha tudtok. :wink:

Gabi
A másik topikon sorra születnek a babák: :lol: :lol: Nem sokára Te következel. :D

Zita, van kedved mesélni magatokról?

Sziasztok!

Timi
thimó

Sziasztok!
Jöttem "tolongani" :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Bizony nemsokára megszületik Esztike :D :D már nagyon várom ám. Ma raktam össze a kórházi cuccomat, Krisztike egyből megyünk Teri mamához :D mondom nem ez anya csomagja a kórházba, amikor Eszike születik.
Na egész délelőtt menjünk a kórházba a babáért :wink: :wink: olyan édi volt.
Azért még mindíg félek ettől a pár naptól, de a párom itthon lesz vele végig, így vele gondolom jobban ellesz. :cry:

Amúgy jól vagyunk. Én már néha annyira nem, de már így a vége felé egyre nehezebb. Egyre többet keményedik a hasam, és fáj a derekam, na meg szinte folyamatosan fáj alul a medencecsontom annyira nyomja szét a kisasszony. :( :(
Remélem azért márc.-ig nem csinálja ezt velem folyamatosan :shock: :shock: bár most úgy érzem addig nem fogom húzni :shock: :shock:

Adrika már jár suliba, tegnap szóltam, hogy egyedül engedjék el és fél úton, a Fő útnál találkozok vele :D :D Ő már menne egyedül, de még nem merem úgy elengedni. Elég nagy kereszteződésen kell átmennie, és lámpa nincs a sok bunkó meg semmire nincs figyelemmel :evil: :evil: :evil: Sokszor a babakocsival is alig értünk át.....Reggelente is már onnantól egyedül megy. :wink: :wink:

Ildiék jól vannak, jól érzik amgukat. Élvezik a "semmittevést". ha szerencséjük van és bejön a meteorológusok előrejelzése, még szánkózhatnak is egyet :D :D :D :D

Nálunk jelenleg csak eső esik :shock: :shock: akkor már inkább hó, de ónoseső nélkül :shock: :shock:

Ti jól vagytok? Lassan a kicsid is elkezdi az ovit :D Mikor is kezdtek, márciusban ugye?
De nem szerettem már akkor egyedül otthon lenni, nem volt aki beszélt hozzám.
Majd most nemsoká a csendes félórákért fogok "könyörögni" :D :D :D

Amúgy Krisztike egyre többet beszél, bár sok mindent még mindíg nem érteni, de úgy igyekszik. :D :D

Na megyek, majd jelentkezzetek Ti is!!!

Sziasztok:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Akkor én is "tolongok" egy kicsit... 8)

Timi!
Mit meséljek? Kérdezz, úgy könnyebb. :wink: (Egyébként pont hétvégén érdeklődött utánad egy "közös" ismerősünk - nekünk rokonunk is-, S. Kati, már rég látott, hiányolt.... Ha gondolod, mehet pü-ben is... :)

Tényleg, az ovival hogy álltok? Mész majd vissza dolgozni?

Gabi!
Ovikezdés-nem volt kihez beszélni-ismerős...én akkor kezdtem babanetezni :lol:
Könyörgés csendes félórákért - na ez az!!! :lol: :wink:
Iskolával kapcsban lenne egy kérdésem: az újfajta tankönyvigényléssel, -támogatással kapcsban tudsz valamit???

Bocsi, hogy csak ilyen szűkszavúan, de a legkisebb tekereg az egyik karomban, csurgatja a nyálát meg tördeli az ujjaimat, az író kezem meg már görcsben .... 8) Z.
zichy

Jó reggelt!!!

Zichy
sajna tankönyvileg nem vagyok topon :oops:
Most az sem tudom konkrétan, hogy akkor a nagycsaládosoknak megmaradt e a kedvezmény vagy nem. Mindegy mikorra kell majd kiderítjük :wink: :wink: :wink:
Nem baj majd belerázódunk mi is mindenbe, már el vagyok szokva attól, hogy különféle papírok után szaladgáljak, nem baj, de legalább helyben el lehet ezeket intézni :wink: :wink:

Úgy néz ki megint változik a kórházi felállás :D :D Már elég nevetséges hétről-hétre más van, viszont a legújabb variáció tetszik nekem :lol: :lol: :lol:
Márc. közepéig van felvétel, és márc. végéig megy a szülészet :wink: így mindenképp beleférünk, jajj nagyon nem bánnám.

Febr. 15-től kell már a kórházi napidíjat fizetni, bár erről pont olvastam a neten a múlt héten, hogy ez a szülő nőket nem érinti :shock: Na mindegy akkor is megér nekem ennyit, hogy naponta tudnak majd hozzám bejönni a gyerekek :D :D

Lassan itt a farsang kinél mik lesznek a gyerekek?
Nálunk bár Adri konkrétan nem tudja majd hétfőn pontosan, de talán a fiúl kalózok a lányok sellőlányok :wink:
Ráadásul mikor már kölcsönadtam a ruháját, ami jó lenne sellőlánynak akkor mondja, hogy azok lesznek :evil: :evil: :evil:
Anyósom azt mondta addig nem szülhetek amíg nem csináltam jelmezt :D :D :D

Timi
gyere Te is!!!

A jövő héten már lesz Ildi is :wink: :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Jó reggelt!!!

Zichy
sajna tankönyvileg nem vagyok topon :oops:
Most az sem tudom konkrétan, hogy akkor a nagycsaládosoknak megmaradt e a kedvezmény vagy nem. Mindegy mikorra kell majd kiderítjük :wink: :wink: :wink:
Nem baj majd belerázódunk mi is mindenbe, már el vagyok szokva attól, hogy különféle papírok után szaladgáljak, nem baj, de legalább helyben el lehet ezeket intézni :wink: :wink:

Úgy néz ki megint változik a kórházi felállás :D :D Már elég nevetséges hétről-hétre más van, viszont a legújabb variáció tetszik nekem :lol: :lol: :lol:
Márc. közepéig van felvétel, és márc. végéig megy a szülészet :wink: így mindenképp beleférünk, jajj nagyon nem bánnám.

Febr. 15-től kell már a kórházi napidíjat fizetni, bár erről pont olvastam a neten a múlt héten, hogy ez a szülő nőket nem érinti :shock: Na mindegy akkor is megér nekem ennyit, hogy naponta tudnak majd hozzám bejönni a gyerekek :D :D

Lassan itt a farsang kinél mik lesznek a gyerekek?
Nálunk bár Adri konkrétan nem tudja majd hétfőn pontosan, de talán a fiúl kalózok a lányok sellőlányok :wink:
Ráadásul mikor már kölcsönadtam a ruháját, ami jó lenne sellőlánynak akkor mondja, hogy azok lesznek :evil: :evil: :evil:
Anyósom azt mondta addig nem szülhetek amíg nem csináltam jelmezt :D :D :D

Timi
gyere Te is!!!

A jövő héten már lesz Ildi is :wink: :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Bocsánat szórakozik velem a rendszer :oops: :oops: :oops:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gabi!

Ez a kórházas felállás nagyon jól hangzik!!! :lol: Drukkolok, hogy összejöjjön, ahogy nektek a legjobb!!

Tkönyvek: ez az, hogy a nagycsaládos kedvezmény megszűnik (mondjuk mi pont nem kaptunk még), és más alapon van jogosultság, de lényegesen kevesebb. Ez azért izgi, mert nálunk pont tegnap mondták az SZMK értekezleten, de hiányos volt a tájékoztatás, és két héten belül a szülőknek le kell adni a tkigénylést... :shock: Szal nem tudjuk még mi alapján, hogyan kell igényelni, gondoltam utána nézek, -kérdezek a dolognak, ahol csak tudok. :roll:

Papírok után szaladgálás: sajna én a mai napig alig bírom koordinálni a dolgokat, ezer helyről kell infót összeszedni, és minden folyton változik... :?

