Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Druszám!
Igazán szerencsés vagy, hogy nem nyelték el a pénzt a szállodában. Majdcsak találtok a közeljövőre valami alkalmas időpontot!
Előre is gratulálok Benji szülinapjához! És jobbulást kivánok az egész családnak! Remélem nem ugy lesz, hogy végigápolod őket, majd miután mindenki meggyógyult, Te dőlsz ágynak. Nálunk igy szokott lenni legalábbis.
Nagyon nehéz a barátokkal kapcsolatban bármit is tenni. Eltiltani nem lehet, a szabadság sem jó korlátlanul... Nehéz ügy, bizakodni kell hogy tullesz ezen a nagyon függő koron.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Fermel!
Örülök, hogy leírtad a cumisüvegről a véleményed. Teljesen igazad van. Én már nem is tudom, hogy szokott rá Balázs, de nagyon hozzánőt. Blankánál jobban vigyázok, ha sikerül.

Tényleg nagyon korrektek voltak a szállodában. Sajnálon, hogy nem jött össze, talán pár hét múlva el tudtok menni. Remélhetőleg karácsonyra mindenki kiköltekezett és a dolgozók tartalékolják a szabit nyárra, így lesz helyetek.

Pelus: Én Balázsnak vettem egy nagy csomaggal, és másnaptól nem pisilt be :) Most itt van bontattlanul a legnagyobb méret és Blankára vár :)

Kép

KépKép
nyanya67

hozzánőt = hozzánőtt

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melinda!
Sajnálom, hogy nem sikerült elindulni, dehát talán az lett volna a furcsa ha összejön elsőre.

Szerintem több (közösségbe járó) kisgyerekkel, (pláne télen amikor jönnek-mennek a különféle bacik, meg vírusok) szinte lehetetlen hónapokra előre tervezni.

Én már annak is felettébb örülök ha az 1-2 hétre betervezett dolog simán összejön. Annál előrrébb soha nem szervezek semmit.

De leginkább spontán indulunk, amikor úgy látjuk, valóban optimális minden. :)

Na persze így sokmindenről lemaradunk egyelőre, de ez nem is baj. Van bőven időnk... :)

De fel a fejjel, nagyon drukkolok hogy a következő kitűzött időpont megfelelő legyen. HAJRÁ! :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Én is létezem még, csak sok a dolgom és tanulnom is kell(ene).
Sajnos megint egy sikertelen cikluson vagyok túl. Nem igazán esik jól, de most valahogy erős bennem a reménykedés. A fiam is azt álmodta a minap, hogy mentem szülni. (Pedig mostanában nem "lovagolok" a témán...) A férjem pedig egyre lelkesebb, gyakran mondja, hogy tényleg elférne nálunk mégegy csöppség(Igaz eddig sem ellenezte). A meglévő kettőért is szabályosan rajong. Ettől persze bizakodóbb lettem, de azért a következő 4 hét akkor is olyan szörnyen hosszú...

Minket egyelőre elkerülnek a betegségek, remélem ez tényleg azt jelenti, hogy van értelme a megelőzésnek. Mi továbbra is a Lenkei doktor vitaminjait szedjük és úgy tűnik, hogy sokan rájöttek arra, hogy érdemes: a Blaha közelében van az üzlete és 6 pénztár működik folyamatosan és még így is kint áll a sor az ajtóban. Úgyhogy mostanában neten rendelem, gyors és egyszerű,
+kényelmes.

Azért megint ajánlom figyelmetekbe ezt a forrást, mert nekünk és a környezetünknek nagyon bevált és sok hasznos információ is található a weboldalon.

http://www.drlenkei.hu

Ha kevés időtök van, akkor legalább ezt a cikket érdemes elolvasni és az alul lévő ábrákat megnézni.
http://www.drlenkei.hu/index.php?site=felreertes

Nálunk a kamaszkor még nem olyan vészes, szerintem majd eztán jön a neheze. Ádi hamarosan betölti a 13-at és talán kicsit későn érő típus lesz, mert egyelőre nagyon jófej, ritkán tőr ki belőle a kamaszos vehemencia és pimaszság.
A tanulás viszont érdekes, mert jól megy neki, de nem túl szorgalmas. Most azt hiszem három tárgyból lesz négyes, a többi ötös és néhány tárgyból még kitűnő is. Viszont látom, hogy semmi lelkesedés. Pedig minden téren dícsérik, hogy tehetséges (tanulás, úszás, zene), de nem érdekli. Lehet, hogy csak nekem furcsa, mert én inkább az átlagos, de nagyon szorgalmas típushoz tartoztam...mint a legtöbb lány.
regina3

Regina!
Nem rossz cikk hiszek is benne, de nekem nem jött be.
Szedem az elevitet (szoptatás miatt) 1000mg C vitamint, Kálcium-Magnézium tablettát ezeket minden nap és időnként egyéb csodavitaminokat is ami zöldségkivonatos vagy egyéb csodával bír :) Ehhez képest most olyan beteg vagyok mint a fene és idén már másodszor, pedig nem telt el sok az évből :( Azt hiszem ez már a halál előtti állapot :)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak egy kicsit bezsúfolódtak a programjaim mostanában. A munka is kicsit sok, meg felhalmozódtak az egyéb elintézni valóink is. Meg tanulok angolul, meg úgy néz ki, hogy februártól műszaki ellenőri tanfolyamra megyek. Szóval egy kicsit sok, de nem is bánom. Barna viszonylag jól van mostanában. De az lehet, hogy én nem leszek annyira, mert ma hozza haza a bizit. :roll:

Amúgy a fiam héten az egyik nap eléggé ránk ijesztett, mert hétrét görnyedve, hasszúrásra panaszkodva jött haza a suliból. A gyerekorvosunk délelőtt nem rendelt, ezért egy gyors telefon az asszisztens néninknek, aki azt javasolta, hogy mivel ez vakbél gyulladás gyanú menjünk a sebészetre, ilyen esetben fogadnak beutaló nélkül is.

A sebészeten megállapították, hogy nincs vakbél gyulladása. Hát tipikus pasi, aki a legkisebb fájdalomtól a "halálán" van. A doki után fél órával már focizni akart menni! :wink: Igaz, a sebészeten aznap ő már kb. a 10. hasfájós volt, akik zömének végül is nem volt sebészeti jellegű gondja. Valószínű valami vírus!

Néha nagyon kiborít, hogy ilyen nagyon hajlamos elhagyni magát, de nem merem nem komolyan venni a betegségeit, mert ha mégis valami nagyobb baja lenne, akkor meg fontos, hogy orvoshoz menjünk!

Ma megyünk bőrgyógyászhoz (a Szondyhoz, azt hiszem közülletek is járt már nála valaki). Mindhármunknak van, szerencsére nem túl nagy problémája aminek szeretnénk a végére járni. Barni atópiája, ami eddig nem igényelt kezelést, de most mintha az arcán csúnyább lenne egy kicsit, nem csak érdes, hanem piros is. Lehet, hogy a hidegtől. Az Ozsikának a homlokán van két apróbb egy pontből szerteágazó apró piros bőrelváltozása, amit szertnénk eltávolíttatni, és én a szokásos herpeaszes problémámmal megyek hozzá. Ami habár az SZTK-ban már kétszer is írtak fel rá gyógyszert, de még mindig sűrűn előjön.

Estére meg az Erzsébeti jégpályára megyünk. Én egyenlőre csak nézőként, bár a Barna tavalyi korija pont jó a lábamra, de még nem merészkedtem a jégra. Valahogy túlságosan csúszós nekem! De az elhatározás megvan, hogy egyszer csak megtanulok korizni! De az még szerintem nem ma lesz. Elsősorban olyan helyen lenne jó tanulni, ahol nincs tömeg, lökdösödés! Szoktunk járni a Velencei tó jegére, az ideális lenne, de úgy tűnik, hogy ezen a télen nem is lesznek a természetes vízek befagyva.

Lányok a babák továbbra is csodaszépek! Öröm őket nézni!

A betegségekből remélhetőleg már kilábaltatók!

Melinda nagyon sajnálom az elmaradt nyaralást, remélem hamarosan be tudjátok pótolni!

Remélem a Bencével kapcsolatos gondok hamarosan rendeződnek. Baráttól eltiltani tényleg nem lehet! Nem lehet, hogy nem érdeklik a különórák, és azért farag le ebből az időből egy kicsit? Hát a saját fiam példájából tudom (bár te pedagógusként, és anyaként is nagyobb tapasztalattal bírsz), hogy a tanuláshoz bizony nem igazán fülik a foguk, pedig a képességeikkel nincs baj.

Melcsi! Jól vagy! Nem nagyon olvatam mostanában a pocaklakódról, remélem minden rendben veletek!

Nyanyus!

A kocsitokat kellett szervizbe vinni? Hogy tetszik Balázsnak a torna?

Icus!

Mizujs a hozzátáplálással? Mozgásfejlődésetekkel minden rendben? Remélem!

Mandula!

A kis Mesi tényleg meseszép jól írták a lányok! Minden rendben veletek?

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga!
Szerintem a befagyott tavakon sokkal nehezebb korizni, mert tapasztalataim alapján ott a jég egyáltalán nem mondható tükörsimának. Sőt...! És néha elviselhetetlen mértékben süvít a dermesztő szél is.

Ráadásul alkalomadtán megkapaszkodni sem tudsz sehol, míg a jégpályát körülveszi a biztonságot adó palánk. :)

Szóval remek ötlet, ne tétovázz, minél hamarabb próbáld ki. Egy kis bátorság és figyeld meg menni fog!!! :) (Mindig akad egy-egy olyan terület a pályán, ahol a nyugisabbak koriznak. Kisgyerekek, nyugdíjasok, stb.)

HAJRÁ! :)

Vadvirág
Vendég

Paga!
Eddig csak kárfelvételen voltam az Opel szervizben, a kárszakértő álltal adott papírokkal és Ő lerendezi a piszkos anyagiakat a biztosítóval. Szerencsére nekem egy fillért se kell fizetnem se előre se utóbb. Ez így elég korrekt. Viszont a kocsit sajnos több napra ott kell hagynom :( Ez probléma, mert 2x kell szívességet kérnem, hogy odavigyenek ill. haza hozzanak. Vagy mehetnék gyalog is, de azt két szoptatás között nem járnám meg, gyerekkel meg nem nagy kedvem van tömegközlekedni és azt se tudom mi megy oda, mert még csak kocsival voltam. Viszont azt mondták ráérek, úgyhogy megvárom míg kitavaszodik, mert semmi kedvem a hideg szeles időben 3 napig gyalog járni az oviig. Nem nagy a kár csak a műanyag sárvédő sérült, úgyhogy simán tudok tőle közlekedni.

