Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Boldogan jelenthetem hogy két hét brutális szenvedés nem alvás anya és apaszomorítás után kibújt Ádám Krisztián első fogija!!!
A következő képpen vettük észre: ettünk és megkoccant rajta a kiskanál!:-)
Igaz, hogy csaknem tönkre mentünk ebbe a két hétbe, belebetegedtem, tegnap és ma már láz torokfájás minden volt, ami kell...de lényeg hogy kifújt fogica 1 !:-)
Na majd még írok. Reagálok mindenre csak most naaagyon rosszul érzem magam.


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kedves Ádám!!

Gratulálok a foginchoz!! :lol:
Akkor most egy picit hagyd szusszani apát és anyát, és idulhat a következő fog növesztése. :twisted:
Júúúúj jön anya!! Gyorsan elküldöm mielőtt lefülel!! 8)

Pá!!

Adél Anemona :wink:

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Szia tüdérpöcök!

Üdv az első fogasog közt, Máté 22-én tölti a hét hónapot.Nektek elég hamarkijött a fog,mi is szenvedtünk vele.Vajon mind a 20 ilyen kinkeserves lessz? Remélem nem :shock:


BR!
Hat ez a kiscsaj nem semmi igazi nagy lány szokta követelni a hamit, jó husba van,nem válogatós?
Nekem máté nem egy nagy étvágyú szerdán mértük meg 8.30dkg és 67cm inkább nyulik mint hizik, anyum azt mondja ez a kis dugóka nem nő sehová,a báttyai sokkal masszivabbak voltak.De még várjuk ki a végét :wink:

UI:Tündérpöcök neked mielőbbi gyógyulást! évi

Kép

Kép
Kép


évi
anyuci3
 
 

 
 

Ex!
Boldog névnapot kívánok!

Kitti!
Üdvözlünk benneteket az 1 fogasok táborába!

Mensi: nekem még nem jött meg mondjuk nem is hiányzik.

Br!
Adél nagyon hasonlít rád szerintem. Mondjuk apukát még nem láttam.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Tegnap csak olvastam, nem tudom, mi volt velem, álomkóros voltam...este meg mentünk a mamámékhoz ünnepelni, a mamámnak nemrég volt a 70. szülinapja, nekem meg a névnapomat tartottuk...
Mindenkinek köszönöm a névnapi köszöntést!

BR, persze, igazad van, poénnak szántam. Egyébként nekem sem stílusom az ilyen, főleg nem egy kapcsolatban!
Tescos pelus most nálunk is van 4 csomaggal...többet nem tudok raktározni, mióta teljesen lent van az ágy. :o
A férjem épp tegnap buherálta meg a rendszert, így mostmár minden szobában lehet fogni a videó jelét, így Petit is le tudom majd foglalni, ha épp videózhatnékja támad. És nem kell veszekedni a "kintiekkel". :D
Eszméletlenül jó ez a kép: anya adod már azt a kaját vagy mi lesz? :D

Évi, drukk, hogy mostmár rendeződjenek a dolgok vérzésügyben. Most én se tudom mi van, barnázgattam hétfőn és tegnap meg ma egy kicsit, de konkrét mensi még sehol. És az a nyüves véreredmény talán péntekre készen lesz...
Nekem eddig nem sokszor volt meg, de az elsőnél én betéteztem, a továbbiakban tamponoztam...igaz, a mennyiség ezt nem sokáig tette lehetővé (a 6-7 napból max. 2 nap használhattam), a többire maradt a betét.
Szerintem teljesen átlagos Máté fiad mérete mind hosszban mind súlyban. Peti lassan 8 hós lesz, és talán elérte a 9 kg-t (utoljára 8600 g volt 3 hete) és 74 cm.

Wkata, én nem is tudtam, hogy dolgozol! Mit csinálsz így Misi mellett?
Nálunk a legújabb módi, hogy hajnalban kel fel Peti. Én olyankor kiveszem magam mellé, vagy a pocakomra, mert én hajnali ötkor még véletlen sem vagyok szalonképes, és így alszunk még 2,5-3 órát.

Wawel, RK. lesz a gyerkőc? Ha igen, nagy szerencsétek van, hogy nincs felkészítés. Nálunk még feltételeket is szab némelyik plébánia...

Kitti, na megvolt a szenvedés oka, csak rosszabb ne legyen. Kevésbé fájdalommentes (és anyaszomorító) további fogzást Ádámnak!

Na lépek, mert lassan álmos lesz a gyerkőc (legalábbis remélem), de egyelőre az apját süketíti. :D

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Nem volt nagy forgalom a hétvégén. Mi is a szüleimnél voltunk. Peti el lett kényeztetve!

Kitti!
Gratula Ádinak a fogacskához. Nálunk még se híre se hamva!
Milyen volt a szülőknél?

BR!
Adél nagyon nagylányos az etetőszékben!

Lenne egy körkérdésem?
Mit adtok a babáknak vacsira? Mármint a szopi/tápszer előtti vacsira gondolok. Nekünk a tejpépek nagyon bejönnek, de nem adhatok azt minden nap. Valahol azt olvastam, hogy főzit adnak, valahol azt, hogy főzit nem ajánlott.

Mensi: Nekem 3X jött meg, de nem egymást követően. Megfigyeltem, hogy akkor jött meg idáig, ha éppen ciklusa volt és pont akkor volt 2-3 egymást követő olyan éjszakánk, hogy Peti végigaludta, azaz 10-12 óra eltelt szopi nélkül. De nekem sokkal több van és sokkal fájdalmasabb, mint korábban. Azt terveztem, hogy nem fogok fogigátlót szedni, de ha ilyen marad a mensim, akkor muszáj lesz, mert akkor legalább rövidebb ideig tart és kevesebb!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Kitti!
Gratula Ádinak az első foghoz! Kitartás, már csak 19 van hátra… :wink:

Tandika!
Gratulálok Kira babához, nagyon szép kislány!

Évi!
Üdv köztünk! Nagyon aranyosak a gyerkőceid!

Katus!
Gratula Pannának az első fogacskához!!!

Ági!
Irigyellek Peti jó alvókája miatt… :wink: És jó a kép a vásárlós Petiről! Isten éltessen névnapod alkalmából!

BR!
Nagyon jó a kép Adélról: ide nekem az oroszlánt is! :D

Reni!
Nem lett gondja Petinek a tejpéptől??? Én még nem mertem adni, mert tejalapú, akkor sem, ha rá van írva, hogy x hónaptól (majd megkérdezem a védőnőt erről, én az ekcémám miatt vagyok ilyen óvatos :wink: ). Vacsira én csak tejcsit adok Kendének, előtte uzsira szokott kapni gyümit.

Babapiskóta: háááááát, nem tudom, de én még egy darabig tutira nem fogok adni Kendének. A múltkor vettem egy csomival, desszertet akartam csinálni (aztán nem volt rá időm), de annyi E meg minden „finomság” volt benne, hogy aztán nem tettem… Meg aztán a „tiltott gyümölcsök” között szerepel a védőnő listáján is, persze tudom, hogy nem szentírás, de valahol nekem a chipsszel van egy kategóriában. Inkább sütök neki magam sütit, ha majd akkora lesz, hogy megeheti.

Mensi: nekem biza nem jött azóta, mióta terhes lettem… Tavaly augusztusban volt egy pici, azt hittem, meg is jön, de semmi azóta sem. No nem mintha hiányozna, de azért jó lenne tudni, mizujs odabent...
Ma Kende egész nap bababababázott és mamamamázott, olyan édes volt!!! Élvezte a hangját nagyon.

Pusszancs mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok,

Ex: én is boldog névnapot kívánok!!!

Katus: grat az első fogacskához. Képzeld, már nálunk is megvan az első, pont 2 hete bújt ki. A második is nagyon fehérlik, de még mindig nem akart áttörni.

Br.: nagyon komoly az a lány!!!! :-)

Kitti: sajnálom, hogy így megszenvedtétek a fogacskát. Nálunk szerencsére nem volt ennyire brutális. Igazából csak azt vettük észre, hogy kocog valami a szájában, miközben rágcsálta a kedvenc palackját. :-)

Mensi: nekem már 2x is volt, az elsőnél olyan mennyiség, hogy a Niagara semmi nem volt hozzám képest. Iszonyat mennyiségű betét+tampon ment el. Fejvesztve rohantam bevásárolni belőlük.

Én vacsira csak szopiztatok, az egyéb kaják csak délelőtt és ebédre mennek.

Norwell: csatlakozom Hozzád, én is inkább majd sütök neki sütit, mint a sok "E"-vel etessem. Ráér még egész életében ilyenekkel tömni magát. Én a főzéshez is próbálok minél kevesebb mesterséges dolgot használni, mint pl. vegeta, meg társai...

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek7
 
 


Sziasztok!!

No mivel Adél éppen még gumi teknős lábat rág… és esze ágában sincs aludni, gyors írás.
Hehe, ha így mindig írok nem is vagyok olyan hosszadalmas,talán.