Farsang: a gyerekeim nagyon várják. Lánykám balerina szeretne lenni, anyag megvan, csak varrni kellene. Mamija elvállalta a megtisztelő feladatot. :lol: Kisfiam farsangja tök gáz. Elvileg aznap délután lesz az isijükben, mint a lánynak az oviban, ráadásul az egész suli összevontan, ha jól tudom, du. 16-19-ig. A kicsik jelmezesdit szeretnének, a nagyok diszkót..... no comment :? :x
Amúgy valami szolidan rémisztő jelmezt szeretne, d ilyen felállásban inkább kihagynánk és valami más módón pótolnánk neki a kimaradt farsangi mulatságot, mert tényleg várja. :(

Kalóz-sellő összeállítás: tuti! :lol:

Bizony, Timi gyere csak! Nézd, én is hogy rákattantam az írkálásra! :oops:

Szép napot mindenkinek! Z.
zichy

Zichy
de szemét dolog, hogy párhuzamosan lesznek a farsangok.
Nálunk ilyen szempontból elszórják, és soha nincs több intézményben is egyszerre :wink: :wink:
Nálunk már az oviban is az a trendi, hogy csoportosan szerepelnek, így nálunk kimarad az, hogy a gyerekek mik szeretnének lenni. :(
Remélem sikerül valahogy megoldanotok, hogy egyik gyerek se bántódjon meg :( :(

Akkor a tankönyvtámogatás már tuti, hogy változik.
Mondjuk nálunk ez a mostani év sem volt semmi a 2 általános iskola között. Az egyikben a nagycsaládosok, és a szociálisan rászorulók teljesen ingyen kapták a könyveket, míg a másik suliban a munkafüzetekért mindenkinek kellett fitzetni :shock: :shock: Holott a törvény szerint az állam 10000 ft.-tal támogatta ezeket a gyerekeket, elvileg csak az ezen felüli összeget kérhették volna.
Így iskolafüggő is a dolog :? :?

Már nem is emlékeztem, hogy ilyenkor kell igényelni a könyveket :roll: :roll:

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Itt vagyok végre. :wink: Reggel a férjem ült a gép előtt, ezért nem tudtam jönni. Olyan ari volt, megnézte nekem a Babaneten és mondta, hogy írtatok. :) :)
Örülök is ám: :D :D Aztán ebéd után nem tudtam belépni. :twisted: Nektek nem csinálja mostanában ezt a Bnet?

A "tolongás"-sal nem akartam senki sem megbántani. Remélem nem is tettem. :roll:

Zita
Gábor és Kati: nagyon szeretem őket. :D Rád bízom, hogy ide írsz-e vagy pü-ben.

Mennem kell Beniért, de még jövök.

Timi
thimó

Zita
A Gyülit itt is vállalom, ha esetleg ezért gondoltál a pü-re. :wink: Na, szóval ahogy gondolod.

Hogy mit mesélj magatokról? Én gyakorlatilag onnan elvesztettem a fonalat, hogy összeházasodtatok T-sal. Éltetek Pesten, ezt tudom. Ott tudtál dolgozni? Mi volt az oka, hogy visszajöttetek? Milyen az élet 3 gyerekkel? hogyan tudod megoldani az oviba-suliba járást? Ilyesmikre gondoltam. :wink: Ja, és még az is érdekelne, hogy tudsz-e vhová Istentiszteltre járni? Mesélhetnél a gyerekeitekről is. Szüléstörténetet is szívesen elolvasnánk. Gondolom Gabi is.

Gabi
Látod, látod nem lesz itt semmi gond a szülés körül.
Én is drukkolok nektek. :) :)
Nagycsaládosok: :D :D

Aranyos lehetett Krisztike, azzal, hogy menjetek el a babáért a kórházba. :D Nekem Beni szülés után sokáig kereste a babát a hasamban. Nem értette, hogy az a baba, akit hazahoztam ugyanaz, mint aki a pociban volt. Ő is két éves volt, amikor a tesója született.
Épp tegnap gondoltam rá, hogy Dávid lassan 3 éves. Benikének már 3 évesen volt egy 1 éves öccsikéje. :wink:

Ovi: igen, márciusban, de legkésőbb április elején szeretném vinni. Nem nagyon akar menni . Azt mondja, hogy nem szereti az óvónénit.

Dolgozni, úgy néz ki egyenlőre nem fogok tudni elmenni. Nehéz segítség nélkül (szinte lehetetlen) megoldani az oviba hordást munka mellett. Nekem legalábbis nem sikerül. Az az igazság, hogy én nem ismerek senkit, aki Gyes után vissza tudott kerülni a munkaerő - piacra. Esetleg 1-2 diploma, nyelvvizsga birtokában... :wink:

Zita, te tudtál dolgozni Gyarmaton?

Farsang: Beni először pókember akart lenni (fiúk :roll: ). Most ott tartunk, hogy túró-rudi, vagy rosszcsont-rudi. Hogyan fogom megcsinálni, azt még nem tudom. Tavaly Tirgris lett volna, de pont a farsangra lebetegedett.

Sziasztok!

Timi
thimó

sziasztok!
Délután én sem tudtam belépni, de mostanában többször is van ilyen :cry: :cry: :cry:
Pedig ma nem sok mindent csináltam :oops: :oops:ritka de takarítani nem kellett, a főzés ügyesen meglett, így olvasgattam, ja apa meg elvolt a kicsivel :wink: :wink:
Még kihasználom ezeket a ritka órákat :D :D :D nem sokáig leszek ennyire "szabad"

Timi
én tuti nem haragudtam meg a "tolongás" miatt. viszont van olyan nap amikor csak elvagyok semmihez nincs kedvem, még írni sem. Ilyenkor olvasok, na meg a párom megint uralta a gépet, nálunk hétvégén én háttérbe szorulok :lol: :lol: Viszont egy kis kikapcsolódás neki is jár :wink: :wink:

Őt azzal akasztottam ki amikor képes voltam bababoltok honlapjait órákig böngészni, babakocsi után :shock: :shock: már a végén azt mondta, hogy hagyjam őt ezzel :D :D én sem nézek az autókat, azért nem ugyanaz, de mindegy. Autóra most nincs pénzünk, a babakocsi meg kell :lol: :lol: :lol: Ha igaz holnap meg is lesz :wink: :wink:

jópofa a Túró-rudis ötlet is, az simán megvalósítható :wink: :wink: :wink: főleg ha pöttyös rudi akar lenni. Ilyen tavaly volt itt is, és nagyon mutatós volt :wink: :wink:
ezek az egyedi jelmezek annyira jók, sokkal jobb mint az előregyártott kész jelmez :wink: :wink:

Nekem Adriék egy évben hawai táncosok voltak ( ő akkor tavalyi táncost mondott :lol: :lol: ) raffia szoknyát csináltunk nekik, és "láncot" krepp-papírból, olyan szépek voltak.

Neked a fiúk már egy csoportba nem mehetnek? Nálunk néha megengedik, hogy különböző korú testvérek együtt lehessenek, vagy legalább átmehessenek egymáshoz. :wink:

na további szép napot nektek:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Tavalyi táncos= ez nagyon jó. :lol: :lol: Most már tavalyi. :wink:

Adjatok ötletet, hogy csináljam a Túró-rudit? Én kartonra gondoltam.

Én azt is mondtam, hogy legyen nagy ho-ho horgász... , de nem akar.

Babakocsi: gratulálok hozzá, hogy sikerült kiválasztani. Bőség zavara van a boltokban. Az árak meg... :roll:

Na, majd holnap jövök.

Timi
thimó

Timi

Itt a Túró rudi olyan volt, hogy lepedőből volt varrva egy "zsák", arra voltak piros kartonból pöttyök ragasztva. A fején azt hiszem kartonból készült valami volt. Ja a kezei kinnt voltak a jelmezből :wink:

Jó éjszakát:Gabi

Holnap csak délután jövök :wink: délelőtt utolsó vérvétel, uh, és kenetvétel :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Jó reggelt! :D

Nálunk még semmi hóra utaló jelek nincsenek, pedig ugye tegnap a híradó... Inkább tiszta (napos?) időre számítok... Felétek?

"tolongás": nekem nagyon tetszett :lol:

Húúú, Timi! Ennyi kérdésre nem számítottam! :shock:

Pü: azért gondoltam, hogy
1., ne offoljam a topicot (esetleg)
2., tapasztalat meg a férjem tanácsa is, hogy túl sok privát infót nem szabad nyílvános helyre feltenni
3., ismerősökről meg pláne nem szeretnék bármit is a tudtukon kívül itt a neten. :wink:

Szóval, ha nem bánod, a költözési "kálváriánkat" inkább pü-ben írnám, meg ismerősökről is. :)

Születéstörténetek: háát, már bepötyögtem pár topicba, majd időm adtán vázolom itt is - ez mindig hálás téma. :D

3 gyerek: naggyon jóóó!!!!! :lol: Meg kell tanulni ügyesen szervezni a mindennapokat, és akkor havaj. :lol:
Mondjuk mi nehezített pályán siklunk, mert a férjem Pesten dolgozik, minden nap jár, a gyerekeknek Gy-on van az isi-ovi, kocsi csak egy (távközlekedést 3 gyerekkel nem méltatom). Mondjuk segítség, ha muszáj, akad, de igyekszünk saját lábon állni. Az időt nagyon megbecsülöm és órára beosztom, ez nélkül káosz. Most még szuper, mert nincs kerti munka, tatarozás (ezekről ti is mesélhetnétek :wink: ) és momentán nagylányom is itthon, örömmel foglalkozik a picivel - most is :oops:

Jelmezek: tök jókat írtatok! Timi, én is lepedőre szavazok, mert kartonban nem tud mozogni.
Táncos: az enyémek tavaly néptáncosok voltak, nem nagy ötlet, mert ők néptáncolnak, csak felvették a szereplő ruháikat, de nekik tetszett, nekem meg nem kellett két rókázás között a jelmez fölött görnyednem :oops:
Azelőtt, középsőben a fiam "A new-yorki szabadságszobor" volt, kiscsopiban meg óratorony. :D

Munkahely: én gyerek nélkül, férjezetten sem tudtam Gy-on elhelyezkedni. Anno azt mondták, hogy bizti majd jön a baba, őket ne szívassam :x Megjegyzem, van ismerősöm diploma ide, nyelvvizsga oda, állástalan. :x És mostanság már a protekció sem adu ász. :(

Babakocsiválasztás: ismerős. :) Nálunk úgy dőlt el, hogy volt némi elképzelés, aztán mikor mentünk az utolsó bevásárlókörútra a legmegfizethetőbb helyen néztük a kínálatot. Végül akciósan sikerült venni, és a gyakorlat felülmúlta elképzeléseimet, hála Istennek ami van, nagyon bevált. :)

Utolsó nagyvizsgálat: gondolom, jó már a finisben. :)

Bnet: nálunk tegnap este volt nagyon gyatra a net. Alig jött be valami, Nagylány épp mesét hallgatott (volna) de sokszor megszakadt. Megnéztem, a Bnet meg be sem jött. :?

Mennem kell, ma még alig csináltam valamit és mindjárt 9! :roll: Z.
zichy

Sziasztok!

Zita
Ok. Én is azért mondtam, hogy rádbízom, mert nem tudom, hogy mennyi személyes infót akartál írni. Ha lesz időd, írj privit! Hol is laktok most?

Óratorony, szabadságszobor= ezek is szuper ötletek :D

A túró-rudinál összegyűrődik a lepedő, nem? Én még nem láttam ilyen jelmezt, csak olvastam róla.

Megyek, mert ebéd még sehol.

Szép napot! Timi
thimó

Sziasztok!

Mégis vagyok, nem igazán úgy alakult a délelőttöm ahogy terveztem.
Reggel kivártam a kartonozóban a fél órámat, utána megyek a terhesgondozásra, mert ott adják ki a beutalót a vérvételre és az uh.-ra, erre közli az ott lévő csaj, hogy ő nem adja ki, mert (hülye :wink: :wink: :wink: ) a védőnő az előző sorban beírta, hogy utal a 3 rutinra, köv. rublika jan 30 visszarendelés ideje. hiába koptattam a számat, hogy az a védőnőhöz vonatkozik, nézze meg előbb is mindíg beírta mikor menjek vissza hozzá :( :(
Na mindegy közölte, hogy nem és kész. Azt hozzáteszem terhesgondozás csak hétfőn és csütörtökön van 30.-a pedig kedd!!!! No comment.....
így jól megszívtam, már bocsánat, mert jövő héten szabin lesz végig a dokim, ugye máshoz nem óhajtok menni, így marad a 2 hét múlva hétfő :roll: :roll: :roll:

na kidühöngtem magamat, bocsánat :oops: :oops: Pedig úgy örültem, hogy ma végre láthatom a picit. :cry: :cry:

Itt is süt a napocska. Igaz reggel hideg volt, Adrika tesztelte is a befagyott pocsolyákat :roll: :roll: :roll: Én meg nem győztem kerülgetni nehogy elcsússzak :roll: :roll: :roll: ezt útálom a télben a csúszós részeket....
pedig úgy várják már a havat.

a szervezésre én is kíváncsi vagyok, hogy fog sikerülni. Amitől egy kicsit tartok reggel, hogy készülünk el, de majd megoldjuk. ha minden kötél szakad lesz olyan akivel Adrikát tudom reggel küldeni, az illető is a suli felé megy dolgozni, fél 8-ra, és mehetnek együtt. Ráadásul imádják is egymást :D :D :D
Ez olyan érdekes, Adrinál nem volt "napirend" hagytam, hogy ő maga alakítsa ki a napirendjét. Végül is rendszeres volt...
Krisztikével, már alakítottuk, ugye akkor az ovi miatt. de tök jól beállt arra, remélem most sem lesz gond.

babakocsit én is azért szerettem volna újat, és lehetőleg tartósat, mert én mindíg gyalog megyek, naponta ugye általában 2-szer.Bár van autónk én nem tudok vezetni, meg a párom azzal is jár dolgozni. Normál esetben én sétálok a kislányért, de most terhesen azért sokszor besegít. :wink: :wink:
Mi az első babakocsival úgy jártunk, holott az is új volt, és akkor sem számított a legolcsóbbnak, hogy 4 hónapos használat után eltört a váz :shock: :shock: :shock: alul.
Ismerősöknél vettük, se blokk, se garancia :shock: :shock: :shock: Bár megcsináltatták, de elég sok volt vele a gond.

Most Bergon tipusút választottunk, sok jót olvastam róla, remélem ez most beválik.

Jók ezek az egyedi jelmezek. Nálunk mint írtam is a szokás a csoportos szereplés. Mini csoportban bohócok voltak, kicsiben hawai táncosok, nagycsoportban hófehérkék, és törpék, középsős farsang kimaradt, akkor született a pici. A suliban tavaly varázslók és tündérek voltak :wink:

Itt Pásztón sincs sok munkalehetőség. Ráadásul nekem is van egy olyan végzettségem amivel nem tudok konkrétan mit kezdeni :shock: :shock: Én szerencsésen el tudtam Adrika után helyezkedni, ráadásul egy olyan munkahelyre ahol tisztelik azt, hogy valaki fiatal, és családja van :D :D Nekem soha ebből semmiféle problémám nem volt, a gyerek mindenelőtt!!! És ez a mai világban tényleg baromi ritka.
Imádtam ott dolgozni...

na kicsit sok lesz belőlem, úgyhogy abbahagyom :shock: :shock:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Timi
itt találsz egy jó pár farsangi ruhaötletet :wink: :wink: :wink:
van túró rudi is :wink: :wink: legalábbis leírás

http://gportal.hu/portal/kereki/

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Találtam egy másikat is, itt is van egy csomó jelmezötlet

http://www.gyermeksziget.hu

ez pedig egy nagyon jó gyerekoldal. Tök jó feladatok vannak rajta :wink: :wink: :wink:

http://www.kiskobak.hu

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Tegnap csak kutyafuttában tudtam írni, így most megpróbálom pótolni. :wink:

Gabi
Köszi a linkeket, megnéztem őket. Lehet, hogy a fiam bohóc lesz és nem Túró-rudi. :o Még az időpontját sem tudjuk a farsangnak, de ez már a 3. változat a jelmezre. Nem tudom, mit fog még kitalálni. :roll: Bohóc-jelmezről is találtam ötletet, nem lesz gond (remélem).

Sajnálom a tegnapi bosszúságot. Hát igen, nem könnyű elviselni az ilyen "kedves" eü-i személyzetet. A férjem azt szokta mondani: " hogy az ilyen ne emberekkel foglalkozzon, hanem menjen kapálni"
Akkor most semmit nem csináltak meg?
Én is úgy szerettem az uh-ot. Olyan jó volt látni és képet kapni róla. No, de kitartál nem sok idő és már a kezedbe is foghatod Esztikét. Nekem Beninél pénteken volt az utolsó kötelező uh és vasárnap már folyt a magzatvíz. :)

MINDENKI
Babakocsi: Mi anno egy nagyon kedves családtól kaptuk ajándékba a babakocsit. Az ő gyereküké volt, aztán használta Benike, majd Dávid és tavaly odaajándékoztam egy roma asszonykának (itt lakik az utcánkban) és még mindig használja. Úgy örülök neki. :lol: Pierre Cardin (lehet, hogy nem így kell írni) a márkája. Jó nagy kerekei vannak, rugós, kényelmes volt tolni stb.
Ahhoz képest, hogy már hány gyereket kiszolgált még mindig kocsi. Na jó, a nap kicsit kiszívta már a színét. Lehet, hogy nem a legdivatosabb, de én úgy szerettem.
Eltört váz: :twisted: :twisted: Nem semmi.