Kép

KépKép
nyanya67

Paga!
Balázs már most szeret rájátszani a betegségekre és sajnáltatja magát. Na és állandóan mindene fáj. Múltkor egy helyettesítő doki jól leb..szott, mert délután levittem a gyereket azzal, hogy fájlalja a hasát és mondtam, hogy már reggel is fájlalta. Erre gúnyosan megjegyezte, hogy akkor miért nem hoztam reggel. Mondtam, hogy nála semmit nem jelent ha 1x mondja, mert állandóan fáj valamije. Persze semmi baja nem volt.

Korizáshoz sok sikert. Én már alig várom, hogy Balázst megtanítsam korizni, de idén még ügyetlen lenne így lehet várok még 1 évet. Azért ha sikerül rávennem legalább a Pólusban jó lenne kipróbáltatnom vele, de eddig nem állt rá.

Kép

KépKép
nyanya67

Paga!
A szabad vizek jege sokkal rosszabb, mint a müjég. Viszont ha tavon megtanulsz, akkor fogsz igazán tudni korizni. A tó jege hullámos, kiállnak különböző növényvégek és nem javitják folyamatosan :wink:
Én már 3 éve nem voltam korizni :D :cry: Minden télen épp terhes voltam/vagyok. De jövőre megyünk!
Ma délelőtt a leesett fél centis havon megtörtént Pöri első szánkózása. Ugy ült a szánkón hátradőlve, mint 1 ténsasszony :lol: aztán várta a huzgálást. Hangosan nevetett, én persze jajgattam, hogy milyen nehéz huzni azt a nehezéket. Jó kis móka volt, kár hogy délutánra már el is olvadt.

melcsi1967

Melcsi!
Jó neked, hogy csak 3 éve. Én már idejét se tudom, pedig nagyon szeretek korizni, csak Balázs eddig vagy kicsi volt vagy terhes voltam, idén meg nem tudtam rávenni. Előtte meg sokáig nem volt kivel, mert ebben a korban már csak gyerekkel megyek alibinek, hogy Őt viszem, de közben Ő kísér engem. :) Utoljára a most 14 éves unokaöcsémmel voltam.
Hogy van a legkisebb kis pocaklakó?

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
Nem is három, hanem négy éve! Nagyon szeretek korizni, de sajnos Dezső nem tud. Sielni meg pont forditva :shock:
Rége Mátéval rengeteget mentünk, de mostmár a barátaival jár :cry: Alig várom, hogy Pörit vihessem!
Pötty jól van, szépen mocorog, és már kb 30 dekás! ÍHétfőn megyünk a Praxisba, nagyon várom, fő hogy egészséges legyen, de kiváncsi vagyok, megmutatja-e Magát.
Kilábaltatok a betegségből?

melcsi1967

Melcsi!
Nálunk is ugyan így van, hogy férjem sielni tud én meg korizni. Én gyorskoriztam is 1 évet még a szakközépiskola alatt. Tök jó volt, csak nem akartam versenyszerűen csinálni és a nyári futkározós edzéseket is utáltam ezért abbahagytam.
Még nem gyógyultunk meg, sőt most Blanka is kezd beteg lenni. Nem tudom mi van idén, nem telt el egy nap sem az évből, hogy mindenki egészséges lenne a családban. Pedig alapvetően nem vagyunk betegesek. Nagyon makacs vírusok járnak mifelénk és ragaszkodnak hozzánk. Amúgy elég jól viseljük, nekem most a legnagyobb problémát az okozza, hogy a mikrónk elromlott és szervizben van. Teljesen béna vagyok nélküle. Hogy nagyanyáink hogy boldogultak ez a mai napig rejtély.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Paga! Voltatok korizni? Szerintem is könnyebb rendes pályán tanulni mint tavon. Milyen lett Barninak a bizije?

Nyanya! Tényleg sokat betegeskedtek mostanában :( . Biztos ez a hülye időjárás. Azért jobbulást!

Melcsi! Milyen nagy már a legkisebb is :lol: ! Írj ha voltatok a praxisban, én is kíváncsi vagyok!

Képzeljétek azért vagyok most ébren, mert a szembeszomszéd riasztója negyed egytől szól egyfolytában. Sajnos én egyébként is éberen alszom, de ez olyan mintha a szobánkban lenne :( :( ! Persze a szomszéd még be sem költözott, úgyhogy valószínüleg édesdeden alszik...........
A jó hír meg az lenne, hogy Mese viszont este 8-tól még nem ébredt fel.
Na mindegy, holnap kinyomozom a telefonszámát és hátha már holnap aludhatok én is.
Nagyon ideges vagyok, ez a tehetetlen düh...............

Jó éjt mindenkinek

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Éjszaka sikerült kinyomozni a szomszéd telszámát, így kb 3-kor eljött és kikapcsolta a riasztót.

Nagyon mérges voltam mert Mesének ez volt az első éjszakája amikor este negyed kilenctől reggel négyig aludt :) !

mand még jövök.....

KépKép
mandula35

Jelentem a jeges dolgok kimaradtak az életemből! De összeszedem magam, és meg fogom próbálni!

Mandula!

Az éjszakai műsor gondolom nem hiányzott, de sajnos a riaszók ilyen nagyon kiszámíthatatlanok tudnak lenni, ebben a nagy szélben a mi autónk riasztója is beindult az éjszaka! De Mesi nagyon jó baba volt, hogy ennek ellenére jót aludt!

Nyanyus!

Sajnálom, ezt a makacs betegeskedést! AZért remélem mihamarabb kilábaltok belőle!

Még szerencse, hogy a kocsit tudjátok használni, nem sürgős a javíttatás.

Balázsnak hogy tetszik a torna!?

Melcsi!

Aztán a Praxis után jelentkezz!! Hátha azt is megtudjátok, hogy milyen nemű baba van a pocakodban!

Melinda!

Ti hogy vagytok?

Azért a szél ellenére nincs ma rossz idő. A szél nagy előnye, hogy a szmogot elviszi magával, és itt Pesten is egy kis ideig friss levegő marad utána!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Kedves Lányok!
Jelentem, kékülünk :D Pocakban Lukács Dés mocorog, Icuskám, ha csinálsz táblát, légyszi foglald bele!
Egészséges, szépen fejlődik, és kb 1 héttel nagyobb a számitott koránál.
Mult héten volt 1 kis riadalom,alacsonyabb AFP érrék miatt, + 1 jó kis genetikus a Schöpiben nagyon aljas volt velünk, de ma délután sikerült megnyugodnunk. 2 neves UH szaktekintély nem tévedhet!

Mandulácska!
Ez rémes! Végre alhattál volna! De bizzunk abban, hogy Mesebaba rendszert csinál az alvásból, és sok szép nyugodt éjszakád lesz ezentul!
Paga!
Ha Csepel környékéről földrengést jeleznek, akkor tudjuk majd, hogy Te vagy a jégen :lol: De bele fogsz jönni, sok sikert!
Nyanyuska!
Ez a sok betegség már nem jó! Hát az anyatej mégse véd annyira???

melcsi1967

Mandula!
Lehet, hogy csak riasztóra tud jókat aludni. Köszönd meg a szomszédnak :) Vagy máskor ha nem alszik el Mesebaba, csak lökd meg a szomszéd kocsiját :)

Ma voltunk dokinéninél. Egészségesnek nyílvánította mindkét gyereket. Se gyógyszer se más kezelés nem szükséges. Érdekes. Mindkettőnek folyik az orra és hőemelkedésük volt. Blanka meg nagyon köhög is. De ha nem beteg hát nem, én ennek csak örülök. Azért ki nem viszem őket ebben a szélben. Viszont akkor Balázzsal holnap megyünk tornázni. Tetszik Balázsnak, de azért egyes gyakorlatoknál már próbál alkudozni. :)

Melcsi!
Én is azt gondoltam, hogy az anyatej véd. Balázs amíg szopizott 14 hónapig egyáltalán nem volt beteg és utána is alig. Az orrszívót is 1 éves kora után vettük elő először. Blanka szegény meg már jól ismeri és útálja is.

Icus!
hogy megy a hozzátápi?
Mi már eszünk almát, krumplit, tököt és holnap anyu hoz fagyasztott meggyet, azt is kipróbáljuk. Még csak fél bébiételüvegnyi mennyiségnél tartunk. Sajnos a sütőtök mennyiséget elszámoltam. Azt hittem 2 adag fért egy zacsiba amit fagyasztottam, de csak 1 adag. Így csak 3x max 4x tudok adni aztán bébiételt kap.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Paga!
Nem fogod elhinni mit találtam. :) Az e heti Maximában 2 oldalon át taglalják a jégkorizás előnyeit (miért és hogyan érdemes elkezdeni) valamint az összes jelentősebb budapesti és nagyobb vidéki jégcsarnokot, jégpályát is részletesen (árak, szolgáltatások, programok, nyitvatartás, stb.) ismertetik.

Ez már tényleg nem lehet véletlen... :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Melcsi! Gratulálok és örülök, hogy minden rendben a kisfickóval :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !! Biztos, hogy nincs semmi tévedés!!!

Kriszta! Végre meggyógyultatok!! Legalábbis nagyjából! Jó, hogy tetszik Balázsnak a torna! Én is abban a tudatban voltam eddig, hogy az anyatej véd a betegségek ellen, de úgylátszik, Ti valami nagyon makacs vírust kaptatok meg :( .

Mindenki úgy el van tünve................... :(

Ja, lehet, hogy Mesének tényleg a riasztó hozta meg az álmát :lol: . Uis ma éjjel ugyanúgy aludt mint eddig :( ! Pedig sokan mondták, hogy 6 hetes kora után majd hirtelen jön egy váltás és majd többet eszik, meg alszik éjszaka. Na ez nekünk nem így megy........

