Új privát üzeneted érkezett!

Valami baj van a vonalzóval, sztem újat kell csinálnom. :(
Amúgy máj. 25.-én lesz meg a 2. picikénk. Az időt én is megállítanám, már most nem lehet annyit babusgatni a 2,5 évesemet. :shock: De azért egy tündér. :mrgreen:

Küldök mailt. :wink:

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Fiona akkor nagyon izgalmas hónapok elé nézel...Az én lánykám is már annyit nőtt...de nagyon cuki, csak hát megy az idő....ja én is elküldtem a paprika mintát.Ja és úgy emlékszem hogy van egy kisebb ilyen M.P. szerű városrészlet képem..abban nem vagyok bizti hogy az ő képe, de nagyon hasonló...majd megnézem, mert azt hiszem cd-n van.Nagyon klasszak különben a képek azon amit küldtél.Köszi!Mák
makviraga
 
 


Sziasztok!Mindig elfelejtem megkérdezni , hogy tud valaki DMC és Venus fonal közötti színkód átváltó táblázatot?Állítólag létezik, de én rákeresve nem találtam meg.Tudtok ebben segíteni?Köszi!Mák
KépKép
makviraga
 
 

 
 

Mailben tudom küldeni, mert túl nagy ide, ha kicsinyítem, akkor meg nem olvasható. De akkor küldök már másik átváltót is. :wink:

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Ok!Köszönöm!Múltkor olyan ciki volt, mert egy 30 színes képet váltogatott át az eladó nőci a boltban és már füstölt a füle a vége felé. De mondjuk fele annyiba került mint dmcvel...[KépKép[/url]
makviraga
 
 


Fioona!
Így már stimmel a 2. vonalzó is. Gratulálok a picihez. Nekünk nem volt választásunk, jöttek egyből ketten. :lol: :lol: De azt hiszem, mi itt meg is állunk :roll:

Megkaptam az e-mailt. Nagggggyyyyyon szuper !!!!!! :lol: Köszönöm szépen.

Az angyalkákat is megnéztem, meg a másikat is. Vannak benne jó dolgok, amik tetszenek, de ezeknek van letölthető mintája, vagy ezeket meg kell venni? Bocs, ha hülye a kérdés :oops: , de nem vagyok tisztában vele :roll: :oops:

A M.P. képek eleinte nem tetszettek, de minél többet nézegetem őket, annál jobban tetszenek.

Egy kis időt nem tudtok küldeni, hogy időm is legyen varrni? :lol: Ma is addig nézegettem a sok-sok szép képet, hogy a vasalnivaló itt maradt :roll: :(

Sziasztok: Andi

Kép
gandi75
 
 


Gandi 75!
Sajna azok az angyalok nem letölthetőek.Ott nincs minta csak ha megveszed, olyan 3-4 e Ft körül vannak, interneten is rendelhetőek.Pont ezért kérdeztem , hogy nem tud-e valaki ilyen letölthető mintát.

Fiona írta hogy nem ismeri ezeket. ezért tettem fel azokat a hivatkozásokat. Egyetlen egy mirabilias mintát sikerült szereznem, ami elég kis egyszerű, de egyébként szép. Ha gondolod azt szívesen elküldöm neked, ha érdekel. Ez valamiféle tündérszerzet, pillangókkal. PCStitchben lehet megnyitni a mintát.

Időt meg csak úgy lehet szerezni, hogy néha úgy dönt az ember, hogy most kell egy kis levegővétel nekünk anyukáknak is:). Apa besegít, vagy ha ez nem megoldható akkor holnap is ott lesz az a vasalnivaló, mert magától úgysem vasalódik ki gondolattal társítva némi kis lelkiismeretfurdallás kíséretében az ember félreteszi egy pár órával későbbre..:)

Mondom ezt én, aki állandóan éjszaka (12-hajnali 2 között) varr, internetezik, stb..Mondjuk úgy könnyű, hogy ha nem tudsz elaludni, mint én, meg a csemete amúgy is kel inni és nem is nagyon érdemes addig próbálkozni az alvással:).

No most is húzok, mert még picit akarok munkálkodni a képen amit varrok. Sziasztok!
makviraga
 
 


Mák most töltjük a progit. :D Van valami gyanus dolgom nekem is, majd megnézem nem e az, amit keresel, de most nem érek rá.
Mit himzel épp?

Andi M.P. képekből nekem most azok jönnek be, amik nem téliek. Azokat kicsit egyformának találom.
Örülök, hogy tetszettek a minták nektek.

Az átváltó tényleg jó dolog. Én is most várom a Vénus fonalakat. Remélem jók lesznek.

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Nem tudom, hogy ez olyan e, amit keresel, de ezt találtam.
Kép

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Sziasztok!

Tegnap este kipróbáltam, hogyan lehet fekve hímezni. Jelentem: lehet :lol: Tök jó volt, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe :?: :lol: Köszi az ötletet.