Nekem is az vált be, ha pontosan beosztom az időmet. Nekem mondjuk már nincs pici, de van egy Dédikénk, aki felér egy 3. gyerekkel. :wink: Na, ezt most hagyjuk. Ezért is gyengém a B.net, mert könnyen ittragadok. De, ha jó a társaság, akkor megéri időt szakítani rá. :D

Én úgy csináltam, hogy reggelente összeírtam a legfontosabb teendőket és azt megcsináltam( ha tudtam.)
Voltak azért zűrös napjaim a két csemetével, ha mondjuk mennünk kellett tanácsadásra. Izgi volt egy picivel és még egy alig 2 évessel jó km-t gyalogolni, várakozni, boltba menni( ha már ott voltam), majd haza. Nagyon szuper gyerekeim vannak, így általában nem volt gond. Viszont az előfordult, hogy a pici megéhezett és nem tudtam megszoptatni az úton. Őszintén megmondom, én egy kicsit ezért sem akarok (egyenlőre) 3. gyerkőcöt, mert elég sokat kínlódtunk segítség nélkül. Nincs rá jobb szó. Jogsim nekem sincs, de autóm se. (Transporter a férjem munkaeszköze) A férjem nekem is hajnalban megy és este (6-7óra) mire hazaér. Amikor az ovit elkezdtük vittem Dávidot esőben, hóban, szélben stb. magammal. Én csak annyi segítségre vágytam volna, hogy ha nagyon szükséges legyen kire bízni a kicsit. De, hát ez nekem nem adatott meg.
A gyerekekben és bennünk is nagyon kialakult az összetartozás érzése. Ezt a mondókát szoktuk mondani az oviba menet:
"Egy csapat vagyunk, összetartozunk"

Bocsánat, a sok betűért. :oops:

Mennem kell, mert elkésünk az oviból. (megint)

Szép napot nektek!

Timi
thimó

Sziasztok!

Timi, én nagyon szeretem a sok betűt! :lol: :wink:

Próbálok írni, de Nagylány kérdezget közben, tetszenek neki az emotikonok... :lol: (meg alkudozik melyik szoknyáját vegye fel - természetesen fodros nyárit szeretne :lol: )

Tényleg nehéz segítség nélkül. Mivel általában én is így szoktam, jön velem mindig az összes gyerek. Mikor a pici megszületett, mindenki kérdezte a környéken: " és a kicsit hova rakod, mikor viszed a gyerekeket reggel?" "Be az autósülésbe és jön velünk, mint díszkíséret" - így is lett. Bent a városban, reggel az isiben, oviban sokan jöttek, sajnálkoztak, hogy szegény kisbabát fel kellett korán ébreszteni. Pedig nem kellett, kelt ő magától. Pár hét alatt szépen megszokta a reggeli meg délutáni autókázást, legtöbbször csendben szunyókél, de ha ébren van, felkapom és örömmel nézegeti a tesói kis haverjait. Ha őszinte akarok lenni, a 3 gyerekkel való közlekedést, ügyintézést egyedül a tapintatlan emberek kéretlen kérdései, "jótanácsai" nehezítik-keserítik meg. :?
Vannak helyzetek, mikor jól esne némi figyelmesség, pl. ha beteg a nagy, soronkívül bevihetném a dokihoz és nem kellene az egészséges picivel órákat várnunk a bacis rendelőben vagy bébicsőszt keresni mellé és izgulni, hogy végzek-e időben, mire megéhezik ....
Hóban, esőben stb. mi is csináltuk. Bár már kezdek lazulni, ilyenkor minden lelkifuri nélkül halasztom a teendőt és otthon maradunk. Rájöttem, hogy minden megvár. :wink:

Babakocsi: eltört váz: :( Bergonnal ez bizti nem lesz, mert az jó erős.Itt a városban a legtöbben ezt használják. Nekünk sok bkocsink volt (ez a gyengém :oops: ) és az egyiknél történt, hogy eltört egy alkatrésze, mert alig bírtuk bepréselni az autó csomitartójába. :( Nagy nehezen kijavítottuk, de el is adtuk és vettünk egy kisebbet. Most úgy vettük a bkocsit, hogy még az üzletben kihozta az eladó és belepróbáltuk a csomitartóba. :lol: Most Graco kétfunkciós, nagykerekesünk van, eddig bírja a kiképzést. :lol:

Farsangi linkek, gyerekoldalak: nagyon jók!!! :D
Nálunk most a www.egyszervolt.hu a sláger. :wink:

Gabi, terhesgondozás: :( :( Sosem értettem, hogyan tudnak kismamákkal ilyen taplók lenni. :(
Szerencsére nekem nem volt ilyen élményem, igaz nekem már az is elkeserítő és kimerítő volt így harmadjára, hogy az utolsó két hétben szinte naponta jártam be vmilyen vizsgálatra ( medencevégű fekvésben maradt a drágám :lol: ).

uh: nos, én azon kevesek közé tartozom, akik szinte csak akkor láttuk a bébit uh-on, ha magánrendelésre mentünk. Mi egyik gyerek nemét sem tudtuk, csak születéskor lepleződtek le. (Na jó, elsőnek nem is akartuk, már azért sem mert tutira tudtam, hogy csak fiú lehet 8) ) De azért megnyugtató volt hallani mindig, hogy minden rendben ott bent. :wink:

Gabi, régi munkahelyed: aztaaa, na ilyet tényleg ritkán
hallani! :shock: :D Ez nagyon jó!

napirendkialakulás a babánál: nálunk is ez vált be. Megfigyeltem, mikor mennyit alszanak, aztán hozzájuk igazítottuk a napi programot. Első két gyerkőnél könnyű volt, mert itthon voltunk, semmi kötöttség, max annyi, hogy a nagyobb du-i alvását összehangoljam a kicsiével és akkor én is nyertem egy kis szabadidőt. Most pedig annyi, hogy a kicsi ébredéséhez igazítjuk a reggeli indulást és az esti fürdésidőre is igyekszünk mindig hazaérni (vagy legalábbis kádközelbe, volt, hogy anyukámnál pancsizott :lol: ), mert ahhoz nagyon ragaszkodik.

Nálunk még semmi hó... Szikrázó napsütés és zima. Felétek?

Azt hiszem, most én is hoztam a formámat, igyekszem is tovább háziasszonyi teendőimhez... Z.
zichy

Sziasztok!

Ismét én. :wink:

Gabi.
Elfelejtettem írni neked, hogy láttalak a másik topikban. Mármint képet rólad, rólatok. Szép nagy és kerek poci: :lol:
A babakocsit is láttam: nagyon szép. Reméljük tartós is lesz.

És még valami: Én nem tudtam, hogy most volt a szülinapod, de ott ezt is megtudtam. :wink: Megkésve egy kicsit: Boldog születésnapot kívánok! :D :D
XXX= én is ebbe a csapatba tartozom már aug. óta. Nem is olyan rossz. Üdv közöttünk. :D

Timi
thimó

Sziasztok!

Kicsit lazítok núdlikészítés előtt :D :D :D

Timi
köszönöm a köszöntést.
xxx ez van, a párom állandóan ezzel húz, mikor összejöttünk mindíg tininek hívott, akkor még ugye tizenéves voltam :wink: :wink: :wink:
Egyébként meg azt mondják egy nő életében a 30-as évek a legszebbek, szóval használjuk ki maximálisan :D :D :D

Majd estére megkeresem Adrikáról készült bohócos képet, és felteszem, oké???? Egyébként az egy nagyon hálás jelmez :wink: :wink: :wink:
A kicsid ő nem szeretne beöltözni ?:D :D
Nálunk úgy néz ki a tornateremben lesz a farsang ami elég kicsi, a gyerek és a hozzátartozó ahhoz a helyhez képest sok, így ha egyben leszek is nem valószínű, hogy elmegyek. Ilyenkor csak jól felhúzom magamat, mert mindenki siet, és tolakodik és azt várja húzzam be a hasamat én, mintha az még menne :shock: :shock:

Babakocsival akkor nektek is olyan szerencsétek volt mint Ildiéknek :wink: :wink: Ő is használtam kapta, de még most is kocsi.
Hát ami Adrié volt az mint írtam eltört, és sportkocsinak már nem is használtuk, kaptunk egy kicsi kétfunkciósat sógornőméktől, az volt. Krisztikének hasznáéltuk, és 3 hónaposan ahogy volt a keresztelője elmentünk Ildivel sétálni. Mi a keresztszülőktől sportbabakocsit kaptunk, amit ugye tesóm tesztelt akkor :lol: :lol: mire hazaértünk újra eltört a nagy kocsi. Szidtam mint a bokrot, hogy legalább 1 nappal előbb tette volna, mert akkor visszaviszem a sportkocsit és ráfizetek :evil: :evil: :evil:
Szóval nekünk nagyon leépült ki is lomtalanítottam, de azóta már lattam a városban :lol: :lol: :lol:

Nekem nagyon nagy szerencsém van a környezetünkkel is. Mi egy zsákutcában lakunk nagyon jó kis közösség van, és a szomszédok nagyon segítőkészek :D :D :D
Mikor Adrika volt csak és dolgoztam, de beteg lett, v. nem volt ovi volt, hogy az apja 1 óráig vele volt ment du.-ra vitte át a szomszédasszonyhoz, aki hazakérezkedett a munkából :!: és a mama ha jött hozta haza :D
Szóval ilyen szempontból nagyon jó :wink:

Anyuék kicsit messze laknak, de minden rosszban van valami jó, lesz hol nyaralni nyaranta a gyerekeknek :D :D :D
Gyerekként mi is mindíg mamáéknál voltunk, és olyan jókat játszottunk :wink: :wink: általában 5-en voltunk együtt :D

Zichy
ismerős felállás a betegséggel kapcs.-os várakozás.
Nálunk sem néz senki semmit. Még talán így terhesen előre vesznek, de ha beteg kicsivel vagyok, voltam akkor nem. Volt, hogy 1 órát üvöltött a kicsi a váróban, de nem hívtak be :cry: :cry: :cry: Ráadásul már egy jó ideje a fertőző várót bezárják, kis helyiség de nincs pénz fűteni....így minden franccal egy váróban várakoznak. Ez nagyon jó tud ám lenni....