De én így is nagyon élvezem az együttlétet, és szégyen vagy nem, de én is szeretem ha pl. csak rajtam akar elaludni :oops: :oops: .
Persze nem eröltetem rá, csak ha igényli :lol:

Most végre már nem fúj a szél, délután elmehetünk sétálni :) .

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula!
Hát lökd meg azt az autót, had aludjon a kis drága. Már úgyis tudod a telszámot, majd felhívod, ha már unod :)

Kép

KépKép
nyanya67

Vadvirág!
Mik az előnyei? És miért érdemes elkezdeni? És a környékünkön hol vannak jégpályák? Az újpestit és a pólust ismerem.

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!

Örülök, hogy minden a legnagyobb rendben! AFP szerintem nem mérvadó!

Akkor kispasi lesz? És Lukács Dés lesz a neve? Nagyon jó!!!!

Vadvirág!

Rohanok Maximát venni! Pedig most fontolgatom, hogy a fiamat büntetésből ezen a pénteken nem viszem korizni. Így az esélye is ki van zárva a korizás tanulásnak! De még ki nem mondtam a végső szót! Csak tudod van egy nem túl fényes bizi, meg egy pár napra eldugott ellenőrző is. A fiam csak testileg felnőtt méretű, de agyilag még nagyon gyerek. Nem is tudom, hogy hogy gondolta, hogy egy félévi bizit el lehet titkolni?! Ez az első eset amikor kőkeményen, na ez most durva, de hazugságon kaptuk. Mert azt mondta, hogy még nem kapták meg a bizit! És amikor kerestettem vele (akkor már tudtuk, hogy nála kell hogy legyen mert az osztályfőnöke mondta, hogy megkapta ő is), akkor kereste-kereste, és azt mondta, hogy biztosan a suliban hagyhatta, visszazavartuk a suliba, miközben az apja a szobájában keresgélt, és megtalálta az "elveszett" ellenőrzőt. Egyébként azért sem értem, mert soha nagyobb büntetést nem kapott. És a bizije 4,37 lett, ami önmagához képest nagyon rossz, és főleg, hogy a fő tantárgyakból rosszabb, de összességében nem vész, és persze leszidtuk volna, de azért nem nagyon.

Mandula!

Hát ez a Mese baba nem tud veletek betelni, azért van fenn veletek, mert nem akarja alvásra pazarolni az idejét, mikor az anyukájával is lehet.

Nyanyus!

Azért remélhetőleg az a kis nátha már csak utózöngéje a betegségnek. És hamar attól is megszabadultok.

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!
Paga!
Hát ahogy mondod, tényleg félig gyerek még, akármennyire is felnőttes.

Majd megbeszélitek úgyis ezt az egészet és biztos megtaláljátok a megoldást. :)

Szerintem találj ki inkább valamilyen más büntit neki és mégis irány a koripálya, ahogy terveztétek. A mozgás csak jót tesz neki is. :)

Nyanya!
Rengeteg jótékony hatása van, a teljesség igénye nélkül csupán egy-két példát említenék, a többit majd Paga... :)

Meglehetősen széppé varázsolja a négyfejű combizmot, a vádlit, és a farizmot, ami ugye nálunk nőknél nem utolsó szempont. :)

Itt nálunk a IV. kerületben a legtutibb a Budapesti Koriközpont. (IV., Homoktövis utca 1.) Szombatonként 17:30-24:00-ig éjszakai korizás is van... :)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
Nahát én meg azt hittem, hogy így születtem :lol: Másik fő szempont amiért abbahagytam a gyorskorit, az a szép combok :) Mert akkor még az volt, de megnéztem a nagy élsportolókét és hát olyat nem akartma.

Te szoktál járni a gyerekekkel?

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Sielés, korizás: mindkettőt felnőtt fejjel tanultam meg.
Nekem a sielés sokkal nagyobb élmény, csak sajnos sokkal nehezebben elérhető, de egy csodás hófödte hegyi pálya, „száguldás” ( na csak úgy öregesen :lol: ) le a lejtőn, hát az az igazi. Dobok egy képet a kedvenc olaszországi pályámról, szerintem meseszép...

Kép Monte Lusari, Tarvisio

Kép a pálya ördöge :)

Melcsi
Gratula a kis fütyishez, örülök hogy minden rendben :D Mit mondott az az aljas genetikus :?:
Klassz neve lesz, beírom majd a táblába, ha odajutok.
4D-s képet teszel fel :?:

Kriszta
Mikró, kocsi, betegeskedés... azért valami jó is történik veletek? :cry:
Én is épp akartam kérdezni, mizújs a hozzátápival.
Mi is ezeket esszük, krumpli-almával, sütőtök-almával, krumpli-sütőtökkel-almával, alma-almával... :lol: Szerencsére elmúlt a hasmenés és az alma nagyon nyerő lett. Egyszer próbáltuk a répát de csak kifelé jött, nem eröltetem, majd később. Talán almával majd az is lecsúszik.
Én is kezdem a meggyet holnapután, nagyon finom édes meggy van a fagyóban. Hogy adtad Blankának, gyümölcscentrizve csak a levét, kanálból? Hogy tetszett neki? A pépeket sokkal könnyebb kanalazni, mint a levet, abból több mellécsurog... De a főzit olyan szépen eszi, alig van szükség a partedlire, csak úgy nyitja a csöpp száját, ügyesen eszik, olyan édes! :lol:
Anna kb. 80-90 gramm főzit eszik egyszerre, és csak keveset szopizik utána.
Hányszor adsz naponta gyümit-főzeléket? Én eddig csak 1x adtam, de mostmár 2x.
Én a sütőtököt megsütve turmixoltam jégkockatartóba, 2-3 kockányit eszik egyszerre krumplival és almával, így kitart még jó pár evésre, de ha lehet még kapni, fagyasztok a hétvégén, mert ízlik Annának. Nem csodálom mert édes mint a méz, én is imádom.

Lányok, az almával mennyire lakik jól a baba uzsira :?: Én azt tapasztalom hogy attól hamar éhes lesz, nem bír 3 órát ( igaz én sem lakok jól egy almával...) Vagy tegyek bele valamit hogy laktatóbb legyen :?: Csak nem akarom hogy hízlaljon, örülök hogy lassult a gyarapodás.
És a főzelék mennyire laktató az anyatejhez képest :?: 90 gramm főzi után alig szív tejcit, lehet hogy kevesebb kell belőle mint a tejből?

Mandula
Riasztó mint altató---hmmm- furcsa szokás Mese babától :wink:
Anna 6 hetesen egyik napról a másikra átaludta az éjszakákatt, de ez már a múlté, most éjjel is szopizunk. Blanka viszont később kezdte az átalvást, de ő azóta is tartja jó szokását :lol: , szóval türelem :lol:

Paga
Az a bizonyítvány ( 4,37) szerintem nagyon szép, nem is értem miért kellett eldugni :?: :?:
Kérdésedre válaszolva: mozgásfejlődés tyúklépésben halad... :wink:
Még mindig nincs átfordulás, de legalább az oldalára már fordulgat a kis Drága, régebben azt sem csinálta. Pedig csak egy hajszál választja el szerintem, de mindig visszabillen...
Hasonfekve meg tolja fel a fenekét, de még nem kúszik. Ha megtámasztom a lábát, kezdi elrúgni magát... hát ennyi... majd csak beindul, ha előbb nem, utóbb. Tornázgatunk és várok türelemmel. Teszek fel pár képet, ha nem bánjátok...

Kép ennyi a tudomány

Kép

Kép pucér popsival a legjobb :D

Kép mi ez az új íz?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Nyanya!
:) Nálunk egyelőre csak én tudok korizni és Dominika. A többieket még nem vittük le, majd ha nagyobbak és ügyesebbek lesznek. :)

Igazából amióta Jázmin és Márk megszületett, nem nagyon voltam sehol nélkülük. Max. a tőlünk gyalog 5 percre található fodrásznál és kozmetikusnál, meg az autóval 10 percre lévő fogorvosnál, meg persze amikor valamit intézni kell hivatalos ügyben. :)

(Nem szívesen bízzuk rá Őket senkire még mindig. :) Talán mindösszesen 4 alkalommal kértük meg Anyukámat hogy vigyázzon rájuk 2-3 órát. Aki nincs benne nap mint nap a mi őrült pörgésünkben, annak meglehetősen fárasztó és nem is tudja 100 %-osan véghezvinni a teendőket, fogalma sincs mire kellene számítania, mire kellene mindenképpen figyelni.

Még ha el is mondom, akkor is képtelenség megjegyezni és annyi váratlan dolog adódik pluszba, amire még csak felkészíteni sem tudom a "felügyelőt". :)

Ja, most jut eszembe, tavaly december közepén megkértük Attila bátyját hogy fél órát vigyázzon a Manókra, amig lemegyünk fenyőfát választani a ház előtt lévő vásáron.)

Szóval rendszerint olyan programokat találunk ki, ahol a három kicsinek ideális, ahol Ők jól érzik magukat.

Domi pedig már a hasonló korú tini barátaival (osztálytársak és innen a lakótelepről gyerkőcök) talál ki programokat. Ők sűrűn járnak a pályára. :) Jó kis jéghoki meccsek is vannak rendszeresen...

Ti hogy oldjátok meg ha a férjeitekkel kettesben szeretnének programokat szervezni?

Szücsi!
Húúúúúúúúúú, nagyon jól néz ki az a sípálya. Mintha nem is lenne valóságos, csak egy festmény...

Vadvirág
Vendég

Jaj elfelejtettem...