Fioona! Szép ez az angyalka, de a M.P + még ami azon az oldalon van, most tökéletesen elég. Csak győzzem átnézegetni őket :wink: Hát még megvarrni. :roll:

Elárulod, hogy most mit varrsz? Én egy Micimackós naptárban vagyok benne még mindig nyakig, talán jövőre elkészül :roll: :lol:

Andi

Kép
gandi75
 
 


Én nagyon kezdő vagyok. :oops: :P Eddig egy könyvjelzőt, a keresztszemes magazin mellé kapott csészét varrtam, illetve a másik csésze folyamtban. Ezzel ütöm el az időt, amig megérkezik a rendelt micimackós magasságmérő. Tegnap utaltam a pénzt, remélem gyorsan jön.

Mák nem tudom melyik oldalon nézted ki a fonalat, de én a kézművesháztól próbáltam rendelni, de miután 2 emailemre se reagáltak, több mint 1 héten át, visszamondtam. Most a reatextnél próbálkozom.

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Kép

Ezzel fogom próbálkozni! :mrgreen:

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Ez nagyon aranyos :lol: Jó móka lesz megcsinálni.

Az én Micimackós naptáram az orosz oldalról van. Most az augusztusnál tartok (már vagy 2-3 hónapja :oops: ) A képtárban pedig fent van, amit eddig "gyártottam". (Illetve csináltam még egy Teletubbies-t is, meg egy csokor virágot is, de azokat elajándékoztam)

Andi

Kép
gandi75
 
 


Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni ! Kihímeztem a hugomnak egy DMC-s Nefertiti fejet de szeretném a szobám falán is látni :) aki tud DMC - Puppets átváltó táblázatot azt szivesen venném mert kissé borsos lenne dmc-ből megvennem 80 szint , találtam többfajta convertereket de DMC- puppets nemvolt köztük :( aki tud kérem segítsen
cilus
 
 


Kép

Remélem a ciril betű nem baj! :wink: :D

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Sziasztok ismét :) fioona köszönöm szépen a segítséget :) lementettem a képet de felnagyitva igen halovány de mindenesetre jól jött-jön :) egyébként tapasztalat hogy tényelg ugyanaz az árnyalat a dmc -puppetsre átváltva ?
És amit nem találok mert átnéztem van olyan szám és ami nálam maradt hímzésből ábra fekete-fehér és csak dmc-s szám van ráirva :( Egyébként ki melyik márkájú fonalat részesít előnyben ? és van e olyan lelőhely ahol elfogadható áron van osztott hímzőfonal ? azt hiszem én 65 ft körül láttam puppetset . De mire neten megrendeli az ember a postaköltséggel megdobva nem biztos hogy olcsó a 65 ft . Régen nagyim fonalait használtam volt neki több kiló :D de nemtudom pontosan milyen márkájú volt, ha vmi jól rémlik talán Vénus bár nem biztos még aranytartalékbanvan a fonalaiból :) csak már nem lát szegény hímezni.
cilus
 
 


Sziasztok!
Fiona én most éppen egy víztornyos, házikós, virágos képen dolgozom egy pár hete.Képen egyenlőre nincsenek fel sehol sem a munkáim, mert a honlapunkat még szerkesztgetem és ide a képtárba meg még nem próbáltam felrakni. Igazából nem tudom hogyan kell és lusti vagyok utánna járni. Bár mondjuk elküldhetem nekem emailbe is...Ezt tettem..elküldtem.
Én is azt a kézmúvesház oldalt láttam Venus fonalra.

Cilus én úgy tudom a puppetsnek elég kevés a színskálája, állítólag a venusnak jobb.Mondjuk én eddig csaknem mindent puppets-szel vartal, de én is most egy 30 színes dmc-s képet átváltottam most fogom kipróbálni a venust, hogy az milyen.Árban üzletben +10 Ft különbség volt köztük a venus javára, de sokkal teljesebb a színskálája.és ez is még mindig fele annyiba kerül.
makviraga
 
 


Ja meg egy ilyen M.P.-s képen dolgozom időnként már hónapok óta...de azt nem varrom folyamatosan közben egy csomó minden mást is csinálok, hogy ne legyen egyhangú. Leginkább a lánykámnak varrtam mostanában, meg ajándékba képeket.
makviraga
 
 


Már megint itt vagyok.Most így a képek kapcsán jutott eszembe, hogy valaki kérdezte valamiko, hogy mit csinálunk a szélekkel, hogy ne bomoljon.Én bevallom őszintén lusta lévén:), nem varrogatom el, hanem egy kicsit ráhagyok és szépen a szélén leuklopaszttal körberagasztom.Úgy hogy visszahajtva mindkét oldalán fogja a sebkötöző:).Mostanában a fehér színűt használom, az nem ragad annyira. Simán le lehet róla húzni, nem hagy nyomot, nem is ragad utánna és nem kínlódok a körbevarrással, a képen a paszpartú mögött meg úgysem látszik és ha oda kerül be levarrás nélkül ott már nem bomlik. Persze azt nem tudom, hogy szakszerű-e ez a módszer, de hatásos:).
makviraga
 
 


Sziasztok!

Cilus én is csak annyit tudok mint Makviraga. Sajnos a DMC jóval drágább, még a postaköltséggel együtt is. Én vidéki vagyok, itt Vénusz nincs, csak DMC és társai. De még így is olcsóbb neten a Vénusz.