Nálunk is süt a nap, de nagyon csalóka. Bentről nagyon jó, de kinnt hideg van ám :( :( :(
Reggelre a lakás is nagyon lehűlt. Míg a pici nem születik meg központival fűtünk, és így azért nehéz szabályozni.
Krisztikémnak vacogott a foga ahogy öltöztette az apja :lol: :lol:

Nagylányod beteg? azért van otthon veled?

Az egyszervolt Adrikának is tetszik, bár én nem sokat engedem gép elé. Ha alszik a kicsi és ráérek inkább társasozom vele, nekem is jól esik. Blankózni szoktunk általában és kicsit én is gondolkoztatom az agyamat legalább :wink: :wink:
Ő meg rengeteget tanul vele helyesírásilag...

na megyek, mert nem lesz ebéd a páromnak :wink:

További szép napot!!!

Nálunk ma kapják a gyerekek a bizonyítványt :D :D :D

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Zita
Én most már teljesen össze vagyok zavarodva. Utolsó információm rólatok, hogy beköltöztetek Gy-ra.( S. G. és neje :lol: ) Na, de akkor nem értem a kertet és a tatarozást.
A privit várom.

Nekem is sokkal könnyebb lett volna, lenne, ha autóval vihetném-hozhatnám a gyerekeket.
Bizony volt úgy, hogy kinnt esett az eső, Dávid lázas volt, Beni az oviban. Dilemma: mit tegyek? Dávidra esőkabát, fel a biciklire és spuri Beniért. Én ilyen esetekre gondolok, hogy nagyon jó lenne segítség.
Volt egy pár meddő próbálkozásunk a szomszéd nénivel. Átjött olyankor, ha Dávid beteg volt, hogy én elmenjek Benusért. Aztán kiderült, hogy ez számára (ill. a fia számára) terhes.
Sajnos, Dávid tavaly télen sokat volt beteg, így kibírtam volna egy kis önzetlen segítséget.

Egyébként kevés ember van, akire rá bíznánk a gyerekeket. Talán jobb egyedül, mint egy mindenbe belekotyogó nagymamával osztozni a gyereknevelésben.
Én volt, hogy megkaptam anyósomtól, hogy burokban neveljük a gyerekeket ( max. 3-4 alkalommal kértünk tőle segítséget), mert nem bízzuk rá őket, hanem mindenhová együtt megyünk. Szerinte a gyereknek nincs helye a hitvesi ágyban, két évesen már nem kellene szoptatnom, meg ilyesmi. Mondjuk soha nem volt tolakodó, csak elmondta a véleményét. Én meghallgattam, bár nagyon uncsi volt ( de tisztelettudó vagyok :D )majd elfelejtettem. :wink:

Nekem a tervekben szerepel jogsi és egy kis autó. Ezt nem tudom megszerezni, amíg Dávid nem lesz ovis. :) Addig nem szeretnék 3. gyerkőcöt.

Gabi
Nudli= mi is nagyon szeretjük, és a gombócot is. Te szoktál tésztát is gyúrni? Én nem. :oops: Vagyis már csináltam ( a párom noszogatott), de nem volt benne köszönet. :lol:

A bohócképet szívesen venném. :D

Ide is felrakhatnál egy terhes-képet. Szerintem többen is olvassák ezt a nógrádi-topikot és biztos örülnének. :D

Bizonyítványról majd kérünk beszámolót.

Zita, a te fiad is kap már valami értékelést?

Nálunk is szép idő van. Süt a nap, de azért egy-két felhő már megjelent.

Sziasztok!

Timi
thimó

Sziasztok!

Legelőször is nagyon szép bizonyítványt hozott haza Adrika :D :D :D ugye jegyben nem tudom kifejezni, mert szöveges értékelés van 4. osztályig.
Tulajdonképp a nyelvtani résznél van olyan,hogy kevés hibával dolgozik, a többinél a legjobb. Osztáskor kitünőre jellemezte a tanár bácsi :wink: :wink:

Zita
Te, hogy vagy ezzel a szöveges értékeléssel? Én nagyon nagy melléfogásnak tartom. Nálunk ettől függetlenül pl. matekból a tanítónéni ad jegyet is. Akinek teljesen hibátlan a felmérés csillagos, vgy dicséretes 5-ös. Hadd ne mondjam a gyerekem sokkal jobban örül ennek, mint a dicséretes piros csillagnak, holott elvileg ugyanaz :D :D :D az 5-ös csak ösztönző, értékileg megegyezik.
Na jó még a mi időnkben sem volt első osztályban jegy-osztás, de azért 4.-ig, szerintem sok....

Itt nálunk nem esett hó, pedig egész hétvégén készülődött esni. Pár apró pehely, de semmi :cry: :cry:
Már apa is panaszkodik, hogy nincs nem képes esni legalább annyi, hogy egyszer jól megszánkóztathassa a gyerekeket.
Ráadásul mivel mi egy elég rövid zsákutcában lakunk és ide nem járnak havat túrni, ha esik sokáig megvan :D :D :D
Most olyan szél volt egész éjszaka :shock: :shock: :shock:

Timi
nudlit és gombócot régebben mindíg én csináltam, de Krisztike mellett leszoktam róla. Ő annyira nem volt türelmes, így kényelmesebb volt a kész boltit megvenni :wink: :wink: Árban is kb. ugyanott van, mert nekünk mindent venni kell hozzá.
Viszont a saját azért sokkal finomabb, a gyerekek olyan jóízűen ették lekvárral :D :D :D és nem lett másnap sem olyan kemény mint a bolti szokott.
Szóval lehe, hogy sok macera van vele, de ha később tudokmajd csinálni a gyerekek mellett akkor fogok is :D :D

Amúgy mint régebben írtam, nem vagyok egy konyhatündér. Ill. annyira nem köt le. :shock: :shock:
Ha nem muszályból kell, hanem van kaja, de megkívánok valamit sokkal szívesebben készítem el :wink: :wink: :wink:
Inkább szívesebben vagyok az udvaron és a kertben :D oké nem a mostani állapotban :wink: hanem úgy általában.

A múltkor mondta épp a barátnőm anyja, hogy majd 3 gyerek mellett megszeretem a sütést is :D :D kíváncsian várom. Az igaz, hogy amikor olyan jóízűen esznek valamit akkor nem számít mennyit bajlódtam vele :wink: :wink:

Ja a bohócképet majd megkeresem még nem volt rá időm, bocsi.
A hétvége az általában elég zsúfolt szokott lenni :wink: :wink:

Na most megyek eszek, mert anélkül nem indulhatok el :wink: :wink:
Szép napot mindenkinek:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Timi
még azt akartam írni, hogy remélem összejön a vezetés majd :wink: :wink:
Én amióta meg vannak a gyerekek úgy utálok autóba ülni. Ha hosszabb távra megyünk a páromat állandóan kiakasztom, hogy hova kell sietni. Én a leglassúbb traktor mögött is türelmes vagyok ám :oops: :oops:
A tél az meg számomra kész idegbaj :oops: :oops: Amikor meg a fiúk tesztelik mennyire csúszik az autó :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Szóval én tuti maradok a babakocsinál. Azt "vezetgetem" csak :wink: :wink: :wink: Ha meg majd kinőljük, marad az egészséges séta :wink: :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Benike péntek óta beteg. :cry: Torokgyuszi, majd krupp, 39 c láz.
Mostanra már jobban van egy kicsit, túl van a nehezén.