Évi:
Hááát azért az durva lenne, ha minden foggal így megszenvednének. De pl. Tominak, csak az első pár foga volt a kín keserves. Aztán belejött, pedig volt hogy egyszerre 4 is jött neki, az utolsók, meg mikor kibújtak abból vettem észre, hogy mikor ordított beláttam jól hátra és megpillantottam őket. :)

Adél annyival válogatósabb, hogy pl. a céklát abszolút nem eszi meg az almát csak sülve és krumplival keverve. Meg tegnap a halacskás kajáért se rajongott, és a joghurt se nagyon jött be. Ez annyiból szokatlan, hogy Tomi mindet nyelt mint kacsa a nokedlit(igaz ő most nem eszik) mondjuk ami Adélnak ízlik arra ő is tátogat, de ami nem arra fintorog és egyszerűen kiköpi.
Adélt két hete asszem hogy mérték akkor 7850 gr volt, és 70 cm. Szóval… súlyban ti vezettek.(Tom ennyi idősen 8650 gr volt szóval ő is masszívabb volt mint a huga, de ő 100% ban tápos volt, míg Adél 100% szopis)

Katus:
Sokan ezt mondják, hogy rám hasonlít, de ami érdekes, hogy ugyanakkor a két gyereket is totál egyformának mondják. Pedig Tomi tiszta apja. :)

Ex:
Tomi csak ennyit mondott rá: „ejj de szigorú,nagyon szigorú!”

Reni:
Tegnap tejpép volt(vagyis tönköly pehely plusz anyatej) előtte nap tejberizs(hasonló elven)
Ma semmi, mert ezek is csak amiatti próbák voltak, hátha tovább alszik, de nem jött be.Így szopi van.

Na megyek és "lelövöm" a lányt.Vagy megkeresem a OFF gombot!!Mert én itt ájulok el.

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok!

Kitti: gratula az első foghoz. Nekünk még nincs! :( Remélem mi nem szenvedünk majd így, de már fel vagyok készülve! Pihenj, amikor csak tudsz!

BR: Adél baba csuda édes! Csak azt bánom, hogy Kornél olvasta az éjszakáitokkal kapcsolatos megjegyzést, s úgy döntött, hogy akkor neki is fenn lehet lenni! Így is cselekedett, s az éjjel egy órát ringattam. :( Most bízom benne, hogy ezt is olvassa! (Kornél: tessék éjjel aludni! ) :)

Ex: Igen RK lesz a legény, és nálunk semmi extra nincs. Csak be kell diktálni a neveket és kész. Bár a héten megyünk még egyeztetni az időpontot, de szerintem semmi komoly nem lesz. Legalábbis eddig akik voltak, mind azt mondták, hogy ennyi csak..

Most megyek, majd jövök, de Kornélnak mindig a működő billentyűzet kell! :lol:

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Üdv!

Preni, Peti uzsonnára (vacsi előtt három órával) tejpépet kap, MINDEN nap! Én a DM-ben veszek neki, ott 399 egy dobozzal, és a vaníliás nagyon finom. De én már adtam neki a barack-maracujásból is. Peti már ehet a kekszesből is, nálunk mondjuk az is bejön, de a banános-müzlis nálunk nem volt nagyon nyerő. Vagyis Peti megette, de nekem elég furi volt az íze. :D

Norwell, a Mannerban pl. három E van. :) De azt hiszem Tjuca írt ezekről, hogy ezeknek ez a "kényszerneve", tehát pl. lehet, hogy sütőpor van benne...
Persze a saját készítésű az más. Épp az előbb evett be Peti egy fél anyóskészítette sajtos kiflibelsőt...
A tejpépről annyit, hogy ha Kendének nincs baja az anyatejjel úgy, hogy Te eszel tejet és tejterméket, akkor nyugodtan adhatsz neki a tejalapú tápszerből, pépből, stb.

BR, Adél jól bírta. Peti is elég sokára aludt el, köszönhetően annak, hogy délután jó sokat tentikézett.

Wawel, érdekes...de mindegy, nem ettől a három alkalomtól fogunk a falnak menni, csak nem értem, hogy egy vallásnál miért csinálnak két helyen homlokegyenest ellentétesen mindent... :roll:

A köszöntéseket köszönöm.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Évi, én nagyon nem értelek. Ha ennyire súlyos a dolog, mi a francért nem mentél már régen dokihoz??? Olvastam, h a tied eltűnt, de bakker, erre van az ügyelet! Mert akármi is lehet, olyan is amit ha az elején elkapnak, gyógyítható, ha meg nem akkor nem, NEM SZABAD EZZEL JÁTSZANI!!!!!!
Mellesleg a kiscsávód marhára jól hízik, ha 67 cm és 8,3 kg, sőőőőőt. Enyém 70 cm és 7,3 és még így is jó húsban van.
Ja, és khm, szóval lécci figyelj a hejjjesírásra (nem a véletlen elgépelésre gondolok vagy a szándékos netes írásmódra).

Prena, én főzit adok, néha könnyebb fajta gyümit sinlackal, de csak akkor vezettem be a vacsit szopi előtt amikor már elmúlt 7,5 hós. Ezen kívül tejpépet nem adok, sem lisztes/tojásos dolgokat. Ráér még ilyeneket enni. Semmi szüksége a szervezetének a tejtermékekre amíg rendszeresen szopik, és ugye allergizálhatnak.Persze te dolgod.

Menzi nekem kb olyan mint annakelőtte, talán kicsit kevésbé fáj, mert túlélem gyógyszer nélkül is.

Tandika, üdv újra!!! :D Jó h megint leszel!!!!

pogacsa
 
 


Anita:
És utána még vagy 20 perc szopi, és ringatás volt... Ééééés aztán én is aludtam, de Tomi megjelent 2kor, hogy a Micimackó várja(bakker most is azt nézi... most nézi hirtelen egymásutánjába hatodszor végig... és kiabál ha Róbert Gida kell, meg röhög ha poén van)
Kép Ilyen fejjel, csak most pizsibe

És aztán a kisasszony 4 kor felébredt arram hogy Tomival veszekszem, hogy aludjon már( mert aztán én visszaaludtam a gyerek mesézett)szopott de nem akart visszaaludni, és akkor jött amire nem számított, vagyis, hogy átviszem a gyerekszobába a kiságyba. Szóval 4.35 kor ott landolt, és tudomásom szerint egy nyikkanás nélkül elaludt.(vagyis én nem hallottam nyikkanást) és most 9.20-kor mentem be hogy mi van vele, és arra ébredt meg. SZóval...

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok Lányok.

Valamivel jobban vagyok láz és torok ügyileg de ma még nem dolgozom, pihengetek és babázom. meg Nektek írok.:-)Most igyekszem mindenre reagálni.:-)

Adél baba! Én is írnék Neked hosszan szerelmes levelet mert naaagyon jó csajnak talállak, de a mami sosem enged a számítógéphez mert mindig összenyálazom a klaviatúrát, ami ettől nem működik többet és már 3szor kellett újat venni.
Azért ha majd nagyobbak leszünk, nyalunk egy fagyit? Puszi: Ádám


Évi, azt mondják a védőnénik hogy az első fog kibújása a legnehezebb és legszenvedősebb utána már sokkal könnyebb a babónak a többivel. Egyébiránt Ádi meg holnap lesz 7 hónapos, ami azt jelenti, hogy csak egy nap van a gyerekeink között!:-) Kicsi rákok!Máté is érzékeny lélek?

Katus, csatlakozom hozzás a "még nem jött meg de nem is hiányzik" táborba. Ha még azzal is szenvednem kéne! Ádi fogacsai épp elég fizikai terhet rónak rám mostanság.Tudom hogy utálod a gondolatot is, de Ti mikor kezditek Pannussal a bölcsibe szoktatást?Ádi február ötödikén kezd.

Ági, utólag is sok boldog névnapot kívánok. Petitől kaptál virágot?:-) Egyébként Ádinak nem tudom miért, nem jön be a tejpép. Egyébként egy bizonyos márkájú terméknek, a Mildinek minden kajájára allefriás, legyen az tépszer, pép, vagy bébiétel, csak ugy fintorog és köpköd.

Reni, Ádika este úgy fél hat körül kap egy jó nagy adag husis babakaját, majd 8kor elalvás előtt szopi vagy tápszer van.Éjjel még mindig ébredünk, de már nem az éhség miatt hanem a fogacsok miatt. :evil: De igyekszem nem túlzásba vinni a kajáltatást sem mert a fiam igen jó húsban van, a hetven centijéhez csaknem kilenc kilót nyom.

Macsek, Nektek ténxleg mázlitok volt a fogikkal.Annyira fura hogy van valami a szájában, ő nem érti még mi az és állandóan a kemény kis fogit piszkálja akezével, már meg is harapta vele a nyelvét, volt sírás rívás.

Pogi, nyelvtan órát is fogsz tartani a babaneten?:-)

Pusz mindenkinek, megyek lábadozni.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok,

itt vagyok újra.

Tandika,
mi még nem ismerjük egymást, de grat Kira babához. Szerintem nem kicsi a súly amivel született: Pancsa manó 2780al született (időre), aztán most már szerintem közelíti a 8 kilót.
Nekem így is elég nehéz szülés volt (beakadt szegénykém), szóval inkább itt nőjön, mint odabent :)

Kitti,
grat az első foghoz.