Mák most néztem a képeket, gondoltam itt kérdezek, hátha másnak is érdekes. A tornyos képen, mikor ilyen kis mennyiségű, egymástól távoleső helyre kell, ua. színnel varrni, csomózol, vagy átöltesz?
Én is akarok fejvédőt a kiságyba. :D Jócskán rendeltem anyagot, remélem abból kijön. Most rengeteg mindent szeretnék én is egyszerre, azt se tudom, melyikkel kezdjem. Bár az talán a magasságmérő lesz. :wink:
Mostanában készűl el a gyerekszoba, így lesz mit csinosítgatni.
Megyek csucsúlni, mert egész nap csaviztunk!
Jó éjt, sziasztok!

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Sziasztok!
Fiona az, hogy átvarrok-e attól függ, hogy mennyire nagy a távolság.2-3 cm-nél nagyobb helyre nem. Mert ha nem tudom ott eltüntetni a szálat összehúzódhat, elakadhatok benne, meg mosásnál szerintem könnyebben kijön. Ha nem túl nagy átöltök, ha túl nagy, akkor megvárom míg a közelben lesz másik szín.Mondjuk én magamtól kezdtem el keresztszemesezni és nem tuti, hogy jól csinálom, de én egyátalán nem szoktam csomózni. én egyszerűen átbújtatom hátul 2-3 öltés alatt az új színt és ha befejeztem ugyan így áthúzom 2-3 öltés alatt, picit ráhagyok, elvágom és nincs csomó. Nem tudom így kell-e, de nekem ez bevált, varrtam már terítőt is, a lányomnak takaróra ilyen szegély szerűséget (ugye ezeket rendszeresen mosom, akár mosógépben is) és semmi gond nincs velük. Mondjuk azt nem állítom, hogy egy- egy képnek a hátulja szépségdíjas lenne, de ez a keretben nem látszik. Mert mondjuk én béna vagyok csomózásban, de gondolom ha 3 szálat csomózol akkor ott nagyobb pukli marad, mintha egy szálat és abban a képben amit most varrok pl. nagyon vegyesen kell varrni, van ahol csak egy szál kell fél keresztszemesen, van ahol 3, van ahol 2 keresztszemesen...Én nem csomózok.Bár lehet van aki nálam ezt jobban tudja.
makviraga
 
 


Szép estét minenkinek :) Azért kicsit illemtelen voltam ám veletek szemben :) Mivel látom mindenki anyuka vagy leendő anyuka akkor bemutatkoznék én is :) Gergő fiam 13 lassan ,Dánielem nemrég töltötte a 11.-et és a pici királylányom pedig aki tényleg nagyon pici 7 és fél éves :) Kérdésem is lenne :) Itt ahogy végigolvastam a fórumot leltem egy orosz oldalt :) Nem az olyan sokat emlegetettet hanem a croos-chris.narod.ru nem tudom hogy vagytok vele egy ideig tölti egy csigus sebességével aztán hirtelen letölti de hibás a file , van vkinek vmi ötlete ? már letöltésvezérlőt is telepitettem fel de a szokványtól eltérően nem ajánlja fel, csak a IE . letöltését ezzel meg nem megyen :( Jajjjj és nem leszidásként de először álmélkodva és csodálkozva néztem hogy hogy megfertőztétek egymást az MP.-vel aztán ugy kezdtem "megkívánni":D és nem aludtam reggel 5-ig mert MP-ket kerestem szóval van egy uj beteg :P de nem leltem :( minden általatok belinkelt oldalról lekapták már :( aki tudna minden mennyiségben szivesen fogadom őket és nagyon megköszönném :) cremo@citromail.hu
cilus
 
 


Makviraga egyébként ha jók az infóim nem is szoktak görcsölni vagy csomózni a hátoldalán sem keresztszemesnek sem gobelinnek hanem elvileg 4-5 szemen kell áthúzni a fonalat és ahogy mondtad tényleg nem jön ki mosásnál sem a szál :) Ha majd elkészül a Nefertitim felteszem én is nektek :) De ez jó idő kérdése :)
cilus
 
 


cilus
 
 


Aludni még mindig nem tudok :o még mindig keresek MP-t kár hogy nemtudok sem kínai sem Cseh nyelven irni olvasni :P Azért találtam vmit hátha vkinek segítség : http://vysivani.konicky.net/prevodniky.htm
cilus
 
 


Szia Cilus! Látom nem csak én vagyok éjszakai bagoly.:):):)Bár én varrogatás miatt voltam fenn, de most írok még neked egy emailt, aztán menek aludni:).Mert már lassan nem látok. Amúgy meg örülök, hogy ösztönösen ezek szerint jól csináltam a csomómentes varrogatást.Mondjuk már elég régóta keresztszemesezek és mindig így csináltam, de azt nem tudom, hogy a hivatalos változat szerint hogy kell:).No jó éjszakát, mert holnap kel a lány reggel én meg nem fogok kilátni a fejemből.Szió!
makviraga
 
 


Sziasztok!