Szücsi!
Nagyon édi Anna az összes fotón!!! :) Nekem a harmadik kép tetszik a legjobban, tüneményes csajszi! :) És szerintem nagyon ügyes! :)

Vadvirág
Vendég

Icuskám!
Panka gyönyörü! Szerintem csak a kispárnák akadályozzák már az átfordulásban, de egyszercsak meglesz az! Milyen sulynak örvend a hölgy?
A gyümölcs persez hogy nem olyan laktató, én ugy csináltam hogy nem önálló, rendes étkezés volt, hanem 2 evés közötti, szóval az ebéd előtt ugy 1,5-2 órával.
Te jó ég, most gondolkozom, hogy azt már nem is tudom, hogy délután mit adtam neki amikro még nem önálló kaja volt a gyümi :?: Pedig nem is olyan rég volt! Meg kell nézzem a füzetemben! Hogy tud ilyen szita agyam lenni?
Na szóval az meg világos, hogy a főzelék, főleg ha krumpli is van benne, laktató, és majd el fogjátok rövidesen érni, hogy egyáltalán nem akar szopizni utána.
Tulajdonképpen nálunk akkor lett teljes az éjszakai béke, mikor 4 hónapos korában felirta a dokinéni a HA-pépet. Abba mindig tettem gyümölcsöt, hogy ne nyomja ugy a kalóriát, és azóta rendes alvás van. Bár előtte is csak annyi volt, hogy 11 óra felé kért enni, és utána reggel 7-1/2 8-8 -ig csönd volt. Később, ugy 10 hónapos tájékán viszont ugy döntött, nem kér több pépecskét, és akkor átálltunk a vacsorára is főzeléket variációra. Ebédre 2 adagot főztem, és a maradékot bepakolta este, ez most is sok esetben igy müködik, de persze mostmár, ha pl. rizsescsirke van, vagy bármi olyan, ami Neki jó, akkor vacsira azt kap Ő is. Sőt, mostanában elkezdtük a levesevést is, csak ott meg nagyon észnél kell lenni, mert persze éhes, de ha több levest adok Neki (mert izlik ám), akkor a főzeléket nem tudja már megenni. Viszont mikor elfogya leves, ki van akadva, amig kiteszem a főzeléket.
Hogy mi történt a genetikusnál? :evil: :evil: :evil:
Kért a dokim béta-HCG vizsgálatot, mivel már nincs automatice az AFP vizsgálatban, de befolyásolhatja annak MOM értékét. Elmentünk reggel, az asszisztens megkérte a vizsgálatot, majd délután a genetikus azzal fogadott, hogy ő ezt ugyan nem csináltatja meg, mindegy mi az eredmény, mert nekem alá kell vetnem magam az amnionak! Felhivtam a doktoromat, aki azt mondta,majd akkor reggel intézkedik. És reggel pedig azt mondja nekem a jó doktorom, hogy ezt a vizsgálatot az a p*csa megcsináltatta, csak nekem hazudott!!! Meg is volt az eredmény, ami teljesen jó volt. Nekem meg azt ugatta, hogy 1 szülész aztán ne mondja meg neki, a genetikusnak, hogy mit csináljon, ő sem szól bele a szülésbe. Én viszont csak annyit kértem, vegyük végig a veszélytelen beavatkozásokat, mielőtt megszurnak, mert már volt 1 22.heti vetélésem! Nahát ez volt a közjáték, és azt el is érte, hogy 2 éjszaka rémálmaim voltak torz gyerekről, meg minden hülyeségről (hát ha nem szurnak, azért legyen már 1 kis izgalom a kismamának :evil: ). De aztán a Praxisban a Győrffy Mátyás alaposan megnézett, és azt mondta, ő nem tenné ki ennek a feleségét ezeknek a leleteknek a birtokában.
Ja még azt is mondta a genetikus az Istenhegyi markeres vizsgálatra, hogy azok csak a pénzt nyelik el, és nehogy már elhiggyem, hogy olyan alacsony a kockázat, amiért én 39 éves vagyok, nekem igenis 1:139 a kockázat, és nem kevesebb!
Na szóval nagyon rosszindulatu volt. De az egész eljárásban az a legdurvább, hogy ott ül a folyosón rengeteg gyanutlan kismama, akiknek mind rossz a z AFP mert ez a hülye béta-HCG hiányzik ugye, és mind sugárzó arccal jöttek ki a rendelőből, hogy mehetnek az amnióra, és biztos kiderül, hogy semmi baj nincs. Azt pedig véletlenül sem emliti nekik senki, hogy el is vetélhetnek!!! Nem is értem, hogy ebben a mai netes meg korszerü világban hogy lehet ennyi tudatlan és gyanutlan ember! És volt ott olyan nő is, akinek már 3 vetélése volt korábban! És meg merte csináltatni!
Tudod mit mond a dokim? Ezt a bétát ugye már nem nézik. Ám a véreket a szülésig fagyasztva tárolják ott aSchöpiben, az ország összes terhes nőéjét, ha kell, mégis ki tudjanak belőle venni. A fene egye meg, az nem kerül pénzbe, tárolni, ahelyett, hogy azt a tényezőt továbbra is vizsgálnák :?: Emiatt viszont rengeteg a téves eredmény, a dokim azon csodálkozott volna, ha az enyém jó. És akkor mehet az ember ezekre a körökre.
Lehet hogy azért csinálják ezt az egészet, hogy ne szünjön meg az a kórház? Mert igy a látogatottsága ugye az egekben van! Hogy tömegnyomor van, ott állnak a terhesek, mert kevés a hosszu folyosónyi szék, annyian vannak!
Na nem is dühöngök tovább.
Gyönyörü a sielős kép! Én sajnos minden lejtőtől félek, még szárazon is. De vizszintesen szeretek csuszni :D Te viszont a pálya ördöge vagy!
Nyanyuska!
Hát ha meggyógyult, akkor meggyógyult :? Remélem Balázsnak bejön ez a torna.
Mandulácska!
Pedig gondoltam én is, hogy 6 hetesen a babák megváltoznak, legalábbis Máté akkortól aludt rendesen.
Meg kell próbálni még1x a riasztót! :lol:
Paga!
Azért panaszra nem sok okod van! Nekünk sose volt ilyen jó bizink :oops: Viszont azért nem kellett volna eltüntetni, azt kell barnának megérteni, hogy ez nem megoldás.
Persze nehéz azt megérteni, nálunk mai napig nem sikerül teljes mértékben. Mindig van 1-2 sikkadó egyes :evil:
Találj ki más büntetést, a sport és a levegő kell a gyereknek!
Vadvirág!
Nekem olyan szerencsém van, hogy Emese áldott jó gyermek, a fiam pedig profi pásztor, igy ha muszáj, meg tudjuk oldani. De nagyon ritkán érezzük hogy muszáj, valójában annyit voltunk kettesben az utóbbi években, hogy most ez nem is hiányzik tulságosan.
A szüleim nem ajánlkoznak, az anyósomék messze és öregek, igy szinte magunkra vagyunk utalva, bár van néhány barátnőm, keresztmama, akik várva várják a lehetőséget, de még nem kaptak szegények.
Na eldugulok.

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi!
Elképesztően undorító és felháborító ez az értelmetlen hierarchia harc!!! Brrr...

GRATULÁLOK a jó eredményhez és az emberséges, megbízható, kedves orvosodhoz! :)

Igen, mi is úgy vagyunk ezzel, hogy rengeteg helyen voltunk a gyerkőcök előtt kettesben és amikor majd már a legkisebb is kisiskolás lesz (és már szinte bárki eltudja látni őket és már nem hiányzunk nekik annyira ha alkalomadtán néha-néha eltűnünk egy hosszabb időre) még akkor is bátran nekivághatunk a wellness szállók, élményfürdők felfedezésének, vagy bármi másnak. 42 évesen pont ideális lesz... :)

Vadvirág
Vendég

Melcsi!

Szívből gratulálok a kisfiúhoz! Így még Máté is könnyen mesélhet majd a testvéreiről. Nem kell különbséget tenni kisebb és nagyobb húg között, lesz egy hugi és egy öcsi. Bezzeg nálunk milyen bonyolult! Péternek ugye van kisebb és nagyobb öccse, Benjinek meg kisebb és nagyobb bátyja. Egyedül Bencének egyszerű, mert neki öccse és bátyja van. Épp a napokban titulálta Benji Bencét kicsi bátyámnak.
Szörnyű lehetett az a két nap! Örülök, hogy végre megnyugodhattatok és minden rendben van. Hihetetlen, hogy már félidőben jársz.

Icus!
Kicsi lányod minden fotón tündéri. Nekem az utolsó kép tetszik a legjobban. Akárcsak Benjit látnám annakidején, amikor az első kanál őszibaracklevet kapta.
A hófödte táj valóban gyönyörű. Az én életemből a síelés és a korcsolyázás is teljesen kimaradt. A két nagy tud korcsolyázni, de síelni ők sem tudnak.

Mandula!
Jó kis éjszakátok lehetett. Nem értem miért nem hallgatott el magától a riasztó. Nekünk is van a házban riasztó, de ha figyelmetlenség miatt véletlenül bekapcsol ( pld. reggel elfelejtek kiriasztani, mikor lejövök a földszintre), akkor rövid időn belül magától is kikapcsol. Persze valószínűleg a szomszéd riasztója nincs bekötve egyetlen szolgáltatóhoz sem, különben azok már rég a helyszínen lettek volna.

Kriszta!
Remélem most már nem betegeskedik senki sem nálatok. Úgy látszik ez a tél már csak ilyen!

Nálunk már mindenki jól van, a férjem ugyan még nem egészen tökéletesen. Még köhög és a közérzete sem túl jó. Múlt héten két napot nekem is fájt a torkom és taknyos voltam, de ez semmi sem volt a többiek megbetegedéséhez képest. Az apósom oda is van teljesen, hogy hogyan úszhattam meg ilyen könnyen, mikor ők gyógyszerek garmadáját szedték be, mégis majd két hétig nyomták az ágyat. Nem akartam szegénynek mondani, hogy talán az is számít, hogy nem vagyok még se 70, se 80 éves.

Paga!
Hát ezt a bizonyítványt kár volt dugdosnia Barnának! Egyébként ötödikben a gyerekek általában elég sokat rontanak. Bár nálunk Bencénél az a különleges helyzet állt elő anno, hogy jobb lett az ötödik félévije, mint a negyedik évvégije. Nagyon tetszettek neki az új tantárgyak. Meg is dicsérték nagyon a félévi szülői értekezleten. Erre pont ez volt az egyetlen szülői, amire nem én mentem el. (Benji talán még két hetes sem volt) Ehhez képest majd a mostanin nem ülhetek majd ilyen büszkén. Még a négyes átlag sem jött ki. Mondjuk a rajz ketteséért és az ének hármasáért nem izgatom magam. Annál jobban zavar, hogy a korábban nagy kedvenc biológiából hármast kapott. Valamint nyelvtanból is. Ami azért érdekes, mert Bence kifejezetten helyesen beszél és nagyon jó a helyesírása is. Sajnos azonban az iskola nem erre kíváncsi. Pedig szerintem ez lenne az elsődleges és nem a szabályok bemagoltatása. Van olyan osztálytársa, aki remekül felmondja a szabályokat, egyébként pedig élő beszédben „remekül” nákozik.
Ötöse informatikából és kémiából lett, a többi négyes.
Úgyhogy most elkaphatom a grabancát. Főképp, hogy az évvégi már nagyon számít a továbbtanulásnál.