A hétvégén nem sok házimunkát tudtam csinálni, mert nagyon igényelte a babusgatást. Örültem, hogy vmi kaját össze tudtam gyorsan dobni. Tegnap tudtam csak mosogatni, mosni, takarítani: minden felhalmozódott. Ma folytatom, mert még mindig le vagyok maradva. :roll:

Egyébként most jöttünk a dokitól (kismillióan vannak), de Hála Istennek nincs komoly baj. Köptető,lázcsill, kalcium, septofort,- ennyi a gyógymód. Eddig is ezt adtam neki. :wink: :wink:

Adrika
Gratulálok a bizonyítványhoz. :lol: Ügyi vagy. Csak így tovább.

Ha valamikor utolérem magam, majd jövök.

Timi
thimó

Sziasztok!

Na tegnap megvolt a szülői :wink: :wink: a Santa Maria zenére fognak jönni hajóval, és táncolnak majd. Fiúk kalózok, matrózok, lovagok, indiánok lehetnek, a lányok sellőlányok, bennszülöttek vagy indiánok :wink:
Természetesen Adrika sellő szeretne lenni-hiába igazi kiscsaj :D :D viszont az a ruha kölcsön lett adva. :cry:
A bennszülötthöz a raffiaszoknyát még meg is csinálnám, mert azt már csináltam, de ahhoz barna bőr kell. Mivel szokták bebarnítani a bőrt, nem tudjátok véletlenül?? :shock: :shock: :shock:
Indián nem szeretném, hogy lenne, mert ahhoz főként nincs ruhánk, és elképzelésem se :cry: :cry:

Viszont ki vagyok akadva. Ebbe a városba már minden hülyeséget kitalálnak :shock: :shock: :shock: A kórház ugye teljesen új épület valami 5 éve épült, teljesen modern, na mindegy az ugye megszűnik, átalakul.
A városban van 2 általános iskola teljesen más tantervvel, más könyvekből más módszerekkel tanítanak. Erre most a 2 iskolát akarnák összevonni :cry: :cry: :cry: :cry: De a mi iskolánk járna rosszabbul, holott az az erősebb :cry: :cry:
Szóval kész röhej. remélem nem lesz belőle semmi.
Itt a környező falukban is sorra zárják be az iskolákat és az ovódákat :cry: :cry:

Na nem lombozom a hangulatot tovább. Jó hosszú volt ám a szülői, legalábbis nekem nagy hassal a hagyományos iskolapadban. Szegény picikémnek sem tetszett, biztos nyomhattam őt. A "padtársam" meg ahogy látta, hogy fogom a pocim pánikolt, hogy meg ne szüljek. Mintha az olyan könnyen menne, ugye??

Ma megyunk az uh.-ra is. Remélem semmi "komoly" de azért félek. Na meg 8 éves gyerek fél 10-ig éjszakai vizeletet nem tud tartani, éhgyomorra kell menni, de tele hólyaggal :shock: :shock: :shock: elvileg akkor inni sem ihatna....de fog.

Timi
Benikének mielőbbi jobbulást!!!!
A krupptól én is mindíg úgy félek :cry: :cry: most mondjuk tiszta idő van, de hiába mondják, hogy a nyirkos ködös idő kedvez neki nekünk sem mindíg akkor kezdődött az ugatós köhögés :cry:

Tegnap kimentünk a párom munkahelyére. 2 nap nem volt kinnt a kicsi, már muszály volt. Na de a Fő úton ahol már nem lakóházak hanem üzemek vannak, volt olyan szél, ráadásul szemből :shock: :shock: Azért a kicsit nem ijesztette el, ment szépen :wink: :wink: És most a kamiontól sem ijedt me :D körbenézte, de most nem volt nyitva, úgyhogy nem tudott felülni :?

Na megyíek, legyen jó napotok:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Gabi!

De jó, hogy kialakult a farsangi jelmez nálatok. Hát én általánosban egyszer néger voltam (Rabszolgasors :wink: ), akkor mi úgy csináltuk, hogy testápoló, majd rá kakaópor, úgy mint a púder. No, nem cukrozott kakaópor. Szerintem, ha valahol vmi gagyi nagyon sötét alapozót tudsz venni, az egyszerűbb.

Szülés: hogy szokták mondani? "Láttam én már karón varjút!" Nem olyan régen olvastam, hogy egy anyuka a nappali szőnyegén szülte meg a 2. gyerekét. Ebből a gyors szülésből tanulva, a 3. gyereknél már mentőt hívtak, de itt sem jutottak el a kórházig, megszületett a baba a mentőben. Itt olvastam a Bneten, szüléstörténetek- topik. Érdemes elolvasni. Van olyan közte, hogy szüléstörténet apaszemmel.
Ha, már itt tartunk a másik kedvenc topikom(bár ritkán jutok el oda) az örökbefogadók topikja. Az annyira jó! Nyílt örökbefogadással kerülnek a babák a családokhoz a Gólyahír közreműködésével. Ezt is érdemes olvasni, ráadásul rengeteg kép van fennt a gyerekekről. :lol:

Ja, tegnap megmutattam a páromnak rólad a pocakos fotót: Nagyon tetszett neki. Azt kérdezte: ikrei lesznek? :lol:
Nem nagyon szereti, hogy Bnetezek, ezért beavattam őt, hogy kikkel csevegek. Jobb a békesség.

Az uh. miatt szorítok nektek.

Hát, amit az autózásról írtál, akár én is írhattam volna. :wink: A leglassúbb traktor mögött is türelmes vagyok- na ez az, ezt mondom én is: csak óvatosan. Az én párom is tesztelte a múltkor, hogy csúszik e a kocsi. Előtte közli velem: Fogódzkodj! Hát köszönöm szépen....
Szerinte nekem ne legyen jogsim, mert kiakasztok mindenkit, aki az úton lesz a lassúságommal.
Viszont én nagyon szükségét érzem a jogsinak és saját autónak . Azt már taglaltam, hogy miért. Persze nem száguldozni akarok, csak lightosan. :wink:
Én mégegyszer nem csinálom: a kisbabával esőben, hóban stb. előadást. Ebből elég volt.

Én szoktam csinálni nudlit-gombócot. Nem erre gondoltam, hanem pl a levestésztára, krumlistésztának valóra. Ilyet nem tudok, de nem is akarok.

Megyek, mert ébredeznek a lurkóim és most már mind a kettő köhög.Nem sokat aludtunk az éjjel(most sem). Szerencsére hurutosan köhögnek. Adok nekik reggelit, majd gyógyszerosztás. :wink:

Zita!
Gyere, ha tudsz egy kicsit írkálni.

Ildi!
Üdv itthon! Mesélj majd, hogy milyen volt!

Szép napot!

Timi!
thimó

Sziasztok!

A hétvége nálunk is mindig zsufi, olyankor semmi időm, nem szeretem.

Gabi!
Remélem, semmi komoly nem lesz uh-on, szorítok nektek.
Gratulálok Adrika bizijéhez!!!! :D
Szöveges értékelés:sztem jobb, mint az osztályzat annyiból, hogy viszonylag körülhatárolható módon tudósít arról, hogy a gyerek milyen fejlettségi fokon áll a tárgyakból, témákból. Nálunk is szép bizit hozott a Nagyfiú, kívánni sem lehetne jobbat, meg is dícsértük őt. :D
Náluk pirospontok vannak, valamennyit össze kell gyűjteni és dícséretet kapnak érte a tájékoztatóba, ez olyan, mint az 5-ös. :)
Suliösszevonás: :( :( :(
Szél: nálunk akkora volt tegnap, hogy ki sem merészkedtünk. Szerencsére, suliszünet volt, a leányzót sem vittem oviba, így élveztük az itthonlétet. :)

Timi kérdezted, igen múlt héten is itthon volt, mert picit begyulladt az egyik szeme, kötöhártyagyuszi-féleség, és az a fertőző kategóriába számít, dokinéni kiírta... Én amúgy is, ha már egyet prüszkölnek, szeretem őket itthon tartani, meg ugye meg is tehetem.

Farsangi felvonulás: a leírtak alapján nagyon jól hangzik! GYerekkorunkban talán kakaóport (natúr! nem nesquick :wink: ) kevertek a testápolóba barnító gyanánt. De ma már vannak barnító krémek, sosem használtam mondjuk, így nem ismerem a hatékonyságát.... :roll:

Nekem még mindig semmi közelebbi hírem a farsangokról, pedig vészesen közeleg a nap... :?