Ti mijkor alszotok!? :shock: :mrgreen:
Cilus mindjárt küldök lelőhelyet. :wink:
Megjöttek a kellékek, kezdhetném a munkát, de hogyan is? Beavassam az anyagot? Összemegy az Aida? Meséljetek még a kezdőnek! :oops: Mire érdemes odafigyelni? Pl. a segédszálakal mi a helyzet? Hogyan, és mivel készítsem? Bevagyok sózva! :D
Egyébként a reatextől rendeltem, és minden ok volt. 1 méter anyagot, és 22 színt küldték 350Ft posta költséggel, szerintem korrektek. Mekkora rámával varrtok? Én 15-öset vettem, gondolom később nem árt egy nagyobb, bár magasságmérőhöz pont jó.
A kínai oldallal én nem tudok mihez kezdeni. Még nem sikerűlt megtalálni rajta semmit. Na meg persze kínszenvedés kivárni is.

Hát ha ezekre mind válaszoltok, azt megköszönöm! :D
Sziasztok!

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Szia Fiona!
Én nem tartom magam profinak, magamtól kezdtem el varrogatni ötletszerűen és nem olvastam utánna hogy hogyan kell, de már elég régóta csinálom szerintem és eddig nem volt semmi gond a varrásaimmal. Amit én használok azt nem tudom segédszálnak hívják-e:).Én csak azt szoktam csinálni, hogy könnyebb legyen számolni hogy a kép mintán leszámolt mérete köré körben (amit igyekszem az anyagra középre helyezni) 10-esével befircelek egyetlen teljesen elütő színű szálat ( ha nem osztható tízzel akkor a pluszt két oldalra elosztom). Ez ad egy tulajdonképpen rácsos keretet és így könnyebb számolni. Én nem szoktam anyagot beavatni, mert szerintem a kongrét azért keményítik ki hogy könnyebb legyen varrni és ha elkészült a mű utánna szoktam kimosni. Eddig még össze nem ment bár 40 foknál magasabbra nem is tettem be. Van aki a szélét kirojtozza és keresztszemes öltésekkel, vagy fél keresztszemessel körbevarrja, hogy ne bomoljon én csak ahogy a múltkor is írtam leuklopaszttal visszahajtva körberagasztom, mosás előtt ezt leszedem és egy két szál szokott csak kijönni a széléről. A rámám méretét nem tudom..szerintem közepessel, ennél mintha lenne kisebb is.megmértem a belső mérete 17 cm. Nekem most hirtelen ennyi jutott eszembe. Ja és még talán az hogy az első színt én úgy szoktam kiválasztani, hogy amiből viszonylag sok van egy helyen azzal kezdek.És akkor a többit már könnyebb elindítani. Mondjuk gondolom mindenkinek van egy saját technikája.Ez itt az enyém és nem tuti hogy jól csinálom, de eddig még mindenkinek tetszettek a munkáim..Remélem tudtam segíteni egy picit az induláshoz.Szia!

Ui.: mikor alszunk:):):)?Én 2 és fél 3 között szoktam ágynak indulni és ha szerencsém van 8-ig:).Ha nincs akkor egy picit álmosan telik a napom, de haladok a varrással és a lánykámat sem hanyagolom:). Bár a férjikém multkor viccesen megjegyezte hogy cérnaörült vagyok:).Én mondjuk este 10-11 előtt nem tudok nekiállni varrni.És tv közben szoktam:).Bár szerintem nagyon helytelenül élek:).
makviraga
 
 


Köszi, pont erre gondoltam én is segédszál alatt. Kkor gondolom ez simán kiszedhető az anyagból. Már beavattam az anyagot, de akkor legközelebb nem pazarlom rá a drága időt. 8)
Lehet, hogy a szélein átfutok géppel, mert ugyis előkell vennem most, mert nadrágot kell varni a leánynak. Legközelebb kipróbálom a leukoplasztot. :wink:

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Köszönöm a méleket :) megkaptam őket :) Simán kiugrottam a bőrömből :D Bár a Nefertitit be fejezem mielőtt nekiállok Mp-t hímezni :) A Kínai oldal nekem be sem jött de az egyik orosz igen csak letölteni nem lehet róla :o pedig nagyon jó cuccok vannak fennt :(( NAh talán ma előbb alszom :) jó éjt a még bökögetőknek :)
cilus
 
 


Sziasztok! Fiona megkezdted már a varrogatást?
makviraga
 
 


Sziasztok!

Most apa éjszakás, így az ő Valentin napi meglepijét készítem, tudod a kötényt. Aztán nekiállok a magasságmérőnek, meg ha itthon van, nehogy gyanút fogjon. :wink:
Ti 14-es aidára hány szállal varrtok vénuszból? Most a kötényhez pupettset használok, de abból kell a 3 szál szerintem.

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Fiona én még nem tudok nyilatkozni, mert most vettem először Venus fonalat, de még nem próbáltam.Egyenlőre a víztornyocskás képpel küzdök még...tán szerintem egy hétig...bár lehet hogy már hétvégére elkészülök..Aztán a manómnak szeretnék varrni egy egérkét lufikkal, aztán jön a Venus-os minta.
Egyébként a kis pocaklakódnak is fogsz varrogatni?Az olyan jó volt amikor vártuk a lánykánkat és varrtam neki a kiságyához képeket, meg takaróra kis gólyákat:) kabalából. Ti tudjátok hogy a kis manócska fiú vagy lány? Jó kis baba? Jól bírod?Én amíg vártam lettem ilyen rossz alvó...mindig fordítva ébredtünk:).Én pihentem volna ő meg akkor ficánkolt.
Tényleg tetszett a paprika minta?És az a tündér?
makviraga
 
 


Sziasztok!