A továbbtanulásról jut eszembe. Mi a véleményetek arról, hogy ezentúl az egyetemi felvételiknél szülőnként négy plusz pontot kap a gyerek, ha a szülőnek csak nyolc általános iskolai végzettsége van. Kicsit emlékeztet arra az időre, amikor nem mehettem ingyenes előkészítőre, mert nem fizikai dolgozók gyereke voltam. Pedig az iskolai végzettség abszolút nem függ össze az anyagi helyzettel.

Péter fiam kitalálta, hogy otthagyja az iskolát és elmegy dolgozni. ( a félévi bizonyítványáról jobb nem beszélni!!) Már írja az önéletrajzát, amit egy telefonos ügyfélszolgálattal foglalkozó céghez akar beadni( a MÁV menetrend-információs részéhez) Ő ugyan úgy gondolta, hogy tegnap már ki is iratkozik. Én viszont ragaszkodom hozzá, hogy csak akkor teheti ezt meg, ha érvényes (bejelentett munkáról szóló) munkaszerződés van a kezében. Ugyanis nemsokára már ingyenes orvosi ellátásban sem részesülhet az, aki csak úgy lóg a levegőben. Nem beszélve arról sem, hogy a kiiratkozással már nem minősülünk háromgyerekeseknek és a családi pótlék kb. 16000 Ft-tal csökken.
Ja, és muszáj neki bejárni addig is, mert az igazolatlan hiányzás keretét már kimerítette.

Múlt héten kedden szűk családi körben felköszöntöttük Benjit, vasárnap pedig nagycsaládi ünneplést tartottunk. Hihetetlen , hogy már 2éves lett. Mellékelek néhány képet.

Melinda

Kép Kép Kép
fermel

Kedves Druszám!
Már 2 éves ez a kisfiu! Sok boldogságot Neki!
Olyan nagyfiu már!

A pluszpontokról --- hát az a véleményem, hogy most a sok "hátrányos helyzetü" szépen bekerül, csak azt lehet remélni, hogy ott is lusták lesznek mint a föld és az első félévkor kirepülnek. Csak az a gáz, hogy igy elveszik a valóban jó képességüek elől az "ingyenes" helyeket! És egyébként felháboritó, hogy a családi háttérre hivatkozva mindent szabad lassan ebben az országban, csak éppen a normális emberek nem jutnak előbbre tisztességes munkával, tanulással.
Arra pedig jobb nem is gondolni, milyen "értelmiség" lesz itt, ha ezek a plusszpontosok véletlenül elvégzik az egyetemet.

Péter- mintha a saját fiamat hallanám! Na ezektől nem kell félni, hogy egyáltalán bárki elveszi az egyetemi helyet :lol: Minden rosszban van valami jó. Képzeld hogy idegesitenéd Magadat valami nagyon jól tanuló gyerek egyetemi bejutásával kapcsolatban! :lol:

melcsi1967

Vadvirág!
Nekem szerencsém van, mert anyuék 20 percre (Népstadionnál) laknak tőlünk és bármikor le tudom adni Balázst. Le is szoktam adni 1-1 napra, de nem azért, hogy férjemmel kettesben legyünk, hanem, hogy újratöltődjek, mert Balázs egy ördög. Ilyenkor álltalában ebédre átmegyünk ott maradok vele késő délutánig vagy akár estig és másnap ebédre megyek érte. Így én is 2 jót ebédelek, mert nem szoktam főzni és imádom anyu fősztjét. Nyáron még jobb, mert akkor lent vannak a telken és oda viszem. Örbottyánban van telkük és van hinta, homokozó nagy füves rész. Imádja a gyerek, mert lehet sarazni. A homokozó mellett van egy kis kerti csap locsoláshoz.
Blankát természetesen még nem adom le. Balázst is csak akkor adtam le, amikor már tudott beszélni és el tudta mondani mi baja. Azért ha anyuéknál vagyok az 5 percre lévő tescoba le tudok ugrani Blanka nélkül is. Sőt most kedden anyu vigyázott Blankára, amíg Balázzsal tornára mentünk, mert nem akartam taknyosan kivinni ebbe a szélbe. Izgultam is rendesen. Amúgy mindig jön velem. Csak azért nem adnám le mindkét gyereket, hogy kettesben legyünk és igazából nem ez az amire a legjobban vágyom. Pl tök jó lenne egyszer egy jó kis filmet megnézni este és másnap délig aludni.

Icus!
Ugyan olyan bohócunk van :)
Hétvégén beköltöztettem Blankát Balázs szobájába. Ez lesz a 4. közös éjszaka. Nagyon jól megy eddig. Úgy tűnik Balázst egyáltalán nem zavarja, mert ha nem akar aludni akkor úgysem alszik, ha meg álmos akkor elalszik Blanka üvöltése mellett is és felébreszteni meg nem lehet. Blankát azért 1x 1x felébresztette Balázs.

Paga!
Hát lehet, hogy ez a nem nagyon leszídás neki már sok. Talán túl sokat vártok Ő meg nagyon meg akar felelni ennek és ezért félt. Ha a fiamnak ilyen átlaga lesz én leszek a legboldogabb szülő, de amilyen hebehurgya most, szerintem örülni fogok ha nem hoz 1-eseket.

Fermel!
De sajnos még taknyos mindkét gyerek, de Balázs holnaptól megy oviba, aztán majd meglátjuk. Dokinéni megkérdezte hétfőn, hogy meddig akarom itthon tartani Balázst. Mondtam, hogy amíg szükséges. Erre azt mondta, hogy akkor csütörtökön menjen, hát megyünk, de nem vagyok meggyőződve, hogy egészséges. Ha kicsit is romlik az ovi miatt, akkor legfeljebb megnint itthon marad.

pontrendszer: szerintem is hülyeség. Én meg annó azért nem mehettem táborba, mert butikos szülők gyereke voltam, és volt pénzük magánüdülőbe beadni, de én az iskolával akartam volna menni :( Amúgy a pénz nagyon nincs összefüggésben a tanulmányi eredménnyel, max azzal, hogy tovább tanul e az ember. El tudom képzelni, hogy valaki azért nem tanul tovább, mert kell még egy keresőképes ember a családba, de ez akár értelmiségi családban is előfordulhat. Akkor inkább tegyék lejebb a ponthatárt vegyenek fel több embert és szórják ki a felesleget az első év után. Nekem ez már azért is korrektebb, mert az iskolák sem azonos erősségűek, ahonnan a pontokat viszik és lehet egy gyengébb képességű gyereknek több a pontja, csak mert gyengébb iskolából hozta.

Kép

KépKép
nyanya67

pontrendszerhez még annyit, hogy nem itt kéne megfogni az elmaradt emberkéket. Az a probléma amire ezt megoldásnak gondolták az álltalános iskoláknál kezdődnek. Ha az alapok rosszak, akkor erőszakkal ne húzzuk fel a házat, mert csak összedöl.

Kép

KépKép
nyanya67

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Nyanya és Fermel!
Nagyon klasszak a fotók!!! :) :)

Vadvirág
Vendég

Icus!
Meggyet merülőmixerrel ledaráltam, de olyan darabos lett a héja miatt, hogy nem adtam neki. Szitán átszürtem és forralt vízzel higitattam. Cumisüvegben adtam, de nem nagyon itta. Majd holnap kipróbálom megint, mert szeretnék narancsot paszírozni és akkor meggyel kezdem. Csak e miatt nem veszem elő a paszírozót, mert olyan macerás. Skypen a csajok nyersen darálva adják és van aki főzve darálva. Én még kísérletezés alatt állok.
Naponta 1x kap gyümit/főzeléket, de volt, hogy kimaradt, mert napközben rohanás volt éjszakára meg nem akartam. Végül is van elég tejem, minek erőltetni. Na azért eszegetünk. Még csak fél üvegnél tartunk mi is. Sütőtök Blankának is nagyon ízlik. Ma is azt kap, de most bébiételest. Fagyasztóban még 2 adag van azt majd főtkrumplival tervezem odaadni, mert kissé hígra sikerült.
Lesz még idén sütőtök? Mit gondolsz? Jó lenne még eltenni. Csak mikor szezonja volt, akkor oylan távolinak tűnt, hogy csak keveset fagyasztottam.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyus!

Ezt nem hiszem el. A te fiad nem ördög, Ő egy kis angyal. Olyan helyes kisfiú, és olyan szelid kis arca van! :wink:

Melinda!

Olyan gyorsan szalad az idő! Benji hogy nő! Már két éves! Komoly nagy legény Ő! Nagyon helyesek vagytok a képeken! Ezek a képek is otthon készültek! Nagyon szép lakásotok van! :D

Icus!

Nagyon bájos ez a kislány! Ügyesen mozgolódik! És már a képeken is látszik, hogy nem sok hiányzik az átforduláshoz!
Biztosan hamarosan meglesz az is! :!: :!:

Nagyon szépek a sípályás képek! A párod készítette a fotót?

Melcsi!

A felén már túl vagy! :D Biztosan minden rendben van a picurral. A Győrfi Mátyásról én is mindenkitől csak jókat hallottam, így biztosan nem téved, és egy egészséges kispasi lapul a pocakodban!

Pontrendszerről: Nem gondolom, hogy ez igazságos, de azt sem gondolom, hogy a kapott jegyek alapján igazságosan el lehetne dönteni a felvételt, hiszen vannak nagyon erős, és nagyon gyenge középiskolák is, így a jegy nem feltételnül tükrözi a tudást, de az egyszeri megmérettetés, a felvételi sem biztos, hogy a tényleges tudást tükrözi, hiszen lehet valakinek rosszabb napja, lehet, hogy izgul, hogy rossz tételt húz, stb. Igazságosnak lenni nehéz! És ha nem vesznek fel mindenkit, akkor biztosan lesz olyan aki igazságtalannak érzi a rendszert. Én azt gondolom, hogy tényleg mindenkinek meg kellene adni az esélyt, minden jelentkezőt fel kellene venni, és aztán szigorúan számonkérni, hogy kihulljon a rostán az, aki nem éri el a megfelelő szintet, aki nem oda való.

