Zsebi,
Ez kizárólag az én véleményem volt a dokiról, ill. a saját tapasztalatom!De ezt írtam is.Tudom, én is olvastam, hogy voltak akiknek rossz tapasztalatuk volt vele. De szerintem ő is ember, és nekem is volt más kórházban orvos aki majdnem eltett láb alól, mert nem vett észre a 20.-ik UH- után sem egy méhenkívüli terhességet 8 hetesen!!Szóval én azt mondom, hogy persze mindenki követjet el hibákat, és nem mindenkinek jön be ua. az orvos, de a puding próbája......tudjuk mi!
Az, hogy neked ilyen rossz élményeid vannak a szüléseidről azt nagyon sajnálom, és teljesen egyetértünk, hogy nem engednék én sem ilyen beavatkozásokat!se vákum, se fogó, se faros megfordítás stb.
Lehet rosszul írtam vagy félreértettél, de nem vízszintesen fekve szültem, hanem csak a szülőágyon, és én is úgy állíthattam be magamnak a háttámlát ahogy kényelmes volt!Kb. félülőbe voltam.Nekem azért kellett oxitocin, mert több órás vajúdás után sem repedt meg a magzatburok, és a doki mondta, hogy már kellene.Természetesen ezt is elmagyarázta, és rám volt bízva a döntés, hogy engedem-e!Én pedig engedtem, mert mnegbíztam benne, és nem akartam a babámat kitenni egy esetleges rossz dolognak, mint laikus!Sokan nem engedik a burokrepesztést, amit én nagyon elitélek.Nálam ugyanis be is igazolódott, hogy milyen jól tettem, hogy engedtem, mivel akkor derült ki, hogy sűrű Meconiumos a víz!(kakis)ami azt jelenti, hogy a baba keringése nem jó, és ha a ctg amit közvetlen a repesztéés után csináltak, nem jó szívhangot ad ki azonnali császár!!!
De szerencse az jó volt, így ezért kellett az oxitocin, hogy gyorsítsanak a dolgon, mert a babának már nem volt jó bent!
Nekem is iszonyú nagy fájdalmaim voltak,12 óra vajúdás után, és ezért még EDA-t is kértem!
Viszont mindent együttvéve amilyen problémásnak indult a szülésem olyannyira szuper lett a vége, szerencsére egy tök egészséges kislánnyal!(Appgar:10:10)
Ugyhogy én a második babámmal is ezek a szempontok szerint szeretnék!Csakis ő lesz a fontos, én csak második!De mindenkinek egyéni,hogy mit és hogyan szeretne!Most ha valaki más olvas, biztos kiakad amiket írtam, de én így tartom jónak, és kész!És még egyet, hogy kicsit megborzongassam a kedélyeket
még beötést is kértem, és borotválást is!!!Mert én így tartottam tisztának, és jónak!
Jaaa, és ggátmetszést, is mert jobban féltem a repedéstől!És láss csodát már másnap törökültem az ágyamon, semmi bajom nem volt a gátsebemmel!
Ennyire profin vágott, és varrt a Tidrenczel!
Remélem adtam még egy kis bíztatást
De amit leírtam, hogy én miket kkértem abból semmi sem kötelező, minden rád van bízva!Tehát, ha te nem akarsz valamit nem csinálják!Ezt azért tudd!