Talán mégis elég a 2 szál, 3 eléggé kidomborodik. De nekem most nem is baj, mert csak betűk lesznek. A paprikát nem hímzem rá, mert közben kiderűlt, hogy megy az anyag színe, amiből a kötény lesz, így nem akartam túl színesre, gondolván arra, hogy úgyis befogja majd az anyag. De persze őrizgetem, a tündérrel együtt.
A kicsi baba talán fiú lesz, de 2D UH volt, így nem biztos még. Ezért is nem kezdek bele az ágyneműbe. Fejvéget mindenképp akarok a kiságyba, talán taki is lesz. Azért a bizonytalanság, mert a lányomnak is készítettem, ha nem is keresztszemeset, de még tökéletes állapotban vannak. :D
Hogy milyen baba? Hát a lányomhoz képest sokat mocorog. Viszont (még :roll: kopp-kopp) tudok tölle aludni, igaz mióta vettünk szopipárnát, jobb ízűeket. Az sokat segít. Nekem egész család nagy alvó, remélem ez a babi se lóg ki a sórból majd, az elég gáz lenne.
Emberem ma szabin lesz, így ma magasságmérőben nyomulok. Kicsit izgulok, mert észrevettem a mintába hibát, ott ahol a 2 mintapapír összeilleszkedik, mintha el lenne csúszva a DMC minta. Létezik ez? Na mindegy, sasszem kiszúrta, korrigálom. :mrgreen: Sziasztok!

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Sziasztok!

Ma az én emberem dolgozik, úgyhogy tudok varrni én is, mert ha itthon van, akkor vele (is) kell foglalkozni :lol: Azt hiszem ma befejezem az "augusztus"-t, és aztán hajrá "szeptember" hónap.

Én is magamtól kezdtem keresztszemezni, nem tanultam sehonnan (semmiféle szakkönyvből). A nagymamám mutatta meg, hogy kell csinálni, de aztán magamtól jöttem rá dolgokra. Az első munkámnál még csomóztam a hátulját, ronda is lett :oops: :wink: A mamám szólt, hogy csak át kell ölteni 3-4-szer, és nem jön ki mosásnál sem. Én féltem ettől, de tényleg nem jött még ki sosem. Azóta nem csomózok :lol: Ja és ilyen segédszálat én sosem használtam (most hallottam tőletek, hogy létezik ilyen :oops: ) Persze el is számoltam már egy csomószor a mintát. Ha későn veszem észre, akkor próbálom korrigálni (néha lusta vagyok visszabontani, de azért ez ritka. Általában ráveszem magam, hogy visszabontogatom, legyünk csak precízek :lol: )
Fonalból én a Puppets fonalat használom. Nálunk csak egy kis boltocska van, ahol lehet ilyen cuccot kapni, a választék nem túl bő, de kényelmes, mert ha elfogy a fonal menet közben, csak beszaladok, és megveszem, nem kell rendelni meg várni rá. Persze nem túl nagy a színskála, de hát ne legyek már telhetetlen.

Lányok! Olyan jó, hogy így felélesztettétek a topikot. Örülök neki. Jó varrosgatást mindenkinek. Most rohannom kell az oviba a gyerkőcökért.

Andi

Kép
gandi75
 
 


Sziasztok!
Alszik a lánykám így tudok kicsit nyüzsögni.
Fiona a szopi párna tényleg jó dolog.Későbbre is..Milyen fejvéget fogsz varrni? Az ugye a rácsvédő amúgy?Én is vaciláltam rajta hogy valamit ki kéne találnom, mert az én babukán szépen felácsorog már mindenhol, így az a rácsvédő ami eddig még elment most már mit sem ér.Leszereli. lehajtja, mögé bújik.:)Egy kis rosszcsont.Csak úgy kopog a feje a rácsokon, pedig hát körbe van rácsvédője.Vettünk is neki, meg én is varrtam... Most azon gondolkodtam valami olyasmit kéne ami a kiságy 3 oldalán teljes magasságban van és valahogy máshol van rögzítve ahol nem fér hozzá.Meg hát ami nehezíti a feladatot, hogy nekünk olyan kiságyunk van ahol 2 vége tömör és erre nem nagyon gondolnak az előregyártott fejvédő rözítésekor.Amíg még fent volt a kiságy csak elvoltunk vele, de mióta lekerült nem lehet normálisn rögzíteni.
makviraga
 
 