Amúgy hiába felvételi, hiába nagy követelmény, szerintem mindenkinek van olyan diplomás ismerőse, akiről álmában sem gondolta volna, hogy el tudott végezni bármilyen egyetemet/főiskolát :roll: És ilyen mindig is lesz. Mint mindenkinek van szerintem olyan nagyon értelmes, okos ismerőse, akinek viszont nincs diplomája. És olyan is van, aki magas szinten végez komoly szakmai munkát annak ellenére, hogy nincs, vagy más szakképzettsége van. Stb., de ezeket a végtelenségig lehetne sorolni!

Az igazság odaát van!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Nyanyuska, Icuska!
Még tudtok venni sütőtököt, de nemsokára lejár a szezonja, ugyhogy siessetek!
Nyanyus, ez a Balázs gyermek gyönyörü, de a huga is nagyon!
Milyen jó Neked! Az én szüleim Karácsony és Husvét vasárnap szoktak ebédre hivni, egyébként soha!

melcsi1967

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket Anna baba nevében :D

Melcsi
Anna majdnem 8 kg, elég jó súlyban van... de mostanában lelassult a hízás, szerencsére.
Döbbenet ez a genetikus, micsoda egy szemét hozzáállás... minek megy az ilyen orvosnak? :evil: Lényeg hogy most már minden OK. Gratula a félidőhöz! :D
Azt azért nem hiszem hogy a többi kismama akiről írtál ne tudna az amnio veszélyéről. Nekem is elmondták ( persze anélkül is tudtam) és biztos hogy nekik is elmondják. De van aki a betegség kockázatától jobban fél mint a vetélési kockázattól, ( pl. én is, meg Kriszta ), ezt mindenki maga érzi, nem vagyunk egyformák.
Mostanában kevesebb szösszenetet olvashatunk Pörikéről, sajnos, pedig olyan jó stílusban írsz... pedig biztos csinál huncut dolgokat a Kisasszony, meg mond édes-suta dolgokat :lol: :?:

Szerintem a többiek is örömmel olvasnák, igaz lányok :?:
Úgyhogy légyszi, légyszi :lol:

FerMelinda
Gratulálok Benji 2. szülinapjához! :D Tényleg milyen nagyfiú már! Nagyon klasszak a képek! Mit kapott a szülinapos :?:
Az a zöld előke ami rajta van, jól emlékszem hogy valami lemosható anyag :?: Azt lehet a Mária nagykerben kapni, ugye?
Te írtál múltkor a cumisüvegről/pohárról. Mikor és hogyan kezdted Benjit pohárból ivásra szoktatni? Mennyi idő alatt tanulta meg?
Bencének gratulálok a kémia ötöshöz. Erre csak egy fiú lehet képes... az én szememben ez nagy dolog :D
A pontrendszert én is idétlennek tartom, miért kéne előnyben lennie a 8 osztályt végzettek gyerekeinek???? A mai szülői korosztály saját fiatalsága idején éppen hogy ingyen tanulhatott, tehát akiben volt elég akarat és ész, annak nem kellett beérnie a 8 osztállyal, szóval csak rajta múlt... nem értem a logikát. Az ő gyerekeik mitől lettek kiváltságosok? :shock:

Kriszta
A meggyet én ma egy vadiúj fokhagymaprésben nyomtam össze, így elég jól kijött a leve ( most a szoktatás időszakában ehhez a pici mennyiséghez szerintem megfelelő), Annának ízlett, pár kiskanálnyit adtam de annak a fele a nyakában landolt. Prímán összefogott rugit, bodyt, partedlit, remélem kijön belőle... :evil: :?:
Milyen darálóval darálják a csajok a Skypon :?:
Sütötököt most még lehet kapni, de szerintem már nem lesz sokáig. Nekem az a gondom hogy a mélyhűtő folyton dugig van, de majd szorítok helyet újabb adagoknak.
Továbbra is bevált az összeköltöztetés? Balázs igazán rendes, ha Blanka sírása ellenére is szépen alukál... el sem tudom képzelni, hogy tudna aludni itt egy nagyobb gyerek, ha Anna éppen bömbizik... :shock:
Mennyire hasonlít az új torna a régihez? Milyen gyakorlatnál akar Balázs alkudozni?
Klassz a kép!
Jól látom hogy emeletes ágyuk van/ lesz? Balázs melyik szinten alszik?
Blanka napközben mennyit van a kiságyban :?: Anna szinte csak éjjel alszik benne, nappal sír ha beleteszem. Meg újabban elsírja magát ha kimegyek a látóteréből, kivéve ha nagyon érdekli amivel játszik éppen.

El ne kiabáljam: 2 átaludt éjszakán vagyunk túl, és az esti elalvás is egyre „simább”. Remélem ebből most már rendszer lesz!

Vadvirág
Szerintem is olyan mint egy festmény. Pedig teljesen valóságos. És még nem is láttad szikrázó napsütésben vagy esti kivilágításban. Nekem mindig az jut eszembe róla, hogy egy karácsonyi képeslapra illene.
Nálatok a kicsik mikor tanultak meg pohárból inni? Nem akarom arra szoktatni Annát hogy a gyümölcslevet cumisüvegből igya, most kanálból próbáltuk de szerintem több folyt mellé mint a szájába :lol:

Paga
Igen, a párom fotózott. És vannak persze ügyetlenebb pillanatok is megörökítve, csak azzal nem dicsekszem! :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi
Köszi, épp ma láttam sütötököt, de olyan nagy volt, nem bírtam bevállalni hogy hazacipeljem :lol: De igyekszem hogy ne maradjak le róla

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Szücsi!
Igen, pontosan olyan, mintha egy csodás karácsonyi képeslap lenne, vagy egy mesekönyv lapjain szerepelne... :)

Képzelem milyen elképesztően gyönyörű lehet éjjel. :)

Én soha semmit nem eröltetek, (kanállal evés, szobatisztaság, pohár, stb.) rendszerint megvárom amig elég ügyesek és elég érettek lesznek egy-egy dologhoz. Teljesen rájuk bízom mikor jön el az ideje. Max. annyit teszek meg hogy időről-időre azért megpróbálkozunk ezzel-azzal hátha... De soha nem kezdek el ráállni valamire és folyton folyvást gyakoroltatni hogy minél gyorsabban megtanulják. :)

Így aztán nem kell gyakorolgatni, órákig pepecselni, mert mikorra valóban éretté válnak, már magától is csodaszépen működik minden (gyakorlás nélkül is) mintha mindig is azt csinálták volna. :)

Nálunk a cumisüveget az Avent varázsitató váltotta fel, ezt később pedig a pohár plusz szívószál követte. Hihi!

2 évesek lettek mire rendesen tudtak inni (szívószál nélkül is) pohárból. :)

A pelenkára is egyik pillanatról a másikra (2-3 évesen) egyszercsak azt mondták köszönik szépen, de mostantól már nem szükséges. :) És valóban igazuk volt...

Paga!
Én is úgy gondolom, hogy minden dolog tizenöt szempontból igaz lehet, de a tizenhatodikból nézve már egészen biztosan nem az. :)

A világon nem létezik olyan, amire ne találhatnánk ellenpéldát. :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Paga! Nem értem Barnát miért dugta el ezt a (szerintem ) elég jó bizit :shock: ? Lehet, hogy lényegesen jobb szokott lenni?
A mieink elég jók lettek, Kittinek 11 ötös és 7 négyes; Alexnak csak tesi, ének és technika lett ötös, a többi négyes és sajna egy hármas kémiából. Azért én meg vagyok elégedve, tudom Alex ha feleannyira lenne szorgalmas mint Kitti akkor játszva kitűnő lenne, de nem tudom rávenni, hogy többet tanuljaon :( :evil: .
Remélem azért elmentek korizni!

Melcsi! Tényleg szemét volt a genetikus, de a lényeg, hogy az orvosod ilyen emberséges! És a legfontosabb, hogy minden ok. :lol: Tényleg úgy hiányoznak a Pöri-történetek :lol: !

Melinda! Hát elhallgatott az a hülye riasztó, csak 5 percenként újra kezdte :evil: . És nem is értem mi értelme a riasztónak ha sehol máshol nem riaszt, és így csak minket idegesít. ( meg az egész utcát)
Gratulálok Benji szülinapjához :lol: ! Bizots finom volt a torta :) !
Pontrendszer: én igazságtalannak tartom, hogy plusszpontot kap akinek 8 általánost végeztek csak a szülei. Semmi nem akadályozta őket (tisztelet a kivételnek) hogy tanuljanak. Szerintem.

Kriszta! Én is hamar összeköltöztettem a nagyokat annakidején. És sohasem költötték fel egymást. Ezen én csodálkoztam a legjobban :) . Nagyon helyes Balázs a képen, azért ha tudsz tegyél már fel közelebbit Blankáról is!!

Icus! Hú, Te aztán ügyes vagy! És milyen szép helyen síeltél!!
Nagyon aranyos Anna! Azok a combik.... :lol:
Reméljük Anna mostmár megtartja jó szokását és marad az éjszakai alvás!

Vadvirág! Teljesen egyetértek Veled! Én sem eröltetnék semmit, úgyis a babák tudják mikor minek van itt az ideje! Amikor Alex 7 hónapos volt, azt mondta a védőnő, hogy tanítsam meg mászni :shock: :shock: .

Képzeljétek éjszaka nagyon rosszul aludtam, fájt a hátam meg rosszakat álmodtam. Van egy kislámpánk ami fényerőszabályzós és éjszakára mindíg halványan égve hagyjuk. És most éjszaka felébredtem rá, hogy teljesen világit egy pár másodpercig és utána visszaáll halványra :shock: :shock: :!: Reggel meg azt mondta a férjem, hogy biztos álmodtam mert ez lehetetlen.............. De nem álmodtam! Parajelenség :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mandula!
Húúúúúúúúú, hasonló történt velünk a régi lakásban. Ugyanilyen fényerő szabályozós kapcsolónk volt az egyik szobában. Éjjel teljesen lekapcsoltuk és hajnalban mégis elkezdett villogni. Mint amikor folyamatosan rajta tartod a kezed és elindul a leghalványabbtól a legerősebbig, aztán vissza... Én erre ébredtem, de azonnal felkeltettem Attilát is. :) Szóval legalább ketten láttuk és másnap gyorsan lecseréltük egy normál kapcsolóra. Biztos valami értintkezési hiba lehetett.