Képzeljétek nálunk pedig tegnap este megtörtént az első hátról hasra fordulás. A hasról hátra már eddig is a repertoár része volt, de a nagy popó miatt a hasról hátra még nem ment.
Tegnap viszont úgy döntött a kisasszonka, hogy az esti masszírozás közben anya kezéből remekül el lehet rugaszkodni .....és lőn :D

Helyesírás kapcsán: ha egy-egy szóban nem vagyok biztos, akkor én be-rom wordbe, aztán a helyesírásellenőrző majd kiadja, hogy jó-e.
Egyébként nekem anno a magyartanárom azt mondta, hogy a legtöbb helyesírási hiba abból adódik, hogy máshogy hallja az ember az adott szót, mint ahogy azt írni kell.
pölö: kisebb - én régen mindig kissebb-nek írtam, mivel "hosszúnak" hallottam az s-t.

Egyébként pedig annyi, hogy voltunk babaúszáson a Vízipókoknál. Nincs közel sajnos: a harmadik kerületben Csillaghegyen vannak, de nagyon tiszta szép volt a hely és Pancsinak is bejött a dolog.
Nálunk elég közel két helyen is van úszás, de az egyikben annyira unszimpatikus voplt a nőci a telefonban, hogy letettem róluk, a másikat pedig a doki és a védőnő nem javasolta.

Mensi: nekem eddig egyszer jött meg, vagy két hónapja, akkor is tartott vagy két napig, de én mondjuk még csak szoptatok.

Most egyenlőre ennyi, majd próbálom felvenni a fonalat.

meteor
 
 


Helyesírás: még csak annyit, hogy én azért nem merném felróni ezt hibaként ismeretlenül senkinek, mert nekem is van nem is egy betűdiszlexiás ismerősöm, többek között a legjobb barátnőm is az, és sosem felejtem el, sokszor mennyire rosszul esett neki, ha bántották a helyesírása miatt. Na, megyek mert valaki épp a háta közepéig berottyantott nálunk és tisztába kell tennem...lehet találgatni, ki volt az.
a válasz, Ádám
b válasz, Ádám
c válasz, Mindkettő.
A helyesen tippelők között egy "pempörsz aktív bébi" maxi méretű pelust sorsolunk ki.:-)

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Szia Lányok!

Tegnap óta elég nagy a nyüzsgés. Mindenkinél forgalmas volt a hétvége, infókból nincs hiány.
Helyesirásról annyit ,szerintem más is téved elvégre nem vizsga dolgozatot irok vagy itt ezt is osztályozzák :oops:
Nem sértődtem meg, ha az oldal tele lesz majd nem látjátok a hibákat és elfelejtitek :wink:


Kitti mi éppen átléptük az ikrek határt, amugy én is iker vagyok.
Legalább is igy tudom ,hogy 22-ig iker.Máté nem olyan érzékeny,kis kemény gyerkőc, és nagyon vigyori barátságos baba.

Sajnos megbetegedett,csúnyán köhög és folyik az orra, kapott gyógyit nem szivesen adom, de ha minden kötél szakad muszály lesz. Eddig még nem kellett ilyen módszerhez folyamodni megúsztuk a betegségeket.


Tündérpöcök!
Köszi,hogy kiálltál mellettem :D

Mensi-ről annyit ,már alig csöpög ,végre vége :P

hali évi

Kép

Kép
Kép


évi
anyuci3
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat vacsi ügyben!

Norvell!
A péppel annyi gondunk volt, hogy a vanilíástól kipirosodott a szája körül, így azt nem kap, de a többitől semmi baja és imádja!

Ritka sz@r éjszakánk volt. Peti 3X szopizott, plussz egy csomószor felsírt ( sírás még sosem volt korábban), és nagyokat pukizott. Szerintem a hasa fájt. Pedig este jól berotyantott. Szóval nem értem. Sőt, valamikor hajnalban eldumálgatott magában, de én úgy beájultam, hogy nem volt erőm kimászni az ágyból. Olyan volt, mintha nagyon messze lettem volna a fiamtól és mire legközelebb feleszméltem, már ismét aludt.
Nem értem, hogy hogy van ez. 1-2 éjszakát végig alszik, aztán 1-2 hajnalban szopi és alszik tovább. Aztán 1-2 éjjelre megkergül. Bár azon gondolkodtam, hogy amikor többször szopizik éjjel, olyankor szomjas lehet, mert napközben nem fogad el semmilyen folyadékot, néha a ciciből is csak 1-2-öt szív szilád kajcsi után.
Rejtély!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni,

nálunk ugyanez a helyzet. Az már tök jónak számít ha csak egyszer kel fel éjszaka.
Sokszor én is úgy gondolom, hogy talán száraz a levegő és megszomjazott. Múltkor annyira álmos voltam, hogy elkezdtem keresni a cumisüvegét a vízzel és köbö 5 perc sötétben matatás után esett le, hogy a Panninak még nincs cumisüvege vízzel, mert csak cicit "iszik" :D

Asszem ehhez már egy komoly fáradtsági szint kell :)

És akkor még szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert se nem hasfájós, se a foga nem jön. Kitartást minden rosszul alvó gyerkőc mamájának.

meteor
 
 


reni, a fogi növekedés nálunk emésztései problémákkal kezdődött, ugyanúgy nagy pukik, minimum 2 szopi éjjel és látszólag ok nélküli felsírások. Valami azt súgja néhány hét és Ti is beszállhattok a "fogas csapatba"!
Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Ajajaj!!!!

Kitti!

Ez rosszul hangzik!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni, végül is egyszer ki kell jönnie a fogijának!:-)
Úgysem menekülsz.:-)

KITTI

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


útlevél: nem kell vinni fényképet, de a születési anyakönyvi kivonat kell. 1500Ft (sürgősségivel 3000) és 2 évig érvényes.

babapiskóta: néztétek már, hogy mennyi E van benne? Totál gáz.

Évi!
Én csak szökőévente jövök, de üdv. itt :)
Vérzés: Ha utólag is de dokival beszélj. Elhiszem, hogy nincs időd 3 gyerek mellett, de akkor keress fel egy netes dokit és kérdezz rá, hogy gáz e. Ha azt mondja menj el személyesen akkor ne habozz.
http://www.scheringclub.hu/azorvosvalaszol.php?action=k

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Hoppá, hoppá! Akkor lehet, hogy mi is a "fogas" csapatba fogunk tartozni? Tegnap óta tiszta gáz a gyermek. Szó szerint! Hatalmas pukik, no kaka. (Bár az ma reggelre sikerült), alig alszik. Még napközben sem. Most sikerült leraknom fél 11 óta! :( Pedig mindjárt kelthetem is, mert találkánk van a pappal. Úgy igyekeztem olyan időpontot választani, amikor tutira nem alszik, erre tessék... :cry:

De ma nem csak ezért vagyok szomorú! Számomra eddig rejtély volt, de ma világossá vált, hogy eltörölték a gyeden és gyesen lévő kismamák tandíjmentességét. Pedig a számteches diplomám ki kell egészíteni egyetemire. :cry: Ezt jól bekaptam! Ráadásul még az is fejtörés, hogy Kornélt kire bízom. Mindkét nagymama dolgozik még. Tudom, hogy mindig megoldódnak a dolgok valahogy, de ez most nagyon érzékenyen érint. Egy kicsit el is pityeredtem. Ráadásul csak Pesten indul olyan képzés, ami nekem jó, igy aztán 3 óra utazás is vár rám csak oda!! Jajja csajok, küldjetek valami pozitív energiát, hogy kilábaljak a rossz közérzetből!

Na, nem negatívkodom tovább!

Kitti: a helyes válasz talán a, b, c? Ilyen sorrendben! Kapok pelust?

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


nyanya67
Köszike a veboldalt, igérem felkeresem :!:
wawel
Eggyüzzérzek veled, sajnos nekem már nincs tejcsim,ezért tápszrhez kellett nyulni .A humana HA 2 kaptuk mert allegiás volt másra, ma Apa ment kiváltani a patikába merthogy támogatás van rá igy nyugodt volt a zsebpénze elég rá, na de szegény nagyot nézett az összes támogatást megvontak a tápszerekről.Két dobozért 4800ft.ot fizetett ne semmi igaz.Muszály vagyok megvenni a szopcsit pótolni kell ,nem ehet nokedlit.
Reni
Szabolcsba nekünk is él rokonunk azon belül Szatmárcseke


sziasztok

Kép

Kép
Kép


évi
anyuci3
 
 


Sziasztok!