Szia Gandi:)! Szerintem is tök jó, hogy valahol lehet kicsit nyüzsögni, beszélgetni a varrásról. Férjikém mindig nagy érdeklődéssel megnézi mit csinálok, megdícséri, hogy milyen szép, de azért ennél tovább nem megyünk ebben a témában:). Nagyon kis rendes türelmes és hagy engem munkálkodni ha épp nincs más tennivalónk.
Mondjuk az elszámolásra meg én azt szoktam mondani, hogy ettől lesz egyedi és lehet úgy korrigálni, hogy azt nem sok mindenki mondja meg mondjuk ezer öltésnél hogy hol van az az egy hiba.:)Pedig nekem van ez a segédszál:), de azért van hogy így is elszámolom.Most is küzdök itt ezzel a víztoronnyal...Egyébként ha vissza szoktad bontogatni biztos észrevetted, hogy ha nem szép sorban húzogatot vissza a szemeket nem nagyon lehet kihúzni.én ezért nem is próbálkoztam a csomózással.Mert a képek szinte egyátalán nincsenek igénybevételnek kitéve a többinél meg úgy le van varrva úgyis, hogy nem tud visszabomolni. Na most már én is lelépek. Megyek varrogatok egy picit amíg alszik a lányka:). Tényleg beszúrom ide..Olyan aranyos ez a hány éves a baba..Mindig megszoktam nézegetni mindenkiét.Olyan gyorsan nőnek ezek a gyerekek...Az én kis boszorkám is most nemrég született, aztán már feláll, meg rosszalkodik folyton:).Mondjuk nem baj, mert imádom, hogy olyan kis rosszaság.
Sziasztok!

KépKép
makviraga
 
 


Bocsánat mégegy kérdés.Fiona Komárom-Esztergom megyében merre laksz? Én is onnan jöttem :).Kisbéren laktam. De már nem:):):):):).Most Sóskúton élünk.Mondjuk itt aztán még egy nyamvadt rövidárú bolt sincs...
makviraga
 
 


Sziasztok!

Mák, én nem vagyok idevalósi erdetileg. Bács-Kiskun megyei vagyok, most Komáromban élünk. Kisbéren még nem voltam. Kicsi a világ. :wink:
A fejvédőt 3 ponton kötöztem, alul felűl, csomóra. Nem szedte le Lilla. :D Igaz nekünk nem teli az ágyvég. Ő inkább párnának használta, olyaténképp, hogy ráült. :roll: Amúgy sztem nem gáz, hogy kopog a feje, ha fájna nem csinálnák. Én inkább otthonosabbá, kuckósabbá akartam tenni vele.

Andi nekem is megvan az a naptár. Én arra gondoltam, hogy külön-külön varrom majd ki (egyszer :roll: ), és hűtőmágnesnek elkészítve, így majd tudja az oviba gyakorolni, hogy is vannak sorba a hónapok. :wink:
Nálunk is egy bolt van, persze Vénusz pont nincs.

Lányok és a kezdés, hogy van? Csomóval, vagy esetleg arra is van valami furfang? Tegnap elkeztem Micimackó hasát. Nagyon tetszett. Rendesen sajnáltam letenni. :mrgreen:
Megyek, mert apa dolgozik, most nekiállok kötényezni. :wink:
Sziasztok!

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Sziasztok! Fiona! Mondjuk inkább mostanában az a baj a kiságyban, hogy a kisnőcim vagánykodik és még nem igazán tud egyedül megállni, de azért ott is próbálkozik..Nem mindig tudom elkapni.És amikor eldöl mint a lisztes zsák, az azért elég gáz mikor ezt a kiságyba keresztbe teszi.Szegénykém, főleg akkor esik kel amikor már nagyon fáradt. Nem tudom ki hogy csinálja, de az én kislánykámnak esze ágába sincs tentizni. Már hulla fáradt, lerakom, feltérdel, feláll, újra lerakom, újra feláll,...ezt játszuk egy ideig, ott hagyom sír, visszamegyek..Alkudozunk.Ott gubbasztok vele én olvasok (4-5 mesét, olyan 3 oldalasakat), ő ágyaz, átrendezi a berendezést a kiságyában és általában ülve előredölve egyik párnájára alszik el. Utánna ha végre idáig eljutunk át lehet rakni normálisan fekvő helyzetbe, elhelyezkedik, tentizik rendesen, de addig. Kínlódunk. Reggel fél 9ig alszik, éjszaka inni kel csak fel, vagy max. cumiért. Ja és persze a napközbeni alvás majdnem teljesen elmarad..10 perceket- max. fél órákat alszik...és este 9-kor fekszik ki először, aztán éjjel 11kor kel. Pedig fárasztás alatt van. Levegőzünk, játszunk, rendesen eszik , iszik, nem fáj semmi neki, tök egészséges kisbaba, csak aludni nem akar. Mondjuk pocakban is nagyon aktív baba volt. Mondjuk nálunk amellett, hogy ráül, húzza, ki is köti és rágja a kötőjét.A csomó is megy neki, addig bizergálja míg kikötődik. Nem unatkozom vele..és mindent megfigyel, pillanat alatt tanul..úgy vágja ki az ajtót, ha ki akar menni, hogy csak lesek:).Aranyos, de most már a kilincs felé is próbál nyúlni, hihetetlen hosszú tud lenni a keze. Egy pillanatra nem lehet egyedül hagyni. Gondolom ti mint gyakorló anyukák ezeken már mind túl vagytok..Én meg csak lesek mint a moziban miket csinál. :o

Bár én gyerekként emlékszem, hogy sosem akartam oviba aludni..és most sem vagyok valami jó alvó..lehet tőlem szedte ezt..