Azt én is megfigyeltem hogy a védőnők tudnak ragaszkodni dolgokhoz. Amikor Dominika született éppen ahhoz, hogy az újszülöttek közvetlen születésük után 1 nappal pohárból igyák a csapvizet...

A kórházban is így kellett tenni minden Anyucinak. De hogy miért??? Merthogy optimális esetben az anyatej bőven elég 6 hónapos korig... Ráadásul mégcsak kánikula sem volt (lévén november 2-a) hogy pótolni kelljen esetleg a folyadékot a nagy melegre való tekintettel.

Na persze amint 3 nap múlva hazaengedtek, otthon azonnal elővettem a cumisüveget. Eszemágában sem volt szórakozni a pohárból való itatással.

(Ja és akkoriban még nem volt AVENT etetőcumi ami hasonló a mellbimbóhoz, mégis kizárólag 6 hónapos koráig anyatejjel táplálkozott a csajszi. Víz helyett pedig teát kapott amikor szükséges volt és ovis korában mégis simán elfogadta az ásványvizet is... Szóval imádom az általánosításokat, nálam általában sosem jönnek be. Még jó hogy szeretek kísérletezni, így sok mindenre rájöttem.)

Sokan sportot űznek abból hogy a gyerekeik minél hamarabb megtegyenek valami olyat, amit a hasonló korú társaik még esetleg nem tudnak. Ettől érzik azt hogy remek anyák...

Pedig szerintem 1 év ide vagy oda, semmit nem számít. Nem lesznek jobbak, ügyesebbek később azok a gyerekek sem akiket "beidomítottak" idejekorán.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Nem sokat aludtam az éjjel. Végig köhögtem az éjszakát és elhasználtam a papírzsebkendő készletet. Férjem meg éjszakázott Blankával, mert Ő se volt hajlandó aludni. Szóval most kivan az egész család. Vettem ma a Cora-ban egy nagyon édes kis tanuló kutyust. Már a karácsonyi akciónál is vadásztam rá, de nem volt sehol az akció másnapján. Most az akció első napján felhívtam őket, hogy tegyék félre másnapig. Hát már csak az az 1 elrakott példány volt. 6 ezer Ft és beszél verset mond énekel. Ha megnyomom a testrészeit kimondja a nevüket (láb, kéz, pocak, orr, fül) nagyon édes. Balázs oda lesz tőle, bár Blankának vettem :)

Icus!
Egyenlőre Balázs alszik lent és felül kacatok vannak, aztán ha Blanka nagyobb lesz Balázs felköltözik. Már mondogatom neki, de egyenlőre tiltakozik, nem akar felmenni aludni. Van még több mint 1 év addig még változhat. Szétszedhető 2 különálló ággyá, ha nagyon nem akar felköltözni, akkor a rácsos ágy helyére tasszük a másik ágyat. Csak így kevesebb hely lesz.
Torna: Nagyon hasonlít a régihez. Van nagy labda, billenő pad, trambulin, felfordított padon végigséta és lábbal le kell közben rugdosni a babzsákokat, gördeszkához hasonló guruló ülőkével különböző gyakorlatok. Pl bordásfalhoz kötött kötél másik felét Gabi tartja és húzza magát a gurulópadon ülve. Vagy tolja maga előtt a gurulópadot kétoldalt belekapaszkodva és a babzsákokat szedi össze rá a teremből. Nagy labdán meg hason fekve előregurítja a kuglipábukig, Balázs eldönt egy bábut mindig azzal a kézzel amivel mondják és meg kell mondani milyen színű bábut döntött fel. És ehhez hasonlók. Amik ellen tiltakozik gyakorlatok, azok, amikben ügyetlenebb, nehezebben megy, de már ez sincs. Legutóbb gyönyörűen végigcsinálta a gyakorlatokat és ami meglepő volt, a nehezebb gyakorlatoknál nem adta fel, mint eddig, hanem újrapróbálta. Ez nagyon nagy előrelépés.
daráló=merülőmixer
Blanka napközben a járókában van a nagyszobában vagy a kisszobában az emeletes ágy melletti szivacsony, ha épp a konyhában vagyok. Olyankor néha a kiságyba is berakom. Van mikor zokon veszi, de időnként meg jól elvan. Hangulatától függ. Ő is olyan kis dagi, mint a ti Annátok :) Lassan fogyókuráztatnunk kell Őket :lol: Kerek 8 kiló már 2-3 hete

Vadvirág!
Én is így szoktam, hogy amikor megy akkor csináljon mindent. Az erőltetés senkinek se jó. Talán ezért fárad el sok kismama, mert felesleges feladatokat talál magának, amivel idegesíti a gyereket is, ahelyett, hogy nyugodtan várna. Én is annak a híve vagyok, hogy a lehetőséget adjuk meg, de ne erőltessük.

Melcsi!
Genetikust én sem értem. Az kiderült a stílusából, hogy 100%-osan az amnió híve (amúgy én is) de tiszteletben tarthatná mások véleményét. Abszolút érthető, ha valaki nem vállalja a kockázatot. Ahogy Icus is írta mérlegelni kell hogy mitől fél jobban a kismama. A vetéléstől vagy a beteg gyerektől.
Tényleg írhatnál Pöriről, szívesen olvassuk.

Paga!
Egy ördögi angyal :)

Fermel!
Benji most is olyan csinos, mint mindig.

Mi lehet RabKri-vel? Tudtok róla valamit?

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya!
Szerintem is teljesen igazad van, mindenkinek saját magának kell eldönteni mikor milyen vizsgálatnak veti alá magát, a gyerekét, a végső felelősség akármi is történik, úgyis a sajátja, hiszen szabad akaratából tette, nem kényszerítette senki.

Én azon az állásponton vagyok, hogyha egy bébi mindenáron megakar születni, akkor az meg is fog.
Nekem 2005-ben 33 hetesen volt egy 30 perces Bartholin-műtétem érzéstelenítésben a kisműtőben.

Aznap hazamehettem, de mire megérkeztem az otthonunkba (autóval 60 perc csúcsforgalomban) pokoli fájdalmaim voltak. Megnéztem egy tükörrel mi a csuda történik odalent, mire azt láttam, hogy egy teniszlabda nagyságú hematóma keletkezett és elképesztő módon véreztem.

Az egész matrac, több textiltörölköző, textilpelenka, pólók, stb. átáztak pár perc alatt, miközben hatalmas kenyérdarab-szerű vérömlenyek is távoztak a hüvelyen át.

Komolyan azt hittem ez a vég, nincs tovább.

Gyorsan bevitt Attila a magánrendelőbe, amig újabb 1,5 óra telt el (közben átment a kórházból a doktornő, mert elkezdődött a rendelési ideje) és az orvos azt mondta azonnal irány vissza a kórház, újra kell műteni.

Ott mivel nem készültek erre, már nem volt bent az altatóorvos, telefonálni kellett neki és várakozni újabb 30 percet míg megérkezik és elkezdődhet az operáció.

Addig egy főorvos nyomta az ereket, de így is össze-vissza spriccelt a vér mindent a műtőben.

Aztán végre megérkezett, elaltattak és megvolt az újabb műtét immár a nagyműtőben. 1 napot megfigyelés alatt tartottak és csodákcsodája Márk Marcellnek az égvilágon semmi baja nem lett!!!

Utána 3 naponta kellett visszamenni kezelésekre. (A még nem teljesen zárt sebbe valamilyen anyagot fecskendeztek, aztán belegyömöszöltek egy jó hosszú gézlapot (amit persze cserélgettek minden újabb alkalommal) 2 héten át.)

Szóval amelyik nagyon életerős bébi, az túlél mindent szerintem.
Aki meg nem ilyen szerencsés, az bármi apróság miatt sem marad a Mamival, hiába is tesz meg mindent ennek érdekében.

Melinda történetében nekem főként az orvosok közötti hierarchia harc volt visszataszító!!!

Amikor az ikreket vártam, akkor elküldött a doktornőm egy plusz 4D-s UH-ra az egyik vizsgálat után.
Vártam 2 órát a folyosón mire bejutottunk végre és akkor elkezdett kérdezősködni az orvos, hogy ugyan minek jöttem amikor nem is indokolt, stb. stb.

Én meg egy idő után meguntam és mondtam hogy talán a doktornővel kellene eszmétcserélni ez ügyben, nem vagyok kíváncsi erre és amúgy is szépen ragyog odakint a nap, nem szeretném az egész délelőttömet az alagsorban tölteni.

Aztán 1 mp múlva megkeresték egymást és kitört a botrány!!!
Végül a doktornő maradt alul a vitában (lévén alacsonyabb beosztása) és csak nem csinálta meg az orvos az UH-t a kérése ellenére sem.

Hívott egy másik főorvost, aki kedvesen, mosolyogva megcsinálta.

Szóval normálisak? Pláne miért vonják bele a pácienst, akinek a világon semmi köze a harcukhoz?

Vadvirág
Vendég

Benji nevében köszönöm szépen a születésnapi gratulációkat.

Kriszta, Vadvirág!
Teljesen egyetértek veletek abban, hogy nem szerencsés egy gyereket idő előtt arra kényszeríteni, amire még nem érett meg. Például a szobatisztaságról is az a véleményem, hogy majd a gyerek eldönti, hogy mikor válik szobatisztává. (persze azért meg kell ismertetni vele, hogy mire való a bili, illetve a WC) A cumisüvegről, illetve a cumiról viszont úgy gondolom, hogy ha nem igazán szoktatjuk őket hozzá, akkor később nincs gond a leszoktatással.
Kriszta! Neked jobbulást kívánok!