Csak azért jöttem, hogy egy időre elbúcsúzzak tőletek.
Amióta Kende fogzik (4 van kint) azóta igencsak hulla vagyok. Igaz most 2 napja kicsit nyugisabb.
A másik ok amiért nem igen tudok rátok koncentrálni, hogy már igencsak kúszik-mászik a kis kommandósom és így minden másodpercben figyelnem kell hová megy, melyik szekrényt, fiókot nyitja ki és mit vesz a szájába. Pl. múltkor a széken akadt fent.
Sajna a járókába nem akar megmaradni. Hatalmas üvöltés van amikor beteszem. (Nem szokott hozzá.) Egyedül sem hajlandó ellenni, ott kell lenni vele amikor játszik, így eléggé lefoglal, ami végül is nem baj. Igazi anyaragacs :) Amikor meg alszik akkor gyorsan főzök, mosok... stb.
Közben Ti meg annyit írtok, hogy nem bírlak követni benneteket. Ha meg géphez jutok akkor elég nehéz mindig behozni a sok napos lemaradást és a témák is már lefutnak. De azért folyamatosan foglak olvasni benneteket, és ha időm úgy engedi írni is fogok, csak most úgy néz ki egy darabig nem tudok rendszeresen jönni.
Na száz szónak is egy a vége, legyetek jók és nőjetek szép nagyra.
Puszi: Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Hellóka!

Hát, azért én is összegoglalom mi van velünk. Semmi izgi külömben, szokásos kis fogzási mizéria, de külömben minden o.k. Mondjuk most nálunk a Máté lett megint anyaragacs. Ma mondtam is neki, hogy nem hagyja, hogy a Noival játsszam, szerintem azért ment( ha-ha: mászott) ki a szobából. Ezen elgondolkodott, de nem sok erdménnyel. Szombaton lesz egy kis szusszanás estig Anyuéknál lesznek.

Reni: Mostanában nekünk is volt olyan nap, hogy minden pelus kakis volt, de fog az még sehol

Rita: Nekem olyan volt többször is, hogy beállítottam magam, hogy ha éjszaka elalszik nyűszítés után, betakarom, mert mindig forog, és leesik róla a takaró. Erre bealudtam, szegény meg takaró nélkül aludt.


Wawel: Lesz ez még így se!!! Na, ez csak vicc volt. Az élet szép, és akkor is van egy édi bébid, gondolj erre. . :D


Anyuci 3: Nem semmi a tápszer ára. Meddig elég? Nálatok mennyit segítenek a tesók? Azért a nagyobbak már jól elvannak együtt, nem?

Kisvirág: Hát, akkor Kende is felpörgött. Nem is baj, Noinak nem is kéne egy punnyadt pasi. :)

Nyanya: Én Máténak cukormentes háztartásit adtam, Mostanság nem láttam, lehet, hogy kivonták? Viszont múltkor megetette a fiam a lánykám egy kis ropival.

Na, léptem az ágy felé lassan.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Köszöntéseket köfike.
Megjött a hormoneredményem, kivi vagyok mit fog a doki kinézni belőle...alapvetően mindegyik értékem beleesik a megadott határtartományokba, viszont az FSH/LH arányom egynél nagyobb, ami a szakirodalom szerint utalhat PCO-ra...szóval valszeg inzulinmérés lesz a dolog vége, mivel a kettő összefügg. Majd a jövő hónapban kiderül, mert nem sürgős eseteknél két látogatás között min. 30 napnak kell eltelnie, és ez 5-én telik majd le. De az is lehet, hogy holnap betelefonálok és rákérdezek, hogy mi legyen. :)
Ma befizettem a névadóra a pízt, megegyeztünk a szervezővel, hogy az Aladdin zenéje fog szólni. Hihetetlen, de az eskinkre anno hamarabb összedobtam a CD-t, mint ami alatt ma eldöntöttem, hogy szombaton milyen zene legyen. :D

BR, örülj, hogy Tomi elfoglalja magát...csak bírd idegekkel Micimackót.

Kitti, komoly a 3 billentyűzet??? :P
Nálunk minden márka mindene nyerő, csak kaja legyen...ill. a Milupa csokis tejpép annyira nem volt nyerő.
Ja, kaptam virágot, de nem írom le, hogy mit, mert védett...igaz, anyós kertjéből lett leszedve és azt adta át Peti nekem. :)

Meteor, ezek szerint Pancsa kiváló kiindulópontot talált, és szerzett anyának-apának hatalmas örömet. Gratula neki!
Helyesírás :D Én is hibázok néha, ez 100%, pedig általánosban megyei versenyekre jártam. :P Nálunk a férjem nem tud helyesen írni, na ő is a szövegszerkesztőt használja, csak annyi a gond, hogy az pl. a vesszőkért is visít, és olyankor a párom totál kétségbe esik, hogy mi a fene baja van a programnak... :D
Fáradtsági szint: Petivel felkelünk kb. 10.45-kor a délelőtti szunyából. Ő nyekereg, hogy éhes, én kimegyek, hogy megmikrózzam a kajcsiját. Ezerrel dugom befele a KÁVÉFŐZŐ dugalját a konnektorba, csodálkozok, hogy nem működik a mikró, mire az öcsém kijön. Vázolom a problémát, ő meg néz bambán (én nem tudom miért), mire kiböki, hogy talán azért nem működik a mikró, mert a fekete drót a kávéfőzőé. (A mikróé fehér.) :D :D

Anyuci, látom, lett vonalzód, vagyis lettek vonalzóid. :) Peti már nem is egyszer volt beteg, mindig antibiotikumot kapott. Igazából én se vagyok odáig ezekért a szerekért, de legalább használnak, és nem szenvedtetem a gyerekemet két-három hétig, ami neki is rossz lenne és én sem bírnám idegileg.
Na ez szép...minden tápszertől megvonták a támogatást??? :o Hál' Istennek nekünk már csak 4 hónapig kell kibírni, igaz, addig a gatyánk is rámegy, mert a mi tápinkból is kb. 2500 Ft-ba kerül 600 g. Igazából nem értem, hogy miért írható fel pl. honvédelmi támogatással :o és üzemi balesetes :o támogatással a tápszer, de sima tb-támogatással nem. :twisted:

Reni, miénk Peti is egy teve. Napközben a tápszerben levő vízen kívül max. 20-30 milliliter folyadékot iszik meg. És nem szomjas!!! Nem tudom, hogy csinálja. És mi lesz így nyáron??? :o

Wawel, pozitív energiák mennek! Elsőbbséggel természetesen.

Kisviri, azért gyere, ha tudsz!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!!

Kitti:
Adél azt üzente Ádinak, hogy szívesen. Bár még nem tudja milyen az a fagyi, de biztos fini és szeretni fogja.

Rita:
Gratu a forduláshoz!!!
A kisebb –et én úgy tanultam meg, hogy a rosseb az két s és egy b a kisebb egy s és két bb. ;)
És fizika órán a tanárnő baromi módon beégetett vele.

Anita:
Megy a pozitív energia.

Évi:
Hááát én ezért vagyok marha boldog, hogy Adél szopis, mert Tomi tápis volt, és havonta nem kis lóvé elment csak arra.

Kisvirág:
Pápá!!
Ismerős az elhavazódás effektus.

Colett:
Tomi is akart egyszer adni Adélnak, de szerencsére előtte megkérdezte, hogy lehet-e és mondtam még nem, erre hogy mikor… megbeszéltük, és azóta, ha Adél rástartol a ropira Tomi rögtön ott terem és mondja. „Neeem nem Adéjka nem szabam!” :) Ált szerencsére kérdez, de volt olyan már hogy Adél elcsent Tomi csokijából és befalta, tiszta maszat lett tőle.

Ex:
Örülök, főleg mert fülhallgatóval nézi. Csak annyiból megy az agyamra, hogy azóta semmit nem akar csinálni( vagyis öltözni, enni, fürödni, velünk lenni)amúgy azóta már 11-edszer is megnézte. De majd megunja. ÉS ami érdekes,hogy csak az a régi eredeti Micimackó kell, a többi nem jó. Pedig meg van…

Na lépek szunyálni, mert éjjel nem sokat aludtam, vajon miért.

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok Csajok!

Megérkeztünk a hétvégi nagyszülő-látogatásból. Szokás szerint nem is volt időm ma semmire, mert az összes nagymama és nagypapa egész napos (el)kényeztetése után mindig kicsit kevés vagyok a kislányomnak. Főleg hogy csak két kezem van, és egy fejem. Ilyenkor szinte le sem tudom tenni 1-2 napig, csak max. 10 percekre, hogy ha nyüszizik is, hadd szokja, szegényem, hogy új helyzet van :-(

Pedig igyekszünk mindannyian, hogy ne legyen folyamatosan kézben, dehát nagy a család, nagyszülők, nagynénik, nagybácsik, uncsitesók és egyebek... Mindenki csak egy kicsit szeretné fogni, csak egy kicsit játszani vele. És egyébként is, ha beletesszük a járókába, akkor is tök jól elvan, nyolcan mászkálnak körülötte, mindig van történés, főleg a kétéves unokatesó, aki mindig kitalál valami "izgi" dolgot. Ezen a hétvégén nem győztünk figyelni, mert folyamatosan meg akarta valamivel etetni (kenyér, torta, smarties, teljesen mindegy).