A kezdésnél én azt szoktam csinálni, hogy ha nincs másik szín a közelben akkor egy picit hagyok a szálból amikor áthúzom (kb 2 cm-t) ezt megfogom és abba az irányba hajtom amerre varrok.és akkor az öltések hátsó részével ráöltök.Olyan mintha áthúznám, csak önmagával.Remélem érthetően írtam le. Na megyek, mert nemsokára jön haza a férjikém és varrogatok még egy ici picit, mert sosem leszek kész és vár a kisegér:).Olyan kíváncsi vagyok már milyen lesz.

KépKép
makviraga
 
 


Mák, ha kész leszel, tedd ám fel! Jó????? :D

Amiket írtál szerencsére nem ismerős. Én lánykám nem ilyen izgő-mozgó. ( na majd a másik baba :twisted: ) Ő 1 éves is elmúlt mire elindult, ezért nem is jutott eszembe, hogy ilyen gond lehet. Párszor elesett ő is az ágyban, de nagyon-nagyon ritkán.
De, hogy még a csomót is kibontja a lányod! :shock: Húúúúúúúúú.........
Megyek pihizni, sziasztok, jó éjszakát!

KépKép
KépKép
fioona
 
 


Szia Fiona!
Persze felrakom a képet.Már alig várom, hogy kész legyen. Férjem éppen az előbb nyugtázta, hogy mennyit haladtam vele. Nemsokára tényleg kész.

Egyébként baba témában hát ennyire nem egyformák a gyerekek. Imádom a lánykánkat, csak hát nagyon nehéz vele. Múltkor eszébe jutottunk a védőnőcinek (utoljára akkor volt itt amikor 3 hónaposan oltást kaptunk, meg a múlt héten) aztán mondta, hogy egy kis izgő-mozgó sajtkukac a lányom. Látszik rajta. Persze a csajom bemutatkozott neki, produkálta magát rendesen. Mondjuk nagy baj nincs vele, mosolygos, nagyon édes, kedves, csak hát ez a folyton mozgás, nem alvással.. Ha más nem a lábfejét tekergeti. Néha ha úgy igazán fáradt tisztára bevörösödik a szeme, de semmilyen módszerrel nem tudom lerakni aludni:(. Ez értendő a vele együtt alvástól a hagyom hisztizni a kiságybanig mindenre. Nagyon sok mindent kipróbáltunk.De érdekes, mert ha végre elalszik akkor meg nyújtott ujjacskákkal, olyan nyugodtan és mélyen a mai napig.És párnán..Eleinte tört a frász a párna miatt, de miután muszáj volt, mert ennélkül egyátalán nem tudtuk este sem lerakni a kiságyba, beépítettem a matrac huzat alá, bekötöztem, rajta a lepedő és így sokkal nyugodtabban elalszik.
Mondjuk a másik jó buli nálunk az etetőszék. Van rajta ez a biztonsági öv ami semmit sem ér. Pedig nem a legolcsóbbat vettük meg (Brendonban).Meg van húzva rendesen a derekánál, de behúzza maga alá a lábacskáit, feltérdel és innentől mit sem ér az az öv. Már áll is, az öv meg lecsúszik a bokájához.Ezt pillanatok alatt teszi.Múltkor majdnem infarktust kaptam, mikor elléptem tőle valamiért, visszafordulok és ott állt vigyorogva,a széken még jó hogy nem esett le.Ugye az ember nem nézi amikor így kezdő anyukaként megvesz ilyeneket, hogy sajtkukac gyerkőc nem tudja-e kicselezni az övet. Most már tuti olyat vennék amit a vállán is át kell szíjazni.Bár ez a nőci még abból is kibújna szerintem.Azt várom mikor kapcsolja ki a babakocsi biztonsági övét, ha így haladunk. Olyan dolgokat csinál néha hogy állam a padlón. Ugye nem baj, hogy én itt lánykázok a keresztszemezős topikban? Ez jókor jut eszembe:).Mondjuk azért főleg mert neki varrtam eddig a legtöbb képet:). Na elhúzok, mert aztán ki leszek tiltva.:)
makviraga
 
 


Sziasztok!

Húha, pár napig nem nézek be, aztán tessék.....

Mákvirága! Nem leszel kitiltva, szerintem mindenki szívesen olvassa mi van veletek. (Ha meg nem érdekli, max. átugorja.)

Én most kezdtem bele egy nagyobb képbe ( kb. 200x75 öltés), hááát, nyárra talán megleszek.

Jó öltögetést mindenkinek!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok! Boeske most nézem, hogy neked is majdnem akkora korban a kisebbik babusod, mint a miénk. Nem sokkal nagyobb.:)Tök jó. A nagyobb meg pár hónappal nagyobb Fioona kislányánál.:) Boeske és milyen képet kezdtél? Gondoltam én is felteszek nektek egy ilyen kis képet ( az egyik nagy kedvencemet) amit a lánykám falára varrtam. A mintája ha valakit érdekel fent van a www.varrohaz.hu oldalán.
Kép
makviraga
 
 


Picit bénán néz ki így a keretbe, mert meg kellett nyírnom a képet, hogy ide fel tudjam rakni, de nem ilyen ferde:).Mindegy azért a lényeg látszik:).
makviraga
 
 


Sziasztok!