Icus!
Benjinek már a kórházban is pohárból adtam néhány korty vizet, amíg nem szopott igazán. Aztán hazajöttünk és eleinte nem szopott valami sokat és ezért volt, hogy lefejt tejet adtam vagy a férjem adott neki pohárból. Aztán három hetes korában tüdőgyulladása lett a kicsinek és az orvos nem zárta ki, hogy esetleg félrenyeléstől.(persze biztosan nem lehet tudni) Ekkor már a szopizás rendben ment, nem volt szükség, hogy bármiből is etessük. Viszont, ha nagy ritkán el kellett mennem valahová és más etette meg lefejt tejjel, akkor cumisüvegből kapta, mert az előzmények miatt (esetleges félrenyelés) nem mertem megkockáztatni a poharat. Pontosan hat hónapos korában kezdtük meg a hozzátáplálást. Az első alkalommal a baracklevet kanállal adtam. Aztán a főzelékek mellé a vizet már pohárból itta.(ekkor már elég nagy volt ahhoz, hogy a félrenyelés következtében ne fordulhasson elő tüdőgyulladás.) Nagyon hamar már egyedül ivott. S mivel a cumisüveghez gyakorlatilag nem szokott hozzá, így nem is hiányzott neki.
Szerintem ,ha most el kezded Annát a pohárhoz szoktatni, akkor neki ez lesz a természetes. Amit a tüdőgyulladásról írtam , az ne rémisszen el, mert ha egyáltalán félrenyeléstől volt, ez (mint utóbb megtudtam) csak egész kicsi csecsemőknél fordulhat elő.
Az előkét valóban a „Máriában” vettem. Természetesen lemosható. Legutóbb épp nem láttam ezt a fajtát náluk, de lehet, hogy csak éppen akkor nem volt. Én nagyon szeretem, mert a vállát is védi a gyereknek. Egyébként a „Máriában” nagyon sokféle előke van.
A szülinapjára Benji kapott egy pénztárgépet, különböző „élelmiszereket” a boltos játékhoz, egy triciglit, vasalódeszkát vasalóval, ruhaszárítóval , színes ceruzát és egy neki való puzzlet. Egyébként a tapasztalatom az , hogy a januári gyerekeknek karácsony előtt meg kell venni az ajándékot. Nagyon szegényes ilyenkor a választék az üzletekben. Szerencse, hogy a családtagok (illetve a nevükben én ) előrelátóak voltunk és majdnem mindent karácsony előtt vettünk nagyon jó áron.

Paga!
Az utolsó két kép egy étteremben készült. Ugyanis a nagypapák születésnapja is akkortájt volt, így összefogtunk és elmentünk inkább egy vendéglátóhelyre.

Melcsi!
Jól hallottam, hogy a fiad iskoláját is a bezárás fenyegeti? Megy ma a demonstrációra?

Melinda
fermel

Kedves Druszám!
Igen, ugy néz ki be akarják zárni, illetve áthelyezik a Pesti Barnabás élelmiszeripariba :evil:
Máté persze hogy volt, vittek peticiót, volt fáklyás tüntetés. és még a nem tudom milyen borrend is elment hozzájuk.
Kiváncsi vagyok, mi lesz a vége.
Nyanyuska!
Remélem már jobban vagy! Most akkor, hogy ápolgattad a gyermekeket, a végén Te is elkaptad?
Icuskám!
Jaj pedig van mit irnom Pöriről, mert alakit rendesen! :lol:
Jópár szót mond már, vagy legalábbis lehet érteni, pl. hogy csüccs, azt ugy mondja, titty :lol: Na és számolni is tud már, mondja a lépcsőn felfelé, hogy egy, tettő. Sőt amikor kérdezem, hány lába van Emesének, megszámolja, tettő :lol: Elmutogatja a testrészeit, a kezével vannak gondok, mert nem tudja eldönteni, hogy azt hogy mutassa meg, igy aztán azt szoktam kérni, tapsoljon a kezével, és akkor az megy már. A legjobban a hasát szereti mutatni :lol: Nagyon figyelmesen hallgat, jó mélyen a szemembe néz, ha tanitgatom egy-egy szóra, próbálja utánozni. Igy aztán pl. a bálna az bába lett, és minden viziállat, kacsa, hal a kaka gyüjtőnéven szerepel. De sajnos az agyi teljesitmények eltörpülnek a mozgásfejlődése mellett :shock: Kezdetben kihozta a fürdőből a lavórt, azt odatette a szék mellé, fel a székre, majd az asztalra. Rémületemben a szekrény tetejére raktam a lavórt. A hölgy már másnap megtanulta feltornázni Magát lavór nélkül a székre :shock: :shock: És most ha felmászott, fel is áll diadalmasan, és nevet tele szájjal, nagyon boldog a sikertől. Én nem annyira. Már mondtam Dezsőnek, mi lesz itt, 1 hónap mulva a csilláron lóg majd? Az uram szerint ez nem baj, a kismajom is nagyon szeret mászni, Pöri több tekintetben hasonlit őseire :lol:
Kapott Apától kismotort, piros, nőies kis moci. Emese jelenleg az első kerék felemelésével van elfoglalva, pipiskedik a motor felett, de nem teszi le a kerekét. Az tetszik most a legjobban, amikor lejtőn gurul lefelé, hatalmasakat visit, és nem fél, nem lassit ám, én futok elkapni a kapucniját, nehogy nagyon begyorsuljon. Nem is tudom mi lesz itt nagyobb korában. Máté is elég eleven volt, de Pörit meg se közelitette...
Egyik nap megint egeret kergettünk, kisegeret :shock: :shock: aki elbujt a porszivó mögé. Riasztottam dezsőt, mi meg őriztük addig az egeret, mert néha előjött, de megijesztettük és ujra visszafutott. Feljött Apa, Pöri meg mondta Neki, hogy ott, ott, ott (van a kisegér) .El is kapta, leütötte a partvissal. Azóta a naccsas a partvissal csapkodja a parkettát :lol:
Szóval zajlik az élet, megy a morze, és a kicsi már azonnal válaszol :D :D :D Pörike bolondul a babákért, be kell nézni minden babakocsiba, és babás ujságot is csak ugy lehet olvasni, ha Neki is mutatom. A multkor a patikában volt valami szóróanyag 1 babával rajta, abból nekünk kellett hazahozni egyet, mert rajta volt a baba.
Képzelhetitek, hogy olymértékben sportolok Emese mellett, hogy szerencsére még nem indultam hizásnak :D Nincs kilométerhiányom :D Alig várom hogy vizszintesbe kerüljek este.

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi
Köszi :D Édes lehet a kis Huncut, szinte látom magam előtt. Szerintem sem baj hogy ilyen eleven, csak Te győzd szuflával :lol: Hát, nem lesz könnyű dolgod a pici mellett Pörike után futkosni :lol: . Aztán majd ha tanítgatja a kis Lukács Dést minden csintalanságra, az lesz az igazi!

Köszi mindenkinek aki leírta a pohárból ivással kapcsolatos véleményét

Vadvirág, Kriszta
Teljesen egyetértek veletek abban hogy eröltetni nem kell semmit. Kérdés az, ki mit nevez eröltetésnek. Én azt, amire a gyerek nem képes, mégis elvárják tőle. Ez eszem ágában sincs. Viszont amire képes, azt miért ne lehetne megcsinálnia? Még akkor is, ha az némi erőfeszítést igényel. Az egészséges erőfeszítés nem egyenlő az eröltetéssel.

Általánosságban azt gondolom, hogy az erőfeszítésre igenis szükség van, és minél nagyobb lesz a gyerkőc, annál inkább. Szerintem fontos hogy már kicsi korától tegyen kisebb erőfeszítéseket és szokja meg hogy ha nehézséggel találkozik, megoldani próbálja, ne kikerülni. Ebben edződik az akarata, a kitartása. Nagyon érdekes megfigyelni hogyan reagálnak a gyerekek a problémahelyzetben: akiben van kitartás, az keresi a megoldást és sugárzik az örömtől amikor ez sikerül. Akiben nincs, az a kibúvót keresi, és szenvedő arccal kér segítséget, ahelyett hogy megpróbálná ő maga. Sajnos az utóbbiból egyre több van mostanában... sok szülő valamiféle félreértelmezett kíméletből neveli így a csemetéjét, pedig biztos jót akarnak. De hosszú távon épp a gyereknek tesz jót ha erőfeszítésre sarkallja, persze csak abban amire képes már.

A pohárral kapcsolatban úgy gondoltam, megkérdezem a véleményeteket, aztán eldöntöm érdemes-e már próbálkozni vele vagy még nem. A szülésfelkészítő tanfolyamon azt mondták, minden újszülött tud pohárból inni. Mi is megpróbáltuk 1-2 hetesen, de akkor nem sikerült, mégpedig azért mert ha éhes volt, sírt, hadonászott, a fejét dobálta és úgy láttam ez tényleg eröltetés és nincs értelme. Most viszont mivel úgyis ismerkedünk a kanalazással ( és már nagyon szépen eszik), párhuzamosan a pohárral is meg kéne próbálkozni, mivel már szép nyugodtan és türelmesen ül az ölemben evéskor, nem úgy mint picinek. Átmenetként kiskanálból adtam a gyümölcslevet, első nap sok melléfolyt, másnap már kevesebb, ma már alig ( 30 ml-t ivott így) Szerintem érdemes lesz próbálgatni a poharazást, és ha mégsem megy, kihagyok 1-2 hónapot és újra megpróbáljuk.

Melinda
Igazad van , ha eleve hozzá sem szokik a cumisüveghez, később nem kell leszoktatni. Nálunk sajnos ez a hajó már elment... a nyári kánikulában úgy éreztem muszáj vizet is innia főleg amíg alig volt tejem, és mint írtam, akkor nem ment a pohárból itatás, mert kiverte a kezemből ahogy hadonászott. De szerintem is most a hozzátáplálás kezdetén még időben van ennek tanulása, úgyis most ismerkedik új ízekkel, legalább megszokja hogy a gyümölcslé pohárban van.
Szeretnék egy szívességet kérni Tőled. Én biztosan nem jutok be jó ideig a városba, a babakocsival nem tudok tömegközlekedni. Ha legközelebb a Máriába mész, vennél nekem néhány ( 5 ) ilyen lemosható előkét? Majd átmegyünk érte, ha szólsz hogy kaptál. Ha megtennéd megköszönöm. :D
Klassz hogy Benjinek ilyen szerepjátékos eszközöket vesztek, nem csak autót mint a legtöbb fiúnak.

Kriszta
Gondoltam hogy sok hasonlóság lesz az új és a régi torna között.
Nagyon ügyes Balázs hogy a nehezebb gyakorlatokat sem adta fel. Ez nagyon fontos állomás a fejlődésében :!:
Neked jobbulást!

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?