Nem is tudom, miért csodálkozom, hogy ezek után unatkozik mellettem, és egyáltalán nem értékeli a mondókáimat, pedig rojtosra beszélem a számat egész nap :-)

Boldog első fogacskát mindenkinek, akit érint!!! Azt hiszem, már Kíra is közel jár hozzá, bár ezt már hónapok óta mondjuk. A 3 hónapos oltáskor mondta a doktor néni, hogy szerinte 1 vagy 2 hét, és kijön a fogacska. Akkor már másfél hónapja úgy nyálzott, hogy tócsákat hagytunk magunk mögött a lakásban mindenhol. És azóta eltelt negyedév, és még mindig semmi.

Ráadásul az alvás nekünk sose volt erősségünk, főleg az esti elalvás. Már mindenfélét kipróbáltunk, de kínszenvedés. Sokszor legszívesebben már én is bőgnék vele együtt, vagy a fáradtságtól, vagy mérgemben, vagy mert annyira sajnálom. Mintha magától az alvás tényétől egyszerűen pánikba esne. Amíg még körülnézeget a kiságyban/ból, addig semmi gond. Amikor elfárad annyira, hogy le-lecsukódik a szeme, akkor elkezd ordítani, ahogy a torkán kifér, és nem lehet megnyugtatni, bármit csinálunk vele.

Mi meggyet még nem eszünk, de az alma és a banán is okozott szép kis foltokat. Nekem a Vanish jött be, a sima "hagyományos" rózsaszín flakonos, folyékony. Először csak a mosóporhoz tettem, de nem történt semmi. Aztán beáztattam a ruhát Vanish-es vízbe. Aztán a végén rájöttem, az a legjobb, ha szárazon öntöm rá, közvetlenül a foltra, és hagyom állni akár egy napot is. Nem halványította el egy fuhánknak a színét se. Viszont utána bevágom a mosógépbe, úgy, ahogy van, a rászáradt vanish-sel együtt, és se híre, se hamva :lol:

Kíra sem nagyon iszik. "Csak úgy" egyáltalán nem kér, gyümölcs és főzi után talán 2-3 kortyot. Mondjuk, főzit nem nagyon eszik, azt hiszem, utálja a répát is meg a krumplit is, pedig már jópár hete próbálkozunk, de maximum úgy hajlandó megenni, ha nagyon kevés répát még kevesebb krumplival baromi sok almához teszek hozzá. :-)

A gyümölcsöt viszont nagyon szereti, mondjuk azért annak van is leve...

Kaki nálunk sincs napok óta, csak egy-egy körömnyi darabka félnapos küszködés árán, pedig már három napja egyfolytában szilvát eszünk barackkal. Eddig még nem gondoltam rá, hogy ez összefügghet a fogával.

Anita, sok-sok energia elküldve!
Fel a fejjel!

Holnap igyekszem benézni.

Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánok

Andi

tandika
 
 


A nap képei!!!

Kép Adél ahogy mász-mász

Kép Az esti adag Micimackó

Kép A kishableány

Kép Tomi a piperkőc

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok Csajok :) ,

ismét itt vagyok és jelentem, befejeztem a vizsgaidőszakot. Ezért nem tudtam eddig jönni, mert napközben Marci foglalt le, ha éppen játszott, akkor tanulás ezerrel :( , este szintén...

Lényegalényeg néhány hónap nyugi következik :) :) :) :) !!!

Megpróbáltam visszaolvasni:

Kitti: gratulálok Ádi első fogacskájához :P . Talán nálunk sem várat már sokat magára, mert rengetegszer felébred Marci éjszakánként. Mondjuk nálunk most az tapasztalható, hogy 3-4 éjszaba borzasztó, aztán 1-2 éjszaka nyugi van. Nem tudom mikor lesz ebből fogacska, de remélem hamarosan.

BR: nagyon édes Adél és Tomi is a képeken. Szerintem Adél tényleg rád hasonlít, Tomi pedig igazi kissrác már, hihetetlen azzal a fülhallgatóval a fülén :lol: .

Évi: azt hiszem én még nem üdvözöltelek a csapatban, mert a múlt héten semmire nem volt időm, de írj bátran én személy szerint örülök az új tagoknak.
Helyesírással kapcsolatban: ne foglalkozz a negatív hozzászólásokkal, nem verseny ez, hogy ki tud helyesebben írni :) :) :) .
Néha nem is értem, miért kell egyáltalán bizonyos dolgokat megemlíteni, ami említésre sem méltó. De nem vagyunk egyformák.

Kisviri: megértelek, Marci is egyre több foglalkozást igényel, mint ahogy ezt hónapról-hónapra meg is említem, de azért ha lehetőséged és időd van azért gyere ám :P .

Ex: utólag is boldog névnapot kívánok :) . Mindig úgy bírom, ahogy hozzászólsz a dolgokhoz :) , olyan tárgyilagosan és úgy, mintha te soha nem tudnád felhúzni magad dolgokon.

Rita: gratulálok Pancsa első átfordulásához :) . Marci 5 és fél hónapos volt, pont az év utolsó napján, amikor átfordult. Akkor 3-szor csinálta egymás után, de azóta sem produkálja magát :) .

Anita: hát igen, kedves kormányunk eltörölte, de már emiatt néhányszor szomorkodtunk itt együtt, bár szerencsére nekem még sikerült kihasználnom.
Sajnálom, hogy nem tudod kihasználni ezt a lehetőséget, de talán adódik majd vmi más. Ahogy írtad, olyan még soha nem volt, hogy valahogy ne lett volna :) .

Katus: múlt héten olvastam, hogy mész valami fogyis kezelésre (pontosan most nem emlékszem, de tudom miről van szó) és csak azt akartam mondani, hogy irigyellek, mert szerintem ez valahol kényeztetése a testnek. Egyébként nem sokallom érte a 3000 Ft-ot, persze nem mindegy, hányszor kell igénybe venni.
Szóval tök jó, hogy így foglalkozol magaddal :) .
Én jövő hét péntekre vagyok bejelentkezve kozmetikushoz egy kis arc-kéz és dekoltázsmasszírozásra. Már nagyon várom :lol: !

Ami a legfontosabb: gratulálok Pannának is az első fogacskájához :P !

Nyanya: köszi az infót az útlevéllel kapcsolatban, szerintem néhány héten belül én is megcsináltatom Marcinak, mert akkor nem kell a nagyszülőkre bízni, amikor Ausztriába megyünk egy kis vásárlásra :) .
Hogy van a kis menyasszonyunk :P ? Marci már aggódik, hogy ritkán hall felőle :) .

Reni: nálunk reggel szopi van, aztán tízoraira gyümölcs, ebéd szopi, uzsi főzelék, aztán este megint szopi + éjszaka ha olyanja van a babónak egész éjjel szopi... szerencsére azért ez ritka :) .
Egyébként én is bizonytalan vagyok, mert sokszor úgy adom neki a kajcsit, hogy egyszer csak adom neki, bár egyáltalán nem jelzi, hogy éhes lenne, de ha nem így csinálnám, akkor semmi rendszer nem lenne az életünkben.
Én még nem adtam neki semmiféle tejpépet, sinlacot. Nem is igazán ismerem ezeket, de majd elkezdek nézegetni, bár ha nekem így bevált az etetés, akkor azt hiszem mostanában nem változtatok rajta.

Colett, Norwell: jó, hogy jelentkeztetek, gyertek gyakrabban.

Mensi: nekem amikor 5 hete szültem, akkor jött meg, de azóta se. Ezt akkor írtam is, mert azon aggódtam, hogy úristen, ilyen hamar... de aztán megoldódott.

Remélem senkit nem felejtettem ki, ha mégis bocsi, már fáradt vagyok :) !

Mindenkinek szép estét kívánok :) !

Puszi
Eni

Eni
marcy
 
 


Kitti, nyelvtan nem lesz :D. Viccet félretéve, bocsi, valszeg idegesítő vagyok, de engem nagyon zavar amikor következetesen rosszul látom a muszájt meg hasonlók. És bizony ragadós, terjed. Betűdiszlexiára nem gondoltam, amennyiben bárki is az, attól bocsánatot kérek. Nem támadásként írtam. Nem konkrétan Évi miatt, már korábban is volt akinél volt ilyen, csak rajta csattant. Ismétlem, nem az elírásokkal van a bajom, abból nálam sincs hiány...

Megvonták a tápszer támogatáááást??????? :O Teljesen????? :O

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy nem reagálok mindenki hozzászólásához.

Kitti!

A bölcsödei beszoktatás február 3. hetében kezdődik mert március 5-én megyek vissza dolgozni ( lehet, hogy már egyhéttel előtte mert nics annyi szabadságom, hogy kihúzzam március 5-ig)

Marcy!
Gratulálok a sikeres vizsgáidhoz, micsoda megkönnyebülés.
Eddig olyan zsugori voltam magamhoz pl. életembe 1x voltam kozmetikusnál, ugyhogy most eldöntöttem, hogy valamilyem kezelést igénybe fogok venni a zsírpárnák kiiktatása érdekében.
Szeremcsére a szoptatásra sem hat károsan mert egyszerűen csak meleg van a géppbe.
Egyébként 22 napja "diétázom"és 3 kg-al vagyok kevesebb viszont a hasam 6 cm-el lett kevesebb.

tápszer: ekkora szemétséget, hogy megvonták a támogatást.A véleményemet nem merem leírni mert akkor kizárnának a fórumról.

alvás: mi is csatlakozunk a többször "csak úgy" fölkelősök csapatához amibe 1-2 szopi is benne van.
Nagyon kimerítő de remélem nem tart örökké.