Mák! :) Nyugi, nem leszel kitiltva, ha a kislányodról mesélsz. Ez természetes, hiszen vele vagy egész nap, minden gondolatunk körülöttük forog, nekik csináljuk ezeket a meseszép cuccokat :lol:
Egyébként jó kis vagány csaj lesz belőle, ha már most is ilyen kis huncut, örökmozgó. Az alváshoz csak annyit, hogy az enyémek sem aludtak, max. fél-háromnegyed órát. (jobb esetben 2-szer egy nap) Már meg voltam hülyülve tőlük, mert semmit nem érkeztem megcsinálni. Másfél éves korukig ettek éjszaka, aztán nem ettek, csak úgy felébredtek. Viszont 2 éves koruk körül kezdtek napközben egyszer aludni, akkor viszont 2,5 - 3 órát. Az szuper időszak volt. Sajnos erről pár hónapja leszoktak. Az oviban alszanak délben, de itthon már nem (vagy csak nagyon ritkán)

A mai éjszakánkra kíváncsi leszek, mert sajnos Gergő lázas, köhög, tiszta takony (bocsi, ezt nem lehet szebben fogalmazni) :cry: Nem tudom, hányszor fog éjszaka riasztani, úgyhogy ma nem is varrok, hanem fekszek le aludni. :cry:

Azért nektek jó bökdösést a mai éjszakára is, remélem mindenki más jobban van, mint mi.

Ja, és én állva elaludnék másnap, ha 2-3 óra körül mennék aludni. Én 11-től tovább nem bírom. :roll: De jó annak, aki kevés alvással is beéri.

Andi

Kép
gandi75
 
 


Szia Gandi:)! Mondjuk annak azért örülök, hogy nem egyedi a lánykám nem alvása. Az az igazság, hogy én akkor voltam ilyen állva alvós amikor meszületett a lányom:)..Előtte már kezdett edzeni, mert mindig fordítva éltük. Mikor én lepihentem volna ő akkor kezdett nagyon virgonckodni a pocakban.hajnali 2-3kor tudtam elaludni. Miután megszületett akkor még ennyit sem tudtam aludni mint most. Sokszor éjszaka azt sem tudtam hol vagyok, amikor kelni kellett hozzá, éjszaka arra riadtam, hogy úristen nem felejtettem-e itt és nem feküdtem-e rá, arra sem emlékeztem, hogy éjszaka beszéltem a férjikémmel, vagy felkeltem, vagy hova tettem a gyereket.Borzalom volt.Mondjuk azért jó, hogy ezt kinőtte. Most meg már annyira átáltam, hogy átestem a ló túloldalára.Mondjuk ma isteni jó napom van, mert végre hétvége és itthon van a párom, így du. tudtam aludni 1,5 órát és fel vagyok villanyozva ettől:). Mondjuk én azt mondom ez még istenes ahhoz képest amit az unokahugom csinál. Neki nyáron lesz két éves a kisfia és van hogy óránként kel még most is éjszaka..Nagyon gáz.Mondjuk ha az én lánykám is 2 éves kora körül kezd egy rövidebb nyugis időszakot akkor már csak egy évem egy hónapom és 19 napot kell várnom :) arra, hogy kipihenjem magam egyszer isten igazán.Mondjuk ikrekkel sem lehet könnyű..egy gyereket is éppen elég cipelni pláne kettőt.Lánykám most majdnem 8kg. Sokszor majd leszakad a hátam.Ő meg csüngene állandóan rajtam mint fán a gyümölcs:).De nem baj, mellette meg olyan aranyosak.És ha megnőnek és azt mondják anya ne puszilj meg az iskola előtt mert olyan ciki ( mint Tesóm 8 éves kisfia) akkor meg az lesz a baj:).
No lépek. Megyek varrni. Fannim talán alszik végre:).Sziasztok! Jó éjszakát!
makviraga
 
 


Sziasztok!Én új vagyok itt de nagyon sokat olvastam az írásaitokat és sok segítséget találtam.Én régóta hímezgetek de igazán nem találtam hímzőtársakat .Legalább tudom,hogy nem vagyok egyedül .Sziasztok!
mucsalucsa
 
 


Hello!

Mucsalucsa! Üdv közöttünk :lol: Én sem gondoltam volna, hogy ilyen sokan keresztszemeznek, mert a környezetemben nem sokan "űzik ezt a sportot" :lol:

Sajnos kezdek lerobbanni :cry: Fáj a fejem, folyik az orrom (egyfolytában), már hőemelkedésem van. Valószínű, hogy elkaptam Gergő fiamtól. Neki már csak hőemelkedése van, meg köhög egy kicsit, holnap megyünk a dokihoz. Gréti szerintem a hét közepére robban le.

Varrni sincs energiám, pedig belekezdtem a "szeptember"-be.

Andi

Kép
gandi75
 
 


Sziasztok!
Mucsalucsa Üdv Neked! Én is elég új vagyok itt, de nagyon jó kis társaság van:).
Gandi kitartást és gyors gyógyulást mindegyikőtöknek!
makviraga
 
 

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?