Szülői: én négyet kuporogtam végig az utóbbi terhesség alatt, a 39.heti volt nagyon gáz. Totál begörcsöltem a végére, és örültem, hogy már szülök....de sok nap telt még el addig. :wink:

Timi!
Jobbulást Benikének!!! Örülök, hogy semmi komoly! Remélem gyorsan gyógyul a legényke és te is minnél hamarabb tudsz jönni! :)

Autó: én nagyon szerettem vezetni egész addig míg ismerettségi, rokoni körben nem történt egy csomó autós baleset. Mind jó sofőrök voltak(/ill. most is azok), de jött egy-egy őrült, aztán kész volt a baj. Ezek után para lettem, hogy ha a nagy rutinos vezetők így járnak, mire számíthat egy magamfajta kezdő (nő) :( De muszáj kocsiba ülnöm, mert ovi-suli kb 12-13 km... :( De sokszor hajam az égnek áll, mikor a nagyfejű fukszos .....-k 200-al eldöngetnek mellettem, hogy majd levisz a huzatjuk az úttestről. :x

Én is szeretem a békésebb vizeket, babakocsi és társaik ..:wink:
A legjobb a bicaj volt a városban (míg ott laktunk),ha a gyerekek elfáradtak csak felpakoltam őket, kapaszkodtak, mint a cserebogarak. Ha meg leadtam őket, rápattantam és a kertek alatt néhány perc alatt hazaértem. :)

Nudli: nagyon szeretem! :) Én az utolsó trimeszterben szinte hetente gyártottam a szilvásgombócot, nem bírtam betelni vele. :oops:

Kert: én is szívesen dolgozgatok benne, bár a miénk olyan hatalmas, hogy inkább rabszolgává teszi az embert, mint élvezetet nyújt. :? Szeretnénk parkosítani, már tervezgetek, alig várom a tavaszt. A konyhakertet is szeretném ügyesebben megcsinálni,mert arról viszont nem mondanék le. Én nagyon szeretek főzni, és olyan jó, mikor nyáron csak lecammogunk a kertbe és szüretelés, előkészítés után negyed órával már a tűzhelyen vagy a tányéron a fincsi kaja. :D :wink: (Megbízható forrásból :wink: )

Írjatok! Z.
zichy

Látom, Timi, egyszerre írtunk! :lol:

Csak nekem sokáig tart, mert közben rohangálok.... :)

Javítok: mielőbbi gyógyulást mindkét fiúnak!!!!

Kakaó: akkor nem írtam nagy hülyeséget! :wink:

Levestészta: egy gyerekkel csináltam utoljára, pedig a boltinál jobban szeretjük! :wink:

Lépek, mert nyüszi van....
zichy

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül zavarlak Titeket ilyesmivel, de szeretnélem megkérni Titeket, hogy szavazzatok a kisfiamra. Már csak 2 nap van hátra, és 75 szavazattal vagyunk lemaradva az elsőtől. Talán még behozható.
Légyszives még szavazzatok még ma és holnap! Esetleg szóljatok néhány ismerőseiteknek is, hogy szavazzannak a Mátéra.

http://www.jatekfutar.hu/szavazolap.html

Referencia szám: 2006_00776 Máté

Köszönöm, hogy szavaztok.

Zsani

Jaaaa....és a kisfiam is írt Nektek:)

Anyukám azt mondta, rajtad múlik, hogy enyém lehet-e az a sárga quad, aminek a fényképét már lassan egy hónapja mutogatja nekem, kérlek ha nem felejtesz el és nem nagy kérés gondolj rám még 2 napig, nagy örömet okoznál nekem…

Máté
Vendég

Sziasztok!

na hazaértünk. Az uh.-on nagyon aranyos volt a doki, szóval szerinte is zsírszövet, de biztosat csak mintából mer 100%-osan állítani. Így mivel kértem, hogy akkor nézzük meg jövő hét kedden megyünk mintavételre. Állítólag gyorsan megvan :wink:
azt mondták ott is,hogy ha nem problémás helyen van akkor nem szokták bántani. Általában bugyi, nadrág, melltartó tudja irritálni, de nekünk köztes helyen van, szóval. Később meg ha Adri már nagy lesz saját magának eldönti, hogy őt zavarja e. Mert azért látszódik :cry: :cry: :cry:

A védőnőm ki volt akadva, hogy csütörtökön nem adták ki a beutalókat. Most nem is mert időt írni, mikor menjek, csak szóban mondta :twisted: :twisted: Az nst miatt is ki van akadva, mert szerinte a dokim a héten már küldött volna :roll: :roll: na mindegy. Hétfőn megyek, akkorra visszajön a dokim is, most síelni van :wink: :wink: a héten meg már amúgy is a rendes asszisztensnő van :wink:

Lányok nekem eszembe sem jutott ez a testápolós dolog. :oops: :oops: ezen filóztam mivel lehet azt csinálni. Jó sötét harisnya lesz szerintem ne legyen bemázolva az egész teste, főleg a bulizás miatt nem lenne mindegy. a karjára meg mehet ez a máz, majd lemossák valahogy :shock: :shock: :shock: vagy ezt elvileg le lehet törölni? Na majd kipróbálom :D :D :D

Timi
én a kórházban szeretnék szülni, nekem az biztonságot ad :oops: :oops: itthon nem igazán. Olyan "pottyantós" szülésre sem vágyom, inkább szenvedek. Azért elég ügyesek voltak a gyermekeim, remélem Esztike is az lesz :wink:
Úgy össz-vissz mind a ketten 6 és fél óra alatt megszülettek. Krisztikénél ebben benne van az indítás is.
Miután megrepesztették a burkot Adri másfél óra alatt lett meg, Krisztián pedig vele elfolyt a magzatvíz és rá 2 és fél óra.
Ez azért nem rossz szerintem legalábbis :wink: :wink:

Na leveles tésztát még sosem csináltam. Életemben egyszer sütöttem buktát is, azt jó messzire tettem egymástól Na körbe ropogós lett, nem sült össze, ahogy vártam :oops: Amúgy ízre fini volt.

Remélem gyorsan meggyógyulnak a fiúk. a héten akkor teljes légyszámmal vagytok otthon :wink:

Zita
akkor szülőiben Te is topon vagy :twisted: :twisted:
Szerencsére nekem most csak a suli van. :wink: :wink:
Ott évente 2 alkalommal van csak, de elég is.

Utakon szörnyű a helyzet. Ma döcögtem át a zebrán, ugye szaladni nem tudok, meg jó messzire volt a kocsi mikor elindultunk. Hát francokat lassított, majdnem elvitte a hátsómat.
A másik mikor egy nagy kamion v. busz elmegy mellettem ha biciklizem :shock: azt is imádom.
Gyalogosan meg a pocsolyákat, mikor az egész testemet beteríti :evil: :evil: :evil:

kert
nekünk kicsi, annak is füves a fele. Többnyire virágok vannak benne :wink: :wink: :wink: azokat nagyon szeretem.
Évekig csináltuk a dédi kertjét, de nem helyben volt. oda nem úgy volt, hogy bármikor kiszaladtam ha alszik a kicsi.

Na abbahagyom, mert Adri már unja

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Gabi!
Örülök, hogy nincs nagy baj. Biztos megnyugtató volt hallani a doki szájából.
Mintavétel? Ez miként zajlik, elmondták?

Igen, a bemázolásról épp azt akartam mondani, hogy csak ott kenjétek ahol nincs más megoldás: has, kar, arc. A lábra tényleg jó a sötét harisnya is. :wink: Elvileg szappan, tusfürdő leviszi. Én emlékeim szerint tartós,(kibírta a farsangi bulit) csak vigyázni kell, mert fog.

A szülést nem is azért írtam, csak annak apropóján jutott eszembe amit a szülőin mondott a "padtársad".

Nagyon változó, hogy ki mennyit vajúdik. Én Beninél többet várakoztam, de Dávid az indítástól számítva 2 órán belül kinnt volt.Tulajdonképpen az utolsó pár perc a burokrepesztés után volt "elviselhetetlen"- ekkor már feküdnöm kellett. Olyan élmény volt számomra a Dávid születése, hogy bármikor megismételném. :wink:

Igen, itthon vagyunk teljes létszámban, persze Apát kivéve. Nagyon jó, hogy nem kell menni - nem vagyunk az órához kötve. Csak kicsit beárnyékolja a dolgot, hogy köhögnek. :cry:
Délután Kindereket válogattunk: olyan sok van nekik, de csak segítséggel tudják rendben tartani.

Zita!
Ezek szerint már nem Gy. a lakhelyetfek.

Kert: Nekünk is nagy. Amikor Beni született, akkor abbahagytam a kertezést. Anyától még teljesen beültetettet örököltem.(aug-ban halt meg) Hát, nem volt könnyű egyedül betakarítani az 5 hónapos Beni mellett. Ekkor megfogadtam, hogy nem kertezek. Kaptunk egy kecskét, majd még kettőt. A befüvesedett kertet szépen "rendbentartották". Akkor még élveztem a házitej előnyeit is. Nagyon szerettem fejni, túrót csinálni. Aztán Dávid születése után kezdtem hanyagolni Rebekát és Fannit. Nem volt energiám minden hajnalban, ill este fejni őket. Közben kicsik is születtek. Így lassan túladtunk rajtuk. Az utolsót a múlt héten vitték el.

