Rokica!
nehogy megharagudj rám, illetve, bocsánat, ha megsértettelek, nem állt szándékomban. ezzel a röntgen véleményemmel. csak engem bántott a már szélsőséges vélemény, az, hogy totál hülyének volt titulálva a kis doki, mert nem akart kontroll röntgent csinálni.
én a te helyedben valószínűleg hasonlóan aggódó lennék, és még egyszer mondom, nem akarok arról véleményt mondani, hogy ebben az esetben mi a helyes, csak annyit általánosságban, hogy csak a saját magam megnyugtatása, vagy az orvos megnyugtatása miatt nem csinál(tat)nák kontroll vizsgálatot, és továbbra azt gondolom, hogy minél hamarabb lehet kijönni a kórházból, annál jobb, persze csak akkor, ha már a beteg olyan állapotban van.
de rögtön ho9zzáteszem, hogy pl Eszti születésekor engem vasárnap már hazaengedtek volna, és mi is csak hétfőn mentünk haza, és ez engem annyira megnyugtatott, hogy még én is meglepődtem. mondjuk hétfőn még látta fülész és vettek tőlke egy kis vért a sárgaság miatt. valószínűleg annyira meg voltam ijedve a sok történés miatt, és annyira telebeszélték az anyámék a fejemet, hogy nekem is így volt könnyebb.
szóval megértem, hogy te is most mindezek után ezt szeretnéd, tehát anyaként totál megértelek, csak "orvos"ként gondolkodom egy kisit másképp. asszem
tényleg remélem, hogy ezzel nem bántottam meg senkit!
Ayse, tájékoztatás: no comment. én nem értem egyébként, hogy miért nem természetes. amikor pl be kellett feküdnöm a szülés előtt, egyik reggel behívott egy asszisztens nő, mondta, hogy vegyem le a bugyimat és feküdjek fel a székre
amikor meg kérdeztem, hogy és mégis miért és mi fog történni, akkor meg volt lepődve, és ott állt nekem felhúzott gumikesztyűvel készenlétben, én meg meg sem moccantam, amíg el nem mondta.
szóval csak széttárom a kezem...
sajnos legtöbbsazör az van, hogy nincs rá idő, mármint a rendes tájékoztatásra. reggel vizitalni, aztán a vi8zsgálatokat intézni, eredmények felől érdeklődni, megbeszélés, záróírás, kisvizit, nagyvizit, beteget felvenni, elbocsátani, és akkor ehhez hozzájön, hogy az ember ambulál, esetleg ultrahangozik, vagy műt. ez a 8 órába nehezen fér bele. ezért ennek a fele el van hanyagolva, és legegyszerűbb a beteggel töltöt időt lerövidíteni.
másik oldalon viszont, marha hálásak a betegek, ha azt az ici-pici pluszt ráfordítod, azaz odaülsz 1-2 percre mellé és megkérdezed, hogy van-e kérdése, minden ért-e.
na még tudnék erről órákig beszélni, kicsit belemelegedtem, bocsánat.
ja, a másik kérdés, hogy miért hallgatjék meg, ha úgysem lehetett eddig se hallani semmit. ez alapdolog, hogy minden nap meg kell hallgatni, meg kell vizsgálni egy ilyen beteget (másmilyet is). mert hátha pont ma hallasz valami gyanúsat, valami újat, amit eddig nem.
na most tényleg abbahagyom.