Kisvirág!
Gyere néa és számolj be mi van veletek. Nem kell reagálnod mindenkire annak is örülünk ha hallunk rólatok.

Egyébként sajnos én is hamarosan eltűnök az aktív bnetezők közül, ugyanis a yardon nincs internet na meg ha lenne akkor sem lenne tisztességes ha munkaidőben a neten lógnék.

Kép

Kép
katus73
 
 


Hú csajok ez nem semmi alig lehet titeket követni pedig azért igyekszem minden nap átnézni és válaszolgatni.
Colett
Atesók nagyog szeretik az öcsikét,egymással is jól :? elvannak de azért vannak viták,már az itthoni bögréjükre is üvegfestékből jelet kellett csinálni mint az oviban,hogy ne legyen veszekedés.A tápszer 650 g-os kb 4-5 napig elég,már csak 3-szor eszi naponta a többi étkezés főzi, tejpép, meg amit csak lehet minden kipróbálok.

Ex:
Igen sikerült végre vonalzót késziteni a párom lefőtt mire rájött ,hogy kell.Pedi pofon egyszerű mármit igy utólag.


BR:
Jó hogy ,te még tudsz szopiztatni.
Az nagyo jó a babának. Betegségre visszatérve,két hete szült az egyik barátnőm sajnos egy hónappal korábban jött a baba, tegnap felhivott és azt mondta a klinikán vannak intenziven, agyhártyagyulladásal,azt mondta szülés alatt fertőződött meg de ez hogy lehet :shock: ? Nem lennék a helyében.Remélem nem lesz ez előszele egy járványnak :!:

Marcy:

Üdv még nem beszéltünk, gratuka a vizsgádhoz.Nem könnyü gyerek mellett tanulni ,én is gondolkodom rajta.de már a tandijakról is megszünt a támogatás ,én nem tudom mi lessz itt,de nagy a káosz egyszerüen nincs az embernek kedve a tanuláshoz sem ,ilyen lehetőségek mellet.

Pogacsa:

Nem haragszom rád :!:
Nem lehet hogy nagyon meg akarsz felelni magadnak vagy másoknak,? Olyan vagy mint a nagy fiam ,volt is belőle baj az oviban, még az ovónők elbeszélgetésre is behivtak, mi van a gyerekkel hogy igy meg akar felelni. Szóhoz sem jutottam, azt mondtak nem akar rosszalkodni se annyira a jó fiut játsza, soha nem bánt meg senkit.Az ovónó arra fogta az egészet hogy tul kemény vagyok, szerintem nem.Nehogy bele ess te is ebbe a hibába.

Katus:

Az én véleményem is hasonló a tiedéhez,az emelések miatt,lehuzzák az emberről a bőrt

Kép

Kép
Kép


évi
anyuci3
 
 


Szép reggelt mindenkinek!

Kitti,
Gratulálok a kis fogacskához! Nálunk még híre-hamva sincs, a kicsit duzzadt ínyen kívül semmi se utal rá, de az meg már 4 hónapos kora óta megvan. Ha belőlem indulunk ki, akkor még egy darabig nem kell aggódni, nekem még 1 éves koromban sem volt fogam! :)

Marcy,
De jó hogy végre vége a vizsgáknak! Most lehet egy picit lazítani.

BR,
Jók a képek! Tomi már nagyon nagy legény. én nagyon örülnék, ha Márk már annyira várná az ételt, mint Adél.

Tandika,
Nálunk ez mindennapos "probléma". Mivel itt nagy a jövés-menés, megszokta, hogy emberek vannak körülötte. Ha 1 napig senki más nincs, csak én, az uncsi neki, nem elég inger. A helyzet egy kicsit javult, amióta gurulva közlekedik, bejárja a szobát, így mindig talál valami felfedezmivalót.

Colett,
De jó hogy te is jelentkeztél. Nálatok sem unalmas az élet.

Kisviri,
Kende jól belehúzott a fogacskák növesztésébe. Igaz, Márk még nem mászik, de már gurulva bárhova eljut pillanatok alatt, néha én is csak csodálkozom, hogy hova is lett a gyerkőc. nekem az nagyon gyanús mindig, amikor nagy csönd van, mert akkor valamivel nagyon el van foglalva :)

Évi,
Ha eddig nem tettem meg, üdvözöllek én is a csapatban. Szépek a kis legények. Dokihoz meg mindenképp menj el, már csak a saját megnyugtatásod miatt is. A tápszereknél nem lehet, hogy úgy van, hogy bizonyos életkorig jár támogatás? Igazából ehhez én nem értek, mert szerencsére a nehézségek ellenére sikerült mindeddig anyatejjel táplálni a kisfimat.

Anita,
Megy az energia. Ha a fog miatt van a nyügi, akkor remélem hamar kibújik, és rendeződik a helyzet.

Reni,
Az éjszakák miatt :( A szomjúság lehet ok, hiszen az attól is függhet mennyire lédús ételt evett aznap. Próbáljatok meg párologtatni. Nekem is volt már olyan, hogy nem volt erőm kimászni az ágyból. Lehet érdemes lenne néha hagynod egy kicsit, amikor felébred, hátha visszaalszik magától. Nálunk is előfordul, hogy felébred, forgolódik, dumál, aztán visszaalszik. Már jó régen megtanultam, hogy csak akkor keljek ki hozzá, ha már sír, vagy ténylegesen jelez, hogy valami baj van. Így megúszom a többszöri etetést. Azt azért hozzá kell tennem, hogy aludni ugyanúgy nem tudok, mert állandóan ugrásra készen figyelek, mikor vált át a mocorgás sírássá. :)

Rita,
Gratulálok a forgáshoz! A babaúszás dolog nálunk sajnos kimaradt, mert a fejések, és Márk alvási szokása (12-től du. 4-ig/5-ig alszik) sehogy se fér bele a napba.

Mensi:
Nekem Márk 2 hónapos szülinapján volt először, aztán egy szünet, 5 hónapos korában volt valami, de abban nem voltam biztos, mert épp csak egy kis barna koszolta a bugyit, és most, amikor 6 hónapos lett volt egy normális. Nekem elötte sem volt fájdalmas, vagy sok, és ez így is maradt.

Foltok:
Mivel még csak most kezdtük a hozzátápit, a foltkiszedésben is kezdő vagyok. Voltak ruhák, partedlik tele répával, babánnal, almával, céklával. Beáztattam egy kis vanish oxi action porral, és szépen kijött minden. Nálam eddig egyébként ami mindenre jó volt az a vanish szappan, csak most nem volt energiám mindent egyesével kisikálni, ezért próbáltam ki ezt a módszert.

Helyesírás:
Engem az, hogy valaki valamit nem, vagy rosszul tud, sokkal kevésbé zavar, mint a szándékos pongyolaság. A falra tudok mászni az interneten elterjedt, divatosnak vélt rövidítésektől, mint a teccik, lécci, lax, haraxom, vok és társai. Amikor az emberek tudatosan használják rosszul a nyelvet, az nagyon szomorú és idegesítő.

Rólunk:
Ma megyünk a dokinénihez, kiváncsi vagyok, mekkora is már a fiam :) Úgy látszik, mindenkinek vannak gyenge pontjai, Márk jó alvó, jó ütemben fejlődik, nem extra nyűgös, nálunk az evéssel van gond. Kezdődött a cicizés elutasításával, most meg a hozzátápi ellen tiltakozik. Kipróbáltunk már pár ételt, de nem az a gond, hogy nem ízlik, mert odáig el se jut, hogy megkóstolja. Beültetem a székbe, és azonnal megy az ellenkezés, a száját meg még véletlenül se nyitja ki. Örülök, hogy ha 3-4 kiskanálnyi adagot sikerül belecsempésznem. Majd meglátom mit mond erre ma a dokinéni.
Nagy sláger nálunk a köpködés, berregés, ezt órákon keresztül képes csinálni, még a gügyögésbe is belevegyíti.
Szerencsém van, mert sokszor egyedül is jól elvan, sőt igényli, hogy hagyjuk, azt csináljon amit szeretne. Persze azért legyünk ott a közelben, látótávolságban. Nálunk is igaz az, hogy mindenen a címke a legérdekesebb :D A hifi is kedvenc játék, már mindent elállított rajta, tetszik neki, hogy világít a kijelzője.
Annyira édes volt valamelyik nap: ő a földön játszott én meg ültem a fotelban és fejtem. Egyszer csak odagurult hozzám, megrángatta a köntösömet, hogy akkor most vegyem fel. Azt hittem megzabálom! :)

Remélem mindenkire sikerült reagálnom. Így is jó hosszú lettem.

Andi

amandi
 
 


Szép reggelt mindenkinek!

