Szép reggelt mindenkinek!
Kitti,
Gratulálok a kis fogacskához! Nálunk még híre-hamva sincs, a kicsit duzzadt ínyen kívül semmi se utal rá, de az meg már 4 hónapos kora óta megvan. Ha belőlem indulunk ki, akkor még egy darabig nem kell aggódni, nekem még 1 éves koromban sem volt fogam!
Marcy,
De jó hogy végre vége a vizsgáknak! Most lehet egy picit lazítani.
BR,
Jók a képek! Tomi már nagyon nagy legény. én nagyon örülnék, ha Márk már annyira várná az ételt, mint Adél.
Tandika,
Nálunk ez mindennapos "probléma". Mivel itt nagy a jövés-menés, megszokta, hogy emberek vannak körülötte. Ha 1 napig senki más nincs, csak én, az uncsi neki, nem elég inger. A helyzet egy kicsit javult, amióta gurulva közlekedik, bejárja a szobát, így mindig talál valami felfedezmivalót.
Colett,
De jó hogy te is jelentkeztél. Nálatok sem unalmas az élet.
Kisviri,
Kende jól belehúzott a fogacskák növesztésébe. Igaz, Márk még nem mászik, de már gurulva bárhova eljut pillanatok alatt, néha én is csak csodálkozom, hogy hova is lett a gyerkőc. nekem az nagyon gyanús mindig, amikor nagy csönd van, mert akkor valamivel nagyon el van foglalva
Évi,
Ha eddig nem tettem meg, üdvözöllek én is a csapatban. Szépek a kis legények. Dokihoz meg mindenképp menj el, már csak a saját megnyugtatásod miatt is. A tápszereknél nem lehet, hogy úgy van, hogy bizonyos életkorig jár támogatás? Igazából ehhez én nem értek, mert szerencsére a nehézségek ellenére sikerült mindeddig anyatejjel táplálni a kisfimat.
Anita,
Megy az energia. Ha a fog miatt van a nyügi, akkor remélem hamar kibújik, és rendeződik a helyzet.
Reni,
Az éjszakák miatt
A szomjúság lehet ok, hiszen az attól is függhet mennyire lédús ételt evett aznap. Próbáljatok meg párologtatni. Nekem is volt már olyan, hogy nem volt erőm kimászni az ágyból. Lehet érdemes lenne néha hagynod egy kicsit, amikor felébred, hátha visszaalszik magától. Nálunk is előfordul, hogy felébred, forgolódik, dumál, aztán visszaalszik. Már jó régen megtanultam, hogy csak akkor keljek ki hozzá, ha már sír, vagy ténylegesen jelez, hogy valami baj van. Így megúszom a többszöri etetést. Azt azért hozzá kell tennem, hogy aludni ugyanúgy nem tudok, mert állandóan ugrásra készen figyelek, mikor vált át a mocorgás sírássá.
Rita,
Gratulálok a forgáshoz! A babaúszás dolog nálunk sajnos kimaradt, mert a fejések, és Márk alvási szokása (12-től du. 4-ig/5-ig alszik) sehogy se fér bele a napba.
Mensi:
Nekem Márk 2 hónapos szülinapján volt először, aztán egy szünet, 5 hónapos korában volt valami, de abban nem voltam biztos, mert épp csak egy kis barna koszolta a bugyit, és most, amikor 6 hónapos lett volt egy normális. Nekem elötte sem volt fájdalmas, vagy sok, és ez így is maradt.
Foltok:
Mivel még csak most kezdtük a hozzátápit, a foltkiszedésben is kezdő vagyok. Voltak ruhák, partedlik tele répával, babánnal, almával, céklával. Beáztattam egy kis vanish oxi action porral, és szépen kijött minden. Nálam eddig egyébként ami mindenre jó volt az a vanish szappan, csak most nem volt energiám mindent egyesével kisikálni, ezért próbáltam ki ezt a módszert.
Helyesírás:
Engem az, hogy valaki valamit nem, vagy rosszul tud, sokkal kevésbé zavar, mint a szándékos pongyolaság. A falra tudok mászni az interneten elterjedt, divatosnak vélt rövidítésektől, mint a teccik, lécci, lax, haraxom, vok és társai. Amikor az emberek tudatosan használják rosszul a nyelvet, az nagyon szomorú és idegesítő.
Rólunk:
Ma megyünk a dokinénihez, kiváncsi vagyok, mekkora is már a fiam
Úgy látszik, mindenkinek vannak gyenge pontjai, Márk jó alvó, jó ütemben fejlődik, nem extra nyűgös, nálunk az evéssel van gond. Kezdődött a cicizés elutasításával, most meg a hozzátápi ellen tiltakozik. Kipróbáltunk már pár ételt, de nem az a gond, hogy nem ízlik, mert odáig el se jut, hogy megkóstolja. Beültetem a székbe, és azonnal megy az ellenkezés, a száját meg még véletlenül se nyitja ki. Örülök, hogy ha 3-4 kiskanálnyi adagot sikerül belecsempésznem. Majd meglátom mit mond erre ma a dokinéni.
Nagy sláger nálunk a köpködés, berregés, ezt órákon keresztül képes csinálni, még a gügyögésbe is belevegyíti.
Szerencsém van, mert sokszor egyedül is jól elvan, sőt igényli, hogy hagyjuk, azt csináljon amit szeretne. Persze azért legyünk ott a közelben, látótávolságban. Nálunk is igaz az, hogy mindenen a címke a legérdekesebb
A hifi is kedvenc játék, már mindent elállított rajta, tetszik neki, hogy világít a kijelzője.
Annyira édes volt valamelyik nap: ő a földön játszott én meg ültem a fotelban és fejtem. Egyszer csak odagurult hozzám, megrángatta a köntösömet, hogy akkor most vegyem fel. Azt hittem megzabálom!
Remélem mindenkire sikerült reagálnom. Így is jó hosszú lettem.
Andi