Kicsi veteményes szokott csak lenni (ez sem volt minden évben). Most azt tervezem, hogy sok epret kellene ültetni. - olyan finom belőle a dzsem. (tavaly a piacon vettük- ebből tudtam csak csinálni egy keveset, de nagyon gyorsan elfogyott)
Mi az udvart szeretnénk beültetni virággal. Vagyis csak én, mert a férjem betonozni akarja- az autó miatt.

Sziasztok!

Timi
thimó

Sziasztok!

Timi
A mintavételről annyit mondott a doki, hogy egy nagyon vékony tűvel veszik, és gyorsan megvan :wink: :wink:
Látni nem fogom, mert ilyenkor nem szeretek bemenni ha megoldható, most pont délutános lesz a párom, majd ő bemegy vele. nekem ez olyan rossz érzés, hogy "szenvedtetik" a gyerekemet, szóval ezért.
Egyébként Kerepestarcsáról jár le egy orvos és ő csinálja. Ő elvileg mindíg ilyenekkel foglalkozik :wink: :wink: szóval rutinos.
Vérvételre is apával megy be mindíg.
2 éves volt amikor katéterezésre én mentem, mind a ketten akartunk, de csak egyikünk mehetett, és valahogy én maradtam, na azóta van ez. az eléggé megvislt. Nehezen tudták bevezetni a csövet, amit kiszakított, így ujra kellett :cry: :cry: :cry:

Amúgy olyan okosan fogja fel, nem cirkuszol, hogy nem akar menni. De ugye ott volt amikor a doktorbácsi elmondta mi lesz, neki talán jobban hisz :wink: :wink: :wink:
Már megbeszéltük, hogy aznap itthon is fog maradni. Inkább, nehogy gond legyen. :D :D :D
Elvileg mivel 7 órára kell menni beérnénk suliba.

Tegnap én is újra nekiestem a gyerekszobának, de már eléggé lassan megy :shock: :shock: ma át kéne válogatni a bedobozolt apróságokat, a farsangira a zsákbamacskába kéne vinni. Én a szétszedős kinderekre egyébként is nagyon haragszom, mert mindenhol van valami kis apró rész :? :?

Na látom kifogytatok a kecskékből. Gyerekek nem sajnálták őket???
nekem mind a kettő nagyon szereti az állatokat :D :D a szomszédban nyuszik vannak, onnan alig tudnak hazajönni, úgy tetszik nekik :wink: :wink:
Adrinak évek óta igérgetjük, hogy kap akváriumot :oops: :oops: de mindíg van olyan ami miatt mégsem merjük megvenni. Sajnos az unokatesó nagyon szeleburdi, félünk, hogy leborítaná. Na meg képes lenne kiszedni a halakat :? :? :?

Viszont az udvaron a párom megint látott patkányt :x :x :x az udvarunkból szaladt a szomszéd melléképületébe. Sajnos mióta az öregek meghaltak a szomszédasszony nem nagyon használja azt a részt, és azt bizony ezek a dögök imádják :shock: :shock: csend, nincsennek bolygatva.
tavaly télen egy a pincénkbe is bejött, hát egy idő után nem mertem lemenni fűteni :oops: :oops:

Remélem a fiúk azóta jobban vannak.
Mi szerencsére jól vagyunk :D tegnap kihasználtuk a szupi időt a kicsivel, kimentünk traktorozni :wink: :wink: :wink: Ma már megint jó nagy szél van.

Még gondolkodunk rajta, hogy szülés előtt jó lenne lemenni anyuékhoz. Ezt majd az idő dönti el. Hétvégére jósolnak havazást megint, ha bejön nekik nem megyünk.
Most még beleférne egy utazás :wink: :wink: A kicsi folyamatosan készül :D :D

Zita, Ildi merre vagytok????

MIndenkinek szép napot:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Kicsi folyamatosan készül, az Krisztikére vonatkozik :D :D Minden reggel azzal kel megyünk e Teri mamához, és a tatához.
Ha mondom, hogy nem beletörődik, jó akkor később :D :D

A másik kicsi, pocaklakó elég nem jól viseli a jövő-menő frontokat. Tegnap délután már eléggé fájt a hasamalja, + keményedéseim is voltak :shock: :shock: de megbeszéltem vele, hogy 2 hetet még muszály bennt lennie :wink: :wink: :wink: Az éjszaka már nyugis volt :wink: :wink: :wink:

na, tényleg megyek:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Csak most csöppentem ide, mert nálunk is bacik vannak. :( Hála Istennek nem vészes, a fiacskám leforrázhatta a torkát és szépen bepirosodott neki. Voltunk a dokinéninél és kiírta őt a hétre. Hogy rendesen tudjunk pihenni, a leányzót meg elkértem mára-holnapra az oviból. :)

Gabi, nagyon ügyes Adri, ámulok, milyen jól felfogja ezt a vizsgálatot! Nekem a fiam eléggé fél, pedig nem voltak rossz tapasztalatai, csak én folyton "szuratom" őket (kullancs, influenza ellen) és azt nagyon nem szereti, és ha már dokihoz kell meni, kapásból kérdezi, hogy szúrni fognak-e.. :oops:

Timi! Nem is tudtam, hogy anyukád már nincs veletek, nagyon sajnálom! (Azt hittem messze laktok egymástól... :oops: ) Beteg volt?
Kecskék: :lol: Nagyon ügyi gazdasszony vagy!!! (Én nem vállalnék ilyen nagyobb állatkákat, max. baromfit.) Anyósoméknak is volt jó sok, és ő is gyártott sajtot, meg sokszor vágtak is, de én sajna nem bírtam megenni :oops: Ha megfőztem a kecskehusit, mindenki dícsérte, de én még kóstolni sem bírtam, pedig nem vagyok válogatós...
Eper: palántát honnan szerzel??? Én pár éve kaptam egy csomót, tavasszal ültettük, rengeteget szüreteltünk róla, aztán jövő tavaszra az összes palánta eltűnt a földből. :shock: Mai napig nem tudom mi történhetett... Ha tudsz megfizethető (és jó fajtájú) beszerzőhelyet, légyszi oszd meg velem!!

Lányok! Ezt le kell írni, hogy jártunk ma! :lol: Nemrég téma volt a xxx, jelentem én is benne vagyok már a táborban pár hete, de sajna attól még nem lettem "felnőttesebb", mint az alábbi eset is igazolja... 8)
Olyan szépen sütött a nap délelőtt, gondoltam, kimegyünk egy picit a gyerekekkel a kertbe. A fiam nagyon türelmetlen volt és mivel még nem voltam kész, gondolta, majd ő kikulcsolja az ajtót. Nem bírta - ja, mert a kulcsot elfelejtette totál bedugni a zárba :wink: - és elhajlott. Ott álltunk felöltözve, a fáskosár üres, egy lavór vastag mosott ruha várt teregetésre, a kutya sem evett még. Másik kulcs sehol... Ez van, szobafogság. Aztán eszembe jutott, hogy az ablakot megpróbálhatnám. Egy jöhetett szóba, ami a konyhában van és az udvarra néz (főúton lakunk).Szépen elterveztem, hogy leszedem a szúnyoghálót, és óvatosan kiugrok - merthogy jó magason van és pont alatta van a teraszlépcső - a fiacskám meg majd kiadogatja a kosarat , lavórt stb. Épp indultam volna, mikor hallottam, hogy az utca felől kiabál a védőnénink. Kiintegettem az ablakon, hogy megyek. (Mintha olyan egyszerű lenne!) Sietnem kellett, pikk-pakk kidöntöttem a helyéből a szhálót,kivetődtem az ablakon (a fiam hajította utánam a cipőmet) és hátulól mentem a kapuhoz. A védőnő csak nézett :shock: , be kellett vallanom hogy jártunk, mert ugye be sem hívhattam - valszeg nem díjazta volna a konyhaablakot. 8) Miután elment, gyorsan elintéztem kinti dolgaimat, még a kutyával is futkostam egy keveset, aztán visszamásztam (igaz sámli segítségével, de így is saját magasságomba kellett felhúznom magam). A gyerkők roppant élvezték, persze azért a teljes boldogságot az jelentette volna, ha ők is részt vesznek az akcióban. :lol:

(Ennyit a komoly, xxx-es, 3gyerekes anyukáról... :oops: )

Húúú, megyek, ebéd..
zichy

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?