Kitti,
Gratulálok a kis fogacskához! Nálunk még híre-hamva sincs, a kicsit duzzadt ínyen kívül semmi se utal rá, de az meg már 4 hónapos kora óta megvan. Ha belőlem indulunk ki, akkor még egy darabig nem kell aggódni, nekem még 1 éves koromban sem volt fogam! :)

Marcy,
De jó hogy végre vége a vizsgáknak! Most lehet egy picit lazítani.

BR,
Jók a képek! Tomi már nagyon nagy legény. én nagyon örülnék, ha Márk már annyira várná az ételt, mint Adél.

Tandika,
Nálunk ez mindennapos "probléma". Mivel itt nagy a jövés-menés, megszokta, hogy emberek vannak körülötte. Ha 1 napig senki más nincs, csak én, az uncsi neki, nem elég inger. A helyzet egy kicsit javult, amióta gurulva közlekedik, bejárja a szobát, így mindig talál valami felfedezmivalót.

Colett,
De jó hogy te is jelentkeztél. Nálatok sem unalmas az élet.

Kisviri,
Kende jól belehúzott a fogacskák növesztésébe. Igaz, Márk még nem mászik, de már gurulva bárhova eljut pillanatok alatt, néha én is csak csodálkozom, hogy hova is lett a gyerkőc. nekem az nagyon gyanús mindig, amikor nagy csönd van, mert akkor valamivel nagyon el van foglalva :)

Évi,
Ha eddig nem tettem meg, üdvözöllek én is a csapatban. Szépek a kis legények. Dokihoz meg mindenképp menj el, már csak a saját megnyugtatásod miatt is. A tápszereknél nem lehet, hogy úgy van, hogy bizonyos életkorig jár támogatás? Igazából ehhez én nem értek, mert szerencsére a nehézségek ellenére sikerült mindeddig anyatejjel táplálni a kisfimat.

Anita,
Megy az energia. Ha a fog miatt van a nyügi, akkor remélem hamar kibújik, és rendeződik a helyzet.

Reni,
Az éjszakák miatt :( A szomjúság lehet ok, hiszen az attól is függhet mennyire lédús ételt evett aznap. Próbáljatok meg párologtatni. Nekem is volt már olyan, hogy nem volt erőm kimászni az ágyból. Lehet érdemes lenne néha hagynod egy kicsit, amikor felébred, hátha visszaalszik magától. Nálunk is előfordul, hogy felébred, forgolódik, dumál, aztán visszaalszik. Már jó régen megtanultam, hogy csak akkor keljek ki hozzá, ha már sír, vagy ténylegesen jelez, hogy valami baj van. Így megúszom a többszöri etetést. Azt azért hozzá kell tennem, hogy aludni ugyanúgy nem tudok, mert állandóan ugrásra készen figyelek, mikor vált át a mocorgás sírássá. :)

Rita,
Gratulálok a forgáshoz! A babaúszás dolog nálunk sajnos kimaradt, mert a fejések, és Márk alvási szokása (12-től du. 4-ig/5-ig alszik) sehogy se fér bele a napba.

Mensi:
Nekem Márk 2 hónapos szülinapján volt először, aztán egy szünet, 5 hónapos korában volt valami, de abban nem voltam biztos, mert épp csak egy kis barna koszolta a bugyit, és most, amikor 6 hónapos lett volt egy normális. Nekem elötte sem volt fájdalmas, vagy sok, és ez így is maradt.

Foltok:
Mivel még csak most kezdtük a hozzátápit, a foltkiszedésben is kezdő vagyok. Voltak ruhák, partedlik tele répával, babánnal, almával, céklával. Beáztattam egy kis vanish oxi action porral, és szépen kijött minden. Nálam eddig egyébként ami mindenre jó volt az a vanish szappan, csak most nem volt energiám mindent egyesével kisikálni, ezért próbáltam ki ezt a módszert.

Helyesírás:
Engem az, hogy valaki valamit nem, vagy rosszul tud, sokkal kevésbé zavar, mint a szándékos pongyolaság. A falra tudok mászni az interneten elterjedt, divatosnak vélt rövidítésektől, mint a teccik, lécci, lax, haraxom, vok és társai. Amikor az emberek tudatosan használják rosszul a nyelvet, az nagyon szomorú és idegesítő.

Rólunk:
Ma megyünk a dokinénihez, kiváncsi vagyok, mekkora is már a fiam :) Úgy látszik, mindenkinek vannak gyenge pontjai, Márk jó alvó, jó ütemben fejlődik, nem extra nyűgös, nálunk az evéssel van gond. Kezdődött a cicizés elutasításával, most meg a hozzátápi ellen tiltakozik. Kipróbáltunk már pár ételt, de nem az a gond, hogy nem ízlik, mert odáig el se jut, hogy megkóstolja. Beültetem a székbe, és azonnal megy az ellenkezés, a száját meg még véletlenül se nyitja ki. Örülök, hogy ha 3-4 kiskanálnyi adagot sikerül belecsempésznem. Majd meglátom mit mond erre ma a dokinéni.
Nagy sláger nálunk a köpködés, berregés, ezt órákon keresztül képes csinálni, még a gügyögésbe is belevegyíti.
Szerencsém van, mert sokszor egyedül is jól elvan, sőt igényli, hogy hagyjuk, azt csináljon amit szeretne. Persze azért legyünk ott a közelben, látótávolságban. Nálunk is igaz az, hogy mindenen a címke a legérdekesebb :D A hifi is kedvenc játék, már mindent elállított rajta, tetszik neki, hogy világít a kijelzője.
Annyira édes volt valamelyik nap: ő a földön játszott én meg ültem a fotelban és fejtem. Egyszer csak odagurult hozzám, megrángatta a köntösömet, hogy akkor most vegyem fel. Azt hittem megzabálom! :)

Remélem mindenkire sikerült reagálnom. Így is jó hosszú lettem.

Andi

amandi
 
 


Bocsi, a duplázásért, de elsőre nem jelent meg a hozzászólásom! :evil:

amandi
 
 


Hello lányok!

Megvagyunk! A ma éjjelünk sem volt rossz! Már lassan kezdem megszokni, hogy Kornél csak 1x kel fel! Így olvasva benneteket, azt hiszem nem panaszkodhatom.
Hogy alszik a drágám? Íme: :lol:
Kép

Kívül tágasabb!

Köszönjük a pozitív energiákat. Tegnap már kimorogtam magam.

Marcy: ezer gratula a sikeres vizsgákhoz és akkor most pihi és "kényeztesd magad" program ezerrel!


Évi: :( tápszer ára miatt. Azért sem semmi, mert ahogy írod, csak pár napra elég. Szerencsésnek érezhetem magam, hogy még mindig szoptatok!

BR. nagyon jók a képek! Igazán szép mindkét gyerkőc! Nagyon büszkék lehettek.

Ex: egyertétek veled abban, hogy miért van az, hogy ugyanahhoz az egyházhoz tartozó, különböző helyeken más-más módszer van a keresztelő levezénylésére, de az igazat megvallva én nem bánom, hogy nálunk ilyen egyszerű. Tegnap sikerült is elintézni, így a febr 4 már biztos!

Na, búcsúzóul még egy kép az ülő Kornélról:
Kép

Nagyon büdit kakkantott! Kipakolom a pelusból!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Évi, hát, asszem h a fentiek szerint nem akarok én senkinek sem megfelelni, mert biza ölég rossz gyerek voltam mindig is. :) Amúgy de, elég maximalista vagyok, leginkább magammal szemben. Másokkal szemben nem vészesen, nyilván túlélem ha másoknak más dolgok fontosak.

pogacsa
 
 


Sziasztok,

Most nincs sajna annyi időm hogy mindenkinek reagáljak, ugyanis tegnap este óta igencsak bepörgött a topic.:-)

Tizenegykor indulok egy munkára jön a bébiszitter Ádámhoz, vagy ahogy a férjem hívja, jön "Pucus csaja".:-)
Szörnyű az idő odakinn a fenébe is, mondjuk jó dolgom van, a fotós kollega hoz-visz.:-)

Pusz mindenkinek, szép napot.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Amandi sajnos megszünt atámogatás,igen ugy volt hogy némely tápszerre van 1-éves korig,de ez elszállt,minimáli amit támogatnak valami pár száz forint az 50%helyett.

Wawel nagyon szépen ül a fiu az én Mázém olyan kis lusta ,csak támásztékkal ül.De kipróbálruk a bébi compot csak ugy kavar benne ,tetszik neki hogy oda jut vele ahová csak akar .A konyhába kikukázta a szemetet.A nappaliba megkezelte dvd lejátszót.Szóval lassan elkezdjük a nem szabad,kakás jujuj korszakot.

Pogacsa megnéztem a blogot látom aktiv a gyerkőc, kezd már valami értelmeset gagyogni?

Kép

Kép
Kép


évi
anyuci3
 
 


Jó reggelt/napot mindenkinek!

Lehet, hogy csak panaszkodni kell egy kicsit, és minden megoldódik: ma kijött a 3 napi kaki-adagunk, de olyannyira, hogy rögtön a fürdőkádban kötöttünk ki.

Ráadásul az éjszaka is elég nyugis volt, bár kicsi Kíránk úgy döntött, kétszer is éhes. Ez valami új divat, már elég régóta csak egyszer szokott felkelni éjjel. De az utóbbi két hétben... :(

Mások meg mindig azzal piszkálnak, hogy ekkora gyereknek már át kellene aludnia az éjszakát. Hiába mondom, hogy nekem nem fáradtság megszoptatni, ha utána rendes kislány, és rögtön visszaalszik. Ha nem így történik, az pessze kicsit fárasztóbb.

Marcy! Gratula a vizsgákhoz! Mit tanulsz?
Az útlevéllel kapcsolatban csak annyit, hogy ne felejtsétek, mindkét szülőnek ott kell lennie az okmányirodában. Meg persze a bébinek is, mert ott csinálják a fényképet.

Mennem kell, mert őfelsége felébredt, és nem bírja elviselni, hogy csak én kalapálom a klaviatúrát, ő meg nem. Lehet, hogy mi is belépünk a klubba :-)

Tandika

tandika
 
 


Sziasztok!

Az éjszakánk ugyanolyan kaki volt, mint az előző. Fél 5-ig 12-szer másztam ki az ágyból Petihez, aztán beájultam és csak 8-kor ébredtem, de ez a gyerek valami telepátiával rendelkezik, mert amint kinyitottam a szemem, már ő is elkezdett mocorogni, majd felébredt! Visszasírom az elmúlt 5hónapot, amikor aludt fél 5-5-ig, szopi és visszaalvás volt. Vagy pedig egy mukk nélkül aludt reggelig. De jó dolgom volt!

Tandika!
Ne hallgass senkire! Az anyatejes babák többsége éjjel is szopizik. Bár nem vagyok biztos abban, hogy a szomjúság/éhség miatt vagy az anyuci közelsége miatt!

Tápszer:
Én is úgy tudtam, hogy féléves korig van támogatás (sőt 3 hónaposig nagyobb), aztán teljes árat kell fizetni. Legalábbis a dokinénik nekünk ezt mondta.

Marcy!
Gratulálok a vizsgághoz. Ügyes vagy!

Katus!
Én tornázni készülök már napok óta, mialatt a gyerek alszik, de eddig még mindig volt valami fontosabb. 5kg mínusznál járok, de mostmár a plötyedtség kezd zavarni. Szóval tornára fel! Mármint nekem!
Nekem is a hasam ment jóval lentebb. A farmerom, ami eddig állósban volt jó, mostmár kényelmes, sőt lassan öv kell hozzá! A férjem a második nap feladta a diétát, miután éjjel rajta kaptam, hogy szalonnázik. És még megpróbálta nekem magyarázni, hogy a szalonna nem hízlal.

Kingának és Máténak boldog hófordulót!

Anita!
Nagyon nagyfiúsan ül Kornél! Nagyon ügyes!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok Csajócák,

már meg is ebédeltem :) és most lazítok egy kicsit, Marci alukál :) .

Anita: nagyon édes a kis Kornél, ahogy ül, olyan kis "nagyfiús". Ezt jól megmondtam... Az előző képen, amikor alszik olyan kis picikének tűnik az én kis Marcimhoz képest. Mikor volt Marci ekkora??? Bár lehet, hogy csalóka a kép.
Egyébként mostanában egyre többször elcsodálkozom esténként, amikor szopi után még egy kicsit az ölemben tartom és gyönyörködöm, hogy mekkorát nőtt, már a fotel karfáján van a feje és már kész erőgyakorlat megfordítanom, amikor átteszem egyik ciciről a másikra :) .

Tandika: ügyi kis Kíra, hogy megszabadult a felesleges kakimennyiségtől :lol: . Látod, tényleg csak kimondjuk a kívánságunkat és már teljeseül is :) .
Egyébként BCE_KIK igazgatásszervezés, másoddiplomás képzés :) .

Reni: látod, senki sem maradhat ki a jóból :lol: (éjszakai felkelések), egyébként nem lesz ez mindig így. Én bizakodó vagyok, mert ahogy tegnap is írtam, egyik éjszaka ilyen, a másik olyan. A tegnap éjszaka nálunk a szokásos volt 2-3 felkelés, néhány perc szopi, aztán vissza a kiságyba alukálni :) .

Tápszerrel kapcsolatban fogalmam sincs, hogy volt korábban: annyi biztos, hogy 6 hónapig járt a támogatás, de igazából nem tudtam, hogy hány %, mindenesetre így sem volt olcsó, szerencsére csak ritkán kellett.

Üléssel kapcsolatban: szerintem Marcinak sem kell már sok, most már sokkal ügyesebb, amikor az ölünkben van, sokkal kevésbe kell aláfogni, nem úgy, mint az elején.
Ami késik, nem múlik, nem akarom sisettetni a dolgokat :) .

Kitti: "Pucus csaja", jó szöveg :wink: , egyébként mennyi idős a bébiszitter "néni"?
Szombathelyen is pocsék idő van, már hajnal óta esik az eső, de most semmi nem tudja elrontani a hangulatomat :) . Mindenesetre a séta ma kimarad :( .
Egy vmi miatt szomorú vagyok: reggel, amikor húztam fel Marcinak a zenélő-forgóját, akkor valószínűleg túlhúztam és kiakadt, nem zenél. Kézzel vissza tudom tekerni, akkor zenél és forog is, de nem tudom újból felhúzni, mert elforog, valószínű valami kiakadt.
Na mindegy, majd férjemuram megszereli :) , legalábbis remélem.

Puszi
Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Anita, én is csodálkoztam, hogy Kornél már így ül, pedig csak két héttel idősebb, mint Kíra. Ő még csak az ölünkben ül elég stabilan, ha megpróbálom letenni, 1-2 perc utána eldől az oldalára. Ráadásul nem is annyira érdekli az ülés, mert folyamatosan állni akar. :-)

Hasonló a helyzet az átfordulással is. A hasáról a hátára már hónapok óta átfordul, aztán rájön, hogy a hátán mégsem szeret lenni, és elkezd visítani. Eszébe sem jut, hogy esetleg megpróbáljon visszafordulni. Az oldalára teljesen könnyedén elfordul, szerintem ereje lenne hozzá bőven, hogy átpördüljön, csak valamiért eszébe sem jut. Viszont hasonfekvésből már egyszer-egyszer négykézláb-állásba feltolja magát, ugyan még csak 1-2 másodpercre, aztán kicsúszik a lába, és hasal tovább. :-)

Reni, szerintem mindkettő. Amikor Kíra először ébred éjszaka, biztos vagyok benne, hogy nagyon éhes, sokat is szopizik, úgy érzem. De amikor felébred utána, ma pl. 1/4 6-kor mégegyszer, akkor alig eszik 3-4 kortyot, aztán kész, biztos hogy kibírná reggel 8-ig, mint eddig.

Tandika

tandika
 
 


Sziasztok!

Úgy látom, vannak itt májusi babák is! Mesikém is májusi! Jöhetek? Biztos nehéz bekapcsolódni, de próbálkozom!

Puszi!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Nem nehéz bekapcsolódni üdv gabella engem is befogadtak a lányok hálás köszönet csajok

Kép

Kép
Kép


évi
anyuci3
 
 


gabella,
Persze gyere nyugodtan. Ödvözöllek itt. Írsz egy kicsit bővebben magatokról?

amandi
 
 


Reni!

Kinga bnevében is köszi.

Katus!

Dolgoznak a népességfogyás felgyorsításán. A komplex reform egyik eleme a tápszertámogatás megvonása. No Comment.

Helyesírás: Engem is zavar, az internetes új liberalista írásmód terjedése (pl. minnél), de ez nem szabad, hogy fokmérő legyen. Én sem mindent tudok helyesen írni, sőt deriválni sem tudok már, pedig azt egy ló is tud. A mondanivaló, és a stílus -> személyiség kicsi része, amit meg lehet egy fórumon ismerni -> na ez az ami fontos. :lol:

Anyuci!

Ismerős a túl jó gyerek szindróma, én is ilyen kategória voltam. Amire figyelj: ne ő legyen a nagy, akinek mindent tudnia kell, hagyd rendetlenkedni, és bíztasd amennyire csak tudod, dícsérd, és ne várj el tőle többet, mint a tesóktól. Pl. egyszer-egyszer a középső gyerekre nyomj felelősséget, mondjuk ő a felelős a rendért, segít hozni a szatyrot vagy más roppant "fontos" dologban. Oszd meg közöttük. Mindkettőnek tetszeni fog és talán a legnagyobb kevésbé lesz jó, a középsőnek meg több lesz a felelősség, aminek örülni fog. Persze én most csak elméleti "szagember" vagyok, de én így szeretném, mert a férjem is jó gyerek volt, én is jó gyerek voltam, és sokkal több gátlás és szorongás volt bennünk, mint tesóinkban. (ja és igaz ez arra is, hogy míg a nagyobb 18 éves koráig nem mehet bulizni ->csak példa, addig a 16 éves kisebb elég, ha hazacsörög, hogy nem alszik otthon, szóval én ezt sem akarom, de a példa szemléletes)

mennem kell, vagyok, csak időm, mint a tenger, csak épp apály van :wink:

tjuca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?